Σμαραγδένιος Κύκλος


Κοιτώντας την 3η Διάσταση

 3 Νοεμβρίου 2007

Κοιτώντας την 3η Διάσταση,

-και νέα για το 2008 και το απώτερο Μέλλον -

Επιτρέψτε μας σήμερα να έρθουμε κοντά σας μ' ένα λίγο πιο έντονο τρόπο, εξίσου βαθύ, εξίσου υπέροχο, εξίσου γεμάτο αγάπη, εξίσου γεμάτο αναγνώριση και τιμή, αλλά ίσως σας φανεί ότι είναι πιο έντονος. Φανταζόμαστε ότι εσείς, ως υπέροχες πνευματικές παρουσίες, που συνδημιουργείτε μέσα σ' αυτό το χώρο μεταξύ .. να γίνετε, να είστε, να εκφράσετε και να εκφραστείτε με αμέτρητους και ποικίλους τρόπους.

Αγαπητοί μας φίλοι, αγαπητά μας αδέλφια, αγαπητοί συγγενείς, που φαίνεται τώρα να μας χωρίζει ένας αόρατος φραγμός, για μας δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο και υπέροχο από τον έχουμε την ευκαιρία να ερχόμαστε και να στεκόμαστε ανάμεσά σας μιλώντας σας σε πολλές γλώσσες. Φυσικά, εσείς νομίζετε πιστεύετε ότι μας ακούτε από τους ήχους που παράγονται από τη στοματική, φαρυγγική κοιλότητα ενός ανθρώπου, όμως η αλήθεια είναι πως αυτή την ώρα που είμαστε μαζί με την προσδοκία και την πρόθεση να κάνετε άλλο ένα βήμα στη δική σας συνειδητοποίηση και επίγνωση και πορεία, οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται είναι πολλές. Το πνεύμα χρησιμοποιεί πολλές γλώσσες για να μεταφέρει αυτό που επιθυμεί.

Οι Γλώσσες Επικοινωνίας

Κι εσείς, οι ίδιοι, έχετε πολλές γλώσσες και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού είστε πνεύμα από το πνεύμα και φως από το φως, αφού είστε παντοδύναμοι μέσα από το παντοδύναμο, δημιουργοί μέσα από τον δημιουργό. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι; Ίσως αναρωτιέστε γι' αυτές τις γλώσσες.... Η λογική λέει ότι έχετε μία γλώσσα. Αυτή είναι η γλώσσα που εκφράζει το στόμα σας, άλλη γλώσσα είναι εκείνη που εκφράζεται με τα μάτια σας, επίσης η γλώσσα των εκφράσεών σας, η γλώσσα των χεριών σας και του σώματός σας. Κάθε μέρος του σώματός σας έχει μια γλώσσα και την χρησιμοποιεί. Είναι τρόποι επικοινωνίας. Ακόμα κι αν κάτσετε ακίνητοι και απλώς με τα μάτια προσπαθήσετε να μεταφέρετε σε άλλον αυτά που σκέφτεστε, τα μάτια σας αλλάζουν εκφράζεις, ποιότητες, αλλάζει το λευκό του ματιού σας, το μέγεθος της κόρης, όλα είναι ζωντανά όργανα. Το πρόσωπό σας και η έκφρασή του, χωρίς ήχο, είναι εργαλείο για να μιλήσετε. Η κίνηση του προσώπου, οι ανεπαίσθητες μικρές ρυτιδώσεις και οι αλλαγές τους είναι γλώσσα. Οι ώμοι και οι κινήσεις των χεριών είναι άλλη μια γλώσσα. Κάθε φορά που κινείτε τους ώμους σας ή τα χέρια σας, με το στόμα ακίνητο, μεταφέρετε ενέργεια και επικοινωνείτε.

Όταν εσείς, ως σύνολο, στέκεστε απέναντι σε κάποιον άλλο, συμβαίνει μια μεγάλου φάσματος επικοινωνία. Όσο κοιτάτε τους εαυτούς σας ως περιορισμένους σε μία μοναδική γλώσσα επικοινωνίας, χάνετε τις επικοινωνίες που διαδραματίζονται μεταξύ σας. Είναι πολύ μεγαλύτερες οι επικοινωνίες που συμβαίνουν μεταξύ πνευματικών όντων, ακόμα κι όταν αυτά περιβάλλονται από ένα σώμα.

Δεν αλλάζει στην πραγματικότητα το φάσμα των δυνατοτήτων της πνευματικής υπόστασης επειδή έχετε βάλει από πάνω ένα «ρούχο», που το ονομάσατε σώμα. Το πνεύμα σας πριν μπει σ' αυτό το σώμα, είχε βρει τους τρόπους να μεταφέρει όλες του τις δυνατότητες μέσα σ' αυτό - τις γλώσσες. Είχε σκεφτεί και φανταστεί το πώς θα γίνονταν οι επικοινωνίες και προίκισε τον εαυτό του με όλο το Είναι του. Φρόντισε όλα όσα είναι να περάσουν μέσα στο «ρούχο» του, ως δυνατότητες, με τρόπους κατάλληλους για το «ρούχο» του και τώρα φοράτε αυτό το πολύτιμο ως προς την σύστασή του και τη διάνοιά του «ρούχο», πολύτιμο στις δυνατότητές του ενώ στέκεστε μπροστά στον καθρέφτη και σχολιάζετε:

«Δεν μπορώ να δω πουθενά το μεγαλείο αυτού του πνευματικού όντος, μου φαίνομαι κοντή, χοντρή, ωχρή, με ρυτίδες, με φουσκωμένη κοιλιά, έχω μεγάλο στομάχι, δεν έχω αρκετά μαλλιά, κλπ» και τα λέτε όλα αυτά τα αστεία πράγματα ξεχνώντας ποιοι είστε. Ο ρόλος μας είναι να ερχόμαστε να σας θυμίζουμε ποιοι είστε χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους και να σας βοηθάμε να ξεπερνάτε τα όρια της ψευδαίσθησης ότι είτε μόνο αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας. Φανταστείτε ότι οι καθρέφτες της 5ης διάστασης είναι κάπως διαφορετικοί. Φανταστείτε ότι σας δείχνουν τρισδιαστασιακούς, χωράτε ολόκληροι μέσα τους. Όμως, δείχνουν επίσης και άλλα που τώρα δεν φαίνονται στους καθρέφτες της γης. Δείχνουν τις ενέργειες που υπάρχουν γύρω σας, το πεδίο την ώρα που τους κοιτάτε, και σας αντανακλούν πλήρως τον εαυτό σας.

Οι Καθρέφτες της 3ης Διάστασης

Οι καθρέφτες της 3ης διάστασης δεν έχουν φτιαχτεί να δείχνουν την πραγματική σας υπόσταση γιατί εξυπηρετούν τους ρόλους ενός παιχνιδιού, του παιχνιδιού της ψευδαίσθησης. Έχετε δεχτεί να παίξετε το παιχνίδι βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό σας ότι θα' ρθει η ώρα, που θα σταθείτε απέναντι στον καθρέφτης της 3ης διάστασης και θα δείτε αυτό που θα βλέπατε στον καθρέφτη της 5ης: το ποιοι πραγματικά είστε. Και θ' αφήσετε τότε όλα αυτά που υπάρχουν τριγύρω σας να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι μπροστά στο μεγαλείο και την αλήθεια που θα εκπέμπετε.

Και είναι το αγαπημένο παιδί του Θεού, ο Υιός που είναι άσωτος και έχει φύγει πολύ μακριά και κάνει τη ζωή του, γιατί ο Θεός αγαπά αυτούς, που έχουν τόλμη δημιουργίας, γιατί μέσα απ' αυτούς εκφράζεται. Ο Θεός λατρεύει αυτούς, που δέχονται να πάνε πέρα από όρια και να βάλουν στοίχημα με τον Θεό για να αποδείξουν ότι είναι Θεός. Ο Θεός δεν βρίσκετε σε ανταγωνισμό μαζί σας γιατί εσείς είστε ο Θεός. Ο Θεός δεν παίζει ένα παιχνίδι δύναμης μαζί σας, ούτε θέλει να έρθει στη ζωή σας και να σας αποδείξει ότι του οφείλετε υποτέλεια. Είστε ο Θεός. Και ο Θεός λατρεύει εκείνους που δημιούργησαν νέα όρια στο παιχνίδι, που πίστευαν τόσο πολύ στον Θεό που ήταν βέβαιοι ότι θα τον συναντήσουν όσο μακριά κι αν φτάσουν, κι όσες ψευδαισθήσεις κι αν υπάρχουν.

Αυτοί ήταν που έβαλαν στοίχημα, από την βαθιά τους πίστη, ότι αυτό θα τα κατάφερναν όσο μακριά κι αν έφταναν και πως θα έβρισκαν τον τρόπο, όπου κι αν ήταν, να επιστρέψουν! Αυτοί είστε εσείς. Αυτοί είστε εσείς. Εσείς είστε εκείνοι που έχουν τόσο μέσα τους τον Θεό, που δεν φοβούνται να πάνε όσο μακριά γιατί ξέρουν ότι θα Τον βρουν και θα Τον φέρουν στο φως. Θα Τον αποκαλύψουν.

Εσείς είστε εκείνοι που έζησαν ζωές ως ασκητές αναζητώντας τον Θεό. Εσείς είστε εκείνοι που ζήσατε ζωές μόνοι μας, χωρίς σύντροφο, ψάχνοντας γι' αυτό που σας ενώνει με τη ζωή και την ύπαρξή σας. Εσείς εκείνοι που έχουν διδάξει για τον δρόμο της επιστροφής στην Εστία. Εσείς είστε εκείνοι που ξέρετε ότι από πολλούς αμέτρητους δρόμους, ο καθένας μπορεί να βρει τον δικό του και να επιστρέψει στην Εστία. Εσείς είστε οι αγγελιοφόροι του Θεού γιατί έχετε τον Θεό μέσα σας σε τέτοιο επίπεδο που μπορείτε να μιλάτε μαζί του, να φλερτάρετε μαζί του, και να Τον νιώθετε. Κι  όσες φορές κι αν σταματάτε στη πορεία, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα εμπόδιο υλικό ή αόρατο, που θα μπορούσε να σας κάνει να σταματήσετε για πάντα την πορεία προς την Εστία. Το «για πάντα» είναι αδύνατον με σας.

Δεν είστε αυτό που νομίζετε. Είστε ο Θεός μέσα σ' ένα σώμα. Αυτό που ζητάτε είναι να εκδηλώσετε μέσα απ΄ αυτό το σώμα την αλήθεια ώστε να φανεί, να γίνει ορατή, να βιωθεί από εσάς και τους άλλους, αυτό που θέλετε είναι να βοηθήσετε τους άλλους και εσάς να ξεπεράσετε τους φραγμούς του φόβου για τον Θεό. Το μόνο εμπόδιο στην ενδυνάμωση της ψυχής είναι ο φόβος για τον Θεό.

Ο νους της 3ης διάστασης

Ο νους της 3ης διάστασης, μέσα στο σώμα σας, και είναι επίσης και μια προίκα για να βγείτε από την ψευδαίσθηση, είναι εκείνος που βιώνει ανταγωνισμό και αποκοπή κα παράγει σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες που σας οδηγούν μακριά. Αυτός ο νους δεν έχει στόχο να σας φέρει σε ενότητα. Ο ρόλος του είναι να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ψευδαίσθηση συνειδητοποιώντας ότι όλες οι πληροφορίες που ρέουν από εκείνον δεν έχουν αντίκρισμα μέσα στην αλήθεια και δεν οδηγούν πουθενά. Επομένως, είναι μια στημένη φάρσα για να παράγει ένα συγκεκριμένο φάσμα σκέψεων και συναισθημάτων, άρα είναι εκεί για κάποιον λόγο. Ο μόνος λόγος που είναι εκεί είναι για να συνειδητοποιήσετε ότι είναι στημένο. Εκφράζει ένα κομμάτι πραγματικότητας, στο οποίο εσείς δεν θέλετε να συνεχίσετε να συμμετέχετε με τον ίδιο τρόπο, γιατί θέλετε να πάτε παρακάτω.

Αυτός ο νους της 3ης διάστασης δεν γνωρίζει αληθινά φίλο ή αδελφό, δεν γνωρίζει υποστήριξη και αλληλεγγύη, γιατί τα πάντα μέσα από τη δική του οπτική είναι ανταγωνιστικά και τα πάντα για εκείνον συνδέονται με κάποιον που δίνει και κάποιον που παίρνει. Είτε αυτό που παίρνει είναι αγάπη, είτε λεφτά, είτε γενναιοδωρία, είτε καλοσύνη, όλα σ' αυτόν τον νου ισολογίζονται, μετριούνται και αξιολογούνται σε μονάδες. Μπορεί να μην είναι κερματικές μονάδες, αλλά είναι μονάδες που είτε θα δώσουν ή θα πάρουν. Και ότι κι αν κάνετε μ' αυτόν τον νου, δεν θα μπορέσετε μ' αυτόν να νιώσετε και να βρείτε ποιοι είστε πραγματικά.

Καθώς η νέα συνειδητότητα εξελίσσεται μέσα σας και η «εγκυμοσύνη» σας είναι προχωρημένη και στη νέα χρονιά ετοιμάζεστε για μια γέννα, είναι σημαντικό ν' αλλάξετε τη ζυγαριά της λειτουργίας σας. Εσείς ακόμα δίνετε μεγάλη σημασία σ' αυτό το μυαλό και αυτό σας εγκλωβίζει στη δική του συχνότητα και στους δικούς του τρόπους. Εάν όμως για ένα λεπτό στεκόσασταν λίγο πιο πίσω και συνειδητοποιούσατε ότι αυτά που παράγει η λογική σας είναι οι παραγωγές απλώς του λογικού σας μυαλού. Εάν παρατηρούσατε από απόσταση το τι ακριβώς κάνει και πώς λειτουργεί μαζί σας, θα ήταν τόσο ξεκάθαρο το παιχνίδι που παίζει.

Αυτός ο νους σας οδηγεί πάντα στη Κοιλάδα με τις Σκιές, γιατί αυτός είναι ο τόπος του, η χώρα του. Η λογική σας δεν μπορεί να σας οδηγήσει στο Βασίλειο των Ουρανών, στο βασίλειο της ψυχής σας.

Έχετε έρθει για να αποκτήσετε κυριότητα πάνω του, ότι είστε μεγαλύτεροί του, ότι είναι υποδεέστερος από σας. Η ανάγκη σας, όπως γεννιέται μέσα από την ψυχή σας και τον αληθινό σας εαυτό, δεν είναι να παραμείνετε έρμαιο και υποταγμένος σ' ένα εργαλείο. Το πεπρωμένο σας είναι να είστε κύριοι των εργαλείων, όπως είστε κύριοι του υπολογιστή σας, του πλυντηρίου σας, του ψυγείου σας. Είστε κύριοι των εργαλείων της ζωής σας. Ο λογικός νους είναι ένα εργαλείο φτιαγμένο για συγκεκριμένη χρήση, για συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, για συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή για να βιωθεί η κατάσταση της αποκοπής και να φανεί η ψυχή. Αυτή η εποχή κλείνει. Ζείτε σε ιστορική εποχή και έχετε φτάσει στο τέλος μιας «εγκυμοσύνης».

 Το Κρυστάλλινο 2008

Ετοιμάζεστε να γεννήσετε μέσα στο 2008 ένα καινούργιο «μωρό» γεμάτο κρυστάλλινη δόνηση, γεμάτο από τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που μιλά για απεριόριστες δυνατότητες. Ένα κρυστάλλινο μωρό που αρνείται να παραχωρήσει την εξουσία του εαυτού σε οποιονδήποτε άλλο. Ένα κρυστάλλινο μωρό που θέλει να είναι απόλυτα παρόν μέσα στο σώμα του και κανένας άλλος να μην είναι κυρίαρχος πάνω στο μεγαλείο της μοναδικότητάς του. Και αυτή μοναδικότητα υπάρχει ήδη μέσα σας. Αυτό που ετοιμάζεστε να γεννήσετε είναι τον δικό σας Κρυστάλλινο Εαυτό. Ετοιμάζεστε να γεννήσετε ένα ακόμα μέρος της πραγματικής σας υπόστασης.

Ένα μέρος του εαυτού σας θύμωνε με τον εαυτό αλλά στην πραγματικότητα θύμωνε με τους περιορισμούς της λογικής, θύμωνε με το εργαλείο. Είχατε μια μάχη επί χιλιετίες, αλλά αυτή η μάχη δεν ήταν στην πραγματικότητα με τον Θεό, η μάχη σας ήταν με τον εαυτό σας απέναντι στο εργαλείο. Είχατε στοίχημα ότι θα γινόσασταν κύριοι του εργαλείου, ότι θα καταλαβαίνατε τη διαδικασία του και τη λειτουργία του, τους μηχανισμούς του, θα καταλαβαίνατε πόσο περιορισμένο είναι και ποιες δυνατότητες έχει να παράγει τι. Αυτός ήταν ο θυμός σας. Δεν αφορούσε τη δημιουργία και τον Θεό. Τότε, έτσι φαινόταν. Καθώς όμως γίνεστε κάθε μέρα πιο σοφοί, και λίγο περισσότερο απ' αυτό που αληθινά είστε, μπορείτε να κατανοήσετε ότι τα προηγούμενα που έχετε με τον Θεό και την Εστία δεν είναι αληθινά.

Με τον Θεό δεν είχατε ποτέ τίποτα να μοιράσετε. Γιατί είστε κομμάτι του, είστε οι ίδιοι Αυτός. Με την Εστία δεν έχετε κάτι για να συγκριθείτε γιατί δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε όμοια και ίδια, ομοούσια και αδιαίρετα. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, που εσείς μπορεί να νιώθετε χωριστοί, η ενεργειακή σας ταυτότητα συνεχίζει να είναι ομοούσιο και αδιαίρετο. Δεν είστε χωριστοί, δεν είστε μια άλλη οντότητα. Δεν είναι το δικό σας καλό μείον για το καλό του διπλανού σας. Ούτε εάν βγάλετε εσείς περισσότερα λεφτά, αυτά θα λείψουν από εκείνον που κάθεται πίσω σας. Αυτοί δεν είναι οι νόμοι λειτουργίας του αληθινού κόσμου. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις του λογικού νου.

Είστε ακόμα και αυτή τη στιγμή, ομοούσιοι και αδιαίρετοι μεταξύ σας, όλη η ανθρωπότητα. Αυτό είναι το μεγαλειώδες μυστικό που έχετε ν' αποκαλυφθεί σταδιακά. Όλη η ανθρώπινη φυλή είναι επίσης ομοούσια και αδιαίρετη με όλα όσα υπάρχουν στο σύμπαν. Και τίποτα δεν υπάρχει, δεν έχει υπάρξει και δεν θα υπάρξει, που δεν θα είναι ομοούσιο και αδιαίρετο, γιατί όλα γεννιούνται από το ίδιο Ένα ον, από μια Κοιτίδα, από ένα Υλικό. Αυτό το Υλικό είναι μια σοφή διάνοια. Πώς θα μπορούσε ποτέ να ήσασταν κάτι άλλο;

Δεν σημαίνει τίποτα η λέξη άνθρωπος, ούτε το ονοματεπώνυμό σας. Δεν σας γνωρίζουμε επειδή έχετε ταυτότητες, δεν ξέρουμε τον καθένα σας επειδή έχετε βαπτιστεί. Σας ξέρουμε γι'αυτό πουείστε αληθινά. Αυτό που υπάρχει πάντα και θα υπάρχει πάντα. Αυτό που είναι η αλήθεια σας και αυτό είναι το μέρος του Θεού μέσα σας.

Η Κρυμμένη Αγάπη

Καθώς εσείς εργάζεστε δουλεύοντας τις οπτικές γωνίες πολλαπλών πεδίων, η τάση σας είναι εξαιτίας της λογικής, ν' απαξιώνετε τη λειτουργία σας σ' αυτό το μεγαλειώδες φάσμα πεδίων. Για παράδειγμα, λέτε «σήμερα δεν έκανα πολλά πράγματα. Είχα αυτό το θέμα, αλλά δεν το διαχειρίστηκα σωστά και θύμωσα ή μπήκα στο διαχωρισμό». Ο αληθινός εαυτός δεν λέει έτσι. Έχει άλλη γλώσσα για να μεταφράζει αυτά που βιώνει. Νομίζετε ότι υπάρχετε μόνο τη στιγμή που υπάρχει ένα ζήτημα. Αυτό όμως είναι ένα κόλπο της λογικής για να σας εγκλωβίζει και να σας κάνει να νομίζετε ότι αυτό το ένα θέμα είναι τεράστιο, τόσο ώστε να χάνετε τον εαυτό σας.

Μέσα σε κάθε μέρα διαχειρίζεστε πολλά πεδία γιατί καλείστε να απαντήσετε, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, σε πολλά ερωτήματα και θέματα - άλλα είναι θέματα υλικά, άλλα είναι θέματα που αφορούν ένα αόρατο κόσμο και είναι συναισθηματικά θέματα, αλλά είναι θέματα είναι αντιληπτικά και αυτά έρχονται κυρίως από την τέταρτη διάσταση και έχουν να κάνουν κυρίως με νοητική διεύρυνση, και άλλα είναι ψυχικά θέματα και αφορούν την αφομοίωση όλων των άλλων πεδίων.

Αγαπητοί μας φίλοι, οφείλετε απέναντι στον Θεό, και τον Ανώτερο Εαυτό να είστε μεγαλόκαρδοι και μεγαλόθυμοι απέναντι στον εαυτό σας, να αγαπήσετε τον εαυτό σας για όλα αυτά που κάνει κι ας μην κατανοεί πλήρως, το πόσα διαχειρίζεται και διαπραγματεύεται σε μια μέρα.

Εσείς μπορεί να νομίζετε ότι αναλώνεστε ανόητα μέσα στην καθημερινότητα, όπως συμβαίνει και στην Χαριτίνη όταν μαγειρεύει, όπου πολλές φορές νιώθει πιεσμένη γιατί πρέπει να σκεφτεί τι θα μαγειρέψει, πρέπει να ψωνίσει αυτά που θα χρειαστούν, πρέπει να φτιάξει το φαί, όμως τα κάνει. Στο τέλος της ημέρας σκέφτεται τι άραγε θα πρέπει να μαγειρέψει την επομένη και νιώθει δυσφορία και απογοήτευση σκεπτόμενη ότι θα' πρεπε αυτή η ζωή να είναι πιο ωραία αντί ν' ασχολείται με το μαγείρεμα και τα υλικά που θα χρειαστούν.

Κι ενώ εκείνη σκέφτεται να βρει αλχημικούς τρόπους να μαγειρεύει, θα της άρεσε να την πάμε σ' ένα σεμινάριο όπου θα μάθει να υλοποιεί και να εμφανίζει απλώς το φαγητό, εμείς την διδάσκουμε και μαζί μ' αυτήν και όλους, ότι η αγάπη είναι όλα αυτά που ζει. Γιατί, παρόλο που βαριέται και δυσανασχετεί για όλα τα διαδικαστικά - ψώνια, προετοιμασία, μαγείρεμα- και σκέπτεται ότι μόλις οι άλλοι κάτσουν στο τραπέζι σε δέκα λεπτά θα έχουν τελειώσει, και θα πρέπει να τα πλύνει και να καθαρίσει την κουζίνα, τα κάνει. Αυτό λοιπόν ακριβώς είναι πνευματικό. Για να γίνουν όλα και να κάνει κάποιος όλα αυτά, χρειάζεται να έχει αγάπη. Από αγάπη αντέχετε τις «αγγαρείες», και όχι από υποχρέωση. Σκεφτείτε το. Αυτό που σας κάνει κάθε μέρα να κάνετε αυτά που θεωρείτε άχαρα, είναι η αγάπη που υπάρχει κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια.

Η αγάπη έχει τη δύναμη να ξεπερνάει τον περιορισμό της λογικής, που λέει «βαριέμαι». Υπάρχει μέσα μας μια ενέργεια, που ξεπερνά όλα όσα λέγονται στην επιφάνεια του μυαλού σας, που είναι θορυβώδη, πομπώδη και ικανά ν' ανατινάξουν όλο το σύμπαν. Κι όμως υπάρχει κάτι μέσα σας που αντέχει, που σας δίνει την ενέργεια να παράγετε, να δημιουργήσετε και να κάνετε... το φαί για την οικογένεια σας, τα λεφτά που χρειάζεται να βγάλετε για να συντηρήσετε την οικογένειά σας, την υπομονή που χρειάζεται για ν' αντέξετε την γκρίνια των παιδιών σας και να τα βοηθήσετε.

Υπάρχει κάτι μέσα, που παρόλο που θυμώνετε και δυσανασχετείτε, σας κάνει κι αντέχετε και παρέχετε την υπηρεσία σας στους άλλους. Αυτό το «κάτι» είναι ο αληθινός σας εαυτός. Ο αληθινός σας εαυτός έχει τόση αγάπη μέσα του, όμως ακόμα δεν το έχετε καταλάβει εξαιτίας της φασαρίας που κάνει ο λογικός νους, που δεν σας αφήνει να δείτε ποιοι αληθινά είστε.

Κοιτάξτε αυτά που κάνετε κάθε μέρα, τις ρουτίνες, την εργασία σας, τις εξωτερικές δουλειές, και αναρωτηθείτε ποια είναι αυτή η δύναμη που σας υποστηρίζει να τα κάνετε. Θα μπορούσατε να πείτε δεν πάω στη δουλειά, δεν με νοιάζει τι θα φάνε τα παιδιά μου, δεν μ' ενδιαφέρει αν δεν έχω λεφτά για το ενοίκιο, ας μην έχω σπίτι, ας στήσω μια σκηνή κάπου - στην χώρα σας υπάρχει άφθονος ήλιος. Ο λογικός νους μπορεί να σας λέει ότι κάνετε από υποχρέωση. Αυτό που κάνει ο λογικός νους είναι διαστρέβλωση της αλήθειας σας. Δεν το κάνετε από υποχρέωση. Θα μπορούσατε να πάρετε ένα αεροπλάνο και να φύγετε μακριά. Το κάνετε γιατί υπάρχει αλήθεια μέσα σας, και ο εαυτός σας γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια. Ο εαυτός σας έχει αγάπη και η αγάπη έχει δύναμη ν' αντέχει, δύναμη να παραμένει, δεν εγκαταλείπει και ούτε φωνάζει. Η αγάπη δεν διατυμπανίζει την παρουσία της και το έργο που παρέχει. Είναι σιωπηλή. Αυτή είναι η αληθινή σας υπόσταση και γι' αυτό βρίσκεστε σε συνεχή αντίθεση με το λογικό νου.

Ο λογικός νους λέει «είσαι θύμα, είσαι κορόιδο, σ' εκμεταλλεύονται όλοι. Δουλεύεις για να φέρεις χρήματα στην οικογένεια και οι άλλοι τι κάνουν;» Εσείς, οι άντρες, σηκώνεστε την επόμενη μέρα και πάτε πάλι στη δουλειά. Στις γυναίκες ο λογικός νους λέει «κι εσύ που φροντίζεις τα παιδιά και εργάζεσαι κιόλας, οι άλλοι τι κάνουν; Είσαι θύμα, είσαι κορόιδο, είσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης». Έτσι ο λογικός νους σας βάζει σε συνεχή σύγκρουση με τον Θεό που είστε. Ανεξάρτητα από τον νου της 3ης διάστασης, που είναι ήδη ξεπερασμένη, δείτε ότι ακόμα κι όταν δεν είχατε πνευματική επίγνωση, δείτε ότι η αυτή η παρουσία του εαυτού μέσα σας υπήρχε. Δεν χρειαζόταν να την ξέρετε για να υπάρχει. Υπήρχε από μόνη της. Αυτή η αγάπη υπήρχε και δεν ζητούσε να την γνωρίσετε πρώτα, ώστε να υπάρξει μέσα σας. Την πήρατε μαζί σας ως προίκα σας γιατί σας ανήκει και είστε εσείς. Η αγάπη σας είναι που σας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάτε τα παιδιά σας, την οικογένειά σας, πιθανόν τη μητέρα σας, πιθανόν κάποιον ξένο, γιατί αυτό που κάνετε προσφέρει και δίνει σε τόσους πολλούς και όχι μόνο σε σας.

Η αγάπη είναι η δύναμη που σας κρατά να το ζήσετε έτσι «άχαρα». Και είναι η αγάπη που έχετε στα σπλάχνα και στην καρδιά σας που σας ανοίγει τον εαυτό για να παραμείνετε σε διαδικασία προσφοράς. Θα πείτε ότι υπάρχουν τόσα διαζύγια σ' αυτόν τον κόσμο, γιατί; Κάποια συμβαίνουν γιατί αποτελούν μάθημα εξέλιξης για τα δύο μέρη, άλλα διαζύγια συμβαίνουν γιατί μπορεί το μάθημα να γίνεται κατανοητό, αλλά το άτομο δεν μπορεί να το φέρει σε σημείο αφομοίωσης και βιωματικής εφαρμογής. Π.χ. Κατανοώ τη διαφορά, το εγώ, αλλά μου είναι αδύνατο να το ξεπεράσω και ν' αγαπήσω. Εκεί, ο ανώτερος εαυτός έχει άλλα σχέδια. Τα ζευγάρια χωρίζουν παρότι μπορεί να έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο το εγώ τους είναι το διαχωριστικό στοιχείο, προκειμένου να βρεθούν σε πιο πρόσφορα εδάφη για να μπορέσουν να ξεπεράσουν το «εγώ» μέσω μιας άλλης σχέσης.

Το Βασίλειο της Σκιάς

Τα διαζύγια της γης είναι δοκιμές και προετοιμασία για ένωση ή ένα προσωρινό σταμάτημα της εξελικτικής διαδικασίας ενός όντος. Αυτό δεν είναι καθόλου μεμπτό. Βεβαίως, ο νους που κατοικεί στο βασίλειο της σκιάς θεωρεί ότι όλα τα όντα πρέπει να εξελίσσονται. Έτσι δεν είναι; Η χώρα των σκιών έχει μόνο απαιτήσεις. Δεν διαθέτει κατανόηση, αλλά απαίτηση. Στην χώρα των σκιών, όλα τα πλάσματα οφείλουν σήμερα και τώρα να εξελιχθούν, και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το αντίθετο. Αυτός είναι ένας εξαίρετος τρόπος για να δεσμεύσει και να κρατήσει τα πλάσματα μέσα στην χώρα της ως κατοίκους. Εισπράττει από αυτά φόρους, πιστέψτε μας. Εισπράττει δικαιώματα από τα πλάσματα που εγκλωβίζονται εκεί φοβούμενα και αυτά πληρώνουν φόρους ως κανονικοί πολίτες. Φυσικά, ο νομάρχης της χώρας αυτής θέλει να εισπράττει πάντα περισσότερο. Η φροντίδα του είναι να μεγαλώσει η χώρα των σκιών. Δεν έχει τοποθετηθεί εκεί από τον Θεό για να είναι στάσιμος, πρέπει κι αυτός να εξελιχθεί. Άρα πρέπει ν' αυγατίσει τη χώρα του. Πρέπει να φτιάξει κι άλλους δρόμους, παρακάμψεις, αερογέφυρες, ώστε οι κάτοικοι της χώρας του να νιώθουν άνετα αφού τους παρέχουν όλα όσα χρειάζονται για να κινηθούν και να ζήσουν και να βρίσκονται εκεί. Βεβαίως, μπορεί να μην τους παρέχεται αυτή η αίσθηση της αγάπης, της καλοσύνης, της αποδοχής, της ευλογίας, αλλά έχουν όλα όσα χρειάζονται: δρόμους, σπίτια, φως, οικιακές συσκευές. Είναι μια χαρά, απλώς ίσως να μην είναι πολύ ευχαριστημένα, αλλά όταν κοιτάξουν γύρω τους βλέπουν ότι έχουν τόσα πολλά πράγματα που μάλλον είναι αδικαιολόγητοι όταν παραπονιούνται, μάλλον είναι ψυχολογικό τους θέμα ότι δεν βολεύονται σ' αυτή την καλή χώρα, που παρέχει αυτά τα καλά πράγματα.

Για το Πνεύμα και την Εστία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ότι κάποιος δεν θέλει να εξελιχθεί. Γιατί δεν γίνεται κάποιος να μην εξελιχθεί! Γιατί ακόμα κι όταν γυρνάει στη χώρα της σκιάς, κι αυτό μέσα στην εξέλιξή του είναι. Είναι εξέλιξη και αυτό. Η περίοδος του φόβου είναι περίοδος εξέλιξης. Είναι αναπόφευκτη η επιστροφή στην Εστία, πιστέψτε μας.

Μπορεί κάποιος να μείνει αιώνες στη χώρα των σκιών, αλλά όλους αυτούς τους αιώνες θα νιώθει δυσφορία, μέχρι που θ' αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχει τίποτα αληθινά στάσιμο ή αληθινά πισωγύρισμα για το πνεύμα. Είναι αναπόφευκτό ότι όλες οι ψυχές στην Εστία θα φτάσουν. Ακόμα και το βασίλειο της σκιάς εξέλιξη είναι και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχουν τέρατα αληθινά. Κι αν φτιαχτούν, αποτελούν εργαλεία για να βοηθήσουν την ψυχή να βρει τον δρόμο της. Δεν υπάρχουν εχθροί πραγματικά, γιατί οι εχθροί είναι εξαιρετικά εργαλεία για να βρει κάποιος τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην πραγματικότητα, όλα είστε εργαλεία - ο ένας για τον άλλο - για να βρείτε όλοι τον δρόμο σας.

Όλοι προκαλείτε και σας προκαλούν, σπρώχνετε και σας σπρώχνουν, ρωτάτε και σας ρωτάνε. Όλοι είστε ζωντανά μέρη, ζωντανά εργαλεία μεταξύ σας για να επιστρέψετε όλοι μαζί εκεί που θέλετε. Το βασίλειο της σκιάς που τόσοι άνθρωποι φοβούνται είναι γιατί δεν αφήνουν να νιώσουν την σοφία της Διάνοιας του Θεού. Εάν εμπιστευθείτε τον Θεό, ότι είναι αγάπη, είναι αναπόφευκτο το να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια αυτού που τώρα ακούτε: όλες οι χώρες των σκοταδιών είναι εργαλεία. Κανένας δεν καταδικάζεται σε κάτι, όλοι εξελίσσονται. Όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου συνειδητότητας, θα περάσουν για κάποια διαστήματα από το βασίλειο της σκιάς. Τους χρειάζεται ως εργαλείο εξέλιξης. Άλλες φορές χρειάζεται να είστε μόνο στο βασίλειο του φωτός, ενώ άλλες φορές χρειάζεστε μια εξελικτική παράκαμψη και έτσι περνάτε για λίγο από το βασίλειο της σκιάς για να προχωρήσετε παρακάτω στο φως.

 Αγαπητοί μας φίλοι, είναι μια τόσο σημαντική περίοδος. Το λέμε με ένταση και έμφαση. Ανοίγουν σαν τριαντάφυλλα μπροστά σας οι επόμενοι μήνες, που φέρνουν ένα δυναμικό αναγέννησης του εαυτού σας. Και είναι τόσο μεγάλη ιστορικά περίοδος γιατί αυτά που θα συμβούν μέσα στο 2008 έχουν την δυνατότητα να σας απογειώσουν στην έκσταση της αληθινής σας ύπαρξης, να σας απελευθερώσουν από τα δεσμά του λογικού νου, να πάρετε την αληθινή σας θέση και να γίνετε οι σοφοί κύριοι της ζωής σας.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τελειώνουν στον κόσμο σας. Αυτά δεν μπορείτε να τ' αλλάξετε. Υπάρχετε. Είστε. Αυτό δεν αλλάζει. Είστε ό,τι υπάρχει και ό,τι υπάρχει είστε. Δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή σ' αυτό. Πολύ σύντομα μπορείτε να βρεθείτε στην έκσταση του είναι και να νιώσετε ότι η διαδρομή δεν άξιζε απλώς τον κόπο, αλλά να διηγηθείτε την ιστορία της σαν παραμύθι σε άλλους κόσμους. Δημιουργείτε αυτό που είστε και αυτό που είστε ζείτε. Γι' αυτό είστε αποφασισμένοι να ζείτε όλο περισσότερο αυτό που αληθινά είστε. Γιατί αυτό που είστε τώρα, δεν είναι πλήρως αυτό που είστε, γι' αυτό υπάρχουν ακόμα προκλήσεις και ψίχουλα στον δρόμο για να βρείτε τη συνέχεια.

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τίποτα το οποίο δεν είστε. Και αυτό δεν αλλάζει. Και αυτά που ακούσατε δεν μπορούν ν' αλλάξουν και το μόνο που δεν αλλάζει είναι η αλλαγή. Δεν μπορείτε να είστε ίδιοι ούτε καν ανάμεσα σε δύο δευτερόλεπτα. Κάθε δευτερόλεπτο δημιουργείτε αυτό που είστε. Αυτό που είστε δεν είναι ατομικό, παρότι τώρα έχετε την υπέροχη ευκαιρία να το βιώσετε από την οπτική της μονάδας. Όταν χαθείτε μέσα στην μονάδα, όταν βυθιστείτε στον κόσμο που νιώθετε, εκεί νιώθετε ανακούφιση της απώλειας της ατομικότητας. Κανείς δεν θέλει να ζήσει μόνος και κανένας δεν μπορεί. Η μεγάλη ανακούφιση έρχεται όταν δεν χρειάζεται να είστε εσείς οι μονομάχοι της ζωής σας και είστε μαζί με άλλους και μοιράζεστε τη διαχείριση και τα θέματα. Τότε δεν ανταγωνίζεστε, αλλά συνυπάρχετε.  

Υπάρχει μια ερώτηση:

Τι θα συμβεί με τα οικονομικά συστήματα της γης, τι θα συμβεί με την οικιακή οικονομία;

Πριν απαντήσουμε, πρέπει να σας θυμίσουμε ότι αυτό που θ' ακούσετε είναι αυτό που τώρα φαίνεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Πολλά αλλάζουν στην πορεία, καθώς εσείς γίνεστε αυτό που είστε. Αυτό που θ' ακούσετε είναι αυτό που φαίνεται από τη δική μας οπτική ως πιθανότερη μελλοντική εξέλιξη.

Στην γη, πρόκειται να συμβούν ριζικές αλλαγές των οικονομικών συστημάτων. Δεν εννοούμε αναπροσαρμογές, εννοούμε ριζικές αλλαγές. Δεν είναι μέσα στην ενέργειά μας και γι' αυτό ελπίζουμε να μην παρανοήσετε την ενέργεια που μεταφέρεται αυτή τη στιγμή. Αυτές οι ριζικές αλλαγές θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να πραγματοποιηθούν. Οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά βρίσκονται στο 1/10 του δυναμικού τους. Μέσα στο 2008 θ' αρχίσει να φαίνεται περισσότερο απ' αυτή την ριζική αλλαγή. Κοιτάτε σ' ένα ορίζοντα περίπου 10 ετών για να συναντήσετε τις οικονομίες σας σε μία νέα δομή.

Χρειάζεται τόσος χρόνος γιατί πρόκειται για πλήρη αλλαγή δομής, η οποία συνδέεται και με αλλαγές που θα συμβούν στην κοινωνία. Κατά την κρίση μας, χωρίς να θεωρούμε τους εαυτούς μας αυθεντίες, ο χρόνος είναι επιεικής με την έννοια ότι οι σχετικές αλλαγές είναι εκ βάθρων αλλαγές της λειτουργίας των κοινωνιών και της οικονομίας τους. Τον αιώνα που πέρασε, θα ήταν αδιανόητο να συζητηθεί ότι μια τέτοια αλλαγή θα συμβεί σε 10 χρόνια, γιατί θα έβγαζε τόσο εκτός ισορροπίας την γη, που η ανθρωπότητα θα καταστρεφόταν.

Εντούτοις, η ευελιξία των ανθρώπων μέσα από την αλλαγή συνθηκών έχει διαφοροποιηθεί πολύ και αυτό δίνει δυνατότητα να γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις σε διαστήματα απίστευτα. Ποια είναι η εικόνα για μετά αυτή την δεκαετία; Αυτό θα μπορούσε να είναι θέμα ταινίας/βιβλίου επιστημονικής φαντασίας! Είναι τελείως άλλη η διάρθρωση της παιδείας σας, της οικονομίας, έχουν καταργηθεί τα υπουργεία, δεν υπάρχουν με την γνωστή έννοια υπουργοί -όχι μόνο στην χώρα, γενικότερα, δεν υπάρχει το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζετε, η διακίνηση των οικονομικών αγαθών γίνεται με άλλο τρόπο, δεν υπάρχουν τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί, όπως τώρα τα εννοείτε, έχουν δημιουργηθεί κοινά συλλογικά οικονομικά ταμεία, που τα διαχειρίζονται συμβούλια εκλεγμένα από πολίτες, που αποφασίζουν με βάση τις ανάγκες του συνόλου την σειρά προτεραιότητας στην κάλυψη των αναγκών, έχει αλλάξει η διαχείριση των μικρών και μεγάλων πόλεων, δεν υπάρχουν εκλογές με την τωρινή έννοια, υπάρχουν εκλογές από μερικότερα σύνολα που αφορούν την περιοχή τους, και σαν κριτήριο εκλογής είναι η εκτίμηση που έχουν οι πολίτες για κάποια άτομα που τα θεωρούν σοφά και ικανά και ότι έχουν τις γνώσεις, οι οποίοι δημιουργούν μερικότερους μικρότερους φορείς διαχείρισης των θεμάτων της περιοχής τους και από όλες τις περιοχές υπάρχουν άτομα που χαίρουν εκτίμησης από τους πολίτες και αυτοί αποτελούν συμβούλια βοηθητικά. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα κρατών, δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, όπως ισχύουν τώρα, δεν υπάρχουν ασφαλιστικοί οργανισμοί γιατί είναι διαφορετική η διάθεση των αγαθών, έχουν αλλάξει χρήση οι χώροι της γης, έχουν αλλάξει χρήση οι βιομηχανίες, έχουν αποκαλυφθεί στο ενδιάμεσο τερατώδη σκάνδαλα κατάχρησης και εκμετάλλευσης. Έχετε περάσει μέσα σε 10 χρόνια, από την οπτική του νου της 3ης διάστασης, μια απόλυτη αποσύνθεση, φθορά και καταστροφή των πολιτισμών.

Αυτό ο πενταδιάστατος νους θα το δει ως την απαρχή της αναγέννησης της ανθρωπότητας πάνω σε νέες συλλογικές βάσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης. Με την οπτική αυτή είναι καλό να μην επενδύετε για την εποχή που έρχεται σε ομόλογα και μετοχές, ειδικά σε funds. Εάν θέλετε να επενδύσετε κάπου, επενδύστε σε χώρους της γης που παρέχουν αρκετά υλικά για πρώτους πόρους επιβίωσης, που έχουν νερό, δένδρα, καλλιεργήσιμο έδαφος, που έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να είστε καλά. Επενδύστε σε σπίτια που δεν θα λειτουργούν με βάση τον ηλεκτρισμό γιατί κάποια στιγμή θα σας «εγκαταλείψει» ο ηλεκτρισμός, όπως τον γνωρίζετε. Θα σας αναγκάσουν οι τεχνολογικές συνθήκες να στραφείτε σε άλλους τρόπους θέρμανσης. Φτιάξτε σπίτια που δεν στηρίζονται σε τέτοιες μορφές ενέργειας, αλλά σε μορφές ενέργειας που έρχονται από τη φύση, σε ανακύκλωση των δυνατοτήτων της φύσης, και που δεν στηρίζονται κυρίως σε τεχνολογία.

Τι θα συμβεί στην οικονομία της οικονομίας; Πείτε μας από ποια οπτική θέλετε να σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες. Θέλετε να σας τις μεταφέρουμε από τον νου της 3ης διάστασης ή της 5ης διάστασης, γιατί θα πρέπει να σας πούμε μια τελείως διαφορετική ιστορία. Από ποια οπτική θέλετε ν' ακούσετε;

- Και από τις δύο!

-  Δεν έπρεπε να φανταστούμε κάτι άλλο, λιγότερο, από σας! Μας αρέσουν οι εκπλήξεις σας, μας θυμίζουν... αυτό που είστε... απρόβλεπτο.... απερίγραπτο... πέρα από κάθε στατιστική .... γι' αυτό και μας δυσκολεύετε να κάνουμε προβλέψεις.

Ο νους της 3ης διάστασης βλέπει το μέλλον [θυμηθείτε είναι η δική μας οπτική] της ανθρωπότητας και αυτό που μας λέει είναι ότι το πνεύμα δεν επιφυλάσσει καλά πράγματα, οι οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει μεγάλη ανεργία, υπάρχουν μεγάλα θέματα πόρων, οικογένειες φεύγουν από πόλεις για να βρουν τους πόρους από καλλιέργειες ή την θάλασσα. Ο 3ος νους βλέπει για τις οικογένειες αδιέξοδο, πόνο και δυσκολία. Βλέπει πολλές συγκρούσεις μέσα σε οικογένειες, πολλές διαλύσεις οικογενειών και ζευγαριών, μια περίοδο όπου κανείς δεν ξέρει τι θέλει, τι ζητάει, που να το βρει, κανείς δεν ξέρει γιατί του συμβαίνουν αυτά και όλοι βρίσκονται σε κατάσταση ημι-παράνοιας προσπαθώντας να πιαστούν απ' οτιδήποτε μπορεί να τους προσφέρει ελπίδα - αυτό το οτιδήποτε είστε εσείς, γι' αυτό ετοιμάζεστε, γι' αυτό είστε εδώ, γι' αυτό φέρνετε τον εαυτό σας κάθε μέρα μπροστά στην αλήθεια, για να είστε έτοιμοι, να είστε εκεί και να βρουν ένα χαμόγελο και μια βεβαιότητα πέρα από τη λογική ότι όλα θα πάνε καλά και ότι υπάρχουν λύσεις. Εσείς θα φέρετε τις λύσεις και θα δώσετε τη συμβουλή, εσείς θα δεχθείτε στο τραπέζι σας εκείνους που έχουν πρόβλημα, εσείς είστε αυτοί που θα βγείτε έξω από το σπίτι σας για να μοιράσετε ενέργεια αγάπης και αλληλεγγύης.

Ο πενταδιάστατος νους βλέπει ένα μέλλον διαφορετικό. Βλέπει ένα μέλλον που προσδοκούσαν δισεκατομμύρια ψυχές να συμβαίνει. «Γιούπι, το μεγάλο αλαλούμ της ανθρωπότητας» λέει ο συλλογικός 5διάστατος νου και πανηγυρίζει και γιορτάζει. Βρίσκεται σε τρελή έκσταση καθώς χοροπηδάει τρελός απίστευτα γι' αυτό που συμβαίνει. Επιτέλους, βρήκε τον τρόπο να ενοποιηθεί με τον εαυτό του, που τον έχει ξεχάσει και ο οποίος νομίζει ότι είναι ένας άνθρωπος! Αυτός ο 5διάστατος νους έχει βάλει πράκτορες μέσα στο παιχνίδι του 3διάστατου νου. Τους ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό. Τους έχει δώσει ρούχα, και όλον τον εξοπλισμό που χρειάζονται και τα εργαλεία τους. Σ' αυτούς τους πράκτορες χτυπά τη πόρτα και λέει «τώρα είναι ώρα» βγείτε γιατί εδώ έχουμε τεράστιες εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι για ενοποίηση. Ο 5διάστατος νους βλέπει μια γη σε έξαλλη πανηγυρικά κατάσταση και λέει καθώς κανείς δεν ξέρει τι να κάνει, τι να δεχτεί, τι ν' απορρίψει, ο 5διάστατος νους λέει «τώρα είναι η ευκαιρία, μέσα σ' αυτό θα ενωθώ». Και οι ψυχές των ανθρώπων αρχίζουν κι αναρωτιούνται για διάφορα, για πολλά. Αρχίζουν και ανακαλύπτουν νέους τρόπους να ζουν. Και με την βοήθεια των πρακτόρων, βρίσκουν τον τρόπο να είναι έχοντας αλλάξει τελείως τον τρόπο, ξαναμαθαίνοντας απ' την αρχή το παιχνίδι της ζωής, γιατί υπάρχουν οι πράκτορες έτοιμοι να προπονήσουν, αν εξηγήσουν. Ο νους της 5ης διάστασης βλέπει ότι για την συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας, αυτό είναι για το οποίο οι ψυχές προσεύχονταν, εύχονταν, οραματίζονταν. Γιατί όλες οι ψυχές εύχονταν να ελευθερωθούν, να ξαναβρούν αγάπη, γαλήνη, να ζήσουν σε μια γη χωρίς πόλεμο, εύχονταν να διαλυθούν οι κυβερνήσεις τους, να διαλυθούν οι τράπεζές τους, να καταρρεύσουν τα πάντα και να ξαναφτιαχτούν όμορφα απ' την αρχή. Και οι ψυχές μέσα στα δισεκατομμύρια σώματα, ενώ περνούν από μία απίθανη περίοδο χωρίς βάση, τελικά με τη βοήθεια των πρακτόρων της 5ης διάστασης, επαναπροσδιορίζουν τον εαυτό τους και μετά από 2-3 χρόνια ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους έχοντας μεταλλαχθεί. Δεν είναι απ' τον νου της 5ης διάστασης, το μόνο που συμβαίνει είναι μία απίθανα μεγάλη αλλαγή που καθρεφτίζει απόλυτα την κατάρρευση του εγώ. Όλα όσα χτίστηκαν με βάση το εγώ γκρεμίζονται. «Γιούπι, είμαστε πλέον ελεύθεροι, γίναμε κύριοι» λέει ο συλλογικός νους της 5ης διάστασης. «Είμαι ο νους της ανθρωπότητας, αληθινά της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα έχει βγει από τα δεσμά της και οι άνθρωποι εκπληρώνουν το όνειρό τους, τους πιο βαθείς πόθους της ψυχής τους».

Τα οικονομικά των οικογενειών από τον νου της 5ης διάστασης έχουν ως εξής:

Οι οικογένειες δεν έχουν λεφτά, αλλά δεν τα χρειάζονται. Υπάρχει κάτι σαν νόμισμα και ο νους της 5ης μέσα στις οικογένειες λέει καθώς ξυπνάει το πρωί: «Τι ωραία που ξύπνησα άλλη μια μέρα και σήμερα το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό. Τι κάνουν οι υπόλοιποι στο σπίτι. Είναι μια υπέροχη ημέρα να ευλογήσω τον εαυτό μου καθώς είμαι εδώ παρών μέσα σ' αυτή την αλλαγή που έχει συντελεστεί και είμαι πολύ καλά». Συζητάει τι ωραία φαγητά θα φάνε και αυτά που τρώνε τα μοιράζονται αφού καθένας συνεισφέρει διαφορετικές τροφές. Αυτό που κάποτε συνήθιζαν οι φοιτητικές παρέες, το πάρτυ-ρεφενέ, ένας τρόπος να φάμε παρέα εν ειρήνη και να μου πεις και να σου πω. Και να δούμε τι μπορούμε σήμερα να συνεισφέρουμε στη ζωή, ώστε το αύριο μας να είναι καλύτερο. Ο τρόπος διατροφής έχει αλλάξει μέσα από κατάρρευση του εγώ. Οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο αιθέριοι και δεν χρειάζονται να τρώνε πολύ. Η ενέργεια των σωμάτων είναι διαφορετική και χρειάζονται πολύ λιγότερη τροφή για να είναι πολύ καλά. Στις οικογένειες έχει χαθεί η σκέψη της ασθένειας, κάπως αυτή έχει χαθεί μέσα στο τούνελ της μετάβασης και δεν έχει περάσει στο «μετά». Δεν βιώνουν οτιδήποτε σχετίζεται μ' αυτή τη σκέψη.

Η οικογένεια από την οπτική του 5διάστατου νου έχει πάψει να είναι «οικογένεια» με την έννοια που τώρα εννοείτε. Δεν ζει σ' ένα σπίτι μόνη της. Η έννοιά της έχει γίνει πιο ρευστή. Παιδιά της μιας οικογένειας κοιμούνται στο σπίτι της άλλης οικογένειας, οι οικογένειες συνυπάρχουν, όταν κάποια γυναίκα δεν είναι καλά, τα παιδιά πάνε σε κάποια άλλη, καθώς οι γυναίκες είναι λίγο-πολύ μαμάδες όλων των παιδιών και βοηθούν και διαχειρίζονται, υποστηρίζουν, συμβουλεύουν όλα τα παιδιά. Δεν έχουν την αίσθηση της κτητικότητας της οικογένειας, έχουν αλλάξει πολύ, το ίδιο και οι άντρες. Έχουν απαλλαγεί από την ανάγκη παροχής βιώσιμων καθώς αυτό μέσα στο 5διάστατου είναι κοινή διεργασία δημιουργίας. Οι πόροι και τα βιώσιμα αγαθά δεν προέρχονται από την εργασία per se, αλλά κυρίως από τη διαδικασία της ενεργειακής αίσθησης και διαχείρισης της ενέργειας. Η εργασία είναι λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, είτε σχετίζεται με τη γη ή το σπίτι. Αλλάζουν πολλά πράγματα τρόπους, όπως το εάν πλένετε τα ρούχα σας, εάν σιδερώνετε τα ρούχα σας, εάν πλένετε τα λαχανικά σας, αλλάζει τρόπο η ψυχαγωγία σας καθώς δεν θέλετε καθόλου να βρεθείτε μπροστά στο τετράγωνο κουτί που ονομάζεται τηλεόραση. Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας καταλαβαίνει ότι πρέπει να μείνει μακριά απ' αυτό, γιατί θέλει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να εκφράζεται, θέλει να χορεύει, να γιορτάζει γιατί έχει αλλάξει άρδην η αξία της ζωής. Η αξία έχει πάψει να συσχετίζεται με τα υλικά αγαθά και έχει μεταφερθεί ολόκληρη σε δύο λέξεις: να ... νιώθω καλά.

Μπορώ να νιώθω σήμερα καλά; Είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να καταθέσω για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Και η ανθρωπότητα έχει πάψει να ενδιαφέρεται για όλα αυτά που τώρα αποτελούν τα μείζοντα ζητήματα.....

Την πιο δύσκολη διαχείριση απ' όλους ή, αν θέλετε, το πιο δύσκολο κάρμα έχουν τα άτομα που αυτή την περίοδο είναι σε ηγετικές θέσεις. Αυτά τα άτομα πολύ περισσότερο απ' όλους τους άλλους καλούνται να λύσουν και να διαχειριστούν, να ξεπεράσουν και να μεταμορφωθούν, προκειμένου να υπάρχουν στην επόμενη σελίδα που έχετε διαλέξει. Μην τους αντιπαθείτε γιατί έτσι δημιουργείτε απόσταση από τον εαυτό σας, δεν έχετε κανένα λόγο να τους θεωρείτε αντιπάλους σας, δεν χωρίζετε τίποτα μαζί τους. Καθένας έχει όλα όσα του χρειάζονται για τη διαδρομή του, για να φτάσει εκεί που έχει ορίσει. Δεν χρειάζονται άλλους κριτές απ' έξω. Αυτά που ζουν είναι τόσο δύσκολα και εφ' όλης της ύλης, που αν τους ζούσατε από κοντά θα είχατε όλη τη διάθεση να βοηθήσετε και να συμπαρασταθείτε. Χρειάζονται τη σοφία σας, που βγαίνει από τις καρδιές σας και είναι ενωμένη με μια ανώτερη οπτική και μπορεί να δεχτεί τις διαφορετικότητες και τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης και τα διαφορετικά σημεία ψυχικής ενέργειας και τα διαφορετικά βάρη από το κάρμα.

 Ερώτηση:  Για τα βαθύ μπλε παιδιά, το βαθύ μπλε πεδίο:

Στο μόνο που διαφοροποιείται το πεδίο από τα παιδιά είναι η ποσότητα της ενέργειας που υπάρχει στα παιδιά απ' το πεδίο. Τίποτα άλλο. Πολλοί έχουν αντιληφθεί σε διαλογισμό ή στον ύπνο τους ένα πεδίο βαθύ μπλε. Αυτό είναι το πεδίο, όπου μπορείτε να μεταβείτε ενώ είστε άνθρωποι και μέσα σ' αυτό να κάνετε νέες συμφωνίες, να καταργήσετε γεγονότα, ν' αλλάξετε σκοπό ζωής, να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες, να συζητήσετε με άλλους που επίσης είναι στη για την αλλαγή του σεναρίου σας σ' αυτή τη ζωή. Σ' εκείνο το πεδίο μπορείτε ημισυνειδητά να συνυπάρξετε μ' αυτούς που είναι οι οδηγοί σας, είναι πνευματικοί δάσκαλοι, πλάσματα από την Εστία, που φροντίζουν μέσα από την ενωτική ενέργεια να εξελίσσεται μαζί σας όσο γίνεται το σχέδιο σας ώστε να φτάσει σε μία -ας το πούμε με το νου της τρίτης διάστασης: επιτυχημένη ολοκλήρωση.

Μπορείτε εσείς να προσεγγίσετε αυτό το πεδίο, εάν φανταστείτε αυτό το χρώμα ως συχνότητα, το χρώμα του είναι κάπως μελανί, έχει λίγο βιολετί. Εάν κλείστε τα μάτια σας και μετακινηθείτε μέσα σας στην περιοχή του μη κρίνοντος εαυτού σας, μπορείτε συνειδητά να συμμετέχετε και να έρθετε σ' επαφή με διαδικασίες της ίδιας της ζωής σας. Να ξέρετε ότι αυτό που αντιλαμβάνεστε εκεί ότι συμβαίνει, είναι αληθινό και πράγματι συμβαίνει.

Ελπίζουμε να μην έχετε την προσδοκία να δεχθεί ο νους της 3ης διάστασης ότι αυτά που συμβαίνουν μ' αυτόν τον τρόπο είναι αλήθεια. Ελπίζουμε να είστε πιο πέρα απ' αυτή τη συνειδητοποίηση. Γιατί όσο απομακρύνεστε από εκείνον, τόσο πιο πολύ ανυπόστατα και χωρίς νόημα του φαίνονται αυτά που συμβαίνουν.

Στο βαθύ μπλε πεδίο συνυπάρχουν αστρικά πλάσματα. Θα το λέγαμε Το Πνευματικό Πεδίο των Σύγχρονων Γήινων Αναπροσαρμογών. Κάποτε ήταν το αστρικό, αλλά δεν είναι πια. Το αστρικό έχει καταρρεύσει, ενώ εσείς είστε μια χαρά. Ζείτε κοσμογονικά πράγματα παρότι όχι συνειδητά. Το αστρικό θα έχει συμπτυχθεί ή εξαφανιστεί γιατί δεν το χρειάζεστε πια.

Και λέγοντας αυτά, θα σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας, για τη δυνατότητα μέσω της επιθυμίας σας να συμβαίνουν αυτά τώρα, αυτή την ώρα, σ' αυτή την αίθουσα και σ' άλλες αίθουσες στη γη. Αυτά συμβαίνουν για να θυμηθείτε ποιοι είστε, για ν' αναλάβετε την πλήρη ενέργεια του εαυτού σας, να γίνετε οι παντοδύναμα σοφοί αγαθοεργοί, δημιουργικοί εαυτοί γεμάτοι ανεξάντλητη ενέργεια, μεγαλειώδεις πνευματικοί εαυτοί μέσα στο σώμα.

Και μέχρι την επόμενη φορά,

Να είστε καλά, να νιώθετε καλά,

Να χωρέσετε όσο περισσότερη ειρήνη μπορείτε μέσα σας,

Ώστε να μπορέσετε να φέρετε και όσο περισσότερο Θεό γίνεται μέσα σας.

Και έτσι είναι.

 © Χαριτίνη Χριστάκου.