Σμαραγδένιος Κύκλος


Η Πολυδιαστασιακή Ταυτότητα

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2009

Γιατί παρόλο που φαίνεται να σας πήγαμε ένα ταξίδι μακριά, στην πραγματικότητα αγαπητοί μας φίλοι, το ταξίδι που σας πήγαμε ήταν μέσα στα βάθη του εαυτού σας, ήταν μέσα σε μια δική σας εσωτερική σπηλιά, ένα εσωτερικό καταφύγιο του εαυτού σας, όπου μπορείτε να είστε απρόσιτοι,  απρόσβλητοι από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση. Όπου μπορείτε να κάνετε τη συνομιλία με τον εαυτό σας, μέσα στην ασφάλεια του δικού σας απόλυτα προστατευμένου ψυχικού πεδίου.

Φαίνεται να πήγατε κάπου αλλού, τελικά όμως πήγατε ένα ταξίδι μέσα στο κέντρο του εαυτού σας, σε ένα μέρος που είναι πάντα προσιτό, με ιριδίζοντα χρώματα, με περίεργες αποχρώσεις και ήχους, εκεί όπου το εσωτερικό αρσενικό και το εσωτερικό θηλυκό σας συναντιούνται, συνομιλούν και συνεργάζονται για αυτό που εσείς θα θελήσετε να γίνετε κάθε επόμενη στιγμή της ζωής και του εαυτού σας.

Είστε στην εποχή της ενδυνάμωσης κι αυτό σημαίνει πως είστε στην εποχή που συνειδητά διαχειρίζεστε και αναλαμβάνετε μεγαλύτερα μέρη της ενεργειακής σας δομής και της ενεργειακής σας φύσης.

Αυτό σημαίνει πως την εποχή της ενδυνάμωσης, κάνετε ένα ταξίδι μέσα σας για να βρείτε τις δυνάμεις σας, και τελικά να τις συνθέσετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε με τον τρόπο που εσείς θα κρίνετε και θα αποφασίσετε τη δύναμή σας.

Αυτή η δύναμή σας, εγγενώς είναι εσωτερική, όπως εγγενώς είναι εσωτερικές οι αρσενικές και οι θηλυκές σας όψεις.

Θέλουμε να μιλήσουμε λίγο σήμερα καταρχήν, για το τι συμβαίνει στην εξωτερική πραγματικότητα του κόσμου που τώρα είστε, της πραγματικότητας μέσα στην οποία συμμετέχετε, γιατί συμβαίνουν πάρα πολλά και γιατί είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο εσείς που είστε εδώ σήμερα αλλά και άλλοι οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με αυτές τις πληροφορίες, να τους γίνουν γνωστές. Μιλήσαμε ακριβώς την προηγούμενη φορά για το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος φόβος και η μεγαλύτερη άρνηση μέσα στην ανθρώπινη συνειδητότητα είναι η θέση σας, η θέση του φόβου σας μέσα στην οποία αρνείστε την πολυδιαστασιακότητα του εαυτού σας. Δηλαδή ότι αρνείστε να δεχθείτε, να σκεφτείτε ή να πιστέψετε πως δεν είστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του άπειρου Σύμπαντος. Αυτός είναι ο πιο μύχιος ψυχικός φόβος του ανθρώπινου νου.

Θέλουμε λοιπόν πάνω σ' αυτό ακριβώς να σας πούμε τα νέα, γιατί παρότι φαίνεται ακόμα να κατοικείτε μέσα σε μια πραγματικότητα όπου μόνο εσείς μετέχετε στις διαδικασίες της, εξαρχής δεν ήσασταν μόνο εσείς που μετείχατε συνεπώς συνεχίζετε να μην είστε οι μόνοι μέτοχοι και συνεργάτες και διαδραστές αυτής της πραγματικότητας.

Είναι η εποχή όπου η ενέργεια του Μιχαήλ έχει δυναμώσει μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον. Είτε αυτό είναι συνειδητό, είτε δεν είναι συνειδητό. Είναι οι μήνες στους οποίους η εσωτερική αρσενική σας ενέργεια φουντώνει, δυναμώνει, ενεργοποιείται, γιατί υπάρχουν πολύ έντονα κύματα αρσενικών ενεργειών που κυκλώνουν την πραγματικότητά σας. Θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε ως πολύ μεγάλης κλίμακας αρσενικής φύσεως ψυχικές επιθέσεις. Αλλά κάθε φορά που ακούτε τη λέξη επίθεση, το μυαλό σας πάει σε κίνδυνο. Δεν σκέφτεστε ποτέ τη διαχείριση και το μυαλό σας δεν ανάγει ποτέ κύματα αυτών των ενεργειών σε γεγονότα, καταστάσεις που απλώς ζητάνε επίγνωση και διαχείριση.

Εντούτοις η πραγματικότητα είναι πως καθώς οι ενέργειες εντείνονται, και οι πραγματικότητες συμπυκνώνονται, και οι επιλογές αυξάνουν και ο νους σας διευρύνεται, γίνεται πιο εύστροφος, η αντίληψή σας κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα και η δυνατότητα να προσλάβετε πληροφορίες αυξάνει κατακόρυφα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο αυξάνει γενικότερα η ενεργειακή διαχείριση πάνω στην πραγματικότητα.

Τους τελευταίους 2 μήνες έχει μπει σε κίνηση ένα τεράστιο κύμα αρσενικής ενέργειας, που έχει κατακλείσει το πλανήτη σας. Τις τελευταίες 4 εβδομάδες και λίγο περισσότερο, βρίσκεστε όλοι κάτω από την επήρεια αυτού του κύματος. Άλλοι το έχουν καταλάβει, άλλοι όχι. Είναι ένα κύμα που μπορεί να σαρώσει πολύ εύκολα τα εσωτερικά σας κάστρα, την εσωτερική σας γαλήνη, την εσωτερική σας ασφάλεια. Μπορεί να σαρώσει τις εσωτερικές θηλυκές σας ενέργειες, την εσωτερική σας εμπιστοσύνη, γιατί είναι ένα κύμα καθαρά λογικό και καθαρά εκφοβιστικό. Το λέμε αρσενικής φύσης, γιατί ως στόχο έχει να πυροδοτήσει την  αρσενική λειτουργία του εαυτού σας, δηλαδή την ανάγκη σας να καταφύγετε σε υιοθέτηση τακτικών δύναμης, εξουσιασμού, καταπίεσης, χειραγώγησης, απειλής και εκβιασμού. Γι' αυτό ονομάζουμε αυτό το κύμα αρσενικής φύσης. Γιατί απευθύνεται και στόχο του έχει, να ενεργοποιήσει εκείνο το μέρος του εαυτού σας για το οποίο επί χρόνια δουλεύετε για να το ισορροπήσετε.

Καθώς οι καταστάσεις, καθώς αυτή η ενέργεια δεν έχει πρόσωπο, είναι τελείως απρόσωπη, είναι κύματα απανωτά δονήσεων που συμβαίνουν γύρω σας, με ελάχιστες πυροδοτήσεις από το εξωτερικό πεδίο, εσείς φαίνεστε ανυποψίαστοι για το τι γίνεται. Εντούτοις από την άλλη πλευρά, όλοι έχετε καταλάβει ότι κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει, ότι κάτι πολύ σημαντικό εξελίσσεται για σας ατομικά και για τη ζωή σας, αλλά και για τη ζωή άλλων που ζουν δίπλα σας και το παρατηρείτε.

Μπορεί να ακούγεται πολύ εξωτερική η σημερινή επικοινωνία, θα ανακαλύψετε σε λίγο ότι είναι πολύ εσωτερική. Η επικοινωνία γίνεται μέσα από την ενέργειά μου,  την ενέργεια του Μιχαήλ, γιατί θα χρειαστεί η δική σας Μιχαηλική ενέργεια που θα φέρει ισορροπία στη δύναμή σας, που θα σας οδηγήσει να βρείτε το που υπάρχει ο ισορροπημένος σας εαυτός και η ισορροπημένη χρήση της δύναμης του εαυτού σας.

Καθώς αυτές οι αρσενικές ενέργειες επελαύνουν μέσα στον ψυχισμό της ανθρωπότητας, κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση μέσα στην ατομική τους πραγματικότητα, κάποιοι αντιλαμβάνονται απλώς ότι η πραγματικότητα έχει αυξήσει την αντιξοότητά της. Είναι ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε καταφύγιο αυτή την περίοδο, ελάχιστοι. Και χρησιμοποιούνται ως άγκυρες για να βρίσκουν άλλοι τις ισορροπίες τους. Όσοι είναι αυτή την περίοδο, αυτούς τους μήνες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν πριν κλείσει το έτος σε ισορροπία, είναι οι άγκυρες της ενέργειας της ισορροπημένης ενέργειάς μου. Είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν την ενέργεια του Μιχαήλ, σε ισορροπημένες δόσεις μέσα στο πεδίο τους, που δεν έχουν υπερβολικά αυξημένη την αρσενική τους ενέργεια και που μπορούν να διατηρούν την αρσενική όψη του εαυτού τους σε ισορροπία ακόμα και σε αντιξοότητα. Για όλους όμως τους ανθρώπους και σε όλη της ανθρωπότητα, οι πειρασμοί και τα διλήμματα θα είναι να καταπιέσετε τον εαυτό σας ή άλλους, να εξουσιάσετε τον εαυτό σας ή άλλους, να καταπατήσετε τα όρια της ευαισθησίας σας και να βιάσετε λεκτικά, συναισθηματικά και νοητικά τον εαυτό σας και τους άλλους.

Και γι' αυτό ακριβώς είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί θέλουμε να χτυπήσουμε αυτό το καμπανάκι δυνατά μέσα στη συνειδητότητά σας, για να μπορέσετε να κατανοήσετε συνειδητά τι συμβαίνει. Δεν είναι κόντρα στην εξέλιξή σας αυτό το τεράστιο κύμα, αρσενικής επιθετικής ενέργειας που κατακλύζει τον πλανήτη. Γι' αυτό και δεν έχετε κανένα λόγο να το φοβηθείτε. Είναι υπέρ της εξέλιξής σας, αρκεί να σταθείτε στη σωστή θέση για να δείτε την εικόνα.

Αγαπητοί φίλοι, αυτό το κύμα, αυτής της τεράστιας εξωγήινης - θα την ονομάσουμε - αρσενικής επιθετικής ενέργειας, έρχεται με προσωπικό του στόχο να καταστείλει την εξέλιξή σας, να σας συρρικνώσει μέσα σε γωνίες του εαυτού σας και να σας ξαναβάλει να παίξετε παιχνίδια δύναμης. Έρχεται όμως με Συμπαντικό στόχο και σκοπό, να σας αναγκάσει να ανεβάσετε την επίγνωση, να καταλάβετε απέναντι σε τι στέκεστε, και να διαχειριστείτε αυτή την πρόκληση με ευαισθησία και ισορροπία, χωρίς τη χρήση υπερβολικής δύναμης, χωρίς να εξουσιάσετε, χωρίς να καταπατήσετε τα ευαίσθητα και θηλυκά μέρη του εαυτού σας και τα ευαίσθητα και θηλυκά μέρη των υπολοίπων.

Η δουλειά που σας ζητά να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε αυτό που συμβαίνει, δηλαδή τα κύματα ανασφάλειας, εκβιασμού ή απειλής που νιώθετε γύρω από τη ζωή σας, για τα πράγματά σας ή για τις καταστάσεις σας και να μην μπείτε σε αντιδραστική διαδικασία. Είναι τόσο απλό. Σας ζητά να δράσετε αλλά όχι να αντιδράσετε. Σας ζητά να βρείτε την ισορροπία ώστε να μπορέσετε μέσα από έναν ουδέτερο νου και καθαρό νου να κινηθείτε αποφασίζοντας εσείς το πώς θα διαχειριστείτε τα θέματα, χωρίς να μπείτε σε αυτόματες αντιδραστικές αρσενικές συμπεριφορές.

Αυτό που είπαμε δεν ακούγεται κάτι τόσο δύσκολο και δεν είναι. Η συνειδητότητά σας είναι πολύ πιο υψηλή. Δεν έχετε κανένα λόγο να αισθάνεστε ευάλωτοι, αδύναμοι, χωρίς επαρκή εργαλεία. Ο μόνος λόγος σας θα ήταν η άγνοια. Αλλά την άγνοια ερχόμαστε να καλύψουμε. Κάποιοι το έχουν αισθανθεί, άλλοι το έχουν ήδη αντιληφθεί, απλώς δεν ξέρετε ακριβώς την εικόνα. Σας τη λέμε σήμερα λίγο ωμά και κυνικά. Δεν είστε σε ένα μονοδιάστατο κόσμο. Δεν είστε μόνο εσείς στο Σύμπαν. Ο κόσμος σας, η Γη σας, η πραγματικότητά σας είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος για πολλούς άλλους στο Σύμπαν. Είσαστε όμως οι ορισμένοι από την Πηγή διαχειριστές αυτού του κόσμου. Σας έχει δοθεί η εξουσία και η αρμοδιότητα να διαχειρίζεστε αυτό τον κόσμο. Γι' αυτό και ζείτε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα.

Ο Θεός, ο Ανώτερός σας Εαυτός και η Πηγή έχουν ορίσει ότι εσείς θα έχετε αυτά τα δικαιώματα και πως το καλό που έχετε να κάνετε για σας τους ίδιους και την εξέλιξή σας, είναι να ασκήσετε αυτή τη διαχείριση γι' αυτή την πραγματικότητα. Είναι η εποχή της ενδυνάμωσης, είπα στην αρχή, και το εννοώ με κάθε γράμμα που περιλαμβάνει αυτή η λέξη. Το εννοώ πλήρως και απόλυτα και το εννοώ μέσα στην πλήρη ισορροπία και ολοκλήρωση του εαυτού σας και κάθε πνευματικού όντος, είναι η εποχή που εσείς που έχετε αυξήσει την επίγνωσή σας πρέπει να βγάλετε τους χρωματιστούς φακούς από τα μάτια σας, των οποιονδήποτε προτιμήσεών σας και να δείτε χωρίς προτίμηση την αλήθεια. Να δείτε χωρίς προτίμηση την πραγματικότητα κι αυτό που το Πνεύμα φέρνει μπροστά σας. Δεν φέρνει κανένα τέρας, δεν υπάρχει καμία πραγματική απειλή, παρά μόνο ο φόβος σας. Ο φόβος σας, σας στερεί τη δυνατότητα της διαχείρισης. Ο φόβος σας, σας κάνει να χώνεστε σε γωνίες του εαυτού σας και να γίνεστε πάλι βάρβαροι πολεμιστές. Η πραγματική σας ιδιότητα, είναι να είστε οι πολεμιστές της ειρήνης. Η πραγματική σας ικανότητα είναι να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειές σας για να φέρετε ειρήνη. Η πραγματική σας δύναμη, είναι στο να δείτε χωρίς προτίμηση, ώστε να μπορέσετε να έχετε επίγνωση και με απλή διαχείριση να σταθείτε κύριοι αυτής της πραγματικότητας. Κύριοι του εαυτού σας. Μέσα σε πλήρη ενδυνάμωση.

Το κύμα αυτό που σαρώνει την ανθρωπότητα δεν θα σταματήσει. Το θεϊκό σχέδιο δεν το θέλει να σταματήσει. Γιατί ο θεϊκός νους γνωρίζει πως χρειάζεστε πολύ σπρώξιμο. Χρειάζεται να σας σπρώξουμε και να σας ξανασπρώξουμε και να σας ξανασπρώξουμε, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να κάνετε και να γίνετε αυτό που εσείς έχετε αποφασίσει.

Αυτό που λέγεται, είναι μέρος της δικής σας απόφασης. Γνωρίζατε πολύ καλά πριν μπείτε στα σώματα που τώρα έχετε, τις αμφιβολίες, τις αδυναμίες και τους ενδοιασμούς και όλα τα εμπόδια που θα υπήρχαν μέσα στην ανθρώπινη φύση. Είναι μέρος της συμφωνίας που έχουμε μεταξύ μας, να ερχόμαστε να σας σπρώχνουμε. Και είναι μέρος της συμφωνίας που έχετε με πολλούς άλλους μέσα στο Σύμπαν, να εκπληρώσουν αυτό που υποσχέθηκαν. Και αυτό ακριβώς κάνουν. Σας φέρνουν την πρόκληση, σας φέρνουν τη δυσκολία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να σας αναγκάσουν να αυξήσετε επίγνωση, να βγάλετε τα γυαλιά, να βγάλετε τα χρώματα και να δείτε την πραγματικότητα.

Όλως τυχαίως, γελάτε μέσα σας, συζητάγατε λίγο πριν από αυτή την επικοινωνία, για προτιμήσεις. Όλως τυχαίως, συζητάγατε για προκαταλήψεις. Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε σήμερα, είναι πως η μεγαλύτερη προκατάληψή σας, είναι να θέλετε να πιστεύετε πως είσαστε τρισδιάστατοι. Είναι η μεγαλύτερη τύφλωση του νου σας και αυτό σας περιορίζει σε μια τραγική άγνοια και σας καταδικάζει σε φόβο. Ξέρετε πολύ καλύτερα, αλλιώς δεν θα γινόταν αυτή η επικοινωνία. Αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ, δεν θα ήμασταν εδώ.

Όχι μόνο εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι πια γνωρίζουν πολύ καλύτερα την αλήθεια.

Τα γυαλιά που σας ζητάμε να βγάλετε, είναι τα γυαλιά που σας εμποδίζουν να σκεφτείτε και να λειτουργήσετε πολυδιαστασιακά. Είναι τα γυαλιά που σας κρατάνε σε φοβισμένο ψυχισμό και επομένως σε αντιδραστικές φοβιστικές λειτουργίες.

Είπαμε ακριβώς την προηγούμενη φορά, πως έχετε προικιστεί με ίδιες ψυχικές δυνάμεις. Όπως και αυτοί που επελαύνουν τώρα μέσα στην πραγματικότητα. Είπαμε πως δεν στερείστε από καμία ψυχική δύναμη, πως δεν είστε κατώτεροι από κανέναν άλλον και πως είστε ίσης δύναμης πνευματικές παρουσίες. Το εννοούμε. Και θα συνεχίσουμε να το εννοούμε, γιατί είναι αλήθεια, γιατί είναι η πραγματικότητα.

Είναι η ώρα, συνειδητά, να καλλιεργήσετε την πεποίθηση της πολυδιαστασιακής σας ταυτότητας. Είναι η ώρα να βγείτε από την ανάγκη σας να φοράτε συνέχεια ένα χρώμα, μπροστά στα μάτια σας. Το μόνο που κάνετε είναι ότι κάνετε δύσκολη τη ζωή σας, ατομικά και τη ζωή σας συλλογικά.

Το κύμα αυτής της αρσενικής ενέργειας, έρχεται ως μια ευκαιρία. Ως μια ευκαιρία να ανακαλύψετε ότι έχετε τεράστιες δυνάμεις μέσα σας, που όταν τις χρησιμοποιείτε δεν χρειάζεστε να γίνεστε ούτε βάρβαροι, ούτε πολεμιστές. Έρχεται για να σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε και να συνειδητοποιήσετε, πως η δουλειά που έχετε κάνει ήδη με τον εαυτό σας, με τη συνειδητότητά σας, και με την επίγνωσή σας, σας έχει δώσει ήδη την ικανότητα να μπορείτε να είστε ειρηνικοί πολεμιστές, για την πραγματικότητα, ειρηνικοί διαχειριστές. Δεν έχετε αληθινά ανάγκη να γίνετε βάρβαροι για να διαχειριστείτε τις απειλές και τους κινδύνους και τους φόβους. Αλλά αν γίνετε, έχετε να χάσετε πάρα πολλά. Όχι μόνο ψυχικά και πνευματικά, έχετε να χάσετε πολλές ευκαιρίες ευημερίας μέσα στη ζωή σας, ατομικά και συλλογικά. Έχετε λοιπόν, πολλά κίνητρα από την άλλη μεριά, για να θέλετε να μην χάσετε.

Το κύμα της επιθετικότητας, έχει στόχο να σας κάνει να φοβηθείτε για τα υπάρχοντά σας, για τα αποκτήματά σας, για την υλική σας ασφάλεια και τη σωματική σας ακόμη ακεραιότητα. Είναι εφ' όλης της ύλης, θέλει να σαρώσει, όχι μόνο την υλική σας βεβαιότητα αλλά και τη συναισθηματική σας βεβαιότητα και τη νοητική σας βεβαιότητα και τη βιολογική σας βεβαιότητα. Θα σας απειλήσει, τον καθένα σας ατομικά με διάφορους τρόπους και φόβους. Για άλλον θα είναι το σώμα του, ίσως η ελευθερία του, ίσως η υγεία του, για άλλον θα είναι η συναισθηματική του ασφάλεια, οι σχέσεις του, για άλλον θα είναι η εργασιακή του ασφάλεια, για άλλον θα είναι ο νους του. Από διάφορες μεριές, το κύμα σαρώνει την ανθρωπότητα. Και όλα αυτά που φαίνονται να εξελίσσονται πάνω στην ανθρωπότητα, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές αλλαγές, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρη αυτού του κύματος που σαρώνει. Και ακόμα, δεν έχετε δει την πιο άσχημη όψη αυτού του κύματος. Το πρόσωπο θα γίνει ακόμα πιο άσχημο. Το πρόσωπο θα γίνει ακόμα πιο απεχθές. Γιατί εσείς χρειάζεται να μπείτε στην πράξη, στη διαχείριση αυτών των φόβων και των ανασφαλειών, που είτε αφορούν τη βιολογία σας και το σώμα σας, είτε αφορούν τη συναισθηματική σας ζωή, είτε αφορούν τη νοητική σας λειτουργία, είτε αφορούν τα επαγγέλματά σας και την κοινωνικότητά σας.

Εάν όμως αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιήσετε αυτό που ακούτε σήμερα, θα συνειδητοποιήσετε αυτόματα ότι μπορεί να μην συμβεί τίποτα από αυτά για σας. Δεν λέμε για άλλους, αλλά για σας. Για σας που ακούτε αυτό τώρα να λέγεται, ή για σας που διαβάζετε αυτό τώρα που είναι ήδη γραμμένο, ή για σας που το ακούτε από τα χείλη ενός άλλου που το άκουσε ή που το διάβασε. Μπορεί για σας να μην είναι έτσι. Έχετε την ευτυχία να έχετε φέρει τον εαυτό σας, σε μια θέση γνώσης και επίγνωσης, που αυτό το ακούτε συνειδητά. Και αυτό σημαίνει, πως έχετε την επιλογή να το διαχειριστείτε χωρίς κανένα φόβο ή όχι. Πως έχετε την ευκαιρία, πως όλα όσα κάνατε μέχρι τώρα για σας και την εξέλιξή σας, σας φέρνουν σε μια θέση πλεονεκτική σε σχέση με άλλους. Του να καταλαβαίνετε τι συμβαίνει, και να μπορείτε να δουλέψετε με ενέργεια ενδυνάμωσης για τον εαυτό σας, και όχι αποδυνάμωσης και φόβου. Το ζητούμενο τώρα, δεν είναι η αύξηση της θηλυκής ενέργειας, η οποία πέρυσι είχε την τιμητική της, αλλά είναι η μη επαύξηση της αρσενικής ενέργειας. Είναι η διατήρηση των αρσενικών τάσεων, σε ισορροπία και έλεγχο. Σε υγιή διαχείριση.

Θέλουμε να μιλήσουμε λίγο περισσότερο για κάποια πρακτικά θέματα που αφορούν την πραγματικότητά σας, αλλά θέλουμε επίσης να θυμάστε ότι μιλάμε σε σας, όχι όπως εσείς βλέπετε τους εαυτούς σας. Αλλά όπως εμείς βλέπουμε εσάς. Ως πνευματικά όντα, σε μια εξελικτική συνειδησιακή λειτουργία, όπου έχετε ήδη φτάσει σε ένα σημείο, όπου μπορούμε αυτά να τα μεταφέρουμε και να τα επικοινωνούμε, και να είναι πλήρως κατανοητά. Αυτή η επικοινωνία δεν είναι άνιση. Κατανοείται πολύ καλά πλέον, αυτά που ήταν ίσως πολύ μεταφυσικά για κάποτε, που τώρα όμως ακούγονται για πολύ φυσικά και κατανοητά.

Θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε λίγο, και να σκιαγραφήσουμε λίγο, αυτή την πραγματικότητα χωρίς χρώματα. Μιλήσαμε και σε προηγούμενες επικοινωνίες και εγώ και ο Ραφαήλ αλλά και πάρα πολλοί άλλοι που έχουν έρθει και σας έχουν επισκεφθεί, για τις πολυδιαστασιακές οντότητες που κυκλοφορούν γύρω σας. Πολυδιαστασιακοί είμαστε κι εμείς που μιλάμε αυτή τη στιγμή. Κι εγώ. Πολυδιαστασιακός είναι κι ο Ανώτερός σας Εαυτός, πολυδιαστασιακοί είναι και οι Άγγελοι που υπάρχουν γύρω σας, είναι και οι οδηγοί που έχετε ο καθένας, οι Αρχάγγελοι που επικαλείστε, οι Δάσκαλοι που δουλεύουν μαζί σας, όλοι είναι πολυδιαστασιακοί. Δεν πρέπει να σας φαίνεται τόσο εντυπωσιακή λέξη, η λέξη πολυδιαστασιακός. Δουλεύετε με πολυδιαστασιακές ενέργειες κάθε μέρα. Επικαλείστε πολυδιαστασιακές ενέργειες κάθε ώρα. Αλλά οι πολυδιαστασιακές ενέργειες δεν είναι μόνο αυτές στις οποίες περιορίζεστε.

Θέλουμε λοιπόν λίγο να μιλήσουμε για το πώς μέσα στην καθημερινότητά σας θα αυξήσετε την ενδυνάμωση του εαυτού σας, άρα το μέρος του εαυτού σας που χωρίς φόβο, διαχειρίζεται πια, πολλές διαφορετικές όψεις της πραγματικότητας και τις διακρίνει. Γιατί αγαπητοί φίλοι είναι σημαντικό να διακρίνετε και να μη φοβάστε να διακρίνετε τις όψεις της πραγματικότητας γύρω σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται πως οι πολυδιαστασιακές οντότητες, είναι απλώς φωτεινές μορφές. Δεν είναι. Υπάρχουν και τέτοιες, αλλά υπάρχουν και άλλες. Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται ότι πολυδιαστασιακός σημαίνει ακτινοβόλος και λαμπερός. Δεν είναι έτσι.

Πολυδιαστασιακός, σημαίνει, κι αυτό αλλά σημαίνει και πάρα πολλές άλλες εκδοχές υλικής βιολογικής λειτουργίας. Όχι σαν τη δική σας, διαφορετικής βιολογίας.

Οι οντότητες που δουλεύουν μαζί σας για την εξέλιξή σας, φαινομενικά αντίθετα, αλλά δουλεύουν για σας, για το συμφέρον σας τελικά, έχουν πολλές διαφορετικές μορφές και φυσιογνωμίες, όμως δεν κυκλοφορούν με αυτές ανάμεσά σας. Κυκλοφορούν με την όψη ενός ανθρώπινου βιολογικού όντος και γι' αυτό και δεν θα τις αναγνωρίσετε επειδή θα έχουν μια ταμπέλα που θα κρατάνε, που θα λένε εγώ έρχομαι από αλλού κι έχω άλλα συμφέροντα. Θα πρέπει να αναπτύξετε την ικανότητα διάκρισής σας για να καταλάβετε τι γίνεται γύρω σας.

Θέλουμε λοιπόν να πούμε 2 λόγια γι' αυτό. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια πια για να καταλάβετε. Ο τρόπος να αντιληφθείτε από αυτούς που υπάρχουν γύρω σας, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι δουλεύουν με εσάς για να ανέβει η συνειδητότητα μέσα από διαδικασία αυτοενδυνάμωσης και άρα μέσα από μια διαδικασία συνεργασίας μαζί σας, είναι πολύ εύκολο να διακριθούν από εκείνους οι οποίοι δουλεύουν προκειμένου να σας επιστρέψουν σε ένα προηγούμενο πεδίο συνειδητότητας, όπου ήσασταν φοβισμένοι και ανασφαλείς. Και ο τρόπος να τους διακρίνετε, είναι απλά να είστε παρόντες μέσα στην καθημερινότητά σας και να ακούτε καλά και να νιώθετε καλά το τι συμβαίνει με αυτούς με τους οποίους έρχεστε σε επαφή.

Άλλες φορές θα έχουν πολύ όμορφα πρόσωπα και πολύ ενδιαφέροντα σώματα και άλλες φορές θα μιλάνε με πολύ γλυκό τόνο και με πολύ γλυκό ύφος κι άλλες φορές θα είναι άνθρωποι φαινομενικά που θα σας ζητάνε τη βοήθειά σας, αλλά θα σας σέρνουν μέσα στα δικά τους πεδία βαρύτητας, μέσα στα δικά τους πεδία απελπισίας, και μέσα στα δικά τους πεδία αδιεξόδων. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι όντως γήινοι, αλλά πολλοί από αυτούς ακόμα κι αν ήταν γήινοι, είναι ουσιαστικά τόσο ασυνείδητοι που χρησιμοποιούνται από το κύμα που σαρώνει για άλλους σκοπούς. Χρησιμοποιούνται δηλαδή για να καταλάβετε το πώς σας επηρεάζουν, και να τοποθετηθείτε μέσα από μια διαδικασία αυτοενδυνάμωσης απέναντι σε αυτό που σας επηρεάζει. Αυτά που σας επηρεάζουν δεν είναι πραγματικά άυλα. Υπάρχουν και τέτοια. Αλλά οι περισσότερες επιδράσεις στο πεδίο σας και στη συναισθηματική σας ευζωία και στον τρόπο που σκέφτεστε, γίνονται από άλλους που υπάρχουν γύρω σας. Μην είστε αφελείς. Έχετε να προασπίσετε την ισορροπία του εαυτού σας και είναι ιερό. Δεν έχετε να την προασπίσετε όμως πολεμώντας τους άλλους. Έχετε να την προασπίσετε διακρίνοντας το ποιοι είναι οι άλλοι. Το τι ρόλο παίζουν οι άλλοι, το πώς δουλεύουν με σας οι άλλοι και το πώς επηρεάζουν εσάς οι άλλοι. Δεν πρέπει να έχετε καμία προκατάληψη ως προς το ποιος είναι φίλος ή όχι σε σας. Πρέπει να μπορείτε να βλέπετε χωρίς τα γυαλιά της προτίμησης το ποιος δουλεύει μαζί με σας ή ποιος δουλεύει προκαλώντας εσάς. Δεν δουλεύει πραγματικά ενάντιά σας, παρά μόνο στο βαθμό που εσείς δεν θέλετε να καταλάβετε το τι συμβαίνει. Οι επιρροές γύρω σας θα αυξηθούν από την αρνητική πλευρά, αυτό που ονομάζετε αρνητική πλευρά. Πάρα πολλοί γύρω σας, θα είναι επιδράσεις που θα θέλουν να σας επιστρέψουν πίσω στην αρχή της διαδρομής σας, όχι στη μέση της διαδρομής σας. Θα βρεθείτε με ανθρώπους που θα πρέπει να καταλάβετε το πώς επιδρά η παρουσία τους ψυχικά σε σας. Στόχος των αλληλεπιδράσεων πάνω στη Γη πια, είναι η αλλαγή της ψυχικής σας ενέργειας κι αυτό σημαίνει ότι επιδράσεις στοχεύουν στο να σας κάνουν να νιώθετε ανασφαλείς, να σκέφτεστε με ανασφάλεια, να λειτουργείτε με αβεβαιότητα, να φοβάστε. Και αυτό θα γίνει με αναμετάδοση, όπως μεταδίδονται οι φαινομενικοί υιοί. Μόνο που αυτοί είναι υιοί που μεταφέρονται πολύ πιο άυλα, γιατί είναι υιοί ψυχοτροπικοί και πάλι. Είναι υιοί που επηρεάζουν τον ψυχισμό σας, την ψυχοσύνθεσή σας, και σας τραβάνε όχι εκεί που αληθινά και συνειδητά επιλέγετε, αλλά εκεί που επιτρέπετε να πάτε.

Η εποχή της ενδυνάμωσης είναι η εποχή που πρέπει να επιλέξετε που θέλετε να πάτε, γιατί αν δεν επιλέξετε, θα βρεθείτε σε μέρη που δεν θα σας αρέσουν. Θα βρεθείτε σε ατομικές πραγματικότητες που δεν θα είναι ευχάριστες.

Η ενδυνάμωση είναι μια επιλογή και αυτοί που είναι γύρω σας δεν είναι όλοι άνθρωποι, δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα με σας, δεν έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, δεν θέλουν να έχουν τα ίδια συμφέροντα, δεν υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, δεν έχουν στόχο να φωτιστούν, δεν έχουν σαν στόχο την ισορροπία των ψυχικών τους ενεργειών. Είναι ώρα να ξυπνήσετε, είναι ώρα να αρχίσετε να διακρίνετε πιο αντικειμενικά, πιο ουδέτερα. Το ότι δηλώνει κάποιος φίλος, δεν σημαίνει ότι πραγματικά είναι. Ασκείστε την κρίση σας, μην φοβάστε να διακρίνετε και διαχειριστείτε με βάση αυτή τη διάκριση. Δεν χρειάζεται να σπρώξετε κανέναν. Χρειάζεται απλά να επιτρέψετε να καταλάβετε. Κι έτσι θα μπορείτε να διαχειριστείτε με ισορροπία και να αυξήσετε κατακόρυφα το δείκτη της προσωπικής σας ενδυνάμωσης. Και έτσι να είσαστε ένας φορέας ισορροπίας μέσα σε μια πραγματικότητα που δοκιμάζεται. Μέσα σε κοινωνίες που δοκιμάζονται, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες που περνάνε από πολύ μεγάλες προκλήσεις. Και οι προκλήσεις θα αυξηθούν, δεν θα μειωθούν. Το κύμα αυξάνει ένταση. Όσοι πάτε στην εξέλιξή σας με ένα ρυθμό που νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, πολύ λίγο θα το αισθάνεστε. Μπορεί λίγο να σας κλυδωνίζει αλλά θα ξαναβρίσκετε την ισορροπία σας. Όμως, πολλοί άλλοι γύρω από σας, θα χρειαστούν άγκυρες ή φάρους ισορροπίας. Αλλιώς θα το χάσουν.

Είστε εδώ σε μια συνεργασία, συνδημιουργίας μιας καινούργιας νέας πραγματικότητας η οποία δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς επιλογή, ασυνείδητα. Αν το αφήσετε χωρίς επιλογή, όπως εσείς, θα καταλήξετε σε μια ατομική πραγματικότητα που δεν θα σας αρέσει, και όλη η πραγματικότητα θα καταλήξει σε μια πραγματικότητα που δεν θα αρέσει.

Αυτοί οι οποίοι κυκλοφορούν φέροντας ανθρώπινα σώματα, πάρα πολλοί δεν είναι καν άνθρωποι, δεν έχουν τις ίδιες λειτουργίες συναισθηματικές με σας. Μπορούν να παίξουν χωρίς έλεος με τα συναισθήματά σας, μπορούν να σας ακούνε να κλαίγεστε κι όχι μόνο να μην σας βοηθήσουν, αλλά να σας βάλουν και τρικλοποδιά. Δεν είναι θέμα να γίνετε καχύποπτοι, καταλάβετέ το. Είναι θέμα να μην φοβάστε να καταλάβετε, να μην φοβάστε να δείτε, να μην φοβάστε να σκεφτείτε ότι κάποιοι γύρω σας μπορεί να μην διαθέτουν κανένα συναισθηματικό βάθος. Μπορεί να μην ενδιαφέρονται καθόλου για το να ζήσουν οι υπόλοιποι καλά. Μπορεί να μην δίνουν δεκάρα για το αν εσείς έχετε να φάτε. Και δεν είναι θέμα ούτε φόβου, ούτε κακίας, ούτε εκδίκησης. Είναι απλά έτσι. Υπάρχουν ψηλά δέντρα, υπάρχουν και χαμηλά δέντρα. Υπάρχουν λουλούδια, υπάρχουν φυτά που ανθίζουν όλο το χρόνο, και φυτά που ανθίζουν για μια μόνο μέρα. Υπάρχουν όλα τα καλά και όλες οι εκδοχές μέσα στην πραγματικότητα. Από εκείνον που είναι τόσο ευαίσθητος και συναισθηματικός  που φτάνει σε πλήρη ανισορροπία, και αυτοκαταστρέφεται, έως εκείνον ο οποίος στερείται παντελώς οποιασδήποτε ευαισθησίας και οποιουδήποτε συναισθήματος.

Υπάρχει ένας απίστευτος πλουραλισμός μέσα στο θεϊκό νου και δεν πρέπει να συνεχίσετε να φοβάστε να δείτε. Δεν έχετε κανέναν εχθρό στην πραγματικότητα, έχετε μόνο συνεργάτες και συμμάχους που σας σπρώχνουν με γλυκούς ή όχι τρόπους να ανεβάσετε την αντίληψή σας, να δεχθείτε να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά. Δεν έχετε να φοβάστε κανέναν αν θέλετε να καταλάβετε, αν θέλετε να αυξήσετε την αντίληψή σας. Αν αρχίσετε όμως να προτιμάτε να μην καταλάβετε, έτσι όπως εξελίσσεται η ενέργεια της ανθρωπότητας, το κύμα θα σας σαρώσει, γιατί η ενέργεια πια δεν στηρίζει τις συνειδητότητες που απλά αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Τις στριμώχνει, τις σπρώχνει, τις κάνουν να δουν αδιέξοδο, τις φέρνει σε εγκλωβισμό. Δεν είστε επομένως σε μια περίοδο που ακόμα κι αν θέλετε να κρυφτείτε και να μην δείτε, θα είναι εύκολο αυτό να γίνει. Γιατί θα φτάσετε σε τέτοια όρια ψυχικού αδιέξοδου και καταπίεσης, που θα σας φέρουν σε πολύ μεγάλη ψυχική ανισορροπία και τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι.

Δεν είστε λοιπόν σε μια εποχή που το κρασί σας μπορείτε να το νερώνετε. Αυτοί οι μήνες, δεν είναι μήνες για να ρίχνετε νερό στο κρασί σας. Είναι οι μήνες για να αποφασίσετε αν θα πιείτε γουλιά-γουλιά το κρασί που προσφέρεται, ώστε να αισθανθείτε τη γεύση του, να γνωρίσετε μια καινούργια γεύση και να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε εσείς με αυτό και πως εσείς μπορείτε να είστε καλά μέσα σε αυτό.

Πολύ βολικό θα ήταν αν ο καθένας δίπλα σας είχε μια ταμπέλα και σας έλεγε ποιος είναι ακριβώς και τι θέλει από σας, τι θέλει από τη ζωή γενικότερα, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποια είναι τα οράματά του, ποιος είναι ο σκοπός της ψυχής του. Αλλά αυτό θα ήταν τελείως ανούσιο ή όχι. Τι νόημα θα είχε αν ο καθένας κυκλοφορούσε με μια ταμπέλα, να έχετε εσείς αποφασίσει να ζήσετε μια ζωή ξεκινώντας από την πλήρη άγνοια, για να φτάσετε στην πλήρη επίγνωση αν όλα πια είχαν μια ταμπέλα και σας έλεγαν τι είναι. Είναι αυτή ακριβώς η διαδικασία, που δεν υπάρχει ταμπέλα που βάζει εσάς σε μια ενεργή νοητική και συναισθηματική εγρήγορση για να κατανοήσετε. Είναι αυτή η διαδικασία που σας φέρνει σε υψηλότερη επίγνωση, είναι αυτή η διαδικασία που σας μετουσιώνει, είναι αυτή η διαδικασία που είναι το συναρπαστικό μέρος του οδοιπορικού.

Ήρθαμε σήμερα με φόρα, αλλά έχετε συνηθίσει κάθε φορά που υπάρχει η ενέργειά μου να είναι λίγο διαφορετική από την ενέργεια του φίλου μου του Ραφαήλ και του Σμαραγδένιου Κύκλου. Και όπως ίσως έχετε υποψιαστεί, όταν η επικοινωνία γίνεται μέσα από τη δική μου ενέργεια, υπάρχει πάντα μια μεγαλύτερη ένταση και τάση, γενικώς στα ενεργειακά δυναμικά. Αυτό όμως σας δίνει μια καλή αίσθηση του πόσο έντονα είναι αυτά που συμβαίνουν και σημαντικά τώρα. Για τη ζωή σας ατομικά του καθενός και για το συλλογικό μέρος της ανθρωπότητας.

Σε πάρα πολλά σημεία της Γης και για πάρα πολλούς άλλους που κάνουν επικοινωνίες με άλλους συνήθως, θα εμφανιστώ και θα μιλήσω εγώ, γιατί είναι η ώρα που εσείς έχετε να βγάλετε από μέσα σας τη φωτιά της αλήθειας του εαυτού σας. Δεν είναι σπαθί και δεν είναι ξίφος. Είναι μια φλόγα η οποία κινείται ανοδικά. Κι είναι η ώρα που εσείς δεν έχετε να τραβήξετε το ξίφος από τη θήκη του για να σταθείτε με το φως, αλλά έχετε να απλώσετε το χέρι σας και να πιάσετε τη φλόγα μέσα σας που ανεβαίνει προς τα πάνω, σας κρατάει σε ισορροπία και σας θυμίζει ποιοι αληθινά είστε. Και σας κάνει να νιώθετε δυνατοί και ασφαλείς με αυτό που ήδη είστε. Και σας βεβαιώνει μέσα σας πως δεν έχετε ανάγκη από τίποτα εξωτερικό, γιατί όλα όσα χρειάζεστε σας έχουν ήδη δοθεί.

Αγαπητοί φίλοι, με την ευχή και την ευλογία να ανακαλύψετε την ειρήνη μου μέσα στην δύναμή σας, σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ για να ειπωθούν αυτά που ακούστηκαν και για να μπορέσουν αυτά να διαβαστούν και να μεταδοθούν με τον τρόπο που ο θεϊκός νους θα φροντίσει.

Και μέχρι την επόμενη φορά που με οποιοδήποτε τρόπο θα βρεθούμε σε συνειδητή επικοινωνία, κρατήστε αυτή τη φλόγα που ανεβαίνει προς τα επάνω μέσα σας σταθερά, και θα ξέρετε ακριβώς τι κάνει καθένας γύρω σας και ακριβώς που πρέπει εσείς να σταθείτε. Και έτσι είναι!                      


2009 Χαριτίνη Χριστάκου