Σμαραγδένιος Κύκλος


Ο 3ος μεγάλος πολιτισμός και τα μικροσυμφέροντα του Εγώ

Ο τρισδιάστατος και πενταδιάστατος εαυτός σας!

Σεπτέμβριος 2007


Είναι υπέροχο να βλέπουμε τόσες όμορφες ψυχές συγκεντρωμένες σε ένα χώρο. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τόσα πνευματικά όντα μαζεμένα μαζί. Είναι υπέροχο γι' αυτούς που έχουν άλλα μάτια να βλέπουν εσάς να ενώνεστε, έστω κι αν η ένωση κρατά λίγο, κρατά λεπτά.

Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι το κέλυφος απ' το μεγάλο σας αυγό έχει διαρρηχθεί και φως μπαίνει μέσα από διαφορετικά σημεία. Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι μέσα στο μεγάλο κύκλο αναταραχών, ταραχών και ανακατατάξεων που έχει ξεκινήσει, οι ρωγμές στο κέλυφος σας παραμένουν ανοιχτές και βλέπετε το φως που υπάρχει.

Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι μέσα στις ανακατατάξεις εσείς ανακτάτε και διατηρείτε την πνευματική σας υπόσταση. Και δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν αυτή την ομορφιά. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τις ενέργειες που υπάρχουν γύρω από το κέλυφος και το πώς αυτές ενοποιούνται μαζί σας στον πυρήνα του σώματός σας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το τι πραγματικά συμβαίνει πάνω στη γη τώρα.

Είστε πνευματικά όντα απείρων δυνατότητων και απέραντου δυναμικού. Έχετε ζήσει ζωές επί ζωών και εδώ και αλλού. Όλα τα εφόδια και οι γνώσεις είναι αποθηκευμένα μέσα σας παρότι εσείς ακόμα τα ψάχνετε.

Αγαπητοί μας φίλοι,

Η ιστορία της γης είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται. Εσείς έχετε την εντύπωση και την αίσθηση ότι πρώτη φορά ζείτε κάτι ή συμβαίνουν αυτές οι εμπειρίες. Εντούτοις, αν αισθανθείτε για λίγο αυτό που σας λέει το αισθαντικό σας κέντρο, θα ξαφνιαστείτε γιατί θα ανακαλύψετε ότι είναι γαλήνιο, σαν να γνωρίζει ήδη τα πάντα, σαν να τα έχει ζήσει κι άλλες φορές και δεν εκπλήσσεται. Σαν να περίμενε αυτά που συμβαίνουν και έρχονται.

Δεν είναι πραγματικά το είναι σας σε αγωνία και αναζήτηση. Η προσωπικότητά σας είναι σε αναζήτηση και αγωνία. Αυτά που διαδραματίζονται στη γη και στη χώρα σας τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα έχουν ξανασυμβεί με άλλο τρόπο, και το ξέρετε. Ζείτε τις τελευταίες μέρες, την τελευταία εποχή παλαιότερων πολιτισμών.

Η ιστορία τώρα έχει τα χρώματα του τέλους της Λεμουρίας και της Ατλαντίδας. Έχετε ζήσει το τέλος και των δύο εποχών. Και στις δύο ιστορικές εποχές, η λύση υπήρχε, όπως και τώρα. Ήταν η Ενότητα, το ξεπέρασμα του εγώ και της αλαζονείας και η ενοποίηση των διαφορετικοτήτων ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο τωρινός είναι ο τρίτος μεγάλος πολιτισμός, μετά από τότε, γιατί είναι ένας συλλογικός πανανθρώπινος πολιτισμός. Δεν ανήκει σε μία ήπειρο, δεν τον διαχειρίζεται μια κάστα ανθρώπων, δεν ανήκει σε μία γλώσσα, και δεν έχει φυλή.

Αυτή είναι η 3η ουσιαστική φορά που το πείραμα της ενότητας και της φώτισης, το κβαντικό άλμα της ανθρώπινης φυλής διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια σας και είστε παρόντες. Μόνο που τώρα ξεφεύγει από τα όρια που είχε τις προηγούμενες και διαδραματίζεται σε όλη τη γη, όχι σ' ένα μέρος.

Οι επιλογές σας δεν είναι πολλές στην πραγματικότητα. Οι επιλογές σας είναι μία: εάν μέσα από τις πράξεις σας και τις σκέψεις σας υποστηρίζετε την ενοποίηση. Η συνειδητότητα είναι μία τεράστια αχανής επιστήμη μέσα στο σύμπαν, είναι η ίδια η ευφυία του Θεού. Δεν έχει τέλος για να φτάσετε κάπου. Δεν θα γίνετε τέλειοι μέσα στο σώμα, γιατί ακόμα κι αν φωτιστείτε θα υπάρχει μία νέα αρένα, ένας νέος χώρος να γνωρίσετε. Δεν υπάρχει τέλος για να φτάσετε στην τελειοποίηση. Υπάρχει συνεχής δημιουργία του Εαυτού και συνεχής επέκτασή Του.

Επομένως, δεν βρίσκεστε σε κανένα αγώνα, όπου πρέπει να κερδίσετε πρώτοι. Το μόνο θέμα μέσα στο άλμα της συνειδητότητας είναι εάν μπορείτε να στηρίξετε απλά και πρακτικά κάθε μέρα με την σκέψη σας και την πράξη σας την ενοποίηση. Τίποτα να μην κάνετε από διδασκαλίες, σεμινάρια ή βιβλία, εάν φροντίζετε η στάση σας μέσα στην καθημερινότητα να υποστηρίζει την ενότητα, θα έχετε επιτύχει την αλλαγή της συνειδητότητας.

Αυτό βεβαίως θα σας φέρει σε σύγκρουση με τα μικροσυμφέροντα του εγώ σας. Αλλά είναι τα ίδια μικροσυμφέροντα που φέρνουν σε σύγκρουση τις πόλεις σας, τα κράτη και τις ηπείρους σας. Δουλεύοντας στην μικρή κλίμακα της ατομικής σας ύπαρξης την ενότητα αλλάζετε την ζυγαριά των μικροσυμφερόντων και των μεγάλων αληθειών για σας και τους υπόλοιπους. Η ψυχή φτερουγίζει και χαίρεται όταν αντί να στηρίξετε το μικροσυμφέρον του εγώ, βρίσκετε τον χώρο όπου έχετε κάτι να δώσετε ή ν' ανοίξετε για τον άλλον. Και τότε, η ψυχή σας μπορεί να φτερουγίσει στο στήθος σας.

Πιστέψτε μας, όσο πιο συχνά συμβαίνει αυτό το φτερούγισμα μέσα σας, τόσο πιο γρήγορα η ανάληψη, η φώτιση, η ενοποίηση με την ψυχή σας θα συμβεί. Γιατί δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο όνειρο σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα από το να βρεθεί μέσα στη ροή αυτής της ενέργειεας, απαλλαγμένο από σκέψεις μικροσυμφερόντων, μικροκαταστάσεων, μικροδισταγμών. Δεν υπάρχει κανένας βαθύτερος πόθος για την ψυχή - εσάς τους ίδιους από το να βγείτε ελεύθεροι σ' ένα πεδίο όπου μπορείτε να είστε πάνω και γύρω από τον μικρόκοσμο.

Θα πείτε, έχουν μιλήσει τόσοι πολλοί για το εγώ. Όμως, η ανθρώπινη φυλή αρέσκεται να μελετά, αλλά όχι να πράττει. Αρέσκεται να φλερτάρει με την ψυχή της, με τον Εαυτό της και το φως της, αλλά όχι να το αφομοιώνει. Η ανθρώπινη φυλή αρέσκεται να μιλάει για την υπέροχη της ψυχής και του Θεού, αλλά δυσκολεύεται να το κάνει πράξη. Όπως βλέπετε, χιλιάδες βιβλία να γραφτούν και χιλιάδες CD να παραχθούν, και χιλιάδες ομιλίες να γίνουν, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι παρά μόνο εάν το κάθε άτομο σιωπηλά και διακριτικά, όπως είναι ο τρόπος της αγάπης, κάνει αυτό το βήμα πρακτικά κάθε μέρα. Έτσι σιγά-σιγά, η ενέργεια της ενότητας και της αγάπης θα βρει μεγαλύτερο χώρο.

Για τρίτη φορά βρίσκεστε απέναντι στο μικροσυμφέρον, την αλαζονεία και τον διαχωρισμό. Και η τρίτη και τελευταία. Σήμερα δεν θα πούμε ότι βλέπουμε τα πράγματα ρόδινα. Σήμερα, δεν θα πούμε ότι φαίνεται πως οι πιθανότητες είναι όλες υπερ σας. Γιατί σήμερα, αυτό που φαίνεται είναι δύο τεράστια κύματα έχουν κορυφωθεί και είναι αντίκρυ το ένα με το άλλο. Σήμερα, φαίνεται οι δύο δυναμικές να έχουν βγάλει τα σπαθιά τους και να βρίσκονται σε συνάντηση. Και σήμερα, φαίνεται όλες οι δυνατότητες και πιθανότητες να είναι στον αέρα. Φαίνεται η ενέργεια του διαχωρισμού και της αλαζονείας να αυξάνεται καθώς αυξάνεται και η ενέργεια της αγάπης και της ενότητας. Οι αντίπαλοι φαίνονται ισομεγέθεις και ισοδύναμοι.

Η περίοδος που διανύετε είναι η περίοδος που καλείστε να ζήσετε πνευματικά στην πράξη. Ή θα διαλέξετε το πνεύμα σας ως τρόπο ζωής ή θα το κρατήσετε στην βιβλιοθήκη σας ως ωραία ανάμνηση και θεωρία. Η διαφορά της δυναμικής θα κριθεί από το εάν οι άνθρωποι θ' αποφασίσουν να διαλέξουν το πνεύμα ως τρόπο ζωής. Η διαφορά δεν θα κριθεί από το πόσα βιβλία θ' αγοράσετε, ούτε από τα σεμινάρια που θα παρακολουθήσετε. Τελικά αυτό που θα δημιουργήσετε θα καθοριστεί από τη δύναμη της καρδιάς σας να ξεπεράσετε την προσωπικότητά σας και τα μικροσυμφέροντα του εγώ σας ώστε να συναντηθείτε με τους άλλους.

Γι' αυτό, αγαπητοί μας, δεν είναι θέμα γνώσεων ή αναλύσεων ή φιλοσοφικών συζητήσεων. Ούτε σας χρειάζεται να ξέρετε πόσα μεγάλα ενεργειακά γεγονότα θα συμβούν στην ανθρωπότητα το επόμενο δεκάμηνο. Γιατί τίποτα απ' αυτά στην πραγματικότητα δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα. Δεν θα έχετε όφελος γνωρίζοντας το μέλλον. Έχετε όφελος όντας παρόντες στην ημέρα σας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάθεση που μπορείτε να κάνετε στην δημιουργία ενός μέλλοντος. Το να γνωρίζετε τα γεγονότα μπορεί να σας οδηγήσει να ενώνεστε και να χειρίζεστε την ενέργεια για να τα αλλάξετε. Όμως, τα περισσότερα απ' αυτά δεν γίνεται πια ν' αλλαχθούν. Βρίσκεστε σε τέτοιο σημείο δυναμικής, που οι τροχοί έχουν μπει σε κίνηση. Και γεγονότα έχουν ετοιμαστεί. Αυτό που μπορεί να κάνετε είναι να τα ζήσετε με ισορροπία, να αμβλύνετε ίσως τις επιπτώσεις και τον απόηχό τους, να είστε στην πράξη ένας φορέας ενότητας, αγάπης και σοφίας, να έχετε την δύναμη μέσα στον ανεμοστρόβιλο να σταθείτε στο κέντρο τους, ώστε να μην σας συμπαρασύρει. Εάν εσείς σταθείτε στο κέντρο του, θα σταθούν μαζί σας και άλλοι.

Δεν έχει νόημα να κοιτάμε το παρελθόν, τις σελίδες του χρόνου, για να ταξιδέψουμε στους διαδρόμους του χρόνου μέσα από την ίδια σας την συνειδητότητα και να σας πούμε τις ιστορίες που κάποτε έγιναν. Τα ξέρετε αυτά και τα ζείτε με άλλο τρόπο. Οι διαχωρισμοί, οι κατακερματισμοί, οι κρίσεις, οι διαφορετικότητες, όλα έπαιρναν την πρώτη θέση. Δεν ωφελεί τώρα να μάθετε λεπτομέρειες της ιστορίας σας που έχουν χαθεί στο βάθος της συνειδητότητάς και βρίσκονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σας περιμένοντας. Γιατί ούτε αυτό θα αλλάξει την δυναμική της ενέργειας για το ανθρώπινο είδος και την παρούσα ζωή. Ούτε η ατζέντα των γεγονότων του New Age θα σας είναι χρήσιμη. Επιλέξτε να είστε παρόντες μέσα στην καθημερινότητα. Επιλέξτε έστω και μια στιγμή να στηρίξετε στην πράξη την ενέργεια της αγάπης και της ενότητας. Φροντίσετε έστω και μια στιγμή να ξεπεράσετε την ανάγκη του εγώ να είναι διαφορετικό και ξεχωριστό, και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνει ίδιος και ίσος - όχι διαφορετικός ή ξεχωριστός ή ιδιαίτερος - απλός και καθημερινός σαν τον διπλανό του. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο έργο απ' οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η από ψυχής συμβολή σας στην αναγέννηση της ανθρώπινης φυλής, στην ειρήνη και την φώτιση του κόσμου σας, στην απολύμανση των νερών σας, στην καθαρότητα των πηγών σας, στην αποδηλητηριοποίηση των εδάφων σας. Αυτό είναι το πιο ουσιώδες.

Θα πείτε: έρχεστε σαν μια φωνή που βρίσκεται σ' ένα άλλο κόσμο, σε άλλη συνειδητότητα. Για σας φαίνονται εύκολα τα δεδομένα στη γη. Το παιχνίδι της γης σας φαίνεται απλό, όχι γρίφος. Αν η απάντηση είναι τόσο απλή, τότε εμείς είμαστε χαζοί που επί αιώνες προσπαθούμε, μελετάμε,  κάνουμε πνευματική άσκηση και αναζητούμε; Δεν είστε χαζοί, είστε απλώς αποκομμένοι. Ζείτε ο καθένας σαν μέσα σε μια γυάλινη σφαίρα με κλειστό καπάκι, φοβούμενοι ότι είστε μόνοι και δεν έχετε τρόπο να πάρετε πληροφορίες και οξυγόνο για να είστε ασφαλείς. Βιώνετε την πραγματικότητά σας χωρίς τον Θεό, με τη θρησκευτική του ή όχι, έννοια - είναι το ίδιο. Όλοι οι αιώνες της άσκησης και της μελέτης σας έφτασαν σήμερα, εδώ, να είστε πιο έτοιμοι να αισθανθείτε την ένωσή σας, την αιώνια και παντοτινή σας ένωση με το σύνολο, την πηγή, την Αρχή και το Τέλος, με Ό,τι Υπάρχει. Όλος αυτός ο χρόνος και οι εμπειρίες σας χρειάστηκαν για να θεραπεύσετε την αποκοπή, να πιθανολογήσετε ότι δεν είστε μόνοι. Ακόμα και τώρα ξέρετε ότι υπάρχουν φορές που αισθάνεστε μόνοι! Ακόμα και σήμερα! Ζητάτε να ενώσετε τον εαυτό σας με τον Θεό, με τον Δημιουργό, ώστε να αισθανθείτε ασφαλείς και γαλήνιοι για να μην χρειάζεται να πολεμάτε κανένα, ούτε καν τον εαυτό σας. Το προσπαθείτε κινούμενοι προς τα πάνω, ξεχνώντας ότι ο δημιουργός είναι απέναντί σας - άρα είναι πιο εύκολο.

Αντί να ψάχνετε μέσα στα τεράστια αρχεία του σύμπαντος να συνδεθείτε με όλον τον Δημιουργό, - γιατί δεν προσπαθείτε απλώς να ακουμπήσετε ένα χέρι και να δώσετε ένα χαμόγελο, εκεί που δεν θα το κάνατε;

- γιατί δεν προσπαθείτε να σταθείτε απέναντι σ' αυτόν που σας ζαλίζει με την πολυλογία του, χωρίς να σκέφτεστε το εάν σας ζαλίζει ή όχι, απλά νιώθοντας αυτό που σας ενώνει μαζί του;

- γιατί αφού θέλετε να γνωρίσετε τον δημιουργό, δεν τον ψάχνετε σ' αυτούς που είναι γύρω σας; 

- γιατί δεν αποφασίζετε να κάνετε το βήμα πέρα από το μικροσυμφέρον του εγώ σας;

- γιατί δεν ψάχνετε να Τον συναντήσετε στα μάτια του διπλανού σας -όχι στη λογική ή το μυαλό του;

Ξέρετε γιατί δεν παραμένετε να κοιτάτε κάποιον στα μάτια; Γιατί, εάν παραμείνετε, μετά από δευτερόλεπτα, θα σας πάρουν τα κλάματα! Είναι τόσο αμήχανο και άβολο να κοιτάτε κάποιον στα μάτια -ιδιαίτερα έναν άγνωστο αλλά ακόμα και ένα φίλο σας! Είναι άβολο γιατί αρχίζει να λειτουργεί η όραση της ψυχής και η ψυχή βλέπει ποιος είναι αλήθεια ο άλλος. Αυτό φέρνει σε τρομερή αμηχανία όχι εσάς πραγματικά, αλλά το εγώ σας, που θέλει να σας διαχωρίζει. Γυρνάτε αλλού τα μάτια σαν να λέτε «Δεν είμαι έτοιμος να αφήσω το φρούριο να γκρεμιστεί». Εάν το κάνω, δεν θα μπορώ να συνεχίσω να παίζω το Κρυφτό μαζί σου, δεν θα έχω τα προσχήματα του εγώ μου, δεν θα μπορώ να ζω μέσα στην προσωπικότητά μου, δεν θα μπορώ να μετράω πόσα λεφτά έχω στην τσέπη μου για να νιώσω ότι είμαι κάτι διαφορετικό από σένα. Τότε, δεν θα μπορώ να μετρήσω ούτε καν τα ταλέντα ή τις γνώσεις μου, γιατί τότε είμαστε ίσοι και ίδιοι. Όταν κοιτάζεστε στα μάτια, ό,τι έχει δημιουργηθεί μέσα από την ανθρώπινη λογική για να σας κάνει διαφορετικούς, καταρρέει.

Έχουμε πει ότι είμαστε ένας κύκλος δασκάλων, θεραπευτών και αλχημιστών. Κάποιοι από εμάς είναι αρχάγγελοι, κάποιοι είναι δάσκαλοι. Με την συγκεκριμένη οντότητα της Χαριτίνης, με την οποία δουλεύουμε, έχουμε περάσει από τα σαράντα κύματα, για να διαπεράσουμε τα σαράντα κύματα της δικής της προσωπικότητας! Δεν έχουμε εγκαταλείψει! Επιμένουμε! Το μεγαλειώδες είναι ότι και εκείνη από την μεριά της, υποφέροντας κάποιες φορές, με άγχος και αγωνία άλλες φορές, ακόμα και με άρνηση, συνεχίζει να στέκεται όρθια και συνεχίζει την εργασία.

Έχουμε πει ότι δεν είμαστε μελλοντολόγοι, γιατί δεν μας ενδιαφέρει το μέλλον. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι δυναμικές υπάρχουν αυτή τη στιγμή για σας. Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το παρελθόν ή το μέλλον. Όμως, έχει πολύ νόημα να ασχολούμαστε με το παρόν. Όταν θα κρατάτε εσείς την ενέργεια για άλλους, θα καταλάβετε πολύ καλά αυτό που τώρα ακούτε. Όταν οι άλλοι θα κάνουν πίσω, εσείς θα μένετε στο ίδιο σημείο. Οι άλλοι θα χάνουν την ελπίδα τους και εσείς θα κρατάτε την ενέργεια για εκείνους. Οι άλλοι θα μπαίνουν στη λογική τους και θα μιλούν ακατάσχετα, και εσείς θα μπαίνετε στη σιωπή σας και θ' ακούτε με αγάπη. Θα τους επιτρέψετε να περάσουν την δική τους διαδικασία για να βρουν τον δικό τους εαυτό. Δεν θα είναι μαθητές σε αίθουσες. Θα είναι συνάνθρωποί σας, γείτονές σας, κάτοικοι στην πόλη σας, στον διπλανό σας νόμο, στην χώρα σας, σε άλλες χώρες.

Η εργασία και η αλλαγή στην 5η διάσταση γίνεται άνθρωπος με άνθρωπο, όχι πνεύμα με άνθρωπο. Το πνεύμα και οι αόρατοι φίλοι σας υπάρχουν για να σας στηρίζουν, εσείς όμως κάνετε την πράξη. Εσείς θα μείνετε στο ίδιο σημείο για χάρη κάποιου άλλου, ενώ θα μπορούσατε να κάνετε πίσω. Εσείς θα ξεπεράσετε την ακατάσχετη φλυαρία ή τους τεράστιους φόβους κάποιου άλλου, και θα βρείτε την δική σας σιωπή για να σταθείτε δίπλα του και να τον βοηθήσετε. Εσείς γίνεστε και εκπαιδεύεστε μέσω των πληροφοριών που έρχονται για να γίνετε οι ανθρώπινοι άγγελοι για άλλους, οι ανθρώπινοι πνευματικοί οδηγοί, να γίνετε το μπαστούνι του Θεού, ώστε να περπατήσουν μόνοι τους και μετά να το αφήσουν στην άκρη.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ, είστε διαφορετικοί. Εσείς μερικές φορές νομίζετε ότι είστε οι ίδιοι, γιατί δεν βλέπετε όλες τις διεργασίες που γίνονται στους κρυφούς χώρους της συνειδητότητας και της υπάρξής σας. Αυτοί είναι που κάποια στιγμή οδηγούν σε μια εμφανή αλλαγή στάσης. Εισπνεύστε την θεϊκή ενέργεια που υπάρχει γύρω σας, γιατί αυτή μπορεί να σας υποστηρίξει. Φροντίστε η ανάσα σας να μην σας κόβει από την θεϊκότητά σας, κρατήστε την σταθερή, σε συνεχή επαφή με τον Θεό, που υπάρχει παντού γύρω, με τους οδηγούς σας που είναι συνέχεια μαζί σας, με εκείνους που σας φυλάνε για να σας οδηγήσουν στο πεπρωμένο σας.

Το πεπρωμένο σας δεν είναι να γίνετε αυτό που ήσασταν. Βρίσκεστε σε μια κρίσιμη φάση σε σχέση με αυτό που μπορείτε να είστε. Είστε ακριβώς στη μέση, που είναι το καίριο σημείο για το εάν θα κάνετε το βήμα εμπρός ή εάν θα μείνετε εκεί φλερτάροντας. Έχετε αναπτυχθεί, είστε ενήλικοι στην πνευματική σας εξέλιξη. Τώρα κάπως έχετε κουραστεί! Πήγατε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο. Έχετε κουραστεί με την πνευματική εξέλιξη, με τη συνεχή εργασία. Τώρα, λέτε «τα έχω καταφέρει. Είμαι σε άλλη συνειδητότητα. Καταλαβαίνω πολλά περισσότερα. Έχω ανοίξει, είμαι εσωτερικά και αντιληπτά ευρύτερος. Κάνω ενεργειακές θεραπείες και άλλα πράγματα, που άλλοι ούτε καν τα διανοούνται.Τα κατάφερα».

Δεν είναι έτσι. Βρίσκεστε την κόψη του ξυραφιού, όπως και η γη σας! Σας μένουν και άλλα βήματα. Και ξέρετε ότι δεν έχετε φτάσει εκεί που αληθινά μπορείτε να φτάσετε. Από εδώ και πέρα όμως, η απόφαση είναι πολύ μεγάλη. Μπορείτε να μείνετε για πάντα εκεί που είστε και τα έχετε καταφέρει μια χαρά. Σίγουρα δεν είστε ο παλιός σας εαυτός, αλλά επίσης σίγουρα δεν έχετε γίνει αυτό που μπορείτε να γίνετε. Σ' αυτό το σημείο της διαδρομής, ακόμα και το εγώ έχει ευχαριστηθεί. Είναι ικανοποιημένο. Έχει κάνει βήματα.

Η ψυχή όμως ακόμα είναι διψασμένη, αλλά σ' αυτό το σημείο όμως η σύγκρουση με το εγώ είναι η μεγαλύτερη και η πιο σιωπηλή. Εμφανίζεται σαν ψυχική κούραση, σαν ανάγκη για ψυχική ανάπαυλα, σαν μπάφιασμα από συνεχείς διεργασίες. Το εγώ θα το εμφανίσει με πάρα πολλούς τρόπους. Στην κόψη του ξυραφιού είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε να κάνετε το επόμενο βήμα, έστω κι αν το εγώ σας λέει ότι είστε κουρασμένοι, μπαφιασμένοι, απηυδισμένοι ή φτασμένοι. Η εσωτερική σας φωνή σας λέει ότι κανένας δεν είναι φτασμένος.

Είστε σε σημαντικό σημείο, μετά το οποίο ανοίγουν άλλοι δρόμοι. Ξέρετε ότι ένα μεγάλο μέρος του εαυτού σας περιμένει γεμάτο δώρα. Ξέρετε ότι δεν είστε εκεί που μπορείτε να είστε, ότι δεν έχετε γίνει αυτό που μπορείτε να γίνετε, και το οφείλετε στον εαυτό σας, στην ψυχή σας, στην ύπαρξή σας : να γίνετε ό,τι πιο όμορφο, υπέροχο και εμπνευσμένο μπορείτε, για σας και για άλλους. Δεν είστε άνθρωποι! Είστε υπέροχα πνευματικά όντα. Έχετε απίθανες δυνατότητες να βιώσετε τον Θεό μέσα σας και μέσα στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε ν' αγκαλιαστείτε με την ψυχή σας και να χορέψετε τον χορό της πραγματικότητας. Πιστέψτε μας, δεν υπάρχει πιο βαθύς πόθος μέσα στον καθένα σας από το να ανακτήσετε όλη σας την ύπαρξη και να βιώσετε αυτή τη ζωή μ' αυτόν τον τρόπο. Σ' αυτή τη ζωή, έχετε αυτή τη δυνατότητα. Σας δίνεται. Είναι μια ζωή διαφορετική υπόσχεσης γιατί είναι το τέλος του 3ου μεγάλου πολιτισμού.

Είστε σε μία εποχή όπου η γή αλλάζει και το σύμπαν αλλάζει. Έχετε το δώρο να το ζήσετε μέσα σε ένα σώμα - να βιώσετε το άπειρο μέσα στο πεπερασμένο. Ξέρετε τι σημαίνει να ξυπνάτε το πρωί και να μην έχετε κανένα άγχος, κανένα φόβο; Ξέρετε τι σημαίνει να ζείτε την καθημερινότητά σας χωρίς να σας απασχολεί τίποτα; Ούτε οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, ούτε το ενοίκιο του σπιτιού. Ξέρετε τι σημαίνει να ξυπνάτε μέσα στη βεβαιότητα ότι τα πάντα έχουν εκπληρωθεί, γιατί είστε πλήρεις και παρόντες! Ξέρετε τι σημαίνει να περπατάτε στον δρόμο και να μην έχετε καμιά ανησυχία για το εάν θα συμβεί κάποιο ατύχημα, που μπορεί να σκοτωθείτε, για το αν θ' ανοίξει η γη κάτω από τα πόδια σας και θα χαθείτε; Ξέρετε τι σημαίνει να περπατάτε πάνω στη γη και να μην έχετε κανένα φόβο;

Αυτό σας υπόσχεται ο ανώτερος εαυτός σας! Εκείνος κατανοεί ότι βρίσκεστε στην κόψη και μπορεί να μείνετε εδώ για πάντα, ευχαριστημένοι μ' αυτά που ήδη έχετε ολοκληρώσει, χωρίς ν' ακούτε το σιγανό ψιθύρισμα της ψυχής που ζητά να ενωθείτε και σας λέει:

Μπορείς να έρθεις και να γίνουμε ένα,

Μπορούμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη ζωή,

Μπορούν τα κύτταρά σου να δονούν το μεγαλείο του Θεού, και

Μπορεί ο νους σου να ησυχάσει τελείως,

Μπορείς να γίνεις ο γκουρού που θαύμασες,

Μπορείς να γίνεις ο Χριστός που αγάπησες,

Μπορείς να γίνεις ο Σοφός που τίμησες,

Μπορείς να γίνεις Εσύ!

Θέλετε οι αλλαγές και οι καταστροφές να είναι πιο απαλές; Κάντε το βήμα πέρα από το σημείο της αδράνειας, όπου δεν προχωράτε παρακάτω να ολοκληρώσετε. Είναι κρίμα! Έχετε περάσει όλο το δύσκολο μέρος της διαδρομής. Αυτό που τώρα σας ζητείτε είναι να βρείτε στο βάθος της καρδιάς σας την επιθυμία  και τον πόθο σας ν' ανακτήσετε την ψυχή σας. Να μην αφήσετε αυτή τη ζωή να φύγει έτσι, αλλά να βγάλετε αυτό που υπάρχει μέσα σας και είναι η ... ψυχή σας!

Όσο παραμένετε στο σημείο της αδράνειας, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της καταστροφής, της αλλαγής και της διατήρησης δημιουργούν μεγαλύτερη τριβή μεταξύ τους γιατί δεν υπάρχει Απόφαση. Αυτό που βιώνετε είναι την περίοδο του Πόντιου Πιλάτου. Οι άνθρωποι, που διευρύνουν τη συνειδητότητά τους, παντού στη γη έχουν φτάσει κάπου και σε κάποιο επίπεδο είναι ευχαριστημένοι. Όλοι όμως ξέρουν ότι δεν είναι πλήρεις. Όσο όμως εκείνοι που βρίσκονται σε υψηλότερη συνειδητότητα στέκονται μπροστά στο νήμα και πλένουν τα χέρια τους, λέγοντας «ήταν κουραστική η διαδρομή, αλλά έχω φτάσει εδώ και είμαι καλά. Εάν κοιτάξω γύρω μου, τότε είμαι πάρα πολύ καλά. Οπότε, ας μην "τρώγομαι με τα ρούχα μου", ας μην προσπαθώ για κάτι καλύτερο, απλώς ενοχλώ τον εαυτό μου».

Όσο συμβαίνει αυτό, βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα τεράστιο κενό στην ενέργεια, όπου οι διπολικές ενέργειες βρίσκουν χώρο για να φτιάξουν σενάρια. Ένα μέρος της συλλογικής σας συνειδητότητας δεν θέλει να πραγματοποιηθούν αυτά τα σενάρια, δεν ψηφίζει υπέρ στα γαλαξιακά συμβούλια, ενώ ένα άλλο μέρος της συλλογικής συνειδητότητας, λέει το αντίθετο. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σ' εκείνο το σημείο όπου χρειάζονται οι προσευχές όλων. Σ' αυτό σημείο που βρίσκεστε, ακόμα και οδηγοί, ακόμα και οι δάσκαλοι δεν μπορούν να επέμβουν ή να επηρεάσουν, ούτε καν δημιουργώντας σας παρόρμηση. Βρίσκεστε στο κενό και είστε μόνο εσείς! Τα καταφέρατε γιατί φτάσατε εκεί. Και είναι κενό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας δημιουργήσει την παρόρμηση! Είναι μια προσωπική απόφαση, του καθενός και της ψυχής του, εάν θα προχωρήσετε για εκείνη. Σ' αυτή τη διαδικασία κανείς δεν παρεμβαίνει, εδώ βιώνετε αυτό που είστε εσείς οι ίδιοι. Τα επιχειρήματά σας για να προχωρήσετε ή όχι, δεν προκαλούνται από τη συμπαντική ενέργεια, ούτε από φίλους ή εχθρούς. Γεννιούνται απ' ότι υπάρχει μέσα σε σάς. Οι σκέψεις είναι δικές σας. Τα συναισθήματα είναι δικά σας.

Στην αρχή της διαδρομής πήρατε την απόφαση να συναντηθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας και να ενωθείτε με την ψυχή σας, θέλετε να φτάσετε στην φώτιση. Τώρα, είστε πιο κοντά, σε άλλο επίπεδο εμπειριών, καλείστε να κάνετε τα πρακτικά, δηλαδή να πάρετε την απόφαση να ολοκληρώσετε. Τώρα η απόφασή σας ανήκει σε άλλο πεδίο συνειδητότητας. Αυτή είναι η απόδειξη για σας ότι ο Θεός, η πηγή, η κοσμική διάνοια δεν επιβάλλει ούτε την αγάπη! Οπότε, καλό είναι κι εσείς να μην την επιβάλλετε.

Ο ανώτερος εαυτός σας σας φέρνει σ' ένα σημείο, όπου αφού τον έχετε αισθανθεί ή ψυχανεμιστεί, σας καλεί ν' αποφασίσετε με μεγαλύτερη πνευματική γνώση για το εάν πραγματικά το εννοείτε, εάν πραγματικά θέλετε την φώτιση και την ανάκτηση της ψυχής σας. Τώρα ο πειρασμός είναι διαφορετικός και τα ζητούμενα είναι διαφορετικά. Τώρα όλο το σύμπαν σας ρωτάει «Ναι, αλλά το εννοείς;». Είναι η ώρα που τα λόγια σταματούν και μιλά μόνο η πράξη, είναι η ώρα που δεν πάτε με τον δάσκαλο μαζί, αλλά πάτε μόνοι σας και φτιάχνετε το μονοπάτι αφήνοντας το αποτύπωμα της ψυχής σας. Αυτά που κάνετε από εδώ και πέρα, δηλώνετε ότι δεν θα είναι για την προσωπικότητά σας, αλλά πως μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας θα στηρίξετε τη ψυχή και τον ανώτερο εαυτό σας, για να γίνετε Εκείνος.

Έτσι, η ανθρωπότητα και εσείς βρίσκεστε σε μια ιστορική στιγμή, που μπορεί να κρατήσει μήνες: εάν τελικά να νίψετε τας χείρας σας ή όχι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με πολλά κεντρικά πρόσωπα αυτή τη φορά. Τώρα όλοι έχετε ν' απαντήσετε στο κάλεσμα και είτε θα ζητήσετε να φύγει αυτό το ποτήρι από εσάς, είτε θα το πάρετε εσείς. Είναι σαν να σας δίνεται ένας τεράστιος χρυσός δίσκος με την ψυχή πάνω του, και εσείς το σκέφτεστε! Να τον πάρω ή όχι; Μήπως δεν τον θέλω; Μήπως πρέπει ν' ασχοληθώ με την δουλειά μου; Μπορώ να τον φροντίζω αυτόν τον δίσκο κάθε μέρα ώστε να είναι σε καλή κατάσταση; Ή δουλεύω πολλές ώρες, είμαι κουρασμένος, πρέπει να βγώ με την παρέα μου και δεν έχω χρόνο κάθε μέρα να γυαλίζω αυτόν τον δίσκο; Δεν γίνεται! Είναι η ώρα που το Κάλεσμα έχει ακουστεί. Τα γεγονότα γίνονται στηρίζοντας την αλλαγή για την ανθρωπότητα και δίνοντας ατομικά στον καθένα την αφορμή για την απάντησή του.

Όταν ερχόμαστε να σας κάνουμε παρέα, ερχόμαστε για να πούμε πληροφορίες που θ' ακουστούν συνειδητά. Δεν χρειάζεται όμως η απάντηση να δοθεί συνειδητά. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θ' αποφασίσουν να βοηθήσουν τον γείτονά τους, ή θα φιλοξενήσουν άλλους χωρίς να έχουν υποχρέωση. Έτσι θ' αρχίσουν οι οικογενειακοί δεσμοί (για τους οποίους σας μιλήσαμε παλαιότερα) της ανθρωπότητας να αναθερμαίνονται. Αυτή θα είναι για εκείνους μια αντίστοιχη απάντηση στο Κάλεσμα: εάν θα πάνε πέρα από το εγώ και τον διαχωρισμό, ή εάν θα ενοποιηθούν και θα ενώσουν.

Εσείς, όμως, έχετε μια παραπάνω ευθύνη ανταπόκρισης γιατί είστε συνειδητοί και γνωρίζετε. Αυτό σας δίνει άλλες δυνατότητες χρήσης της ενέργειας και να είστε χρήσιμοι σαν ένας σταθερός φάρος που προσφέρει ανακούφιση και σοφές συμβουλές. Η δική σας απόφαση είναι πολύ σημαντική.

Αναπόφευκτα μιλώντας στη γη, βρισκόμαστε στο παράδοξο: άλλες φορές σας λέμε ότι είναι όλα τέλεια, και άλλες φορές λέμε αυτά που είπαμε σήμερα. Και είναι παράδοξο γιατί πράγματι συνυπάρχουν και τα δύο, συνυπάρχουν δύο επίπεδα, δύο εαυτοί: ένας πενταδιάστατος και ένας τρισδιάστατος εαυτός!

Ξυπνάτε και είστε τον πενταδιάστατο εαυτό συνήθως. Είστε καλά και είστε γαλήνιοι. Μετά αρχίζει να κυλά η μέρα και ξαφνικά είστε στον τρισδιάστατο! Σας θυμώνει αυτός που προπορεύεται γιατί πάει αργά, σας εκνευρίζει ο πελάτης που μιλά συνέχεια ή ο αγενής ή ο απρεπής, και φτάνετε να νιώθετε τόσο άσχημα έχοντας το ένα πόδι στον τρισδιάστατο κόσμο!  Και έτσι αποφασίζετε ότι δεν μπορείτε άλλο και αποφασίζετε να κάνετε διαλογισμό. Φουπ!

Ξαναβρίσκεστε στην Πέμπτη διάσταση, όπου είναι όλα τόσο αρμονικά και γαλήνια. Δεν έχετε να μοιράσετε τίποτα με κανέναν. Εκεί δεν έχετε διαφορές με κανένα. Έτσι είναι παράδοξο γιατί σήμερα έπρεπε μιλήσουμε για το μέρος του εαυτού σας, που πατά στον τρισδιάστατο κόσμο. Σήμερα έπρεπε να ρίξουμε φως στο τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας, ώστε ν' αλλάξει αυτό που υπάρχει μπροστά σας. Ίσως δημιουργήσαμε περισσό προβληματισμό. Μερικές φορές, ο προβληματισμός προσφέρει περισσότερο όφελος στην πράξη. Και σήμερα ήταν μια τέτοια μέρα!

Ο κύβος δεν θα ριφθεί στο τέλος του 2012. Ο κύβος θα έχει ριφθεί μέχρι το τέλος του 2008! Και αυτά που συμβαίνου, φαίνονται πρόωρα αλλά δεν είναι. Οι χρόνοι, τα περιθώρια και η ταχύτητα με την οποία κινείστε αλλάζουν. Έτσι βρίσκεστε πολύ νωρίτερα μπροστά που θα συναντούσατε πολύ αργότερα. Γι' αυτό μας ακούτε να μιλάμε μέσα στο 2007 για το τέλος της Ατλαντίδας και τον Πόντιο Πιλάτο. Στις αρχές του 1980, φαινόταν ότι μια τέτοια επικοινωνία θα συνέβαινε το 2009. Πολλά άλλα φαίνονταν και πολλά άλλα συμβαίνουν. Τα πράγματα συμβαίνουν με δυναμικές και ταχύτητες που εσείς ουσιαστικά ορίζετε. Και εσείς δυσανασχετείτε, και από την άλλη χαίρεστε. Όταν έχετε το πόδι σας στην 5η διάσταση, είστε περιχαρείς, όταν είστε στην 3η διάσταση είστε δυστυχείς. Όμως, έχετε κάνει μια διαδρομή ως γνήσιοι σπρίντερ και φτάσατε πολύ νωρίτερα σ' αυτό το σημείο. Αυτό λέει πολλά για τις δυνατότητες και τις ικανότητές σας. Και λέει πολλά για τον κρυφό σας πόθο, και πόσο τον θέλετε...

Θέλουμε να πούμε κάτι συμπληρωματικό. Παρακολουθούμε την αρχή των συναντήσεων με πολύ ανοικτά αυτιά γιατί θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτά που λέγονται από την Χαριτίνη δεν έρχονται σε αντίθεση ή αντίφαση με την ενέργεια η οποία μεταφέρεται. Εντούτοις, σήμερα, μας έδωσε μια ευκαιρία με κάτι που είπε για το οποίο θέλουμε να συμπληρώσουμε ...

Ο τρισδιάστατος νους πιστεύει ότι χρειάζεστε πράγματα και την οικογένειά σας. Τελεία.

Ο τρισδιάστατος νους πιστεύει ότι εκτός από αυτά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να είναι ευτυχισμένος. Τελεία.

Ο πενταδιάστατος νους πιστεύει ότι δεν χρειάζεται ούτε την οικογένεια ούτε τα πράγματα για να είναι ευτυχισμένος.

Ο πενταδιάστατος νους πιστεύει ότι χρειάζεται να είναι ο εαυτός του για να είναι ευτυχισμένος. Ότι αυτός ο ίδιος είναι που κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο και εκπληρώνει τον εαυτό του. Εκπληρώνοντας τον εαυτό του, εκπληρώνει και όλους τους άλλους! Εκπληρώνει την οικογένειά του, τα πράγματά του, τις φιλίες του, την δουλειά του, το περιβάλλον του, την κυβέρνησή του, την χώρα του, εκπληρώνει την Ύπαρξή Του.

Τα γεγονότα συμβαίνουν για να σας μετακινήσουν στο νου που σκέφτεται στην 5η διάσταση. Και η γη θέλει να σας δείξει και να διδάξει ότι αυτό που χρειάζεστε για να είστε καλά είναι ο Εαυτός σας.

Μόνο εκεί ανακτάτε την υπόστασή σας, και Εκεί, μπορείτε να είστε καλά για σας και όλους τους άλλους.

Εκεί, μπορείτε να δημιουργείτε οικογένειες που δεν διαλύονται,

Εκεί, μπορείτε να δημιουργείτε σχέσεις που δεν είναι καρμικές,

Εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε σχολεία που διδάσκουν την χαρά και την δημιουργικότητα και μαθαίνουν τα παιδιά σας να γίνονται πλήρεις υπάρξεις,

Εκεί, μαθαίνετε ότι οι πόλεις σας και τα μηχανήματά σας πρέπει να τιμούν τα όντα - τα ανθρώπινα και όλα τα υπόλοιπα,

Εκεί, μαθαίνετε ότι η διακυβέρνηση είναι συλλογική και έχει ακεραιότητα.

Εκεί, δεν έχετε κανένα απέναντί σας να αντικρούσετε.

Εκεί, μπορείτε να ζήσετε ό,τι είστε σε εκδήλωση.

 Ο τρισδιάστατος νους δεν έχει φτιαχτεί για να δημιουργεί αυτά και γι' αυτό δεν μπορείτε να τα ζήσετε σ' αυτόν.

Και έτσι είναι, αγαπητοί μας φίλοι.

 Να είστε καλά μέχρι την επόμενη φορά,

Να φέρετε όσο περισσότερο ειρήνη μπορείτε μέσα σας,

Ώστε να χωρέσετε και όσο περισσότερο Θεό μπορείτε μέσα σας.

  

© Χαριτίνη Χριστάκου 2007