Σμαραγδένιος Κύκλος


13 Οκτωβρίου 2015


Γίνε Εσύ η Αλλαγή ...

Καλωσήρθατε αγαπητοί φίλοι, άχρονοι φίλοι, με τους οποίους συναντιόμαστε πάνω στις χρυσές χορδές που ενώνουν τη διάνοια και τη συνειδητότητα πέρα από χρόνους και πέρα από χώρους. Καθώς η αλήθεια χρυσά λάμπει σε όλους τους διαδρόμους των χρόνων -η αλήθεια δε χρειάζεται προσαρμογές- είναι η ίδια, παραμένει η ίδια και διδάσκεται η ίδια, πάντα, ίσως με διαφορετικά λόγια, ίσως σε διαφορετικές γλώσσες αλλά διδάσκεται η ίδια παντού, σε όλο το σύμπαν, όπως διδάσκεται η ίδια και σε όλη την οικογένεια της γης.

Αγαπητοί φίλοι, καλωσήλθατε σε μια νέα Σελήνη, σε ένα νέο ξεκίνημα.

Γιατί είναι πραγματικά μια νέα Σελήνη η οποία φέρνει και ανοίγει μπροστά σας μια χρυσή, βασιλική λωρίδα φωτός, ένα χαλί χρυσού φωτός για να βαδίσετε. Και είναι ένα νέο ξεκίνημα γιατί χρειάζεται να συνηθίσετε να βαδίζετε πάνω σ' αυτή τη χρυσή λωρίδα του φωτός, πάνω σ' αυτό το χρυσό χαλί του φωτός. Είναι πολύ μακρύ, οδηγεί βαθιά στο μέλλον. Και είναι ανοιχτό μπροστά απ' τα πόδια σας. Είναι στενό σαν τους διαδρόμους των σπιτιών σας. Μόνο που δε μπορείτε να δείτε το τέλος του. Αργά, βασιλικά, χωρίς καμία επίσπευση, χωρίς καμία βιασύνη, αυτό το χρυσό χαλί ανοίγει βήμα-βήμα μπροστά απ' τα πόδια σας. Μπορείτε να δείτε το πόσο μακριά οδηγεί στο μέλλον.  Μπορείτε να δείτε το πού καταλήγει: καταλήγει σε ένα λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως, σε ένα φως που εσείς δε μπορείτε να διακρίνετε μέσα του ούτε μία μορφή, όπου όλα είναι ένα, όλα είναι ενοποιημένα, ενωμένα και η συνειδητότητα έχει επανέλθει μέσα στον εαυτό της.

Είναι η νέα Σελήνη όπου εσύ γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις. Στο είπανε κάποτε και αυτόν τον τίτλο θα δώσουμε σ' αυτή τη νέα Σελήνη ξεκινώντας την επικοινωνία. Γίνε εσύ η αλλαγή και αυτό σημαίνει, κάνε τα βήματα. Κάνε τα βήματα στην πράξη, γίνε το παράδειγμα στην πράξη, κάνε την αλλαγή στη στάση σου, κάνε την αλλαγή στη νοοτροπία σου. Κάνε τη μία αλλαγή που θα σε κάνει να πατήσεις πάνω σ' αυτόν τον χρυσό διάδρομο του φωτός που έχει ανοίξει μπροστά από σένα. Αυτός δεν είναι ένας απροσδιόριστος και μη συγκεκριμένος διάδρομος φωτός. Είναι ένας διάδρομος φωτός ενός δυναμικού της ζωής σου για το οποίο έχεις εργαστεί. Είναι ένας χρυσός διάδρομος φωτός που είναι το δυναμικό των καλύτερων δυνατοτήτων σου. Είναι το δυναμικό που θα ήθελε η καρδιά σου. Είναι, επομένως, το δυναμικό που μπορείς -εφόσον το θέλεις.

Όμως, αγαπημένοι, δε θα άνοιγε αυτός ο Διάδρομος του Φωτός αν δεν το θέλατε στ' αλήθεια. Αν δεν το θέλατε δεν θα υπήρχε αυτός ο Διάδρομος Φωτός. Η αλήθεια είναι πως αμέτρητες ενσαρκωμένες ψυχές πάνω στη Γαία, πάνω στον πλανήτη σας, πάνω στην πραγματικότητά σας έχουν εργαστεί ως φιλότιμοι, σιωπηλοί αγρότες στα κτήματα της συνειδητότητας, προκειμένου αυτοί οι Χρυσοί Διάδρομοι να ανοιχτούν. Με όλες τις σπορές που έγιναν αυτή τη χρονιά της Θεϊκής Μαγείας, της Μαγείας της Καρδιάς, τι άλλο παρά ένας Χρυσός Διάδρομος θα ήταν η συνέχεια;

Αναρωτιέστε πώς αυτό συνάδει και συμπλέει με τα γεγονότα -ακούμε τις απορίες σας παρότι δεν τις λέτε προφορικά. Συνάδει τέλεια. Συνάδει τέλεια με την προσωπική ιστορία τού κάθε αφυπνισμένου όντος στη γη, συνάδει τέλεια με την ιστορία τής δικής σας χώρας, συνάδει τέλεια με την ιστορία τής Ευρώπης, συνάδει τέλεια με τις παγκόσμιες εξελίξεις. Γιατί, αυτός ο Χρυσός Διάδρομος του καλύτερου δυναμικού, των μεγαλύτερων δυνατοτήτων σας, είναι ο Διάδρομος όπου γίνεστε αυτό που ζητάτε. Όπου -μέσα από το παράδειγμά σας, μέσα απ' τη στάση σας και μέσα απ' τη συμπεριφορά σας- κάνετε πράξη αυτή τη χρυσή συνειδητότητα. Κάνετε πράξη τον Ιερό Πολεμιστή. Οι Ιεροί Πολεμιστές ποτέ δεν πολέμησαν σώμα με σώμα. Κανείς τους ποτέ δεν πίστεψε στη δύναμη των σωμάτων. Πίστευαν, όμως, και γνώριζαν τη δύναμη που έχει μια συνειδητότητα που αφομοιώνεται στην πράξη. Γνώριζαν την ισχύ που έχει ένας νους που δε φοβάται τον εαυτό του. Γνώριζαν τι σημαίνει να έχεις αγάπη, σοφία και δύναμη μέσα στις επιλογές σου και μέσα στην καθημερινότητά σου. Μέσα στις καθημερινές σου μικρές, φαινομενικά μη σημαντικές, πράξεις σου. Γνώριζαν ότι αυτό ακριβώς κάνει κάποιον βασιλιά και ηγεμόνα του εαυτού του, αυτό ακριβώς κάνει τη διαφορά για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους.

Κάθε ένας σας είναι ένας Ιερός Πολεμιστής ο οποίος καλείται να πατήσει αυτόν τον διάδρομο. Αναρωτιέστε: «μα, δεν τον έχουμε πατήσει ακόμα;». Και θα σας πούμε ότι τώρα θα τον πατήσετε στ' αλήθεια. Γιατί οι εξελίξεις που έρχονται είναι μεγάλες, γιατί η πραγματικότητα θα σας το ζητήσει και σας το ζητά, γιατί δε μπορείτε να είσαστε σε ενδιάμεσες καταστάσεις συνειδητότητας, γιατί ο χωροχρόνος που άνοιξε μπροστά πάει προς το καλύτερο μέλλον. Γιατί δε μπορείτε να κοιτάτε άλλο το παρελθόν και τον παλιό σας τρόπο και την παλιά σας νοοτροπία και τις παλιές σας συνήθειες. Γιατί είναι η νέα Σελήνη όπου κόβονται οι χορδές με τις παλιές συνήθειες, όου κάθε ένας θα κληθεί να κάνει το καθοριστικό του βήμα σ' αυτό που γνωρίζει ότι είναι για κείνον το επόμενό του βήμα. Και δεν είναι απλό και δεν είναι μικρό και ας φαίνεται έτσι. Για τον καθένα σας μπορεί να φανεί κάτι μικρό, όμως, μέσα σας ο καθένας σας γνωρίζει το βήμα που ζητείται, την αλλαγή που ζητείται ή το ξεκίνημα που ζητείται και αυτό το ξεκίνημα είναι μεγάλο. Είναι μεγάλο όταν αποτελεί το επιστέγασμα μιας πορείας μέσα στη συνειδητότητα, όταν έρχεται μετά από όλες τις προηγούμενες επιλογές που συνέβησαν -γιατί όλες οι προηγούμενες επιλογές έχουν εξωθήσει τον καθένα σας κάπου. Σας έχουν φέρει στο χείλος κάποιας απόφασης. Σας έχουν φέρει στο όριο του παρελθόντος.

Το λάστιχο από το παρελθόν τεντώνεται με τέτοια δύναμη που θα σπάσει κι εσείς ασφυκτιάτε να αναπαράγετε τους τρόπους σας από το παρελθόν. Ασφυκτιάτε ακόμα κρατώντας νήματα από το ποιοι είχατε συνηθίσει να είστε.

Είναι η ώρα να αφήσετε το λάστιχο. Είναι η ώρα να κάνετε το βήμα προς τον καινούργιο σας εαυτό. Προς τον εαυτό που ονειρευτήκατε, προς τον εαυτό που ζει μέσα σας και περιμένει να του δώσετε μια ευκαιρία. Αυτός είναι ο Ιερός σας Πολεμιστής. Αυτός καλείται τώρα στο προσκήνιο, σφυρηλατημένος μέσα από όλη τη χρονιά που πέρασε, έχοντας κάνει προετοιμασία εδώ και πέντε χρόνια, καλείται να σταθεί όρθιος και να βαδίσει στον Χρυσό του Διάδρομο.

Καλείται, αυτά που του δίδαξε η συνειδητότητα, μέσα από τη φαινομενικά υλική πραγματικότητα, να τα αφομοιώσει, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να γίνει η αλλαγή που ξέρει ότι την κομίζει μέσα του. Κάνει το άλμα από την υλική πραγματικότητα στην εσωτερική του αλήθεια. Και είναι Ιερός γιατί πολεμάει μέσα στα τείχη της δικής του συνειδητότητας γι' αυτό που αναγνωρίζει ότι είναι το μέλλον που αξίζει. Το μέλλον που αξίζει για τον εαυτό του, για τη συνειδητότητά του, για την οικογένειά του, για τη ζωή του και για τον πλανήτη του ολόκληρο.

Κάθε απόφαση σοφίας και δύναμης δεν λαμβάνεται από μια ψυχή μόνο για τον εαυτό της. Παρότι ότι φαίνεστε ο καθένας να σκέφτεται τον εαυτό του, ο καθένας να έχει να πάρει την απόφαση του εαυτού του, ο καθένας να έχει να σπάσει ένα φράγμα φόβου και δειλίας μέσα του για να σταθεί πάνω στον διάδρομο αυτού του φωτός, κανένας σας δεν είναι πραγματικά αυτόνομος και αυθύπαρκτος -όσο κι αν φαίνεται έτσι. Είσαστε μια τεράστια συσπειρωμένη και συγχρονισμένη ομάδα, μια συγχρονισμένη οικογένεια, μια συγχρονισμένη φυλή. Η φυλή της επανένωσης, η φυλή που έχει βάλει στοίχημα να θυμηθεί και να βοηθήσει να γίνει μια πυροδότηση προς το όμορφο το υγιές και το καλό στο σύνολο της συνειδητότητας της Γης. Φαίνεστε ένας μα είσαστε εκατομμύρια. Φαίνεται μοναχικός ο δρόμος μα είναι αδελφικός ο δρόμος.

Είσαστε ενωμένοι με αδελφικές χορδές φωτός, με χρυσές συχνότητες μέσα από τις ψυχές σας, με όλη την υφήλιο, με καθέναν ο οποίος βαδίζει την ίδια διαδρομή. Έχετε ετοιμαστεί κατάλληλα. Είσαστε έτοιμοι. Οι διστακτικοί μεσσίες δεν υπάρχουν πια γιατί τώρα είναι η ώρα του πρόθυμου μεσσία. Αυτού ο οποίος νομίζει ότι μέσα του μεταφέρει έναν Ιερό Πολεμιστή, ότι έχει τη δύναμη και το σθένος να σταθεί με την αλήθεια του, με το καινούργιο και να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά του, απελευθερώνοντας τον παλιό εαυτό, επιτρέποντας αυτόν τον εαυτό, που για αιώνες κρύβεται μέσα του, να αρχίσει να φαίνεται.

Αυτός ο Ιερός Πολεμιστής δεν κλυδωνίζεται από αυτά που συμβαίνουν γύρω του -και θα συμβούν πολλά. Αυτός ο Ιερός Πολεμιστής δεν ταλαντεύεται από αυτά που βλέπει γύρω του -και θα δει πολλά. Αυτός ο Ιερός Πολεμιστής έχει περάσει μέσα από φωτιά και σίδερο και είναι κατάλληλα προετοιμασμένος από όλη την πνευματική του οικογένεια για να σταθεί.

Ο Χρυσός Διάδρομος της Γαίας οδηγεί στο κέντρο του Γαλαξία. Στο κέντρο -σε ένα βαθμό- του νου του Θεού. Στο κέντρο -σε ένα βαθμό- της φυλής των αρχαγγέλων. Στο κέντρο της συνειδητότητας της επανένωσης. Αυτός ο Χρυσός Διάδρομος είναι ανοιχτός για τη Γαία. Η Γαία ήδη συγχρονίζεται σταδιακά μ' αυτόν τον Χρυσό Διάδρομο. Εσείς ξεκινάτε σ' αυτή τη νέα Σελήνη να αφουγκράζεστε τους κραδασμούς του -και είναι διαφορετικοί από οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι αλλιώτικο από οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι καινούργιο από όλα όσα έχουν προηγηθεί. Είναι μία καινούργια, μια πλήρως καινούργια συχνότητα. Είναι μια καινούργια κατάσταση. Δεν είναι η κατάσταση των παιδιών του φωτός που ετοιμάζονται να αναλάβουν τους ρόλους τους, δεν είναι η κατάσταση αυτών που κάνουν τις τελικές πρόβες, δεν είναι η κατάσταση αυτών που έχουν τρακ. Είναι η πραγματικότητα όπου εσείς μπαίνετε στη σκηνή. Όπου εσείς ανεβαίνετε στη σκηνή, ο καθένας στην προσωπική σκηνή της ζωής του. Είναι η ώρα που εσείς γίνεστε, ο καθένας σας, ένα μικρό ζωντανό παράδειγμα. Είναι η νέα Σελήνη όπου η φώτιση γίνεται πράξη, η στάση γίνεται πράξη, η συμπεριφορά γίνεται πράξη, η δράση γίνεται πράξη. Όπου εσύ γίνεσαι η αλλαγή για την οποία δούλεψες να δεις.

Όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και τη χρονιά πριν απ' αυτήν, σας ετοιμάζαμε -όχι μόνο εμείς, όλες οι επικοινωνίες του Πνεύματος- σας ετοίμαζαν και σας στηρίξαμε για να σταθείτε. Περάσατε ήδη από πολλά κύματα όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την τελευταία χρονιά. Έγιναν όλες οι τελικές προετοιμασίες, έγιναν όλες οι τελευταίες πρόβες. Τα πάντα έχουν συμβεί και ο Διάδρομος έχει ανοίξει. Τώρα είναι η ώρα να γίνεις αυτό που ξέρεις ότι είσαι. Γιατί αυτή η αλλαγή την οποία θέλεις να δεις είναι η αλλαγή που εσύ έχεις μέσα σου. Είναι ο εαυτός τον οποίον εσύ έκρυβες γιατί ακόμα το σκεφτόσουν το να είσαι αυτό που είσαι.

Τώρα, λοιπόν, σ' αυτή τη Σελήνη, ο Χρυσός Διάδρομος ανοίγει. Και η χώρα σου ετοιμάζεται να αλλάξει. Και η ήπειρός σου ετοιμάζεται να αλλάξει. Και η Γη ολόκληρη ετοιμάζεται να αλλάξει. Έρχεσαι εκεί που οι συλλογικές επιλογές σ' οδήγησαν με θάρρος: σε μία αναμέτρηση. Σε μια αναμέτρηση με το παρελθόν σου, σε μια αναμέτρηση με τα παλιά σου μοτίβα, σε μια αναμέτρηση με τους παλιούς τρόπους σκέψης σου. Ετοιμάστηκες γι' αυτό μέσα από τρία διαφορετικά καλέσματα τοποθέτησης. Ετοιμάστηκες και είσαι έτοιμος. Ξεκίνα, λοιπόν, και κάνε το βήμα σου. Ξεκίνα, λοιπόν, και γίνε αυτό που είσαι. Γίνε αυτό που κυοφορείς. Γίνε αυτό που θέλεις να δεις. Γίνε αυτό που περίμενες από σένα. Γίνε αυτό που ξέρεις ότι είναι αντάξιο αυτού που κρύβεις μέσα σου, αυτού που ακόμα προφυλάσσεις μέσα σου.

Ο Ιερός Πολεμιστής μέσα σου δε χρειάζεται άλλο προφύλαξη. Χρειάζεται μια βαθιά ανάσα και να του επιτρέψεις να φανεί. Χρειάζεται η καλοσύνη σου πια να φανεί και να επιδράσει στη στάση σου, στη συμπεριφορά σου μέσα στην καθημερινότητά σου. Χρειάζεται η επιτρεπτικότητά σου να εκδηλωθεί και χρειάζεται η ανεκτικότητά σου να γειωθεί επί της γης. Χρειάζεται τα λόγια σου να γίνουν τώρα αμέτρητες μικρές πράξεις του νέου εαυτού που έρχεσαι για να γεννήσεις. Γιατί γεννάς. Γεννάς κάτι καινούργιο, γεννάς την κυρίως παιδική σου ηλικία και αυτή η παιδική σου ηλικία χρειάζεται τη δική σου υποστήριξη. Κανένα παιδί δε μπορεί να μεγαλώσει χωρίς υποστήριξη. Έχεις να πάρεις το μέρος: ή αυτού του νέου εαυτού που τώρα θα αρχίσει να φαίνεται, ή του παλιού γνωστού σου εαυτού γεμάτου ανασφάλειες, γεμάτου φοβίες, γεμάτου συνήθειες.

Έλα, λοιπόν, Ιερέ Πολεμιστή στον βωμό όπου συμβαίνει ο Ιερός Πόλεμος, στον Χρυσό Διάδρομο. Στάσου πάνω του με όλο το μεγαλείο της ύπαρξής σου. Έχεις περάσει απ' όλα τα μαθήματα που χρειαζόσουν. Έχεις ανακτήσει την αγάπη υπερβαίνοντας τους φόβους σου. Έχεις ανακτήσει τη σοφία σου μέσα απ' τα παθήματά σου. Έμαθες ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και έμαθες να διακρίνεις μέσα απ' τα παθήματά σου. Έμαθες να ακούς την καρδιά σου και όχι αυτά που βλέπουν τα μάτια σου και ακούνε τ' αυτιά σου. Έμαθες ότι, ακούγοντας την καρδιά σου και υπερβαίνοντας τους φόβους σου, ανακτάς ισχύ, γίνεσαι πιο ισχυρός, γίνεσαι πιο σίγουρος, γίνεσαι πιο βέβαιος. Όχι γιατί στηρίζεσαι σ' αυτόν τον κόσμο αλλά γιατί στηρίζεσαι στην αλήθεια του εαυτού σου, στηρίζεσαι στην ίδια σου την επίγνωση, στηρίζεσαι στη συνειδητότητά σου.

Έλα, λοιπόν, Ιερέ Πολεμιστή και γίνε εσύ η αλλαγή που όλοι περιμένουν να δουν. Έλα να τη δούμε μαζί, εσύ από εκεί κι εμείς χειροκροτώντας τα βήματά σου πάνω στο Χρυσό Διάδρομο της ύπαρξής σου.

Σ' αυτή την επικοινωνία δε θα μπορούσε να λείπει αυτό το οποίο η Χαριτίνη απεχθάνεται το οποίο θα γίνει άλλη μια φορά. Και αναρωτιέστε όλοι τι απεχθάνεται η Χαριτίνη. Η Χαριτίνη απεχθάνεται τις προφητείες. Και ακριβώς αυτό θα συμβεί αυτή τη στιγμή. Σ' αυτόν τον μεγάλο Χρυσό Διάδρομο που ανοίγεται μπροστά σας -ο οποίος δεν καλύπτει, φυσικά, μόνο το τέλος της τρέχουσας χρονιάς αλλά καλύπτει και την επόμενη χρονιά και ένα μέρος του '17- αυτός ο διάδρομος που ανοίγει προς τον μελλοντικό σας εαυτό που έρχεται τώρα να πραγματοποιηθεί, να γίνει πράξη μέσα από τους Ιερούς Πολεμιστές της πράξης πια, περιέχει μεγάλες ανακατωσούρες, ανατροπές -και πάλι- και μια μεγάλη αλλαγή στο παγκόσμιο προσκήνιο. Έχουμε πει, και θα πούμε και πάλι ότι, κάθε αλλαγή για να συμβεί στη Γαία θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα είναι ο κόμβος της συνειδητότητας και ο κόμβος των ενεργειών.

Επομένως, αγαπητοί φίλοι, προσδεθείτε καλά στη συνειδητότητα της ενδυνάμωσης της ουσίας σας, προσδεθείτε καλά και γειωθείτε καλά στην εμπιστοσύνη σας στο Πνεύμα, στην ωριμότητα της συνειδητότητάς σας, κάντε αυτό που γνωρίζετε να κάνετε κάθε μέρα για να κρατήσετε τις ισορροπίες γιατί το φως σας θα χρειαστεί. Γιατί η κατάσταση της αναταραχής και της αλλαγής των δεδομένων θα φέρει μεγάλη ψυχική αναστάτωση στο σύνολο των ψυχικών πεδίων. Μπορούμε ήδη να διακρίνουμε φώτα παντού, σε όλον τον ελλαδικό χώρο, φώτα σταθερά, όχι τώρα μόνο αλλά και στο μέλλον το οποίο περιγράφουμε, τα οποία θα κρατήσουν τις συχνότητες της ισορροπίας, με διαύγεια, με καθαρότητα, που δε θα μπουν στο φόβο, γιατί έχουν μάθει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, που θα διακρίνουν και θα σταθούν με ασύλληπτες ισορροπίες δημιουργώντας πολλές φωτισμένες κοιτίδες και κόμβους ενέργειας μέσα στο ελλαδικό πεδίο.

Ο Κρύσταλλος του Αιγαίου βρυχάται κάτω από τα πόδια σας, βρυχάται ζητώντας την πράξη, ζητώντας να γίνετε αυτό που θέλετε να δείτε, ζητώντας να σταθείτε χωρίς να φοβηθείτε, ζητώντας να μείνετε ακριβώς έτσι όπως πλαστήκατε μέσα από τους αόρατους βοηθούς σας και τον ίδιο σας τον εαυτό.

Η Ελλάδα μέσα στην επόμενη χρονιά θα περάσει και από άλλες αναμετρήσεις και από άλλες τοποθετήσεις συνειδητότητας και από άλλες εκλογές. Οι ροές των ενεργειών είναι τόσο ισχυρές και οι αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στις ροές της συνειδητότητας είναι τόσο μεγάλες γιατί το καινούργιο, αγαπητοί φίλοι, δε μπορεί να σταματήσει. Είναι σαν χείμαρρος οι καινούργιες ροές, οι ροές της νέας πραγματικότητας και θα φαίνεται ότι θα θέλουν να σαρώσουν το παλιό με κάθε τρόπο. Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να λυπάστε, ούτε να στεναχωριέστε γιατί γνωρίζετε πως ό,τι βλέπετε γύρω σας είναι αρρωστημένο. Γνωρίζετε ότι είναι το αποτέλεσμα ασύλληπτων συλλογικών φόβων και ανασφάλειας. Γνωρίζετε ότι αυτό δεν σας αξίζει, ότι δεν αξίζει σε κανένα ανθρώπινο όν, δηλαδή σε κανένα πνεύμα σε βιολογία.

Άρα, καλωσορίστε τα τεράστια κύματα που έρχονται γιατί αυτά θα κάνουν τις τελικές σαρώσεις και ανακατατάξεις του υλικού πεδίου. Μείνετε ανοιχτοί να κάνετε αναπροσαρμογές στην καθημερινότητά σας. Χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Χρειάζεται να είσαστε ανοιχτοί να αλλάξετε νοοτροπίες. Χρειάζεται να πάτε μαζί μ' αυτά τα κύματα και όχι κόντρα τους. Χρειάζεται να αρχίσετε να υιοθετείτε τους νέους τρόπους ζωής. Τρόπους ζωής όπου βαδίζουν μαζί με το Πνεύμα μέσα στην καθημερινότητα οι οποίοι στηρίζονται στο Θεό, στην αγάπη, στη δύναμη και στη σοφία μέσα στην καθημερινότητα.

Η Ελλάδα θα δεχθεί πρώτη τα κύματα των μεγάλων αλλαγών. Πολλά από αυτά που πάνε να συμβούν θα κολλήσουν μόνο και μόνο για να έρθουν να καταρρεύσουν λίγο αργότερα. Αυτά που εσείς τα λέτε «νέους νόμους», «νέα μέτρα» δεν είναι τίποτε άλλο από τα κύματα του παρελθόντος που έρχονται να συγκρουστούν με τα κύματα του μέλλοντος και -όπως καταλαβαίνετε- αυτό θα φέρει μεγάλες τρικυμίες. Όχι όμως τέτοιες τρικυμίες που να σας τρομοκρατήσουν πραγματικά. Τρικυμίες ξεβολέματος, τρικυμίες που θα καταστήσουν σχεδόν απαραίτητο το να έχετε πνευματική πειθαρχεία κάθε μέρα. Κάποτε, σε μια παλιά επικοινωνία πριν από χρόνια, σας μιλούσαμε για τη δίνη της αφοσίωσης. Ανατρέξτε σ' εκείνη την επικοινωνία. Η δίνη της αφοσίωσης που είναι μια σπείρα ακλόνητης ροής της συνειδητότητας δημιουργείται μέσα από την καθημερινή σας αφοσίωση στην πνευματική σας πρακτική. Σ' αυτό που κάνετε ως πνεύμα σε βιολογία για να κρατάτε τη συνειδητότητα ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

Η Ελλάδα αλλάζει, ο Κρύσταλλος του Αιγαίου βρυχάται, ο θόλος έχει σταθεροποιηθεί -κι αυτό σημαίνει ότι, δε μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στο γνωστό σας παρελθόν. Οι πόρτες του παρελθόντος έχουν κλείσει. Και τώρα βρίσκεστε σ' αυτή την παράξενη και παράδοξη θέση να νοσταλγείτε το παρελθόν για τη στατικότητά του αλλά και να ονειρεύεστε αυτή τη νέα Γαία που δεν τη βλέπετε ακόμα. Βρίσκεστε σ' αυτή την παράδοξη θέση που αναρωτιέστε μήπως αυτό το στατικό και κολλημένο παρελθόν ήταν καλύτερο από αυτό το τόσο απαιτητικό παρόν που φέρνει τη νέα Γαία.  Η καρδιά σας μόνο τη νέα Γαία κοιτά γιατί ούτε καν το συζητά να γυρίσει σ' εκείνο το παρελθόν, τόσο στατικό, τόσο δειλό και φοβισμένο, τόσο αναξιοπρεπές για ένα πνεύμα στη βιολογία, τόσο διεφθαρμένο στις αξίες και στο ήθος του, τόσο αποκομμένο από τη ροή της φωνής του Θεού μέσα σας, τόσο αποκομμένο από την υγεία σας, τόσο αποκομμένο από την ευτυχία σας, τόσο ξένο από τη χαρά σας.

Βρίσκεστε σ' αυτή την παράδοξη θέση. Είναι πράγματι παράδοξη γιατί η πόρτα του παρελθόντος έχει κλείσει αλλά είναι σαν ακόμη η διάνοιά σας να αναπολεί και να νοσταλγεί κάτι που ξέρετε ότι δε μπορεί να ξαναγυρίσει πίσω. Ευλογήστε το κι αφήστε το. Βρείτε μέσα στην καρδιά σας το θάρρος, την επιθυμία της νέας Γαίας. Κάθε ένας σας την κυοφορεί, κάθε ένας σας, σαν αγρότης, έχει καλλιεργήσει το χώμα αυτής της πραγματικότητας που θέλετε να εκδηλωθεί. Κάθε ένας σας έχει στηρίξει αυτή τη νέα Γαία, μια Γαία με ένα πολύ υψηλότερο ήθος στην πράξη, με αξίες που τιμούν το πνεύμα στη βιολογία, με ασύλληπτες συχνότητες προσωπικής ενοποίησης, προσωπικής πληρότητας, συναισθηματικής έκφρασης, δημιουργικότητας και χαράς. Μίας Γαίας όπου τα παιδιά της χαίρονται και παίζουν, μιας Γαίας στην οποία δε συμβαίνουν πόλεμοι, μίας Γαίας στην οποία οι χώρες δεν είναι εχθροί μεταξύ τους, μίας Γαίας στην οποία ο φοβισμένος ερπετοειδής νους σας έχει μπει στην άκρη. Δεν έχει απενεργοποιηθεί, έχει αφομοιωθεί από τους πιο εξελιγμένους νόες σας. Δεν έχει παραιτηθεί, έχει μετουσιωθεί.

Αυτή είναι η νέα Γαία σας. Γι' αυτήν καλείστε τώρα να σταθείτε στον διάδρομο του φωτός. Και βρίσκεστε σε έναν διάδρομο που αν κοιτάξετε πίσω δεν υπάρχει τίποτα. Τα πάντα θα είναι καινούργια. Χρόνια οι επικοινωνίες μιλάνε για νέα συνειδητότητα, για νέα Γαία, για τον νέο άνθρωπο. Είσαστε στην κυρίως πράξη.

Η Ευρώπη θα περάσει αντίστοιχους κλυδωνισμούς την επόμενη χρονιά. Στην Ευρώπη δεν αποκλείεται να δείτε και συρράξεις. Δεν θα επηρεάσουν την Ελλάδα. Ο Θόλος της Ελλάδας θα προφυλάξει την ενέργεια του κόμβου της συνειδητότητας, ωστόσο, αυτές φαίνονται πολύ πιθανές να συμβούν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Μία τεράστια και «τρομακτική» αλλαγή στη σκακιέρα των δυνάμεων της εξουσίας, των ροών της συνειδητότητας εγκυμονείται για την επόμενη χρονιά. Αυτή η μεγάλη ανακατάταξη θα πάρει και ένα μέρος της αρχής του '17. Μέσα στο '17 είναι που θα αρχίσουν να επανα-ισορροπούν, σε τελείως άλλα σημεία, οι ροές της πραγματικότητας και οι ροές της συνειδητότητας. Ετοιμάζεστε για ένα roller coaster για το οποίο, όμως, έχετε κάνει τέλεια προθέρμανση. Ειδικά εσείς στην Ελλάδα είσαστε οι πιο προετοιμασμένοι απ' όλους. Δεν πρόκειται να συμβεί αλλαγή στον κυβερνητικό σας σχηματισμό μέσα στη χρονιά, όμως, ετοιμαστείτε για μια μεγάλη αλλαγή την επόμενη χρονιά.

Είπαμε και θα ξαναπούμε πως, οι ροές της νέας πραγματικότητας θα σαρώσουν το παλιό. Και αυτό θα το δείτε να συμβαίνει. Θα πετάξουν απ' έξω οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν, οδηγώντας -έτσι- πρόσωπα, ομάδες, κόμματα, τη γνωστή σας Βουλή -και εδώ και στο εξωτερικό- σε ολικές και μεγάλες ριζικές αναδιαρθρώσεις. Δεν το έχετε ονειρευτεί; Χιλιάδες φορές σας έχουμε ακούσει να ονειρεύεστε να τινάξετε στον αέρα τις Βουλές. Και όχι μόνο εσείς εδώ -πιστέψτε μας. Όλοι οι Ευρωπαίοι το έχουν ονειρευτεί. Οι Αμερικανοί το έχουν ονειρευτεί. Ασιάτες το έχουν ονειρευτεί. Ε, η χρονιά αυτή και η επόμενη είναι οι χρονιές όπου αυτό θα συμβεί. Όχι γιατί θα γίνουν εκρήξεις -παρότι σε κάποιες χώρες θα συμβεί κι αυτό, αλλά θα είναι σε μία μειοψηφία- αλλά γιατί θα συμβούν ενεργειακές εκρήξεις. Θα δείτε το διεφθαρμένο να μην αντέχει άλλο και να καταρρέει από τις πιέσεις. Θα δείτε το αρρωστημένο να μην αντέχει άλλο και να μη μπορεί να συγκροτηθεί. Θα δείτε αυτά που είναι συγκροτημένα να χάνουν τη συγκρότηση και αυτά που φαίνονται χύμα και άτακτα να αποκτούν δομή. Θα εμφανιστούν νέα πρόσωπα και θα εμφανιστούν συλλογικές δυναμικές.

Είσαστε μπροστά σε ένα roller coaster το οποίο -η ευχή μας είναι, η πρόθεσή μας για εσάς είναι και η ευλογία μας είναι- να το ευχαριστηθείτε και να μην το φοβηθείτε καθόλου. Να το χαρείτε γιορτάζοντας για κάθε νέα σάρωση που θα γίνεται, όχι με χαιρεκακία, γιορτάζοντας με τη χαρά του καινούργιου. Αφήστε τα παλιά να φύγουν, ευλογώντας τα, σεβόμενα τον ρόλο που υπηρέτησαν,  χωρίς καμία κακία και μίσος -γιατί αυτή δεν είναι η στάση του Ιερού Πολεμιστή. Ο Ιερός Πολεμιστής υποκλίνεται στη χρησιμότητα των εμπειριών. Υποκλίνεται στη σοφία του παρελθόντος. Την παίρνει μαζί του -γιατί παίρνει μαζί του αυτά που έμαθε χάρη σ' αυτές τις εμπειρίες- αλλά τις αφήνει πίσω του. Δεν τις μισεί, δεν τις απεχθάνεται, τις κρατάει μέσα του ενθυμούμενος το γιατί δε θέλει να επιστρέψει στα παλιά μοτίβα, στα παλιά δεδομένα και στις παλιές συνήθειες. Και έτσι, με σεβασμό και ιερότητα και ασύλληπτη ισχύ κάνει τα βήματα για το χρυσό του μέλλον.

Καλωσήλθατε, λοιπόν, στον Χρυσό Διάδρομο του Χρυσού Μέλλοντος της Χρυσής Γαίας που με τις χρυσές σκέψεις μέσα στη συνειδητότητά σας χρυσά γειώσατε. Μέσα από το χρυσό φως που λάμπει μέσα στο Σμαραγδένιο Κήπο του συνόλου της συνειδητότητας της Γαίας, από το χρυσό φως που λάμπει μέσα στο Σμαραγδένιο Κύκλο και στο Σμαραγδένιο Κήπο του κέντρου του Γαλαξία της συνειδητότητας, με τιμή, με σεβασμό και με βαθιά χαρά για τα βήματα που κάνετε μέσα στην επανένωσή σας, στην ενθύμησή σας και στην ανάκτηση των εαυτών σας, σας αποχαιρετούμε.

Και έτσι είναι.

© Χαριτίνη Χριστάκου

Απομαγνητοφώνηση: Δήμητρα Τζήμκα


Συζήτηση

Κλείστε τα μάτια. Μετακινηθείτε στο κέντρο του εαυτού σας. Άσε τον εαυτό σου, άσε το σώμα σου και την αναπνοή σου να μειώσουν ταχύτητες, να μειώσουν ρυθμό, επιτρέποντας σε σένα να μετακινείσαι, αργά και γλυκά, προς μία κατάσταση όπου η συνειδητότητά σου είναι παρούσα, ήρεμη και γαλήνια.

Φαντάσου ότι απομακρύνεσαι από τον εξωτερικό κόσμο, από ό,τι είναι για σένα η πραγματικότητα γύρω σου και για λίγες στιγμές μετακινείσαι σε έναν αόρατο κόσμο, εσωτερικά, μέσα στον νου, μέσα στο πεδίο της καρδιάς σου, σε έναν κόσμο όπου βασιλεύει ολοένα και περισσότερο η ηρεμία, ο ρυθμός και η γαλήνη. Έναν κόσμο στον οποίο δεν ακούγονται φωνές, δεν ακούγονται δυσαρμονίες, δεν υπάρχει τίποτε κακόηχο για να σε ταράξει. Στον δικό σου εσωτερικό κόσμο, στον δικό σου Σμαραγδένιο Κήπο. Έναν Κήπο που ζει μέσα στην καρδιά σου και είναι μια κατάσταση της δικής σου συνειδητότητας. Μπες, λοιπόν, στον Σμαραγδένιο σου Κήπο μέσα από την ποιότητα της ησυχίας, της σιωπής και της γαλήνης. Μείνε μέσα σ' αυτόν και από εκεί άσε το χρυσό φως να αρχίσει να δυναμώνει από μόνο του. Κάθε στιγμή που είσαι μέσα στον Σμαραγδένιο σου Κήπο είσαι μέσα στο χρυσό φως της ύπαρξής σου. Και κάθε στιγμή παρουσίας σου ακτινοβολεί χρυσό φως παντού γύρω απ' το πεδίο σου, παντού μέσα στην ύπαρξή σου: μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω. Μεταβάλλεσαι σε ένα δυνατό, γαλήνιο, αταλάντευτο χρυσό φως. Γίνεσαι αυτό που αληθινά είσαι: ένας σταθερός φάρος, ένα σταθερό φως μέσα στην ίδια σου τη συνειδητότητα.

Επέτρεψε στην αναπνοή σου να αυτορυθμιστεί. Άσε την εσωτερική σοφία της ύπαρξής σου να φέρει όλο το είναι σου στον ορθό του, ισορροπημένο του ρυθμό, έτσι ώστε το σώμα να νιώθει καλά, τα συναισθήματά σου να νιώθουν καλά, ο νους σου να νιώθει καλά. Απλά. Μέσα από τον Σμαραγδένιο σου Κήπο, επέτρεψέ το.

Δες το χρυσό φως που ακτινοβολεί από παντού γύρω σου να ενώνεται με το χρυσό φως από όλους τους άλλους. Και δες όλο το χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεσαι τώρα να έχει γίνει ένα μεγάλο χρυσό φως: σταθερό, ρυθμικό, γερά ισορροπημένο, γειωμένο, αταλάντευτο.

Και όσο διαρκεί η επικοινωνία, επέτρεψε το φως που εκπέμπεται από τον Σμαραγδένιο σου Κήπο, τον μαγικό κήπο της μαγικής διάνοιας της σοφής καρδιάς σου, επέτρεψε σ' αυτό το φως να λάμπει και να είναι ενωμένο μαζί με όλους όσους συμπορεύονται και βρίσκονται με σένα, εδώ, αυτή τη στιγμή.

Εσύ που το ακούς -ή το διαβάζεις- αυτό, σ' οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, κάνε ακριβώς το ίδιο: άσε το χρυσό σου φως να ενωθεί μ' όλους όσους το ακούνε -ή το διαβάζουν- γιατί, αγαπητοί φίλοι, κάθε επικοινωνία δεν έχει χρόνο.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μέσα στις άχρονες ροές της συνειδητότητας.  

Ραφαήλ - Σμαραγδένιος Κήπος

Ο Ραφαήλ θέλει να πει κάτι το οποίο δεν αποτελεί πραγματικά επικοινωνία αλλά πληροφορία. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις «ο Σμαραγδένιος Κήπος». Ο λόγος που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ αυτές οι δύο λέξεις μαζί μέχρι σήμερα ήταν γιατί, ενώ ο Σμαραγδένιος Κύκλος αποτελεί ένα σύνολο φωτισμένης διδασκαλικής συνειδητότητας που εργάζεται για την ειρήνη, την επίγνωση και τη θεραπεία μέσα στους υλικούς κόσμους, ο Σμαραγδένιος Κήπος συντίθεται από ένα σύνολο οντοτήτων που βρίσκονται στο γαλαξιακό κέντρο. Ο Σμαραγδένιος Κήπος είναι το χαϊδευτικό όνομα που φωτισμένοι δάσκαλοι έχουν δώσει στο κέντρο του Γαλαξία. Τον ονομάζουν Σμαραγδένιο Κήπο γιατί είναι τα σμαράγδια του στέμματος της Συνειδητότητας. Γιατί οι συχνότητες της σοφίας, της διδασκαλίας μέσα στη συνειδητότητα ως άχρονες ροές της νοημοσύνης, της ευφυΐας, της αγάπης του Θεού, μεταφέρονται μέσα από παράξενους διαδρόμους στο κέντρο του Γαλαξία σας.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι δύο λέξεις μαζί γιατί, χάρη στους Χρυσούς Διαδρόμους της Γαίας που άνοιξαν οι εργάτες του φωτός, αυτές οι ροές συνειδητότητας μπορούν να παραλαμβάνονται απευθείας από τη συνειδητότητα της Γαίας και επομένως από τη συνειδητότητα κάθε ενσαρκωμένου πνεύματος στη βιολογία.

Είναι η πρώτη επικοινωνία μέσα από τον Σμαραγδένιο Κήπο της Συνειδητότητας και πρόκειται να ακολουθήσουν πολλές ακόμα.

Ευχαριστούμε που κάνετε αυτό το ταξίδι μέσα στο χρυσό φως της μίας ύπαρξης. Να είστε όλοι -και είστε όλοι- ευλογημένοι.

Χαριτίνη: Θα κλείσω τη σημερινή συνάντηση λέγοντας το εξής: Από τον Σμαραγδένιο Κήπο της γαλαξιακής μου Συνειδητότητας, στον Σμαραγδένιο Κήπο της δικής σας γαλαξιακής Συνειδητότητας. Και έτσι είναι.


© Χαριτίνη Χριστάκου

Απομαγνητοφώνηση: Δήμητρα Τζήμκα


Συζήτηση - Κύρια σημεία

 • Tο επόμενο 6μηνο θα δημιουργηθούν νέοι συλλογικοί φορείς. Σ' αυτό που καταλαβαίνουμε τώρα σαν κομματική τάξη και κομματική διάρθρωση θα γίνει ολική αλλαγή σκηνικού. Θα φύγουν άτομα, τα κόμματα θα οδηγηθούν σε ολική αλλαγή. Δε θα υπάρχουν τα υπάρχοντα σαν κύρια κόμματα.

 • Αν δεν τιμήσουμε αυτούς που ήταν γέφυρα δεν μπορούμε να πάμε στην άλλη μεριά.

 • Αυτό που έγινε το προηγούμενο διάστημα -είπαν-  ουσιαστικά άλλαξε τις ροές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Δε φαίνεται το πώς δούλεψε αυτό στη συνειδητότητα αλλά θα αρχίσει να φαίνεται. Σημασία έχει να αναγνωρίζουμε τους ρόλους που παίζουν οι ψυχές, να μπορούμε να δεχθούμε την εναλλαγή. Είναι μια σκυταλοδρομία. Κάποιος ξεκινάει κάτι και κάποιος άλλος συνεχίζει. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε στη συνειδητότητας μας πως αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός -για να το πούμε ορθά- οι συλλογικές αποφάσεις που ελήφθησαν αξίζουν τιμής και σεβασμού γιατί έφεραν το ρήγμα που χρειαζόταν στη συνειδητότητα της Ευρώπης και, έτσι, η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια. Τώρα πλημμυρίζει από νέες ενέργειες οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα.

 • Όλοι οι Έλληνες το ξέρουν ότι αυτό που εξελίσσεται τώρα στη χώρα δεν πρόκειται να σταθεί. Κάπου μέσα μας όλοι το ξέρουμε ότι αυτό που πάει να γίνει δεν πρόκειται να κυλήσει. Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.

 • Κανένας δε μπορεί να πουλήσει τη χώρα. Τη χώρα, αν πουληθεί, θα την πουλήσει η συνειδητότητά της. Αλλά η χώρα δεν πρόκειται να πουληθεί. Αυτό το σκεπτικό πρέπει να σταματήσει. Τώρα! Γιατί αυτό το σκεπτικό είναι το παρελθόν. Η στάση του καθενός μας πρέπει να είναι πως «όχι, δεν πρόκειται να συμβεί» γιατί η συνειδητότητα δεν είναι εκεί. Όχι, δεν πρόκειται να συμβεί γιατί η αφυπνισμένη, η υψηλή συχνότητα της χώρας είναι πολύ μεγάλη. Το Σύνταγμα πού να χωρέσει δεκάδες -μπορεί να είναι και εκατοντάδες- χιλιάδες αφυπνισμένους ανθρώπους της Ελλάδας.

 • Σε ερώτηση σχετικά με την προσπάθεια άσκησης ελέγχου σε κάθε τομέα της ζωής μας (με τις κάρτες, τις καταθέσεις, κλπ). Απάντηση: Είχαν πει σε μια παλιότερη επικοινωνία ότι, αν περιμένετε από την πραγματικότητα να σας πει πού θα πάτε την έχετε πατήσει. Τότε είστε κομπάρσοι αυτών που διαμορφώνουν αυτή την πραγματικότητα. Πρέπει εσύ να αποφασίσεις πού θα σταθεί ο νους σου και πού θα δώσεις την ενέργεια και την προσοχή σου. Ο «πόλεμος» που γίνεται έχει να κάνει ακριβώς με το πού θα σταθεί η προσοχή σου και τι στάση θα πάρει ο νους σου. Όταν, λοιπόν, εσένα σου λένε «πρέπει να φοβάσαι γιατί θα σε ελέγχουμε » εσύ πρέπει να λες μέσα σου «όχι, όχι, όχι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ό,τι και να κάνεις δε μπορείς να με ελέγξεις». Γιατί δε μπορεί κανένας να ελέγξει τη συνειδητότητα. Αυτά είναι αυταπάτες. Μπορεί να ελέγξει κάποιος τη συνειδητότητα μου; Μπορεί να ελέγξει τα λεφτά μου, αλλά όχι τη συνειδητότητα μου. Αν ο έλεγχος των χρημάτων μου ταυτίζεται με τον έλεγχο στη συνειδητότητα τότε το πρόβλημα δεν το έχει το χρήμα, το πρόβλημα το έχω εγώ. Δεν πρόκειται να μας ελέγξει κανένας γιατί η συνειδητότητα δε μπορεί να ελεγθεί από κανέναν. Από εμάς εξαρτάται αν θα υποτάξουμε τη συνειδητότητά μας στο σκεπτικό τους. Η χώρα δεν θα ξεπουληθεί. Η χώρα δεν κινδυνεύει. Ο Κρύσταλλος στο Αιγαίο θα εκραγεί αν δεν ρεύσουν οι ροές. Πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει. Ίσως γίνει στην Ευρώπη. Εφόσον οι στοιχειώδεις ροές ενεργειών είναι ακλόνητες, το μόνο που παίζει είναι ο πόλεμος στον νου. Θα βομβαρδίσουν τον νου για να φοβηθεί και για να κρατήσει τη συχνότητά τους. Το κάνουν ήδη.

 • Σας λέω: μην διαβάζετε ειδήσεις. Πόσες φορές θα σας το πω; Για να πάρετε τη σωστή πληροφορία αναζητήστε να μάθετε πόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έκαναν σήμερα διαλογισμό. Αυτή είναι η είδηση. 

 • Αν θέλετε να ενημερωθείτε, μπείτε στο ίντερνετ, διαβάστε τους πηχυαίους τίτλους, δείτε πού το πάνε και κλείστε τη σελίδα. Μείνετε αλλού. Μείνετε στο ότι τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί γιατί αυτό δεν είναι η δική σας στάση, ο νους σας δεν είναι εκεί και δεν το στηρίζει. Έτσι γκρεμίζεται ένα σύστημα. Δεν γκρεμίζεται με τη θεωρία και τα ωραία λόγια. Γκρεμίζεται γιατί ο νους μετακινείται, η συνειδητότητα μετακινείται και δεν πιστεύει αυτά που βλέπει ούτε αυτά που ακούει. Αυτή είναι η διάκριση. Πιστεύει αυτά που γνωρίζει, αυτά πάνω στα οποία εργάζεται. Ειδικά αυτή την εποχή που - ακόμη και στην Ελλάδα - υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές που έχουν αφυπνιστεί και βρίσκονται σε άλλη συχνότητα. Αν αυτοί τσακίσουν, τότε ποιος θα σταθεί;

 • Το Πνεύμα δε φοβάται κανέναν και δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα και ας λέει ό,τι θέλει η ύλη.

 • Ερώτηση σχετικά με την πιθανή έξοδο της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ. Απάντηση: η Βρετανία είναι κυρίως η μνήμη του παρελθόντος μας -ερπετοειδής νοοτροπία. Και άρα κρατά τη συχνότητα της διττότητας για το σύνολο και παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται, έχει την εξουσία πάνω στο πεδίο της διττότητας. Εγώ νομίζω ότι η Βρετανία θα φύγει. Και αυτό σημαίνει ότι την Ευρώπη θα τη ζώσουν τα φίδια γιατί το δημιούργημα θα αρχίσει να κλονίζεται. Και αυτό σημαίνει ότι τα αυστηρά μέτρα των Γερμανών θα γίνουν τα ίδια η αιτία που όλοι οι υπόλοιποι θα τους κατηγορούν γιατί θα το βλέπουν πια ότι θα αρχίσει ένας-ένας να φεύγει και στο τέλος δεν θα υπάρχει Ένωση. Γιατί όπως πολύ ορθά είχε πει παλιότερα η παρούσα κυβέρνηση, η ΕΕ δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών της και άρα πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

 • Σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης.   Ο τάφος στην Αμφίπολη δεν είναι αυτός που ανακοινώθηκε. Θα υπάρξει καινούργια ανακοίνωση. Αυτή η ανακοίνωση θα γίνει το '16, όταν θα αρχίσουν να κλυδωνίζονται πολύ τα πράγματα. Η ανακοίνωση για το τι είναι πραγματικά, δε θα βγει επίσημα, θα βγει από διαρροή. Η Αμφίπολη κρατάει μέρος της ενέργειας της Βιβλιοθήκης του Αιγαίου.

 • Θα γίνει και άλλη ανακάλυψη, πολύ σημαντική, στη Μακεδονία.

 • Σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως.

  Αυτό βοηθά στην αποσταθεροποίηση των παλιών ενεργειών και στην ενεργοποίηση συχνοτήτων στο συνειδητό που μέχρι τώρα ήταν λανθάνουσες. Δεν σταθεροποιούν τις καταστάσεις, μάλλον τις αποσταθεροποιούν, τις βοηθούν να προχωρήσουν, κινούν τις ροές προς υψηλότερες συχνότητες.

 • Σχετικά με τους μετανάστες-πρόσφυγες, τη Συρία, το Αφγανιστάν.Η κάθε ομάδα συνειδητότητας, σε όποια χώρα και να είναι, είναι εκεί για να πάρει τα μαθήματα που χρειάζεται για να εξελιχθεί. Εκεί ζει αυτό που χρειάζεται για να κάνει το βήμα. Τίποτα δεν είναι λάθος. Η κάθε χώρα για την οποία συζητάμε, να θυμόμαστε ότι δεν κατοικείται από απλούς ανθρώπους αλλά από συνδημιουργούς με το Πνεύμα. Αυτοί είναι εκεί γιατί εκεί βρίσκεται ο σκοπός τους, το νόημα, η συμφωνία, το συμβόλαιο, η εξέλιξή τους. Εμείς θέλουμε να τους βλέπουμε απλώς ως κουρελιάρηδες; Ένας νους που κοιτάει τον απέναντι μόνο σαν άνθρωπο και μόνο σαν κουρελιάρη, συνεισφέρει πολύ αρνητικότητα σ' αυτή τη συνειδητότητα. Αυτός ο νους είναι του παρελθόντος. Καιρός να τελειώνουμε μ' αυτόν τον νου. Ο σκοπός είναι να βλέπεις ότι ο διπλανός σου χρειάζεται υποστήριξη όχι επειδή είναι κουρελιασμένος και φτωχός και άνθρωπος αλλά γιατί είναι ένα πνεύμα στη βιολογία, ένας συνδημιουργός ο οποίος έχει συνδημιουργήσει ένα πολύ ζόρικο συμβόλαιο και ένα μέρος αυτού του συμβολαίου είναι να ενεργοποιήσει την καλοσύνη και την υποστήριξη στους άλλους, να ενοποιήσει ροές καλοσύνης. Ο σκοπός είναι να βλέπουμε και να τιμάμε τον δημιουργό μέσα τους, να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει σχέδιο ζωής, να το τιμάμε στην καρδιά μας και να λειτουργήσουμε με καλοσύνη στηρίζοντας και υποστηρίζοντας όποτε και όπου μπορούμε γιατί αυτό κάνει καλό και σε μας και σε εκείνους.

 • Να σεβόμαστε τον συνδημιουργό. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό το σχέδιο εξέλιξης, ο άλλος δημιούργησε το άλλο. Ο οίκτος και η λύπη είναι αποδυνάμωση προς το σύνολο.

 • Όπως και αν είναι η κατάσταση, το πιο σημαντικό είναι μέσα στην καρδιά σας και στον νου σας είναι να μην χάνετε από τα μάτια σας τον συνδημιουργό. Αυτός που βαδίζει δίπλα μας είναι ένα μέρος Θεού. Είναι σημαντικό να μην γίνεται αποδυνάμωση. Ακόμη και αν ο διπλανός σας δεν έχει να φάει, το πιάτο το φαγητό που θα του πάτε να του το πάτε όχι σαν σε φτωχό και ζητιάνο, αλλά γιατί θέλετε να το κάνετε για τον συνδημιουργό δίπλα σας. Να τιμάτε το συμβόλαιό του, να τιμάτε τις δικές του αποφάσεις, είναι συνδημιουργός. Το έχει συνδημιουργήσει αυτό που περνάει. Σεβαστείτε τον και τιμήστε τον ως ον και αναγνωρίστε το θεϊκό του μέρος. Το κλειδί της αλλαγής είναι το να μπορείς να συνδέεσαι με τον Δημιουργό μέσα στον καθένα και να τον τιμάς και να τον σέβεσαι για τις αποφάσεις του και για το σχέδιο ζωής του, γιατί έτσι, τελικά, σεβόμαστε και το δικό μας σχέδιο ζωής.

 • Ερ.: Είναι άνθρωποι όλοι όσοι κυκλοφορούν στη γη;     

 • Απ.: Όχι, δεν είναι όλοι άνθρωποι.          

 • Ερ.: Εμείς ποιους σεβόμαστε;     

 • Απ.: Τους πάντες. Καθένας υπηρετεί το δικό του σχέδιο. Καθένας ανήκει στο Όλον. Ό,τι και να είναι είναι μέρος του Όλου. Διακρίνω, δεν φοβάμαι. Έχω ισχύ και επιλέγω. Όλα είναι μέρη του Όλου και όλα είναι σεβαστά. Και αν υπάρχουν και μερικά «παράδοξα» πράγματα είναι γιατί εγώ πρέπει να μάθω να διακρίνω. Αυτός είναι ο λόγος. Πρέπει να μάθω να κρίνω και πρέπει να κάνω επιλογές γιατί έτσι είμαι πραγματικά κύριος τού εαυτού μου, δηλαδή του νου και της συνειδητότητάς μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα διακρίνουμε ορθά. Κάποιες φορές θα διακρίνουμε ορθά, κάποιες θα την πατήσουμε. Αλλά έτσι εξελισσόμαστε. Όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό.

 • Αν, για παράδειγμα, δεν υπήρχαν τα ερπετοειδή εμείς πώς θα μαθαίναμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από το ψέμα, την χειραγώγηση από την μη χειραγώγηση; Πώς θα μαθαίναμε ότι δεν έχει αξία μόνο το χρήμα και η εξουσία αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν αξία σ' αυτή τη ζωή; Πώς θα φτάναμε να σιχαθούμε αυτούς που εξουσιάζουν μ' αυτό τον τρόπο; Οι τρόποι τους, το σκεπτικό τους και η νοοτροπία τους μας δίδαξαν αυτή τη διάκριση. Ήταν μεγάλοι δάσκαλοι για τη συνειδητότητά μας. Άμα δεν δεις το άσχημο πώς θα επιλέξεις το όμορφο;

 • Το να κάνεις παρέα με κάποιον που είναι διεφθαρμένος δεν σε κάνει διεφθαρμένο. Ή αν κάνεις παρέα με τον κλέφτη δεν σε κάνει κλέφτη. Δεν υπάρχουν νόμοι μέσα στην συνειδητότητα γιατί οι νόμοι είναι διττότητα. Δεν κάνω παρέα με κάποιον επειδή δε μου ταιριάζει, αλλά θα του δώσω την ευκαιρία για να δω αν μου ταιριάζει. Το Πνεύμα μέσα μου τι με οδηγεί να κάνω; Αν με οδηγεί να τον γνωρίσω, θα το κάνω. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο. Απλώς επιτρέπω να εξελιχθούν οι ροές εκεί που οδηγούμαι, γιατί μπορεί να υπάρχει λόγος να κάνω παρέα και με τον κλέφτη και με τον απατεώνα. Να μην τους κρίνω αλλά να διακρίνω: είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορώ να κάνω παρέα με τους πάντες, εφόσον διακρίνω. Αν το Πνεύμα με οδηγεί εκεί, τότε έχει λόγο που με οδηγεί εκεί. Μην προαποφασίζουμε. Δεν γνωρίζουμε στ' αλήθεια πώς σκέφτεται η αγάπη, δεν γνωρίζουμε τα σχέδιά της, γι' αυτό είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί προς όλους και προς όλα, όχι κρίνοντας αλλά διακρίνοντας.

 • Το να κάνεις παρέα με τους πάντες σημαίνει ότι η συνειδητότητά σου είναι ανοιχτή στην αγάπη. Και αν μείνουμε ανοιχτοί, η αγάπη θα μας εκπλήξει. Η αγάπη έχει μαγικούς τρόπους να μας εκπλήττει και φέρνει και πολύ ωραία δώρα!