Σμαραγδένιος Κύκλος


Ελληνικό Ψυχικό Κάρμα - Το πέπλο της Χάρης των Σανάντα

28 Απριλίου 2007

Αν δεν καταλαβαίνετε ότι κάτι συμβαίνει αυτή την περίοδο, μην εφησυχάζετε. Θα συμβούν διάφορα που θα είναι το αποτέλεσμα του ποταμού που ρέει ήσυχα... Η περίοδος εγκυμονεί μεγάλα άλματα. Ο ρυθμός αφύπνισης της Χριστικής συνειδητότητας αυξάνει.

Η επίγνωση μπορεί να μας διευκολύνει τη ζωή. Είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη καινούργιων ευαισθησιών. Μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε και να αισθανθούμε περισσότερο. Μπορούμε να το κάνουμε με χάρη και ευκολία, ή με ζόρι και δυσκολία. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Ο μέσος δρόμος, που είναι ο μισός χάρη και ο μισός δυσκολία, άχαρος είναι κι αυτός.

Επιδιώξτε να βρίσκεστε πιο συχνά στη φύση, όπου μπορείτε να είστε πιο κοντά στον εαυτό σας, χωρίς αντιπερισπασμούς. Εκεί μπορείτε να ξανανιώσετε λίγο την γαλήνια ενέργειά σας, που είναι ήρεμη, που δεν έχει ανησυχία, που χαίρεται με το τιτίβισμα ενός πουλιού, που ευχαριστιέται ακούγοντας το θρόϊσμα των φύλλων, που νοιώθει όμορφα με τον κόσμο αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Περλ έρχεται αυτή τη χρονιά. Και στους Έλληνες θα συμβούν πολλά αυτή τη χρονιά. Είναι μια χρονιά που θα κληθούν να προχωρήσουν ουσιαστικά. Για την Ελλάδα αυτή η χρονιά θα είναι πολύ σημαντική.

Έχει δοθεί ένα κάλεσμα ασυνείδητο προς τους Έλληνες (δεν ξέρω για την υπόλοιπη ανθρωπότητα). Οι Έλληνες έχουν κληθεί να απαντήσουν σ' αυτό μέσα σ' αυτή τη χρονιά. Η απάντηση σ' αυτό σχετίζεται μ' αυτά που θα συμβούν τις χρονιές που ακολουθούν και θα καθορίσει πολλά από τα μελλοντικά συμβάντα. Από το 2008.

Είναι καλή ιδέα έχοντας υπόψη τα ελαττώματα της φυλής μας, να αρχίσετε να ευλογείτε τη φυλή μας και να την βλέπετε ως ήδη ολοκληρωμένη, πλήρη και ψυχικά υγιή. Οι Έλληνες μπορεί να φημίζονται για πολλά μεγάλα πράγματα, αλλά όσοι κατοικούν μέσα στην Ελλάδα μπορούν να σας πουν ότι εκτός από τα καλά, οι Έλληνες έχουν φθόνο και πολλές κακίες μεταξύ τους. Οι Έλληνες δεν φθονούν τους αλλοδαπούς, φθονούν τον εαυτό τους, τα σωθικά και τα σπλάχνα τους. Ίσως να είναι η μόνη φυλή στον κόσμο που αντιπαθεί τον εαυτό της. Που δεν της αρέσει ο ίδιος της ο εαυτός, και που θα έκανε οτιδήποτε προκειμένου να καταστρέψει τον εαυτό της.

Ίσως αυτή να είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσετε να φαντάζεστε ότι οι δικοί σας οδηγοί, οι δικοί σας φύλακες άγγελοι αλλά και όλοι οι άγγελοι του Θεού, μαζί με τους αγγέλους του κόσμου της Γης (τις νεράϊδες, τα ξωτικά), και τους γήινους αγγέλους, ότι όλοι μαζί ευλογούν τη φυλή και τη βοηθούν δίνοντάς της περισσότερη ενέργεια, περισσότερη ευλογία, περισσότερο φως ώστε να ανακτήσει κάθε μέλος της την υπόληψή του, τον αυτοσεβασμό του, την εσωτερική του ακεραιότητα, την αλήθεια του, την αγάπη για τους υπόλοιπους, το φιλότιμό του, την αλληλουποστήριξη, την αδελφοσύνη.

Στείλτε σ' αυτή τη φυλή τόνους νεραιδόσκονη ή αγγελόσκονη, γεμάτη από αδελφοσύνη, από αγάπη, από φως, από ακεραιότητα, που θυμίζει στην ψυχή κάθε Ελληνα την πραγματική του καταγωγή, την πραγματική του ενέργεια, το δυναμικό της ψυχής του. Ίσως τότε οι Έλληνες απαντήσουν μ' ένα διαφορετικό τρόπο μέχρι το τέλος του 2007, και ίσως αυτά που θα εκδηλωθούν από τις αρχές του 2008 να είναι σε μια άλλη κλίμακα γι' αυτό τον τόπο κι όχι μόνο.

Λίγο περίεργα ξεκινήσαμε σήμερα. Και μάλλον τώρα πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί αλλιώς συνήθως ξεκινάμε αλλά αλλιώς σήμερα αρχίσαμε.

 

Ερ: Όταν λέτε Ελληνες, είναι μονάχα οι γεννημένοι εδώ ή και οι αλλοδαποί που έρχονται μετανάστες;

 Απ: Όσοι κατοικούν εδώ. Δεν ισχύει για τους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα. Δεν έχουν το ίδιο βάρος ψυχισμού μέσα τους. Τα παιδιά που γεννιούνται εδώ, από γονείς που είναι και οι δύο αλλοδαποί, έχουν πολύ μικρό μέρος της καρμικής ψυχικής επιβάρυνσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Όσο ο παράγοντας «Έλληνας» αυξάνει στην οικογενειακή χημεία, δηλαδή έχουμε ένα γονιό Έλληνα και έναν ξένο, η ψυχική καρμική επιβάρυνση αυξάνει. Όταν είναι και οι δύο γονείς Έλληνες είναι πλήρης.

 Υπάρχει λοιπόν με τους Έλληνες μια μακραίωνη ιστορία ως φυλή, η οποία έχει ξεκινήσει από την Ατλαντίδα και φέρνει τους Έλληνες σε άμεση σχέση με τις ατλάντιες ενέργειες. Ένα μέρος τους υπήρχε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Υπάρχει λοιπόν μια μακραίωνη ιστορία, η οποία συνδέει την ελληνική φυλή με την εποχή που η ανθρωπότητα βρισκόταν σε πολύ υψηλότερη συνειδητότητα. Τότε, η συνολική ικανότητα ως προς την ευθύνη, δεν ήταν πλήρης και επαρκής.

Αυτός είναι ο λόγος που  οι Έλληνες αρνούνται [οι περισσότεροι] ν' αναλάβουν την ψυχική εργασία που τους αναλογεί. Οι Έλληνες είναι από τους πιο απρόθυμους λαούς στην αφύπνιση, γιατί είναι αυτοί που περισσότερο από όλους τους άλλους φοβούνται ν' αναλάβουν τη δύναμή τους. Φοβούνται μήπως ξανακάνουν κάποιο τραγικό λάθος. Αν φοβάστε στα μύχια της ψυχής σας ν' αναλάβετε τη δύναμη και τις ικανότητες που έχετε, αυτό σημαίνει ότι κάποτε είχατε μεγάλες ικανότητες. Επίσης σας λέει ότι εκεί που δεν τα πήγατε καλά, ήταν η διάκριση. Η ικανότητα να διακρίνετε και να κρίνετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Τι είναι ηθικό και τι δεν είναι. Τι είναι πλήρες και ώριμο και τι είναι ανεπαρκές και στερείται σοφίας.

Αυτός είναι ο λόγος που φαίνεται ότι η ψυχική διαφθορά είναι στο απόγειό της στην ελληνική φυλή. Ο φόβος να αναλάβετε τη δύναμη του εαυτού σας, αυξάνεται γιατί νοιώθετε το κάλεσμα. Επίσης αυξάνεται και η τάση της διαφθοράς σας, για να γλυτώσετε από το κάλεσμα. Είναι κάπως σαν την τραμπάλα. Θα σας ζητήσουμε σ' αυτό που φαίνεται τώρα να συμβαίνει με την ελληνική φυλή -ένα συνολικό απόγειο διαφθοράς ψυχικής, συναισθηματικής αλλά και νοητικής, να δείτε την υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο. Να δείτε τον ερχομό μιας μεγάλης αλλαγής. Μόνο όποιος φτάσει να διαφθαρεί μέχρι τον πυρήνα και το μεδούλι του, μπορεί αποφασίσει να κάνει ένα μεγάλο άλμα. Μόνο όποιος πατώσει μέσα στο πηγάδι, αποφασίζει να πάρει καθαρό αέρα. Μόνο όποιος μπουκώσει από τη δυσοσμία που ο ίδιος προκαλεί, μπορεί ν' αποφασίσει να κάνει κάτι γι' αυτό.

Αυτή η καρμική ψυχική επιβάρυνση είναι μια μεγάλη ενέργεια ευθύνης και υπευθυνότητας. Συνδέεται με την ευθύνη και την ακεραιότητα απέναντι στον εαυτό και στους άλλους. Η καρμική επιβάρυνση της φυλής δεν είναι μια απροσδιόριστη και γενική. Αφορά ουσιαστικά την υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό και στους υπόλοιπους.

Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα έχουν να κάνουν με το βαθμό υπευθυνότητας. Αυτό λοιπόν που σας βαραίνει αναπόφευκτα είναι ο φόβος της ευθύνης ν' απαντήσετε στο κάλεσμα, ο φόβος του να πάρετε θέση, ο φόβος να τολμήσετε να σταθείτε μέσα σε ένα πεδίο δύναμης και δημιουργίας.

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές ότι υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι τολμούν και κάνουν άλματα, αλλά έχουμε παρατηρήσει επίσης ότι αυτοί είναι ελάχιστοι. Μέσα στους περισσότερους Έλληνες η ψυχή και η καρδιά φτερουγίζει για τέτοια μεγάλα άλματα και μεγάλα οράματα. Η φυλή σας λαμβάνει τεράστια έμπνευση από το Σύμπαν, από τον πνευματικό κόσμο. Εντούτοις αυτή η φυλή έχει το μεγαλύτερο φόβο απέναντι σ' αυτήν την έμπνευση.

Οι ενέργειες έρχονται και φτερουγίζουν μέσα στο ψυχισμό σας και σας μιλάνε για δυνατότητες. Εσείς θέλετε να απογειωθείτε, αλλά συνήθως βρίσκετε τον εαυτό σας να συνεχίζει να κάθεται στην καρέκλα. Όλοι έχετε νοιώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτό το οποίο ακούτε. Έχετε νοιώσει το κάλεσμα για να μεγαλουργήσετε. Ο καθένας να κάνει τα προσωπικά του μεγάλα πράγματα, τα προσωπικά του μεγάλα στοιχήματα.

Ξέρετε ότι αυτή η δύναμη και η δυνατότητα, δεν είναι απλώς μια υπόσχεση. Καθένας σας έχει αυτή τη δυνατότητα. Και, πιστέψτε μας, δεν είναι όλες οι φυλές και όλοι οι χώροι σ' όλη τη Γη, παντού οι ίδιοι. Δεν είναι όλα τα όντα παντού ευλογημένα με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν προικιστεί με την ίδια ενέργεια. Κάθε ον έχει προικιστεί με ενέργεια, αλλά δεν είναι παντού ίδια. Και δεν αντιστοιχεί σ' όλα τα πλάσματα η ίδια προίκα. Σ' εσάς όμως, αγαπητοί, έχει δοθεί μια πολύ μεγάλη προίκα, στην οποία θα σας καλέσουμε να ανταποκριθείτε και θα σας πούμε ότι οφείλετε, κυρίως απέναντι στη φυλή σας και στην ιστορία της και στις δυνατότητες τις πραγματικές τις ψυχικές σας, να ανταποκριθείτε στο δυναμικό με το οποίο έχετε προικιστεί. Δεν υπάρχει ούτε ένας μέσα σ' αυτό το χώρο στον οποίο βρισκόμαστε τώρα μαζί σας, ο οποίος δεν τρέχει να αποφύγει την πλήρη πραγμάτωση του δυναμικού του!

Πιστέψτε μας... Δεν χαιρόμαστε γι' αυτό που λέμε εδώ σήμερα... Όμως κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να ειπωθεί. Με πολλή αγάπη, σας καλούμε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν αξιοποιείτε στο έπακρο και ούτε τις μισές από τις δυνατότητες που έχετε! Βρίσκεστε σε μια χώρα Υδροχοϊκής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια αφορά το συλλογικό και τα μεγάλα οράματα για την ανθρωπότητα. Αυτή η ενέργεια μιλάει για κάτι όμορφο για το μέλλον. Έχετε την ενέργεια μιας μεγάλης μήτρας κι εσείς κάθεστε μέσα σ' αυτή με ενέργειες που δεν θυμίζουν το πεπρωμένο του χώρου.

Αισθάνεστε καλά που κοινωνείτε ένα μέρος από την ενέργεια του τόπου, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να αξιοποιήσετε αυτή την ενέργεια. Ίσως ακουγόμαστε σκληροί... Μέσα από τα δικά μας μάτια οι δυνατότητές σας είναι τόσο πολύ περισσότερες απ' αυτές που αξιοποιείτε. Μπορείτε να κάνετε πολύ μεγαλύτερα πράγματα απ' αυτά που κάνετε. Είστε πολύ πιο μεγαλειώδεις απ' ότι συνειδητοποιείτε. Εγκαταλείπεστε μέσα στους αντιπερισπασμούς, μέσα στον αποπρογραμματισμό. Αφήνεστε στον ρου των πραγμάτων, αλλά όχι στον πραγματικό ρου των πραγμάτων, φίλοι μας. Στον ρου, όπως σας βολεύει. Δεν μπαίνετε στο ρου της δημιουργίας, ώστε καθένας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να κάνει κάτι γι' αυτό, και να δημιουργήσετε έτσι τη βάση για το μέλλον. Νιώθετε το περιστέρι που φτερουγίζει μέσα σας, αλλά φοβάστε να πετάξετε μαζί του.

Δεν είναι μέσα στην πρόθεσή μας να σας στεναχωρήσουμε. Είναι όμως μέσα στην πρόθεσή μας να σας ταράξουμε και να σας αφυπνίσουμε ώστε να συνειδητοποιήσετε ποιοι είστε, τι κάνετε και γιατί. Είναι η εποχή και είναι η ώρα, αυτή εδώ τη στιγμή και καμία άλλη ίσως του χρόνου, να ακούσετε ότι πρέπει να αξιοποιήσετε τα καλέσματα που έχετε, τις εσωτερικές ωθήσεις σας. Πρέπει να γειώσετε την ενέργεια που σας καλεί να κάνετε πράξη τα οράματα.

Ο ρους του Θεού δεν είναι ένας ρους τεμπελιάς και αδράνειας. Είναι ένας ρους όπου τα ταλέντα σας, οι δεξιότητές σας, οι εμπνεύσεις σας, οι ιδέες σας, γίνονται κάτι. Υπάρχουν για κάποιο λόγο. Σας καλούμε για να συνειδητοποιήσετε ότι όπως όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας έχουν αιτία, και η δημιουργία και οι ιδέες που σας έρχονται, και οι παρορμήσεις που έχετε, οι ανάγκες να εκφραστείτε που έχετε, έχουν αιτία. Έχουν σκοπό. Θέλουν να εκφραστούν μέσα από σας!

Είναι σαν να σας στέλνει ο Θεός 10 σάκους δημιουργίας κι εσείς να παίρνετε το 1/3 από τον έναν. Και θα σκεφθείτε για μας «μήπως είναι λίγο αχάριστοι; Μετά από όλα όσα έχουμε κάνει, έρχονται και μας λένε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα ή ότι έχουμε κάνει κάτι πολύ λίγο;¨

Η απάντησή μας είναι ότι «η απάντηση βρίσκεται μέσα σας. Αν αυτό που ακούτε είναι αλήθεια ή όχι, εσείς θα το κρίνετε». Εμείς ερχόμαστε να πούμε αυτό που αισθανόμαστε ότι οφείλουμε να πούμε.

Οι καρμικές ενέργειες, που είναι ενέργειες του παρελθόντος, ζητάνε πιο άμεση επίλυση. Οι υπευθυνότητες που αποφύγατε, θα γίνουν μεγαλύτερα καλέσματα σε καινούργιες ευθύνες. Τα ταλέντα που έχετε απαρνηθεί, θα γίνουν καταιγισμός από ιδέες και από ανάγκη έκφρασης. Εάν δεν κάνετε κάτι, θα νιώσετε δυστυχία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δημιουργία και είναι ώρα να ξεπεράσετε τον φόβο της ευθύνης σας. Θυμηθείτε ότι το να μην κάνετε κάτι και το να μην γίνεστε αυτό που είστε, κι αυτό είναι μια ευθύνη. Νομίζετε ότι απαλλάσσεστε των ευθυνών σας επειδή δεν κυνηγάτε το όνειρό σας, όμως συνειδητοποιήστε ότι αυτό είναι το κρυφτό που παίζετε. Το να μην στέκεστε στο χώρο του πάθους και του ονείρου σας και να μη βάζετε την ενέργεια για να γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα, είναι επίσης ευθύνη.

Βρίσκεστε σε μια χώρα που έχει πεπρωμένο και δυναμικό το συλλογικό πεπρωμένο. Όχι το ατομικό. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο πρόβλημα σ' αυτό το χώρο είναι ο φθόνος και η κακία του ενός προς τον άλλο. Ακριβώς επειδή το συλλογικό είναι το πεπρωμένο του χώρου, η ενότητα είναι το πεπρωμένο αυτού του χώρου.Το καλό της ανθρωπότητας είναι το πεπρωμένο του χώρου. Γι' αυτό συναντάτε την ακριβώς αντίθετη πρόκληση μπροστά σας: την αντιπάθεια, την ζήλια και τον φθόνο του ενός προς τον άλλον! Εάν δεν το ξεπεράσετε, το πεπρωμένο σας θα μείνει αδρανές και μαζί μ' αυτό, πολλά άλλα. Αν οι ίδιοι δεν θεραπεύσετε τη διττότητα που υπάρχει μέσα στην φυλή σας, η φυλή δεν μπορεί να εκπληρώσει το συλλογικό της σκοπό.

Μιλάμε σε σας σήμερα, αλλά να ξέρετε ότι θα υπάρξουν πολλά άλλα μάτια που θα τα διαβάσουν αυτά μέσα στους χώρους του διαδικτύου. Θα καταλάβουν αυτά που εσείς ακούτε αυτή τη στιγμή. Θα καταλάβουν γιατί τόσο πολύ μεταξύ σας στερείστε αδελφοσύνης. Θα κατανοήσουν γιατί φαίνεται να υπάρχουν τόσα αγκάθια και δηλητήρια ανάμεσα σας. Και θα θελήσουν να κάνουν κάτι για να θεραπεύσουν μέσα τους αυτό το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση του πεπρωμένου της φυλής και του καθενός ατομικά.

Αγαπητοί φίλοι, δεν μπορεί το πεπρωμένο να εκπληρωθεί από έναν. Εκπληρώνεται από όλους μαζί, που δέχονται καθένας χωριστά και όλοι παρέα να θεραπεύσουν το βάρος που διχάζει τη φυλή, ώστε να έρθει κάτι καινούργιο κι όμορφο σ' αυτό τον κόσμο. Δεν μπορεί να γίνει από τους ξένους, τους αλλοδαπούς, παρότι μένουν σ' αυτό το χώρο. Πρέπει εσείς να δεχθείτε να επουλώσετε τις πληγές σας, πρέπει εσείς να θυμηθείτε τι υπάρχει πραγματικά μέσα σας. Και το θυμόσαστε, φευ, μόνο τις ώρες των μεγάλων καταστροφών. Μόνο όταν τα πάντα καταρρέουν. Αλλοίμονο, αν χρειάζεται ο Δίας να ξαναρίξει κεραυνούς και κόσμος να σκοτωθεί για να συνειδητοποιήσετε ότι μόνο ενωμένοι μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα. Ότι μόνο αγαπημένοι και συναδελφωμένοι μπορείτε να πάτε μπροστά. Θα ήταν μεγάλο κρίμα αν έπρεπε το ρολόϊ να γυρίσει σε βιβλικές καταστροφές για να ξαναβρείτε την ενότητά σας.

Θα καλέσουμε κάθε έναν από σας που είστε σήμερα εδώ, που είστε όλοι θεραπευτές, είτε το ξέρετε είτε όχι, να κοιτάξετε αυτή την πληγή, γιατί έχει πόνο αλλά έχει και δύναμη. Έχει φόβο τεράστιο, αλλά έχει και μεγάλη δύναμη αγάπης. Έχει τα άκρα αντίθετα σε πολύ μεγάλη φόρτιση. Αυτή η πληγή σας ή θα σας οδηγήσει στο κενό ή θα σας οδηγήσει στο Θεό. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος για τους Έλληνες, πιστέψτε μας. Είναι ίδιον και χαρακτηριστικό της φυλής σας, είτε να είστε ψηλά και να ενώνετε, να εμπνέετε, να φωτίζετε και να βοηθάτε, ή να είστε πολύ χαμηλά και να πολεμάτε ο ένας τον άλλον και να σκοτώνετε με γλυκούς τρόπους τα παιδιά σας, τους φίλους σας και τους άγνωστους που συναντάτε. Δεν υπάρχει μέση λύση. Καμία άλλη φυλή, πιστέψτε μας, δεν έχει τέτοια μεγάλη πρόκληση και τέτοιο μεγάλο δυναμικό.

Δεν το λέμε για να σας χαϊδέψουμε το μάγουλο, για να σας πούμε, «κοιτάξτε ποιοι είστε», γιατί ούτως ή άλλως ξέρετε ποιοι είστε. Τα λέμε γιατί θέλουμε να συνειδητοποιήσετε ότι το να μπορείς να είσαι Θεός, σημαίνει ότι μπορείς να είσαι και διάολος. Τόσο απλό. Μπορείς να είσαι φωτισμένος ή μπορείς να είσαι τελείως αφώτιστος. Μπορείς να είσαι και τα δύο. Και θέλετε να γίνετε Θεοί. Θέλετε να ανακτήσετε το μέρος της ενέργειάς σας που αντιστοιχεί στην αδελφοσύνη και στην φώτιση και στην αγάπη. Σχεδόν 20 χρόνια πριν από σήμερα, οι ίδιοι είπατε, ότι έχετε δημιουργήσει αρκετό κακό και έχετε μάθει αυτά που ήταν να μάθετε και αποφασίσατε ότι θέλετε να φέρετε επιτέλους ειρήνη και αγάπη και αδελφοσύνη. Ότι θέλετε να φέρετε επίγνωση, αντίληψη, φώτιση, καινούργιες γνώσεις. Ότι θέλετε να γεμίσετε τον κόσμο σας με υγεία. Ότι θέλετε να γεμίσετε τον κόσμο σας με δυνατότητες. Ότι επιτέλους θέλετε να ζήσετε ειρηνικά μεταξύ σας - όλες οι φυλές. Εσείς το είπατε. Εσείς διαλέξατε αυτό που θέλετε να είστε. Πιστέψτε μας, ότι σε εκείνο το κάλεσμα, πριν από 20 χρόνια, θα μπορούσατε να είχατε διαλέξει και το ακριβώς αντίθετο.

Είναι αυτό το οποίο φοβάστε. Το έχετε ζήσει το κακό. Τι νομίζετε ότι είναι όλη αυτή η αδιαφορία, η σκληρότητα, η βία, οι πόλεμοι, οι θάνατοι, οι βιαιοπραγίες, οι καταχρήσεις, πέρα από το κακό; Και δυστυχώς το έχετε συνηθίσει τόσο πολύ, που δεν σας κάνει πια εντύπωση. Εντούτοις, η ανθρωπότητα διάλεξε να θυμηθεί ότι οι άνθρωποι είναι θεοί. Διαλέξατε να θυμηθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όμορφα πράγματα και να δημιουργήσετε έναν κόσμο καταφύγιο, για σας και για άλλους.

Ίσως σας φανεί δυσάρεστο να σας πούμε ότι οι πραγματικές δημοκρατίες στο σύμπαν -και δεν εννοούμε καθόλου τις δημοκρατίες που έχετε στη Γη, γιατί δεν είναι δημοκρατίες- δεν είναι πολλές. Δημοκρατίες σαν του δικού σας κόσμου, είναι αρκετές. Αλλά οι πραγματικές δημοκρατίες, όπου τα όντα ζουν μέσα σε αγάπη και σεβασμό και ειρήνη, είναι ελάχιστες. Αυτός ο κόσμος έχει σαν δυνατότητα να μπορεί να γίνει ένα από αυτά τα καταφύγια μέσα στον Κόσμο. Πριν από 20 χρόνια, όταν ερωτηθήκατε ως φυλή τι θα γίνει μ' αυτό τον κόσμο, αποφασίσατε ότι αυτός ο κόσμος τελικά θα γινόταν ένα τέτοιο καταφύγιο, όπου πλάσματα και ζωντανά και πουλιά και ψάρια και άνθρωποι και άλλα όντα, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν εν ειρήνη. Θα είχαν το δικαίωμα της διαφορετικότητάς τους μέσα στη ζωή. Θα έχαιραν σεβασμού.

Αυτό βαλθήκατε να πραγματοποιήσετε. Είναι μεγαλειώδες, εξαιρετικό και σίγουρα μιλάει στα τρίσβαθα της ψυχής σας γιατί η ψυχή σας θέλει να το δημιουργήσει. Πολλές φορές το λέμε παράδεισο επί της Γης, αλλά τι άλλο είναι ο παράδεισος, παρά ένα μέρος όπου κάθε ον έχει το δικαίωμα της διαφορετικότητάς του και δεν βάλλεται ούτε προσβάλλεται από κάποιο άλλοκαι χαίρει σεβασμού και υποστήριξης και αγάπης και μπορεί να είναι. Τι άλλο πιστεύετε ότι είναι ο παράδεισος; Παρά η αποδοχή και η αγάπη των όντων με σεβασμό και ειρήνη. Χρειάζεται μεγάλος χώρος καρδιάς για να γίνει αυτό.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ο δάσκαλος Ιησούς κι όλοι όσοι εργάζονται μαζί του στον ουρανό και στη Γη και μέσα στη Γη ακόμα, έχουν επιταχύνει τις ενεργειακές διαδικασίες, ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε το όνειρο της ψυχής σας και το όραμα του εαυτού σας και να το πραγματώσετε.

Η Χριστική ενέργεια στη Γη έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Θ' αλλάξει κι άλλο. Το κάλεσμα της αγάπης και της αδελφοσύνης, για τις γέφυρες που σας ενώνουν μεγαλώνει. Η ενέργεια των Σανάντα έχει δημιουργήσει μια αιθερική σφαίρα, ένα θόλο προστασίας γύρω από τη Γη. Αυτό έχει δημιουργήσει κάποιες ιδιαιτερότητες: Εντείνει τις ενέργειες της ανθρωπότητας, και την προστατεύει από παρεμβάσεις μέσα στο ανθρώπινο πεδίο από άλλες αστρικές υπάρξεις. Οι ενέργειες οι οποίες μέχρι τώρα σας «τουμπάριζαν» την ζωή σας, αλλά τις οποίες για να μάθετε να τις διαχειρίζεστε, μειώνονται γιατί κι εσείς έχετε εξοικειωθεί μαζί τους αλλά και εκείνες μπαίνουν με διαφορετικό τρόπο, λόγω του φίλτρου των Σανάντα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτό το φίλτρο είναι ένα φίλτρο αγάπης και φίλτρο υποστήριξης. Σας δίνει μια περίοδο χάρης και πιστέψτε μας το εννοούμε κυριολεκτικά αυτό. Σας χαρίζει χρόνο για να μπορέσετε να βρείτε πιο γρήγορα και εύκολα τον εαυτό σας. Σας καλεί με έναν τρόπο αισθαντικό, μέσα από τις αισθήσεις σας, τις ευαισθησίες σας, να γίνετε αυτό που είστε, να ανταποκριθείτε στον ψυχισμό σας και να βρείτε την αλήθεια σας. Σας καλεί κυρίως συγκινώντας σας, φέρνοντας παλλίροιες μέσα στο σώμα σας, και περισσότερα φορτισμένα συναισθηματικά ιόντα. Δεν σας σπρώχνει, δεν σας αναγκάζει.

Θέλουμε όμως κι εσείς να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να τιμήσετε το πέπλο της χάρης. Να τιμήσετε το γεγονός ότι δεν σπρώχνει, δεν αναγκάζει. Ν' αναγνωρίσετε ότι ο τρόπος που εκφράζεται η Χριστική ενέργεια, μέσα από το πέπλο της χάρης στον πλανήτη σας, είναι ένας τρόπος εκτιμάται και από εσάς και στον οποίο μπορείτε να ανταποκριθείτε. Σας καλούμε, αγαπητοί φίλοι, να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς αποδίδετε αξία στις ενέργειες της ζωής. Δεν έχει νόημα αν συνδέεστε με τη Χριστική συνειδητότητα και περιτρυγυρίζεστε από αγγέλους, αν δεν τιμάτε και δεν ανταποκρίνεστε στην ευαισθησία, στην αγάπη και στην υποστήριξή τους, γιατί τα θεωρείτε δεδομένα.

Σας παρακαλούμε να συνειδητοποιήσετε τι κάνετε. Λέτε ότι εάν σας μιλάνε οι φίλοι ή η οικογένειά σας με το καλό θα κάνετε αυτό που θέλουν. Δεν θέλετε να σας μιλούν άγρια γιατί θυμώνετε. Κι όμως, όσες φορές η θεϊκή ενέργεια και η χάρη σάς έχει μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο, ψυχή με ψυχή και καρδιά με καρδιά, έχετε κάνει πίσω. Έχετε δηλώσει το αντίθετο! Πές το μου πάλι, και πάλι, και πάλι ... και αφού έχεις τόση καλοσύνη, δεν πειράζει αν εγώ στο ζητάω 500.000 φορές, δεν πειράζει αν εγώ δεν κάνω τίποτα, γιατί ξέρω ότι θα συνεχίσεις να μ' αγαπάς.

Θέλουμε λοιπόν να συνειδητοποιήσετε τι κάνετε. Ανταποκριθείτε συνειδητά στο κάλεσμα της χάρης, της φώτισης και της αγάπης. Είστε παντοδύναμοι και όλες αυτές οι ενέργειες θα είναι μέχρι το τέλος μαζί σας και τίποτα και κανείς δεν θα φύγει. Όμως θέλουμε να απαντήσετε εάν αυτό είναι που εσείς θέλετε να κάνετε. Λέτε πάρα πολύ συχνά μεταξύ σας, ότι στον κόσμο που είστε τώρα, η καλοσύνη θεωρείται βλακεία, και θέλουμε να σας πούμε γελώντας, ότι ακριβώς το ίδιο λέτε και σε μας και σ' όλους τους πνευματικούς δασκάλους και σ' όλους όσους μεταφέρουν τη χριστική συνειδητότητα και σ' όλους τους αρχαγγέλους που δουλεύουν μαζί σας! Είναι σαν συνεχώς να τους υπενθυμίζετε ότι με την καλοσύνη τους δεν πρόκειται εσείς να κάνετε κάτι. Το καλό είναι ότι ανήκουν σ' ένα άλλο πεδίο συνειδητότητας, όπου ξέρουν ποιοι είστε και βλέπουν το δυναμικό και τις δυνατότητες που έχετε. Βλέπουν πόσο η ψυχή σας είναι αδιάφθορη, άτρωτη, υγιής. Γιατί τα όνειρά σας ζουν ατόφια μέσα της. Οι εικόνες τους είναι πλήρεις και καθαρές και εύκολα κάποιος μπορεί να δει μέσα στην ψυχή σας, τις όμορφες εικόνες που προβάλετε στο Σύμπαν για το μέλλον που θέλετε να δημιουργήσετε.

Μέσα σ' αυτούς τους μήνες, κάτω από το Πέπλο της Χάρης, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τα βήματα της πραγμάτωσης του εαυτού σας. Αγαπητοί μας φίλοι, απαντήστε ότι η καλοσύνη είναι ένα κατάλληλο ερέθισμα για να ανταποκριθείτε και ότι η αγάπη είναι το καλύτερο κάλεσμα για να απαντήσετε. Απαντήστε ότι η αγάπη είναι αρκετό ερέθισμα και η καλοσύνη είναι αρκετό κίνητρο για να δεχθείτε την πρόσκληση. Η κατανόηση είναι σημαντικό πράγμα για να προχωρήσετε μπροστά. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε το Θεό. Η διάθεση που έχει ο Θεός και οι πνευματικοί σας οδηγοί είναι να σας δουν να χαίρεστε, να γιορτάζετε γι' αυτά τα οποία υλοποιήσατε, με τη χαρά της δημιουργίας.

Καθένας σας έχει έρθει φέρνοντας κάτι γι' αυτό τον κόσμο. Είναι η ώρα να το δώσετε, να κάνετε πράξεις. Όπως κι αν ακούσετε το κάλεσμα, απαντήστε και κινηθείτε. Μπορεί να μην είναι να κάνετε κάτι επαγγελματικά, μπορεί να είναι να μπείτε σε ένα σύλλογο, σε ένα σωματείο, σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σε μια ένωση πολιτών που κάνει κάτι, σε μια ένωση φιλανθρωπική για κάτι άλλο. Μπορεί να είναι να δημιουργήσετε εσείς κάτι. Ένα σωματείο, ένα μικρό σύλλογο δύο ανθρώπων που κινητοποιούνται και κάνουν κάτι και βοηθάνε με τον τρόπο τους. Μπορεί να είναι να κάνετε εργασία με τους άλλους ανθρώπους. Όποιο κι αν είναι το κάλεσμα, σας παρακαλούμε, απαντήστε το. Είναι για τη δική σας ευτυχία. Εκεί σας περιμένει το δώρο που έχετε να δώσετε σ' αυτό τον κόσμο. Γι' αυτό το λόγο ξεκινήσατε από μακρινούς κόσμους.

Όλα αυτά ξεκίνησαν μέσα από μουσικές και μελωδίες χαράς και δημιουργίας. Και είδατε το σχέδιο της δημιουργίας όταν αποφασίσατε να ζήσετε μια ζωή, για να δώσετε το δώρο. Τότε βλέπατε παντού τις ευκαιρίες που θα είχατε για να χαρίσετε το δώρο. Και το δώρο είστε εσείς. Το δώρο βρίσκεται στο φτερούγισμα που έχετε νιώσει μέσα σας. Σας ζητά να εκφράσετε τη φιλανθρωπία σας, ή το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά, ή σας ζητά να εκφράσετε την έγνοια σας για τη φύση και τα δέντρα και τα λουλούδια, ή σας μιλά για τη θάλασσα και την ανάγκη να την προστατεύσετε, ή σας μιλά για τους ανθρώπους και την ανάγκη να θεραπεύσετε τον πόνο και το φόβο, ή σας μιλά για οτιδήποτε άλλο. Από σας περιμένει να κάνετε και είναι η ώρα γι' αυτό. Όσα λόγια κι αν ειπωθούν, δεν έχουν την ίδια αξία με ένα βήμα δικό σας. Πιστέψτε μας.

Κι αν όλα αυτά που ειπώθηκαν σήμερα, με περίσσια ταχύτητα, ήταν σημαντικά, πιστέψτε ότι έχουν πολύ μικρότερη αξία από 1 μόνο βήμα δικό σας. Ένα βήμα καθενός από εσάς, έχει τόση ενέργεια του ουρανού και της Γης μέσα του, που δεν μπορείτε ούτε να το αντιληφθείτε. Όλη η ενέργεια του Θεού υπάρχει σε ένα δικό σας βήμα. Όλη η ενέργεια της δημιουργίας. Είστε αυτοί που τιμώνται ως εκπρόσωποι της δημιουργικής ενέργειας του Θεού. Ένα δικό σας βήμα ενώνει κόσμους. Είναι τόσο εκθετικό, που αν το αισθανόσασταν, θα τυφλωνόσασταν από το φως!

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ελπίζουμε να καταφέραμε σήμερα να ταράξουμε την ησυχία της ζωής σας. Ελπίζουμε να καταφέραμε να ζωντανέψουμε έστω και λίγο την πραγματική ενέργεια του εαυτού σας. Και ελπίζουμε πάνω απ' όλα ότι έστω και για 1 δευτερόλεπτο θυμηθήκατε καλύτερα ποιοι είστε.

Και έτσι είναι!


 Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 
Ερ: Πριν δύο μήνες λέγατε ότι είμαστε τόσο κοντά όσο ένα άγγιγμα του χεριού. Γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε;

Απ: Γιατί, αγαπητοί μας φίλοι, η απάντηση είναι πολύ απλή. Ας πούμε ότι είναι να φτάσετε στην κορυφή ενός βουνού.Ξεκινάτε από την μακρινή πόλη στην οποία μένετε, ας πούμε από την Αθήνα, να φτάσετε στον Ολυμπο. Από ένα σημείο και πέρα, στην αρχή, νομίζετε ότι αυτό δεν πρόκειται να φτάσετε ποτέ. Δεν βλέπετε ούτε ίχνος από το στόχο. Βλέπετε τα ελαττώματα του εαυτού σας, τα μειονεκτήματα του εγώ σας, την προσωπικότητά σας, τους περιορισμούς σας, τους πόνους, τις πληγές, τις προδοσίες.

Τον πρώτο καιρό δεν υπάρχει κανένα φως ή ορατός στόχος. Σιγά-σιγά, όμως, καθώς η προσωπικότητα γίνεται πιο αντιληπτή, το εγώ εξισορροπείται, και τα συναισθηματικά τραύματα θεραπεύονται, αρχίζετε να έχετε μακρινές αναλαμπές της κορυφής του βουνού. Αυτό ίσως να σας εξηγεί γιατί οι περισσότεροι, στις πρώιμες συνεδρίες σας, στα πρώτα σεμινάριά σας, είχατε μεγαλειώδεις εμπειρίες. Όσο περισσότερο προχωράτε, τόσο οι εμπειρίες μικραίνουν σε ένταση και μεγαλείο.

Καθώς λοιπόν αρχίζετε να πλησιάζετε, βλέπετε από μακριά κάποιες στιγμές την κορυφή και παίρνατε θάρρος. Αισθάνεστε ότι είναι εφικτό να φτάσετε. Και συνεχίζετε. Όσο προχωράτε, βρίσκεστε πιο κοντά στο βουνό. Όταν βρίσκεστε στους πρόποδες ή στην ανάβαση, δεν βλέπετε πια την κορυφή. Την βλέπετε; Βλέπετε τα επόμενα μέτρα, τα δέντρα, τις πέτρες, το μονοπάτι, αλλά την κορυφή παύετε να τη βλέπετε. Είστε πλέον πολύ κοντά. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε, τόσο πιο πολύ η ουσία της εμπιστοσύνης, η ουσία της αγάπης, και η ουσία της αλήθειας κοσκινίζονται μέσα σας.

 

Ερ: Έχουν και τα ζώα ψυχή, σώμα και πνεύμα; Έχουν κι αυτά εξελικτική διαδικασία, όπως οι άνθρωποι ή υπάρχουν διαφορές; Κυρίως τα κατοικίδια.

Απ: Κατ' αρχήν θέλουμε να αντιληφθείτε ότι μιλώντας για τα ζώα, μιλάμε για έναν κόσμο αμέτρητης ποικιλίας ειδών. Θα πούμε ότι κάθε ζώο οικιακό, που ζει μέσα ή έξω από το σπίτι, έχει την δική του προσωπική, ατομική αντίληψη. Έχει μια ατομική ενέργεια προσωπικότητας, ατομικά ψυχικά χαρακτηριστικά και δεν αποτελεί ομαδική ενέργεια συλλογική. Εξελικτικά, κάθε ένα από τα κατοικίδια ζώα, δεν εξελίσσεται με προσωπική δυνατότητα να κινηθεί με αυτόνομη ταχύτητα.

Τα ζωντανά, έχουν αυτονομία και ανεξαρτησία του εαυτού τους, της προσωπικότητάς τους και των στοιχείων του ψυχισμού τους, αλλά ακολουθούν ίδιους ρυθμούς εξελικτικούς. Δεν θα βρείτε τεράστιες αντιληπτικές αποστάσεις μεταξύ τους, στο επίπεδο συνειδητότητας. Στους ανθρώπους όμως θα συναντήσετε. Τα ζώα ανεβαίνουν σκαλί - σκαλί, όλα μαζί, παρότι κάθε ένα είναι μοναδικό και έχει τη δική του ατομική ψυχή, το δικό του ατομικό πνεύμα, το δικό του ατομικό στίγμα.

Στην ανθρωπότητα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο συλλογικό ανώτατο σύνολο των ανθρώπινων ψυχών. Πέρα όμως από αυτήν την ανώτατη έκφραση, υπάρχουν πολλές ομάδες μέσα στον ανθρώπινο πολιτισμό, που κινούνται με τελείως άλλες ταχύτητες. Η ανθρώπινη εξέλιξη αν την κάναμε με χρώματα, θα έδειχνε πάρα πολλά χρώματα στην κλίμακα της συνειδητότητας, σε πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις, διάφορες ομάδες που λειτουργούν και παίζουν σε όλο το φάσμα των χρωμάτων της συνειδητότητας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζώα δεν έχουν δική τους ψυχή. Αυτό ήταν αλήθεια μέχρι κάποιο σημείο στη δεύτερη 10ετία του 20ου αιώνα, όπου τα ζώα άλλαξαν κλίμακα συνειδητότητας και καθένα ανέπτυξε ατομικό ψυχισμό και ατομικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν ισχύει για τα φυτά, που έχουν μια ενέργεια εγγύτερα στην παλιότερη δόνηση της Γης, με την έννοια ότι κρατάνε μια κλίμακα, την οποία άφησαν τα ζώα.  


Σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα φυτά;

Τα φυτά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νοήμον πλάσμα στον κόσμο σας, έχει συλλογική διάνοια, συλλογική αντίληψη, συλλογικό ψυχισμό. Παρόλα αυτά σε πολύ μικρό ποσοστό έχουν ένα περιθώριο προσωπικής αίσθησης, αλλά θα εξηγήσουμε κάτι σ' αυτό.

Υπάρχει μια μαργαρίτα στην άκρη του δρόμου. Κι εσείς περνάτε και δεν την προσέχετε και την πατάτε. Η μαργαρίτα βιώνει αυτό το οποίο συνέβη. Ήταν ένα στραπατσάρισμα της ζωτικής της ενέργειας. Βιώνει αυτό που εσείς ονομάζετε πόνο.

Την ίδια ώρα που η μαργαρίτα βιώνει ατομικά κάτι, αυτό γίνεται αντιληπτό και αισθητό στο σύνολο των υπολοίπων. Βιώνει καθεμιά και αυτό βιώνεται ταυτόχρονα από τις άλλες. Φυσικά, αυτό που περιγράψαμε δεν συμβαίνει σε μια μόνο μαργαρίτα. Συμβαίνει σε πολλές μαργαρίτες να πατιώνται κατά λάθος ή και εξ επίτηδες από ανθρώπους. Αυτό που τις σώζει είναι ο μεγάλος τους αριθμός! Ο μεγάλος αριθμός λουλουδιών τα οποία  φύονται σε άγριους χώρους, μη προσβάσιμους σε ανθρώπους, σε χώρους που ελάχιστοι θα επισκεφτούν, προσφέρει την ενεργειακή ισορροπία που χρειάζεται η διάνοιά τους, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις προκλήσεις της συνύπαρξης με τους ανθρώπους.

Γιατί εσείς μπορείτε να φαντάζεστε ότι ο πόνος των 1000 μαργαριτών που κάποιος πατάει, βιώνεται σαν απίστευτο σοκ απ' όλες τις υπόλοιπες, αλλά επειδή οι υπόλοιπες είναι χιλιοπολλαπλάσιες από τις 1000, τελικά αυτή η ενέργεια διαμοιράζεται με τέτοιο τρόπο που γίνεται ελαφρώς αισθητή, με τρόπο που δεν σημαδεύει ψυχικά, συναισθηματικά τον υπόλοιπο κόσμο τους. Αυτό συμβαίνει με όλα τα φυτά της Γης.

Με τα λαχανικά υπάρχει μια πολύ διαφορετική ιστορία, γιατί είναι μια διαφορετική συνειδητότητα. Στα λαχανικά συμβαίνει μια πολύ μεγάλη μετάλλαξη, η οποία δημιουργεί καινούργιες ενέργειες και δεδομένα για τους ανθρώπους. Φαίνεται ότι η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε μια διχάλα, όπου ή θα μάθει να παράγει τα λαχανικά της νέας εποχής υγείας, που θα είναι μια εποχή ευρωστίας και ζωτικότητας, ή θα αφεθεί να παράγει τα λαχανικά της νέας πλαστικής εποχής, τα οποία θα είναι λαχανικά που χρειάζονται σε ημιρομποτοειδείς πολιτισμούς.

Με τα λαχανικά και τα φρούτα και τα τρόφιμα, υπάρχει ένας πανζουρλισμός στην ενέργεια. Υπάρχουν έντονα αντικρουόμενα ενδιαφέροντα:

Αυτοί οι οποίοι θέλουν καινούργια υγιή προϊόντα, γεμάτα ζωτικότητα και ευρωστία, ικανά για να φέρνουν υγεία στους ανθρώπους και εκείνοι που θέλουν προϊόντα, που θα βοηθήσουν τη λήθη, θα αποχαυνώσουν τις αισθήσεις κι έτσι ο κόσμος δεν θα πονάει, δεν θα νιώθει, θα απαλύνουν τον πόνο ... της αποκοπής απ' όλα τα υπόλοιπα, σε σημείο που δεν θα θυμάται πια το άτομο ποιος είναι. Έτσι, θα μπορεί να ζήσει απαλλαγμένος από όλα τα άλλα πλάσματα του κόσμου, στην γωνιά του, στην μεριά του, στον εαυτό του, στο δικό του κόσμο. Και υπάρχει εξίσου ενδιαφέρον κι από τις δύο μεριές. Υπάρχει πολύ ενέργεια σε δράση και σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να σας πούμε το τι θα συμβεί, γιατί τα γεγονότα και οι ενέργειες εξελίσσονται μέρα με τη μέρα.

Αν ο καθένας κάνει ένα βήμα δηλώνοντας αυτό που θέλει για το μέλλον, θα μπορέσουμε ίσως να σας πούμε σε λίγο καιρό, σε μερικούς μήνες από σήμερα, που πάει το πράγμα.

Με τα ζωντανά.

Τα ζώα έχουν εξαιρετικά λεπτοφυείς ενέργειες, εξαιρετικές ευαισθησίες. Είναι εξαιρετικοί δέκτες αγάπης, ταπεινοφροσύνης, καλοσύνης, τρυφερότητας και στοργής και η μεγάλη πλειοψηφία των ζώων ειδικά αυτών που ζουν γύρω κοντά στους ανθρώπους, υπάρχουν μαζί τους για να μοιραστούν αγάπη, τρυφερότητα, καλοσύνη. Αν ξεχνάτε την αγάπη, να κοιτάξετε την υπομονή και την στωικότητα του σκύλου σας, ο οποίος παρά την κακή σας συμπεριφορά, συνεχίζει να σας αγαπάει και να σας γλύφει το χέρι, ο οποίος ξεπερνάει τους εγωισμούς και τα πείσματα και απλώς είναι εκεί και σας αγαπά.

Το ίδιο ισχύει όμως και για όλα τα ζώα που έρχονται σε καθημερινή ή δυνητικά καθημερινή επαφή με τον άνθρωπο. Είναι μεγάλοι δάσκαλοι αυτά τα ζωντανά για την ανθρωπότητα. Και είναι μεγάλα ερεθίσματα για να αναπτύξετε σεβασμό και εκτίμηση γι' αυτά τα πλάσματα. Είναι πολύ πιο σημαντικά στις ποιότητες και στις δονήσεις της ενέργειάς τους από ότι εσείς καταλαβαίνετε.  Θα σας εξέπληττε αν βλέπατε μια ταπεινή κότα στον δικό της πολιτισμό, στον δικό της πλανήτη, εκεί από όπου προέρχεται και υπάρχει η ενέργεια της φυλής της, εκεί να έχει αντίστοιχα φυλές και τάξεις και νοημοσύνες, ίδιες και υψηλότερες από των ανθρώπων! Νομίζετε ότι οι μύθοι και οι ιστορίες γιατις κότες που γεννούν χρυσά αυγά, και που φέρνουν όλα τα ποθούμενα, ήταν παραμύθια; Θα σας εξέπληττε αν αυτά τα ταπεινά πλάσματα σας οδηγούσαν στο δικό τους κόσμο, και σας έδειχναν πως από εκεί η ενέργεια αποφάσισε να μορφοποιηθεί με τέτοιον τρόπο για να συμμετάσχει στην διαδικασία της ανθρωπότητας! Δεν θα το πιστεύατε!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μας καλείτε να ανεβάσουμε την αισιοδοξία μας σαν Έλληνες, να μαζέψουμε περισσότερους ανθρώπους γύρω μας , να ανεβάσουμε τον εαυτό μας. Το ερώτημα που έχω σε όλη αυτή την ιστορία είναι κατά πόσο μπορούμε να τα πετύχουμε όλα αυτά, εάν και εφόσον ασχοληθούμε πολύ σοβαρά πάνω στον εαυτό μας πρώτα απ' όλα, να ξεπεράσουμε ανασφάλειες, κόμπλεξ, τυπικότητες και όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που μας ταλανίζουν πολύ περισσότερο;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα υπάρξει ποτέ μέρα, ούτε στα 10 χρόνια από σήμερα που θα αισθανθείτε έτοιμοι για να είστε δημιουργικοί. Δεν θα υπάρξει ποτέ μέρα που θα αισθανθείτε τέλειοι και δεν θα υπάρξει ποτέ εποχή όπου θα νιώθετε για ένα μήνα συνέχεια επαρκείς και πλήρεις και άψογοι. Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ μέρα όσο είσαστε άνθρωποι, που θα είσαστε τέλειοι. Και δεν υπάρχει από την ζωή την ίδια, αγαπητοί φίλοι,  προϋπόθεση να φτάσετε σε μια συγκεκριμένη ψυχική ωριμότητα προκειμένου να κάνετε τα αρχικά βήματα να υλοποιήσετε το πάθος που ήδη υπάρχει μέσα σας.

Θα σας πούμε ότι, κοιτάξτε να δείτε άλλοι άνθρωποι που υλοποίησαν μεγάλα όνειρα, μεγάλα οράματα, ότι αυτό που έκαναν είναι, σταμάτησαν να φοβούνται το όραμα κι άρχισαν να κάνουν κάτι γι' αυτό. Δεν κάθισαν να κοιτάνε και ν' αναλύουν τον εαυτό τους επί 2 δεκαετίες, θεωρώντας ότι πρώτα έπρεπε να φτάσουν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, προκειμένου ο Θεός, το Πνεύμα, η ζωή να τους τιμήσει με την εκπλήρωση του οράματος και του ονείρου τους.

Είναι μεγάλη ψευδαίσθηση κι αυτή και για την ακρίβεια είναι μεγάλη δικαιολογία. Μπορείτε να περάσετε 5 ζωές ακόμα κοιτώντας τον εαυτό σας. Και σας υποσχόμαστε ότι όσο τον κοιτάτε, θα βρίσκετε πράγματα. Δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Είναι σαν το μαγικό καπέλο του μάγου. Όσο βάζετε το χέρι σας μέσα, θα βγάζετε κάτι. Δεν έχει τέλος γιατί η ενέργεια δεν έχει τέλος. Δεν έχει ολοκλήρωση γιατί ποτέ δεν ολοκληρώνεται. Πως μπορεί το άπειρο να ολοκληρώσει μέσα στο περιορισμένο; Δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε γιατί δεν υπάρχει τέλος για να φτάσετε. Γιατί ακόμα κι αν φωτιστείτε, θα υπάρχει συνέχεια μετά από αυτό. Και πάλι θα νιώθετε ανεπαρκής για τη συνέχεια. Θα λέτε είμαι φωτισμένος αλλά κοίτα ο άλλος από εκεί, πόσο καλύτερος από μένα είναι; Είναι 5 φορές πιο φωτισμένος, κάνει 500 πράγματα περισσότερα. Είναι σε μια πολύ καλύτερη δόνηση. Πω πω χάλια είμαι, καλύτερα να κάτσω στα αυγά μου.

Θέλουμε να πούμε ότι, να ξεκινήσετε να κάνετε πράξη βήμα-βήμα τα όνειρά σας και να ξεφοβηθείτε να βάλετε την ενέργειά σας να δουλεύει. Να δουλεύει για το όνειρό σας, για το όραμά σας, παρά να κάνετε μόνο τη θεωρητική ανάλυση του εαυτού σας και την ψυχική βελτίωση. Η ψυχική βελτίωση γίνεται και έρχεται με απίστευτη ταχύτητα, όταν μπαίνετε μέσα στη ζωή και όταν μπαίνετε μέσα στο πάθος σας. Όταν το όνειρό σας είναι να φτιάξετε ένα σχολείο και αρχίζετε να κάνετε τα βήματα, ότι χρειάζεται για να το στήσετε, έστω κι αν είναι μικρό, έστω κι αν ο χώρος δεν είναι τέλειος, έστω κι αν πρέπει να ξεκινήσετε με άλλους 2 μαζί, όταν αρχίζετε και εξετάζετε τις δυνατότητες, μπορεί άραγε να γίνει, τι θα χρειαστεί και μήπως τα έχω φουσκώσει τα πράγματα και δεν είναι τόσο εξωπραγματικό και μήπως βρω κάποιον με τον οποίο μαζί μπορώ να κάνω κάτι;

Γιατί εσείς μπορεί να λέτε, να έρθουν πρώτα τα λεφτά, να έρθουν πρώτα οι συνθήκες, να έχω κάνει αυτό να έχω κάνει εκείνο. Που σταματάει ο κατάλογος; Δεν σταματάει πουθενά.

Αν όμως αρχίζετε και συνειδητοποιείτε ότι πραγματικά θέλετε να φτιάξετε ένα σχολείο, πραγματικά θέλετε να έχετε δυνατότητα να μιλάτε σε ανθρώπους και να τους υποστηρίζετε χωρίς χρέωση και θέλετε να βάλετε μια γραμμή στο σπίτι σας που θα είναι απόρρητη π.χ. Δεν θα υπάρχει το όνομά σας και όποιος έχει πρόβλημα θα μπορεί να παίρνει σ' αυτή τη γραμμή, που θα τη διαφημίσετε, θα πείτε γραμμή υποστήριξης. Όποιος έχει ανάγκη μπορεί να πάρει και να μιλήσει. Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι σύμβουλος, αλλά μπορεί να ακούσει μια γλυκιά φωνή. Ίσως και μια σοφή κουβέντα.

Μερικές φορές χρειάζεται κάτι τόσο λίγο για να συμβεί κάτι τόσο πολύ. Και μπορείτε πάντα να νιώθετε, ακόμα κι όταν μπείτε μέσα σ' αυτό, θα θέλατε κάτι καλύτερο και κάτι καλύτερο κι αυτό δεν σταματάει ποτέ. Και το καλύτερο διάμεσο να είστε και ο καλύτερος θεραπευτής, θα θέλετε κάτι ακόμα καλύτερο. Και ο καλύτερος δάσκαλος να είσαστε, θα θέλετε ακόμα περισσότερο. Γιατί η ανάγκη για το καλύτερο και η ανάγκη της εξέλιξης, δεν σταματάει πουθενά και ποτέ. Δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρχει ταμπέλα που λέει τώρα μπορείς να είσαι πλήρης, ακόμα κι όταν είσαι πλήρης, η ψυχή ονειρεύεται κάτι περισσότερο.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θεωρείτε για την αυτοβελτίωση, δεν μπορούν να αποτελέσουν παράλληλη κίνηση με την όποια δημιουργικότητα μπορούμε να δώσουμε στο Σύμπαν και στους συνανθρώπους μας;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι απόλυτα παράλληλη. Δεν μπορεί να είναι μοναδική. Η προσωπική εξέλιξη πρέπει να λειτουργεί μαζί.

Ο ρόλος και ο σκοπός μιας τέτοιας συνάντησης, είναι να δημιουργήσει ερεθίσματα ή κίνητρα ή αφορμές. Και στο συνειδητό αλλά κυρίως στο ασυνείδητο, να πάνε τα πράγματα, ο εαυτός του καθενός, λίγο πιο κάτω στη διαδρομή του. Δεν είναι στόχος αυτών των συναντήσεων, να μπει σε ατομικές φόρμουλες, γιατί τότε δεν θα μπορούσε να δουλεύει η ενέργεια για το συλλογικό.

Μέσα από αυτό που φαίνεται γενικό, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να σπρώξουμε γλυκά κάθε έναν, βοηθώντας τον να συνειδητοποιήσει αν αυτό που ακούει είναι αλήθεια κι αν έχει κάνει κάτι γι' αυτό ή δεν έχει κάνει κάτι γι' αυτό, όπως σήμερα, και μέσα από τον κάθε έναν ουσιαστικά, να δημιουργηθεί κάτι συλλογικό για το σύνολο. Δεν μπορούμε να εστιάσουμε το φακό μας σε μεμονωμένα άτομα, γιατί τότε θα χαθεί το σύνολο. Και δεν είναι και στόχος αυτών των συναντήσεων, να λειτουργήσουμε με caseexamples όσον αφορά την εξέλιξη, την διδασκαλία ή την επίγνωση, όσο είναι, να ανακινηθούν οι συλλογικές ενέργειες. Και μέσα από τις συλλογικές ενέργειες, για το κάθε άτομο, να γίνει κάτι.

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: 1) Θέλω να υπάρχει ένα ξεκαθάρισμα. Αυτά τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, έτσι όπως τα φτιάχνουν τα μεταλλαγμένα, έχει σχέση με τη λήθη;

2) Κι επειδή έχω διαβάσει για την αναχώρηση των δελφινιών, τι έχουν να πουν; Θα ισχύσει πράγματι αυτό;

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1) Ναι.

2) Ήδη έχει υπάρξει ένα μεγάλο, ήδη έχει γίνει η αναχώρηση του μεγαλύτερου αριθμού των δελφινιών. Το μέλλον για μας που το βλέπουμε, είναι ότι τα δελφίνια θα επιστρέψουν στη Γη. Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι η αποχώρηση είναι η επιστροφή. Θα υπάρχουν πάρα πολλά περισσότερα από ότι υπάρχουν τώρα. Αυτό το οποίο βλέπουμε για τα δελφίνια, το βλέπουμε από ένα σύνολο μέλλοντος, όπως μπορεί να προβληθεί μέσα στο χρόνο, και σ' αυτό το σύνολο του μέλλοντος, φαίνεται ότι η ανθρωπότητα έκανε το άλμα και διάλεξε το δρόμο για τις ζωντανές και υγιείς τροφές. Σ' αυτό το μέλλον, δεν υπάρχουν μεταλλαγμένα. Υπάρχουν όμως δελφίνια πολλά και πολύ περισσότερα ιπτάμενα πουλιά στους ουρανούς.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σωστό που τρώμε κρέας;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοιτάξτε αγαπητοί φίλοι, οι άνθρωποι θέλουν να ακούν ένα κανόνα. Αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια και δεν μπορεί να είναι. Δεν υπάρχει κανόνας, για το αν είναι καλό, να τρώτε κρέας ή να μην τρώτε κρέας. Θα πούμε ότι όσο χρειάζεστε να τρώτε κρέας, είναι καλό να το τρώτε. Οσο επιθυμείτε να τρώτε κρέας, είναι καλό να το τρώτε. Μπορείτε να το ευλογήσετε και μπορείτε να δώσετε τις ευχαριστίες σας στο ζώο το οποίο χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το σκοπό.

Όταν ο οργανισμός σας, ο συναισθηματικός σας κόσμος, ο ψυχισμός σας, δεν το χρειάζεται πια, δεν θα το ζητάει πια. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να σέβεστε τις ανάγκες σας και να μην θεωρείτε ότι κάποιος ο οποίος τρώει κρέας, είναι λιγότερο πνευματικός πιθανόν από κάποιον ο οποίος τρώει μόνο βολβούς. Γιατί θα σας πούμε ότι έχουμε συναντήσει στο διάβα μας στο χρόνο, πάρα πολύ μεγάλα «καθήκια», που έτρωγαν μόνο βολβούς και έκαναν συνέχεια νηστεία, και έχουμε συναντήσει «άγιους ανθρώπους» οι οποίοι τρεφόντουσαν με τα ζωντανά του Θεού.

Θέλουμε λοιπόν να έχετε υπόψη σας, ότι δεν υπάρχει καλύτερο πραγματικά και πιο πνευματικό. Υπάρχει αυτό που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και που βοηθάει τον κάθε άνθρωπο στη συγκεκριμένη ώρα, στη συγκεκριμένη στιγμή και στη συγκεκριμένη περίοδο.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να ρωτήσω και για τα φυτά. Έχω ένα κτήμα, αγρόκτημα και ξεχορταριάζω και πάλι ξαναβγαίνουν. Δεν ξέρω, νοιώθω κάποιες τύψεις αλλά πρέπει να τα κλαδέψω. Τι να κάνω;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα αγριόχορτα αυτά, δεν είναι φαγώσιμα. Γιατί αν ήταν φαγώσιμα, είναι προφανές ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Εντούτοις, αν διατηρήσετε ένα μέρος του χωραφιού σας, ένα μικρό μέρος, ακαλλιέργητο τελείως και δώσετε χώρο στα αγριόχορτα να μεγαλώνουν, απλώς επιμελούμενοι που και που την ακατάστατη ανάπτυξή τους, και ζητήσετε από τους αγγέλους της φύσης και της Γης, των γήινων πεδίων, να βοηθήσουν να καθαρίζουν τα αγριόχορτα εν τη γεννέσει τους, ώστε να μην μεγαλώνουν στο μέρος του χωραφιού που εσείς το χρειάζεστε π.χ. για να μεγαλώσουν λαχανικά ή φρούτα ή λουλούδια, δίνοντας τον χώρο όπου χρειάζονται τα αγριόχορτα να βρουν τον εαυτό τους και να μεγαλώσουν, θα εκπλαγείτε αν δείτε ότι οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, συνεργάζονται μαζί σας.

Τα αγριόχορτα, μπορούν να μην ξαναβγούν στο χωράφι, εάν τους καθορίσετε το χώρο στον οποίο θα βγαίνουν, και ζητήσεις από τις δημιουργικές δυνάμεις της Γης, να ρυθμίσουν αυτή την ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο που το ένα μέρος τους χωραφιού να δέχεται ήμερα σπαρτά και το άλλο μέρος, το ειδικά αφομοιωμένο, τα άγρια. Οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, έχουν ευφυΐα. Θυμηθείτε το. Μπορούν κι ανταποκρίνονται όταν είστε δίκαιοι, όταν σέβεστε τις ανάγκες τους. Εάν ζητάγατε στο χωράφι σας να ήταν όλο χωρίς αγριόχορτα, οι δημιουργικές δυνάμεις δεν θα το έκαναν. Γιατί θα ήξεραν ότι έχουν να κάνουν με μια εγωιστική ενέργεια που δεν τιμά και δεν σέβεται όλες τις μορφές της ζωής. Και μέχρι να το μάθετε, θα το ζητάγατε και θα βλέπατε πολύ μικρά αποτελέσματα. Θυμηθείτε αυτό που ακούτε σήμερα. Οι δημιουργικές δυνάμεις της Γης, έχουν διάνοια και μπορούν και ανταποκρίνονται. Εφόσον εσείς σέβεστε τις ίδιες τις δυνάμεις. Εφόσον τιμάτε τις δημιουργικές δυνάμεις και του αγριόχορτου και του λαχανικού.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα ζώα που κακοποιούνται και τα έχουν για πειραματόζωα, έχουν πει από πριν ότι θα ζήσουν αυτή τη ζωή;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες και τις πιθανότητες, όταν μπαίνουν στον κόσμο αυτό. Είναι πολύ σε επίγνωση των πιθανοτήτων, όπως ακριβώς τα φυτά. Θεωρείται βέβαια εσείς κατά προτίμηση, πολύ πιο οδυνηρό και απεχθές τα ζώα τα οποία μεγαλώνουν με απαίσιες συνθήκες, σκοτώνονται με απαίσιες συνθήκες, αλλά δεν θεωρείτε το ίδιο απεχθές και βίαιο, τα πράσινα λουλουδάκια και τα οποία ποδοπατάτε περνώντας στα πεζοδρόμια, ούτε τα αγριολούλουδα τα οποία τσακίζετε περνώντας, είτε με το αμάξι σας είτε με τα αθλητικά σας παπούτσια, κάνοντας υγιεινή ζωή. Ετσι δεν είναι; Για κάποιους άλλους πιθανόν να είναι το ίδιο απεχθές. Εντούτοις, όλοι όσοι έρχονται να ζήσουν στον κόσμο, στον οποίο είσαστε κι εσείς, ήδη είναι γνώστες όπως κι εσείς, των συνθηκών, των πιθανοτήτων και των δυνατοτήτων. Δεν έρχονται τυχαία. Δεν έρχονται ανυποψίαστοι, δεν βρίσκεται ξαφνικά κανείς να τον έχει πετάξει κάποιος σ' αυτό τον κόσμο χωρίς να έχει ιδέα γι' αυτό και για το περίπου τι θα του συμβεί. Να σας πούμε ότι και οι μαργαρίτες ή τα ζωντανά, περίπου ξέρουν σε τι ζωή θα μπουν. Γνωρίζουν π.χ. αν θα ζήσουν μια ζωή ελεύθερη, αν θα είναι οικιακά όντα, αν θα ζήσουν μια ζωή ευχάριστη ή δυσάρεστη, περίπου που θα ζήσουν, έχουν μια αίσθηση της ζωής που πρόκειται να βιώσουν. Και το ίδιο και τα φυτά. Λίγο πολύ ξέρουν αν θα είναι τα τυχερά φυτά που θα είναι στις πλαγιές των βουνών και θα ζουν μια χαρά και θα ποτίζονται από τη βροχή και ελάχιστες φορές θα είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να τσαλακωθούν από κάποιον άνθρωπο, ή αν θα είναι εκείνα τα άτυχα που πρόκειται να φυτρώσουν μέσα στα διαζώματα των δρόμων σας, τα οποία θα ζήσουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες.

Κανένας δεν έρχεται ανυποψίαστος.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήθελα να ρωτήσω τη συνέχεια της ερώτησης που είχαμε κάνει για τις ομάδες αίματος, η ομάδα των ρέζους αρνητικών, έχουν τίποτα να μας πουν;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι για την ακρίβεια ομάδα. Αποτελεί μια διαφοροποίηση δύο βασικών ροών, αυτό που ονομάζεται αρνητικό και θετικό, και εκφράζουν με πολύ απλά λόγια τις κυρίαρχες θεμελιώδεις ενέργειες του αρσενικού και του θηλυκού. Κι αυτό όμως διαφοροποιείται. Δηλαδή, η ανθρωπότητα έχει ορίσει με πολύ απόλυτο τρόπο, την ποιότητα και την σύνθεση των ομάδων του αίματος των τάξεων. Αυτό που έρχεται είναι ότι, και το οποίο θα δημιουργήσει και μεγάλο μπέρδεμα στην επιστήμη,  είναι ότι θα εμφανιστεί πέρα από τη διπλή διτή και θεμελιώδη διάκριση της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, το λέμε πολύ χονδροειδώς, απλά είναι ακριβώς έτσι στην πραγματικότητα, το μείον και το συν του αίματος, πρόκειται να εμφανιστεί μια καινούργια κατάσταση του αίματος, η οποία δεν θα είναι ούτε καθαρά αρνητική, ούτε καθαρά θετική.

Και ήδη έχουν γεννηθεί κάποια πρώτα πλάσματα με αυτή την καινούργια κατάσταση, σύνθεση αιματολογική, στα οποία μέσα στον επόμενο χρόνο κιόλας θα δημοσιευθούν σε ιατρικές εφημερίδες, περιοδικά και στον ευρύτερο τύπο, ότι η εμφάνιση αυτού του καινούργιου μεγάλου κλάδου, θεμελιώδους ενέργειας για τη Γη. Όταν θα το διαβάσετε αυτό θα ξέρετε ίσως τότε πια, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η ένωση των αντιθέτων έχει γίνει, και ότι ο πλανήτης πάει για τη φώτιση.

 Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε το χρόνο σας, που είναι πολύτιμος. © 2007 Χαριτίνη Χριστάκου