Σμαραγδένιος Κύκλος


Τι θα γίνει το 2007;

16 Δεκεμβρίου 2006

Ας σκαλίσουμε λίγο το 2007. Υπάρχει σίγουρα κάτι που νοιώθετε όταν ακούτε τη φράση «έρχεται το 2007» ή «σε λίγο καιρό θαμπούμε στο 2007, μια καινούργια χρονιά». Η αναγγελία αυτόματα κάτι κάνει μέσασας.

Ήδη ξέρετε! Γνωρίζετε τι θα συμβεί στο 2007 και δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος απ' έξω να σας το πει, γιατί μόνο πουακούτε τη φράση, το νοιώθετε. Τα σπλάχνα σας, να το πω έτσι, σας λένε, ανσφίγγονται ή αν χαλαρώνουν. Φτάνει να τα νοιώσετε. Δεν χρειαζόσαστε μέντιουμούτε μελλοντολόγο ούτε channela. Γιατί οι ίδιοιέχετε την πληροφορία.

Εγώ λοιπόν λέω, ότι αυτή η συλλογική αίσθηση που έχουμε όλοι, λέει λίγο πολύ το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ότι είναι μιαχρονιά καλή, με την έννοια ότι δεν είναι μια χρονιά που πρέπει να φάμε όλο τολαγούμι του λαγού μέχρι να έρθει η άλλη άκρη της Υφηλίου, αλλά είναι μια χρονιάπου σαν τα εμπόδια φεύγουν από την μέση, σαν τα πράγματα να ρέουν πιο εύκολακαι κάτι καλό έρχεται. Κάποια ροή ευτυχίας υπάρχει και περιμένει. Ο καθένας τώρα,αυτό που είναι το γενικό μήνυμα, η γενική πληροφορία, σίγουρα το παίρνει και τοκάνει ακόμα πιο προσωπικό γιατί ο καθένας ξέρει που βρίσκεται μέσα σ' αυτό, σετι φάση είναι. Άρα ξέρει π.χ. ποια είναι αυτά που θα ανοίξουν και ποια είναιαυτά που θα αλλάξει.

Γιατί αγαπημένοι μας φίλοι, δεν αλλάζουν μόνα τους. Γιατί εσείς κι εμείς μπορεί να θέλουμε να συμβούν όλα δια θαύματος,με το μαγικό ραβδάκι, αλλά το πνεύμα λέει ότι είμαστε εδώ για να το κάνουμεσκόπιμα και συνειδητά. Όχι κατά λάθος, όχι από σπόντα. Αν θέλουμε λοιπόν το2007 να είναι αυτό που μπορεί να είναι για όλους μας, γιατί το 2007 αυτόφέρνει, εμείς δεν μπορούμε να μπούμε ανάμεσα. Δεν είναι μια χρονιά όπου θαέρθουν τα πράγματα ενώ εμείς θα καθόμαστε σε μια καρέκλα και απλώς θα ακουμπάμεπάνω τα ποδαράκια μας το ένα πάνω στο άλλο και θα λέμε, πάρε κι αυτό πάρε κιεκείνο πάρε και το άλλο, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, εσύ κάτσενα απολαύσεις. Είναι μια χρονιά που μπορούμε να καθόμαστε στην καρέκλα μας καινα μην χρειάζεται να τρέχουμε δεξιά-αριστερά και να κινούμε το νου μας και τησυνειδητότητά μας σκόπιμα, συνειδητά. Και τότε θα έρθουν όλα να κάτσουν πάνωστα ποδαράκια μας χωρίς να έχουμε σηκωθεί από την καρέκλα. Όλα τα καλά θαεμφανιστούν και όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν, που τους περιμένουμε εδώ και πόσοκαιρό, χρόνια και όλες οι δυνατότητες θα βρουν τρόπο να εκφραστούν αν εμείς δενκρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο και δεν παίξουμε για άλλη μια φορά το Μανώλη.Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης. Όλοι κινούνται αλλά ο Μανώλης μένει εκεί καιπεριμένει.

Είναι η χρονιά όπου η ευτυχία, η χαρά και η πληρότητα, μπορούν να έρθουν μπροστά στην πόρτα μας απλά και μόνο γιατί εμείςεναρμονίζουμε, συμπλέουμε με έναν τρόπο σκέψης και αίσθησης των πραγμάτων πουέχει ξεκινήσει από το πιο ανθρώπινο, που έχει ξεκολλήσει από την μικρή εικόνα.

Πριν από λίγο είχαμε ένα σεμινάριο, πολύ συμπυκνωμένο, 8 ωρών και λιγότερο, όπου μια καινούργια ιδέα κατέβηκε σ' αυτό τοσεμινάριο και θέλω να σας την πω γιατί αυτό ίσως να είναι κάτι για να θυμάστεότι είναι η χρονιά που δημιουργείτε. Δημιουργείτε κυριολεκτικά, δημιουργείτε σεγρήγορους χρόνους. Αυτό σημαίνει ότι το αντάλλαγμα όταν ζήσετε σε  μια δόνηση, σε μια συχνότητα αισιοδοξίας καικαλής θέλησης, έρχεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται να περιμένετε, θα το δείτεπολύ γρήγορα να αλλάζει τα πράγματα και να φέρνει καλά πράγματα σε σας. Είπανλοιπόν στο σεμινάριο αυτό, «που είναι ο άγγελός μου;», ότι όπως συμβαίνει με ταφωτογραφικά φιλμ, εμείς έχουμε πάρει τις φωτογραφίες και έχουμε το φιλμ τοοποίο συνήθως το πάμε για εμφάνιση, όσοι δεν έχουν ακόμα ψηφιακή μηχανή. Τοφιλμ λοιπόν που πάμε για εμφάνιση είναι αρνητικό, αν κοιτάξουμε τις φωτογραφίεςόλες είναι μουντές και γκρίζες και ασαφείς γιατί είναι πολύ μικρές και γενικάείναι μια μαύρη μαυρίλα πλάκωσε κι είναι σαν καλιακούδα κι έχουμε κάνει κιυπομονή για να εμφανίσουμε αυτό το μαύρο-γκρίζο πράγμα, για να δούμε τις ωραίεςφωτεινές έγχρωμες εικόνες μας και να χαρούμε. Εκείνο που λένε λοιπόν, είναι ότιεμείς μέχρι τώρα παίρνουμε το αρνητικό του φιλμ και κοιτάμε το αρνητικό τουφιλμ αλλά δεν το πάμε ποτέ για εμφάνιση. Κοιτάμε όλες τις εικόνες κι όλες οιεικόνες της ζωής μας λίγο πολύ, είναι σαν το φιλμ, λίγο μουντές, λίγο θολές,είναι ασαφείς, γενικά είναι γκρίζες σαν τον ουρανό της Αγγλίας κατσουφιασμένεςκαι κατηφείς και που και που μπορεί να υπάρχει και λίγο φως εκεί πέρα καικάποια από τα αρνητικά κι ενώ εμείς περνάμε το αρνητικό και το κοιτάμε, τοκοιτάμε και δεν χαιρόμαστε ιδιαίτερα, εκείνοι κρατάνε τις τυπωμένες φωτογραφίεςκαι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν χαιρόμαστε. «Μα είναι υπέροχες όλεςαυτές οι σκηνές της ζωής σου, μα είναι πάρα πολύ ωραία. Τι ωραία χρώματα, τιχαμόγελα, τι πράγματα έχεις δει κι έχεις ζήσει, τι ωραίες φωτογραφίες είναιαυτές!». Εμείς κοιτάμε τις ίδιες φωτογραφίες από το αρνητικό και λέμε τι χάλιαείναι αυτά;

Η απόφαση λοιπόν του να κρατάμε το αρνητικό στην ίδια φωτογραφία, είναι μια δική μας απόφαση, είναι μια δική μας ενέργειακαι είναι βασικά, λίγο-πολύ η ίδια απόφαση που έχει να κάνει με τον κάδο. Δενμπορεί ο κάδος να μετουσιωθεί από κάποιον άλλον στην δίπλα γειτονιά. Ο πόνος ανείναι να μετουσιωθεί, θα μετουσιωθεί από εμένα και από εσάς που βιώσαμε τονπόνο, ο καθένας με έναν δικό του τρόπο και ο καθένας για έναν δικό του λόγο.

Άρα το 2007, λέμε επιγραμματικά, ότι είναι η χρονιά που μπορούμε να αφήσουμε το αρνητικό από τα χέρια μας, συνειδητά καισκόπιμα και να πιάσουμε την ίδια την φωτογραφία. Αυτό φυσικά, το ξέρετε κιεσείς και το ξέρω κι εγώ, ότι δεν ισχύει μόνο για το πρωί όταν ξυπνάμε καιπίνουμε καφέ, ούτε για την ώρα που κάνουμε διαλογισμό, αλλά είναι μια πολύμεγαλύτερη απόφαση που έχει να κάνει με την πιο μεγάλη ίσως στροφή της ζωήςμας. Τη συνειδητή πια στροφή της ζωής μας, γιατί νομίζω ότι λίγο πολύ τα λόγιαέχουν τελειώσει, οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και όλοι περιμένουν ναπάρουμε αυτή τη στροφή, να πάρουμε αυτή τη συνειδητή στροφή στο ότι «εντάξει,το φιλοσόφησα, έπαιξα μαζί του, έκανα διάφορα, το είδα κι από εδώ και από εκεί,το ξέρω κι εγώ ο ίδιος ότι τέλειωσε. Από εδώ και πέρα κάνω μια συνειδητή στροφήκαι κάνω μια συνειδητή επιλογή να χαρώ τη φωτογραφία. Δεν χρειάζομαι τοαρνητικό. Το αρνητικό δημιουργήθηκε για να βγει η φωτογραφία, δεν μπορώ ναμείνω με το αρνητικό, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άρα το 2007 αν κρατήσετετις φωτογραφίες της ζωής σας ή τα θετικά, θα δείτε ασύλληπτα πράγματα νασυμβαίνουν, έχει μεγάλες υποσχέσεις το 2007 για όσους συνειδητά κινήσουν τηνενέργειά τους. Δεν είναι ο χρόνος για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ καιμπορούμε να λέμε αυτά συνειδητά και να τα ακούμε και να μιλάμε, δεν είναι η χρονιά,σας το λέω, που οι ανώτεροι εαυτοί θα μας χαριστούν στο να είμαστε χωρίς σκοπόκαι χωρίς συνειδητή κίνηση της ενέργειάς μας. Μας προετοίμασαν γι' αυτό καιόσες περισσότερες σφαλιάρες φάγαμε αυτή τη χρονιά που ολοκληρώνεται κι όσαπερισσότερα στριμώγματα φάγαμε, ήταν για να μας προετοιμάσουν γι' αυτό. Στο ότιδεν πρόκειται να γίνει ασυνείδητα, δεν πρόκειται να γίνει χωρίς σκόπιμη κίνηση.Θέλετε την σκόπιμη κίνηση της δικής σας ενέργειας. Μας φαίνεται ότι μέρα με τημέρα σημαίνει αυτό που φαίνεται, δημιουργώ. Δημιουργώ σκόπιμα, δημιουργώσυνειδητά. Αν κρατάω αυτή τη δόνηση, ξέρω ακριβώς τι θα δημιουργήσω. Κι όλοιμας ξέρουμε αν κρατάμε μια δόνηση πόνου, τι δημιουργούμε. Δεν το ξέρουμε; Τοξέρουμε.

Είναι λοιπόν η χρονιά που αν κρατήσουμε συνειδητά και σκόπιμα τις δονήσεις που πραγματικά θέλουμε, αυτές αναζητάμε,αυτές ζητάμε κι επικαλούμαστε κι εκείνοι λένε πολύ ωραία κάνετε τις επικλήσειςσας, δημιουργείστε τις τώρα, γιατί είναι στο δικό σας χέρι, γιατί είναι μέσαστη δική σας ενέργεια, γιατί αυτό ακριβώς έχετε έρθει να κάνετε, σκόπιμα καισυνειδητά να δημιουργήσετε την καθημερινότητά σας. Όχι σε ένα σενάριο πουεμφανίζετε γιατί το έχουν φτιάξει κάποιοι άλλοι, αλλά σαν ένα αποτέλεσμα μιαςπολύ συνειδητής άσκησης του νου σας και των συναισθημάτων σας, του εαυτού σας.Στα αγγλικά είναι πολύ πιο εύκολο να το πεις, είναι:                                                               

Πρέπει να αφήσεις τη βούλησή σου, να ζήσεις συνειδητά, να δημιουργείςσυνειδητά και τότε δεν θα έρχονται σκουπίδια από δεξιά κι αριστερά μέσα στη ζωήσου. Κι ενώ φοβάσαι τόσο πολύ να δημιουργήσεις συνειδητά, τελικά είναι αυτόακριβώς που θέλεις και διψάς και ποθείς και προσεύχεσαι το να σου συμβεί, ενώαπό την άλλη δεν πρέπει. Κι όσο το πρέπει μένει στην ασυνείδητη αντίληψη τηςπραγματικότητας, τόσο περισσότερα σκουπίδια μαζεύονται στην αυλή σου. Είναιτόσο απλό. Αυτό λοιπόν στο 2007 είναι το έτος της σκούπας. Όσα πάρει η σκούπακέρδος θα έχει η αυλή σου θα είναι πεντακάθαρη και πολλά ωραία πράγματα θαμπορούν να μπουν στη θέση των σκουπιδιών στο σπίτι σου. Και σας είπαμε ότι αυτήη χρονιά - μην ξεχνάτε ότι πριν από τρεις μήνες έγινε μια μεγάλη σποράφωτονίων, το θυμόσαστε; Που είχε να κάνει με τη θηλυκή ενέργεια, που είχε νακάνει με το δυναμικό μέρος αυτού, που είχε να κάνει με τη δημιουργικότητα τηςθηλυκής πλευράς - μην ξεχνάτε λοιπόν ότι η ενέργεια που ήρθε γι' αυτό, έχει ήδημπει και ήδη κάνει τις δουλειές της, έχει στήσει το πεδίο και λέει: «εγώ είμαιεδώ και είμαι έτοιμη. Εσύ τώρα πρέπει να πάρεις τη σκούπα και να αρχίσειςσυνειδητά να με κινήσεις, γιατί είμαι θηλυκή, γιατί είμαι δυναμική, γιατί είμαιδημιουργική ενέργεια και είμαι τώρα στρωμένη μπροστά σου. Είμαι μέσα σου καιείμαι και μπροστά σου. Κάνε με ότι θέλεις να με κάνεις, αλλά κάνε με κάτι».

Οπότε - επαγγελματικά - προβλέψεις 2007.(Βγαίνει το 9. Ολοκλήρωση συμπαντικότητας).

Εγώ λοιπόν θα κάνω τη μεγάλη ανάλυση, τη μεγάλη πρόβλεψη της χρονιάς. Και αρχίζουμε εργασία.

Εργασιακά. Όσοι είσαστε μέσα στο δρόμο του πνεύματος, ετοιμαστείτε για περισσότερο κόσμο, λύστε τους φόβους σας, πάρτετους κάδους με τα σκουπίδια που λένε ο φόβος για το πνεύμα, ο φόβος για τηναφθονία, και κοιτάξτε να τους κάνετε κάτι, γιατί αυτή η χρονιά είναι χρονιά μεπολλές δυνατότητες για σας, οπότε είσαστε ήδη μέσα σ' αυτό, ετοιμαστείτε για πολύμεγαλύτερη ενεργοποίηση, πολύ μεγαλύτερο σε κόσμο, πολύ περισσότερη δουλειά,φροντίστε να είσαστε κεντραρισμένοι, φροντίστε να είσαστε ισορροπημένοι στοδικό σας κέντρο, γιατί καθώς η ενέργεια και η ζήτηση και η ένταση αυξάνεται, οκίνδυνος που διατρέχετε είναι να βγείτε από το κέντρο σας και να χαλάσετε τηνωραία ενέργεια που έχετε φτιάξει. Επομένως, παρότι θα αυξηθούν οι δουλειές σας,φροντίστε να διαθέτετε λίγο χρόνο απαραίτητο για να βρίσκετε τον εαυτό σας, τηναλήθεια σας και το κέντρο σας για να μπορείτε να κρατήσετε την ενέργειαισορροπημένα. Όσοι δεν είσαστε σ' αυτό το δρόμο, αλλά το φιλοσοφείτε,ετοιμαστείτε να πηδήξετε μέσα σ' αυτό το δρόμο, ετοιμαστείτε να το κάνετε μέσαστο 1ο εξάμηνο του 2007 κι όσοι το κωλυσιεργείτε τα τελευταία 2-3χρόνια, να ξέρετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αν δεν το κάνετε μόνοι σας, να τοκάνετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα υπάρχει χαρά κι έχετε μια στοιχειώδηαίσθηση ικανοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πηδήξετε μόνοι σας μέσα στο 1οεξάμηνο του 2007 θα σας σπρώξουμε και θα πηδήξετε - θέλοντας και μη - και δενθα σας είναι ευχάριστο. Θα σας σπρώξουμε είτε δημιουργώντας σας αδιέξοδαοικονομικά, είτε πήζοντάς σας στις δουλειές, είτε χαλώντας τη σχέση σας, είτεμε οποιονδήποτε άλλο τρόπο μας βρεθεί εύκαιρος και βολικός για να το κάνουμε.Όσοι δεν είσαστε σ' αυτή τη διαδικασία και σ' αυτή την εργασία, που είσαστε σεάσχετες εργασίες φαινομενικά, αλλά από εκεί που είσαστε κρατάτε κάποιεςενέργειες και γειώνετε έναν εαυτό διαφορετικό, διαφορετικής δόνησης από τουςυπόλοιπους, προσέξτε και να είστε alert (σε εγρήγορση) νακρατάτε την συχνότητά σας, τη δόνησή σας εκεί που εσείς ορίζετε γιατί ηδυνατότητα να επηρεάσετε γενικά το χώρο σας αυξάνεται κατακόρυφα, η δυνατότητανα αλλάξετε χώρο ώστε η επαφή σας να είναι με πολύ περισσότερους ανθρώπους απόόσους ήσασταν, αυξάνεται επίσης κατακόρυφα κι αυτό εξαρτάται κυρίως από τηνδική σας ικανότητα να κρατάτε τη δόνησή σας σταθερή και ανεβασμένη μέσα σ' έναπλήθος ανθρώπων που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα. Πολλοί μπορείτε να αισθανθείτεκι ας είσαστε σε άσχετες δουλειές ότι αυτό που κάνετε εκεί που το κάνετε, δεναρκεί. Μπορεί να γίνει πολύ έντονο το ότι πρέπει ν' απλώσετε ένα πόδι και νακάνετε και κάτι άλλο για να ισορροπείτε εσείς το οποίο θα σας βοηθάει νακρατάτε τη δόνησή σας και τότε θα ξέρετε ότι στην πραγματικότητα τι θα έχειγίνει, ότι το πνεύμα θα σας έχει κλείσει το μάτι πονηρά και θα σας λέει, άνοιξεκι ένα πόδι από την άλλη μεριά, μίλα καλύτερα με τις ενέργειες, μπες σε μιακαλύτερη ροή γιατί αυτό τελικά σε βοηθάει στο υπόλοιπο κομμάτι της ζωής σου, νακρατάς έναν εαυτό σε ευχαρίστηση, να κρατάς έναν εαυτό σε αισιοδοξία, να κρατάςέναν εαυτό σε θετική προσμονή και να μπορείς να επηρεάζεις θετικά πολλούςάλλους ανθρώπους. Εξάλλου, όσοι είναι σε πόστα τα οποία έχουν επαφή με τοκοινό, να ξέρουν ότι αυτό δεν γίνεται απλώς και μόνο για την επαφή με το κοινό,φαίνεται φυσικά ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση ενεργειών με το κοινό, αυτό τοκοινό μπορεί σιγά-σιγά να αποδειχθεί ότι είναι οι μελλοντικοί σας πελάτες.

Και περνάμε μετά την εργασία στις σχέσεις, στα αισθηματικά.

Αυτή η χρονιά που έρχεται για όσους κάνουν πνευματική εργασία - ξεκινάμε πάντα από αυτούς γιατί όπως και να είναι πρέπεινα τους χαϊδέψουμε λίγο τα αυτιά - θα βρεθούν μπροστά σε πολύ, πολύ σημαντικέςεπιλογές. Καθώς μιλάμε για μια χρονιά όπου η ενέργεια παύει να κινείται ασκόπωςκαι τυχαίως από σας, αλλά μιλάμε για μια χρονιά που κινείται πολύ σκόπιμα καισυνειδητά, όσες σχέσεις προσωπικές και σημαντικές, των φερομένων ως δασκάλωντου Φωτός και του Πνεύματος δεν στηρίζονται πραγματικά στη συχνότητα τηςαγάπης, αλλά π.χ. στη συχνότητα της εκμετάλλευσης, κάτι καθόλου ασυνήθιστο, θαδιαλυθούν. Όσες σχέσεις δεν στηρίζονται σε αληθινή επικοινωνία και σε αληθινόσεβασμό, θα τιναχτούν στον αέρα. Όσοι δάσκαλοι του Φωτός, μα όλοι οιπραγματικοί δάσκαλοι, αλλά δεν έχουν κάνει την κάθαρση που όφειλαν να κάνουνμέχρι τώρα, θα περάσουν πολύ ζόρικα, αλλά θα την κάνουν. Καλά είναι τα νέα,γιατί όλοι αυτοί οι οποίοι κάνουν την πνευματική δουλειά, είναι η ώρα πουοφείλουν να κοιτάξουν καλύτερα τον εαυτό τους και να κάνουν μια προσωπικήποιότητα στη ζωή τους για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό το έργο, αλλιώς θα βγουνέξω από την πόρτα. Πάμε παρακάτω.

Αυτοί οι οποίοι φλερτάρουν με το Πνεύμα και ενδιαφέρονται να μπουν σ' αυτό το δρόμο, στα αισθηματικά τους έχουν 2 σενάριαεναλλακτικά, είτε κάνουν την συνάντηση με το σύντροφό της ζωής τους και για νακρατήσουν την ενέργεια θα πρέπει να βρουν τη συχνότητα της αληθινής αγάπης καιτης αληθινής επικοινωνίας μέσα στον εαυτό τους ή θα γνωρίσουν κάποιο σύντροφο οοποίος θα τους βοηθήσει και θα τους στηρίξει να κάνουν τη μετάβαση για να μπουνσ' αυτό το δρόμο. Το αισθηματικό πεδίο του 2007, δεν είναι ένα στρωτό πεδίο,αλλά είναι ένα πεδίο μεγάλης αλήθειας. Η αλήθεια που έχει να κάνει με τα συναισθήματακαι με την αγάπη, δονείται πιο έντονα κι αυτό θα κάνει τις σχέσεις σας - αν δενέχουν ξεκαθαρίσει - να ξεκαθαρίσουν. Ίσως όχι με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αλλάπάντως να φτάσουν σε μια ολοκλήρωση, είτε είναι θετική, είτε αρνητικήολοκλήρωση. Όσοι λοιπόν σκεφτόσαστε και φλερτάρετε να κάνετε μια πνευματικήδουλειά, να ξέρετε ότι αυτοί οι οποίοι θα εμφανιστούν στο δρόμο σας μπορεί ναέχουν εμφανιστεί πρόσφατα στο δρόμο σας, έρχονται είτε γιατί αποτελούν πράγματιένα συμπλήρωμα και μια πολύ μεγάλη αμοιβαία υποστήριξη για τη διαδρομή, όπουεκεί πρέπει συνειδητά να κρατήσετε την αγάπη και την επικοινωνία είτε θα σαςβοηθήσουν να το κάνετε.

Οι υπόλοιποι αθώοι άνθρωποι. Για τους υπόλοιπους αθώους ανθρώπους, έχουμε να πούμε ότι το 2007 θα είναι ένα μεγάλοκόσκινο αγάπης. Όσοι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει σ' αυτό τον πλανήτη, θατο καταλάβουν. Κι επειδή έχουμε ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι αυτό που τους πονάειπιο πολύ είναι το αισθηματικό πεδίο, έχουμε συμφωνήσει όλοι μαζί, εσείς κιεμείς, να ταρακουνήσουμε το συναισθηματικό πεδίο. Αυτό σημαίνει να ανεβάσουμελίγο τη δόνηση του συναισθηματικού πεδίου οπότε οι συναισθηματικές σας σχέσειςνα μην έχουν πολύ χώρο για ψέματα, να μην έχουν πολύ χώρο για προσχήματα, ναμην έχουν πολύ χώρο για απιστίες, να μην έχουν πολύ χώρο για δήθεν. Έτσι λοιπόντο 2007 από άποψη αγάπης, κηρύσσεται ένα έτος στο οποίο δίδαξαν  την πραγματική έννοια της αγάπης στις καρδιέςτων ανθρώπων. Όσοι πραγματικά ψάχνουν για αγάπη, όσοι πραγματικά θέλετε να νοιώθετεαγάπη, ήρθε η ώρα.

Επόμενος τομέας. Υγεία.

Για την υγεία, καθώς οφείλεται στη συναισθηματική σας ενέργεια, η δόνηση των συναισθηματικών πεδίων ανεβαίνει, τασώματά σας θ' αρχίσουν να νοιώθουν την ανάγκη να δείξουν περισσότερο σεβασμόστον εαυτό τους. Το 2007 θα δώσει κίνητρο και έναυσμα, ιδιαίτερα σε όσουςκάνουν πνευματική εργασία, να μπουν σε μια αποτοξίνωση των σωματικών ενεργειών,όχι σαν μια κίνηση αποτοξινωτική όσο σαν μια κίνηση σεβασμού προς την ενέργειάτους και προς την πνευματική ενέργεια η οποία κινείται μέσα από αυτούς, από τοσώμα τους. Όσοι δεν κάνουν πνευματική εργασία αλλά εντούτοις αγαπάνε το πνεύμακαι αγαπάτε τη ζωή ή όσοι είσαστε ανύποπτοι και αθώοι άνθρωποι που περπατάτε σ'αυτό το πεζοδρόμιο, το 2007 θα φέρει κάποιες δυσφορίες στην υγεία σας, ειδικάστις αρθρώσεις, ειδικότερα στα στομάχια και σε μερικούς στα αναπνευστικά. Ολόγος είναι ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί περισσότερη ευελιξία, περισσότεροςχώρος για τον πνευματικό εαυτό - κατ' εξοχή οι στομαχόπονοί σας - καιπερισσότερη καθαρή ενέργεια από την καρδιά να κινείται. Τα συμπτώματα ταακούσατε. Εάν ακούσετε για ανθρώπους οι οποίοι έχουν, αρχίζουν να εμφανίζουντέτοια συμπτώματα, να ξέρετε ότι δεν έχουν κάτι πραγματικά σωματικό, ότι τοζήτημα είναι ψυχικό, είναι πνευματικό, είναι ενεργειακό κι επομένως κι εσείς οιίδιοι, όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείξετε από πριν μια μεγαλύτερηευαισθησία στα συγκεκριμένα τμήματα ώστε να διευκολύνετε την κίνηση όλης αυτήςτης καταιγίδας της ενέργειας η οποία έχει έρθει πριν από αρκετό καιρό στονπλανήτη. Όσοι θέλετε να δείτε το θηλυκό εαυτό να κινείται, ο θηλυκός εαυτός θακινείται θετικά. Ο θηλυκός εαυτός είναι πολύ πιο αυθόρμητος, ο θηλυκός εαυτόςείναι πολύ πιο ευαίσθητος, ο θηλυκός εαυτός χρειάζεται να μιλάει ίσως όχι μετην ταχύτητα της Χαριτίνης, αλλά πάντως χρειάζεται να μιλάει, χρειάζεται ναχορεύει, χρειάζεται και να παίζει. Αυτός ο εαυτός χρειάζεται σεβασμό, αυτός οεαυτός χρειάζεται και χώρο για να είναι η υγεία σας καλά, φροντίστε ναικανοποιήσετε τις ανάγκες του ίδιου σας του εαυτού, για να μην εμφανιστούν οιίδιες ανάγκες. Φροντίστε να προβλέψετε και να προλάβετε. Ακολουθούμε το ρητόπου λέει: Κάπως λέει ένα ρητό ότι είναι καλύτερο να προλαβαίνεις παρά ναθεραπεύεις.

Και από την υγεία, υπάρχει μια έκρηξη εδώ στα πνευμόνια, απλώς σας την αναφέρω. Περνάμε στα χρήματα.

Ποιος νοιάζεται για τα χρήματα όταν όλα τα άλλα είναι ωραία στη ζωή, θα μπορούσαμε να σας πούμε, αλλά αυτό δεν σαςεκφράζει ιδιαίτερα. Εντούτοις αυτός είναι μια αλήθεια. Γιατί ποιος χρειάζεταιαγαπητοί μας φίλοι τα χρήματα, αν είναι ευτυχισμένος, αν οι δουλειές του πάνεκαλά, αν μπορεί να βοηθάει πολλούς ανθρώπους, αν μπορεί να βλέπει ότι έχει τηνικανότητα να δημιουργεί χαρά, ότι έχει την δυνατότητα να φέρει περισσότερο φως,ότι ο ίδιος είναι χαρούμενος, ότι ο ίδιος έχει υψηλή δόνηση κι ότι όλα στη ζωήτου πάνε καλά και δεν χρειάζεται τα χρήματα αυτός ο άνθρωπος, αυτοί οιάνθρωποι, όχι γιατί δεν τα χρειάζονται, γιατί τα χρήματα τους βρίσκουν και μόνατους, όταν εκείνοι είναι έτσι. Όταν εκείνοι λοιπόν ζουν σε μια ενοποιημένηδόνηση, ζουν σε μια δημιουργική δόνηση, ζουν σε μια δόνηση που έχει ξεχάσει τηνανάγκη, αλλά βρίσκεται μέσα στη χαρά της εμπειρίας, στη χαρά της προσφοράς, στηχαρά της δημιουργίας, τότε μην στεναχωριέστε καθόλου γιατί τα χρήματα θαχτυπάνε σε σας την πόρτα για να μπουν μέσα. Όσοι έχετε αμφιβολίες γι' αυτό πουμόλις ακούσατε, θα σας ζητήσουμε το 2007 να κάνετε ένα μικρό πείραμα. Για έναμήνα στις ζωές σας θα σας ζητήσουμε να κρατήσετε συνειδητά τη δόνηση τηςχαρούμενης προσμονής μόνο χαρούμενων πραγμάτων. Κι ακόμα κι αν ο ουρανός πέφτειστο κεφάλι σας εσείς να μην πτοηθείτε και να συνεχίσετε να χαμογελάτε σαν ναμην έγινε απολύτως τίποτα, βέβαιοι ότι εσείς κάνετε πολύ καλά που προσμονείτεμε τέτοια χαρά τα πράγματα να έρθουν στη ζωή μας και θυμηθείτε μας όταν στοτέλος του μηνός το πορτοφόλι σας θα έχει πολύ περισσότερα χρήματα απ' ότι είχεστην αρχή. Έτσι τουλάχιστον προς τα οικονομικά δεν βλέπουμε κανέναν σας νααισθανθεί ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς αν κάποιος ο ίδιος θέλει να καταδικάσει τονεαυτό του σε μια φτώχεια, σε στέρημα, σε ένδυα. Το Σύμπαν είναι εδώ, το Σύμπανέχει φέρει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας για σας, το Σύμπαν σας στηρίζει καιτο Σύμπαν σας αγαπά τόσο πολύ που δεν θα σας επιβάλει ούτε καν την υλικήαφθονία.

Οι Εργάτες του Φωτός αυτή την χρονιά οφείλουν ν' ακολουθήσουν με πολύ σεβασμό και με μεγάλη θα λέγαμε σοβαρότητα τιςπαρορμήσεις και τις παροτρύνσεις τους. Δεν εννοούν να γίνουμε παρορμητικοί κιότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι να το κάνουμε, διότι μάλλον τότε θα βρεθούμε σεένα κυκεώνα από πράγματα και δεν θα ξέρουμε τελικά τι να κάνουμε. Εννοούμε αυτάτα οποία ήδη οι περισσότεροι έχετε νοιώσει σαν παροτρύνσεις και συνεχίζουν, ότιπρέπει να τα ακούσετε και με συνέπεια να τα εφαρμόσετε.

Όσοι κάνουν πνευματική δουλειά έχουν να περιμένουν μια χρονιά όπου θα συμβεί κατακόρυφα η αφθονία των υλικών απολαβών,εφόσον βέβαια και οι ίδιοι να συμφωνούν να δουλέψουν. Οι εποχές όπου οιασχολούμενοι με το πνεύμα για χρόνια πέρασαν από ελλείμματα και από ένδυα έχουνλήξει, καθώς έχει λήξει και  η χρονικήπερίοδος της προετοιμασίας. Το άνοιγμα της υλοποίησης της υλικής σας αφθονίαςσυνδέεται με τη σκόπιμη και συνειδητή χρήση της ενέργειας, με τη σκόπιμη καισυνειδητή κίνηση της συνειδητότητάς σας και όλα όσα πρόκειται να σας χαρίσει.

Αφήσαμε κανέναν τομέα απ' έξω; Τους ωροσκόπους.

Οι ωροσκόποι. Έχουμε να πούμε κάτι για τους ωροσκόπους. Ότι και να μας φέρετε στο τραπέζι, εμείς θα έχουμε κάτι να πούμε.

Για τους ωροσκόπους σας έχουμε να πούμε τα εξής. Ότι τόσα χρόνια σας λέμε ότι από ένα σημείο της ζωής σας ο ωροσκόπος σαςθα σας επηρεάσει πιο πολύ απ' ότι σας επηρεάζει το ίδιο σας το ζώδιο. Εμείςέχουμε κάποια ένσταση γι' αυτό, γιατί βλέπετε, καθώς οι ενέργειες αλλάζουν, οιενέργειες αντιστρέφονται. Ας πούμε ότι ενώ ο πλανήτης έπρεπε να γεράσει, οπλανήτης ξανανιώνει. Αυτό κάνει και τις αστρολογικές προβλέψεις να αλλάζουν κιενώ εσείς νομίζετε ότι είναι ο ωροσκόπος σας αυτός που κινείται, εμείς θα σαςπούμε ότι σιγά-σιγά πρέπει να αναζητήσετε και ν' αρχίσετε να κοιτάτε και τοαρχικό σας ζώδιο. Κάποιοι πολύ ενορατικοί αστρολόγοι το έχουν καταλάβει αυτό.Ότι κάτι αλλάζει σ' αυτή την ισορροπία των ενεργειών, κάτι περίεργο συμβαίνει,μια περίεργη στροφή που ενώ όλη η παράδοση κι όλες οι διδασκαλίες και όλη ηέρευνα, δείχνει τον ωροσκόπο, εκείνοι βλέπουν ότι κάτι δεν κολλάει σ' αυτό. Δενθα πούμε ότι αυτό το είδος αφθονεί ακόμα στον πλανήτη, εντούτοις είναι εκείνοιοι οποίοι θα αρχίσουν να μιλάνε για έναν άλλο τρόπο ερμηνείας αυτών τωνδεδομένων, καθώς το DNA του πλανήτηαλλάζει, το DNA το δικό σας αλλάζει, το DNAόλου του Γαλαξία στον οποίο ζείτε αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ο τρόποςπου ερμηνεύατε τους αστρολογικούς σας χάρτες αλλάζει. Και αυτό σημαίνει ότι οωροσκόπος δεν είναι πια το κρίσιμο στοιχείο για σας πάνω στον πλανήτη. Οωροσκόπος ήταν μια ενέργεια η οποία αφομοιώθηκε, για κάποιους είναι νααφομοιωθεί και η οποία επιστρέφει και εκείνη στην αρχική της πηγή, στο αρχικόσας ζώδιο αφομοιωμένη για να ολοκληρώσει την αρχική ενέργεια. Όταν ερχόσαστανστον πλανήτη γεννημένοι με ένα ζώδιο και κρίνατε με τις ενέργειες τουωροσκόπου, βρισκόσασταν σε ζωές όπου κλείνατε αφήνοντας τα καρμικά σαςυπόλοιπα, αφήνοντας κάποιες ενέργειες ανολοκλήρωτες όπου δεν ήσασταν συνειδητοίδημιουργοί, ήσασταν ασυνείδητοι δημιουργοί. Και φυσικά αυτή ήταν η διαδικασίαπου έλεγε, θα ξεκινήσω από εδώ για να καταλήξω εκεί και από εκεί θα πιάσω τηνσυνέχεια την επόμενη ζωή. Τώρα όμως αυτό δεν ισχύει. Όσοι έχουν έρθει ναολοκληρώσουν την ένωση του ανθρώπινου με τον πνευματικό τους εαυτό και ναβιώσουν την ισορροπία και τη φώτιση μέσα στο σώμα τους, θα κλείσουν τον κύκλοκάτω από τις αστρολογικές επιρροές του ζωδίου στο οποίο γεννήθηκαν αφού έχουνολοκληρώσει τον ωροσκόπο τους.

Άλλο θέμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εφόσον θα συμβεί αυτό κι εφόσον το DNA μας αλλάζει, μπορούν να μας πουν 2 λόγια για τησωματική μας κατάσταση σε λίγο καιρό; Πως θα προχωρήσουμε; Νομίζω ότι δενγίνεται να είμαστε όπως και πριν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ' αρχήν η ερώτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί αφορά τον υλικό σας φορέα, αφορά το σανκριστικό σύνολοευφυΐας που ονομάζεται σώμα, βιολογικό σώμα. Και φυσικά εφόσον αλλάζουν οιενέργειες οι πνευματικές που ρέουν μέσα στο σώμα, στον υλικό φορέα, αλλάζει οίδιος ο υλικός φορέας. Οι συμπληρωματικές ενέργειες βέβαια υπήρχαν μέσα σ' αυτότο σώμα. Η αφύπνιση λοιπόν του DNA ακολουθεί το ρυθμότης αφομοίωσης αυτής της ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα καθέναςμεμονωμένα αφομοιώνει μέρη της πνευματικής του ενέργειας, τόσο πιο γρήγορα οιμνήμες και οι ικανότητες του DNA ενεργοποιούνται.Αυτό για το κάθε άτομο ακολουθεί το δικό του, ατομικό και μοναδικό ρυθμό. Αυτόβέβαια σημαίνει κάτι συνολικά για τη βιολογία. Κατ' αρχήν σημαίνει ότι απόσήμερα και πέρα θα πρέπει να αναπτύξετε συνειδητή σχέση  και με το σώμα σας. Καλείστε να αναπτύξετεσυνειδητή επαφή με τα όργανά σας, καλείστε να αναπτύξετε σκόπιμη και συνειδητήχρήση της συνειδητότητάς σας για το σώμα σας. Καλείστε να συνειδητοποιήσετε ότιτο σώμα σας κινείται με βάση τη δική σας ενέργεια, με βάση τη δική σαςσυνειδητότητα και εσείς με βάση αυτήν. Καλείστε να συνειδητοποιήσετε ότι τοσώμα σας είναι ο τοίχος σας, ο τοίχος του σπιτιού σας ακριβώς έξω από τοσκαλοπάτι το κεφαλόσκαλο και το τι σέρνεται εκεί έχει να κάνει με τη διάθεσήσας και το τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σας. Δεν έχει να κάνει με κάτι πουφαίνεται έξω από το σπίτι σας. Αν κοιτάτε το σώμα σας και σας φαίνεται άσχημο ήπαραμελημένο, αυτό σημαίνει ότι η συνειδητότητά σας πρέπει να κινηθεί λίγο πιοέντονα στο να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αυτό το σώμα δεν μπορείτε να κρατήσετετις ενέργειες τις πνευματικές οι οποίες σας έχουν σε ισορροπία. Η αφύπνιση του DNA έχει να κάνει με την αφύπνιση της αξίας του σώματος.Έχει να κάνει με μια αφύπνιση της κίνησης των οργάνων, το οποίο σημαίνει ότιλίγο πολύ όλοι πρέπει να μάθετε περισσότερα πράγματα για την ανθρώπινηφυσιολογία, ουτοσώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε τις αλλαγές που συμβαίνουν σ'αυτήν. Καθώς υπάρχουν όργανα τα οποία με την αλλαγή της δόνησης αρχίζουν ν'αλλάζουν λειτουργία. Για παράδειγμα, καθώς η καρδιά της ανθρωπότητας, η μεγάληπλειοψηφία είχε συνηθίσει να δονείται, να μάχεται σ' ένα ρυθμό από απελπισίαμέχρι και δυσφορία. Αυτή η καρδιά έχει μάθει να λειτουργεί μέσα σε ένασυγκεκριμένο δονητικό χώρο, μέσα σε ένα συγκεκριμένο δονητικό πεδίο όπουυπάρχουν δυσφορίες, στεναχώριες και απελπισία. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορεί νασυμβεί σε μια ενέργεια η οποία κινείται σκόπιμα, αποφασίζει ότι θα πάψει πια ναξεχνιέται μέσα στα φαινόμενα, σ' αυτά που φαίνονται, δυσοίωνα, δυσάρεστα κ.λ.π.και ότι κι αν συμβαίνει σ' αυτό τον κόσμο εκείνη θα ζει με χαρά και πληρότητα.Εκείνη θα ζει με σοφία, εκείνη θα ζει φέρνοντας εδώ ωραίες δονήσεις και ωραίαπράγματα. Αυτό που συμβαίνει μέσα σας όταν αλλάζουν οι δονήσεις, είναι πολύ πιομεγάλο απ' ότι μπορείτε να φανταστείτε, καθώς αυτό αλλάζει τους παλμούς σας,αλλάζει τους καρδιακούς παλμούς, αλλάζει η ροή του οξυγόνου, αλλάζει τιςποσοστώσεις του οξυγόνου που ρέει μέσα στο σώμα σας, αλλάζει την υφή, την δομήτην εσωτερική και σύνθεση των οστών σας, αλλάζει τον χώρο και το εύρος πουέχουν τα όργανά σας. Π.χ. ένα στομάχι το οποίο υπήρχε σε ένα σώμα το οποίοείναι χαρούμενο, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, χρειάζεται όμως να είναιμεγάλο όταν κατοικεί μέσα σ' ένα σώμα που είναι πολύ-πολύ στρεσαρισμένο, τοοποίο σημαίνει ότι στεναχωριέται, το οποίο σημαίνει να έχει προβλήματα, τοοποίο σημαίνει να έχει αδιέξοδα γιατί τότε θα πρέπει να έχει πολύ χώρο για όλααυτά. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες εποχές που έρχονται, στα επόμενα χρόνια,τα στομάχια σας θα μικρύνουν, τα έντερά σας θα λεπτύνουν, οι παλμοί σας θααλλάξουν, η καρδιά σας θα πάρει μια λίγο διαφορετική εξωτερική μορφή από ότιέχει τώρα, καθώς μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να πεταρίζει μια καρδιάπου είναι χαρούμενη. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της βιολογίας σας πουεπηρεάζεται είναι οι ορμόνες και οι αδένες σας. Μην νομίζετε ότι η ενέργεια του2007 που δουλεύει τόσο επιμελώς με την υγεία σας, δουλεύει χωρίς σκοπό καιμακροπρόθεσμο στόχο. Ο λόγος που όσοι μπαίνουν σε ψηλότερες δονήσεις καλούνταινα σεβαστούν το σώμα τους για να κάνουν καλά την πνευματική τους δουλειά κιόσοι φλερτάρουν με τον πνευματικό κόσμο καλούνται κι εκείνοι να το κάνουν,είναι γιατί σιγά-σιγά πρέπει να διευκολύνετε την αλλαγή των ίδιων των οργάνων,πρέπει να διευκολύνετε και τους αδένες σας, πρέπει να διευκολύνετε και τιςορμόνες σας. Θα σας πούμε ότι ο μεγαλύτερος φορέας αλλαγής μέσα στο σώμα σαςείναι τα υγρά στοιχεία, δεν είναι τα στερεά. Μέσα από τα υγρά στοιχεία και τηνκίνησή τους και δεν είναι μόνο με νερό, γίνονται, μεταφέρονται όλες αυτές οιαλλαγές και ναι μεν τα κύτταρα γνωρίζουν και ναι μεν τα κύτταρα θυμούνται τηδόνηση της χαράς, αλλά κάποιος πρέπει να πάει και να τους πει: «Τώρα είναι ηώρα, το θυμόσαστε, άντε κάντε το». Αυτό το κάνουν τα διάφορα υγρά ή ταημίρρευστα μέσα στο σώμα σας. Αυτά είναι που βάζουν μπρος στις διαδικασίες,αυτά είναι που ρυθμίζουν την ταχύτητα των διαδικασιών και που το υπόλοιπο σύνολοσαν μια πολύ ωραία ορχήστρα θα έχει αρχίσει να χορεύει.

Μπορεί να εμφανιστούν δερματικές ευαισθησίες σε πάρα πολλούς, σε ανθρώπους που δεν είχαν. Όσοι το έχουν, όσοιεμφανίζουν στο δέρμα τους τέτοιες δυσανεξίες, πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνεκαλύτερα τη διατροφή τους, να αρχίσουν να σκαλίζουν περισσότερο το σωματικόμέρος του εαυτού τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στηχημεία τους. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εντρυφήσει μέσα στουςκωδικούς της βιολογίας, είναι πολλοί που είναι ομοιοπαθητικοί, είναι πολλοί πουείναι βοτανολόγοι, είναι πολλοί οι οποίοι έχουν τελειώσει βιολόγοι αλλάασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό, οι οποίοι είναι ήδη έτοιμοι καιπεριμένουν να σας διευκολύνουν στο να αποκωδικοποιήσετε το σώμα σας, ναγνωρίσετε το σώμα σας και να βρείτε μεμονωμένα και ατομικά αυτά που σαςταιριάζουν. Το σώμα σας γίνεται για ένα διάστημα κάτι σαν ένα δοχείο στο οποίοπειραματίζεστε για να το γνωρίζετε. Βάζετε κάτι μέσα και βλέπετε τι γίνεται,βλέπετε μετά από μια ή δύο μέρες αν λειτουργεί καλά ή αν πάει καλύτερα καισιγά-σιγά σας διδάσκει και σας λέει τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε, αυτάπου του ταιριάζουν, αλλά είναι και πολλοί οι οποίοι θα χρειαστούν και μιαπεραιτέρω βοήθεια για να βρουν την άκρη.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να μιλήσουμε λίγο για τη σπονδυλική σας στήλη. Γιατί μιλήσαμε για όλα τα όργανα,αλλά όχι για τη σπονδυλική στήλη. Πολλοί μπορεί να έχετε πρόβλημα ήδη, στηνκίνησή τους, στα πιασίματά τους και πολλοί μπορεί να νοιώθετε ήδη σεδιαφορετικές στιγμές, μέρες, δυσφορία με τα κόκαλα της πλάτης και συγκεκριμέναμε την σπονδυλική σας στήλη. Η σπονδυλική σας στήλη είναι το όργανο που αλλάζειπιο πολύ από όλα τα άλλα. Οι αποστάσεις των σπονδύλων διαφοροποιούνται και οιχόνδροι οι οποίοι υπάρχουν ανάμεσά τους επίσης. Κάποιοι θα ψηλώσετε, κάποιοι θαμείνετε στάσιμοι. Εντούτοις θα χαρούμε να δούμε ότι όλοι ψηλώνετε, γιατί έχετεπλέον τη δυνατότητα. Τι σημαίνει όμως οι χόνδροι αλλάζουν; Και τι σημαίνει ησπονδυλική στήλη αλλάζει;

Αυτό σημαίνει ότι σιγά-σιγά μεταλλάσσεστε και τα κόκαλα ενώ γίνονται πιο δυνατά, ταυτόχρονα, αποκτούν μια μεγαλύτερηελαστικότητα ή αν θέλετε ανοχή και αντοχή σε κινήσεις και σε παιχνίδι. Μπορείνα ανακαλύψετε άτομα σαν το Γιώργο παρεμπιπτόντως, τα οποία όλη τους τη ζωήμπορεί να θεωρούν τον εαυτό τους πολύ δύσκολο στο να καμπυλώνουν και να γίνειμια Κομανέτσι ζωντανή, και να τρίβει τα μάτια του απορώντας με το πώς συνέβηαυτό. Αυτό βεβαίως συμβαίνει γιατί είναι μέσα από αυτό το όργανο που παίρνετεκαι που μεταφέρεται μέσα από σας, τις δονήσεις μιας υψηλότερης επίγνωσης μιαςνέας πραγματικότητας. Οι σπονδυλικές σας στήλες επίσης θα αλλάξουν ήχο. Νέοιήχοι και νέοι τόνοι έχουν αντιληφθεί από εκείνους οι οποίοι ασχολούνται μεαυτό. Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ασχολούνται μ' αυτό και οι οποίοι φυσικά θα τοπουν σε κάποιους άλλους οι οποίοι ασχολούνται με χρώματα και μ' αυτές τιςδονήσεις και οι οποίοι φυσικά με τη σειρά τους θα ψάξουν να βρουν τι γίνεται μεαυτούς τους νέους ήχους και τα χρώματα που παράγουν, αν παράγουν χρώματα καιποια είναι αυτά. Και εκείνοι θα το πουν σε κάποιους οι οποίοι ασχολούνται με ταανθοϊάματα και με προϊόντα της φύσης, όπου θα τους μιλήσουν για κάποιακαινούργια χρώματα, για κάποιους καινούργιους ήχους οι οποίοι δονούνται πάνωστη σπονδυλική στήλη και οι οποίοι με τη σειρά τους θα αρχίσουν να ψάχνουν ναβρουν, ποια είναι αυτά τα στοιχεία της Γης, τα οποία έχουν μια τέτοια δόνηση κιαν είναι γνωστά ή είναι καινούργια. «Καινούργια;» ρωτάτε αμέσως και απαντάμε,καινούργια. Αυτά που δεν υπήρχαν, άνοιξαν αυλαία. Όχι ότι δεν ήταν εκεί, αλλάδεν ήταν για σας ακόμα. Όχι ότι δεν φύτρωναν, φύτρωναν, αλλά δεν μπορούσαμε νατα δούμε. Ήταν εκεί όλη την ώρα και κάτι τα φρόντιζε κι έρχεται σιγά-σιγά η ώραπου αρχίσαμε να τα βλέπουμε. Καινούργια μεν αλλά και παλιά, ταυτόχρονα.

Κάτι θα θέλαμε να σας προτείνουμε σαν διευκόλυνση σ' αυτή τη διαδικασία όλη, είναι οι ήχοι και οι τόνοι. Ξέρουμε πολύκαλά ότι είσαστε πολύ διστακτικοί και ντροπαλοί στο να μουγκρίσετε. Κι ότανμουγκρίζετε δεν νοιώθετε καθόλου ευπρεπείς. Σήμερα λοιπόν εμείς οφείλουμε νασας πούμε ότι όλα αυτά που γίνονται με το σώμα σας κι όλες αυτές οι τρομερές,εκπληκτικές, υπέροχες αλλαγές, όλες θα γίνουν πολύ πιο εύκολα αν εσείς πάψετενα ντρέπεστε να μουγκρίζετε. Άσε που αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να είναιαναιδής κι αρχίσετε να μουγκρίζετε μόνοι σας στην μπανιέρα κι όχι να τραγουδάτεαπλώς, μπορεί σιγά-σιγά - επειδή παίρνετε θάρρος εύκολα - να ανακαλύψετε ότιαυτό το μουγκρητό αλλάζει και πάλι σιγά-σιγά μουγκρητό. Αλλά γίνεται ένας τόνοςή μια μελωδία περίεργη, ασυνήθιστη, η οποία όμως έχει τόνο όταν κάνετε μπάνιοκαι μουγκρίζετε, κάνει πάρα πολύ ωραία πράγματα μέσα στο δικό σας σώμα. Κι ενώστην αρχή ακούγεται πολύ άχαρη και βαριά και άκομψη αυτή η συμφωνία ή ο ήχος,σιγά-σιγά, γλυκά-γλυκά αλλάζει και αλλάζει και αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώςεσείς παύετε να το πολεμάτε, καθώς εσείς αφήνετε το βρυχηθμό να βγει καιπαίρνει μια τελείως άλλη μορφή. Και πιθανόν να γίνει αυτό που πάντα ψάχνατε. Οθεραπευτικός σας τόνος. Το γλυκό θεραπευτικό σας μούγκρισμα, που δεν είναιακριβώς μούγκρισμα, αλλά είναι ήχοι από τους χώρους του βυθού και της θάλασσας,ήχοι από κοράλλια και όστρακα, οι οποίοι στην αρχή παραλαμβάνονται από σαςαρνητικά γιατί είναι πολύ επώδυνοι, γιατί είναι πολύ βαθύς, γιατί κινούν το πιομεγάλο βάθος που ζητάει το υγρό σας και είναι ακριβώς αυτοί οι ήχοι οι οποίοιείναι θεραπεία του σώματός σας. Κι εδώ φυσικά θα περιμένετε να πούμε ότιξεχάσατε ότι το σώμα σας είναι νερό.

Επομένως έχετε κάθε λόγο για να είσαστε χαρούμενοι, έχετε κάθε λόγο για να είσαστε ευχαριστημένοι, όχι γιατί έχετε ήδηαυτή τη στιγμή λύσει όλα σας τα προβλήματα ή όλα σας τα ελλείμματα, αλλά γιατίυπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από όντα διαφορετικών μορφών, συχνοτήτων,δονήσεων, ικανοτήτων που δουλεύει για σας, που δουλεύει για χάρη σας, πουδουλεύει και είναι με το μέρος σας, που θέλει να τα κάνει όλα όσο γίνεται πιοεύκολα χωρίς όμως να αναιρέσει τη δική σας δημιουργική διαδικασία, τιμώνταςεσάς, τιμώντας όλες τις ικανότητές σας. Υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος γύρω σαςκαι κάτω σας, ο οποίος δουλεύει για σας, δουλεύει για να τα κάνει πιο εύκολακαι περιμένει εσείς απλά να κάνετε αυτή τη συνειδητή και σκόπιμη εφαρμογή τηςσκέψης σας και των συναισθημάτων σας. Δεν ζητάει τίποτα άλλο από εσάς.Εργάζεται συνέχεια, δεν κοιμάται όπως εσείς, εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο,εργάζεται όλο το χρόνο, δεν έχει ποτέ αργία και όλος αυτός ο κόσμος και όλοιαυτοί οι οδηγοί και όλοι αυτοί οι δάσκαλοι και όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι,γιατί στην αρχή μαθητευόμενοι μας βοηθάνε των δασκάλων, δουλεύει για σας καιδουλεύει με χαρά και δουλεύει με πάθος και δουλεύει με μεράκι και δουλεύει μεόραμα να σας δει να κάνετε συνειδητή και σκόπιμη χρήση της δικής σαςσυνειδητότητας. Δεν έχετε πια κανένα λόγο και δεν πρόκειται να σαςδικαιολογήσει κανένας, εάν συνεχίσετε να νοιώθετε παραπονεμένοι κι αδικημένοι.Υπάρχει πολλή αγάπη για σας, τόσο πολλή αγάπη που δεν πρέπει πια να συνεχίζετενα εμμένετε στο νοιώθετε αδικημένοι και παραμελημένοι. Υπάρχουν αμέτρητα όνταπου δουλεύουν ακόμα και για το σώμα σας. Υπάρχουν στρατιές, ομάδες ολόκληρεςεπιστημόνων συμπαντικών που δουλεύουν για τα δικτυώματα της Γης και για τα όντατης Γης. Υπάρχουν αμέτρητοι επιστήμονες, ασυνήθιστοι μεν για τη Γη αλλάσυνηθισμένοι για το Σύμπαν, που δουλεύουν με τη βιολογία σας, που δουλεύουν μετα αιθερικά σας σώματα, που δουλεύουν με το αιθερικό σώμα του συλλογικού τηςανθρωπότητας, που δουλεύουν με το συναισθηματικό του συλλογικού τηςανθρωπότητας. Υπάρχουν τόσοι μα τόσοι που δουλεύουν για σας, που είναι ώρα ναβγείτε από την ψευδαίσθηση της εγκατάλειψης και της παραμέλησης. Είναι ώρα νααισθανθείτε αυτό το μεγαλειώδη κόσμο ο οποίος δουλεύει μαζί σας και με το μέροςσας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει εσάς στη δική σας δημιουργικήδιαδικασία. Δεν είστε ο τελευταίος κρίκος μιας μεγαλειώδους αλυσίδας απόαρχαγγέλους, δασκάλους και οδηγούς. Είστε ο κρίσιμος κρίκος μιας αλυσίδας απόαρχαγγέλους, δασκάλους και οδηγούς, από κόσμους χαμηλότερης δόνησης και κόσμουςυψηλότερης δόνησης. Και είστε ο κρίσιμος κρίκος της αλυσίδας, είστε εκείνος οκρίκος που έπεσε ο κύβος συνειδητά να αποφασίσει πως θα δέσει την αλυσίδα. Αννομίζετε ότι αυτό είναι μικρό πράγμα, σας λέμε μόνο ότι αυτό έχει να κάνει μεόλη τη δομή όλων των κόσμων. Γιατί αν η μεσαία αλυσίδα της ζωής, ο μεσαίοςκρίκος της αλυσίδας, είναι αυτός που δίνει τον τόνο, αυτό σημαίνει ότι όλοι οιυπόλοιποι κρίκοι χορεύουν στο δικό του ρυθμό. Δεν είσαστε οι τελευταίοι κρίκοικαι δεν έχετε και κανένα λόγο πια, να εμμένετε στην ψευδαίσθηση ότι είστε.Είναι η ώρα να αναλάβετε την ενέργεια της πραγματικής σας υπόστασης καιευθύνης. Είναι η ώρα να αναλάβετε συνειδητά τη δημιουργική σας ενέργεια, δενμπορείτε να την πετάτε δεξιά και αριστερά πια. Βλέπετε έχετε κάνει πολλάμαθήματα, όπως έχετε διδαχθεί πολλά πράγματα και δεν μπορεί πια, οι απουσίεςαπό τη συνειδητή δημιουργία να είναι δικαιολογίες. Αν υπάρχουν απουσίες από τησυνειδητή δημιουργία θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή δικαιολογία.

Και παρόλο που αυτό μάλλον σας ακούγεται πολύ ευχάριστο, εμείς θα σας πούμε ότι είναι ότι καλύτερο έχετε σκεφτεί ποτέ,έχετε ονειρευτεί ποτέ, γιατί είναι αυτό που σας κάνει να αισθανθείτε και νασυνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ένα τυχαίο συμβάν της δημιουργίας. Είναι αυτόπου σας φέρνει στην ενέργεια για να δείτε και να διαπιστώσετε ότι δεν είστε έναοποιοδήποτε ζωντανό ον μέσα στη δημιουργία. Είναι αυτό που σας φέρνει σ' εκείνοακριβώς το σημείο που περισσότερο απ' όλα ποθούσατε. Να συνειδητοποιήσετε καινα αισθανθείτε το μαγικό, εξαιρετικό και μεγαλειώδη ρόλο που διαδραματίζεταιμέσα στη δημιουργική αλυσίδα του Σύμπαντος. Και είναι αυτό το οποίο θέλετε οιπιο πολλοί αλλά και αυτό το οποίο φοβάστε.

Εντούτοις όπως είπαμε, ο κάδος για το φόβο έχει κλείσει. Δεν έχει κι άλλο χώρο. Είναι ώρα λοιπόν, παρότι μπορεί να φοβάστενα κάνετε το βήμα. Να δημιουργήσετε συνειδητά τις ζωές σας και τη ζωή αυτού τουπλανήτη. Ελπίζουμε ότι δεν πιστεύατε από τότε που ξεκίνησαν αυτές οιεπικοινωνίες ότι όλες αυτές οι πληροφορίες ερχόντουσαν για να λειτουργήσουνερήμην σας. Ελπίζουμε ότι κάπου το ξέρατε ότι όλες αυτές οι πληροφορίεςερχόντουσαν για να συνειδητοποιήσετε κι εσείς, ότι μπορείτε να κινείτε τησυνειδητότητά σας κατά βούληση δημιουργώντας σκόπιμα δημιουργήματα. Έχονταςεπιλέξει πια το τι θέλετε να δημιουργήσετε και αυτή η ζωή που πολλοίαναρωτιούνται γιατί έχει περάσει από τέτοια βάσανα, ενώ έχετε βρει την αλήθειακαι την άκρη του νήματος, είναι γιατί έπρεπε να έχετε μάθει, να έχετε θυμηθείπολύ καλά το τι μπορείτε να δημιουργείτε όταν δεν είσαστε συνειδητοί. Καιείδατε ότι όταν δεν είσαστε συνειδητοί και αφήνετε τον εαυτό σας, δημιουργείτεθλίψη, δημιουργείτε λύπη, δημιουργείτε απογοητεύσεις και δημιουργείτεπροβλήματα. Αυτός ήταν ο λόγος που χρειαζόσασταν τον χρόνο. Γιατί τώρα ξέρετετι είναι αυτό που δεν θέλετε να δημιουργήσετε και ποιο και τι είναι αυτό πουθέλετε να δημιουργήσετε. Τίποτα δεν το ζήσατε κατά λάθος, τίποτα δεν το ζήσατεπλεονασμοδικά. Δεν υπάρχει κάτι που περισσεύει από τη ζωή σας, αλλά ούτε καικάτι που λείπει. Όλα όσα έπρεπε να έχετε σαν εμπόδια, τα έχετε πάρει μαζί σας.

Αποφασίστε να κρατήσετε τη συχνότητα της συνειδητής δημιουργίας, δημιουργώντας συνειδητά χαρά, ευτυχία, υγεία (σωματικήκαι ψυχική), και ότι άλλο καλό θέλετε. Φανταζόμαστε ότι δεν είναι μέσα στασχέδιά σας να δημιουργήσετε συνειδητά κι άλλα προβλήματα. Και το πιο ωραίοείναι ότι όταν αποφασίσετε να γίνετε συνειδητοί, τότε αρχίζετε καικαταλαβαίνετε πόσα ασυνείδητα δημιουργούσατε γιατί αρχίζετε να βλέπετε το πόσαχρειάζεται να αλλάξετε, για να μείνετε σε μια δόνηση ευτυχισμένης δημιουργίας.

Και αυτή είναι η τελική πράξη του θεάτρου ανάμεσα στο Μιχαήλ Θωμά. Αυτή είναι η τελική πράξη.

Μετά από αυτή την πράξη αγαπητοί μας φίλοι η κουρτίνα πέφτει. Είστε εκεί που βρισκόμαστε και βλέπετε αυτό που βλέπουμε.Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο ενός πολύ μεγάλου θεατρικού,πραγματικού θεατρικού, όπου εσείς παίξατε τους ρόλους σας με μεγάλη συνέπειακαι μεγάλο πάθος, κατά μήκος πολλών αιώνων και πλησιάζουν την ώρα που αυτή ηκουρτίνα είναι να πέσει και για να πέσει, εσείς πρέπει να έχετε δεχθεί μέσασας, στην καρδιά σας και στο νου σας την αλήθεια. Είσαστε συνειδητοίδημιουργοί. Αυτό ήσασταν και αυτό είστε. Αν δεν δεχθείτε την αλήθεια τηςύπαρξής σας, δεν μπορείτε να ξανακάτσετε στο χρυσό σας θρόνο και δεν μπορείαυτή η κουρτίνα την οποία πασχίζετε να ρίξετε τραβώντας την, να πέσει. Ηκουρτίνα, αγαπητοί μας φίλοι, θα πέσει μόνη της, δεν χρειάζεται να τηντραβήξετε, αν εσείς συνειδητά και σκόπιμα δημιουργήσετε.

Αυτό που θα ήθελα να κάνω στη συνέχεια, δεν θα είναι κάποια άλλη επικοινωνία, θέλω να πουν ένα προσωπικό μήνυμα σε κάθεέναν εδώ μέσα. Κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα. Δεν ξέρω πιο από τα δύοείναι το μήνυμα του μήνα. Δεν ξέρω αν είναι το προηγούμενο ή το επόμενο, ποιοςξέρει; Σημασία έχει ότι ελπίζω να νοιώθετε ότι υπάρχει πολλή αγάπη, ότι υπάρχειπολλή υποστήριξη κι ότι ακόμα κι όταν φαίνεται ότι τσιτώνουν τα πράγματαγίνεται γιατί μόνο με το ζόρι θα αγγίξουν την ευαισθησία μας. Θα μας τραβήξουνστη χαρά.

Επειδή το πνεύμα είναι πάντα απρόβλεπτο, την ώρα που ήμουνα έξω, έλεγαν αυτά που είχαν να πουν και μετά τους ακούω καιλένε ότι υπάρχει κάποιος τον οποίο πρέπει να σύρουμε στη δημιουργική τουενέργεια διότι αλλιώς δεν πρόκειται να μπει, και πάνω που πήγα να ρωτήσω ποιοςείναι αυτός, καταλαβαίνω ότι όπως ήμουνα εδώ και κοιτούσα, έδειξαν τον Γιώργο.Πρέπει να τον σύρουμε στη δημιουργική του ενέργεια γιατί αλλιώς βολεύεται πάραπολύ στην καρέκλα του και δεν βγάζει άχνα κι έτσι η έκπληξη που επεφύλαξαν γιατο Γιώργο, είναι ότι θα λέω εγώ κάτι και θα λέει κι ο Γιώργος κάτι. Και νομίζωότι αυτό ούτως ή άλλως πολύ καλό γιατί ο καθένας έχει μια διαφορετική ενέργεια.Άρα αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να φτιάξουν μια μεγαλύτερη γκάμα.

Μπορεί να πάει λίγο πιο αργά, να μου αφήσετε λίγο χρόνο, γιατί κινείται αλλιώς η ενέργεια όταν έχει να κάνει με τοσυλλογικό και αλλιώς όταν πηδάει στο ατομικό. Οπότε έχετε λίγο υπομονή γιατί δεν ξέρω ακριβώς πως θα βγει,απλώς σας προειδοποιώ, σας προϊδεάζω ότι μπορεί να πάει λίγο πιο αργά.

© Χαριτίνη Χριστάκου