Σμαραγδένιος Κύκλος


Τα Ακασικά Αρχεία και το Βιβλίο του Ερχομού

15 Νοεμβρίου 2008


Και για άλλη μια φορά, καλώς ήρθατε αγαπητοί φίλοι σε μια παράδοξη συνάντηση ανάμεσα στο αόρατο και στο ορατό, σε μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία μιας πολυεπιπεδικής επαφής και επικοινωνίας ανάμεσα στα πολλά μέρη των εαυτών σας, σε φίλους και γνωστούς και από τη μια μεριά του πέπλου και από την άλλη μεριά.

Και σήμερα είναι η δεύτερη φορά που η ενέργεια των βιβλιοθηκάριων είναι μαζί σας, και σήμερα για άλλη μια φορά αυτοί που κρατούν τα αρχεία της γνώσης έρχονται να σας επισκεφθούν, για να ανακινήσουν μνήμες, να ερεθίσουν το νου σας, να φέρουν κάποιες νέες επιγνώσεις και να σας κρατήσουν για λίγο το χέρι ή να σας ακουμπήσουν ελαφρά στον ώμο, αυτή την ώρα που εσείς κάθεστε στις καρέκλες σας.

Έχουμε καλέσει αυτούς τους αρχαίους γνώστες της ιστορίας του Σύμπαντος και της ιστορίας της ανθρωπότητας, οι οποίοι πάντα φέρνουν μαζί τους κύματα χαράς και ανάλαφρης παρουσίας.

Ο λόγος είναι ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται κανείς στην ενέργεια της πηγής, τόσο πιο πολύ χαρά αισθάνεται, τόσο πιο πολύ προσλαμβάνει την ανάλαφρη ύπαρξη της πηγής και την ανάλαφρη ύπαρξη των ανώτερων εαυτών.

Πολλοί στη Γη πιστεύετε πως η οσιότητα, η αγιότητα, η φώτιση εκφράζεται με όρους σοβαρότητας, ή με βαθυστόχαστες περισυλλογές. Η αλήθεια όμως είναι πως, όσο πιο κοντά πηγαίνετε και στέκεστε σε αυτήν την υπέροχη ενέργεια του ανώτερού σας εαυτού κι όσο πιο πολύ ακουμπάτε το μάγουλο του Θεού, τόσο πιο πολύ παιδιά γίνεστε, τόσο πιο πολύ χαρούμενοι γίνεστε, τόσο πιο πολύ ξέγνοιαστοι γίνεστε, τόσο πιο πολύ βέβαιοι γίνεστε, ότι τα πάντα είναι λυμένα, ότι τα πάντα είναι καλά, ότι τα πάντα ευτυχούν, ότι τα πάντα είναι υπέροχα φτιαγμένα.

Βλέπετε, η δόνηση του ανώτερου εαυτού είναι μια δόνηση τελειότητας της ύπαρξης, είναι μια δόνηση θεϊκής τελειότητας, μια δόνηση όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα άγνωστο ή άλυτο ή κρυφό. Είναι μια δόνηση που κυριολεκτικά σας εκτινάσσει σε εκείνα τα μέρη των εαυτών σας, όπου το παιδί, το χαρούμενο σοφό παιδί των εαυτών σας κατοικεί.

Αυτό το δικό σας εσωτερικό παιδί που είναι τόσο σοφό μέσα στην απουσία οποιασδήποτε λογικής γνώσης, είναι το μέρος των εαυτών σας όπου όλη η σοφία του άχρονου, του άχωρου και όλων των λύσεων υπάρχει. Αυτό το εσωτερικό παιδί αναβιώνει μέσα από την αναδιάταξη που γίνεται στην ενέργεια της Γης. Πράγματι η ενέργεια του ρυθμιστή των ηλεκτρομαγνητικών του πλανήτη έχει ολοκληρώσει την εργασία, εντούτοις ακριβώς επειδή έχει ολοκληρωθεί, με αφορμή τη δική σας δράση, τη δική σας λειτουργία, τίθενται νέα δεδομένα.

Μέχρι πριν την ολοκλήρωση του πεδίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ρόλος σας στη συνδημιουργία, ήταν υπαρκτός, αυτόνομος αλλά περιορισμένος. Αυτός είναι κι ο λόγος που βλέπατε τις προθέσεις να λειτουργούν με βραδύτητα, τα σχέδια να υλοποιούνται πολύ αργά και πολλές φορές χάνατε την υπομονή σας ή το κουράγιο σας και πιστεύατε ότι δεν είστε αρκετά καλοί στη διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της ηλεκτρομαγνητικής αναπροσαρμογής, που είναι ουσιαστικά η διάταξη όλης της ανθρώπινης ενέργειας και της Γης, με έναν τέτοιο τρόπο που να μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερα φορτία ευτυχίας, ευημερίας και χαράς, μεγαλύτερα φορτία αγάπης, μεγαλύτερα και υψηλότερα φορτία ξέγνοιαστης ζωής, αληθινής ύπαρξης, Μετά από αυτή την αναπροσαρμογή όπου νέες υποδοχές δημιουργήθηκαν, υψηλότερες δυνατότητες αφέθηκαν  ελεύθερες και διαθέσιμες, η ίδια σας η παρουσία και ο ρόλος σας άρχισε να αλλάζει. Η ολοκλήρωση εκείνης της διαδικασίας πυροδότησε μια ενεργοποίηση μέσα στους εαυτούς σας και έδωσε σιωπηλά, νέες δυνατότητες να συνδημιουργήσετε αυτή την πραγματικότητα με πολύ υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής.

Θα λέγαμε χωρίς υπερβολή και χωρίς να θέλουμε να σας τρομάξουμε, -οι βιβλιοθηκάριοι είναι πολύ προσεχτικοί, δική τους είναι η πρόσθεση του μην σας τρομάξουμε-, ότι ουσιαστικά σας αντιστοιχεί πλέον ο κυρίως δημιουργικός ρόλος μέσα στην πνευματική συνδημιουργία της ανθρωπότητας. Αυτό αγαπητοί φίλοι είναι πρωτόγνωρο για την ανθρωπότητα. Και αν πάτε για λίγη ώρα σε αυτό το χώρο που είναι το εσωτερικό σας παιδί, θα μπορέσετε πραγματικά να ανιχνεύσετε πιο έντονα τις δονήσεις της χαράς.

Αυτό το εσωτερικό αυτό μέρος του εαυτού σας γνωρίζει ότι έχουν δοθεί πολλές δυνατότητες σε εσάς, που τώρα περπατάτε χρησιμοποιώντας ένα σώμα, αλλά που πολύ σύντομα στα χρόνια που έρχονται, στα επόμενα 3-4 χρόνια, θα μπορείτε να κινείστε χωρίς να περπατάτε. Θα μπορείτε να «γλιστράτε» πάνω στο φλοιό της Γης, χωρίς να χρησιμοποιείτε τα πόδια σας στη συνηθισμένη κινητική διαδικασία. Αυτό λοιπόν το μέρος του εαυτού σας, που γνωρίζει την αλλαγή που έχει γίνει ήδη, έχει αυξήσει τη χαρά του! Ένα μέρος από την ύπαρξή σας που είναι το πιο κοντινό στο μάγουλο του Θεού, είναι ήδη σε εορτασμό.

Αυτό που συμβαίνει [η οικονομική κρίση] είναι ένας ανούσιος, χαζός αντιπερισπασμός ώστε να μην αισθανθείτε, να μην αντιληφθείτε ότι μέσα στο ίδιο το είναι σας κάτι έχει συμβεί. Το μέρος εκείνο του παιδιού σας, της αρχικής σας υπόστασης που σας συνδέει πιο στενά και πιο άμεσα με τον ανώτερό σας εαυτό, είναι σε αφύπνιση, σε ενεργοποίηση, σε μια άλλη κατάσταση παρουσίας.

Εσείς, από την ώρα που ολοκληρώθηκε η δουλειά στον ηλεκτρομαγνητικό ιστό της Γης, μπήκατε σε μια άλλου είδους ενεργοποίηση, είτε το συνειδητοποιήσατε είτε όχι. Γκαζώσατε πιο πολύ, σταματήσατε να κάνετε πράγματα και ξεκινήσατε να κάνετε νέα πράγματα, βάλατε καινούργιους στόχους και αυτό έγινε μαζικά με όλους εσάς. Αυτό ήταν σαν να πατήθηκε ένα μαγικό κουμπί το οποίο σας έβαλε σε μια άλλη εσωτερική διαδικασία.

Από τότε μέχρι σήμερα που μιλάμε, έχουν γίνει πολλές μα πολλές αναδιατάξεις, καθώς οι ενέργειες τις οποίες παράγετε είναι πολύ μεγάλες σε ποσότητα και ουσιαστικά έρχονται να ρυθμίσουν στο τώρα, την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια της Γης και την πραγματικότητα του γήϊνου πεδίου. Αυτό το οποίο συμβαίνει υλικά μπροστά στα μάτια σας, είναι όλη η αναδιάταξη που γίνεται από τις νέες ενέργειες που έχετε παράγει και κυρίως από τις νέες σκέψεις, τα νέα συναισθήματα και τις αποφάσεις σας και τους στόχους, τους οποίους βάλατε τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα προηγούμενα χρόνια σας έφεραν σε αυτά τα τελευταία δύο, και αυτά τα τελευταία δύο σας φέρνουν σε αυτό το τώρα. Και πράγματι ζείτε ένα απίστευτα γρήγορο και επιταχυμένο τελευταίο δευτερόλεπτο αλλαγής και τα πράγματα όντως αυξάνονται, και τα γεγονότα σε συχνότητα και πυκνότητα. Γι' αυτό το λόγο, μαγικά και συγχρονικά, το δικό σας παιδί έχει αρχίσει να παίρνει υπόσταση. Είτε θέλετε να το ονομάσετε το μέρος του Θεού μέσα σας, είτε θέλετε να το ονομάσετε, το παιδί μέσα σας, τελικά θα βρεθείτε στο ίδιο σημείο του εαυτού σας. Το ένα οδηγεί στο άλλο. Δεν μπορείτε να ακουμπήσετε το χαμόγελο του Θεού, αν αυτό το παιδί δεν ξυπνήσει. Είναι σαν να μην έχετε χέρια για να απλώσετε. Είναι σαν να μην έχετε πόδια για να πλησιάσετε το Θεό.

Η συγχρονικότητα λοιπόν φέρνει σήμερα τους βιβλιοθηκάριους, γιατί αυτοί φέρνουν μαζί τους ενέργειες πολύ σημαντικές από τους ανώτερους εαυτούς σας και από κομμάτια ζωών που ζήσατε μέχρι τώρα στη Γη - παλαιότερων ζωών, όπου οι ενέργειες της χαράς και της ξεγνοιασιάς ήταν πολύ πιο υπαρκτές και ζωντανές μέσα σας.

Έχουν υπάρξει διάφοροι περίοδοι που έγινε αυτό, και που ήσασταν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά θα σας πούμε ότι μερικές φορές και μέσα σε πολύ άσχημες, δύσκολες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, εσείς ζούσατε μέσα σε τέτοια ενέργεια. Είτε γιατί ζούσατε στις άκρες των γεγονότων, σε κάποιους απομακρυσμένους χώρους και ζούσατε κυριολεκτικά στον κόσμο σας, και συντηρούσατε και κρατάγατε την ενέργεια της χαράς για τους υπόλοιπους, είτε γιατί είχατε φτάσει σε μια τέτοια εσωτερική εγγύτητα του Θεού, όπου βιώνατε τη χαρά του Θεού μέσα στην αλλαγή.

Οι βιβλιοθηκάριοι λοιπόν, έρχονται και σήμερα - δεν είναι τυχαίο αυτό το οποίο συνέβη με την παρουσία τους γύρω από αυτόν τον κύκλο, γύρω από αυτή την ενέργεια. Έρχονται και σας δίνουν συνειδητά και πρώτη φορά συλλογικά μια πρόσβαση σε έναν χώρο που είναι πολύ ιερός. Και μιλάμε για τον κοσμικό χώρο μέσα στον οποίο υπάρχει όλη η γνώση, είναι αποθηκευμένες οι εμπειρίες των εαυτών σας, μέσα εκεί όπου κατοικεί εκείνο το μέρος του εαυτού σας που έχει ταξιδέψει σε χώρους και χρόνους, και έχει συγκεντρώσει έναν απίθανο πλούτο σοφίας και εμπειριών. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα οι βιβλιοθηκάριοι άνοιξαν έναν χώρο ο οποίος ήταν προσβάσιμος σε ελάχιστους πάνω στη Γη. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα εσείς βρεθήκατε μέσα σε εκείνο τον χώρο και κυριολεκτικά βρεθήκατε.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που νιώσατε μέσα σε εκείνο το χώρο και για όσους δεν συνειδητοποίησαν τι αισθάνθηκαν, θα σας πούμε ότι αυτό που έγινε, είναι η ενεργοποίηση της δόνησης της αγάπης και της ενότητας ανάμεσα σε εσάς κι όλους τους άλλους ανθρώπους κι όλες τις άλλες ψυχές. Και σε εκείνον το χώρο για να μπορείτε να πάτε, χρειάζεται απλώς αυτό. Η συναίσθηση της ενότητας ανάμεσα σε εσάς και τις άλλες ψυχές και η εκπήγαση της αγάπης μέσα από το είναι σας για το καλό όλων των ψυχών και όλων των πλασμάτων που φιλοξενεί αυτή η πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτό τον κοσμικό χώρο τον οποίο με πολύ ιερότητα, με πολύ σοφία, διατηρούν οι βιβλιοθηκάριοι, έχουν συμβεί και έχουν εξελιχθεί διάφορες σκηνές. Πάντα η ανάγκη των μη αφυπνισμένων είναι να έχουν πρόσβαση στα άδυτα του Θεού, να γνωρίσουν το παρελθόν και το μέλλον, να πάρουν τις πληροφορίες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν συνήθως με ένα χαζό τελικά τρόπο. Πάρα πολλοί έχουν προσπαθήσει μέσα στους αιώνες των αιώνων της δημιουργικής ενέργειας, να χρησιμοποιήσουν με έναν τρόπο αυτό το χώρο, εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Αγαπητοί φίλοι θέλουμε να σας πούμε, ότι αυτό είναι μια πλάνη της 3ης διάστασης. Είναι μια πλάνη του ανθρώπινου μυαλού. Βρισκόσαστε πολλές φορές ανάμεσα σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι παίρνουν πληροφορίες από τα Ακασικά, σας λένε πληροφορίες από τα Ακασικά, πιστέψτε μας, ποτέ κανένας δεν μπήκε μέσα στα Ακασικά, δεν κατάφερε να έχει αυτή την πρόσβαση, για να χρησιμοποιήσει τα Ακασικά για δικούς του σκοπούς.

Εμπιστευθείτε την αίσθησή σας γι' αυτό που θα ακούσετε: το μέρος εκείνο του νου του Θεού που γνωρίζει  τα πάντα, ήταν, είναι και θα είναι πάντα διασφαλισμένο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως, η παραβίαση των προσωπικών σας αρχείων, ούτε η παραβίαση της ψυχικής σας ενέργειας, ούτε κανείς μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι με εσάς, τον Ανώτερό σας Εαυτό ή την ψυχή σας, εάν αυτό δεν έχει εγκριθεί κατά κάποιον τρόπο από τον ίδιο το Θεό, ή αν θέλετε από τους βιβλιοθηκάριούς του.

Οι σκέψεις που μπορεί να περνούν από το μυαλό σας για το ότι κάποιοι παρεμβαίνουν στην ενέργειά σας, κάποιοι εμποδίζουν το δρόμο σας, κάποιοι στρεβλώνουν τον εαυτό σας ή ότι είναι αδύνατο να υπερπηδήσετε ψυχικά εμπόδια στη διαδρομή σας, είναι μια πλάνη ενός νου που σκέφτεται με όρους ανθρώπινους. Όπως πιθανόν σκέφτεστε ότι το σπίτι σας μπορεί να παραβιαστεί από έναν κλέφτη, παρότι έχετε σύστημα συναγερμού, έτσι ίσως να φαντάζεστε ότι η ψυχή σας και ο ψυχισμός σας, είναι με τον ίδιο τρόπο ευάλωτος για τις διαρρήξεις. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τίποτα ποτέ δεν συνέβη το οποίο να ήταν έξω από αυτό το νου, ή να έγινε κατά παραβίαση αυτού του νου, ή των προδιαθέσεων και των διαθέσεών του.

Σε αυτό λοιπόν τον χώρο στον οποίο σήμερα μας δόθηκε μια πολύ συνειδητή πρόσβαση, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η δόνηση ήταν πολύ συγκεκριμένης συχνότητας. Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να διαφυλάξετε τους εαυτούς σας μέσα σε μια ανθρωπότητα που μπαίνει σε μια εποχή έντονων προβλημάτων και συγκρούσεων, η απάντηση είναι η ίδια συχνότητα. Αυτή η συχνότητα της ενότητας και της αγάπης για όλες τις ψυχές, είναι η υψηλότερη συχνότητα που μπορεί να σας δώσει προστασία. Η υψηλότερη συχνότητα που μπορεί να σας κρατήσει απόλυτα πλήρεις μέσα σε μια πραγματικότητα η οποία θα συγκλονιστεί από τις αλλαγές. Δεν είναι ξέγνοιαστες, οι μήνες και τα χρόνια που έρχονται. Ισα ίσα είναι χρόνια μεγάλων εντάσεων, μεγάλων συγκρούσεων και μεγάλων αλλαγών.

Είχατε πρόσβαση σήμερα σε αυτό το χώρο γιατί καθένας από όλους όσους καθόλου τυχαία σήμερα είστε εδώ, έχει τη δόνηση της χριστικής συνειδητότητας σε μια σχετικά αφυπνισμένη κατάσταση. Είστε πολύ κοντά στην πλήρη αφύπνιση. Με το κατάλληλο ερέθισμα, αυτή η συχνότητα μέσα στον εαυτό σας ενεργοποιείται. Και πιστέψτε μας, το ίδιο ερέθισμα 5 χρόνια πριν, δεν ήταν αρκετό για να την ενεργοποιήσει.

Σας δόθηκε πρόσβαση και αυτό που έγινε είναι ότι βιώσατε μια άλλη κατάσταση του δικού σας εαυτού και του είναι σας. Η ενέργεια της αγάπης που εκπέμψατε για τις άλλες ψυχές, η ενέργεια της ενότητας που εκπέμψατε προς αυτές, με διάφορες σκέψεις που δημιουργήσατε εκείνη την ώρα και αισθήσεις που προκλήθηκαν μέσα στο είναι σας, είναι ο τρόπος που προστατεύετε τις ψυχές και είναι και ο τρόπος που οι βιβλιοθηκάριοι καθιστούν απρόσιτο τον χώρο για οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε άλλη πρόθεση. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μια συχνότητα συγκεκριμένης σκέψης και αίσθησης, δημιουργεί μια πραγματικότητα, αγαπητοί μας φίλοι.

Κι αν η πραγματικότητα που θέλετε να δημιουργήσετε είναι χωρίς εμπόδια για την ζωή σας, κρατήστε αυτή την συχνότητα αυτού του χώρου, αυτής της κοσμικής βιβλιοθήκης τουείναι πιο συχνά ζωντανή μέσα σας. Περπατήστε μέσα σ΄ ένα κόσμο όπου οι συγκρούσεις αυξάνονται και τα προβλήματα κορυφώνονται δημιουργώντας την ενέργεια της ενότητας μ' όλες τις ψυχές. Φέρνοντας το σπήλαιο μέσα στη γη. Ανοίγοντας τον χώρο της πλήρους ενότητας στο ψυχικό επίπεδο με όλα τα πλάσματα. Αυτό είναι ένας άλλος τρόπος δημιουργίας και αλλαγής μέσα στην πραγματικότητα που αλλάζει και φέρνει μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα την ενέργεια που ενώνει τα πάντα και συγχρονίζει τα πάντα σ' ένα επίπεδο ψυχικό και όχι σ' ένα επίπεδο λογικό.

Μέσα σ' αυτόν τον κοσμικό χώρο, έχουν αλλάξει σελίδες της κοσμικής σας ιστορίας και αυτή την περίοδο, πέντε μήνες πριν και κάποιους μήνες μετά απ' αυτό το τώρα, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο: αλλάζει η σελίδα της ιστορίας και για άλλη μια φορά είστε στην πιο ουσιαστική και κρίσιμη απ' όλες:

Ετοιμάζεστε να γράψετε μέσα σ' αυτό το βιβλίο ένα καινούργιο έργο, μια καινούργια σύλληψη. Κάντε πρόβες και δοκιμές και σε διάφορα σημεία της διαδικασίας μέχρι τώρα γράφατε το δικό σας καινούργιο βιβλίο, βάζατε τις δικές σας νέες προθέσεις, ορίζατε τους δικούς σας νέους στόχους ως άτομα και ως ανθρωπότητα. Τώρα όμως αυτό το βιβλίο που βρίσκετε σ' αυτό χώρο είναι πλέον ένα και αυτά που θα προκύψουν στ' ατομικά βιβλία της ζωής σας, θα καθοριστούν απ' αυτό το ένα που γράφετε όλοι μαζί. Είναι μια περίοδος όπου τα άτομα και οι ανώτεροι εαυτοί έχουν ενώσει τις ενέργειες τους ως ένα ον και συγγράφουν την καινούργια ιστορία που θα δημιουργήσετε. Αυτός είναι ο λόγος που η εποχή είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη. Απ' αυτό που συλλογικά θα συμφωνήσετε και θα θέσετε αυτή την περίοδο, θα προκύψουν τα ατομικά σας σχέδια και οι ατομικοί σας οραματισμοί.

Εντούτοις θα πούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι Εργάτες του Φωτός που βρίσκονται σε λειτουργία και δράση αυτούς τους τελευταίους μήνες είναι όλοι σε μια πιο συλλογική ενέργεια. Έχετε πάψει να σκέπτεστε τόσο πολύ εσάς και ένα μέρος της ενέργειας σας έχει μπει σε μια πιο συλλογική οπτική. Η ανάγκη σας για συλλογικό ονείρεμα έχει αλλάξει. Παρατηρήστε τους εαυτούς σας και θα δείτε το τι σημαίνει αυτό. Η ανάγκη σας για να φέρετε την ειρήνη, η ανάγκη σας για να βοηθήσετε τους άλλους, η ανάγκη σας για να δείτε ένα κόσμο με λιγότερα προβλήματα, η ανάγκη σας για να ευχηθείτε κάτι καλύτερο να συμβεί, όλα αυτά έχουν αλλάξει τελείως τους τελευταίους πέντε μήνες.

Είστε ήδη και δουλεύετε ήδη με το σύνολο της συλλογικότητας των ανώτερων εαυτών βάζοντας υπέροχες ευχές, οράματα και στόχους. Είναι υπέροχα γιατί τα βλέπουμε, γιατί παραλαμβάνουμε τις ενέργειες που εσείς στέλνετε και πιστέψτε μας δεν είναι καθόλου μικροπρεπείς, δεν είναι καθόλου το εγώ σας. Το ξέρετε. Αυτό έρχεται από εκείνα τα μέρη των εαυτών σας που έχουν αγάπη, συμπόνια, και τόσο νιάξιμο για το σύνολο της ζωής πάνω σ' αυτή την πραγματικότητα, που είναι ειλικρινά ιερά.

Όλη αυτή η ενέργεια των ανώτερων εαυτών που τώρα φτιάχνει αυτό το καινούργιο βιβλίο, που είναι το Βιβλίο του ερχομού του Ιησού, του Χριστού πάνω στην Γη, που είναι η τελευταία πράξη και η καινούργια αρχή μαζί, είναι ένα βιβλίο που το εκπονείτε εδώ και πέντε μήνες και θα συνεχίσετε μέσα από το πάθος σας και τον πόθο σας και την αγάπη σας όχι μόνο για σας, αλλά κυρίως για το σύνολο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Εργάτες του Φωτός σ' όλη την Γη έχουν συγχρονιστεί σ' αυτό. Μια φλόγα έχει ανάψει στα σωθικά τους, η οποία τους οδηγεί να εύχονται πολύ πιο συχνά το καλό όλων, να ονειρεύονται πιο συχνά νέα οράματα για το σύνολο όλων και να θέλουν να ενεργοποιηθούν πιο πολύ ή να φέρουν πιο γρήγορα αυτό που είναι το καλό για το σύνολο. Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Και τα δικά σας ατομικά συμβόλαια αυτούς τους μήνες και τους μήνες που ακολουθούν βρίσκονται να ακολουθούν αυτό το βιβλίο που γράφετε όλοι μαζί.

Δεν είναι αυτή η εποχή που εσείς γράφετε ατομικά ως ανώτερος εαυτός το δικό σας βιβλίο για την συνέχεια της ζωής σας. Είναι η περίοδος όπου διαβάζετε αυτά που γράφετε ως ανώτεροι εαυτοί και μετά προσαρμόζετε την δική σας πορεία και τον δικό σας στόχο με βάση το σύνολο. Είναι η περίοδος που -ακόμα και αν δεν το έχετε καταλάβει- το εγώ έχει κάνει στην άκρη μέσα σας και έχει δώσει χώρο στην ουσία του εαυτού σας να γράψει εκείνη, την συνέχεια της ζωής σας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί πριν δυο χρόνια να ξεκινήσατε με άλλες προθέσεις για να γίνει κάτι, ότι πιθανόν θα βρείτε τον εαυτό σας τελικά να αναθεωρεί, να νιώθει την ανάγκη να εκπληρώσει, να υπηρετήσει και να απαντήσει στην ανάγκη του συνόλου και της πραγματικότητας και όχι στον προσωπικό του στόχο.

Θα βρεθείτε στη θέση να διαπραγματευτείτε με τον παλαιότερο εαυτό σας το εάν θα κάνετε αυτό που είχατε σκεφτεί πριν ένα χρόνο ή εάν θ' ακολουθήσετε τα νέα σημάδια, τις νέες παροτρύνσεις που κάπου αλλού σας οδηγούν. Και αυτή ακριβώς είναι η αλλαγή. Από το θέτω στόχους και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω, στο ακολουθώ την ανάγκη και εκπληρώνω τις ανάγκες που διαμορφώνονται. Και αυτός τελικά είναι ο πραγματικός θεϊκός ρόλος, όπως εξατομικεύεται με την εκδήλωση της θεϊκότητας μέσα στην ατομική πραγματικότητα.

Πάρα πολλοί, εάν όχι όλοι, θα κάνετε αναπροσαρμογές. Θα σας φανούν φυσικές και ζωτικές και θα σας ανακουφίσουν. Κάποιοι τις έχετε κάνει ήδη. Κάποιοι θα τις κάνετε. Υπάρχει ανακούφιση γιατί παίρνετε από τη μέση την τριβή που δημιουργείται από το εγώ. Παραιτείστε από τα δικά σας σχέδια και αποφασίζετε απλώς ν' ακολουθήσετε το σχέδιο του ανώτερου εαυτού. Αποφασίζετε ν' αφήσετε εκείνα τα κομμάτια που απαιτούν την δική σας ενέργεια του εγώ και απλά δέχεστε να υπηρετήσετε το ανώτατο καλό σας. Εκεί ακριβώς συναντάτε το εσωτερικό σας παιδί.

Μόλις απελευθερώνεστε από το άγχος του να κάνετε αυτά που σκεφθήκατε, και δέχεστε να παραδοθείτε και να εκπληρώσετε και ν' απαντήσετε στα καλέσματα όπως έρχονται και να εργαστείτε με τον τρόπο που ζητείται και όχι με τον τρόπο που έχετε σκεφτεί, ουσιαστικά απαλλάσσεστε από το άγχος και την αγωνία για το εάν είστε στο δρόμο σας και στην πορεία σας, εάν εκπληρώνετε την ψυχή σας. Αυτό σας βάζει αυτομάτως σε μία ενέργεια πολύ βαθιάς ανακούφισης. Επιτέλους ξέρετε ότι ξεπεράσατε το εμπόδιο του εγώ. Επιτέλους ξέρετε ότι κάνατε την μετάβαση σε μία άλλη εξουσία μέσα σας, την οποία ακολουθείτε και δεν ορίζετε. Αφήνεστε να πάτε. Όλες οι προκλήσεις που αυξήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια -το ξέρετε όλοι ότι ο δρόμος δεν ήταν εύκολος για κανένα- ήταν ο τρόπος να φτάσει να συρρικνωθεί ή, εάν θέλετε, να γίνει εξίσου τρεμάμενο όπως βλέπετε την πραγματικότητα απ' έξω να είναι: Έτοιμο για κατεδάφιση, ώστε να υπάρχει το άνοιγμα μέσα σας.

Το άνοιγμα είναι για να δεχθείτε ν' ακολουθήσετε τις ανάγκες που σας δείχνει ο ανώτερος εαυτό και ν' απαντήσετε σε όποιες ανάγκες εμφανιστούν μπροστά σας. Ο ανώτερος εαυτός θα σας οδηγήσει εκεί που πραγματικά θα είστε χρήσιμοι και εκεί θα είναι αληθινά ο χώρος της ευημερίας σας και αληθινά της προσωπικής σας εκπλήρωσης και ευτυχίας. Εκεί θα είστε αληθινά χαρούμενοι γιατί δεν θα έχετε τριβή, γιατί θα έχετε επιτρέψει την πλήρη εναρμόνιση, γιατί δεν θα υπάρχουν οι σκέψεις του νοητικού και οι αμφιβολίες.

Το πνεύμα και ο ανώτερος εαυτός σας φέρνει για καθένα τον δικό του προσωπικό δρόμο. Μία προσωπική διαδρομή. Πολλά πράγματα θα γνωρίσετε αλλά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ο ανώτερος εαυτός σας θα σας καλέσει να κινηθείτε απαντώντας σ' αυτά που σας εμφανίζει. Δεν είναι αυτό που σκέφτεται ο νους σας, αυτό που εσείς έχετε έρθει να κάνετε. Είναι αυτό που σας ζητά η κάθε μέρα που σας δείχνει το που έχετε να πάτε, το ποια είναι η πραγματική εργασία, το ποιος είναι ο σκοπός της ζωής.

Μερικές φορές μέχρι σήμερα βλέπαμε αρκετά συχνά να είστε τόσο απορροφημένοι από τις σκέψεις σας για την πνευματική σας εργασία ή για την θεραπεία σας ή για την δουλειά σας, που το πνεύμα σας χτύπαγε την πόρτα μέσα στην καθημερινότητα π.χ. εμφανίζοντας κάποιον που ζητούσε λίγη ώρα από σας, και εσείς δεν είχατε χρόνο γιατί έπρεπε να κάνετε κάτι άλλο που θεωρούσατε πιο σημαντικό ή απαραίτητο όπως να τακτοποιήσετε τον χώρο σας ή να σκεφθείτε τι θα κάνετε την επόμενη εβδομάδα ή έπρεπε να οργανώσετε τα πράγματα.

Οι ανώτεροι εαυτοί σας σας δείχνουν τι θέλουν, σας μιλάνε φέρνοντας μέσα στην κάθε μέρα σας την ευκαιρία για απάντηση, για να συνειδητοποιήσετε το ποιο είναι το ζητούμενο, προς τα πού είναι ο δρόμος. Δεν είναι εκεί που λέει το μυαλό σας, είναι εκεί που δείχνει η καρδιά του Θεού και η καρδιά Του δείχνει τους άλλους ανθρώπους. Δεν δείχνει χρονοδιαγράμματα, δεν δείχνει τον εαυτό σας καθισμένο να κάνει τρεις ώρες ενεργειακές ασκήσεις.  Ο Θεός μερικές φορές προτιμά να μην κάνετε τον διαλογισμό σας προκειμένου να διαθέσετε ένα τέταρτο σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Κοιτάξτε ποιες είναι οι ανάγκες εκείνων που έρχονται να σας συναντήσουν και αυτό θα σας πει τι είναι αυτό που έχετε να κάνετε εσείς και ποιος είναι ο τρόπος που εσείς συνεισφέρετε και απαντάτε στην τωρινή πραγματικότητα.

Αυτή η μετάβαση από την εποχή όπου το λογικό μέρος σας κινούσε τα πράγματα στην επόμενη εποχή όπου η ενέργεια του Χριστού μέσα στον καθένα κινεί εσάς στην διαδικασία είναι μία τεράστια τομή μέσα στον χώρο και στον χρόνο. Αυτό αλλάζει την ιστορία σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι το παρελθόν σας έχει τελειώσει αλλά θα θυμηθείτε ότι το παρελθόν σας είναι ένα δυναμικά εξελισσόμενο κομμάτι του εαυτού σας το οποίο είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτό που κάνετε.

Η ενέργεια του Χριστού μέσα στον καθένα σας, η ενέργεια της φώτισης, που παίρνει τώρα την σκυτάλη και παραδίδεται στο θέλημα του ανώτερου εαυτού είναι αυτή που σας ανοίγει την δυνατότητα ν' αλλάξετε το παρελθόν και άρα ν' αλλάξετε τις τάσεις σας, τις προδιαθέσεις σας, τα μπλοκαρίσματα. Έτσι αλλάζετε την ευκολία της θεραπείας στο τώρα. Είναι η ίδια κίνηση, που σας δίνει τη δυνατότητα να πάτε στο μέλλον, που έχει ήδη συμβεί και να το αλλάξετε όλο.

Είναι ίσως λίγο περίεργο να το πούμε τώρα, αλλά οι Βιβλιοθηκάριοι επιμένουν, ότι τελικά αυτό που πάτε να κάνετε είναι ότι δίνοντας την σκυτάλη στο τώρα, στο ν' ακολουθήσετε και όχι να ορίσετε, αλλάζετε όλο το πριν και όλο το μετά και τα φέρνετε όλα -πραγματικότητα και δυνατότητες- στην αρχική στιγμή της δημιουργίας. Κλείνετε όλο το κεφάλαιο της δημιουργίας γι' αυτή την υλική φέτα του χρόνου. Κλείνετε ένα πολύ μεγαλύτερο βιβλίο που ήσασταν εσείς και η αποκοπή, εσείς μόνο και ανοίγετε ένα νέο βιβλίο, μία άλλη κοσμοϊστορική σελίδα, όπου όλα όσα συνέβησαν έρχονται και ξανασυναντούν την αρχική ενέργειά σας: τον ανώτερο σας εαυτό. Αυτό κάνετε μένοντας στο τώρα και αλλάζοντας την σκυτάλη: λέτε σ' ακολουθώ και μόλις το λέτε, το πριν και το μετά έρχονται στο τώρα και όλα γίνονται ένα συνεχές τώρα όπου αυτά που είχαν γίνει μετατρέπονται σε μία αίσθηση ονείρου, που κάποτε ονειρευτήκατε.

Όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτό έχει αρχή, μέση και τέλος. Ο κύκλος της ψευδαίσθησης κλείνει και τελειώνει. Μπαίνετε σ' εκείνη τη σελίδα του Θεού, μέσα στο νου και την καρδιά του, όπου είστε ένα μαζί του. Είστε εσείς ο Θεός και ο ανώτερος εαυτός σας και ζείτε μία άλλη πραγματικότητα: ότι είστε το μέρος του Δημιουργού σε πλήρη σωματική εκδήλωση και δημιουργείτε.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που θα συνειδητοποιήσετε είναι το πώς δημιουργείτε, πώς ξεκινά η σκέψη ή η πρόθεση μέσα στο νου προκειμένου να φτάσει μέχρι την υλοποίηση ενός ποτηριού. Θα μπείτε στα παπούτσια του δημιουργού και του ανώτερου εαυτού που γνωρίζουν όλη τη διαδικασία. Ο τρόπος να δημιουργείτε αντικείμενα θ' αλλάξει. Θα πάψουν να υπάρχουν χειρωνακτικές εργασίες. Καθώς η ενέργεια κλείνει στο τώρα, σε πλήρη επίγνωση του ποιοι είστε, ο τρόπος που θα δημιουργείτε δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Το μαγικό είναι ότι ενώ μέχρι τώρα μπορεί να σκεφτόσασταν ότι εάν μπορούσατε να υλοποιήσετε θα φτιάχνατε πιθανόν δέκα σπίτια, είκοσι αμάξια και τριανταπέντε πύργους, σαράντα πέντε χιλιάδες ρούχα, τώρα που ανοίγει πραγματικά η ενέργεια της υλοποίησης, τώρα που ακολουθείτε τον ανώτερο εαυτό, αυτά που θα υλοποιήσετε θα είναι ελάχιστα, θα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, θα έρθουν να υλοποιηθούν με σοφία για το τι είναι πραγματικά το ζητούμενο. Καθώς αποκτάτε αυτό που ονειρευόσασταν, αυτό χάνει την αίγλη που είχε πριν, και έτσι αποκτά άλλη ουσία μέσα σας.

Βρίσκεστε λοιπόν να μπαίνετε σε μία άλλη δημιουργική ανταπόκριση προς τον ανώτερο εαυτό, απέναντι στο θεό και το σύμπαν. Αυτή η δημιουργική ανταπόκριση έχει να κάνει με το εάν είναι χρήσιμο, απαραίτητο και ωφέλιμο για σας και το σύνολο αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.

Αυτό μαθαίνουν τώρα με δύσκολο τρόπο οι επιχειρήσεις σας και οι κυβερνήσεις σας. Αναγκάζονται με τόσο φως που έχει περάσει μέσα στο δικτύωμα να βρουν νέο τρόπο ν' αναδιατάξουν τα πράγματα και θ' ακούσετε όλο και πιο συχνά πλέον να συζητείται μέσα στον σκοπό των εταιρειών να υπάρχει μέριμνα και συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

 Μέχρι τώρα το μόνο που ένοιαζε τις επιχειρήσεις σας και τους πολιτικούς σας ήταν να αποκομίσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη. Το εάν αυτό οφελούσε το κοινωνικό σύνολο δεν είχε σημασία. Καθώς όμως αυτό το σύστημα καταρρέει γίνεται πολύ προφανές ότι κάτι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη προκειμένου να αποφευχθεί μία χειρότερη κατάρρευση στο μέλλον. Αυτό γίνεται καθαρά αντιληπτό σ' όσους βρίσκονται σε υψηλές θέσεις: πως εάν δεν βάλουν την παράμετρο της κοινωνικής συνεισφοράς, και εάν δεν θέσουν ως παράμετρο το ύψιστο κοινωνικό όφελος  ότι όλο το σύστημα θα καταρρεύσει τελείως, θα ισοπεδωθεί.

Έτσι εκείνοι βρίσκονται σε μία άλλη διαπραγμάτευση, όπως εσείς είστε σε διαπραγμάτευση με τους ανώτερους εαυτού σας. Εκείνοι βρίσκονται στη διαπραγμάτευση του ή θα το αφήσουμε και ο κίνδυνος είναι να καταρρεύσει τελείως ή πρέπει να πούμε σε όσους διακινούν το σύστημα ότι δεν γίνεται να συνεχίσει να κινείται όπως μέχρι τώρα. Ότι πρέπει να έχουν στο νου τους, στην πολιτική και στην στρατηγική τους στα προϊόντα τους και στ' ανοίγματά τους, ότι πρέπει να εναρμονίζονται με το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν θα το κάνουν από καλοσύνη. Δεν θα το κάνουν γιατί έχουν φωτιστεί ή γιατί ξαφνικά ένιωσαν αγάπη. Θα το κάνουν γιατί εάν δεν το κάνουν, τότε θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά το σύστημα. Κι εσείς πάτε να περάσετε τη σκυτάλη στο ν' ακολουθήσετε, κι εκείνοι βρίσκονται στη διαπραγμάτευση για να περισώσουν αυτό το σύστημα με όποιο τρόπο μπορούν. Ο τρόπος που μπορούν είναι μόνο λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό όφελος. Αυτός είναι ο τρόπος για να μπορέσει να συντηρηθεί το σύστημα αναπροσαρμοζόμενο.

Θα το κάνουν αναγκαστικά γιατί είναι η ίδια διαδικασία με την αγάπη, παρόλο που φαίνεται να έρχεται εξωτερικά. Όταν κάποιος σας αγαπά, όσο κι αν είστε θυμωμένος, εάν σας αγκαλιάσει και νιώσετε ότι πραγματικά σας αγαπά, όλες οι αντιστάσεις λιώνουν, ο θυμός φεύγει και δέχεστε αυτή την αγάπη γιατί η αγάπη είναι μία συχνότητα που κάνει πολύ δύσκολο να της αντισταθεί κάποιος. Είναι η συχνότητα που χρειάζονται όλοι και που μπορεί να λιώσει όλες τις αντιστάσεις. Αλλά, μόνο η αληθινή αγάπη, όχι η αγάπη που σκέφτεται να δείξει αγάπη προς όφελός της.

Εάν η αγάπη που δίνετε είναι ανιδιοτελής τότε αληθινά λιώνουν όλα τα εμπόδια και οι συγκρούσεις. Αυτή η εξωτερική εκδήλωση [η κρίση] είναι εκδήλωση αγάπης! Θα εξηγήσουμε. Οι Βιβλιοθηκάριοι πολύ ενθουσιάζονται μ' αυτό το κομμάτι.

Καθώς το σύστημα και πολλοί άνθρωποι που ζουν από το σύστημα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούν ή να υποψιαστούν ότι αυτό είναι μία ύψιστη εκδήλωση αγάπης που είναι τόσο μεγάλη και τόσο δυνατή που τους αναγκάζει, παρότι δεν θέλουν, να λάβουν υπόψη το σύνολο και την κοινωνία προκειμένου οι ίδιοι να υπάρξουν, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι.

Εντούτοις, στην πραγματικότητα, αυτό το οποίο έχουν εισπράξει είναι οι δονήσεις του φωτός και η δουλειά που κάνατε εσείς μέσα από ασκήσεις και διαλογισμούς και συνευρέσεις όπου βάζατε την πρόθεση για την αγάπη, όπου ζητάγατε και επικαλείστο την αγάπη, όπου προσπαθούσατε να ζήσετε μέσα στην αγάπη και προσπαθούσατε να δώσετε αγάπη.

Η αγάπη με την οποία εσείς συμμαχήσατε είναι η ίδια που τους έχει τώρα τυλίξει και παρότι εκείνοι φαίνονται να μην θέλουν, τους οδηγεί στις δικές τους καλύτερες μέρες. Η αγάπη δεν θέλει να τους αφήσει να καταρρεύσουν. Η αγάπη θέλει να τους οδηγήσει σ' εκείνη την αναπροσαρμογή που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να εξελίσσονται, να είναι καλά και να βρουν την δική τους ευημερία. Αυτή είναι η αγάπη.

Και παρότι εκείνοι μπορεί να βιώνουν μια πολύ δύσκολη περίοδο, εκ των υστέρων, θα δείτε στα επόμενα χρόνια, ότι θα αναγνωρίσουν πως αυτό ίσως ήταν το καλύτερο που τους συνέβη ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και ότι αυτό άλλαξε τα πράγματα προς το καλύτερο για όλους.

Μερικές φορές η αγάπη είναι έτσι. Την ώρα που δίνεται μπορεί να φαίνεται οδυνηρή ή σκληρή, όμως δίνεται πάντα για το καλό και δίνεται πάντα για να αποφευχθούν χειρότερα και πιο οδυνηρά στο μέλλον. Η αγάπη δεν δίνεται ποτέ και το φως δεν κινείται ποτέ πραγματικά για το κακό οποιουδήποτε, αλλά έχουν ένα δικό τους μυστήριο κώδικα και κωδικό να φροντίζουν για το καλό όλων.

Μερικές φορές και εσείς φωνάζατε, βρίζατε και οργιζόσασταν με την διαδικασία σας. Εντούτοις αυτός ήταν ο δρόμος που σας πήγαινε στην ευτυχία και εσείς θυμώνατε. Και ξέρετε ότι σας πήγε σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση του εαυτού σας, σ' ένα πολύ πιο πλήρη εαυτό, σε μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη των εαυτών σας, σ' ένα πιο ευαίσθητο και καλοσυνάτο άτομο, σε μία πιο ανοιχτή ψυχή.

Αγαπητοί μας φίλοι,

θα κλείσουμε δίνοντας ευχές να βρεθείτε πολλές ακόμα φορές συνειδητά μέσα στον ιερό χώρο όπου υπάρχουν τα συμβόλαια και οι ιστορίες όλων.

Θα σας ευχηθούμε κάθε φορά που θα βρίσκεστε εκεί, θα βρίσκετε τα συμβόλαια σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Θα σας ευχηθούμε να έρθει γρήγορα η ώρα που θα είστε συνειδητά γνώστες του ρόλου που παίζετε για να βελτιωθούν όλα τα συμβόλαια, για να είναι καλύτερα όλες οι ψυχές, περιλαμβανομένης και της δικής σας.

Θα σας ευχηθούμε να μην ντραπείτε να είστε υποχωρητικοί.

Θα σας ευχηθούμε να μην προβληματιστείτε για ν' ακολουθήσετε το θέλημα της ψυχής σας.

Θα σας ευχηθούμε να βρείτε τη δύναμη που υπάρχει μέσα σας, ώστε κάθε φορά που πηγαίνετε στον ιερό χώρο των συμβολαίων να εκπέμπετε τέτοιο φώς, τόση αγάπη και τέτοια ενότητα. Κυριολεκτικά αυτό κάνει την ίδια στιγμή διαφορά για την πραγματικότητα της ανθρωπότητας.

Αγαπητοί φίλοι,

Διαλέξτε να θυμάστε το όμορφο της διαδικασίας σας

Επιλέξτε να θυμάστε τη χαρά μέσα στη διαδικασία.

Επιλέξτε να κρατήσετε στη μνήμη σας τα δώρα που σας έδωσε η διαδικασία.

Επιλέξτε να κρατήσετε στη μνήμη σας τις στιγμές που αισθανθήκατε το μεγαλείο των εαυτών σας μέσα στη διαδικασία σας.

Αφήστε τον κόπο της διαδικασίας να φύγει.

Αφήστε το άχαρο της διαδικασίας να φύγει.

Αφήστε το κομμάτι το διαδικαστικό να πάρει το δικό του δρόμο και,

Κρατήστε όλα τα δώρα που πήρατε μέχρι τώρα στη διαδρομή γιατί,

Αυτά είναι που αληθινά χρειάζονται και έχουν λόγο για το μέλλον σας

Αυτά ανήκουν αληθινά στην ψυχή και στον ανώτερο εαυτό σας.

Αγαπητοί φίλοι,

Φροντίστε αυτούς που έρχονται στο δρόμο σας,

Ανταποκριθείτε σ' αυτούς και αυτός είναι σίγουρος τρόπος για να βρείτε τον ατομικό σας δρόμο.

Και έτσι είναι.

 

© 2008 Χαριτίνη Χριστάκου