Σμαραγδένιος Κύκλος


11 Νοεμβρίου 2015


Το σημαντικό είναι το γιατί

May the long sun shine upon you,

all love surround you

and the beauty of your soul

guide you on.

Διαλογισμός

Κλείστε τα μάτια για λίγες στιγμές και επιτρέψτε να μετακινηθείτε, να στρέψετε την προσοχή σας, τη φροντίδα σας προς τον εσωτερικό σας κόσμο. Επιτρέψτε να σιγάσει ο εξωτερικός κόσμος για εσάς και νοιαστείτε ο καθένας, η καθεμία γι' αυτή την τελείως εξαίσια, ελεύθερη και αυθύπαρκτη κατάσταση του εσωτερικού κόσμου. Γιατί γνωρίζεις ότι ο εσωτερικός σου κόσμος είναι μόνο δικός σου, είναι το δικό σου προσωπικό βασίλειο, ελεύθερο αιώνια, δικό σου αιώνια, αυθύπαρκτο αιώνια. Είναι ο δικός σου εσωτερικός κόσμος όπου μόνο εσύ βασιλεύεις.

Και έτσι, καθώς μετακινείται ο καθένας μας προς τον δικό του εσωτερικό κόσμο, το δικό του εσωτερικό βασίλειο, ας αναζητήσει καθένας μας τις ποιότητες της ηρεμίας και της ένωσης μέσα στον εσωτερικό του κόσμο. Εκεί όπου ο εσωτερικός του κόσμος ενώνεται με το Όλον, ενώνεται με την αγάπη, ενώνεται μια μία παρουσία απροσδιόριστη, ολική. Εκεί όπου -γλυκά- χάνει τόσο τη συμπαγή αίσθηση του σώματος και πιο πολύ αισθάνεται, αντιλαμβάνεται μια γλυκιά σχεδόν θερμή ενέργεια, μια αδιόρατη παρουσία μέσα στον εσωτερικό του κόσμο.

Μετακινήσου ανιχνεύοντας αυτή τη ζεστασιά αυτής της παρουσίας στον εσωτερικό σου κόσμο. Μια ζεστασιά που ζεσταίνει την καρδιά σου, ηρεμεί τον νου σου, μαλακώνει τα συναισθήματά σου, βοηθάει τη βιολογία σου να είναι λίγο πιο χαλαρή. Κινήσου προς αυτή τη ζεστασιά της παρουσίας.

Νιώσε αυτή τη ζεστασιά, αυτή την ένωση μέσα στον εσωτερικό σου κόσμο σαν ένα χρυσόλευκο, παχύρρευστο σχεδόν φως και αισθάνσου όλο τον χώρο που το σώμα φαίνεται να καταλαμβάνει σαν ένα συμπυκνωμένο πεδίο χρυσόλευκου φωτός. Νιώσε αυτό το χρυσόλευκο φως σου πώς διαχέεται, απλώνεται κι ενώνεται με ό,τι υπάρχει γύρω σου, πώς αποτελεί μέρος του συμπαντικού ιστού, πώς η συμπαντική ενέργεια το διαπερνά, το εμποτίζει και πώς το χρυσόλευκο αυτό φως της παρουσίας σου είναι ένα μέσα στον συμπαντικό ιστό της ζωής, ένα με τα πάντα, ένα με το Όλον. Και νιώσε το χρυσόλευκο φως από όλους που είναι εδώ γύρω σου μαζί με σένα, πόσο ισχυρό είναι, πόση δύναμη έχει στην ακτινοβολία του και δες αυτό το χρυσόλευκο φως να απλώνεται, λάμποντας, μέσα στον ιστό της συνειδητότητας της Γαίας. Φαντάσου όλη τη Γαία σαν έναν ιστό συνειδητότητας και δες αυτό το χρυσόλευκο φως, τόσο ισχυρό, να απλώνεται σαν σταγόνες μελιού και να ρέει μέσα στις χορδές της συνειδητότητας της Γαίας:  οριζόντιες και κάθετες χορδές συνειδητότητας που αποτελούν το σύνολο της μίας ανθρώπινης συνειδητότητας στην οποία συνεισφέρεις με τη ζωή σου, με την αναπνοή σου, με τη σκέψη σου, με τα συναισθήματά σου. Στη μία ανθρώπινη συνειδητότητα στην οποία συνεισφέρεις με την ανύψωση της συνειδητότητάς σου, της επίγνωσής σου, με κάθε μικρή, ορατή ή αόρατη θεραπεία, με κάθε μικρή, όμορφη, καλοσυνάτη σκέψη, με κάθε μικρή, ορατή ή αόρατη, πράξη, με κάθε μικρή κίνηση πνεύμα, αγάπης ή καλοσύνης, ή επιτρεπτικότητας, ή αλληλεγγύης. Και νιώσε πώς μέσα στον ιστό της μίας συνειδητότητας, της ανθρώπινης, η δική σου παρουσία είναι σημαντική και είναι κρίσιμη: εμποτίζεις με το δικό σου μοναδικό χρυσόλευκο φως το Όλον.

Μείνε λίγες στιγμές νιώθοντας τον συσχετισμό από τον εσωτερικό σου κόσμο, την παρουσία μέσα του και τη μία συνειδητότητα.

Και είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη σημερινή επικοινωνία. 

Επικοινωνία

Με ανοιχτά ή κλειστά μάτια όπως εξυπηρετεί και  βολεύει τον καθέναν και μέσα στο χρυσόλευκο φως σας επιτρέψτε να σας συναντήσουμε μέσα από τους χρυσούς διαδρόμους της συνειδητότητας που κοσμεί τη Γαία, κοσμεί τον Γαλαξία, κοσμεί το Σύμπαν.

Με μεγάλη τιμή και χαρά βρισκόμαστε και πάλι κοντά σας σε μία νέα ευκαιρία, σε μία νέα αφορμή, σε μια νέα συνάντηση της συνειδητότητας, σε μια νέα επικοινωνία από νου σε νου, ανάμεσα σε σας που πιστεύετε τώρα ότι είσαστε στη μια πλευρά του πέπλου και σε μας που πιστεύετε τώρα ότι είμαστε στην άλλη πλευρά του πέπλου. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που η πλευρά χάνει λίγο νόημα και ουσία αφού για λίγες στιγμές των χωροχρόνων εσείς κι εμείς συνυπάρχουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο, ακριβώς στον ίδιο χώρο, ακριβώς στον ίδιο χρόνο, καθώς ενωνόμαστε μέσα από τα πεδία της συνειδητότητας. Γιατί, είναι αλήθεια, αγαπητοί φίλοι, ότι η αγάπη δε γνωρίζει εμπόδιο ούτε στον χώρο ούτε στον χρόνο και είναι αλήθεια ότι όλοι όσοι αγαπιούνται είναι πάντα σε επαφή και σε επικοινωνία. Είναι αλήθεια ότι οι βιολογίες, ανθρώπινες ή μη, αστρικές ή γαλαξιακές, δεν κάνουν καμία διαφορά στην ικανότητα των ψυχών ή των νοών να επικοινωνούν μεταξύ τους υπερβαίνοντας κάθε χώρο, κάθε χρόνο και οποιουσδήποτε προϊδεασμούς, περιορισμούς ή προκαταλήψεις σχετικά με την ικανότητα του Πνεύματος να καταλύει τους χώρους και τους χρόνους και να επικοινωνεί μετά του Εαυτού Του όπου κι αν -τα του Εαυτού Του- βρίσκονται.

Κι εσείς, αγαπητοί φίλοι, είσαστε τα του Εαυτού του Πνεύματος, είσαστε μέλη ζώντα του Πνεύματος παρότι τώρα πιστεύετε πιο πολύ ότι είσαστε βιολογίες. Εντούτοις, όλοι, παντού, σε όλη τη Γαία, γνωρίζετε -λίγο πολύ πλέον- ότι είναι ζήτημα χρόνου η αντιστροφή της πεποίθησης, ότι είναι ζήτημα χρόνου η εκπλήρωση των εσφαλμένων εντυπώσεων, είναι ζήτημα χρόνου το για πόσο ακόμα το παιχνίδι της διττότητας θα έχει λίγα κρατήματα μέσα στη συνειδητότητά σας. Γιατί αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι εκρηκτικά κι εκπληκτικά,  και αυτά τα οποία συμβαίνουν αυτή τη χρονιά, ειδικά σ' αυτό το μέρος της Γαίας όπου με πολλή τιμή ένα μέρος του Όλου έχει εμπιστευτεί αυτή την επικοινωνία να συμβαίνει, είναι ακόμη πιο εκρηκτικά και πιο εκπληκτικά απ' ό,τι συνέβη επί δύο δεκαετίες.

Κι ερχόμαστε σε σας σήμερα με μια κυρίως ίδια ποιότητα και μια κυρίως ίδια συχνότητα -και ίσως αυτό να είναι διαγνώσιμο από την ταχύτητα με την οποία η Χαριτίνη έχει αρχίσει να μιλάει- παρότι η επικοινωνία γίνεται από τον Σμαραγδένιο Κύκλο, εντούτοις οι κύριες συχνότητες της συνειδητότητας οι οποίες συνεισφέρουν στην επικοινωνία σήμερα, έχουμε επιλέξει όλοι μαζί, κι εσείς κι εμείς, να μεταφέρουμε πληροφορίες και γνώση από τον Σείριο γιατί αυτό κρίναμε ότι ήταν το πιο κατάλληλο και το πιο αναγκαίο και το πιο αρμόζον σ' αυτήν ακριβώς την δυναμική των δεδομένων.

Βρίσκεστε λίγο πριν, ή βρίσκεστε σχεδόν έτοιμοι, να συνειδητοποιήσετε πως δεν έχει σημασία τι κάνετε εξωτερικά αλλά σημασία έχει το γιατί το κάνετε. Ίσως αυτό που λέμε φαίνεται σαν κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά - ωστόσο, περιμένετε λίγο και μη βιάζεστε. Όπως ξέρετε, οι φίλοι σας και οι φίλοι μας οι Σείριοι είναι πάρα πολύ καλοί στο να γεωμετρούν τη σκέψη κι αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καλοί στο να φέρνουν τις σκέψεις οι οποίες ξεχειλώνουν από τα κέντρα της ισορροπίας ή από την αλήθεια τού πώς ρέει η συνειδητότητα, να τις επαναφέρουν στα σημεία και τις χορδές της ισορροπίας. Κι έτσι γεωμετρούν τη συνειδητότητα κι έτσι η συνειδητότητα βρίσκει την αρμονία της κι έτσι η συνειδητότητα θεραπεύεται.

Πάμε λίγο γρήγορα αλλά είναι η ενέργεια τέτοια και λυπούμαστε αν σήμερα ταλαιπωρήσουμε λίγο την Χαριτίνη αλλά θα πρέπει να πάει η δόνηση με τον ρυθμό που έχει η δόνηση και δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο σχετικά μ' αυτό. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρετε να συγκεντρωθείτε και να παρακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεων και αν όχι, μη στεναχωριέστε, κάποιος φροντίζει γι' αυτό, θα μπορέσετε να το ακούσετε σε έναν άλλο χρόνο, σε μια άλλη στιγμή και να δείτε τι σας λένε αυτά τα οποία λέγονται.

Αγαπητοί φίλοι, όλο το προηγούμενο διάστημα αυτής της χρονιάς που την ονομάσαμε «η χρονιά της Θεϊκής Μαγείας» -εσείς σίγουρα αναρωτιέστε ακόμα κι αυτή τη στιγμή πού βλέπαμε τη Θεϊκή Μαγεία! Υπάρχουν πολλά μυαλά τα οποία -τα ακούμε πάρα πολύ καθαρά- που έχουν πει πολλές φορές μέσα σ' αυτή τη χρονιά «άμα είναι έτσι η Θεϊκή Μαγεία, τη βάψαμε!». Θέλουμε να σας πούμε ότι ακριβώς έτσι είναι η Θεϊκή Μαγεία γιατί η Θεϊκή Μαγεία λειτουργεί με τον δικό της τρόπο και τη δική της σοφία και τελικά -χάρη σ' αυτό τον τρόπο και σ' αυτή τη σοφία- οδηγεί τις καταστάσεις της συνειδητότητας ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Εσείς, είμαστε σίγουροι ότι, με την πεπεισμένη σας γνώση τού πώς λειτουργούν οι τρεις διαστάσεις, θα θέλατε η Θεϊκή Μαγεία ή το Πνεύμα να λειτουργήσει με το ένα πόδι μπροστά απ' τ' άλλο, ένα βήμα τη φορά, έτσι ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς ότι ξέρετε πού πάτε. Μα αυτό, αγαπητοί φίλοι, δεν ήταν ποτέ η διαδρομή. Η διαδρομή ήταν το πώς θα μπορέσετε να απαγκιστρώσετε τη συνειδητότητα από τη διττότητα, πώς θα μπορέσετε να συσχετιστείτε με ένα πιο κβαντικό, πιο πνευματικό τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει η υπέρβαση των τριών διαστάσεων, γιατί μόνο έτσι εσείς μπορείτε πραγματικά να αισθανθείτε το Πνεύμα να σας μιλά και μπορείτε στ' αλήθεια να αφουγκραστείτε την εσωτερική παρουσία μέσα στο πεδίο της συνειδητότητάς σας.

Όλη αυτή τη χρονιά, που τόσες φορές σ' αυτόν τον χώρο -της Ελλάδας, εννοούμε- που τόσες φορές κληθήκατε να τοποθετηθείτε και να λάβετε μια θέση μέσα στη συνειδητότητά σας, εσείς πάντα πιστεύατε και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι, είναι σημαντικό το τι θα πάτε να ψηφίσετε ή τι τοποθέτηση θα έχετε. Και θα συνεχίσετε πιθανόν να το πιστεύετε για άλλα κάποια χρόνια, όσα χρειάζεται ο καθένας, μέχρι να φτάσετε να συνειδητοποιήσετε ότι ποτέ δεν είναι σημαντικό αυτό. Μέχρι να φτάσετε να συνειδητοποιήσετε ότι ακριβώς αυτή είναι η παγίδα της τρίτης διάστασης γιατί σας στρέφει την προσοχή σ' αυτό που θα κάνετε αλλά όχι στο γιατί το κάνετε.

Ερχόμαστε σήμερα με τη Σείρια συχνότητα της ενέργειας, γιατί ένα από τα πράγματα που θέλουμε να μεταφέρουμε και να επικοινωνήσουμε είναι ότι δεν είναι ποτέ σημαντικό αυτό που κάνετε, πάντα σημαντικό είναι το γιατί το κάνετε. Σε κάθε μία από τις τρεις φορές που κληθήκατε να πάρετε θέση -και θα καταλάβετε αργότερα γιατί πάμε ένα βήμα πίσω πριν προχωρήσουμε- σας δώσαμε έναν γνώμονα με τον οποίον να αποφασίσετε. Σας είπαμε: «Επέλεξε αυτό που σε κάνει να μη φοβάσαι, επέλεξε με αγάπη». Σας είπαμε: «Επέλεξε με σοφία, επέλεξε με διάκριση». Σας είπαμε: «Επέλεξε με θάρρος και τόλμη». Κάθε μια από αυτές δεν είχε να κάνει με το τι θέση τελικά θα διαλέξεις αλλά είχε να κάνει με το πώς να τη διαλέξεις. Άρα είχε να κάνει με το γιατί.  Αυτό που θέλουμε να καταλάβετε, αυτό που θέλουμε δηλαδή να φέρουμε στο συνειδητό σας, να το θυμηθείτε, γιατί είναι ο τρόπος που σκεφτόσαστε όταν δεν είσαστε στη βιολογία, είναι πως δεν έχει ποτέ σημασία στο τέλος τι θα κάνεις. Σημασία έχει γιατί θα φτάσεις να κάνεις αυτό που κάνεις. Αυτό το Γιατί σου είναι αυτό που καταθέτεις στην ενέργεια της συλλογικής και της ατομικής σου συνειδητότητας. Λες: «παίρνω αυτή τη θέση γιατί αυτό με κάνει άφοβο». Το Γιατί σου είναι αυτό που συνεισφέρεται, δηλαδή η αφοβία, όχι η θέση. Λες: «παίρνω αυτή την απόφαση γιατί μ' αυτήν αισθάνομαι ότι εγώ έχω τα ηνία της ζωής μου στα χέρια μου». Τα ηνία, η δική σου διαχείριση της πραγματικότητας είναι αυτό που συνεισφέρεις στη συνειδητότητα, όχι αυτό που θα κάνεις με αφορμή το Γιατί σου. Και αυτό τι λέει για εσάς;   Οι Σείριοι σήμερα θέλουν να καταλάβετε πως αυτό που συνεισφέρετε στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που κάνετε εξωτερικά. Είναι το γιατί έχετε αποφασίσει, γιατί έχετε λάβει τη θέση την οποία λάβατε η οποία θα σας οδηγήσει μετά να κάνετε κάτι εξωτερικά. Δεν συνεισφέρετε, αγαπητοί φίλοι, τις εξωτερικές σας πράξεις για την αλλαγή της Γαίας. Συνεισφέρετε το εσωτερικό σας Γιατί, αυτό που σας έκανε να το αποφασίσετε. Άρα, κάθε φορά που σκέφτεστε, είτε για μικρό είτε για μεγάλο θέμα, το τι να κάνετε, πρέπει να σκέφτεστε το γιατί το κάνετε. Πρέπει να έχετε επίγνωση τού γιατί παίρνετε αυτή τη θέση, για να δείτε αν αυτό το Γιατί σάς ταιριάζει. Γιατί τελικά θα διαπιστώσετε, θα θυμηθείτε πως η πραγματικότητα δεν αλλάζει επειδή γίνονται οι πράξεις. Η πραγματικότητα αλλάζει επειδή αλλάζουν οι θέσεις των Γιατί, επειδή μετακινείται εσωτερικά η συνειδητότητα. Επειδή το άτομο δεν κάνει απλώς μια πράξη για να την κάνει -το οποίο ήταν συνήθως το αποτέλεσμα ενός φόβου, μιας ανασφάλειας, μιας αβεβαιότητας. Η διαφοροποίηση στη χρονιά που έτρεξε ήταν ότι είχατε έναν γνώμονα, μια μικρή βοήθεια στο πώς να σκεφτείτε. Δεν είχε σημασία -το είχαμε πει- το τι θα κάνετε μετά. Σημασία είχε το πώς σκεφτήκατε για να πράξετε μετά. Αυτό που συνεισφέρατε δεν είναι η εξωτερική πράξη, δεν είναι τα χαρτιά με τα οποία ψηφίσατε. Αυτό που συνεισφέρατε ήταν η στάση της συνειδητότητας, το πώς αποφασίσατε, το Γιατί σας. Το Γιατί σας είναι αυτό που ψηφίζετε μέσα στη συλλογική συνειδητότητα και αυτό που ψηφίζετε μέσα στην ατομική σας συνειδητότητα. Αν έχετε ένα δίλημμα για το τι να κάνετε και η προσοχή σας και η εστίαση τής συνειδητότητάς σας είναι εξωτερική, σπανίως -έως ποτέ- θα βρείτε την απάντηση. Δεν υπάρχει απάντηση! Γιατί η διττότητα είναι η κατάσταση όπου τα πάντα είναι αναμεμειγμένα, ανάκατα, ακριβώς για να δημιουργούν μια ασάφεια και μια σύγχυση. Ο μόνος τρόπος να βγείτε από την σύγχυση και την ασάφεια είναι η στροφή προς τον εσωτερικό σας κόσμο.  Στον εσωτερικό σας κόσμο είναι πολύ εύκολο να δείτε τι πρέπει να κάνετε αν ρωτήστε το «γιατί». Αν ρωτήστε: «αν κάνω αυτό, γιατί θα το κάνω; Τι υιοθετώ και τι πιστεύω; Τι είναι αυτό που συμβαίνει μέσα μου;». Έτσι θα βρείτε κατευθείαν ποιο είναι το ορθό και ποιο είναι το λάθος.

Οι Σείριοι λένε ότι υπάρχει μια γεωμέτρηση στη συνειδητότητα. Δεν υπάρχει γεωμέτρηση της πράξης. Η συνειδητότητα γεωμετρείται, όχι η πράξη. Η πράξη είναι μια προβολή των ενεργειών της συνειδητότητας. Και θέλουν σήμερα να καταλάβετε -όχι μόνο εσείς που είστε σήμερα εδώ αλλά κυρίως εσείς που θα ακούσετε, οι πολλοί περισσότεροι, αυτά τα οποία λέγονται- γιατί αυτό είναι το κλειδί της αντιστροφής της προσοχής σας. Θα σας χρειαστεί τους επόμενους μήνες. Τους επόμενους μήνες πολλές φορές θα βρεθείτε να πρέπει να σκεφτείτε ή να αποφασίσετε τι θέση θα πάρετε και θα πρέπει να ξέρετε πώς να πάρετε τη θέση. Δεν είναι κατάλληλο, από εδώ και πέρα, να σκέφτεστε με εξωτερικούς όρους. Η εξωτερική σας πράξη ποτέ δε γεωμετρείται. Αυτό που γεωμετρείται πάντα μέσα σας, αυτό που είναι πάντα σε επαφή με το Πνεύμα, αυτό που είναι πάντα σε επικοινωνία με την ιερή σοφία του Πνεύματος μέσα σας, είναι η εσωτερική διαδικασία. Αυτή η εσωτερική διαδικασία είναι το γιατί θέλετε κάτι. Είναι το γιατί επιλέγετε κάτι. Τι σας δίνει πίσω. Σας δίνει αφοβία; Σας δίνει αίσθηση παρουσίας και ισχύος; Σας δίνει μια αίσθηση υπέρβασης, δύναμης ή καλοσύνης; Τι είναι αυτό που σας δίνει; Αυτό καλλιεργείτε μέσα στη συνειδητότητά σας και αν αυτό δίνετε στη συνειδητότητά σας τότε αυτό ακριβώς δίνετε στον συλλογικό ιστό της συνειδητότητας της Γαίας.

Αυτό, λοιπόν, που γεωμετρείται είναι η εσωτερική κατάσταση, είναι η εσωτερική σκέψη. Είναι το γιατί. Αν πάτε και ψηφίσετε κάτι που εσείς πιστεύετε ότι είναι ορθό και το 'χετε ψηφίσει απλά και μόνο γιατί είναι συνήθεια του παρελθόντος, θα σας πούμε ότι, αυτό το οποίο έχετε επιλέξει είναι συχνότητα φόβου και αδιεξόδου -γιατί αρνιέστε να πάτε στο μέλλον. Αν αυτό το οποίο πάτε και ψηφίζετε είναι κάτι το οποίο ψήφιζαν οι πρόγονοί σας, θα σας πούμε ότι, και πάλι, η εσωτερική στάση της συνειδητότητας, άρα αυτό που έχετε επιλέξει, είναι μια παλιά χορδή με ένα σκεπτικό του παρελθόντος: πιθανότατα έχει άλλα δεδομένα μέσα του αλλά, σίγουρα, δεν έχει σαν δεδομένο την προσωπική σας ισχύ, την προσωπική σας ενδυνάμωση και την αφοβία σας. Δεν έχει την τόλμη της δικής σας σκέψης, δεν έχει την τόλμη της δικής σας παρουσίας. Δεν έχει σημασία, αγαπητοί φίλοι, τι πάτε και κάνετε με τα σώματά σας εξωτερικά μέσα σ' αυτό τον κόσμο. Σημασία έχει γιατί κάνετε αυτά που κάνετε. Σημασία έχει τι σκεφτήκατε και αποφασίσατε να κάνετε αυτό που κάνετε. Εκεί βρίσκεται όλη η διαφορά του κόσμου ανάμεσα στον τρόπο που το Πνεύμα, ο Ανώτερος Εαυτός σκέφτεται και στον τρόπο που ο Ανώτερος Εαυτός σε βιολογία έχει πεισθεί να σκέφτεται. Γιατί είσαστε -έστω κι αν δεν το πιστεύετε- είσαστε το Πνεύμα μέσα σε βιολογία αλλά δεν το θυμόσαστε. Είσαστε, δυνητικά, αυτό που περιγράφουμε: η εσωτερική ιερή γεωμέτρηση της σκέψης. Είσαστε η αρχή, η μέση και το τέλος. Είσαστε αυτοί που γεωμετρούν την πραγματικότητα: τη δική τους, ατομικά και τη συλλογική. 

Έχουμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό -και εννοούμε χρόνια- πως αυτός ο χώρος, ο ελλαδικός χώρος είναι ένας χώρος απ' τον οποίο θα ξεκινήσει ό,τι ξεκινήσει. Έχουμε πει πως αν η αλλαγή δε συμβεί σ' αυτόν τον χώρο δεν πρόκειται να συμβεί στη Γαία. Και είναι φυσικό να έχουν φρακάρει τα πάντα σ' αυτόν τον χώρο γιατί απ' αυτόν τον χώρο ή θα ανοίξουν τα πάντα για τη Γαία ή όχι. Αν ήταν ο πλανήτης να προχωρούσε χωρίς εσάς θα το είχατε δει. Θα είχε συμβεί η αλλαγή παντού εκτός από τον χώρο για το οποίο μιλάμε. Δεν πρόκειται να εκδηλωθεί αυτή η αλλαγή αν δεν γειωθεί σ' αυτόν τον χώρο που έχει ονομασθεί Ελλαΐδα. Γιατί είναι ο χώρος στον οποίο δένουν οι ενέργειες και οι ποιότητες της συνειδητότητας και γι' αυτό εσείς επιλέξατε να είσαστε ενσαρκωμένες ψυχές σ' αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο.  Θα πείτε: «Ήμασταν τρελοί; Πήγαμε στον πιο δύσκολο χώρο;» και θα σας πούμε πως λίγη τρέλα χρειάζεται στο Πνεύμα γιατί χωρίς τρέλα τι νόημα θα έχει η ανθρώπινη ζωή; Αν δεν έχετε την ελευθερία του Πνεύματος, αν δεν έχετε την ανατρεπτικότητα της στιγμής τού τώρα και αν δεν έχετε τη δυναμική που φέρνει η ανατρεπτικότητα τότε σίγουρα θα ζήσετε μια καθαρά λογική, κυβιστική ζωή. Μα αυτό ακριβώς ήρθατε να καταλύσετε ο καθένας από εσάς, με απίστευτη εμπειρία από προηγούμενες ενσαρκώσεις μέσα σε πεδία διττότητας, με απίστευτη εμπειρία και κατανόηση τού πόσο καλά μαγκώνει ο νους μέσα στα πεδία της διττότητας, αλλά και καθένας από εσάς που είσαστε εδώ ή που μας ακούτε, με απίστευτη εσωτερική εμπειρία και γνώση του πώς κάποιος ξεμαγκώνει τη συνειδητότητα από τα πεδία της διττότητας.

Αυτό το οποίο σας λέμε σήμερα είναι ο τρόπος να ξεμαγκώσει -από 'δω και πέρα- όχι μόνο η ροή της δικής σας συνειδητότητας αλλά η γενικότερη ροή. Γιατί αυτό είναι το εργαλείο που από 'δω και πέρα πρέπει μόνοι σας να διαχειριστείτε και να φέρετε σε πλήρη ενεργοποίηση. Μη νοιάζεστε για το τι θα κάνετε. Νοιαστείτε για το γιατί θα το κάνετε. Νοιαστείτε τι είναι αυτό που μέσα σας έχετε ήδη αποφασίσει, αυτή η θέση που αποφασίσατε τι σημαίνει, σε τι μεταφράζεται για εσάς. Και φροντίστε αυτά τα οποία ψηφίζετε ήδη μέσα σας να είναι στ' αλήθεια αυτά που θέλετε. Αν δε θέλετε να είσαστε φοβισμένοι τότε ρωτήστε το γιατί θα πάρετε αυτή τη θέση: απέναντι σε μία σχέση, απέναντι σε μία σύγκρουση, απέναντι σε μία φιλονικία, απέναντι σε έναν φίλο σας, απέναντι σε ένα θέμα της δουλειάς σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας: «γιατί;».  Και γεωμετρήστε τη συνειδητότητα με βάση αυτό που θέλετε. Ακαριαία δε θα υπάρχει καμία σύγχυση. Ακαριαία το πεδίο θα είναι ξεκάθαρο για το πού υπάρχει η ανασφάλεια και ο φόβος και πού υπάρχει η ασφάλεια και η αφοβία. Ακαριαία θα δείτε πως η διττότητα εκεί δε μπορεί να δουλέψει γιατί είναι το εσωτερικό σας πεδίο. Γιατί δεν ψάχνετε πια να βρείτε απ' έξω τι χρώματα θα διαλέξετε, γιατί καταλαβαίνετε πως «το απ' έξω» σας δεν είναι παρά μόνο η εκδήλωση του εσωτερικού Γιατί. Είναι σαν κάθε στιγμή το Πνεύμα να σας ρωτάει: «Τι θέλεις, αγαπημένε;» κι εσείς απαντάτε: «Θέλω αυτό». Το «γιατί» σας είναι το «αυτό».

Αγαπητοί φίλοι, ξέρουμε ότι αυτή η Σείρια αντίληψη της γεωμέτρησης της σκέψης μπορεί να ακούγεται παράξενη αυτή τη στιγμή όμως, όσοι ασχοληθείτε και την εφαρμόσετε, θα δείτε ότι είναι το φάρμακο, η γιατρειά στη σύγχυση και την ασάφεια του χάους της τρίτης διάστασης. Και είναι ειδικά το φάρμακο και η γιατρειά για να κρατηθούν οι ενέργειες στη θέση τους, μέσα σ' αυτό τον γεωγραφικό χώρο που είναι η Ελλαΐδα.

Τι έρχεται - μέλλον.

Ξέρουμε πως  ό,τι και να λέτε, το μέρος της βιολογίας πάντα έχει τη δύναμή του και πάντα θα έχει το ρόλο του μέσα στη συνειδητότητα. Είπαμε και την προηγούμενη φορά ότι πρόκειται να υπάρξουν ανατροπές και θα υπάρξουν. Είπαμε ότι θα συμβούν τριγμοί στην ευρωπαϊκή λειτουργία -και ήδη έχουν αρχίσει και συμβαίνουν- οι οποίοι θα αυξηθούν. Η Ευρώπη θα περάσει τη δική της κρίση αφού, τα μαθήματα που έδωσε η Ελλαΐδα τη χρονιά που τρέχει δεν προχώρησαν αρκετά καλά για το σύνολο κι αυτό σημαίνει πως τα μαθήματα έχουν μπει σε έναν άλλο βαθμό δυσκολίας για την Ευρώπη. Η Ελλαΐδα σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι, διδάσκει την Ευρώπη, παρότι φαίνεται το αντίθετο και είναι ο δυσάρεστος δάσκαλος της συνειδητότητας του συνόλου. Είναι ένας δυσάρεστος δάσκαλος και γι' αυτό έγινε και απεχθής δάσκαλος -κανένας δε θέλει να είναι μαθητής, όλοι θέλουν να είναι δάσκαλοι, παρότι κανένας δε θυμάται ποιος είναι! Αλλά αυτό είναι το παιχνίδι της διττότητας πάνω στη Γαία και αυτό ακριβώς εξελίσσεται και εκτυλίσσεται. 

Στη χώρα σας, η δυναμική δεν είναι να υπάρξει νέα τοποθέτηση συνειδητότητας, νέες εκλογές μέσα σ' αυτή τη χρονιά. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η χρονιά θα κλείσει έτσι ακριβώς όπως είναι, με κάποιες αναταραχές, ανατροπές και αρκετές καθυστερήσεις στα δεδομένα που περιμένετε όμως, από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξουν πάλι θέματα εκλογών -και όχι μία φορά- και θα υπάρξουν πάλι κρίσιμες τοποθετήσεις της συνειδητότητας και θα κληθείτε να ξαναβρείτε το γιατί θα πάρετε τη θέση που θα πάρετε και τι στ' αλήθεια είναι αυτό που επιλέγετε, ίσως ενθυμούμενοι τον τρόπο του εσωτερικού σας κόσμου και των Σείριων -ελπίζουμε- ενθυμούμενοι το εσωτερικό σας Γιατί.

Η χρονιά που πρόκειται να διαδεχθεί αυτή τη χρονιά είναι μια χρονιά κυρίως σταθεροποίησης. Γι' αυτό χρειάζεται να έχετε επίγνωση, έναν τρόπο λειτουργίας με τον οποίο να μην βρίσκεστε σε σύγχυση γιατί θα σας πούμε, αγαπητοί φίλοι, πως απ' όλα αυτά που ακούτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεξιά κι αριστερά, τα περισσότερα είναι αναληθή, τα περισσότερα είναι ψευδή, τα περισσότερα είναι τελείως παραποιημένα από το τι πραγματικά συμβαίνει -θα ήταν περίεργο να σας λέγαμε ότι είναι αληθή. Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν και, αυτή τη φορά, ορθώς θα ξαφνιαζόσασταν.

Είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι μέσα στο παιχνίδι της διττότητας το ενσαρκωμένο Πνεύμα, περιμένοντας να κάνει τις επιλογές του από  αυτά τα οποία ακούγονται μέσα στην πραγματικότητα της διττότητας θα χάσει το μπούσουλα και δεν θα ξέρετε πραγματικά τι γίνεται, ποιος λέει αλήθεια και ποιος δε λέει. Σας λέμε ότι -για καλό και για κακό- μην εμπιστεύεστε κανέναν γιατί οι βαθμοί της ειλικρίνειας στο παιχνίδι της διττότητας είναι τόσο χαμηλοί που είναι στ' αλήθεια αστείοι. Σας λέμε να μην επενδύετε συναισθηματικά. Γιατί όταν επενδύετε συναισθηματικά δε μπορείτε να έχετε καθαρή κρίση. Άρα δε θα ρωτήσετε το Γιατί σας. Όταν επενδύετε συναισθηματικά δε σας νοιάζει να ρωτήσετε το Γιατί σας γιατί μερικές φορές αυτό μπορεί να σας αποκαλύψει κάτι που συναισθηματικά δε θέλετε. Σας λέμε ότι αν θέλετε να είστε ελεύθεροι το μόνο μέρος που μπορείτε να είστε ελεύθεροι είναι στο εσωτερικό της συνειδητότητάς σας. Και για να είστε εκεί ελεύθεροι πρέπει να ρωτάτε το Γιατί, τι είναι αυτό που υιοθετείτε, ποια είναι η στάση την οποία υιοθετείτε, ποια είναι η αξία την οποία υιοθετείτε με κάθε τι που θέλετε να αποφασίσετε. Η συναισθηματική επένδυση δε βοηθάει. Βοηθάει η καθαρή κρίση. Βοηθάει η ορθή κρίση και η ορθή διάκριση. Δεν έχετε κανέναν λόγο, με έναν άλλο έμμεσο τρόπο, να γίνετε πάλι πιόνια σε σκακιέρες. Μην παίρνετε τόσο εύκολα απόλυτες θέσεις. Δεν υπάρχουν τόσο απόλυτες γραμμές. Οι μόνες απόλυτες γραμμές είναι οι γραμμές που αντιπροσωπεύουν εσωτερικές σας αξίες -και αυτές είναι πάντα εσωτερικές γραμμές. Εκεί όπου εσείς, η συνειδητότητά σας γνωρίζετε αυτό που κάνετε γιατί το κάνετε και τι πρεσβεύετε εσωτερικά κάνοντας αυτό. Ο καθένας εξωτερικά μπορεί να έχει την άποψή του -και είναι θεμιτό και δίκαιο αλλά, γνωρίζετε πολύ καλά πως ο βαθμός αλήθειας που ακούτε από την εξωτερική πραγματικότητα είναι ελάχιστος. Άρα, γνωρίζετε ότι δε μπορείτε να πάτε μ' αυτόν τον γνώμονα για να παίρνετε θέσεις και στάσεις συνειδητότητας.

Η χρονιά η οποία ακολουθεί είναι -το ξαναλέμε- μια χρονιά σταθεροποίησης της συνειδητότητάς σας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όπως τη χρονιά που τρέχει εμπιστευτήκατε να κάνετε επιλογές με βάση την αγάπη -άρα την αφοβία, με βάση τη σοφία, με βάση την ικανότητα διάκρισης, με βάση το πού νιώθατε ότι είσαστε ισχυροί και δυνατοί, αυτό ακριβώς συνεχίζεται και την επόμενη χρονιά. Σταθεροποιείτε έναν τρόπο τού να παίρνετε αποφάσεις ο οποίος δεν σχετίζεται με την εξωτερική πραγματικότητα στ' αλήθεια. Ένας τρόπος ο οποίος σας οδηγεί στο αρχικό δημιουργικό σας πεδίο, στην αρχική δημιουργική σας σκέψη, γιατί σας οδηγεί στο εσώτερο πεδίο της δημιουργίας σας άρα σας οδηγεί στο πεδίο της συνειδητότητας όπου εσείς και ο ανώτερός σας εαυτός κοινωνείτε.

Πολλές φορές αναφερθήκαμε στο ότι είναι τελείως παραπλανητικό το να περιμένετε από εξωτερικές πηγές να ακούσετε τι πρέπει να κάνετε. Θα το πούμε άλλη μια φορά: δεν είναι δυνατόν να περιμένετε από την πραγματικότητα που εσείς δημιουργείτε να σας πει εκείνη τι θα δημιουργήσετε. Είναι ολική αντίφαση. Εσείς δημιουργείτε με τα Γιατί σας. Εσείς δημιουργείτε ανάλογα με το τι κριτήριο παίρνετε και κάνετε την επιλογή σας. Αυτό το οποίο σπέρνετε στον συλλογικό ιστό της ανθρωπότητας είναι η εσωτερική σας πράξη. Αυτό το οποίο η Ελλαΐδα θα κληθεί να σπείρει την επόμενη χρονιά -ήδη έχει ξεκινήσει η σταθεροποίηση - είναι τη σταθεροποίηση σ' αυτόν τον εσωτερικό γνώμονα. Είναι σαν να βαδίζετε μια παρέα συστηματοθραύστες -που είσαστε αρκετά εκατομμύρια- είναι σαν να βαδίζετε πάνω στη Γαία σφυρίζοντας αδιάφορα, γύρω σας να γίνεται της τρελής κι εσείς να ξέρετε πως τελικά η εξωτερική πραγματικότητα θα υποκλιθεί στην εσωτερική δημιουργική ροή. Γιατί πάντα η εξωτερική πραγματικότητα εκδηλώνει την εσωτερική ροή της δημιουργίας. Τώρα είναι κυριολεκτικά η εικόνα μιας παρέας ενός μεγάλου τσούρμου από συστηματοθραύστες που βαδίζουν πάνω στην επιφάνεια της Γαίας σφυρίζοντας αδιάφορα, γνωρίζοντας πως ό,τι νάζια κι αν κάνει η υλική πραγματικότητα μία θα είναι η κατάληξή της: δε μπορεί παρά να εκδηλώσει αυτό που η ενέργεια της ροής του Δημιουργού τής σπέρνει. Αν αλήθεια αυτό το αισθανόσασταν αυτή τη στιγμή δε θα είχατε κανένα άγχος. Γιατί θα ξέρατε, χωρίς καμία αμφιβολία πως αυτό το οποίο σπέρνετε στη συνειδητότητά σας, με Σείρια μαθηματική ακρίβεια, γεωμετρείται και θα εκδηλωθεί. Και θα ήσασταν ακόμα πιο χαλαροί εάν σας λέγαν οι Σείριοι σήμερα -και σας το λένε- ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος ανησυχίας γιατί είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι πράττουν ορθά χωρίς να έχουν την επίγνωση για την οποία μιλάμε. Θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστο για σας αν οι Σείριοι σας λέγανε -και σας το λένε- πως η επόμενη χρονιά, παρότι θα έχει πάλι θέματα επιλογών, θα είναι συνολικά πιο στρωτή χρονιά από την προηγούμενη όπου έγινε η Θεϊκή Μαγεία γιατί ό,τι ρωγμές ήταν να συμβούν, συνέβησαν. Αυτό το οποίο είχε να γίνει, έγινε. Και επομένως, η επόμενη χρονιά, παρόλες τις επιλογές της, είναι μια πολύ πιο στρωτή χρονιά. Δεν έχετε στ' αλήθεια λόγο ανησυχίας. Οι γεωμετρήσεις που έχουν γίνει μέσα στα εσώτερα πεδία της συνειδητότητας είναι αρκετά καλές, επαρκώς καλές. Και το πιο καλό απ' όλα είναι -να σας θυμίσουμε- ότι έχει γεωμετρηθεί ο θόλος της Ελλαΐδας. Αυτό σημαίνει πως, αργά ή γρήγορα, θα έρθετε να εξακριβώσετε ή να επιβεβαιώσετε αυτό το οποίο ακούτε τώρα σαν πληροφορία. Θα έρθετε να συνειδητοποιήσετε ότι είναι τα Γιατί σας που έφτιαξαν την πραγματικότητα και ότι δεν έφτιαξε η πραγματικότητα τον εαυτό της.

Με τον θόλο στη θέση του, με την Ελλαΐδα να βρυχάται και τον κρύσταλλο του Αιγαίου να δονείται σε όλο και υψηλότερες, σταδιακά, συχνότητες -σταδιακά, γιατί αλλιώς θα καταστρεφόταν όλος ο πλανήτης, γι' αυτό και πάει πάρα πολύ αργά αλλά η συχνότητα αυξάνεται και οι τριγμοί είναι πολύ έντονοι- ως Ελλαϊδίτες, δεν έχετε να ανησυχείτε στ' αλήθεια παρά μόνο για ένα πράγμα: για το αν εσείς πάνω σ' αυτό το φως που ζωντανεύει θα θυμηθείτε τον τρόπο να είσαστε καλά. Αυτό είναι το μόνο που έχετε να σκεφθείτε. Και για να είσαστε καλά πρέπει να ξέρετε γιατί επιλέγετε να πράξετε όπως πράττετε. Μην επιλέξετε το φόβο και την ανασφάλεια ως εσώτερο κριτήριο. Δείτε πώς πράττετε και αναρωτηθείτε γιατί, τι επιλέξατε μέσα σας στ' αλήθεια. Και κάντε το αυτό κυρίως σε ό,τι αφορά το συλλογικό, κυρίως σε ό,τι αφορά την κοινωνική σας δράση και πράξη και φυσικά σε ό,τι αφορά το καθένα ατομικό και μεμονωμένο πεδίο.

Είναι μία νέα σελήνη στην οποία σπέρνεται, όντως, ο πυρήνας της θεραπευτικής ουσίας. Και είναι αυτό το οποίο η Σείρια συνειδητότητα συνεισφέρει σήμερα για τη δική σας πρόοδο, για τη δική σας ενθύμηση το οποίο θα είναι ένας καταλυτικός θεραπευτικός κρίκος μέσα στη συνειδητότητά σας για να βρείτε εσάς, για να θυμηθείτε πώς δημιουργείτε, ποια είναι η βάση πάνω στην οποία επιλέγετε, η βάση με την οποία δημιουργείτε την εξωτερική πραγματικότητα. Κλυδωνισμοί θα υπάρχουν γιατί χρειάζεται σταθεροποίηση, γιατί χρειάζεται να βεβαιωθείτε πρώτα εσείς ότι, όντως, οι πραγματικότητες δημιουργούνται εκ των έσω και όχι εκ των έξω. Ακόμα δεν είσαστε βέβαιοι. Ακόμα έχετε ταλαντεύσεις.

Σ' αυτή τη νέα σελήνη, ο λόγος που φέραμε μαζί μας τη Σείρια συνοδεία ήταν πολύ συγκεκριμένος. Στην πραγματικότητα, δεν αφορούσε τόσο πολύ εσάς που κατοικείτε ως Πνεύμα σε βιολογία στην επιφάνεια.  Αφορούσε κυρίως εσάς σε όλες τις περασμένες ενσαρκώσεις σας. Αφορούσε -και αφορά- υπόλοιπα της ενέργειας των ψυχών που έχουν μείνει μέσα στο χρόνο πάνω στη Γαία και ειδικά στην Ελλαΐδα και τα οποία χρειάζονταν την ιερή γεωμέτρηση από τις ψυχές των Σείριων προκειμένου να απελευθερωθούν. Έτσι, αυτή η επικοινωνία, στο συνειδητό σας μεν αφορούσε και αφορά τη θεραπευτική επίγνωση για το κλειδί της ανάκτησης της δύναμης της συνειδητότητάς σας αλλά στο ασυνείδητό σας αφορούσε την απελευθέρωση όλων των αγαπημένων σας σε όλους τους χώρους και τους χρόνους της συνειδητότητας και των δικών σας ενσαρκώσεων από το παρελθόν.

Απομαγνητοφώνηση: Δήμητρα Τζήμκα

Επικοινωνία Χαριτίνη Χριστάκου