Σμαραγδένιος Κύκλος


Το τσόφλι του αυγού θρυμματίζεται

8 Ιουλίου 2013

«jom, jon, jot» (Γιομ Γιον Γιοτ).

Αυτοί είναι τρεις ήχοι, τρεις χαιρετισμοί.

Χαιρετώ τον Νου του Θεού μέσα σου, χαιρετώ τον Νου του Ανώτερου Εαυτού σου, χαιρετώ τον Νου σου.

Καλωσήλθατε λοιπόν αγαπητοί φίλοι και εμείς καλώς σας βρίσκουμε σήμερα. Είναι μια ξεχωριστή μέρα με μια ξεχωριστή ενέργεια. Υπάρχει μέσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Γης και μέσα στην ενέργεια αυτού του χώρου, των όντων που είναι εδώ σήμερα, μια ιδιαίτερη χαρά. Έχουν μαζευτεί πολλοί από τους αγγέλους με τις σάλπιγγες, μουσικές παίζουν, υπάρχει ένας εορτασμός μια χαρά και μια πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ο λόγος είναι ότι οι ενέργειες ανοίγουν, αυξάνουν, εκλεπτύνονται και πιο λεπτοφυή, πιο όμορφα υφασμένα μοτίβα δημιουργούνται μέσα και γύρω από τον πλανήτη. Είναι πράγματι εδώ και δύο ημέρες που υπάρχει μια γιορτή η οποία σήμερα κορυφώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλαξαν οι συναντήσεις [γίνονται τώρα κάθε νέα σελήνη], δεν είναι τυχαίο ότι η ιδέα να του συναντιόμαστε στις Νέες Σελήνες εγκαινιάστηκε πολύ πρόσφατα. Έπρεπε σήμερα να είμαστε μαζί. Έπρεπε σήμερα να ενώσουμε την ενέργεια. Εσείς από την μεριά σας και εμείς μαζί σας.

Σήμερα ταξιδέψατε μακριά από τον χώρο και τον χρόνο της Γαίας στον χώρο και στον χρόνο της Αλκυόνης, στον χώρο και τον χρόνο του Ήλιου σας, και τελικά στον χώρο και στον χρόνο του μεγάλου Κεντρικού Ήλιου! Παρότι για τον νου σας αυτό συνιστά απλώς ένα αιθερικό ταξίδι, θέλουμε να σας πούμε ότι πράγματι αλλάζουν οι χρόνοι σας όταν διαλογίζεστε και μέσα στον διαλογισμό σας ταξιδεύετε.

Ο χρόνος αλλάζει κάθε φορά που ένα πνεύμα σε ανθρώπινη βιολογία διαλογίζεται, και αλλάζει ακόμα πιο πολύ ο χρόνος όταν το πνεύμα μέσα στην ανθρώπινη βιολογία συνειδητά συνδέεται με άλλους πλανήτες και άλλα ηλιακά συστήματα. Η επιστήμη της Γης λέει πως όταν ταξιδεύετε πέρα από δική σας ατμόσφαιρα αλλάζει ο χρόνος για σας και μετράει διαφορετικά. Εσείς δεν γερνάτε, και όταν επιτρέψετε βλέπετε ότι είστε ακόμα νέοι ενώ η ανθρωπότητα έχει γεράσει. Τι πιο ωραίο  κίνητρο λοιπόν για να σας καλέσουμε να ξεκινήσετε πιο συστηματικά τους διαλογισμούς; Γιατί δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον πιο εύκολο τρόπο αντιγήρανσης που δεν έχει καμία αντένδειξη, δεν έχει καμία παρενέργεια, δεν έχει καμία βιοχημική επίδραση μέσα στις βιολογίες σας;  Διαλογιστείτε πιο συστηματικά, διαλογιστείτε πιο συχνά, διαλογιστείτε περισσότερη ώρα, και ανακαλύψτε το κλειδί της επιβράδυνσης του χρόνου, όχι μόνο για τους ρυθμούς της ζωής σας αλλά και για τους ρυθμούς της βιολογίας σας. Όσο πιο συνειδητά ταξιδεύετε, και όσο πιο πολύ αξιοποιείτε στον διαλογισμό σας την ικανότητά σας να συνδέεστε με χώρους και πραγματικότητες που πάνε πιο αργά από σας και ζουν πολύ περισσότερο από σας, τόσο πιο πολύ αναζωογόνηση του νου σας και τελικά η αναζωογόνηση και η επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων σας φυσιολογικά και απλά συμβαίνουν.

Σήμερα επισκεφθήκατε τον πυρήνα της Γης για άλλη μια φορά. Θέλουμε να φέρουμε στην μνήμη σας, το γεγονός πως ο πυρήνας της γαίας κινείται σε ένα πολύ πιο βραδύ χρόνο από την επιφάνεια. Ο πυρήνας της γαίας δεν έχει στην ουσία σχεδόν καθόλου χρόνο. Είναι πάρα πολύ κοντά στο άχρονο. Γι' αυτό και χρησιμοποιείται σαν μια αποθήκη ή σαν μια συγκέντρωση του ανώτερου νου σας. Θα μπορούσατε να φανταστείτε πως ο Ήλιος που φωτίζει την Γαία είναι ο αρσενικός ανώτερος Νους σας και ο πυρήνας της Γαίας είναι ο θηλυκός ανώτερος νους σας. Και οι δύο μαζί δημιουργούν μια πραγματικότητα μέσα στην οποία το πνεύμα μπορεί να ζήσει την ανθρώπινη εμπειρία, μπορεί να θυμηθεί τι είναι, ποιος είναι και μπορεί να κάνει επιλογές και να εξερευνήσει την ελευθερία των επιλογών του. Βγάζοντας το κάθε πνεύμα τα δικά του συμπεράσματα, κάνοντας το κάθε πνεύμα τις δικές του επιλογές, και δημιουργώντας το κάθε πνεύμα την δική του πορεία.

Η Γαία αποτελείται από τρεις διαφορετικές ενεργειακές διαστρωματώσεις. Υπάρχει ο πυρήνας της. Υπάρχει η δεύτερη διαστρωμάτωση, και υπάρχει η τρίτη διαστρωμάτωση που καταλήγει στον φλοιό. Φανταστείτε λοιπόν πωςο πυρήνας είναι ο Νους του Θεού, όλων των ανώτερων εαυτών σας. Φανταστείτε ότι η δεύτερη διαστρωμάτωση του πλανήτη σας είναι ο κάθε ένας ανώτερος εαυτός, ατομικά πια, και η τρίτη διαστρωμάτωση ότι είναι ο Νους της ανθρώπινης βιολογίας ο νους που κατοικεί μέσα στην ανθρώπινη βιολογία.

 Ζητάτε να κάνετε σύγκλιση με τον ανώτερο νου και έχουμε πει πολλές φορές ότι τον ψάχνετε στον ουρανό. Δεν σκέπτεστε να πάτε πιο βαθειά λίγο στην γη. Ζητάτε να κάνετε σύγκλιση με τον νου του Θεού, της Πηγής, ως ένα, και ψάχνετε ψηλά στον ουρανό. Δεν σκέπτεστε να βυθιστείτε στον πυρήνα της Γαίας. Και όμως αγαπητοί φίλοι τρεις διαφορετικοί νόες αλληλεπικαλύπτουν ο ένας τον άλλο προκειμένου εσείς να έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε τι πραγματικά γίνεται και τι συμβαίνει.

Ζείτε την ώρα που η συνειδητότητά σας σπάει το τσόφλι του αυγού και βγαίνει ο νους σας σε μια πολύ μεγαλύτερη πραγματικότητα από αυτήν που μέχρι τώρα αντιλαμβανόταν. Οι όροι  των δεδομένων θ' αρχίσουν ν' αλλάζουν και αυτά που μέχρι τώρα ήταν σταθερά, πάγια μέσα στην αντίληψη σας γίνονται πιο ρευστά και διευρύνονται και αρχίζουν ν' αποκτούν διαφορετικές έννοιες. Αυτή την εποχή, ζείτε μια κατάσταση όπου από ένα σαφή ορισμό της πραγματικότητάς σας και της ζωής σας, κινείστε προς μια μεγαλύτερη ασάφεια του ορισμού της ζωής του νοήματος και του ρόλου σας μέσα σ' αυτήν. Τα ίδια δεδομένα της ζωής σας, οι σημαντικοί όροι που είναι οι πόλεις σας, η εργασία σας, η εκπαίδευσή σας, η γνώση σας, η καλλιέργειά σας, το χόμπι σας, όλοι οι όροι οι οποίοι είναι κεντρικοί για να ζήσετε την ζωή σας στην Γαία θ' αλλάζουν σιγά-σιγά έννοια, και ήδη έχουν αλλάξει έννοια για πολλούς από εσάς.

Ζείτε λοιπόν την εποχή που κυριολεκτικά το τσόφλι του αυγού θρυμματίζεται και εσείς έκθαμβοι, μερικές φορές απορημένοι, μερικές φορές τρομαγμένοι, μερικές φορές ανήσυχοι από τον θόρυβο που κάνει το τσόφλι, αναρωτιέστε τι γίνεται. Έκθαμβοι κοιτάτε το καινούργιο. Δεν το ζείτε ακριβώς έτσι μέσα στο σώμα, αλλά τα αισθαντικά σας πεδία έτσι το ζουν. Είστε έκθαμβοι από την διαδρομή, είστε έκθαμβοι από το που πάει όλο αυτό! Είναι σαν να μπορούσατε να δείτε ένα μικρό κομμάτι του ουρανού, και σιγά σιγά ο ουρανός ανοίγει όλο και πιο πολύ μπροστά στα έκθαμβα μάτια σας. Είναι σαν όλο και περισσότερο αρχίζετε να ψυχανεμίζεστε την μαγεία και το μεγαλείο που έκρυβε η ζωή, που οι λέξεις περιόριζαν με την έννοια που τους είχε δοθεί, και τα λόγια απέκρυπταν από σας.

Δεν είναι τάχα ο χρόνος μια τέτοια έννοια που σιγά σιγά αλλάζει και ενώ ήταν τόσο συμπαγής και συγκεκριμένος, αρχίζει και φεύγει από τα χέρια σας, και παύει να είναι χειροπιαστός και συνέχεια ξεγλιστράει, και σεις συνέχεια δεν τον προλαβαίνετε και σεις συνέχεια τρέχετε να μπορέσετε να τον ξαναπιάσετε, όπως κάποτε μπορούσατε. Δεν μπορείτε πια να τον πιάσετε όπως κάποτε... Δεν μπορείτε πια να τον χαλιναγωγήσετε όπως κάποτε.  Δεν μπορείτε πια να τον περιορίσετε. Δεν μπορεί ο χρόνος πια να μικρύνει. Ο χρόνος απλώνει και γεμίζει και αυτό σημαίνει ότι γίνεται πιο αργός. Για σας φαίνεται τα πράγματα να τρέχουν πιο γρήγορα, όμως ο χωροχρόνος της Γαίας γίνεται σιγά σιγά και πιο αργός.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για σας και την πραγματικότητα και την θέση σας μέσα σε αυτήν. Αν ξεγελαστείτε από αυτό που φαίνεται θα τρέχετε συνέχεια λαχανιασμένοι, έχοντας την αίσθηση ότι ο χρόνος γίνεται καπνός και φεύγει. Αν αρχίσετε να πηγαίνετε πιο συχνά βαθειά μέσα σας κινούμενοι οι ίδιοι προς ένα αργό χρόνο θα μπορέσετε να βρείτε το σημείο μέσα σας όπου εσείς με τον πιο αργό χρόνο της γαίας παντρεύεστε.

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, γεμάτη καινούργια ανοίγματα και ξεκινήματα. Είναι μια νέα Σελήνη και αυτό σημαίνει ότι η Αλκυόνη σήμερα εγχέει στην Γαία, στον κεντρικό Νου της, που είναι κάτω από τα πόδια σας, τα νέα σχέδια, τις νέες συχνότητες, εγχέει νέες ποιότητες, νέες παρορμήσεις τις οποίες σιγά-σιγά τις επόμενες μέρες θα αισθανθείτε. Σας σπρώχνει η Αλκυόνη μαζί με την Γαία σε καινούργιες αντιλήψεις, ώστε να νοιώσετε καλά μέσα σε φαρδιά ρούχα. Σε φαρδιά ρούχα για έννοιες, για λόγια και για σκέψεις.

Θέλουμε λοιπόν να σας βάλουμε τώρα να κάνετε μια πρακτική άσκηση. Ωραία είναι τα λόγια, ξέρουμε ότι τα παραλαμβάνετε με δίψα στο βάθος της καρδιάς σας, ξέρουμε ότι τρέφουν την ψυχή σας, αλλά δεν είναι επίσης ωραίο όταν ο νους σας καλύπτει τις ανάγκες του και τις περιέργειες του; Φανταστείτε λοιπόν ότι αλλάζετε αυτή την στιγμή την αντίληψη που έχετε για τις μέρες σας. Σκεφθείτε το λίγο.

Φανταστείτε λοιπόν ότι ανοίγετε τα μάτια σας αυτήν την στιγμή και ξαφνικά από το μυαλό σας έχουν σβηστεί οι μέρες όπως τις μετράγατε. Δεν υπάρχει πια Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ρυθμό του φωτός. Το φως έρχεται, το φως φεύγει, το φως έρχεται, το φως φεύγει. Ο Ήλιος φαίνεται ο Ήλιος χάνεται. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ζει μόνο μ' αυτό τον ρυθμό:  

Ο Ήλιος έρχεται και ο Ήλιος φεύγει και ο Ήλιος έρχεται και ο Ήλιος φεύγει και καμία μέρα δεν έχει τίποτε διαφορετικό πάνω της από την προηγούμενη ή από την επόμενη, πέρα από αυτό που η ίδια κομίζει - όχι αυτό που το μυαλό σας της αποδίδει. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ήταν πριν «το Σάββατο και η Κυριακή», με «την Δευτέρα και την Τρίτη». Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ' αυτό που ήταν κάποτε το «Μεγάλο Σάββατο» σε σχέση με αυτό που ήταν κάποτε «οι Αποκριές». Είναι κάθε μέρα ακριβώς ίδια. Το φως έρχεται, το φως φεύγει. Είναι όλες οι μέρες αυτές ίδιες για εσάς. Φανταστείτε τον εαυτό σας πραγματικά να ζει μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο πραγματικότητας, όπου δεν σας λέει κανείς ποιες μέρες έχετε να εργαστείτε, ποιες μέρες έχετε να κάτσετε. Δεν σας λέει κανείς ποιες μέρες πρέπει να πάτε στην Τράπεζα να πληρώσετε και ποιες όχι. Δεν σας λέει κανείς ποιες μέρες πρέπει να νηστέψετε και ποιες όχι. Δεν έχετε κανένα εξωτερικό κανόνα για να ζήσετε, όλες οι μέρες, όλος ο χρόνος είναι δικός σας. Δεν υπάρχουν επτά μέρες, δεν υπάρχουν τριανταμία μέρες. Και αυτό είναι πολύ αλήθεια!  Ο πεμπτοδιάστατος νους σας δεν αναγνωρίζει αυτό τον χρόνο, στον οποίο εσείς πιστεύετε, και δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος τον οποίο τόσο πιστά ακολουθείτε. Υπάρχουν οι ώρες που το φως είναι εκεί και σας καλεί να ενεργοποιηθείτε, και το φως απέρχεται και σας καλεί να μαζευτείτε μέσα σας. Και το φως ξαναέρχεται και σας ζητάει να βγείτε μαζί του, και το φως ξανακρύβεται και σας ζητάει να βυθιστείτε μέσα στον εσωτερικό σας κόσμο. Είναι τόσο απλά.

Αν λοιπόν οι μέρες από μόνες τους δεν έχουν καμία ιδιαίτερη απόχρωση και είναι όλες ίδιες, πώς αλλάζει αυτό για σας την αντίληψή σας για την εργασία; Και για να το κάνουμε πιο πρακτικό... φανταστείτε ότι έτσι πρόκειται να είναι όλη σας η ζωή από δω και πέρα. Ότι δεν θα έχει μήνες, δεν θα έχει εβδομάδες, δεν θα έχει χρόνια. Είναι απλώς μια σειρά από εναλλαγές ανάμεσα στις ώρες που βλέπετε το φως του Ήλιου και στις ώρες που δεν το βλέπετε, μέχρι να φύγετε από αυτόν τον πλανήτη.

Τι θα φανταζόσασταν ότι θα σας άρεσε να κάνετε για όλο αυτό το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της ζωής σας; Τι θα ήταν αυτό που μέσα σ αυτό τον χρόνο θα γέμιζε την καρδιά σας με ευχαρίστηση και θα σας άρεσε να το κάνετε κάθε μέρα; Όχι γιατί θα ήταν η εργασία σας, ούτε γιατί θα ήταν το χόμπι σας, αλλά γιατί απλά θα σας άρεσε να καταπιάνεστε με αυτό κάθε μέρα; Όσο θα έχει φως, εσείς θα καταπιάνεστε με αυτό. Θα είχαμε άλλη μία ευκαιρία ν' ασχοληθείτε με αυτό.

Αυτό ακριβώς σας ζητάμε να νοιώσετε, να σκεφτείτε και να απαντήσετε. Γιατί αυτό είναι πολύ κοντά... Είναι ακριβώς εκεί που η ψυχή σας βρίσκεται. Η ψυχή σας δεν καταλαβαίνει την Δευτέρα, την Πέμπτη, το Σάββατο. Η ψυχή σας έχει μπει σ' ένα σώμα και ζει μια απίστευτη ευκαιρία. Ήρθε πολύ περιορισμένη μέσα σε τρισδιάστατους λογικούς κανόνες αντίληψης, λειτουργίας και πρόσληψης της πραγματικότητας. Έχει αρχίσει ν' απελευθερώνεται όλο και πιο πολύ. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει κάθε φορά που το φως φωτίζει αυτήν την πραγματικότητα. Κάθε φορά που της δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να ενεργήσει. Ξέρει τι είναι αυτό που θα μπορούσε και θα ήθελε κάθε μέρα να κάνει και δεν θα το βαριόταν. Ξέρει τι είναι αυτό που θα την γέμιζε και θα την έκανε να νοιώθει ευτυχισμένη που είχε άλλη μια μέρα τον ήλιο να φωτίζει την πραγματικότητα και εκείνη να μπορεί να κάνει αυτό.

Όσο πιο βαθειά επιτρέψετε ν' αναρωτηθείτε μέσα από αυτή την οπτική του χρόνου τι θα σας άρεσε να κάνετε, τόσο πιο κοντά θα είστε στην απάντηση γατί πραγματικά είστε εδώ και ζείτε αυτή την ζωή. Κανένας σας από σας που είστε εδώ αυτή την στιγμή, και από σας που θα το ακούσετε αυτό στην στιγμή σας, την οποιαδήποτε στιγμή σας, δεν έχετε έρθει εδώ για να ζείτε με βάση το τριήμερο, ούτε το πενθήμερο, ούτε τις αργίες ούτε τις εθνικές επετείους. Αυτά είναι περιορισμοί. Η ψυχή σας είναι ελεύθερη.

Η ψυχή σας δεν γνωρίζει τέτοιο κατακερματισμό μέσα της. Ο κατακερματισμός του χρόνου πετσοκόβει την ενέργεια της ψυχής σας και την κάνει μικρά μικρά κομματάκια, που μετά γίνεται πολύ δύσκολο για σας να τα ενώσετε και να δείτε την εικόνα. Θέλετε την εικόνα. Το ξέρουμε. Βγείτε από την προηγούμενη αντίληψη του χρόνου και αφήστε τον εαυτό σας να βρει μια νέα φόρμουλα να ζήσει, όπου οι μέρες σας δεν έχουν προσδιοριστεί και καθοριστεί  από άλλους, όπου ο χρόνος σας δεν μετρά αντίστροφα την ζωή σας.

Ο χρόνος, όπου η εβδομάδα έχει συγκεκριμένες μέρες, και οι μέρες έχουν συγκεκριμένες ώρες, και ο μήνας έχει συγκεκριμένες βδομάδες, και ο χρόνος έχει συγκεκριμένους μήνες επίσης, είναι η αντίληψη η οποία πυροδοτεί τους κωδικούς της γήρανσης, τον περιορισμό της αντίληψης, τον κατακερματισμό της σκέψης. Αυτή η αντίληψη χρόνου δεν σας αφήνει να προσλάβετε την πραγματικότητα ως αυτό το πολύ μεγαλύτερο, που όλοι ψυχανεμίζεστε ότι είναι.

Η κατάτμηση της αντίληψης του χρόνου έχει δημιουργήσει το είδος της εκπαίδευση που ζείτε, την αντίληψη για την υγεία, για την ζωή, για την καθημερινότητα, για την εργασία. Μα δεν υπάρχει καμία τέτοια αντίληψη μέσα στην ψυχή σας, κανένας τέτοιος κατακερματισμένος χρόνος, γιατί οι ίδιοι εσείς δεν είστε κατακερματισμένοι. Πώς μπορεί ένα πνεύμα τόσο ώριμο και τόσο πλήρες να νοιώσει ποτέ καλά μέσα σ' ένα χρόνο που έχει γίνει κομματάκια; Πώς μπορεί ένα όν που γνωρίζει μόνο το άχρονο και ενιαίο χρόνο, να μπορεί ποτέ να βρει τον εαυτό του, αν σκέπτεται τον χρόνο σε τόσο μικρά ψήγματα; Του είναι αδύνατον.

Γιορτάζετε το σπάσιμο από το τσόφλι του αυγού γιατί αυτό σας φέρνει αέρα ελευθερίας, σας κάνει να υποψιάζεστε ότι θα μπορέσετε ν' αποδεσμευτείτε. Οι αλυσίδες είναι αόρατες, και η σύνδεση των κρίκων τους είναι στην αντίληψη και στην σκέψη. Κάθε κατακερματισμένη σκέψη που μπορεί να μπει σε ένα μικρό κουτάκι του χρόνου είναι ένα κομμάτι-κρίκος από την αλυσίδα. Θέλετε να βρείτε την ελευθερία σας, γιατί η ελευθερία σας συνδέεται με την αφθονία σας και το απεριόριστο των πόρων σας. Αυτή η ελευθερία συνδέεται με τον χρόνο σας και τι σκέπτεστε για την μέρα σας.

Σήμερα λοιπόν θέλουμε να σας καλέσουμε, ίσως και να σας παρακαλέσουμε, αν το κάλεσμα δεν αρκεί, να φλερτάρετε, ν' ασχοληθείτε και να σκεφθείτε ξανά και ξανά αυτή την ιδέα που σήμερα εισάγουμε μέσα στον νου σας. Θέλουμε ν' αφήσετε τον εαυτό σας να ξεφοβηθεί αυτή την ανατρεπτική ιδέα έτσι ώστε να μπορέσει ο νους σας να μετακινηθεί προς τα εκεί κάθε μέρα του ορίζεται από το φως. Είναι μια μεγάλη ανατροπή το να βγείτε από τις επτά μέρες, το να μην ζήσετε με τις επτά μέρες. Αλλά ποιος σκλάβος μπόρεσε ποτέ να είναι ευτυχισμένος; Ποιο ον του Γαλαξία σας έχει πει ποτέ ότι μετράει το κάθε λεπτό της αναπνοής του; Φαντάζεστε αυτούς που ίσως θαυμάζετε, τους Πλειάδειους, τους Σείριους τους Ανδρομέδιους, και άλλους υψηλής νόησης και ψυχισμού πολιτισμούς να μετράνε την κάθε τους αναπνοή αντίστροφα μετρώντας το πότε θα πεθάνουν; Περιμένοντας πότε θα έρθει η εποχή της αρρώστιας; Μα αυτό από μόνο του είναι η αρρώστια  και είναι η αιτία της αρρώστιας, της θλίψης και της δυστυχίας...

Μπορεί να αναρωτιέται ο νους σας, «καλά και πώς αυτοί μετράνε τον χρόνο»; Αν δεν έχουν ένα ημερολόγιο να περιορίζει  το μυαλό τους σε μικρά κομματάκια, τι κάνουν αυτοί; Πώς καταλαβαίνουν τον χρόνο που περνάει; Ο χρόνος τους περνά όπως έχει αρχίσει να κυλά αργά ο χρόνος της Γαίας. Μετρούν τον χρόνο τους περιγράφοντας την εποχή της ανάπτυξης τους. Φανταστείτε τον εαυτό σας να περιγράφεται από τους γονείς σας ότι είναι στην αρχή της εποχής του αυθορμητισμού, όταν είστε πολύ μικρά παιδιά. Μετά είστε στην αρχή της εποχής της ξενοιασιάς και της χαράς, και μετά είναι στην αρχή ή στην εποχή της περιέργειας, και μετά στην εποχή της διερεύνησης και της εξερεύνησης, και μετά είναι στην εποχή της δράσης και της εξωτερικής αναζήτησης, και μετά στην εποχή της αφομοίωσης και της ωρίμανσης, και μετά στην εποχή της επικέντρωσης και της εστίασης, και μετά είναι στην εποχή της γενικότερης ωριμότητάς του και είναι στην εποχή της σοφίας του. Να ένας καινούργιος τρόπος που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε ως αντίληψη για τις ζωές σας.

Αν γνωρίζεις ότι μπαίνεις στην εποχή της σοφίας σου, δεν μετράς την ζωή σου μ' ένα χρονόμετρο αντίστροφα. Δεν μετράς για κάτι που τελειώνει αλλά για κάτι που ξεκινά. Εσείς όταν μπαίνετε στα 70ηντα, στα 60ντα στα 80ντα σας, μετράτε αντίστροφα περιμένοντας τον θάνατο. Και πως είναι δυνατόν αυτό να πει στα κύτταρά σας να ξανανιώσουν; Πώς είναι δυνατόν αυτό ν' απενεργοποιήσει τους κωδικούς του θανάτου, και να ζωντανέψει το πνεύμα μέσα στην βιολογία;

Εσείς σκέφτεστε σ' εκείνες τις ηλικίες, και νωρίτερα, ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, ότι γερνάτε, ότι έχετε μπει στην εποχή του γήρατος και μετράτε αντίστροφα πότε θα έρθει η ώρα που ο Χάρος θα έρθει να σας πάρει. Τι ωραία ιδέα και αυτή! Πόσο ευχάριστα πρέπει να νοιώθουν τα κύτταρά σας όταν το σκέφτονται αυτό! Σκεφτείτε εάν αντί γι' αυτό, εσείς σκεφτόσασταν ότι ξεκινά η εποχή της σοφίας σας. Σκεφτείτε οι άλλοι να μιλούσαν για σας και να έλεγαν: «Τώρα έχει ξεκινήσει, είναι στην εποχή της Σοφίας του». Αυτό αποδίδει σε εσάς όλες τις εμπειρίες σας. Αυτό αναγνωρίζει σε σας το τι έχετε γίνει και το τι μπορείτε να δώσετε στο σύνολο, έτσι όπως είστε εκείνη την ώρα. Αυτή είναι μια άλλη αντίληψη για τον καημένο τον γέρο και την καημένη την γριά! Είναι μια νέα αντίληψη για το τι προσδοκά η κοινωνία από σας και εσείς από τον εαυτό σας, γιατί ζείτε την πραγματικότητα και τι έχετε να δώσετε στην πραγματικότητα.

Στις ανώτερες διαστάσεις που κοιτάτε για να πάρετε έμπνευση και να δημιουργήσετε την δική σας νέα πραγματικότητα κάπως έτσι σκέφτονται τα πράγματα. Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τις εποχές  της ανάπτυξης της ψυχής και κάπως έτσι προσδιορίζουν την εξέλιξη και την ανάπτυξη του εαυτού τους.

Ο εαυτός σας από την αρχική εποχή που δεν καταλαβαίνει τίποτα, που είστε μωρά, μέχρι την εποχή λίγο πριν αναχωρήσετε, έχει συνέχεια κάτι να συνεισφέρει στο σύνολο. Συνέχεια εμπλουτίζεται, εξελίσσεται, ομορφαίνει, συνεισφέρει. Γιατί λοιπόν να προσδιορίζετε την ζωή σας με βάση την αντίληψη κάποιου, ο οποίος έχει δώσει αριθμούς αντίστροφους σ' αυτήν, και να μην προσδιορίζετε την ζωή σας με βάση το στάδιο της συνεισφοράς σας; Σκεφτείτε πόση διαφορά θα κάνουν για τον ψυχισμό σας, την ψυχολογία σας, τα μηνύματα που περνάτε στο νου σας και αυτό που εισπράττουν τα κύτταρά σας.

Είναι μια μέρα γιορτής, γιατί είναι μια μέρα νιότης. Γιατί όταν ο νους απελευθερώνεται, η νιότη εμφανίζεται. Ο νους δεν γερνά ποτέ, γιατί να γεράσει η βιολογία σας; Ο νους δεν πεθαίνει ποτέ, γιατί να πεθάνει η βιολογία σας; Ο νους δεν αρρωσταίνει ποτέ, γιατί να αρρωστήσει η βιολογία σας;

Αν στο νου σας δεν συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί εσείς περιμένετε ότι πρέπει να συμβούν στην βιολογία σας; Θέλετε ν' ακυρώστε το πρόγραμμα της αρρώστιας και του θανάτου, της δυστυχίας και της φθοράς. Ακυρώστε λοιπόν το παλαιό πρόγραμμα του νου σας και τον τρόπου που σας έχουν πει να μετράτε τον χρόνο. Θέλετε να κάνετε την μεγάλη επανάσταση; Αυτή είναι η μεγάλη επανάσταση! Θέλετε ν' ανατρέψετε κυριολεκτικά την πραγματικότητα της αρρώστιας και του αδιεξόδου; Καταρρεύστε τον χρόνο της και θα καταρρεύσει με απόλυτη φυσικότητα. Αν χρόνος της σπάσει, η πραγματικότητα δεν μπορεί να υπάρχει, και σε όσο περισσότερους νόες ο χρόνος καταρρεύσει, σε τόσο μεγαλύτερα ποσοστά η πραγματικότητα θα καταρρεύσει. Θ' αρχίσει να πηγαίνει με τον ρυθμό του Ήλιου που είναι ο ρυθμός του πυρήνα της Γαίας, θ' αρχίσει να πηγαίνει δηλαδή με τον ρυθμό της ψυχής σας και τον ρυθμό των ανώτερων εαυτών σας.

Αγαπητοί φίλοι «γατζωθήκαμε» και η Χαριτίνη έχει λαχανιάσει. Θα την αφήσουμε να πάρει μερικές ανάσες .... Όχι δεν έχουμε τελειώσει. Αυτή είναι η απάντηση για την Χαριτίνη που προσπαθεί να αναπνεύσει. Θα καταφέρει να αναπνεύσει και να επιβιώσει μέχρι το τέλος αυτής της επικοινωνίας γιατί  δεν έχουμε τελειώσει και έχουμε και άλλα να πούμε. Οπότε την ενθαρρύνουμε να εμπιστευτεί αυτό που της λέμε ότι θα τα καταφέρει να την βγάλει καθαρή και συνεχίζουμε.......


Η Ελλάδα και ο Κρυσταλλλικός Σχηματισμός του Αιγαίου

Σήμερα ξεκινήσατε πηγαίνοντας από το φως μέσα στον ομφαλό σας προς τα κάτω προς το φως στο κέντρο της Γαίας, το οποίο το ονομάσατε πυρήνα της. Θέλουμε να μιλήσουμε για τον Κρυσταλλικό Σχηματισμό του Αιγαίου. Έχετε δίκιο αν παραπονιέστε ότι κάθε πληροφορία που έρχεται για αυτό το θέμα έρχεται λίγο-λίγο, κομματάκι- κομματάκι. Σας έχουμε δείξει όλο το κέικ, αλλά δεν σας αφήνουμε να το φάτε όλο, να γευτείτε όλη την γεύση. Και κάθε φορά ή σχεδόν κάθε φορά κόβουμε ένα άλλο κομμάτι από αυτό το κέικ και σας το δίνουμε να το δοκιμάσετε και να δείτε την γεύση του. Είναι ένα περίεργο κέικ γιατί κάθε κομμάτι προσθέτει στην γεύση! Μέχρι να φτάσουμε να σας έχουμε κόψει όλες τις φέτες και να έχετε φάει όλο το κέικ θα έχει αλλάξει πολύ η αρχική αντίληψη του ποιος είναι αυτός ο κρυσταλλικός σχηματισμός στο βάθος του Αιγαίου και πόσο ιερή και μεγάλη τιμή είναι για αυτούς οι όποιοι ζουν στο χώρο γύρω του να βρίσκονται εκεί. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό είναι αμφίδρομο με την έννοια ότι όπως είναι και πολύ ιερή και μεγάλη τιμή να ζείτε γύρω από τον κρύσταλλο, είναι και για τον ίδιο τον κρύσταλλο, τον Ενεργειακό Σχηματισμό του Αιγαίου, μεγάλη τιμή να είναι γύρω του αυτές οι ψυχές που είναι.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι πήγατε λίγο πιο μέσα στον ομφαλό σας και βρήκατε εκείνη την φλόγα που όντως είναι συνέχεια αναμμένη. Είναι η φλόγα του δυναμικού της ψυχής σας, η φλόγα της ίδιας της ψυχής σας, η μνήμη της ψυχής σας. Δεν είναι ακριβώς εκεί που είναι ο ομφαλός σας, είναι πιο βαθειά κρυμμένη, είναι πιο μέσα προστατευμένη. Ο κρυσταλλικός σχηματισμός με τον οποίο συνδεθήκατε αντιστοιχεί σε εκείνο το μέρος του σώματός σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε το φως στο βάθος του ομφαλού σας, κάθε φορά συνηχείτε με τον Κρυσταλλικό Σχηματισμό του Αιγαίου.

Έχουμε πει παλαιότερα ότι ο Σχηματισμός είναι μια ζωντανή βιβλιοθήκη πληροφοριών και μνημών. Έχουμε πει ότι συνδέεται με την ελευθερία της ύπαρξής σας. Έχουμε πει πως αν μπορούσατε να θυμηθείτε, θα μπορούσατε να είστε ελεύθεροι, απεριόριστοι, αυτοδημιουργοί συνειδητοί μαζί με τους υπόλοιπους και το Σύμπαν ολόκληρο. Θα βγαίνατε από τους περιορισμούς της αντίληψης ακαριαία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί από την μια στιγμή στην άλλη, για το μόνο λόγο ότι η ίδια η βιολογία έχει όρια αντοχής της ροής της ενέργειας. Τα ίδια τα ενεργειακά κέντρα ακόμα διευρύνονται, εκλεπτύνονται μ' ένα ρυθμό. Το πνεύμα πάνω από όλα αγαπά το πνεύμα μέσα στην βιολογία. Δεν θα άφηνε ποτε τις ενέργειες να ξεχυθούν με τέτοιο τρόπο που όλα τα πνεύματα μέσα στην βιολογία θα καιγόντουσαν και θα έκαναν ακαριαία ανάφλεξη.

Αν ο  Κρυσταλλικός Σχηματισμός του Αιγαίου και το φως μέσα σας από την μια στιγμή στην άλλη πυροδοτείτο, θα παίρνατε εσωτερική φωτιά και θα καιγόσασταν την ίδια στιγμή. Είναι τόσο τεράστια η ενέργεια την οποία κρύβετε μέσα σας. Πώς θα μπορούσατε αλλιώς να είστε δημιουργοί και συνδημιουργοί του Σύμπαντος ολόκληρου;

 Οι Δελφοί τροφοδοτούν  τον ενεργειακό σχηματισμό του Αιγαίου. Φανταστείτε λοιπόν τους Δελφούς σαν το εξωτερικό μέρος του ομφαλού και τον Κρυσταλλικό Σχηματισμό του Αιγαίου με την Δήλο επίκεντρο, σαν την εσωτερική σας φλόγα. Φανταστείτε λίγο την χώρα στην οποία κατοικείτε, ένα οβάλ γεωμετρικό σχηματισμό -για χάρη διευκόλυνσης- που πιάνει ό,τι μπορείτε ν' αντιληφθείτε ως Ελλάδα και λίγο πιο πάνω από τα γεωγραφικά σας όρια και λίγο πιο δεξιά και λίγο πιο αριστερά και λίγο πιο νότια. Είναι λίγο πιο διευρυμένη η Ελλάδα που βλέπουμε εμείς, δηλαδή η ενέργεια αυτού του Κρυσταλλικού Σχηματισμού και των Δελφών. Φανταστείτε ότι σ' αυτό το χώρο ο Κρύσταλλος συνδέει και λειτουργεί μέσα σε ένα μικροκοσμικό γεωδαιτικό σχηματισμό, όπου όλα τα ενεργειακά κέντρα της ανθρωπότητας συνυπάρχουν! Σας ζητούμε να φανταστείτε ένα μικρό σώμα όλης της ανθρωπότητας να είναι η Ελλάδα. Αυτό σας ζητάμε.

Σας ζητάμε να φανταστείτε αυτό το σώμα, το οποίο είναι όλο το σώμα της ανθρωπότητας, να τρέφεται μέσα από την ενέργεια των Δελφών, όπως αυτή τροφοδοτείται από την ενέργεια του βάθους του ομφαλού σας - δηλαδή του Ενεργειακού Κρυσταλλικού Σχεδιασμού, την εσώτερη φλόγα. Σας ζητάμε να φανταστείτε ότι το Τρίτο Μάτι της ανθρωπότητας, η Καρδιά της ανθρωπότητας, το κέντρο της Βάσης της ανθρωπότητας και το κέντρο των ανώτερων εαυτών της ανθρωπότητας εμπεριέχονται μέσα στον μικρόκοσμο που έχει ονομαστεί στο νου σας Ελλάδα.

Ο λόγος που δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να είναι μεγάλη και τρανή σε έκταση είναι γιατί είναι μεγάλη και τρανή στον χρόνο. Ζει στο άχρονο αυτός ο χώρος για αυτό δεν χρειάζεται να καταλάβει μεγάλο χώρο μέσα στην πραγματικότητα. Το άχρονο δεν χρειάζεται μεγάλο χώρο. Η Ελλάδα όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε είναι απλώς μια χώρα, αλλά η Ελλάδα όπως το πνεύμα την αντιλαμβάνεται, είναι η μνήμη και ο ομφάλιος λώρος μέσα από τα οποία τροφοδοτείται μια ολόκληρη πραγματικότητα, μια περιπέτεια ψυχών που κάνουν ότι δεν θυμούνται και ψάχνουν να θυμηθούν.

Η Ελλάδα για τους Πλειάδειους, για τους Σείριους, τους Αρκτούριους, τους Λύριους και για τους Ανδρομέδιους, είναι το άχρονο μέσα από το οποίο μπορούν να συνδεθούν και να μιλήσουν στην Γαία και στον πλανήτη. Δεν το χρειάζονται μεγάλο, το χρειάζονται απλά να αντέχει και να υπάρχει στο μήκος του χρόνου. Δεν χρειάζεται να επεκταθεί, τους αρκεί ότι υπάρχει ένας μικρός χώρος, ένα μικρός λώρος μέσα από τον οποίο μπαίνουν, συνδέονται με αυτή την πραγματικότητα των ψυχών που θέλουν να θυμηθούν, και φέρνουν ενέργεια από τον Θεό, ας το πούμε έτσι, από τους ανώτερους εαυτούς σε σας, όπως έχει συμφωνηθεί.

Για αυτούς λοιπόν που ζουν έξω από τις επτά μέρες του χρόνου, παρένθεση «Θεέ μου τι θλίψη και μόνο που το λέμε θλιβόμαστε», για αυτούς που ζουν την κάθε μέρα τους με βάση το φως, αυτός ο χώρος είναι ένας χώρος στον οποίον δεν υπάρχει ποτέ νύχτα. Είναι ένας χώρος ο οποίος κρατά ζωντανή την μνήμη και κρατά ζωντανή την συχνότητα.  Η ανθρωπότητα μπορεί να ξαναστηθεί αν όλη γκρεμιστεί, αλλά μείνει η ενέργεια αυτού του χώρου. Μπορεί να ξαναφτιαχτεί από την αρχή ακριβώς όπως ήταν γιατί αυτός ο χώρος κρατάει όλη την μνήμη. Εμπεριέχει όλα τα ενεργειακά κέντρα της ανθρωπότητας. Είναι ιερός, περισσότερο απ' ότι μπορείτε να φανταστείτε και είναι και ιερό για όποιον έρχεται και μιλά μέσα σ' αυτόν τον χώρο να μοιράζεται τις αλήθειες του ή να αποκαλύπτει τις αλήθειες του σιγά-σιγά σε εσάς.

Πολλές από τις αλήθειες, μέσα σ ' αυτό τον χώρο, δεν μπορούν ν' αποκαλυφτούν ακόμα. Δεν είναι γιατί όλοι όσοι σας αγαπούν θέλουν να σας κρύβουν την αλήθεια, είναι γιατί υπάρχει σοφία και καταλληλότητα πίσω από την γνώση. Η Γνώση πρέπει ν' ακολουθεί την καταλληλότητα και να μην προπορεύεται, και έτσι κάθε φορά είναι η καταλληλότητα του χρόνου, της ενέργειας και της συχνότητας η οποία υπαγορεύει τον βαθμό με τον οποίο μπορούν ν' αποκαλυφτούν και να γνωστοποιηθούν πληροφορίες που αφορούν αυτόν τον χώρο.

Είναι όντως αυτός ο χώρος, ο χώρος τον οποίο εμείς καλούμε Ελλάδα, ένας χώρος ο οποίος προστατεύεται για να διατηρηθεί μέσα σε όλον τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι και η τελευταία ψυχή να θυμηθεί.

Είναι ένας χώρος ο οποίος θα ζήσει σε πείσμα όλων όσων θέλει να πεθάνει, και θα ζήσει και ο χώρος και θα ζήσουν και οι μνήμες του και θα ζήσουν και οι ψυχές οι οποίες κάθε φορά φιλοξενούνται.

Είναι ένας χώρος που τρελαίνει όλες τις φυλές του Γαλαξία που θέλουν να γίνουν «χαλίφης στην θέση του χαλίφη», αλλά δεν είναι αυτοί ο «χαλίφης» και ο χώρος γνωρίζει ποιος είναι ο «χαλίφης» του.

Είναι ένας χώρος που σε πείσμα αυτών που κυβερνούν την Γαία με βάση την δύναμη, την δέσμευση, την απόκρυψη και την μυστικότητα θα συνεχίσει να παραμένει ελεύθερος και θα συνεχίσει να κρατάει την συνειδητότητα ελεύθερη.

Είναι ο τελευταίος χώρος ο οποίος θα πέσει. Αν πέσει τότε όλη η γαία θα πέσει μαζί του. Γιατί τότε η Γαία θα εξαφανιστεί.

Ο χώρος λοιπόν στον οποίο εσείς αναπτύσσεστε καταλαμβάνει την επιφάνεια της χώρας και απλώνει την ενέργειά του σε σας, αλλά και σ' εκείνους οι οποίοι μπορεί να μην έχουν γεννηθεί εδώ  αλλά νοιώθουν μέσα τους Έλληνες. Και είναι πολλοί αυτοί πάνω στην Γαία, πιστέψτε μας, που έχουν αυτή την συχνότητα και ας μην γεννήθηκαν εδώ. Είναι λοιπόν αυτός ο χώρος στον οποίο ζείτε τόσο ιερός στην θεμελιώδη του ενέργεια που ακριβώς γι' αυτό μολύνεται και μιαίνεται στην επιφάνειά του. Ίσως τώρα καταλάβατε αυτό το πολύ μυστηριώδες Γιν Γιανγκ της Ελληνικής ενέργειας. Αν η επιφάνεια του δεν ήταν σε τόσο μεγάλη αντίθεση με το βάθος του, η συχνότητα της ενέργειας δεν μπορούσε να κρατηθεί. Σιγά σιγά καθώς περισσότερες ψυχές αφυπνίζονται και ωριμάζουν, η αντίθεση του Γιν Γιανγκ της Ελλαδικής πραγματικότητας θ' αρχίσει να μειώνεται, και αυτό σημαίνει πως η επιφάνεια θα μπορεί να μην είναι τόσο μιαρή, τόσο μολυσμένη γιατί η ενέργεια του βάθους θα έχει αφομοιωθεί και απορροφηθεί στο συνειδητό μέρος των ψυχών.

Όσοι λοιπόν περισσότεροι από σας περπατούν πάνω στην Ελλάδα όλο και πιο συνειδητοί, ανοικτοί στο φως, ελεύθεροι μέσα στο νου τους, τόσο λιγότερο η μολυσματική εκδήλωση της επιφάνειας θα αρχίσει να έχει έκταση. Απορροφάται σιγά σιγά αυτή η ενέργεια, και η απόκλιση της ψαλίδας ανάμεσα στην εσώτερη ομορφιά του τόπου και στην εξώτερη ασχήμια του θα κλείσει. Θα ζήσετε εσείς που είστε εδώ και εσείς που έρχεστε σε επαφή μ' αυτό που ακούτε, την εποχή που το εξωτερικό πεδίο της Ελλάδας θ' αρχίσει να εκδηλώνει το εσώτερο κάλλος του ιδίου πεδίου. Δεν μπορούμε να το περιγράψουμε πραγματικά ως ομορφιά γιατί το πεδίο αυτού του χώρου έχει ένα κάλλος. Το κάλλος ανήκει στο άχρονο. Η ομορφιά ανήκει στον χρόνο.

Ζείτε λοιπόν πάνω σε ένα τόπο που σας καλεί να βγείτε από τον περιορισμό του χρόνου και να ενωθείτε με το κάλλος του άχρονου μέσα σας για να ζήσετε ελεύθεροι ως έλληνες, ελεύθεροι ως φως. Φως χωρίς επίγνωση δεν μπορεί να κρατηθεί επί μακρόν, για αυτό τον λόγο αφυπνίζεστε, γιατί καταλαβαίνετε ότι το φως το οποίο υπάρχει δεν μπορεί να κρατηθεί για την Ελλάδα και για τον πλανήτη χωρίς επίγνωση. Η εποχή καλεί την συνειδητή επιλογή, δηλαδή του φωτός, και την συνειδητή μεταμόρφωση του εαυτού σας, δηλαδή του φορέα του.

Και τώρα η Χαριτίνη μπορεί να πάρει μια ανάσα γιατί όντως έχουμε φτάσει στο τέλος.

Αγαπητοί φίλοι, από τον νου του Θεού, από τον Νου των ανώτερων εαυτών, και τον νου της ανθρώπινης βιολογίας, μέσα στην οποία φιλοξενείστε για λίγο, ευχόμαστε Ελ-ευθερία, ευχόμαστε να μπορέσετε να δείτε καθαρά το φως και να γίνετε ένα φιλόξενο σπίτι για να ζήσει η ελευθερία μέσα σε κάθε έναν από σας. Η ελευθερία έχει αλληλοσεβασμό αλληλο-αναγνώριση και αλληλεγγύη. Η Ελευθερία έχει αποδοχή των διαφορετικοτήτων, σεβασμό του πλουραλισμού. Η ελευθερία έχει ζωή και η ζωή είναι ελευθερία. Και έτσι είναι.

 

© 2013 Χαριτίνη Χριστάκου

 Απομαγνητοφώνηση: Εύα Βαννιώτη