Σμαραγδένιος Κύκλος


Πολυδύναμο σύνολο πραγματικότητας

Παράλληλες Πραγματικότητες, ο Κόμβος του Χωροχρόνου, οι Πνευματικοί Πρεσβευτές

22 Μαρτίου 2008

Αγαπητοί φίλοι καλωσορίσατε!

Καλώς ήρθατε σε άλλη μια συνάντηση, σε άλλη μια ευκαιρία να διασταλούν ελαφρά τα όρια της σκέψης σας, να διασταλούν ελαφρώς τα όρια των πεποιθήσεών σας, να διασταλούν ελαφρώς τα συναισθηματικά σας όρια...

Μέσα από τους χρυσούς διαδρόμους του χρόνου και του χώρου ερχόμαστε σε σας για άλλη μια φορά για να σας κοιτάξουμε και να σταθούμε απέναντί σας προσπαθώντας να σας θυμίσουμε ποιοι είστε. Αυτές οι συναντήσεις, χωρίς αυτόν τον σκοπό, δεν θα είχαν κανένα νόημα. Πιστέψτε μας, κι εσείς κι εμείς θα είχαμε πολλά άλλα πράγματα να κάνουμε. Εντούτοις όταν ακόμα ήσασταν στην εδώ πλευρά του πέπλου, όταν ακόμα δεν είχατε σώμα, όταν ακόμα μπορούσαμε να αγκαλιαζόμαστε και να μοιραζόμαστε την αγάπη και τις ιδέες μας ως ενέργειες, ως φως, ως δόνηση και παλμό, είχαμε συμφωνήσει ότι θα ήμασταν μαζί σας σ' αυτό το ταξίδι, όπως και σε τόσα άλλα. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα ερχόμαστε, όποτε εσείς θέλετε, για να σας βοηθάμε να θυμηθείτε ποιοι είστε εσείς, ποιοι είστε πραγματικά, ποιοι κάθονται αληθινά σ' αυτές τις καρέκλες σ' αυτό το δωμάτιο, ποιοι είναι εκείνοι που κοιτάνε πίσω από αυτά τα μάτια, ποια είναι η ψυχή, ποιος είναι ο εαυτός που τόσο επιτήδεια κρύβεται μέσα σ' ένα σώμα και ξεχνάει ποιος είναι και με πείσμα έχει βαλθεί να το ανακαλύψει.

Δεν είμαστε διαφορετικοί από σας παρά μόνο στο βαθμό που δεν διαθέτουμε ένα υλικό σώμα. Είμαστε ίδιοι, φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό και μοιραζόμαστε την ίδια συνειδητότητα, μοιραζόμαστε την ίδια ευφυΐα, τις ίδιες δυνατότητες. Δεν διαφέρουμε πραγματικά από σας παρά μόνο στο βαθμό  που η δική σας ψευδαίσθηση, τώρα που είστε στο σώμα, σάς λέει ότι εσείς είστε διαφορετικοί. Η ουσία του εαυτού σας, η ουσία της ενέργειάς σας είναι ακριβώς ίδια με την ουσία μας.

Είμαστε πιο αδέλφια από τα τωρινά αδέλφια σας. Είμαστε πιο δεμένοι από τις τωρινές σας οικογένειες, γιατί είμαστε δεμένοι στην ουσία του είναι μας, είμαστε ενωμένοι στην ουσία της ύπαρξής μας. Αυτή δεν είναι μια σύνδεση και μια συγγένεια που μπορεί να διακοπεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Εσείς είστε στην ψευδαίσθηση, πιστεύετε ότι είστε πολύ διαφορετικοί από εμάς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αλήθεια μέσα στις καρδιές σας. Μέσα στο φως που πάλλεται στα σώματά σας βιώνετε αυτή την αλήθεια, την οποία μας ακούτε να περιγράφουμε αυτή τη στιγμή απέναντί σας. Αυτή είναι το αληθινό σας βίωμα. Δεν είναι τα βιώματά σας οι εμπειρίες που ζείτε εξωτερικά. Τα εξωτερικά γεγονότα είναι ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλό σας, τέτοια που να σας κάνουν να πειστείτε ότι ζείτε υλικές εμπειρίες ως άνθρωποι. Τα βιώματά σας όμως, αυτό που βιώνετε κάτω από την επιφάνεια του συνειδητού σας, είναι συναρπαστικά, είναι μαγευτικά, είναι απερίγραπτα. Εσείς φαίνεται να βιώνετε μια κατάσταση, μια εμπειρία αγάπης ή σύγκρουσης, ενώ αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με την πραγματικότητα.

Θα θέλαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες ενδιαφέρουσες οπτικές του τι αληθινά συμβαίνει πάνω σ' αυτό το χωροχρόνο [γη], τι είναι αυτό που βιώνετε τελικά. Δεν θα ασχοληθούμε με το μέρος που σας είναι πολύ γνωστό στο συνειδητό σας νου, γιατί αυτό το γνωρίζετε και δεν έχει ενδιαφέρον να μιλήσουμε γι' αυτό. Θα μιλήσουμε όμως για το μέρος που βιώνεται από τον υποσυνείδητο νου σας. Από το βάθος του νου σας, εκεί όπου όλοι είμαστε ένα, κι εκεί όπου εσείς κι εμείς είμαστε το ίδιο. Εκεί όπου το είναι σας είναι τέλειο και πλήρες, εκεί όπου κατοικείτε, εκεί όπου τα ερεθίσματα αποκωδικοποιούνται και μιλάνε σε μια άλλη γλώσσα, στη γλώσσα της ενέργειας του φωτός και της συνειδητότητας.

Αν δείτε τη Γη ως ένα μεγάλο χώρο, όπου τεράστιες ενέργειες - φανταστείτε τις ως διαφορετικά χρώματα, με διαφορετικούς ρυθμούς, όχι απαραίτητα αποκομμένες όπως θεωρείτε ότι το κόκκινο έχει μια δόνηση και το πορτοκαλί έχει μια άλλη. Φανταστείτε και το κόκκινο και το πορτοκαλί και το πράσινο και το μπλε και το κίτρινο, να ενώνονται στη Γη μέσα από αμέτρητες ίνες φωτός, διάφορων αποχρώσεων από κάθε χρώμα, και να δημιουργούν ένα ασύλληπτο παιχνίδι φωτός σ' ένα χώρο μέσα στο διάστημα. Ένα παιχνίδι φωτός τόσο ζωντανό και τόσο παλλόμενο, που σε όποιον το επισκέπτεται δίνει την εντύπωση μιας σαφούς υλικής πραγματικότητας! Φαίνεται σαν βουνά και σαν άνθρωποι, φαίνεται σαν ποτάμια και λίμνες, φαίνεται σαν κρύσταλλοι, βράχια, πέτρες, σαν ιπτάμενα όντα, πουλιά, έρποντα όντα, κατοικίδια όντα. Φαίνεται τόσο πληθωρικό.

Εσείς όμως, αυτή τη στιγμή  και αυτή την ώρα, το βλέπετε με τα δικά μας μάτια, το βλέπετε μέσα από το μέρος του νου σας, που βρίσκεται μέσα στον ανώτερό σας εαυτό. Βλέπετε ένα οργασμικό παιχνίδι από χρώματα, ίνες αμέτρητες από φως, φως τόσο δυνατό, τόσο εκτυφλωτικό που είναι απίστευτα ελκτικό, απίστευτα σαγηνευτικό, που από όπου κι αν το δείτε, όσο μακριά κι αν είστε από αυτό το χώρο, είναι αδύνατον να μην νιώσετε μέσα στους εαυτούς σας την επιθυμία να πάτε κοντά και να το γευτείτε, να γιορτάσετε και να τραγουδήσετε μέσα του. Κάθε φορά που εσείς φαίνεται να βιώνετε μια πολύ υλική εμπειρία και πολύ ανθρώπινη εμπειρία, με κάποιον άλλο ή με κάτι άλλο, συνεργείτε και συνερεθίζετε το σύνολο αυτών των ινών που βρίσκονται μέσα σ' αυτό τον χωροχρόνο. Αυτό δεν αφορά ένα μόνο σημείο, παρόλο που εσείς νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ένα σημείο και επιδράτε με έναν άνθρωπο, ή με ένα βουνό, και απολαμβάνετε τις μυρωδιές του ή οργίζεστε με την νοοτροπία του αντίστοιχα. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα κάνετε, είναι ότι βιώνετε ένα μέρος από τις ίνες, από αυτό το απίστευτα πληθωρικό και οργασμικό σύνολο το οποίο σας προκαλεί διάφορες αντιδράσεις, σας φέρνει διαφορετικές ανταποκρίσεις.

Κάποια σημεία του σας παραξενεύουν και σας οργίζουν, ενώ κάποια άλλα σας εκστασιάζουν, και σας κάνουν να νιώθετε σαγήνη και μαγεία και ομορφιά. Είναι ίδια τα σημεία γιατί αποτελούν ένα σύνολο. Παίζετε με τις ίνες αυτού του τεράστιου κόμβου χωροχρόνου που  είναι η Γη, παίζετε με όλες τις ίνες της δημιουργίας σε όλες τους τις αποχρώσεις, σε όλες τους τις μορφές και τις εντάσεις και χρησιμοποιείτε την ψευδαίσθηση είτε μορφών και σωμάτων, είτε αντικειμένων για να κάνετε αυτή την επαφή με όλο το σύνολο, όλου αυτού του χωροχρόνου, ο οποίος φίλοι μας φιλοξενεί πολλά περισσότερα από όσα εσείς καταλαβαίνετε συνειδητά! Πολλά περισσότερα.

Τι γνώμη έχετε για τους δράκους; Τι μνήμες ανακινεί αυτό μέσα σας; Μήπως όταν βρίσκεστε σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που σας εξοργίζει ή που τον φοβάστε τρομερά, ο μόνος λόγος είναι γιατί ανακινούνται άλλες μνήμες ηλεκτρικές μέσα σας, που σας θυμίζουν άλλες εποχές, μήπως αυτές σας θυμίζουν μια εποχή που ήσασταν αδύναμοι απέναντι σε μια άλλη βασιλεία, απέναντι σε δράκους; Μήπως σας πάνε σε κάποιους άλλους χωροχρόνους που ήσασταν σε επαφή και σε συνλειτουργία, σε διάδραση με άλλα ζώα πολύ πιο μεγάλα από σας, πολύ πιο εξελιγμένα από σας; Μήπως δεν είναι ποτέ ο άνθρωπος που σας προκαλεί αυτές τις αντιδράσεις; Αλλά η συχνότητα της ενέργειας με την οποία συνδέεστε εκείνη τη στιγμή μέσω εκείνου του ανθρώπου; Μέσα από εκείνον; Μήπως δεν είναι ποτέ ζήτημα απωθημένων και προηγούμενων με τις ψυχές τις ίδιες, που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει; Αλλά μήπως είναι ανακίνηση και συντονισμός με τεράστια πεδία από πολύχρωμες ίνες, σε όλες τις δονήσεις και σε όλες τις χροιές, που μπορείτε να φανταστείτε, που όλα συγκατοικούν μέσα σε ένα απίθανα συγκαλυμμένο σύνολο; Σκεφθείτε μήπως εσείς είστε αυτό που φαίνεται; Όχι βέβαια! Γιατί νομίζετε ότι όλα τα υπόλοιπα είναι αυτό που φαίνονται;

Σήμερα έχουμε ταξιδέψει σ' αυτό το ιερό ταξίδι που κάνουμε κάθε μήνα για να σας συναντήσουμε και να σας βοηθήσουμε λίγο να διαστείλετε τη σκέψη αλλά και την αίσθησή σας. Πιστεύετε ότι οι κόσμοι των μονόκερων, ή των δράκων, ή των νεράιδων ή των αγγέλων, είναι κάπου αλλού, μακριά από σας ή πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν πια; Ή ότι εάν υπάρχουν βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από σας.  Θέλουμε σήμερα να σας πούμε, να σας θυμίσουμε, ότι αυτή είναι η ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης. Αν ήταν να είχαμε στήσει όλοι μαζί, εσείς κι εμείς, ένα παιχνίδι δεν θα είχαμε στήσει ένα παιχνίδι απλό και ανιαρό, ώστε μόλις θα αρχίζατε να παίζετε, θα βρίσκατε αμέσως τη λύση του και θα λέγατε «ουάου! Θυμάμαι ποιος είναι αυτός και ποιος είναι ο άλλος, τι συμβαίνει πραγματικά με αυτή την πέτρα». Τι νόημα θα είχε ένα τέτοιο παιχνίδι; Για ποιο λόγο θα είχε δημιουργηθεί ένας τέτοιος κόσμος;

Αυτός ο κόσμος στον οποίο τώρα κοινωνείτε και συμμετέχετε, είναι ένας κόσμος κλειδί. Από την αρχή δημιουργήθηκε σαν κλειδί. Γι' αυτό και όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων και εντάσεων οι ίνες φωτός ενώνονται μ' αυτό τον κόσμο. Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε το πόσο μακριά φτάνει αυτό.

Μπορούμε όμως να σας πούμε, ότι μια ρυτίδωση μέσα σ' αυτόν τον κόμβο της πραγματικότητας που είναι η Γη, το πολύτιμο πετράδι σ' αυτό το ηλιακό σύστημα, κι από τα λίγα πολύτιμα πετράδια μέσα σ' όλο το Σύμπαν, μια ρυτίδωση σ' αυτό, γίνεται αισθητή παντού, γιατί είναι ένας κόμβος. Γιατί πολιτισμοί, νοοτροπίες, είδη, όντα, νοημοσύνες, αισθήσεις, όλα συνυπάρχουν και ενώνονται σε αυτόν τον κόμβο, στον οποίο εσείς τώρα παίζετε, πιστεύοντας ότι είναι απλώς πέτρες ή άνθρωποι, ρούχα ή έπιπλα. Μόνο αυτό δεν είναι αυτή η πραγματικότητα! Εντούτοις είναι και απολαυστικό που τη βιώνετε ως λουλούδια, ως δέντρα, ως βότσαλα, ως κύμα, ως αεράκι, ως φύλλα. Το γεγονός ότι είναι υλικά δεν τα κάνει λιγότερο υπέροχα! Το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε μόνο τη μία όψη, δεν τα κάνει λιγότερο μεγαλειώδη από την πραγματικότητα. Και νομίζουμε ότι είναι εύκολο να συμφωνήσετε σ' αυτό! Η τρισδιάστατη πραγματικότητα δεν μειώνεται, ούτε υποτιμάται όταν την βλέπει κάποιος μόνο με τα τρισδιάστατα μάτια, ως ύλη. Είναι ούτως ή άλλως πανέμορφη αυτή η πραγματικότητα.

Θέλουμε όμως να την κάνουμε ακόμα πιο πλούσια, τραβώντας κάποια από τα πέπλα που σας εμποδίζουν να δείτε το τι συμβαίνει πίσω από την επιφάνεια και να σας αφήσουμε να δείτε λίγο πιο πέρα από αυτό που φαίνεται, τι άλλο συμβαίνει. Να αποκτήσετε και ένα άλλο τρόπο σύνδεσης και επαφής μ' αυτό το μαγικό χωροχρόνο στον οποίο βρίσκεστε, τιμητικά παρόντες, γιατί εσείς τον ζείτε, και τον βιώνετε από πρώτο χέρι. Εσείς είστε ένα μέρος από αυτό το πολύτιμο υφαντό από παλμούς και συχνότητες και χρώματα και ήχους. Είστε μέσα σ' αυτό το υφαντό και για την ακρίβεια εσείς το υφαίνετε. Του αλλάζετε τον τρόπο ύφανσης. Κάθε ένας σας στέκεται σ' ένα κομμάτι μέσα σ' αυτό το τεράστιο, φαντασμαγορικό, πιστέψτε μας, σύνολο φωτός και με το δικό σας τρόπο υφαίνετε ένα διαφορετικό κόμβο.

Οι κόσμοι για τους οποίους μιλήσαμε, με τους δράκους ή τους δεινόσαυρους, ή τις νεράιδες ή τα ξωτικά, ή αυτούς που κατοικούν μέσα στη Γη ή αυτούς που κατοικούν στους ουρανούς της Γης, είναι απόλυτα υπαρκτοί, δεν είναι παραμύθι, δεν είναι μια φανταστική ιστορία. Μπορεί να είναι υπέροχο όταν το διηγούμαστε ή όταν το νιώθετε, αλλά το ότι είναι υπέροχο, δεν το κάνει φανταστικό. Υπέροχη είναι όλη η δημιουργία όταν κάποιος μπορεί να τη γευτεί και να την παραλάβει σε πολλές διαφορετικές οπτικές της και όψεις της. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μπορεί να δει διαφορετικές όψεις της δημιουργίας και να μη δει κάτι μεγαλειώδες, να μη σαγηνευτεί, να μη νιώσει συγκλονισμένος από αυτά τα οποία κρύβονται και υφαίνονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Την ίδια ώρα που εσείς φέρεστε σαν άνθρωποι και προσποιείστε ότι είστε άνθρωποι και αναρωτιέστε αν έχετε επαφή με άλλες νοημοσύνες, την ίδια ώρα έχετε επαφή, την ίδια ώρα μέσα σ' αυτό τον κόμβο συχνοτήτων και ινών φωτός, βουίζετε και δονείστε με όλους τους υπόλοιπους κόσμους! Φανταστείτε αυτό το δικτύωμα. Θα το κάνουμε πιο βολικό για τη φαντασία σας. Φανταστείτε το σαν να είναι αυτό το τραπέζι [δείχνουν την επιφάνεια ενός τραπεζιού] και φανταστείτε ότι υπάρχουν σειρές δικτυωμάτων, κάτω από αυτό και πάνω από αυτό. Όλα είναι παράλληλα το ένα με το άλλο και όλα συνδέονται γιατί έχουν και κάθετες ίνες φωτός και οριζόντιες. Σε κάποια σημεία πάνω ή κάτω, υπάρχουν συμπυκνώσεις και σε κάποια άλλα υπάρχουν αραιώσεις. Έτσι το δικτύωμα δεν είναι τόσο ευθύγραμμο, όπως το παραστήσαμε προκειμένου να γίνει εύκολο αντιληπτό. Εντούτοις την ίδια ώρα που εσείς στέκεστε εδώ πάνω κι αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποια άλλη νοημοσύνη επάνω σ' αυτό τον κόσμο, όλοι οι άλλοι κόσμοι σας μιλάνε και βουίζουν γύρω σας και είναι υπαρκτοί. Οι μονόκεροι δεν έφυγαν ποτέ από αυτό τον χωροχρόνο, από αυτόν τον κόμβο φωτός. Είναι πάντα σ' αυτό τον κόμβο. Το μόνο που αλλάζει στην πραγματικότητά σας είναι ότι εσείς, σταδιακά πιστέψατε ότι δεν υπάρχουν στο δικό σας χωροχρόνο. Εντούτοις καθώς ανακαλύπτετε και ανακτάτε όλο και καινούργια κομμάτια της ύπαρξής σας, της αλήθειας σας του ποιοι πραγματικά είστε, θα αρχίσετε να βλέπετε και να αισθάνεστε αυτό που ακούτε σήμερα.

Ο χωροχρόνος του κόμβου συνολικά αλλάζει, αλλάζει παλμό στο σύνολό του, καθώς εσείς μέσα σ' αυτόν φροντίζετε ν' αλλάζετε τις συνδέσεις του και να δημιουργείτε καινούργιες συνδέσεις στο υφαντό, ώστε μια νέα εικόνα να εμφανιστεί. Δεν είναι ότι δεν υπήρχε αυτή η εικόνα - αλλά απλώς εσείς μέχρι τώρα είχατε την δυνατότητα να τη δείτε ή όχι. Για να τη δείτε έπρεπε να κάνετε τις συνδέσεις, έπρεπε ν' αντιληφθείτε ότι έχετε περισσότερες ικανότητες από αυτές που κάποτε πιστεύατε και να τις ενεργοποιήσετε.

Σας λέμε ότι έρχονται πολύ υπέροχες εποχές για σας που είστε τώρα εκεί και ζείτε αυτή την εμπειρία. Δεν έχετε κανένα λόγο να μετανιώνετε για την απόφασή σας να μπείτε μέσα σ' ένα υλικό σώμα και να ζήσετε αυτή την εμπειρία. Αυτό που ζείτε είναι υπέροχο. Ανά πάσα στιγμή δονείστε και πάλλεστε και είστε σε έκσταση κι ας μη το καταλαβαίνετε. Είστε μέρος φωτεινό από όλο αυτό το τεράστιο, φαντασμαγορικό σόου φωτός. Αν σας τραβάγαμε μακριά για λίγο -και αυτό πράγματι συνέβη, θα βλέπατε το πόσο υπέροχο είναι αυτό που ζείτε. Και έτσι μπορείτε να καταλάβετε γιατί λέμε ξανά και ξανά ότι βιώνετε ήδη την πληρότητα, την τελειότητά σας. Την βιώνετε την τελειότητα, βρίσκεστε σε έκσταση αλλά δεν γίνεται συνειδητό. Ένα μέρος όμως της ύπαρξής σας, που είναι παρόν μέσα σε κάθε σώμα σας, το βιώνει και το εισπράττει. Ξέρει τι συμβαίνει.

Η φαντασία σας έχει να καλπάσει πάρα πολύ στο μέλλον, αλλά δεν είναι φανταστική η φαντασία σας! Θα σας πούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο νους σας να φανταστεί κάτι, όπως εσείς θεωρείτε τη φαντασία, το οποίο να μην είναι υπαρκτό. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που θα φανταστείτε να είναι ανύπαρκτο. Δεν γίνεται. Ό,τι φανταστείτε, ό,τι διανοηθείτε, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται στο λογικό μέρος του νου σας, θυμηθείτε ότι είναι απίστευτο μόνο για το λογικό μέρος του νου σας. Είστε στην πραγματικότητα όντα, πλάσματα, ύλη, ουσία, φτιαγμένα από το άχρονο και το άχωρο. Είστε πνεύματα που παίζουν με το χώρο και το χρόνο. Δεν γίνεται να φανταστείτε κάτι που δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κάτι που δεν υπάρχει. Ό,τι φανταστείτε είναι καταδικασμένο, είναι πεπρωμένο να υπάρχει. Όταν εσείς νομίζετε ότι φαντάζεστε, στην πραγματικότητα κάνετε ένα άλμα μέσα στο δικτύωμα, μέσα στον κόμβο φωτός που βρίσκεστε τώρα. Κάνετε ένα άλμα και πάτε κάτω, πάνω, δεξιά, αριστερά και συνδέεστε με κάτι που φαίνεται άσχετο ή αβάσιμο από το συγκεκριμένο σημείο που ήσασταν λίγες στιγμές ή ώρες πριν. Τότε βρίσκεστε σε 2 σημεία παράλληλα και έχετε 2 διαφορετικές οπτικές παράλληλα και 2 διαφορετικές ιστορίες που θα μπορούσατε να πείτε. Αυτό δεν καθιστά το παράλληλο, ανύπαρκτο.

Και όσο περνάει ο καιρός, θ' αυξηθεί η ικανότητά σας να κάνετε άλματα μέσα σ' αυτό τον κόμβο φωτός και να βλέπετε και να έχετε έμπνευση, οράματα, φαντασία, ιστορίες ολόκληρες που στην αρχή θα τις λέτε φανταστικές. Όλο και πιο συχνά θα έχετε μια φαντασία καλπάζουσα κι όλο πιο συχνά θα μπορείτε να ερμηνεύσετε την φαντασία σας. Όλο πιο συχνά θα μπορείτε να εκστασιάζεστε με την φαντασία σας, γιατί η φαντασία σας θα σας πηγαίνει σ' άλλα σημεία αυτού του τεράστιου κόμβου, θα σας φέρνει εικόνες και μνήμες και έμπνευση και θα σας κάνει να νιώθετε τόσο όμορφα - κι αυτό δεν θα είναι της φαντασίας σας!

Σιγά-σιγά θα φτάσετε και θα συνειδητοποιήσετε την ανυπέρβλητη δυνατότητα του νου σας να ενώνει το χώρο και το χρόνο. Να ενώνει πραγματικότητες. Να σας μεταφέρει μέσα σ' ένα κλάσμα του δευτερολέπτου σ' έναν άλλο κόσμο και να τον ζείτε αυτόν τον άλλο κόσμο. Αγαπητοί μας αν αφήσετε τη φαντασία σας, θα «φανταστείτε» τον κόσμο των μονόκερων, και αυτά που θα φανταστείτε μέσα εκεί, δεν θα είναι της φαντασίας σας όπως εσείς νομίζετε. Θα έχετε μπει για λίγο μέσα σ' ένα άλλο κομμάτι του κόμβου, σε έναν άλλο χωροχρόνο που συνυπάρχει παράλληλα σ' αυτόν τον μεγαλύτερο κόμβο. Θα νιώθετε και θα βιώνετε τα συναισθήματα που αυτό σας φέρνει, τις αισθήσεις που αυτό σας προκαλεί.

Ο λόγος που θέλετε να διευρύνετε τον εαυτό σας, είναι γιατί θέλετε μέσα σ' αυτό τον τεράστιο κόμβο του Σύμπαντος ν' αλλάξετε τη δόνηση, να αφομοιώσετε τις ανισορροπίες του, αν θέλετε, τις κακές του μνήμες, και ν' αλλάξετε όλη αυτή τη δόνηση του κόμβου, για ν' αλλάξει όλο το Σύμπαν. Αυτό σημαίνει πως, όταν συναντάτε φόβους ή συγκρούσεις και εσείς πιστεύετε ότι μπαίνετε σ' αυτή τη διαδικασία προκειμένου να τα ξαναβρείτε μ' έναν άνθρωπο ή προκειμένου να μην νιώθετε άσχημα για κάποιον άλλο άνθρωπο, στην πραγματικότητα μπαίνετε σε μια πολύ βαθύτερη διαδικασία που δεν αφορούσε ποτέ αυτόν τον άνθρωπο, αλλά αφορούσε ένα μικρό φάσμα της τεράστιας πραγματικότητας το οποίο αναλαμβάνετε ως πρεσβευτές πνευματικοί μέσα σε υλικό σώμα, να το αλλάξετε. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα για το ότι καθαρίζετε την ιστορία της ανθρωπότητας και έχουμε πει τι σημαίνει αυτό και πόσο μεγάλο είναι. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που μιλάμε μ' αυτό τον τρόπο. Που πάμε πέρα κι απ' αυτό. Βλέπετε, ένα βήμα τη φορά. Όταν είναι η ώρα κατάλληλη. Σήμερα λοιπόν είναι να πάμε ένα βήμα πιο μέσα κι απ' αυτό. Γιατί ούτε αυτό είναι που αληθινά καθαρίζετε [την ιστορία της ανθρωπότητας]. Για την ακρίβεια, καθαρίζετε όλον τον κόμβο του χωροχρόνου αυτής της πραγματικότητας, ώστε ν' αλλάξει όλο το δικτύωμα, όλου του χωροχρόνου του Σύμπαντος. Και θα σας πούμε ότι αντίστοιχες αλλά όχι ίδιες διαδικασίες, συμβαίνουν και σε κάποιους λίγους και μετρημένους άλλους κόμβους που έχουν άλλες ιδιαιτερότητες. Θα πούμε όμως ότι αυτό που συμβαίνει σ' αυτή την πραγματικότητα, είναι πολύ ιδιαίτερο. Αν θέλετε, η πληθώρα των συνδέσεων που υπάρχουν, η πληθώρα των χωροχρόνων που ενώνονται, η πληθώρα των χρωμάτων των ινών,  δίνουν σ' αυτό το σημείο του χώρου και του χρόνου, σ' αυτό το μέρος της συνειδητότητας του Θεού,  έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Σας λέμε πολύ έντονα,με τίποτα δεν θα θέλατε να μην είστε τώρα ακριβώς εκεί που βρίσκεστε. Αυτή είναι η αλήθεια  μέσα σας, μέσα στον ασυνείδητο νου σας. Ο ασυνείδητος νους σας θα έκανε τα πάντα για να έχει μια θέση μέσα σ' αυτό το τώρα. Όχι απλώς θα στεκόταν στην ουρά, όχι απλώς θα παρακαλούσε και θα ικέτευε τους γνωστούς του στο Σύμπαν, αλλά θα ζήταγε ειδική χάρη από τις πνευματικές του οικογένειες, θα έβαζε μέσον αν μπορούσε προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση μέσα σ' αυτό που συνυφαίνετε όλοι μαζί εδώ!

Και καθώς τα άλματα της φαντασίας σας ή των περίεργων ιδεών σας θα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, και θα μεταφέρεστε και θα συνδέεστε πλέον συνειδητά με άλλα σημεία του χωροχρόνου και της Γης, οι ενέργειες από τα παράλληλα πεδία θ' αρχίσουν να αποκτούν πιο καλούς διαδρόμους φωτός. Αυτή είναι η λειτουργία που κάνει το φως: ενώνει. Εσείς το λέτε ακόμη φαντασία. Αλλά θα ανακαλύψετε ότι είναι απλώς οι ασύλληπτες δυνατότητες του νου σας να συνδέεται με το όλον.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες θα έρχονται από αυτούς τους κόσμους, είτε με τη μορφή μυθιστορημάτων, ιστοριών, διηγημάτων, φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας, μπορείτε να τους δώσετε όσα ονόματα θέλετε, η ουσία θα είναι μία: Ότι αυτό θα έχει αυξήσει τις συνδέσεις του φωτός, της ενέργειας ανάμεσα στα παράλληλα δικτυώματα πραγματικότητας τα οποία αποτελούν μια πραγματικότητα της Γης και σιγά-σιγά η Γη, η πραγματικότητα που τώρα αντιλαμβάνεστε, θα περιέχει κομμάτια που θα τα έχετε εσείς επιλέξει από όλα τα υπόλοιπα σύνολα.

Κάποια ήδη έχετε επιλέξει ότι δεν θα τα μεταφέρετε, ότι δεν θα ενισχύσετε τις συνδέσεις τους. Και έχετε επιλέξει με σοφία. Μην νομίζετε ότι τα επιλέξατε με φόβο ή με αίσθηση ανασφάλειας. Τα έχετε επιλέξει με βάση το πώς θα είναι αυτός ο κόμβος φωτός και αυτή η πραγματικότητα μετά από κάποια χρόνια και σε τι υπηρετεί και εξυπηρετεί την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, που μόνο μια δεν είναι. Τι είναι αυτό που θα υπηρετήσει τις επόμενες ενσαρκώσεις άλλων ψυχών και ποια είναι η διαδρομή προς το μέλλον.

Έτσι, κάποια σημεία από τα παράλληλα δικτυώματα δεν ενεργοποιούνται, και γι' αυτό υπάρχουν στρεβλώσεις στον χωροχρόνο, συμπυκνώσεις ή αραιώσεις. Κάποια άλλα σημεία αποκτούν πολύ δυσκολότερη συνδεσιμότητα, φαίνονται ως τελείως ευθυγραμμισμένα και θα ευθυγραμμιστούν πλήρως: τόσο, που θα συγχωνευτούν. Αυτό θα είναι μια κατάρρευση του χωροχρόνου και η δημιουργία ενός νέου. Είναι ταυτόχρονες οι κινήσεις. Κάθε φορά που ενοποιούνται διαφορετικά πεδία, ο χρόνος καταρρέει και παράλληλα αναδημιουργείται στο νέο παλμό, στη νέα συχνότητα, φορτισμένος με τα στοιχεία και τις εντυπώσεις που του βάζετε μέσω του νου σας.

Πολλοί από αυτούς τους κόσμους υπάρχουν υπόγεια, μέσα στη Γη. Δεν μιλάμε γι' αυτούς οι οποίοι είναι σε μεγάλο βάθος. Οι κόσμοι που τώρα τους ονομάζετε, κόσμους των ξωτικών και των στοιχείων της Φύσης, των Αγγέλων της Φύσης, πολύ μεγάλες αποικίες τους, ας το πούμε έτσι, έχουν δημιουργηθεί λίγο μέσα από το φλοιό της Γης, λίγο πιο εσωτερικά, προκειμένου να μπορούν να έχουν ένα ασφαλές καταφύγιο όταν εσείς ξαφνικά αποφασίζετε π.χ. να ισοπεδώσετε 10.000 τ.μ. Γης για να χτίσετε μια καινούργια βιομηχανική μονάδα! Βλέπετε, κανένας ακόμα άνθρωπος δεν θεωρεί ούτε πιστεύει ότι όλος αυτός είναι ένας χώρος που ήδη κατοικείται... Ακόμα δεν το βλέπετε. Κάποιοι μπορούν να το νιώσουν. Με την πάροδο των χρόνων, οι κόσμοι της Γης έχουν αναγκαστεί να φτιάξουν εναλλακτικές κατοικίες, καταφύγια όπως είχατε κάποτε εσείς σε περίοδο πολέμων, ώστε όταν ξαφνικά υπάρξει κίνδυνος, να έχουν κάπου να πάνε να σωθούν. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη ενέργεια στο εσωτερικό της Γης. Έχει δημιουργήσει στρώματα αιθέριων ενεργειών, γιατί όλοι αυτοί οι κόσμοι της Γης κατοικούν πλέον, εν μέρει μέσα, εν μέρει έξω. Είναι όμως παράλληλοι, είναι παρόντες.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο περισσότερο οι άνθρωποι εξοικειώνονται με την ιδέα να συνυπάρχουν με τους κόσμους των στοιχείων, να συνυπάρχουν με ξωτικά ή νεράιδες και να συνυπάρχουν με αγγελικές οντότητες και με νηρηίδες, τόσο περισσότερο αυτοί οι κόσμοι μετακινούνται. Και, όπως λέγαμε πριν για τις συνδέσεις, τόσο περισσότερο κάθετες ενέργειες  δυναμώνουν και ενοποιούνται, με αποτέλεσμα αυτοί οι κόσμοι να έρχονται στο επίπεδο της συνειδητής σας πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι καταρρέουν οι χώροι και οι χρόνοι. Οι κόσμοι έρχονται στο επίπεδο του συνειδητού σας γιατί εσείς εξοικειώνεστε στο νου σας και δέχεστε ότι αυτό μπορεί να είναι υπαρκτό. Μπορεί να σας φαίνεται πιο εύκολα να είναι υπαρκτή μια αγγελική παρουσία, με τα ωραία της φτερά, απ' ότι μια μικρή Νηρηίδα στη θάλασσα. Εντούτοις κανένα από τα δύο δεν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο. Πιο πιστευτό ή πιο βάσιμο. Είναι εξίσου αληθινά και τα δύο.

Υπάρχουν καλικάντζαροι; Υπάρχουν ακόμα και ζουν. Υπάρχουν δρυάδες; Υπάρχουν και ζουν γύρω σας. Υπάρχουν άγγελοι και καθοδηγητές; Υπάρχουν κι είναι κι αυτοί γύρω σας. Αυτό σημαίνει ότι καθώς εσείς αρχίζετε να δέχεστε στο νου σας ότι δεν είστε απλώς άνθρωποι, κβαντικά συνδέεστε με τις συνειδητότητες που υπάρχουν μέσα στο ίδιο μαγικό υπέροχο δικτύωμα, μέσα στον ίδιο κόμβο του χωροχρόνου. Αυτό που κάνετε, είναι ότι είστε με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο κάπου αλλού και το κάπου αλλού το λέτε επικοινώνησα με τον άγγελο, ενώ αν είναι κάπου αλλού, το λέτε, ήρθα σ' επαφή με μια νεράιδα.

Στην πραγματικότητα, αφήνετε τον εαυτό σας να βιώσει τα ερεθίσματα από πολλά διαφορετικά σημεία αυτού του κόμβου, αυτής της πραγματικότητας που είναι η Γη. Δεν κάνετε τίποτα μαγικό. Απλώς ασκείτε τις δυνατότητες του νου σας κι ανακαλύπτετε ότι ο νους σας είναι πέρα από το χώρο και το χρόνο. Γι' αυτό και μπορεί να ενώνει το χώρο και τον χρόνο. Αν ο νους σας ήταν μέρος της εξίσωσης του χώρου και του χρόνου και ανήκε στο χώρο και το χρόνο, δεν θα μπορούσατε να ενώσετε χώρους και χρόνους. Δεν θα είχατε καμία αίσθηση από παρελθόν. Δεν θα είχατε καν φαντασία. Αυτό που τώρα εσείς ονομάζετε φαντασία, δεν θα υπήρχε ως λειτουργία. Η φαντασία σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ικανότητα του νου σας, στο ασυνείδητό του επίπεδο, να ενώνει κομμάτια και να τα φέρνει στην πραγματικότητα. Σύνδεση είναι η φαντασία.

Και όσο πιο τολμηρή είναι η φαντασία σας, τόσο πιο πολύ μακριά έχετε ταξιδέψει μέσα σ' αυτό τον κόμβο του χωροχρόνου και τόσο περισσότερο έχετε δεχθεί μια νέα οπτική, μια καινούργια ιστορία, γι' αυτό το οποίο συμβαίνει. Αυτό θα σας αλλάξει πάρα πολύ την στατικότητα της οπτικής. Θα ανακαλύψετε ότι είστε μαγικά πλάσματα, φτιαγμένα από το άχωρο και από το άχρονο, και ότι δεν υπάρχει ένας τρόπος και μια οπτική για μια ολόκληρη πραγματικότητα. Θα ανακαλύψετε ότι ο κόμβος έχει τόσες αμέτρητες ίνες φωτός που είναι πολύ φυσικό ο καθένας να μπορεί να συνδεθεί και να εισπράξει, μια πολύ προσωπική οπτική από αυτό. Και κανενός η οπτική δεν αναιρεί την οπτική κάποιου άλλου.

Θα σας φέρουμε ένα παράδειγμα. Εάν κάποιος κάνει ένα άλμα σύνδεσης στο δικτύωμα, και τον ρωτήσετε αν υπήρξε ποτέ η Ατλαντίδα, ακόμα κι αν είναι διάμεσο, ακόμα κι αν είναι ενορατικός, με κάποιο συγκεκριμένο σημείο θα έχει συνδεθεί. Μπορεί να σας πει ότι αυτό δεν υπήρξε ποτέ, ότι είναι μια ψευδαίσθηση ιστορική, ένα παιχνίδι που έχει συμβεί στις εγκεφαλικές σας μνήμες, το οποίο τώρα η εγκεφαλική σας μνήμη το δέχεται ως πραγματικότητα. Και θα σας πούμε ότι αυτό που από εδώ, θα παραλαμβάνει ο συγκεκριμένος ενδιάμεσος, θα είναι η οπτική του και σ' αυτή την οπτική αντιστοιχεί ένα μέρος αυτής της πραγματικότητας ή αν θέλετε, συνυπάρχει αυτή η οπτική μέσα στην πραγματικότητα. Ό,τι και να λέτε εσείς, αυτό το άτομο θα το βιώνει αυτό ως πραγματικότητα και θα είναι βέβαιος για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν συμβεί πόλεμοι πάνω στη Γη. Είναι ο λόγος που οι άνθρωποι σφάζονται μεταξύ τους. Η αδυναμία να συλλάβει η κάθε ατομικότητα το πολυδύναμο του συνόλου της πραγματικότητας. Η αδυναμία της κάθε ατομικότητας να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει μια πραγματικότητα απλωμένη σ' ένα επίπεδο, ότι υπάρχει ένα πολυδυνητικό σύστημα δυνατοτήτων, εμπειριών και ερεθισμάτων. Βρίσκεστε επάνω του για να γευτείτε αυτό το πολυδύναμο σύστημα. Βρίσκεστε επάνω του για να απολαύσετε τις δυνατότητες να κάνετε τέτοια άλματα και να παίρνετε πληροφορίες διαφορετικές και να βλέπετε οπτικές διαφορετικές και να ξέρετε πως κάθε μια από αυτές είναι εξίσου πραγματική με την προηγούμενη και την επόμενη, απλώς είναι διαφορετικές.

Για παράδειγμα, η οπτική του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου για κάποιον Γερμανό εκείνη την εποχή, ήταν τελείως διαφορετική από την οπτική όλων των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Εάν ρωτούσατε τον Γερμανό κατά τη διάρκεια του πολέμου τι συμβαίνει θα σας περιέγραφε μια άλλη ιστορία. Πολύ πραγματική για εκείνον. Αν ρωτούσατε έναν Γάλλο ή έναν Έλληνα θα σας περιέγραφε μια άλλη ιστορία, επίσης πολύ πραγματική για τους ίδιους. Είναι παράλληλη πραγματικότητα αγαπητοί μας φίλοι και δεν είναι καθόλου εικονικό. Εικονική είναι η αντίληψη ότι ζείτε σ' ένα σύνολο ύλης, -το οποίο όμως είναι αληθινά ενέργεια. Εικονικό είναι το να έχετε επίγνωση ότι όλα αυτά είναι υλικές εμπειρίες. Είναι σημαντικό ν' αντιληφθείτε ότι η εικονικότητα δεν το καθιστά ψεύτικο - γιατί αν ήταν ψεύτικο, δεν θα πονάγατε όταν κόβεστε κάπου. Επομένως, το μέρος που είναι υλικό καθαρά, είναι και εικονικό αλλάδεν είναι και εικονικό. Γιατί όταν το ζείτε, δεν είναι καθόλου εικονικό. Αν σας πατήσουμε το πόδι θα φωνάξετε, και αυτό δεν είναι εικονικό. Αν σας σπρώξουμε με δύναμη, θα πέσετε, και αυτό δεν είναι εικονικό. Δεν είναι αλλά είναι κιόλας!

Αυτή είναι η μαγεία του χορού ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη. Εάν μπορέσετε να κατανοήσετε και να δεχθείτε, ότι για κάθε πράγμα υπάρχουν αμέτρητες οπτικές, αυτό θα σας δώσει δύναμη και θα σας απελευθερώσει από τον εγκλωβισμό σε μια οπτική και σε μια φανατική πεποίθηση για οτιδήποτε. Ενδυνάμωση, αγαπητοί μας φίλοι, είναι η ικανότητα κάποιου να νιώθει ασφάλεια μέσα στον πυρήνα του εαυτού του, τόση ώστε να μπορεί να δέχεται 500 διαφορετικές οπτικές που τις εισπράττει από 500 διαφορετικούς φορείς, χωρίς αυτό να του προκαλεί σύγχυση για το ποιος είναι. Αν περιμένετε να επιβεβαιώσετε από άλλους την δική σας έμπνευση, δεν θα έχετε ποτέ διαύγεια και δεν θα έχετε ποτέ μια ισχυρή σύνδεση με το κέντρο του εαυτού σας. Ο στόχος σας είναι να μπορείτε να είστε δερβίσηδες, σούφηδες, να μπορείτε να στριφογυρίζετε, να στροβιλίζεστε γύρω από τον εαυτό σας με τόσο υψηλή ταχύτητα, που να μην ζαλίζεστε. Και οι φούστες σας να ανεμίζουν στον αέρα γύρω σας και να αλλάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά ρευστά γύρω από τον εαυτό σας, χωρίς εσείς να πέφτετε. Γιατί αυτή η φούστα, αυτό το άνοιγμα, είναι το παιχνίδι των εμπειριών, δεν είστε εσείς. Παίζετε με τις εμπειρίες, βιώνετε μέσα από τις εμπειρίες, αποκτάτε καινούργιες γεύσεις και καινούργιες αισθήσεις. Έχετε τη δυνατότητα ν' ακουμπήσετε κάποιον και να τον νιώσετε μέσα από έναν υλικό φορέα. Ξέρετε πόσο διαφορετικό είναι αυτό, από το να αγκαλιάζεστε ως ενέργειες; Ξέρετε πόσο διαφορετικό είναι να βλέπετε το πρόσωπο του αγαπημένου σας να γελάει μέχρι δακρύων, η να κλαίει μέχρι γέλιου και να μπορείτε να τον αγγίξετε;  Καταλαβαίνετε πόσο διαφορετικό είναι αυτό από το να είστε απλώς ενέργεια και φως; Τεράστια. Δεν έχει καμία σύγκριση το ένα με το άλλο.

Ζείτε τον πλούτο της υλικής έκφρασης, και θ' αρχίσετε να τον ζείτε πολύ πιο ελεύθερα. Αυτό θα σας κάνει πολύ λιγότερο παγιωμένους σε αντιλήψεις και πεποιθήσεις. Αυτό θα φέρει ένα μαλάκωμα πολύ βαθύ στο εγώ, γιατί μόνο το εγώ είναι τόσο βέβαιο για τα πάντα πιστεύοντας ότι έχει απαντήσεις για όλα [εκτός αν έρθουν αναποδιές!!!]. Είναι φυσικό που το εγώ σας είναι τόσο βέβαιο, γιατί δεν έχει καμία αντίληψη όλης αυτής της πραγματικότητας. Και μέσα στο μικρό κομμάτι της πραγματικότητας που αντιλαμβάνεται, αισθάνεται κυρίαρχο κι αυτεξούσιο. Εντούτοις καθώς διευρύνεστε και εξελίσσεστε, καθώς καταρρέετε τους χωροχρόνους των ψευδαισθήσεών σας, θα δείτε και θ' ανακαλύψετε ότι μπορείτε να είστε με διαφορετικό τρόπο μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα: Πραγματικά ειρηνικοί στην αποδοχή όλων των διαφορετικοτήτων, κατανοώντας πολύ καλά το γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικότητες και πώς εξηγείται να υπάρχουν όλες αυτές, πώς όλες συνολικά συνθέτουν το φαντασμαγορικό παιχνίδι του φωτός που συμβαίνει στον Πλανήτη σας..

Όσο πιο πολύ γίνεται αυτό κομμάτι του εαυτού σας, τόσο πιο καλά θα νιώθετε με τον δικό σας εαυτό, και τόσο πιο ενδιαφέρουσες θα ακούγονται οι οπτικές των άλλων, γιατί δεν θα υπάρχει πια θέμα ανασφάλειας για τη δική σας θέση ή τη δική τους θέση, δεν θα είναι πια θέμα διαζευκτικό -ή εσείς έχετε δίκιο ή ο άλλος-, θα καταλάβετε ότι όλα αυτά ταή, που υπήρχαν μέχρι τώρα, στην πραγματικότητα ήταν και. Αυτό που έχετε ν' αναζητήσετε, είναι πως συνδέονται τα και σας. Όχι πιο είναι το σωστό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αν ο ένας βλέπει έτσι και ο άλλος βλέπει αλλιώς κι ο τρίτος βλέπει αλλιώτικα, εσείς μπαίνετε σ' ένα παιχνίδι να διαλέξετε ποιο είναι το σωστό. Όμως είναι όλα αλήθεια. Ο νους της 5ης διάστασης σας βοηθά  να συνειδητοποιήσετε ότι ψάχνετε λάθος πράγμα. Ότι αντί να ψάξετε το και της ιστορίας ή των ιστοριών, εσείς ψάχνετε το ή. Και φυσικά δεν βγάζετε άκρη. Και επειδή θεωρείτε ότι η αλήθεια του άλλου ή η οπτική του άλλου αναιρεί τη δική σας αλήθεια και οπτική, αισθάνεστε ανασφάλεια και φόβο για την ανατροπή της αλήθειας σας. Αυτό υπονομεύει τη σύνδεσή σας με τον ανώτερό σας εαυτό, υπονομεύει τη σύνδεση μ' αυτό που αληθινά είστε. Κάθε φορά που νιώθετε ανασφάλεια για την οπτική σας και την δική σας αλήθεια, αυτό πληγώνει εκείνο το μέρος του εαυτού σας που θέλετε να ανακτήσετε, την πνευματική σας υπόσταση. Η πνευματική σας υπόσταση, ο πνευματικός σας εαυτός ξέρει ότι η απάντηση δεν είναι διαζευκτική, είναι συμπλεκτική.

Κι εμείς, ως φίλοι σας από το αρχαίο παρελθόν, είμαστε εδώ για να σας βοηθούμε να το θυμάστε.

 

Ερωτήσεις

Σχόλιο: πολύ εγκεφαλικό ήταν σήμερα. Όλα συμβαίνουν στο τώρα...

ΑΠ: Όλα συμβαίνουν στο τώρα. Είναι ο μόνος χρόνος. Με αφορμή αυτό το σχόλιο - ευχαριστούμε για την αφορμή, αυτό που συμβαίνει όταν σας λέμε για το σχέδιο που έχετε για το μέλλον, αυτό το σχέδιο για το μέλλον, είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο δικό σας τώρα. Δεν είναι πολύ εύκολο να εξηγηθεί, αλλά αν φανταστείτε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σαν τα παράλληλα επίπεδα, όλα είναι στο τώρα. Ενώ υπάρχουν ως πεδία, όλα μαζί ενώνονται σ' ένα τώρα. Ίσως αυτός να είναι ένας αρκετά κατανοητός τρόπος να το περιγράψουμε.

 Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να παίξετε ένα παιχνίδι με το δικό σας εαυτό.

Το παιχνίδι που σας καλούμε να παίξετε, θα το ονομάζαμε «Ανακάλυψε τι είναι κρυμμένο». Και σας προτείνουμε να κάνετε το εξής για κάποια θέματα που έχετε στο νου σας, και που σας ιντριγκάρουν, σας κινούν την περιέργεια. Για κάποιους αυτά τα θέματα μπορεί να είναι ο κόσμος των νεράιδων, για κάποιους μπορεί να είναι ο κόσμος της Ατλαντίδας, για άλλους μπορεί να είναι μια μυστική στοά στην εποχή των Σταυροφοριών, για άλλους μπορεί να είναι η Αρχαία Αίγυπτος και η γνώση του τότε, για τον καθένα υπάρχουν διαφορετικά σημεία κεντρίσματος. Αυτά όμως τα σημεία που υπάρχουν μέσα σε κάθε έναν σας, που είναι προσωπικά, δεν υπάρχουν ως σημεία κεντρίσματος τυχαία.

Εάν θέλετε παίξτε με τον εαυτό σας το παιχνίδι του «ανακαλύπτω τι είναι κρυμμένο» πίσω από την περιέργεια, πίσω από μια ιδέα, από μια συγκεκριμένη σκέψη, από ένα συγκεκριμένο θέμα.

Όταν θα είστε μόνοι και έχετε αποφασίσει ποιο είναι το πιο συνηθισμένο θέμα που σας ιντριγκάρει, που σας ενθουσιάζει, που θα θέλατε να μάθετε, να δείτε, να ακούσετε, να βρεθείτε εκεί, να αφήστε τον εαυτό σας να το κάνει. Μην φοβάστε, δεν πρόκειται να φύγετε από αυτό τον χωροχρόνο που είστε τώρα. Όλη η ιστορία γίνεται για να έρθουν οι άλλοι χωροχρόνοι σ' αυτόν, όχι για να φύγετε εσείς και να πάτε αλλού.

Πείτε στον ανώτερό σας εαυτό, σαν να μιλάτε σ' έναν φίλο σας παρόντα, ότι είστε έτοιμοι, ότι θέλετε, με τη φαντασία σας, με επιφοίτηση, με έμπνευση, ή με «τυχαία» γεγονότα, να δείτε τι γίνεται εκεί, ή να μάθετε από πρώτο χέρι εσείς ποιες ήταν οι εμπειρίες σας εκεί και γιατί αυτό σας κεντρίζει. Τι έχει αυτό να φέρει σε σας τώρα, γιατί για να υπάρχει ως κέντρισμα μέσα σας. Κάτι υπάρχει για σας εκεί μέσα σ' αυτό... Είναι λοιπόν ώρα ότι υπάρχει για τον καθένα -η Χαριτίνη μόλις συνειδητοποίησε την παλιά της ιστορία με τη Λεμουρία- να το ανακτήσετε, να το πάρετε.

Ό,τι κι αν είναι, είναι όφελος. Για τη Χαριτίνη η Λεμουρία είναι και μάθημα και όφελος. Πρέπει να μάθει το μάθημα, για να πάρει το όφελος. Αλλά είναι ένα δημιουργικό μάθημα γιατί την έχει βάλει μέσα σε μια διαδικασία συγγραφική, όπου έχει βρεθεί να αυτοαμφισβητείται για όλα αυτά για τα οποία εμείς σήμερα μιλάμε [για τη φαντασία], γιατί έχει αυτή την τάση ξέρετε, οτιδήποτε είναι φανταστικό, της φαντασίας να είναι για πέταμα. Όλα αυτά για τα οποία σήμερα μιλήσαμε, είναι αυτά τα οποία για εκείνη ήταν τα δώρα πίσω από την ιστορία της Λεμουρίας και για καθέναν από σας, υπάρχει ένα αντίστοιχο δώρο. Γι' αυτό κι υπάρχει το ερέθισμα και το κέντρισμα. Πάρτε το δώρο, ζητείστε από τον ανώτερό σας εαυτό να σας φέρει το δώρο κοντά σας. Να σας έρθουν οι αναμνήσεις, οι μνήμες, οι επιφοιτήσεις που σας συνδέουν με εκείνο το σημείο του κόμβου της Γης, του χωροχρόνου. Και πιστέψτε μας, όσο κι αν είναι μια ψευδαίσθηση όλοι οι χωροχρόνοι, είναι παράλληλα και μια απόλαυση για το πνεύμα να τους ζει. Γιατί είναι απόλαυση όταν μπορούμε και μπαίνουμε σε σώμα. Και εμείς το κάνουμε, απλώς το κάνουμε σε άλλους κόσμους. Μπαίνουμε σε άλλου είδους σώματα και αυτό είναι μια απόλαυση: το να μπορείς να εξατομικεύεσαι με έναν τρόπο και να γεύεσαι τόσες διαφορετικές γεύσεις του Δημιουργού. Είναι μια απόλαυση να μπορείς να σχετίζεσαι ως παρατηρητής με παρατηρούμενο. Είναι μια απόλαυση το να βγαίνεις έξω και να ξαναμπαίνεις μέσα. Δεν είναι καθόλου βαρετό. Είναι υπέροχο και μαγικό και όσο πιο πολύ το ανακαλύπτετε, τόσο πιο πολύ θα είστε και το ένα και τα δύο παράλληλα. Και τόσο πιο υπέροχο θα γίνει αυτό το ταξίδι μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Και μέχρι την επόμενη φορά αγαπητοί μας φίλοι, ζητείστε από τους ανώτερούς σας εαυτούς, να σας φέρουν σ' επαφή με την αιτία του κεντρίσματός σας.

Προσπαθήστε να φέρετε όσο περισσότερη ειρήνη μπορείτε μέσα σας,

Ώστε να χωρέσετε όσο περισσότερο Θεό μπορείτε μέσα σας!

Και μέχρι την επόμενη φορά να είστε μαλακοί με τους ανθρώπους, ένα παιχνίδι παίζετε, όπου όλοι εξερευνείτε και όπου όλοι γεύεστε!

Να είστε μαλακοί με τον εαυτό σας, και να βρείτε εκείνο το χώρο μέσα σας που είναι παιχνιδιάρης, ώστε η ειρήνη να έχει μεγαλύτερο χώρο, αλλά το ίδιο κι η χαρά.

Να είστε καλά.

Και έτσι είναι!


 © 2008 Χαριτίνη Χριστάκου