Σμαραγδένιος Κύκλος


Η δοκιμή της Κύπρου και το θαύμα της Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2013

Κύρια σημεία:

       Το πνευματικό σύστημα πρέπει να δένει και να περιλαμβάνει τις όψεις της πραγματικότηταςγια να είναι ολοκληρωμένο. Δεν μπορεί να αφήνει απ' έξω γεγονότα και δεδομένατης πραγματικότητας γιατί δεν μπορούν να εξηγηθούν ή να αφομοιωθούν  μέσα σε μία πνευματική διαδικασία ή ερμηνεία.

       Αποκτούν αξία οι πνευματικές μας αντιλήψεις στο βαθμό που είναι ικανές να μας εξηγήσουνκαι να μας κάνουν κατανοητή την υλική πραγματικότητα.

       Η Κύπρος, το αρχικό ΟΧΙ και η μετέπειτα αποδοχή με χειρότερους όρους: Η δεύτερητοποθέτηση δεν ήταν αναγκαστική... ήταν μία επιλογή. Η εξέλιξη δεν ήταν καλή. Μαςτο λέει και το ένστικτό μας και το μυαλό μας. Το ΟΧΙ των Κυπρίων ήταν η πρώτη απόπειραμίας νέας νοοτροπίας να σταθεί. Αυτή η πρώτη απόπειρα σαρώθηκε εκ των έσω καιόχι εκ των έξω... Μόλις το τέρας έγινε ασχημότερο, τα εσωτερικά πεδία σαρώθηκαν.

       Το γεγονός της σάρωσης των πεδίων μάς δείχνει ότι η νέα νοοτροπία δεν στέκεται ακόμασθεναρά. Δεν είμαστε ακόμα διατεθειμένοι να χάσουμε τις βολές μας, ή να μπούμεσε μία τελείως άγνωστη κατάσταση (εάν έλεγαν όχι και την δεύτερη φορά). Μαςδείχνει ότι ακόμα δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας αρκετά για να τολμήσουμε νασταθούμε σε χώρους που δεν τους έχουμε χαρτογραφήσει. Μας δείχνει ότι τοφοβισμένο μέρος του εαυτού μας ακόμα φοβάται την δύναμη του παλαιού συστήματος.Ακόμα μας δείχνει πως εμείς μέσα σ' αυτό το δίπολο παλαιά πραγματικότητα-νέαπραγματικότητα ακόμα δεν έχουμε αναπτύξει αρκετή αποφασιστικότητα ότι πίσω δενθα πάμε, ότι θα πάμε μόνο μπροστά - έστω κι αν είναι άγνωστο, έστω κι αν δενξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουμε, έστω κι αν δεν το έχουμε ξανακάνει.

       Δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο «ελευθερία ή θάνατος», δηλαδή το «Ή θα πάω μπρος ή θαδιαλυθούν τα πάντα. Πάντως πίσω δεν θα πάω».

       Υπάρχει ακόμα φόβος εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, στο μυαλό μας, στην ικανότητά μας.Στην Κύπρο αυτό που έγινε δεν ήταν απλώς θέμα εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.Ήταν και μία βολή να αποφασίσουν άλλοι για μένα. και ο φόβος αν πάω κόντραμπορεί να χάσω αυτά που έχω... τον τρόπο ζωής, τις αμοιβές...

       Έτσι χορεύεται το τανγκό της ζωής... υπάρχουν δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω !

       Αυτό που συνέβη είναι σημαντικό να το δούμε για να καταλάβουμε τι μας λέει για μας...Ήταν ένα δοκιμαστικό, μία πειραματική δοκιμή. Ήταν καλό για να εκτιμήσουμε τιςδυνάμεις μας, το σθένος και το ηθικό μας! Αλλιώς θα βγούμε στην μεγάλη σκηνήκαι θ' ανακαλύψουμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, ότι ήμασταν γυμνοί!

       Μπορεί πολλοί βουλευτές της Κύπρου να πήραν αυτές τις θέσεις γιατί φοβόνταν πως αν δεντο έκαναν θα συνέβαιναν χειρότερα. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν ένιωθαν μέσα τουςβεβαιότητα για τις δικές τους ικανότητες, άρα δεν πίστευαν ότι είναι ικανοί ναδώσουν κάποιες δημιουργικές λύσεις ...

       Καθώς η παλιά πραγματικότητα πιέζει ασφυκτιά και τετραγωνίζει τα πάντα, η ανάγκηδιαφυγής γίνεται πιο έντονη. Όμως, όπως ισχύει στις οικογένειες, η λύση δενείναι να φεύγεις και να διαλύεις ένα σπίτι! Γιατί και το καινούργιο που θαφτιάξεις θα έχεις τις ίδιες ενέργειες... Η λύση είναι να αλλάξουμε οι ίδιοι!

       Φτάσαμε μέσα από την αναζήτηση να καταλάβουμε ότι δημιουργούμε με τις σκέψεις, τασυναισθήματά μας και όλα όσα νιώθουμε! Καταλάβαμε ποιοι είμαστε και πώςδημιουργούμε! Τώρα το παλιό σύστημα που μας ασφυκτιά καταρρέει, γιατί εμείςαλλάξαμε!

       Αν ζούμε για τα υπάρχοντά μας, έχει νόημα να φοβόμαστε... αν όμως έχουμε έρθει γιανα εξελιχθούμε, τότε γιατί ανησυχούμε; Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Είναι τοθέμα της ζωής σου η εμπειρία, η διεύρυνση και η δημιουργία; Ή ένα πορτοφόλι,ένα σπίτι και ένα αμάξι; 

       Όταν ζούμε για ένα πορτοφόλι, ένα σπίτι και ένα αμάξι, είμαστε σκλάβοι, δούλοι καιυποτελείς... Όσο οι υποτελείς είναι φοβισμένοι, τόσο τα αφεντικά θα τους δίνουνλιγότερες απολαβές! Οι υποτελείς θα δεχθούν τα πάντα, αρκεί να μείνουν στηνεργασία των αφεντάδων τους...

       Το γονίδιο των Ελλήνων δεν έλεγε «Θα κάνω επανάσταση αρκεί να μην πειράξει κάποιοςτο σπιτάκι μου». Το γονίδιο αυτό έλεγε «Πάνω από όλα βάζω την ελευθερία».

       Στον οικονομικό στίβο της ζωής καθρεφτίζεται η στάση της συνειδητότητάς μας. Η σχέσητου ψυχισμού μας με τα χρήματα είναι το βαρόμετρο της συνειδητότητά μας.

       Ζούμε κυριολεκτικά την εποχή της ειρηνικής επανάστασης. Ο στόχος εξαρχής ήταν νασυρρικνωθεί ο ψυχισμός μας. Το ερώτημα είναι «Είμαι ή δεν είμαι δημιουργός;»Εάν πιστεύω ότι είμαι δημιουργός, τότε κάτι πρέπει να κάνω με τις επιταγές τηςπραγματικότητας.... Τότε πρέπει να πάψω να είμαι πιόνι ή ν' ακολουθώ... τότε πρέπεινα μάθω να είμαι κύριος και ηγέτης του εαυτού μου, βάζοντας μπρος τηνδημιουργική μου ενέργεια. Αυτή είναι η ανταπόκριση της συνειδητής δημιουργίαςκαι του συνειδητού δημιουργού!

       Ζούμε την στενωπό των πρώτων δημιουργικών ενεργειών της εποχής της ειρήνης και της αγάπης,και ζούμε το κλείσιμο του προηγούμενου κύκλου.

       Είναι καλό να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα έχει συμβεί ένα μεγάλο θαύμα! Έχουμεεπιτύχει την πρώτη σιωπηλή αντίσταση. Το πείραμα που διαδραματίζεται στονΕλλαδικό χώρο επί σχεδόν τέσσερα χρόνια έδειξε ότι τα ψυχικά πεδία τηςανθρωπότητας αντέχουν - αυτό καθρεφτίζεται στην Ελλάδα! Παρότι, ο νους και ηψυχή βομβαρδίζονται από πακέτα φόβου, ανασφάλειας και απαξίωσης, τα ψυχικάπεδία των Ελλήνων απέδειξαν ότι υπάρχει αντοχή. Αυτό έχει τεράστια αξία.

       Είμαστε πολύ ισχυροί στο ψυχικό πεδίο, αλλά συρρικνωνόμαστε όταν κάτι αφορά το υλικόπεδίο, τα χρήματα, τα σπίτια, τους φόρους. Είναι παράδοξο αυτό. Το χάος δημιουργείταιγιατί το μυαλό δεν ακολουθεί τον ψυχισμό μας. Όταν δεν υπάρχει συνέχεια καισυνέπεια στην ροή από τον ψυχισμό προς το μυαλό, τότε δημιουργούνται χαοτικέςκαταστάσεις. 

       Ίσως ο ρόλος των Ελλήνων να είναι να κρατήσουμε το ψυχικό πεδίο συμπαγές και όρθιο,ώστε σταδιακά ν' αλλάξουν τα νοητικά πεδία και έρθει το μυαλό μας σε αρμονία μετον ψυχισμό μας.

       Υπάρχουν δύο σενάρια πραγματικότητας, που ρέουν παράλληλα. Το ένα σενάριο έχει πολλέςγεωφυσικές καταστροφές, ενώ το άλλο ελάχιστες. Η πορεία της συνειδητότητάς μαςθα καθορίσει ποιο σενάριο θα συμβεί. Μπορούμε ν' αποφύγουμε τον πετροπόλεμο απότον ουρανό, αν αλλάξουμε νοοτροπία και γίνουμε πιο δημιουργικοί.

       Ο μετεωρίτης της Ρωσίας ήταν αστρόπλοιο που καταρρίφθηκε. Ήταν το αποτέλεσμαεμπλοκών και τριβών ανάμεσα σε φυλές εξωγήινων και γήινων.

       Είναι καλό να κρατάμε το νου μας ανοιχτό, να πιθανολογούμε σενάρια και να μην είμαστεαπόλυτα σίγουροι για τίποτα, ούτε ν' αποκλείουμε απόλυτα κάτι. Αυτό είναι προςόφελός μας αυτή την εποχή.

       Εάν δεν είσαι μέρος του συστήματος αξιών των «αφεντικών», δεν μπορείς να γίνειςπρόεδρος, πρωθυπουργός ή πάπας. Πρέπει να συμμερίζεσαι τις αξίες των αφεντικών,για να σου δώσει το σύστημα πόστο εξουσίας. Θα βάζατε εσείς φύλακα του σπιτιούσας, τον κλέφτη της γειτονιάς σας; Έτσι και εκείνοι βάζουν αυτούς πουεμπιστεύονται γιατί αυτοί έχουν ίδιες αξίες.

       Μέσα μας ξέρετε ότι έχουμε ένα σύστημα εξουσίας που το ονομάσαμε «εγώ». Αυτό είναιίδιο με το σύστημα εξουσίας του πλανήτη. Είναι ο εσωτερικός φύλακας τουεξωτερικού συστήματος. Όσο ο εσωτερικός φύλακας ζει, το εξωτερικό αφεντικό δενθα πάψει να υπάρχει.

       Το «εγώ» σημαίνει ότι εμείς -ο άνθρωπος- είμαστε δούλοι ενός συστήματος με τιςαξίες που έχει το «εγώ». Και αυτό καθρεφτίζει η πραγματικότητα: ένα σύστημα πουέχει τις αξίες του! Όπως το «εγώ» έχει το επάνω χέρι στους ανθρώπους, έτσι καιτο σύστημα εξουσίας έχει το επάνω χέρι στην γη.

       Για να φύγει το σύστημα εξουσίας, πρέπει εμείς ν' αλλάξουμε. Εμείς τους κρατάμεαφεντικά να τρώνε από τους πόρους μας. Όπως και μέσα μας, το «εγώ» τρώει τηνενέργειά μας.

       Οι αρνητικές ροές μας ζορίζουν γιατί δεν ασκούμε τις δημιουργικές μας ενέργειες.Οι στρόφιγγες σφίγγουν από την οικονομία που είναι ελέγξιμη - τράπεζες καιοργανισμούς. Αυτό δεν έχει σχέση με το εάν υπάρχει δημιουργική ροή, εάνυπάρχουν τεράστιες δημιουργικές ενέργειες.

       Έρχονται αμέτρητες νέες ιδέες για να ξεκινήσουν καινούργια εγχειρήματα. Συντρίβεται τοπαλιό, γιατί είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι νέες δημιουργικές ιδέες. Ενώ οουρανός βρέχει δημιουργικές ιδέες, το μυαλό λέει «Ναι, μα η οικονομία είναι σεύφεση». Ερευνήστε και διαπιστώστε ότι νέοι επιχειρηματίες έφτιαξαν νέεςεταιρίες με νέες ιδέες και είναι κερδοφόρες!

       Κοιτάξτε τι λέει ο ψυχισμός σας. Έχετε δημιουργικές ιδέες; Ακολουθήστε τις. Από τονΟκτώβριο το σύμπαν βρέχει δημιουργικές ιδέες για να ανοίξουν νέες ροές!

       Πάπας: μην εντυπωσιάζεστε από τις αρχικές καλές πράξεις. Δεν γίνεσαι Πάπας επειδήείσαι άγιος άνθρωπος. Γίνεσαι γιατί είσαι καλός στις μπίζνες, στην διαχείρισητων ανθρώπων και της ύλης. Γνωρίζεις να παίζεις καλά το παιχνίδι. Ξέρεις ότιαρκεί να κάνεις μερικά έξυπνα πράγματα για να εκμεταλλευτείς τις ελπίδες και νααξιοποιήσεις τους φόβους των ανθρώπων. Είναι εξαιρετικός δημοσιοσχεσίστας καιγι' αυτό είναι άκρως επικίνδυνος για εμάς. Δεν θ' ανοίξει το θησαυροφυλάκιο γιανα μοιράσει τον αμύθητο πλούτο τους στους Χριστιανούς στο όνομα της αγάπης!

       Οι εργάτες του φωτός όσο υπηρετούν το σύστημα εξουσίας -ακολουθώντας τους κανόνεςδύναμης και υποταγής του- δεν μπορούν να αισθανθούν ότι έχουν αξία... πώς θ'ανακτηθεί η αξία μας εάν παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σ' ένα τέτοιο αφεντικό,που δεν έχει συναισθήματα και ανθρώπινες ευαισθησίες; Καλούμαστε να μάθουμε ναυπηρετούμε την καρδιά και την ψυχή μας. Αλλιώς θα παραμείνουμε υπηρέτες των«αφεντικών».

       Εάν φοβόμαστε να δούμε την ρεαλιστική κατάσταση της πραγματικότητας του κόσμου μας,αρνούμαστε να δούμε τελικά το εσωτερικό «εγώ» και να το θεραπεύσουμε,αρνούμαστε να το αλλάξουμε. Οπότε είναι αδύνατον, να αλλάξει η πραγματικότητα...

       Οι θρησκείες είναι συστήματα διαχείρισης και εξουσίας των ανθρώπων -διαχειρίζονται και χειραγωγούν. Αν όντως δούλευαν για την αγάπη, δεν θα είχεσυμβεί πουθενά κανένας πόλεμος... Οι θρησκείες είναι υποπροϊόν της κρατικήςεξουσίας. Τι σχέση έχουν οι θρησκείες με την αγάπη ή την ελευθερία τωνανθρώπων; Τα άτομα, οι μάζες, έχουν μεγαλύτερο πάθος ή μένος καθώςχειραγωγούνται από τους ιερείς ή τους αρχιερείς.... Χρησιμοποιούνται...

       Η αλήθεια δεν μας κάνει κακό. Μας διαφυλάσσει την ελευθερία. Το ψέμα δεν θα τοκάνει ποτέ αυτό. Έτσι θα δούμε τα ίδια σενάρια να επαναλαμβάνονται. Η αλήθειαμας ανοίγει σε μία μεγαλύτερη κατάσταση ειλικρίνειας μέσα στον εαυτό μας.

       Η έξω θρησκεία υποστηρίζει την έσω θρησκεία... του εγώ και των αξιών του.

       Το μυαλό μας πρέπει να υπερβεί τις αδυναμίες που πηγάζουν από ευσεβείς πόθους γιαχάρη δική μας και των άλλων, μήπως καταφέρουμε να ζήσουμε ελεύθεροι - μέσα καιέξω. Πρώτα πρέπει μέσα μας να αποκαθηλωθούν οι ψεύτικοι θεοί, για να αλλάξουντα δεδομένα έξω μας.


 © Χαριτίνη Χριστάκοu