Σμαραγδένιος Κύκλος


Ο δρόμος προς τον αληθινό Εαυτό

Μάϊος 2009

Αγαπητοί μας, αν ο νους σας μπορεί να ταξιδεύει αμέτρητες αποστάσεις μόνο και μόνο με την πρόθεση και τη σκέψη του, αυτό σημαίνει πως ο νους σας είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την απλή λειτουργία της λογικής, που ζητά την ανάλυση ή τη σύνθεση. Αυτό σημαίνει ότι εσείς είσαστε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχετε αντιληφθεί μέχρι στιγμής συνειδητά με το μυαλό σας και αυτό επίσης σημαίνει ότι μέσα σας υπάρχουν εγγενώς δυνατότητες και ικανότητες που ακόμα δεν έχετε διαπιστώσει ότι είναι πραγματικές. Όσο κι αν φαίνεται αυτό σαν ένα ταξίδι της φαντασίας σας, θα σας πούμε ότι φανταστικός κόσμος δεν υπάρχει πραγματικά, είναι κόσμοι του νου όλοι και επομένως είναι όλοι υπαρκτοί στο βαθμό που ο νους επικοινωνεί και κινείται μέσα τους ή προς αυτούς ή μαζί τους.

Έτσι θα πρέπει να διαστείλετε την δική σας αντίληψη για το που υπάρχει το όριο του υπαρκτού ή του αληθινού, καθώς οτιδήποτε υπάρχει στο νου σας είναι αληθινό και υπαρκτό είτε ήδη είτε εν δυνάμει.

Αγαπητοί μας, σήμερα ερχόμαστε σε σας με πολύ χαρά, γιατί είναι μια μέρα ανάμνησης, είναι μια μέρα ενθύμησης, είναι μια μέρα ιερή. Υπάρχει μια πολύ ειδική σύγκληση των Γαλαξιακών Πλανητών του Ουρανού γύρω σας, η οποία σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική περίοδο, που δεν ξεκινάει σήμερα επισήμως, γιατί έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες, αλλά σήμερα ας το πούμε έτσι, ότι είναι η μέρα που τυπικά εγκαινιάζεται μέσα στο Γαλαξιακό Ημερολόγιο.

Αυτή η μέρα σχετίζεται με την ενέργεια του Σκορπιού και σχετίζεται και με την ιστορία του Σκορπιού μέσα στην ανθρωπότητα. Σχετίζεται ιδιαίτερα με τις ψυχικές σας ικανότητες και τις ψυχικές σας δυνάμεις και θα εξηγήσουμε αμέσως.

Είναι μια περίοδος η οποία έχει ξεκινήσει ήδη περίπου ένα μήνα πριν, για την ακρίβεια 21 δικές σας μέρες πριν, και εξελίσσεται και θα ακολουθηθεί από τους επόμενους 5 μήνες, είναι μια περίοδος όπου οι ψυχικές σας δυνάμεις και ικανότητες, θα τεθούν σε δοκιμασίες. Στόχος δεν είναι να δοκιμαστείτε, στόχος είναι να δυναμώσετε μέσα από αυτήν την διαδικασία. Οι ψυχικές δυνάμεις κι ικανότητές σας έχουν την ευκαιρία να βαθύνουν και ν' ανοίξουν μέσα από γεγονότα και συγκυρίες τέτοιες που ή θα μαζευτείτε και θα εγκαταλείψετε, είτε θα βγείτε μπροστά ασκώντας και λειτουργώντας περισσότερο ως ψυχικά όντα, ή αν θέλετε ως πνευματικά όντα,  και λιγότερο ως λογικά και ανθρώπινα.

Είναι μια περίοδος όπου η ενέργεια είναι λίγο πολύ σαν να σας λέει, ή θα δηλητηριαστείς ή θα γίνεις καλά, ή θα προχωρήσεις σε θεραπεία ή θα αρρωστήσεις, ή θα μείνεις άρρωστος. Είναι μια περίοδος όπου η αμφιθυμία σας θα δοκιμαστεί, με την έννοια ότι θα έρθουν σε σας ερεθίσματα τέτοια που να σας σπρώξουν στο κινηθείτε προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Αυτά θα αφορούν κυρίως τα μέρη του εαυτού σας που έχουν την  μεγαλύτερη αντίσταση στη θεραπεία. Κι όταν το λέμε αυτό εννοούμε πως είναι εκείνα τα μέρη του εαυτού σας, είτε τα συναισθήματα ή η σκέψη σας, τα οποία είναι πιο ακλόνητα μέσα σας, είναι πιο φοβισμένα, είναι πιο προσκολλημένα στην παλιά ταυτότητα του ποιος ήσασταν. Είναι τα μέρη σας που σας εμποδίζουν να αναπτύξετε δύναμη αφομοίωσης μέσα στην πραγματικότητα της πραγματικής σας ταυτότητας. Επομένως μπορεί να φανεί ως μια περίοδος με μεγάλους προσωπικούς κλυδωνισμούς και με μεγάλες προσωπικές προκλήσεις. Θα είναι όμως μια περίοδος από την οποία μπορείτε να λάβετε μέγιστα πρακτικά οφέλη, γιατί είναι μια περίοδος καθαρά θεραπευτική όσον αφορά το μέρος της συνειδητότητάς σας και της αντίληψής σας, που συνδέεται με την αγάπη.

Οι προκλήσεις και οι αντιξοότητες, είναι κυρίως το παιχνίδι της αμφιθυμίας μέσα στον εαυτό σας, σχετικά με το με ποια πλευρά θα πάτε και ποια πλευρά θα αφήσετε. Δηλαδή αν θα κινηθείτε ασκώντας μια ψυχική ικανότητα που σας δίνει η αγάπη ή αν θα κινηθείτε ακολουθώντας το δρόμο του ψυχισμού των φόβων σας και των αυτοπεριορισμών σας. Είναι η περίοδος που μεταμορφώνεστε και που έχετε τη δυνατότητα να μεταμορφωθείτε. Και υπάρχουν πάρα πολλοί, πολλοί περισσότεροι από πριν, θεραπευτές μέσα στην ενέργεια της ανθρωπότητας, αυτή την περίοδο, οι οποίοι δουλεύουν ήδη με την ενέργεια του πεδίου αυτού που εσείς αποκαλείτε χριστικής συνειδητότητας. Αυτό που ονομάσαμε ότι είναι το κρυστάλλινο πεδίο, αυτό που σας είπαμε ότι είναι το κύπελλο με το πολύτιμο νέκταρ μέσα του το οποίο ήδη από πέρυσι το είχατε λάβει και ήδη είχαν αρχίσει διεργασίες. Ο χρόνος έχει κυλήσει από πέρυσι και είσαστε στην περίοδο που αρχίζετε και γεύεστε αυτό το νέκταρ. Αυτό το νέκταρ χρειάζεται μια βοήθεια για να περάσει μέσα σας και να γίνει δεκτό. Και η βοήθεια είναι η επιλογή σας, δηλαδή το να δεχθείτε το νέκταρ μέσα σας κι έτσι να αποφασίσετε τι είναι αυτό που δεν θέλετε μέσα σας.

Είναι μια περίοδος όπου και σε κοινωνικό επίπεδο και σε κρατικό επίπεδο και σε πολιτικό επίπεδο, θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις. Δεν είναι μια περίοδος αυτή η οποία έχει ανοίξει, η οποία θα είναι ήσυχη. Θα βρεθείτε μπροστά σε πολύ σημαντικές ανατροπές σκηνικού και σε βίαια γεγονότα. Και αυτά αφορούν μεν το σύνολο, αλλά θα υπάρχουν και στο ατομικό σας πεδίο βιαιότητες. Γιατί είναι η περίοδος που καθαρίζετε και θεραπεύετε την ανάγκη σας για βία. Είναι η περίοδος που ανοίγετε χώρο στην ανάγκη σας για αγάπη. Και είναι ακριβώς ανάμεσα στα δύο αμφίθυμα μέρη του εαυτού σας, ανάμεσα στην ανάγκη σας για προστασία μέσα από βία ή για παράδοση μέσα από αγάπη, που γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη διαπραγμάτευση.

Φυσικά και είναι σε ένα βαθμό προκαθορισμένη η επιτυχία, και με αυτό εννοούμε ότι εσείς οι ίδιοι με την ενέργειά σας και τη λειτουργία σας, έχετε δημιουργήσει επαρκή ενέργεια ώστε να γίνει αλλαγή. Και επομένως είναι φυσικό ότι θα έρθουν περίοδοι στις οποίες θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να κάνετε κάποια σημαντικά άλματα μέσα στον εαυτό σας. Άλματα τοποθέτησής σας απέναντι σε πραγματικά δεδομένα. Όχι θεωρητικά, όχι ενεργειακά. Πολύ πραγματικά δεδομένα. Είπαμε ότι αυτή τη χρονιά μειώνεται το πνεύμα μέσα στην ύλη και εννοούσαμε ότι θα συμβούν ακριβώς τέτοια γεγονότα, ακριβώς τέτοια ερεθίσματα. Καλείστε να αφομοιώσετε την αγάπη, καλείστε να αφομοιώσετε την κατάργηση της επίθεσης, καλείστε να απεμπολήσετε τη βία μέσα στον εαυτό σας και στη θέση της να διαλέξετε κάτι πιο ειρηνικό. Θα κληθείτε και από τα μεγάλα γεγονότα και από τα ατομικά σας γεγονότα,  που θα αφορούν σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Θυμηθείτε πως η υλική ζωή είναι καθρέφτης μιας πραγματικότητας, θυμηθείτε πως οι υλικές αποφάσεις καθρεφτίζουν το που βρίσκεται η πνευματική σας συνειδητότητα, καθορίζουν τελικά το αν θα συμμαχήσετε με το πνεύμα σας και την αγάπη, ή αν θα συμμαχήσετε με το εγώ σας και το φόβο σας.

Μπορεί να ακούτε να έρχονται πληροφορίες με διάφορους τρόπους που μιλάνε για πάρα πολλές αλλαγές που θα συμβούν, άλλες φορές είναι ενεργειακές, άλλες όχι. Τελικά όμως αγαπητοί μας, όλες αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν όταν εσείς τις υλοποιήσετε, όταν εσείς τις βάλετε μέσα στην πραγματικότητά σας και γίνουν ένα μέρος του εαυτού σας και σας φέρουν να ορίσετε τον εαυτό σας διαφορετικά από ότι τον ορίζατε.

Είναι η περίοδος όπου ή θα αφομοιωθεί η ενέργεια της ειρήνης στη Γη ή θα επικρατήσει η ενέργεια της βίας. Και επειδή όπως αναφέραμε το κβαντικό άλμα έχει ήδη την ενέργεια για να γίνει και γίνεται εδώ και χρόνια, καταλαβαίνετε πως αν η ενέργεια της βίας μέσα σε κάθε αφυπνισμένο εαυτό βρει χώρο να μείνει ή να αυξηθεί, πως αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθείτε, θα δημιουργήσετε δηλαδή, μια καινούργια κορύφωση μετά από αυτούς τους μήνες. Μέχρι ώσπου συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη κι ότι πρέπει να παραιτηθείτε.

Οι κυβερνήσεις σας είναι ανίκανες να το κάνουν. Όλες οι κυβερνήσεις της Γης αυτή τη στιγμή είναι ανίκανες να επιλέξουν ειρήνη, δεν είναι ο ρόλος τους μέσα στο παιχνίδι αυτό. Ο ρόλος τους είναι να σας φέρουν την πρόκληση και να σας δώσουν την ευκαιρία της επιλογής. Είτε αφορά μια προσωπική σας σχέση και διένεξη, είτε αφορά ένα κοινωνικό θέμα, επιλέξτε ειρήνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι, δεν υπάρχει περίπτωση στον τελικό ισολογισμό των πραγμάτων να βγείτε με έλλειμμα. Έστω κι αν φανεί ότι προσωρινά έχετε κάνει πίσω. Προτιμήστε να χάσετε μέσα στην ειρήνη, παρά να κερδίσετε μέσα στη βία. Αυτό είναι το πνευματικό μάθημα που ζητείται να αφομοιωθεί ή αν θέλετε, αυτή είναι μια ποιότητα της αγάπης η οποία χτυπά την πόρτα σας και σας λέει ότι είναι ώρα να την επιλέξετε ως τρόπο λειτουργίας και σκέψης και ζωής, ως τρόπο έμπρακτης ενέργειας.

Αγαπητοί μας, πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι οι πνευματικές συναντήσεις είναι συναντήσεις όπου ακούγονται πολύ ωραία πράγματα. Όμως όσοι το πιστεύουν αυτό, δεν έχουν καταλάβει ότι οι πνευματικές συναντήσεις μιλάνε γι' αυτά που είναι πραγματικότητα. Αυτά που υπάρχουν μέσα στη λογική σας δεν έχουν καμία πραγματική βάση. Η λογική σας εξαχρειώνει την ακεραιότητα του πνεύματος, η λογική σας εκπίπτει την αξία της αγάπης, η λογική σας ξεχνάει την ηθική του πνεύματος και την ακεραιότητά του. Αυτά τα οποία έρχονται δεν είναι θεωρητικές εξηγήσεις και αναλύσεις. Αφορούν μια πρακτική εφαρμογή. Αν θέλετε είναι ο τρόπος να γνωρίσετε τον αληθινό σας εαυτό. Να τον θυμηθείτε όχι διαβάζοντας κι όχι ακούγοντας. Να τον θυμηθείτε στην πράξη, να τον θυμηθείτε μπροστά στην πρόκληση, να τον θυμηθείτε μπροστά στον πειρασμό, να τον θυμηθείτε όταν τα πράγματα ζορίζουν μέσα στην πραγματικότητά σας, είτε ατομικά είτε κοινωνικά. Να θυμηθείτε να στηριχθείτε στην αγάπη, να θυμηθείτε να βασιστείτε στην ειρήνη και να ξεχάσετε ως μέσο στήριξης ή άμυνας, τη βία και την επίθεση.

Αυτά δεν είναι ωραία λόγια για εμάς που τα μεταφέρουμε αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τρόπος λειτουργίας της συνειδητότητας. Αυτά είναι η πνευματική πραγματικότητα, αυτά απαρτίζουν τον κόσμο που θέλετε να θυμηθείτε, δηλαδή τον δικό σας εαυτό που προσπαθείτε να ανακαλέσετε. Αυτός είναι ο δρόμος προς τον δικό σας αληθινό εαυτό. Τον εαυτό που έχει τη δική του εσωτερική δύναμη και τη δική του αυτόνομη παρουσία. Τον εαυτό που σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό και την υπόστασή του. Αυτός είναι ο εαυτός σας που μπορεί και συμβιώνει και συνυπάρχει με όλους τους άλλους χωρίς τριβή, γιατί δεν έχει τίποτα να χωρίσει με κανέναν άλλο πάνω στη Γη. Μπορεί να υπάρχει αυτόνομος, αυθύπαρκτος και σε σύνδεση με όλους τους άλλους, χωρίς να χάνει τον εαυτό του. Είναι αυτό τον Εαυτό, που σήμερα είναι μια ιερή μέρα για να θυμηθείτε. Γιατί είναι αυτός ο εαυτός, ο φωτισμένος νους γεμάτος αγάπη, που δέχεται να χάσει στο όνομα της αγάπης, παρά να κερδίσει στο όνομα της βίας. Είναι αυτός ο εαυτός που σήμερα τιμάται, γιατί σήμερα η ενέργειά του στη Γη έχει περάσει κι έχει κλειδώσει μέσα στο πρώτο πλέγμα. Και αυτό σημαίνει ότι γεγονότα θα συμβούν. Και είναι αναπότρεπτα γιατί αυτή είναι η πορεία που οι ίδιοι αποφασίσατε. Γιατί οι ίδιοι θέλετε να παραιτηθείτε της βίας, οποιαδήποτε μορφή βίας. Είναι ο δρόμος που οι ίδιοι καθορίσατε, μέρα με τη μέρα. Ότι είναι ο μόνος δρόμος που σας οδηγεί σε κάτι όμορφο.

Είχαμε πει πριν μερικούς μήνες ότι έχετε αρχίσει και γράφετε ένα βιβλίο και το γράφετε εσείς και βάζετε καινούργια δεδομένα. Το βιβλίο έχει ανοίξει και γράφεται. Και νέα δεδομένα έχουν αρχίσει και συμβαίνουν. Όλα τα δεδομένα αφορούν την αγάπη. Αφορούν τα στοιχεία της αγάπης, τις ικανότητες της αγάπης, τα χαρακτηριστικά της αγάπης και τις ποιότητες που απορρέουν από την αγάπη. Και αυτό δεν είναι καθόλου θεωρητικό. Αυτό είναι ο άξονας της ζωής σας. Αυτός είναι ο στόχος της ενσάρκωσής σας. Αυτός είναι ο λόγος που είστε εκεί. Και αυτό είναι και το ζητούμενο. Γιατί η αγάπη είναι ένας τρόπος ζωής, ύπαρξης και σκέψης. Δεν είναι απλώς μια λέξη. Η αγάπη είναι μια συχνότητα συνειδητότητας που περικλείει όλες τις άλλες. Η αγάπη είναι ο τρόπος να κοιτάτε την πραγματικότητα και να μπορείτε να βλέπετε όλη την πραγματικότητα. Κι όχι μόνο ένα μικρό κομμάτι της. Η αγάπη είναι ο τρόπος να βγείτε από το βάσανο και το δράμα του καθρέφτη. Η αγάπη είναι ο τρόπος να απαλλαγείτε από μαρτυρικές ζωές που συνέχεια επαναλαμβάνονται. Η αγάπη είναι ο τρόπος να φωτιστείτε. Η αγάπη είναι ο δρόμος για να γίνει το άλμα. Η αγάπη και οι ποιότητες που απορρέουν από αυτήν.

Θα βρεθείτε αρκετές φορές αντιμέτωποι με το «σκορπιό» μέσα σας, και το δηλητήριο που υπάρχει παντού στη Γη και στο συλλογικό. Θα έχετε κάθε λογικό ερέθισμα για να επιλέξετε τη βία. Συναισθηματικά, νοητικά, λεκτικά, σωματικά, με διάφορους τρόπους. Θυμηθείτε, ότι σήμερα ακούσατε αυτά τα λόγια, θυμηθείτε, ότι όλο αυτό είναι απλά ένα ερέθισμα. Μην το πάρετε ως πραγματικότητα. Μην του δώσετε μια υπόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που του αξίζει. Γιατί έτσι θα δώσετε στο σκοτάδι μια δύναμη πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αληθινά δικαιούται. Και έτσι θα απαξιώσετε όλη τη δική σας διαδρομή μέσα στο φως και στην αυτογνωσία. Θα χάσετε την αξία της επίγνωσης.

Ακριβώς, λόγω των γεγονότων που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες, έχουν μαζευτεί γύρω από τη Γη πάρα πολλοί καινούργιοι επισκέπτες. Είναι επισκέπτες που έρχονται από πολλούς διαφορετικούς αστερισμούς. Οι Αρκτούριοι είναι από εκείνους που σπάνια επισκέπτονται τη Γη. Ο  πιο σωστός όρος δεν είναι το σπάνια, αλλά πολύ ολιγομελείς επισκέπτες της Γης. Υπήρχαν πάντα, αλλά ήταν πάντα λίγοι. Αυτή την περίοδο, η Αρκτούρια ενέργεια υπάρχει παντού γύρω από τη Γη. Όπως επίσης, αυτή την περίοδο έχουν έρθει πάρα πολλές ενέργειες, από αστερισμούς που σπάνια επισκέπτονταν το δικό σας πλανήτη, τη δική σας πραγματικότητα. Ένας λόγος τους φέρνει σε σας. Ότι βρίσκεστε ακριβώς μπροστά από εκείνο το σημείο όπου έχετε να πηδήξετε ένα εμπόδιο για να βρεθείτε από τη μεριά της αγάπης. Βρισκόσαστε ακριβώς μπροστά. Για την ακρίβεια, είστε 3 βήματα πριν και παίρνετε φόρα για να μπορέσετε να υπερβείτε το φράχτη της ανάγκης για βία.

Αυτό το οποίο περιγράφουμε, δεν είναι απλώς μια διαδικασία που θα τη ζήσετε. Είναι και το κρίσιμο άλμα της αλλαγής. Γι' αυτό το λόγο είπαμε πως αν τώρα επιλέξετε τη βία ως λύση, ως δρόμο, δεν θα σταματήσει η διαδικασία εκεί γιατί θα δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη κορύφωση γιατί αυτό είναι το πιο κρίσιμο βήμα που έχετε να κάνετε. Το ζητούμενο είναι η επιλογή στην πράξη της αλήθειας του πνεύματός σας. Είναι στην πράξη η εφαρμογή όλων αυτών τα οποία έχετε νιώσει, έχετε αντιληφθεί, έχετε συναισθανθεί. Και σας δίνονται πλέον οι ευκαιρίες, κυριολεκτικά να τα επιλέξετε.

Όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν μαζευτεί, οι νεοφερμένοι, που έχουν μαζευτεί γύρω από το χώρο της Γαίας, όπως κάποιοι που έρχονται από τον αστερισμό του Κύκνου, που σπάνια τους βλέπαμε να επισκέπτονται το χώρο σας, όπως κάποιοι άλλοι που έρχονται από τον αστερισμό του Κυνός, που κι αυτοί λιγοπληθείς ήταν συνήθως ως θεατές ή συμμέτοχοι μέσα στο παιχνίδι της Γης, όπως κι αυτοί από τον αστερισμό του Δράκοντα, που ερχόντουσαν πάντα μεταμφιεσμένοι, οι οποίοι τώρα βρίσκονται γύρω από τη Γη, χωρίς καμία μεταμφίεση. Όλοι φέρουν και μια ενέργεια, γιατί καθώς καταλαβαίνετε το γεγονός ότι μιλάμε για πάρα πολλούς ξένους καινούργιους επισκέπτες, εκτός από τους παλιούς, σημαίνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη σύνθεση ενεργειών γύρω από τη Γη. Αυτό σημαίνει πως είτε συνειδητά το καταλαβαίνετε ότι κάτι συμβαίνει, είτε το συναισθάνεστε, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες συνθέσεις ενεργειών που περνάνε προς την πραγματικότητά σας. Κάποιες από αυτές σας φωνάζουν και σας ενθαρρύνουν να κάνετε το άλμα και κάποιες από αυτές σας λένε όλους τους καλούς λόγους που έχετε να κάτσετε στα αυγά σας.

Τελικά εσείς θα το ορίσετε. Όσο κι αν φοβάστε, όσο κι αν δεν θέλετε να πιστέψετε ότι είναι η θέση σας, είναιη καταλυτική θέση μέσα στο παιχνίδι, κανένας δεν μπορεί να πάρει τη θέση σας και να το ορίσει. Επομένως όλοι έχουν κάθε λόγο να θέλουν να σας επηρεάσουν. Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν τον αρχηγό ενός μικρού κράτους, που δεν ανήκει σε κανένα από τα κυρίαρχα κόμματα, αλλά που τον επισκέπτονται και του μιλάνε οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Και ο καθένας θέλει να τον πείσει να πάρει το μέρος του. Ακριβώς αυτή τη θέση έχετε. Ακριβώς αυτό συμβαίνει με τις ενέργειες κι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει ακόμα πιο έντονα.

Εκείνοι έχουν κάθε λόγο να θέλουν να σας επηρεάσουν. Κι εσείς έχετε κάθε λόγο να θέλετε να αποφασίσετε αυτό που εσείς θα ορίσετε. Οποίο κι αν είναι αυτό. Όμως είναι σημαντικό, ό,τι κι αν είναι αυτό να το αποφασίσετε συνειδητά. Είναι σημαντικό όπου κι αν διαλέξετε να σταθείτε, να μην το κάνετε χωρίς επίγνωση. Είναι σημαντικό να αξιώσετε, αν μη τι άλλο, το δικαίωμά σας να επιλέγετε για τη Γαία και την πραγματικότητά σας, έστω κι αν διαλέγετε αυτό που μπορεί να μη φαίνεται όμορφο. Τουλάχιστον ασκείστε το δικαίωμα να συνδημιουργείτε την πραγματικότητα όπως εσείς θέλετε.

Όπως καταλαβαίνετε η ενέργεια σήμερα είναι πολύ έντονη και ένας λόγος είναι ότι πράγματι υπάρχει πάρα πολλή ενέργεια γύρω σας, υπάρχουν πάρα πολλοί δάσκαλοι κυρίως που έχουν έρθει. Εγώ που σας μιλάω είμαι ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, αλλά μαζί μου σήμερα είναι όλοι οι Δάσκαλοι που δουλεύουν μαζί σας. Μαζί μου σήμερα είναι ενέργειες που έχουν ζήσει στη Γη και που έχουν κάθε λόγο να νιώθουν πάθος και ζέση για την ελευθερία σας για την άσκηση του ύψιστου δικαιώματός σας, που είναι η ελευθερία της συνειδητότητάς σας, την ευκαιρία σας να ζήσετε και να καθορίζετε εσείς αυτό που σκέφτεστε, ν' αποφασίζετε εσείς γι' αυτό που συμβαίνει στο συναίσθημά σας και κανένας άλλος.

Αυτοί οι Δάσκαλοι που είναι παντού γύρω σας σ' αυτό το χώρο, έχουν κάθε λόγο να θέλουν να σας παροτρύνουν και να σας ενθαρρύνουν να μην φοβηθείτε. Να μην δειλιάσετε. Είναι το ύψιστο δικαίωμά σας. Ασκείστε το. Είναι σημαντικό να είστε ελεύθεροι έστω κι αν κάνετε λάθος. Είναι σημαντικό να πάρετε συνειδητά θέση διεκδικώντας την παρουσία σας. Κι αν δεν θέλετε να το κάνετε για σας, κάντε το για την ανθρωπότητα και τη Γαία.

Μέσα από αυτές τις φαινομενικά ατομικές σας αποφάσεις, πλάθεται μια μελλοντική πραγματικότητα. πλάθονται τύχες και πεπρωμένα των επόμενων ψυχών που θα έρθουν να ζήσουν εδώ - αν θέλετε των δικών σας μελλοντικών γενεών, των δικών σας παιδιών.

Φτιάχνετε το μέλλον, δημιουργείτε αυτό που θα ακολουθήσει. Η συνειδητότητα μέσα στην ανθρωπότητα έχει φτάσει σε ένα όριο που δεν θέλει άλλο να πονάει. Οι ψυχές που ενσαρκώνονται είναι έτοιμες για την τελική πράξη της απελευθέρωσής τους, είναι η εποχή της αποφοίτησης. Είναι η εποχή όπου οι μελωδίες από τον ουρανό θα ακουστούν στη Γη. Και μπορούν να ακουστούν στη Γη. Είναι η εποχή για να ζήσετε τη δόξα των εαυτών σας, είναι η εποχή για να χαρείτε το ότι ξεφοβηθήκατε να αναλάβετε  την ευθύνη μιας πραγματικότητας και επομένως την ευθύνη της διαχείρισης του νου και του συναισθήματός σας.

Είναι μια ιστορική εποχή, είναι μια εποχή όπου ταιριάζει πολύ η ενέργεια των Σπαρτιατών. Είναι μια εποχή που είναι ή ταν ή επι τάς. Ή ελευθερία ή θάνατος. Είναι μια εποχή πολύ Ελληνική. Κι αυτή η πόλωση υπάρχει μέσα σας. Ίσως αυτό σας εξηγεί το γιατί η ενέργεια μεταφέρεται με τέτοια ένταση. Γιατί η ενέργεια κινητοποιεί αυτό το μέρος μέσα στα κύτταρά σας και στα δικά σας κρυμμένα ενεργειακά γονίδια. Υπάρχει μέσα σας, ειδικά σε σας τους Έλληνες, αυτή η δίψα για το φως και την ελευθερία. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο από ότι μπορεί να προσεγγιστεί με το μυαλό. Είναι μια υπαρξιακή ανάγκη. Είναι η ανάγκη της ύπαρξης να είναι ελεύθερη και να ξέρει τον εαυτό της. Αυτό ακριβώς έχει αυτή η χρονιά. Αυτό ακριβώς θα έρθει ως πειρασμός τους επόμενους μήνες. Επανειλημμένα. Στα Βαλκάνια θα συμβούν πολλές ανακατωσούρες, πολλές αναταραχές. Μέσα στη χώρα σας θα συμβούν σημαντικές αναταραχές. Μόνο για σταθερότητα δεν θα μπορείτε να μιλάτε. Στις προσωπικές σας σχέσεις, μέσα στις πόλεις σας, θα υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες και αφορμές για μικρές ή μεγάλες προστριβές. Θυμηθείτε πως όλα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο σε κλίμακα, είναι ευκαιρίες για επιλογή.

Σήμερα επισκεφτήκατε ένα συγκεκριμένο χώρο στην Αλκυόνη που συνδέεται ειδικά με την ενέργεια της ελευθερίας. Δηλαδή με την ικανότητά σας να βλέπετε καθαρά το φως, την αλήθεια. Να βλέπετε καθαρά τις επιλογές και να επιλέγετε καθαρά. Δεν είναι τυχαίος ο χώρος τον οποίο με το νου σας επισκεφτήκατε και ο οποίος επομένως μέσα σας ενεργοποιήθηκε συνειδητά.

Αυτός ο χώρος είναι ένας χώρος που κάθε φορά που κάθε φορά που άνοιγε μια καινούργια μυητική σχολή για το φως και την αλήθεια, ένα μέρος της ενέργειάς του αναμεταδιδόταν στη Γη. Η Ελλάδα, ο χώρος σας, είναι γεμάτος από τέτοιες συχνότητες. Είναι ένας σημαντικός χώρος γι' αυτά που συμβαίνουν. Συχνότητες από την Αλκυόνη έχουν δέσει εξυπαρχής του χρόνου σε αυτό το γεωγραφικό χώρο. Η ανάγκη για το φως, η ανάγκη για την ελευθερία δεν είναι τυχαία τόσο έντονα μέσα στη δική σας ενέργεια. Το χώμα που πατάτε είναι ποτισμένο από μια κραυγή που ζητάει την ελευθερία που φέρνει αυτογνωσία. Θέλω να είμαι ελεύθερος και πρέπει να με γνωρίσω.

Δεν είναι θέμα προγονικό, δεν είναι θέμα μελλοντικό. Είναι το μεγάλο θέμα της τωρινής σας δυνατότητας. Είναι το μεγάλο δώρο της τωρινής σας ζωής. Είναι μεγάλη ευκαιρία για να το ζήσετε. Κάποιοι θα έδιναν όσα-όσα, προκειμένου να είναι στη θέση σας και να το ζουν. Και πιστεύουν από τη δική μας μεριά, ότι θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να αποφασίσουν για την ακεραιότητα, για την εντιμότητα, για την αλήθεια και για την αγάπη, για την καλοσύνη και για την επιείκεια και για την ανέχεια και για την ανεκτικότητα, για την ειρήνη.

Όμως αυτοί δεν έχουν τις εμπειρίες τις δικές σας, δεν έχουν ζήσει τις ζωές σας και είναι σίγουρο πως αν βρίσκονταν στη θέση σας θα ήταν γι' αυτούς πολύ πιο δύσκολο από ότι είναι για σας. Θα ήταν πολύ λιγότερες οι δυνατότητές τους να σταθούν μαζί με την αλήθεια και να ορθώσουν το παράστημα μαζί με το όμορφο και το καλό. Μαζί με το φως.

Το φως δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα. Είναι η κατάσταση όπου εσείς είστε ελεύθεροι και ζείτε ελεύθεροι. Ο νους σας είναι ελεύθερος και η καρδιά σας είναι ελεύθερη. Το φως είναι η πραγματικότητα. Είναι  το ζητούμενο, είναι το μεγαλύτερο δικαίωμά σας να είσαστε ευτυχισμένοι. Αυτό είναι το φως. Δεν μπορείτε να έχετε ευ-τυχία, όταν είσαστε μέσα στο σκοτάδι. Δεν μπορείτε να φτιάξετε τίποτα όμορφο μέσ' το σκοτάδι, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη σας, ευτυχία. Ότι φτιάχνετε το καλό. Το κατασκευάζετε το καλό. Το ποιείτε το καλό.

Αγαπητοί μας,

Δεν είναι σήμερα μια μέρα που οι Δάσκαλοι που είναι εδώ και με πολύ τιμή σας περιβάλλουν, είναι σε διάθεση να μιλήσουν με ανακουφιστικά λόγια. Γιατί αισθάνονται ότι είναι πολύ πιο σημαντικό και ουσιώδες να σας μεταφέρουν τη σημαντικότητα του καιρού, τη σημαντικότητα αυτών που συμβαίνουν, την αληθινή σημασία τους και το βάθος των πραγμάτων. Και καθώς οι Δάσκαλοι που είναι εδώ, μεταξύ των οποίων δύο που ουσιαστικά κινούν την ενέργεια, όπως την παραλαμβάνετε, είναι ο Ελ Μόρυα και ο Κουτχούμι, μαζί με τη Lady Nada. Αυτοί οι 3, αυτό που ουσιαστικά θέλουν να ακούσετε σήμερα, είναι πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αγάπης. Αν θέλετε, είναι μια σιωπηλή «σταυροφορία» του να φέρετε το σύμβολο της αγάπης στην πράξη. Να κινηθείτε προς την αγάπη και να ζήσετε με την αγάπη.

Και είναι μια τελική πράξη υπέρβασης, ας την πούμε έτσι, επιλογής στην ουσία. Η Lady Nada έχει δουλέψει με όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ. Όπως έχει δουλέψει και μ' αυτούς οι οποίοι θα διαβάσουν κάποια στιγμή αυτά που λέχθηκαν σήμερα και θα αισθανθούν κάτι μέσα τους να συγκλονίζεται. Έχει δουλέψει μαζί τους και μ' αυτούς και μαζί της εσείς, έχετε εργαστεί για την αγάπη. Ξέρετε τις ποιότητες της αγάπης. Σας συγκινεί η δυνατότητα να υλοποιήσετε αυτό ως πραγματικότητα. Κινεί την ύπαρξή σας. Εσείς που είστε σήμερα εδώ κι όσοι θα συγκλονιστείτε και θα κλονιστείτε διαβάζοντας αυτά που λέγονται, έχετε δουλέψει με Δασκάλους, έχετε μαθητεύσει σε Δασκάλους κι είσαστε απεσταλμένοι Δασκάλων. Έχετε έρθει να διδάξετε μέσα από παράδειγμα, μέσα από πρακτική εφαρμογή. Έχετε έρθει να ζήσετε πρώτα εσείς το μεγαλείο της αγάπης και να το μεταδώσετε σε άλλους ανθρώπους.

Είσαστε πρεσβευτές των Δασκάλων που τιμάτε. Είσαστε οι πρέσβεις τους, οι ιεροί πρέσβεις τους. Σε σας στηρίζεται ο Θεός, στην αγάπη που έχετε μέσα σας για το όμορφο. Σε σας στηρίζονται οι μελλοντικές γενιές στην ανθρωπότητα. Στην επιθυμία σας να δημιουργήσετε υπέροχο μέλλον. Όμορφο μέλλον και ειρηνικό για τις γενιές εκείνες. Είστε η τιμημένη γενεά. Είστε η τιμημένη ομάδα, είστε οι λεβέντες του Πνεύματος. Είστε οι τολμηροί και πρωτοπόροι πνευματικοί δημιουργοί. Είστε μια ιδιαίτερη πάστα πνευματικών όντων.

Εσείς μπορεί να μην νιώθετε ότι είστε τίποτα από όλα αυτά που μόλις ακούσατε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είσαστε απλώς ένας άνθρωπος, όμως η αλήθεια είναι ό,τι είναι και δεν εξαρτάται από το τι το μυαλό σας νομίζει. Και δεν επηρεάζεται από το τι το μυαλό σας πιστεύει. Και το ουσιαστικότερο είναι ότι η αλήθεια θα συνεχίσει να λάμπει μέσα σας, όσο κι αν προσπαθείτε να την κρύψετε.

Έχετε μια ύψιστη ευκαιρία, να φέρετε όλη την ενέργεια μέσα από το χριστικό πεδίο σε εκδήλωση. Αυτό συμβαίνει τώρα στην ανθρωπότητα. Η ενέργεια του Ιησού κι όλων των φωτισμένων, καλούνται να ενεργοποιηθούν μέσα σας. Ο δικός σας ανώτερος εαυτός, ο δικός σας αγαπημένος, φωτισμένος, ειρηνικός εαυτός, ζητά να τον πάρετε, ζητά να τον λάβετε και να τον διαλέξετε, απέναντι σ' ένα φοβισμένο και διχαστικό εγώ.

Και νομίζουμε αγαπητοί μας, ότι η επιλογή αυτή είναι πολύ εύκολη.

Οι Δάσκαλοι που σήμερα κυρίως, καθόρισαν τις ενέργειες, όπως μεταφέρθηκαν σε σας, είναι οι τρεις ενέργειες που δουλεύουν ήδη και θα δουλέψουν πολύ έντονα και κυρίαρχα το διάστημα που έρχεται. Είναι οι τρεις θεμελιώδεις ενέργειες που αλλάζουν μέσα στη συνειδητότητά σας, αν θέλετε είναι η νέα αφύπνιση μέσα στο νου σας, το ότι εσείς επιλέγετε τη σκέψη και το συναίσθημα κι εσείς καθορίζετε τελικά την εξέλιξη. Είναι η τιμητική των τριών Δασκάλων, του Ελ Μόρυα, του Κουτχούμι και της Lady Nada, καθώς και είναι και η τιμητική περίοδος πολλών Αγίων από όλες τις θρησκείες, το διευκρινίζουμε παρ' όλο που δεν θα έπρεπε, είναι η τιμητική πολλών Αγίων, δηλαδή πολλών όντων που ήρθαν και γείωσαν στην πράξη την αγάπη και την ειρήνη, οι οποίοι έρχονται να βοηθήσουν.

Αυτή είναι μια ιερή τριάδα, γιατί η ανάμειξή της στα δρώμενα της ανθρωπότητας, είναι πανάρχαιη, και η ανάμειξή της σε μια κρίσιμη περίοδο για σας είναι καθοριστική.

Και μέχρι την επόμενη φορά, αγαπητοί μας, να θυμάστε ότι είστε εκείνοι που λειτουργούν ως πρέσβεις αυτών των Δασκάλων που θαυμάζετε. Έχετε ίδιες ποιότητες και συχνότητες με εκείνους. Και μπορείτε να πάρετε και σθένος και δύναμη και αγάπη και διαύγεια και σοφία από αυτούς που σας καθοδηγούν. Θα ανακαλύψετε ότι τα έχετε κι εσείς οι ίδιοι.

Και μέχρι την επόμενη φορά, είθε το πνεύμα σας να σας καθοδηγεί να βρείτε την αλήθεια σας. Είθε ο αληθινός σας εαυτός να ακουστεί βροντερός και δυνατός μέσα σας, ώστε κάθε φόβος να διασπαστεί και να εκτιναχθεί μακριά από αυτό που αληθινά είστε. Είθε η αγάπη και η ειρήνη να βασιλέψουν μέσα σε σας που ατομικά μας ακούτε ή που το διαβάζετε και είθε να κάνετε όλες τις επιλογές που θα σας κάνουν να είστε πιο αληθινά από αυτό που ήδη είστε. Και έτσι είναι!


© 2009 Χαριτίνη Χριστάκου