Σμαραγδένιος Κύκλος


Το τελευταίο δευτερόλεπτο

15 Δεκεμβρίου 2007

Η συλλογική ενέργεια έχει πάρει μία δική της μορφή, κυκλική και φαρδιά, εκείνοι που είναι εδώ από την Εστία λένε ότι αυτό το σύνολο που δημιουργήθηκε χωρίς σκοπό αποτελεί ένα αστρόπλοιο, ένα ενεργειακό όχημα, και σκοπός του είναι να επισκεφτεί άλλα μέρη του εαυτού μας σε άλλους χωροχρόνους και να μεταφέρει σ' αυτούς το μήνυμα της εδώ παρουσίας μας, καλώντας τους να ενωθούν μαζί μας.

Αγαπητοί μας φίλοι, λίγο-λίγο το αυγό σας σπάει και μπορεί να πιστεύατε ότι φωτόπλοια ή αστρόπλοια έρχονται μόνο σε σας, είναι όμως ώρα ν' αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι μέσα από τη συλλογική σας ενέργεια είστε ικανοί να μεταφέρετε τον εαυτό και τα μηνύματά σας σε άλλες πραγματικότητες, με τις οποίες τώρα δεν υπάρχει συνειδητή επαφή. Αναρωτιέστε σε τι σας είναι χρήσιμο;

Η απάντηση είναι: η χρησιμότητα είναι πρακτικής φύσεως. Πόσο πρακτικής; Ξέρετε ότι ο νους σας έχει δυνατότητες που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη. Για να ενεργοποιηθούν, χρειάζεται εσείς, ως κεντρικός πλοηγός, να δώσετε το σήμα στα περιφερειακά σημεία ότι έχετε επίγνωση και είστε παρόντες. Είναι σαν να χρειάζεται ν΄ ακούσουν από σας τον μαγικό ήχο για ν' αρχίσουν να φέρνουν νέες αντιλήψεις και επιγνώσεις στη συνειδητότητά σας. Έτσι διευρύνετε τη δυνατότητα ν' αντιλαμβάνεστε πιο κυκλικά αυτό που φαίνεται ευθύγραμμο, έτσι αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε μόνο δέκτες αλλά και πομποί, και συνειδητοποιείτε ότι παίζετε ενεργό ρόλο μέσα στη δημιουργία και το σύμπαν.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν μέσα στην καθημερινότητά αρχίζετε να σκέφτεστε κυκλικά και όχι ευθύγραμμα. Είναι η διαφορά ανάμεσα στην 3η διάσταση και το νου της τρίτης διάστασης και την 5η διάσταση και το νου της πέμπτης. Είναι η διαφορά μεταξύ του να νιώθετε περιορισμένοι δέκτες από το να νιώθετε ενεργοί πομποί της ζωής. Είναι η διαφορά μεταξύ του να νιώθετε θύματα της δημιουργίας, από το να νιώθετε ενεργοί δημιουργοί της δημιουργίας.

Ίσως να φαντάζεστε λόγω των Ατλάντειων μνημών σας ότι ο τρόπος επικοινωνίας με την διάνοια συνδέεται με υλικές συσκευές και δομές, άρα με  την κατασκευή υλικών πραγμάτων. Θέλουμε όμως να σας πάμε αρκετά πριν από την εποχή της Ατλαντίδας, σε μία άλλη εποχή, που προϋπήρχε της Λεμουρίας -είναι η πρώτη φορά που λέμε κάτι τέτοιο. Ήταν μία εποχή όπου ήσασταν οι συνειδητοί δημιουργοί και κατοικούσατε στη γη ως μορφές φωτός, αιθέριες οντότητες, και οι τρόποι λειτουργίας σας είχαν αιθέρια υπόσταση, ούτε καν κρυσταλλική. Τα μέσα μεταφοράς σας είχαν αιθέρια ενέργεια. Όλες οι λειτουργίες και τα εργαλεία ήταν σε άϋλη μορφή, που μπορούσατε να την δείτε, με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι τώρα μπορούν να δουν την αύρα σας ή την ενέργεια. Όπως κάποιοι αυτοί τη στιγμή μπορούν να δουν πώς έχει αλλάξει το φως γύρω από την Χαριτίνη την ώρα που μιλάει και έτσι να καταλάβουν ποιοι είναι εδώ μαζί σας. Πάντα υπήρχαν εκείνοι που έβλεπαν την αιθέρια ενέργεια.

Πολύ πριν αποκτηθούν οι πιο συμπαγείς ενέργειες, περπατούσατε πάνω στον πλανήτη ως άγιοι, ως ιεροί, ως φωτισμένοι. Έχουμε ξαναπεί πώς όλοι έχετε βιώσει την εμπειρία της αγιότητας και της ιερότητας πάνω στη γη. Σ' αυτή την ενεργειακή ποιότητα επιστρέφετε. Είναι πέρα από το νου και την Ατλαντίδα, και πέρα από την καρδιά σας και την Λεμουρία. Είναι μία ενέργεια που πάει πολύ πριν στον χρόνο.

Αντίστροφη μέτρηση

Ο χρόνος πρόκειται να καταρρεύσει γιατί εσείς έχετε ν' ανακτήσετε «κάτι» μέσα του. Θα συναντήσετε τα κομμάτια της αντίληψης και της σκέψης σας που δεν είναι εντεταγμένα και υποταγμένα στον τρισδιάστατο νου. Αυτά σας φέρνουν ένα αέρα ελευθερίας και δυνατότητων, γιατί σας απεγκλωβίζουν από την οπτική της 3η Διάστασης. Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την γη και μέσα στην γη, τροχοδρομούν νέες εξελίξεις για σας. Φαίνεται να έχουν τρελαθεί όλες οι αστρικές ενέργειες του ηλιακού σας συστήματος και αυτού του σύμπαντος, αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι πυροδοτείται η αντίστροφη μέτρηση.

Κινηθήκατε προς τα έξω διευρύνοντας και επεκτείνοντας την αντίληψη και την επίγνωση μέσω της υλικής πραγματικότητας. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος αυτής της διεύρυνσης. Θα θέλαμε να μιλήσουμε λίγο γι' αυτό αφού αφορά τα επόμενα πέντε χρόνια του γήινου μέλλοντος. Οι τελευταίες τελικές διευρύνσεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη πενταετία. Οι μεγάλες αλλαγές θα συμβούν λίγο πριν την λήξη του χρόνου και το τέντωμα του σχοινιού της διεύρυνσης θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι συνέβη τα τελευταία έξι χιλιάδες χρόνια στην γη. Μιλάμε για το τέλος του τεντώματος της διεύρυνσης, με την έννοια ότι θ' αρχίσετε να επιστρέφετε από εκεί που θα έχετε φτάσει στο τέλος της πενταετίας.

Ο χρόνος δεν θα πάει παραπέρα. Ο χρόνος της διεύρυνσης είναι δοσμένος. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος που έχετε για να κάνετε ό,τι θελήσετε είναι μέχρι το 2012. Στην πραγματικότητα βρίσκεστε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, πριν αρχίσει η αντίστροφη κίνηση της επιστροφής σας. Το έχετε εσείς ενεργοποιήσει μέσω της σύνδεσης σας με το κέντρο του γαλαξία σας, το πλησιέστερο κέντρο της συνειδητότητάς σας, το πλησιέστερο συλλογικό κέντρο της.

Ποιος είναι ο Σκοπός Σας;

 Πολλοί νομίζουν πως οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων απλώς συμβαίνουν. Αυτοί δεν μπορούν να θυμηθούν τι τους έδωσε την ευκαιρία να βρεθούν εδώ και ν' αποκτήσουν ένα σώμα. Οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται την αξία του σώματος. Δεν πιστεύουν ότι το σώμα είναι δώρο. Όλοι όσοι θεωρούν δεδομένα και κεκτημένα αυτά που έχουν, θ' αναρωτηθούν εάν έτσι είναι. Αυτό το τελευταίο δευτερόλεπτο θα χρειαστεί να εκτιμήσετε όλα όσα έχετε και να τους αποδώσετε την αξία που εσείς θεωρείτε ότι έχουν.

Μέσα από αυτή τη τεράστια σύγκλιση φωτός που συμβαίνει στη γη, το ερώτημα δεν είναι πώς θα περάσετε καλά. Το ερώτημα που τίθεται συλλογικά στη γη, στην ανθρωπότητα είναι : ποιος είναι ο σκοπός σας; Ποιος είναι ο ατομικός σκοπός; Ποιος είναι ο συλλογικός σκοπός; Ή, εάν το πούμε με άλλα λόγια το ερώτημα είναι: πώς μπορείς εσύ να υπηρετήσεις το σύνολο; Πώς μπορεί η ατομικότητά σου να είναι ωφέλιμη και χρήσιμη για το σύνολο; Είναι σαν να ρωτά το σύμπαν τον άνθρωπο: γιατί ζεις;

Εσείς καλείστε ν' απαντήσετε αναλογιζόμενοι όλα όσα θεωρείτε δεδομένα και κεκτημένα, όπως το σώμα σας, την όρασή σας, τη σχέση σας, τα υλικά αγαθά, τον αέρα, το χώμα σας, ό,τι υπάρχει γύρω σας και συνθέτει την εικόνα της πραγματικότητας σας, χωρίς να έχετε επίγνωση πώς αλληλεπιδράτε με όλα αυτά. Προκειμένου ν' αρχίσει η Επιστροφή, πρέπει να έχετε ανακτήσει τις αξίες όσων υπάρχουν γύρω σας είτε τα βλέπετε, είτε τα νιώθετε, είτε τα μυρίζετε, είτε τα ακούτε. Ποιος ο σκοπός της ζωής σου; ρωτά ο ανώτερος εαυτός τον άνθρωπο και περιμένει τον άνθρωπο. Η ψυχή περιμένει μία απάντηση.

Ο λόγος που εκλύεται τόση ενέργεια από όλο το σύμπαν προς εδώ είναι γιατί φέρετε μία υπόσχεση δυνατότητων μέσα σας πώς μπορείτε ν' αλλάξετε τα πάντα μέσα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του χρόνου. Έχετε ένα κλειδί μέσα σας, που μόνο εσείς μπορείτε να βάλετε στην κλειδαριά και κανείς άλλος δεν έχετε το αντικλείδι. Μόνο εσείς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Το επόμενο ερώτημα για την συνειδητότητά σας είναι: τι σχέση έχουν αυτά με τον Χριστό; Μην φανταστείτε τον Χριστό όπως τον έχετε δει στις εικόνες, θα υποτιμούσε πολύ αυτό την νοημοσύνη σας. Τι σχέση έχει όλο αυτό με την καρδιά σας; Τι σχέση έχει το τελευταίο δευτερόλεπτο με την ψυχή σας; Τι κάνετε πάνω στη γη; Απλά θεωρείτε δεδομένο ότι ο ήλιος θ' ανατείλει την επόμενη ημέρα, χωρίς ν' αναρωτιέστε ή να ευγνωμονείτε. Το θεωρείτε δεδομένο, αλλά ακόμα δεν το εκτιμάτε...

Θεωρείτε δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα έρθει η ζέστη και εσείς θ' απολαύσετε τις θάλασσες... θεωρείτε δεδομένο ότι θα έρθει το κρύο και ο χειμώνας και θα μπορέσετε ν' απολαύσετε την παγωνιά ενός δάσους ή το χιόνι πάνω στις στέγες...

Θεωρείτε δεδομένο και κεκτημένο ότι θ' ανοίξετε την βρύση σας και θα έχετε τρεχούμενο νερό...

Θεωρείτε δεδομένο ότι ο αέρας θα είναι και αύριο κατάλληλος για να αναπνέετε...

Τόσα πολλά έχετε δεδομένα και κεκτημένα. Ίσως εάν τα χάνατε για μία εβδομάδα, θα ήταν εύκολο να νιώθετε ευγνωμοσύνη και αγάπη για κάθε τι που ζείτε. Ίσως εάν όλα όσα είναι έτοιμα γύρω σας, αρχίσουν να λείπουν, ίσως τότε αισθανθείτε ότι ζούσατε σ' ένα παράδεισο που όλα ήταν τόσο σοφά και υπέροχα φτιαγμένα. Ίσως τότε σκεφτόσασταν πώς θα μπορούσατε να είχατε ζήσει με ευγνωμοσύνη μέσα στον Παράδεισο, αντί να παραπονιέστε για τα ανούσια και ανόητα πράγματα.

Εκεί έρχεται η σύνδεση με την ενέργεια της καρδιάς σας. Η καρδιά σας νιώθει αυτή την ευγνωμοσύνη και ξέρει πως ζείτε μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Ευγνωμονεί όλους εκείνους, που δεν είναι ορατοί, οι οποίοι υποστηρίζουν την συνέχεια όλων αυτών που εσείς θεωρείτε δεδομένα. Εργάζονται αμέτρητα πλάσματα για τα νερά, για τα δένδρα, για τον αέρα σας, για τα λαχανικά σας, για το χώμα σας, για τα βουνά, τις θάλασσες, τα πλάσματα στα βουνά σας και τα πλάσματα στον ουρανό σας.

 Το Κύπελλο της Καρδιάς

Χρειάζονται πολλοί να στηρίξουν αυτά τα τελευταία σας δευτερόλεπτα. Η καρδιά σας μπορεί να νιώσει αυτή την ευγνωμοσύνη. Γνωρίζει ότι ασχολείστε με τ' ανούσια και χάνετε τα ουσιώδη. Σκέφτεστε, αλλά δεν νιώθετε την πολυτέλεια του αέρα που αναπνέετε. Η καρδιά σας είναι ένα με τον κόσμο που είστε, ζει σ' αυτόν τον κόσμο. Το μυαλό σας όμως ζει σε άλλον. Η καρδιά σας ζει μαζί με τον Δημιουργό. Το μυαλό σας ζει μόνο του. Η καρδιά σας βιώνει μαζί με τα άλλα πλάσματα, πονάει ή χαίρεται μαζί τους. Το μυαλό σας είναι που χαίρεται μόνο για τον εαυτό του.

Η υπόσχεση αυτού του δευτερολέπτου είναι η ικανότητά σας να κατεβείτε προς την καρδιά σας, ν' απεγκλωβιστείτε από το νου σας, να συνειδητοποιήσετε πώς διαχειρίζεστε την σκέψη σας, που στέκεται ο νους σας και να τον φέρετε σε σύνδεση και εναρμόνιση με τα ουσιώδη και ζωτικά, αυτά που δίνονται και προσφέρονται χωρίς αντάλλαγμα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης. Μ' αυτά συνδέεστε ως ενιαίο σύνολο. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα βρείτε την ιερότητά σας εάν διαλογίζεστε ή διαβάζετε ή εάν πηγαίνετε σε πνευματικές ομιλίες. Ξέρετε καλύτερα.

Η καρδιά δεν ενεργοποιείται με την λογική. Η καρδιά ζητά μία βύθιση. Ζητά να αισθανθείτε έστω και για λίγο την παρουσία του Χριστού μέσα σας. Η καρδιά σας ζητά να επιτρέψετε να αισθανθείτε σαν να είστε εκείνος. Σαν να έχετε το δικό του πρόσωπο και τη δική του ενέργεια μέσα στα σωθικά σας, ώστε να φωτιστεί όλη η υπόστασή σας, ώστε να μην μείνει πουθενά άγνοια και χωρισμός.

Εάν δεν ενωθείτε με την γη και την ομορφιά της, με τί θα ενωθείτε; Εάν δεν υπάρξει αγάπη γι' αυτά που  είναι ήδη δημιουργημένα και παρέχονται σε αφθονία, για τί θα υπάρξει μέσα σας αγάπη; Μιλάμε για το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπου όλα όσα σκέφτεστε και νιώθετε πρέπει να έρθουν να πέσουν μέσα στο Κύπελλο της Αγάπης σας, όπου ζείτε νιώθοντας και νιώθετε ζώντας και τιμάτε την ζωή και τον εαυτό σας.

Ο Αισθαντικός Άνθρωπος

Ακούστε μας, δεν είναι σημαντικό να είστε ευφυείς ή πανέξυπνοι. Είναι σημαντικό να είστε ευαίσθητοι. Είναι σημαντικό να νιώθετε. Δεν ενδιαφέρει κανένας στο σύμπαν εάν δεν μπορείτε να κάνετε πρόσθεση το 158 με το 168. Ενδιαφέρει όμως τους πάντες το εάν μπορείτε να νιώσετε το μεγαλείο ενός φύλου που θροϊζει στον άνεμο. Εάν μπορείτε να νιώσετε αυτό, τότε μπορείτε να νιώσετε αγάπη στην καρδιά σας, τότε μπορείτε να συνυπάρξετε με τους υπόλοιπους, τότε η Ειρήνη έχει ελπίδα πραγμάτωσης. Ποιός ενδιαφέρεται για το εάν έχετε μάθει απ' έξω τις εγκυκλοπαίδειες ή τις βιβλιοθήκες σας; Πιστεύετε ότι οι οδηγοί σας ή οι ανώτεροι εαυτοί ενδιαφέρονται για τις γνώσεις που διαβάζοντας αποκομίζετε;

Έρχονται τα Χριστούγεννα, που είναι μία ιδιαίτερη εποχή λόγω των ενεργειακών της δυνατοτήτων, γιατί  συνδέεται με τους ρυθμούς της ίδιας της γης σε σχέση με το πλανητικό και συμπαντικό σύνολο. Οι δυνατότητές σας αυξάνονται υπερθετικά. Οι δυνατότητές σας να πάψετε να σκέπτεστε και ν' αρχίσετε να αισθάνεστε ως αισθαντικά όντα. Αυτή είναι η 5η διάσταση: η διάσταση του αισθαντικού εαυτού.

Ο αισθαντικός σας εαυτός είναι πιο ευφυής από τον ευφυέστερο επιστήμονά σας, είναι πιο πολύστροφος, γιατί δουλεύει με δεδομένα πέρα από το μήκος, το πλάτος και το ύψος. Δουλεύει παίζοντας με τον χρόνο και κοιτώνας κυκλικά. Δουλεύει πέρα από στενές αντιλήψεις και αντιλαμβάνεται ένα άλλο φάσμα λειτουργίας. Δεν ενδιαφέρεται για να αποστηθίσει πληροφορίες γιατί αυτό δεν κάνει πραγματικά διαφορά στη ζωή του. Το να μπορεί να αισθάνεται όμως κάνει όλη τη διαφορά του κόσμου. Μπαίνοντας στον αισθαντικό σας εαυτό, μέσα σ' αυτό το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλάζετε ό,τι υπάρχει γύρω σας. Αυτή είναι η κατάρρευση. Μιλήσαμε για όλα τα συστήματα που πρόκειται να καταρρεύσουν


 © 2007 Χαριτίνη Χριστάκου