Αναχωρήσεις, Μνήμες 3ης διάστασης

 
Σμαραγδένιος Κύκλος
 
Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2007

... και θα βοηθήσουν εκείνοι που έχουν έρθει από την Εστία.... οι οποίοι είναι σήμερα εδώ, μαζί μας, φέρνοντας μαζί τους αυτό που μπορούν να κομίσουν διαπερνώντας τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, δηλαδή συχνότητες και αισθήσεις ενέργειας, που μιλούν μέσα μας και μας βοηθούν ν’ ανακτήσουμε τη δική μας προσωπική ενθύμηση της Εστίας.

Απ’ όλες τις εμπειρίες, αγαπητοί φίλοι, που μπορεί να ζήσει το πνεύμα, η πιο σημαντική και μεγαλειώδης είναι η εμπειρία που μοιράζεστε μαζί μας, ενώ εσείς βρίσκεστε μέσα στο σώμα σας. Και από όλες τις τιμητικές εμπειρίες και πιο σημαντικές είναι η αφύπνιση της ικανότητάς σας να βοηθάτε την μετάβαση των αδελφών σας, εκείνων που φεύγουν, από τον χώρο στον οποίο τώρα βρίσκονται [γη] στον χώρο στον οποίο θέλουν να φτάσουν – Εστία.

Ίσως, ακόμα και σήμερα, για τον νου της ανθρώπινης φυλής, αυτό να φαίνεται μακάβριο. Η αλήθεια είναι ότι από πιο σημαντικές βοήθειες που, ως άγγελοι μέσα σε σώμα, μπορείτε να προσφέρετε σε άλλους είναι η υποστήριξή τους μέσα στη διαδικασία της αναχώρησης.

Η γη έχει συσσωρεύσει απίστευτο πόνο και βάρος μέσα από την πάροδο αιώνων και χιλιετιών ενσαρκώσεων. Η γη προσφέρει ένα υπέροχο χώρο για εμπειρίες και έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει στον Θεό και στην Εστία, ό,τι πιο όμορφο και καλύτερο μπορεί, δίνοντας τις ευκαιρίες για τις δικές σας εμπειρίες, για το σύνολο της ζωής σας. Είναι όμως η ίδια η Γη, που συσσωρεύει τον πόνο, τον φόβο και το σκοτάδι της άγνοιας επί αμέτρητες χιλιετίες επίσης.

Οι φόβοι που περνάτε κατά τη διάρκεια της ζωής δεν είναι τίποτα μπροστά στον φόβο που η ανθρωπότητα έχει βιώσει κατά τη διάρκεια του χρόνου απέναντι στον θάνατο. Οι φόβοι κατά τη διάρκεια της ζωής ωχριούν μπροστά στο μέγεθος, στην ένταση, στο βάρος, που μένει στη Γη κατά την αναχώρησή σας. Ακόμα είναι για σας μακάβριο όταν ερχόμαστε και σας μιλάμε για το μεγαλείο του θανάτου, την ιδιαίτερη βοήθεια που μπορείτε να δώσετε φέρνοντας φως μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία, βοηθώντας τις αναχωρήσεις και την μετάβαση των ψυχών.

Όλοι οι άνθρωποι σε διαφορετικές στιγμές έχετε βιώσει, βιώνετε ή θα βιώσετε κάποια σημαντική αναχώρηση. Κανείς άνθρωπος στην γη δεν έχει το προνόμιο να μη το βιώσει.

Το σημαντικό είναι να βρείτε τη πραγματική σας θέση και τον πραγματικό σας εαυτό μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία. Καθώς η ώρα της αναχώρησης βιώνεται, η μετάβαση γίνεται πιο σημαντική πλέον, ακόμα και από τη διαδικασία της ζωής. Καθώς τα πλέγματα και η ενέργεια της ζωής στην τωρινή εποχή αλλάζουν συνεχώς, πολλοί ενδιάμεσοι χώροι γύρω από τη γη, αλλάζουν.

Το ταξίδι που κάνουν οι ψυχές για την επιστροφή γίνεται πιο απαιτητικό απ’ ότι πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Οι ενέργειες μέσα από τις οποίες κινούνται είναι διαφορετικές. Βάλτε στην εξίσωση και την επιβάρυνση που υπάρχει μέσα στην πραγματικότητά σας από τον φόβο για τον θάνατο, βάλτε στην εξίσωση και την επιβάρυνση που υπάρχει από τον θρήνο των ανθρώπων για την απώλεια, την αποκοπή, βάλτε στην εξίσωση και την αλλαγή της συνειδητότητας που συμβαίνει στην γη, και θα έχετε μπροστά σας ένα θέμα τόσο μεγάλο, όσο και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Καλείστε, ίσως από τους πρώτους, ν’ αλλάξετε θέση απέναντι σ’ αυτή τη διαδικασία. Καλείστε,να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς συμβαίνει, καλείστε ν’ αναγνωρίσετε την αλήθεια: στην αναχώρηση λαμβάνει χώρα η αποδέσμευση της ψυχής από τον υλικό της φορέα, ενώ συνεχίζεται η παρουσία της μέσα στην ύπαρξη και η ψυχή επιστρέφει στο πεδίο συνειδητότητας, όπου ανήκει. Δεν συμβαίνει τίποτα πέρα από αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό, περισσότεροι άνθρωποι ν’ αντιληφθούν και να πάρουν μια θέση που βοηθά σ’ αυτή τη μετάβαση. Καθώς ο φόβος και ο πόνος της καθημερινότητας είναι ήδη ένα βάρος για τη γη, μέσα στη διαδικασία μετάλλαξης των ενεργειών της και εξέλιξης του συνολικού πεδίου της συνειδητότητας, οι αναχωρήσεις που γίνονται με επιβάρυνση μετράνε πολύ περισσότερο από παλιά. Η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη όχι μόνο για όσους φεύγουν, αλλά και για όσους παραμένουν στη γη.

Εάν αναρωτιέστε γιατί τα δεσμά της σκέψης στην 3η διάσταση φαίνονται αλύγιστα, ένας καθοριστικός παράγοντας είναι η σχέση σας με τον θάνατο. Εάν πιστεύετε ότι η ενέργεια τελειώνει την ώρα που λήγει η ζωή σας, απατάστε. Όλη η ενέργεια των ανθρώπων –ο φόβος- που βιώνουν στη αναχώρηση επιστρέφει στην γη. Το μεγαλύτερο μέρος της παραμένει ως συλλογική μνήμη και τελικά επιστρέφει σε σας, που την βιώνετε ως τη δύναμη του εγώ σας να ταυτίζεται με την ύλη και να χάνει την ενέργεια.

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται επί αιώνες γιατί το εγώ είναι τόσο δυνατό, γιατί φαίνεται να είναι τόσο δύσκολο να κινήσουν το νου τους και να τον συμπορεύσουν με τον αληθινό ενιαίο τους νου και μια από τις απαντήσεις- κλειδιά είναι:

Γιατί η σχέση σας με τον θάνατο είναι μία σχέση βυθισμένη στην άγνοια και στο σκοτάδι. Είναι μία σχέση θρήνου και ψευδαίσθησης. Αυτό δίνει το χρώμα του και βάζει ένα τεράστιο καπέλο στην αξία της εμπειρίας της ανθρώπινης ζωής. Αλλιώνει την ανθρώπινη ζωή, το νόημα της ζωής σας, αλλοιώνει τον σκοπό για τον οποίο αποφασίσατε να ζήσετε τη ζωή σας.

Ακόμα κι αν εσείς πιστεύετε ότι μέσα από τον πόνο τιμάτε εκείνους που φεύγουν από κοντά σας, αυτός ο Ένας νους που κατοικεί μέσα σας, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό επιχείρημα των μικροσυμφερόντων του εγώ σας και όχι έκφραση της αληθινής σας συνειδητότητας.

Ο ρόλος σας κατά τη μετάβαση της αναχώρησης είναι ρόλος επιβεβαίωσης του νοήματος της ζωής του αναχωρούντος, του σκοπού της ζωής του, αναγνώριση της ουσίας της ζωής του και τιμή και σεβασμός  προς την αιωνιότητα της αληθινής του υπόστασης.

Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί, οι κουρτίνες των ψευδαισθήσεων πρέπει να αρθούν. Είναι σημαντικό όχι μόνο για όσους αναχωρούν, αλλά και για σας που παραμένετε. Είναι σημαντικό για να δημιουργήσετε ένα νέο κόσμο βασισμένο στην αλήθεια και όχι στην ψευδαίσθηση, βασισμένο στην ακεραιότητα και όχι στα προσχήματα και στις δήθεν θέσεις του εαυτού.

Κάθε αναχώρηση σας καλεί, ως μια ευκαιρία να τιμήσετε τον αληθινό εαυτό σας και τον αληθινό εαυτό εκείνου που αναχωρεί. Λέγοντας αυτά δεν ισχυριζόμαστε, ούτε θέλουμε να σας πείσουμε ότι δεν βιώνετε πόνο, την ώρα που βιώνετε μια αναχώρηση. Όντας μέσα στο ανθρώπινο πεδίο, συνδέεστε με υπέροχα αόρατα νήματα με όλους τους άλλους και με όσους αναχωρούν.

Όταν αναχωρεί κάποιος κοντινός σας άνθρωπος – και αυτό δεν σημαίνει ότι ήσασταν σε καθημερινή επαφή, μπορεί να είναι δικός σας στην καρδιά ενώ βλέπεστε σπάνια- υπάρχει ένα φυσικός πόνος που βιώνεται μέσα στην ενέργειά σας. Αυτός ο πόνος είναι διαφορετικός, γιατί δεν είναι ψυχικός και δεν είναι πόνος αποκοπής.

Αυτός ο πόνος είναι η αλλαγή των ενεργειακών συνδέσεων: οι χονδροειδείς χορδές της ενέργειας που σας συνδέουν στο υλικό πεδίο με το άτομο που αγαπάτε ή εκτιμάτε αλλάζουν μορφή, ποιότητα, συχνότητα. Διαφοροποιούνται και βρίσκουν άλλα σημεία συνδέσεων στο ενεργειακό σας πεδίο, πιο λεπτοφυή, αφού η ψυχή πλέον έχει αποδεσμευτεί από σώμα. Η σύνδεση της ενέργειας συνεχίζει να υπάρχει και δεν διακόπτεται ποτέ – είτε είστε εδώ, είτε είστε αλλού. Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα της ενεργειακής σύνδεσης. Αυτό εσείς το βιώνετε ως πόνο επειδή αλλάζουν οι ενέργειες μέσα σας. Ο βαθμός του πόνου εξαρτάται από το βάθος της σύνδεσης και της επαφής.

Είναι λοιπόν σημαντικό ν’ αναγνωρίσετε την σύνδεση με τον άλλο που αναχωρεί, γιατί έτσι τιμάτε την κοινή σας εμπειρία. Δεν είναι καλό να προσποιήστε ότι δεν πονάτε, αλλά ούτε και ν’ αρέσκεστε στην ψευδαίσθηση ότι χάσατε τον άλλο, γιατί τότε αρνείστε την αληθινή του υπόσταση και έτσι αρνείστε την ψυχή του. Είναι σαν να του λέτε καθώς φεύγει «δεν υπάρχεις πια». Έτσι όμως αρνείστε την παρουσία του και τη δυνατότητά του να βρει την πραγματική του ταυτότητα. Αντί λοιπόν να τον βοηθήσετε ν’ ανακτήσει γρήγορα την πνευματική του ταυτότητα αναγνωρίζοντας την συνέχεια της ύπαρξης του, ουσιαστικά του δυσκολεύετε την μετάβαση γιατί θεωρείτε ότι δεν υπάρχει πια πουθενά.

Πολλοί έχουν μιλήσει για μια επιβάρυνση που υπάρχει γύρω από τη γη. Λένε ότι είναι δύσκολο να έρθεις στη γη, αλλά είναι εξίσου δύσκολο και το να φύγεις από τη γη. Αυτό από μόνο του είναι άθλος. Είναι αλήθεια. Όλη η δυσκολία έγκειται στο πυκνό πεδίο άγνοιας, φόβου και αποκοπής, το οποίο έχει συσσωρευτεί γύρω από τη γη και μέσα στη γη ακόμα. Αυτό κάνει τις εναλλαγές των πεδίων εξαιρετικά δυσχερείς για σας.

Θέλετε οι αγαπημένοι σας να επιστρέψουν στην Εστία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σ’ αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζετε ότι το σύμπαν του δημιουργού είναι τεράστιο και δεν πρέπει να βάζετε στην άκρη την γνώση ότι οι συχνότητες είναι αμέτρητες. Έτσι δεν πρέπει να υποτιμάτε αυτό που εσείς συνεισφέρετε μέσα στο σύνολο της πραγματικότητάς σας διευκολύνοντας ή δυσχεραίνοντας την μετακίνηση των ψυχών σας.

Ένας λόγος που στη γη είναι δύσκολο ν’ ανακαλύψετε ποιοι είστε είναι γιατί τα πέπλα της αποκοπής λόγω των αναχωρήσεων είναι τόσο πυκνά που καθιστούν την ίδια την εμπειρία δυσκολότερη. Όλα αυτά αποκτούν όλο και μεγαλύτερο νόημα γιατί η εποχή καλεί για συνειδητή θέση για όλα αυτά που μέχρι τώρα ήταν παγιωμένα και χωρίς ερωτηματικά. Είναι ώρα ν’ ανακαλύψετε και ν’ αναρωτηθείτε για την πραγματική σας θέση απέναντι στους αγαπημένους σας όχι μόνο όταν ζουν, αλλά ιδιαίτερα όταν εκείνοι φεύγουν.

Είναι ώρα λοιπόν να ξε-φοβηθείτε το φάντασμα του θανάτου, αφού έχετε ήδη βιώσει τον θάνατο σ’ αυτή τη ζωή και δεν είναι τόσο τρομερός, όσο νομίζετε. Τον έχετε βιώσει εκείνες τις περιόδους όπου συνέβαιναν συντριπτικές αλλαγές μέσα σας, τόσο που δεν ξέρατε ποιοι είστε. Βιώνατε την διαδικασία της πλήρους μετάλλαξης του εαυτού σας και χάνατε την ταυτότητά σας ή τη δυνατότητά σας ν’ αναγνωριστείτε ως κάποιος. Σ’ αυτή τη ζωή έχετε βιώσει τη διαδικασία του θανάτου, αλλά ευτυχώς δεν σας τρόμαξε κανείς λέγοντάς σας ότι θα τη ζήσετε. Και έτσι το ζήσατε με περισσή χάρη και κάποια δυσκολία – αφού το ζούσατε μέσα στο σώμα σας. Όμως το ζήσατε, το ολοκληρώσατε και αλλάξατε τις ενέργειές σας και μπήκατε σε μια νέα συχνότητα και αντίληψη, σ’ ένα νέο πεδίο συνειδητότητας. Και δεν το κάνατε μόνο μια φορά...

Η αίσθηση που έχετε εσείς μέσα στο σώμα σας όταν μεταλλάσσετε τα ίδια σας τα κύτταρα σε κάτι πιο συνειδητό, όταν αφήνετε να φύγουν ποσότητες φόβου από τη ζωή σας και τον εαυτό σας, και εισέρχεστε σε μία νέα αντίληψη του εαυτού σας, που έχει περισσότερο φως και παρουσία, είναι η ίδια περίπου διαδικασία και όταν ετοιμάζεστε ν’ αναχωρήσετε. Δεν είναι και τόσο διαφορετική! Αλλάζει απλώς η δική σας οπτική. Η ενεργειακή όμως διαδικασία δεν είναι τόσο διαφορετική.

Αυτό που αλλάζει στις μεταβάσεις –ερχομούς, αναχωρήσεις ή ενδιάμεσες μεταμορφώσεις- είναι η οπτική του εαυτού. Γεννιέστε και έχετε μια άλφα οπτική του εαυτού σας, μεγαλώνετε και επιλέγετε να μπείτε σε μια πιο συνειδητή διαδικασία και αποκτάτε μια διαφορετικη οπτική του εαυτού σας, που αλλάζει και ξαναλλάζει μέχρι την ώρα της αναχώρησης, όπου έχετε και πάλι μία διαφορετική οπτική του εαυτού σας, η οποία την ώρα της αναχώρησης και λίγο πριν, αλλάζει ξανά, φέρνοντας στην επιφάνεια μια νέα οπτική του εαυτού σας και πάλι.

Όλη η διαδικασία της ζωής, από την Εστία μέχρι την επιστροφή σας, έχει τις ίδιες εσωτερικές διαδικασίες. Απλώς αλλάζει ο τρόπος που εσείς αντιλαμβάνεστε το ποιοι είστε, η ταυτοποίηση της ύπαρξή σας - δηλαδή αλλάζει η δική σας οπτική του εαυτού σας από στάδιο σε στάδιο. Δεν υπάρχει κάτι τρομακτικό στην αναχώρηση. Για την ακρίβεια, η αναχώρηση είναι μια ώρα μεγάλου εορτασμού. Και ποιος είναι ο ρόλος σας απέναντι σ’ αυτή τη μεγαλειώδη διαδικασία ως όντων που ζείτε εν μέρει πλέον στην 5η διάσταση; Και πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία;

Αυτή η διαδικασία θ’ αλλάξει εξαιρετικά τα επόμενα 20 χρόνια. Καλείστε να εξοικειωθείτε μ’ αυτή την διαδικασία, ώστε πρώτον, να μπορέσετε να εξαλείψετε το ενεργειακό βάρος που κυκλώνει και ασφυκτιά τη γη, δεύτερον, να διευκολύνετε τις ψυχές που θέλουν να επιστρέψουν γρήγορα γιατί έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν! Και τρίτον, είναι γιατί θέλετε όταν φτάσει η ώρα της δικής σας αναχώρησης, ν’ αναχωρήσετε συνειδητά.

 Αυτό είναι το μέλλον: η αναχώρηση από τη γη, από αυτή τη πραγματικότητα να γίνεται χωρίς κανένα φόβο, να επανέρχεστε συνειδητά στην συχνότητα της αληθινής σας συνειδητότητας, χωρίς κανένα φόβο, αλλάζοντας την ταύτιση και την οπτική σας για το ποιοι είστε.

Πολλοί πίστευαν ότι αυτό θα συνέβαινε ίσως μετά από 500 γήινα χρόνια. Σας λέμε ότι αυτό επίκειται. Η ενεργειακή δυνατότητα να συμβεί, ήδη σχεδόν το κάνει εφικτό. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σας ένα μέρος του εαυτού σας ήδη γνωρίζει ότι μπορεί σ’ αυτή τη ζωή ν’ αναχωρήσει χωρίς οδύνη και πόνο, να επιστρέψει σ’ αυτό που είναι πάντα, έχοντας τιμή και εορτασμό από όσους είναι γύρω σας για την αναχώρησή σας. Αυτό είναι το μέλλον σας, το οποίο δημιουργείτε.

Ο λόγος που καλείστε να συντρέξετε με θεϊκή ενέργεια τις ψυχές που αναχωρούν είναι γιατί αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εισέρχεστε στην αληθινή αίσθηση του εαυτού σας βιώνοντας την διαδικασία της μετάβασης και έτσι να εξοικειώνεστε με την διαδικασία της.

Κάθε φορά που βοηθάτε μία άλλη ψυχή, βοηθάτε τον εαυτό σας. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα διάδρομο για μια άλλη ψυχή, ανοίγετε ένα διάδρομο για σας. Κάθε φορά που είστε εκεί συμπαρατασσόμενοι με την αλήθεια και όχι την ψευδαίσθηση, συμπαρατάσσεστε με τη δική σας αλήθεια και φέρνετε τον εαυτό σε σύμπλευση μ’ αυτήν.

Αγαπητοί φίλοι,

Το θέατρο της γης είναι εξαιρετικό και η παράσταση που δίνετε είναι υπέροχη. Τους έχετε πείσει όλους για τις ικανότητες σας. Είστε εξαίρετοι ηθοποιοί, κάνετε ότι δεν γνωρίζετε ποιοι είστε, τι κάνετε, προσποιούμενοι ότι δεν θυμάστε εάν έχει νόημα η ζωή σας. Είστε εξαίρετοι ηθοποιοί. Κανείς στο σύμπαν δεν έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Για την ακρίβεια, πριν καν φτάσετε στη γη, όλοι γνωρίζουν ότι θα είστε εξαίρετοι ηθοποιοί.

Όμως, δεν είναι η εποχή του πανηγυρισμού για την επιτυχία της θεατρικής παράστασης! Τώρα, πανηγυρίζετε για το τέλος των θεατρικών παραστάσεων. Έχετε σκεφτεί ένα άλλο έργο που θέλετε ν’ ανεβάσετε σ’ αυτή τη σκηνή και για να τα καταφέρετε, πρέπει καθένας να μάθει τον καινούργιο του ρόλο. Καθώς όλο και περισσότεροι αρνούνται να παίξουν τον παλιό τους ρόλο, όλο και μεγαλύτερος χώρος δίνεται στις προετοιμασίες της καινούργιας θεατρικής παράστασης, που θα είναι πολύ διαφορετική. Δεν θα είναι πια μια θεατρική παράσταση, αλλά μια δημιουργική εμπειρία.

Σε κάποιο βαθμό λυπάστε γιατί δεν θέλετε αυτή η θεατρική παράσταση που παίζεται επί χιλιετίες να λήξει. Τα προγράμματα δεν θα ξανακυκλοφορήσουν στο σύμπαν, δεν θα υπάρχουν αφίσες, δεν θα είστε οι διασημότητες που τώρα είστε, δεν θα γίνονται εξαιρετικές τελετές έναρξης, πριν από κάθε καινούργια συμμετοχή. Ένα μέρος του εαυτού σας βιώνει τον θάνατο μιας μεγάλης εποχής και θα’ θελε να κρατήσει μαζί του το μεγαλείο όλων των θεατρικών παραστάσεων. Όμως, δεν μπορείτε να πάρετε αυτές τις παραστάσεις μαζί σας όπως θα θέλατε.

Ο ανώτερός σας εαυτός και εσείς, σ’ αυτό που ονειρεύεστε για τη συνέχεια δεν έχετε χώρο για μία ακριβή μεταφορά αυτής της ενθύμισης. Έτσι σας ζητείται να ξεπεράσετε την ανάγκη του εγώ να πάρετε τα παράσημα των μνημών σας, και ν’ αφήσετε τις μνήμες των εξαιρετικών θεατρικών παραστάσεων να λιώσουν μέσα σας, να ενωθούν και να μείνουν ως μια γλυκιά αίσθηση της μίας συνολικά εμπειρίας που σας δίδαξε ο υλικός κόσμος της 3ης διάστασης.

Σ’ αυτό που δημιουργείτε και ονειρεύεστε δεν θέλετε να μεταφέρετε τον πόνο και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας ως παράσημα τις μνήμες. Γι’ αυτό καλούνται οι ενθυμήσεις σας ν’ αλλάξουν την ποιότητά τους και να μην τις μεταφέρετε μέσα σε κάθε μέρα ως βραβεία για το ποιοι είστε σήμερα. Τότε, ο μόνος που χαίρεται είναι το εγώ σας.

Οι θυσίες που χρειάστηκε να κάνετε στη διαδρομή, οι χωρισμοί που χρειάστηκε να ζήσετε, οι δύσκολες επιλογές που κληθήκατε να κάνετε, ο πόνος στις διαδικασίες μεταμόρφωσής σας, ήταν όλα εξαιρετικά. Όμως, δεν μπορείτε να τα φέρετε ως μετάλλια. Γιατί κι αυτό είναι άρνηση της αληθινής σας ταυτότητας, η οποία δεν πονούσε, δεν υπέφερε, δεν είχε κατάθλιψη. Όλα αυτά συνέβησαν στο εγώ και την προσωπικότητά σας, προκειμένου να αφομοιωθούν σε κάτι ευρύτερο. Όλα αυτά δεν ήσασταν πραγματικά εσείς, οι αιώνιοι και παντοτινοί. Όλα αυτά ήταν εμπειρίες που μετατράπηκαν σε κάτι μεγαλύτερο μέσα στην ψυχή και την καρδιά σας. Δεν μπορείτε να τα φέρετε ως παράσημα.

Οφείλετε ν’ αναγνωρίσετε την χρησιμότητά τους, το που σας οδήγησαν. Οφείλετε να κοιτάξετε πίσω χωρίς να θεωρείτε τους εαυτούς σας ήρωες γι’ αυτά που υπομείνατε, που υποφέρατε και αντέξατε. Όσο μένετε στις σκέψεις του υπομένω, υποφέρω και αντέχω, βρίσκεστε μέσα στον περίεργο διακανονισμό του εγώ, το οποίο θέλει όλα να τα εξαργυρώσει και θα τα εξαργυρώσει με τα δικά του νοήματα. Ακόμα και την θεϊκή σας ενέργεια, θα ήθελε πολύ να την εξαργυρώσει σε κάποιο σκληρό νόμισμα.

Όλα αυτά είναι οι μνήμες σας από τη διαδικασία ανάδυσης του αληθινού σας εαυτού. Οφείλετε τιμή προς τον εαυτό σας γι’ αυτά που ζήσατε και χαρά, γιατί του δώσατε την ευκαιρία να βιώσει τη διαδικασία. Αυτό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι η χαρά. Αυτό που δημιουργείτε στη νέα ευκαιρία εμπειριών είναι η χαρά.

Δεν μπορείτε να πάρετε, αγαπητοί φίλοι, την ψευδαίσθηση του εγώ για πόνο και να την πάτε στην 5η διάσταση, όπου δημιουργείτε μια πραγματικότητα όπου λείπουν όλα όσα δεν θέλετε. Είναι οξύμωρο. Κάποιος θα φανταζόταν ότι με μεγάλη προθυμία θα τ’ αλλάζατε όλα αυτά για να βρεθείτε στην χαρά της ζωής σας, του εαυτού σας, στην αληθινή ταυτότητα της ύπαρξής σας που είναι γεμάτη έκσταση, ευλογία, επιφώτιση, επαφή, αντίληψη, δεκτικότητα. Κι όμως, η εμπειρία είναι τέτοια στην 3η διάσταση, που πρέπει συνειδητά ν’ αντιληφθείτε γιατί φαίνεται να είστε στάσιμοι. Ο λόγος είναι ότι θέλετε να πάρετε τις μνήμες, ως έχουν, μαζί σας. Αυτό δεν γίνεται.

Στο αεροδρόμιο, οι φύλακες του τελωνείου σάς αρνούνται το δικαίωμα να πάρετε μαζί σας τις βαλίτσες σας, τα back-pack σας, τα νεσεσέρ, τις τσάντες σας. Το αρνούνται γιατί αυτή την εντολή τους δώσατε, γιατί θέλετε στον καινούργιο σας κόσμο η ζωή να είναι χαρά και ευλογία, να υπάρχει επίγνωση, να είστε συνειδητοί, να έχετε όλο τον θησαυρό από όλα αυτά που ζήσατε μετουσιωμένο σε χρυσό, όχι σε κάρβουνο! Δεν είναι κάρβουνα πραγματικά οι εμπειρίες σας. Όμως, αυτή τη στιγμή, καθένας σας σηκώνει ένα σάκο γεμάτο με βαριά κάρβουνα.

Αυτά τα θεωρείτε ως το πολύτιμο παρελθόν σας, που σας οδήγησε στο πολύτιμο παρόν. Αυτά τα κάρβουνα είναι να γίνουν χρυσός. Αυτή είναι η αληθινή τους ενέργεια ιδωμένη από την οπτική των ανώτερων εαυτών. Πώς γίνονται όλα αυτά; Πώς τα καταφέρνετε όλα αυτά;

Αυτός ο υπέροχος νους σας που έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται αμέτρητες σκέψεις σ’ ένα κλάσμα του δευτερολέπτου βρίσκεται σε συνεχή επαφή-επικοινωνία με τον Θεϊκός Διαμεσολαβητής. Ας πούμε ότι υπάρχει ένας Θείκός Διαμεσολαβητής, ο οποίος έχει συνεχή επαφή μ’ αυτόν τον εξαιρετικό πολύβουο νου. Καθώς ο νους σας βρίσκεται σε διαφορετικές διαθέσεις ανά στιγμή – έχει απίστευτη γκάμα διαθέσεων για το εγώ-, ο Θείος Μεσολαβητής, ας πούμε το Άγιο Πνεύμα, το μέρος του Θεού που σας έδωσε υπόσχεση ότι θα είναι για πάντα μαζί σας, ότι δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ, ότι θα βρίσκετε συνέχεια σ’ επαφή και σ’ επικοινωνία, θα σας μιλάει συνεχώς, και θα ορίσετε εσείς την ταχύτητα και τον βαθμό με τα οποία θα τον δεχθείτε, την ώρα που θα τον δεχθείτε... ας πούμε λοιπόν ότι το Άγιο Πνεύμα που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον νου σας, έχει πολυ δουλειά να κάνει.

Από τις αληθινές σας σκέψεις, τις σκέψεις ενός παντοδύναμου δημιουργού, μιας μεγαλειώδους πανάγαθης οντότητας, εσείς κάποιες μπορείτε να τις δεχθείτε και τότε ο Διαμεσολαβητής κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να περάσουν, ενώ κάποιες άλλες δεν μπορείτε να τις δεχθείτε ακριβώς όπως έρχονται και τότε ο Διαμεσολαβητής πρεπει να κάνει προσαρμογές, να βοηθήσει είτε εσάς να εξελίξετε τις σκέψεις σας ώστε γίνουν δεκτές οι σκέψεις του ανώτερου εαυτού, είτε να περιορίσει τις σκέψεις.

Όμως υπάρχουν σκέψεις, τις οποίες ο Διαμεσολαβητής δεν μπορεί να επιτρέψει να περάσουν μέσα γιατί δεν γίνονται δεκτές από εσάς. Αυτές οι σκέψεις του θεϊκού εαυτού που δεν γίνονται δεκτές από εσάς, που δεν έχουν χώρο να περάσουν, τις παραλαμβάνει ένα άλλο μέρος σας. Το εγώ σας είναι εκείνο το μέρος του εαυτού σας που αρνείται την παραλαβή, που αλλάζει την ενέργεια και έχει όφελος επειδή η σκέψη δεν παραλαμβάνεται. Αυτό το εγώ είναι εξαιρετικό κάθε φορά που εσείς αρνείστε μια θεϊκή σκέψη επειδή ακόμα δεν μπορείτε να τη δεχθείτε, να την εκμεταλλεύεται δημιουργώντας τα δικά του σενάρια.

Αυτός είναι ο λόγος που ειδικά κατά την αναχώρηση, το εγώ ισχυροποιείται δραματικά. Γιατί τότε εσείς αρνείστε συντριπτικά να δεχθείτε τη θεϊκότητα των σκέψεων της πνευματικής σας υπόστασης. Τότε, εσείς κλείνετε τις υποδοχές, και τότε το εγώ θριαμβεύει. Τότε, το εγώ –ό,τι κι αν λέτε- σας έχει περιορίσει στον δικό του μικρό χώρο και σας φέρνει σε απελπισία, σε πόνο, σε μοναξιά, γιατί σας έχει κατακτήσει, σας έχει κάνει δικό του. Είναι τις ώρες της αναχώρησης που το εγώ θριαμβεύει και καιροφυλακτεί εκείνες τις ώρες που διακινούνται οι μεγαλύτερες ενέργειες να πάρει τα ηνία. Είναι γι’ αυτό το λόγο που είναι τόσο μεγάλης σημασίας η θέση σας κατά τη διαδικασία της μετάβασης.

Κάθε φορά που εσείς στην αναχώρηση στέκεστε με αγάπη και αναγνώριση απέναντι στην ψυχή που αναχωρεί, η ψυχή σας θριαμβεύει. Ο νους του Θεού κυριαρχεί πάνω στο νου του εγώ και δηλώνει την παρουσία του και την πραγματική του υπόσταση. Κάθε φορά που συμβαίνει μία αναχώρηση, το Άγιο Πνεύμα προσεύχεται... να βρείτε τη δύναμη να παραμείνετε με την αλήθεια και να βιώσετε ποιοι είστε και τι μπορείτε να κάνετε. Αυτός ο Θεϊκός Διαμεσολαβητής έχει παρατηρήσει ως άμεσος συμμέτοχος στη διαδικασία των αναχωρήσεων αυτά που συμβαίνουν. Εκείνες τις ώρες είναι που η διττότητα θριαμβεύει και κυριαρχεί.

Εάν άλλαζε η σχέση με τον θάνατο, έτσι πιστεύει το Άγιο Πνεύμα, θα άλλαζε η σχέση σας με την ίδια την ζωή. Θα ήσασταν ελεύθεροι ν’ αποδεχθείτε το μεγαλείο της ζωής σας, την πραγματική σας υπόσταση. Ό,τι κι αν λέτε για την πνευματικότητα και την ταύτιση με τον Ένα νου, αναιρείται πλήρως την ώρα της αναχώρησης γιατί τότε, στην πράξη, επιστρέφετε σ’ ένα κόσμο γεμάτο εφιάλτες.

Όπως είπαμε, δεν μπορείτε να κρύψετε την αλήθεια από εσάς γιατί είστε θεϊκά πλάσματα και είστε συνέχεια σ’ επαφή με αυτό που αληθινά βιώνετε. Αυτός ο Θεϊκός Εαυτός είναι σε συνεχή επαφή μαζί σας. Εσείς μπορεί να λέτε ότι είστε έτοιμοι να ενωθείτε και να δεχθείτε την αγάπη του, αλλά ο ίδιος έχει τη σοφία να γνωρίζει ακριβώς που στέκει στην ανθρώπινη του διάσταση.

Όταν επίκειται κάποια αναχώρηση, τα ξεχνάτε αυτά, και συμπαρατάσσεστε με τον χώρο της σκιάς, του εφιάλτη. Δεν τον ακούτε καθόλου βέβαια. Πιστέψτε μας, ο ανώτερος εαυτός σας γνωρίζει εάν είστε έτοιμοι, πώς αληθινά νιώθετε, και τιμά την διαδικασία που βιώνει ως ανθρώπινο ον με τους χρόνους που χρειάζεται για να γίνουν συνειδητοποιήσεις: τι διαλέγετε και τι χάνετε.

Σε κάθε αναχώρηση που θρηνείτε, χάνετε τη ευκαιρία να ενωθείτε με το βασίλειο των ουρανών.

Κάθε αναχώρηση που τη ζείτε στην ψευδαίσθηση, χάνετε το βασίλειο του Ενός, και μπαίνετε στο βασίλειο της σκιάς.

Σε κάθε τέτοια αναχώρηση έχετε ευκαιρία και δικαίωμα να σταθείτε και ν’ ανακτήσετε το βασίλειο του Ενός, το βασίλειο των Ουρανών, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει ν’ ανακτήσετε το βασίλειο το δικό Σας.

Ο Θεϊκός Διαμεσολαβητής, που με τόση φροντίδα διαχειρίζεται την διακίνηση όλης αυτής της θεϊκής ενέργειας συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Θεός είναι αγάπη, δεν έχει ψευδαίσθηση ότι ο δημιουργός είναι αγάπη, ότι ο ανώτερος εαυτός είναι αγάπη, ότι αυτό που είστε είναι αγάπη και ό,τι σκέψη κι αν κάνετε δεν μπορείτε να το αλλάξετε αυτό.

Αυτός ο θεϊκός Διαμεσολαβητής κάθε φορά, μέσα από τη σιωπηλή του παρουσία, σε κάθε μετάβαση που εσείς βιώνετε ως μάρτυρας, αφήνει ένα αποτύπωμα, ένα ίχνος μέσα σας. Υπάρχουν άνθρωποι που ανταποκρίνονται σ’ αυτό σιωπηλό ίχνος. Είναι εκείνοι που αποφασίζουν να μη θρηνήσουν αλλά να ντυθούν με γιορτινά χρώματα. Αυτούς οι υπόλοιποι τους κρίνουν κυνικά ως αστείους, θεωρώντας ότι θέλουν απλώς να καταδείξουν την διαφορετικότητά τους.

Αγαπητοί μας φίλοι,

Θα ήταν πολύ καλό εάν θέλατε κι εσείς να δείξετε κάτι διαφορετικό, γιατί δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Όσες αναχωρήσεις έχετε ζήσει, άλλα τόσα ίχνη υπάρχουν μέσα σας από κάτι που ψιθύρισε ο Θεϊκός Διαμεσολαβητής μέσα στο νου σας εκείνη την ώρα. Και είναι το δικό σας μυστικό, το δικό σας κλειδί για ν’ ανοίξετε το δικό σας βασίλειο των ουρανών.

Αυτό που περιμένει ο ανώτερος εαυτός είναι να αισθανθείτε το σιωπηρό αποτύπωμα, σας ζητά να μην ντρέπεστε να είστε διαφορετικοί, σας ζητά να αισθάνεστε έτοιμοι να σταθείτε με την αλήθεια, να είστε πρόθυμοι να ζήσετε με χαρά, να μην αισθάνεστε την ανάγκη να προσποιήστε, να τιμήσετε την αξία της αιώνιας ζωής και της αιώνιας παρουσίας, της εμπειρίας που δεν έχει αρχή και τέλος, και ανήκει στην Εστία και στον Δημιουργό, αυτό που είστε.

Οι εποχές που έρχονται θα κάνουν πολύ επίκαιρα αυτά που ακούτε. Εσείς θα διαλέξετε που θα σταθείτε. Η τάση της ανθρωπότητας είναι να προτιμά το βασίλειο της σκιάς ως βολικό και έτοιμο, γιατί μέσα στο βασίλειο της σκιάς δεν χρειάζεται να σταθείτε όρθιοι... και να πείτε ότι είστε εσείς. Μέσα στο βασίλειο της σκιάς μπορείτε να ομογενοποιήστε πιστεύοντας ότι αφού είστε ίδιοι, όλα είναι καλά.

Ο δημιουργός έχει για σας μια τιμητική θέση. Έχει για καθένα σας ένα ξεχωριστό θρόνο, για να δηλώσετε την παρουσία σας. Καθώς οι αναχωρήσεις θ’ αυξηθούν και ο πόθος των ανώτερων εαυτών για γαλήνη και χαρά δυναμώνει, όλα έρχονται σε κορυφώσεις. Σ’ αυτές τις στιγμές κορύφωσης, ο καταλύτης θα είστε εσείς.

Όταν συμβαίνουν μαζικές αναχωρήσεις θυμηθείτε να μείνετε με την αλήθεια. Αυτή θα σας φέρει γαλήνη και θα βοηθήσει τον πλανήτη σας και τις ψυχές που φεύγουν. Θυμηθείτε με ποιον συμπαρατάσσεστε. Θυμηθείτε ποιοι αληθινά είστε. Θυμηθείτε πως όταν εσείς έχετε επίγνωση του ποιοι είστε, ό,τι κάνετε είναι ωφέλιμο και χρήσιμο για όλους τους άλλους, κομίζει ένα δώρο για εκείνους, δεν δημιουργεί εμπόδια.

Καθώς ο αληθινός σας εαυτός και η αληθινή σας ταυτότητα σάς καλούν με ολοένα και πιο δυνατή φωνή, θυμηθείτε ποιοι είστε, ανακαλέστε την αληθινή σας ταυτότητα και αποφασίστε, αν το θέλετε, να συμπαραταχθείτε με την αλήθεια σας και να κηρύξετε ατομικά την λήξη της θεατρικής παράστασης, πανηγυρίζοντας και διακηρύσσοντας την θεϊκή βασιλεία μέσα σας. Και λέγοντας αυτά,

Μέχρι την επόμενη φορά που θα είμαστε μαζί σας,

Να είστε καλά, Να φέρετε όσο περισσότερη ειρήνη μπορείτε μέσα σας, Ώστε να χωρέσετε και όσο περισσότερο Θεό μπορείτε μέσα σας. Και έτσι είναι.                               

 

* Με την βοήθεια του Γιάννη, ενός ανθρώπινου αγγέλου, που πέρασε πρόσφατα στην άλλη πλευρά…

© 2007 Χαριτίνη Χριστάκου