Σμαραγδένιος Κύκλος

Οι Πνευματικοί Πρεσβευτές, ο Ιερός Γάμος & το Πολύτιμο Φορτίο

19 Απριλίου 2008

Καλησπέρα σας πνευματικοί πρεσβευτές! Καλησπέρα σας πνευματικοί απεσταλμένοι!

Ίσως να σας είναι πιο εύκολο να δείτε τον εαυτό σας, όχι ως ένα ον που βρίσκεται στη Γη προσπαθώντας να εξελιχθεί, αλλά ως ένα ον το οποίο εστάλη στη Γη για να βοηθήσει! Μιλάμε για την μεταφορά και την αλλαγή από μια εγωκεντρική αντίληψη της πραγματικότητας σε μια συλλογική πραγματική αντίληψη της πραγματικότητας. Είναι οι ιστορικές μέρες της Γης που οι άνθρωποι καλούνται να μετακινηθούν από μια εγωκεντρική αντίληψη της ζωής τους σε μια συλλογική αντίληψη της λειτουργίας τους. Και ίσως θα ήταν πολύ πιο βοηθητικό αν αντί να αναφέρεστε στον εαυτό σας ως άνθρωπο, αναφέρεστε στον εαυτό σας ως πνευματικό πρεσβευτή, ως πνευματικό απεσταλμένο, γιατί αυτό αντανακλά μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας του είναι σας. Καθώς μετακινείστε από την περιφέρεια προς το κέντρο της Γης, στην ουσία μετακινείστε από την περιφέρεια του εαυτού σας και από το εγώ του εαυτού σας προς το είναι του εαυτού σας και την υπόσταση του εαυτού σας. Αυτή η μετακίνηση ταράζει τα νερά της Γης, ταράζει τα νερά του εαυτού σας και καλεί την πεμπτουσία των θεραπευτικών ενεργειών και των δασκάλων της θεραπείας να κοινωνήσουν μαζί σας πίνοντας από το ίδιο υγρό, του Φωτός.

Παρότι ερχόμαστε από πολύ μακριά σε απόσταση, ταυτόχρονα είμαστε μ' έναν ανεξήγητο τρόπο γύρω και δίπλα σας συνέχεια. Ακριβώς την προηγούμενη φορά σας λέγαμε ότι κι εσείς θα εξασκηθείτε στο να νιώθετε άνεση να είστε σε διάφορα σημεία, αφού η απλή μετακίνηση του νου σας, σας καθιστά παρόντες σε παράλληλα σημεία. Φανταστείτε ότι στην εξελιγμένη μορφή αυτής της άσκησης, δηλαδή όταν θα είστε βέβαιοι ότι σκεπτόμενοι κάποιον άλλον, βρίσκεστε στην πραγματικότητα μέσα στο δικό του ενεργειακό πεδίο, τότε θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του, όπως ακριβώς εμείς αυτή την ώρα επικοινωνούμε μαζί σας. Θα μπορείτε ν' αναγνωρίζετε αυτόν που σας μιλά μέσα στην ενέργειά σας και θα ξέρετε ότι αυτός είναι νοερά συνδεδεμένος μαζί σας και σας καθοδηγεί. Κι όλο και περισσότερο το μυστήριο της πνευματικής καθοδήγησης και των πνευματικών βοηθών και των αγγελικών οντοτήτων και του φύλακα άγγελου, θα γίνονται κατανοητά και θα θεωρούνται φυσικά.

Όλα αυτά εσείς περιμένετε να τ' ακούσετε απ' έξω, γιατί φαντάζεστε ότι έρχονται απ' έξω. Εντούτοις μέσα στο μεγάλο χώρο της ύπαρξης, οι ενέργειες όλες συνυπάρχουν και όλοι αυτοί για τους οποίους τώρα μιλήσαμε, βρίσκονται μαζί σας γιατί ο νους τους παραμένει μαζί σας, μέσα στο ενεργειακό σας πεδίο. Ο δικός σας νους μπορεί να έχει αποσχιστεί ή αποσυνδεθεί από τη φυσικότητα του να είστε με τον πνευματικό σας οδηγό, ή με τον άγγελό σας. Ο δικός τους όμως νους μέσα στον οποίο η δική σας μνήμη, ο δικός σας εαυτός παραμένει ζωντανός, δεν αποσυνδέθηκε ποτέ από τη δική σας ενέργεια.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει παράλληλα με τις αλλαγές που γίνονται στον ασυνείδητο νου της ανθρωπότητας, είναι ότι αλλάζει το δικό σας εσωτερικό ενεργειακό δίκτυο. Σκέψεις, ιδέες και αντιλήψεις, που μέχρι πρότινος μπορεί να ήταν απλώς γνωστές ή οικείες, αρχίζουν να γίνονται αισθαντικά προσωπικές. Μεταφέρονται από τη σφαίρα της προσωπικότητας που απλώς είναι γνωστές, στη σφαίρα της ουσίας της ύπαρξής σας, όπου γνωρίζετε ότι είναι έτσι. Αυτό είναι ένα άλμα, πάνω από το φράγμα των νοητικών περιορισμών, που σας χωρίζουν από την δική σας πνευματική υπόσταση. Είναι ένα μεγάλο άλμα. Γιατί είναι οι νοητικοί περιοριστικοί τρόποι που σκεφτόσασταν, που σας απέκοπταν και σας έκαναν να νιώθετε μόνοι ή αβοήθητοι. Η διαφορά είναι ότι αυτό το άλμα το οποίο συμβαίνει αυτή την περίοδο, συμβαίνει σε ένα τόσο βαθύ μέρος του εαυτού σας, που ο νους σας ή αν θέλετε η λογική σας, δεν μπορεί να το διαχειριστεί και ούτε να το ελέγξει. Είναι πέρα από τον κύκλο της δικής της επίδρασης, γι' αυτό και ταράζει πολύ τα υγρά μέσα στο σώμα σας και μέσα στον εγκέφαλό σας. Μπορεί να περάσετε κάποια διαστήματα άκομψα, στερούμενα χάρης, αλλά είναι αυτά τα διαστήματα που φέρνουν τη χάρη. Γιατί είναι αυτά τα διαστήματα που σας μετακινούν από μια στεγνή νοητική αντίληψη της πνευματικής σας ουσίας σε μια αισθαντική γνώση της πνευματικής σας ουσίας. Είναι αυτά τα διαστήματα που θ' αλλάξουν τον φράκτη των νοητικών σας περιορισμών!

Αγαπητοί μας, αυτά που συμβαίνουν, είναι πολύ μεγαλύτερα απ' ότι φαίνεται, γιατί αυτά που συμβαίνουν, λαμβάνουν χώρα στο αόρατο ενεργειακό δικτύωμα. Δεν συμβαίνουν εμφανώς στο σώμα σας ή στην εξωτερική πραγματικότητα. Γίνονται ανατρεπτικές και επαναστατικές αλλαγές, γιατί οι νοητικοί περιορισμοί είναι η τρίτη διάσταση, είναι ο λογικός εαυτός, είναι το εγώ. Και δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν νου ο οποίος έχει ενεργοποιήσει ένα μόνο μέρος των συνδέσεών του, που έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε εγκλωβισμένοι στο εγώ. Αλλά όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, η απελευθέρωση του νου σας ξεκινά από την καρδιά σας. Ένας νους δεν μπορεί να απελευθερωθεί από τον ίδιο το νου. Ένας νους μαθαίνει να παντρεύεται με το ιερό του ταίρι και μαθαίνει να τελεί τον ιερό του γάμο μέσα στην πεμπτουσία της αγάπης, ώστε να του δοθεί το Φως που ήταν η εγγενής του δυνατότητα.

Κι αυτό ακριβώς είναι το διάστημα που διανύετε και θα διανύσουν πολλοί άλλοι μετά από σας. Μην γελιέστε, αυτό που τώρα ζείτε εσείς, λίγο μετά θα το ζήσουν κάποιοι άλλοι και λίγο αργότερα κάποιοι άλλοι. Ο χρόνος του τώρα, ισχύει για πολλά τώρα, σε σχέση με τη δόνηση. Δεν είναι ημερολογιακός. Εκεί που στέκεστε εσείς τώρα, κάνοντας τα βήματα για να τελέσετε τον δικό σας ιερό γάμο, ώστε ο νους και η καρδιά τελικά να ενοποιηθούν, κάποιες μέρες αργότερα, κάποια χρόνια αργότερα θα στέκονται κάποιοι άλλοι. Γι' αυτό προχωράτε μπροστά, γι' αυτό κάνετε τα βήματα. Κάποιοι είναι το πρώτο κύμα, κάποιοι έχουν προικιστεί με μεγαλύτερη δύναμη, κάποιοι φέρουν υψηλότερες δονήσεις φωτός, κάποιοι έχουν το σθένος να μην τρομάζουν με τις αλλαγές και αυτοί είναι που σχίζουν τα πέπλα, που τραβούν τις κουρτίνες και βοηθούν και τους άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς τους συμβαίνει, ώστε να βρουν το δικό τους φως.

Πολλοί πιστεύετε ότι πολλές προσευχές σας και πολλές παρακλήσεις σας δεν έχουν εισακουστεί. Πολλοί πιστεύετε πως τα αιτήματά σας δεν εκπληρώνονται. Αγαπητοί μας, θα σας πούμε πως εσείς οι ίδιοι θέλετε να γίνει η εκπλήρωση στο σωστό πλήρωμα του χρόνου. Όλες οι προσευχές σας έχουν εισακουστεί και όλα τα αιτήματά σας έχουν ληφθεί υπόψη. Κανένα δεν έχει μπει σε κανένα ντουλάπι του Θεού. Θέλουμε όμως να σας θυμίσουμε ότι κάθε φορά που προσεύχεστε και κάθε φορά που διατυπώνετε ένα αίτημα, ένα μέρος του ίδιου του εαυτού σας ενωμένο με όλους τους άλλους το τοποθετεί χρονικά εκεί που θα είναι χρήσιμο, ωφέλιμο και ουσιώδες, όχι μόνο για σας αλλά και για τους υπόλοιπους.

Έχουμε ακούσει όλα τα αιτήματά σας για περισσότερη διαύγεια, για πιο καθαρή καθοδήγηση, για πιο έντονη αίσθηση της συμπαρουσίας των άϋλων βοηθών σας. Έχουμε ακούσει όλα τα αιτήματά σας για να μην νιώθετε μόνοι, για να αισθάνεστε συνέχεια ότι είστε παρέα με την οικογένειά σας. Έχουμε ακούσει όλα τα αιτήματά σας για να βρείτε την αγάπη που δικαιούστε, όλα τα αιτήματά σας για να εκπληρωθούν οι οικονομικές ανάγκες που έχετε, όλα τα αιτήματά σας για να υλοποιήσετε το πάθος σας και να πραγματώσετε τον εαυτό σας. Κι αυτό που θέλουμε σήμερα να σας πούμε, είναι ότι μέσα από αυτό το άλμα της χάρης που γίνεται, αρχίζει να συμβαίνει η υλοποίηση αυτών των αιτημάτων και των προσευχών. Όλα αυτά τα αιτήματα, στην ουσία τους, μέσω του εγώ σας συνδέονταν με το εμείς. Δεν αφορούσαν πραγματικά, όπως εσείς πιστεύετε τώρα, την ατομικότητά σας μόνο, αφορούσαν τις δυνατότητες της ατομικότητάς σας και το άνοιγμα μιας άλλης δυναμικής του εαυτού σας. Σκεφτείτε πως την ώρα που θέλετε πιο καθαρή καθοδήγηση ή που ζητάγατε μια ιερή σχέση, ή που καλείτε για βοήθεια για τα οικονομικά σας, αυτό που στην ουσία κάνατε, είναι ότι αισθανόσασταν πως είστε λιγότερο χρήσιμοι, έτσι όπως ήσασταν εκείνη τη στιγμή και φανταζόσασταν πως λαμβάνοντας το συμπλήρωμα του ελλείμματος, αυτό θα σας καθιστούσε πολύ πιο ισορροπημένους, χρήσιμους και πολύτιμους μέσα στην πραγματικότητα που είστε.

Το πραγματικό σας κίνητρο, αυτό που θα βλέπατε αν μπορούσατε να δείτε την ίδια σας την ενέργεια, θα συνειδητοποιούσατε ότι έχει να κάνει με την πραγμάτωση του δυναμικού του εαυτού σας. Η προσωπική σχέση σάς βοηθά να νιώθετε πιο πλήρης ώστε να είστε πιο γαλήνιοι και ευχαριστημένοι, κι αυτό θα σας έκανε μέσα στην πραγματικότητα να λειτουργήσετε πιο αποδοτικά. Τα χρήματα σας βοηθούν να είστε λιγότερο αγχώδεις, να νιώθετε λιγότερο ανασφαλείς. Και αυτό πάλι σας βάζει σε μια πιο θετική θέση και πιο δραστική θέση μέσα στην πραγματικότητα. Η καθαρή καθοδήγηση σας δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο και τα βήματα που έχετε να κάνετε και αυτό σας κάνει να πορεύεστε με βεβαιότητα και σθένος, σας κάνει πολύ πιο πολύτιμους μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα.

Ξέρουμε ότι υπάρχει το κομμάτι του εγώ και της προσωπικότητας και πολλές φορές αυτό υπεραναπτύσσεται. Αλλά ζείτε αυτή την ιστορική στιγμή [γιατί στην ουσία για μια στιγμή πρόκειται], ζείτε αυτούς τους μήνες όπως θα ζήσουν κι άλλοι, όπου πάτε να κάνετε το άλμα του μεγάλου συμψηφισμού και αν θέλετε της μεγάλης συνένωσης, ανάμεσα στο εγώ και στην ύπαρξή σας. Δεν είχατε κανένα λόγο απλώς για το εγώ σας να είστε μέσα σε μια ολόκληρη διαδικασία εμπειριών. Πιστέψτε μας, αυτό δεν θα ήταν ποτέ επαρκής λόγος για μια ψυχή, για έναν ανώτερο εαυτό, να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, απλώς για τις ανάγκες του εγώ...

Είναι όμως πολύ πολύτιμο και σημαντικό, να μπει μια ψυχή στη διαδικασία, αν αυτή αφορά την πραγμάτωση του είναι της. Το εγώ σας χρησιμοποιήθηκε μέχρι τώρα προκειμένου να ανακαλύψετε εσείς ποιοι είστε. Και αυτή είναι η ουσιαστική του χρησιμότητα. Είναι ένα εργαλείο που σας οδηγεί ν' ανακαλύψετε την αληθινή σας υπόσταση και τις πραγματικές σας ανάγκες. ΄Η, αν θέλετε, τους λόγους που εμφανίζονται οι συγκεκριμένες ανάγκες. Είστε όμως τώρα πολύ καλύτερα εξασκημένοι ώστε να μπορέσετε να δείτε, τι πραγματικά ζητάτε όταν μιλάτε για την προσωπική σας ανάγκη και ποια είναι τα κίνητρα που σας οδηγούν να εκφράζετε αυτή την προσωπική ανάγκη. Τι είναι αυτό που πραγματικά θα άλλαζε αν αυτή η προσωπική ανάγκη είχε καλυφθεί; Πώς αυτό θα σας έκανε να είστε διαφορετικοί, θα ήταν μόνο γιατί εσείς θα νιώθατε καλύτερα ή τελικά γιατί αυτό θα είχε ένα μεγάλο αντίκτυπο σε όλους τους άλλους γύρω σας; ΄Η γιατί αυτό θα σας έκανε να νιώθετε πολύ πιο θετικοί και χρήσιμοι σε σχέση με τους άλλους; Γιατί τι όφελος θα είχε αν εσείς ήσασταν πολύ καλά και ζούσατε κάπου μόνοι σας, απομονωμένοι και απομακρυσμένοι και πόσο νομίζετε ότι θα διαρκούσε αυτό το καλά, αν ήσασταν τελείως μόνοι σας χωρίς καμία επαφή;

Υπάρχουν ακόμα πολλά παράπονα μέσα στην ανθρώπινη πλευρά. Υπάρχουν πολλά ζητούμενα σε σχέση με τον εαυτό κάθε ανθρώπου. Σήμερα θέλουμε να φέρουμε λίγο φως από τον ασυνείδητο νου που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να κατανοήσετε τις βαθύτερες διαδικασίες σας, γιατί αυτό είναι το όφελος που έχετε στη διαδρομή.

Πολλοί αισθάνεστε ότι δεν έχετε κάνει αυτό που θα θέλατε να κάνετε. Δεν έχετε δώσει αυτό που θα μπορούσατε να δώσετε. Δεν έχετε βγάλει αυτό που θα μπορούσατε να βγάλετε. Δεν έχετε, δεν έχετε, δεν έχετε... Πολλά δεν έχετε. Αυτό σας δημιουργεί πολλά παράξενα συμπλέγματα από δυσφορία και τύψεις. Θέλουμε να πούμε ότι όλα αυτά στην πραγματικότητα δείχνουν προς μια κατεύθυνση και μιλάνε για ένα πράγμα. Σας διδάσκουν και θα σας μαθαίνουν την ευθύνη ως δύναμη ανταπόκρισης και παρουσίας. Εσείς μπορεί να μιλάτε για ανεπαρκείς σχέσεις, για ανεπαρκή οικονομικά, για ανεπαρκή ισορροπία, για ανεπαρκή επικοινωνία, για ανεπαρκή ευαισθησία, για ανεπαρκές οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα αυτό για το οποίο μιλάτε και είναι το μόνο θέμα κάτω απ' όλα αυτά, είναι η δική σας ικανότητα ανταπόκρισης. Μιλάτε για τους τομείς στους οποίους η δική σας ευθύνη παραμένει ανενεργή. Η ανεπάρκεια δεν θεραπεύεται από μόνη της. Η ανεπάρκεια σας καλεί να δείτε τον τομέα και ν' αναλάβετε ευθύνη και να κάνετε κάτι στην πράξη γι' αυτό.

Όλες οι ανεπάρκειες, σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα στη Γη, συνδέονται με το φόβο ή την άρνηση της ευθύνης γι' αυτό που δημιουργείται - σχετίζεται μέσω της ευθύνης με τη δημιουργία. Είναι ο φόβος του «αν αναλάβω δράση και αν κάνω κάτι γι' αυτό αντί απλώς να εύχομαι και αυτό λειτουργήσει» τότε αυτό που με οδηγεί;

Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει τόσο φόβο μέσα της που κάθε φορά που βλέπετε ένα έλλειμμα ή μια ανεπάρκεια, στην πραγματικότητα βρίσκεστε αντιμέτωποι με έναν τεράστιο φόβο που δεν είναι μόνο δικός σας. Αυτός ο φόβος σας κάνει να μην θέλετε να δείτε το κομμάτι που εσείς δημιουργείτε μέσα από την απόρριψη της δικής σας ευθύνης ή την άρνηση της ευθύνης της ανταπόκρισης - είναι ο φόβος που έχει δημιουργήσει μια μεγάλη αποθήκη, μια ολόκληρη ιστορία που τώρα είναι η ανθρώπινη ιστορία. Η ανθρωπότητα, ή αν θέλετε, η ανθρώπινη εμπειρία θα ήταν πολύ διαφορετική, αν από την αρχή οι άνθρωποι έβλεπαν ότι το μόνο ζητούμενο είναι η ευθύνη της ανταπόκρισης και τίποτε άλλο. Δεν ζητείται τίποτε άλλο. Ζητείται η ευθύνη της ανταπόκρισης. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να καλυφθούν τα ελλείμματα ή οι ελλείψεις, παρά μόνο μέσα από την ευθύνη της ανταπόκρισης που είναι η αποδοχή της δυνατότητάς σας να δημιουργείτε αυτό που θέλετε και αυτό που δικαιούστε. Όμως είναι ακριβώς αυτό το οποίο από αμέτρητα χρόνια, να μην πούμε χιλιετίες, η ανθρώπινη φυλή φοβάται. Γιατί οι νοητικοί περιορισμοί του εγώ, έχουν μάθει την ανθρώπινη φυλή ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό, ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, ότι δεν δημιουργείτε την πραγματικότητά σας. Έτσι φαίνεται πως ο άνθρωπος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απορρίψει ή να αρνηθεί την ευθύνη του γι' αυτά που συμβαίνουν. Έτσι λειτουργεί σαν τον Πόντιο Πιλάτο.

Ο Πόντιος Πιλάτος είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν είναι ο Χριστός αγαπητοί μας φίλοι. Όταν βλέπετε το έλλειμμα ή την ανεπάρκεια και αρνείστε και απορρίπτετε την δική σας δυνατότητα σε σχέση μ' αυτό, απλώς πλένετε τα χέρια σας και πιστεύετε ότι είστε εντάξει. Η ιστορία της συνειδητότητας και των εμπειριών της συνειδητότητας πάνω σ' αυτό τον κόσμο, έχει επιδείξει πως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι εμπειρίες γίνονται πιο δύσκολες, αντί να γίνονται πιο εύκολες. Κάθε φορά που αρνείστε ή απορρίπτετε να λειτουργήσετε και να δράσετε και ν' ανταποκριθείτε πάνω στα ελλείμματα και στις ανεπάρκειες, δεν αλλάζουν ούτε τα ελλείμματα ούτε οι ανεπάρκειες, απλώς αυτά γίνονται πιο έντονα, πιο πολύπλοκα. Γόρδιος Δεσμός.

Εσείς πρέπει να βρείτε το σπαθί του Μιχαήλ, γιατί κάπου το έχετε δίπλα σας. Μ' αυτό να κόψετε την συνήθεια του συλλογικού ανθρώπινου νου που κινείται μεσ' τον περιορισμό της 3ης διάστασης. Γιατί κάποια στιγμή αυτός ο περιορισμός γίνεται τόσο ασφυκτικός πάνω στην προσωπική σας εμπειρία, που ουσιαστικά διαστρεβλώνει κάθε έννοια χαράς που θα μπορούσατε να έχετε από την ζωή. Αυτοί οι νοητικοί περιορισμοί ρουφούν κάθε ζωτική ενέργεια που θα μπορούσατε να έχετε διαθέσιμη.

Έχουμε ήδη πει ότι η δίνη της αφοσίωσης είναι η δύναμη να γειώνετε το πεδίο σας, και αυτή είναι μια διαδικασία που σας βοηθά να φτάσετε στην συνειδητοποίηση των ασυνείδητων τρόπων με τους οποίους αρνείστε την δημιουργική σας δυνατότητα. Φοβάστε τη δημιουργική σας δυνατότητα. Πιστεύετε ότι είστε απλώς άλλος ένας αριθμός μέσα σ' ένα τεράστιο σύνολο. Και ούτε για σας τους ίδιους, ούτε καν για το εγώ, δεν αποφασίζετε ν' ανταποκριθείτε.

Όλα όσα έχουμε πει μέχρι σήμερα, δεν είναι θεωρητικά. Έχουν ειπωθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και να σας βοηθήσουν στο ταξίδι που κάνετε. Το ταξίδι σας είναι για να ζήσετε με πληρότητα και με εσωτερική ευχαρίστηση, για να βιώσετε σχέσεις επικοινωνίας. Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε και απλώς θυμώνετε όλη την ώρα, μαντέψτε: σας ζητείται η ευθύνη της ανταπόκρισής σας - να δείτε τη δυσλειτουργία και να κάνετε κάτι γι' αυτό. Αν εσείς δεν κάνετε κάτι γι' αυτό, ποιος θα το κάνει; Υπήρχε μια παροιμία στη χώρα σας παλιά. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Μαζί με τη μεγάλη Μητέρα, χρειάζεσαι κι εσύ. Μαζί με τον πνευματικό σου Εαυτό, εσύ, το μέρος του εαυτού σου που κινεί το σώμα, που κατοικεί μέσα στο σώμα, που έχει ικανότητα διάκρισης και αντίληψης, έχεις την αρμοδιότητα να κάνεις το υπόλοιπο μισό.

Το μεγάλο άλμα είναι η ουσία της ανάστασης, την οποία προσδοκάτε. Αλλά αυτή η ανάσταση είναι στην πραγματικότητα η απελευθέρωση του είναι σας από τους περιορισμούς των σκέψεων του εγώ και τους φόβους που αυτοί φέρνουν σε σας.

Και υπάρχει μια ανάσταση κυριολεκτικά που εγκυμονείται μέσα σε κάθε έναν, που είναι εδώ κι έξω από εδώ, μακριά από εδώ. Γιατί οι πιέσεις μέσα σε κάθε έναν από όλη αυτή την τεράστια αλλαγή που γίνεται μέσα στην πεμπτουσία της θηλυκής ενέργειας -που είναι πεμπτουσία της αγάπης και της φαντασίας και της δημιουργικότητας- είναι τόσο μεγάλη που σας βοηθά να κάνετε το άλμα. Σας βοηθά να αναστήσετε, να στήσετε εκ νέου ένα νέο κομμάτι του εαυτού σας. Δεν θα το αποκτήσετε, αλλά θα το ανακτήσετε. Και δεν είναι λόγω των ημερών του δικού σας Πάσχα που γίνεται αυτή η αναφορά. Είναι γιατί μέσα στην τεράστια δίνη του χρόνου, οι δικές σας μέρες συμπύκνωσης της ενέργειας λόγω των μνημών και των σκέψεών σας, χρησιμοποιούνται συλλογικά από το πνεύμα, γιατί είναι πιο εύφορες για να στηρίξουν τη δική σας προσωπική ανάσταση.

Έχουν γίνει πολλές αναφορές στη χριστική συνειδητότητα. Αλλά η χριστική συνειδητότητα είναι ο δικός σας ανώτερος εαυτός. Αυτό είναι το πρόσωπό σας. Δεν είναι αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας. Αν θέλετε να δείτε το αληθινό σας πρόσωπο, βοηθήστε τον εαυτό σας και δείτε στον καθρέφτη σας το πρόσωπο του Ιησού. Γιατί αυτή είναι η αληθινή σας όψη, αυτός είναι ο πνευματικός σας εαυτός, η πνευματική σας υπόσταση - δείτε τον όχι μέσα στους περιορισμούς των διηγήσεων, ούτε μέσα στην στενότητα των αντιλήψεων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό το ον.

Στη δική σας ιδιαίτερα παράδοση, ο Ιησούς δεν ήταν καθόλου ένα ον χαράς. Θα λέγαμε ότι επιτήδεια φροντίστηκε να μεταφερθεί σε σας ως ένα θλιμμένο ον, ως ένα ον που μάλλον λυπάται παρά χαίρεται για την εμπειρία του, ως ένα ον που μεταφέρει σοβαρότητα και όχι ως ένα ον που εκπέμπει φως και δημιουργικότητα και χαρά και ευτυχία και ευφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι προβολές που έγιναν γύρω από αυτό το πνευματικό ον ταίριαζαν στο νου της 3ης διάστασης. Δεν θα μπορούσε αυτός ο νους να δει σ' αυτό το ον ένα ον πνευματικά ολοκληρωμένο με εσωτερική πληρότητα και χαρά με χιούμορ και με φυσική σεξουαλική ενέργεια. Πως θα γινόταν αυτό αποδεκτό, όταν τότε οι περιοριστικές νοητικές αντιλήψεις του νου σας ήταν ακόμα περισσότερες; Τότε έπρεπε, ένα ανώτερο πνευματικό ον, να είναι αποκομμένο ουσιαστικά από οτιδήποτε το σχέτιζε με την ύλη, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια και δεν είναι αλήθεια και δεν θα είναι ποτέ αλήθεια για εκείνους τους νόες οι οποίοι είναι ανοικτοί, που εναρμονίζονται και συνδέονται με τον πολυδιαστασιακό τους εαυτό και με μια πολυεπιπεδική αντίληψη των πραγματικοτήτων. Εκείνοι που μπορούν να στεγάσουν τόση αγάπη μέσα στον εαυτό τους που ίδια η αγάπη, η φόρτισή της, τους ανοίγει τα μάτια στην αλήθεια του Θεού.

Γιατί ο Θεός, αγαπητοί μας φίλοι, δεν ήταν ποτέ μίζερος, μικρός και ελαττωματικός και ανεπαρκής. Δεν στερήθηκε ποτέ  τη χαρά, το χαμόγελο και την καλοσύνη. Δεν παύει να γελά και να χαίρεται. Κρατώντας όλη την ενέργεια διαθέσιμη για σας, την ενέργεια της εκπλήρωσης και της πραγμάτωσης. Όσοι νόες το βίωσαν αυτό μέσα στην καρδιά τους, ξέρουν πολύ καλά αυτό για το οποίο μιλάμε. Ξέρουν ότι στη Γη, όταν βάδισε ο Ιησούς, βάδισε και με χιούμορ και με γέλιο. Δεν ήταν καθόλου όπως έχει περιγραφεί. Βάδισε παρέα με ερωτική σύντροφο και δεν βάδισε μόνος του. Δεν ήταν ούτε σε αγαμία, ούτε σε χηρεία. Δεν ήταν στερημένος, ούτε ανεπαρκής. Και ούτε είχε απεμπολήσει την μεγάλη εμπειρία του να βιώσει πλήρως την σωματική ενέργεια. Αν ήταν έτσι θα ήταν σαν ο Θεός να σας είχε στείλει τον μισό απεσταλμένο και να σας είχε στείλει ένα μήνυμα πως για να τον συναντήσετε πρέπει να γίνετε μισοί. Τότε δεν θα είχατε κανένα λόγο να έχετε ένα σώμα, θα μπορούσατε να έχετε παραμείνει για πάντα ψυχές. Είναι το σώμα σας ένας οίκος τιμής και χαράς. Ένας οίκος ανακαλύψεων και εμπειριών, απόλαυσης, ευχαρίστησης και δημιουργικότητας. Ένας χώρος εκπλήρωσης και πραγμάτωσης της αλήθειας της πνευματικής σας υπόστασης. Και η πνευματική σας υπόσταση δεν είναι ανεπαρκής, δεν είναι προκατειλημμένη, δεν είναι πολωμένη, δεν είναι στενάχωρη, δεν είναι αδύναμη, δεν είναι ασθενής, δεν στερείται φαντασίας, δεν στερείται πόρων. Αυτή είναι η αλήθεια της δικής σας υπόστασης.

Εσείς την αποστερείτε από τον ίδιο σας τον εαυτό, κάθε φορά που φοβάστε την εμφάνιση μιας ανεπάρκειας, ενός ελλείμματος. Και μια ανεπάρκεια, ένα έλλειμμα είναι αρκετά για να σας κάνουν να τρομάξετε τόσο πολύ ώστε να συρρικνωθείτε μέσα σε όλο το νοητικό περιορισμό του παρελθόντος. Αντί απλά να δείτε ότι το μόνο που σας ζητά είναι να ανταποκριθείτε. Είναι σαν ένα παιδί που κάθεται στη γωνία και φωνάζει και γκρινιάζει και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Εσείς αντί να σκεφτείτε ότι πιθανότατα το μόνο που χρειάζεται είναι να του μιλήσετε, απλώς περιμένετε να σταματήσει ενώ κάθεστε στην καρέκλα εξοργισμένοι μαζί του,  θυμωμένοι, γιατί δεν είναι ευχαριστημένο, χωρίς καν να σκέφτεστε ότι ζητάει μια ανταπόκριση από σας αφού είστε παρόντες. Δεν είναι τόσο φυσικό αυτό;

Τα φαντάσματα του παρελθόντος, είναι το πέπλο. Οι νοητικοί περιορισμοί που ακουμπάνε επάνω, είναι το πέπλο. Είναι αυτά ακριβώς που ξεθωριάζουν και συρρικνώνονται όλο και περισσότερο. Κι είναι αυτά που κυρίως κλυδωνίζονται αυτή την περίοδο και τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Όλο το 2008. Καθώς η δύναμη της θηλυκής ενέργειας και η δύναμη της ενέργειας της Μαγδαληνής, αναβιώνει και ζει μέσα σας κι αρχίζει και συνδέει τον εαυτό σας με την πεμπτουσία της αλήθειας της υπόστασής σας. Ο Ιησούς για να αναστηθεί χρειάζεται την αναγνώριση της δικής σας Μαγδαληνής. Εκείνου του όντος που τον αγαπάει και τον λατρεύει. Ο ανώτερός σας εαυτός χρειάζεται την αναγνώριση της δικής του Μαγδαληνής. Εκείνου του μέρους του εαυτού σας που είναι γεμάτο θηλυκή ενέργεια, σοφία, γεμάτο αίσθηση και δόσιμο. Και που ξέρει να αγαπά και να λατρεύει, που ξέρει να δίνει, να νιώθει, που ξέρει ότι όλα είναι ένα, που ξέρει ότι μόνο μέσα στην πλήρη αγάπη και στον πυρήνα της μπορεί ένα ον να βρει επιτέλους γαλήνη, σοφία και φώτιση.

Είναι αυτός ο γάμος και είναι αυτή η χρονιά όπου αυτός ο γάμος επισημοποιείται, ενεργοποιείται. Το μέρος της μεγάλης Θεάς που είναι η Μαγδαληνή μέσα στον καθένα σας, άντρα ή γυναίκα, είναι η πεμπτουσία του πιο πολύτιμου φορτίου που έχετε ποτέ μεταφέρει και με το οποίο έχετε προικιστεί, γιατί είναι η πεμπτουσία της ποιότητας του Θεού, όχι των ικανοτήτων του. Αυτό που θέλετε είναι να ενώσετε την ποιότητα του Θεού με τις ικανότητές του. Αυτό είναι το πιο πολύτιμο φορτίο μέσα σας. Γιατί οι ικανότητες του Θεού, απέραντες και ατελείωτες, οι ικανότητες του ανώτερού σας εαυτού, ασύλληπτες, δεν θα είχαν καμία πνευματική αξία για σας αληθινά, αν δεν ήταν εμποτισμένες μέσα στην ποιότητα της δόνησης του Πυρήνα του. Αυτό είναι το φως. Από εκεί εκπορεύονται όλες οι εκδηλώσεις, από εκεί γεννιέται το μεγαλύτερο κύμα δημιουργίας και το μεγαλύτερο και το πιο δυνατό πεδίο. Ακόμα αναζητάτε προστασίες, γιατί δεν πιστεύετε ότι αυτό το πιο πολύτιμο φορτίο από όλα, και η πιο μεγάλη δύναμη απ' όλες, η πιο μεγάλη φόρτιση απ' όλες, η πιο υψηλή, υπάρχει μέσα σας κι είναι ικανή να μετουσιώσει ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε υπάρχει μέσα στον ενεργειακό σας χώρο - οτιδήποτε. Αρκεί η δική σας συνειδητή σύνδεση μ' αυτή την πολύτιμη ουσία που μεταφέρετε, και θα δείτε όλο σας το πεδίο να μετουσιώνεται. Ποιος μπορεί να φοβάται οτιδήποτε, όταν ο Θεός είναι παρών μέσα του, όταν μέσα του δονεί η ύψιστη φόρτιση; Και ποιος μπορεί να νιώσει μόνος, ποιος ανώτερος εαυτός, όταν έχει για πάντα σύντροφό του την δική του Μαγδαληνή, τη δική του θηλυκή πλευρά γεμάτη αφοσίωση και τρυφερότητα και κατανόηση; Πώς θα μπορούσε ποτέ ο ανώτερος εαυτός να νιώθει μόνος;

Αγαπητοί μας φίλοι,

Όπως πιθανότατα έχετε καταλάβει, οι ενέργειες των πνευματικών σας φίλων και συνοδών σ' αυτό το απερίγραπτο ταξίδι εμπειριών που κάνετε, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά. Γίνονται όλο και πιο δικές σας.

Όπως υποψιάζεστε, κάτι πραγματικά αλλάζει για πάντα και αμετάκλητα για τις ανθρώπινες εμπειρίες, γι' αυτόν τον κόσμο. Οι ανθρώπινοι άγγελοι αρχίζουν και γίνονται πολύ πιο ορατοί καθώς ανασταίνουν την ουσία του εαυτού τους μέσα σ' αυτόν το χρόνο. Το πρώτο κύμα των αγγέλων επί της Γης θα βαδίσει πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη μέσα σ' αυτήν τη χρονιά, έτοιμο πλέον ν' ανταποκριθεί στην πραγματικότητα, κατανοώντας ότι αυτή είναι η μέγιστη συνεργασία, η ύψιστη μορφή συνλειτουργίας, γιατί έτσι ο νους του ανώτερου εαυτού και ο νους του ανθρώπινου εαυτού, έχουν βρει την σύμπλευση και καθένας παίρνει τη σωστή του θέση. Το σώμα σας κι εσείς, στην ανθρώπινή σας όψη, καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνετε και πώς να το κινείτε και ο ανώτερός σας εαυτός καθοδηγεί και βοηθά. Είστε όμως εσείς οι ίδιοι που αντί να κοιτάτε με το ένα σας μάτι, ανοίγετε και τα δύο μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα και καταλαβαίνετε ότι και τα δύο δόθηκαν γιατί ήταν χρήσιμα. Τι θα έκανε μόνο ο νους σας χωρίς το σώμα; Τι θα έκανε το σώμα σας αν δεν είχε τη συντροφικότητα του θεϊκού σας νου; Τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να υπάρξει μόνο του πάνω σ' αυτό τον κόσμο.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το ζωντάνεμα του αληθινού παρελθόντος μέσα σας και της αληθινής υπόστασής σας, και του γάμου που εξελίσσεται για να ολοκληρωθεί, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να αξιοποιήσετε τη συλλογική ενέργεια που υπάρχει τις μέρες του Πάσχα που έρχεται στη χώρα σας, γιατί υπάρχει μια πολύ πιο έντονη ενέργεια γύρω από την αγάπη, έστω και με τυπική, υπάρχει ενέργεια, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα στα πεδία που αφορούν την θυσία του εγώ και την αγάπη του συνόλου, υπάρχουν πολλά πεδία που σας συνδέουν και με άλλα σημεία του πλανήτη, με αφορμή αυτή την ενέργεια. Και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία, να μην σκεφτείτε απλώς ότι είναι άλλο ένα Πάσχα ή μια περίοδος εορταστική διακοπών. Αλλά να σκεφτείτε την ενέργεια που διακινείται ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου και να την αξιοποιήσετε, ενώνοντας το νου σας συνειδητά και τον εαυτό σας μέσα από την προσευχή σας, μέσα από το αίτημά σας, μέσα από την πρόθεσή σας, για το που θέλετε να είστε και το πώς θα θέλατε να βλέπετε και το τι θα θέλατε να νιώθετε, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως ό,τι θέλετε για σας, αφορά τελικά το σύνολο και τη θέση σας μέσα σ' αυτό.

Αλλά προσευχηθείτε, η αγάπη της Μαγδαληνής και η δύναμη του Ιησού ν' αφομοιώσουν τα εμπόδια γι' αυτόν τον ιερό γάμο, να αρθούν, να βρεθείτε σ' επαφή μ' εκείνο το μέρος του Πυρήνα του εαυτού σας, που μεταφέρει το πιο πολύτιμο φορτίο απ' όλα, την πιο πολύτιμη ποιότητα, να αισθανθείτε πού είναι αυτό και ποιο είναι αυτό, να κοινωνήσετε την ουσία, και το σώμα και το πνεύμα του δικού σας ανώτερου εαυτού, ώστε να δείτε πραγματικά το ποιοι είστε.

Και θα πούμε, ολοκληρώνοντας, πως δεν είναι ο Θεός που χρειάζεται να σας συγχωρέσει, ο Θεός σας έχει ήδη, γιατί δεν σας κατηγόρησε ποτέ. Χρειάζεται εσείς να συγχωρέσετε, προκειμένου να περάσετε πέρα από το φράχτη των κρίσεων του εγώ. Ο Θεός δεν σας έκρινε ποτέ. Ο Ανώτερός σας Εαυτός δεν είχε ποτέ τη θέση του κριτή. Αφού είστε εσείς οι ίδιοι μέσα στην ύψιστη δόνηση της αγάπης, πως θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λειτουργήσει μ' αυτό τον τρόπο; Η συγχώρεση βοηθάει την προσευχή σας, γιατί σας απελευθερώνει από τα αγκίστρια του νου της 3ης διάστασης, που σας εγκλωβίζουν μέσα στα φαντάσματα και στους φόβους. Ένα μέσο είναι, για να πετάξετε από πάνω σας ιδέες, σκέψεις, αντιλήψεις, που δεν μπορούν να δέσουν με την ύψιστη δόνηση του εαυτού σας και με το πολύτιμο φορτίο σας. Χρησιμοποιείστε το εργαλείο που έχετε στα χέρια σας. Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι και το πώς ονομάζεται. Σημασία έχει ότι η ίδια η διαδικασία της συγχώρεσης του εαυτού σας κυρίως είναι μετουσιωτική. Και σας δίνει άλλες δυνατότητες να εκφράσετε νέες προθέσεις, με άλλο σθένος που θα προκύψουν από ένα άλλο μέρος του εαυτού σας. Θα σας δώσει τη δύναμη να δράσετε διαφορετικά, κοιτώντας το ζητούμενο της ανταπόκρισης από μια οπτική ενδυνάμωσης της ύπαρξής σας και του εαυτού σας, και όχι φόβου. Η ανταπόκριση είναι το εργαλείο σας, είναι η θεραπεία όλων των ελλείψεων ή ελλειμμάτων. Είναι η θεραπεία όλων των προβλημάτων και είναι το βήμα πέρα από το φόβο της δημιουργίας, είναι ένα βήμα πέρα από το φόβο του Θεού και είναι ένα βήμα μέσα στην αποκάλυψη που δικαιούστε για τους εαυτούς σας.

Αγαπημένοι μας, θα έρθει κάποια ώρα που αυτά τα λόγια που σήμερα ακούγονται, δεν θα δημιουργούν στους περισσότερους ανθρώπους αντίδραση ή κρίσεις, γιατί θα έχουν βιωθεί ως η προσωπική σας αλήθεια. Και η αγάπη είχε ανέκαθεν τη δύναμη να μένει πιστή στον εαυτό της, ανεξαρτήτως αντιδράσεων, απόψεων και οπτικών. Γι' αυτό και η αγάπη είναι η ίδια η αλήθεια. Γι' αυτό και η αγάπη είναι ό,τι υπάρχει σ' αυτό τον κόσμο. Δεν έχει να κάνει η έκφρασή της με την αποδοχή των άλλων. Η αλήθεια δεν εξαρτάται από τις θέσεις των άλλων. Η αλήθεια ήταν και είναι πάντα Αλήθεια και εξαρτάται μόνο από το σθένος του ίδιου του όντος και του πραγματωμένου εαυτού.

Και μέχρι την επόμενη φορά, αφήστε τη μεγάλη μητέρα και τη μεγάλη Θεά, να σας μετακινήσει γλιστρώντας σας εκεί που είναι το πολύτιμο φορτίο σας. Ανταποκριθείτε σ' αυτά που βλέπετε γύρω σας και σας αφορούν και σας αρέσουν. Μην τα φοβάστε. Απλά δημιουργίες είναι και οι δημιουργίες αλλάζουν κάθε στιγμή καθώς εσείς αλλάζετε. Τίποτα δεν είναι στατικό, επομένως ούτε τα ελλείμματα, ούτε οι ανεπάρκειες, ούτε τα προβλήματα. Όλα δυναμικά εξελίσσονται και σας ακολουθούν εκεί που εσείς πάτε.

Και μέχρι την επόμενη φορά αγαπητοί μας φίλοι, ευχόμαστε όλες οι ευλογίες και η αγάπη που έρχεται από τον ανώτερο εαυτό του καθενός σας, να βρουν το χώρο και να παραλειφθούν μέσα σας, να σας συγκινήσουν και να σας αποκαλύψουν και να αισθανθείτε μέσα στα κύτταρα του ιερού σας σώματος, το πόσο ευλογημένοι και ιεροί είστε! Το πόσο παντοδύναμοι και αγαθοί είστε! Το πόσο ευφυείς και επινοητικοί είστε. Το πόσο απερίγραπτα μεγαλειώδεις και ανυπέρβλητα άγιοι, έχετε δημιουργηθεί!

Και μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά!

Και έτσι είναι!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το δυναμικό του μέλλοντος. Είχατε πει παλαιότερα ότι κάνουμε συλλογικά μέσα από τις ιδέες μας ενεργητική κατάθεση για το μέλλον. Κι όσο πιο πολύ παίρνουμε αποφάσεις και θέσεις, άλλο τόσο υπάρχει μια πιο ενεργητική κατάθεση. Εμένα μου ήρθε τότε η περίπτωση του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τελείωσε, και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί και υπήρχαν στον πλανήτη, έκαναν πράγματα για να τελειώσει για ένα καλύτερο μέλλον. Αφού ήδη τελείωσε, πάλι έγιναν κι άλλα πράγματα για πιο καλύτερο μέλλον. Πάντα το συλλογικό ήταν για πιο καλύτερο, σύμφωνα με το τότε. Για να ξαναφτιαχτεί ένας καλύτερος κόσμος. Δεν το ξέρω πως. Αυτό όλο, για να μην ξαναγίνει πόλεμος, αυτό όλο που πήγε; Τι γίνεται; Αμέσως πήγε κάτι να γίνει, και ξανάγινε πάλι το ίδιο (Β). Η συλλογική υπήρχε, τι είδους συλλογική απόφαση ήταν αυτή και γιατί δεν έγινε αυτό που σήμερα γίνετα;.

 ΑΠ: Γιατί η συλλογική στάση αφορά πάντα την συγκεκριμένη χημεία και σύνθεση της συνειδητότητας, την συγκεκριμένη στιγμή. Ο συλλογικός νους και το μελλοντικό δυναμικό μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν οι προβολές των μυαλών, του νου, από όλους όσους είχαν βιώσει το γεγονός, με τα τότε δεδομένα του νου τους, με τις τότε παραμέτρους της πραγματικότητας και αυτά που γνώριζαν, προς το μέλλον. Θα λέγαμε ότι ήταν από τις μεγαλύτερες προβολές που έγιναν ποτέ στην ανθρωπότητα, καθώς αν δείτε στην ιστορία σας, οι αλλαγές που συνέβησαν από εκεί και μετά, ήταν αλματώδεις. Δεν μιλάμε για τις ποιοτικές αλλαγές και δεν μιλάμε γι' αυτό που πάει να συμβεί στα τέλη της 2ης χιλιετίας και στις αρχές της επόμενης.

Μιλάμε για το πόσο υψηλότερα μπήκε ο πήχης  σε σχέση με την ειρήνη, την ανεκτικότητα, την ποιότητα της ζωής, την ελευθερία διακίνησης σκέψεων και ιδεών, τις συνταγματικές κατοχυρώσεις των δικαιωμάτων και σε σχέση με όλες τις κινήσεις που έγιναν, ώστε να δημιουργηθούν προστατευτικοί μηχανισμοί, οργανισμοί και δράσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν ένα πολύ υψηλότεροminimum και, σε μερικές περιπτώσεις, για πρώτη φορά να διασφαλίζουν ένα όριο, κάτω από το οποίο δεν θα πήγαινε ο πήχης ποτέ πια. Και, ναι, εσείς μπορεί να βιώνετε μια πραγματικότητα η οποία είναι ακόμα όχι πλήρως ικανοποιητική, αλλά θα σας πούμε ότι η πραγματικότητα που υπήρχε πριν από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε σχέση μ' αυτή που βιώθηκε μετά, ήταν τουλάχιστον εφιαλτική και ανατριχιαστική, γιατί ούτε ατομικές ελευθερίες υπήρχαν, ούτε ατομικά δικαιώματα ούτε καν ελεύθερη διακίνηση ιδεών και σκέψεων.

Η προβολή του μελλοντικού δυναμικού γίνεται και με ενεργητικό και με παθητικό τρόπο. Γίνεται και με το αυτό που δεν θέλω ποτέ πια να συμβεί, γίνεται και με αυτό που θέλω οπωσδήποτε πια να συμβεί. Και οι δύο τρόποι καταθέτουν στο λογαριασμό της μελλοντικής ενέργειας. Αυτό που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι ότι η πόλωση που δημιουργήθηκε με τον πόλεμο και η πόλωση των πολύ βαθιών συναισθημάτων πόνου και οδύνης, απελπισίας, οδήγησαν σε μια αντίθετη πόλωση. Μπορείτε να το δείτε εκ του αποτελέσματος. Οδήγησαν σε μια ασυνείδητη και αντίθετη πόλωση προς πολύ μεγάλη εξέλιξη, προς πολύ μεγαλύτερες ανακαλύψεις, προς πολύ μεγαλύτερες κατοχυρώσεις, προς πολύ μεγαλύτερες ελευθερίες, προς πολύ υψηλότερες εξασφαλίσεις ατομικών δεδομένων, κεκτημένων. Μπορείτε να δείτε πολύ καλά το πώς η μια πόλωση, οδήγησε στην εκδήλωση μιας αντίθετης πόλωσης, γιατί αυτά τα οποία συνέβησαν μετά από αυτούς τους δύο μεγάλους πολέμους στη Γη, δεν είχαν συμβεί τους προηγούμενους 2 αιώνες... Είναι ο τρόπος που αυτή η πραγματικότητα κινείται. Όσο μεγαλύτερη πόλωση υπάρχει από τη μια μεριά, τόσο μεγαλύτερη η εκδήλωση της πόλωσης από την άλλη. Το ίδιο είχε συμβεί παλαιότερα, από την αντίθετη όψη του: διαστήματα ειρήνης, μεγάλης ειρήνης που διήρκεσαν πολύ, τόσο πολύ που οι άνθρωποι βαρέθηκαν την ειρήνη, τόσο πολύ που οι άνθρωποι αισθάνθηκαν άβολα, τόσο πολύ που οι σκιές του υποσυνείδητου, τα φαντάσματα από την ντουλάπα, άρχισαν να ζητούν τον δικό τους χώρο, να έρθουν στην επιφάνεια. Και όταν κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια, βγήκαν με μεγάλη σφοδρότητα.

Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η διττότητα και που λειτουργούσε μέχρι τώρα. Και πάλι τώρα όλη αυτή η γρήγορη εξέλιξη φάνηκε κάπως να σας πιάνει εξ απήνης, σαν να μην ήσασταν έτοιμοι, σας έκανε μονόπαντα να γείρετε το δείκτη μόνο προς κάποιες εξωτερικές διασφαλίσεις και κάποιες εξωτερικές αποκτήσεις. Είναι ακριβώς αυτή η τόσο γρήγορη κίνηση που έγινε, που έχει πολώσει πάλι ένα μέρος της ενέργειας που οδηγεί στην αντίθετη πλευρά. Αυτή είναι η μεγάλη δυσφορία, είναι οι καταθλίψεις που μαστίζουν κατά εκατομμύρια την ανθρωπότητα, είναι η καταπίεση από έναν πολύ στεγνό τρόπο ζωής, είναι η εκμετάλλευση από ένα επιτελείο, από μια τάξη εξουσίας, που όσο πιο αντιληπτά γίνονται και βιώνονται, τόσο πιο πολύ πολώνουν και πάλι τα πράγματα, προς ένα καινούργιο, μεγάλο άλμα, όπως έγινε πριν.

Και είναι και πάλι αυτά που δεν θέλετε να επαναλάβετε και αυτά που θέλετε οπωσδήποτε να δημιουργήσετε. Και δεν τα έχετε καταφέρει καθόλου μα καθόλου άσχημα μέχρι τώρα!

Και έτσι είναι! 


© 2008 Χαριτίνη Χριστάκου