Σμαραγδένιος Κύκλος

14 Μαϊου 2017

 

On Ahe Anehi Aho

Η μέρα των ευχαριστιών - Το άλμα στην μακαριότητα

Καλώς ήρθατε αγαπητοί φίλοι. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή επικοινωνία με έναν ήχο που έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν, αλλά είναι ένας ήχος που είναι ακόμα ζωντανός μέσα στη συνειδητότητά σας και φυλάσσεται μέσα στα βαθύτερα σεντούκια της ύπαρξής σας και των εαυτών σας. Είναι ένας ήχος ευχαριστιών. Γιατί η σημερινή επικοινωνία γίνεται σε μια μέρα που γιορτάζονται οι ευχαριστίες: είναι σαν μία γιορτή ευχαριστιών για τους καρπούς που πρόκειται να δρέψετε.

Ον, Α(χ)έ, Ανε(χ)ί, Α(χ)ό (3 φορές)

Και έτσι ξεκινάει η σημερινή επικοινωνία, μία ευκαιρία να βιωθεί μέσα στην εμπειρία -που τώρα έχετε- η ενοποίηση, η ενότητα και η αγάπη αλλά και μια ευκαιρία να έρθουν στο συνειδητό πολύ περισσότερα πράγματα, να συμβεί μεγαλύτερη ανάκτηση μέσα στο αχανές πεδίο της συνειδητότητας το οποίο διαχειρίζεστε μια χαρά. Και είναι πολύ ευχαριστημένοι όλοι, ίσως όχι εσείς οι ίδιοι αλλά σίγουρα όλοι οι υπόλοιποι, εκτός από εσάς. Αυτός είναι ένας ήχος και ένας χαιρετισμός ευχαριστιών για τους καρπούς που δεν έχουν έρθει ακόμα αλλά που ετοιμάζονται να έρθουν. Αυτός είναι ένας παιάνας ευχαριστίας που κάποτε τραγουδούσατε: όταν είχατε κάνει όλη την εργασία, είτε με τους αγρούς είτε με την ενέργεια, είτε με τις τέχνες σας, είτε με τις επιστήμες σας, όταν είχατε κάνει το δικό σας μέρος της εργασίας και γνωρίζατε ότι πλησίαζε η ώρα όπου η συγκομιδή των σπόρων που σπέρνατε θα ερχόταν να καρποφορήσει. Ήταν ένας ήχος που τον τραγουδούσατε με τις παλάμες στραμμένες στους ουρανούς και τη συγκέντρωσή σας στο τρίτο σας μάτι, δημιουργώντας ένα τρίγωνο ή ένα χωνί μέσα από το οποίο καλούσατε την ενέργεια να επιστρέψει. Είναι σαν να είχατε την επίγνωση -και την είχατε- ότι κάθε εργασία και κάθε έργο το οποίο κάνατε ήταν μια ενέργεια την οποία δίνατε και αυτή η ενέργεια, με διάφορους τρόπους, θα επέστρεφε σε σας από όλο το σύμπαν πολλαπλά προικισμένη.

Και ξεκινήσαμε σήμερα μ’ αυτό τον ήχο γιατί όντως έρχεται η εποχή, έρχεται ο χρόνος όπου οι καρποί αρχίζουν να δρέπονται. Και ο καλύτερος και  ευκολότερος τρόπος για να μπορέσετε να δρέψετε –ο καθένας ατομικά αλλά και σε ένα διευρυμένο συλλογικό επίπεδο- τους καρπούς των έργων είναι να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να δοξάζετε ή να ευχαριστείτε το Πνεύμα κι εσάς μαζί για όλα τα καλά που είναι στον δρόμο για να παραληφθούν. Και είναι μια τέτοια εποχή και χρειάζεται να καλωσορίσετε αυτό που ακόμα δεν έχει φανεί και χρειάζεται να νιώσετε ότι όλη αυτή η κοπιαστική εργασία που έχει συμβεί -σωματικά ή όχι- είναι μια εργασία η οποία δεν πήγε στράφι και η οποία δεν γινόταν στο πουθενά αλλά ήταν μια ενέργεια την οποία εσείς επενδύατε προκειμένου να προικιστεί και να επιστρέψει σε σας με έναν πολύ πιο πλούσιο και οριστό πια τρόπο: με έναν τρόπο που θα μπορέσει τώρα πια να εκδηλωθεί στην ύλη και που μπορείτε πια να τη ζήσετε ως την δίκαιη και πλούσια ανταμοιβή των έργων σας.

Εσείς σίγουρα σκέφτεστε ότι κάθε έργο συμπεριλαμβάνει το σώμα αλλά θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι έργο παράγεται και με τη διάνοια και με το συναίσθημα και όχι μόνο με το σώμα. Επομένως, είτε η εργασία σας είναι νοητική, είτε η εργασία σας είναι συναισθηματική, είτε εργάζεστε σωματικά, για το Πνεύμα και για το συμπαντικό  πεδίο δεν κάνει καμία διαφορά, σε σχέση με αυτά τα οποία έρχονται πίσω σε σας προικισμένα πλουσιοπάροχα, προσαρμοσμένα κατάλληλα στις ανάγκες, στα δεδομένα μιας πορείας. Και αυτή η πορεία μπαίνει σε μία στροφή προς ένα καινούργιο ξεκίνημα. Είναι ένας χρόνος καρποφορίας -και γι’ αυτό ευχαριστιών- και αυτή η καρποφορία δεν είναι απλώς το δρέψιμο των καρπών όπως εσείς σκέφτεστε αλλά είναι μία καρποφορία προς μία νέα κατεύθυνση, προς ένα νέο ξεκίνημα, προς μία νέα δυνατότητα. Είναι σαν όλα όσα συνέβησαν και όλα όσα κάνατε να σας οδηγούν, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, σε μια νέα δυνατότητα των εαυτών σας, έναν νέο τρόπο να υπάρξετε, έναν νέο τρόπο να συσχετιστείτε, έναν νέο τρόπο να λειτουργήσετε και έναν νέο τρόπο να δράσετε ή να αποκριθείτε στα δεδομένα γύρω σας. Έχετε εργαστεί γι’ αυτό τα τελευταία τρία χρόνια. Και γι’ αυτό δεν έχετε εργαστεί μόνο εσείς. Έχουν εργαστεί όλοι οι αγαπημένοι σας οι οποίοι δεν είναι τώρα μαζί σας. Είναι μία συλλογική προσπάθεια, μια συλλογική εργασία προκειμένου οι καρποί οι οποίοι θα βγουν και αυτά τα οποία θα κάνετε και θα λειτουργήσετε να είναι κβαντικά καλύτερα από τα προηγούμενα, να είναι αλματωδώς διαφορετικά. Και αυτό σημαίνει ότι μία μεγάλη διαφοροποίηση θα γίνει μέσα στους εαυτούς, ότι οι εαυτοί σας πολύ ευκολότερα είναι έτοιμοι τώρα να αναγνωρίσουν αυτό που αλήθεια τους αφορά και αυτό που αλήθεια τους ενδιαφέρει και να προσαρμόσουν και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα μέσα στην υλική πραγματικότητα. Είναι η ώρα που χρειάζεται να σας καλέσουμε μέσα απ’ το νου σας ο καθένας σας να αναγνωρίσει ή να καλέσει -με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε να το αντιληφθείτε- τους πατέρες σας ή τις μητέρες σας, τους παππούδες ή τις γιαγιάδες σας, τους φίλους σας ή γνωστούς σας ή συγγενείς σας που δεν είναι πια μαζί σας στο σώμα, όλους αυτούς με τους οποίους είχατε μία σχέση συναισθηματική και ουσιώδη, όλους αυτούς με τους οποίους -συμπράττοντας χωρίς επίγνωση- έχετε κάνει την εργασία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, να τους καλέσετε, μέσω του νου σας, στην καρδιά σας, λέγοντας το μικρό τους όνομα.

Φέρνοντας στην επίγνωσή σας, μέσω της μνήμης σας, το γεγονός ότι αυτή η σύνδεση, αυτή η σχέση δεν έχει λήξει, ότι αυτή η εμπειρία τού να θυμηθείτε ποιοι είσαστε δεν είναι μια εμπειρία για την οποία εργάζεστε μόνο εσείς και πως αυτό που εσείς είστε κάθε στιγμή, όπως και τώρα, είναι το αποτέλεσμα μιας σύμπραξης με συνειδητότητες και πεδία όλων αυτών οι οποίοι συναισθηματικά έχουν παίξει έναν ρόλο στη δική σας ανάπτυξη, στην δική σας επίγνωση και στην δική σας  συνειδητότητα. Αυτή είναι μια επίγνωση που σας επιτρέπει να δώσετε άδεια στους εαυτούς σας για να προσδιορίσετε τον εαυτό σας ως ένα μικρό σύνολο που αποτελείται από πολύ περισσότερους. Γιατί, αγαπητοί φίλοι, είναι αλήθεια ότι ο καθένας από εσάς δεν είναι ένα νησί μόνο του, καθένας από σας είναι μια σειρά από νησιά που επικοινωνούν μεταξύ τους με όλους αυτούς οι οποίοι –συναισθηματικά- έπαιξαν έναν ρόλο για εσάς, όχι απαραίτητα ευχάριστο αλλά, σίγουρα λειτουργικό. Όλοι αυτοί, με διάφορους τρόπους, προσδιόρισαν, χαρακτήρισαν, επηρέασαν όλο αυτό που είστε. Και όλοι αυτοί συνεχίζουν και λειτουργούν με σας με έναν διαφορετικό τρόπο καθώς αποτελείτε ένα σύνολο το οποίο συσχετίζεται, το οποίο είναι μια μεγαλύτερη, πιο διευρυμένη συνειδητότητα, η οποία έχει το ίδιο όραμα, τον ίδιο στόχο: να θυμηθείτε τι είσαστε, ποιοι είσαστε, πού ανήκετε αληθινά και τι είναι δυνατόν για σας.

Βρισκόσαστε σε μία εποχή όπου, παιανίζοντας τον ήχο των ευχαριστιών, ευχαριστείτε για αυτό που είσαστε -και αυτό που είσαστε δεν είναι μόνο ο εαυτός σας: ευχαριστείτε για όλους αυτούς οι οποίοι συμπράττουν, χωρίς απαραίτητα να αναγνωρίζονται, και συμπράττουν πολλοί, δεν είσαστε μόνο εσείς. Αναγνωρίστε και ευχαριστείτε για το γεγονός πως εσείς φαίνεται να κάνετε πολλά αλλά στ’ αλήθεια κάνετε ένα μόνο μέρος -ενώ υπάρχει πολλή βοήθεια και πολλή υποστήριξη από πάρα πολλούς άλλους. Και σήμερα δεν είναι η μέρα για ευχαριστίες προς τους άλλους, τους αόρατους, τους άυλους, όπως οι αρχάγγελοι, οι άγγελοι ή οι δάσκαλοι αλλά είναι μία μέρα για ευχαριστίες προς αυτούς τους άυλους οι οποίοι ήταν κάποτε σε μορφή και ήταν οι δικοί σας αγαπημένοι και αλληλεπίδρασαν και σας προσδιόρισαν υπαρξιακά, προσδιόρισαν την πορεία σας, προσδιόρισαν την εξέλιξή σας, προσδιόρισαν και επηρέασαν αυτό που εσείς έχετε γίνει τώρα. Είναι μία άλλου είδους ευχαριστία και αναγνώριση προς όλους όσους έχουν συντελέσει, προς όλους όσους συντέλεσαν και συνέδραμαν σ’ αυτό το οποίο εσείς πιστεύετε ότι εσείς καταφέρατε να είστε αυτή τη στιγμή.

 Είναι, λοιπόν, η τέλεια μέρα, η τέλεια στιγμή, η τέλεια ώρα για να ακουστούν οι ευχαριστίες, να ακουστεί η αναγνώριση αυτής της σύμπραξης, για να ακουστεί και να αναγνωριστεί η συνλειτουργία και η συνδημιουργία που δεν αποτελείται από έναν συνδημιουργό αλλά από πάρα πολλούς μαζί του. Πέρα από αυτούς που βλέπετε γύρω σας και που είναι ακόμα σε ενσάρκωση, σε μορφή, σε βιολογία, ως αγαπημένοι σας, ως φίλοι σας, ως μέλη της οικογένειας σας, είναι και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν είναι πια σε σώμα. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η νέα σοδειά και νέα καρποφορία η οποία έρχεται είναι μια καρποφορία που αποτελεί μια νέα ζωή, μια ζωή πιο κοντά σ’ αυτό που είχατε ονειρευτεί τον εαυτό σας. Όχι απαραίτητα με εξωτερικούς όρους αλλά στο πώς είχατε ονειρευτεί να νιώθετε, να είσαστε και να λειτουργείτε, στο πόσο πιο ελεύθερο έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να είναι, στο με πόσο λιγότερους περιορισμούς να λειτουργεί, στο πόσο πιο τολμηρό τον έχετε φανταστεί να είναι, στο πόσο καλύτερα σε επαφή με τη σοφία μέσα του τον έχετε ονειρευτεί, όλα όσα έχετε ονειρευτεί τον εαυτό σας να είναι και να γίνει κάποια στιγμή, όλα αυτά είναι αυτά τα οποία έρχονται. 

Για κάποιους αυτά θα σηματοδοτηθούν και με εξωτερικές αλλαγές αλλά αυτό -θυμηθείτε ότι- δεν είναι απαραίτητο. Κι επειδή έρχεται αυτό, έρχονται και άλλες εξωτερικές αλλαγές μέσα στην πραγματικότητα. Γιατί καθώς η εποχή της καρποφορίας και της δρέψης των καρπών επίκειται, αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί από εσάς –από εσάς που είστε εδώ αλλά και από σας που με κάποιους τρόπους γνωρίζετε ότι αυτό συμβαίνει και επίκειται- μαζί με τις δικές σας αναπροσαρμογές θα έρθει και μια μεγάλη αναπροσαρμογή στην εξωτερική πραγματικότητα.

Είναι η εποχή του θέρους και δεν συνδέεται με την εποχή του θερισμού αλλά από την άλλη, άμεσα σας λέμε ότι, αυτό είναι ένα καλοκαίρι θερισμού. Αυτοί οι μήνες που έρχονται είναι οι μήνες όπου εσείς ετοιμάζεστε και έχετε φτάσει εκεί που θα κάνετε τα βήματα με τα οποία θα ωριμάσουν όλα τα προηγούμενα, με τα οποία θα μπείτε σε μια νέα διαδικασία με τον εαυτό σας, σε έναν νέο τρόπο με τον εαυτό σας.

Στην εξωτερική πραγματικότητα θα δείτε πολλά να διαφοροποιούνται και θα συμβούν επίσης σημαντικές αλλαγές: θα βρείτε τη μακαριότητα αφήνοντας τον εαυτό σας να κάνει τα βήματα, τις προσαρμογές για τις οποίες εργαστήκατε. Η μακαριότητα είναι ήδη εκεί, ο ήχος φέρνει αυτή τη μακαριότητα πιο κοντά σας και χρειάζεται μια καλή εισπνοή για να κάνετε το βήμα, χρειάζεται λίγη εμπιστοσύνη για να αισθανθείτε το πόσο έτοιμο είναι αυτό το πεδίο και να κάνετε το βήμα που σκέφτεστε -γιατί όλοι σκέφτεστε κάτι, όλοι ετοιμάζεστε για κάτι.  Και είναι η ώρα -αυτό το οποίο σκέφτεστε- να πάρετε μια καλή και ωραία εισπνοή και να κάνετε το βήμα προς αυτή την καλύτερη κατάσταση της μακαριότητας. Η μακαριότητα δεν είναι εξωτερική, η μακαριότητα είναι ένας καλύτερος συσχετισμός με όλα αυτά που τώρα είναι ο εαυτός σας. Είναι σαν να πετάτε το παλιό σας κοστούμι και να φοράτε ένα κοστούμι που τώρα είναι στο μέγεθός σας, σας ταιριάζει γάντι, είναι αυτό που είστε εσείς τώρα και μέσα στο πλαίσιο αυτό εσείς προσαρμόζετε όλα αυτά τα οποία δεν ταιριάζουν στο καινούργιο σας κοστούμι.

Τι έχετε να περιμένετε στην εξωτερική πραγματικότητα

Αλλαγές και μετατοπίσεις και προσαρμογές των δεδομένων έτσι ακριβώς όπως τις υποψιάζεστε. Όχι, τα πράγματα δεν θα είναι ίδια και δεν θα είναι στατικά αυτό το καλοκαίρι. Έχουμε πει ξανά και ξανά και ξανά -απαντώντας στους φόβους σας- ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε δραματικό και τίποτε τρομακτικό και δεν έχετε τίποτε να φοβάστε. Έχουμε πει ξανά και ξανά και το λέμε άλλη μια φορά ότι ο θόλος που περιβάλλει έναν συγκεκριμένο χωροχρόνο της γης -που τον ονομάζεται Ελλάδα- έχει δημιουργηθεί και δεν πρόκειται τίποτε τρομακτικό να συμβεί. Το λέμε για άλλη μια φορά γιατί, παρότι έχει ειπωθεί και ξαναειπωθεί και ξαναειπωθεί, συνεχίζουμε και βλέπουμε και παραλαμβάνουμε την αγωνία σας, την αγωνία σας για το μέλλον και αυτό δε βοηθάει σε τίποτε. Δεν σας βοηθά πρώτον, γιατί δεν υπάρχει ούτε μία ενέργεια που να επιβεβαιώνει αυτή την αγωνία και δεύτερον, γιατί αυτό αναιρεί την εμπιστοσύνη σας σ’ αυτό που ξανά και ξανά και ξανά και ξανά έχετε ακούσει και αυτό που ξανά και ξανά και ξανά και ξανά κι εσείς οι ίδιοι έχετε αναγνωρίσει μέσα στον ιερό χώρο της καρδιάς σας ότι είναι αλήθεια.  Τίποτε το τρομακτικό δεν πρόκειται να συμβεί αλλά θα συμβούν αναπροσαρμογές. 

Και όλες οι αναπροσαρμογές θα διευκολύνουν τις νέες ροές, θα σας διευκολύνουν σ’ αυτές τις πορείες και σ’ αυτά τα ξεκινήματα ή, αν θέλετε, σ’ αυτή τη νέα συνέχεια της παλιάς διαδρομής -γιατί είναι μια νέα συνέχεια από μια παλιά διαδρομή. Υπάρχει ένα άλμα γιατί δεν είναι η συνέχεια της παλιάς διαδρομής: είναι η συνέχεια που συνεχίζει τη διαδρομή αλλά είναι μια τελείως διαφορετική -για τον καθένα σας- συνέχεια. Είσαστε ένας καινούργιος εαυτός μέσα σας αλλά ακόμα αυτό δεν έχει εκδηλωθεί. Ετοιμάζεστε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αργά και σταθερά, για όλα τα προηγούμενα χρόνια και ακόμα δεν το έχετε κάνει. Ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες είναι ο χρόνος που -εσείς που ξέρετε ότι ετοιμαζόσασταν αργά και σταδιακά και γνωρίζετε και έχετε ήδη τις ιδέες για αυτό που πρέπει να αλλάξετε, για αυτό που πρέπει να προσαρμόσετε- ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα, ήρθε η ώρα να μπείτε στη νέα διαδρομή. Είναι μια συνέχεια της παλιάς αλλά όμως εσείς έχετε κβαντικά αλλάξει. Δεν είσαστε οι ίδιοι και όλοι οι αγαπημένοι σας θα κάνουν αυτό το άλμα μαζί σας. Δε θα το κάνετε μόνο εσείς.

Οι ενέργειες όσων έχουν ζήσει και σχετίζονται συναισθηματικά με εσάς θέλουν να μετέχουν σ’ αυτό το άλμα. Γιατί έχουν εργαστεί μέσα από σας, μέσα από τους τρόπους που σας επηρέασαν και που αποτελούν μέρος αυτού του κβαντικού άλματος. Έχουν μέρος του έργου και μέρος της εργασίας –παρότι, ίσως, εσείς να θέλετε να πιστεύετε ότι εσείς έχετε κάνει όλη τη δουλειά. Επομένως, αυτό το άλμα δεν είναι μόνο ένα άλμα του Πνεύματος που είναι ενσαρκωμένο σε βιολογία αλλά είναι συνολικά ένα άλμα του Πνεύματος που έχει υπάρξει ποτέ σε βιολογία. Στο βαθμό και στην αναλογία με την οποία εσείς συνδέεστε με όλους τους υπόλοιπους, είναι ένα άλμα -και είναι ένα σημαντικό άλμα- για τη Γαία, είναι ένα άλμα για τη θηλυκή σας φύση, είναι ένα άλμα στη νοημοσύνη της καρδιάς σας, ένα άλμα στη συνειδητότητα της αγάπης, γιατί σ’ αυτό το άλμα ζητείται -ή είναι ήδη έτοιμο- ζητείται η επιθυμία να τα βρείτε ακόμη καλύτερα με την ίδια σας την ύπαρξη. Αυτό είναι το άλμα. Έχετε ετοιμαστεί για να τα βρείτε καλύτερα με την ίδια σας την ύπαρξη και γνωρίζετε αυτό που είναι το βήμα για να τα βρείτε καλύτερα μέσα στην ίδια σας την ύπαρξη. Και είναι θηλυκό το άλμα γιατί είναι ένα άλμα καλύτερου συσχετισμού, μεγαλύτερης απορρόφησης και μεγαλύτερης αφομοίωσης της αγάπης σας για τον εαυτό σας, της αγάπης. Είναι ένα άλμα που φέρνει ενέργειες λεμούριες μέσα στους εαυτούς σας. Τις προσδιορίζουμε μ’ αυτό τον τρόπο γιατί μ’ αυτό τον τρόπο η συνειδητότητά σας γνωρίζει έναν παλαιότερο, βαθύτερα καταχωρημένο τρόπο να είστε με ευτυχία και μακαριότητα μέσα στη βιολογία -κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που προσδιορίζουμε το άλμα μ’ αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο. Θα μπορούσαμε να σας πούμε ότι είναι ένα άλμα μέσα στην αγκαλιά της Μαρίας, ή ότι είναι ένα άλμα μέσα στην αγκαλιά της Γαίας. Αλλά τελικά και πραγματικά και πέρα από αυτά είναι ένα άλμα μέσα στην αγάπη η οποία έχει πάντα το επόμενο βήμα στο οποίο εσύ και ο εαυτός σου συσχετίζεσαι ακόμα καλύτερα. Και η μακαριότητα είναι εκεί γιατί εσύ έχεις συσχετιστεί ακόμα καλύτερα με την αγάπη που υπάρχει μέσα σου.

Αυτή η αγάπη που υπάρχει μέσα σε σένα και μέσα σε όλους εσάς και με την οποία αναζητάτε τους καινούργιους και πιο κβαντικούς τρόπους να σταθείτε μέσα της, το καλύτερο κοστούμι, το πιο άνετο φόρεμα, το πιο βολικό ένδυμα, είναι και η αλλαγή η οποία εξωτερικά θα συμβεί: τίποτε συγκλονιστικό και -παρόλα αυτά- οι αλλαγές που θα συμβούν θα διευκολύνουν  όλα αυτά που ακούτε. Οι αλλαγές που θα συμβούν θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, και παρότι τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα, στην πραγματικότητα, όλοι εσείς οι οποίοι έχετε μια επίγνωση της διαδικασίας και της διεργασίας -άρα είσαστε σε μια άλλη ετοιμότητα και ικανότητα λειτουργίας- θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι αλλαγές σάς διευκολύνουν: σας διευκολύνουν για έναν πιο απλό τρόπο λειτουργίας και ζωής, άρα για μια καλύτερη και μεγαλύτερη ευκολία στη ροή σας. Σας διευκολύνουν να γίνετε λίγο περισσότερο υγροί και άρα πιο ρευστοί. Σας διευκολύνον να βρείτε τους πιο φυσικούς τρόπους να είστε μέσα στην υλική πραγματικότητα ως βιολογίες, μεταθέτοντας τη σημασία της ταυτότητάς σας σε μια πιο ουσιαστική περιγραφή της ταυτότητας.

Έχετε συνηθίσει να προσδιορίζετε εσάς με βάση το επάγγελμά σας ή τις γνώσεις σας και το ονοματεπώνυμό σας. Αλλά αυτό το κβαντικό άλμα μέσα στην αγκαλιά της αγάπης, μέσα στην αγκαλιά της Γαίας είναι ένας νέος προσδιορισμός του εαυτού σας. Και δεν είναι ένας προσδιορισμός που έχει να κάνει με το επάγγελμά σας όσο με τον τρόπο σας να λειτουργείτε μέσα σε ό,τι κάνετε. Δεν είναι ένας προσδιορισμός που έχει να κάνει με τη μόρφωσή σας όσο με τον τρόπο να αντιλαμβάνεστε αυτά που αντιλαμβάνεστε. Είναι πιο ουσιώδης, αφορά την πιο υπαρξιακή σας ταυτότητα και γι’ αυτό είναι το άλμα στη μακαριότητα.

Είναι λοιπόν η εποχή των ευχαριστιών για αυτό το οποίο θα έρθει και ο τρόπος να το ζήσετε και να κάνετε το άλμα είναι ευχαριστώντας. Αυτή η φράση στην πραγματικότητα αν τη μεταφράζαμε στην τωρινή εποχή σημαίνει «ευχαριστώ το Πνεύμα σε όλες του τις μορφές για όλους τους καρπούς που φέρνει». Αυτή είναι η καλύτερη απόδοση στην τωρινή εκδοχή της γλώσσας σας, στη γλώσσα που έχει διαμορφωθεί να είναι τόσο δεκτική στο Πνεύμα και που έχει διαμορφωθεί με τέτοιους ήχους που να μπορεί να μεταφέρει ακριβώς τις έννοιες μέσα από το άυλο πεδίο του Πνεύματος στο υλικό πεδίο της βιολογικής εμπειρίας.

[…]

Θα σας ζητήσουμε, αν δεν έχετε συγχωρήσει όλους με τους οποίους είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι και οι οποίοι δεν είναι σε σώμα, αν ακόμα τους κρατάτε μακριά από το πεδίο της καρδιάς σας, να βρείτε τον χώρο και το άνοιγμα να τους καλέσετε μέσα σ’ αυτό το πεδίο. Δεν έχετε τίποτε πια να μοιράσετε, τίποτε πια να χωρίσετε. Δεν σας χωρίζει, στ’ αλήθεια, πια τίποτε παρά μόνο μια ανάμνηση που για κάποιους μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστη. Αναγνωρίστε, όμως, ότι με κάποιο τρόπο και αυτοί έχουν διαμορφώσει αυτό που είστε και αναγνωρίστε πως ό,τι κι αν ήταν αυτό που δε λύθηκε, δεν υπάρχει πια. Και φέρτε αυτούς -οι οποίοι με οποιοδήποτε τρόπο είχαν αυτή τη συναισθηματική σύνδεση- μέσα στο πεδίο σας μόνο με το όνομά τους, ανακαλώντας τους, δημιουργώντας μια νέα διάταξη μέσα στο πεδίο της καρδιάς σας και έναν νέο χώρο και μία νέα δυνατότητα μέσα στην ίδια σας την ύπαρξη. Αυτό είναι ένα δώρο του εαυτού σας για τον εαυτό σας γιατί η καρδιά σας έχει ανάγκη αυτή την ενοποίηση και τα βαθύτερα επίπεδα της συνειδητότητάς σας διψούν γι’ αυτή τη συμφιλίωση η οποία είναι πολύ σημαντική και για την ίδια τη χώρα στην οποία ζείτε. Είναι το χαρακτηριστικό της ελληνικής ψυχής να κρατάει το διαχωρισμό της στον χρόνο. Και είναι σημαντικό να γίνει η υπέρβαση αυτού του διαχωρισμού. 

Είναι σημαντικό να γίνει η αναγνώριση ότι δεν σας χωρίζει τίποτε με όσους έχουν ήδη φύγει και πως ό,τι κι αν ήταν αυτό που σας διαχώρισε, δεν υπάρχει πια. Είναι σημαντικό η ελληνική ψυχή να θεραπεύσει το παρελθόν αναγνωρίζοντας ότι επηρεάζει το παρόν της και είναι σημαντικό να κάνετε την υπέρβαση και να δημιουργήσετε αυτό τον χώρο, τον νέο χώρο μέσα στα πεδία σας, μέσα στην καρδιά σας. Δε μπορούν άλλοι να θεραπεύσουν την ελληνική ψυχή, εσείς μόνο μπορείτε. Και σήμερα δε θα σας ζητήσουμε να κάνετε το μεγαλύτερο βήμα της θεραπείας για το τώρα αλλά σήμερα σας ζητάμε να κάνετε το βήμα της θεραπείας για το παρελθόν. Σήμερα σας ζητάμε και σας καλούμε να αναγνωρίσετε και να βρείτε το σθένος που κρύβεται μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην αγάπη σας και να καλέσετε αυτούς με τους οποίους χωρίσατε, αυτούς με τους οποίους διαχωριστήκατε, μαζί με αυτούς με τους οποίους αγαπηθήκατε, όλους πίσω, μέσα στην καρδιά σας γιατί η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έφυγαν και η αλήθεια είναι ότι οι ευχαριστίες σας είναι προς όλους αυτούς -το μόνο που σας ζητάμε είναι να το αναγνωρίσετε και να μην παρεμβάλετε τις σκέψεις σας σ’ αυτό που είναι ήδη πραγματικό και αλήθεια. Σας ζητάμε να αποτραβήξετε για λίγο το εμπόδιο για να νιώσετε το πρώτο στάδιο της μακαριότητας. Μια υπέροχη και μαγική γαλήνη θα έρθει μέσα σας. Οι ψυχικές σας ροές θα τακτοποιηθούν σε μια νέα ισορροπία. Θα νιώσετε από τα βάθη του εαυτού σας ότι ο εαυτός σας τακτοποιήθηκε και βρήκε μια καλύτερη θέση. Είναι μεγάλο το ρήγμα που υπάρχει στις ψυχές που ενσαρκώνονται στον χωροχρόνο της Ελλάδας. Απλώστε το χέρι σας και φέρτε το παρελθόν εκεί που του αξίζει αφού αυτό ακόμα συνδημιουργεί μαζί με εσάς. Αφού αυτό δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μέρος σας. Κάντε την αναγνώριση και λάβετε τους καρπούς των δώρων από αυτή την τόσο σημαντική και τόσο ουσιαστική συλλογική συνένωση.

Αγαπητοί φίλοι, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα καινούργιο μέλλον αν δεν αλλάξετε αυτό το παρελθόν. Η χώρα σας δε μπορεί να δημιουργήσει την καινούργια της σελίδα με το παλιό μολύβι, πρέπει να πετάξετε το παλιό σας μολύβι και να πάρετε ένα καινούργιο για να δημιουργήσετε τη νέα σας σελίδα. Όλος ο τριγμός και όλες οι καθυστερήσεις καταλήγουν σ’ αυτό το παλιό μολύβι που δε θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας, το οποίο συνεχίζετε να το κρατάτε επιμένοντας να γράψετε στις νέες σελίδες με εκείνο το μολύβι: δε μπορεί να συμβεί. Αυτό το μολύβι πρέπει να μείνει στο παρελθόν και πρέπει να βρείτε τον νέο τρόπο. Και αυτός ο νέος τρόπος θα ξεκινήσει από το παρελθόν γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα να βρεθείτε στο παρόν σας μέσα σε μακαριότητα παρά μόνο αλλάζοντας αυτό το παρελθόν.

Βλέπουμε ένα μέλλον γι’ αυτή τη χώρα και είναι τελείως διαφορετικό από όλο της το παρελθόν. Από όλο της το παρελθόν. Όχι από κάποια χρόνια το παρελθόν, ούτε από κάποιους αιώνες από το παρελθόν. Είναι ένα μέλλον τελείως διαφορετικό από όλο το παρελθόν. Βλέπουμε τη θεραπεία της ελληνικής ψυχής που είναι η θεραπεία της ουσίας του διαχωρισμού. Και βλέπουμε τον μεγάλο θρίαμβο και τη δύναμη των ψυχών που είναι ενσαρκωμένες σ’ αυτό τον συγκεκριμένο χωροχρόνο, να κάνουν το άλμα. Τα βλέπουμε, δεν είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο του μέλλοντος αλλά τα βλέπουμε πια στην ενέργεια  στο βάθος του μέλλοντος. Και αυτό σημαίνει πως η δυνατότητα υπάρχει στο παρόν. Αυτό σημαίνει πως είστε έτοιμοι τώρα. Αυτό σημαίνει πως η νέα προσαρμογή σας σε έναν καλύτερο τρόπο μακαριότητας είναι η πρώτη εκδήλωση της θεραπείας αυτής της ελληνικής ψυχής. Και γιατί ελληνική και γιατί ψυχή;  Γιατί ένα μέρος από τη συμφωνία σας με το Συλλογικό Είναι είναι να κάνετε εσείς αυτό το άλμα, είναι να κάνετε εσείς αυτό το βήμα, είναι να κάνετε εσείς αυτή τη θεραπεία. Έτσι όπως σκέφτεστε ακόμα δε μπορεί να γίνει αλλά ακόμα πιο αληθινά θα σας πούμε ότι έτσι όπως νιώθετε δε μπορεί να γίνει, πρέπει να μετακινηθείτε και να δώσετε το χέρι σας και να δημιουργήσετε τη γέφυρα.

Σας καλούμε να λήξετε τον πόλεμο με όλους όσους αγαπήσατε και συναισθηματικά αλληλεπίδρασαν μαζί σας οποτεδήποτε στο παρελθόν. Σας ζητάμε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει πια αυτός ο πόλεμος και μόνο εσείς τον συνεχίζετε μέσα σας. Σας ζητάμε να ανοίξετε στο παρόν, στο δώρο που έρχεται και στη μακαριότητα που δικαιούστε εσείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.

Και έτσι είναι.

 

© Χαριτίνη Χριστάκου 2017

Απομαγνητοφώνηση Δήμητρα Τζήμκα