Σμαραγδένιος Κύκλος

Η δίνη της αφοσίωσης και το Απολύτως ... σχετικό

16 Φεβρουαρίου 2008, Θεσσαλονίκη

Καλώς ήρθατε σε μία πολυδιαστασιακή συνάντηση! Καλώς ήρθατε σε μία πολυδιαστασιακή εμπειρία. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πλήρως όλα τα επίπεδα του εαυτού σας, που δονούνται και πάλλονται και συνομιλούν αυτή την ώρα. Όμως, κάθε φορά που έχουμε μία τέτοια συνάντηση δίνετε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να συνομιλήσει και να επικοινωνήσει με πολλά άλλα μέρη του, που βιώνουν και αντιλαμβάνονται πολλούς και διαφορετικούς χώρους και χρόνους, πέρα απ' αυτόν.

Στην κυριολεξία μία τέτοια συνάντηση είναι μια πολυδιαστασιακή συνάντηση όχι μόνο γιατί φαινομενικά κάποιες άλλες ενέργειες έρχονται σε συνειδητή επαφή μαζί σας, αλλά και γιατί κι εσείς οι ίδιοι βρίσκεστε σε μία πολυδιαστασιακή επικοινωνία με το είναι σας. Αυτό είναι ένα μέρος του κρυφού οφέλους που ενυπάρχει στις συναντήσεις. Αυτή είναι η εξήγηση πολύ διαφορετικών ταχυτήτων και εξελίξεων που συμβαίνουν σ' εκείνους που αποφασίζουν να βρίσκονται σε τέτοιες συναντήσεις. Χωρίς να διαφοροποιούμε το σύνολο της ανθρωπότητας, θα πούμε ότι άτομα που βρίσκονται σε παρόμοιες συναντήσεις είναι άτομα που τρέχουν μπροστά, που έχουν στόχο να καλύψουν την απόσταση γρήγορα, είναι αυτοί που κόβουν το νήμα για ν' ανοίξει ο δρόμος και για άλλους.

Είστε εσείς που με τα διάφορα ρούχα που φοράτε αυτή τη στιγμή, που κάθεστε σ' αυτές τις καρέκλες, που ανοίγετε την ενέργεια και τον εαυτό σας σε όλα του τα επίπεδα, ώστε να γίνει μία άλλη διαχείριση και ταξινόμηση της ενέργειας του είναι σας. Τώρα δεν μπορείτε να εξηγήσετε ή να κατανοήσετε πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει πραγματικά. Μάλλον πρέπει ν' αρκεστείτε σ' αυτό που ακούτε αυτή τη στιγμή! Θα έρθει όμως η ώρα και η εποχή που θα έχετε πλήρη αντίληψη αυτού που συνέβαινε σε τέτοιους χώρους με τέτοιες ενέργειες. Το μαγικό είναι πως, παρότι δεν το ξέρετε, κάνετε αυτό που είναι να κάνετε: βρίσκετε όπου είναι να βρεθείτε, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε πολλές άλλες περιστάσεις στη ζωή σας.

Το μαγικό είναι ότι παρότι εσείς κοιτάτε τους εαυτούς σας και τις περισσότερες φορές έχετε την εντύπωση ότι δεν βρίσκεστε μέσα στον στόχο, ότι βρίσκεστε την περιφέρεια, το μαγικό είναι πως δεν χάνετε τις στιγμές που είναι σημαντικές και καταλυτικές και ετοιμάζεται ως δυναμικό. Όσο συνεχίζετε να κοιτάτε εσάς με τα συνηθισμένα σας μάτια, η τάση θα είναι να εστιάζετε στο μέρος της σχετικότητας, δηλαδή του ζητούμενου: αυτό που δεν φαίνεται ακόμα να έχετε ολοκληρωθεί ώστε να είστε σε πλήρη ροή.

Μέσα όμως σ' αυτή τη διαδικασία ξεχνάτε πως όλη η πορεία της ανακάλυψης των εαυτών σας στηρίζεται στη συνειδητότητα της διαδρομής. Αυτό σημαίνει ότι ήδη σε κάθε στιγμή της διαδρομής είστε εκεί που πρέπει να είστε, που είναι κατάλληλο να είστε, που ο ήχος σας καλεί και εσείς ανταποκρίνεστε. Στον νου της 3ης διάστασης και της λογικής θα φαίνεται πάντα ότι κάποιες φορές είστε εκτός της σωστής στιγμή ή του σωστού χώρου. Όμως αυτός ο νους κινείται με γνώμονα και χάρτη μόνο όσα κατανοεί, όσα μπορεί να ερμηνεύσει, όσα του είναι γνωστά γιατί τα άκουσε, τα διάβασε ή τα είδε.

Ο νους της 3ης διάστασης δεν μπορεί να ερμηνεύσει την παρουσία σας εδώ σήμερα γιατί απλά δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι κάνετε. Ο νους αυτός μπορεί αυτή τη στιγμή ν' αναρωτιέται τι στο καλό έχετε έρθει εδώ να κάνετε! Και μπορεί να φύγετε από εδώ ή από κάπου αλλού, με μία αίσθηση του «τι έκανα; Τι κατάλαβα; Γιατί πάω εκεί; Τι εισπράττω; Ποιος είναι ο λόγος που με οδηγεί εκεί;».

Θα πρέπει αναπόφευκτα να μπούμε στις διαδρομές του νου σας, όπως τον βλέπουμε από την 5η διάσταση. Και θα πρέπει αναπότρεπτα να μπούμε σ' αυτό που είναι απολύτως σχετικό!

Ακούγεται ίσως παράδοξο, αλλά ο νους της 5ης διάστασης είναι νους παράδοξος με τα δεδομένα της γης. Γι' αυτό δεν μπορείτε να βαδίσετε σ' αυτόν μαζί με την κοινή λογική. Χρειάζεται να την προσαρμόσετε, να την λειάνετε και να της δώσετε τέτοιο σχήμα που να μπορέσει ν' ακολουθήσει τη διαδρομή χωρίς να σας ελέγχει. Η συμμετοχή σας σε μία πολυδιαστασιακή διάσταση έχει διάφορους λόγους κρυμμένους. Θα πούμε μερικούς, παραλείποντας όσους είναι προφανείς για τη λογική.

Ένας από τους κύριους λόγους που παρευρίσκεστε σε τέτοιες συναντήσεις είναι η συλλογικότητα. Η δυνατότητα που σας δίνεται μέσω της συλλογικής ενέργειας ν' αναλάβετε άλλες πρωτοβουλίες μέσα στο ενεργειακό περιβάλλον της γης. Πολλές φορές φεύγετε από αυτή την συνάντηση και πάτε για ύπνο και την επόμενη ημέρα είστε πιο κουρασμένοι ή πολύ πιο ξεκούραστοι απ' ότι ήσασταν όταν ξαπλώσατε. Και για πολλές μέρες μετά συμβαίνουν διάφορα σωματικά συμπτώματα, που συνήθως ούτε καν σκέφτεστε να τα συνδέσετε με την συνάντηση. Είναι φυσικό. Πολλές φορές ενεργοποιείτε συλλογικές πρωτοβουλίες, μέσω των ανώτερων εαυτών, με την αφορμή της συγκέντρωσης της ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χωροχρόνου, όπως σε μία τέτοια συνάντηση.

Φεύγετε και κινείστε ως συνήθως, ενώ τα ενεργειακά σας σώματα έχουν μπει σε μία άλλη διαδικασία. Ενώ το σώμα σας ξεκουράζεται το βράδυ, εσείς ταξιδεύετε σε διάφορα μέρη του πλανήτη σας, συμμετέχετε μαζί με άλλους σε αποστολές, που κυμαίνονται από το ν' αλλάξετε την ενέργεια ενός σημείου του μαγνητικού πεδίου της γης μέχρι να πάτε σε μία περιοχή όπου πρόκειται να συμβούν πράγματα και να ετοιμάσετε την ενέργεια εκεί για τους ανθρώπους, ή να πάτε σε περιοχή όπου ήδη έχουν συμβεί πράγματα και να βοηθήσετε την ενέργεια και τις ψυχές και τους ανθρώπους να προσαρμοστούν και να συνεχίσουν ή να πάτε σε μεμονωμένα άτομα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, να τους διδάξετε, να τους εξηγήσετε, να τους βοηθήσετε να κάνουν σωματικές αλλαγές στην ενέργειά τους ανάλογα με το σχέδιό τους και τον χρόνο τους.

Πιστεύετε πως το πνεύμα φέρνει την αφύπνιση σε κάποιον και πως εσείς δεν είστε συμμέτοχοι στην αφύπνιση κάποιων άλλων. Δεν είναι έτσι. Ο αριθμός και η ταχύτητα των ανθρώπων που αφυπνίζονται καθορίζεται και εξυπηρετείται μέσω της δικής σας δράσης μαζί με την δράση του πνεύματος. Ένα μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται από τους αγγέλους που είναι στη γη μέσα σε ανθρώπινα σώματα! Ο λόγος είναι πως όταν η ενέργειά σας προσεγγίζει την ενέργεια κάποιου άλλου ανθρώπου την ώρα που κοιμάται, υπάρχει μία οικειότητα στην συχνότητα και ούτε η ψυχή τρομάζει, ούτε το σώμα σοκάρεται.

Κατά παράδοξο τρόπο, από το νου της 5ης διάστασης, εσείς είστε οι αφυπνιστές του πνεύματος, εσείς είστε οι κομιστές των συγχρονικοτήτων, όπως ήταν για σας κάποιοι άλλοι πριν από σας. Και βέβαια υπάρχουν οντότητες και πνευματική βοήθεια που έρχεται από την άλλη πλευρά, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι την κυρίως εργασίας αυτής της τεράστιας αλλαγής την κάνετε εσείς. Και υπάρχει ένα πρόβλημα στην εξίσωση της ενέργειας. Στο σύνολο της ανθρωπότητας, όσοι έχουν αφυπνιστεί και είναι πιο ενεργητικοί στην διαδικασία, βιώνουν κούραση και έλλειμμα ενέργειας. Ενώ είστε σε ευρύτερο πεδίο ενέργειας, οι περισσότεροι αισθάνεστε ότι έχετε λίγη, σαν να μην επαρκεί αυτή. Ο λόγος δεν είναι ότι στον ύπνο σας τα βράδια εκπληρώνονται σχέδια που εκπονείτε όταν βρίσκεστε μαζί με άλλους. Αυτή τη στιγμή κάνετε σχέδια που αφορούν τη δική σας συμπληρωματικότητα σε σχέση με άλλες ομάδες στη γη, και έτσι αυτό που θα κάνετε εσείς τις επόμενες μέρες θα έρθει να συμπληρώσει αυτό που κάνουν οι άλλοι τις επόμενες μέρες. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αντιπερισπασμό, ώστε να είστε συγκεντρωμένοι εδώ και έτσι το πεδίο σας θα κάνει όλα όσα έχετε να κάνει.

Θα σας πάρουμε σαν σε μαγικό χαλί και θα σας μεταφέρουμε σ' ένα κόσμο, σε μία οπτική και δυνατότητα, απ' όπου θα σας περιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή, που εσείς είστε εδώ. Και καθώς αυτό το ιπτάμενο χαλί έχει ιδιαίτερες δυνατότητες να μετακινείται μέσω των χωροχρόνων, θα ξεκινήσουμε χωρίς ονόματα, για να μην κολλήσουμε στις ταμπέλες, από αυτό που συμβαίνει τώρα, μαζί με σας, αυτή τη στιγμή, σε ένα άλλο πλανήτη του ηλιακού σας συστήματος, τον Δία.

Εκεί αυτή τη στιγμή, εσείς μαζί με άλλους βρίσκεστε σε δακτυλίους γύρω από αυτόν τον πλανήτη και καθορίζετε κάποιες νέες παραμέτρους της αστρικής του κίνησης. Ο λόγος είναι ότι ήδη γνωρίζετε ότι σε ένα περίπου χρόνο μετά από σήμερα αυτός ο πλανήτης θα πρέπει να έρθει σε μία ελαφρώς διαφορετική σύγκλιση, κίνηση και τροχιά, σε σχέση με τους υπόλοιπους γιατί αυτό θα πυροδοτήσει τότε ένα νέο κύμα ενέργειας που θα εισέλθει στη γη. Αυτό το κύμα ενέργειας θα δώσει μία δυναμική σπρωξιά σ' όλα όσα έχετε έρθει να κάνετε. Ήδη λοιπόν βρίσκεστε σε ένα άλλο χωροχρόνο και ετοιμάζετε την ενέργεια μαζί με τους άλλους. Εάν θέλετε για 3 δευτερόλεπτα, κλείστε τα μάτια σας. Κάποιοι θα δείτε, άλλοι θα αισθανθείτε αυτή την παράλληλη συχνότητα μέσα σας. Υπάρχει ένα σημείο μέσα στο σώμα σας που βιώνει αυτή την πραγματικότητα αυτή την στιγμή...

Ίσως να σας φάνηκε ενδιαφέρον, όσοι το είδατε, ότι εκεί έχετε άλλη μορφή! Θα το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον. Θα μετακινηθούμε κι άλλο και θα σας μεταφέρουμε μέσα στον πυρήνα του ήλιου σας, όπου αυτή την ίδια στιγμή είστε παρόντες και αυτή η συγκέντρωση σε συγχρονισμός με κάποιες άλλες συγκεντρώσεις που γίνονται την ίδια στιγμή, σε άλλα σημεία της γης, έχει δώσει ένα χώρο μέσα στην ενέργεια του ήλιου για να κάνετε μία συνολική επανεκτίμηση της συνολικής ταχύτητας που έχει αναπτυχθεί σε σχέση με το σύνολο της ανθρωπότητας και της ομάδας σας και του κοινωνικού συνόλου που ανήκετε, ενώ παράλληλα συζητάτε με κάποιους παλιούς από τις τάξεις σας, φωτισμένους και σοφούς δασκάλους και ανταλλάσσετε απόψεις για το τι είναι σοφό να στήσετε, να δρομολογήσετε ή να βάλετε ως νέες χρονοενθέσεις στο μέλλον που έρχεται.

Αυτή τη στιγμή στον εγκέφαλό σας, που αναγνωρίζουμε αυτό που εσείς κάνετε, οι εγκέφαλοί σας έχουν πάρει φωτιά! Καθώς συζητάτε, ανταλλάσετε απόψεις όχι μόνο για το δικό σας ηλιακό σύστημα αλλά για μια ακόμα μεγαλύτερη σύμπλευση και εναρμόνιση που αφορά τον γαλαξία σας και την ικανότητα που έχετε όταν βρίσκεστε στον ήλιο να ανιχνεύετε τον υπαρξιακό ή κοσμικό σκοπό της ύπαρξής σας. Αυτή την ώρα που ο λογικός σας νους σας λέει ότι απλώς κάθεστε σε μία καρέκλα, κάπου αλλού μέσα σας ενεργοποιεί, δρομολογεί και φτιάχνει την πραγματικότητα που θα ζήσετε μετά από λίγο ώστε να είναι εναρμονισμένη με τον κοσμικό ρυθμό και σκοπό της ζωής.

Αν κλείσετε και πάλι τα μάτια σας, και αφήσετε χαλαρό το σώμα σας, θ' ανακαλύψετε ότι και αυτό βιώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας, που πάλλεται διαφορετικά. Είστε εσείς! Σε μία συνεχή επαφή και εγρήγορση και σύνδεση με τα πάντα! Όχι παθητικά, όχι μηχανικά, πολύ ενεργά και με πολύ παρουσία!

Για τον νου της 3ης διάστασης είναι αδιανόητο ότι εσείς είστε μία εκπροσώπηση και μορφοποίηση όλου του συνόλου. Ότι έχετε επαφή και επικοινωνία με το σύνολο της νοημοσύνης είναι αδιανόητο. Ότι δεν είστε τίποτα απ' όσα φαίνονται, αλλά ότι είστε κάτι άλλο, είναι επίσης αδιανόητο. Ότι εσείς είστε ένα σύνολο μεγαλύτερο από το γαλαξιακό σύστημα, είναι ασύλληπτο. Ότι έχετε ευφυΐα υψηλότερη από το ηλιακό σας σύστημα είναι ασύλληπτο. Και όμως, αυτό είστε. Εάν δώσετε λίγο χρόνο θα νιώσετε μέσα στο σώμα σας τους διαφορετικούς παλμούς. Αρκεί για λίγο να στρέψετε τον νου σας, να σκεφτείτε διαφορετικά και θα βρείτε σε ποιο σημείο μέσα σας, ο δικός σας ήλιος και η ευφυΐα του συνομιλεί μαζί σας. Θα βρείτε και άλλο σημείο μέσα σας όπου ο γαλαξίας συνηχεί και μιλά μαζί σας με το δικό του κοσμικό ρυθμό και γλώσσα.

Δεν είστε απλώς ένα σύνολο αμέτρητων συχνοτήτων που απλώς συνυπάρχουν για τη δημιουργία ενός σώματος. Είστε ένα σύνολο μίας συνεχώς επικοινωνούσας ευφυΐας. Ο λόγος που δεν το αντιλαμβάνεστε είναι γιατί δεν εστιάζετε σε συγκεκριμένα σημεία, γιατί δεν σκέφτεστε καν εάν όλο το σύμπαν και όλα τα μέρη του ήδη δονούνται σε διαφορετικά σημεία μέσα σας, συνομιλώντας σιωπηλά. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όλο το παιχνίδι είναι ν' ανακαλύψετε ποιοι είστε. Έχουμε επίσης πει πολλές φορές ότι ξέρετε τις απαντήσεις γιατί εσείς στήσατε το Παιχνίδι. Εσείς στήσατε τις εμπειρίες, εσείς είχατε την σύλληψη. Όλοι οι άλλοι είναι βοηθοί. Εσείς το στήσατε, εσείς το δημιουργήσατε. Και ξέρουμε ότι πολλές φορές το ακούτε θεωρητικά. Είστε τόσο πεπεισμένοι γι' αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη. Η αλήθεια και το βάθος αυτής της δήλωσης είναι μεγαλύτερα απ' ότι μπορείτε να σκεφτείτε ή να φανταστείτε με το νου σας τώρα. Η αλήθεια είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτό που ακούτε. Τόσο μεγάλο είναι το ον που κάθεται απέναντί μας. Και τόσο αστείο γίνεται το παιχνίδι που στήσατε, που πείσατε τον εαυτό σας ότι είστε σε πλήρη αποκοπή. Ποιος άλλος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τόσο ασύλληπτο; Ποιος;

Να βρίσκεστε σε συνεχή επικοινωνία με τα πάντα κι εσείς να πιστεύετε ότι επικοινωνείτε μόνο με τον εαυτό σας. Ποιος νους μπορεί να έχει σκεφτεί κάτι τέτοιο; Ποιος νους μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να το υλοποιήσει και να το βιώσει, αν όχι αυτός που έχει τη δυνατότητα του Όλου;

Ας πάμε λοιπόν να δούμε μέσα σ' αυτήν την συμπύκνωση του όλου, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την μονάδα του όλου να αισθάνεται ότι έχει έλλειμμα ενέργειας. Αυτό κι αν είναι οξύμωρο! Τρισεκατομμύρια φωτονίων να πάλλονται μέσα σας και εσείς να νιώθετε έλλειψη ενέργειας! Κάποιος καλός μηχανισμός θα πρέπει να έχει στηθεί στην 3η διάσταση για να νιώθετε έτσι εσείς! Κάποιο καλό κόλπο έχετε φτιάξει. Είναι η ίδια η φύση της 3ης διάστασης, της διττότητας, που είναι το εργαλείο. Θα εξηγήσουμε.

Καθώς η αρχική σας πλοήγηση μέσα στην διττότητα και την ύλη, αφορά μία τοποθέτηση από την μία ή την άλλη πλευρά, δηλαδή κάτι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει, κάτι το θέλετε ή δεν το θέλετε. Η τοποθέτησή σας γίνεται με βάση τον διχασμό και τη επιλογή. Μερικές φορές δεν μπορείτε να πείτε την αλήθεια χωρίς αυτό να σας κοστίσει. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να μεγαλώσει, εάν δεν γίνετε κάποιες στιγμές δυσάρεστοι. Κάθε στιγμή επιλέγετε μέσα από αυτό τον διχασμό. Επιλέγετε το μικρότερο κόστος, μερικές φορές, ή το πιο ευχάριστο. Όμως, αυτή η ίδια η επιλογή σας εγκλωβίζει σ' ένα νοητικό αδιέξοδο. Τι εννοούμε;

Αυξάνει η ενέργειά σας καθώς αφυπνίζεστε και συνδέεστε με ευρύτερα ενεργειακά πεδία του εαυτού και της ύπαρξής σας, και όταν γίνονται αυτές οι συνδέσεις νιώθετε το άνοιγμα και τις δυνατότητες και την ενέργεια, η οποία όμως αρχίζει και εκπνέει σχετικά γρήγορα και καταλήγετε περίπου εκεί που βρισκόσασταν όταν έγινε η σύνδεση.

Ο νους σας λέει ότι πρέπει να συνεχίσετε να διευρύνεστε για να έχετε περισσότερη ενέργεια. Ο νους της 3ης διάστασης δεν μπορεί να σκεφτεί ότι κάτι μπορεί να είναι απόλυτο και σχετικό. Δεν γίνεται να το σκεφτεί αυτό. Για το νου αυτόν, κάτι είναι ή απόλυτο ή σχετικό. Πώς μπορεί να διαλέξει ο νους και η λογική σας κάτι που είναι και τα δύο; Δεν γίνεται. Έτσι σας λέει ότι ο μόνος τρόπος για να είστε καλά είναι να συνεχίσετε να διευρύνετε το πεδίο σας, να συνεχίσετε να μαθαίνετε καινούργια πράγματα, να φέρνετε ενέργεια, να κάνετε συνεδρίες, να μαθαίνετε συνέχεια νέες τεχνικές. Όμως ξέρετε μέσα σας πως δεν μπορεί να είναι αυτή η απάντηση! Δεν μπορεί! Δεν μπορεί να πρέπει συνέχεια να κυνηγάτε ευκαιρίες για να πάρετε ενέργεια...

Το δίλημμα της λογικής είναι: ή δεν θα κάνω τίποτα και θα καταρρεύσω γιατί δεν έχω αρκετή ενέργεια ή θα συνεχίσω να διαστέλλομαι για να μπορώ να συνεχίσω. Έτσι η λογική σας κλείνει την οπτική στο αλλιώς. Σας βάζει σε μονόδρομο, να διαλέξετε τον ένα δρόμο. Όμως, η πραγματικότητα της 5ης διάστασης είναι παράδοξη. Είναι άκαμπτη ενώ είναι μαλακή, είναι ανένδοτη ενώ είναι διαλλακτική, είναι θανατηφόρα αποφασισμένη, ενώ είναι ευέλικτη, είναι απίστευτα δυνατή ενώ αφήνει τον εαυτό της να καταρρέει κάθε στιγμή, είναι γλυκιά χωρίς να γίνεται πετιμέζι, είναι ξινή χωρίς να φέρνει απέχθεια στο λαιμό. Η πραγματικότητα της 5ης διάστασης παίζει στην μίξη του παράδοξου, δηλαδή του απολύτως σχετικού.

Αυτό μεταγλωττισμένο πρακτικά για σας σημαίνει πως όσο διευρύνεστε, σχετικοποιείστε. Αυτό σας δίνει αέρα ελευθερίας, νέων δυνατοτήτων, νέων επιλογών, νέων συναισθημάτων, νέων επιγνώσεων, αντιλήψεων. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε ελεύθεροι. Αυτό όμως μόνο του δεν αρκεί. Για να συνεχίζετε να είστε ελεύθεροι και να νιώθετε υπέροχα, κάτι λείπει, άρα κάτι χρειάζεται. Και αυτό είναι το απόλυτο του σχετικού.

Τι μπορεί να είναι απόλυτο μέσα στο σχετικό; Πώς μπορείτε να κρατήσετε τη διεύρυνσή σας χωρίς να ισοπεδώνεστε στη συνέχεια; Ένα μέρος του εαυτού σας είναι αυτό που λέτε ότι χρειάζεται γείωση. Τι είναι όμως αυτό; Το έχετε σκεφτεί; Δεν είναι απλώς το να περπατάτε στον δρόμο! Θα ξαναγυρίσουμε στον γαλαξία. Πιστεύετε ότι ο γαλαξίας ή το ηλιακό σύστημα βρίσκονται σ' αυτή τη διαδικασία δομής και αρμονίας, απλώς σε συνεχή διεύρυνση. Πρέπει να υπάρχει κάποια δύναμη που συντηρεί και διατηρεί τους πλανήτες στην αρμονία της τάξης. Πρέπει οι πλανήτες και ο ήλιος να έχουν δεχτεί, να έχουν συναινέσει στην εκτέλεση αυτής της λειτουργίας για όσο χρειάζεται, με τον τρόπο που χρειάζεται.

Αυτό είναι γείωση, αυτό είναι υλοποίηση. Δεν είστε μόνο πνεύμα. Υπάρχει ένας υλικός φορέας που συντηρεί την πνευματική σας διάσταση. Όπως υπάρχει ένας υλικός φορέας για τον ήλιο. Σκεφθείτε όμως εάν ο ήλιος ξύπναγε σήμερα από αυτή την μεριά, που τώρα κοιμάται και έλεγε: «πάρα πολύ βαριέμαι να πάω ν' ανατείλω αύριο ακριβώς από το ίδιο σημείο και να κάνω ό,τι κάνω κάθε μέρα. Το έχω βαρεθεί. Το κάνω δισεκατομμύρια χρόνια! Σήμερα αποφασίζω να πάω σε μία άλλη θέση του ηλιακού συστήματος και αντί να φωτίζω την γη που την έχω βαρεθεί να την βλέπω, θα πάω να φωτίσω την Αφροδίτη». Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;

Τι κάνει τον ήλιο και την ευφυΐα του να μην το αποφασίζει αυτό; Τι τον κάνει να παραμένει και να υπηρετεί και να εκπληρώνει τον ρόλο του σε σχέση με το σύνολο. Υπάρχει μία δύναμη γύρω του και μέσα του, την οποία την έχει αποδεχθεί και όπου έχει «υποτάξει» την δική του βούληση. Έχει «υποτάξει» την νοημοσύνη του, όχι μειώνοντάς την αλλά αφοσιώνονταν την νοημοσύνη του στο σύνολο του σκοπού. Το έχει κάνει με τέτοιο τρόπο και τόση δύναμη, με τόση αποφασιστικότητα που τίποτα δεν μπορεί να τον κουνήσει από την εκπλήρωσή της. Μιλάμε για ανθρώπινους αγγέλους, για σας. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος του εαυτού σας χρειάζεται το μεγαλείο της εκπλήρωσης του σκοπού. Χρειάζεται την αφοσίωση σε μία πρακτική διαδικασία μέσω της οποίας εσείς ατομικά δηλώνετε την αφοσίωσή σας στην ευζωία σας, ότι θέλετε να συντηρήσετε το μεγάλο πεδίο γύρω σας. Αυτό χρειάζεται πράξη. Και οι πράξεις είναι απλές. Μιλάμε για απλά πράγματα.

Λέτε ότι θέλετε να είστε πεδίο των δυνατότητων και της ευφορίας σας και εκεί νιώθετε ότι είστε πραγματικά σ' ένα άλλο κόσμο και ικανότητα του εαυτού σας. Λέτε ότι δεν μπορείτε να είστε σ' αυτή την ενέργεια κάθε μέρα. Κι εμείς λέμε: με ποιο τρόπο δηλώνετε κάθε μέρα ότι θέλετε την δύναμη του απόλυτου γύρω από την οποία θα περιστραφεί το σχετικό. Πού θα στηριχτεί ένα τεράστιο πεδίο, το οποίο συνέχεια μεγαλώνει, όταν δεν έχει κεντρική στήλη; Η κεντρική στήλη είναι η απόφασή σας και η αφοσίωσή σας να κάνετε κάθε μέρα αυτό που εσείς θα ορίσετε ως δήλωση ότι θέλετε να διατηρείτε το διευρυμένο πεδίο. Αυτό πρέπει να συνδεθεί με το σώμα σας, γιατί μόνο αυτό είναι κυριολεκτικά σ' επαφή με την 3η διάσταση και άρα μόνο μέσω αυτού μπορεί να διατηρηθεί αυτή η ενέργεια στην 3η διάσταση. Φανταστείτε τον εαυτό σας ως μία δίνη που πρέπει να μπει τόσο βαθιά μέσα στη γη, που όσο κι αν ανοίξει δεν θα χάσει τον εαυτό της, την αλήθεια της. Τι μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα; Μία προσευχή που εσείς θ' αποφασίσετε ως εκδήλωση αφοσίωσης στις δυνατότητές σας να την κάνετε κάθε μέρα και να μην την χάνεται ποτέ. Αυτός είναι ο δικός σας μικρός τρόπος να είστε ένας αξιόπιστος μικρός ήλιος. Έτσι η ενέργεια του ανώτερου εαυτού σας μπορεί να φορτώνει κι άλλη ενέργεια και να παραμένει μαζί σας αυτή.

Για να πάρετε μαζί σας αυτόν τον πολυδιαστασιακό σας εαυτό, χρειάζεται να του δημιουργήσετε μία σφήνα ενέργειας η οποία θα μπει όσο πιο βαθιά μέσα στον υλικό κόσμο. Άρα ο υλικός σας φορέας ως ενδιάμεσος κάτι πρέπει να κάνει γι' αυτό. Όταν εσείς στέκεστε σε οποιαδήποτε στάση, κάθε μέρα, έστω και για δέκα λεπτά, κάνοντας την προσευχή σας, δηλώνοντας στον Εαυτό σας ότι είστε παρόντες και Τον θέλετε, ότι θέλετε την ευφορία και την αγάπη, συνειδητοποιείτε ότι για να τα έχετε πρέπει να γίνει απόλυτοι και ακλόνητοι μέσα στον εαυτό σας. Πρέπει να δημιουργήσετε μία εστία, από την οποία τίποτα δεν θα μπορεί να σας κουνήσει. Όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, και ο κόσμος ανατραπεί, εσείς θα είστε εκείνα τα 10 λεπτά στην προσευχή σας.

Μπορείτε να υποσχεθείτε στον Εαυτό σας και στις δυνατότητές σας ότι κάθε μέρα θα περπατάτε για μισή ώρα και θ' αφήνετε να νιώθετε την πληρότητα της ζωής γύρω σας. Θα δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό. Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις, που έρχονται όχι για να σας αναγκάσουν να σταματήσετε, αλλά για να σας βοηθήσουν ν' αναπτύξετε την ακλόνητη δύναμη και να βάλετε την Σφήνα της υπόστασής σας βαθιά μέσα σ' αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό έρχονται οι προκλήσεις: για ν' αναπτύξετε την δική σας δύναμη, για να στήσετε την δική σας μεγάλη ενεργειακή δίνη, για να σας ταρακουνήσουν και να σας θυμίσουν πως για να είστε όλο και πιο ελεύθεροι και σχετικοί, πρέπει να έχετε κάτι που να είναι ακλόνητο. Επομένως πρέπει να αναπτύξετε την εσωτερική δύναμη, να δημιουργήσετε την ιερή σας σύνδεση μ' αυτή την πραγματικότητα. Ακούστε μας.

Η ιερή σας σύνδεση δεν είναι μόνο πνευματική σας ταυτότητα. Η πραγματική ιερή σας σύνδεση υπάρχει όταν βάλετε αυτή την σφήνα μέσα στην γη. Μέχρι να συμβεί αυτό, είστε επισκέπτες. Επισκέπτες. Ο άνεμος φυσά κι εσείς μετακινείστε. Οι επισκέπτες δεν κατοικούν μόνιμα σ' ένα σπίτι. Σήμερα επισκέπτονται αυτό το σπίτι και αύριο σε κάποιο άλλο. Θέλουν να βρουν το δικό τους σπίτι, αλλά παραμένουν επισκέπτες. Πώς θα βρείτε μια δική σας εστία εάν δεν βάλετε την δίνη σας μέσα στην δίνη της γης; Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αφοσίωση και ν' ανακαλύψετε ότι έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε το ακλόνητο και το απόλυτο. Αλλιώς δεν θα γίνετε ποτέ μόνιμοι κάτοικοι και δεν θα βρείτε την δική σας εστία. Όσο κι αν διευρύνετε αυτό το πεδίο, ό,τι κι αν κατανοήσετε, θα είναι στον αέρα. Με το πρώτο μπαράζ δυσκολιών, το πεδίο θα καταρρέει.

Είναι το πάντρεμα της ελευθερίας μέσα στην απόλυτη δέσμευση. Αυτός είναι ο νους της 5ης διάστασης. Αυτή είναι η δύναμή του. Η απόλυτη ελευθερία του έχει ως ρίζα και θεμέλιο τον απόλυτο εσωτερικό του εαυτό. Τίποτα δεν κλονίζει τον νου της 5ης διάστασης γιατί η ενέργειά του και η δύναμή του έρχεται από τη δέσμευσή του, η οποία του δίνει τον χώρο της ελευθερίας να δημιουργήσει, να ονειρευτεί, να οραματιστεί, να φανταστεί και να παίξει με όλο το σύμπαν.

Αυτός είναι ο καθοριστικός νους που ενώνει το όλον με όλη την περιφέρεια, με τα μέρη του. Και η 6η διάσταση έχει νου, και ο ήχος έχει νου, και τα χρώματα έχουν νου, όμως στην 5η διάσταση όλα συνενώνονται. Εκεί κάποιος μπορεί να βιώσει Ένα Νου που βιώνει όλες τις δυνατότητες. Θέλετε να γειώσετε και να πραγματώσετε το υπέροχο δυναμικό σας. Το δυναμικό σας θ' αναπτυχθεί σ' ένα οριζόντιο άξονα, που είναι ο άξονας της γης. Αυτός ο άξονας χρειάζεται τον κάθετο. Μόνος του δεν μπορεί να σταθεί στον αέρα. Ο κάθετος άξονας φέρνει το πνεύμα σας στην πράξη μέσα στην πραγματικότητα αυτή, τον φέρνει σε άμεση ζωντανή και καθημερινή επαφή. Δεν τον εγκαταλείπει.

Μπορεί ν' ακούγεται εντυπωσιακό αυτό που θ' ακολουθήσει αλλά δεν συνειδητοποιείτε ότι είστε ένας πλανήτης μέσα σ' ένα ηλιακό σύστημα, ότι εάν ενεργοποιείτε τον κάθετο άξονά σας αυτό συνδέεται και επηρεάζει όλο το σύνολο. Το παιχνίδι είναι έτσι ώστε να μην το σκέφτεστε. Εάν εσείς ανοίγετε το πεδίο και μπαίνετε στον 5διάστατο νου και μετά από λίγο το πεδίο σας καταρρέει, αυτό δεν έχει κόστος μόνο για σας, αυτό αφήνει τις ρυτιδώσεις του σ' όλη την πραγματικότητα.

Φανταστείτε εάν σήμερα η γη έβγαινε από την τροχιά της,, ενώ αύριο αποφάσιζε να ξαναμπεί! Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο σύνολο; Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Η σημασία της ζωής σας είναι μεγαλύτερη απ' όσο φαντάζεστε. Η απόφασή σας απλώς να θέλετε να διευρύνεστε καθορίζει την πραγμάτωσή σας. Εάν θέλετε απλώς να διευρύνεστε χωρίς να φέρετε την ακλόνητη δύναμη της παρουσίας σας μέσα στην πραγματικότητα, δεν θα πραγματώσετε το δυναμικό σας. Θα είστε σε συνεχή εσωτερική αναστάτωση, κάτι θα λείπει συνέχεια. Αυτό που λείπει είναι η δύναμη της παρουσίας σας, το ακλόνητο της απόφασής σας, ο τρόπος που θα χρησιμοποιείτε το σώμα σας κάθε μέρα ως εργαλείο ανάμεσα σε δύο κόσμους, φέρνετε τον εαυτό σας σε τακτικό ρυθμό να κάνετε ό,τι έχει καθένας σας αποφασίσει ότι σας εκφράζει, σας αρέσει, σας μιλάει. Και το τηρείτε ανεξαρτήτως. Αυτό είναι το ακλόνητο του εαυτού σας που το κάνετε πράξη και σας ανοίγει στο μεγαλείο του ανώτερου εαυτού σας.

Ο ανώτερος εαυτός σας είναι εκεί συνέχεια, ασφαλής, μαζί σας. Εκείνος σκέφτεται, φροντίζει και ξέρετε ότι μπορείτε να στηριχτείτε σ' εκείνον ό,τι κι αν γίνει. Αυτή είναι μία αφοσίωση που πρέπει να είναι αμφίδρομη για να λυθεί η εξίσωση των δύο σε Ένα. Η ενέργεια δεν μπορεί απλώς να κινείται στον ένα άξονα. Δεν γίνεται να έχει μόνο κάθοδο. Δεν γίνεται να έχει μόνο άνοδο. Χρειάζεται μια συνήθεια αφοσίωσης, κατάφασης ώστε ν' αναπτύξετε την εσωτερική δύναμη και το σθένος που χρειάζεται για να διαχειριστείτε τις δυνατότητες, τις γνώσεις, την ευφορία.

Η διαχείριση των γνώσεων είναι επίσης μεγάλο κεφάλαιο για την ισορροπία του εαυτού σας. Εάν δεν έχετε βάλει μέσα στη γη την σφήνα των γνώσεών σας, θα γίνετε φανφαρόνοι των γνώσεων, επιδειξίες μίας ανώτερης νοημοσύνης, αλαζόνες μέσα στο ευρύτερο πεδίο και τελικά η ενέργεια θα καταρρεύσει. Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι είχατε πολύ ενέργεια αλλά δεν είχατε ισορροπία. Η ισορροπία ενέχει την ταπεινότητα της αφοσίωσης. Η δύναμη και η αγάπη συνυπάρχουν. Χρειάζονται και τα δύο.

Αυτή η αφοσίωση είναι ιερή και πιστέψτε μας, είναι ο μόνος τρόπος να πραγματωθείτε. Πείτε το ιδεαλισμό, αφοσίωση, αγάπη για το θεό, αφοσίωση στο πνεύμα, όπως θέλετε πείτε το, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δεν μπορείτε να πραγματώσετε το δυναμικό του ανώτερου εαυτού εάν δεν είστε ακλόνητοι μέσα σας. Όσες φορές συνέβη αυτό [Ατλαντίδα], όσες φορές δεν κατεβάσατε και δεν βάλατε τον κάθετο άξονα στην γη, ανισορροπήσατε. Κάνατε κατάχρηση και των γνώσεων και της δύναμης. Και το ξέρετε αυτό. Δεν σας είναι άγνωστο. Ξέρετε που οδηγεί η συνεχής διεύρυνση του πεδίου και των πληροφοριών όταν δεν έχει ισορροπία και διάθεση ταπεινότητας, ώστε να κάνει κάθε μέρα κάτι προς υπηρεσία, που δήλωνε την υποταγή και την αφοσίωση στο όλον.


Ο ανώτερος εαυτός σας σκέφτεται το σύνολο.
Δεν σκέφτεται σε ατομικούς όρους, δεν θεωρεί συμφέρον κάτι που δεν είναι
συμφέρον για το σύνολο. Πώς λοιπόν θα κρατήσετε αυτή την ενέργεια εάν δεν κάνετε
κάτι μέσω της γήινης ενέργειας με το οποίο θα το «λέτε». Και πώς θα είστε
ισορροπημένοι εάν απλώς συγκεντρώνετε γνώσεις και δεν υποτάξετε την ανεξαρτησία
του εγώ στην ελευθερία του πνεύματος και στην αλήθεια;

Έχουμε μιλήσει πολύ για το εγώ. Ίσως και σχεδόν οι μισές επικοινωνίες να αφορούν τις πονηριές και τα κόλπα του εγώ. Μόνο μέσα από την επίγνωση μπορείτε να ανακαλύψετε το πολύτιμο που είστε. Επίσης όμως μόνο μέσα από το τσάκισμα και την υποταγή του εγώ μέσω  ενός άλλου είδους αφοσίωσης και σοφίας εμφανίζονται τα νέα κομμάτια των εαυτών σας. Οι γνώσεις θα σας κατακλύσουν. Είναι ήδη κατακλυσμικές οι γνώσεις, όχι μόνο από την επιστήμη αλλά ακόμα και από το πνεύμα. Πώς θα τις διαχειριστείτε; Εάν δεν βάλετε την στήλη σας στη γη, το μπαλόνι θα φουσκώσει και θα καταρρέει. Θα καταλήξετε να κάνετε τυχαία διαχείριση γνώσεων χωρίς εναρμόνιση με κάποιο σκοπό, χωρίς σοφία. Είναι μοιραίο ότι θα αποβεί σε λάθος. Η αναγκαιότητα της αφοσίωσης είναι για να φέρετε αρμονία και σοφία. Μέσα από την απόλυτη δέσμευση μπορείτε να είστε ελεύθεροι και αφοσιωμένοι στην αγάπη, στην ελευθερία, στην ακεραιότητά σας ως πνευματικών όντων.

Όλες οι δυνατότητες σας ενεργοποιούνται σταδιακά: ο οριζόντιος και ο κάθετος άξονας. Όλοι οι φωτισμένοι έκαναν αυτό ακριβώς. Τήρησαν την καθημερινή τους αφοσίωση και δέσμευση. Το ίδιο θα βοηθήσει και εσάς εάν θέλετε να είστε στο κέντρο του χρόνου και του χώρου, στο κέντρο του εαυτού σας και του όλου.  

Και μέχρι την επόμενη φορά,

Να είστε καλά,

Να χωρέσετε όσο περισσότερη ειρήνη μπορείτε μέσα σας

Και να βάλετε τη δίνη του εαυτού σας όσο πιο βαθιά μπορείτε μέσα στη γη.

Και έτσι είναι.

 

© 2008 Χαριτίνη Χριστάκου