Σμαραγδένιος Κύκλος


Σπεύσατε βραδέως!

11 Ιουνίου 2005

Γιατί πραγματικά θέλουμε να μπορούσαμε να σας μιλάμε στη γλώσσα της ενέργειας και αυτό κάνουμε όση ώρα βρισκόμαστε μέσαστο χώρο σας και ενωνόμαστε με τα σώματά σας, με τις αισθήσεις σας καιγινόμαστε, έστω και για λίγο, ένα κομμάτι από τις αισθήσεις σας. Ένα κομμάτιαπό τον δικό σας εαυτό, από την δική σας πραγματικότητα και μοιραζόμαστε μαζίσας μ' ένα τρόπο που δεν είναι πολύ εύκολα περιγράψιμος κομμάτια από τη ζωήσας, χρόνο από το χρόνο σας, συναισθήματα από τα συναισθήματά σας.

Και παρόλο που πιστεύετε ότι η οικογένειά σας βρίσκεται λίγο μακριά και δεν μπορείτε να την πιάσετε πλήρως, σας λέμε ότιβρίσκεται ακριβώς εδώ, ακριβώς εδώ...δίπλα σας, ανάμεσά σας, μέσα σ' αυτόν τοχώρο. Όπου βρίσκεστε, όπου στέκεστε και όπου ανασαίνετε, βρίσκεται η ψυχή σαςκαι η οικογένειά σας. Για άλλη μια φορά ερχόμαστε σήμερα τόσο κοντά, να γίνουμεένα μέρος σας, πολύ περισσότερο από τις άλλες στιγμές. Γιατί γίνεται συνειδητάαυτή η ένωση και αυτή η μαγεία, για να σας θυμίσουμε ότι δεν είστε μόνοι, νασας θυμίσουμε να μην ξεχνιόσαστε μέσα σ' αυτά που φαίνονται, αφήνοντας τονεαυτό σας να χάσει τη μαγεία της αλήθειας, να χάσει τη δύναμη που έχει ηαλήθεια στο ν' αλλάζει αυτό που είστε τη στιγμή που λάμπει.

Ό,τι είστε, δεν είναι ποτέ μόνο του. Ότι γίνεστε δεν είναι ποτέ μόνο του και ότι έχετε υπάρξει δεν ήταν ποτέ μόνο του.Κάνετε ένα μεγαλειώδες ταξίδι ταξιδεύοντας ανάμεσα σ' αισθήσεις, μνήμες,οράματα, ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Και το κάνετε κάθεστιγμή που ανασαίνετε, κάθε στιγμή που περπατάτε. Ταξιδεύετε μαγικά ταξίδια καιμένει τόσο λίγο ακόμα για την Οικογένεια να δει αυτό που περιγράφουμε, τηνμαγεία του δικού σας εαυτού μέσα στο ταξίδι του στο χρόνο. Και ξέρετε ότι δενυπάρχει ο χρόνος, εντούτοις ζείτε μέσα στο χρόνο και καθώς ετοιμάζεστε για έναάλμα μέσα στο χρόνο, και η γη ετοιμάζεται ν' αλλάξει μέσα στο χρόνο, φέρνετεάλλα κομμάτια δικά σας, του εαυτού σας ακόμα πιο κοντά σας και αισθήσειςαρχίζουν να εμφανίζονται κι εσείς ερμηνεύετε αυτές τις νέες αισθήσεις ως νέασυναισθήματα, καινούργιες αντιλήψεις, καινούργιες συνειδητοποιήσεις. Θέλουμε ναξέρετε ότι δεν είναι καινούργιες, ανήκουν σε άλλα μέρη του εαυτού σας πουέρχονται μέσα σας και κατοικούν.

Η Κοσμική Οπτική του Εαυτού

Η διεύρυνση της συνειδητότητάς σας ενοποιεί μέρη του εαυτού σας που κατοικούν αλλού, βλέπουν άλλα πράγματα, αντιλαμβάνονταιάλλες πραγματικότητες και αρχίζουν να γίνονται αισθητά, τώρα μέσα στο σώμα σας.Τι σημαίνει αυτό; Είναι αυτό ένα σημάδι φώτισης; Αναρωτιέστε... Είναι σημάδιαανάληψης;

Είναι πολύ περισσότερα απ' αυτό! Είναι πολύ περισσότερα! Καθώς μπαίνετε σε μεγαλύτερα κομμάτια του χρόνου και των εαυτώνσας, καθώς περισσότεροι εαυτοί αρχίζουν και κατοικούν μέσα στο σώμα σαςσυνειδητά και οι αισθήσεις αρχίζουν και γίνονται αντιληπτές, αυτό πουδιαχειρίζεστε δεν είναι μόνο ο φωτισμένος σας εαυτός, δεν είναι μόνο μιαενέργεια φώτισης ατομική και πλανητική. Αρχίζετε να διαχειρίζεστε άλλεςπραγματικότητες και να αφυπνίζεστε σε άλλα, μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής. Καιαυτό έχει πρακτικό αντίκτυπο μέσα στην καθημερινότητά σας. Δεν είναι μόνο κάτιπου αφορά την συνειδητότητα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις σας, το σώμα σας.Είναι κάτι που αφορά την αντίληψη του εαυτού σας μέσα στο φάσμα της ζωής.

Μέχρι τώρα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας μέσα από το πρίσμα της ατομικής σας ζωής ή της πλανητικής πραγματικότηταςκαι βγάζατε κάποια συμπεράσματα. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να δείτε τονεαυτό σας όχι μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα αλλά μέσα από τις αισθήσεις ζωών σαςαλλού; Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας, κοιτώντας τον από έναάλλο πλανήτη; Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να δείτε τη ζωή σας κοιτώντας την απόέναν άλλο γαλαξία; Τι θα είχατε να πείτε για σας και για τη γη; Τι θα είχατε νασυμπεράνετε για την ανθρωπότητα; Πώς θα δικαιολογούσατε τον χρόνο σας πάνω στηγη; Πόσο πολύτιμος μπορεί να γινόταν αυτός ο χρόνος; Η ώρα σας, η μέρα σας;Πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η αξία σας; Πόσο διαφορετική μπορεί να γινότανη χρησιμότητα αυτής της ζωής σ' αυτό τον πλανήτη;

Είσοδος στο Άχρονο

Πλησιάζετε την αίσθηση ενός άχρονου. Έχετε μπει στην πορεία εδώ και χρόνια να φτάσετε στο άχρονο, κοντά στο κέντρο, κοντάσ' εκείνο το σημείο όπου μπορείτε να βλέπετε τη ζωή σας χωρίς τη συναισθηματικήένταση ενός συγκεκριμένου κόσμου, αλλά τραβώντας το πέπλο των αντιθέσεων,βλέποντας τα πράγματα όπως εξελίσσονται μέσα στην ενέργεια και όχι όπωςεξελίσσονται μέσα στα ελληνικά δρώμενα.

Έχετε ξεκινήσει ένα ταξίδι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και φτάνετε στο πλήρωμα του χρόνου. Φτάνετε να πατήσετε σε άλλουςχρόνους, να κερδίσετε την αίσθηση του άχρονου. Μιλήσαμε την περασμένη φορά γιαμια γωνία την οποία ετοιμάζεστε να στρίψετε. Σας το είπαμε δύο μήνες πριν ότιετοιμάζεστε να πάρετε μια μεγάλη στροφή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικήείναι! Ακόμα δεν μπορείτε να μυριστείτε το τι σημαίνει αυτό. Κι όμως, είστελίγο πριν τη στροφή. Και τα δώρα έρχονται, ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο πυκνός. Καιαυτό σημαίνει ότι ο χρόνος απλώνει κι άλλο. Συμπυκνώνεται και τον νοιώθετε νατρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα. Νοιώθετε να τρέχετε από πίσω του για να προλάβετεγια να κάνετε αυτά που θέλετε. Ο χρόνος όμως στην πραγματικότητα ανοίγει.Ανοίγει ώστε να έχετε την αίσθηση διαφορετικών ταχυτήτων, ώστε να μπορείτε νααντιληφθείτε διαφορετικούς χρόνους.

Δεν κινούνται όλα με την  ταχύτητα που εσείς το αντιλαμβάνεστε μέσα στον κόσμο σας. Καθίστε για λίγο και παρατηρείστε τους χρόνους. Παρατηρείστετους άλλους. Δείτε την υπόλοιπη ζωή και τους χρόνους της. Θα ανακαλύψετε ότιυπάρχουν πολλοί χρόνοι για να συνδεθείτε, να αισθανθείτε.

Σπεύσατε Βραδέως!

Και ενώ ο χρόνος σας συμπυκνώνεται και ενώ εσείς επιταχύνεστε και νοιώθετε ότι πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε, στηνπραγματικότητα χρειάζεται να κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί αν συνεχίσετε μ'αυτόν το ρυθμό την κούρσα, απλώς θα τρελαθείτε! Το μυστικό της συμπύκνωσης τουχρόνου που οδηγεί στο άχρονο είναι ότι εσείς χρειάζεται να κάνετε ακριβώς τοαντίστροφο. Εσείς χρειάζεται να μειώσετε ρυθμό. Μ' αυτό τον τρόπο δίνετετην ευκαιρία στις ταχύτητες να αναπτυχθούν χωρίς τριβή. Ενώ πιστεύετε ότιχρειάζεται να τρέξετε, θα σας πούμε ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή,χρειάζεται να σταθείτε μέσα σας και ν' ακολουθήσετε τον εσωτερικό σας ρυθμό. Ορυθμός της ταχύτητας που νοιώθετε απέξω,εκφράζει την ταχύτητα που μπορεί να ρεύσει η εσωτερική σας ενέργεια. Αυτά τα δύο θα ενοποιηθούν όχι ακολουθώνταςτον εξωτερικό ρυθμό αλλά ενοποιώντας τον ρυθμό της ενέργειας με την εσωτερικήσας κίνηση. Αυτό είναι μαγεία.

Γιατί ενώ αντιλαμβάνεστε τους ρυθμούς απέξω να τρέχουν, καλείστε να αντιστρέψετε μέσα σας την ταχύτητα. Καλείστε ν'ανακαλύψετε έναν νέο τρόπο να υπάρχετε. Ενώ θέλετε να είναι πιο κινητικόςεξωτερικά, θα τον αντιληφθείτε ως πολύ πιο αργό εσωτερικά. Κι όταν μπείτε σ'αυτήν την πιο αργή κίνηση του χρόνου μέσα σας, θα μπορείτε να δείτε τουςχρόνους έξω σας.

Αυτή είναι η μετάβαση από μια ζωή στον χρονικό άξονα της γης (από ένα συγκεκριμένο χωροχρόνο), στο Άχρονο. Να ζήσετετη ζωή σας κοιτώντας τη μέσα από το άχρονο. Και τώρα μ' αυτή την αλλαγή πουγίνεται, αλλάζετε κι εσείς ρυθμό. Το κάλεσμα δεν λέει ν' ακολουθήσετε τονεξωτερικό ρυθμό. Το κάλεσμα είναι να μπείτε στον αργό ρυθμό που κυλάει μέσασας. Να πιάσετε τον ρυθμό του άχρονου, γιατί τώρα βρίσκεται μπροστά σας. Είναιακριβώς μέσα στο πεδίο που μπορείτε να απλώσετε και να το πιάσετε. Και είναιπολύ πιο εύκολο τώρα για σας να γίνετε και να είστε φωτισμένοι. Γιατί στηνπραγματικότητα μιλάμε για μια φωτισμένη γη.

Ένα φωτισμένο ον μπορεί να κοιτάει και να βλέπει τα πράγματα όχι όπως εκτυλίσσονται στο χρόνο, αλλά όπως πραγματικάεκτυλίσσονται. Γιατί όταν τα εντάσσετε στον (γραμμικό) χρόνο, κινείστε ακόμα μέσα στο πεδίο της διττότητας.

Η αποστασιοποίηση από το συναίσθημα του δράματος ή της έντασης, δεν είναι τίποταάλλο από τον απεγκλωβισμό από την ταχύτητα του χρόνου. Αν κάποιος σαςέλεγε σήμερα ότι πρέπει να ζήσετε επί χιλιάδες χρόνια, όλα, η καθημερινότητά σας θα άλλαζε αξία, τα γεγονότα θα άλλαζαν ουσία. Οι στόχοι θα ήτανδιαφορετικοί, οι αξίες θα άλλαζαν. Το τι θέλετε να κάνετε θα ήταν διαφορετικόγιατί θα βλέπατε τη ζωή σας όχι μέσα σ' ένα πλαίσιο 50, 60, 70 ετών, αλλά μέσασ' ένα πλαίσιο σχεδόν αιωνιότητας. Αυτά λοιπόν που σήμερα έχουν ένταση, (αναναχθούν) στο πλαίσιο μιας αιωνιότητας ζωής, θα αποφορτίζονταν. Δεν θα ήταντόσο σημαντικά. Θα άλλαζε το βάρος τους και η αξία τους.

Ο χρόνος είναι μια Συνειδητότητα και η συνειδητότητά σας συνδέεται, σχετίζεταικαι εξαρτάται από το πώς εσείς την συνδέετε με το χρόνο. Οσο πιοσυνειδητοί γίνετε της Συνειδητότητας του Χρόνου, τόσο πιο πολύ η δική σας συνειδητότητα απελευθερώνεται. Τόσο πιο πολύ αρχίζετε να ζείτε μέσα στο κέντροσας.

Όλα τα συναισθήματα που νοιώσατε τον τελευταίο καιρό, για μερικούς ήταν πρωτόγνωρα, με την έννοια ότι ήτανδιαφορετικής αίσθησης και υφής. Σαν να έρχονταν από ένα καινούργιο κόσμο.Παρόλο που φαίνονταν ως συναισθήματα και αισθήσεις, δεν ήταν γνωστά. Ήταν απόκαινούργιους κόσμους.

Ενοποιήσεις Κόσμων και Εαυτών

Η γη ενώνεται με καινούργιους κόσμους, εσείς ενώνεστε μαζί τους. Ενώνεστε με κομμάτια σας και ετοιμαστείτε να αρχίσετενα τα βλέπετε ορατά. Γιατί καθώς οι χρόνοι ενοποιούνται και επιταχύνονται, και εσείςκινείστε πιο πολύ προς το κέντρο σας, αρχίζει να γίνεται ορατή η ύπαρξη άλλωνπραγματικοτήτων γύρω σας. Θα δείτε ότι η παρουσία άλλων εαυτών σας θα αρχίζεινα γίνεται αισθητή. Άλλοι κόσμοι θα αρχίζουν να γίνονται ορατοί για τη γη. Άλλοιπολιτισμοί. Κάτι μεγάλο αρχίζει να συμβαίνει καθώς μπαίνετε σ' ένα άλλο κομμάτιτου χρόνου.

Και, αγαπημένη Οικογένεια, δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να σας περιγράψουμε αυτό το ταξίδι, από το να σας πούμε μιαιστορία. Γιατί αυτό το ταξίδι στο χρόνο είναι τόσο μαγικό, που μόνο με μιαιστορία μπορεί ωραία να περιγραφεί. Γι' αυτό θα συζητήσουμε όλα αυτά πουακούσατε για το χρόνο. Να τα κατεβάσετε στην καρδιά σας, να τα αφήσετε εκεί, νακάνουν τη δική τους δουλειά. Μη προσπαθήσετε να καταλάβετε, γιατί δενχρειάζεται. Γιατί καθώς η ιστορία θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται, πολύ περισσότερα θααισθανθείτε μέσα από την ιστορία, παρά μέσα από την περιγραφή του χρόνου. Ελάτεκοντά, στη φωτιά του πνεύματος, ελάτε κοντά στη φωτιά της Οικογένειας...

Η Πριγκίπισσα με το Μεγάλο Όραμα

... Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μια πανέμορφη κοπέλα. Γεννήθηκε από ένα μεγαλοπρεπές βασιλικό ζευγάρι. Ήτανπανέμορφη! Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε το κοριτσάκι, όλοι μπορούσαν να δουνότι ήταν διαφορετικό και ιδιαίτερο. Όλοι μπορούσαν να δουν ότι κάποιο χάρισμα,κάποιο δώρο είχε πάρει από τη ζωή. Ότι έφερνε μαζί της μια μεγάλη υπόσχεση γιατο μεγαλοπρεπές βασίλειο του βασιλιά και της βασίλισσας. Αυτό το μικρό μωρόέλαμπε και άλλαζε. Όλοι όσοι το πλησίαζαν, μπορούσαν να νιώσουν ό,τι «κάτι» υποσχόταν.Και ο βασιλιάς και η βασίλισσα το μεγάλωσαν με αγάπη και φροντίδα, του έδωσανότ,ι μπορούσαν να του δώσουν, του έδωσαν και μόρφωση, αλλά πιο πολύ του έδωσαναγάπη. Το άφησαν να παίξει και να χαρεί. Και το κοριτσάκι μεγάλωνε και γινότανόλο και πιο όμορφο, όλο και πιο λαμπερό. Αυτά που μάθαινε και αυτά που ζούσεήταν τόσο αρμονικά μεταξύ τους που δεν είχαν καμία σύγκρουση. Μπορούσε ναπαίζει και ταυτόχρονα να μαθαίνει γιατί ο βασιλιάς και η βασίλισσα ήξεραν ότι ηαγάπη δεν εκφράζεται μόνο μέσα από γνώσεις αλλά κυρίως μέσα από σεβασμό και συναισθηματικήελευθερία. Και το κοριτσάκι είχε αγάπη, στοργή και επικοινωνία, καθώς μπορούσενα μιλά με τους γονείς του και να νοιώθει τους κατοίκους του βασιλείου τους.Μεγάλωνε και γινόταν ένα πλάσμα ιδιαίτερο. Το μυαλό της δυνάμωνε πολύ καιεξελισσόταν μ' απίστευτη ταχύτητα, και το ίδιο συνέβαινε και με την καρδιά της.Η καρδιά της είχε ευαισθησία και ομορφιά, και τιμή για τα άλλα πλάσματα. Και ηπριγκίπισσα είχε τεράστια δημιουργικότητα καθώς μεγάλωνε. Είχε τόσες ιδέες γιατο μέλλον του βασιλείου. Συζήταγε πολλές φορές με το βασιλιά και τη βασίλισσακαι οι δυο τους εντυπωσιάζονταν από τη δύναμη του οράματός της. Γιατί υπήρχεμια δύναμη που γεννιόταν σταδιακά μέσα της, η οποία φούντωνε και μεγάλωνε. Μιαδύναμη που ο βασιλιάς και η βασίλισσα δεν είχαν ποτέ άλλοτε συναντήσει. Κάτιπρωτόγνωρο συνέβαινε με την πριγκίπισσα του βασιλείου τους. Και η πριγκίπισσαέκανε όλο και πιο μεγάλα τα οράματά της τόσο που τρόμαζε τον βασιλιά και τηνβασίλισσα. Τα οράματά της για το βασίλειο ήταν τόσο μεγάλα, που ο βασιλιάς καιη βασίλισσα δεν πίστευαν πια ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Και ο καιρός πέρναγε, η πριγκίπισσα μεγάλωνε και ήρθε η ώρα που ο βασιλιάς και η βασίλισσα της εξήγησαν ότι ήταν μέσαστο πεπρωμένο της να φροντίσει να υπάρχουν απόγονοι για το βασίλειο. Ηπριγκίπισσα δεν ήθελε να κάνει παιδιά, γιατί όπως τους είπε, ήθελε να πραγματοποιήσειτο όραμά της. Εκείνοι της εξήγησαν πόσο σημαντικό ήταν να φέρει απογόνους γιατο βασίλειο και ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της αφούδημιουργούσε απογόνους και εξασφαλιζόταν η συνέχιση του βασιλείου.

Η πριγκίπισσα το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι ήταν σωστό να φέρει πρώτα στο φως τη συνέχεια αυτού του βασιλείου (τουςαπογόνους) γιατί μόνο έτσι το όραμά της θα είχε δυνατότητα πραγματοποίησης γιατο μέλλον. Και αυτό έκανε. Γέννησε πολλά παιδιά. Έκανε μια μεγάλη καιευτυχισμένη οικογένεια. Και τα παιδιά της είχαν διαφορετικές ηλικίες όπωςφαντάζεστε. Τα παιδιά της γεννιόντουσαν το ένα μετά το άλλο. Είχε αποφασίσειότι ήθελε μια μεγάλη οικογένεια γιατί ήξερε ότι η ευτυχία και το μέλλον υπήρχεστη μεγάλη οικογένεια. Κι αυτό έκανε.

Και τα παιδιά της μεγάλωναν σ' ένα περιβάλλον σοφών γονέων. Η μάνα μπορούσε να είναι ένας οδηγός, ένα φως και μιασυνεχής υποστήριξη ώστε να διαμορφώσουν τον δικό τους εαυτό, το δικό τουςταλέντο, την δική τους αίσθηση πραγμάτων. Και έτσι μεγάλωναν τα παιδιά της καιεκείνα με τη σειρά τους έλαμπαν, έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια που τα στήριζεμε αγάπη και εμπιστοσύνη, όπου το πνεύμα συμπορευόταν και η δημιουργικότητα, ταένστικτα και τα ταλέντα, ήταν  οι αξίεςπου εξελίσσονταν.

Έτσι τα παιδιά τελείωσαν αυτό που αντίστοιχα θα λέγατε, το Δημοτικό, κι άρχισαν να μπαίνουν στο Γυμνάσιο και ταχαρίσματα άρχισαν να έρχονται στο φως με μεγάλη ταχύτητα. Τα παιδιά άρχισαν ναμπαίνουν ένα-ένα με τη σειρά τους στην εφηβεία και, όπως ξέρετε πολύ καλά, ηεφηβεία δεν είναι και η ευκολότερη περίοδος για μια μητέρα. Η πριγκίπισσαβρέθηκε να αντιμετωπίζει την εφηβεία κάθε παιδιού. Και ήρθε η ώρα που κάθεπαιδί με τη σειρά του την αμφισβήτησε. Αμφισβήτησε το πόσο καλή μητέρα ήτανε, τοαν τους είχε μεγαλώσει σωστά. Και καθώς τα παιδιά είχαν πολύ δύναμη μέσα τουςκαι πίστευαν στον εαυτό τους, γιατί είχε φροντίσει να πιστεύουν πρώτα απ' όλαστον δικό τους εαυτό, χειραφετήθηκαν πολύ γρήγορα κι έκαναν την δική τουςεπανάσταση. Την απέρριψαν, γιατί όπως της είπαν, έπρεπε να βρουν το δικό τουςδρόμο. Έπρεπε να κάνουν τη δική τους ζωή και να διαλέξουν αυτά που εκείνα ήθελαν.

Αυτό έφερε πολύ μεγάλη απογοήτευση στην πριγκίπισσα, παρότι ήξερε ότι ήταν σωστό για τα παιδιά της και σωστό και γιατην ίδια. Το γεγονός ότι το ήξερε όμως δεν απάλυνε τον πόνο της. Αντίθετα, τογεγονός ότι το γνώριζε, έκανε τον πόνο της να εμφανίζεται με διάφορουςπερίεργους τρόπους.

Ο πόνος της άρχισε να της θυμίζει ότι είχε ένα όραμα και το είχε ξεχάσει γιατί είχε αφοσιωθεί πολύ στα παιδιά της. Άρχισενα κοιτάει περισσότερο τον εαυτό της και, με κάθε παιδί που έμπαινε στην φάσητης αμφισβήτησης και της χειραφέτησης, η πριγκίπισσα άρχισε να κοιτάει όλο καιπιο πολύ τη δική της ζωή. Άρχισε να κοιτάει όλο και πιο πολύ το τι εκείνη έκανεκαι το τι είχε συμβεί άραγε με το μεγαλειώδες όραμα που είχε για τη δική τηςζωή, με το δικό της στόχο και την πιθανότητα πραγματοποίησής του. Και καθώς ταπαιδιά ζούσαν τη δική τους εφηβεία, βρέθηκε και η πριγκίπισσα να ζει μια δικήτης «διαφορετική» εφηβεία. Ήταν η περίοδος που κι εκείνη αποφάσισε να βρει τοδικό της στίγμα και έτσι πήρε αποφάσεις πολύ σημαντικές για την οικογένειά της.Ενώ μέχρι τότε η οικογένειά της ήταν το πιο σημαντικό απ' όλα, άρχισε νακαταλαβαίνει ότι έπρεπε να κάνει κι εκείνη τη δική της πορεία, να ξαναβρείεκείνο το όραμα που είχε αφήσει και να το προχωρήσει. Έπρεπε να κάνει τα δικάτης βήματα για την δική της ζωή.

Κι αυτό κι αν έφερε μεγάλη αναταραχή σ' όλη την οικογένεια! Τα μικρότερα παιδιά άρχισαν να ζουν σε τελείως διαφορετικέςσυνθήκες από τα προηγούμενα. Τα μικρότερα παιδιά έλεγαν ότι τα μεγαλύτερα ήτανπολύ τυχερά γιατί πρόλαβαν τις καλές μέρες του βασιλείου, τότε που η μαμά τουςήταν στο σπίτι και τα βοήθαγε να δυναμώνουν και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Ταμικρότερα παιδιά πίστευαν ότι ήταν αδικημένα γιατί η μητέρα τους, η πριγκίπισσα,άρχισε να χειραφετείται και ναι μεν πήγαινε στο σπίτι της και στην οικογένειάτης και στο βασιλικό της οίκημα, αλλά έκανε και όλα όσα είχε κατά νου: άρχισενα πηγαίνει σε σεμινάρια, άρχισε να κάνει συνεδρίες. Η πριγκίπισσα άρχισε ναδιαθέτει περισσότερο χρόνο με τον εαυτό της και άρχισε να θεωρεί και ναπιστεύει ότι ο εαυτός της ήταν πολύ σημαντικός.

Αυτό ήταν μια μεγάλη αλλαγή που την αισθάνθηκε όλο το βασίλειο, γιατί η πριγκίπισσα φαινόταν ότι στερούσε χρόνο απότα μικρότερα παιδιά καθώς έδινε χρόνο στον εαυτό της και στα σχέδιά της.

Κάποιοι είπαν ότι ήταν τρομερά εγωίστρια, άλλοι είπαν ότι άρχισε να γίνεται πολύ ατομική, εγωκεντρική, κάποιοι άλλοι πιοπροχωρημένοι είπαν ότι ήταν πολύ κατάλληλο αυτό που έκανε αφού τα ίδια ταπαιδιά της είχαν δείξει ότι κάτι έπρεπε να κάνει κι εκείνη. Και τα χρόνια πέρασανκαι τα μικρότερα παιδιά μεγάλωσαν, και μπήκαν και αυτά στην εφηβεία.

Και η πριγκίπισσα ξεκίνησε να υλοποιήσει το όραμά της. Το πάθος είχε γεμίσει την καρδιά της κι εκείνη είχε ζωντανέψει φτιάχνονταςένα προς ένα τα σχέδια, τα όνειρα που είχε κάνει. Άρχισε ν' αλλάζει τα πάντα.

Εκείνη ακριβώς την περίοδο που όλα άρχισαν να μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης, τα όνειρα και το όραμα, τα μεγαλύτεραπαιδιά είχαν ολοκληρώσει τη δική τους αυτονόμηση. Είχαν περάσει την φάση τηςχειραφέτησής τους και άρχισαν να επιστρέφουν στην μητέρα τους λέγοντάς ότι μέσααπό τη δική τους πορεία και την δική τους διαδρομή, όχι μόνο βρήκαν τον εαυτότους αλλά κατάλαβαν πόσο εκπληκτικά τα είχε μεγαλώσει. Επέστρεφαν ένα-ένα καιτης έλεγαν πόσο ευγνωμοσύνη ένοιωθαν και πόσο τυχερά ήταν που την είχαν μητέρα.

Εκείνη είχε αλλάξει τόσο πολύ εντωμεταξύ! Και τώρα ερχόταν η ευγνωμοσύνη κι η αναγνώριση από τα παιδιά της ακριβώς τη στιγμή πουεκείνη ξεκινούσε να υλοποιεί τα δικά της όνειρα. Τα μεγαλύτερα παιδιάεπέστρεφαν κομίζοντας ευχαριστίες και αποφασίζοντας να τη στηρίξουν στιςκαινούργιες της προσπάθειες, στην υλοποίηση των οραμάτων της. Τα μεγάλα παιδιά έγινανβοηθοί της στα σχέδια υλοποίησης.

Καθώς ένα-ένα επέστρεφαν τα παιδιά, και την αγκάλιαζαν και την ξαναγαπούσαν μ' άλλο τρόπο αυτή τη φορά, εκείνη ένοιωθε ότι όλαόσα είχαν ζήσει κόμισαν κάτι μαγικό για όλους, για όλη της την οικογένεια. Δόξασετο Θεό που είχε αποφασίσει να βρει τον εαυτό της. Ένα-ένα τα παιδιά της την βοήθησαν.

Τα μικρότερα, βλέποντας τα μεγαλύτερα στον κύκλο της χειραφέτησής τους, κατάλαβαν πολύ πιο γρήγορα το τι τελικά τρέχει στηζωή. Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί η μαμά τους ήταν μια πραγματικά σοφή μαμά. Ταμεγαλύτερα αδέλφια τους τα βοήθησαν δείχνοντάς τους πως μπορούν να κάνουν τηνδική τους ζωή πιο εύκολη, πολύ πιο γρήγορα. Έτσι και τα μικρότερα άρχισαν ναβοηθούν στην υλοποίηση του οράματος της μητέρας τους.

Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε το πόσο άλλαξε η πριγκίπισσα! Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε πόσο άλλαξε ακόμα και ηεμφάνισή της!

Λίγο πολύ όμως μέσα στις καρδιές σας ξέρετε πώς ένοιωσε η πριγκίπισσα την εποχή που τα παιδιά της βρίσκονταν στην εφηβεία καιεκείνη έπρεπε να βρει τον εαυτό της. Ξέρετε πόσο κουρασμένο ήταν το πρόσωπό τηςκαι πόσο έντονες ήταν οι εκρήξεις της! Ξέρετε πόσο μεγάλοι ήταν οι θυμοί τηςκαι ξέρετε πόσο βίαια ήταν τα ξεσπάσματά της. Μέσα στις καρδιές σας ξέρετε πόσοδικαιολογημένα ήταν όλα αυτά.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, η στιγμή όπου η οικογένεια της πριγκίπισσας ενωμένη αρχίζει να δουλεύει μαζί της για τονκοινό στόχο.

Ήρθε η ώρα όπου η οικογένεια της γης συμφιλιώνεται, μέσα από την σοφία που κομίζουν οι νέες εμπειρίες. Το πλήρωματης μεγάλης συμφιλίωσης συμβαίνει «τώρα». Η πριγκίπισσα έχει βάλει μπρος τηνΥλοποίηση κι εσείς είστε οι συνεργάτες της! Η πριγκίπισσα είναι η Γη, είναι ημάνα σας, η θηλυκή σας ενέργεια, το θηλυκό κομμάτι της ύπαρξής σας, το οποίοτώρα ζωντανεύει για να φέρετε συμφιλίωση σε μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Για ναεργαστείτε μαζί με την πριγκίπισσα και το βασίλειό της μ' έναν τρόπο όχιασυνείδητο αλλά με έναν τρόπο που τιμά εσάς, ως παιδιά της κι εκείνη ως μάνασας. Μ' έναν τρόπο που τιμά τις μανάδες αυτής της γης και τα παιδιά τους. Μ'ένα τρόπο που τιμά την μάνα στην ανθρωπότητα.

Πνευματική Συμφιλίωση

Γιατί, αγαπητή Οικογένεια, μπορεί να καταλάβετε ήδη τόσο πολλά, αλλά ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί πως, ό,τι έχετε ζήσει στοατομικό σας κομμάτι, ως ατομική ζωή, ήταν μια διαδρομή που έκανε η γαία. Αυτήτη διαδρομή μοιραστήκατε, αυτή τη διαδρομή στηρίξατε και σ' αυτή τη διαδρομήείστε συνεργάτες.

Η αλλαγή του χρόνου είναι μια αλλαγή σε βαθύτερα επίπεδα της καρδιάς σας και του εαυτού σας. Σας ανοίγει τον χώρο γιανα αισθανθείτε πώς είστε μέσα σας, πώς είστε ενωμένοι μ' αυτόν τον κόσμο, πώςαυτός ο κόσμος είστε εσείς, πώς ο πλανήτης βίωνε τα δικά σας βιώματα  κι εσείς είστε τα δικά του. Αυτή η αλλαγή σάςταρακουνάει τόσο βαθιά στα συναισθήματά σας γιατί θέλει να σας οδηγήσει μέσαστις αισθήσεις σας, στον αληθινό σας εαυτό. Όχι στον εαυτό που πιστεύει ότιείστε χώρια απ' τη ζωή, αλλά στον εαυτό που ξέρει πόσο ενωμένοι είστε μαζί της.

Αυτή η αλλαγή θέλει να σας οδηγήσει πιο βαθιά μέσα στην ύλη για άλλη μια φορά, πιο βαθιά μέσα στα κομμάτια τηςτρισδιάστατης πραγματικότητας μ' ένα τρόπο ακόμα πιο πνευματικό! Γιατί αυτόακριβώς συμβαίνει: η ανθρωπότητα ενοποιείται με τη γη και με την ύλη μ' ένατρόπο ακόμα πιο πνευματικό. Συμφιλιώνεστε με τη ζωή σας, με τον πλανήτη σας, μετους ανθρώπους και τις συνθήκες της ζωής σας, μ' ένα ακόμα υψηλότερο πνευματικότρόπο: ως οικογένεια! Όχι ως ανθρώπινες μεμονωμένες οικογένειες, ως ΜιαΟικογένεια.

Αν θέλετε να δείτε το «τώρα», κοιτάξτε το μέλλον. Κοιτάξτε το όραμά σας, γιατί μέσα στην καρδιά σας υπάρχει αυτό τοόραμα. Το έχετε ονειρευτεί εσείς, ατομικά, γιατί είστε ατομικά η πριγκίπισσα. Έχετεσυνεισφέρει σ' αυτό το όραμα και το υποστηρίζετε ατομικά και συλλογικά.

Βρείτε αυτό το όραμα μέσα στις καρδιές σας, το όραμα μιας οικογένειας! Δεν είναι το όραμα μιας ομάδας. Δεν είναι το όραμαενός μικρού συνόλου. Είναι ο πόθος και το όραμα μιας πολύ μεγάλης οικογένειας.

Την περασμένη φορά σας ζητήσαμε για λίγο να κοιτάξετε ο ένας τον άλλο στα μάτια, για να μπείτε σ' ένα καινούργιο κόσμο.Αυτός ο καινούργιος κόσμος είναι ένας κόσμος όπου η γη είναι παρούσα. Αυτός οκαινούργιος κόσμος έχει για φόντο του τη γη. Αυτές οι ματιές της ψυχής γίνονταικοιτώντας το χώμα το οποίο πατάτε.

Περνώντας το ορόσημο, ερχόμενοι σε επαφή με τα μάτια της ψυχής κάποιου άλλου, μπαίνοντας στις αισθήσεις της ζωής, στηναληθινή ροή, αναπόφευκτα οδηγείστε στον κόσμο του πνεύματος όπως αυτός έχει αποτυπωθεί και έχειδιαμορφώσει τη γαία. Κι αυτή η στροφή στο χρόνο είναι η πιο μεγαλειώδης από όλες όσες έχετε ζήσει. Γιατί ενώ σας φέρνειπιο κοντά στα ουράνια, ταυτόχρονα σάς σπρώχνει πιο βαθιά μέσα στο χώμα. Σαςανοίγει τις αισθήσεις σας στο μαγικότρόπο που το πνεύμα και η ύλη είναι Ένα. Σας ανοίγει την αντίληψή σας στον' ανακαλύψετε πώς ακριβώς έχει μπει η αγάπη του πνεύματος μέσα στον υλικόκόσμο. Και σας ανοίγει την αληθινή αγάπη: την αληθινή αγάπη του πνεύματος.

Μέχρι τώρα λέτε ότι οι αρχάγγελοι βρίσκονται στον ουρανό και φανταζόσασταν ότι ταξιδεύατε ψηλά επάνω για να συναντήσετε τηναγάπη και την ομορφιά. Και τώρα αλλάζετε για ν' ανακαλύψετε ότι οι αρχάγγελοικαι η ομορφιά, υπάρχουν ήδη μέσα στη γη. Γιατί είναι τόσο κοντά, δίπλα σας,ανάμεσά σας, κάτω σας.

Και λέγοντας αυτά, θέλουμε να σας αγκαλιάσουμε τρυφερά ακουμπώντας καθένα σας στον ώμο, θυμίζοντάς σας ότι δενείστε ποτέ μόνοι...

Και έτσι είναι.

Προσφέρεται με Αγάπη,

Χαριτίνη


Ó Χαριτίνη Χριστάκου 2005.