Σμαραγδένιος Κύκλος


Η Λήξη ενός σιωπηλού πολέμου

19 Νοεμβρίου 2005

Ανοίξτε και δεχθείτε την γλυκιά ενέργεια της Οικογένειας που είναι παντού διάχυτη μέσα στο χώρο. Γιατίασυνήθιστα σε σχέση με άλλες φορές, η ενέργεια έχει ήδη πάρει τη θέση της, έχειήδη πάρει το χώρο της, έχει ήδη σταθεί γύρω σας, έχει ήδη ολοκληρώσει αυτό πουχρειαζόταν προκειμένου να μεταφερθεί σ' εσάς με απλό τρόπο. Με αισθήσεις, λόγιακαι ενέργεια.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν πιστεύετε πως παραλαμβάνετε αυτή την επικοινωνία μόνο μέσα από τα λόγια που ακούτε.Παραλαμβάνετε αυτή την επικοινωνία, ο καθένας ατομικά μέσω της προσωπικής σαςενεργειακής παρουσίας.

Στη γήινη επιστήμη οι αποστάσεις ανάμεσα στους κόσμους είναι αχανείς, το ίδιο ισχύει και για τις αποστάσεις μέσαστα άτομα που σας αποτελούν. Πιστεύετε ότι τα όργανά σας είναι πολύ κοντά τοένα με το άλλο, όμως αν ρωτήσετε τους επιστήμονες, θα σας πουν ότι αναλογικάέχουν αποστάσεις και κενά που αντιστοιχούν σε όλο το σύμπαν. Φέρετε τημικρογραφία του Κόσμου και είστε η μικρογραφία του. Και με τόση χαράβρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε λίγο για τις όψεις του κόσμου, τηνπροέλευσή σας από τον Κόσμο και πολλά άλλα.

Το Γαλαξιακό Κέντρο

Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσουμε δείχνοντάς σας μια εικόνα η οποία είναι η εξής: Είναι ένας κύκλος ή αν θέλετε είναι μιακουκίδα. Είναι η κουκίδα από την οποία ξεκινήσατε. Από εδώ γεννηθήκατε. Ηαρχαία σας Εστία, η οποία δεν είναι ένας μεγάλος πλανήτης, ούτε ένας αχανήςκόσμος. Είναι μια κουκίδα! Και σ' αυτήν επιστρέφετε κι εκεί ανήκετε. Αυτή ηκουκίδα μέσα στο κοσμικό, υλικό σύμπαν αντιστοιχεί για σας με το κέντρο τουΓαλαξία σας.

Όταν συνδέεστε με τον ανώτερο εαυτό σας, ενώνεστε και με το κέντρο του Γαλαξία σας. Η ενέργεια που σας ενώνει μαζί τουρέει με συγκεκριμένο τρόπο - με την ∞). Ο ανώτεροςεαυτός σας δεν κατοικεί σ' ένα σημείο, γι' αυτό έχει διευρυμένη οπτική τηςπραγματικότητας. Γνωρίζει και γι' αυτό δεν φοβάται, ούτε αγωνιά. Γνωρίζει τοσχέδιο της τωρινής ζωής σας, γνωρίζει το σχέδιο το αυριανό και γνωρίζει τοσχέδιο το προηγούμενο.

Αυτή η Γαλαξιακή κουκίδα, αυτό το κλάσμα φωτονίου είναι τόσο μικρό και αδιόρατο! Αυτό είναι το σπίτι σας! Αυτή είναιη συμπύκνωση της συνειδητότητας σας. Χωράει όλη την ενέργεια, όλων των εαυτώνσας. Αυτό το φωτόνιο εξερράγη γιατί ήθελε να γνωρίσει τις δυνατότητές του. Εξερράγημέσα από μια θηλυκή οργασμική έκρηξη. Εσείς ακόμα αναρωτιέστε γιατί τα πάντακαταλήγουν στην αγάπη; Γιατί η συγχώρεση είναι μια τόσο μεγάλη δύναμη που αλλάζειτην ατομική σας ζωή;

Θηλυκή Οργασμική Έκρηξη

Σκεφτήκατε ποτέ ότι έχετε γεννηθεί μέσα από ένα κοσμικό οργασμό; Ότι η ενέργεια που δημιούργησε την ύλη είναι μιαθηλυκή οργασμική ενέργεια; Ό,τι υπάρχει, έχει δημιουργηθεί από έναν θηλυκόοργασμό. Η Γη είναι γυναίκα και εσείς κατοικείτε πάνω της. Η θάλασσα είναιθηλυκή, και η γη είναι κυρίαρχα νερό. Όλες οι διδασκαλίες σας δείχνουν τηναγάπη ως εργαλείο και μοχλό και στόχο. Σκεφτήκατε ότι αγάπη είναι αυτό πουσυναντάτε μέσα στο σώμα σας όταν βρίσκεστε σε οργασμό; Σήμερα πρόκειται ναείμαστε αρκετά προκλητικοί γιατί πρόκειται να μιλήσουμε για τον έρωτα. Και τιςόψεις της πραγματικότητας από την μια μεριά και από την άλλη μεριά του πέπλουπου συνδέονται με τον έρωτα.

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν έρωτα, όλοι οι άνθρωποι βιώνουν οργασμό. Μία ή περισσότερες φορές στη ζωή τους. Όλοι οιάνθρωποι βιώνουν το Θείο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα. Δεν είναι αλήθειαότι το Θείο και η σύνδεση με την Εστία σας δεν βρίσκονται ήδη σωματικάτοποθετημένα μέσα σας! Το θέμα είναι αν εσείς είστε παρόντες.

Γιατί ακόμα κι αν συναντήσετε το Θείο, χρειάζεται να έχετε τα μάτια σας ανοικτά για να μπορέσετε να το διακρίνετε.Μπορεί να το συναντάτε τόσο εύκολα που δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι θεϊκό ή ότιεκφράζει θεϊκή ενέργεια. Μπορεί να το βιώνετε μέσα στο σώμα σας και να ξαναζείτετην αρχική οργασμική έκρηξη και πάλι να μην καταλαβαίνετε ότι έρχεστε σ' επαφήμε το κέντρο όλης της Ύπαρξης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η οργασμική ενέργεια που κατοικεί μέσα σε κάθε σώμα, είναι η απόδειξη ότι κανένας δενγεννήθηκε στερημένος από τη δυνατότητα ν' ανακαλύψει πλήρως τον εαυτό του. Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αποστερηθεί αυτή την δυνατότηταγιατί φαίνεται να τους λείπει η αυξημένη νοητική ικανότητα ή η συναισθηματικήδύναμη. Πιστεύετε ότι οι αμόρφωτοι είναι στερημένοι από τη δυνατότητα της αφύπνισης.Η αλήθεια είναι όλοι βιώνετε μέσα στο σώμα σας το αρχικό φωτόνιο. Η πνευματικήενέργεια επί χιλιετίες μιλάει για τη δυνατότητα αφύπνισης όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως μόρφωσης, συναισθηματικής κατάστασηςή νοητικής αντίληψης γιατί έχετε προικιστεί με την δόνηση  της αρχαίας Εστίας σας και φέρετε τηνσυχνότητά της.

Η Λειτουργία της Εστίας Σας

Το Γαλαξιακό κέντρο είναι ένας αναμεταδότης αυτής της συχνότητας κι εσείς είστε σε συνεχή επαφή μ' αυτήν. Πάνωαπό τα κεφάλια σας δημιουργούνται τεράστια σύμβολα απείρου, οκτάρια που σας συνδέουνμε όλες τις μορφές σας και σας ενώνουν με την δόνηση της αρχαίας Εστίας

Τι εκφράζει όμως αυτή η Εστία και πώς εκδηλώνεται στη δική σας πραγματικότητα; Η Εστία εκδηλώνεται με πολλαπλούς τρόπους: σ' έναεπίπεδο ενότητας, που είναι πνευματικό και σε πολλούς κόσμους διττότητας, πουείναι υλικοί. Αυτό σημαίνει ότι η Εστία έχει δύο τρόπους λειτουργίας, ακριβώςόπως κι εσείς. Ο ένας είναι το πνευματικό της φάσμα και ο άλλος είναι το υλικότης φάσμα. Αυτό σημαίνει πως όταν ζείτε μια υλική ζωή δεν μπορείτε να κοιτάτεμόνο την πνευματική δόνηση. Οι μηχανισμοί λειτουργίας του πνευματικού μέρουςτης ζωής δεν είναι ίδιοι στην πράξη με τους υλικούς μηχανισμούς. Οι ενέργειεςζητούν διαφορετική διαχείριση. Σας καλούν ν' αναπτύξετε και σ' αυτό τον κόσμοκαι σε άλλους κόσμους πολλαπλή αντίληψη. Τι σημαίνει αυτό πιο πρακτικά;

Τα Άλυτα Ατομικά Ζητήματα

Όταν θέλετε ν' αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας, να διορθώσετε κάτι που έχετε δημιουργήσει ως συνειδητοί δημιουργοί, η τάσησας είναι να δουλεύετε την ενέργεια χωρίς να γυρνάτε να κοιτάτε αυτό που κάνετεκαι τον τρόπο που συνδιαλέγεστε με τα δεδομένα της υλικής ζωής. Λέτε: θέλω νακαθαρίσω τις ενέργειες των συγκρούσεων από την ζωή μου. Και προχωράτε καικάνετε τους καθαρισμούς, τις ευθυγραμμίσεις, αλλά δεν κοιτάτε την σχέση σας με τουςάλλους ανθρώπους και τους τρόπους που σχετίζεστε με την υλική πραγματικότητα.Έχει πράγματι επιλυθεί αυτή η ενέργεια γενικά στην ζωή σας; Μήπως κρατάτεανοικτούς κάποιους σωλήνες, στον υλικό κόσμο, μέσα από τους οποίους σας έρχονταικι άλλες συγκρούσεις;

Θυμηθείτε ότι η ενεργειακή πραγματικότητα είναι μια όψη. Η σύνδεσή σας με την υλική πραγματικότητα είναιμια άλλη όψη. Συνυπάρχουν και οι δύο. Κι εσείς καλείστε ν' ανταποκριθείτε καιστις δύο. Αυτή είναι η δυσκολία σας. Να συνειδητοποιήσετε πώς τα δύο είναι ένα.Πως δεν μπορεί να λυθεί μια σύγκρουση, ένα αδιέξοδο μόνο με την ενέργεια ανεσείς δεν κοιτάξετε τους σωλήνες, μέσα από τους οποίους συνδέεστε με την υλικήπραγματικότητα. Πρέπει να κοιτάξετε τις καταστάσεις, τις δουλειές σας, τουςφίλους σας, και τον γενικότερο συσχετισμό σας με την υλική ζωή. Μόνο τότε, μετην δράση σας, μπορείτε ν' αλλάξετε αποτελεσματικά την ενέργεια.

Όλοι έχετε αναρωτηθεί: «έχω δουλέψει γι' αυτό το θέμα και φαίνεται ότι απέδωσε για ένα διάστημα. Βγήκα από τηδιττότητα αλλά δεν κράτησε. Μπήκα στην αγάπη, αλλά δεν κρατάει. Έκανα τηνσυγχώρεση, αλλά δεν διάρκεσε». Κοιτάξτε τους δρόμους που σας συνδέουν με τηδύναμη του υλικού κόσμου. Δεν μπορείτε να παραγνωρίσετε αυτό τον παράγοντα γιατίείναι μια δύναμη που επιδρά σ' αυτό που δημιουργείτε. Αν θέλετε να καθαρίσετεπλήρως με κάποιο θέμα, πρέπει να το λύσετε διαχειριζόμενοι εκείνους τουςανθρώπους που έχουν αυτή την ενέργεια μέσα τους.

Κάθε φορά που λύνεται αυτό το θέμα με κάποιον στον υλικό κόσμο και δεν φοβάστε να το διαχειριστείτε, «ασφαλίζετε» τοατομικό σας πεδίο στις συνδέσεις που έχει με τον εξωτερικό κόσμο.

Κοιτάξτε το περιβάλλον σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας, τους συναδέλφους, τους συγγενείς. Δείτε πως υπάρχουνσωλήνες-δρόμοι ενέργειας που είναι ανοικτοί. Εσείς μπορεί να δουλεύετε τηνολοκλήρωσή σας, όμως οι σωλήνες σας παραμένουν ανοικτοί και μετά από λίγο ξανάρχεταιη ίδια ενέργεια και ξαναλύνετε τα ίδια ζητήματα.

Εάν θέλετε να ορίσετε πλήρως το ατομικό σας πεδίο ώστε να μην φτάνει σ' εσάς αυτή η ενέργεια, πρέπει να δείτε ποιοιείναι οι σωλήνες που σας συνδέουν με τον εξωτερικό κόσμο και φέρνουν μέσα σαςαυτή την ενέργεια. Δεν είναι ότι θα πάψουν να υπάρχουν αυτές οι ενέργειες στηζωή. Είναι όμως ότι εσείς, ως συνειδητοί δημιουργοί, μπορείτε να μην τα έχετε.Φτάνοντας στην μεμονωμένη ατομική διαχείριση, δίνετε το σήμα στη συμπαντικήενέργεια και στους δρόμους που σας ενώνουν μ' όλους τους άλλους, ότι αυτή ηενέργεια δεν έχει πια πόρτα ή παράθυρο για να περάσει μέσα σας.

Πιστεύετε ότι οι φωτισμένοι δάσκαλοι δεν είχαν σχέσεις, δεν είχαν περιβάλλοντα, δεν είχαν συνεργάτες; Τι τους έδινετη δυνατότητα να μη διαταράσσεται τόσο πολύ το ατομικό τους πεδίο; Έκαναν αυτήτη διαχείριση πρώτα, πριν βγουν στον κόσμο. Και κάνοντας αυτή τη διαχείριση,γέμισαν τη δική τους αύρα με τη δική τους ενέργεια. Με την ενέργεια του εαυτούτους. Κατέλαβαν το χώρο της αύρας τους, δεν άφησαν σωλήνες και συνδέσεις νακαταλαμβάνονται από άλλες ενέργειες. Διαχειρίστηκαν αυτά που ήταν ήδησυνδεδεμένα, γιατί αυτά είναι, που είναι να διαχειριστείτε. Δεν είναι τα πάντα.Είναι συγκεκριμένες σχέσεις που σας συνδέουν με τον εξωτερικό κόσμο. Αυτέςείναι να διαχειριστείτε. Δεν βρίσκεστε μπροστά σ' ένα τεράστιο άλυτο ζήτημα, μεχιλιάδες αποδέκτες. Οι αποδέκτες είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Η Παραίτηση

Όλοι οι προηγούμενοι μήνες και οι επόμενοι φέρνουν επανειλημένα μπροστά σας το ίδιο ζήτημα: την συνειδητοποίηση:ότι εσείς δημιουργείτε την πραγματικότητα που ζείτε. Εντούτοις, αυτό είναι τοτελευταίο πράγμα που θέλετε να συνειδητοποιήσετε!. Αν θέλετε, θα το πούμεαλλιώς. Αυτή η συνειδητοποίηση δεν είναι τόσο ευχάριστη!

Πολλές φορές νιώθετε ότι πατάτε την ίδια μπανανόφλουδα και γλιστράτε στον ίδιο διάδρομο και ξαναβρίσκεστε μπροστάστο ίδιο θέμα. Πολλές φορές νιώθετε ότι δεν είστε επιτυχημένοι και λέτε «δεν μπορεί εγώ να έχω δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να δημιουργώ τόσοδυσάρεστα πράγματα!»

Εντούτοις, όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στις ζωές σας, έχουν σαν σκοπό να σας φέρουν πρόσωπο μεπρόσωπο με την παραίτηση από τις αντιστάσεις σας ώστε να δεχθείτε τη δύναμη τουδημιουργού που έχετε μέσα σας.

Όλοι οι εργάτες του φωτός - και πιστέψτε μας συναντάμε πάρα πολλούς στον πλανήτη Γη - όταν τα πράγματα έρχονταικαλά είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που είναι συνειδητοί δημιουργοί και θέλουναμέσως να δηλώσουν το πόσο εξαιρετικοί συνειδητοί δημιουργοί είναι. Καιχαιρόμαστε πάρα πολύ γι' αυτό. Γιατί πράγματι είστε εξαιρετικοί δημιουργοί.Όταν όμως αρχίσει η κατρακύλα κι έρθουν τα δύσκολα, όλοι οι εργάτες του φωτός,παντού σ' όλη τη Γη, κοιτάνε πάνω στον ουρανό και ζητάνε εξηγήσεις (γέλια). «Γιατίμου το κάνατε αυτό; Άξιζα εγώ να μου συμβεί κάτι τέτοιο;»

Κάποια στιγμή κοιτάνε και τον εαυτό τους και λένε «μα δεν μπορεί εγώ να το δημιούργησα. Είναι κάποιες παρενέργειεςτου υλικού κόσμου που με επηρεάζουν και με βαράνε αυτή τη στιγμή. Είναι οιεχθροί μου που μ' έβαλαν στο μάτι». Κανένας, όταν ο κύκλος είναι δύσκολος, δενσηκώνεται να πει, εγώ είμαι ο συνειδητός δημιουργός (γέλια)! Δεν είναι περίεργο;(γέλια)

Αυτό είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης βιολογίας. Εντούτοις η οικογένειά σας και η Εστία σας και ηπνευματική ενέργεια που σας στηρίζει για ν' ανακαλύψετε αυτό που είστε, είναιαποφασισμένοι να σας βοηθήσουν να κάντε την διαδρομή που εσείς στοχεύσατε. Ότανήρθατε σ' αυτή τη ζωή, είπατε: «Θα κάνουμε όλη τη διαδρομή. Ότι κι ανχρειαστεί, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο κι αν έρθουν στιγμές που θα σαςβρίζουμε, που θα πιστεύουμε ότι όλα είναι άδικα κι εμείς δεν έχουμε τίποτα νακάνουμε μ' αυτό, εσείς μην σταματήσετε»!

Κι έτσι η συμπαντική ενέργεια, η ενέργεια των δασκάλων σας, η ενέργεια του εαυτού σας, παρ' όλο που γίνεταιμερικές φορές - και το ξέρουμε - αβάσταχτη, συνεχίζει εντατικά να σαςδημιουργεί προβλήματα. Γιατί θέλετε να φτάσετε στην συνειδητοποίηση ότιπράγματι έχετε αυτή τη δύναμη. Ότι πράγματι δημιουργείτε. Και πράγματιδημιουργείτε!

Σιωπηλός Πόλεμος

Αυτή η αναλαμπή, η φώτιση της μιας στιγμής εν μέσω δυσκολιών, σας οδηγεί στην Παραίτηση από τον πόλεμο που έχετεασυνείδητα κηρύξει στον ίδιο τον εαυτό σας και στην ίδια σας τη ζωή. Γιατίμπορεί να μη το ξέρετε αλλά είστε έτοιμοι για πόλεμο για τις κακές στιγμές.Είστε ετοιμοπόλεμοι γιατί αποκηρύσσετε τις κακές στιγμές από τον κύκλο τηςδημιουργίας. Έτσι βάζετε τον εαυτό σας σε επιθετική θέση απέναντι στην ίδια σαςτη ζωή.

Αυτό εξηγεί γιατί στη συνέχεια, κάθε τρεις και λίγο συναντάτε προβλήματα. Αν οι δύσκολες στιγμές αποκηρύσσονται απότον κύκλο της δικής σας δημιουργίας, αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουν μ' άλλοτρόπο σε σας. Αποδεχθείτε τις ως μέρος του κύκλου της δημιουργίας και συμμαχήστεγια να δείτε τι θέλουν να κάνουν με σας και πού θέλουν να σας οδηγήσουν.

Ξέρουμε ότι στις εύκολες στιγμές είσαστε όλο χαρά. Δοξάζετε το πνεύμα, τη θεϊκή ενέργεια, είναι όλα τόσο υπέροχακαι ενοποιημένα. Όμως είστε σ' αυτή τη ζωή για να ενοποιήσετε το δύσκολο ή τομαύρο με τον εαυτό σας. Δεν είχατε ποτέ θέμα να δεχθείτε την αγάπη, δεν είχατεποτέ θέμα να δεχθείτε τη φιλία, την ειλικρίνεια. Το θέμα πάντα ήταν να δεχθείτετα δυσάρεστα που η πραγματικότητα σας έφερνε μπροστά σας. Αλλά αυτά ακριβώςείναι που εξορίζετε από την ευθύνη της δημιουργίας, εξορίζοντας έτσι ένα μεγάλομέρος της δικής σας ενέργειας. Έτσι αρνείστε να δείτε τι είναι αυτό πουκαλείστε ν' αλλάξετε ή να συνειδητοποιήσετε. Κι έτσι αρνείστε να παραιτηθείτε απότον σιωπηλό πόλεμο που κάνετε ενάντια στην σοφία του ίδιου του Εαυτού σας.

Έτσι λοιπόν ο κύκλος που εξελίσσεται, είναι ο κύκλος του συνειδητού δημιουργού. Θα σας καλέσει να δεχθείτε ότι είστε ο δημιουργός. Θα σας καλέσει ναπαραιτηθείτε από αυτό τον πόλεμο που δεν σας αξίζει, δεν σας τιμά και δεν είναιδίκαιος. Γιατί εσείς τα δημιουργήσατε όλα από την αρχή, ακόμα κι αν δεν τοθυμάστε.

 Το Παιχνίδι της Ενέργειας

Και τώρα θέλουμε να σας ζητήσουμε να κάνετε κάτι. Για άλλη μια φορά όλοι μαζί. Ξέρουμε ότι η μεγάλη αδυναμία σαςείναι το να πειστείτε ότι είστεγεννημένα διαισθητικά άτομα - δεν γίνεστεδιαισθητικά άτομα. Δεν αποκτάτε επικοινωνίαμε τους οδηγούς σας, έχετεεπικοινωνία με τους οδηγούς σας. Δεν θασυντονιστείτε με τη ζωή, είστεσυντονισμένοι με τη ζωή.

Έτσι λοιπόν αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να σηκωθείτε και να δημιουργήσετε ένα κύκλο ή δύο κύκλους. Σπρώξτε τιςκαρέκλες σας και σταθείτε πιο κοντά μεταξύ σας, αρκετά κοντά ώστε να μπορείτεν' ακουμπήσετε κάποιον με το χέρι σας. Θα θέλαμε να μπορείτε ν' ακουμπήσετε δύοή τρεις. Οπότε ελάτε πιο κοντά γιατί θα μπορείτε ν' ακουμπήσετε περισσότερους.

Τώρα λοιπόν θέλουμε να κλείσετε τα μάτια σας, να πάρετε μια βαθιά ανάσα και χωρίς ν' ανοίξετε τα μάτια σαςπαρακαλούμε, ν' αλλάξετε θέσεις, να μετακινηθείτε αργά μεταξύ σας. Τώρα σταματήστε.Από εκεί που στέκεστε, θέλουμε να φανταστείτε αυτό το σύμβολο του απείρου, το ∞, που συνδέει εσάς με το Γαλαξιακό κέντρο. Ένα χρυσότεράστιο σύμβολο. Αισθανθείτε αυτή τη δόνηση της Εστίας σας να ξυπνά μέσα σας.Και τώρα, χωρίς ν' ανοίξετε τα μάτια σας, θέλουμε ν' απλώσετε το χέρι σας καιν' ακουμπήσετε κάποιον άλλο. Θέλουμε να αισθανθείτε την ενέργεια αυτού πουακουμπάτε. Είναι άντρας ή είναι γυναίκα; Αισθανθείτε το! Ωραία! Το νιώσατε ήδη.Και τώρα ανοίξτε τα μάτια σας. (γέλια και σχόλια)

Κάντε το πάλι! Κλείστε τα μάτια σας και ξανακινηθείτε. Κι αλλάξτε θέσεις. Σταματήστε. Απλώστε το χέρι σας. Αισθανθείτε.Είναι αρσενική ενέργεια κυρίαρχη ή θηλυκή ενέργεια κυρίαρχη; Ανοίξτε τα μάτια σας!(γέλια και σχόλια)

Και θέλουμε άλλη μια φορά να το κάνετε. Κλείστε τα μάτια σας και ξανακινηθείτε μεταξύ σας. Πολύ μας αρέσει να σαςβλέπουμε να ζουλιέστε. Σταματήστε. Αισθανθείτε. Είναι άντρας ή είναι γυναίκα;Γνωρίζετε. Ανοίξτε τα μάτια σας! (γέλια και σχόλια) Τώρα ανταλλάξτε τιςαισθήσεις σας μεταξύ σας και πείτε ο ένας στον άλλον πώς νιώσατε.

Το Παιχνίδι του Channeling

Δεν θα σας ταλαιπωρήσουμε άλλο με τη θορυβώδη παρέμβασή μας αλλά θα σας ζητήσουμε να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι. Ανάδύο, κάντε ζευγάρια και θα σας πούμε γιατί. Θα υποστηρίξετε την ενέργεια τουσυνειδητού δημιουργού παίζοντας και μέσα από το παιχνίδι θ' ανακαλύψετε...Θυμηθείτε ότι ο μόνος τρόπος να παραιτηθείτε από τον σιωπηλό πόλεμο, είναι αν πειστείτεότι είστε οι δημιουργοί.

Τώρα θα κάνουμε κάτι ακόμα πιο όμορφο κι ενδιαφέρον. Ο ένας από τους δύο θα πει ένα πρόβλημα στον άλλον, ένα θέμαπάνω στο οποίο θα ήθελε θεϊκή καθοδήγηση. Ο ένας από τους δύο. Διαλέξτε ποιοςθα είναι ο πρώτος ο οποίος θα ζητήσει θεϊκή καθοδήγηση από τον άλλον. Ζητείστεαυτή τη θεϊκή καθοδήγηση για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα και πείτε το στοζευγάρια σας. Ανά δύο παρακαλούμε. Ακούστε τι θα σας πουν. (ομιλίες, έξαψη σταπρόσωπα, ενθουσιασμός).

Βλέπουμε ότι κάποιοι δεν μπορείτε να σταματήσετε να μεταφέρετε τα μηνύματα του πνεύματος! Τέλεια! Τώρα αλλάξτεθέσεις ώστε να δοθεί και στους δυο η ευκαιρία να λάβετε καθοδήγηση! Κάντε τηνερώτησή σας και ακούστε την απάντηση που θα σας δώσει το ζευγάρι σας. (πολλέςομιλίες, ζωντανές εκφράσεις, λαμπερά πρόσωπα). Εξαιρετικά! Είναι υπέροχο να σαςβλέπουμε ενθουσιώδεις μεταφορείς των μηνυμάτων μας!

Σχηματίσαμε, ζωγραφίσαμε ένα τρίγωνο.Επειδή γνωρίζετε ότι η ενέργεια στη δημιουργία έχει μια τριαδική όψη, μπορεί να σας φανεί μια καλή εξήγηση του γιατί πολλές φορές μόνοι μας είναι δύσκολο να πάρετετην απάντηση και το πνεύμα σας σπρώχνει σε κάποιον άλλον για να την πάρετεγιατί λειτουργεί και ρέει αλλιώς η ενέργειά σας όταν βρίσκεστε με κάποιον άλλονκαι εργάζεστε πάνω σ' ένα θέμα και γιατί μαζί με κάποιον άλλον έχετεπερισσότερες εμπνεύσεις και αναλαμπές. Πως σας έρχεται όταν μιλήσετε με κάποιονάλλον η επιφοίτηση για το ποιο είναι το πρόβλημα, για το πώς θα το επιλύσετε,για το τι πρέπει να πείτε ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Γιατί δημιουργείτε δύοείδη. Όταν δουλεύετε από την καρδιά σας κι ενώνεστε με τον άλλον κι έτσι οι δύοστήλες φωτός ή τα δύο οκτάρια ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα τρίγωνοπολύ ισχυρό. Και μέσα σ' αυτό η ροή είναι πολύ πιο γρήγορη. Γι' αυτό λέμεπολλές φορές ότι η ατομικότητα δεν υπάρχει μέσα στην αίσθηση. Μόνοι σας σανάτομα πως θα βλέπατε ποιοι σας βοηθάνε ν' ανακαλύψετε τον εαυτό σας. Ποιοιφέρνουν το δώρο. Τώρα λοιπόν που έγινε η ερώτηση και ενώ κοιτάμε ο ένας τονάλλον και τα κέντρα της καρδιάς έχουν ενεργοποιηθεί, θέλουμε αυτός ο οποίοςείναι να απαντήσει, όποιο κι αν είναι αυτό το ερώτημα, απλώς να νοιώσει, νακλείσει τα μάτια για ένα δευτερόλεπτο, να φανταστεί ότι σ' αυτό τον πίνακααπέναντί του υπάρχει η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Δεν είναι γραμμένη. Είναιένας πίνακας που είναι γεμάτος ενέργεια. Μπορείτε να νοιώσετε αν έχει πολύ ενέργειαο πίνακας, αν είναι ένα μπαλόνι πολύ φουσκωμένο, αν έχει λίγη ενέργεια, ανείναι ένα μέτριο μπαλονάκι ή αν δεν έχει καθόλου ενέργεια και είναι έναξεφούσκωτο μπαλόνι. Νοιώστε σαν να βλέπετε απέναντί σας το μπαλόνι, πώς είναιαυτό το μπαλόνι. Εχει πολύ, λίγη ή καθόλου ενέργεια. Αισθανθείτε το για μερικάδευτερόλεπτα. Στο πρώτο πράγμα που θα σας έρθει, θα σταματήσετε. Είτε δείτε τομπαλόνι, είτε το αισθανθείτε θα σταματήσετε.

Και τώρα πείτε στον άλλον, στο σύντροφό σας για λίγα λεπτά αυτό που αισθανθήκατε. Λίγη ενέργεια, ήταν πολύ η ενέργεια,σας ήρθε κατευθείαν η απάντηση;

Παρακαλώ κλείστε αυτό τον κύκλο και αλλάξτε. Ας ρωτήσει ο άλλος για κάτι που τον απασχολεί και πάνω στην οποίαθέλει μια απάντηση. (Ακολουθεί η ίδια διαδικασία).

Πολύ χαιρόμαστε που αυτό το μπαλόνι έχει τόσα λόγια! Σας μίλαγε τόση ώρα κι αυτό είναι εξαίσιο. Δεν μπορείτε ναπείτε ότι η ενέργεια δεν είναι στην ψυχή σας. Δεν μπορείτε να πείτε ότι τοπνεύμα είναι λιγομίλητο.

Θυμηθείτε, ο πιο εύκολος τρόπος είναι, για σας τους Δημιουργούς, να νοιώσετε την ενέργεια. Αν τη νοιώσετε την ενέργειαμπορεί να μιλάτε 20 λεπτά και να πείτε όλα αυτά που έχετε να πείτε. Τοσημαντικό είναι να πείτε από το πρώτο μπέρδεμα, υπάρχει ενέργεια ή δεν υπάρχειενέργεια. Μην το σκέφτεστε μέσα στο μυαλό σας αν είναι καλό να το κάνει ή δενείναι καλό να το κάνει. Και τότε επειδή μπαίνει το αν είναι καλό ή δεν είναικαλό, δεν νοιώθετε πια αυτή την ενέργεια. Αν όμως ξεφύγετε από τονπροσανατολισμό μιας απάντησης πως είναι καλό να γίνει αυτό ή δεν είναι καλό ναγίνει αυτό και πάτε σ' έναν άλλο προσανατολισμό

. Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

 -       Όταν κάνουμε ανώτερη επικοινωνία γιαάλλους, και βλέπουμε κάτι, εάν το πούμε έτσι, στην πρώτη σκέψη, δεν υπάρχεικίνδυνος παραβίασης κάποιων δικών του κομματιών; Μπορεί να μην είναι έτοιμος ν'ακούσει κάποια πράγματα.

Με αφορμή αυτή την ερώτηση, θα μιλήσουμε για την διαχείριση των πεδίων αλληλεπίδρασης. Αυτός ο χώρος έχει μιαιδιαιτερότητα. Είναι ελεύθερος να τον διαχειριστείτε όπως κρίνετε. Δεν θα σαςπούμε είναι καλό ή κακό. Γιατί αν σας πούμε είναι καλό ή κακό. εσείς που είστε;Αυτό που θα πούμε είναι ότι έχετε το προσωπικό αισθητήριο του αν είναι εντάξεινα το πείτε. Ο εαυτός σας λέει αν πρέπει να πείτε κάτι που αφορά τον άλλον ήόχι. Θα πούμε ένα γενικό κανόνα αλλά είναι πολύ γενικός.  

Όταν κάποιος δεν θέλει κάτι, δεν σας δίνει και το δικαίωμα να προχωρήσετε. Όμως αυτό είναι τόσο γενικό κι έχειφτιαχτεί έτσι ώστε να σας δίνει τη δυνατότητα να μπορείτε να το παραβιάσετε. Θυμηθείτε ότι στην αρχή της πορείας σας, η αίσθηση του τι λέει ο εαυτός σας δεν ήταν σαφής. Σας ερχόταν κάποιαπληροφορία για τον άλλον και μπορεί να την λέγατε γιατί δεν είχε αναπτυχθεί ηεσωτερική σας κρίση για το αν είναι κατάλληλο ή όχι. Κι αυτό ίσχυε στην αρχήτης διαδρομής σας. Μέσα από την προσέγγιση των ατομικών σας ευαισθησιών,γίνεστε καλύτεροι να αισθανθείτε τις ευαισθησίες των άλλων.

Έτσι ο γενικός κανόνας της αρχής είναι «δεν είναι καλό να κάνεις οτιδήποτε στον άλλον όταν ο άλλος δεν το θέλει καιδεν σου έχει δώσει την άδεια». Αυτός ο κανόνας αρχίζει να κάμπτεται, όσογίνεστε πιο επιδέξιοι και βέβαιοι στο τι νιώθετε, στο αν είναι κατάλληλο ναμιλήσετε, και πώς είναι κατάλληλο να μιλήσετε. Έτσι φτάνετε διαισθητικά ναξέρετε από ποιο σημείο και πέρα, με τις λέξεις σας παραβιάζετε τον χώροευαισθησίας των άλλων. Ξέρετε από πού και πέρα, αυτό που θα ήταν θεραπευτικό,γίνεται προβληματικό.

Όλα αυτά είναι σχετικά γιατί υπόκεινται, εξαρτώνται και καθορίζονται από την ατομική σας αίσθηση σε μιασυγκεκριμένη στιγμή, μ' ένα συγκεκριμένο άνθρωπο. Έτσι δεν υπάρχει μια απάντησηείναι καλό, από πριν, ή είναι κακό. Και σε κάθε στάδιο της πορείας το καλό καιτο κακό αλλάζει όσο εσείς αλλάζετε κι όσο εσείς γίνεστε ακόμα περισσότεροευαίσθητοι σε σχέση με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Αυτό που στην αρχή της πορείας σας μπορεί να επιτρεπόταν, μπορεί να δείτε αργότερα ότι δεν επιτρέπεται καθόλου.Και κάτι που στην αρχή της πορείας σας δεν θα κάνατε ποτέ -π.χ. να πείτε κάτισε κάποιον-, να δείτε ότι στη συνέχεια το κάνετε και το λέτε.

Έτσι και πάλι η δική σας στάση και η δική σας αίσθηση είναι το κριτήριο της απάντησης.

-      Στην αρχή είπατε ότι θα ασχοληθούμε σήμερα με τις σχέσεις των άλλων και με τον έρωτα. Στο δρόμο όμως ασχοληθήκαμε πιο πολύ με την ενέργεια και πως μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις και να έχουμετην απάντηση μόνοι μας. Αυτό το θέμα θα το εξαντλήσουμε σε άλλη επικοινωνία;

Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να εξαντληθεί ποτέ, γιατί το θέμα της ερωτικής ενέργειας είναι το θέμα τηςενέργειας που συνδέει κάθε άτομο με όλα τα άλλα. Η σχέση σας με την οργασμικήενέργεια είναι ο σχεδιασμός που δείχνει τον τρόπο που σχετίζεστε με άλλους. Κιόσο κι αν λέγεται ότι ο έρωτας δεν είναι καθοριστικός, θα σας πούμε ότι είναιπολύ δύσκολο από άλλο μονοπάτι να πετύχετε τα ίδια πράγματα. Γίνεται και μεάλλους τρόπους, όμως χρειάζεται πολύς κόπος, πολλά χρόνια, πολύ επιμονή.

Όσο για το ερωτικό στοιχείο θα μας επιτρέψετε να σας πούμε, πως όταν ανά δύο σχετίζεστε για να δώσετε ο ένας στονάλλο μια καθοδήγηση, η ενέργεια που ρέει είναι οργασμική. Πιστεύετε ότι είναι μόνοπνευματική, αλλά για παρατηρείστε πώς νιώθετε μέσα στην πνευματική ενέργεια καιποιά είναι η αίσθηση του σώματός σας; Πως είναι η ροή σας;

Κάθε φορά που δημιουργείται το τρίγωνο της ενέργειας που σας ενώνει με κάποιον άλλον κι ανοίγετε τη ροή με τουςανώτερους εαυτούς σας, τότε οργασμική ενέργεια είναι αυτή που ρέει ανάμεσά σας.Ίσως αυτό σας εξηγεί γιατί λέμε ότι η εργασία του Φωτός είναι εργασία ψυχής μεψυχή. Συναντιέστε σε μια συνεδρία και νιώθετε ότι έχετε γίνει ένα - όλα μπορούννα ειπωθούν.

Ο έρωτας είναι η ενέργεια που ρέει κάθε φορά που εσείς αφήνεστε σ' αυτή τη ροή για χάρη κάποιου άλλου.

C  Χαριτίνη Χριστάκου