Σμαραγδένιος Κύκλος -Μηνύματα από την Οικογένεια


Κύκλος Αγάπης και Προδημιουργία

19 Ιανουαρίου 2005

Ευχαριστούμε που βρίσκεστε τώρα εδώ. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε την ενέργεια της αγάπης που εγκυμονείται μέσα στο σώμα σας, σε όποιο μέρος του σώματος αυτή τη στιγμή εγκυμονείται, να περάσει από το χέρι σας στον συγγενή σας -αδελφό ή αδελφή σας- που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας. Αφήστε την ενέργεια να μιλήσει για σας και να περάσει τις πληροφορίες μέσα σ' όλο τον κύκλο.

Αγαπητοί μας συγγενείς,

Αυτός ο κύκλος σήμερα αποτελείται από γνωστούς. Κανείς δεν είναι άγνωστος με τον άλλον παρά μόνο στο πλαίσιο της περιορισμένης ανθρώπινης μνήμης. Μέσα σας και αληθινά, ο ένας γνωρίζει τον άλλο πολύ καλά κι ας μην θυμάστε... Αυτός είναι ο Κύκλος της Αγάπης. Είναι ένας κύκλος που δημιουργείται πολλές φορές, σε πολλούς και διαφορετικούς κόσμους, από ανθρώπους που συχνά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η δύναμη της Οικογένειας είναι εκείνη που σας φέρνει κοντά, ακόμα κι όταν δεν αναγνωρίζεστε και έχετε ξεχάσει ποιοι είστε και ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς σας. Το σύμπαν σας οδηγεί εκεί που θα μπορέσετε να δημιουργήσετε τον Κύκλο Αγάπης. Ας μιλήσουμε για τον Κύκλο Αγάπης.

Αφήστε να κινηθεί αυτή η ενέργεια, γιατί όπως εσείς δίνετε, έτσι εσείς παίρνετε. Δίνετε σε έναν και παίρνετε από πολλούς. Το χέρι σας αρκεί να ακουμπήσει μια καρδιά, ένα μέλος της Οικογένειας, για να μπορέσει η Οικογένεια να σας στείλει πίσω την ενέργεια πολύ πιο δυνατή και πλούσια για να ανακινήσει μνήμες για σας. Έρχεστε να ζήσετε μια ανθρώπινη ζωή βάζοντας μεγάλους στόχους. Οι μεγάλοι στόχοι για την Οικογένειά σας και για σας - στην ατομική σας μορφή, δεν αφορούν τόσο τα μεγάλα εξωτερικά επιτεύγματα, παρόλο που για κάποιους, λίγους, μπορεί τα επιτεύγματα να αφορούν υλικούς στόχους.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι τα επιτεύγματα πραγματοποιούνται όταν δημιουργείτε τον στόχο που είναι μια εσωτερική αλλαγή. Αυτό σας εξηγεί γιατί εργάζεστε τόσο πολύ με τον εαυτό σας και εξηγεί επίσης την αναγκαιότητα του να έρχεστε σε επαφή ο ένας με τον άλλο. Μέσα από την προσωπική σας επαφή έρχονται τα ερεθίσματα για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να δείτε καλύτερα αυτό το οποίο είναι να αλλάξετε.

Αυτή είναι μια διαδικασία μεγάλου μόχθου και αποφασιστικότητας. Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάξετε γύρω σας και να αλλάξετε κάτι εξωτερικά, π.χ. ένα συνεργάτη που δεν σας ταιριάζει, ένα σπίτι που δεν σας αρέσει, ένα χρώμα στον τοίχο που δεν ταιριάζει με την καινούργια σας αισθητική, παρά να αλλάξετε κάτι που βιώνετε και θεωρείτε κομμάτι της προσωπικότητάς σας. Γι' αυτό θέλουμε να σας συγχαρούμε. Θέλουμε να νιώσετε τη δύναμη που σας δίνει ο Κύκλος της Αγάπης και θέλουμε να ξέρετε ότι αυτός ο Κύκλος δημιουργείται κάθε φορά που ακουμπάτε έστω και ένα μέλος της Οικογένειας.

Η δύναμη που υπάρχει αποθηκευμένη μέσα σας είναι τεράστια. Στην πραγματικότητα αρκεί η πλήρης δύναμη ενός Εργάτη του Φωτός για να αλλάξει τον κόσμο όλο. Και βέβαια αυτό είναι που προσπαθείτε να πιστέψετε και ν' αντιληφθείτε: πώς γίνεται αυτό; Για να αλλάξει ο κόσμος όλος χρειάζεται να αλλάξει μόνο ο εαυτός σας; Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει αυτό από χείλη σοφά; Ας δούμε πιο συγκεκριμένα μέσα στον Κύκλο της Αγάπης, τι σημαίνει αυτό για σας που είστε Οικογένεια.

Όπως ήδη είπαμε, κάθε ένας έχει θέσει ένα μεγάλο στόχο. (εάν θέλετε βγάλτε τα χέρια σας γιατί ο κύκλος της αγάπης έχει δημιουργηθεί και δεν χρειάζεται να τον υποστηρίζετε υλικά) Έτσι λοιπόν,  η ενέργεια που θέλετε να δημιουργήσετε είναι η ενέργεια της Θεϊκής σας υπόστασης. Θέλετε να θυμηθείτε και θέλετε να δημιουργήσετε τον παράδεισο πάνω στην γη. Έχετε έρθει με στόχους και με όραμα αλτρουιστικό, που δεν αφορά πραγματικά εσάς προσωπικά, τους ίδιους. Έχετε έρθει με στόχο και όραμα να κάνετε κάτι για το καλό όλων. Να δώσετε κάτι για να βοηθήσετε το σύνολο. Και, παραδόξως, η ενέργεια σάς οδηγεί συνέχεια πίσω σε σας. Ενώ εσείς θέλετε να κινηθείτε προς μεγαλύτερους χώρους, θέλετε να δώσετε σε μεγάλα σύνολα, θέλετε να βοηθήσετε να γίνουν μεγάλες αλλαγές, η ενέργεια της Οικογένειας έρχεται και σας ξανα-γυρνάει στον εαυτό σας.

Κάθε φορά που σας επιστρέφουμε να κοιτάξετε αυτό που θεωρείτε ένα περιορισμένο κομμάτι του συνόλου (τον εαυτό σας) σας λέμε ότι εσείς έχετε αυτή τη δύναμη. Ότι η δική σας αλλαγή εκλύει ενέργεια και έτσι αλλάζετε τις πραγματικότητες. Αυτή είναι μια εξίσωση μαθηματικών που ακόμα οι μαθηματικοί της γης, η επιστήμη σας, δεν έχει ανακαλύψει. Αλλά όπως σας σχεδίασε η Χαριτίνη στον πίνακα, ο μικρός κύκλος στηρίζει ένα πολύ μεγαλύτερο κύκλο. Οι αναλογίες δεν είναι όπως φαίνονται. Το σώμα σας είναι μικρό αλλά η πραγματική σας υπόσταση είναι μεγάλη.

Έτσι λοιπόν κάθε φορά ερχόμαστε με αγάπη και σας επιστρέφουμε στον εαυτό σας. Γιατί όλα τα μυστικά και όλα τα κλειδιά θα γεννηθούν μέσα στον εαυτό σας. Εσείς είστε εκείνοι που καλείστε να κάνετε συνειδητοποιήσεις. Ό,τι και να σας εξηγήσουμε εμείς, είναι σοφό και χρήσιμο αλλά δεν θα έχει την γείωση που χρειάζεται μέσα στο υλικό σας σώμα. Και θα δώσουμε ένα παράδειγμα: εάν σας λέγαμε ότι αρκεί να συνειδητοποιήσετε για ένα δευτερόλεπτο μέσα στο μυαλό σας ότι μπορείτε να αλλάξετε την διάρκεια του χρόνου για μια ώρα στη ζωή σας, θα λέγατε «μα τι ενδιαφέρουσα είναι αυτή η πληροφορία! Είναι καταπληκτικό αυτό που μπορούμε να κάνουμε!» Και θα ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για να περάσει η ώρα. Εντούτοις, αυτό δεν έχει κανένα πραγματικό αποτέλεσμα μέχρι εσείς, ο ατομικός κρίκος αυτής της μεγάλης αλυσίδας, εσείς ο ίδιος, να το βιώσετε μέσα στο σώμα σας. Αυτό λοιπόν για να γίνει ένα μέρος της πραγματικότητάς σας χρειάζεται να γίνει πράξη. Έτσι λοιπόν θα πούμε τρία στάδια δημιουργίας της πραγματικότητας. Υπάρχουν άπειρα μικρά κομμάτια στα οποία εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε.

Τα τρία στάδια είναι ότι πρώτον εσείς καλείστε να επιλέξετε τις σκέψεις που θα κάνετε. Μέσα σε μια τεράστια κίνηση ενεργειών σκέψης, όπου τα πάντα διακινούνται αστραπιαία, είναι φυσικό ότι ο χώρος λειτουργίας του λογικού νου δέχεται ένα καταιγισμό από αμέτρητες -χιλιάδες χιλιάδων- σκέψεις που περνάνε κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα. Αυτό είναι μια σημαντική παροχή πληροφοριών. Το θέμα είναι ότι, ως μέλη της Οικογένειας, έχετε την ικανότητα να το διαχειριστείτε και να το αξιοποιήσετε. Μέχρι τώρα θεωρούσατε ότι η βοή μέσα στο μυαλό είναι ένα εμπόδιο στο να είστε ισορροπημένοι και να ζείτε γαλήνια και από το κέντρο σας. Αυτό όμως είναι ένα περιορισμένο κομμάτι της αλήθειας.

Καθώς η ενέργεια και ο πλανήτης εξελίσσονται, και συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές, όχι μόνο στον πλανήτη σας αλλά και σε όλο το σύμπαν, είναι η ώρα να κάνετε το επόμενο βήμα: να συνειδητοποιήσετε ότι ο τρόπος που είστε συνδεδεμένοι με το μεγάλο δοχείο του σύμπαντος, τον μεγάλο νου του σύμπαντος, είναι ο νους σας.

Είναι ο νους σας και όλα αυτά που περνάνε αστραπιαία από τον νου σας σε χρόνους ασύλληπτους, που κάποια αντιλαμβάνεστε ενώ άλλα απλώς περνάνε. Εσείς δεν ζείτε εκεί (στον νου), ούτε τρέφεστε από εκείνο το σημείο, ζείτε κάπου αλλού: λίγο πιο κάτω από τον χώρο της καρδιάς σας. Ανάμεσα στον χώρο της καρδιάς σας και στον χώρο της δύναμής σας. Κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει η δύναμη της Παρουσίας σας.

Παρατηρείτε το νου σας που καταιγίζεται από τα συμπαντικά κύματα και δεν ξέρετε πώς να τον διαχειριστείτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ελάτε να δούμε τι ακριβώς γίνεται και πώς μπορείτε να λειτουργήσετε ως ανθρώπινοι άγγελοι. Ο στόχος της Οικογένειας είναι να μπορέσετε να γίνετε πλήρως οι ανθρώπινοι άγγελοι, να βιώσετε το μεγαλύτερο όραμα και τον στόχο που οι ίδιοι έχετε θέσει. Θέλουμε να ανοίξετε τα φτερά σας όντας μέσα στο σώμα σας. Να γίνετε η Οικογένεια, γιατί αυτός είναι ο στόχος που εσείς, πριν από μας, επιλέξατε. Μεγαλεπήβολος; Ναι. Απραγματοποίητος; Όχι.

Έτσι, μέσα στο νου σας παρατηρείτε τις σκέψεις. Και έρχονται στιγμές που νιώθετε ότι το μυαλό σας πυροβολείται από τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Σταματήστε για κάποια δευτερόλεπτα και πάρτε την αίσθηση που σας αφήνει ο συνεχής αυτός πυροβολισμός. Όλοι αυτοί οι κρότοι αφήνουν μια αίσθηση. Κάτι λένε. Μια πληροφορία βασική μεταφέρουν. Αν αναρωτιέστε «πώς μπορώ να ξέρω ή να αντιληφθώ τι γίνεται στον νου του σύμπαντος, στον νου της γης, στο νου των υπόλοιπων ανθρώπων που ζουν σ' αυτόν τον κόσμο;», η απάντηση είναι αυτή.

Αυτά που αστραπιαία περνούν από το μυαλό σας, κάποια είναι λογικά και κάποια είναι παράλογα. Κάποια έχουν λογική εξήγηση, ενώ κάποια άλλα δεν έχουν. Κάποια σας φαίνονται τρελές ιδέες! Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν είναι της φαντασίας σας. Εσείς συνηθίζετε, όταν δεν μπορείτε να τα εξηγήσετε ή να τα κατατάξετε με τρόπο να βγάζει νόημα, να πιστεύετε ότι έχετε μια άχρηστη, άσκοπη βοή μέσα στον νου σας. Εμείς θέλουμε να αλλάξετε οπτική για το δοχείο του λογικού σας νου. Ο λογικός νους δεν είναι αποκομμένος ή απομονωμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, δηλαδή στο νου όλων των υπολοίπων. Είστε ένα συγκοινωνούν δοχείο με τον νου όλων των άλλων ανθρώπων και με το νου του Σύμπαντος. Άρα, αυτά που συμβαίνουν μέσα στο δοχείο του νου σας, είναι σημαντικά και άξια παρατήρησης.

Μην αναλώνετε ενέργεια για να τα κατατάξετε κάπου ή να τα δεχθείτε ή να τα απορρίψετε. Μην κάνετε καν αυτή την λογική διαδικασία που συνηθίζετε να κάνετε γιατί απλώς αναλώνετε ενέργεια. Και δεν υπάρχει λόγος να αναλωθεί αυτή η ενέργεια εκεί. Κρατήστε αυτή την ενέργεια στο κέντρο της Παρουσίας σας και αφήστε να πάρετε «μυρωδιά» τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στη γη. Θα δείτε ότι κάθε φορά που εσείς στέκεστε παρατηρητικά απέναντι στο δοχείο του μυαλού σας, το μυαλό σας θα γίνεται όλο και πιο ικανό και δεκτικό στην επικοινωνία. Θα μπορείτε να μεταφράζετε την αίσθηση σε συγκεκριμένη πληροφορία. Και ναι, αυτό είναι μια εργασία πολύ μικρότερης διάρκειας. Είναι μια σημαντική εργασία γιατί έχει ένα πολύ χρήσιμο στόχο για σας τώρα: τη γείωση της αγγελικής διάνοιας μέσα στο σώμα σας. Ως άγγελοι, ως πνευματικά όντα, έχετε την ικανότητα αυτή τη στιγμή να γνωρίζετε τι συμβαίνει παντού γύρω σας. Τι συμβαίνει στον νου των υπολοίπων. Και αυτός είναι ο τρόπος.

Ήταν πολύ κατάλληλο που ξοδέψατε πολύ χρόνο για να βγείτε από το δοχείο του νου σας. Μην κοιτάτε πίσω στο παρελθόν σας και λέτε τώρα, εκ των υστέρων: «πω,πω, που ξόδεψα και έκανα τόσα σεμινάρια, έκανα τόσους διαλογισμούς για να μπορέσω να βγω από τη βοή του μυαλού μου, και τώρα ξαφνικά μου λέτε ότι όλο αυτό ήταν άχρηστο; Ότι δεν χρειαζόταν να το κάνω;».

Όχι, αγαπημένοι μας συγγενείς. Είσαστε μέλη μιας οικογένειας με τεράστιες δυνατότητες να υλοποιήσει αλλαγές για το καλό όλων των όντων. Αυτό που σας λέμε είναι ότι καλά κάνατε και ξοδέψατε τον χρόνο αυτό στο παρελθόν για να βγείτε από αυτό το δοχείο. Γιατί έπρεπε να βγείτε από αυτό το δοχείο για να μπορέσετε σε μια μετέπειτα στιγμή να το διαχειριστείτε ως Κύριοι. Δεν γίνεται να διαχειριστείς κάτι ως Κύριος, εάν δεν πάρεις απόσταση πρώτα από αυτό. Όπως για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας, πρέπει να πάρετε απόσταση από αυτά, το ίδιο ισχύει και για την λογική σας διάνοια. Πρέπει πρώτα να βρείτε ένα άλλο κέντρο με το οποίο να συνδεθείτε και να νιώσετε Παρουσία για να μπορέσετε στη συνέχεια να επανασυνδεθείτε με τον λογικό σας νου και να τον διαχειριστείτε. Εάν δεν έχετε βρει πρώτα το κέντρο της Παρουσίας, δεν μπορείτε να αφήσετε (ν' αποστασιοποιηθείτε από) τον λογικό σας νου. Βλέπετε, δεν έχετε κάνει τίποτα (και δεν έχει συμβεί τίποτα) χωρίς να υπάρχει μια συμπαντική λογική, μια μεθόδευση. Να ξέρετε ότι για τα θέματα που έχετε ξοδέψει τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να τα λύσετε ή σας φαίνονται άλυτα υπάρχει λόγος. Νιώστε βαθιά πεποίθηση ότι οι ποσότητες της ενέργειας που δώσατε για διάφορα θέματα της ζωής σας, μόνο χαμένες δεν είναι. Θέλουμε να εμπιστευτείτε τον Θεϊκό σας νου. Νιώστε εμπιστοσύνη ότι πέρα από αυτά που περνούν από τη λογική σας, υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο που σας πηγαίνει τη διαδρομή, που σας τρέφει και σας συντηρεί στη ζωή. Υπάρχει κάτι, που ξέρει που θέλετε να πάτε, κι ας μην το έχετε καταλάβει ακόμα πλήρως.

Στόχος συναντήσεων σαν κι αυτή, όπου η Οικογένεια ξαναβρίσκεται, ο Κύκλος της Αγάπης ξαναδημιουργείται, όπου όλοι ξαναθυμούνται ότι είναι ίσα μέρη ενός μεγάλου συνόλου, σάς βοηθούν να ξαναβρείτε τις μνήμες σας, να ξαναδημιουργήσετε τον χώρο αυτής της πεποίθησης. Το ξέρετε μέσα στον πυρήνα κάθε ατομικού σας κυττάρου, ότι υπάρχει κάτι που σας οδηγεί, που γνωρίζει, που σας κρατά στη ζωή. Γιατί αλλιώς θα φεύγατε. Γνωρίζετε ότι σας είναι εύκολο να φύγετε όταν το αποφασίσετε. Μπορεί να προφασίζεστε ότι δεν «ξέρετε» τον τρόπο, εμείς σας λέμε ότι ξέρετε πολύ καλά το πώς μπορείτε να φύγετε. Και μένετε, όλοι σας, γιατί έχετε Σκοπό. Γιατί έχετε δύναμη και δυναμικό. Ανασαίνετε γιατί γνωρίζετε ότι κάτι σας οδηγεί.

Ό,τι συμβαίνει, σας εξελίσσει και αποτελεί μέρος του δικού σας ατομικού μεγαλειώδους σχεδίου, που είναι μέρος του σχεδίου όλων των υπολοίπων.

Είπαμε την προηγούμενη φορά ότι ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Αυτή είναι η ενέργεια της Οικογένειας, του σύμπαντος. Το «εγώ είμαι» είναι μια συλλογικότητα οικογενειακή. Κάθε φορά που το λέτε θυμίζετε στον εαυτό σας την συλλογικότητά σας, ότι σαν άτομα μπορείτε να κάνετε λίγα. Σαν αυτό που πραγματικά είστε, πνευματικά όντα συλλογικότητας, μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Ας γυρίσουμε εκεί που αφήσαμε το νήμα, γιατί θέλουμε το νήμα να καταλήξει κάπου πρακτικά και χρήσιμα.

Έτσι λοιπόν από το κέντρο της Παρουσίας σας διαχειριστείτε και ανοίξτε την αντίληψή σας χρησιμοποιώντας τον λογικό σας νου ως εργαλείο πληροφοριών. Αρχίστε να τον προσεγγίζετε σαν μια τράπεζα πληροφοριών που ρέουν στο συνειδητό όλων των ανθρώπινων όντων. Στη συνέχεια αφού αντιληφθείτε ότι είναι μια τράπεζα πληροφοριών που ρέουν σ' όλα τα μυαλά, θέλουμε από αυτήν την τράπεζα, να επιλέγετε την σκέψη ή τις σκέψεις που εσείς θ' αποφασίσετε να επιλέξετε. Θέλουμε να κατανοήσετε ότι όντας συνέχεια συνδεδεμένοι με την μεγάλη τράπεζα του σύμπαντος και της γης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε το σύνολο της ύπαρξής σας να μπερδεύεται και να δημιουργεί αμφιβολίες ή ταλαντεύσεις ανάμεσα σ' όλα τα πράγματα. Είναι η ώρα που η Οικογένεια θα γίνει αισθητή στον πλανήτη γι' αυτό και εμφανιστήκαμε ως Οικογένεια. Γι' αυτό και ξεκίνησε αυτή η επικοινωνία και γι' αυτό δεν θέλουμε να έχει ένα συγκεκριμένο όνομα. Δεν ανήκει σε έναν, είναι συλλογική.

Εσείς είστε διαχειριστές αυτής της τεράστιας τράπεζας. Αυτός είναι ο ρόλος σας.

Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τη ροή της τράπεζας ως πληροφορίες. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σε μια στιγμή: το να γίνετε κύριοι αυτής της ικανότητας. Γι' αυτό και σας αγαπάμε τόσο πολύ. Γιατί θα δώσετε την ενέργεια που χρειάζεται για να εξοικειωθείτε μ' αυτή την ικανότητα. Για να την φέρετε στο προσκήνιο. Την έχετε. Είναι έμφυτη, είναι κυτταρικά και μαγνητικά περασμένη μέσα σας. Όμως εσείς θα βάλετε τον κόπο, την ενέργεια που χρειάζεται για να την ασκήσετε εκ νέου, να την κάνετε ορατή και να της δώσετε υπόσταση μέσα στην πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν στη δεύτερη φάση,διαλέξτε εκείνες τις σκέψεις ή τη μια σκέψη, την οποία αισθάνεστε από το κέντρο της παρουσίας σας ότι πραγματικά σας εξυπηρετεί. Και λέμε σας εξυπηρετεί διότι σας οδηγεί κάπου, δεν σας οδηγεί σε αμφιθυμία ή ταλάντευση ή στο μπρος-πίσω-δεξιά-αριστερά. Οδηγεί κάπου. Συνειδητοποιήστε ότι η σκέψη που επιλέγετε πρέπει να είναι μια σκέψη σαφής, που να σας δίνει την αίσθηση ότι σας τρέφει. Αυτό είναι το κριτήριο. Ξέρετε ποιες σκέψεις σας κάνουν καλό, σας εξελίσσουν, σας δίνουν χώρο για ένα επόμενο βήμα και ποιες είναι εκείνες οι σκέψεις που σας παγιδεύουν σ' ένα φαύλο κύκλο. Είναι η εποχή που η ενέργεια της γης θ' αλλάξει έντονα. Θα θυμηθείτε πολλές φορές στο άμεσο μέλλον αυτή την επικοινωνία γιατί θα δείτε ότι καθώς τα προβλήματα της ανθρώπινης κοινωνίας αυξάνονται κατακόρυφα, η τράπεζα των πληροφοριών σας θα κατακλύζεται από σκέψεις. Και είναι τώρα η ώρα έγκαιρα ν' αρχίσετε να τη διαχειρίζεστε. Γι' αυτό αναπτύξετε από τώρα την ικανότητα να διακρίνετε την σκέψη που ξέρετε ότι θα σας θρέψει, θα σας οδηγήσει στην συνέχεια. Αφήστε μέσα στην τράπεζα τις σκέψεις που αναπλάθουν σενάρια που έχετε ήδη βιώσει. Αρχίστε να διακρίνετε γρήγορα ποιες είναι αυτές οι σκέψεις. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ικανότητα για να γειωθεί και να πάρει υπόσταση μέσα στο σώμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να γίνετε κύριοι αυτών τα οποία συμβαίνουν (και) μέσα σας. Και είναι πολύ σημαντικό ν' αποκτήσετε επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει.

Είστε όντως απίστευτα δοχεία πληροφοριών; Παίρνετε όντως και είστε όντως συνέχεια σε επικοινωνία και επαφή με όλα όσα υπάρχουν; Είσαστε όντως! Και τώρα μπαίνετε στην ενέργεια της κυριότητας του εαυτού σας, ως ανθρώπινου αγγέλου, ως πεφωτισμένου όντος. Ένα ον που είναι κύριος της καρδιάς, του νου, του λογικού νου, του σώματος και της ζωής του. Αυτό είναι μια απαραίτητη διαδικασία ενόψει των αλλαγών της γης.

Αγαπημένη μας οικογένεια, να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για πολύ μεγάλες αλλαγές, σε μεγάλες κλίμακες. Να δυναμώσετε την παρουσία μέσα στο σώμα σας. Έχετε έρθει γι' αυτή την εποχή. Είστε εδώ για την περίοδο των αλλαγών. Όλα όσα κάνατε και έχετε ζήσει, σας προετοιμάζουν για την περίοδο των αλλαγών. Με την είσοδο του 2005 ξεκίνησε η κύρια περίοδος των αλλαγών. Ολοκληρώθηκε μια τεράστια περίοδος προετοιμασίας που πιστεύετε ότι ξεκίνησε πριν μια δεκαετία περίπου, όμως έχει ξεκινήσει δεκαετίες πριν. Και έχει ξεκινήσει από την απαρχή του χρόνου.

Είσαστε εδώ τώρα, είσαστε στη γη, μέσα σ' ένα ανθρώπινο σώμα. Έχετε την πιο μεγαλειώδη ευκαιρία και το πιο μεγαλειώδες δώρο: να συνειδητοποιήσετε και να φέρετε την πραγματικότητά σας μέσα σ' ένα σώμα. Αφού λοιπόν διαχωρίσετε την σκέψη που αξίζει να συγκρατήσετε ως δική σας, υπάρχει κάτι ακόμα που χρειάζεται να κάνετε. Γιατί εκεί είναι η πλήρης γείωση της δημιουργικής ικανότητας της διάνοιάς σας. Αφού διακρίνετε την σκέψη, χρειάζεται να κάνετε κάποιες υλικές ενέργειες, να μπείτε σε δράση. Εάν δεν φτάσετε να κάνετε τις υλικές ενέργειες, η θεϊκή ουσία της προδημιουργικής σας σκέψης δεν μπορεί να φτάσει σε υλοποίηση.

Με απλά λόγια: έχετε την ιδέα να κάνετε ένα διαλογισμό ή να συναντήσετε κάποιον. Από όλες τις χιλιάδες ιδέες που κατακλύζουν το μυαλό σας, διαλέγετε τη συγκεκριμένη σκέψη: ότι πρέπει να συναντήσετε κάποιον ή ότι πρέπει να μαγειρέψετε κάτι ή ότι πρέπει να μην κάνετε τίποτα και να μείνετε σε σιωπή για λίγη ώρα. Εάν πείτε «εγώ επιλέγω αυτή την ιδέα», αλλά δεν το κάνετε γιατί η τηλεόραση έχει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, ή το ράδιο παίζει μια ωραία μουσική, ή γιατί ξαφνικά χτυπήσει το τηλέφωνο και πιάσετε την συζήτηση με κάποιον, γιατί, γιατί, γιατί, τότε αυτή η θεϊκή ουσία δεν θα έχει γίνει ποτέ πραγματικότητα. Θα έχει μείνει στον χώρο των ιδεών, στον χώρο της Θεϊκής προδημιουργίας. Μέσα από το σώμα σας θα κινηθεί η προδημιουργική ενέργεια για να υλοποιήσει. Εσείς θα την μετακινήσετε από την διάνοια στην καρδιά σας και στο κέντρο της παρουσίας και από εκεί θα την υλοποιήσετε, θα την κάνετε πράξη.

Επομένως υπάρχουν τρεις διαφορετικές ενέργειες και λειτουργίες που χρειάζονται εξάσκηση. Το ένα είναι η παρατήρηση του λογικού σας νου ώστε να αποκωδικοποιείτε τις πληροφορίες που σας δίνει για το νου όλων των υπολοίπων. Δεύτερο είναι να διακρίνετε τις σκέψεις του νου σας που πραγματικά σας αφορούν και σας προοδεύουν. Αυτό θα το διακρίνετε από το κέντρο της παρουσίας και της αίσθησής σας, την καρδιά σας. Και αφού το διακρίνετε και επιλέξετε τη μια σκέψη, θα πρέπει να λειτουργήσετε και να πράξετε με βάση αυτή τη σκέψη.

Σ' αυτήν την τριπλή διαδικασία πρέπει να λειτουργήσετε με επίγνωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε πως όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που διακινούνται πάνω στη γη είναι εύκολο να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς. Οι αντιπερισπασμοί μπορεί να εμφανιστούν είτε ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη φάση, είτε ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη. Η παρουσία σας γειώνεται όταν καταφέρνετε να ξεπερνάτε τους αντιπερισπασμούς. Η παρουσία είναι και άσκηση. Αυτό είναι το μεγαλειώδες έργο που επιτελεί η πνευματική οικογένεια και ιδιαίτερα τα μέλη της που βρίσκονται σε ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος που σας αγαπάμε και σας σεβόμαστε τόσο πολύ.

Πολλές φορές, παλαιότερα, με διάφορους τρόπους θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αίσθηση της ενέργειας του σεβασμού και της τιμής. Και πραγματικά δεν είναι εύκολο από τον πνευματικό κόσμο να περάσει αυτή η ενέργεια στον υλικό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι εσείς κάνετε το έργο γιατί εσείς βάζετε αυτή την ενέργεια σε λειτουργία, γιατί εσείς κάνετε αυτή την εργασία-άσκηση, γιατί εσείς δεν βαριέστε. Άλλοι νιώθετε την εργασία αυτή απλή, άλλοι την νιώθετε πολύπλοκη, άλλοι ευχάριστη, άλλοι δυσάρεστη. Καθένας σας έχει μια διαφορετική ψυχολογική τοποθέτηση. Το μεγαλειώδες είναι ότι πέρα από τις προσωπικές σας τοποθετήσεις, τελικά, όλοι σας το κάνετε. Κάποιες φορές δυσανασχετείτε και το κάνετε. Κάποιες φορές χαίρεστε και το κάνετε. Όταν το κάνετε, πέρα από τα προσωπικά σας αισθήματα και πέρα από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, δημιουργείτε τον χώρο που συναντιέστε ως Οικογένεια. Εκεί υλοποιείτε.

Ίσως αυτό σας θυμίζει τι σημαίνει η «αγάπη που ξεπερνά προϋποθέσεις», προσωπικά συναισθήματα, ή προτιμήσεις. Αυτή είναι η αγάπη στην πράξη. Κι εσείς την υλοποιείτε! Και το μεγαλειώδες είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε καν! Ψάχνετε την απόδειξη της αγάπης με πολύ πιο περιορισμένους τρόπους. Προσπαθείτε να δείτε εάν έχετε αγάπη με πολύ πιο περιορισμένους τρόπους. Δείτε την αγάπη σας στον κόπο. Δείτε την πώς γειώνεται! Πώς ξεπερνάτε το συναίσθημα, την προτίμηση και τον κόπο και το κάνετε. Αυτή είναι η αγάπη στην πράξη, γι' αυτό είναι σιωπηλή. Ούτε οι ίδιοι δεν μπορείτε να την αναγνωρίσετε. Γι' αυτό ερχόμαστε και σας λέμε ότι σας τιμούμε. Σας μιλάμε για το μεγαλείο σας γιατί ακόμα και η τεράστια ποσότητα της αγάπης που έχετε και δίνετε διαφεύγει της αντίληψής σας...

Αγαπημένη μας Οικογένεια, τόσο πολύ σας αγαπούμε! Θα θέλαμε να σας δείξουμε ποιοι είστε πραγματικά. Ποια είναι η δύναμη και η αγάπη που σας ενώνει. Όμως εσείς θέλετε να είστε εκείνοι που θα σταθούν και θα τραβήξουν το πέπλο της λήθης. Θέλετε να μας κοιτάξετε έχοντας γίνει ανθρώπινοι άγγελοι. Κι αυτός είναι άλλος ένας λόγος που σας αγαπάμε τόσο πολύ. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ζωντανοί μέσα στα κύτταρά σας, που αναπνέουμε μέσα από την ανάσα σας, που το σύμπαν συνεχίζει να υπάρχει. Και έτσι είναι.

 


 copyright Χαριτίνη Χριστάκου.