Σμαραγδένιος Κύκλος


Ευζωία

27 Ιανουαρίου 2007

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ήταν, είναι επιτέλους ώρα, αφού κουρασμένοι και κατάκοποι καθίσετε στα καθίσματά σας, και δεν εννοούμε σ' αυτάτα οποία κάθεστε αυτή τη στιγμή, αφού καταπονημένοι από τις προσπάθειες εγκαταλείψετε,να παραδώσετε τη σκυτάλη στους ανώτερούς σας εαυτούς.  Βρεθήκατε μπροστά σε μια σφυγμομέτρηση, είναιγιατί έπρεπε να μετρηθεί το πόσοι είστε καταπονημένοι και κουρασμένοι από τηνανάγκη να διαχειρίζεστε αυτή την ενδιαφέρουσα πραγματικότητα. Και πρέπει ηανθρωπότητα γενικότερα να φτάσει να κουραστεί και να μπαφιάσει από  τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, για ναδεχθεί να πάρει εκ των άνω ή εκ των κάτω, βοήθεια. Δεν υπάρχει κανένας τρόποςάλλος, η ανθρωπότητα και οι άνθρωποι να δεχθούν να οδηγηθούν από τον ανώτεροεαυτό τους παρά μόνο εάν έχουν κουραστεί να δημιουργούν προβλήματα.

Η κούραση λοιπόν μερικές φορές είναι ένα πάρα πολύ εξαιρετικό συστατικό, μια εξαιρετική ενέργεια, που ο πνευματικόςσας εαυτός σας φέρνει για να σας οδηγήσει σ' ένα τέλος. Και υπάρχει κούρασηψυχική, υπάρχει κούραση σωματική, υπάρχει κούραση συναισθηματική και κούραση νοητική.Η κούραση λοιπόν είναι ένας δείκτης που υπάρχει εκεί για σας για να σας πει ότιέχετε παρατραβήξει το σκοινί και αν δεν το αφήσετε από μόνοι σας, τότε ηκούραση θα σας αναγκάσει να το κάνετε. Σας παρακαλούμε λοιπόν να φανταστείτεότι η κούραση για τους επιστήμονες, για τους θεραπευτές, για τις μαμάδες, γιατις νταντάδες, για τις γιαγιάδες, για τα παιδιά, ήταν και είναι πάντα ένα εξαιρετικόεργαλείο ορίων. Το θέμα είναι όμως, αγαπητοί μας φίλοι, να μην φτάσετε στα όρια.Να αποφασίσετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε την ενέργεια της πραγματικότηταςχωρίς την ανάγκη να εξωθήσετε τους εαυτούς σας στο όριο. Και θα γελάσετε πολύαλλά εκείνοι οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στο να φτάνουν στα όρια είναι οιάνθρωποι του πνεύματος. Είναι εξαιρετικότατοι. Κοιτάνε τους τεχνοκράτες απόμακριά και λένε, πως είναι δυνατόν να ζούνε μια τόσο αγχώδη ζωή, πως είναιδυνατόν να είναι μέσα στα γραφεία τους και να κάνουν υπολογισμούς και να κάνουνmeetingsκαι να λένε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και να μην φέρνουν λύσεις και φυσικά δενκοιτάνε το τι κάνουν οι ίδιοι, δεν κοιτάνε ότι τελικά το πνεύμα γίνεται μια ψύχωση,δεν κοιτάνε ότι τελικά ο πνευματικός κόσμος γίνεται μια μανία , δεν κοιτάνε ότιτελικά να κάνουν κάτι καλό γίνεται μια εμμονή, δεν τα κοιτάνε όλα αυτά.Πιστεύουν ότι έχουν αλλάξει, πιστεύουν ότι τώρα γίνονται άνθρωποι του πνεύματοςή ότι έγιναν, εντούτοις εμείς γελάμε γιατί τους βλέπουμε κατάκοπους να λένε«κάνω αδιάκοπα σεμινάρια ή να κάνουν συνεδρίες», είτε να συζητάνε με τουςφίλους τους τα του πνεύματος, λες και το πνεύμα είναι πλήρης απασχόληση, είναι μια εργασία. Θέλουμε λοιπόν να σας πούμεότι η κούραση είτε αφορά τους επιστήμονες, είτε αφορά τους θεραπευτές, είτεείναι συναισθηματική, είτε είναι ακόμα και δημιουργική, είναι ένα εργαλείο. Θέλουμενα σας πούμε και να σας θυμίσουμε, ότι όταν αποφασίσατε να ζήσετε μια ζωή δενείπατε ότι «να μια ευκαιρία να πάω να κουραστώ», δεν σας ενδιέφερε  και να πάτε κάπου και απλώς να αναλωθείτε απόκούραση. Σας ενδιέφερε να δημιουργήσετε ερεθίσματα και εμπειρίες που θα σαςέκαναν πιο πλούσιους. Σας ενδιέφερε να γνωρίσετε έναν καινούργιο κόσμο. Σαςενδιέφερε να δείτε καινούργιες χημείες μέσα στις σχέσεις σας, με τους άλλους ήμε τα άλλα. Σας ενδιέφερε μια ζωή σαν μια ευκαιρία διεύρυνσης και χαράς. Σαςενδιέφερε να βρείτε τη χρυσή κλωστή της ευζωίας.

Ευζωία ακούγεται πολύ καλή σαν λέξη, αλλά πόσοι μπορούν πραγματικά να ισχυριστούν ότι έχουν βρει αυτή τη χρυσή χορδήτης ευζωίας. Πόσοι μπορούν πραγματικά να ισχυριστούν και πραγματικά πιστεύουνότι ζουν μια ζωή ευζωίας;

Αγαπητοί μας φίλοι, δεν είναι ώρα για ντροπές, δεν είναι ώρα για μετριοφροσύνες, αλλά δεν είναι και μια ώρα γιααλαζονεία. Έχετε γεννηθεί και έχετε φτάσει  εδώ που βρίσκεστε σήμερα, όχι για να ερχόμαστεεμείς  να σας λέμε αυτό που ήδηγνωρίζετε. Στέκεστε εκεί που στέκεστε και είμαστε ανάμεσά σας για να σαςθυμίζουμε ποιοι είστε πραγματικά. Γιατί το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί πουείσαστε εσείς τώρα το γνωρίζετε καλύτερα κι από εμάς. Η ευζωία σας είναι τοζητούμενο και η ευζωία σας θα έπρεπε να είναι ο παράγοντας για τις αποφάσειςσας, για το αν πρέπει να κάνετε εκείνο ή το άλλο, για το αν πρέπει να πάτε απόεδώ ή από εκεί. Δεν ζητείται κάτι άλλο πέρα από την ευζωία σας, πέρα από το ναζείτε καλά, και ναι σας έχουμε πει ότι αυτή η ζωή έχει σαν αφορμή και σαν λόγοτην χαρά της εμπειρίας. Και η χαρά της εμπειρίας συνδέεται με την ευζωία.

Αλλά θα θέλαμε να μπούμε λίγο πιο μέσα σ' αυτό που μπορεί να ακούγεται τόσο γνωστό και οικείο. Θα σας θυμίσουμε ότι ηευζωία δεν είναι μια έννοια, είναι μια κατάσταση, είναι μια κατάστασησυνειδητότητας. Η ευζωία δεν είναι κάτι σαν την υγιεινή διατροφή, η ευζωία έχειμια συνειδητότητα μέσα της και σας καλεί να προσεγγίσετε αυτή τη συνειδητότητα,αυτό το σημείο μέσα σας. Η ευζωία είναι εκείνη η οποία δυσανασχετεί μέσα στασώματά σας, θυμώνει με τα συναισθήματά σας, δεν της αρέσει ο τρόπος, πιθανόν,που διαχειρίζεστε τον εαυτό σας και θέλει ν' αλλάξετε. Η ευζωία λοιπόν είναι μιασυνειδητότητα, ένα μέρος της ενέργειας, όπως θα λέγατε, του ανώτερου εαυτούσας. ΄Η αν θέλετε, ο ανώτερος εαυτός σας είναι η ευζωία σας.

Αν λοιπόν θελήσετε να κοιτάξετε τις ζωές σας  μέχρι τώρα και τον εαυτό σας, θαδείτε ότι η ευζωία δεν ήταν ποτέ ένας παράγοντας για να σας επηρεάσει στιςαποφάσεις σας. Ναι, η εξέλιξή μας λέγατε, θέλουμε να εξελιχθούμε, θέλουμε νακαταλάβουμε περισσότερα, θέλουμε να μας απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις και αγαπητοίμας φίλοι, όσο περισσότερες απαντήσεις παίρνετε τόσο πιο πολύ μπερδεύεστε, αλλάδεν εγκαταλείπετε τις φιλότιμες αυτές προσπάθειες. Και πείτε μας γι' αυτό καιπείτε μας για εκείνο και πείτε μας για το άλλο, και εξηγείστε μας εκείνο καιεξηγείστε μας κι αυτό και το άλλο. Και το πνεύμα από χιλιάδες δρόμους εξηγεί κιόσα περισσότερα λέει, τόσο πιο πολύ μπερδεμένοι είστε εσείς και όσο πιο πολλάακούτε, τόσο πιο πολύ δύσκολο φαίνεται να φτιάξετε την εικόνα του παζλ,φαίνονται εικόνες και κομμάτια αντίθετα μεταξύ τους, φαίνονται ασυνέχειες μέσαστην εικόνα, υπάρχουν αλληλεπικαλυπτόμενες εικόνες που δεν ξέρετε ποια ισχύει.Δεν αναιρούν μεν η μια την άλλη και φαίνεται να μπορούν να ισχύουν παράλληλα,αλλά από την άλλη καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να ισχύουν κι όλες μαζί. Καιόσο το πνεύμα είναι μαζί σας και σας βοηθάει στη διαδρομή κι όσο εσείς ρωτάτετόσο πιο πολύ μπερδεύεστε. Κι αυτό έχει κι αυτό ένα καλό τέλος, όπως κάθε ιστορίαπνευματική, και το  τέλος είναι ότι δενμπορεί, κάποια στιγμή θα σας εξαντλήσουμε, κάποια στιγμή θα κουραστείτε ναρωτάτε, κάποια στιγμή θα μπαφιάσετε να έχετε απορίες, κάποια στιγμή θασυνειδητοποιήσετε ότι όσες γνώσεις κι αν έχετε, δεν μπορούν οι γνώσεις απόμόνες τους να φέρουν τη διαύγεια που ζητάτε. Είναι πολύ καλό να ξέρετε κι αυτόκαι εκείνο και το άλλο και να θυμόσαστε και τι είπαμε εμείς και τι είπαν οιάλλοι και τι είπαν οι παράλλοι και τι είπε, και τι είπαν άλλα 10 γκρουπ καιομάδες σ' όλο τον κόσμο, αλλά τελικά ακόμα κι αυτό καταλήγει σε μια σύγχυση, σ'ένα μπέρδεμα. Ποιοι είστε εσείς, σας ρωτάμε.

Το πνεύμα είναι το πνεύμα και το πνεύμαθα έχει απαντήσεις στον αιώνα των αιώνων επί παντός θέματος. Το θέμα είναιεσείς που είστε; Το θέμα είναι εσείς γιατί τις χρειάζεστε, το θέμα είναι εσείςνα σταθείτε για ένα λεπτό και να συνειδητοποιήσετε αν πραγματικά όλες αυτές οιπληροφορίες, όλες αυτές οι ερωτήσεις, όλες αυτές οι απορίες, είναι ουσιαστικές,χρήσιμες και αναγκαίες. Αν σας κάνουν να ζείτε καλύτερα μέσα στην ανθρωπότητα,αν κάνουν διαφορά στην καθημερινή σας ζωή, αν έχουν νόημα τελικά για τηνεξέλιξη ή απλώς είναι όλες πολύ σημαντικές για να συσσωρεύονται μέσα στο μυαλόσας και τελικά να σας μπερδεύουν. Και θα υπάρξει κάποια στιγμή, αγαπητοί φίλοι,που θα κουραστείτε και θα εγκαταλείψετε και δεν θα θέλετε άλλες πληροφορίες καιδεν θα θέλετε άλλες ερωτήσεις, γιατί θα έχετε φτάσει για άλλη μια φορά στηνκούραση. Γιατί το μυαλό σας θα έχει μπουκώσει τόσο πολύ από το συνοθίλευμαχιλιάδων πληροφοριών που θα φτάσει μόνο του πια να συνειδητοποιήσει ότι απόεκεί δεν είναι η λύση. Μα τότε από πού είναι; Αν η λύση δεν έρχεται με τιςαπαντήσεις και τις πληροφορίες, τότε πως έρχεται; Η λύση έρχεται από τη δικήσας ικανότητα να νοιώθετε και να ερμηνεύετε αυτό που ζείτε, την πραγματικότητάσας. Έχετε προικιστεί με τις διακριτικές ικανότητες να νοιώθετε και ναερμηνεύετε. Φυσικά αυτό δεν είναι ανεπτυγμένο από την ώρα που είσαστε ενήλικοικαι δεν χρειάζεται να το εκλεπτύνετε. Όμως οι περισσότεροι είσαστε πια εκεί.Μπορείτε να αισθάνεστε και μπορείτε να ερμηνεύετε. Αν θέλετε λοιπόν να ρωτήσετεποιος είναι η αυθεντία στη δική σας τη ζωή, θα πρέπει να κοιτάξετε στον καθρέφτητον εαυτό σας και να αισθανθείτε, να δείτε την αυθεντία που υπάρχει στη δικήσας ζωή και είναι η δική σας ερμηνεία αυτού που ζείτε. Είναι η δική σαςικανότητα να το ερμηνεύσετε με βάση αυτό που νοιώθετε, όχι αυτό που σκέπτεστε.Ο λόγος που υπάρχει εξαιρετική σύγχυση μέσα στα γλυκά σας κεφαλάκια, είναιγιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν είναιαποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας. Η εμπειρία σας λέει άλλα κι εσείς ξέρετε άλλα.Και προσπαθήστε να ενώσετε δύο διαφορετικούς ανθρώπους μέσα σας. Όχι εσάς καιτον ανώτερό σας εαυτό. Εσάς σαν ον που ζει την εμπειρία κι εσάς σαν δημιουργικόνου που μαθαίνει νέα. Αυτά τα δύο είναι αδύνατον να ενωθούν ισορροπημένα μόνατους. Χρειάζονται τη δική σας παρέμβαση και μια και μπήκε το ευλογημένο 2007,για το οποίο είχατε τόσες προσδοκίες και φυσικά θα σας ανταμείψει γι' αυτές τιςπροσδοκίες, θέλουμε να σας πούμε ότι το 2007 κι αυτή την περίοδο, πρέπει ναγίνετε οι διαιτητές. Δεν μπορείτε άλλο να στέκεστε ανάμεσα σε δύο κόσμουςπροσπαθώντας να κρατήσετε τα ηνία και των δύο. ΄Η θα μείνετε στην προσωπική σαςεμπειρία και επιλεκτικά θα διαλέξετε λίγα πράγματα που σας ταιριάζουν, ή θααναλωθείτε στο να γνωρίζετε καινούργιες γνώσεις και καινούργιες πληροφορίες οιοποίες όμως δεν μπορούν να αφομοιωθούν μέσα στη δική σας εμπειρία της δικής σαςζωής. Δεν έχετε έρθει για να είσαστε παπαγάλοι του πνεύματος. Έχετε έρθει γιανα εκπροσωπήσετε και να γεννήσετε το δημιουργό, το πνεύμα το δικό σας. Αυτόσημαίνει ότι πρέπει να δεχθείτε ότι μόνο εσείς ατομικά είστε η αυθεντία, μέσαστη δική σας εμπειρία ζωής. Είστε η αυθεντία του εαυτού σας. Κι όσο κι αν σαςαπογοητεύει αυτό που θα ακούσετε, δεν υπάρχουν κανόνες. Η ατομική σας εξέλιξηδεν ακολουθεί κάποιους μαζικούς κανόνες με βάση τους οποίους όλα ερμηνεύονταικαι όλα εξηγούνται κι όλα ισχύουν, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να ισχύει απόμόνο του πέρα από σας. Δημιουργείτε αυτό που ισχύει μέσα από την προσωπική,ατομική σας εμπειρία. Εσείς αποφασίζετε με βάση αυτό που νοιώθετε και ζείτε σανεμπειρία, τι είναι για σας αλήθεια ή όχι, τι ισχύει πάνω σε μια συγκεκριμένηπραγματικότητα, σ' ένα συγκεκριμένο χωροχρόνο, σε σχέση με τη χημεία τηςδημιουργίας. Πως για σας δουλεύει αυτή η χημεία της δημιουργίας; Ποιος είναι οδικός σας τρόπος που συνδέεστε μ' αυτή τη χημεία; Ναι, υπάρχουν κάποιοι γενικοίκανόνες, αλλά είναι τόσο αόριστοι, που μόνο αν τους ζήσετε κι αυτούς στοατομικό σας πεδίο θα μπορέσετε να τους αποκωδικοποιήσετε και να τους καταλάβετεγια σας. Γιατί τι σημασία έχει αν η ενέργεια κινείται με τάδε ταχύτητα σήμερα,για τον κάθε ένα από σας. Δεν έχει μια γενική σημασία. Αυτό έχει σημασίαατομικά για κάθε έναν. Δηλαδή, πως αυτή η ταχύτητα μεταφράζεται και λειτουργείστην ατομική σας ζωή, στο ατομικό σας πεδίο, στην προσωπική εμπειρία. Δεν έχεισημασία αν όλη η ανθρωπότητα ζει έτσι. Δεν έχει σημασία πως ζει ο διπλανός σαςκαι τι κατανοεί. Σημασία έχει εσείς μέσα στη συγκεκριμένη ταχύτητα ατομικά τιβιώνετε και πως προχωράτε. Φαίνεται να προχωράτε όλοι μαζί και πράγματι ως ένασύνολο συλλογικό, όλοι μαζί εξελίσσεστε. Εντούτοις, ο κάθε ένας εξελίσσεται μετη δική του ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκεστε ποτέ όλοι ακριβώςστην  ίδια φάση, ακριβώς στην ίδιαανάγκη, ακριβώς στα ίδια ζητήματα, ακριβώς στα ίδια δεδομένα. Είναι λάθος ότανκοιτάτε δίπλα σας και προσπαθείτε να καταλάβετε. Πρέπει να κοιτάξετε μπροστάσας, πρέπει να κοιτάξετε εσάς, πρέπει να κοιτάξετε τον δικό σας εαυτό, την δικήσας εμπειρία και να τολμήσετε να πιστέψετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να είστε ηδική σας αυθεντία. Κάθε φορά που θεωρείτε και ανάγετε σε αυθεντία οποιονδήποτεάλλο ζει τη δική του ζωή, αναιρείτε την αξία και την χρησιμότητα των δικών σαςπροσωπικών εμπειριών. Οι ατομικές εμπειρίες είναι αυτές οι οποίες είναι τηςύψιστης χρησιμότητας για τον ατομικό εαυτό. Δεν έχει σημασία τι έκανε το διπλανόπαιδί ή η διπλανή μητέρα, ή ο παραδιπλανός σας συνάδελφος. Καμία. Γιατί σε σαςδεν πρόκειται να συμβούν με τον ίδιο τρόπο αυτά που θα συμβούν, αλλά και ανσυμβούν εσείς θα τα βιώσετε με το δικό σας. Και πάλι θα είσαστε ατομικοί καιπάλι θα υπάρχει μοναδικότητα. Αν αναρωτιέστε λοιπόν, γιατί έχουν πέσει τόσεςπολλές ενέργειες και τόσα πολλά ζητήματα και γιατί από παντού φαίνεται έναςαναβρασμός, η απάντηση είναι ότι από όλες τις μεριές, με όλους τους τρόπους, τοφρούριο πολιορκείται. Και το φρούριο είσαστε εσείς. Ακόμα δεν το πιστεύετε κιόμως, ο καθένας είναι ένα φρούριο. Και πρέπει να φτάσει σε εκείνο το όριο πουνα παραιτηθεί, να παραιτηθεί από τα εξωτερικά, να παραιτηθεί από δεδομένα καινα κοιτάξει καλύτερα την προσωπική εμπειρία, να κοιτάξει καλύτερα τι σημαίνει ηδική του ατομική ζωή και τι τον διδάσκει. Και τότε και η φαντασία και ηδημιουργικότητα και η ικανότητα ερμηνείας και αποσυμβολισμού θα αφυπνιστεί. Δενέχετε έρθει σαν κοπάδι, παρόλο που εργάζεστε όλοι μαζί για ένα σύνολο. Είναι ηεποχή και είναι η χρονιά που αναγκάζεστε να τιμήσετε αυτόν τον ατομικό εαυτό.Και θ' αναγκαστείτε να σταθείτε στο πλάι του, να τιμήσετε τη μοναδικότητά του,να σεβαστείτε τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και να αφυπνίσετε την ικανότητα ναερμηνεύσετε τις εμπειρίες αυτού του εαυτού. Μόνο τότε θα μπορείτε να είστεβέβαιοι γι' αυτή την πραγματικότητα και για την αλήθεια της. Και πιστέψτε μας,υπάρχουν πολλά επίπεδα σ' αυτή την πραγματικότητα. Αυτός είναι κι ο λόγος πουμπερδεύεστε. Και προσπαθεί το πνεύμα, με όποιο τρόπο ο καθένας τοαντιλαμβάνεται να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Συνήθως όμως οι ερωτήσεις σαςκοιτάνε ένα επίπεδο, κάποιες φορές οι απαντήσεις παίζουν σε διάφορα επίπεδα καιφυσικά εσείς μπερδεύεστε. Και δεν είναι κακό αυτό, ξαναλέμε. Ο λόγος τηςσύγχυσης είναι στο να σας οδηγήσει σε κάποιες αποφάσεις. Και αυτή την περίοδο,μέχρι και τον Μάρτιο, θα βρεθείτε μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις, θα βρεθείτεσε αποφάσεις που θα σας καλέσουν να στηρίξετε το δικό σας εαυτό και νααποφασίσετε που θέλετε να είστε, που θέλετε να στέκεται η συνειδητότητά σας καιμε τι θα εναρμονιστεί ο νους σας. Εναρμονισμός του νου, κάτι πολύ μεγάλο για ναλέγεται τόσο απλά, γιατί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007 αυτό που κάποτε σαςείπε κάποιος, ότι δεν θα μπορείτε να καθόσαστε πάνω στο φράχτη, θα το ζήσετεσαν δεδομένο και πραγματικότητα. Θα αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε άλλο ναπαίζετε ανάμεσα σ' ένα κόσμο διττότητας και σ' ένα κόσμο ενότητας. Και αυτό θακαλέσει το νου σας να πάρει θέση, με ποια γυαλιά θα κοιτάτε αυτή τηνπραγματικότητα, που θα σταθείτε, πως θα κινηθείτε. Γι' αυτό υπάρχει από παντούη πολιορκία του φρουρίου. Γι' αυτό η κούραση είναι με το μέρος σας, γιατί γιανα συμβούν όλα αυτά και να φτάσετε ν' αποφασίσετε που θα σταθείτε, πως θασκεφτείτε και να φτάσετε να εναρμονίσετε τις σκέψεις σας με την απόφασή σαςπρέπει τα πράγματα να έχουν φτάσει στο τέλος τους. Και φτάνουν, πιστέψτε μας.Πλησιάζει αυτό το τέλος που είναι η δική σας αρχή. Και γι' αυτό υπάρχει πολύχαρά. Κάθε φορά που από την δική μας μεριά υπάρχει πολύ χαρά, από τη δική σαςμεριά υπάρχει πολύ θλίψη. Είναι μαθηματικά βέβαιο αυτό. Αν κοιτάτε γύρω σας καιβλέπετε προβληματισμένα πρόσωπα, ή στεναχωρημένα πρόσωπα να ξέρετε από τη δικήμας μεριά υπάρχει πολύ μεγάλος εορτασμός, υπάρχει γιορτή. Γιατί κάθε φορά πουείναι να κάνετε ένα βήμα, ένα άλμα, εσείς αισθάνεστε χάλια και απογοητευμένοικαι στεναχωρημένοι και απελπισμένοι και κάθε φορά εμείς βλέπουμε το βήμα πουείναι πια τόσο κοντά και χαιρόμαστε και ζητωκραυγάζουμε. Και θα σας θυμίσουμεότι είναι πολύ πριν από λίγο καιρό που σας είπαμε ότι κρατάτε το αρνητικό φιλμκαι δεν το εμφανίζετε. Κοιτάτε την εικόνα και τη βλέπετε μαυρόασπρη και αυτόςείναι τελικά ο λόγος που θέλουμε να ερχόμαστε και να ξαναερχόμαστε και ναξαναερχόμαστε, είτε όταν είστε όλοι μαζί είτε όταν είστε χώρια και μεμονωμένα,γιατί έχουμε δει την εκτύπωση, βλέπουμε τη φωτογραφία, βλέπουμε τι συμβαίνειαυτή την περίοδο, και είναι όλα τόσο ζωντανά και χρωματιστά και καλά. Εσείςκοιτάτε, νοιώθετε, τέλος. Νοιώθετε συμπίεση, νοιώθετε πίεση και νοιώθετε καιαπογοήτευση. Και αυτά είναι τα υπέροχα συμπτώματα που συνοδεύουν το τέλος τωνεποχών. Θα θέλαμε λοιπόν να σας πούμε, ότι αντί να ζείτε για άλλη μια φορά τοτέλος ενός κύκλου μέσα σε λύπη, γιατί φεύγουν πράγματα και χάνονται πράγματακαι στριμώχνεται ο εαυτός γιατί αλλάζει, να ζήσετε για αλλαγή ένα τέλος, ίσωςαυτό του 2007 που συμβαίνει στο πρώτο τρίμηνο, το τέλος ενός μέρους των εαυτώνσας, με εορτασμό, με χαρά. Ούτως ή άλλως, η παλαιότερη εμπειρία σας τόσες καιτόσες φορές, σας έχει δείξει ότι κανένα τέλος δεν ήταν για κακό. Σας έχειδείξει ότι καμία πίεση δεν οδήγησε σε κάτι αρνητικό. Αντίθετα σας έδειξε ότικάθε φορά που εσείς περνάγατε ζόρικα και είσαστε απογοητευμένοι, βγαίνατε καιβγαίνατε πολύ καλύτερα. Και βγαίνατε σε μια καινούργια ισορροπία, βγαίνατε σεένα καλύτερο χώρο. Γιατί δεν κοιτάτε πίσω, παρά μόνο για να λυπηθείτε; Γιατίδεν κοιτάτε πίσω για να χαρείτε; Γιατί δεν κοιτάτε τις εμπειρίες, για να δείτετι σας λένε για το μέλλον; Γιατί δεν κοιτάτε αυτά που έχετε ήδη ζήσει, για νασας πουν εκείνα από μόνα τους, ότι δεν χρειάζεται για άλλη μια φορά να περάσετετη μετάβαση με θλίψη. Ξέρετε ότι θα βγείτε κάπου καλύτερα, ξέρετε ότι θα είστεκαλύτερα, ξέρετε ότι θα βρείτε καλύτερη ισορροπία. Και το ξέρετε ήδη, γιατίέχετε ζήσει τις εμπειρίες σας. Αυτός είναι ο πλούτος σας.

Πέρα από το οτιδήποτε μπορεί να λέει ο οποιοσδήποτε πνευματικός κόσμος σε οποιαδήποτε συχνότητα, εσείς οι ίδιοι δενξέρετε; Δεν είστε παρόντες στη δική σας ζωή; Τα κύματα των αλλαγών δεν τα έχετεήδη ζήσει; Δεν τα πιστεύετε όμως. Δεν πιστεύετε ότι η ατομική σας εμπειρίαείναι η μόνη αληθινή αυθεντία. Ότι μπορείτε να στηριχθείτε σ' αυτή την εμπειρίασαν ένα μεγάλο, σαν μια μεγάλη αποθήκη γνώσεων και πληροφοριών, τόσο μεγάλη καιουσιαστική, που δεν χρειάζεστε να έρθει καμία συχνότητα, καμία οντότητα για νασας πει αυτό που συμβαίνει για άλλη μια φορά. Έχετε κάνει σε μια ζωή αμέτρητεςμεταβάσεις, έχετε αλλάξει ζώνες και ζώνες συχνοτήτων, από το μηδέν στο άπειροπάτε, στο όπου θέλετε να φτάσετε. Και ακόμα λέτε ότι δεν ξέρετε.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να σας ενοχλούμε, λέγοντάς σας αυτά που ήδη ξέρετε και θυμίζοντάς σας το βαθμόπου εσείς αρνείστε την αυθεντία του εαυτού σας. Γιατί πως θα μπορούσατε ναελέγξετε, αν αυτά που ακούτε είναι ή όχι, παρά μόνο περνώντας σας μέσα από το φίλτροπου είναι οι δικές σας εμπειρίες της ζωής. Αυτές είναι οι εμπειρίες τουπνεύματος, αυτά είναι που το πνεύμα έζησε, δεν τα διάβασε σε κάποια βιβλιοθήκη.Αν το πνεύμα που έζησε την εμπειρία δεν είναι το πιο αρμόδιο να μιλήσει γι'αυτήν, τότε ποιος είναι; Και πως θα ξέρετε ότι αυτά που ακούτε είναι έτσι καιδεν είναι τελείως αντίστροφα, αγαπητοί φίλοι; Αν σας λέγαμε ότι περνάτε μιαπερίοδο η οποία θα φέρει μια μεγάλη καταστροφή σε 4 μήνες, κι εσείς θαεξαφανιστείτε από το πρόσωπο της Γης, τι θα είχατε να πείτε; Που θα ακουμπάγατεεσείς ως συνειδητότητες; Τι θα πιστεύατε; Που θα στηριζόσασταν; Ποιο θα ήταν τοδικό σας προσωπικό μπαστούνι; Ποια θα ήταν η δική σας πυξίδα; Αν σας λέγαμε ότιαυτό που ζείτε κι αυτό που θα ζήσετε, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο μεν, αλλά θαφέρει στον καθένα από σας μια εξαιρετική φώτιση, ότι μέσα στους επόμενους 2μήνες όλοι θα φωτιστείτε. Δεν το πιστεύατε; Δύσκολη ερώτηση, προσέξτε τη. Εμάςδεν μας πειράζει καθόλου να σας το πούμε. Περνάτε δύσκολα, έχετε περάσειδύσκολα, αλλά τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα στους επόμενους 2 μήνες, αγαπητοίμας φίλοι, θα φωτιστείτε όλοι. Όλοι όσοι είσαστε αυτή τη στιγμή εδώ. Θαξανασυναντηθείτε και θα είσαστε σε μια άλλη δόνηση. Δεν ακούμε, το πιστεύετε;Τι λέτε για αυτό; Το πιστεύει κάποιος;

Θα γυρίσουμε λοιπόν στο πρακτικό μάθημα της σημερινής συνάντησης. Για κοιτάξτε λίγο αυτό που νοιώθετε τον τελευταίοκαιρό. Κοιτάξτε που ήσασταν ακριβώς το Σεπτέμβριο που πέρασε, κοιτάξτε τι έγινεμέχρι το Δεκέμβριο. Είχατε αλλάξει; Πως είχατε αλλάξει; Που στεκόσασταν, πουστέκεστε; Κοιτάξτε τι έχει γίνει και κάντε ένα φλας μπακ στο παρελθόν.Αναρωτηθείτε, έχω ξαναζήσει μια τέτοια περίοδο, που είχε κρατήσει τέσσεριςμήνες; Τι έγινε μετά από εκείνη την περίοδο; Θυμόσαστε; Οι περισσότεροι όχι. Οιπερισσότεροι θυμάστε γενικά και αφηρημένα, σαν ομίχλη ότι το έχετε ξαναζήσει.Δεν μπορείτε να πείτε για ποιο θέμα και πως ήταν ακριβώς, αλλά ομιχλωδώς χαμένοκάπου στο χρόνο. Υπάρχει όχι μια φορά, πολύ περισσότερες φορές η αίσθηση ότι τοέχετε ξαναζήσει. Με άλλο τρόπο μεν, η ίδια ενέργεια δε. Δηλαδή το ίδιο ζόρι.Που το ζήσατε με αφορμή άλλα πράγματα, αλλά το ζήσατε. Δεν είναι η πρώτη φοράπου πιάνετε τους εαυτούς σας να ζορίζονται. Τι έγινε τις προηγούμενες φορές, τοείπαμε. Τι μπορεί να διαφοροποιεί την τωρινή φορά, μπορείτε να απαντήσετε; Τιείναι αυτό που θα σας έκανε να απαντήσετε στην ερώτηση, κι όταν τελειώσειαγαπητέ μου φίλε, και αυτό το ζόρι, εσύ πως θα είσαι; Τι λες; Πως το βλέπειςότι θα είσαι σε ένα δίμηνο από τώρα; Που βλέπεις να οδηγούνται τα πράγματα μεσένα; Τι θα λέγατε; Τι είναι αυτό που νοιώθετε ότι έρχεται για σας στο επόμενοδίμηνο; Τίποτα δεν πρόκειται να έρθει να χτυπήσει την πόρτα σας, γιατί δενπεριμένετε τίποτα. Εκτός αν περιμένατε και δεν το λέτε. Επειδή όμως όλοιπεριμένετε κάτι, θα πούμε ότι σίγουρα μέσα σας ξέρετε ότι δεν θα είσαστε σεκατάσταση φώτισης σε 2 μήνες. Το ξέρετε. Όσοι το ξέρετε, το ξέρετε, όσοι δεν τοξέρετε, τότε μπορεί να είστε σε κατάσταση φώτισης. Ξέρετε πολύ καλά το πόσοκοντά είστε στο να βρείτε αυτή τη συνολική ισορροπία, όπως θα λέγατε εσείς εφ'όλης της ύλης. Ξέρετε αν είστε ένα βήμα από εκεί και ξέρετε αν έχετε κι άλλαβήματα να κάνετε. Όσοι αισθάνονται ότι μπορεί όντως σε 2 μήνες να είναι εκεί,σημαίνει ότι μπορεί όντως να είναι εκεί σε 2 μήνες. Να έχουν φτάσει πολύ κοντάστην ισορροπία εφ' όλης της ύλης. Κι όσοι δεν το νοιώθουν, αξιοποιήστε τηνπληροφορία, πάρτε την ως τιμή, πάρτε την ως δώρο για τον εαυτό σας. Σημαίνειότι ξέρετε πολύ καλά και δεν μπορεί να σας ξεγελάει έτσι, οποιοδήποτε έξυπνοπνεύμα, το ότι έχετε κι άλλα βήματα να κάνετε. Και αυτό δεν είναι υποτιμητικό,δεν είναι περιφρονητικό, δεν είναι χαζό, δεν αλλάζει τίποτα, παρά μόνο το βαθμόπου εσείς είσαστε δεκτικοί στην εξαπάτηση. Είσαστε οι αυθεντίες στην ζωή σαςκαι μόνο όταν εσείς το πιστέψετε, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πραγματικά τιςπληροφορίες που έχετε. Θα πάψετε να νοιώθετε περίεργα και διαφορετικοί, γιατίδεν ξέρετε αυτό ή εκείνο ή το άλλο. Θα αρχίσετε να νοιώθετε περήφανοι για αυτάπου οι ίδιοι γνωρίζετε και θα αρχίσετε να νοιώθετε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη ητιμή να γνωρίζετε πράγματα που έχετε ζήσει, παρά να γνωρίζετε πληροφορίες πουέχετε διαβάσει. Ο ανώτερος εαυτός σας δεν συγκινείται αν εσείς έχετε διαβάσει25 τόμους από την βιβλιοθήκη του πνεύματος, συγκινείται όμως και δακρύζει ανεσείς καταλάβετε την αξία της εμπειρίας. Χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες τωνεμπειριών σας, ανάγετε τον εαυτό σας σ' αυτό το μοναδικό ον που με βάση τιςεμπειρίες του, μπορεί να αξιολογήσει την πραγματικότητά του και την ζωή του. Κιαν εσείς θεωρήσετε ότι αυτές οι εμπειρίες έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία και λένεπολύ περισσότερα από όλα τα βιβλία του κόσμου, τότε ο δικός σας ανώτερος εαυτόςδακρύζει. Γιατί τότε τον φέρνετε εσείς πιο κοντά, γιατί τότε δεν τονυπονομεύετε, δεν τον απαξιώνετε και δεν του λέτε ότι η ζωή που έχει αποφασίσεινα ζήσει δεν έχει και πολύ μεγάλη αξία μπροστά σε αυτά που λένε όλοι οι άλλοι.Δεν του λέτε ότι η δική σας εμπειρία είναι απλώς άλλη μια εμπειρία μέσα σεάλλες δισεκατομμύρια εμπειρίες και τι αξία έχει. Δεν του λέτε ότι αποφάσισε νακατέβει να ζήσει μια ζωή, χωρίς καμιά ιδιαίτερη αξία και οι εμπειρίες πουέζησε, εντάξει και τι έγινε; Και ξαναείμαστε στο μηδέν, που δεν ξέρουμε τίποτακαι πείτε μας τι να κάνουμε; Και σας λέμε ότι μ' αυτό τον τρόπο, αυτό πουκάνετε είναι ότι γίνεστε ευάλωτοι σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε υπάρχει γύρωσας. Και δεν έχετε κανένα λόγο να το κάνετε αυτό. Το τι γίνεται αυτή τηνπερίοδο και το που πάτε αυτή την περίοδο, το ξέρετε μέσα σας πολύ καλά. Το ανέχετε προοδεύσει κι αν έχετε εξελιχθεί, το ξέρετε πολύ καλά. Το αν έχετε πορείαμπροστά σας επίσης το ξέρετε, το πόσο κοντά είστε εκεί που θέλετε να φτάσετε,το ξέρετε. Μην αναιρείτε τους εαυτούς σας. Αυτή είναι η ευζωία, η ευζωία δενείναι τα αμάξια που μπορεί να αποκτήσετε, ή τα ωραία σπίτια, ή τα ωραία χωράφιαγια να τα καλλιεργείτε. Η ευζωία είναι το να βρεθείτε κοντά στην αξία τουεαυτού σας, στο πολύτιμο εργαλείο της εμπειρίας σας. Εκεί θα συναντήσετε αυτήτην ευζωία. Τι είναι αυτό που φέρνει την ευζωία στο ανθρώπινο είδος; Ηεπανασύνδεση με τη ζωτική ενέργεια, με την πνευματική ενέργεια. Και για ναεπανασυνδεθεί το ανθρώπινο ον με την πνευματική ενέργεια που είναι δικήτου,  πρέπει να πιστέψει στη δική τουαξία, στο μεγαλείο της εμπειρίας του. Πρέπει να ανάγει τον εαυτό του σεδημιουργό και κύριο της δικής του ζωής. Πρέπει να σταθεί να ερμηνεύσει τομέγεθος και το μεγαλείο της ίδιας της ζωής του, όχι της ζωής των άλλων. Τηςζωής του. Αυτό το μεγαλείο το αποκηρύσσετε, όταν η δική σας ζωή είναι απλώς ένασυνοθύλευμα από δυσάρεστα πράγματα. Που ναι μεν έχετε εξελιχθεί αλλά γενικώς,είναι ένα συνοθύλλευμα, αγαπητοί μας φίλοι.

Αποφασίσατε να φύγετε από έναν χώρο που είχατε την ησυχία σας και τη γαλήνη σας και είσαστε μια χαρά και περνάγατε τόσοωραία και τρώγατε όσα παγωτά θέλατε και δεν παχαίνατε. Μπορούσατε να τρώτε σοκολάτεςκαι να έχετε τέλεια σιλουέτα, που ότι και να γινότανε δεν χάλαγε καθόλου τοζάχαρό σας, που χαμός και κοσμογονία να γινότανε σε άλλους κόσμους, εσείςείσαστε μια χαρά. Δεν νομίζουμε ότι είσαστε κορόιδα, το νομίζετε εσείς; Γιατίκάπου σ' αυτήν την εξίσωση, κινείστε και σκέφτεστε σαν κάποιος, κάπου να σαςέπιασε κορόιδο. Και πιαστήκατε κορόιδο και φύγατε από εκεί που είχατε λύσει όλασας τα προβλήματα κι είσαστε μια χαρά και σηκωθήκατε και πήγατε σε μια περιοχήπου μόνο προβλήματα έχει. Και τι ωραία που περνάγατε. Το καλύτερο είναι ότι όσοπερισσότερο αφυπνίζεστε, τόσο πιο έντονα θυμάστε την καλοπέραση που είχατεπριν. Σαρκαστικό, θα μπορούσατε να πείτε. Τόσο πιο έντονη είναι η ανάγκη τηςευζωίας σας, τόσο πιο έντονη γίνεται η ανάγκη της καλοπέρασης, τόσο πιο έντονηγίνεται η αίσθηση μιας ζωής χωρίς προβλήματα, τόσο πιο έντονο να κινούνται ταυγρά μέσα σας που σας θυμίζουν, τι καλά που είσαστε και τόσο πιο έντονη γίνεταικαι η ανάγκη να είσαστε εξίσου καλά εδώ. Αντί όμως να συμβαίνει αυτό, σας πέφτουν στο κεφάλι προβλήματα καιδυσκολίες. Εντούτοις, οτιδήποτε άλλο εκτός από κορόιδα, ήσασταν όταναποφασίσατε να ζήσετε την εμπειρία που ζείτε τώρα. Αν για ένα λεπτό σκεφτείτε,πιθανολογήσετε, ότι αυτή η εμπειρία αυτής της ζωής με όλα όσα έχουν συμβεί μέσατης για τον καθένα σας, είναι για τον δικό σας ανώτερο εαυτό η πιο ανεκτίμητηεμπειρία, οι εμπειρίες αυτής της ζωής, αυτά που έχετε ζήσει μέχρι τώρα, μέχριαυτή τη στιγμή, η πιο μεγάλη, η πιο ανεκτίμητη εμπειρία, αυτό για το οποίο θαέκανε τα πάντα για να το αποκτήσει, θα στηνόταν και στις ουρές, μπορεί και ναλάδωνε κάποιον μεγάλο μεσάζοντα του σύμπαντος. Αν σκεφτείτε ότι αυτή ηεμπειρία, είναι για τον εαυτό σας ότι πιο ανεκτίμητο έχει, ότι πιο σημαντικόαπόκτησε, τότε μπορεί να δείτε ότι η ζωή σας η ίδια, από την ώρα πουγεννηθήκατε μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι εξίσου ανεκτίμητη. Και πρέπει να είναιγια σας που είσαστε εδώ, που κάθεστε σ' αυτές τις καρέκλες, πρέπει εσείς νααισθανθείτε το ανεκτίμητο της ίδιας της ζωής σας, των εμπειριών σας, όποιες κιαν ήταν. Ότι ζήσατε και ότι θα ζήσετε είναι γνώση, είναι γνώση βαθιά, είναιγνώση που περνάει, όχι στο μυαλό σας το οποίο δεν θα έρθει μαζί σας από τηνάλλη μεριά, θυμηθείτε το, θα το αφήσετε πίσω σας, περνάει στα κύτταρά σας,περνάει στην ψυχή σας, μεγαλώνει το παράστημα του ανώτερού σας εαυτού και τοδικό σας, διαστέλλει το ψυχικό σας εύρος, αλλάζει το χρώμα της αύρας που έχετε,μιλάει για το ποιοι πραγματικά είστε. Αυτή την αξία είναι που εσείς πρέπει ναπαραλάβετε όσο είστε εδώ, όσο κάθεστε στις καρέκλες σας, γιατί αυτό είναι τοπιο σημαντικό που έχετε να κάνετε αυτή την περίοδο. Είπαμε ότι το φρούριοπολιορκείται, ότι δυσκολίες εμφανίζονται και ότι έχετε να κάνετε μια παράδοσηαυτή την περίοδο, έχετε να αλλάξετε πράγματα, έχετε να γίνετε πολύ διαφορετικοί,αλλάζοντας τον εαυτό σας στην τελική του φάση κι έχετε να αποφασίσετε που θασταθείτε, με ποια συνειδητότητα θα κινηθείτε. Δεν μπορούν αυτά να προχωρήσουναν εσείς δεν φτάσετε να καταλάβετε το εύρος των πληροφοριών που ήδηδιαχειρίζεστε, την αξία και τη σημασία αυτών των πληροφοριών για σας και γιαάλλους και τελικά την αξία της ίδιας της ζωής σας. Μόνο όταν πειστείτε ότι οιεμπειρίες της ζωής σας είναι ο θησαυρός που έχετε αποκομίσει και είναι το πιοχρήσιμο για σας και για άλλους, θα δεχθείτε να προχωρήσετε. Δεν υπάρχει εμπόδιοσ' αυτό το δρόμο για να προχωρήσετε, εντούτοις, δεν μπορείτε να προχωρήσετε ανδεν εμπιστευθείτε και δεν πάρετε την αξία του εαυτού σας στα χέρια σας. Δενμπορείτε να προχωρήσετε ακολουθώντας. Το 2007, ένα έτος που είπαμε, μεγάλων αποφάσεωνκαι κυρίως της απόφασης να είστε ο εαυτός σας. Να μην ακολουθήσετε, ναπροχωρήσετε ο καθένας μπροστά για τον εαυτό του, στηριζόμενοι στις δικές σαςπληροφορίες, στις δικές σας εμπειρίες, στον δικό σας πλούτο.

Και πριν σας χαιρετίσουμε για σήμερα, θα θέλαμε να σας πούμε ότι το 2007 έχει κι άλλα πράγματα για σας στο σακί του.Εξίσου δυσάρεστα με αυτό που ακούσατε. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, το τελευταίοπράγμα που θέλετε είναι να γίνετε οι κύριοι της ζωής σας, αλλά έλα πουταυτόχρονα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλει ο ανώτερος εαυτός σας, πουθέλετε εσείς βαθύτερα. Το 2007 λοιπόν, επιτρέψτε στους εαυτούς σας νααπολαύσουν την πολυτέλεια της μεγάλης αξίας σας η οποία εκτείνεται σε πολλάάλλα κομμάτια πέρα απ' αυτό που ακούσατε σήμερα. Και σιγά-σιγά θα ακουστεί κιαυτή.

Θυμάστε κάποια ιστορία που είχε ειπωθεί για ένα χρυσό θρόνο;  Που κάποιος είχεφτάσει η ώρα και αφού πέρασε από διάφορα, να κάτσει στη χρυσή καρέκλα και νααντέξει το σοκ του να δει τον ίδιο του τον εαυτό σε εκείνο το θρόνο; Είναι ηχρονιά σας. Και γι' αυτό και τα ζόρια και η άρνηση και η κόντρα, είναι μεγάλη.Λίγο πολύ πρέπει να σας σύρουμε από την αλογοουρά, όσοι δεν έχετε, θα βρούμεένα άλλο σημείο, για να σας πάμε στο θρόνο. Κι ενώ βεβαίως φωνάζετε καιδιαμαρτύρεστε, εντούτοις, κρυφά και μέσα σας, όλοι σας και δεν υπάρχει κανέναςαυτή τη στιγμή παρών εδώ, για τον οποίο να μην ισχύει αυτό που θα ακούσετεαμέσως. Όλοι σας, αυτό είναι που εύχεστε, αυτό είναι που θέλετε, αλλά δεν έχετετο θάρρος να το δηλώσετε. Γιατί δεν έχετε πειστεί για την αξία σας.

Εάν λοιπόν την επόμενη φορά έχετε το θάρρος να το δηλώσετε, κι όχι απλώς μέσα σας να το εύχεστε, τότε πιθανόν ναδείτε, να ζήσετε έναν καινούργιο εαυτό όπως, όχι τον περιμένετε, όπως είναιπραγματικά ο εαυτός σας. Τότε με την αξία του αναληφθείσα, ο εαυτός σας θαμπορέσει να λάμψει και να ζήσει μια ζωή βεβαιότητας και ασφάλειας, μια ζωήσιγουριάς και σοφίας. Και μέχρι να έρθει η στιγμή, στην επόμενη συνάντηση, πουκάποιοι από σας θα δηλώσουν αυτή την αξία, και θα χαρούμε πολύ να είμαστε εδώ καινα το χειροκροτήσουμε. Σας θυμίζουμε ότι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος,πνευματικοί δάσκαλοι και άγγελοι και αρχάγγελοι, να έρχονται και να θέλουν νακάθονται γύρω σας και να σας πλένουν τα πόδια, παρά μόνο εάν η αξία σας ήταντόσο μεγάλη. Παρά μόνο εάν η ζωή σας είχε τόσο πλούτο. Παρά μόνο εάν η εμπειρίααυτής της ζωής ήταν πραγματικά ανεκτίμητη. Διεκδικήστε αυτό που δικαιούστε.Είναι η δική σας αξία.

Και έτσι είναι!

Την επόμενη φορά θα έχουμε μόνο ερωτήσεις. Αν μιλήσουν αυτό θα γίνει για λίγο. Την επόμενη φορά θέλουν ναέρθετε, έχοντας διαμορφώσει πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τηνπρακτική όψη της ζωής, την καθημερινότητα. Όχι θεωρητικά, του στυλ, τι έγινεστο διπλανό πλανήτη κ.λ.π. Πράγματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή, τη Γη, μεμεγάλα ζητήματα που σας προξενούν σύγκρουση ή απορία, που δεν ταιριάζουν μεταξύτους, ότι είναι αυτό που ενοχλεί τη συνειδητότητά σας και τη δυσκολεύει ναενοποιηθεί. Δυσκολεύονται να χωρέσουν μέσα στον ίδιο νου. Και ότι απορίες έχετεγια πράγματα που δυσλειτουργούν, δεν λειτουργούν καλά, που για κάποιο λόγο θαέπρεπε να είναι αλλιώς, όπως εσείς αντιλαμβάνεστε, διαμορφώστε τα σεσυγκεκριμένες ερωτήσεις για να έχουν πρακτική χρησιμότητα για όλους. Κι έτσι ηομιλία θα είναι λίγη, αλλά νομίζω αυτή τη φορά θα έχουμε και την ευκαιρία ναξεδιαλύνουμε όλοι μας κι όποιος άλλος έρθει, ίσως πολλοί θεμελιώνουν ερωτήματα,πολύ βασικά και μεγάλα που έχουν να κάνουν με τη ζωή μας. Ότι αφορά τον καθένα,αλλά αυτό έχει χρησιμότητα και για άλλους. Να μην είναι προσωπικό μόνο καιατομικό, να αφορά και τους υπόλοιπους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τέτα, αλλά δεν ακούγεται καλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:   Δεν είναι δυσανεξία σε τροφή, είναι έλλειψη σε τροφή και δεν οφείλεται στην απουσία ελαίων γιατί Αλοίμονο αν έπρεπενα σε καταδικάσουμε σε μια ζωή όπου συνέχεια θα χρησιμοποιούσες έλαια - θα ήτανπολύ καλό για τις εταιρείες - αλλά δεν θα ήταν καλό για σένα. Το θέμα τηςξηρασίας, έχει να κάνει με την απομάκρυνση κάποιων τροφών αλλά και την είσοδοκαινούργιων τροφών, με περισσότερη έμφαση στα φρούτα και στα λαχανικά. Χρειάζεταινα μειωθούν οι δόσεις της πρωτεΐνης και του αμύλου και να αυξηθούν οι δόσειςτων φρούτων και των λαχανικών. Πρέπει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Αυτόείναι μεγάλη αλήθεια. Ειδικά εσύ.  Ηβιολογία σου δεν είναι φτιαγμένη για όλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάλι δεν ακούγεται

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μα είναι τόσο ξεκάθαρο, μόνο για μας είναι; Έτσι φαίνεται, αλλά θα μας επιτρέψετε να πούμε, ότι δεν είναι καιαπολύτως αλήθεια. Από πού να το πιάσουμε άραγε και η Χαριτίνη έχει μπερδευτείαπό πού να το πιάσει, από πού ν' αρχίσει. Θα αρχίσει λοιπόν, λέγοντας ότι οιαριθμοί εκφράζουν πρόσωπα. Το 4 και το 4 ή το 7, είναι πρόσωπα. Και αυτό πουεκφράζουν οι αριθμοί, είναι η δόνηση των προσώπων. Τώρα είναι και λίγο πιοπροσωπικό, στο ποιος είναι ποιος; Αυτό θα στο πούμε κατ' ιδίαν. Η θα στο πούμετώρα, από κοντά.

...Υπάρχει πολύ διεργασία γι' αυτό, ειδικά την ώρα που κοιμάσαι. Πως κοιμάσαι τον τελευταίο καιρό; Κοιμάσαι καλάτον τελευταίο καιρό; Θα κοιμάσαι, λένε, πολύ καλύτερα εάν ορίσεις την επόμενηημερομηνία που θα διαθέσεις για τα παιδιά. Για το άλλο. Θα κοιμάσαι πολύ-πολύκαλύτερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περίπου σε 2 μήνες, δεν το έχω εμπεδώσει μέσα μου, μου βγαίνει πολύ να καταλάβω το πόσο μεγαλειώδης είμαι.Γιατί αυτό, θέλω να ρωτήσω, τι συμβαίνει; Γιατί μου βγαίνει αυτό τώρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί είναι προφανές ότι τώρα είναι η ώρα της ανάληψης αυτής της αξίας. Είναι προφανές ότι η συγχρονικότητα τηςενέργειας τώρα το καλεί. Τώρα γίνεται απαραίτητο και αναγκαίο και όρος - ας τοπούμε έτσι - ζητούμενο για τη συνέχεια.

-      Έχει σχέση με το DNA και τα λοιπά;

-      Με όλα τα υπόλοιπα. Ποιος πιστεύει ότιτο 2012 μπορεί να γίνει καταστροφή;

-      Κανένας.

-      Κακώς. Να και κάτι για το οποίο είσαστεσίγουροι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μας πούνε κάτι για το EMF και το RECONNECTION; Η ενέργεια του EMF είναι πολύ δομημένη, η ενέργεια του RECONNECTION είναι εντελώς χαώδης και επειδή η ενέργεια του RECONNECTIONέρχεται όλο και πιο πολύ σιγά-σιγά στην Ελλάδα, μπορεί να έρθει και ο Pearl, θέλω να μας πούνε αν υπάρχει κάποιασχέση μεταξύ των 2, γιατί ο ένας λέει ότι ο άλλος δεν κάνει τίποτα, και αν θαμπορέσει η ενέργεια του RECONNECTIONνα δουλέψει μέσα στην ενέργεια της Ελλάδας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαν την προβληματική σχέση του άντρα και της γυναίκας στον πλανήτη Γη. Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δενμπορούνε.

Η ενέργεια του RECONNECTION θα δουλέψει πιο πολύ στην ενέργεια της Ελλάδας, γιατί ταιριάζει πιο πολύ με την ενέργεια των Ελλήνων. Τη χαοτική, τηνελαφρώς αναρχική, την μη δομημένη και μη λογική στη συνέχειά της. Αυτό δενσημαίνει ότι η ενέργεια του RECONNECTIONείναι μια ενέργεια χωρίς συγκρότηση. Σημαίνει ότι έρχεται από ένα πεδίο όπου ηεφυία λειτουργεί με τρόπους που δεν μπορούν λογικά να γίνουν κατανοητοί αυτή τηστιγμή από τους ανθρώπινους εγκεφάλους. Επειδή λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας δενμπορεί να γίνει κατανοητός, αυτό κάνει την αίσθηση της ενέργειας πουπαραλαμβάνεται να φαίνεται άναρχη και μη συγκροτημένη. Να λειτουργεί μεαπρόβλεπτους τρόπους σαν να μην υπάρχει ένας μπούσουλας με τον οποίο θαμπορούσατε να τον κατανοήσετε. Και πράγματι σ' αυτή τη φάση και τα επόμενα λίγαχρόνια, δεν θα μπορεί να είναι κατανοητή η λειτουργία αυτής της ενέργειας.Βρίσκεστε σ' έναν κόσμο όπου η ενέργεια λειτουργεί με βάση κανόνες που μπορείτενα κατανοήσετε μέχρι έναν βαθμό. Π.χ. πως λειτουργεί η ενέργεια του REIKI ή του EMF. Είναι κάτι που μπορείτε να το κατανοήσετεσε ένα βαθμό και να το προσεγγίσετε και επομένως να το ερευνήσετε. Η ενέργειατου RECONNECTIONέρχεται από ένα Σύμπαν που δεν έχει τις θεμελιώδεις δομές του δικού σαςΣύμπαντος. Είναι, φανταστείτε, ένας τελείως άλλος τρόπος σκέψης, διανόησης που δενέχει τίποτα γραμμικό αλλά ούτε και στατιστικό. Δηλαδή, ακόμα κι ανεγκαταλείπατε την γραμμικότητα και προσπαθούσατε να βγάλετε άκρη από τηστατιστική της κίνησης πάλι δεν θα μπορούσατε. Ας το πούμε έτσι λοιπόν, έρχεταιαπό ένα κόσμο όπου το μη προβλέψιμο και το μη αναμενόμενο, είναι ο τρόπος πουλειτουργεί ο εγκέφαλος. Είναι το πιο καλό που μπορούμε να κάνουμε για σας.Μπορείτε να φανταστείτε κόσμους, όντα τα οποία λειτουργούν και σκέφτονται μέσαστο χώρο του μη προβλέψιμου και μη αναμενόμενου; Που έχουν συγκροτήσειαντίστοιχες διάνοιες; Και που το μη προβλέψιμο και μη αναμενόμενο είναι οτρόπος της τάξης και της οργάνωσης του δικού της κόσμου; Βέβαια,  υπάρχει κι εδώ μια ένδειξη στο δικό σαςκόσμο, γι' αυτό. Όταν οι επιστήμονές σας έφτασαν στη θεωρία του χάους, στηναρχή είπαν ότι η θεωρία του χάους, φυσικά είναι χάος. Και χρειάστηκε έρευνα γιανα δουν ότι το χάος είχε κάπως δικούς του, πολύ προσωπικούς κανόνες ναλειτουργεί. Ακολουθούσε μια δική του τάξη. Κάπως έτσι μπορείτε αναλογικά ναφανταστείτε, ότι το μη προβλέψιμο έχει μια τελείως δική του οργάνωση, δομή καιτάξη. Και για τους Έλληνες, η ενέργεια του RECONNECTION είναι μια ενέργεια η οποία ταιριάζειπάρα πολύ, ταιριάζει γιατί το ιδιαίτερο γονίδιο της ελληνικής φυλής είναι τοότι κανένας σας δεν θέλει να είναι προβλέψιμος. Είναι ότι θέλετε όλοι ναείσαστε πολύ διαφορετικοί και ιδιαίτεροι. Κανένας δεν μπορεί να σας καταλάβει,κανένας να μην μπορεί να ξέρει τι θα κάνετε, και φυσικά αυτό μπορείτε να τοαναγνωρίσετε σαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής σας. Γι' αυτό το λόγοτο RECONNECTIONέχεινα κάνει πολύ δουλειά με την Ελλάδα. Μπορεί να ακουγόταν τολμηρό αλλά εντούτοιςδεν μας πειράζουν τα τολμηρά και θα σας λέγαμε, ότι ίσως η Ελλάδα να είναι ολόγος που αυτή η ενέργεια ήρθε. Θα πείτε, γιατί δεν ερχόταν μέχρι τώρα; Και θαπούμε, γιατί η ενέργεια της Ελλάδας δεν ήταν έτοιμη. Θα πείτε, γιατί δεν είναιανοιχτή και θα απαντήσουμε, ότι έπρεπε η αφύπνιση του ελληνικού χώρου και τοφως που υπάρχει μέσα στον ελληνικό χώρο, να φτάσει σε ένα όριο. Και θα πείτε,γιατί η Ελλάδα; Και θα απαντήσουμε, μόνο το μη προβλεπόμενο μπορεί να φέρειμεγάλες αλλαγές.

Και κάπου εκεί θα σας καλέσουμε, γιατίκαταλαβαίνετε πολύ περισσότερα από αυτά που ακούσατε. Το ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι ένας χώρος ανατροπής. Ξέρετε ότι οι Έλληνες έχετε μια ιδιαίτερη μανία μετην ελευθερία. Ξέρετε ότι αυτή η ανάγκη της ελευθερίας, έχει κάνει πολύμισαλλόδοξο τον ελληνικό κόσμο. Ξέρετε ότι για χάρη αυτής της ελευθερίας τουπνεύματος και της ατομικότητάς του, η φυλή σας έχει γίνει μια φυλή εγωιστών.Και ξέρετε ότι έπρεπε να περάσετε από όλη τη διαδρομή για να βγάλετε από πάνωσας τα κουσούρια της φυλής σας. Και να φτάσει η ενέργεια αυτού του χώρου ναμπορεί ν' ανταποκριθεί στη δόνηση μιας πολύ σημαντικής και ουσιαστικήςενέργειας η οποία έρχεται στην Ελλάδα, μέσα από το RECONNECTION. Δεν θα μπορούσε όμως να έρθει στηνΕλλάδα αν επί χρόνια κάποιοι δεν δούλευαν τις ενεργειακές θεραπείες, δενέφερναν πολλές άλλες θεραπείες εδώ, για να ετοιμάσουν το έδαφος, γιατί καθώςτον Έλληνα του αρέσει να φυσάει το ελεύθερο αεράκι στο μέτωπό του, πάνω σε μιαμη δομημένη ενέργεια, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ερχόταν καικαθόταν μια μη προβλεπόμενη ενέργεια; Μπορείτε να διανοηθείτε; Το χάος, δενλέει τίποτα. Είναι αυτό που θα μπορούσατε να πείτε μερικές φορές το ίδιο πράγμαμπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δώρο, αλλά μπορεί να είναι και μια εξαιρετικήκαταστροφή. Κι αν το δώρο δεν έρθει στη σωστή στιγμή, τότε μπορεί να συμβείκαταστροφή.

Έτσι λοιπόν, μαθαίνετε κάτι που και εμπορικά είναι χρήσιμο. Όσοι είσαστε θεραπευτές, θα πρέπει να το αξιολογήσετεαυτό που ακούτε ή και να το αξιοποιήσετε. Δεν είναι καθόλου κακό να παίρνετεκάποιες πληροφορίες που είναι σημαντικές και χρήσιμες και να κάνετε κάτι γι'αυτές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου κακό να κάνετε συνεδρίες ή να μάθετεRECONNECTION.Το RECONNECTIONθαείναι το καθοριστικό εργαλείο που θα ανατρέψει την ισορροπία αυτού του χώρουκαι θα το κάνει σε πολύ γρήγορο χρόνο. Είναι αυτό που εσείς θα λέγατε τοκερασάκι της τούρτας χωρίς το οποίο η τούρτα δεν είναι πλήρης. Και το 2008 προςτα τέλη, σημαντικά πράγματα έχουν να συμβούν σ' αυτό το χώρο και μέσα στηνενέργεια των Ελλήνων που θα αρχίζουν να μοιράζουν το πρόσωπο τηςπραγματικότητας.

Όσοι είσαστε πολύ συγκροτημένοι καιχρειάζεστε να λειτουργείτε συγκροτημένα, σκεφτείτε το πριν το κάνετε. Προετοιμαστείτε γι' αυτό, δείτε που ακριβώς στέκεστε, γιατί μπορεί να φέρειμεγάλη μα μεγάλη αναστάτωση μέσα σας. Όσο για το Γιώργο ο οποίος θεωρεί ότιείναι συγκροτημένος, το μόνο που τον σώζει με το RECONNECTION είναι το ότι δεν είναι στηνπραγματικότητα συγκροτημένος. Έτσι νομίζει, επειδή μπορεί να παρακολουθείκάποιους λογαριασμούς, κάποια άλλα δεδομένα, ο εγκέφαλός του όμως, όπως θαμπορούσε να μαρτυρήσει η Χαριτίνη πραγματικά, είναι τελείως ασυγκρότητος καιλειτουργεί με έναν τελείως ιδιόρρυθμο, απρόβλεπτο, περίεργο τρόπο. Υδροχοικό!Δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Το RECONNECTION έχει να κάνει πιο πολύ με τη γυναίκα και το EMF έχει να κάνει πιο πολύ με τον άντρακαι τη βάση για να σταθεί η γυναίκα. Την αρσενική ενέργεια που χρειάζεται ναδυναμώσει η γυναίκα για τον εαυτό της, για να βρει το θηλυκό.

Κάτι σημαντικό, έχει να κάνει με συμπληρωματικό των ενεργειακών θεραπειών και είναι σημαντικό κάποιος να έχειισορροπημένη ενέργεια πριν κάνει το RECONNECTION. Γιατί αν δεν έχει ισορροπημένηενέργεια, δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει κάνει την εξισορρόπηση τουηλεκτρομαγνητικού του πεδίου, μπορεί να έχει φτάσει σ' αυτή την ισορροπία χωρίςνα έχει κάνει αυτό. Με κάποιο άλλο τρόπο, είναι όμως σημαντικό να έχει ήδη  συγκροτηθεί η ενέργεια μέσα στο άτομο, πριννα κάνει το RECONNECTION,γιατί τότε μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στην ενέργεια του ατόμου, στηνατομική ενέργεια από ότι αν γίνει πάνω σε μια μη συγκροτημένη ενέργεια. Για τηνακρίβεια αν βγείτε σε μια μη ισορροπημένη και συγκροτημένη ενέργεια, το RECONNECTION έχειτη δύναμη να απογειώσει το άτομο, δηλαδή να το απομακρύνει ακόμα περισσότεροαπό τη γειωμένη όψη της ζωής του.

-      Τι ακριβώς κάνει;

-      Μεγάλη είναι η απάντηση αυτή, του τικάνει. Κατ' αρχήν δουλεύει με την τριαδική υπόσταση των ανθρώπων. Δεύτερονφέρνει αστρικές ενέργειες που δεν αφορούν μόνο αυτό το Σύμπαν, αλλά και άλλασύμπαντα μέσα στην ανθρώπινη βιολογία. Τρίτον, υπερπηδά κενά της μνήμης πουέχουν συμβεί στο ανθρώπινο σκληρό δίσκο. Τέταρτον, έχει την ικανότητα να κάνειανασύσταση των κενών που υπάρχουν μέσα στην ενέργεια, των ελλείψεων. Ας τοπούμε έτσι, των αισθήσεων του εαυτού. Δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανό. Σανπαράδειγμα αυτό που λένε είναι ότι, έχετε ακούσει ή ξέρετε, έχετε υποψιαστείότι το ανθρώπινο DNAκαι οι μνήμες δεν είναι πλήρως διαθέσιμα για διάφορους λόγους. Το RECONNECTION έχει τη δυνατότητα να κάνει ανασύστασητων κόμβων της ενέργειας ώστε αυτή η αναπαραγωγή και η διάθεση των πληροφοριώννα ξαναρχίσει. Ο Pearlτο ξέρει αυτό, δεν ξέρω αν το έχει πει, αλλά το ξέρει. Ο λόγος που ο παραλήπτηςτης ενέργειας είναι τόσο ενθουσιασμένος μαζί της, είναι γιατί αυτή η ενέργειαείναι σαν ο κρυφός πράκτορας που συνωμοτικά έρχεται να λειτουργήσει στον κόσμοτου, υπάρχει μια αίσθηση ότι αυτό συνδέεται με κάτι πολύ σημαντικό που είναι ναπραγματοποιηθεί για αυτό τον κόσμο και πράγματι, ας το πούμε έτσι, είναι μιαενέργεια που έχει μπει από το παράθυρο, από κλειστό παράθυρο στο δικό σαςκόσμο, για να βοηθήσει αυτή την ανασύσταση της ενέργειάς σας και μέσα σ' αυτότο πλαίσιο, αναβιώνει, αφυπνίζει την θαυματουργή ικανότητα να «επεμβαίνετε»στον κόσμο, σας ξαναθυμίζει την απλότητα αλλά και την ιδιαιτερότητα τηςλειτουργίας της ενέργειας σε ένα επίπεδο που μπορείτε να το αντιληφθείτε τώρα,ως θαυματουργό. Εντούτοις, επειδή πρόκειται για μια ενέργεια άλληςσυνειδητότητας, μη απόλυτα κατανοητής αυτή τη στιγμή, σιγά-σιγά ακόμα και αυτόστα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα αρχίσει να γίνεται κατανοητό, δηλαδή το πώςακριβώς η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει θαύμα ή άμεση αλλαγή στην ύλη. Ηενέργεια αυτή υπήρχε στον πλανήτη, κόπηκε και ξαναέρχεται. Επιστρέφει.Αρχέγονες εποχές. Νομίζω ότι υπήρχε στις εποχές που δίδασκε ο Αννίβας κι ακόμαπιο παλιά. Είναι μια ενέργεια που ανήκει, που ενεργοποιεί το κοσμικό επίπεδο τηςσυνηδειτότητάς μας. Δεν μπορώ να σας το πω αλλιώς. Είμαστε πολυδιαστασιακάόντα, λένε, έχουμε ικανότητα να συντονιζόμαστε με διαφορετικούς κόσμους καιαυτή η ενέργεια ήρθε να βοηθήσει αυτή την πολυδιαστασιακότατη ενέργεια τουεαυτού μας, να μπορεί να έχει αντίληψη και άλλων κόσμων.

-      Με άλλα λόγια μας λένε ότι καλό είναι να κάνουμε πρώτα το EMFγια να υπάρχει μια συγκροτημένη ενέργεια πρώτα και μετά το RECONNECTION;

-      ΄Η το EMF ή το REIKI, κάτι που να δομεί την ενέργεια και νααντιστοιχεί με μια καλή βάση για να έρθει να ακουμπήσει το κίνημα τηςελευθερίας.