Σμαραγδένιος Κύκλος


Έλα λοιπόν Δημιουργέ...

Απρίλιος 2013

Όλα τα σενάρια που παίζουν αυτή την περίοδο, έχουν ήδη λήξει! Ακούστε τα, για να γνωρίζετε τι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά μην δώσετε ενέργεια. Αυτά τα σενάρια προσπαθούν να μορφοποιήσουν πραγματικότητες. Τα περισσότερα από τα φοβιστικά σενάρια δεν θα έχουν υλοποίηση!  Έχει γίνει ήδη υπέρβαση αυτών των σεναρίων. Αναπτύσσεται μία άλλη ενέργεια και το συλλογικό πλάθει κάτι καινούργιο... Κανένα ανησυχητικό σενάριο δεν πάει αυτή την στιγμή προς υλοποίηση!

 Η ενεργειακή αλλαγή που έχει συμβεί είναι τόσο μεγάλη που όλες οι προφητείες θα βγαίνουν εν μέρει ακριβείς, και εν μέρει λανθασμένες. Πολλές ψυχές θέλουν ειρήνη, χαρά, ελευθερία, αυτό αλλάζει την έκβαση  ...

 Δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκρουση στο μέλλον αρνητικών φυλών στον Ελλαδικό χώρο. Αυτές συγκρούονται ήδη στο εσωτερικό της γης και στα αστρικά πεδία. Υπάρχουν τρομακτικής έντασης παιχνίδια δύναμης που διαδραματίζονται στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του πλανήτη.

 Η Θάτσερ γείωνε μία συγκεκριμένη συχνότητα για τον πλανήτη. Αυτό σηματοδότησε την λήξη της δύναμης μίας δρακόντιας φυλής. Η αναχώρησή της σηματοδοτεί κάτι καλό, γιατί ένας πόλος δύναμης τέτοιων ενεργειών έφυγε. Θα φύγει και άλλος τέτοιος πόλος δύναμης στους επόμενους μήνες.

 Δεν θα γίνουν όλα ρόδινα, μην έχετε ψευδαισθήσεις. Θα υπάρχουν αναταραχές, αλλά όχι τερατώδεις όπως διαδίδεται.

 Οι παρεμβάσεις του Φωτός έχουν γίνει και γίνονται σε επίπεδο διαπραγματεύσεων που αφορούν ζητήματα της γης. Είναι γαλαξιακό θέμα το ζήτημα ισορροπίας των ενεργειών στην γη. Έχουν γίνει πολλές κινήσεις από άλλες φυλές που θέλουν να εξελιχθούν τα πράγματα προς την ενότητα και την αγάπη, γιατί αυτό θα ανεβάσει συνολικά την συνειδητότητα και την συχνότητα της γης και αυτό είναι πολύ καλό και για εσάς και για εκείνες. Οι ψυχές τους και οι ψυχές σας έχουν ίδιους σκοπούς: θέλουν ειρήνη, ενότητα, αγάπη, θέλουν να εξελιχθούν χωρίς βία και πόλεμο, πόνο και κλάματα.

 Αυτές οι φυλές της ειρήνης κάνουν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις για θέματα της δικής σας πραγματικότητας! Θέματα όπως τα όρια του φάσματος των ενεργειών, οι αναλογίες των συχνοτήτων, οι αιτούμενες καταλύσεις κρατών, η αμφισβήτηση της αναγκαιότητας κάποιων πολέμων, ο περιορισμός των δρακόντιων δικαιωμάτων,κ.α.

 Υπάρχουν πολλοί συνήγοροί σας στα γαλαξιακά fora. Η ιστορία της συνειδητότητας στην 3η διάσταση, δεν είναι μία απλή ιστορία. Ο  βαθμός αποκοπής της συνειδητότητας, ο βαθμός που άλλοι άσκησαν ενέργειες ή μετέβαλαν ενέργειες, δεν είναι ιστορίες για το δημοτικό. Αυτή είναι μία ιστορία γαλαξιακής τάξης. 

 Από την δική σας μεριά, εσείς θα θέλατε οι δυνάμεις του Φωτός, να είναι πιο παρεμβατικές. Αυτό όμως δημιουργεί αντίστοιχα δικαιώματα και σε άλλες δυνάμεις. Εάν οι μεν γίνουν πιο παρεμβατικοί, αυτό δίνει δικαίωμα και στους δε να γίνουν πιο παρεμβατικοί. Έτσι δεν λύνονται τα θέματα του γαλαξία! Υπάρχουν θέματα αναλογιών, ισορροπιών και νομιμοτήτων των ενεργειών. Λόγω της δράσης των συμμάχων φυλών και της εργασίας από ψυχές στην γη, οι δυνάμεις της ειρήνης έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις ροές της δικής σας πραγματικότητας.

 Πώς μπορείτε να γνωρίζετε ότι οι δυνάμεις του Φωτός έχουν επιδράσει; Επειδή πάρα πολλά επιβαρυντικά, τρομακτικά και αρνητικά σενάρια δεν έχουν υλοποιηθεί! Θα πείτε «Αφού δεν τα ζήσαμε πώς θα ξέρουμε ότι δεν υλοποιήθηκαν;». Και θα πούμε «Και έτσι είναι!». Το γεγονός ότι όλη αυτή η μετάβαση έχει γίνει σχεδόν αναίμακτα, αυτό πρέπει να σας πει κάτι! Κάποιος κάτι κάνει γι' αυτό, πέρα από εσάς!

Υπάρχει πράγματι παρέμβαση των δυνάμεων της ειρήνης και της αγάπης, αλλά δεν θα έρθουν εδώ για να σας λύσουν τα θέματα, να κάνουν την δική σας εργασία. Τότε δεν θα ήσασταν εσείς δημιουργοί. Όταν όμως εσείς κάνετε την εργασία, τότε εκείνοι βρίσκονται στις σωστές θέσεις για να μιλούν υπέρ σας και να πριμοδοτούν την εξέλιξη και την πρόοδο που εσείς κάνετε με αμέτρητους τρόπους. Να είστε βέβαιοι ότι δεν κάνετε μόνοι σας το ταξίδι, και να είστε βέβαιοι ότι δεν νοιάζεστε μόνο εσείς για την ειρήνη.

 Όταν εσείς διαφυλάσσετε την ειρήνη ως μεγάλης αξίας στην ατομική σας ζωή, και όταν αυτό συμβαίνει από πολλά άτομα στο συλλογικό πεδίο, τότε αυτό δίνει τεράστιες δυνατότητες σ' εκείνους να μιλούν υπέρ σας και να προασπίζονται τα δικαιώματά σας. Κάπως έτσι, όταν εσείς λύνετε τα μικρά θέματα στην ατομική σας πραγματικότητα, λύνονται και τα μεγάλα θέματα της πραγματικότητας της γαίας.  

 Μετά τις 21 Δεκεμβρίου, όλο και περισσότερο ο χρόνος εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια σας. Οι ενέργειες της γης έχουν κατακόρυφα αυξήσει τις ροές και έχουν εμπλουτιστεί από νέες συχνότητες. Όλα τα πεδία πάνω στην γη βρίσκονται σε διαδικασία εξοικείωσης και εναρμόνισης με νέες συχνότητες και ποιότητες. Αυτό είναι πολύ υγιές. Μπορεί να μην είναι βολικό, αλλά είναι υγιές!

 Η αλλαγή γίνεται πιο αντιληπτή στην σχέση σας με τον χρόνο. Εκείνος γλιστρά και πάνω που πάτε να σταθείτε στο χαλί του χρόνου, αυτός έχει κυλίσει πάλι. Έτσι, νιώθετε πως αυτά που θέλετε να κάνετε, είναι αδύνατον να γίνουν μέσα στην ημέρα σας. Είναι αδύνατον, όχι λόγω του χρόνου, αλλά γιατί δεν εναρμονίζονται με τις προτιμήσεις, τις επιθυμίες και τις δημιουργικές προθέσεις που εκδηλώσατε εδώ και 15 χρόνια!!!

 Σας ενοχλεί η φαινομενική ανακατωσούρα... Για να καταλάβετε τους λόγους της ενόχλησης, φανταστείτε ότι παλιά πραγματικότητα ήταν ένα σπίτι όπου τα πάντα ήταν απόλυτα τακτοποιημένα, πεντακάθαρα, φροντισμένα μέχρι λεπτομέρειας. Όταν ζούσατε σ' αυτό δεν μπορούσατε να χαρείτε ή να κάτσετε ανέμελοι και να νιώσετε βολικά. Νιώθατε περιορισμένοι και καταπιεσμένοι, αγχωμένοι μήπως λερώσετε κάτι ή χαλάσετε την άψογη τάξη του. Έτσι ήταν η παλιά πραγματικότητα: όλα υπάκουαν σε νόμους, σε τάξη και κανόνες που περιόριζαν τον αυθόρμητο και δημιουργικό σας εαυτό. Ήταν μία στενή πραγματικότητα, αφού δεν σας άφηνε να κινηθείτε ευέλικτα και ελεύθερα.

 Μετά τις 21.12,  ζείτε σ' ένα άλλο σπίτι όπου τα πάντα είναι ανακατεμένα. Υπάρχουν παντού σκορπισμένα παιδικά παιχνίδια, αρκούδια, λαγοί, τρενάκια, φουσκωτές μπάλες. Αυτό το σπίτι δεν σας δίνει καθόλου την αίσθηση τάξης και δομής. Όμως, αυτό το σπίτι είναι χαρά θεού! Γιατί ο θεός θέλει να παίζει και να χαίρεται! Σας επιτρέπει να εκφράσετε τα ελεύθερα, χαρούμενα, δημιουργικά και εμπνευσμένα μέρη του εαυτού σας. Εσείς είστε ακόμα μουδιασμένοι, μαγκωμένοι. Έχετε ακόμα το σύνδρομο του καλού παιδιού.  Αναρωτιέστε: Επιτρέπετε να κάτσω όπως θέλω; Να βάλω τα πράγματα όπου και όπως θέλω;

 Να θυμάστε ότι οι μεγαλύτερες ιδέες συχνά σας έρχονται όταν παίζετε, όταν χαλαρώνετε, όταν δεν σκέφτεστε, όταν δεν προβληματίζεστε. Τότε ο θεός και εσείς επικοινωνείτε χωρίς «παράσιτα» στην γραμμή!

 Το ζητούμενο είναι να ακολουθήσετε την έμπνευση και τον ενθουσιασμό σας. Τι είναι αυτό που θέλετε να γίνετε; Τι θέλετε να κάνετε; Τι σας ενθουσιάζει; Τι ανεβάζει το ηθικό σας;

 Στο νέο σας σπίτι, κανείς δεν έχει βάλει τάξη και δομή. Αυτό φαίνεται τολμηρό και κάπως αυθάδες. Αν ο αυθάδης εαυτός σας δεν ζήσει, δεν θα ζήσει ούτε ο ενθουσιώδης εαυτός σας! Αν ο εαυτός σας δεν νιώσει ότι έχει δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει, να κάνει αυτά που του αρέσουν, να ζήσει με χαρά, τότε εσείς δεν θα ζήσετε! Αυτή είναι η υγιής αυθάδεια: Να τολμήσετε να είστε ο εαυτός σας!

 Η πραγματικότητα φαίνεται ασυνάρτητη και άβολη. Σαν να γίνονται όλα λάθος. Όμως, δεν γίνεται κανένα λάθος... Απλώς ζείτε μία ζωή σε δύο σπίτια. Κάποιες ώρες ζείτε στο παλιό σπίτι όπου φαίνεται να μην έχει αλλάξει τίποτα, και άλλες ώρες ζείτε στο νέο σπίτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα, γιατί σας πιέζει να βάλετε την δική σας δημιουργική πινελιά έκφρασης!

Το παλαιό σπίτι καταρρέει γιατί εσείς μέσα του νιώθετε ασφυξία. Καταρρέει από την ένταση των εσωτερικών σας ενεργειών.

 Μέσα σας η σοβαροφάνεια και ο καθωσπρεπισμός κρατούν καλά. Δεν είστε ακόμα πρόθυμοι να ζήσετε ελεύθεροι. Δεν είστε ακόμα πρόθυμοι να ακολουθήσετε την χαρά σας.

 Θα ήταν παράδοξο να έχει γίνει μία τόσο μεγάλη ενεργειακή αλλαγή (όσο της 21.12) και εσείς να νιώθατε το ίδιο! Θα έπρεπε ν' ανησυχήσετε μήπως δεν είχε πραγματικά συμβεί!

 Ρωτάτε «Γιατί πρέπει  η εξωτερική πραγματικότητα να είναι τόσο προκλητική;» Θα σας απαντήσουμε με μία φωνή: «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Αν ήσασταν πιο πρόθυμοι να βρείτε το παιδί, πιο ελεύθεροι να επιτρέψετε ένα μικρό χάος να υπάρχει (που είναι το χάος της χαράς), εάν δεν θέλατε -ακόμα- σπίτια αποστειρωμένα, αλλά θέλατε σπίτια ζεστά και ζωντανά, θα ήταν πολύ πιο εύκολα! Όμως, ένα μέρος του εαυτού σας ακόμα θέλει την σοβαρή και καθωσπρεπική λειτουργία. Θέλει να αλλάξει το σπίτι λίγο, όχι πολύ! Θέλει το σπίτι να είναι λίγο ακατάστατο, να μην ξεβολευτεί. Τώρα όμως στο νέο σπίτι ζει ένας νεαρός καλλιτέχνης, που είναι γεμάτος ιδέες και όνειρα για την ζωή του, που θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του στον πλανήτη, θέλει η ζωή του να μην φύγει απαρατήρητη, και είναι γεμάτος από δίψα για την ζωή. Αυτά είναι τα καινούργια σπίτια. Γι' αυτό η ενέργεια φαίνεται τόσο άβολη και προκλητική!

 Η πραγματικότητα είναι προκλητική, μόνο στο βαθμό που ο αποστειρωμένος ενήλικας συνεχίζει να θέλει τάξη και δομή. Γι' αυτόν τον ενήλικα έχουμε δυσάρεστα νέα: η βολική αποστειρωμένη του πραγματικότητα έχει πεθάνει. Δεν πρόκειται να ξανάρθει... Για τον νεαρό καλλιτέχνη που ζει μέσα σας θα πούμε: Η δική του εποχή έχει ξεκινήσει και έχει αναστατώσει τους ενήλικες, γιατί έχει ξεβολέψει τους περιορισμούς τους.

Ζείτε την υλοποίηση των προθέσεών σας. Ζείτε αυτό που θέλατε να δημιουργήσετε. Τώρα που το ζείτε δεν ξέρετε τι να κάνετε μ' αυτό! Οι καταγραφές του ενήλικου σας δεσμεύουν... Ποιος θα σας απελευθερώσει;

Η αγάπη και η δημιουργικότητα μέσα σας, παρέα με την ανάγκη σας για ελευθερία!

 Έλα λοιπόν Δημιουργέ...

«Έλα λοιπόν δημιουργέ, σήκω από την καρέκλα σου. Για πόσο ακόμα θα παίζεις τον ρόλο του σοβαρού γραφειοκράτη;  Για πόσο ακόμα θα θέλεις να είσαι τακτοποιημένος δημιουργός;

Αποφάσισε ότι η ζωή και εσύ θα είστε ένα, ότι θα την ακολουθήσεις.

Δημιουργέ, άσε τον ονειρευτή να πάρει ανάσα. Ακολούθα τα όνειρα σου. Ό,τι κι αν θέλεις τόλμησέ το. Ζήσε. Σήκω, Δημιουργέ, σε παρακαλούμε, από την καρέκλα που έχει μουχλιάσει από την σοβαρότητα και τον περιορισμό. Σήκω πάνω και βρες την χαρά της δημιουργίας!

Σταμάτα να ρωτάς τους οδηγούς, τους αγγέλους ή τους δασκάλους και ρώτα εσένα «Τι θέλω πιο πολύ απ' όλα να κάνω; Τι θέλω να γίνω; Ποιο είναι το όνειρο μου;» Και ακολούθα το! Κάνε το πραγματικότητα, βήμα-βήμα!

Τόλμησε να γίνεις ονειρευτής μίας νέας δικής σου πραγματικότητας.

Τόλμησε να ζήσεις την ζωή σου και την ημέρα σου με πάθος.

Τι νόημα έχει... Δημιουργέ...

Τι νόημα έχει μία ημέρα του χρόνου σου, Δημιουργέ, αν όχι την ευκαιρία να ζήσεις το πάθος της δημιουργίας σου;

Τι νόημα έχουν 24 ώρες του χρόνου σου, Δημιουργέ, εάν όχι να τις επενδύσεις και να τις δώσεις εκεί που η καρδιά σου ποθεί και πάλλεται;

Τι νόημα έχουν τα χρήματα, Δημιουργέ, εάν σε κάνουν δυστυχισμένο;

Τι νόημα έχουν τα σπίτια, Δημιουργέ, εάν εσύ ασφυκτιάς μέσα τους;

Τι νόημα έχουν τα αυτοκίνητα, εάν σου φέρνουν τρέλα γιατί δεν χωράς να κινηθείς μαζί με χιλιάδες άλλους σε στενούς δρόμους;

Ποιο είναι το νόημα, Δημιουργέ, σ' αυτήν την πραγματικότητα, εάν όχι το να τολμήσεις να πιστέψεις σε σένα;

αν όχι το να τολμήσεις να πιστέψεις στο όνειρό σου;

αν όχι το να κάνεις εσύ το σπίτι σου παιδική χαρά;

αν όχι το να είναι το σπίτι σου χώρος έκφρασης και χαράς;

Ποιος είναι ο δημιουργός;

Τώρα είναι η ώρα σου, η εποχή σου, το δειλό ξεκίνημα μίας τολμηρής εποχής. Εσύ είσαι ο συμμέτοχος σ' αυτό το δειλό ξεκίνημα του τολμηρού σου εαυτού.  Δεν έφτιαξε την νέα πραγματικότητα ο σεμνότυφος περιορισμένος εαυτός σου. Ούτε έβαλε τις νέες ενέργειες ο μουχλιασμένος εαυτός που κάθεται στην καρέκλα.

Ήταν ο καταπιεσμένος Δημιουργός που έβαζε προθέσεις για μία νέα πραγματικότητα όπου δεν θα ζούσε πλέον το ίδιο. Είναι οι προθέσεις του ανικανοποίητου Δημιουργού που έδωσαν τις ενέργειες για μία νέα πραγματικότητα. Είναι οι προθέσεις του καταπιεσμένου Δημιουργού για το πώς θα είναι το μέλλον, που θα μπορεί να είναι χαρούμενος.

 Το Χρίσμα

Έχει ξεκινήσει δειλά μία τεράστια ροή ενέργειας που θα αλλάξει την μορφή της γης και της ανθρωπότητας, μέσα στα επόμενα 2000 χρόνια. Δεν μπορείς να διανοηθείς, Δημιουργέ, τι δημιουργείς τώρα που είσαι στο ξεκίνημα της διαδικασίας.

Είσαι εκείνος που κάνει το μυστήριο της βάπτισης της νέας πραγματικότητας.

Όπως όταν βαπτίζεσαι, παίρνεις ένα χρίσμα, έτσι τώρα εσύ δίνεις το χρίσμα στην νέα πραγματικότητα. Εσύ βάζεις την πραγματικότητα στην κολυμβήθρα. Εσύ δίνεις το χρίσμα μίας εποχής, όπου όλα θα αλλάζουν. Κάτω από τα πόδια σου η πραγματικότητα αλλάζει. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Θα πας μαζί με' αυτήν την αλλαγή; Θα είσαι μέρος της νέας εξίσωσης; Θα είσαι ένας από αυτούς που θα δώσουν το χρίσμα στην νέα πραγματικότητα; Θα είναι η αλήθεια, ειρήνη, και η αγάπη το δικό σου χρίσμα;

Θα βαφτίσεις τα παιδιά της ανθρωπότητας σ' αυτό το καινούργιο χρίσμα; Εσύ το δίνεις. Δεν θα έρθει κανένας κεχρισμένος για να το δώσει. Εσένα εμπιστεύτηκαν, εσύ ανέλαβες να το δώσεις.

 Το σχέδιο της ζωής σου

Από τα αδιέξοδα της προηγούμενης εποχής, βρήκες τις προθέσεις για την εποχή της ειρήνη και της ενότητας. Εσύ βρήκες ποιες πρέπει να είναι αυτές οι προθέσεις, εσύ εκδήλωσες αυτές τις προθέσεις, εσύ τις έβαλες μέσα στο δημιουργικό μοτίβο.

Τι έπαθες τώρα; Φοβάσαι να σηκωθείς από την μουχλιασμένη καρέκλα του παλιού σπιτιού;  Φοβάσαι να πετάξεις τους περιορισμούς που κληρονόμησες; Αν δεν το κάνεις τώρα, πότε θα το κάνεις; Αν όχι τώρα, πότε θα είναι η ευκαιρία σου;

Είσαι σε μία ενσάρκωση που ήξερες ότι θα ζήσεις την εποχή του περιορισμού και του εγκλωβισμού, καθώς και το ξεκίνημα της εποχής της ελευθερίας, της χαράς και της δημιουργίας. Μίας εποχής όπου εσύ θα είχες δικαίωμα μέσα στην βιολογία να νιώσεις τι σημαίνει να είσαι ένα με το πνεύμα, να είσαι δημιουργός.

Κοίτα καλά το σχέδιο της ζωής σου και όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα.

Γιατί ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, έχεις έρθει να το αλλάξεις! Ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, ήταν ένας χάρτης για να σε βγάλει στο νέο σου σπίτι.

Στο νέο σου σπίτι, ο νεαρός καλλιτέχνης δεν έχει βρει ακόμα πώς να βγάλει έξω τα παλιά έπιπλα, γι' αυτό έχει βάλει παντού πινελιές του εαυτού του, πινελιές χαράς, ξενοιασιάς, πινελιές τόλμης και θάρρους. Έχει βάλει πάνω στον καλύτερο καναπέ μία τεράστια καμηλοπάρδαλη! Δεν τον νοιάζουν οι γνώμες και οι κρίσεις των άλλων, γιατί θέλει να ζήσει επιτέλους ο ίδιος την δική του ζωή.

 Εσύ είσαι αυτός! Αυτή είναι η καινούργια πραγματικότητα!

Πώς θα δημιουργήσεις;;;

Πώς θα δημιουργήσεις την ειρήνη και την αγάπη, αν ζεις με καταπίεση;

Μπορείς θα νιώσεις ειρήνη και αγάπη, όταν όσα κάνεις είναι περιοριστικά και περιορισμένα;

Μπορείς θα νοιώσεις γαλήνη και χαρά, όταν οι άλλοι σου λένε πώς πρέπει να ζήσεις;

Αυτή είναι η εποχή όπου κάθε δημιουργός βρίσκει το θάρρος να είναι ο εαυτός του. Κάθε δημιουργός εκφράζει την ιερή αυθάδεια να είναι ο εαυτός του, ασκεί το ύψιστο δικαίωμά του να είναι ο εαυτός του, να μπορεί να εκφράζεται. Ναι, με σεβασμό προς τους υπόλοιπους. Όμως, ο δικός του χώρος και η δική του ζωή θα είναι όπως ο ίδιος θέλει. Θα χαίρεται την κάθε ημέρα του, δεν θα ζει σ' ένα όνειρο ενός μέλλοντος.

Εάν σήμερα αποφασίσεις να κυνηγήσεις το όνειρό σου, όσο μεγάλο κι αν σου φαίνεται, σήμερα θα ξεκινήσεις να ζεις μέσα στο νέο σπίτι σου. Σήμερα θ' αλλάξει η ζωή σου. Η καθημερινότητα θ' αλλάξει, ο ρυθμός σου θ' αλλάξει, η ζωτική σου ενέργεια θ' αλλάξει. Πόσο ακόμα...

Πόσο ακόμα θα δίνεις την ζωτική σου ενέργεια στις ρουφήχτρες γύρω σου; Πόσο ακόμα θα δίνεις την ζωτικότητά σου σε άλλους, ενώ εσύ θα υποφέρεις; Πόσο θα επιτρέπεις να τρώνε από το πεδίο σου και τις σάρκες σου, για να ζουν οι άλλοι -που δεν είναι καν άνθρωποι- όπως θέλουν;

Πόσο ακόμα, Δημιουργέ, δεν θα χαίρεσαι;

Κάθε μέρα που δεν χαίρεσαι, κάποιος άλλος έχει την ενέργεια της χαράς της δικής σου.

Κάθε μέρα που δεν τολμάς να είσαι ο εαυτός σου, κάποιος άλλος μπορεί να είναι ο εαυτός του...

Και, κάθε μέρα που εσύ αφήνεις να περνά με το όνειρό σου σαν όνειρο, κάποιος άλλος πραγματοποιεί τα όνειρά του...

Και αυτός ο άλλος, και αυτοί οι άλλοι, δεν είναι άνθρωποι...

 Πόσο σοφά δημιούργησες...

Καταλαβαίνεις, ιερέ Δημιουργέ, πόσο σοφά τα έχεις δημιουργήσει;

Καταλαβαίνεις πως, εάν δεν έφερνες τέτοια αναστάτωση, δεν θα ξεκούναγες από τις μουχλιασμένες καρέκλες του παρελθόντος;  Καταλαβαίνεις ότι έχεις λάβει πολύ καλά υπόψη σου τις αδυναμίες και τους φόβους σου, ότι έχεις ψυχανεμιστεί τις αντιστάσεις σου;

Η καινούργια κατάσταση είναι απόλυτα ψυχομετρημένη γιατί έχει λάβει υπόψη τα μύχια και τρίσβαθα του εαυτού σου. Είναι ζυγισμένη επακριβώς γιατί εσύ ο ίδιος την ψυχομέτρησες. Γνωρίζεις τι χρειάζεται, πόσο πρέπει να σε στριμώξεις, γνωρίζεις πόσο διψάς για την ελευθερία και πόσες ζωές ονειρεύεσαι να πιστέψεις σε σένα.

Έχεις λάβει υπόψη σου κάθε παράμετρο, κάθε σημείο και κάθε μικρή μονάδα του ψυχισμού σου... Έχεις φτιάξει μία τέλεια μετάβαση,  γιατί έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες με πολύ σεβασμό και μεγάλη διαύγεια.

 Ένα μπορούμε να σου πούμε: Δεν θες να γυρίσεις σε μια ίδια ζωή, στην ίδια αντίληψη, στην ίδια νοοτροπία, στο ίδιο αποστειρωμένο σπίτι, στα ίδια προβλήματα, στον ίδιο πόνο. Αυτή ήταν η προηγούμενη συνειδητότητα: Μία περιοριστική, φοβισμένη συνειδητότητα, όπου έσκυβες το κεφάλι και ακολουθούσες ένα θεό, που όμως δεν ήταν ο Θεός σου.

Είσαι σε νέα συνειδητότητα. Έχεις σηκώσει το κεφάλι. Έχεις δηλώσει ότι ο θεός σου, ο ανώτερος εαυτός σου, είναι θεός αγάπης. Δεν σου ζητά υποταγή, αλλά ιερή αυθάδεια και θάρρος. Σου ζητά την απόφαση να τολμήσεις να ακολουθήσεις το όνειρό σου, να βάλεις σε πράξη κάθε τολμηρή σου ιδέα, να γίνεις ο χαρούμενος Δημιουργός.

Τι φοβάσαι ότι θα χάσεις. Έχεις ήδη φροντίσει να χάσεις τα περισσότερα, για να μην είναι μεγάλος ο φόβος σου ότι θα χάσεις! Τα έχεις σχεδιάσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει κανένα λάθος σ' αυτό το πάζλ!

Μπορεί η πραγματικότητα  να σου φαίνεται χάλια. Κοίτα το πάζλ.... Από την μία υπάρχουν γκρίζα μαύρα σύννεφα, και από την δεξιά υπάρχει ένας λαμπερός ήλιος... Είναι μικρή τελικά η απόσταση και ας σου φαίνεται τεράστια. Το μυαλό σου θέλει να την κάνει τεράστια για να γίνεις ήρωας της μετάβασης! Όμως, οι καινούργιοι ήρωες δεν είναι εκείνοι που υποφέρουν και σέρνονται κλαίγοντας...

Οι ήρωες της Εποχής της Ειρήνης και της Αγάπης είναι οι ήρωες της χαράς, οι χαρούμενοι δημιουργοί, εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Δημιουργέ,

Δημιουργέ, είσαι ήδη πλήρης, είσαι ήδη ολοκληρωμένος, έχεις ήδη λύσει όλα σου τα αδιέξοδα, έχεις ήδη λύσει όλα σου τα ερωτήματα, έχεις ήδη ξεχρεώσει τα χρέη σου, έχεις ήδη απαντήσει στις υποχρεώσεις σου, έχεις ήδη θεραπεύσει τον πόνο σου, έχεις ήδη θεραπεύσει τις αδυναμίες σου.

Δημιουργέ, έλα στα συγκαλά σου!

Είσαι ήδη τέλειος. Είσαι ήδη πλήρης. Είσαι ήδη ευτυχισμένος. Είσαι ήδη θεραπευμένος.

Ό,τι σε βασάνιζε έχει ήδη λήξει. Ό, τι σε απασχολούσε έχει ήδη θεραπευτεί. Ό,τι σε ενόχλησε, έχει φύγει από την πραγματικότητα σου. ό,τι φαίνεται να εκκρεμεί, έχει ήδη τελειώσει. Ό,τι φαίνεται να μην έχει συμβεί, έχει ήδη γίνει.

Έλα λοιπόν Δημιουργέ σ' αυτόν τον πράσινο κύκλο, όπου θα θυμηθείς την αλήθεια αυτού που ακούς:

Πες από μέσα σου μαζί με εμάς τώρα, και κάθε βράδυ, την ώρα που κλείνεις τα βλέφαρά σου, πες στον εαυτό σου:

«Είμαι ήδη πλήρης. Είμαι ήδη γαλήνιος. Είμαι ήδη ευτυχισμένος.

Όλα τα χρέη μου έχουν ήδη εξοφληθεί. Όλες οι υποχρεώσεις μου έχουν ήδη εκπληρωθεί. Όλες οι συγκρούσεις μου έχουν ήδη λήξει. Όλες οι ασθένειές μου έχουν ήδη θεραπευτεί. Όλα τα κενά μου έχουν ήδη συμπληρωθεί. Όλες οι αδυναμίες μου, έχουν ήδη θεραπευτεί. Όλα τα ελλείμματά μου έχουν ήδη γεμίσει.

Είμαι ήδη πλήρης, είμαι ήδη γαλήνιος, είμαι ήδη ευτυχισμένος.

Είμαι ήδη επιτυχημένος σ' αυτή την ζωή. Είμαι ήδη δημιουργικός.

Ό,τι εκκρεμότητα είχα, έχει ήδη λυθεί. Ό,τι με βασάνιζε, έχει ήδη λήξει.

Ό,τι με προβλημάτιζε, έχει ήδη απαντηθεί.

Εγώ είμαι ο Ιερός Δημιουργός. Είμαι ήδη πλήρης. Είμαι ήδη ολοκληρωμένος.

 Είμαι ήδη ευτυχισμένος».

Κλείσε τα βλέφαρά σου με αυτή την βεβαιότητα:

«Όλα όσα φαίνονται σε εκκρεμότητα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Όλα όσα φαίνεται να σε βασανίζουν, έχουν ήδη λυθεί και απαντηθεί.

Και, ό,τι φαίνεται ακόμα να σε ταλανίζει έχει ήδη λήξει»!

Μέχρι την επόμενη φορά, η ευχή μας είναι να ξέρεις πως είσαι ήδη σε γαλήνη, στην ειρήνη και στην αγάπη. Να μην έχεις ούτε μία αμφιβολία γι' αυτό!

Αμήν.


© Χαριτίνη Χριστάκου