Σμαραγδένιος Κύκλος


11 Δεκεμβρίου 2015 * Θεσσαλονίκη


Το Ουράνιο Στερέωμα του Εαυτού

Καλώς ήρθατε αγαπητοί μας φίλοι, καλώς σας βρίσκουμε σε μία καινούργια συνεύρεση, σε μία καινούργια χρονικότητα. Είναι τόσο απερίγραπτο ότι καμία επικοινωνία, ποτέ, δε γίνεται ακριβώς μέσα στο ίδιο ενεργειακό πλαίσιο γιατί είναι τόσο απερίγραπτο το με τι ταχύτητες η συνειδητότητα της Γαίας, και η δική σας ατομικά, μετακινείται και αλλάζει, μεταμορφώνεται και ανακαινίζεται.

Μερικές φορές σας συναντάμε, από τη μία φορά στην επόμενη, και είσαστε ολικά αλλαγμένοι. Οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνετε και ο μόνος λόγος είναι ότι στο σώμα εξωτερικά δε μπορείτε να δείτε αυτή την αλλαγή για να την αναγνωρίσετε. Όμως, πράγματι, υπάρχουν φορές που είσαστε σαν ολοκαίνουργιοι, που είναι σαν να έχετε ξαναγεννηθεί και ολόκληρα μέρη των εαυτών σας λάμπουν και φέγγουν τόσο που, μερικές φορές, μας τυφλώνουν, τόσο που μερικές φορές, είσαστε σαν προβολείς προς εμάς, σαν προβολείς φωτός και, στ' αλήθεια, αυτό είναι εκστατικό.

Γιατί είναι εκστατικό όταν το πνεύμα-άυλο επισκέπτεται το πνεύμα σε ύλη και το πνεύμα της ύλης ακτινοβολεί σαν προβολέας. Και τα χρώματά σας λάμπουν και οι χορδές σας πάλλονται και η διάνοιά σας έχει μεταμορφωθεί και οι προθέσεις σας ζωντανεύουν και αυτή είναι μια τέτοια φορά. Και είναι μια φορά στην οποία οι ενέργειες, καθώς τις παρατηρούσαμε από ώρα, μας έκαναν εντύπωση από το φως το οποίο φέρουν. Ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, ακούμε ότι αυτό σας φαίνεται περίεργο. Στην αρχή πάντα ακούγονται περίεργα αυτά. Εσείς κοιτάτε την πραγματικότητα γύρω σας και από αυτήν αποφασίζετε το πώς θα αισθανθείτε.

Όμως, εμείς κοιτάμε την ίδια σας την ενέργεια, κοιτάμε τα χρώματα σ' όλο το ενεργειακό σας πεδίο και έτσι σας αναγνωρίζουμε. Κοιτάμε τον παλμό σας και είναι αλλιώτικος -πιστέψτε μας- είναι λαμπερός. Δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν αυτός ο παλμός και πόσο ήταν το φως που εκπεμπόταν -σαν σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις, εμπειρίες, επιγνώσεις- ένα χρόνο πριν με το πώς είσαστε τώρα. Πολλοί πιστεύετε ότι τώρα είσαστε χειρότερα από ό,τι ήσασταν ένα χρόνο πριν αλλά, αγαπητοί μας, αυτό είναι απλώς μια από τις αυταπάτες της τρίτης διάστασης.

Πιστεύετε πως η ποιότητα της συνειδητότητάς σας εξαρτάται από το πόσα λεφτά έχει η τσέπη σας όμως, αγαπητοί μας, η ποιότητα της συνειδητότητάς σας δεν έχει καμία σχέση με το πόσα χρήματα έχει η τσέπη σας. Η ευτυχία σας δεν έχει καμία σχέση με το τι έχει η τσέπη σας ή το τι έχει το σπίτι σας. Η χαρά σας δεν έχει καμία σχέση με το τι αποκτήματα έχετε αποκτήσει. Σίγουρα αυτά, για εσάς -από την οπτική και το σκεπτικό της μεριάς των εαυτών σας που ακόμα σας βλέπει σαν ανθρώπους- είναι πολύ σημαντικά.

Όμως, εμείς θα σας πούμε σήμερα -καθώς έχουμε πλαισιώσει αυτό το χώρο και τον ευρύτερο χώρο πέρα από αυτόν- θα σας πούμε σήμερα ότι τα χρώματα και το φως της συνειδητότητάς σας είναι πολύ πιο ισχυρό και πολύ πιο λαμπερό από ποτέ πριν. Ένα χρόνο πριν ήσασταν πολύ διαφορετικά -πιστέψτε μας.

Κάποιοι αναρωτιούνται: «Μα ένα χρόνο πριν δεν είχαν κάνει επικοινωνία εδώ». Μα, αγαπητοί μας φίλοι, κάθε φορά που κάνουμε επικοινωνία επικοινωνούμε ακαριαία με όλους όσους έρχονται σε επαφή μ' αυτά τα οποία λέγονται. Και κάθε φορά τους βλέπουμε ακόμα κι αν είναι έτη, δεκαετίες ή και αιώνα μπροστά. Ακόμα κι αν ήτανε στο χρόνο πίσω. Με ένα μαγικό τρόπο, όταν κοιτάτε από την οπτική του πνεύματος, βλέπετε όλους όσους έχουν συνδεθεί με το μήνυμα, το περιεχόμενο της επικοινωνίας. Οπότε, μην απορείτε. Σας γνωρίζουμε έναν προς έναν και γνωρίζουμε πόσες φορές έχουμε συνδεθεί μαζί, πόσες φορές οι συνειδητότητες έχουν συνδεθεί και απ' τις δυο μεριές του πέπλου, καταλύοντας για λίγο τους χώρους και τους χρόνους.

Και, αγαπητοί φίλοι, πρέπει να πείτε πρώτα εσείς συγχαρητήρια στους εαυτούς σας: διανύσατε τη δύσκολη χρονιά της θεϊκής μαγείας και, ξέρετε, οι θεϊκοί μάγοι είναι πάντοτε απαιτητικοί γιατί σημαίνει ότι ανεβαίνουν πολλά επίπεδα με τη μία. Όμως, αγαπητοί φίλοι, γίνατε μάγοι, παρότι δεν το συνειδητοποιείτε. Γίνατε αλχημιστές με την ύλη και αυξήσατε πολύ περισσότερο την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε την ύλη.

Αρχίσατε για λίγες στιγμές και κάποιες φορές να αισθάνεστε ότι μπορείτε να κυριαρχήσετε σ' αυτό που φαίνεται σαν εξωτερική, υλική σας πραγματικότητα. Και αυτή ήταν μια χρονιά που ζήτησε επανειλημμένα από εσάς να πάρετε θέση και στάση συνειδητότητας, που σας ζήτησε να κρατηθείτε και να κρατήσετε τη νέα συνειδητότητα ορθή και ρέουσα μέσα σε αλλαγές, μέσα σε μεγάλα διλήμματα και μέσα σε μεγάλες προκλήσεις. Αυτή η χρονιά, λίγο πολύ, σας ζήτησε να αποφασίσετε ότι θα είστε κύριοι της ύλης και δε θα τρέχετε από πίσω της. Αυτή η χρονιά το ζήτησε με διάφορους τρόπους: με μεγάλους και με μικρότερους, πιο λεπτοφυείς, τρόπους. Και η επόμενη χρονιά, η χρονιά που έρχεται, δεν είναι παρά μια φυσική συνέχεια της χρονιάς η οποία σε λίγο ολοκληρώνεται. Σε λίγο το ηλιοστάσιο θα είναι στην πόρτα σας, σε λίγο όλη η βαθιά εσωτερική ζύμωση που συμβαίνει μέσα σας θα έρθει σε μια ολοκλήρωση και, σιγά-σιγά, οι νέοι σπόροι θα αρχίσουν να φυτεύονται μέσα στη συνειδητότητά σας.

Και σήμερα, σ' αυτή την επικοινωνία, σ' αυτή την επαφή των δύο πλευρών του πνεύματος, των ενσαρκωμένων και των μη, ερχόμαστε να δώσουμε λίγες πληροφορίες, όπως ακριβώς το είχαμε συμφωνήσει πολλές φορές, για το τι είναι αυτό που μπορείτε να περιμένετε τη χρονιά που έρχεται αλλά -το πιο σημαντικό- ποιο είναι το πνευματικό ζητούμενο και πού οδηγείται η συνειδητότητα. Γιατί, αγαπητοί φίλοι, ανάλογα με το πού οδηγείται η συνειδητότητά σας εκεί θα οδηγηθεί, τελικά, και η εκδηλωμένη υλική πραγματικότητα.

Έχουμε ήδη πει ότι, η χρονιά που πρόκειται να ανοίξει με το ηλιοστάσιο, είναι μια χρονιά σταθεροποίησης. Τι εννοούμε ακριβώς μ' αυτό: εννοούμε ότι είναι η χρονιά του Ουράνιου Στερεώματος. Όχι του άυλου ουράνιου στερεώματος αλλά του Ουράνιου Στερεώματος της δικής σας υπόστασης, του δικού σας εαυτού. Πολλοί αναρωτιούνται ακαριαία: «τι θα πει αυτό;». Και είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε.

Καταρχήν, να σας παρουσιάσουμε αυτούς οι οποίοι είναι σήμερα εδώ. Σήμερα εδώ είναι σύσσωμος ο Σμαραγδένιος Κύκλος, είναι η οικογένεια της Μαρίας και είναι και η οικογένεια του Μιχαήλ. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύναξη ενεργειών, για λόγους τιμής για τη διαδρομή και τη διαδικασία η οποία συντελέστηκε μέσα στο διάστημα της χρονιάς που τρέχει, γιατί αυτές ήταν οι κύριες λειτουργικές ενέργειες τις οποίες, πολύ βαθύτερα και πολύ πιο εσωτερικά αφομοιώσατε, γιατί κρατήσατε τη δύναμη του Μιχαήλ, γιατί υποστηρίξατε την αγάπη της Μαρίας και γιατί λειτουργήσατε με τη σοφία της εμπειρίας όλων των χρόνων του Σμαραγδένιου Κύκλου.

Επομένως, δε θα μπορούσαν παρά, οι ίδιες οι ενέργειες τις οποίες εσείς στηρίξατε τιμητικά, σήμερα να έχουν περιβάλει όλον αυτόν τον χώρο και όλη αυτή την επικοινωνία, αποδίδοντας τιμές σε σας: στο βαθμό της ενθύμησης που έχετε ανακτήσει, στο βαθμό που -χωρίς ακόμα πλήρως να πιστεύετε ότι- ο δικός σας ανώτερος εαυτός είναι μια πραγματικότητα, εντούτοις τον τιμήσατε, στο βαθμό που κάνατε δύσκολες επιλογές -αλλά τις κάνετε, στο βαθμό που επιλέξατε την αγάπη, τη σοφία και την εσωτερική σας ισχύ ενάντια στα δεδομένα και κόντρα στους ανέμους της υλικής πραγματικότητας. Και δε θα μπορούσε παρά να αποδίδονται τιμές, οι τιμές οι αρμόζουσες σε όλους εσάς οι οποίοι αυτή τη στιγμή μας ακούτε.

Κι έτσι, αγαπητοί φίλοι, Ουράνιο Στερέωμα του δικού σας εαυτού είναι αυτό το οποίο η επόμενη χρονιά φέρνει για σας. Η επόμενη χρονιά ανοίγει ένα ιπτάμενο χαλί -θα μπορούσαμε να πούμε. Αυτό το ιπτάμενο χαλί έχει τη δυνατότητα να μείνει ιπτάμενο, δηλαδή να μείνει στεκόμενο σε τίποτα που να φαίνεται ότι ακουμπάει στην ύλη. Και τι είναι αυτό το ιπτάμενο χαλί αν όχι η εσωτερική σας υπόσταση; Η εσωτερική σας υπόσταση δεν αγγίζει τίποτα, στ' αλήθεια, υλικό, η εσωτερική σας υπόσταση αιωρείται πάντα, είναι ενέργεια-φως-συνειδητότητα, αιωρείται πάντα αιθέρια και λεπτοφυώς, παντού όπου βρίσκεστε, παντού όπου πάτε και σε ό,τι πραγματεύεστε, με ό,τι ασχολείστε.

Το Ουράνιο Στερέωμα του εαυτού σας είναι όλη η εσώτερη υπόστασή σας την οποία θα αποφασίσετε, τη χρονιά που σε λίγο ξεκινά σε λίγο, πού ακριβώς θα τη στηρίξετε. Γιατί, αγαπητοί φίλοι, η επόμενη χρονιά σας ζητά να βρείτε το Στερέωμά σας, σας ζητά να βρείτε ως ζώσες συνειδητότητες, ως μέρη του πνεύματος, το δικό σας προσωπικό Στερέωμα. Αυτό, φυσικά, θα δημιουργήσει μια συλλογική κίνηση του συλλογικού Στερεώματος όμως, η χρονιά αυτή απευθύνεται σε κάθε έναν προσωπικά και ατομικά.

Πού, αγαπητό πνεύμα στην ύλη, πού θα βρεις το Στερέωμά σου; Τι θα αποφασίσεις ότι θα πιστέψεις; Ποιον θα αποφασίσεις ότι θα πιστέψεις; Πού θα στηριχθείς; Γιατί η χρονιά που έρχεται θα σε καλέσει με διάφορες αφορμές -για τις οποίες θα μιλήσουμε λίγο αργότερα- να βρεις ξεκάθαρα το δικό σου προσωπικό στήριγμα. Η χρονιά που έρχεται δεν είναι μια χρονιά η οποία θα σε διευκολύνει στο να μετακινείσαι από ένα μικρό πιστεύω σε ένα άλλο μικρό πιστεύω. Σήμερα πιστεύεις ίσως στην οικογένεια του Μιχαήλ που είναι εδώ, αύριο πιστεύεις ίσως στην οικογένεια της Μαρίας και μεθαύριο πιστεύεις ίσως στην οικογένεια του Σμαραγδένιου Κύκλου του Ραφαήλ. Και μεθαύριο ίσως πιστεύεις στην οικογένεια του μεγάλου Δασκάλου Ιησού και αντιμεθαύριο ίσως να πιστέψεις στην οικογένεια του Βούδα.

Όμως, οι ενέργειες τρέχουν και οι ενέργειες ζητάνε ουσιώδη δόμηση. Η Γαία τιμάται -και θα τιμηθεί εντός λίγων ημερών- ιδιαίτερα από τον γαλαξία, καθώς ο γαλαξίας στέλνει ένα τόξο, ή ένα βέλος, ή ένα χωνί προς τη Γαία. Αυτό το χωνί ζητάει τη συμπύκνωση του στερεώματος. Και αυτό σημαίνει ότι, η νέα συνειδητότητα που έχει δημιουργηθεί θα αποφασίσει ποια θα είναι η στήριξή της.

Αυτή η στήριξη σημαίνει ότι ο καθένας σας θα πρέπει να κατασταλάξει στο ποιος, ποια παρουσία, ποια ποιότητα, τι είναι αυτό με το οποίο ο ίδιος -με την ελεύθερή του βούληση- θα αποφασίσει να συνδεθεί πολύ συνειδητά και να συσχετιστεί πολύ στενά. Πού και τι θα είναι αυτό στο οποίο θα εναποθέσει την πίστη του -το λέμε έτσι- το πιστεύω του, το οποίο θα μπορεί να του δώσει τη δύναμη, κάθε μέρα, με συνέχεια και συνέπεια, να προχωρήσει και να κάνει τις αναπροσαρμογές, τις αλλαγές και τις εξελίξεις, να πάρει την καθοδήγησή του, να βρει τη σοφία του εαυτού του και να βρει και να μείνει με την αγάπη μέσα του.

Αυτό το Στερέωμα χρειάζεται οπωσδήποτε στη νέα συνειδητότητα. Δεν είναι, όμως, ένα Στερέωμα που θα το αποφασίσει κάποιος άλλος έξω από εσάς για σας. Είναι ένα Στερέωμα όπου καλείται ο καθένας, μέσα από την ελευθερία της υπόστασής του, να το βρει: ποια είναι η παρουσία την οποία μπορείς εσύ να πιστέψεις γιατί εσύ, απλά, θέλεις να πιστέψεις αυτή την παρουσία. Γιατί αυτή η παρουσία, αυτό το όνομα, αυτή η ενέργεια, αυτή η ποιότητα σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να σταθείς μαζί της, να κρατηθείς από αυτήν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Αυτό πρέπει να το αποφασίσεις. Και αυτό θα κληθείς να αποφασίσεις τη χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγο και θα κληθείς να το εφαρμόσεις στην πράξη προκειμένου να διατηρήσεις, όχι μόνο την ισορροπία σου αλλά προκειμένου να διατηρήσεις τη βεβαιότητά σου ότι μπορείς, όντως, εσύ να επηρεάσεις την υλική πραγματικότητα του εαυτού σου.

Αγαπητοί φίλοι, κάθε ένας σας επηρεάζει το σύνολο μέσα από την προσωπική του, ατομική του, μικρή πραγματικότητα. Και σ' αυτό το βαθμό είναι απόλυτο αυτό που ακούτε. Κάθε ένας σας μπορεί να επηρεάσει ολικά τη δική του ατομική πραγματικότητα. Αλλά για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε Στερέωμα: χρειάζεστε ψυχικό Στερέωμα, χρειάζεστε πνευματικό Στερέωμα, χρειάζεστε μια εσωτερική βάση για τον νου και την καρδιά σας. Χρειάζεται μια βάση που θα είναι συνεχής, και την οποία δεν θα αλλάζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Χρειάζεστε, λοιπόν, την επιλογή της μίας χορδής, της μίας παρουσίας, ή οντότητας, ή οικογένειας η οποία θα γίνει το δικό σας Στερέωμα, απλά γιατί εσείς θα το επιλέξετε. Απλά γιατί θα είναι η δική σας ελεύθερη επιλογή, η επιλογή του νου και της καρδιάς σας.

Σας παρακαλούμε: μη μπείτε σε τεχνητά διλήμματα. Σας παρακαλούμε: μην το κάνετε αυτό άλλο ένα θέμα για τη συνειδητότητά σας. Είναι απλό: πρέπει να βρει ο καθένας σας το δικό του Στερέωμα για την ψυχή. Ποιος είναι αυτός στον οποίο η ψυχή του μπορεί να πιστέψει και στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει για να παίρνει δύναμη, για να έχει διαύγεια, για να νιώθει ασφάλεια και σθένος, για να νιώθει ότι δεν είναι μόνος. Ο νους και η καρδιά σας χρειάζονται το Εσωτερικό Στερέωμα. Και αυτό θα το δημιουργήσετε τη χρονιά που έρχεται. Θα σας δοθούν οι αφορμές να διαπιστώσετε το πόσο αυτό χρειάζεται αλλά και πως, όταν το αποφασίσετε, το πώς αυτή η μία χορδή που θα κρατήσετε, πόση μεγάλη διαφορά θα κάνει για το πώς είναι ο δικός σας ψυχισμός, για το πώς είναι η δική σας διαύγεια στον νου, για το πώς είναι η βαθύτερη, εσωτερική σας ισορροπία. Θα σας κάνει τεράστια διαφορά τους επόμενους μήνες στο πόσο λιγότερους κλυδωνισμούς θα έχετε.

Ξέρουμε ότι, όλοι έχετε εντρυφήσει, όλοι έχετε φλερτάρει και έχετε αγαπήσει πολλές όψεις της μίας Οικογένειας του Πνεύματος. Γνωρίζουμε ότι, όλοι τρέφετε τρυφερά αισθήματα προς διάφορες οντότητες, προς διάφορους δασκάλους. Όμως, αγαπητοί φίλοι, να είσαστε βέβαιοι πως, στην καρδιά σας μέσα, από όλους αυτούς, υπάρχει ένας ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Η καρδιά σας γνωρίζει ήδη το Στερέωμά της. Και αυτό σημαίνει πως ο νους σας τον αναγνωρίζει. Από όλους όσους τρυφερά φέρετε μέσα σας, από όλους όσους τρυφερά έχετε σχετιστεί και αγαπάτε και τιμάτε, υπάρχει κάποιος για σας, ιδιαίτερος και ξεχωριστός στην καρδιά σας.

Μη σκεφτείτε με βάση τίτλους, μη σκεφτείτε με βάση ιεραρχίες γιατί -πιστέψτε μας- δεν υπάρχουν στο ουράνιο στερέωμα. Στο ουράνιο στερέωμα είναι σαν την ουράνια σφαίρα που φτιάξατε: όλες οι χορδές είναι δεμένες μεταξύ τους υποστηρίζοντας η μία την άλλη, δονώντας το Όλον, δονώντας τη  μία συνειδητότητα, δονώντας τον Έναν Εαυτό στον οποίον όλοι ανήκουμε. Επομένως, αγαπημένοι φίλοι και φίλες, απλά αισθανθείτε αυτή την παρουσία, αυτόν τον Δάσκαλο, τον Άγγελο, τον Αρχάγγελο, την Οικογένεια, ό,τι είναι αυτό, όποιος είναι αυτός, ο οποίος είναι το Στερέωμα της καρδιάς σας. Δε μιλάμε τόσο πολύ για τον νου σας γιατί, τώρα που φέρετε την ανθρώπινη υπόσταση, πάντα τα άλματα και οι μεγάλες αλλαγές γίνονται από το σθένος, τη δύναμη και τη σοφία της καρδιάς. Έτσι φαίνεται. Και έτσι σας διευκολύνουμε.

Η καρδιά σας ακαριαία ξέρει ποιο είναι το Στερέωμά της. Ακαριαία ξέρει από πού να ζητάει δύναμη και σθένος. Ακαριαία γνωρίζει ποιος είναι ο πιο οικείος της. Και σ' αυτόν σας καλούμε να στηριχθείτε. Και μ' αυτόν σας καλούμε να συνεργαστείτε πολύ στενά. Αλλά αυτή τη φορά με συνέχεια και με συνέπεια. Αυτή τη φορά σας καλούμε να ξεχάστε ειδικότητες των Ουράνιων Οικογενειών και σας ζητάμε, από αυτόν, ο οποίος θα είναι το δικό σας Στερέωμα, να ζητάτε τα πάντα: να ζητάτε και θεραπεία, να ζητάτε και καθοδήγηση, να ζητάτε και αγάπη και σθένος και σοφία και λύσεις και διεξόδους. Από αυτή τη μία χορδή που είναι το Στερέωμά σας αρχίστε να ζητάτε τα πάντα. Και θα δοθούν.

Γιατί, τώρα αγαπητοί φίλοι, πάτε σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο αφομοίωσης του δικού σας πνεύματος το οποίο σημαίνει ότι πάτε σε έναν άλλο, πιο στενό, συσχετισμό με τον Ανώτερο Εαυτό σας. Το οποίο σημαίνει ότι πάτε σε μια ακόμη υψηλότερη βεβαιότητα -προς απόδειξιν, για τα υλικά σας μάτια- ότι ο Ανώτερός σας Εαυτός είναι πραγματικός κι εσείς είσαστε όντως συνδεδεμένοι μαζί του. Και για να συμβεί αυτό, το οποίο τελικά θα σημάνει την πίστη σας και το πιστεύω σας στο ότι όντως μπορείτε να είστε κύριοι της ύλης, για να συμβεί αυτό, αγαπητοί φίλοι, χρειάζεται τώρα να έχετε ένα Στερέωμα. Χρειάζεται η καρδιά σας να τους αγαπά όλους -όπως το κάνει- αλλά να γνωρίζετε ποιο είναι το Στερέωμα της ύπαρξής σας.

Γιατί αυτή είναι η επικοινωνία του Ουράνιου Στερεώματος του Εαυτού. Γιατί αυτό καλείστε να κάνετε: να στερεώσετε αυτόν τον εσωτερικό λεπτοφυή εαυτό σας, να στερεώσετε κάπου τις σκέψεις σας, να στερεώσετε κάπου το συναίσθημά σας, να στερεώσετε κάπου τον νου σας, να γνωρίζετε πού τον κινείτε, να γνωρίζετε από πού περιμένετε. Και να έχετε μία χορδή, την οποία θα δυναμώσετε τόσο ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να έχετε ξεκάθαρη, συνειδητή επαφή. Και αυτή η χορδή, στο τέλος της χρονιάς, θα είναι μια χορδή του ανώτερου εαυτού σας ανεξαρτήτως του ποιο θα είναι τώρα το Στερέωμά σας.

Είναι ένα χωνί, κυριολεκτικά. Μπορείτε να το δείτε σαν ένα τόξο προς τη Γαία ή σαν ένα χωνί που στέλνει ο Γαλαξίας στη Γαία, που συμπυκνώνει όλα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα. Όλη η χρονιά σας προετοίμασε για το Στερέωμα. Όλη η χρονιά σας ζήτησε μια συμπύκνωση, σας έμαθε να πειθαρχείτε περισσότερο, σας δόμησε καλύτερα, σας ισχυροποίησε πολύ καλά και τώρα, πάτε να βρείτε το ιπτάμενο χαλί σας, το Στερέωμά σας. Πάνω σ' αυτό μπορείτε να μετακινείστε σε όλη την πραγματικότητα της γης, νιώθοντας αυτό το Στερέωμα, νιώθοντας ακλόνητοι, νιώθοντας αγέρωχοι, νιώθοντας τη στήριξη συνεχώς και παντού. Μόνο του δε μπορεί να συμβεί. Θα συμβεί γιατί εσείς θα το ανοίξετε. Θα συμβεί γιατί εσείς θα μείνετε πιστοί εργάτες της μίας χορδής του Στερεώματος της συνειδητότητάς σας.

Τι μέλλει γενέσθαι στον υλικό κόσμο

Αγαπητοί φίλοι, θα συμβούν και πάλι αλλαγές. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Βρίσκεστε στα χρόνια που η πραγματικότητα τουμπάρει, η πραγματικότητα μεταλλάσσεται και -πιστέψτε μας- θα είναι αφέλεια να νομίσετε ότι είναι ίδια. Αν ήταν ίδια τα πάντα θα ήταν σε τάξη και αρμονία. Ο λόγος που γίνεται όλη αυτή η αναστάτωση, ο λόγος που συμβαίνουν όλες αυτές οι αναταραχές, ο λόγος που γίνεται τόσο μεγάλη ανακίνηση των πάντων είναι, ακριβώς, γιατί τίποτε δε μένει ίδιο. Το να νομίζετε ότι η πραγματικότητα δεν έχει κλονιστεί και είναι ίδια όπως ήταν, είναι αφελές. Κοιτάξτε γύρω σας και τα πάντα σάς λένε ότι όλα αλλάζουν. Παρατηρήστε, όχι μόνο τα όρια της Ελλαΐδας αλλά και τα όρια έξω από την Ελλαΐδα και θα το δείτε να συμβαίνει παντού.

Είναι οι χρονιές που τα πάντα αλλάζουν, είναι οι χρονιές που τα πάντα μεταλλάσσονται. Είναι οι χρονιές που, όλη η εργασία που κάνατε εσωτερικά, αρχίζει και παίρνει το μέρος της και τη δύναμή της στην υλική πραγματικότητα. Συνεχίζετε να αλλάζετε τον εαυτό σας, ενώνετε τον άνθρωπο με το πνεύμα, ενώνετε την ύλη με το άυλο και αυτό δε θα μπορούσε παρά να εκδηλωθεί παντού γύρω σας. Και, καθώς αυτό συμβαίνει σε δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια ενσαρκωμένες ψυχές πάνω στη Γαία, αυτό φυσικά εκδηλώνεται σχεδόν σε όλες τις ηπείρους: οι ανακινήσεις και οι αλλαγές και οι αναταραχές. Θα συμβούν κι άλλες.

Η Ευρώπη θα περάσει μεγάλους κλυδωνισμούς τη νέα χρονιά. Κλυδωνισμούς που θα θέσουν, όχι μία φορά αλλά τουλάχιστον τρεις φορές, την ενότητά της επί τάπητος, που θα φτάσει στο παρά ένα της διάλυσης -δεν ξέρουμε αν θα διαλυθεί, η χορδή φαίνεται να γίνεται μια λεπτή τρίχα, δεν ξέρουμε αν θα κοπεί, μπορεί και να κοπεί, δε μπορούμε να σας το αποκλείσουμε. Η δυναμική φαίνεται να οδηγεί την ένωση της Ευρώπης σε πάρα πολύ μεγάλους κλυδωνισμούς.

Είτε κοπεί αυτή η χορδή -και ξαφνικά η Ευρωπαϊκή Ένωση βρεθεί να ανεξαρτητοποιείται σαν κράτη- είτε όχι, ένα έχει σημασία: και με τους δύο τρόπους θα μπορέσει να γίνει η απελευθέρωση των ροών. Μ' αυτό εννοούμε ότι, αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιείται κυρίως για κλείδωμα των ροών. Επειδή, όμως, οι νέες ενέργειες των ενσαρκωμένων ψυχών που έχουν αφυπνιστεί πιέζουν όλο και περισσότερο -τι νομίζετε ότι κάνουν οι άπειροι διαλογισμοί που συμβαίνουν παντού στη Γαία; Τι νομίζετε ότι κάνουν τα αμέτρητα σεμινάρια που συμβαίνουν παντού στη Γαία; Πιέζουν συνέχεια τις ενέργειες των ροών.

Καθώς, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση -από τη μια- ακόμα κοντρολάρει τις ροές και οι Εργάτες του Φωτός -από την άλλη- συνεχίζουν να εργάζονται για το Φως και έτσι συνεχίζουν να πιέζουν τις ενέργειες, αυτό θα οδηγήσει την Ευρώπη, τουλάχιστον τρεις φορές σε μεγάλο κλυδωνισμό. Ό,τι κι αν γίνει να ξέρετε ότι δεν θα είναι λάθος. Να ξέρετε ότι θα είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μπορέσουν να ξαναρεύσουν ελεύθερα οι ενέργειες. Γιατί, το τεστ της Ευρώπης είναι το τεστ της ελευθερίας της ροής μέσα στη συνειδητότητα, είναι η αναπροσαρμογή της συνειδητότητας και η αφομοίωση της νέας συνειδητότητας στο υλικό πεδίο της Γαίας.

Οι Έλληνες -εσείς προς τους οποίους μιλάμε κυρίως- έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα απίστευτο στοίχημα, ένα στοίχημα το οποίο επί 6 ολοκληρωμένα χρόνια -αυτή είναι η έβδομη χρονιά- το κερδίζουν κάθε χρονιά και έχουν κρατήσει το ψυχικό ηθικό όρθιο. Οι Έλληνες έχουν βάλει πλάτες για την αλλαγή της ανθρωπότητας -και θα το πούμε χωρίς φειδώ αυτή τη φορά. Η Ελλαΐδα έχει σηκώσει στους ώμους της το ψυχικό σθένος για όλη την ανθρωπότητα: επί μία επταετία που συμβαίνει αυτή η αναμέτρηση η Ελλαΐδα, μέσα από τις μεμονωμένες ενσαρκωμένες ψυχές, έχει κρατήσει το ενεργειακό πεδίο όρθιο και αυτό σημαίνει ότι, η Ευρώπη θα βρεθεί αναγκαστικά -μοιραία- στον δικό της κλυδωνισμό.

Εάν ο ψυχισμός των Ελλήνων είχε λυγίσει, αυτή τη στιγμή η Ευρώπη θα ήταν σε μια τελείως άλλη κατάσταση γιατί οι ροές θα είχαν κλειδώσει και τα πάντα θα ήταν εν τάξη και ηρεμία. Να δοξάζετε τη δύναμη που έχουν οι ψυχές σας, να τιμάτε την πορεία που έχετε κάνει, την πορεία των προγόνων σας και την πορεία των νέων ψυχών που έχουν γεννηθεί στην Ελλαΐδα, γιατί όλοι μαζί έχετε στηρίξει το ψυχικό σθένος και το ηθικό που χρειάζεται για να μπορέσουν οι ροές να μην κλυδωνιστούν, για να μπορέσουν οι ροές να συνεχίσουν την πίεση, για να μπορέσει η Ευρώπη να αναδιατάξει τις ροές. Και αν αυτό συμβεί, αγαπητοί φίλοι, στην ένωση της Ευρώπης, θα συμβεί σ' όλη τη Γαία.

Επομένως, καταλαβαίνετε ότι, οι πιέσεις, οι οποίες ασκούνται από τον κόμβο της Ελλαΐδας, εξηγούν πάρα πολύ καλά το γιατί σας πιέζουν τόσο πολύ. Είναι λίγο σαν το «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» -έτσι το λέτε στη γλώσσα σας. Είσαστε το αντίπαλο δέος μιας ολόκληρης τάξης πραγμάτων. Μπορεί να σας ακούγεται πολύ ηρωικό αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Η αλήθεια είναι αλήθεια, όπως κι αν ακούγεται και δε σχετίζεται με μετριοπάθειες.

Η αλήθεια είναι ότι 7 χρόνια εκπληρώνετε το χρέος σας -ένα ασυνείδητο χρέος, το χρέος προς την ακεραιότητα των ψυχών σας και το χρέος σας προς την ελευθερία. Επί 7 χρόνια το παλεύετε με όλους τους τρόπους που, μια ψυχή που γεννιέται στην Ελλαΐδα μέσα, γνωρίζει.

Και αυτές οι ψυχές που γεννιούνται μέσα στον χώρο της Ελλαΐδας, γνωρίζουν με πάρα πολλούς τρόπους να παλεύουν για την ελευθερία και γνωρίζουν με πάρα πολλούς τρόπους να βρίσκουν εναλλακτικές ροές. Γνωρίζουν πώς να μη σκύβουν το κεφάλι και πώς να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης κυριαρχώντας στην ύλη, ανεξαρτήτως του πόσο η ύλη τις πιέζει να υποταχθούν. Το Πνεύμα γνωρίζει πολύ καλά σε ποιους ποντάρει και γνωρίζει πολύ καλά πού κρύβει τους άσσους Του. Το Πνεύμα γνωρίζει ποιος μπορεί να σταθεί όρθιος μέχρι τέλους και δεν κάνει ποτέ λάθος στο πού κάνει την ενεργειακή επένδυση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον χρόνο που τώρα φαίνεται, αγαπητοί φίλοι, αυτό έχει να κάνει με την αρχή του χρόνου της Γαίας. Το ότι αυτός ήταν ο χώρος στον οποίο έγιναν οι αρχικές εισροές σήμαινε εξ' αρχής κάτι για τις ψυχές που πάντα ενσαρκώνονταν σ' αυτόν τον χώρο, όπως σημαίνει, φυσικά, και γι' αυτή τη χρονική περίοδο.

Στην Ελλάδα πρόκειται να ξανασυμβούν, οι γνωστές σας πια, τοποθετήσεις συνειδητότητας: δηλαδή και καινούργιες εκλογές. Έτσι όπως φαίνεται η ενέργεια θα συμβούν δύο νέες εκλογές μέσα στην επόμενη χρονιά. Όχι, δε θα πούμε από τώρα το τι σημαίνουν αυτές οι εκλογές. Η ενημέρωση θα γίνει την ώρα που χρειάζεται γιατί πρέπει να κινηθείτε ελεύθερα, έχοντας επιλέξει το δικό σας προσωπικό Στερέωμα.

Πάνω απ' όλα, το μεγαλύτερο μέρος της ποιότητας της ενέργειας καθορίζεται από το βαθμό ελευθερίας της συνειδητότητας. Και, πιστέψτε μας, όσο πιο ελεύθεροι είστε τόσο πιο βαθιές γίνονται οι ροές. Όσο πιο ανεπηρέαστοι είστε τόσο πιο βαθιά μπορεί να ρεύσει η ενέργεια μέσα στον Κρύσταλλο του Αιγαίου. Όσο πιο πολύ τιμάται η ελεύθερή σας βούληση και σας επιτρέπουμε και μας επιτρέπετε να καλλιεργούμε και να εξελίσσουμε την ατομικότητα ως μέρος του όλου, τόσο πιο πολύ ο Κρύσταλλος του Αιγαίου θα βρυχάται και οι απίστευτες, εξαίσιες δονήσεις του θα διαμοιράζονται μέσα στο δικτύωμα της Γαίας. Και τόσο περισσότερες επισκέψεις από λεπτοφυή πεδία του Πνεύματος θα μπορούν να συμβαίνουν για την ανθρωπότητα.

Γιατί θα έρθουν νέοι Δάσκαλοι, άυλοι Δάσκαλοι, θα έρθουν νέοι Αρχάγγελοι, θα έρθουν και νέες Οικογένειες Αγγέλων. Ήδη έχει αρχίσει αυτό να συμβαίνει γιατί ο Κρύσταλλος του Αιγαίου έχει αναπτύξει δύναμη και αυτή αυξάνεται συνεχώς. Αυτό καλεί πολύ πιο λεπτοφυή πεδία αρμονίας, σοφίας και αφομοίωσης της επίγνωσης στη Γαία και εξαίσιες μελωδίες πρόκειται να ακουστούν από τους ουρανούς της γης αλλά και τα εσωτερικά των ενσαρκωμένων ψυχών της Γαίας.

Η Ελλαΐδα θα περάσει δύο τριγμούς σίγουρα μέσα στη χρονιά που έρχεται -όχι, αγαπητοί φίλοι, δεν ανησυχούμε γι' αυτούς, ούτε για σας και δεν πρέπει ούτε εσείς να ανησυχείτε- ο αιθέριος θόλος, που ο Μιχαήλ με τον Ελ Μόρυα έχουν δημιουργήσει πάνω από την Ελλαΐδα, είναι στη θέση του, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί και η Ελλαΐδα δεν κινδυνεύει και αυτό σημαίνει ότι η ενεργειακή αλλαγή που έχει συμβεί δεν κινδυνεύει. Αν κινδύνευε, δε θα μιλούσαμε σήμερα για μια καινούργια χρονιά όπου εσείς στερεώνετε τον εαυτό σας, θα μιλούσαμε για άλλα δεδομένα.

Αγαπητοί φίλοι, φτάνοντας σε μια ολοκλήρωση αυτής της επικοινωνίας και επιτρέποντας στη Χαριτίνη να πάρει μερικές αναπνοές -μερικές φορές ξεχνάμε ότι χρειάζεται να αναπνέει αλλά, ευτυχώς, τα καταφέρνει μια χαρά- θα σας πούμε πως, όταν ξεκινήσατε αυτό το ταξίδι αυτής της ενσάρκωσης, όλο το στοίχημα θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση: «Θα θυμηθώ ότι είμαι πνεύμα και θα κυριαρχήσω επί της ύλης». Και αυτή ακριβώς είναι η φράση για την οποία σας καλούμε να βρείτε το προσωπικό σας στερέωμα.

Αυτή η μία φράση η οποία συνοψίζει όλον τον σκοπό της ενσάρκωσής σας, τώρα ξεκινάει, δηλαδή η κυρίως φάση της αληθινής κυριαρχίας, της πνευματικής σας συνειδητότητας επί της υλικής πραγματικότητας γύρω σας. Αυτή η χρονιά, η νέα σας χρονιά, είναι η χρονιά που αυτή η φράση που ακούσατε μπαίνει μπρος, κυριολεκτικά. Είναι η χρονιά όπου, με το στερέωμα ο καθένας σας, θα μπορέσει να στερεωθεί ως πνεύμα και θα μπορέσει να οδηγήσει τη δική του ατομική υλική πραγματικότητα, με την εσωτερική βοήθεια του Στερεώματός του, ακριβώς εκεί που θέλει, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μην έχετε καμία αυταπάτη ότι η ατομική σας πραγματικότητα μπορεί να βρίθει από ευημερία, από αρμονία, από ισορροπία, από λύσεις, από εμπνεύσεις και από νέες δημιουργίες. Μην έχετε ούτε μία αμφιβολία ότι η πνευματική σας δύναμη είναι αμέτρητα πολλαπλάσια των υλικών δεδομένων γύρω σας. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως, αν στηριχθείτε στο Στερέωμά σας και μείνετε πιστοί μαζί του, αυτό θα μπορέσετε εσείς οι ίδιοι να το διαπιστώσετε στην πράξη επί της ύλης. Αυτός ήταν και αυτός είναι ο σκοπός αυτής της ενσάρκωσης της παρούσας ζωής σας. Είστε πνεύμα και ξεκινά η εκδήλωση της κυριαρχίας σας επί της ύλης.

Και, ολοκληρώνοντας την επικοινωνία μας σήμερα, (...), γίνεται μία σμίξη των ενεργειών από όλες τις οικογένειες που είναι σήμερα εδώ παρούσες, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η επικοινωνία με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τιμώντας εσάς και την πορεία σας ως πνεύματα στην ύλη.

Αγαπητοί φίλοι, όσοι βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή με τη βιολογία σας, όσοι μας ακούτε, όσοι θα διαβάσετε αυτές τις πληροφορίες σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο του Πνεύματος, είναι αλήθεια ότι το Πνεύμα αγαπά όλα τα μέρη του ακριβώς το ίδιο και εξίσου. Όμως, είναι επίσης αλήθεια ότι, υπάρχουν ψυχές που έχουν συσσωρεύσει τόσες εμπειρίες και τόση σοφία και τόσο σθένος από τόσες ζωές που πάντα διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της ανάπτυξης της ενθύμησης της Πηγής.

Εσείς που μας ακούτε, εσείς που το διαβάζετε, εσείς που με οποιοδήποτε τρόπο έρχεστε σε επαφή μ' αυτό, να ξέρετε ότι είστε από αυτές τις ψυχές. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε γιατί είναι η αλήθεια για τον δικό σας εαυτό. Αυτόν τον εαυτό που σας καλέσαμε να στερεώσετε ώστε να νιώθετε ασφαλείς. Είναι αλήθεια ότι διαδραματίζετε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι άνισο αυτό για σας γιατί έχετε τη δύναμη και τις ψυχικές ικανότητες που χρειάζεται για να το κάνετε. Είναι αλήθεια ότι σας αγαπάμε όπως αγαπάμε και όλα τα υπόλοιπα μέρη του Θεού και, ακριβώς επειδή σας αγαπάμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να μοιραστούμε την αλήθεια της ύπαρξής σας με αυτό τον τρόπο. Είσαστε πολύ πιο ισχυροί απ' ό,τι οι ίδιοι αναγνωρίζετε, είσαστε πολύ πιο σοφοί απ' ό,τι οι ίδιοι κρίνετε. Το σθένος σας είναι ζηλευτό και ο ρόλος που σας ανατέθηκε σας δόθηκε ακριβοδίκαια και ακριβοδίκαια τον ζητήσατε.

Γιατί γνωρίζετε ότι οι αρχάριοι ορθά αναλαμβάνουν τα του αρχάριου και οι προχωρημένοι ορθά αναλαμβάνουν τα του προχωρημένου. Γνωρίζετε ότι τίποτε δεν έχει συμβεί άνισα και άδικα. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εκπληρώσετε και να σηκώσετε αυτές τις ενέργειες και, γι' αυτό, σας ανατέθηκε και γι' αυτό και το ζητήσατε.

Αγαπημένοι μας, όλοι όσοι το ακούτε αυτό, σας ζητάμε να το αναγνωρίσετε αυτό με ταπεινότητα μέσα στην ύπαρξή σας. Είναι κάτι που φαίνεται ξεχωριστό αλλά είναι ακριβοδίκαιο. Δε σας κάνει στ' αλήθεια ξεχωριστούς από τους άλλους γιατί αγαπιέστε το ίδιο. Σας δίνει, όμως, μια πολύ ακριβή επίγνωση των δυνατοτήτων σας, των ικανοτήτων σας και των παράσημων του φωτός που φέρετε μέσα στα πεδία σας. Δεν είστε τυχαίες ψυχές, δεν είστε αρχάριες ψυχές. Δεν είστε ψυχές στη μέση βαθμίδα ενθύμησης. Καθένας από εσάς που το ακούτε, είσαστε αρχαίες ψυχές και σας ζητάμε να το αναγνωρίσετε αυτό με την ταπεινότητα που έχει η αλήθεια μέσα σας. Να το αναγνωρίσετε γιατί αυτό είναι η δύναμή σας. Και η δύναμή σας είναι πάντα η ενθύμηση του δικού σας εαυτού.

Σας ευχόμαστε να αγαπήσετε το δικό σας Στερέωμα, ολικά, χωρίς κανέναν όρο. Σας ζητάμε να μείνετε αφοσιωμένοι στο Στερέωμα που θα επιλέξετε και σας ευχόμαστε να βρείτε τη δύναμη, αυτό το Στερέωμα, ασχέτως των κλυδωνισμών του νου σας ή της καρδιάς σας, να μην το εγκαταλείψετε.

Σας ευχόμαστε, εσείς και το Στερέωμά σας, μέχρι να κλείσουν οι 11 επόμενοι κύκλοι της νέας σελήνης, να έχετε γίνει ένα γιατί αυτή θα είναι η πρώτη, μεγάλη, γειωμένη λειτουργία ενοποίησης της νέας συνειδητότητας στη Γαία.

Σας ευχόμαστε αυτή την ευτυχία να μπορέσετε να τη γευτείτε μέσα σας.

Σας ευχόμαστε να μπορέσετε να νιώσετε αυτό το επίπεδο της νέας εκπλήρωσης και να βρείτε αυτό το στερέωμα που ο καθένας φέρει ζωντανό μέσα σας.

Έχετε την αγάπη όλων των Δημιουργών και την αγάπη όλων των Οικογενειών και τιμάστε με έναν πολύ βαθιά ιερό τρόπο που μόνο οι καρδιές σας μπορούν να αναγνωρίσουν.

Και μέχρι την επόμενη φορά, αγαπημένοι φίλοι, χαρά, χάρη και χαλαρότητα σε κάθε έναν από εσάς, κάθε βήμα σας να είναι γεμάτο χαλαρότητα, χαρά και χάρη, τιμώντας αυτή τη διαδρομή που κάνετε ως πνεύματα πάνω στην ύλη, μέσα στη βιολογία, κάνοντας ιερή τη βιολογία, κάνοντας ιερή την ίδια τη Γαία που σας φιλοξενεί.

Και έτσι είναι.

©  Χαριτίνη Χριστάκου

Απομαγνητοφώνηση: Δήμητρα Τζήμκα