Σμαραγδένιος Κύκλος


Ο ιστός του Δημιουργού

Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2008

Θ' αρχίσω περιγράφοντας αυτό που είδα και ένιωσα την ώρα που ακούγαμε το τραγούδι "Imagine". Είδα όλους τους άλλους γύρω μας, τους αόρατους αγγελικούς μας φίλους, να τραγουδούν και να λικνίζονται ρυθμικά στη μελωδία. Σαν να ήταν η χορωδία των αγγέλων. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι όλοι. Πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο.

Αυτό μου φάνηκε αστείο και ρώτησα «Καλά εμείς, αλλά ακούτε κι εσείς τον ήχο; Ακούγετε ο ήχος και από τις δύο μεριές;» Η απάντηση ήταν [τώρα ξεκινάει η επικοινωνία]:

Η απάντηση είναι, αγαπητοί φίλοι, πολύ απλή. Δεν μπορούμε ν' ακούσουμε τον ήχο όπως εσείς τον προσλαμβάνετε, αλλά μπορούμε ν'ακούσουμε τις συγχορδίες της καρδιάς σας. Μέσα από τις συγχορδίες και τις συμφωνίες που παίζει η καρδιά σας, μπορούμε να χορέψουμε μαζί σας σαν μία μεγάλη ορχήστρα που ενώνει κόσμους στους ίδιους ρυθμούς και συχνότητες.

Δεν είναι θέμα ήχων, είναι θέμα κραδασμών, αισθήσεων και συχνότητας. Μέσα από κραδασμούς, αισθήσεις και συχνότητες, μπορούμε να χορεύουμε μαζί σας και να μοιραζόμαστε τις ίδιες αισθήσεις. Θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως τα μεγάλα έργα της ανθρωπότητας, γραπτά ή ηχητικά, δεν είναι αυτά που προκαλούν μεγάλη εντύπωση στα μάτια ή στ' αυτιά, αλλά είναι εκείνα που όταν έρχεστε σ' επαφή μαζί τους μπορούν ν' αλλάξουν τον κραδασμό του αισθαντικού σας κέντρου.

Είναι εκείνα τα βιβλία ή τα ποιήματα, οι πίνακες, οι μουσικές, που μπορούν σε δευτερόλεπτα να σας μετακινήσουν από ένα πεδίο πόνου σ' ένα πεδίο έκστασης και πληρότητας. Αυτή είναι η κοσμική διάκριση των δημιουργημάτων που έχουν φτιαχτεί μαζί με τον δημιουργό και εκείνων που δημιουργήθηκαν από τις μεμονωμένες μονάδες. Στην μία περίπτωση η ενέργεια μεταφέρεται και είναι ζωντανή, μιλάει στα πλάσματα, ενώ στην άλλη μιλά μόνο στον ίδιο της τον δημιουργό.

Καθώς όλο και καινούργιες βίστες, εικόνες και οπτικές της πραγματικότητας ανοίγονται στα μάτια σας θα είναι προφανές το πια είναι αληθινά έργα τέχνης και ποια όχι. Θα είναι προφανές το κριτήριο αξιολόγησης. Έργα που δεν αγγίζουν την ψυχή, και τα οποία επομένως δεν μιλάνε και δεν συνδέουν, δεν επικοινωνούν, δεν αποτελούν έργα τέχνης αλλά δημιουργήματα. Η τέχνη είναι του θεού και ο θεός είναι τέχνη.Γιατί τέχνη είναι η ζωή και η ζωή είναι επικοινωνία. Εάν σας δίναμε ένα νέο ορισμό του θεού, θα λέγαμε ότι ο Θεός είναι Επικοινωνία. Ό,τι επικοινωνεί, κοινωνεί με τον Θεό.  Ό,τι δεν επικοινωνεί, δεν κοινωνεί.

Αναρωτιέστε εάν υπάρχουν πλάσματα που δεν επι-κοινωνούν. Τι σημαίνει επικοινωνώ; Καταλαβαίνετε ότι σ' ένα βαθύτερο επίπεδο, τα πάντα βρίσκονται σε σύνδεση και γι' αυτό υπάρχουν. Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν εάν δεν συνδέονταν με τον δημιουργό. Εντούτοις, μετέχοντας στον δημιουργό ως μονάδες καθορίζουν τον βαθμό που γεμίζουν από την πληρότητά του και την έκστασή του. Αυτός είναι ο βαθμός επικοινωνίας τους ως ατομικές μονάδες.

Στην 3η διάσταση η επικοινωνία δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Εντούτοις, όλοι μετέχουν σ' αυτήν. Αυτό είναι το παράδοξό της! Όλη η 3η διάσταση μετέχει, αλλά δεν έχει ακόμα την επίγνωση αυτής της επικοινωνίας. Αν αποκτούσε σήμερα επίγνωση αυτής της επικοινωνίας, θα βρισκόσασταν απευθείας στην 5η διάσταση. Η διαφορά θα ήταν μία διαφορά οπτικής. Μπορεί να φαίνονται οι αλλαγές τεράστιες ως προς τις εξηγήσεις τους, μπορεί να θεωρείτε μεγάλα τα άλματα που συμβαίνουν, κάποιες φορές να σας φαίνονται δύσκολες οι μετατοπίσεις. Στην πραγματικότητα είναι απλά θέμα οπτικής, που στέκεστε και από που κοιτάτε. Έχετε βιώσει εμπειρικά το τι σημαίνει αυτό. Το έχετε κάνει χωρίς να συνειδητοποιείτε πως η αλλαγής της οπτικής είναι αλλαγή διάστασης.

Φαντάζεστε πως η αίσθηση της 5ης διάστασης θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το τώρα σας. Δεν είναι πραγματικά. Είναι μία αλλαγή οπτικής. Πολλές φορές στη ζωή σας λειτουργήσατε απέναντι σε μία κατάσταση ή σ' ένα πρόσωπο με συγκεκριμένο τρόπο και οπτική. Και σίγουρα έχουν κάποιες φορές συμβεί γεγονότα που ανέτρεψαν αυτή την οπτική. Άλλες φορές ξεκινάτε έχοντας μία αρχικά αρνητική τοποθέτηση απέναντι σ' ένα άτομο ή μία κατάσταση. Όλα τα γεγονότα έρχονται και προσθέτουν και εδραιώνουν αυτή την τοποθέτηση. Έτσι διαμορφώνεται η οπτικής της κατάστασης ή του ατόμου.

Με την πάροδο του χρόνου, προστίθενται γεγονότα ή πληροφορίες για το ίδιο άτομο ή κατάσταση, και έτσι διαμορφώνετε μία άλλη οπτική. Και εάν προσθέτουν κι άλλες πληροφορίες, πάλι θα διαμορφώσετε μία άλλη οπτική. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε συνέχεια θα μετατοπίζετε την οπτική σας. Καθώς οι πληροφορίες αυξάνονται, η οπτική διευρύνεται. Αυτή είναι η λειτουργία του φωτός. Το φως και η καλοσύνη, όλες οι αρετές της πνευματικής σας υπόστασης και του πνευματικού σας νου, συνθέτουν αυτή την εικόνα. Όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διάθεσή σας, τόσο η οπτική σας είναι ολική, μέχρι που φτάνει και περιλαμβάνει όλο το ον. Όταν οι πληροφορίες είναι λίγες, υπάρχουν πολλές κρίσεις και «κακά». Για να γίνει κατανοητό, θα περιγράψουμε για λόγους ευκολίας την αρνητική όψη.

Ξεκινά μία επαφή με κάποιον και από τα πρώτα στοιχεία που αντιλαμβάνεστε, διαμορφώνετε μία καταρχήν αρνητική εκτίμηση ή άποψη. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου μετά από κάποιους μήνες ή χρόνια, όπου κάποιος άλλος σας μιλά για αυτό το άτομο με πολύ θετικό τρόπο. Εσείς τότε αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα και έχετε την απορία πώς ενώνονται οι δύο εικόνες -η δική σας και του άλλου- που αφορούν το ίδιο τρίτο άτομο.

Και τυχαίνει και περνούν λίγοι μήνες ή χρόνος και βρίσκεστε σε μία άλλη συγκυρία όπου έρχονται κι άλλες πληροφορίες από άλλη πηγή γι' αυτό το άτομο, που θα έχουν άλλο χρώμα και θα είναι καινούργιες πληροφορίες για την ζωή του, για γεγονότα που του συνέβησαν σε κάποια στάδια της ζωής του -προσωπικά ή επαγγελματικά. Και πάλι αλλάζετε. Εκεί βρίσκεστε πάλι σε άλλη οπτική, αρχίζετε και τον βλέπετε πιο κυκλικά.

Θα περάσουν μερικοί μήνες ακόμα και κάποιο άλλο πρόσωπο, κάπου αλλού, θα σας συναντήσει και θα συνεισφέρει άλλες πληροφορίες που θα αφορούν πράγματα που το ίδιο άτομο έκανε, έζησε στην παιδική του ηλικία. Με την πρόσθεση και αυτών των πληροφοριών, πάλι θ' αλλάξετε μεταβαλλόμενοι μαζί με τις πληροφορίες. Θα έχει αλλάξει τελείως η αρχική τοποθέτηση, η αρχική οπτική.

Μετά από λίγους μήνες, θα βρεθείτε σε μία ομιλία μαζί μ' εκείνο το άτομο, στον ίδιο χώρο. Θα έχετε ακόμα μία επιφύλαξη γι' αυτό. Σ' εκείνη την ομιλία θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε μαζί μ' αυτόν το άτομο, στον ίδιο χώρο, και να παρατηρήσετε τις κινήσεις του, τις αλληλεπιδράσεις και τις συνομιλίες του και θα έχετε το πρώτο «καλησπέρα» και «καληνύχτα» και «χάρηκα». Θα μοιραστείτε ένα πιθανόν τυπικό χαμόγελο. Και πάλι μετά από αυτό, η οπτική σας θα αλλάξει.

Μετά -ο Θεός θα το κάνει έτσι- θα βρεθείτε στο ίδιο σεμινάριο. Μέσα σ' εκείνο το σεμινάριο -ο Θεός θα το κάνει έτσι- θα γίνετε ζευγάρι και θα δουλέψετε μαζί. Σ' αυτό το σεμινάριο θα νιώσετε να καταρρέει η απόσταση μεταξύ σας. Και στο κλείσιμο του κύκλου, θ' ακούσετε αυτό το άτομο να μιλά για τον εαυτό του. Να λέει κάποιες κουβέντες γι' αυτό που νιώθει, που αισθάνθηκε. Μπορεί να το δείτε να δακρύζει ή να κλαίει. Εκείνη την ώρα, κάτι μέσα σε σας θα σπάσει -όχι η καρδιά σας- και νιώσει ένα. Ο κύκλος θα έχει κλείσει.

Θέλουμε να καταλάβετεπως όταν υπάρχουν κρίσεις ή απόψεις, στην πραγματικότητα υπάρχει έλλειψη πληροφοριών. Όσο δεν υπάρχουν πληροφορίες, υπάρχουν κρίσεις, απόψεις και χρώματα διαφορετικών εντάσεων. Εάν οι πληροφορίες συμπληρωθούν και η εικόνα γίνει ορατή, δεν υπάρχουν ούτε απόψεις, ούτε χρώματα, ούτε λέξεις. Όσοι έχετε δουλέψει με ομάδες, καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Υπάρχει κάποια ιερή στιγμή που έχετε γίνει όλοι ένα, που δεν υπάρχει ούτε η λογική, ούτε η αξιολογική διαδικασία - απλά είστε και είστε πλήρεις.

Αυτό ακριβώς είναι η μετάβαση από την 3η στην 5η διάσταση. Χρειάζεται ν' απομυθοποιούν τα πράγματα. Η μετάβαση στην 5η διάσταση είναι απλή. Μπορεί να εμμένετε στο να βλέπετε μία κατάσταση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παρόλο που έρχονται οι πληροφορίες. Μπορείτε να εμμένετε σε μία κατάσταση και ν' αρνείστε να δεχτείτε ότι μ' ένα μικρό «κλικ» στην οπτική σας μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος ή το φόβο ή την δυσφορία ή την απογοήτευση. Στην πραγματικότητα όμως, η κίνηση και η θεραπεία είναι ένα μικρό «κλικ» στην οπτική.

Σήμερα χρειάζεται να κάνουμε κατανοητά μερικά πράγματα.

Έχετε μία θέση για κάποιο θέμα. Αυτή η θέση βρίσκεται στο νου της 3ης διάστασης. Ο νους της 3η διάστασης σας λέει ότι είναι σίγουρα έτσι, ότι είναι ακριβώς αυτό. Εντούτοις, αυτό που κοιτάτε δεν σας κάνει να νιώθετε καλά. Για παράδειγμα:

Βρίσκεστε σε μία παιδική χαρά και είναι βρώμικη. Έχει σκουπίδια και γόπες από τσιγάρα. Κάθεστε στο παγκάκι μέσα στην παιδική χαρά και νιώθετε δυσφορία γι' αυτό που βλέπετε. Είναι τελείως ακατάλληλο το μέρος για να παίζουν παιδιά. Λέτε ότι αυτή είναι απαράδεκτη κατάσταση και ότι κανείς δεν έχει την ευαισθησία να μαζέψει τουλάχιστον τις γόπες. Λέτε ότι έστω η συνοικία έπρεπε κάτι να έχει κάνει για το περιβάλλον και τα παιδιά. Λέτε πόσο ανεκπαίδευτοι είναι όσοι πέταξαν τα καλύμματα από τις σοκολάτες, τα μπουκάλια των αναψυκτικών και τα άλλα σκευάσματα που έχουν καταναλώσει. Νιώθετε απογοήτευση.

Εσείς οι ίδιοι επιλέξατε τη θέση της οπτικής σας. Επιλέξατε να κάτσετε στη συγκεκριμένη θέση, να δείτε αυτό, και να το αξιολογήσετε με τον συγκεκριμένο τρόπο. Λέτε ότι είναι τεράστιο βήμα το να περάσετε στη συνειδητότητα της 5ης διάστασης. Είναι θέμα επιλογής σας. Η αλήθεια είναι πως είναι απλό να αισθανθείτε ότι είναι δική σας επιλογή το να πάτε να καθίσετε σ' ένα άλλο παγκάκι, με άλλη θέα. Ο λόγος που δεν πάτε να κάτσετε σε άλλο παγκάκι είναι γιατί φοβάστε να είστε ελεύθεροι.

Φοβάστε να διαρρήξετε τη συμμαχία σας με τη συνειδητότητα της 3ης διάστασης. Φοβάστε πως εάν κάτσετε αλλού, μπορεί ο ήλιος να είναι κατάματα ή να φυσάει πολύ αέρας ή να περνούν περισσότερα παιδιά και σας ενοχλούν ή να κάτσει κάποιος ανεπιθύμητος δίπλα σας. Όλα αυτά τα μήπως είναι ένα. Φοβάστε να είναι ελεύθεροι και αυτοκαθοριζόμενοι. Φοβάστε να αρνηθείτε τη συμμαχία σ' αυτή την οπτική και να πάρετε νου σας και να τον μεταφέρετε σε άλλη θέση. Ταυτίζετε την προσωπικότητα, τις συνήθειες και την ύπαρξή σας γιατί πιστεύετε πως εάν βγείτε από το νου της 3ης διάστασης πως θα πεθάνετε. Πιστεύετε πως υπάρχετε μόνο μέσα σ' αυτήν.

Είναι όμως απλό. Είναι μία αλλαγή οπτικής! Εάν καθόσασταν σε άλλη θέση, συνειδητοποιούσατε ότι είναι επιλογή η οπτική και η αξιολόγηση, και αποφασίζατε ότι δεν θέλετε αυτή την οπτική γιατί δεν σας κάνει να νιώθετε καλά, και καθόσασταν σε άλλη θέση του νου σας, θα βλέπατε τα ίδια πράγματα αλλά θα βλέπατε ότι το πάρκο έχει και μερικά δένδρα, ότι τα παιδιά ξεδίνουν μέσα σ' αυτό, ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά ότι ήδη υπάρχει χαρά μέσα σ' αυτόν τον χώρο. Θα μπορούσατε να αισθανθείτε πόσο βοηθά τα παιδιά στην ήδη υπάρχουσα ημιτελή λειτουργία του. Θα μπορούσατε να δείτε τα μικρά χορτάρια που φυτρώνουν στο έδαφος. Θα μπορούσατε να νιώσετε ότι ήδη εκπληρώνει ένα σκοπό. Ότι μπορεί ο σκοπός να γίνει μεγαλύτερος, αλλά ήδη έχει μια υποστηρικτική λειτουργία για τα πλάσματα.

Εάν ήσασταν στην άλλη οπτική, θα βλέπατε ότι εκτός από τα παιδιά που χαίρονται, εκτός από τα δένδρα που έχουν ένα χώρο να ζουν, εκτός από τις νέες μικρές μορφές ζωής που υπάρχουν μέσα του, πως υπάρχουν και ενήλικες καθισμένοι που παίρνουν μια ανάσα ηρεμίας από την πολύβουη ζωή τους και το πόσο μεγάλη διαφορά κάνει γι' αυτούς αυτός ο χώρος γιατί μπορούν να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν, να γνωριστούν. Εάν αποφασίζατε να κάτσετε σ' αυτή την πλευρά, να έχετε αυτή την οπτική, το πιθανότερο είναι ότι θα σηκωνόσασταν και θ' αρχίζατε να μαζεύετε τα σκουπίδια, θέλοντας να συμβάλλετε στην ίδια υπάρχουσα ομορφιά, χρησιμότητα και λειτουργία του!

Ο ρόλος σας είναι ο ρόλος του δημιουργού. Δημιουργείτε με επιλογή! Έτσι δημιουργεί ο δημιουργός. Δημιουργείτε με την επιλογή της οπτικής σας, διαλέγοντας να δείτε κάτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Καθένας σας ζει την πραγματικότητα που ο ίδιος επιλέγει.

Όταν επιλέγετε να καθίσετε σ' αυτή την θέση και να την αξιολογήσετε μ' αυτόν τον τρόπο, συνδέεστε μέσω του συμπαντικού ιστού και την αρχιτεκτονική του με κάποιες ενέργειες και συχνότητες, οι οποίες θα έλξουν και θα φέρουν σε σας στοιχεία της πραγματικότητας που θα επιβεβαιώσουν την θέση σας, το σημείο που θα έχετε καθίσει. Όλη η δική σας πραγματικότητα θα συνωμοτήσει για να σας πει ότι έχετε δίκιο, γιατί είστε ο δημιουργός της!

Η πραγματικότητα που βλέπετε γύρω σας είναι αυτή που εσείς δημιουργήσατε από την θέση που εσείς επιλέξατε. Όλα όσα βλέπετε θα ταιριάζουν σ' αυτήν. Όλα θα συνάδουν και θα την υποστηρίζουν. Το πρόβλημα θα φέρει άλλα προβλήματα, η αμέλεια θα φέρει άλλες αμέλειες, η πλημμέλεια θα έχει άλλες πλημμέλειες, η κατάχρηση θα έχει άλλες καταχρήσεις, η περιφρόνηση θα έχει άλλες περιφρονήσεις, γιατί ο ιστός του δημιουργού να στηρίξει την απόφαση που πήρατε.

Εάν αποφασίσετε να έχετε άλλη οπτική που θα σας φέρει χαρά, μέσω της ενεργειακής αρχιτεκτονικής θα έλξετε όλα τα στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν αυτή την θέση και θα ζείτε με μία άλλη πραγματικότητα μπροστά στα μάτια σας και θα ορκίζεστε ότι είναι έτσι! Μπορεί να έχετε ακούσει για την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει η πραγματικότητα! Υπάρχει η πραγματικότητα που δημιουργείτε. Όταν πολλοί δημιουργοί κάθονται στην ίδια θέση, φτιάχνουν μία πραγματικότητα συλλογική. Αυτό όμως δεν εμποδίζει άλλους να κάτσουν σε άλλες θέσεις και να ζουν και να βιώνουν την προσωπική τους πραγματικότητα, που μπορεί να συνυπάρχει μέσα στην συλλογική.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως όσο περισσότεροι υιοθετούν άλλη οπτική της επιλογής τους, τόσο πιο πλούσια γίνεται η κυρίαρχη πραγματικότητα και νέες ιδέες και τρόποι αναμειγνύονται με την κυρίαρχη. Μιλάγατε για τις τρεις όψεις του δημιουργού. Όσο οι οπτικές θέσεις αλλάζουν, η πραγματικότητα διαφοροποιείται και αλλάζει.

Αυτό είναι το 2012. Κάποιοι θ' αποφασίσουν να κοιτάνε από ένα άλλο σημείο οπτικής και θα αξιολογούν με νέους τρόπους. Έτσι, οι ενέργειες θα τους φέρουν αυτά που ταιριάζουν με την νέα οπτική τους και αυτά θα περάσουν μέσα στην συλλογική πραγματικότητα. Αυτός είναι ο μηχανισμός. Εάν δεν ήταν έτσι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν φωτισμένα όντα μέσα σ' αυτήν την πραγματικότητα. Είναι ζήτημα επιλογής. Μπορείτε να κοιτάτε με τον διχασμό των δύο ματιών, ή με το Ένα μάτι της ενότητας. Όλο αυτό το διάστημα μετακινείστε από τη μία θέση στην άλλη, προσπαθώντας να αισθανθείτε ασφάλεια ώστε να μετακινηθείτε μονίμως στην άλλη θέση.

Τι σημαίνει «να μετακινήσετε όλη τη συνειδητότητά σας σε μία άλλη λογική και οπτική;» Σημαίνει ότι να μεταφέρεστε σε άλλη σφαίρα οπτικής της ύπαρξης. Αυτό σας κάνει να είστε το κέντρο της ζωής του εαυτού σας. κάθε φορά που αλλάζετε οπτική, βοηθάτε τον εαυτό σας να αισθάνεται δημιουργός, να νιώσει ότι εσείς δημιουργείτε και ενεργοποιείτε. Έτσι δεν αισθάνεστε ότι απλώς αποκρούετε ή προσπαθείτε να πιάσετε κάτι. Μέχρι τώρα ζούσατε στην περιφέρεια και είτε αποκρούατε είτε πιάνατε. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό αλλάζει όταν εσείς αλλάζετε οπτική. Η ευελιξία της οπτικής σας, της θέσης σας, σας οδηγεί να συνειδητοποιήσετε ότι είστε δημιουργοί, ότι είστε πνεύματα, ότι είστε ελεύθεροι.

Υπάρχει ένας τρομερός καβγάς ανάμεσα στην 3η και την 5η διάσταση! Ο καβγάς γίνεται στην 4η διάσταση! Κοιτάξτε: εδώ είναι

          3η διάσταση                                   4η  διάσταση                                          5η διάσταση

 ο ανθρώπινος νους                             - ο συγχωνευτικός νους -                         ο ανώτερος νους,

εδώ είστε απλώς άνθρωποι              εδώ δεν ξέρετε τι ακριβώς είστε,                  εδώ είστε πνεύματα

                                                        το κομφούζιο του ενδιάμεσου.

 Στον ανθρώπινο νου υπάρχει πόλεμος για να μην μετακινηθείτε προς το κέντρο, προς τον συγχωνευτικό νου. Ο ανώτερος νους κινείται προς το κέντρο και θέλει την ένωση. Εσείς μετακινείστε μια προς τα εδώ και μία προς τα εκεί και είστε μπερδεμένοι! Συνειδητοποιείστε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι. Δεν είναι προφανές; Εσείς, ως δημιουργοί, έχετε την τιμητική θέση να μπορείτε να μετακινηθείτε ως προς την οπτική και την θέση σας. Ζείτε μία αποκάλυψη.

Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε απλά για την ελευθερία. Την απελευθέρωση από την ταυτότητα του ανθρώπου, ώστε να υιοθετήσετε μια πνευματική ταυτότητα. Ο φόβος της απαγκίστρωσης της συνειδητότητας από την ανθρώπινη ταύτιση είναι μεγάλος.  Για να μετακινήσετε την οπτική από την μία πραγματικότητα ώστε να την φυτέψετε σε μία άλλη, πρέπει να αισθανθείτε ότι είστε ασφαλείς και ελεύθεροι. Αυτή η επιλογή έρχεται και ξανάρχεται κάθε μέρα να σας συναντήσει: ποια θα είναι η οπτική σας.

Κάποια προηγούμενη φορά είχαμε πει ότι το μέγα ζητούμενο της ανθρωπότητας είναι να γεννήσει την απάντηση στο ερώτημα: «ποιος είναι ο σκοπός σας;».  Ο σκοπός σας όμως είναι άλλος όταν κοιτάτε από την 3η διάσταση και όταν κοιτάτε από την 5η! Το ποιος είναι ο σκοπός συνδέεται με την οπτική σας.

Όλοι λένε ότι υιοθετούν την οπτική του ανώτερου εαυτού, της ψυχής, της ανώτερης συνειδητότητας, της πληρότητας και του φωτός. Όμως αυτό σημαίνει ότι κάθεστε στην θέση εκείνη. Ότι κάθεστε μια και καλή και ορίζετε αλλιώς τη συνειδητότητά σας. Κάθεστε αποφασισμένοι να ριζώσετε εκεί που αισθάνεστε ότι ανήκετε, εκεί που εσείς θέλετε να προσφέρετε τη συνειδητότητά σας και την ενέργειά σας. Είναι ζήτημα επιλογής!

Το θέμα της επιλογής είναι σαν έκθεση ιδεών όπου ο συγγραφέας μπορεί ν' αναπτύξει πολλές απόψεις. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτα γι' αυτό. Όμως, στην τωρινή σας ενέργεια τα πράγματα είναι απλά. Η ενέργεια το στηρίζει. Είναι το 2008 και η ενέργεια είναι διαφορετική. Το παίξιμο της τραμπάλας ανάμεσα στην 3η και την 5η οπτική δημιουργεί ένταση. Εσείς διαλέγετε την οπτική, όχι οι άλλοι. Προσδιορίστε τον εαυτό σας με βάση τα δικά σας κριτήρια, ανεπηρέαστοι από άλλους. Κάντε αυτό που εσείς θέλετε. Μην σχετικοποιείτε την ικανότητά σας ν' αλλάζετε οπτική.

Εξασκηθείτε στην επιλογή σε μικρά θέματα. Συνειδητοποιήστε ότι είστε ο κάμεραμαν που αποφασίζει που θα στρέψει την κάμερά του. Εσείς το αποφασίζετε. Όσοι φωτίστηκαν, ξερίζωσαν τις σκέψεις συμμαχίας με μία οπτική και συμμάχησαν συνειδητά με απόφαση και υιοθέτησαν μία άλλη οπτική, και αποφάσισαν ότι τίποτα δεν θα τους μετατοπίσει.

Μην θεωρείτε ότι η φώτιση συμβαίνει. Η φώτιση είναι επιλογή! Καμία από τις πνευματικές παρουσίες που πέρασαν από τη γη δεν έλαβε την φώτιση ως δώρο. Είναι αλήθεια. Όλοι έφτασαν στην ώρα της κρίσης, που αποφάσισαν και υιοθέτησαν νέα οπτική. Μίλαγε περισσότερο στην καρδιά και το νου τους και τους έφερνε σ' επαφή με τον δημιουργό. Αποφάσισαν ότι ήθελαν όλο το είναι τους να μεταφερθεί σ' εκείνη την οπτική και από εκεί να βλέπουν τα πάντα. Έβλεπαν αυτόν τον κόσμο με άλλα μάτια και εισέπρατταν μία άλλη πραγματικότητα!

Έχετε ξεψαχνίσει την 3η διάσταση, σας γίνει γνωστή από μέσα και απ' έξω. Σκεφθείτε πόσο περίεργο είναι κάποιος να μη θέλει να γνωρίσει ένα «άγνωστο» που έχει πληρότητα και ειρήνη, που έχει συμφιλίωση και ενότητα. Πόσο παράξενο μπορεί να είναι η εμμονή στην παλαιά οπτική, όταν ξέρετε πως όλες οι απαντήσεις σ' όλα τα ερωτήματα υπάρχουν στην άλλη οπτική, στο πεδίο που είναι πλήρες. Οι σοφοί έχουν απαντήσεις για όλα γιατί βρίσκονται μέσα στο πεδίο της πληρότητας. Υιοθέτησαν την οπτική της πληρότητας. Ζουν σε ολική πραγματικότητα και είναι φυσικό να υπάρχουν ολικές όψεις. Δεν είναι χάρισμα η ικανότητα να παίρνετε πληροφορίες για άλλους, για τη ψυχή, τον ανώτερο εαυτό, για λύσεις. Είναι φυσικό αυτό να συμβαίνει όταν έχετε την οπτική της πλήρους πραγματικότητας. Πώς αλλιώς μπορείτε να έχετε απαντήσεις και λύσεις;

Είναι προφανές ότι ο νους της 3ης διάστασης δεν μπορεί να έχει απαντήσεις γιατί δεν είναι πλήρης. Και αυτό καθιστά προφανές ότι αυτός ο νους είναι μεταβατικός, ώστε να μετακινηθείτε προς το πλήρες. Θέλετε να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους και σ' αυτούς στηρίζεται η ειρήνη και η φώτιση. Για να βοηθήσετε πρέπει να έχετε την οπτική του Ενός, όπου όλα είναι Ένα και έτσι έχουν νόημα. Αλλιώς δεν γίνεται όλα να έχουν νόημα. Σκαλίστε βαθιά το ερώτημα «γιατί δεν αλλάζετε οπτική; Τι σας σταματά; Γιατί δεν διαλέγετε μια οπτική που σας χαρίζει ευδαιμονία και πληρότητα και σας κάνει 100% πολύτιμους για σας και για άλλους;»

Σκεφθείτε ότι μπορεί να είναι ζήτημα ελευθερίας, πραγματικής ελευθερίας. Μπορεί να φαίνεται ότι είστε ελεύθεροι, αλλά εσείς δεν βιώνετε ελευθερία, γιατί η ελευθερία είναι η ικανότητά σας να μπορείτε να βλέπετε όλη την εικόνα και όλες τις πτυχές...

Και μέχρι την επόμενη φορά,

 Να είστε καλά,

Να φέρετε όσο περισσότερο ειρήνη μπορείτε μέσα σας,

Ώστε να χωρέσετε και όσο περισσότερο θεό μπορείτε μέσα σας.

Και έτσι είναι.


  © 2008 Χαριτίνη Χριστάκου