Σμαραγδένιος Κύκλος


18 Μαϊου 2015


Η Αρχή του Απλού Χαμόγελου

Διαλογιστική Ετοιμασία

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι ένα ζεστό κύμα λευκόχρυσου φωτός έρχεται από την Γαία και μπαίνει μέσα στα πέλματά σας και σιγά-σιγά ανεβαίνει στα πόδια, στα γόνατα, στους γλουτούς, στην λεκάνη... καθώς αυτό το λευκόχρυσο φως γεμίζει εσωτερικά καθέναν μας, μία γλυκιά χαλαρότητα έρχεται ν' απλωθεί εσωτερικά. Όσο ανεβαίνει και γεμίζει, τόσο πιο γλυκά και χαλαρά και ήρεμα νιώθουμε. Σιγά-σιγά αυτό γεμίζει όλη την κοιλιά... το φως ανεβαίνει, γεμίζει το πάνω μέρος της κοιλιάς μας, τον θώρακά μας, την πλάτη μας, τα χέρια μας, βγαίνει από τις άκρες των δαχτύλων μας, γεμίζει τον λαιμό μας, όλο το κεφάλι μας, βγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού και συνεχίζει να ταξιδεύει προς τα πάνω...

... ένα υπέροχο λευκόχρυσο φως που έρχεται σαν δώρο γαλήνης και ηρεμίας και χαλαρότητας από την Γαία προς κάθε ψυχή... που τρέφει, στέργει, θάλπει όλο το εσωτερικό μας... μεταλλάσσει και μετουσιώνει εσωτερικά αισθήσεις, αισθήματα, συναισθήματα... ό,τι κατοικεί στο εσώτερο πεδίο του εαυτού μας... και αυτή η χαλαρή ηρεμία απλώνεται και εμείς νιώθουμε ότι η αναπνοή μας αναδιατάσσεται ακολουθώντας αυτό τον ρυθμό της γαλήνης, της ασφάλειας, της βεβαιότητας, που έρχεται από την ίδια την Γαία.

Με κάθε εισπνοή μας, επιτρέπουμε περισσότερο να λάβουμε και να ρεύσει μέσα μας ο τρόπος της Γαίας να μας φροντίζει... να μας θεραπεύει... επιτρέπουμε τον παλμό της να κινήσει και να κυλήσει μέσα στο εσωτερικό είναι μας... σ' εκείνο τον αόρατο εαυτό που μόνο εμείς γνωρίζουμε. Σ' αυτόν τον κρυμμένο εαυτό μέσα στον οποίο ζούμε... γεμάτο από τις σκέψεις μας, τις εμπειρίες μας, τα ιδανικά μας, τα οράματά μας, τα όνειρά μας, τις βαθύτερες επιθυμίες μας, γεμάτο εμπειρίες, σοφία, χαρές και λύπες - όλα μαζί.

Σ' αυτόν τον εαυτό κατευθύνει η Γαία την στοργή και την φροντίδα της μέσα από τον ευγενή και λεπτοφυή παλμό της και για λίγες στιγμές ο παλμός της Γαίας και ο εσωτερικός παλμός του καθενός μας και ο παλμός του Γαλαξία επιτρέπουμε να ενωθεί σε μία αόρατη χρυσόλευκη χορδή γεμάτη χαλαρότητα, βεβαιότητα, ασφάλεια, ηρεμία. Μπορείς να είσαι έτσι απλά. Κάθε εισπνοή επιτρέπει σ' αυτόν τον παλμό να επικοινωνηθεί μέσα σε όλα τα μέρη της συνειδητότητάς μας, σαν μία ευλογία που έρχεται από την Γαία για εσένα προσωπικά την οποία παραλαμβάνεις και μετά δίνεις απλόχερα σε κάθε μέρος του εσωτερικού σου είναι. Και σε αυτό το εσωτερικό σου είναι βλέπεις και νιώθεις χώρους και χρόνους αμέτρητους. Αυτός ο παλμός ταξιδεύει σε όλους τους χώρους και χρόνους του είναι σου. Αυτός ο παλμός ενώνει όλους εμάς εδώ και όλους όσους ακούνε τον διαλογισμό σ' έναν ακόμα μεγαλύτερο παλμό που όλοι μαζί συντονίζουμε και όπου συντονιζόμαστε. Και όλοι μαζί γινόμαστε ένα χρυσόλευκο φως, ένα μεγάλο ενεργειακό όχημα. Αυτό το όχημα, μέρη του οποίου είμαστε, μάς μεταφέρει σ' έναν άλλο χωροχρόνο της Γαίας και μας βγάζει σαν επιβάτες του σ' ένα νησί...

Το Νησί

Ένα νησί που περιβάλλεται από μία υπέροχη μπλε θάλασσα που θυμίζει τα φωτεινά χρώματα του Αιγαίου. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο είναι αυτό το νησί και δεν έχουμε την ανάγκη να του δώσουμε ένα τίτλο. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πώς νιώθουμε εμείς πάνω στο νησί. Το νησί έχει έντονη πρασινάδα και καθώς βαδίζουμε πάνω του ακόμα και η άμμος και το χώμα του έχουν τον ίδιο παλμό. Είναι σαν το νησί να είναι ενσωματωμένο στον παλμό της καρδιάς της Γαίας. Πάνω του μπορείς να είσαι αυτό που είσαι. Μπορείς να νιώσεις αυτό που είσαι. Μπορείς ν' αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που αληθινά σ' ενδιαφέρει. Μπορείς να διαισθανθείς αυτά τα εσώτερα μέρη της ύπαρξής σου που, όταν δεν είσαι σ' αυτό το νησί, ίσως καταπιέζονται και κρύβονται. Μπορείς να ανιχνεύσεις ποιο είναι αληθινά αυτό που σ' ενδιαφέρει, τι είναι αυτό που πάλλεται σ' αυτόν τον ρυθμό και ξυπνά μέσα σου και σου θυμίζει ποια είναι τα όνειρά σου, τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, να γίνεις και να μετέχεις. Ποιο είναι αλήθεια αυτό που έκρυβες μέσα σου;

Η Αρχαία Πόλη

Πάνω σ' αυτό το νησί διακρίνεις μία αρχαία, πολύ αρχαία πόλη. Δεν είναι ούτε πεντακοσίων, ούτε χιλίων, ούτε δύο χιλιάδων ετών. Είναι τόσο αρχαία που σε πάει πολύ μακριά σε διαδρομές της ψυχής σου. Ανακινεί αρχαίες, βαθιά ξεχασμένες μνήμες, μίας εσωτερικής κατάστασης αρμονίας όπου εσύ, ο παλμός της Γαίας και ο παλμός του Γαλαξία είχατε την ίδια γλώσσα... μία γλώσσα που την καταλάβαινες μέσα σου... που μίλαγες με τον εσωτερικό σου εαυτό... που σε καθοδηγούσε, που σου έλεγε τι σου ταιριάζει και τι είναι αρμονικό για σένα, που σου έλεγε πού να πας και που όχι. Αυτή η αρχαία γλώσσα τώρα που είσαι σ' αυτό το νησί ανακαλύπτεις ότι είναι ακόμα ζωντανή μέσα στο εσώτερο είναι σου. η ίδια αυτή άηχη γλώσσα μιλά τόσο καθαρά που την ακούς. Ξέρεις μαζί της τι σου ταιριάζει και τι όχι. Θυμάσαι πώς είσαι πραγματικά. Θυμάσαι πώς είναι ο δικός σου εσωτερικός αρμονικός εαυτός. Θυμάσαι λεπτοφυείς ασχολίες, μουσικές, καλλιτεχνίες... Θυμάσαι δημιουργίες. Θυμάσαι να γράφεις ή να τραγουδάς, να χορεύεις... Θυμάσαι να κάνεις όλα αυτά που αληθινά σε ενώνουν με την εσωτερική σου ύπαρξη, το εσωτερικό σου είναι. Αυτά που σε κρατάνε σ' αυτό τον παλμό αυτής της γλώσσας...

... Κινείσαι και περιφέρεσαι μέσα σ' αυτή την τόσο αρχαία πόλη που παρότι δεν είναι η ύλη της σε μία τωρινή κατάσταση εντούτοις ακόμα διατηρείται. Μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα σχέδια και σχήματα. Μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα τις μορφές των σχημάτων της. μπορεί να σε μαγέψει παρόλη την αρχαιότητά της. Μπορεί να μιλήσει στην καρδιά σου παρ' όλες τις χιλιετίες που πέρασαν. Αυτή η πόλη είναι μία ζωντανή μνήμη μέσα στο είναι σου. Κάθε μέρος του είναι σου γνωρίζει ότι αυτή η πόλη δεν θα γκρεμιστεί ολοτελώς ποτέ. Δεν θα καταρρεύσει ολοσχερώς ποτέ. Αυτή η πόλη θα είναι πάντα εκεί, όχι στην πλήρη της ακμή, αλλά σε μία σχεδόν πλήρη κτιριακή κατάσταση. Γιατί αυτή είναι η πόλη που εκφράζει μία κατάσταση δική σου. Εκφράζει μία κατάσταση που δεν μπορεί να πεθάνει, δεν μπορεί να σβήσει από την μνήμη σου... που απλά την έχεις αφήσει να βυθιστεί σε βαθύτερα επίπεδα του είναι σου επειδή μέχρι τώρα σε στενοχωρούσε που δεν μπορούσες να την νιώσεις και να την  ζήσεις μέσα στην τρισδιάστατη συνειδητή σου πραγματικότητα.

Το Παιδί των Άστρων

Και να, παιδί των άστρων, παιδί των ουρανών, παιδί της μαγικής καρδιάς, που η ώρα ήρθε και εσύ είσαι πάλι σε αυτό το νησί και βαδίζεις και μαγεύεσαι από την ίδια ομορφιά που χιλιετίες πριν στον δρόμο σου είχες μαγευτεί. Είσαι ξανά μέσα στο ίδιο πεδίο της ίδιας αρμονίας και είναι ξανά αυτός ο ίδιος γνωστός, πασίγνωστος, δικός σου εσωτερικός εαυτός που ποτέ δεν άφησες να σβηστεί ή να χαθεί ή να ξεχαστεί. Και είναι αυτός ο εαυτός που κρατά το νήμα όλων των χρόνων σου και όλων των χώρων σου. Είναι αυτός ο εαυτός που σαν την πόλη ποτέ δεν σβήνει. Είναι αυτός ο εσωτερικός εαυτός σου, το εσωτερικό είναι σου, με μία ομορφιά που κρατά σε όλη την αιωνιότητα, με μία αντοχή που κρατά σε όλους τους χρόνους, με ποιότητες και χαρακτηριστικά που δεν υπάρχει κανένας χρόνος και χώρος που μπορούν να κυριαρχήσουν πάνω του και για πάντα.

Πρόσκαιρα αυτό που αληθινά είσαι μπορεί να βυθιστεί σε μία λήθη μέσα στην δική σου συνειδητότητα. Αλλά είναι πάντα παροδικά και κάθε φορά είναι πρόσκαιρα. Είναι η ώρα που εσύ για άλλη μία φορά ξαναθυμάσαι αυτό το νησί. Δεν έχει σημασία αν θα το ονομάσεις «μου» ή «σου». Δεν έχει σημασία αν θα σου θυμίσει μία παλιά κατάσταση όπου εσύ, η γαία και ο γαλαξίας ζούσατε στον ίδιο παλμό συνειδητότητας και ένιωθες ότι τα χέρια σου πιάνουν τα άστρα, η καρδιά σου είναι ελεύθερη, ο νους σου δεν έχει περιορισμούς και η φαντασία σου ταξίδευε πάνω σε χορδές κάλλους, μεγαλοσύνης, και αρχοντιάς. Δεν έχει σημασία ο τίτλος, η λέξη, το όνομα. Σημασία έχει η ουσία και η ουσία είναι πάντα συχνότητα.

Η νέα σελήνη του φυσικού χαμόγελου

Αυτή η συχνότητα είναι που ζει αυτή την στιγμή μέσα στην συνειδητότητά σου. Και είναι η ώρα, είναι η νέα σελήνη, που την ενεργοποιεί. Είναι η νέα σελήνη του μεγάλου βάθους και του άπειρου ύψους. Είναι η νέα σελήνη του φυσικού χαμόγελου. Είναι η νέα σελήνη όπου όλες οι προηγούμενες οδηγούν στην ανάδυση του δικού σου νησιού που ανήκει όμως σε πολλούς. Είναι μία ποιότητα, μία κατάσταση μέσα στο είναι σου στην οποία μετέχεις και μετέχουν μαζί σου πάρα πολλοί άλλοι. Είναι μία παντοτινή σου κατάσταση που τα κύματα του χρόνου μερικές φορές σκεπάζουν, απλά για να φανεί με το πέρασμα του χρόνου η ματαιότητα του κόπου που κάνει ο χρόνος και οι ενσαρκώσεις μήπως και καταφέρουν να το σκεπάσουν.

Ό,τι και να συμβεί μέσα στα μακριά σου ταξίδια μέσα στην συνειδητότητα, όποιες εμπειρίες κι αν μεσολαβήσουν, όσες ενσαρκώσεις κι αν συμβούν, τα κύματα του χρόνου δεν καταφέρνουν για πάντα να καλύψουν το νησί. Και έρχεται πάντα η ώρα που το φως για άλλη μία φορά αναδύεται, η εσωτερική εμφυής, έμφυτη, εγγενής σου κατάσταση έρχεται στην επιφάνεια και εσύ ξαναβρίσκεις εκείνον τον παλμό που αποτελεί και γνωρίζεις ότι είναι αυτός που σε συνδέει με την πραγματική σου ποιότητα και το πραγματικό σου είναι.

Γιατί, αγαπημένη ψυχή σε ενσάρκωση, αγαπημένο μέρος του πνεύματος και του Θεού που τώρα νομίζεις ότι είσαι μία βιολογία, όλα όσα είσαι δεν υπάρχει κανένας χρόνος που να μπορείς ποτέ να τα σβήσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να είσαι σε βιολογική εμπειρία και ν' αναδύεται η ενθύμηση αρμονίας του δικού σου εσώτερου εαυτού.

Τα πέπλα της προστασίας

Σε οδηγήσαμε με απλό τρόπο σ' αυτή την κατάσταση της δικής σου εσώτερης καρδιάς, που είναι τα εσώτερα πεδία πολύ προστατευμένα μέσα στην συνειδητότητά σου. Μπορεί ν' αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να προστατεύεις την συνειδητότητα σου. Θα σου πούμε ότι μέχρι να μπορεί η ομορφιά αυτού που είσαι ν' αντέξει στην σχετική δυσαρμονία της εξωτερικής πραγματικότητας, εσύ δημιουργείς πέπλα που προστατεύουν την μεγάλη αντίθεση των συχνοτήτων και των ενεργειών. Είναι σαν η εσωτερική σου συνειδητότητα ν' απέχει πολύ από την εξωτερική κατάσταση της συνειδητότητας της πραγματικότητας και έτσι φροντίζεις να έχεις πέπλα που μετασχηματίζουν και αναπροσαρμόζουν το πώς εσύ συνδέεσαι με την εξώτερη πραγματικότητα.

Όταν είσαι σε συνειδητή επίγνωση αυτού του νησιού που βρίσκεται μέσα στο εσώτερο κέντρο, τον πυρήνα της συνειδητότητάς σου, τότε εσύ, η καρδιά σου, η γαία και ο γαλαξίας χορεύετε μαζί. Τότε εσύ αισθάνεσαι ότι η ζωή, η όποια ζωή ανεξαρτήτως καταστάσεων, η ίδια είναι πλήρης γιατί είσαι εσύ πλήρης. Εσύ νιώθεις τι σημαίνει η εσωτερική πληρότητα. Εσύ μέσα σ' αυτό το νησί νιώθεις ότι μπορείς να θεραπεύσεις και να γαληνέψεις τις άγριες καταιγίδες που μπορεί να συμβαίνουν στα εξωτερικά μέρη της συνειδητότητάς σου, στην εξωτερική πραγματικότητα.

Όταν εσύ είσαι μέσα σ' αυτό, η ψυχή σου τραγουδά το δικό της μοναδικό τραγούδι. Και η καρδιά σου που συνδέεται με την άπειρη σοφία νιώθει ότι ανήκει εκεί που πάντα ανήκε. Έτσι γαληνεύει. Όταν είσαι σ' αυτό το νησί μέσα στο είναι σου εσύ είσαι βασιλιάς και βασίλισσα σε όποια πραγματικότητα κι αν είσαι εξωτερικά.

Αιώνια Ταυτότητα

Και είναι αυτό το μέρος, αυτή η συχνότητα, που σου δίνει αιώνια ταυτότητα και ποιότητα. Είναι η νέα σελήνη του φυσικού χαμόγελου - τόσο απλά θα την ονομάσουμε. Είναι το φυσικό χαμόγελο που γεννιέται εξωτερικά και σχηματίζεται πάνω στα πρόσωπα της βιολογίας όταν η καρδιά έχει βρει τον δρόμο της για το μαγικό νησί.

Ένα φυσικό χαμόγελο προκύπτει, ένα χαμόγελο χωρίς αιτία, ένα χαμόγελο που δεν περιμένει κάτι, γιατί το έχει ήδη. Ένα χαμόγελο που απλά εκδηλώνει μέσα σε μία εξωτερική πραγματικότητα μία εσωτερική κατάσταση μαγική. Μαγική και τέλεια θεραπευμένη. Όχι γιατί η εξωτερική πραγματικότητα έχει ολικά θεραπευτεί, αλλά γιατί η εσωτερική πραγματικότητα έχει βρει τον ρυθμό όπου όλα είναι θεραπευμένα.

Δεν έχει σημασία σ' αυτή την συχνότητα του δικού σου εσωτερικού είναι εάν εξωτερικά φαίνονται ακόμα παραφωνίες, κακοφωνίες ή ασυμφωνίες. Όταν εσύ είσαι βασιλιάς και βασίλισσα σ' αυτό το νησί και στην αρχαία πόλη του είναι σου, εσύ ζεις μέσα στην τέλεια αρμονία της μουσικής του πνεύματος. Τότε αυτή η τέλεια αρμονία του δικού σου είναι επισκιάζει και κυριαρχεί πάνω στην όποια κακοφωνία του εξωτερικού είναι.

Άπειρη Ισχύς μέσα σε Άπειρη Ευαισθησία

Αυτό συμβαίνει μέσα στο πιο ευάλωτο μέρος της συνειδητότητάς σου: στην μεγάλη και βαθιά ευαισθησία της νοημοσύνης που έχεις στην καρδιά σου.  Θα λέγαμε πως αυτή η βαθιά ευαισθησία είναι η τεράστια και ακλόνητη ισχύς του πνεύματος. Όσο πιο πολύ επιτρέπεις να νιώσεις και τολμάς να μετακινηθείς πάνω σ' αυτό το νησία του εξαίσιου κάλλους, της τέλειας αρμονίας και της αιώνιας ζωής, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτεις και διαπιστώνεις ότι η εσωτερική σου ισχύς αυξάνει κατακόρυφα. Αυτή δεν είναι μία δύναμη απλώς. Αυτή είναι μία ισχύς. Το πνεύμα έχει και μοιράζεται την άπειρη ισχύ της άπειρης ζωής της άπειρης ομορφιάς και της άπειρης γνώσης της εσωτερικής του αρμονίας.

Κάθε ταξίδι σε οποιονδήποτε χωροχρόνο πάντα έχει σαν στόχο, σκοπό, όραμα, και πόθο να καταφέρεις να συντονιστείς με την συχνότητα. Αυτός ο συντονισμός ζητά μία μακρά διαδρομή η οποία δεν σε κάνει πιο δυνατό, σε κάνει πιο ευαίσθητο. Δεν σε βοηθά να χτίσεις κι άλλους τοίχους. Γκρεμίζει τους τοίχους. Γιατί το πνεύμα μέσα σου γνωρίζει ότι όταν εσύ είσαι απόλυτα ευάλωτος, εσύ είσαι απόλυτα ισχυρός. Το πνεύμα γνωρίζει πως όταν εσύ ξεγυμνώνεσαι ολοσχερώς μέσα από τους πόνους ή τα πάθη, τότε εσύ ανοίγεις σ' αυτές τις ευάλωτες, ευαίσθητες χορδές της συνειδητότητάς σου που μόνο αυτές φέρουν την αρμονία χωρίς σύγκρουση, την ισχύ χωρίς τετραγωνισμό, την ικανότητα σου να είσαι χωρίς να συγκρίνεσαι, την ικανότητά σου να υπάρχεις μέσα από το είναι σου.

Αυτή η ικανότητα και κατάσταση σε θέτει παράλληλο και ίσο με όλα τα άλλα μέρη του είναι σου, με όλους αυτούς που εξωτερικά φαίνονται να πορεύονται μαζί σου. Εάν δεν νιώσεις την άπειρη ισχύ μέσα από την άπειρη ευαισθησία θα προσπαθείς εξωτερικά να είσαι κάτι περισσότερο από κάποιον άλλο. Το μόνο που σ' ελευθερώνει είναι η άπειρη ευαισθησία σου στην οποία ανακτάς την άπειρη ισχύ σου. Και αυτή βρίσκεται μέσα στην δική σου μαγική καρδιά.

Ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες την ενεργοποίηση της μαγικής καρδιάς. Και είπαμε ότι αυτή η χρονιά την οποία εσύ καταλαβαίνεις να διανύεις είναι μία πορεία μέσα στην μαγική καρδιά. Είναι μία απίστευτη αλχημεία που πραγματικά δεν περιγράφεται. Καθώς οι εξωτερικές φαινομενικά ενέργειες της Γαίας φαίνεται να τρελαίνονται σ' έναν χορό χωρίς ρυθμό, χωρίς συντονισμό, σ' ένα χορό που θα μπορούσες να γελάσεις λέγοντας ότι είναι ο χορός του αλλοπρόσαλλου, η θεϊκή αλχημεία της συνειδητότητάς σου μέσα από αυτό που φαίνεται τόσο παράλογο και τόσο ασυντόνιστο βρίσκει τις διαδρομές γι' αυτό το νησί στο οποίο σήμερα σε οδηγήσαμε.

Η άσβεστη φωτιά

Χρειαζόσουν μία μικρή βοήθεια. Χρειαζόσουν εμάς να μην χτυπήσουμε καν την πόρτα σου, να μην ζητήσουμε την άδεια, να σε ξεγελάσουμε μ' έναν διαλογισμό για να ταξιδέψεις μαζί μας και έτσι να βρεθείς μέσα σ' αυτήν την  συχνότητα που όταν η προσωπικότητα σου συντονιστεί μαζί της λυγίζει.

Ακόμα και η πολύ καλά χτισμένη πολυμερής προσωπικότητα βρίσκεται με γόνατα τρεμάμενα να λυγίζει μπροστά σ' αυτή την τέλεια αρμονία όπου κανένα όπλο δεν υπάρχει, καμία νότα παράφωνη δεν ακούγεται, κι εσύ θυμάσαι όλα αυτά που αληθινά εσύ είσαι. Όλα αυτά που εσύ αληθινά προσωπικά είσαι μετέχουν ενός ανείπωτου κάλλους, μίας αστείρευτης δημιουργικότητας. Μετέχουν μέσα σ' ένα νου που είναι βαφτισμένος και εμποτισμένος στο κάλλος του πνεύματος.

Αυτός πια σχεδόν δεν είναι ένας νους αλλά μία κατάσταση του πνεύματος. Τότε είσαι σε ένα όριο δύο κόσμων. Είσαι ανάμεσα στο όριο του χρόνου μίας ενσάρκωσης και του άπειρου του πνεύματος μέσα σου. Η σαγήνη, η μαγεία και το μεγαλείο κάνουν τα γόνατά σου να λυγίζουν, την καρδιά σου ν' ανοίγει διάπλατα και τον νου σου να στέκει ακίνητος, ειρηνικός, γαλήνιος και τέλεια παραδομένος στην σοφία του άπειρου κάλλους.

Η ενθύμηση

Μέσα σ' αυτό θυμάσαι πολύ καλά με τι είσαι παθιασμένος, θυμάσαι το πάθος του πνεύματος. Θυμάσαι ποια είναι αυτή η φωτιά μέσα σου που πάντα καίει και δεν σβήνει. Θυμάσαι τι είναι αυτό με το οποίο έχεις προικιστεί εσύ προσωπικά και ποιο ήταν το όνειρο που είχες. [Θυμάσαι πώς εκφράζεται μέσα από σένα η αρμονία...]

Μπορεί να είναι η τέλεια ικανότητα κατανόησης των διαδρομών της ενέργειας.

Μπορεί να είναι μία εξαίσια εγγενής θεραπευτική σου κατανόηση.

Μπορεί αγγίζοντας, απλώνοντας το χέρι σου, να θυμάσαι ότι μετέδιδες συχνότητες αρμονίας.

Μπορεί αυτή η αρμονία μέσα από σένα να εκφράζεται με μία ευκολία λόγου και λέξεων.

Μπορεί από σένα η αρμονία να εκφράζεται με μία ευκολία να σκαλίζεις και να πλάθεις νέες δημιουργίες...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται μέσα από χρώματα, ζωγραφίζοντας ή υφαίνοντας...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται σκαλίζοντας μέταλλα...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται σχεδιάζοντας νέους χώρους...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται φτιάχνοντας νέες μελωδίες...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται επινοώντας νέες συνταγές για νέες τροφές...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται δημιουργώντας με νέους τρόπους πάνω στη γαία...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται με την επινόηση μίας νέας διαδικασίας καθαρισμού του αέρα...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται με μία διαδικασία καθαρισμού του νερού...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται με μία νέα ικανότητα να συντονίζεις και να ενώνεις διαφορετικά ενεργειακά πεδία, που είναι μία ικανότητα να απαλείφονται οι εντάσεις των συγκρούσεων ώστε να υπάρχει εύκολη ανεύρεση λύσεων...

Μπορεί η αρμονία να εκφράζεται με την ικανότητα ενός ειρηνοποιού που γνωρίζει τις διαδρομές του νου που χρειάζεται να γίνουν για να υπερβεί τις δυσκολίες και τα εμπόδια στους κόμπους του νου, όχι μόνο τον δικό του αλλά και άλλων.

Αυτή η αρμονία που κρύβεται μέσα στο βάθος του κάλλους σου και στην πραγματική σου κατάσταση έχει όλη την γνώση όχι μόνον για όλους, αλλά και για σένα προσωπικά. Βαδίζοντας σ' αυτή την πόλη και κοιτώντας τα κτίρια της, την πρασινάδα της, την ομορφιά της, την γαλήνη της, εσύ μπορείς να θυμηθείς εσένα. Εσένα, που σε κάλυψες για χιλιετίες... που σε σκέπασες για δεκαετίες αυτή την ζωή... προσπάθησες να σε συμβιβάσεις γιατί έτσι σου είπαν ότι έπρεπε να κάνεις.

Και τώρα, επιστρέφοντας στην πόλη που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί μπορείς να θυμηθείς. Έχεις την ευλογία του να θυμηθείς. Την ευλογία του να νιώσεις. Πώς τραγουδά λοιπόν η καρδιά σου, εσένα προσωπικά; Εσένα που το ακούς αυτό; Εσένα που είσαι εδώ; Εσένα που το διαβάζεις; Γνωρίζεις τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά σου να τραγουδά, και εσένα να νιώθεις πλήρης. Γνωρίζεις με ποιον τρόπο εκφράζεις την αρμονία μέσα στην ύλη. Βρίσκοντας τους τρόπους σου για να εκφράσεις αυτή την αρμονία μέσα στην υλική πραγματικότητα, βρίσκεις ουσιαστικά τον τρόπο να είσαι πλήρης μέσα σε κάθε υλική πραγματικότητα, και όχι μόνο σ' αυτήν που είσαι τώρα.

Η ισχύς του Πνεύματος

Αυτή η ισχύς αυτής της εσωτερικής κατάστασης της συνειδητότητας σου αντλεί άπειρη ισχύ επειδή αναγνωρίζει τις ποιότητες του πνεύματος μέσα σου. Όταν εσύ συντάσσεσαι με την επιείκεια, με την αγάπη, όταν συντάσσεται με την καλοσύνη, με την υποχωρητικότητα, με την συνύπαρξή σου με τους άλλους, αυτό επιτρέπει στις μόνες αληθινές ίνες της συνειδητότητάς σου να επανενωθούν και ξανασυντονίζεσαι με αυτό που γνωρίζεις ως αιώνια αλήθεια.

Όταν είσαι λοιπόν συντονισμένος με τις ποιότητες του πνεύματος και τις αιώνιες αλήθειες σου, τότε η ισχύς σου είναι αμέτρητη. Αυτή η ισχύς έχει πρακτικά αποτελέσματα μέσα στις υλικές πραγματικότητες. Μέσα σ' αυτή την ισχύ εσύ μπορείς να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε σχέδιο και οποιοδήποτε όραμα. Μπορείς να φέρεις σε εκτέλεση, σε υλοποίηση, τον δικό του εαυτό μέσα από τις χορδές της αρμονίας σου. Όποιο κι αν είναι το όνειρό σου και η έμπνευσή σου, αυτό που κάνει την καρδιά σου να τραγουδά, όταν εσύ συντάσσεσαι με τις αξίες του πνεύματος μέσα σου, που αναγνωρίζεις ως αληθινές, τότε όλη η ισχύς του πνεύματος ζει μέσα σου.

Δεν υπάρχει μέσα σε καμία υλική πραγματικότητα αληθινό εμπόδιο που αυτή η συχνότητα δεν θα υπερβεί, που αυτή η συχνότητα δεν θα καταλύσει. Γιατί αυτή η συχνότητα δεν μπερδεύει τον εαυτό της με ό,τι υπάρχει έξω της. Γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα οι αξίες της και η ισχύς της θα κυριεύσουν οποιοδήποτε χωροχρόνο και θα βασιλέψουν σε κάθε μία από τις υλικές πραγματικότητες, ασχέτως του τι οι ίδιες μπορεί να πιστεύουν.

Αυτή είναι η εσωτερική σου ισχύς. Κι εσύ βαδίζοντας με το απλό σου ένδυμα μέσα στον απλό σου εαυτό πάνω στο απλό νησί όπου όλα δίδονται και όλη η ομορφιά ζει, μπορείς να έχεις αυτή την ισχύ ζώσα και παλλόμενη κάθε μέρα μέσα στη συνειδητότητά σου.

Μπορείς να συμμαχήσεις και να συνταχθείς με αυτήν μέσα σου, αντί ν' ανησυχείς με τι θα συνταχθείς απ' έξω σου. Δεν έχει σημασία τι αυτό το απ' έξω σου. Ποτέ δεν θα έχει την ισχύ, την ομορφιά και την αρμονία που έχει αυτό μέσα σου. Καμία υλική πραγματικότητα δεν μπορεί ποτέ να έχει αυτό που εσύ είσαι ολικά. Αυτό που είσαι δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για να εκδηλωθεί ολικά.

Είναι πεπρωμένο οποιαδήποτε υλική πραγματικότητα σε όλες τις διαστάσεις να είναι πάντα κάτι λιγότερο από αυτό που εσύ είσαι. Γιατί αυτό που εσύ είσαι είναι άπειρο. Δεν μπορεί ν' αποκτήσει μορφή. Όλες οι μορφές του σύμπαντος δεν μπορούν να φτιάξουν σε εικόνα ούτε την ισχύ του, ούτε την ομορφιά του, ούτε το δέος του, ούτε την αρμονία του. Όλα τα σύμπαντα μαζί, εάν μπουν, δεν αρκούν να δεις το ένα δέκατο της ομορφιάς που έχει το πνεύμα στο οποίο μετέχεις.

Μην προσπαθείς λοιπόν να κάνεις την υλική πραγματικότητα να γίνει η εικόνα που εσύ έχεις μέσα σου, η συχνότητα την οποία μεταφέρεις, η ποιότητα που εσύ είσαι. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι σταδιακά η εξωτερική πραγματικότητα να είναι σε μεγαλύτερη σύγκλιση γιατί εσύ ζεις στην πραγματικότητα της άπειρης ομορφιάς και αρμονίας.

Το χαμόγελο του νικητή

Είναι η νέα σελήνη ενός φυσικού χαμόγελου, που γεννιέται μέσα σε καθέναν που ανακαλύπτει και θυμάται το νησί. Είναι το χαμόγελο εκείνου που γνωρίζει πως ούτως ή άλλως έχει κερδίσει. Πως ούτως ή άλλως όλες οι μάχες έχουν κερδηθεί. Είναι ένα χαμόγελο μέσα στην ψυχή που ξαναθυμάται πως δεν μπορεί να χάσει τίποτα από καμία υλική πραγματικότητα. Είναι ένα χαμόγελο εκείνου που βρίσκει την άπειρη ομορφιά παρούσα, ενώ γύρω του μπορεί να υπάρχει η τέλεια ασχήμια. Είναι το χαμόγελο ενός νικητή που είναι το πεπρωμένο να κερδίσει, που είναι η μοίρα του να είναι νικητής.

Αυτό είναι ένα φυσικό χαμόγελο. Δεν έχει καμία αιτία γιατί είναι η ενθύμηση του πνεύματος. Αρκεί να θυμηθείς. Αρκεί να επιτρέψεις ένα σύντομο ταξίδι στο εξαίσιο νησί όπου το πνεύμα σου βρίσκεται και τότε αυτό το χαμόγελο, εκείνου που γνωρίζει ότι έχει κερδίσει όχι μόνο τις μάχες αλλά όλους τους πολέμους, θα υπάρχει χαραγμένο στο πρόσωπό σου.

Ας είναι λοιπόν αυτή η χορδή του χρόνου με την νέα σελήνη που ξεκινά η χορδή του χρόνου όπου η Γαία, η δική σου καρδιά και ο γαλαξίας θ' αρχίσουν να γιορτάζουν χορεύοντας μέσα σε κάθε κύτταρό σου γιατί επιτρέπεις η συχνότητα αυτή να απλωθεί σε όλα τα μέρη της δικής σου συνειδητότητας. Αφήνεις τον άπειρο ωκεανό της να γεμίσει με την ποιότητά του κάθε γωνιά του νου, της ψυχής, της καρδιάς σου και να δονήσει μ' αυτή την ποιότητα κάθε κύτταρο που τώρα φαίνεται να είναι η βιολογία σου.

Ας είναι αυτή η νέα χορδή του χρόνου η χορδή που ένα φυσικό χαμόγελο θα έρθει να βασιλέψει. Αυτή είναι η φυσική ενθύμηση, η φυσική γνώση ότι όλοι οι πόλεμοι έχουν κερδηθεί και εσύ είσαι ήδη και ήσουν πάντα αυτό που πάλευες να θυμηθείς ότι είσαι.

Ιερή Τελετή Αλκυόνης

Αυτή η νέα σπορά που συμβαίνει, που την ονομάσαμε Σπορά του Φυσικού Χαμόγελου, έρχεται μέσα από την καρδιά των Πλειάδων, διευκολύνεται μέσα από το κέντρο του Γαλαξία και ενεργοποιείται μέσα από την καρδιά της Αλκυόνης. Ο ήλιος της Αλκυόνης μεταφέρει στον ήλιο της Γαίας την ενεργοποίηση αυτής της συχνότητας.

Θα το περιγράφαμε σαν ένα Ιερό Πλειάδειο Χορό που δεν ανήκει φυσικά μόνο στους Πλειάδειους. Ανήκει σε κάθε μαγική καρδιά και αυτό σημαίνει ότι ανήκει σε κάθε μέρος του πνεύματος. Είναι μία ποιότητα μέσα στην συνειδητότητα, στα πιο ευάλωτα μέρη της που έχουν και κρύβουν την μέγιστη ισχύ της. Αυτή η σπορά συνδέεται με την ενθύμηση του πυρήνα του πνεύματος και μία μεγάλη Ιερή Τελετή που συμβαίνει μέσα στον Ιερό Ναό της Αλκυόνης.

Άυλοι Ιερείς Γαίας

Πάρα πολλοί Άυλοι Ιερείς της Γαίας, όχι ενσαρκωμένοι, έχουν επιστρέψει στην Γαία τις δεκατρείς τελευταίες μέρες. Έχουν δημιουργήσει αιθερικούς ναούς γύρω από διάφορα σημεία της γαίας ετοιμάζοντας, συντονίζοντας το πεδίο για αυτό που συμβαίνει. Φυσικά, η δράση μέσα στους υλικούς κόσμους έχει και αντίδραση. Φυσικά θα έχει αντίδραση για τον επόμενο μήνα. Και η αντίδραση θα είναι και εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό που νιώσατε θα έρθουν προκλήσεις που θα δοκιμάσουν να το επικαλύψουν, να το επισκιάσουν, να το δυσκολέψουν. Μπορεί να είναι εξωτερικές, μπορεί να είναι εσωτερικές. Δεν έχει σημασία.

 Όταν μία τέτοια τελετή συμβαίνει μέσα στην συλλογική συνειδητότητα, όταν στο βάθος του νησιού μέσα σου γνωρίζεις ότι αυτή η ποιότητα του εαυτού σου ενεργοποιείται είναι προφανές ότι τα πιο εξωτερικά μέρη της συνειδητότητας θα έχουν μία άποψη γιατί ό,τι είσαι είναι ζωντανό, ό,τι είσαι μετέχει μίας ζωντανής νοημοσύνης, και άρα είναι σοφό να αναμένεις ότι μέσα σ' αυτό που ενεργοποιείται θα υπάρχουν όψεις και πτυχές που μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Δεν έχει σημασία. Όπως δεν είχε ποτέ σημασία.

Θα περάσουν τα κύματα, και τον επόμενο μήνα, στην επόμενη νέα σελήνη, αυτή η σπορά θα έχει δυναμώσει. Τα κύματα θα έρθουν, θα σαρώσουν, θα κάνουν μία ζύμωση με σένα, και παρόλα αυτά εσύ θα είσαι πάλι εκεί και ακόμα πιο καλά δομημένος. Η αρχαία πόλη σου θα είναι εκεί παρότι τα κύματα θα προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να την καλύψουν.

Στην επόμενη νέα σελήνη που θα έχουμε την τιμή να είμαστε και πάλι παρόντες, μαζί με τους Άυλους Ιερείς της Γαίας, μαζί με τους Πλειάδειους Ιερείς μέσα στην συνειδητότητα σας και στην Αλκυόνη, μαζί με καθέναν από σας που εξαίσια ενθυμείστε την πηγή κάθε ισχύος, τίποτα απ' αυτά δεν θα έχει σημασία γιατί αυτή η συχνότητα, η φυσική κατάσταση πλήρωσης και πληρότητας θα έχει αρχίσει να καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο, και να δονείται περισσότερο μέσα σε κάθε έναν από όλους σας.

Είναι η χρονιά της Θεϊκής Μαγείας.

Είναι η χρονιά της Μαγικής Καρδιάς.

Και είναι η αρχή του Απλού Χαμόγελου.

Και έτσι είναι.

 

Σμαραγδένιος Κύκλος και Σάνυα

 

  

© Χαριτίνη Χριστάκου