Σμαραγδένιος Κύκλος


Σιλάριον

17 Δεκεμβρίου 2005

Γιατί μας αρέσει να σας κοιτάμε στα μάτια κάθε φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να σας μιλήσουμε μ' έναν τρόποκατανοητό και σχεδόν χειροπιαστό.

Μας αρέσει να σας κοιτάμε στα μάτια γιατί μας αρέσει να σας μιλάμε σε μια γλώσσα η οποία είναι πέρα από τη γλώσσαπου τώρα γνωρίζετε και κατανοείτε. Αλλά είναι μια γλώσσα που μιλάει βαθιά μέσαστην ψυχή σας και μπορεί ν' ακουμπήσει την καρδιά σας και μπορεί να φέρει ένανέο φως μέσα στην ύπαρξή σας ατομικά, ιδιαίτερα, μοναδικά.

Και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσουμε λίγο την ενέργεια καθώς κάθε φορά σας «πιάνουμε» σε μια άλληστιγμή, σ' έναν άλλο ήχο, σ' ένα άλλο τραγούδι που τραγουδάτε. Κι αν εσείς δενμπορείτε ν' ακούσετε το τραγούδι που καθένας σας τραγουδά, σας λέμε ότι ανμείνετε λίγο ήσυχοι, αν δώσετε μια στιγμή πραγματικής ακινησίας στον εαυτό σας,θ' ακούσετε τη μελωδία που βγαίνει από κάθε έναν σας. Γι' αυτό ζητήσαμε να βάλετεένα όμορφο τραγούδι να ακούγεται στον χώρο πριν από αυτή την επικοινωνία. Και ηΑγια Νύχτα είναι μια πάρα πολύ ωραία μελωδία για να την ακούτε -κι εσείς κιεμείς.

Υπήρχε μια φορά κι ένα καιρό ένα μικρό παιδί που λεγόταν Εύα. Ζούσε σ' ένα κόσμο πολύ μακρινό από τον δικό σας. Γιατην ακρίβεια ζει ακόμα εκεί. Αυτός ο κόσμος που είναι χιλιάδες έτη φωτός μακριάαπό τον δικό σας είναι ένας κόσμος που βρίσκεται συνέχεια σ' επαφή μαζί σας. Θατον ονομάσουμε με ήχους κοντινούς στα δικά σας αυτιά: Σιλάριον. Αυτός είναι ένας κόσμος που έχει αναμειχθεί τόσο πολύ σταγήινα δρώμενα!

Η Εύα γεννήθηκε σε εκείνον τον κόσμο. Κι ο κόσμος της είναι ένας κόσμος γεμάτος μουσική, ήχο και αρμονία. Είναι έναςκόσμος που έχει ολοκληρώσει την αναζήτησή του ως προς το νόημα και το σκοπό τηςζωής. Τα παιδιά γεννιούνται με επίγνωση ότι πρέπει ν' αναζητήσουν πάνω απ' όλατο αόρατο νήμα που ονομάζεται το «πάθος της ζωής», το οποίο είναι η πνευματικήφλόγα που τα φέρνει στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχολεία, όπως εσείς τα αντιλαμβάνεστε σ' εκείνο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως παρέες μέσα από τις οποίες ταπαιδιά μεγαλώνουν, εκπαιδεύονται και διαπαιδαγωγούνται - όπως θα λέγατε. Καθώςοι γονείς γνωρίζουν ότι οι υλικές ζωές οδηγούν κάπου ατομικά τον κάθε έναν καισυλλογικά την φυλή, είναι πολύ εύκολο τα παιδιά και η κοινωνία τους να βρίσκειτο δρόμο της χωρίς να χρειάζεται να περάσει από αντιθέσεις για να ορίσει τονεαυτό της.

Η Εύα λοιπόν ζούσε σ' αυτό τον κόσμο και μεγάλωνε μέσα σ' έναν κόσμο «αβαρή», σ' έναν κόσμο που γνωρίζει το νόημάτου. Πέρναγαν τα χρόνια του αντίστοιχου δημοτικού και η Εύα μεγάλωνε μέσα στηναρμονία της αναζήτησης, του σεβασμού, της αλήθειας. Εντούτοις η καρδιά της Εύαςήταν ανήσυχη. Και σ' όλους τους γνωστούς της φαινόταν παράξενο αυτό πουσυνέβαινε με την Εύα.

Η Εύα αποτελούσε λίγο πολύ για το δικό της κόσμο μια ιδιαίτερη περίπτωση που βέβαια όλοι καταλάβαιναν ότι κόμιζε κιένα ιδιαίτερο νόημα. Δεν ήταν τυχαίο και το γνώριζαν όλοι. Προσπαθούσαν ναδιακρίνουν τι ήταν αυτό που η γέννηση της Εύας σηματοδοτούσε και που η παρουσίατης και το μεγάλωμά της έφερναν.

Καθώς βρίσκονται πολύ μακριά σας και ζουν σε άλλα δεδομένα από σας, μπορείτε να φανταστείτε την απορία τους για τοτι σήμαινε αυτό για το δικό τους κόσμο! Ο κόσμος τους ήταν ευτυχισμένος γιατίζούσε χωρίς πόλεμο, χωρίς προβλήματα κοινωνικά. Δεν αντιμετωπίζουν θέματαυλικής επιβίωσης και ζουν σ' ένα άλλο φάσμα υλικής ζωής, παράλληλα με όλουςεσάς. Μπορεί ακόμα να πείτε ότι είστε όλοι εσείς κάπου αλλού, σ' ένα άλλοδυναμικό σας... Η Εύα λοιπόν μεγάλωνε και ένοιωθε ότι δεν βρισκόταν πραγματικάστο χώρο που έπρεπε να είναι. Ένιωθε ότι ενώ όλα ήταν πολύ όμορφα στη ζωή τηςκαι οι σχέσεις της και με τους συνομήλικούς της και με τους μεγαλύτερους ήτανπλήρεις, κάτι μέσα της παρέμενε κενό. Και παρ' όλες τις διαισθητικές τουςικανότητες και παρ' όλη την ικανότητά τους να πηγαίνουν βαθιά μέσα στουςεαυτούς τους ν' αναζητούν τις απαντήσεις, αυτό το κενό δεν μπορούσε κανένας νατο δει και να καταλάβει τι ήταν.

Η Εύα πέρναγε πολλές ώρες μόνη της και έφευγε σκόπιμα από τις παρέες, αναζητώντας την απάντηση σ' αυτό το κενό, σ'αυτό το ερώτημα. Κοίταγε γύρω της, τη ζωή της, τον κόσμο της κι έβλεπε παντούομορφιά. Δεν έβλεπε να λείπει κάτι, να χρειάζεται κάτι. Δεν υπήρχε τίποτα νασυμπληρωθεί. Ένοιωθε ότι ζούσε σ' έναν πραγματικά υπέροχο κόσμο. Κοίταγε τηνψυχή της, και η ψυχή της είναι τόσο ευχαριστημένη μέσα σ' αυτό τον κόσμο, γιατίήταν ο κόσμος που της άξιζε, ο κόσμος που ήθελε, ο κόσμος που της ταίριαζε, καιμίλαγε στην ψυχή της και όπου μπορούσε να βρίσκεται πλήρης χωρίς να λείπεικάτι.

Αυτό όμως μεγάλωνε την ένταση μέσα της αντί να την απαλύνει. Κάποιες φορές αισθάνθηκε ότι κάτι πρέπει να πήγε λάθος μετη γέννησή της, ότι κάτι σ' εκείνη δεν ήταν ώριμο. Έφτασε να σκέφτεται ότιπιθανόν η ίδια δεν ήταν αρκετά ώριμη σαν ψυχή για να γεννηθεί σ' εκείνο τονκόσμο και γι' αυτό ένοιωθε το κενό. Πιθανολόγησε πολλές φορές ότι ήταν κάποιαδική της πνευματική ανωριμότητα που δεν την άφηνε να είναι πλήρης και ναχαίρεται πραγματικά αυτό που της είχε δοθεί και στο οποίο συμμετείχε.

Έτσι οι εντάσεις μέσα της καθώς μεγάλωνε δεν μειώνονταν, αυξάνονταν. Αισθανόταν κάπως σαν εξόριστη, περίεργη,αταίριαστη μέσα σ' ένα σύνολο υπέροχο και όμορφο, και αυτό γινόταν πιο έντονοκαθώς περνούσε ο καιρός. Η Εύα ένιωθε ότι ήταν η σκούρα κηλίδα μέσα σ' ένακατάλευκο υφαντό. Κι άρχισε να θέλει να φύγει από εκείνο τον κόσμο γιατί ένιωθεότι εκείνη έφερνε μια σκιά πάνω σε όλους όσους ερχόταν σ' επαφή, πάνω σε όλουςόσους μίλαγε. Γιατί, βλέπετε, όλοι ένοιωθαν αυτό που η Εύα βίωνε.

Και πράγματι η παρουσία της Εύας πάνω στον κόσμο της Σιλάριον, άφηνε αποτυπώματα σε όλα! Πράγματι επηρέαζε τουςάλλους γύρω της, και πράγματι άφηνε το δικό της αποτύπωμα σε κάθε λουλούδι, σεκάθε αντικείμενο με το οποίο ερχόταν σ' επαφή.

Και τα χρόνια πέρασαν και η Εύα μεγάλωνε και τα πράγματα δεν γίνονταν καλύτερα. Ώσπου κάποια μέρα, η Εύα έφυγεαπό το χώρο όπου ζούσε και αποφάσισε να πάει σε μια πολύ μακρινή κοιλάδα, στοκέντρο του μεγάλου νησιού. Και αποφάσισε να μείνει εκεί μέχρι επιτέλους ή ναολοκληρώσει τον εαυτό της ή να τελειώσει τη ζωή της. Κάτι μέσα της, της έλεγεότι αν ήθελε, μπορούσε να φύγει από εκείνο τον κόσμο. Μπορούσε να περάσει στην«άλλη πλευρά» χωρίς βία και θα μπορούσε να αναχωρήσει. Κάποια στιγμή κάτι τηςτο είχε σιγοψιθυρίσει.

Έτσι λοιπόν η Εύα έχοντας φτάσει στην ηλικία των 21 ετών, αποφάσισε να δώσει τέρμα στο κενό και στην ένταση με τονέναν ή άλλο τρόπο. Πήγε μόνη της σ' εκείνη την κοιλάδα, που δεν κατοικείτογιατί δεν προσέφερε όλα όσα χρειάζονταν για να ζουν. Οι βιολογικές τους μορφέςήταν διαφορετικές από τις δικές σας, εντούτοις χρειάζονταν τα δικά τουςαπαραίτητα για να συντηρούνται. Ο χώρος της κοιλάδας, στο μέσο του νησιού της,ήταν ένας χώρος καθόλου πρόσφορος για να επιβιώσει. Εντούτοις εκείνη έκρινε ότικι αυτό ακόμα θα οδηγούσε τα πράγματα σε μια τελική λύση αφού δεν θα είχε πολύχρόνο μπροστά της.

Ο χώρος γύρω από τη λίμνη ήταν ένας χώρος πολύ στεγνός, ηφαιστειακός. Είχε ελάχιστο πράσινο και η Εύα άρχισε ναμένει σ' ένα φυσικό καταφύγιο, τρώγοντας ότι ελάχιστα έβρισκε στο χώρο γύρωτης, περπατώντας πολλές φορές ώρες για να βρει κάτι κατάλληλο να συντηρηθεί. Άρχισενα ρωτάει το νερό της λίμνης και τα σύννεφα του αέρα για το ποιος ήταν ο δικόςτης σκοπός, γιατί είχε γεννηθεί παράταιρη, γιατί υπήρχε αυτό το κενό. Έπιανε τοκόκκινο χώμα γύρω από τη λίμνη και ορκιζόταν ότι δεν θα σταματήσει να ζητά αυτήτην απάντηση και να κάνει το ίδιο ερώτημα όσο ζούσε μέχρι να βρει το νόημα τηςδικής της ζωής. Κάποιες μέρες αποφάσισε να μην φάει καθόλου ώστε να φτάσει σταόρια του εαυτού της γιατί σκέφτηκε ότι ίσως εκεί στα όρια να της ερχόταν ηαπάντηση που περίμενε.

Και οι μέρες κυλούσαν και η Εύα δεν έπαιρνε καμία απάντηση. Και φαινόταν ότι τα πάντα της έλεγαν ότι μάλλον έπρεπενα τερματίσει τη ζωή της. Έτσι άρχισε να σκέφτεται τρόπους με τους οποίους θαμπορούσε να αναχωρήσει από τον κόσμο της Σιλάριον και να επιστρέψει πίσω, στονκόσμο που την είχε γεννήσει. Και πάρα πολλές λύσεις και ιδέες πέρασαν από τομυαλό της.

Μια μέρα συλλογιζόταν αυτή τη διαδρομή προς τα πίσω, για να γυρίσει στην κοιτίδα της και να ξαναφτιάξει ένα καινούργιοσχέδιο για μια ζωή. Ήταν σίγουρη πλέον ότι όντως κάτι είχε πάει στραβά μεεκείνη τη ζωή της. Μέσα στην απόγνωσή της και στη νέκρα του περιβάλλοντος, μιατρελή ιδέα της πέρασε από το μυαλό. Η ιδέα να τραγουδήσει μέσα σ' εκείνη τημοναξιά, μέσα στην ερημιά. Αναρωτήθηκε αν το τραγούδι θα διευκόλυνε τηνμετάβασή της στον καθαρά πνευματικό κόσμο, εάν ήταν ένα «κλειδί» για να κάνειπιο εύκολη την αναχώρηση από το υλικό της σώμα.

Πράγματι άρχισε να τραγουδάει. Και καθώς τραγούδαγε, περίεργοι ήχοι άρχισαν να βγαίνουν από το λαιμό της. Άρχισενα τραγουδάει σε μια γλώσσα που δεν την ήξερε κι άρχισε να λέει συλλαβές - φωνήεντακαι ήχους που δεν ήταν γνωστοί. Εντούτοις, καθώς συνέχιζε να τραγουδά με όλομεγαλύτερο πάθος, ένιωθε  όλο το είναιτης να ζωντανεύει, να καίγεται και οι ήχοι έβγαιναν ακόμα πιο δυνατοί και ηγλώσσα την οποία μίλαγε άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρη. Άρχισε να νοιώθει ότιμιλάει μια γλώσσα που την ήξερε από πάντα, που ήταν πολύ βαθιά κρυμμένη μέσατης, που κανένας δεν την είχε θυμηθεί ποτέ. Κι αυτή η γλώσσα καθώς περπάταγεκαι την  τραγούδαγε, άλλαζε ό,τι ήταν ηΕύα, μεταμόρφωνε την Εύα και της έλεγε ότι είχε πιάσει επιτέλους το νήμα πουέφερνε το νόημα στη ζωή της. Η Εύα ήξερε ότι δεν ήταν το τέλος, αλλά ήξερε ότιήταν η αρχή.

Κι άρχισε να καταγράφει αυτή τη γλώσσα. Άρχισε να βρίσκει τρόπους να την αποτυπώσει, σχήματα που της έδιναν μορφή,σχέδια που συμβόλιζαν τους ήχους, τις λέξεις, τους φθόγγους και ήξερε για κάθεφθόγγο, ποιον ήχο συμβόλιζε. Έτσι δημιούργησε τον γραπτό κώδικα των ήχων αυτήςτης αρχαίας γλώσσας. Όταν το ολοκλήρωσε ήξερε ότι ήταν έτοιμη να γυρίσει πίσωστον κόσμο της. Κάτι είχε αρχίσει να είναι πιο πλήρες. Και ναι, δεν είχεαπαντηθεί πλήρως το ερώτημα, αλλά είχε αρχίσει πια να φαίνεται η αρχή τηςαπάντησης.

Επέστρεψε στον κόσμο της ευτυχισμένη κι άρχισε να λέει σ' όλους τους υπόλοιπους τι συνέβη κοντά στη λίμνη, τη Σιμαρίλιον.Γιατί έτσι λεγόταν η λίμνη. Κι άρχισε να τους δείχνει τις περίεργες γραμμές καιτα σχέδια που είχε αποτυπώσει και να τους εξηγεί τους φθόγγους και το τισήμαιναν. Τι έκρυβαν μέσα τους οι ήχοι αυτοί; Ποια γλώσσα μιλούσαν;

Ο κόσμος της που ήταν ένας κόσμος μουσικής, ήχων και αρμονίας, κατάλαβε ότι αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Κάτιείχε έρθει, το οποίο ήταν τελείως καινούργιο. Και φυσικά όλοι βρέθηκαν μπροστάσ' ένα τελείως νέο δεδομένο,  με άλλουςφθόγγους, με άλλους ήχους και με μια άλλη γλώσσα. Το ευχάριστο ήταν ότι δενυπήρξαν αμφισβητήσεις και αμφιγνωμίες για το αν αυτό ήταν κάτι πραγματικάθεόσταλτο ή όχι. Όλοι μπορούσαν να νιώσουν ότι αυτή η νέα γλώσσα και αυτά τασχέδια τους «έλεγαν» κάτι. Η γλώσσα και τα σχέδια προσπαθούσαν να επικοινωνήσουνμαζί τους για να τους ανοίξουν ένα καινούργιο πεδίο σε μια μεγαλύτερη αλήθειαώστε να τους οδηγήσουν σε μια καινούργια μεγάλη ανακάλυψη. Έτσι όλοι βάλθηκαννα παίζουν με τους καινούργιους φθόγγους, με τα καινούργια σχέδια και τουςήχους.

Η Εύα από εκεί που ένοιωθε παράταιρη και σκοτεινή, άρχισε να νοιώθει ότι ξαφνικά ήταν εκείνη η οποία έδωσε το στίγμαμιας νέας εποχής του κόσμου της. Μέσα από το σκοτάδι της ένας καινούργιοςκόσμος είχε έρθει για να γεννηθεί.

Και πράγματι, οι άνθρωποι του κόσμου της άρχισαν να καλλιεργούν και να πλουτίζουν αυτή τη γλώσσα κι αυτούς τουςήχους. Κι άρχισαν ν' αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά μέσα σε μια μακραίωνη διαδικασία- γιατί αγαπητοί μας δεν ήταν μια διαδικασία ετών - ότι αυτή ήταν μια γλώσσακαι κάποιοι ήχοι οι οποίοι έπαιζαν με τους κόσμους όλους. Μέσα σ' αυτήν τηνμακραίωνη διαδικασία εμπλουτισμού, συνειδητοποίησης και εξέλιξης αυτής της νέαςγλώσσας κι αυτών των νέων ήχων άρχισαν να έχουν τις ενδείξεις ότι έρχονται σ'επαφή με άλλους ανθρώπους, με άλλες μορφές, με άλλους κόσμους. Κι όχι μόνο αυτό!

Οι σοφοί εκείνου του κόσμου άρχισαν ν' αντιλαμβάνονται ότι επηρέαζαν άλλους κόσμους μέσα από τους ήχους τους, γιατίάρχισαν να καταλαβαίνουν ότι οι ήχοι δημιουργούσαν μια νέα γλώσσα, μια γλώσσασυμπαντική. Δεν αφορούσε πια το δικό τους κόσμο, αφορούσε ένα ολόκληρο Σύμπαν.

Και σιγά-σιγά όλη αυτή η μακραίωνη διαδικασία, άλλαξε τον κόσμο. Είχε αλλάξει τη βιολογία τους, είχε αλλάξει τημορφή τους, είχε αλλάξει αυτό που αυτή η φυλή και ο κόσμος ήταν.

Και η φυλή έγινε -αυτό που εσείς γνωρίζετε- , ως αγγέλους, ως αρχαγγέλους. Αυτή η φυλή εξελίχθηκε σ' έναν κόσμοπου επηρέαζε κι επηρεάζει και εμπνέει όλους τους υλικούς κόσμους. Οι ήχοι απότις άρπες τους κι από τις μελωδίες τους κι απ' τα λόγια που ψιθυρίζουν,ακούγονται μέσα σε κάθε έναν από σας. Κι όταν βρίσκεστε μέσα στην πνευματικήσας ενέργεια ή στις στιγμές της έμπνευσής σας, στις στιγμές που νοιώθετε οιίδιοι ολοκληρωμένοι και πλήρεις και πραγματικά όμορφοι, ακούτε τους ήχους απότις σάλπιγγες, ακούτε τις μελωδίες από τις άρπες, ακούτε τα τραγούδια που σαςτραγουδούν για το μεγαλείο που είστε.

Κι αν ο ήχος για την ανθρωπότητα είναι τόσο μεγαλειώδης και μπορεί ν' αλλάζει όλο τον ψυχικό κόσμο και το σώμα σας,είναι γιατί ο ήχος έδωσε αφορμή για να γεννηθείτε, πάνω στον ήχο ταξιδέψατε κιαυτόν φέρνετε μέσα σας σαν μια ξεχασμένη μακρινή γλώσσα, που την αναζητάτε καιπάλι για να την μιλήσετε. Έναν ήχο που τον ψάχνετε και πάλι να τον βρείτε, πουκοιτάτε γύρω σας να τον συναντήσετε.

Και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου που αυτή η αναζήτηση γίνεται πολύ πιο αποφασιστική. Αυτό κομίζει για σας το 2006. Φτάνετεστα όρια της έντασης όπου θέλετε να βρείτε επιτέλους την απάντηση. Αυτόσηματοδοτεί την εποχή όπου φτάσατε σ' ένα όριο ενέργειας που σας οδηγεί νασυναντήσετε το πεπρωμένο που για αιώνες ήταν κλειδωμένο μέσα στα ντουλάπια τουχρόνου. Κι αν άξιζε η αναμονή του το ξέρετε. Κι αν άξιζε η ένταση το γνωρίζετε.Κι αν αυτή η αρχαία γλώσσα που κατοικεί μέσα σας έχει νόημα μέσα σ' έναν υλικόκόσμο, το νοιώθετε μέσα στο είναι σας. Όλοι μιλάτε μια αρχαία γλώσσα που είναιη γλώσσα της Εστίας σας, που σας συνδέει με κόσμους, με ό,τι υπάρχει και με τονόημα αυτής της ζωής.

Και φτάνετε στο όριο, όπου η υλική σας ζωή πρέπει να ενωθεί οριστικά, άρρηκτα με την πνευματική σας υπόσταση. ΟιΑρχάγγελοι κατοικούν μέσα στα σώματά σας και οι μουσικές της αρχαίας Εστίας σαςπαίζουν μέσα σας.  Έπρεπε να ζήσετε μέσασ' αυτό τον κόσμο και να μάθετε να είστε μέσα σ' αυτόν και να αγαπήσετε αυτό τοοποίο δημιουργήθηκε γιατί μέσα σ' αυτό θ' ανακαλύψετε το νόημα που σας οδήγησεεκεί. Για χάρη του εκπονήθηκαν τα σχέδια.

Όλες οι χρονιές δούλευαν εκθετικά προσπαθώντας να σας δείξουν ότι ο πνευματικός κόσμος κατοικεί μέσα στον υλικό. Γιατίτο πνεύμα είναι κωδικοποιημένο μέσα στην ύλη. Κι εσείς έπρεπε σιγά-σιγά ναφορέσετε καλύτερα ρούχα, να βάλετε την καλή σας στολή, να ντυθείτε όχι σανρακένδυτοι μέσα στον υλικό κόσμο, αλλά με ρούχα που σας αξίζουν, που σας κάνουνόμορφους, που λένε ότι υπάρχει κάτι που φέρετε μέσα σας το οποίο τιμά τηνπαρουσία σας αλλά και τον κόσμο μέσα στον οποίο βρίσκεστε.

Το 2006 είναι ένα έτος καθαρότητας, διαύγειας για το ποιοι είστε και που πάτε. Είναι ένα έτος που θα καθαρίσει τηνομίχλη που υπάρχει γύρω σας, θα σας δώσει το χώρο να πατήσετε στον καινούργιοσας εαυτό, στον ίδιο γνωστό, γνώριμο εαυτό σας που αναζητά τις απαντήσεις χωρίςομίχλη πια,  πολύ πιο καθαρά, πολύ πιο γήινα.

Ανοίξτε τις καρδιές σας σ' αυτή τη μεγάλη δύναμη που κρύβεται μέσα σας, σ' αυτές τις μνήμες του δικού σας εαυτούπου φέρνετε εδώ, για ν' ακουμπήσετε άλλες καρδιές και να βοηθήσετε άλλους ναθυμηθούν από πού έχουν έρθει και τι είναι αυτό το οποίο ψάχνουν κι αναζητούν.Τις κομίζετε σαν δώρο για σας και για τους άλλους, για να βοηθήσετε να αφυπνιστούνάλλες καρδιές.

Εσείς ζείτε την Εύα. Είστε η Εύα μέσα στον κόσμο σας και κομίζετε ένα δώρο εξίσου μεγάλο στον κόσμο στον οποίο βρίσκεστε.Βρίσκεστε στην γη για να δώσετε το δώρο σας. Δεν μπορείτε πραγματικά νακαταλάβετε πόσο μεγαλειώδες είναι αυτό. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το τισηματοδοτεί.

Θα έρθει όμως η ώρα που θα μπορείτε να το εκτιμήσετε πολύ αντικειμενικά και ουδέτερα αυτό που φέρετε και αυτό πουκάνετε. Χωρίς έπαρση, χωρίς ένταση, πολύ φυσικά. Τότε θα μπορείτε να δείτε πολύξεκάθαρα το γιατί ήταν μεγαλειώδης και σημαντική η διαδρομή σας και η παρουσίασας.

Και λέγοντας αυτά ήρθε η ώρα να σας περιβάλουμε με τις αρχαίες μελωδίες και τους αρχαίους ήχους που ήρθαν σήμεραστο πεδίο σας για να ζωντανέψουν.

Ήρθε η ώρα να σας αγκαλιάσουμε, θυμίζοντάς σας ποιοι είστε. Αφήστε την καρδιά σας να νοιώσει την αλήθεια σαςκαι χωρίς δισταγμό μιλήστε γι' αυτή την αλήθεια. Προασπίστε την αλήθεια καιξεπεράστε το φράγμα της αμφιβολίας.

Και γι' άλλη μια φορά σας λέμε στον κάθε έναν ξεχωριστά, είστε πολύτιμοι, είστε σημαντικοί και είστεαναντικατάστατοι. Τιμήστε αυτό που είστε, ακουμπήστε άλλους και βοηθήστε τουςνα το ανακαλύψουν. Θυμίστε τους ποιοι είναι εκείνοι και ποια είναι αυτή ηαρχαία γλώσσα την οποία μιλούν πραγματικά. Κι αν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι νατο δουν, απλά αφήστε τους να ακούσουν τον ήχο που ζωντανεύει μέσα σε σας. Καιέτσι είναι, αγαπητοί μας φίλοι. Και έτσι είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτές οι πληροφορίες που έρχονται δείχνουν αυτό ακριβώς που αναφέρανε; Την κατανόηση του ποιοι είμαστεκαι που πάμε; Είναι η ενέργεια η ίδια που δουλεύει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά είναι η ίδια ενέργεια. Είναι οι χιλιάδες όψεις που παίρνει η ενέργεια του Θεού, η ενέργεια τουΔημιουργού καθώς ξεδιπλώνεται μέσα στους υλικούς κόσμους. Και υπάρχουν χιλιάδεςόψεις αυτής της ενέργειας που ξεδιπλώνεται μέσα στους υλικούς κόσμους, τουςδικούς σας και άλλους, γιατί από εκεί που ξεκινά, ανοίγει και γίνεται αμέτρητεςμορφές και αμέτρητοι τρόποι και αμέτρητες όψεις της ίδιας ενέργειας. ( Γι' αυτόείναι καλό να μην την περιμένετε να την δείτε με έναν τρόπο, να τη συναντήσετεμε μια συγκεκριμένη μορφή. Θα τη συναντήσετε με πολλές μορφές και πολλούςδιαφορετικούς τρόπους. Και θα εκδηλωθεί με πολλές μορφές και πολλούς τρόπουςμέσα στον υλικό κόσμο.) Η δική σας κληρονομιά κι η δική σας καταγωγή σας δίνειτη δυνατότητα να μπορείτε να διακρίνετε αυτή την ίδια ενέργεια που βγαίνει σαναπό διαφορετικά όργανα και εκπέμπει και ακούγεται σαν διαφορετικοί ήχοι,διαφορετικά γεγονότα, διαφορετικά πρόσωπα. Η καταγωγή σας, σας επιτρέπει ναδιακρίνετε αυτό που είναι ίδιο μέσα σ' αυτά που φαίνονται διαφορετικά. Αρκεί ναέχετε την καρδιά σας ανοιχτή να το νοιώσετε, να το παραλάβετε και να μείνετεμαζί του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και η Εύα τι σχέση έχει με την Εύα μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Εύα μας έρχεται από εκείνον τον κόσμο. Γι' αυτό και διάλεξαν αυτό το όνομα, γιατί ήταν ένας τρόπος για ναδείξουν ότι είσαστε παρόντες από εκεί, εδώ. Περίμεναν όμως την ερώτηση από τηνίδια την Εύα. Τελικά εμφανίστηκε κάποιος άλλος να την κάνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω ακούσει αρκετές επικοινωνίες, έχω διαβάσει περισσότερο, και δεν έχω ακούσει καμία αναφορά τουαστρικού ταξιδιού, του αστρικού ξεδιπλώματος. Και ήθελα να κάνω τις εξήςερωτήσεις.

-      Θα παρακαλούσαμε να γίνει μια ερώτησηπεριεκτική, που να δώσει την αφορμή για κάτι περιεκτικό και ουσιαστικό.

-      Ήθελα να πω ότι είναι η Πέμπτη διάστασητο αστρικό ταξίδι, είμαστε κάτοικοι αυτού, γίνεται κάτι την ώρα που κοιμόμαστε,είναι η άλλη μεριά του πέπλου, θα μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας, είναικάτι που πρέπει να κάνουμε για να βρεθούμε εκεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πριν πούμε, πριν μπούμε κατευθείαν στο ψαχνό αυτής της ερώτησης, θέλαμε να σας φέρουμε σε επίγνωσηκάποιων πολύ μεγάλων αλλαγών που έχουν γίνει σ' αυτούς τους χώρους - θα τουςπούμε έτσι - χωροχρόνους, που περιβάλουν τη ζωή σας. Εσείς τώρα ζείτε μέσα σεμια βιολογία, πάνω σε έναν κόσμο, τον κόσμο της Γης. Και φυσικά έρχονται σεσυναλλαγή μαζί σας αμέτρητες ενέργειες. Υπάρχει κάτι όμως που έχει αλλάξει πάραπολύ ουσιαστικά. Κι αυτό είναι - θα το ονομάσουμε έτσι - η ενδιάμεση ζώνη πουχωρίζει εσάς, τη Γη απ' αυτό που θα ονομάζαμε το υπόλοιπο Σύμπαν. Ας το πούμεέτσι ή ας το φανταστείτε ως εξής: ότι γύρω από τη Γη υπήρχε μια ζώνη, μιασφαίρα η οποία για πάρα πολλούς αιώνες, χιλιετίες διαμόρφωνε, καθόριζε καιόριζε αυτή την συναλλαγή όλων των υπόλοιπων ενεργειών με τον κόσμο της Γης. Δενήταν η Γη ένα ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορούσαν όλες οι ενέργειες απ' όλο το Σύμπαννα έρχονται κατευθείαν σ' επαφή με τη Γη. Υπήρχε ένας θόλος, μια σφαίρα η οποίααποτύπωνε και καθόριζε τις ενέργειες που ήταν κατάλληλες για να περνάνε στοσυγκεκριμένο κόσμο. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει και για άλλους κόσμους, όχιμόνο για τη Γη.

Όσο υπήρχε η εποχή της απομόνωσης της Γης από το υπόλοιπο Σύμπαν, αυτή η ζώνη γύρω από τη Γη, ήταν ένας χώρος - οαστρικός που εσείς ονομάζετε - ο οποίος λειτουργούσε μ' ένα προνομιακό καθεστώςγια όσους ερχόντουσαν σε επαφή μαζί του. Το προνομιακό του καθεστώς ήταν ότιδεν συναντούσε κάποιος εκεί πραγματικά τη σάρα και τη μάρα και το κακόσυναπάντημα, συναντούσε ένα πολύ μικρό μέρος απ' ότι υπάρχει σ' όλο το Σύμπαν.Αυτό λοιπόν για όσους ερχόντουσαν σ' επαφή με αυτή τη ζώνη και έβγαιναν όπωςέλεγαν, αναδύονταν μέσα σ' έναν άλλο κόσμο, στην πραγματικότητα δεν ήταν έναςάλλος κόσμος, αλλά ήταν ένας κόσμος όπως ο Δημιουργός είχε φροντίσει να υπάρχειγύρω από τη Γη, κατάλληλος για όσους έβγαιναν σ'αυτόν για να μην τρελαίνονται,να μην είναι επικίνδυνος, πραγματικά επικίνδυνος, αλλά ένας κόσμοςφιλτραρισμένος από το Δημιουργό. Έτσι αυτά τα οποία οι περισσότεροι συναντούσανκαθώς έβγαιναν σ' αυτή τη ζώνη, ναι ήταν αληθινά, γιατί όντως τα συναντούσαν σ'αυτή τη ζώνη, αλλά αυτά δεν εξέφραζαν την πραγματικότητα όλου του σύμπαντος. Ταέβλεπαν και ερχόντουσαν και ζητούσαν πληροφορίες που αφορούν το ευρύτεροΣύμπαν, αλλά ήταν ένα μικρό μέρος της εικόνας που υπάρχει σ' όλο το Σύμπαν. Καιήταν πολύ κατάλληλο αυτό για τους ανθρώπους, για την ανθρωπότητα και την εξέλιξηαυτής της φυλής. Γιατί με αγάπη έγινε αυτό για την ανθρώπινη φυλή.

Καθώς όμως η ανθρώπινη φυλή πήρε σημαντικές αποφάσεις ως προς το τι θα αξιώσει από τη ζωή της και τι μπορεί νακάνει για το μέλλον της και έβαλε μεγάλα στοιχήματα με τον εαυτό της, αυτά ταδεδομένα άρχισαν ν' αλλάζουν και αυτό το οποίο ήταν ασφαλές και προστατευμένο,άρχισε να γίνεται πολύ πιο πλούσιο μεν αλλά λιγότερο ασφαλές. Και αυτό όμωςήρθε να είναι κατάλληλο, γιατί καθώς τα άτομα τα οποία μπαίνουν σε μια τέτοιαδιαδικασία να κινηθούν σε άλλα πεδία, έχουν άλλη ενέργεια πια στη Γη, φέρουνμια άλλη ενέργεια μέσα στο σώμα τους, βρίσκονται σε μια άλλη δόνησησυνειδητότητας, τα άτομα τα ίδια, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια πολύ πιο δυνατήθέση γνώσεων, αντίληψης και διαισθητικής πληροφόρησης ώστε να έρχονται σ' επαφήμ' ένα πολύ πιο διευρυμένο πεδίο, μ' ένα πολύ πιο πλούσιο κόσμο. Δεν είναιαληθινά πιο επικίνδυνο αν το βλέπατε με τα δεδομένα που υπήρχαν για τη Γη πριναπό τρεις δεκαετίες θα το θεωρούσατε εξαιρετικά θανάσιμο. Αλλά δεν θα είχατεδει το τι θα είχε γίνει με την ενέργεια της ατομικής συνειδητότητας τωνανθρώπων.

Κάποιοι λοιπόν τότε, πριν από τριάντα χρόνια και παραπάνω, το είδαν αυτό. Το είδαν στο μέλλον. Και είπαν σε πάραπολλούς να μην βγαίνουν προς τα εκεί γιατί υπάρχουν τρομεροί κίνδυνοι. Γιατίμπορεί να μπουν άλλα όντα μέσα τους και να τους κάνουν κουμάντο. Και εν μέρειείχαν δίκιο. Και εν μέρει δεν είχαν. Γιατί είναι αλήθεια ότι μέσα στη ζωή, όπωςτη ζείτε τώρα, η επίγνωση είναι πολύ σημαντική. Κι αυτό σημαίνει ότι όταν νοιώθετεότι μπορείτε να έρθετε σε επαφή μ' έναν άλλο κόσμο, αυτό σημαίνει ταυτόχροναότι προφανέστατα η ατομική σας ενέργεια είναι αρκετά πλέον ανεπτυγμένη, ικανήκαι δυνατή να διαχειριστεί άλλες ενέργειες. Και είναι απόλυτα ασφαλές να τοκάνετε. Κινήστε σε άλλα μήκη κύματος και σε άλλα νήματα και είστε ίσοι ώστε ναμπορείτε να συνδιαλλαγείτε, να διαχειριστείτε αυτές τις νέες όψεις και τα νέαπράγματα που βλέπετε.

Όταν δεν είστε έτοιμοι δεν σας έρχεται καν η ιδέα να κάνετε κάτι τέτοιο. Κι αν σας έρθει η ιδέα μέσα από κάποιονάλλον, σας φοβίζει. Και αυτός είναι ο τρόπος που ο εαυτός σας θα σας πει: «Δενείσαι ακόμα έτοιμος». Όμως υπάρχει μια τεράστια αλλαγή σ' όλο αυτό το πεδίο πουπερικλείει, περιλαμβάνει, περιτυλίγει τη Γη. Αυτό το πεδίο έχει ανοίξει κι ανοίγειόλο και περισσότερο. Κι όλο περισσότερες ενέργειες έρχονται σ' επαφή με τη Γη,έρχονται σ' επαφή μ' αυτή την πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσειτεράστια σύγχυση και έχει δημιουργήσει τεράστια σύγχυση στο βασίλειο της Γης.Αν δείτε συνολικά την εικόνα του κόσμου σας ως προς την πολιτική, ως προς τιςκοινωνικές δομές, ως προς οτιδήποτε έχετε δημιουργήσει, θα δείτε ότι τα πάνταβρίσκονται σε μια σύγχυση. Σαν κανένας να μην μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτόπου πρέπει να κάνει για να λειτουργήσουν τα πράγματα σωστά. Φαίνεται τα πάντανα μπλοκάρουν, να κομπλάρουν και όλα να δυσλειτουργούν. Και είναι γιατί αυτό τοπεδίο ανοίγει όλο και περισσότερο. Και καθώς ανοίγει και περισσότερες ενέργειεςέρχονται άμεσα σ' επαφή, αυτό σας φέρνει σε μια πιο άμεση επαφή με τη ζωή όπωςείναι πραγματικά. Αλλά και με τη ζωή σας και τις δυνατότητές σας όπως αυτέςυπάρχουν πραγματικά. Αυτό είναι που σιγά-σιγά οδηγεί τα πράγματα της Γης στηνεξέλιξη. Γιατί φέρνει αυτή την αρχική σύγχυση και το αρχικό μπέρδεμα, τα αδιέξοδατα οποία σιγά-σιγά θ' αρχίσουν να λύνονται, να παίρνουν νέους τρόπους, ν'αλλάζουν δομές αφού οι παλιές δεν λειτουργούν.

Μιλάμε κι ακούτε για την νέα ενέργεια. Δεν είναι κάτι που γίνεται και θα το δείτε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναικάτι που το ζείτε κάθε μέρα. Πολλές φορές δεν μπορείτε να το διακρίνετε ότισυμβαίνει, ότι όντως έχει μπει όλη αυτή και συνεχίζει και μπαίνει νέα ενέργειαστη Γη. Το πέπλο του αποκλεισμού σπάει, έχει σπάσει σε πάρα πολλά μέρη. Αυτή ηπροστασία παύει να υπάρχει. Η ανθρωπότητα γίνεται ενήλικος. Η ανθρωπότητααρχίζει και ζει σε ένα πολυεπιπεδικό κόσμο. Αρχίζει ν' αντιλαμβάνεται, όχι μόνοτο δικό της μικρό κόσμο, αλλά και πολλά άλλα που συμβαίνουν στον κόσμο της καιδεν τα κατανοεί. Και είναι μέσα απ' αυτό που έρχεται η αλλαγή και των δομών καιτων κοινωνιών και των σχολείων και όλων των πραγμάτων μέσα από τα οποία εσείςβιώνετε την ανθρώπινη ζωή. Και είναι κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλάχρόνια. Περίπου τρεις δεκαετίες. Πάρα πολύ αργά πυροδοτήθηκε μ' αυτό πουονομάσατε «αρμονική σύγκλιση». Και από εκεί και πέρα σιγά-σιγά άρχισαν νασπάνε, ν' αφήνονται τα ράμματα απ' αυτή τη μεγάλη σφαίρα που σας περιέβαλε ωςΓη. Άρχισαν μια-μια οι κλωστές να τις τραβάμε και το υφαντό άρχισε να έχεικενά, κι οι ενέργειες άρχισαν να έρχονται και τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουνπροκειμένου ν' αλλάξουν. Γιατί σίγουρα μόνο όταν κάτι φτάσει να μη λειτουργείπια, οι άνθρωποι θα πρέπει να πάρουν την απόφαση ότι πρέπει να το αλλάξουν. Δενυπάρχει άλλος τρόπος. Ακόμα η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται στην περίοδο εκείνηόπου θ' αλλάξει κάτι πριν φτάσει, γι' αυτό να μην δουλεύει καθόλου. Όπως και τοαμάξι σας για πολλούς από σας πρέπει να σας αφήσει για ν' αποφασίσετε να τοαλλάξετε. Δεν τολμάτε να το αλλάξετε όταν είναι ακόμα καινούργιο, απλώς γιατίνοιώθετε ότι θέλετε κάτι καινούργιο, ότι θέλετε μια νέα ενέργεια. Δεν σαςφαίνεται αυτό αρκετά καλός λόγος.

Κι έτσι λοιπόν θα πούμε ότι η λέξη «αστρική προβολή» στην πραγματικότητα είναι μια μεγαλύτερη επαφή σας με τοευρύτερο πεδίο των ενεργειών και της πραγματικότητας που υπάρχει. Όταν κάνετεμια αστρική προβολή, που εμάς δεν μας αρέσει ο όρος και θέλουμε να τοναλλάξουμε, θα πούμε, όταν έρχεστε σ' επαφή με έναν άλλο χωροχρόνο. Καταρχήνείναι καλό πάντα να έχετε κατά νου σας ότι χωροχρόνοι είναι άπειροι και είναιεπίσης πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα στατικό. Και ειδικά τατελευταία χρόνια και τα χρόνια που έπονται, η δυναμική των ενεργειών είναιτέτοια που στο τώρα της κάθε μέρας σας, αυτό το οποίο γίνεται αλλάζει τόσαπράγματα γιατί τ' αλλάζει σ' ένα συλλογικό επίπεδο όχι μόνο σε ατομικό, πουαυτό που θα λέγατε η επαφή σας μ' έναν άλλο κόσμο κι αυτό που παίρνετε σανπληροφορία από έναν άλλο κόσμο, είναι καλό να μην το έχετε ως δεδομένο ότιισχύει ακριβώς όπως το παραλάβατε σαν πληροφορία σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότικάνετε λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι λειτουργείτε ως διάμεσοι πέφτετε έξω.Πρέπει όμως να καταλάβετε, να γίνει συνειδητό, να γίνει γνωστό ότι ζείτε σε μιαεποχή μεγάλης αλλαγής και έντασης των ενεργειών.   Κι αυτό φέρνει μια σοφία. Τη σοφία ότι σ'αυτή την περίοδο, που θα κρατήσει μερικές δεκαετίες ακόμα, δεν είναι εύκολο ναπροβλέψετε. Ειδικά στα άτομα που ακολουθούν τον δυναμικό δρόμο της ζωής τουςείναι ακόμα πιο δύσκολο.  Μπορείτε όμως,για χάρη τους, αν κάνετε τους μεσολαβητές να αισθανθείτε τις ενέργειες που τουςσυνδέουν με το τι τους έφερε στη Γη, με το τι είναι αυτό που τους φέρνει στηζωή, τι είναι αυτό που μπορούν να κάνουν σ' αυτό τον κόσμο γιατί είναι ηεσωτερική τους ενέργεια, γιατί είναι αυτό που δεν αλλάζει. Δεν είναι κατάλληλονα κάνετε άλλου είδους προβλέψεις. Για το αν κάποιος μετά από ένα χρόνο θακάνει κάτι ή όχι. Ούτε καν αυτό που βλέπετε για τη Γη δεν είναι κατάλληλο να τοπαίρνετε ως δεδομένο σήμερα. Υπάρχουν πολλών ειδών διάμεσα στη Γη κι είναι κάτιτο οποίο μας αρέσει πολύ να το βλέπουμε. Γιατί υπάρχουν τα πάντα. Υπάρχουνκάποιοι που λένε ότι είναι διάμεσοι και μπορούν να πουν ακόμα και την επόμενηζωή ενός ανθρώπου, που μπορούν να του πουν ακριβώς τι θα συμβεί, υπάρχουν άλλουπου είναι διάμεσοι και οι οποίοι μπορούν να πουν ελάχιστα πράγματα, υπάρχουνκάποιοι οι οποίοι ερμηνεύουν ακόμα και το γιατί τα καλώδια της ΔΕΗ σε μιαπεριοχή κόπηκαν, υπάρχουν διάμεσα όλων των δυνατοτήτων, όλων των χρωμάτων, όλωντων δονήσεων. Κι αυτό είναι πολύ καλό γιατί είπαμε ότι οι όψεις του Θεού είναιχιλιάδες. Δεν υπάρχει κάτι κακό σ' αυτό. Εσείς βρίσκεστε σε μια εποχή που ταπάντα ανθούν και καλείστε να μάθετε να είστε masters τουεαυτού σας, να μπείτε σ' ένα masteringπου έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη σας, στη δική σας κρίση και στη δική σαςαίσθηση.

Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες που έρχονται και από καλά διάμεσα ακόμα, αυτούς που θα λέγατε ότι είναι μεγάλων δυναμικών,ότι σας φέρνουν πολύ ουσιαστικές πληροφορίες, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι τηνεπόμενη χρονιά οι ίδιοι θα πουν καινούργια πράγματα. Κι αυτό είναι φυσικό γιατίαυτό το οποίο κάποιοι βλέπουν σαν μέλλον σήμερα, μετά από 6 μήνες είναι πολύπιθανό να μην ισχύει πια και να είναι τελείως άλλο. Αυτό δεν καθιστά τουςίδιους ανίκανους. Κι αν οι ίδιοι το έχετε ζήσει, να προβλέψετε κάτι, να πιάσετετην ενέργεια του μέλλοντος και μετά από 6 μήνες αυτό δεν επαληθευτεί δενσημαίνει ότι είστε λάθος. Εξοικειωθείτε με την ενέργεια της κίνησης και τηςαλλαγής μέσα στη ζωή σας. Τίποτα δεν είναι στατικό. Κατανοείστε ότι η αλλαγήτων δυναμικών δεν σημαίνει ότι εσείς τα βλέπετε λάθος. Μπείτε ακόμα πιομέσα  στον εαυτό σας και δώστε του αυτήτην άδεια να μπορεί να βλέπει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές στιγμές. Θαήταν λάθος αν πέρσι και φέτος βλέπατε το ίδιο πράγμα. Τότε κάτι στραβά θαπήγαινε. Ξέρουμε ότι πολλούς τους έχει μπερδέψει αυτό, γιατί λένε πέρσι ένοιωθαότι θα γίνει αυτό κι εκείνο και φέτος νοιώθω ότι θα γίνει εκείνο και το άλλο.Προφανώς λάθος τα πιάνω και προφανώς έχω ένα μπέρδεμα. Τελικά τι γίνεται;Κατανοείστε ότι  οι συνδέσεις με άλλουςχωροχρόνους είναι εξίσου δυναμικές με την ίδια σας τη ζωή, εξίσου δυναμικές.Και κατανοείστε ότι δεν είναι σφάλμα όταν κάτι δεν επαληθεύεται. Κατανοείστεότι πολλές φορές ξεπερνάτε κι αλλάζετε πράγματα, παίρνετε άλλο δρόμο απ' αυτόνπου θα φαινόταν ότι θα πάρετε και βαδίζετε μια άλλη διαδρομή. Κι αυτό είναιπάρα πολύ ωραίο. Μην το κοστολογείτε σαν λάθος σας. Μην το κοστολογείτε σανσφάλμα της διαίσθησής σας. Μην τον φορτώνεστε σαν πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν η «αστρική προβολή», η επαφή σας με άλλους χωροχρόνους, είναι κάτι πολύ ωραίο γιατί εμπλουτίζει τηνδική σας συνειδητότητα στο τώρα, φέρνει καινούργια στοιχεία, σας βάζει σεκαινούργιες διαδικασίες, σας ανοίγει τα μάτια σε άλλους τρόπους, αρκεί να έχετεπάντα κατά νου, ότι τα πάντα είναι δυναμικές, αρκεί να μην παίρνετε αυτό πουβλέπετε σαν στατικό, αναλλοίωτο και δεδομένο. Αρκεί ν' αντιλαμβάνεστε ότι τοδικαίωμα που έχει ο δικός σας χωροχρόνος ν' αλλάζει με ασύλληπτους ρυθμούς τοέχουν κι όλοι οι άλλοι.

Και ναι, το να προβάλετε την ενέργειά σας, να την φέρνετε σ' επαφή με άλλους κόσμους, είναι πολύ σημαντικό, γιατίξεκολλάτε από τον περιορισμένο τρόπο να βλέπετε τα πράγματα μόνο σαν άνθρωποικι αρχίζετε να μπορείτε να σκεφτείτε και με άλλους τρόπους. Και ναι, αυτόφέρνει πολύ μεγάλη ωρίμανση πνευματική, πολύ μεγάλες κατανοήσεις πνευματικέςκαι πολύ μεγαλύτερη οξυδέρκεια στο να διακρίνετε τα του δικού σας κόσμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να ρωτήσω πότε θα θεωρείται ότι θα είναι έτοιμος ένας αρκετά συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ναδιαχειριστεί αυτή την ενέργεια έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η δυσαρμονία και ηαναζήτηση να μας μεταφέρει στο επόμενο βήμα, που θα είναι πραγματικά ένα πιοώριμο βήμα, πιο σταθερό και πιο αναγνωρίσιμο. Δηλαδή τώρα σ' αυτή την κατάστασηείμαστε όλοι σε μια θολή κατάσταση. Μας είπατε βέβαια κάτι για το 2006...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι το 2006 γενικά δεν είναι ένα έτος σαφήνειας. Είναι όμως ένα έτος σαφήνειας για όλους όσους δουλεύουν μετο φως. Είναι το έτος που θα δουν καθαρά αυτό που είναι να κάνουν, αυτό πουείναι και το δικό τους πεπρωμένο. Γενικότερα όμως για τη Γη το 2006 είναι έναέτος σαφήνειας από ξεκαθαρίσματος του τοπίου για τους ανθρώπους που δουλεύουνστη συνειδητότητα ατομικά. Οι lightworkersθα βρουν επιτέλους την απάντηση, όσοι δεν την έχουν βρει, στην πολύπαθη ζωήτους. Θα βρουν το πάθος τους, θα καταλάβουν τελικά ποιο είναι αυτό. Συλλογικάτο τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από το 2008. Η ενέργεια αυτή τηστιγμή δείχνει το 2008, δείχνει μια ανθρωπότητα η οποία το 2008 φτάνει νακατασταλάξει συλλογικά ασυνείδητα, στο ότι κάτι πια πρέπει να γίνει και στο ότιδεν μπορεί να πάει άλλο. Και αυτή είναι η ημερομηνία, προς τα τέλη του 2008 πουμας δείχνεται ότι θα είναι η εποχή που συλλογικά η ενέργεια θα είναι έτοιμη γιαν' αρχίσουν στη πράξη οι μεγάλες αλλαγές. Δηλαδή ν' αρχίσει η αλλαγή τηςμορφής. Μέχρι τότε φαίνεται ότι θα συσσωρευτεί κι άλλη ασάφεια στο σύνολο τωνκοινωνικών, οικονομικών, εμπορικών κ.λ.π. άλλων συναλλαγών ώστε να καταστείπασιφανές μέχρι το 2008 ότι κάτι πρέπει να γίνει. Για την ακρίβεια δεν θα είναιμόνο πασιφανές, θα είναι τόσο έντονο το αδιέξοδο που στην πραγματικότητα θα τοβιώνει η ανθρωπότητα σαν ότι δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος, δεν μπορεί να πάειπίσω αυτό το ρολόι, αναγκαστικά θα πάει μπροστά γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Κιαυτό θα σύρει πολλούς υπεύθυνους σε σημαντικά πόστα όπως λέτε. Στο εξ ανάγκης,να αναδιαρθρώσουν και ν' αλλάξουν πράγματα γιατί και για τους ίδιους το κόστοςπια του να παραμείνουν τα ίδια θα είναι ένα κόστος μεγάλης προσωπικής ήττας,εκεί καταλήγει, ή ενός μεγάλου προσωπικού ρίσκου. Και έτσι πάρα πολλοί άνθρωποισε θέσεις εξουσίας θα πάρουν το ρίσκο του να κάνουν τεράστιες αλλαγές γιατί θανοιώθουν ότι εάν δεν το κάνουν θα αποτύχουν πλήρως. Όχι γιατί νοιώθουν ότι θα είναιλίγο καλύτερα, γιατί στην πραγματικότητα θα νοιώθουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογήαπό το να το κάνουν. Και εκεί είναι το σημείο που τώρα φαίνεται χρονικά ότιφτάνει η ενέργεια στην κορύφωση και στο άνοιγμα σιγά-σιγά προς την άλλη πλευρά,προς την άλλη διαδικασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάτι για την Ελλάδα ήθελα να ρωτήσω. Όλα αυτά που λέτε είναι γενικά για όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, επειδή οιενέργειες είναι πιο συμπυκνωμένες που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, πως πάει ηπορεία της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας πούμε ότι γνωρίζουμε ότι η πεποίθησή σας, η αντίληψή σας είναι ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος εκτός απότην Ελλάδα δείχνει την νέα ενέργεια. Φυσικά όχι η Αφρική. Αλλά όλος ο υπόλοιποςπολιτισμένος κόσμος δείχνει την νέα ενέργεια, δείχνει την εξέλιξη προς τη νέαενέργεια, δείχνει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοίοι οποίοι έχουν αφυπνιστεί. Θα σας πούμε όμως ότι πραγματική εικόνα αυτού τουκόσμου στον οποίο ζείτε είναι η εικόνα που δείχνει Ελλάδα.  Θα σας πούμε ότι το αδιέξοδο και η πόλωση πουφαίνεται στην Ελλάδα, είναι πιο αληθινή εικόνα του τι συμβαίνει συλλογικά γιατην ανθρωπότητα. Και θα σας πούμε ότι από αυτό που ακούσατε μόλις μπορείτε νακαταλάβετε γιατί έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας, γιατί πρέπει να βάλετε τονεαυτό σας σε δράση, γιατί είστε αναντικατάστατοι. Κάθε ένας χρειάζεται γιατίγια να γυρίσει ο τροχός χρειάζεται πολύ δουλειά.

Η Ελλάδα λοιπόν είναι ένας πολύ πιο αληθινός καθρέφτης αυτής της πραγματικότητας και λυπούμαστε αν δεν σας δείχνειόμορφους ακόμα. Λυπούμαστε αν κοιτάτε αυτόν τον καθρέφτη και βλέπετε πολύλίγους. Όμως θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι ο κόσμος της Γης δεν είναι μόνο ηΑγγλία ή η Γερμανία ή η Αμερική. Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι ο κόσμος τηςΓης  είναι τα Βαλκάνια, είναι η Αφρική,είναι το κέντρο της Ασίας, είναι η Κίνα, και ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ανισότητασ' αυτόν τον κόσμο. υπάρχουν πολλές πληγές στον κόσμο ακόμα. Μην κοιτάτε μόνοτην εικόνα μιας περιοχής - α! στην Καλιφόρνια είναι όλοι μέσα σ' αυτήν τηνωραία ενέργεια και είμαστε με τους δικούς μας και φυσικά όλος ο κόσμος θα πάειμια χαρά - μην κοιτάτε την μικρή εικόνα, μην κοιτάτε τις μικρές κοινωνίες. ΗΕλλάδα, λένε πολλοί ότι τσακίζει κόκαλα, δεν σ' αφήνει τίποτα όρθιο μέσα σου,σε κατακρεουργεί. Και είναι αλήθεια γιατί η Ελλάδα δείχνει πολύ πιο ωμά τηνεικόνα της πραγματικότητας που υπάρχει γι' αυτό τον κόσμο. Κάθε μέρα και κάθεώρα ακόμα πεθαίνουν άνθρωποι σ' αυτό τον κόσμο από πείνα. Κάθε μέρα και κάθεώρα ακόμα πεθαίνουν ανθρώπινα όντα από αρρώστιες. Την ίδια ώρα που οπολιτισμένος κόσμος σας πετάει τα τρόφιμά του και φτιάχνει κι άλλες βιομηχανίεςγια να παράγει πλαστικά πράγματα να τα καταναλώσει. Υπάρχουν ασύλληπτα νούμεραπληθυσμού που φυτοζωούν ή πεθαίνουν επειδή δεν έχουν στάρι. Κάθε φορά που εσείςκαταναλώνετε μια μπριζόλα κάποιος άλλος στερείται από 10 κιλά ψωμί. Η εικόναλοιπόν της Ελλάδας είναι πιο σκληρή αλλά είναι πιο αληθινή. Κι εσείς όλοι πουείστε σήμερα εδώ αλλά και οι Έλληνες γενικότερα, θέλουμε να σας πούμε ότιείσαστε μια ιδιαίτερη φυλή μέσα στην φυλή των ανθρώπων. Κι όσοι έρχονται νακατοικήσουν σ' αυτό τον τόπο είναι ιδιαίτεροι. Όσοι έρχονται να συσχετιστούν μ'αυτή την ενέργεια αυτού του τόπου, είναι κι αυτοί μια περίεργη φυλή μέσα στηνφυλή των ανθρώπων. Σας αρέσει να λέτε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα πιθανόταταείναι μαζόχες. Είναι λίγο βαρεμένοι. Εμείς θα σας πούμε ότι όσοι ζουν στηνΕλλάδα κι όσοι έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα είναι όντα που έχουν μεγάληεσωτερική δύναμη. Είναι όντα στα οποία η Οικογένεια του Φωτός, όπως τηναντιλαμβάνεται ο καθένας σας με το δικό του τρόπο, μπορεί να υπολογίσει. Μπορείνα ακουμπήσει πάνω τους. Δεν είναι όντα για παιχνίδι. Είναι όντα που εννοούνκαι που μπορούν να κάνουν πράξη το αδύνατο. Είναι όντα άλλων δυνατοτήτων καιάλλων ψυχικών δυνάμεων. Γι' αυτό βρίσκεστε στην Ελλάδα. Γι' αυτό μένετε σ' αυτότον τόπο, γι' αυτό έρχεστε σ' αυτό τον τόπο, γι' αυτό δεν σας αφήνουμε ναφύγετε από αυτό τον τόπο.

Και χρειάζονται οι δύο καθρέφτες για να βρίσκετε την ισορροπία. Χρειάζεται ο καθρέφτης που έρχεται από την Αγγλία, απότην Γερμανία και σας δείχνει ομάδες από light workers που δουλεύουν τόσο ωραία και πουφέρνουν τέτοια όμορφη ενέργεια και πληροφορίες αλλά και σεμινάρια και ενέργειαυπέροχη και απλώνονται και μεγαλώνουν. Το χρειάζεστε να το βλέπετε κι αυτό στονκαθρέφτη. Μην ξεχνιόσαστε, αν βλέπατε μόνο την εικόνα του καθρέφτη που δείχνειΕλλάδα, θα ήταν πολύ σκληρό. Μπορεί να σας απογοήτευε, μπορεί να κάνατε πίσω.Χρειάζεστε και τους άλλους καθρέφτες. Όπως κι εκείνοι οι καθρέφτες χρειάζονταιεσάς. Χρειάζεστε να μπορείτε να δείτε ότι ναι, υπάρχουν τόποι, υπάρχουν μέρη,υπάρχουν ποσότητες ενέργειας που δουλεύουν γι' αυτό που δουλεύω κι εγώ, οκαθένας κι εμείς και δεν είμαστε τελικά λίγοι. Αλλά χρειάζεται να δείτε κι ότιακόμα υπάρχει πολύ δουλειά. Χρειάζεστε να δείτε ότι ο πλανήτης απαρτίζεται απόδισεκατομμύρια ανθρώπους κι όχι από χιλιάδες. Χρειάζεται να δεχθείτε να δείτετην ανισότητα που ακόμα υπάρχει, τη δουλειά που υπάρχει για να γίνει, τηνευαισθητοποίηση που χρειάζεται να συμβεί, μέσα απ' αυτό που ατομικά κάνετε καιπου πυροδοτεί ενέργειες αφύπνισης, ευαισθητοποίησης στον κόσμο σας.

Γιατί κάποιοι θα δείτε ότι το πάθος σας όχι μόνο απ' αυτούς που είστε εδώ σήμερα αλλά και κάποιους άλλους θα τουςοδηγήσει στο ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες για κόσμους που βρίσκονται σε μεγάληανισορροπία, που στερούνται πολλά. Κάποιοι θ' αναλάβετε πρωτοβουλίες για τουςπολιτισμένους κόσμους που επίσης βρίθουν από ενέργειες πόνου και απόγνωσης καιφτώχειας και βίας. Κάποιοι θ' αναλάβετε δράση στην πράξη. Μέσα από φορείς κιοργανισμούς οι οποίοι βλέπουν μια μεγαλύτερη εικόνα και τις ανάγκες πουυπάρχουν στη μεγαλύτερη εικόνα. Δεν είσαστε light workers για να κοιτάτε μόνο την όμορφηενέργεια που δημιουργείται στα σεμινάριά σας. Είσαστε light workers γιατί αλλάζετε την πραγματικότητα μέσααπό την ευαισθησία σας, μέσα από τη συμμετοχή σας, μέσα από το πάθος σας που τοβάζετε σε δράση γιατί σιγά-σιγά χάνετε την μακαριότητα της αναισθησίας και ναι,μπαίνετε στον πόνο που πολλές φορές φέρνει μαζί της η ευαισθητοποίηση τηςαλήθειας. Και ναι, δεν μπορείτε να ησυχάσετε γιατί το πνεύμα που κατοικεί μέσασας, σας ζητά να ζήσετε με πάθος και αλήθεια. Σας ζητά να πάτε μπροστά. Και γιαόλα όσα μιλάνε στην καρδιά σας και σας ζητάνε κάτι, να κάνετε κάτι και να μηφοβάστε και να μη μένετε αμέτοχοι. Κι αν συναντιέστε στα σεμινάρια είναι για ναδυναμώσετε αυτό το πάθος που υπάρχει μέσα σας, που σας οδηγεί στη συμμετοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με το channeling που είπαν για την ιστορία της Εύας. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα μια πληροφορία ότι είμαι η Εύα ή ότι ανήκω σ' αυτότο συλλογικό. Κατάφερα να το ξεπεράσω. Υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά μ'αυτό το συλλογικό; Η συλλογική οντότητα της Εύας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να προσθέσουμε πιο ειδικό σε σχέση με την Εύα και την ιστορία της Εύαςπέρα από αυτό που είπαμε, ότι αυτό αφορά ατομικά κάθε έναν από σας και ο λόγοςείναι ότι ο τρόπος που αφορά κάθε έναν είναι ιδιαίτερος, δεν είναι ο ίδιος. Καιείναι σημαντικό αυτές οι πληροφορίες να έρθουν, να τις νοιώσετε ο καθένας πολύπροσωπικά. Γιατί είναι τελικά για κάθε έναν σας μια προσωπική ιστορία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μια ερώτηση ακόμα. Ποια είναι αυτή η σύνδεση της Ελλάδας με το Ισραήλ; Ο Κρύων αναφέρθηκε πολλές φορέςστο ότι όπως πάει το Ισραήλ, πάει ο κόσμος. Κι ακούγεται τώρα αυτό και για τηνΕλλάδα. Υπάρχει κάποια εσωτερική σύνδεση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι υπάρχει ενεργειακή σύνδεση ανάμεσα στον κόσμο του Ισραήλ και στον κόσμο της Ελλάδας. Κι αυτό είναικάτι που θα εξοργίσει πάρα πολλούς Έλληνες, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου καιδεν μας πείραξε ποτέ αυτό. Ο λόγος που σας εξοργίζουν, οι ενέργειες πουέρχονται από εκεί είναι γιατί είναι πολύ παρόμοιες με τις δικές σας. Είσαστεεξίσου φανατισμένοι, είσαστε εξίσου πωρωμένοι με τη φυλή, είσαστε εξίσουφανατικοί με την παράδοση, είσαστε εξίσου όλα. Θα σας πούμε ότι το Ισραήλ και ηΕλλάδα είναι οι δύο καθρέφτες που υπάρχουν στο τέλος ενός κυλίνδρου. Και όσοαυτοί οι δύο καθρέφτες ο ένας κοιτάει τον άλλον και «φτύνει επάνω του» γιατίαυτό κάνετε, αυτό γίνεται, οι δύο καθρέφτες θα δείχνουν την ωμή ή αν θέλετε τηναληθινή όψη αυτής της πραγματικότητας. Και είναι δύο ίδιου μεγέθους ενέργειες,δύο ίδιων δυνατοτήτων ενέργειες που ενώνουν το ίδιο πράγμα. Όταν εσείς ως Έλληνεςκαταφέρετε να μην είσαστε τόσο προϊδεασμένοι και τόσο πεπεισμένοι για τα πάντα,τότε αυτός ο κύλινδρος θ' αλλάξει. Αυτός ο κύλινδρος είναι ο ίδιος που υπάρχειμέσα στις σπονδυλικές σας στήλες, μέσα στη Γη. Συνδέεται με τη στήλη του Φωτόςσας, με την ιστορία σας, με το πεπρωμένο - όχι το ατομικό, το συλλογικό σας.Και η Ελλάδα είναι ένας τόπος μεγάλης αντίστασης, αλλά μεγάλης δυναμικής.Ακριβώς όπως η ενέργεια των Εβραίων εάν αποφασίσουν ν' ακούσουν το χτύπημα στηνπόρτα, γιατί βαράμε εδώ και δεκαετίες αλλά μην νομίζετε ότι ακούνε πολύ, όπωςαν οι Εβραίοι αποφασίσουν ν' ακούσουν αυτό το χτύπο στις πόρτες τους, αυτό θ'αλλάξει τεράστιες ποσότητες ενέργειας μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα, γιατί οιπερισσότεροι Έλληνες, ξέρουμε ότι θα εκπλαγείτε, ήσασταν Εβραίοι σε κάποιεςάλλες ζωές σας, έχετε περάσει από εκεί για να φτάσετε εδώ και το εγκαταλείψατεαυτό, αποφασίσατε να κάνετε άλλο άθλημα, το ίδιο δυναμικό που κρύβεται μέσα σ'εκείνον το χώρο κρύβεται και στον δικό σας χώρο. Και εκφράζετε δύο αντίθετουςπόλους ενέργειας οι οποίοι εάν αλλάξουν, αν διαφοροποιηθούν ένα τεράστιο καιασύλληπτο δυναμικό ενέργειας θα γίνει διαθέσιμο για τους ανθρώπους. Πιστεύετεότι η Ελλάδα έχει αδικηθεί. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα τωνδυνατών και οι Εβραίοι, θα σας πούμε, ότι το πίστευαν αυτό γι' αυτό και έγιναναυτό που είναι. Είναι η άλλη σας όψη. Γιατί όταν πιστεύεις ότι είσαι θύμα, ότανπιστεύεις ότι είσαι αδικημένος, καταλήγεις να υιοθετείς τρόπους δύναμης καιεξουσίας που να σου διασφαλίζουν την ευζωία σου, την επιβίωσή σου σε βάρος όλωντων άλλων, γιατί δεν σ' ενδιαφέρουν όλοι οι άλλοι. Και θα σας πούμε ότι όσομεγάλο πόνο κρύβετε εσείς που κατοικείτε στην Ελλάδα για την αδικία, άλλο τόσομεγάλο πόνο κρύβουν κι εκείνοι γιατί διέγραψαν τους υπόλοιπους προκειμένου ναείναι ασφαλείς και δυνατοί και να εξουσιάσουν. Ζείτε την ιστορία του Δαυίδ καιτου Γολιάθ μεταξύ σας και υπάρχουν πάρα πολλά ν' ανακαλύψετε μέσα στις Αρχαίεςπαραδόσεις σας που σας ενώνουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήθελα να πω για το Ισραήλ, γιατί γίνεται τόσα χρόνια πόλεμος; Ένα μέρος απαντήθηκε. Γιατί γίνεται όλο αυτότο πράγμα στη Μέση Ανατολή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είσαστε τυχεροί γιατί θα μπορούσε όλο αυτό να γίνεται εδώ. Αυτό όμως δεν το σκεφτόσαστε όταν νοιώθετεαδικημένοι. Δεν σκέφτεστε ότι μπορεί να είστε ευνοημένοι. Δεν σκέφτεστε ότικάποια στιγμή στο χρόνο, όχι πολύ παλιά, ήταν να επιλεγεί, να καθοριστεί οτόπος όπου θα υπήρχε υλικά η σύγκρουση και ο τόπος όπου θα υπήρχεσυναισθηματικά η σύγκρουση. Κι ήσασταν τυχεροί γιατί θα μπορούσατε να ζείτεακριβώς αυτό που γίνεται εκεί, εδώ. Αν κοιτάξετε γύρω σας θα δείτε ότι ήτανπολύ πρόσφορο πάντα το έδαφος. Το ότι δεν πυροδοτήθηκε και δεν ενεργοποιήθηκεήταν κάτι που έπρεπε να το εκτιμήσετε και αντί να νοιώθετε αδικημένοι ίσως θαμπορούσατε να νοιώσετε και ευνοημένοι. Κάποιοι άλλοι ανέλαβαν αυτό, φυσικάυπάρχουν λόγοι. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και δεν αφορούν μόνο αυτό που είναιορατό. Υπάρχουν και πνευματικοί λόγοι, υπάρχουν ενεργειακοί λόγοι που συνδέουντην πραγματικότητα της Γης με πολλές άλλες πραγματικότητες, και που τελικά όχιμόνο για τις αλλαγές εδώ κρίθηκε ότι εκεί έπρεπε να δυναμιτίσουν τα πράγματακαι για τις αλλαγές αλλού κρίθηκε ότι εκεί έπρεπε να δυναμιτιστούν, θα το πούμεέτσι, ότι ήταν ο πιο πρόσφορος ενεργειακά χώρος που συνέδεε τη Γη με πολλούςάλλους χώρους, ώστε να δυναμιτιστούν και οι ενέργειες οι οποίες αλλάζουν κιενεργοποιούν και παίζουν ρόλο σε πολλούς άλλους χωροχρόνους. Το ίδιο δυναμικόέχει και η Ελλάδα. Κάτι που συμβαίνει στον χώρο σας, έχει, θα το πούμε έτσι,ένα μεγαλύτερο broadcastπουκάνει σ' όλο το Σύμπαν. Εντούτοις κρίναμε, κρίνατε όλοι, ότι η Ελλάδα έπρεπε ν'αναλάβει να δεχθεί έναν άλλο ρόλο. Κι έπρεπε να γίνουν κάποια άλλα, κάποιεςάλλες εργασίες εδώ, λαμβάνοντας υπόψη και το πώς είναι διάσπαρτες οι ίνες τηςοικονομικής ενέργειας, πως είναι διάσπαρτες οι ίνες του κοινωνικού ιστού τωνΕλλήνων και των Εβραίων. Μήπως νομίζετε ότι μιλάτε για τους ίδιους; Μοιάζετετόσο πολύ. Και πολεμάτε τόσο πολύ ο ένας τον άλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλοι οι Έλληνες με το χαρακτήρα που βγάζουν προς τα έξω, το έχουν συνδυάσει πιο πολύ με τηνπνευματικότητά τους, η διαφορά είναι ποιοτική δεν είναι στο πως συμπεριφέρονταικαι στην εσωστρέφεια ή ποιες είναι οι δυναμικές τους εσωτερικά. Απλά το τιπρεσβεύει τελικά, ο κάθε ένας, τι ρόλο εξυπηρετεί. Αυτό δεν είναι πολύσημαντικό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας κάνουμε μια ερώτηση, γιατί αυτός είναι ένας προβληματισμός που δεν είναι ατομικός. Υπάρχουν πάραπολύ Έλληνες που έχουν τον ίδιο προβληματισμό, γιατί πάντα θεωρείτε ότι εσείςείσαστε ποιοτικά ανώτεροι απ' όλους τους υπόλοιπους. Κι αυτό είναι κάτι που δενσας κάνει καθόλου καλό. Και θα σας προκαλέσουμε, χωρίς να σας λυπηθούμε. Ότανοι Έλληνες πηγαίνετε στο εξωτερικό και δουλεύετε τόσο τίμια για να φτιάξετε μιαπεριουσία και τα καταφέρνετε, αρχίζετε και βγάζετε λεφτά και αρχίζετε καιγίνεστε μεγάλοι, αρχίζετε να μην φοβάστε την άλλη χώρα, τους άλλους ανθρώπουςκαι μπαίνετε στο επιχειρηματικό σας δαιμόνιο. Θα θέλαμε να μας πείτε αν είσαστετόσο πνευματικοί στις επιλογές σας, στους τρόπους που εμπορεύεστε, στιςσυναλλαγές σας, στις τραπεζικές σας διαχειρίσεις. Πόσο ειλικρινείς είσαστε,πόσο τίμιοι είσαστε πραγματικά. Γιατί μην μας πείτε, ξέρουμε πολύ καλύτερα απόσας ότι είσαστε αδίστακτοι. Είσαστε ευρηματικοί  αλλά είστε και αδίστακτοι προκειμένου ναπετύχετε το στόχο σας. Διψάτε για τη δύναμη και τη θέλετε με πολλούς τρόπους.Και ναι, υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι πολύ σημαντικοί στην Ελλάδα πουδουλεύουν κόντρα σ' αυτό. Μιλάτε για τα διαπλεκόμενα και τα ζείτε ταδιαπλεκόμενα, πιστεύετε ότι αυτοί είναι άνθρωποι που πηγαίνουν και βαδίζουν τοδρόμο ακούγοντας τη φωνή της αλήθειας στη ζωή τους; Βαδίζοντας με ακεραιότητα,έχοντας καθαρά ρούχα; Ξέρουμε όμως και ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πουδεν είναι τόσο διάσημοι στην Ελλάδα που είναι πραγματικά άνθρωποι τουΠνεύματος, που πραγματικά λένε, μιλάνε για την αλήθεια, που πραγματικά μπορούννα πάνε πάνω από αντιθέσεις και συγκρούσεις, που πραγματικά φέρνουν ενέργειαενότητας σ' αυτό το λαό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ποιητές και λογοτέχνες τηςδικής σας παράδοσης σας κάλεσαν να μονιάσετε, σας μίλησαν για την ενότητα, γιατο μεγαλείο σας, για την αγάπη του Θεού, το Φως, για τη συμπόνια. Όλοι γι' αυτάσας μίλησαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Θα σας πούμε όμως ότι και οιΕβραίοι έχουν ακριβώς, ακριβώς τις ίδιες ομάδες. Υπάρχουν εκείνοι που είναιαποφασισμένοι να πετύχουν και να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη αυτής τηςπραγματικότητας. Να έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και δεν διστάζουν ούτε ναδωροδοκήσουν ούτε να σκοτώσουν, ούτε να εκμεταλλευτούν το οτιδήποτε. Αλλάυπάρχουν κι άλλοι ακριβώς όπως οι δικοί σας πνευματικοί δάσκαλοι, Εβραίοιεπίσης, που μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και που θυμίζουν στο δικό τους λαότην αληθινή τους παράδοση και που μιλάνε ακριβώς για τα ίδια πράγματα. Τουςμιλάνε για την ενότητα και τους μιλάνε για την ανάγκη να ξεπεράσουν τα κόμπλεξτης φυλής. Τους μιλάνε για το Φως και τους μιλάνε για την ομόνοια. Και όπως στηδική σας ομάδα των  Ελλήνων, οι δυνατοίαπαξιώνουν τους ανθρώπους του Πνεύματος. Είναι σαν να είναι αφανισμένοι από ταπεριοδικά σας, τις εφημερίδες σας, τις τηλεοράσεις σας. Το ίδιο συμβαίνει κιεκεί. Οι άνθρωποι που μιλάνε για την αλήθεια στους δύο πολιτισμούς, είναι οιπλέον άσημοι. Δεν είστε πραγματικά τόσο διαφορετικοί από καμία άποψη. Κι έχετεαυτό το οποίο ονομάσαμε ψυχικό σθένος του να σηκώσετε μεγάλα οράματα και ναυλοποιήσετε μεγάλα οράματα, αλλά αυτό δεν σας κάνει ποιοτικά ανώτερους απόκανέναν άλλον που κατοικεί πάνω σ' αυτό το χώμα. Γιατί αν σας κάνει πνευματικάανώτερους τότε λυπούμαστε. Δεν είστε πραγματικά ανώτεροι.

Αν θέλετε να το εκτιμήσετε και να το υπολογίσετε με μέτρα δύναμης πάνω στην ανθρωπότητα, θα μας επιτρέψετε να μηνσυμμετάσχουμε σ' αυτό το παιχνίδι γιατί δεν μας ενδιαφέρει καθόλου, δεν μαςαφορά και δεν αφορά καμία πνευματική οικογένεια, πραγματικά πνευματικήοικογένεια αυτό. Αυτοί που είναι πνευματικά ανώτεροι είναι εκείνοι που βιώνουντην ισότητα με όλους τους άλλους απόλυτα. Που δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότιείναι διαφορετικοί, ότι είναι κάτι. Τότε πραγματικά είναι ιδιαίτεροι, γιατίείναι απίστευτα αληθινά ίδιοι με τους άλλους. Κι αυτή είναι η ενέργεια που τουςκάνει να λάμπουν ανάμεσα σ' όλους τους άλλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είπατε προηγουμένως ότι θα πρέπει ν' αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τον κόσμο, γιατί πολλές φορές θα πρέπεινα ενεργοποιηθούμε για όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και να δείχνουμε το πάθοςμας και όλα αυτά. Ήθελα να ρωτήσω αυτό πως συνδυάζεται με ένα από τα μαθήματα -το πρώτο μάθημα του Tobias- που λέει ότι αποδεχθείτε όλα τα πράγματα ως έχουν, πάρτε αποστάσεις, πηδήξτετο χαμηλό τοίχο και κρατηθείτε μακριά και να δείτε πως θα είναι η ενέργεια.Δηλαδή από τη μια θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και από την άλλη θα πρέπει ναενεργοποιηθούμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο αν βρίσκεστε σε εκείνο το σημείο της εξέλιξής σας που σας καλεί για αποστασιοποίηση, είναι νααποστασιοποιηθείτε. Γιατί η στάση του να κάνετε μερικά βήματα πίσω για να δείτεπιο καθαρά αυτό που συμβαίνει, είναι μια στάση που δεν ισχύει για όλη σας τηζωή, στα πάντα. Είναι όμως μια περίοδος που πρέπει να τη ζήσετε, να βιωθεί γιανα γεννήσει και να σας οδηγήσει σε μια νέα ενέργεια. Και ποια είναι αυτή ηενέργεια και πως θα την καταλάβετε στη συνέχεια. Κάποιος ο οποίος είχε κάνειαυτό το βήμα κάποτε, πέρσι, και έκανε αυτά τα βήματα πίσω και φάνηκε να είναιαναίσθητος απέναντι στον πόνο, στα ελλείμματα, στα προβλήματα αυτού του κόσμου.Βρέθηκε σε μια ενέργεια όπου είπε στον εαυτό του ότι όλα είναι φτιαγμένα θεϊκά,όλα είναι σε ισορροπία, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα πρόβλημα. Έζησετο μήνα ή τους μήνες όπου η πραγματικότητα τον τροφοδοτούσε και τον πυροδοτούσεγια να παθιαστεί κι εκείνος κρατιόταν πίσω. Και τι έχει κερδίσει άραγε αυτός οκαημένος ο lightworkerαπ'αυτό;

Στο τώρα, στο επόμενο έτος, στην επόμενη χρονιά, μετά από δύο χρόνια πιάνει τον εαυτό του να έχει ακόμα το πάθοςγια να συμμετάσχει στα πράγματα και λέει, μ' αφού ο Tobias μου είπε, πρέπει να μάθεις ν'αποδέχεσαι, εγώ το σαμποτάρω. Και γιατί αυτό το πάθος υπάρχει μέσα μου, γιατίνοιώθω ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη αδικία, ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα; Γιατί; Τι συμβαίνει πνεύμα;

Και θα σας πούμε ότι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά όταν έχετε περάσει τη διαδικασία. Γιατί αν μπείτε να συμμετάσχετε σεμια κίνηση, σ' έναν οργανισμό που δουλεύει για την ασιτία, για την φτώχεια στονκόσμο ή για τους άρρωστους στον κόσμο ή για οτιδήποτε άλλο, για το περιβάλλον,και μπαίνετε όπως ήσασταν πριν από 5 χρόνια, θα πολλαπλασιάζατε την αρνητικήενέργεια της δυστυχίας και του ελλείμματος. Θα ταυτιζόσασταν με τη δυστυχία καιθ' αναπαραγάγατε τη δυστυχία για τους ανθρώπους πεπεισμένοι ότι όλα είναι μαύρακαι παντού υπάρχουν αδιέξοδα. Αν πάτε όμως σήμερα, ξέρετε πολύ καλά με τιενέργεια θα πάτε. Αυτό σας έχει οδηγήσει μέσα σας, όσοι κάνατε αυτή τη δουλειά,να έχετε μια απόσταση από τα, όπως τα ονομάζετε, κατώτερα συναισθήματα. Τακατώτερα συναισθήματα που εσείς τα λέτε έτσι, στην πραγματικότητα είναι πολύβαρύτερες ενέργειες της διττότητας που μαγνητίζουν και σας εγκλωβίζουν πολύεύκολα ώστε να μην μπορείτε να δείτε από πουθενά φως. Και να ζείτε αποκομμένοιαπό οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Αν μπείτε σήμερα σ' αυτή τη συμμετοχή, ξέρετε πολύκαλά και θα το ζήσετε όσοι το κάνετε, ότι μπορείτε να μπείτε χωρίς δράμα. Όχιγια να συμμετέχετε σ' ένα δράμα αλλά βάζοντας την ενέργεια, την θετική σαςενέργεια και τη συνειδητότητά σας να ενεργήσουν προσθετικά για ένα σκοπό τονοποίο εσείς κρίνετε ότι είναι ένας καλός σκοπός για την ανθρωπότητα. Το ναείστε λοιπόν πάνω από το δράμα και να μπορείτε να μπείτε και να συμμετέχετεενεργά σε πρωτοβουλίες που αφορούν το δράμα της Γης, είναι μια πάρα πολύσημαντική ιστορία.

Την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε θα θέλαμε να βρεθούμε πιο νωρίς, θα θέλαμε να κανονίσετε να υπάρχει περισσότεροςχρόνος, γύρω στις 4 ώρες, γιατί υπάρχουν πολλά για να μοιραστούν ανάμεσά μαςκαι ανάμεσά σας. Και χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να μεσολαβεί κι έναδιάλειμμα ανάμεσα στους δύο τρόπους που θα κινηθεί η ενέργεια.

Πριν μπει η καινούργια χρονιά, παρόλο που έχει μπει στην  πραγματικότητα, τηνσπείρατε κάποια στιγμή, θα σας ζητήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά που είναι η ώραπου για την χώρα σας το συλλογικό συναντιέται για μερικά δευτερόλεπτα, εκείνατα δευτερόλεπτα να φροντίσετε, αν θέλετε, να είσαστε κάπου που να μπορείτε νακάνετε μια μικρή σιωπηρή τελετή. Πολλοί μπορεί να είστε σ' ένα νυχτερινόκέντρο, άλλοι μπορεί να είστε με την οικογένειά σας η οποία όμως να μην είναιμέσα στην ενέργεια της συνειδητότητας και της πορείας προς το Φως και να τουςφαίνονται περίεργα αυτά τα οποία γίνονται και λέμε. Θα θέλαμε όμως εκείνα ταδευτερόλεπτα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος και λίγο μετά που το συλλογικό τηςδικής σας χώρας συναντιέται στον χρόνο κι είναι εκεί, να σπείρετε την ευχή σαςγια ότι καθένας σας νοιώσει που αφορά το σύνολο αυτού του τόπου πρώτα και δευτερεύοντοςτον υπόλοιπο κόσμο. Είτε για ειρήνη, είτε για αγάπη, είτε για ευημερία, είτεγια γνώση, είτε για οτιδήποτε, ελάτε σ' επαφή εκείνα τα δευτερόλεπτα με τομεγαλύτερο σύνολο της χώρας σας και του κόσμου σας και περάστε αυτή τηνενέργεια από την καρδιά σας μέσα στο δικτύωμα που εκείνη την ώρα ανάβει. Μηναφήσετε εκείνα τα δευτερόλεπτα, που για τόσο λίγο βρίσκεστε όλοι μαζί καισυναντιέστε κάπου, να περάσουν από μπροστά σας έτσι. Στείλτε μέσα σ' αυτό, αυτόπου έχετε μέσα σας. Την ευχή σας, την ευλογία σας, τον πόθο σας, το όνειρό σας,ότι είναι αυτό το οποίο αισθανθείτε ότι είναι αυτό που θέλετε να στείλετε προςόλους τους υπόλοιπους. Και θα βρεθείτε μαγικά για μερικά κλάσματα τουδευτερολέπτου σ' εκείνο τον χώρο που είσαστε όλοι ένα. Αυτή είναι η μαγεία τωνΧριστουγέννων. Δοκιμάστε την!

© Χαριτίνη Χριστάκου