Σμαραγδένιος Κύκλος      

                                                                         

Να προσδοκάτε το ... αφύσικο

     Αθήνα, Ιανουάριος 2008

Βάλτε την πρόθεσή σας και δείτε ή φανταστείτε την ενέργειάς σας να ενώνετε με τους υπόλοιπους, τώρα που βρίσκεστε σ΄ένα κοινό χώρο και δημιουργείτε για άλλη μια φορά το ... απρόβλεπτο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της υπόστασής σας είναι το απρόβλεπτο. Ούτε ξέρετε ποιοι θα είστε την επόμενη στιγμή της ζωής σας, πώς θα είστε και τι αληθινά θα θελήσετε να δημιουργήσετε. Σ' αυτό το απρόβλεπτο, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί μας αδελφοί, αγαπητά μέρη της ύπαρξής μας, ποντάρουμε!

Σ' αυτό το απρόβλεπτο υπολογίζουμε κι εμείς κι εσείς ως ένα. Είναι μεγάλη μαγεία να συνυπάρχουμε σε διαφορετικά επίπεδα την ίδια στιγμή μαζί σαςµ την ίδια στιγμή που χρησιμοποιούμε λέξεις για να έρθουμε κοντά σας και να βοηθήσουμε -στον βαθμό που είναι κατάλληλος- αυτό που συμβαίνειµ την ίδια στιγμή να κοινωνούμε μαζί εκείνο το μέρος των εαυτών σας που ασυνείδητα ενώνονται, αγαπούν και δημιουργούν υπέροχα όνειρα, υπέροχα σχέδια, μεγαλειώδεις στόχους, οι οποίοι μετά κάνουν εσάς μερικές φορές να βογκάτε (!) και ν' αναρωτιέστε εάν ο ανώτερος εαυτός σας είναι τρελός και έχει βάλει τέτοιους στόχους που είναι και φαίνονται τόσο δύσκολο να υλοποιηθούν!

Εντούτοις, είστε εσείς οι ίδιοι ένα σύνολο που σε σας φαίνεται αντικρουόμενο, που το αντιλαμβάνεστε ως αντιφατικό πολλές φορές, και που είναι αυτό το σύνολο του εαυτού σας: τα μέρη που αντιδρούν και δεν καταλαβαίνουν και τα μέρη που συναινούν και βλέπουν μακριά... Είναι αυτό το κενό της γνώσης και της αντίληψης που θέλετε να συνενώσετε ώστε να μπορέσετε να δείτε το σύνολο του εαυτού σας. Είναι πολύ ιερό αυτό. Είναι πολύ ουσιώδες αυτό. Κάθε σας λέξη, κάθε σας σκέψη από την ώρα που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που πάτε για ύπνο είναι ουσιώδης, έχει αξία. Μετέχετε μέσα στον Δημιουργό, τον Θεό και την ζωή μ' ένα μοναδικό τρόπο: Μετέχετε απέχοντας συνειδητά. Μετέχετε ασυνείδητα και πλήρως.

Αυτόν τον διχασμό θέλετε να αλλάξετε. Θέλετε να μετέχετε μετέχοντας, όχι απέχοντας. Θέλετε να φέρετε το έχω μέσα στο είναι, να γίνετε αυτό που είστε. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αληθινά την διαδικασία που βιώνετε. Κάποιες στιγμές την αντιλαμβάνεστε, αλλά, φευ, πολλές περισσότερες ξεφεύγει από την επίγνωσή σας. Είναι αυτός κυρίως ο ρόλος των οδηγών σας, εκείνων που σας προστατεύουν και σας φυλάνε, εκείνων που σας καθοδηγούν: να σας βοηθήσουν όλο και περισσότερο να μη σας διαφεύγει από την επίγνωσή σας και να μπορείτε να γεύεστε τις υπέροχες γεύσεις της ύπαρξής σας.

Είναι τόσο εύκολο κάποιος να τραβήξει την κουρτίνα της αλήθειας και να μιλήσει σε σας σαν να μιλά σε μικρότερους ή κατώτερους ή μερικότερους. Είναι τόσο εύκολο να τραβήξει την κουρτίνα του ενός και ν' απευθυνθεί σε σας ασκώντας δύναμη και εξουσία και διαχωρισμό. Γι' αυτό και είναι τόσο ιερό αυτό που είστε. Γιατί έχετε θέσει τον εαυτό σας σε μία θέση τόσο ευάλωτη, τόσο ευαίσθητη, και ταυτόχρονα σε μία θέση τόσο μεγαλειώδη. Ποιος άλλος παρά εκείνος που είναι αμετάκλητα συνδεδεμένος με το θείο, με το υπέροχο και το ενιαίο, θα μπορούσε να έχει τη δύναμη να θέσει τον εαυτό του σ' αυτή τη θέση. Ποιος άλλος παρά εκείνος ο οποίος αμετάκλητα ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να χωριστεί, θα μπορούσε να θέσει τον εαυτό του σε μία κατάσταση όπου γίνεται τόσο ευάλωτος. Ποιος άλλος; Ποιος άλλος, εάν όχι πλάσματα γεμάτα με τόσο φως, τόση ευαισθησία, τόση δύναμη θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που εσείς ζείτε.

Είναι τόσο εύκολο κάποιος να χρησιμοποιήσει το ευάλωτο, να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία. Το ζείτε αυτό, έτσι δεν είναι; Σ' αυτήν την πραγματικότητα στην οποία στέκεστε ζείτε το πόσο εύκολα φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το αγαθό και το αγνό και το όμορφο. Και σ' ένα μέρος του εαυτού σας υπάρχει αυτό το παράπονο: γιατί να κερδίζει το πονηρό, το βρώμικο, το ιδιοτελές, το υστερόβουλο; Όμως, όταν είστε στην ενέργεια του παράπονου, είστε σ' ένα χώρο που δεν είναι αληθινός. Είστε σε μία στιγμή που την κοιτάτε με ανθρώπινα μάτια. Αυτό που δεν χάνετε και δεν θα χάσετε και δεν γίνεται να χάσετε ποτέ, είναι αυτό για το οποίο παραπονιέστε. Αυτό είναι που παίρνετε μαζί σας φεύγοντας, αυτό γίνεται παράσημο και φως σε σας. Μην ζείτε μπαίνοντας σε ψεύτικα διλήμματα, μην αναλώνετε τις υπέροχες ψυχές σας αφήνοντάς τις να σκιάζονται νομίζοντας πως το κακό μπορεί ποτέ να νικήσει. Το κακό έχει ημερομηνία λήξης, όση και το σώμα σας. Το κακό φαίνεται να κερδίζει όσο τα σώματα έχουν τον πρώτο λόγο σ' αυτά που ζείτε. Είναι μέσα στη δική σας σφαίρα δύναμης το απρόβλεπτο. Είναι δοσμένο χάρισμα το απρόβλεπτο. Το απρόβλεπτο είναι η διείσδυση του θεϊκού νου σας μέσα στον ανθρώπινο, που μιλά και σας λέει ότι μπορείτε στη στιγμή ν' αλλάξετε.

Είναι το απρόβλεπτο στο οποίο υπολογίζετε: ότι κανείς αληθινά -κοιτώντας μέσω του υλικού εαυτού- δεν μπορεί ποτέ να ξέρει ποιοι είστε και τι θα κάνετε. Κανείς δεν υπολογίσει αληθινά τις δυνατότητές σας. Ξέρετε μέσα σας ότι αυτό που ακούτε είναι αλήθεια. Ξέρετε ότι κρύβετε μέσα σας μία πηγή δυνατότητων, που είναι απρόβλεπτη. Αυτό που συνειδητά δεν γνωρίζετε είναι το πότε θ' ανοίξετε αυτή την πόρτα. Πόσες φορές θα το κάνετε, και πόσες φορές θα επιτρέψετε στο απρόβλεπτο να εκδηλωθεί μέσα από το ορατό.

Η ενέργεια της Εστίας και του Εαυτού σας είναι πιο κοντά και μέσα σας. Σήμερα μπορείτε να το αισθανθείτε αυτό καλύτερα. Δεν το δημιουργούμε εμείς αυτό. Πιστέψτε το. Δίνουμε την αφορμή για να το αισθανθείτε και να το συνειδητοποιήσετε. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα σας ενέργεια που δεν υπάρχει. Είστε οι δημιουργοί της ενέργειάς σας και της πραγματικότητάς σας κάθε στιγμή: μ' αυτά που διαλέγετε να σκεφθείτε, να νιώσετε. Έτσι δημιουργείτε τον εαυτό σας και την πραγματικότητά σας. Δεν μπορούμε να σας κάνουμε να νιώσετε αυτά που δεν έχετε, ούτε καν να σας οδηγήσουμε το μυαλό σας ν' αποκτήσει επίγνωση δεδομένων ή πληροφοριών που δεν υπάρχουν μέσα σας. Είναι αδύνατον να συμβεί. Όση ενέργεια και να έρθει, είναι αδύνατον ν 'αντιληφθείτε κάτι που δεν υπάρχει ήδη σε σας.

Είστε οι ατομικές προσωποποιήσεις ενός φωτεινού Θεού, καθένας από εσάς. Είστε μία φωτεινή ατομικότητα του θείου. Φέρετε αυτή την απόλυτη καθαρότητα μέσα σας και μαζί μ' αυτήν και την δύναμη της παρουσίας της. Καθώς αυτό που είστε γίνεται περισσότερο αντιληπτό μέσα σας, δίνει καινούργια χρώματα στα υλικά σας σώματα, ο νους σας αρχίζει ν' αλλάζει.

Σήμερα θέλουμε να βοηθήσουμε αυτόν τον νου να κινηθεί με μαγικό τρόπο μέσα στην πραγματικότητα κάνοντας άλλο ένα βήμα αποδέσμευσής του από λογικές σκέψεις που τον κρατούν δέσμιο εκείνων που βλέπουν τα δύο μάτια ή ακούνε τα δύο αυτιά. Ο τίτλος της σημερινής επικοινωνίας είναι: Να προσδοκάτε το αφύσικο!

Ξυπνάτε το πρωί και προσδοκάτε τα ρούχα σας να είναι στην ντουλάπα και η ντουλάπα σας να έχει συγκεκριμένα ρούχα. Προσδοκάτε ο νιπτήρας να έχει συγκεκριμένα πράγματα και τα ντουλάπια του λουτρού σας συγκεκριμένα αντικείμενα. Προσδοκάτε το φως της ημέρας να είναι συγκεκριμένο, προσδοκάτε ότι ανοίγοντας τα παντζούρια σας θα δείτε ένα συγκεκριμένο θέαμα. Προσδοκάτε ποιο είναι αυτό το θέαμα. Και προσδοκώντας, το δημιουργείτε!

Ξεκινώντας μέσα σε μία νέα ενέργεια να μοιραζόμαστε μαζί σας το θαύμα, που εσείς είστε, και βοηθώντας σας να γίνετε λίγο περισσότερο αυτό που εσείς είστε, σας λέμε: αρχίστε να προσδοκάτε το αφύσικο! Αρχίστε να προσδοκάτε νέες εικόνες. Είναι ψευδαίσθηση η συντήρηση του ίδιου υλικού περιβάλλοντος γύρω σας, όπου πάτε. Είναι ψευδαίσθηση η στατικότητα αυτών των αντικειμένων, που βλέπετε. Είναι ψευδαίσθηση οι εικόνες που βλέπετε όταν ανοίγετε το παράθυρο σας το πρωί. Είναι η στατικότητα της ψευδαίσθησης που σας κάνει να προσδοκάτε την ίδια ακριβώς ψευδαίσθηση.

Ο νους σας έχει προικιστεί με δημιουργική δύναμη. Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος που χειρίζεστε το νου σας είναι ο τρόπος που δημιουργείτε, ο τρόπος που προσδοκάτε να δείτε και αυτό που προσδοκάτε να δείτε είναι τελικά αυτό που δημιουργείτε και στο τέλος βλέπετε. Αυτό που τελικά υπάρχει για σας!

Κάντε ένα βήμα πίσω απ' όλα αυτά που η λογική σας λέει ότι είναι δεδομένα και είναι έτσι. Αναρωτηθείτε γιατί είναι έτσι. Είναι έτσι γιατί προσδοκάτε να είναι έτσι, γιατί περιμένετε να είναι έτσι, είναι έτσι γιατί δεν έχετε αφήσει κανένα κενό προσδοκίας ότι μπορεί να είναι αλλιώς. Ή είναι έτσι γιατί ο κόσμος λέει ότι είναι έτσι, γιατί η λογική πρεσβεύει ότι είναι έτσι, γιατί η φυσική συνέχεια είναι αυτή.

Προσδοκήστε το αφύσικο! Έχετε προικιστεί με μία σύνδεση του νου σας με το νου του Θεού. Ο νους του Θεού δημιουργεί αυτό που προσδοκά και ο νους σας δεν έχει καμία διαφορά από τον δικό του. Η μόνη διαφορά είναι ότι εσείς ακόμη τον κρατάτε δέσμιο και περιορισμένο. Ακόμα του δίνετε εντολές να λειτουργήσει, να φανταστεί, να οραματιστεί και να προσδοκά με συγκεκριμένο τρόπο.

Έχετε ένα μεγάλο σύμμαχο όταν προσδοκάτε αφύσικα: το απρόβλεπτο. Όταν προσδοκάτε το μη φυσικό, το αφύσικο, κάνετε μία αλχημική σύνδεση του εγκεφάλου σας με εκείνο το μέρος της ροής της θεϊκής ενέργειας του εαυτού σας που είναι το θαυματουργό, το παιδί, το μέρος σας που δεν έχει μολυνθεί από τη λογική. Όταν προσδοκάτε το μη φυσικό, λέτε σ'εκείνο το μέρος να ξυπνήσει, ότι πλέον το προσδοκάτε να είναι ενεργό. Κάθε πρωί που ξυπνάτε -μέχρι τώρα- του λέτε «προσδοκώ από σένα να παραμείνεις κοιμισμένο».

Όταν ξυπνάτε και προσδοκάτε το μη φυσικό, λέτε στον εγκέφαλό σας ότι κάτι απρόβλεπτο έχει συμβεί ή προσδοκάτε να συμβεί. Λέτε στον θεϊκό σας νου «θέλω να ενεργοποιήσω εκείνο το μέρος της θεϊκής ουσίας,, που είναι αθώο και παντοδύναμο σαν παιδί». Το παιδί δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι που είναι αδύνατο να γίνει. Πραγματικά έτσι είναι και αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί αυτό το παιδί θυμάται καλύτερα την ουσία και τις δυνατότητες του Εαυτού. Αυτό το παιδί κρατάει το κλειδί που σας συνδέει με τη θεϊκότητα του νου σας και τις δυνατότητες του νου σας. Καθώς είναι αγνό και αθώο, καθώς είναι ανιδιοτελές και ανυστερόβουλο, καθώς είναι απαλλαγμένο από όλες τις μολύνσεις των σκέψεων της ενήλικης λογικής, δεν έχει κανένα λόγο να αμφιβάλει για το ποιος είναι και πόσο φυσικό είναι για εκείνο να δημιουργεί, πόσο φυσικό είναι να υπάρχει ό,τι θελήσει.

Οι κανόνες της ύλης ανταποκρίνονται στο νου της λογικής, είναι μολυσμένοι από τους περιορισμούς της ενήλικης λογικής. Η επιστήμη μιλά για επιστημονικά δεδομένα και κανόνες λειτουργίας του σύμπαντος, οι οποίοι είναι αστείοι. Φυσικά είναι πολύ σοβαροί για την ενήλικη λογική, αλλά απλά αποδεικνύουν το πόσο περιορισμένο μπορεί να γίνει ένα νοητικό σύνολο όταν αποκοπεί από την ουσία του και την υπόστασή του. Δεν αποδεικνύουν οι κανόνες της υλικής ζωής, την απουσία του Θεού. Αποδεικνύουν το πόσο μπορεί κάποιος να καταφέρει να ζήσει μέσα σ' ένα μικρό κουτί και να πιστεύει ότι έχει βρει τις απαντήσεις της ζωής.

Ζείτε για να αποδείξετε και να βιώσετε ότι η αλήθεια δεν είναι το κουτί, ότι το σύμπαν και ο Θεός είναι πολύ σοφοί. Ζείτε για ν' απαντήσετε στις υποψίες που υπάρχουν μέσα σας για το ποιοι είστε. Ζείτε για να χαρείτε το απρόβλεπτο μέρος του εαυτού σας.

Όταν ξυπνάτε το πρωί, αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας να προσδοκήσετε το αδύνατο, το αφύσικο, αυτό που δεν υπόκειται στους κανόνες των επιστημόνων, αλλά το οποίο ρυθμίζει όλο το σύμπαν και τον κόσμο. Το γιατί οι πλανήτες δεν συγκρούονται μεταξύ τους, δεν έχει απαντηθεί πλήρως από την επιστήμη, το ξέρετε; Κατανοούν μέχρι ένα βαθμό, χωρίς να μπορούν να δώσουν την πλήρη απάντηση. Από ένα σημείο κατανόησης και πέρα, φαίνεται οι κανόνες να συγκρούονται μεταξύ τους και δεν υπάρχουν απαντήσεις. Χρησιμοποιείται τον ηλεκτρισμό στην καθημερινότητά σας, κι όμως ακόμα η επιστήμη δεν έχει καταλάβει τι είναι ο ηλεκτρισμός. Οι επιστήμονες καταλαβαίνουν πώς να το χρησιμοποιήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι είναι το «το». Οι κανόνες της λογικής και της επιστήμης εκφράζουν την εμπειρία ενός εαυτού που ζει μέσα σ΄ ένα κόσμο τριών διαστάσεων, αποκομμένο από την πνευματικότητά του, τις ρίζες του, την πηγή του, την εστία του,  και την ουσία και το νόημά του.

Αρχίσετε να ξυπνάτε το πρωί προσδοκώντας να ξαφνιαστείτε, να εκπλαγείτε. Προσδοκώντας και καλλιεργώντας αυτή την προσδοκία στο νου σας: να μην δείτε αυτά που είδατε το προηγούμενο πρωί. Όταν ανοίξετε το παντζούρι σας να δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπατε κάθε μέρα. Όταν πάτε στην κουζίνα ή στο σαλόνι σας, να δείτε κάτι άλλο απ' ότι υπήρχε εκεί. Παίξτε με τους οδηγούς σας, τον εαυτό σας, και τον Θεό, το ιερό παιχνίδι της έκπληξης, που λέει «Έχω ανοίξει την πόρτα και όλα τα θαύματα περιμένω να γίνουν. Προσδοκώ το απρόβλεπτο και το αφύσικο. Προσδοκώ να συμβούν όμορφα και υπέροχα πράγματα, που δεν μπορώ καν να τα σκεφτώ».

Προσδοκήστε να έχετε περισσότερα φλιτζάνια στο ντουλάπι της κουζίνας ή ρούχα στην ντουλάπα σας, εκείνα που φανταστήκατε ή είδατε κάπου. Κάθε πρωί, ανοίξτε και προσδοκήστε να δείτε το χαμόγελο του Θεού. Προσδοκήστε να δείτε μία νέα οδοντόπαστα να είναι παρούσα μέσα στο ποτήρι, ώστε να ξέρετε ότι σας χαμογελά ο Θεός και να σας κάνει να γελάσετε. Προσδοκήστε ν' ανοίξετε το πορτοφόλι σας και να ανακαλύψετε ότι έχει άλλα πράγματα μέσα, άλλες φωτογραφίες και περισσότερα λεφτά, καινούργια χαρτονομίσματα. Προσδοκήστε να βρείτε μέσα στην τσάντα σας άλλη μία έκπληξη, που θα σας κλείσει το μάτι και θα σας πει ότι ο Θεός είναι εδώ!

Όταν τον προσδοκάς, έρχεται και δηλώνει την παρουσία του. Τον περιμένεις κάθε στιγμή, σε κάθε γωνία, και τον βλέπεις γιατί τον προσδοκάς, γιατί έχεις αφήσει να μπει σε λειτουργία το σοφό μέρος του νου σου, που ξεπερνά την εξερευνημένη οπτική της επιστήμης. Αυτό το μέρος μπορεί να κάνει τα δύο πιάτα να γίνουν εκατό, γιατί το προσδοκά. Καθώς οι προσδοκίες επαληθεύονται, αυτό δεν σταματά να προσδοκά το αφύσικο. Γιατί δεν αφήνει να πειστεί ότι πρέπει να ζήσει σε μικρό κουτί, αφού κάθε κύτταρό του του μιλά για δυνατότητες της υπόστασής του. Κάθε κύτταρο σας το ψιθυρίζει, σας λέει για δυνατότητες ανεκμετάλλευτες, για χαρά που διαφεύγει, για ασφάλεια, για επάρκεια και πληρότητα. Μιλά για όλα όσα θέλετε, και ξέρετε ότι έτσι είναι. Το ξέρετε όχι γιατί είστε ονειροπόλοι, αλλά ξέρετε την αλήθεια. Ακόμα και λογική δεν μπορεί να ξεριζώσει αυτή την βαθύτερη πεποίθηση. Αυτό το μέρος του εαυτού σας δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει γιατί είναι το μόνο μέρος του εαυτού σας που σας συνδέει και σας ανήκει.

Δεχθήκατε να γίνετε ευάλωτοι, να φαίνεστε αδύναμοι, να είστε τόσο ευαίσθητοι που ένα ελαφρύ κύμα αέρα θ' αρκούσε να σας μετατοπίσει. Πάντα ξέρατε ότι θα ερχόταν η ώρα που θα ελευθερώνατε τον εαυτό σας από τις περιοριστικές αντιλήψεις και θα βλέπατε τον αληθινό εαυτό να εμφανίζεται. Δεχθήκατε να γίνετε κάτι άλλο, γιατί ξέρατε ότι αυτό που είστε δεν κινδύνευε ποτέ, ούτε μπορεί ν' αλλάξει. Ξέρατε ότι αυτό που είστε θα ήταν στη διάθεση σας όποτε εσείς το αποφασίζατε.

Αρχίστε να προσδοκάτε αφύσικα για όσα συμβαίνουν στην δουλειά σας. Σπείρετε στο νου σας την προσδοκία για νέες συνθήκες μέσα στην δουλειά σας, για νέες σχέσεις. Αρχίστε να προσδοκάτε αφύσικα σχέσεις αγάπης, πέρα από την λογική ή την ηλικία. Ξεπεράστε τη σκέψη για το τι λέει η ταυτότητά σας ή πόσων ετών είναι η μήτρα σας, πόσο μπορούν ν' αντέξουν τα πνευμόνια σας. Προσδοκήστε τα πνευμόνια σας να έχουν την αντοχή ενός αθλητή, προσδοκήστε η μήτρα σας να έχει την νεότητα μίας νέας γυναίκας, προσδοκήστε τα πέη σας να έχουν την ζωτικότητα ενός νέου αγοριού, προσδοκήστε τα στήθη σας να έχουν το σφρίγος μίας νέας κοπέλας, προσδοκήστε η καρδιά σας να έχει τον χώρο να χωρέσει τους πάντες και τα πάντα, προσδοκήστε ο εαυτός να είναι τόσο εσωτερικά ασφαλής που να μην έχει καμία ανάγκη να αμυνθεί ή να επιτεθεί, προσδοκήστε... και έχετε κλείσει το μάτι στον Θεό για να κάνει την εμφάνισή Του... και να σας πει .... Εγώ Είμαι.

Θα σας το πει, θα σας κλείσει το μάτι, γιατί .... Έτσι Είναι, γιατί αυτό είστε, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι αυτό που θα γίνετε, είναι αυτό που ήδη είστε, εάν αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγίνει από αυτό που νόμιζε ότι ήταν. Αφήστε τον εαυτό σας να χαρεί την προσδοκία του παιδιού, να παντρευτεί σε ιερό γάμο με αυτό που είστε.

Συνεχίστε να προσδοκάτε αφύσικα. Είναι ο μόνος τρόπος οι πόρτες να είναι ανοιχτές και οι λύσεις, οι υπερβάσεις, οι θεραπείες να έρχονται και να συμβαίνουν, οι επιγνώσεις ν' αυξάνουν, τα δώρα να παραλαμβάνονται, η υγεία ν' αποκαθίσταται, η ομορφιά ν' αναζωογονείται, το ψυχικό σθένος να εμφανίζεται. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος.

Στη σχέση σας με τον πνευματικό σας εαυτό, θυμηθείτε το απλό. Ξέρουμε ότι προτιμάτε το πολύπλοκο. Θα σας άρεσε να απαριθμήσουμε 50 πράγματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να συμβεί κάτι. Όμως αυτή είναι η κατάσταση της λογικής της 3ης διάστασης. Σύμφωνα με αυτήν, χρειάζεται να γίνουν πολλά για να συναντήσει η ψυχή το μεγαλείο του εαυτού της. Ζείτε ήδη σε μία νέα συχνότητα δυνατοτήτων. Με όλα όσα έχετε αντιληφθεί και τον κόπο που έχετε κάνει για ν' ανοίξετε την καρδιά και τις αισθήσεις σας, έχετε φέρει τον εαυτό σας σ' ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να απεμπλακείτε από το πολύπλοκο και να συμμετέχετε στο αυθόρμητο και το αυτονόητο και το αφύσικο, που είναι αληθινά φυσικό!

Το φυσικό του αφύσικου είναι αιώνιο και αμετάβλητο. Σ' αυτό μπορείτε πάντα και παντού να υπολογίζετε. Είναι το μέρος του αιώνιου εαυτού σας, εκεί που είστε ο άγγελος που κρύβεται μέσα στο σώμα.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, ειδικότερες ιδέες ν' ανακαλύψετε μέσα στις τρεις λέξεις «προσδόκησε το αφύσικο». Όσοι κάνετε διαισθητική ή ενεργειακή δουλειά, οφείλετε να προσδοκάτε το αφύσικο. Όσοι λειτουργείτε ως κανάλια επικοινωνίας, οφείλετε να το προσδοκάτε. Αυτό θα κάνει υπέροχη τη ζωή σας. Θα γεμίσει εσάς και τους άλλους με αμέτρητες λύσεις και θεραπείες. Προσδοκάτε το αφύσικο σε όλα τα προβλήματα ιδιαίτερα όσοι κάνετε εργασία με άλλους ανθρώπους.

 Ερώτηση: Εάν έχουν να μας πουν κάτι για τα χρώματα σε σχέση με την πνευματικότητα...

Υπάρχουν εκπλήξεις για τα χρώματα. Παλαιότερα ο γκουρού έλεγε ποιο χρώμα είναι καλό να φανταστείτε γύρω σας για προστασία ή θεραπεία ή αγνότητα ή αγάπη. Θα πούμε ότι επειδή είστε πολύ-επιπεδικά όντα μπορείτε ν' ακούσετε να διαλέξετε πολλές διαφορετικές ερμηνείες.

Στο επίπεδο της λογικής και της συνταγής, τα χρώματα δεν έχουν αλλάξει την ουσιώδη λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι το μπλε το καλείτε για προστασία,

το πράσινο για πληρότητα και εσωτερική και εξωτερική υγεία και θεραπεία, τη ροζ ακτίνα την καλείτε για αγάπη και ανυστερόβουλους στόχους ή διεύρυνση της ενωτικής σας ενέργειας, το λευκό είναι το χρώμα που καλείτε για να συνδεθείτε με την ουσία του ανώτερου εαυτού σας και την πληρότητά του, το βιολετί είναι η ακτίνα που καλείτε για να «κάψετε» υπόλοιπα της 3ης διάστασης, όταν είστε έτοιμοι να πετάξετε από το παράθυρο σημαντικές πεποιθήσεις της 3διάστατης λογικής, αλλιώς την καλείτε αλλά μετά υποφέρετε, καλείτε την πορτοκαλί ακτίνα για να φέρει σε σας την δόνηση της ασφάλειας που προκύπτει από την σύνδεση της χαράς, η οποία πηγάζει από τον Δημιουργό.

Καλείτε την χρυσή ακτίνα όταν είστε έτοιμοι να παραδώσετε και να παραδοθείτε μέσα στην ενέργεια της χριστικής σας συνειδητότητας, όταν είστε έτοιμοι να παραδώσετε ένα μέρος του εγώ σας,

Καλείτε την πλατινένια ακτίνα όταν είστε έτοιμοι ν' απεμπολήσετε αναγνωρίσεις της ταυτότητάς σας ως άνθρωποι, όταν είστε έτοιμοι να δείτε τον εαυτό σας ως ένα πολυδιαστασιακό ψυχικό όχημα ή ον.

Καλείτε την ροδοχάλκινη ακτίνα όταν νιώθετε έτοιμοι να ενεργήσετε χωρίς φόβο με ανιδιοτελή αγάπη για την ανθρωπότητα. Το χωρίς φόβο τονίζεται.

Καλείτε την ροδόχρυση ακτίνα όταν έχετε φτάσει να μην έχετε καμία δεύτερη σκέψη για το τι είστε αληθινά, όταν νιώθετε σ' επίγνωση του ποιοι είστε και δεν έχετε κανένα δισταγμό ή αμφιβολία γι' αυτό.

Υπάρχουν κι άλλες αλλά τις φυλάμε για έκπληξη, για να έχουμε να λέμε τις επόμενες φορές....

 Πιο σημαντικό απ' όλα αυτά όμως απ' τη δική μας οπτική είναι το ακόλουθο:

Για μία καρδιά που αγαπά τον Θεό, για μία καρδιά που πιστεύει στην ανώτερή της υπόσταση, για μία καρδιά που ξέρει πως ό,τι είναι είναι ουσία αξιών, όποιο χρώμα, όποια δόνηση ή απόχρωση επικαλεστεί για όποιον λόγο ή σκοπό, θα λειτουργήσει!

Εάν χρειάζεστε την ασφάλεια της συνταγής, χρησιμοποιήστε την. Όμως να ξέρετε ότι η αλήθεια είναι ευρύτερη. Από που στέκεστε εσείς, εξαρτάται η ανταπόκριση της ενέργειας γύρω σας, η ανταπόκριση του Θεού. Δεν χρειάζεται καν να φανταστεί χρώμα όταν ζητάτε προστασία και η καρδιά σας είναι ενωμένη. Αυτή θα έρθει αυτό που είναι πλέον κατάλληλο εκείνη τη στιγμή.

Και με την συνταγή συμβαίνει αυτό. Απλώς με τη συνταγή ησυχάζει ο νους της 3διάστατης λογικής.

Η αλήθεια είναι πως όταν ζητάτε προστασία επικαλούμενοι την μπλε ακτίνα, δεν είναι ποτέ μόνο μπλε φως γύρω σας. Υπάρχουν κι άλλες ακτίνες γύρω σας. Η προστασία έρχεται με τον τρόπο που η προστασία θεωρεί κατάλληλο, όχι με τον τρόπο που η λογική σας πιστεύει. Η προστασία έρχεται και είναι μεγαλύτερη απ' αυτό που λογική σας αντιλαμβάνεται. Η προστασία μπορεί να έρθει με ροζ χρώμα και να γεμίσει το σάκο της βιολογικής σας ενέργειας με ροζ και αυτό θα είναι εκείνη την ώρα η απόλυτη προστασία για σας.

Η λογική παίζει κόλπα. Θέλει το πνεύμα να λειτουργεί σε κουτάκι. Το πνεύμα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σοφό. Λειτουργεί για σας πολύ πιο σοφά και καθοδηγητικά απ' ότι μπορείτε να σκεφθείτε ή να φανταστείτε. Είναι ωραίο να παίζετε με τα χρώματα. Κάθε χρώμα σας λέει κάτι και εκλεπτύνετε τις ικανότητές σας να νιώθετε τις συχνότητες των πεδίων. Όταν ζητάτε κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι ποτέ μία ακτίνα που έρχεται για  βοήθεια. Κάθε φορά που υπάρχει μία ανάγκη ενεργοποιείται το σύνολο, στη δόση που χρειάζεται για να καλυφθεί η ανάγκη. Κάθε φορά που ζητά ένα, το Όλον απαντά με τη σοφία της σύνθεσής του.

Και λέγοντας αυτά, ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετίσουμε. Όχι ότι πραγματικά σας αποχαιρετούμε ποτέ. Είναι απλώς ένα τρόπος για το νου σας ν 'ακούει ότι τώρα έληξε η συνάντηση. Αυτή η συνάντηση εξελίσσεται εις τους αιώνες των αιώνων, εξελισσόταν και θα εξελίσσεται...

Για να παίξουμε λίγο με το νου της 3ης διάστασης θα πούμε: Τώρα έληξε αυτή η συνάντηση!

Θα σας ζητήσουμε μέχρι την επόμενη φορά, που θ' ακούσετε ότι είστε σε μία συνάντηση,

Να βρείτε λίγο περισσότερο χώρο μέσα σας για να κατοικήσει η ειρήνη,

Θα σας ευχηθούμε να ζήσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μέσα σε μία αφύσικη, ανεξήγητη και υπέροχη προσδοκία,

Και να ξέρετε πως το ταξίδι σας δεν τελειώνει. Είστε ήδη πλήρεις, μεγαλειώδεις, φωτεινοί, αγαθοί, ολοκληρωμένοι.

Θα πούμε τρεις πρωτότυπες λέξεις:

Και έτσι είστε!

  

© 2008 Χαριτίνη Χριστάκου