Σμαραγδένιος Κύκλος


Το νόημα της ζωής και η ομαδική συνειδητότητα

Ιούλιος 2009

Εδώ και λίγα χρόνια έχετε μπει, αγαπητοί φίλοι, στην εποχή του Υδροχόου. Σε μια εποχή που σας οδηγεί, χρονιά με τη χρονιά και δεκαετία με τη δεκαετία, στην ανάπτυξη μιας συλλογικής συνειδητότητας στην μετακίνηση από την αντίληψη της ατομικής συνειδητότητας στην αντίληψη ενός συλλογικού πεδίου.

Μέσα σ' αυτή την Υδροχοϊκή ενέργεια, η οποία φέρνει όλες τις ανατροπές αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα, καλείστε να αναπροσαρμόσετε στα όρια της συνειδητότητας την αντίληψή σας για την πραγματικότητα. Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε λίγο γι' αυτή τη συλλογική συνειδητότητα η οποία αναπτύσσεται μέσα σας, που τώρα βρίσκεται στα σπάργανα, στην πρώτη της σύλληψη, γιατί είναι η συνειδητότητα πάνω στην οποία θα δουλέψετε τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τώρα στη διαδρομή σας και μέσα από τις κακουχίες της διαδρομής σας -που υπήρχαν εκεί μόνο από αγάπη, οδηγηθήκατε να εξελίξετε και να αναπτύξετε την ατομική συνειδητότητα. Δηλαδή, μια κατάσταση επίγνωσης του ποιος αληθινά είσαι, του γιατί είσαι εδώ εσύ σήμερα, και το τι είναι αυτό που εσύ θέλεις αληθινά να κάνεις με τη ζωή σου και τον εαυτό σου.

Αγαπητοί φίλοι, ο στόχος της ζωής δεν είναι περιορισμένος και δεν τελειώνει. Η χαρά της ζωής δεν περιορίζεται μόνο στην ευτυχία της ανακάλυψης του ποιος είσαι και τι θέλεις να κάνεις. Υπάρχουν πολλά ποιος είσαι μέσα στο είσαι. Υπάρχουν πολλά είναι μέσα στο είναι. Η διαδικασία της εξέλιξης της ατομικής συνειδητότητάς σας είναι σημαντική, υπέροχη και μεγαλειώδης, γιατί σας οδηγεί σε μεγαλύτερες δυνατότητες ευτυχίας και εκπλήρωσης του εαυτού σας μέσα από ομάδες και σύνολα. (Δεν ήταν τυχαίο ότι αναφέρθηκαν λόγια περί διχασμού και διττότητας στο πρώτο μέρος της συνάντησής σας. Είναι γιατί η ενέργεια ήταν ήδη παρούσα εδώ.)

Μαθαίνετε να ενώνεστε μέσα στον εαυτό σας, ως ένα ενιαίο σύνολο, προκειμένου να αναπτύξετε την ικανότητα να ενωθείτε με άλλους μέσα σ' ένα ακόμα μεγαλύτερο σύνολο.

Είναι αλήθεια πως μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή, μόνο αν αλλάξετε τον εαυτό σας. Και ένα από τα πράγματα που ο εαυτός σας δεν έχει ζήσει ακόμα, είναι την απίστευτη ευφορία, ευτυχία και πληρότητα που μπορεί να βιώσει μέσα σ' ένα σύνολο που λειτουργεί με ίδιο στόχο, με ίδιο σκοπό και ίδιο όραμα.

Κι όμως, είναι μέσα στο σύνολο που όλες οι πιέσεις της ατομικότητας αποσυμπιέζονται. Είναι μέσα στο σύνολο που το ανθρώπινο ον, βρίσκει αληθινά το ρόλο του και το πεπρωμένο του. Είναι μέσα στο σύνολο που κάθε ανθρώπινο πλάσμα, μπορεί να αισθανθεί το μεγαλείο της συλλογικότητας και του εαυτού του  μέσα σε αυτήν κι αυτό είναι ο πλήρης καθρεφτισμός της ενέργειας του πολυδιαστασιακού εαυτού ή αν θέλετε, του εαυτού σας που είναι μέρος ενός πλουραλιστή Θεού.

Έρχεται η τωρινή χρονιά η οποία πιέζει να βρείτε εκείνα τα θέματα και τα μέρη στον εαυτό σας όπου μπορείτε να έχετε γαλήνη και ειρήνη δίνοντας ωραίες λύσεις. Κι ακολουθεί μια χρονιά η οποία φέρνει ακόμα μεγαλύτερα δώρα. Γιατί αγαπητοί μας φίλοι, καθώς βρίσκετε χώρο να υπάρξετε μαζί με κάποιον άλλον, βρίσκετε χώρο να ενοποιηθείτε λίγο καλύτερα, και ανοίγετε ήδη την ενέργεια της επόμενης χρονιάς. Στρώνετε ήδη το χαλί για τη συνέχεια κι η επόμενη χρονιά θα σας φέρει τις πρώτες υπέροχες γεύσεις της ανακούφισης που υπάρχει, ότι αποτελείτε μέλη και μέρη ενός συνόλου.

Δεν μιλάμε όμως για σύνολα όπως ήταν στις περασμένες εποχές. Δεν μιλάμε για ομάδες που έχουν έναν αρχηγό ο οποίος αποφασίζει για τους υπόλοιπους. Μιλάμε για τελείως καινούργιες λειτουργίες ομάδας, που ο Πλανήτης Γη θα ξαναζήσει μετά από χιλιάδες χρόνια που έχουν περάσει από τότε που τις πρωτοέζησε. Μιλάμε για ένα νέο είδος ομάδας όπου όλοι συναποφασίζουν και είναι συναρχηγοί. Όπου κάθε ατομική συνειδητότητα αποτελεί ίσο μέρος της συλλογικής συνειδητότητας και που οι ατομικές συνειδητότητες βρίσκουν τον τρόπο να συμπλεύσουν και να δημιουργήσουν κοινή πορεία.

Αγαπητοί φίλοι, αυτό είναι πιο μεγαλειώδες κι από αυτό που ήδη έχετε κατακτήσει, δηλαδή το δικαίωμα στην ατομική σας συνειδητότητα.  Μόλις ολοκληρωθεί η ατομική συνειδητότητα ή αρχίσει να γίνεται ορατή και αισθητή μέσα στο είναι, αυτομάτως αναζητεί το σύνολο στο οποίο ανήκει. Μέσα σας, ο εαυτός σας και κάθε κύτταρό σας, γνωρίζουν ότι είναι μέρος ενός συνόλου. Ότι μόνος του δεν έχει νόημα. Αποκτά όμως μαζί με άλλους.

Μέχρι όμως εσείς να αναγνωρίσετε και ν' ανακαλύψετε το ποιος είστε, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε σύνολα, ομάδες που να έχουν νόημα. Ένας από τους λόγους που η ανθρωπότητα πονά, είναι ότι κάθε μονάδα φαίνεται μόνη της. Και κάθε μονάδα δεν έχει ένα σύνολο να την υποστηρίξει. Φαίνεται λοιπόν να είναι κάθε άτομο μόνο του στη διαδρομή του, χωρίς ένα απάγκιο και χωρίς άλλους πραγματικά να το κατανοούν και να το νιώθουν.

Αγαπητοί μας φίλοι, αυτό θα αλλάξει. Έρχεται πραγματικά μια εποχή που θα αισθανθείτε το πόσο ιερά ήταν όλα όσα μεσολάβησαν γιατί θα βγείτε από τα όρια του περιορισμένου εαυτού που πάντα κρατά ένα χώρο για να είναι μόνος του, και θα ανοίξετε και θα ζήσετε και θα αισθανθείτε την ομορφιά και την υπέρβαση τη συναισθηματική και την ανακούφιση του να είστε ο απλός κρίκος μιας μεγαλύτερης αλυσίδας. Αυτό δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε ούτε ανώνυμοι, ούτε μικροί. Προκειμένου αυτή η αλυσίδα να είναι πραγματικά υγιής, πρέπει κάθε κρίκος της να έχει βρει την ατομική του συνειδητότητα. Τότε η συλλογική συνειδητότητα μπορεί να αρχίσει να υπάρχει και να είναι υγιής.

Αυτή τη στιγμή, η συλλογική συνειδητότητα της ανθρωπότητας, ουσιαστικά λειτουργεί ασυνείδητα. Είναι μια συλλογική ασυνείδητη συνειδητότητα. Δεν είναι μια συνειδητότητα η οποία κινείται έχοντας επίγνωση του τι θέλει και που πάει. Αυτό κάνει τη Γη και την ανθρωπότητα ευάλωτους, σε πάρα πολλούς αντιπερισπασμούς και σε πάρα πολλές άλλες νοημοσύνες οι οποίες έχουν κάθε λόγο να θέλουν να είναι παρούσες και να έχουν τη δική τους άποψη και τη δική τους επίδραση στα δρώμενα της ανθρωπότητας.

Όπως συμβαίνει ήδη μέσα στις κοινωνίες σας, κάθε κοινωνική ομάδα έχει τα δικά της συμφέροντα, έχει δικές της ατζέντες και προσπαθεί να επιτύχει μόνο τους δικούς της σκοπούς χωρίς καν να κοιτά αν αυτοί οι σκοποί υποστηρίζουν το ευρύτερο σύνολο. Κι είναι ακριβώς αυτό για το οποίο μιλάμε σήμερα. Αυτό είναι που μαστίζει τη Γη και την ανθρωπότητα, καθώς κάθε μεμονωμένη ομάδα, κοινωνική, πολιτική, οικογενειακή, κοιτά μόνο το μικρό της σύνολο χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί την επιβάρυνση ή το όφελος που δίνει στο ευρύτερο σύνολο. Και χωρίς να είναι ικανή να αντιληφθεί το πώς αυτή η επίδραση που ασκεί, τελικά καθορίζει όλη την ευρύτερη πραγματικότητα όλων των ανθρώπων και του εαυτού της.

Οι ομάδες για τις οποίες μιλάμε, είναι ομάδες που θα δημιουργηθούν από άτομα που δεν θα θέλουν να είναι αρχηγοί. Που θα στερούνται παντελώς κάθε αρχηγικής ανάγκης και τάσης. Θα δημιουργηθούν από άτομα που θα θέλουν να ενωθούν με άλλους, ώστε να νιώσουν και να αισθανθούν την ανακούφιση της αίσθησης και της επίγνωσης ότι ανήκουν σε ένα σύνολο και μοιράζονται το ίδιο όραμα. Και ότι αυτό που τους ενώνει, είναι η ικανότητά τους να διαχειρίζονται την ατομικότητα, προκειμένου να μην είναι εμπόδιο σε μια συλλογική επιτυχία. Αυτή όμως η συλλογική επιτυχία αυτών των ομάδων, θα είναι τόσο διαφοροποιημένη από το παρελθόν. Γιατί θα είναι η συλλογική επιτυχία που στόχο της και σκοπό της έχει η ομάδα να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη σε όλο το σύνολο της ανθρωπότητας. Που δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του ευρύτερου συνόλου.

Αγαπητοί μας φίλοι, είναι πολύ μεγάλα αυτά που δημιουργούνται χωρίς να τα συνειδητοποιείτε, χωρίς να μπορείτε να τα δείτε. Είναι πολύ υπέροχα αυτά που φτιάχνετε μέσα από απλές, καθημερινές σας κινήσεις και δράσεις. Είναι πολύ όμορφο αυτό που πάτε να φέρετε στην πραγματικότητα της επόμενης χρονιάς και ήδη αυτό ως αρχικό δημιουργικό μοτίβο, έχει αναπτυχθεί μέσα στην ενέργειά σας. Αγαπητοί μας φίλοι, μπορούμε να το δούμε καθαρά ήδη σε σας που είστε εδώ. Αλλά είναι κάτι που το έχουμε ήδη δει σε πάρα πολλούς άλλους που δεν είναι σήμερα εδώ.

Κι αυτά που ακούτε σήμερα εδώ ή αυτά που διαβάζετε τώρα εκεί, θα μιλήσουν μέσα στις καρδιές εκείνων που όντως δεν έχουν ανάγκη να είναι αρχηγοί. Που όντως έχουν μέσα τους την ενέργεια να θέλουν απλά να ανήκουν σε ένα σύνολο που είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τους πάντες. Και υπάρχουν πολλά τέτοια όντα στη Γη τώρα. Είστε ανάμεσα σε αυτά. Και ένας από τους λόγους που δουλέψατε τόσο πολύ με  τους περιορισμούς που θέτει ο διχαστικός νους σας, είναι για να μπορέσετε να φέρετε εκείνο το μέρος της ύπαρξής σας που θέλει να ενώσει και να ενωθεί, ώστε να μπορέσει πραγματικά να έχει ουσιαστική επίδραση μέσα στη πραγματικότητα.

Ούτως ή άλλως, η επίδραση που έχετε ως ατομική αφυπνισμένη συνειδητότητα είναι σημαντική. Αλλά μπορείτε πολύ καλά να καταλάβετε το πόσο η ομαδική συνειδητότητα δημιουργεί τελείως εκθετικές δυνατότητες για την ανθρωπότητα. Πολλοί έχετε αναρωτηθεί κοιτώντας γύρω σας, πως θα αλλάξει αυτή η πραγματικότητα. Πλησιάζετε το 2012 και δεν μπορείτε να δείτε πως θα γίνει αυτό. Ακόμα φαίνονται τα πράγματα τόσο αδιέξοδα, ακόμα φαίνονται οι άνθρωποι - στη μεγαλύτερη πλειοψηφία - σε τόση άγνοια του τι πραγματικά ζουν πάνω σ' αυτό τον πλανήτη.

Μέσα από τις ομαδικές συνειδητότητες θα αρχίσει να δημιουργείται η αλχημεία του τέλους που θα φέρει μια καινούργια αρχή. Εάν η κάθε ατομική συνειδητότητα δεν αναλάμβανε τη δράση της, το αλχημικό δυναμικό της ομαδικής συνειδητότητας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ο στόχος σας δεν είναι να είστε ο βασιλιάς του εαυτού σας καθισμένοι μόνοι σας σε ένα θρόνο. Ο στόχος είναι να είστε ο βασιλιάς του εαυτού σας που ζει σε ένα σπίτι μαζί με πολλούς άλλους βασιλιάδες. Που μπορεί να μοιραστεί το μεγαλείο του και τη χαρά του ή την αμφιβολία του και το δίλημμά του μαζί με κάποιους άλλους βασιλικούς νόες και βασιλικές καρδιές, που θα μπορούν να συμβουλεύσουν τον βασιλιά που είναι σε αμφιβολία, μέσα από ανιδιοτέλεια που γεννιέται από ανιδιοτελή αγάπη.

Μόνος, κανένας δεν μπορεί να επιτύχει τίποτα αγαπητοί μας φίλοι. Η αλχημεία πριν γίνει πραγματικότητα, θα δημιουργηθεί από τέτοιες ομάδες. Και αυτές οι ομάδες, οι χωρίς αρχηγό -ακόμα και η ομάδα της στρογγυλής τραπέζης είχε έναν αρχηγό-, μιλάμε για ομάδες που δεν θα έχουν κανένα αρχηγό, που από μόνες τους θα συντονίζονται και θα κινούνται, που θα μπορούν να λύσουν τα θέματα και να ορίσουν τους στόχους. Αυτές οι ομάδες θα δημιουργήσουν την τεράστια αλλαγή μέσα στο δικτύωμα της Γης. Μέσα στο τρίτο δικτύωμα της Γης.

Γιατί είναι αυτές οι ομάδες που θα εισάγουν για πρώτη φορά στη Γη, την συνειδητή ενέργεια του κοσμικού γίγνεσθαι του Θεού. Είναι αυτές οι ομάδες που θα φέρουν την ανθρωπότητα σε επαφή με την παγκόσμια συνειδητότητα. Είναι αυτές οι ομάδες που αναπτύσσοντας την ομαδική τους λειτουργία, θα ενώσουν την ανθρωπότητα με την παγκόσμια συνειδητότητα. Και η ανθρωπότητα αγαπητοί μας φίλοι, θα βγει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ως ένας υπέροχος πλανήτης γεμάτος από υπέροχα πλάσματα, πολύ αυτογνωσιακά, που γνωρίζουν τι θέλουν και έχουν πολύ ψηλότερα οράματα από πολλούς άλλους γείτονές τους. Αυτό θα παρασύρει πολλούς άλλους γείτονές σας σε μια απίθανη διαδρομή προς την ευτυχία και τη χαρά.

Είναι πολύ ωραία αυτά τα σχέδια που έχετε. Και αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως δεν είναι απλώς όμορφα και ωραία, αλλά πως είναι υπαρξιακά ουσιώδη. Πως θα σας κάνουν να αισθανθείτε το γιατί αληθινά αξίζει να ζείτε και το πιο αληθινά είναι το νόημα της ζωής.

Αγαπητοί μας φίλοι, το νόημα της ζωής είναι η ένωση. Και τώρα είστε στην ένωση με τον εαυτό. Δουλεύετε την ένωση με έναν ακόμα. Αλλά θα έρθει πολύ σύντομα η εποχή που θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ευτυχία, όταν μπορείτε και ενώνεστε με πολλούς άλλους νόες και καρδιές μαζί για να δημιουργείτε κάτι όμορφο για μεγαλύτερα σύνολα. Κάπως έτσι λειτουργεί ο θεϊκός νους, κάπως έτσι λειτουργούν οι ομάδες του θεϊκού νου.

Οι Άγγελοι ως μια ομάδα, οι Αρχάγγελοι ως μια ομάδα, οι Πνευματικοί Δάσκαλοι ως μια ομάδα, οι θεραπευτές ως μια ομάδα. Δεν χάνουν την ατομική τους συνειδητότητα, αλλά είναι σε μια συνεχή λειτουργική δράση που είναι συλλογική. Κι αυτό κάνει τη δυνατότητα του δικού τους νου και των δικών τους ενεργειών, παντοδύναμη.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι, ο αλχημιστής που θα είναι καταλυτικός για τις αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι η ανάπτυξη της ομαδικής σας ικανότητας. Αυτή λοιπόν είναι μια καθαρά Υδροχοϊκή ενέργεια. Είναι μια ενέργεια που είναι πολύ έξω από το ατομικό εγώ και από τους ατομικούς περιορισμούς. Είναι η συνειδητότητα που θα αναπτύξετε και αναπτύσσετε ήδη, σε όλες τις επόμενες δεκαετίες της Γης και η οποία θα προχωρήσει πολύ μακριά, τόσο που κανένας πάνω στη Γη δεν θα νιώθει ποτέ μόνος ή αποκομμένος. Η ανθρωπότητα κι όσοι θα είναι τόσο τυχεροί που να αποτελούν μέρος της ανθρωπότητας, θα αισθάνονται απόλυτη ένωση με όλο το Σύμπαν. Θα είναι ένα μέρος της παγκόσμιας συνειδητότητας.

Μην μας ρωτήσετε τι θα γίνει από εκεί και πέρα. Γιατί κανένας δεν ξέρει. Αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή και μπορούμε να σας πούμε είναι πως ήδη μέσα σας τα δημιουργικά μοτίβα έχουν δημιουργηθεί για την ανάπτυξη της ομαδικής σας συνειδητότητας. Και αυτό σημαίνει πως ήδη έχετε ορίσει και γενικότερα προσδιορίσει, αυτά που πρόκειται να έρθουν την επόμενη χρονιά. Αυτά τα οποία ζείτε σήμερα λοιπόν,  χρωματίζονται από αυτά που δημιουργείτε για το μέλλον.

Αν υπάρχει πίεση στο τώρα, είναι γιατί το μέλλον έχει χρωματιστεί με μια ομαδική συνειδητότητα, με μια ομαδική ενέργεια. Και η πίεση που ασκείτε στο παρόν, είναι προκειμένου να εκπληρωθεί το όνειρο που σχεδιάζετε. Δεν πιέζετε τον εαυτό σας γιατί είστε τιμωρητικοί. Πιέζετε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να παράγετε και να γίνετε και να ζήσετε αυτά τα οποία θέλετε. Αυτό που ζείτε τώρα, ξέρετε μέσα σας ότι δεν είναι πλήρες. Δεν είναι το μυαλό σας που σας το λέει αυτό. Είναι η καρδιά σας και η ψυχή σας  που σας το λένε αυτό. Ο λόγος που αντέχετε την πίεση, είναι γιατί μέσα σας ξέρετε ότι κάτι πολύ καλύτερο σας περιμένει.

Αν εσωτερικά αγαπητοί μας φίλοι, δεν το ξέρατε αυτό, δεν θα είχατε ψυχική ενέργεια για να διαχειριστείτε την εξέλιξη της συνειδητότητάς σας τώρα. Αν αυτό δεν ήταν ήδη γνωστό, η ψυχική σας ενέργεια θα ήταν ισοπεδωμένη. Ξέρετε ήδη μέσα σας ότι σας περιμένουν ωραία πράγματα, σας περιμένει ευτυχία. Ακριβώς γι' αυτό έχετε δύναμη. Γιατί ξέρετε. Δεν είναι ότι ελπίζετε ότι θα τα έχετε. Η ελπίδα δεν παράγει ψυχική ενέργεια. Γνωρίζετε ότι θα τα έχετε κι αυτό σας παράγει ψυχική ενέργεια. Στο μέρος εκείνο του εαυτού σας που γνωρίζει το τι υπάρχει στη συνέχεια, δημιουργείται η ποσότητα της ψυχικής ενέργειας που χρειάζεστε για να γίνει η διαδικασία. Βλέπετε ο Θεός είναι πολύ με το μέρος σας. Ο Θεός είναι πολύ προκατειλημμένος υπέρ της ευτυχίας σας. Και μόλις εσείς συντονιστείτε μαζί του, παίρνετε πληροφορίες. Αυτό σας δίνει τη δύναμη που χρειάζεστε να προχωρήσετε για την ευτυχία. Αυτό σας λέει πως ακόμα κι αν τώρα δεν μπορείτε να δείτε, θα γίνει.

Αν αναρωτιέστε αν είναι αλήθεια ότι μπορείτε να ευτυχήσετε, δείτε το πόση ψυχική ενέργεια παράγετε, κάθε φορά που βρίσκεστε σε προβλήματα. Αυτό θα σας πει, πως μπορείτε. Αυτό σας λέει πως είναι εφικτό. Αυτό σας λέει πως αφού τροφοδοτείστε με ενέργεια από την πηγή, ότι η πηγή ξέρει ότι αυτό έχει ήδη γίνει, ότι αυτό είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Δεν είστε ούτε αφελείς, ούτε τιμωρητικοί. Απλά είναι ότι ακόμα δεν συνειδητοποιείτε ότι ξέρετε πράγματα και λόγω αυτής της γνώσης έχετε δύναμη και σθένος.

Αν όμως αρχίσετε να το σκέφτεστε, ότι έχετε γνώση και γι' αυτό έχετε δύναμη και σθένος, αυτό θα αλλάξει πάρα πολύ την αίσθηση βάρους που τώρα νιώθετε μέσα στον εαυτό σας. Αυτό θα φέρει μια διαφορετική ζυγοστάθμιση του συστήματός σας. Αν αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως το ψυχικό σθένος το έχετε κάθε φορά που ξέρετε την καλή κατάληξη της προσπάθειας, αυτό θα γίνει μια εσωτερική γνώση που θα σας βεβαιώνει ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχής. Αυτό θα μειώσει απίθανα το χρόνο που περνάτε μέσα σε διεργασίες διττότητας. Αυτό θα κάνει μια τεράστια διαφορά στο βάρος που τώρα νιώθετε.

Είναι ώρα λοιπόν, να ανακτήσετε εκείνο το μέρος της επίγνωσής σας αποκωδικοποιώντας τον εαυτό σας. Είναι ώρα να καταλάβετε, πως οι ποσότητες της ενέργειας που υπάρχουν, δεν είναι απλώς ποσότητες ενέργειας. Σας μιλούν και σας δίνουν πληροφορίες. Υπάρχουν εκεί όταν υπάρχουν δυνατότητες και δεν υπάρχουν εκεί όταν δεν υπάρχουν δυνατότητες. Η ψυχή σας και ο ανώτερός σας εαυτός δεν είναι ανόητοι να παρέχουν ενέργεια στον εαυτό τους όταν γνωρίζουν ότι κάτι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Μην είστε αφελείς.

Υπάρχει ενέργεια από τον ανώτερό σας εαυτό όταν γνωρίζετε ότι αυτό πρόκειται να οδηγήσει κάπου. Όταν γνωρίζετε ότι αυτό θα σας πάει σε κάτι καλύτερο. Παρατηρείστε το πώς στερείστε ενέργειας όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Γιατί; Γιατί είναι να τα αλλάξετε, άρα είναι να τελειώσει ο τρόπος που λειτουργείτε. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ενέργεια. Δεν σας δίνει ο ανώτερός σας εαυτός ενέργεια όταν είναι να τελειώσετε κάτι. Είτε είναι μια οπτική, είτε είναι μια σκέψη, είτε είναι μια συμπεριφορά. Κι αυτός είναι ο τρόπος του να σας πει πως εκεί που πηγαίνετε δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει ευόδωση. Μην το παίρνετε στερητικά. Δείτε την ουσία της ενεργειακής διαχείρισης που γίνεται.

Κάθε φορά που έρχεται ενέργεια για να διαχειριστείτε, αυτό σηματοδοτεί ένα ευοίωνο τέλος. Αυτό σας λέει ότι ο ανώτερός σας εαυτός σας οδηγεί σε κάτι που θα είναι καλύτερο από αυτό που ζείτε. Και άρα αυτό θα πρέπει ουσιαστικά να δίνει απίθανη δύναμη στο νου σας με την βεβαιότητα της γνώσης ότι αυτό πρόκειται να λυθεί και θα λυθεί με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι σκέφτεστε. Και η ευόδωσή του είναι δεδομένη. Αυτό θα σας κάνει να αναπτερωθεί το ηθικό σας και να βγείτε από τη λειτουργία μιας γραμμικής σκέψης. Να εισάγετε μέσα στη γραμμικότητα που τώρα φαίνεται, την επουράνια και μη γραμμική ενέργεια της αυτόματης γνώσης του μέλλοντος. Και ήδη παίρνετε τις πληροφορίες. Γίνεται εδώ και χρόνια κι είναι η ώρα να αρχίσετε να αποκωδικοποιείτε αυτές τις πληροφορίες. Είναι η ώρα να αρχίσετε να καταλαβαίνετε το γιατί έχετε ζωτική ενέργεια και πότε την έχετε και γιατί την στερείστε και πότε την στερείστε.

Αγαπητοί μας φίλοι, είναι μέσα από την κατανόηση αυτού που δεν είναι καν ορατό, αλλά το οποίο διαδραματίζεται στο ουσιαστικότερο επίπεδο της ενεργειακής σας ύπαρξης, που μπορείτε να αναπτύξετε και να ολοκληρώσετε την ατομικότητα της συνειδητότητάς σας ώστε να μπορέστε να ενοποιηθείτε με άλλες ατομικότητες σε ένα ομαδικό νου που θα έχει νόημα και σκοπό.

Θα έρθει η ώρα, τα χρόνια, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, που θα αρχίσετε να λειτουργείτε μέσα από  συνειδητότητα κοινότητας. Που θα δημιουργηθούν οι πρώτες κοινότητες ανθρώπων, όχι όπως τυπικά τις ζείτε τώρα, αλλά ουσιαστικές κοινότητες όπου κάθε οικογένεια βοηθάει και στηρίζει την άλλη, όπου κάθε ον είναι υποστηρικτής και βοηθός για κάθε άλλο. Θα αναπτυχθεί στα παιδιά που έρχονται αυτή η συνειδητότητα η ομαδική, της αλληλοϋποστήριξης μέσα στο σύνολο, και τα σπίτια σας δεν θα έχουν κλειδωμένες πόρτες. Και οι αυλές σας δεν θα έχουν φράχτες και όρια. Θα μπορούν τα παιδιά σας να παίζουν όλα μαζί. Και εσείς ως ενήλικες θα μπορείτε να ζείτε σαν μια παρέα. Αυτό θα ανακουφίσει τόσο πολύ τον πόνο της αποκοπής, αυτό θα φέρει τέτοια αίσθηση ζεστασιάς κι υποστήριξης μέσα στο είναι σας. Αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε τέτοια υπέροχα καινούργια συναισθήματα μέσα στον εαυτό σας, που πραγματικά αξίζουν για να τα ζήσετε ως άνθρωποι.

Αυτό που περιγράφουμε δεν είναι κάτι μακρινό. Μιλάμε για τη δεκαετία και τις δεκαετίες που έρχονται. Μιλάμε για ένα απίθανα κοντινό μέλλον. Και μιλάμε για δυνατότητες που τώρα πλέον αρχίζουν να πραγματοποιούνται. Όπως κάποτε σας λέγαμε για την ικανότητά σας να ξεπερνάτε τον διχασμό, τώρα μιλάμε για τις νέες κοινότητες, για τις νέες ομάδες.

Σκεφτείτε ότι δημιουργείτε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει κανένας αρχηγός. Σκεφτείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό γι' αυτή την πραγματικότητα και για τον εαυτό σας. Σκεφτείτε τι δυνατότητες δίνει αυτό στις μελλοντικές γενιές σας. Σκεφτείτε τι ευλογία είναι αυτό, εάν ξανάρθετε κι όποτε ξανάρθετε να το ζήσετε. Κάποιοι από σας θα το ζήσουν ήδη σ' αυτή τη ζωή. Θα είναι εδώ όταν αυτό δημιουργηθεί. Οι πρώτες τέτοιες κοινότητες.

Αγαπητοί μας φίλοι, οι Δάσκαλοι που είναι σήμερα εδώ, θέλουν να γνωρίζετε πως είναι κυρίως οι ενέργειες τους που δουλεύουν με την ανθρωπότητα αυτή την περίοδο. Γιατί η δίψα σας για μάθηση και εξέλιξη, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όλοι έχετε φτάσει σε ένα σημείο που θέλετε να ολοκληρώσετε, που θέλετε να τελειώσει. Και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Μπορεί να έχετε φτάσει μπαφιασμένοι ή κουρασμένοι ή κάθιδροι, όμως αγαπητοί φίλοι, μη θυμώσετε με τον εαυτό σας αν δείτε ότι έχει εξαντλήσει την υπομονή του, αν δείτε ότι θέλει να τελειώνει εδώ και τώρα. Κατανοείστε πως είναι η δίψα του για να ολοκληρώσει μια διαδικασία. Οι Δάσκαλοι που δουλεύουν αυτή την εποχή ιδιαίτερα έντονα με την ανθρώπινη συνειδητότητα, είναι γιατί ζητάτε όλο και περισσότερη ώριμη και κατασταλαγμένη κατανόηση. Είναι γιατί θέλετε να φτάσετε πλέον στο μεδούλι του να ζήσετε στην πράξη αυτό που διαβάζετε στα χαρτιά. Και η ενέργεια της ανθρωπότητας αυτή την περίοδο, είναι κυρίως Διδασκαλική. Η ενέργεια αυτών που είναι γύρω σας είναι κυρίως Διδασκαλική και είναι η ώρα των μεγάλων Δασκάλων της ανθρωπότητας που ετοιμάζουν άλλους μεγάλους Δασκάλους για να δουλέψουν μαζί με τους ανθρώπους.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, κοιτάξτε στο μήκος του χρόνου και κοιτάξτε μετά από ένα χρόνο. Μην μένετε φοβισμένοι και δειλοί στη μια μέρα. Κοιτάξτε μπροστά με πολύ φως στα μάτια σας και δείτε τις όμορφες εικόνες που σήμερα ακούσατε. Δείτε αυτά που είναι η έμπνευση της ψυχής σας για να δημιουργήσει. Και έτσι θα νιώσετε γιατί αξίζει αυτό που τώρα ζείτε. Δείτε πως αυτό που τώρα ζείτε είναι η μικρή πετρούλα που δημιουργεί αυτό που έρχεται. Χαρείτε γι' αυτή τη μικρή πετρούλα που μπορείτε σήμερα να συνεισφέρετε για την προσωπική σας ευτυχία, και αύριο να συνεισφέρετε σε μια συλλογική ολοκλήρωση.

Αγαπητοί μας φίλοι, μέχρι την επόμενη φορά είθε να μπορέσετε να αισθανθείτε την ολοκλήρωση που φέρνει κάθε μικρή πετρούλα, κάθε μέρα μέσα σας...

Κι έτσι είναι!

  © 2009 Χαριτίνη Χριστάκου