Σμαραγδένιος Κύκλος


Η Μαγική Καρδιά

28 Ιανουαρίου 2006

...Θα προσπαθήσω να σας τραγουδήσω αυτό το νανούρισμα της Λεμουρίας ...

 Μέσα στο μυαλό βαθιά

είναι η πόρτα του νοτιά

Μέσα στην καρδιά βαθιά

είναι η πόρτα του βοριά

Όλα είναι εφικτά

Όλα είναι πιθανά

Κοιτάμε στο μυαλό και το μυαλό είναι η πόρτα της καρδιάς και κοιτάμε στην καρδιά και ηκαρδιά είναι η πόρτα του μυαλού. Και κοιτάμε στον ήλιο και η πόρτα του είναι ηγη και κοιτάμε στη γη και η πόρτα της είναι ο ήλιος.

«Καλώς ήρθατε σε μια συνάντηση με την οικογένεια, καλώς ήρθατε σε μια συνάντηση μετους αληθινούς σας εαυτούς. Καθώς κάθεστε, λίγο πιο κοντά ή πιο μακριά ο έναςμε τον άλλον, αφήστε την ανάσα σας να σας πάει ένα ταξίδι στον εσωτερικό σαςκόσμο. Φανταστείτε πως κάθε ανάσα σας πάει λίγο πιο κάτω και πιο βαθιά στολαιμό σας, με κάθε ανάσα πηγαίνετε λίγο πιο κάτω μέχρι να φτάσετε εκεί πουβρίσκεται η καρδιά σας. Όταν αισθανθείτε ότι η ανάσα σας έφτασε εκεί που είναιη καρδιά σας και αναπνέετε εκεί, μείνετε, μη μετακινηθείτε.

Μέσα στο ταξίδι που κάνετε από τότε που γεννιέστε, έρχεστε αποφασισμένοι ναξεχάσετε, έχοντας συμφωνήσει να μην θυμηθείτε μέχρι κάτι να γίνει, κάτι νασυμβεί, μέχρι να είστε έτοιμοι. Έρχεστε δεσμευμένοι απ' αυτό τον όρκο λησμονιάςκαι γίνονται πολλά στη ζωή σας, από την πρώτη μέρα κιόλας που ανοίγετε τα μάτιασας. Γίνονται πολλά και αρκετά ώστε η καρδιά σας σιγά-σιγά να επιτρέψει ναβυθιστεί κι άλλα πράγματα νάρθουν να κάτσουν από πάνω σαν μνήμες ή ψεύτικεςμνήμες αυτής της ζωής. Χρόνια αργότερα εσείς σιγά-σιγά αποφασίζετε να τ'ακουμπήσετε ένα-ένα και να τα βγάλετε από πάνω από την καρδιά σας.

Έχετε έρθει με μια αγγελική ενέργεια κι έχετε μπει μέσα σ' ένα σώμα και δεν θυμάστεποια ήταν αυτά που έπρεπε να βγάλετε. Πρώτα απ' όλα φροντίζετε να δημιουργήσετεχώρο στην καρδιά σας ώστε να μπορέσει να χωρέσει περισσότερο από αυτό πουείστε. Κι αυτό θα κάνουμε ξεκινώντας.

Οι περισσότεροι μεγαλώσατε μέσα σε οικογένειες, φίλους και περιβάλλοντα πουλειτούργησαν πάνω σας με τρόπους που έφεραν προκήσεις. Προσπαθείτε νασυγχωρήσετε κι όμως ακόμα υπάρχουν μικρά αγκάθια μέσα σας. Προσπαθείτε ναδικαιολογήσετε κι όμως ακόμα υπάρχουν κομμάτια που δεν μπορούν ναδικαιολογηθούν. Προσπαθείτε να κατανοήσετε κι όμως ακόμα υπάρχουν πράγματα πουδεν μπορείτε να κατανοήσετε.

Θέλουμε να φανταστείτε τον εαυτό σας στην ακόλουθη σκηνή: φανταστείτε ότι έρχεται τοτέλος του κόσμου σας, της Γης. Φανταστείτε ότι γίνονται τρομακτικοί σεισμοί καιτεράστια κύματα καλύπτουν τις επιφάνειες της Γης. Φανταστείτε όχι μόνο εσάς,μέσα σ' αυτό το σκηνικό αλλά και την οικογένειά σας είτε ζει είτε δεν ζει.Αυτούς που έφυγαν κι αυτούς που είναι εδώ. Σαν όλοι να είστε παρόντες. Φανταστείτεαν είστε μακριά τους, στη δουλειά σας, πώς θα νοιώσετε, τι θα σκεφτείτε, τι θαγίνει μέσα σας... Την  προηγούμενη μέραμπορεί να έχετε μαλώσει μαζί τους πάρα πολύ άσχημα ή την προηγούμενη ακριβώςστιγμή, την προηγούμενη ώρα μπορεί να έχετε πει πικρά λόγια που δενφανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να πείτε.

Φέρτε αυτή την εικόνα του τέλους και όλα τα πρόσωπα που σας έχουν πικράνει ή έχετεπικράνει. Για λίγη ώρα βάλτε τον εαυτό σας να αισθανθεί...

Σ' αυτές τις συνθήκες, η καθημερινή συνήθεια της ζωής αναιρείται. Ξαφνικάαισθάνεστε το έδαφος να κουνιέται, όπως δεν έχετε ξανανιώσει ποτέ άλλοτε. Ηκαθημερινότητά σας καταστρέφεται και κατεδαφίζεται μπροστά στα μάτια σας, τα κτίριαδιαλύονται, οι άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους, τα παιδιά φωνάζουν, άνθρωποιείναι εγκλωβισμένοι και σε απόγνωση, άνθρωποι να πνίγονται από τα νερά πουμπαίνουν στις πόλεις σας και στα σπίτια σας. Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο.

Φανταστείτε τους γονείς σας που ζουν σε κάποιο σπίτι, σκεφθείτε τα παιδιά σας -αυτά πουέχετε ή είχατε ή θα έχετε, τον άντρα σας τον τωρινό, τον πρώην, την πεθερά σαςή τον πεθερό σας, την γιαγιά σας ή τον παππού σας. Όλους όσους έχουν έρθει σ'επαφή μαζί σας, τους συνεταίρους σας, τους συνεργάτες σας. Όλους εκείνους μετους οποίους υπάρχουν υπόλοιπα, σημαντικά υπόλοιπα. Όλους εκείνους που θαλέγατε πως ό,τι και να γίνει δεν αξίζουν την συγνώμη σας. Όλους εκείνους πουτους αφήνετε στα χέρια του Θεού για να συγχωρεθούν.

Τώρα στο τέλος του χρόνου σας, θέλετε να τους αγαπάτε και θέλετε να σας αγαπούν. Θέλετενα μην είναι μόνοι και θέλουν να μην είστε μόνος. Θέλετε να τους πιάσετε τοχέρι κι ό,τι γίνει να σας βρει μαζί. Θέλουν να σας πιάσουν το χέρι για να μηνείστε ούτε εσείς μόνοι.

Μια ψευδαίσθηση είναι, αγαπητοί μας, η καθημερινότητά σας. Μια ψευδαίσθηση είναι ηασφάλειά σας. Μια ψευδαίσθηση είναι η επόμενη σίγουρη και δεδομένη μέρα σας.Είναι μια ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα συγχωρέσετε. Κάποιαστιγμή στο μέλλον θα συμφιλιωθείτε. Κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα έχετεπαράπονα.

Αφήστε την ψευδαίσθηση να καταρρεύσει και δείτε αυτό που είναι αληθινό. Αυτό πουκρύβεται πίσω και μέσα στα σπίτια, στ' αμάξια και στην ψεύτικη βεβαιότητα τηςεπόμενης μέρας. Αυτό υπάρχει όταν όλα τα άλλα έχουν πάψει να είναι δεδομένα. Αυτόθα δείτε είναι αυτό που είστε και το οποίο σας δένει πέρα από τις διαφωνίες σας.Και αυτό, αγαπητοί μας, είναι καλά κρυμμένο.

Όταν όλα διαλύονται, το μόνο που μένει είναι αυτό που είναι αληθινό: το ενδιαφέρονσας γι' αυτόν που δεν ξέρετε, η ανάγκη σας να προστατέψετε το παιδί που δενγνωρίζετε, να φροντίσετε τον συνάδελφο που σας έχει πικράνει, να συντρέξετε εκείνουςπου σας έχουν ανάγκη. Αυτό είναι που εμείς βλέπουμε στα μάτια των ανθρώπινωναγγέλων κάθε φορά που βρισκόμαστε μαζί.

Θα θέλαμε λοιπόν να συγχωρέσετε. Αν συνέβαινε το τέλος του κόσμου αυτή τη στιγμή,όλα θα ανατρέπονταν. Αυτά που νοιώθετε θα έπαιρναν την αληθινή τους υπόστασηκαι τις αληθινές τους προτεραιότητες. Κι αυτά που κρύβετε μέσα σας, θα έρχοντανστο φως.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να έρχεται η αλήθεια σας στην επιφάνεια και νατη ζείτε, να ξεπερνάτε τις ψευδαισθήσεις και τις πλάνες για τη ζωή και ναμπορείτε να βλέπετε την αλήθεια. Η εικόνα του τέλους σας δίνει αληθινέςπληροφορίες για το ποιοι είστε. Δεν είστε αυτοί που παίζουν με τις δουλειέςτους. Δεν είστε αυτοί που προβληματίζονται με τα εισοδήματά τους. Καθένας σαςόμως είναι μια μαγική καρδιά. Αγαπητοί μας, πόσο χαιρόμαστε όταν γι' αυτή τηνλίγη ώρα μπορούμε να σας θυμήσουμε το ποιοι είστε αληθινά! Μπορούμε να σαςβοηθήσουμε να τραβήξετε λίγο αυτή την μεγάλη κουρτίνα, το μεγάλο πέπλο και ναδείτε μέσα από αυτό τα αληθινά σας πρόσωπα, τον αληθινό σας εαυτό. Για μιαφευγαλέα στιγμή του χρόνου που είναι αρκετή, εσείς θυμάστε ποιοι είστε.

Αυτή η μαγική καρδιά, είναι αυτή που σας χρειάζεται γιατί αυτή κάνει τη διαφορά. Αυτήη μαγική δυνατή καρδιά, είναι αυτή που αλλάζει τα πράγματα και τον κόσμο όλο.Δεν είναι οι τεχνικές, ούτε η αυτογνωσία. Όλα είναι εργαλεία για να θυμηθείτετην μαγική σας καρδιά. Να θυμηθείτε την καρδιά που ξεπερνά τις ψευδαισθήσειςαυτών που φαίνονται. Γύρω από την μαγική καρδιά δημιουργήθηκε το κουκούλι αυτήςτης πραγματικότητας Χρειάζεται δύναμη η πεταλούδα ν' αρχίσει να κουνάει ταφτερά της, κόντρα στο κουκούλι που την πιέζει και βολικά θέλει να την κρατήσειστο μεγάλο ύπνο, στη ζεστασιά και τη βολή της φωλιάς.

Μα η μαγική καρδιά θέλει να φτερουγίσει, θέλει ν' ανοίξει το κουκούλι. Ακούει φωνέςαπ' έξω, τις φωνές της οικογένειάς της, άλλες πεταλούδες που πετάνε γύρω από τοκουκούλι, που της θυμίζουν ότι έχει τη δύναμη, ότι μπορεί να πετάξει, ότιμπορεί ν' ανοίξει αυτό το τόσο γλυκό κουκούλι και να βγει έξω και να γνωρίσειποια είναι.

Έχετε μπει στην ενέργεια της μαγικής καρδιάς. Οι καρδιές σας πεταρίζουν μ' έναν άλλορυθμό. Τα φτερά σας δονούν και ταρακουνούν το κουκούλι σας. Εσείς φοβάστε, όχιτα φτερά σας. Φοβάστε τον ήχο που κάνουν καθώς χτυπάνε πάνω στο κουκούλι καιθέλουν να το ανοίξουν. Έχετε γίνει μικρές πεταλούδες. Και αισθάνεστε αυτά πουακούτε γύρω σας. Ακούτε με καθαρότερα αυτιά τις φωνές των φίλων σας, εκείνωνπου σας ενθαρρύνουν να πιστέψετε. Αυτή η μαγική καρδιά έχει τόσες όψεις. Δενείναι τωρινή. Η μαγική σας καρδιά έχει πολλές ζωές μέσα της. Έχει δυνάμειςμαζεμένες από όλες τις εμπειρίες σας. Θυμάται πιο καλά από σας την πραγματικήσας δύναμη. Θυμάται πιο καλά από σας τις δυνατότητές σας και το δυναμικό σας.

Είναι η καρδιά σας που σας ξεβολεύει όταν σας λέει να δώσετε λίγα χρήματα σε κάποιοντυχαίο στα φανάρια. Είναι η καρδιά σας που σας ξεβολεύει όταν σας ζητά να δείτεκάποιον που αποφεύγετε. Είναι η καρδιά σας που παραμένει μνήμων όταν εσείςθέλετε να ξεχάσετε.

Η μαγική καρδιά σας θα κάνει τη διαφορά σ' αυτό τον κόσμο: το άγγιγμά σας σε κάποιονπου κανείς άλλος δεν θα θέλει ν' αγγίξει, το χαμόγελό σας σε κάποιον στον οποίοκανένας άλλος δεν θα θέλει να χαμογελάσει.

Αν ήταν τώρα το τέλος του κόσμου, ξαφνικά θα θυμόσασταν. Καθώς η ασφάλεια τηςψευδαίσθησης θα κατέρρεε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, θα θυμόσασταν κάποιουςαπό αυτούς που είναι δίπλα σας και γύρω σας. Θα αγκαλιαζόσασταν σφικτά και θακάνατε μαζί τις προσευχές σας, τις ευλογίες σας ή τις επικλήσεις σας.Ακουμπήστε την καρδιά ενός άλλου και θυμίστε του ότι μπορεί να συγχωρέσει. Θυμίστετου ότι έχει μια μαγική καρδιά που μπορεί να χωρέσει τους πάντες.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι το μόνο σας «όπλο» και η μόνη σας πραγματική δύναμη είναιαυτή η μαγική καρδιά. Δεν έχετε άλλο όπλο. Έχετε έρθει στην πραγματικότηταάοπλοι. Αλλά έχετε φέρει μια παντοδύναμη καρδιά μαζί σας. Η μαγεία της καρδιάςσας μεταδίδεται στους άλλους και καθιστά δυνατές τις ανώτερες επικοινωνίες σας.Είναι η μαγική σας καρδιά που σας λέει που να πάτε κι εσείς πηγαίνετε. Θέλουμενα σας θυμίσουμε ποια είναι η πραγματική σας δύναμη. Δεν είναι οι γνώσεις πουαποκτάτε, παρότι είναι πάρα πολύ καλές. Δεν βρίσκεται όμως εκεί η αληθινή σαςδύναμη. Δεν θα στηριχτείτε εκεί την ώρα που τα πράγματα αναποδογυρίζουν, τηνώρα που τα ρεύματα της συμπαντικής ενέργειας αλλάζουν ροή. Θα στηριχτείτε σ'αυτό που πάντα ήσασταν, που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει μέσα σας: στηδική σας μαγική Λεμούρια καρδιά. Γιατί, ναι, όλοι έχετε μαγική καταγωγή καιγνωρίζετε ποιοι πραγματικά είστε και που μπορείτε να φτάσετε. Μεγάλοιθεραπευτές μιας πραγματικότητας που μόνο εσείς ατομικά περπατώντας τόσοδιακριτικά ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους, μπορείτε να την δημιουργήσετε πάλι.Περπατώντας τόσο μα τόσο διακριτικά, χωρίς κανένας να σας παίρνει μυρωδιά.

Είναι η ώρα να πάψετε να ντρέπεστε για τη διαφορετικότητά σας. Είναι η ώρα ναπερπατήσετε ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς να αποφεύγετε τα βλέμματά τους.Υπάρχουν πάρα πολλά που συμβαίνουν όταν εσείς δεν ντρέπεστε να κοιτάξετε τουςάλλους στα μάτια. Μέχρι τώρα φροντίζατε να περνάτε απαρατήρητοι γιατί δεν θέλατεοι άλλοι να αισθανθούν τη διαφορετικότητά σας. Αυτή είναι η χρονιά που πρέπεινα βαδίσετε τολμώντας να κοιτάξετε τους άλλους στα μάτια. Τους άγνωστους ή τουςγνωστούς σας. Είναι η χρονιά που πρέπει να επιτρέψετε να σας δουν. Δεν είναι τοζήτημα να δείτε εσείς. Το ζήτημα είναι να επιτρέψετε στους άλλους να σας δουν,να δουν ότι είστε εκεί. Η διαφορετικότητά σας είναι η ευλογία που φέρνετε στηζωή τους, στις ζωές σας. Η διαφορετικότητά σας είναι απλά η μαγική σας καρδιά.

Έτσι λοιπόν βαδίστε ανάμεσα στους άλλους και μην προσποιείστε ότι είστε διακριτικοίγιατί απλώς κρύβεστε για να μην καταλάβουν ποιοι είστε. Μα σας λέμε ότι ξέρουνπολύ καλά ποιοι είστε. Και οι καρδιές τους λυπούνται γιατί εσείς ακόμα δενέχετε βρει τη δύναμη να δείξετε τη μαγική σας καρδιά. Η διακριτικότητά σας ναμην τους ενοχλήσετε, να μην αισθανθούν άβολα, ανήκει στο κουκούλι τηςψευδαίσθησης. Σας λέμε ότι οι καρδιές τους θλίβονται και πληγώνονται γιατίθέλουν να σας δουν, θέλουν να τους κοιτάξετε. Η ματιά σας μεταφέρει την ψυχήσας. Η ματιά σας λέει τόσο πολλά περισσότερα απ' αυτά που μπορείτε να πείτε. Ταμάτια σας κρύβουν μέσα τους τόση στοργή.

Είναι η ώρα να μην ντρέπεστε να δώσετε αυτό που έχετε. Είναι η ώρα να φανείτε. Καιείναι η ώρα να επιτρέψετε σε όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους να δουνότι είστε εδώ. Θα θέλαμε να μπορούμε να σας δείξουμε πόσοι είναι αυτοί πουπεριμένουν να σας δουν. Σας θυμούνται κι ας μην το ξέρουν. Περιμένουν να τουςκοιτάξετε και να τους αναγνωρίσετε και μην νομίζετε ότι αυτό είναι μικρόπράγμα.

Την προηγούμενη φορά σας μιλήσαμε για μια αρχαία γλώσσα ξεχασμένη. Κι αυτή τη φοράσας θυμίζουμε την γλώσσα των ματιών σας. Δεν μπορείτε να κοντρολάρετε τα μάτιασας. Ο τρόπος που θα κοιτάξουν, το που θα κοιτάξουν διαφεύγει του ελέγχου σας.Κάτι άλλο τα κινεί και δεν είναι το μυαλό σας. Η μαγική σας καρδιά ξέρει καιαυτό κάνει. Δεν το κάνει μόνο στις θεραπείες, δεν το κάνει μόνο στις συνεδρίες.Όταν κάθεστε μέσα στην μαγική σας καρδιά, είστε μέσα σε μια θεϊκή ροή. Ότανκινείστε από αυτήν την μαγική καρδιά, μπορείτε να χαμογελάτε ενώ πιθανόν τίποταδεν πάει καλά στις ζωές σας. Όταν αναπνέετε μέσα από την μαγική σας καρδιάκυκλοφορείτε διακριτικά ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς να φοβάστε να τουςκοιτάξετε. Μεταφέρετε κάτι που το περιμένουν. Έχετε συμφωνήσει να τους δείτεκαι να σας δουν. Είναι πιο πολύ η ίδια η συνάντηση που αλλάζει τα δεδομένα,παρά αυτά που λέτε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Είναι πιο πολύ οι δυοματιές που διασταυρώνονται για δύο δευτερόλεπτα που αλλάζουν την πραγματικότητακαι δραστικά βάζουν μπρος τα σχέδια της ζωής σας, παρά αυτά που συζητάτε.

Αυτή είναι η μαγεία της πραγματικότητας κι εσείς είσαστε εκείνοι οι οποίοι σιγά-σιγάτην ψυχανεμίζεστε. Μην αφήνετε τα αληθινά σας μάτια να ξεγελιώνται.

Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι λίγο πριν φύγουν από τη ζωή κάνουν τις υπερβάσειςτους. Γιατί, βλέπετε, την ώρα που ετοιμάζεστε ν' αναχωρήσετε το πέπλο γίνεταιπολύ λεπτό και θυμάστε ποιοι είστε. Η αγάπη και η ενότητα αναδύονται. Γι' αυτόοι άνθρωποι συγχωρούν ή μετανοούν λίγο πριν φύγουν. Εκείνα τα λίγα μαγικάδευτερόλεπτα θυμούνται ποιοι πραγματικά είναι. Καταλαβαίνουν ότι ήταν όλα μιαπλάνη. Γίνεται ξεκάθαρο το τι τελικά μέτραγε και δεν θέλουν να φύγουν χωρίς νασυμφιλιωθούν γιατί ξέρουν ότι σε ένα λεπτό μιας τέτοιας συμφιλίωσης όλα έχουναλλάξει.

Δημιουργείστε αγαπητοί μας, πολλά τέτοια μαγικά λεπτά όσο είστε εδώ. Ζήστε την βαθιάευχαρίστηση της πραγματικής σας υπόστασης όσο είστε εδώ. Μην περιμένετε να ταδημιουργήσουν οι άλλοι για σας. Δημιουργείστε εσείς τέτοια μαγικά λεπτά μέσαστις καθημερινότητες όσο είστε και ζείτε και κινήστε. Βρείτε το τέλος τώρα καιβγείτε από το κουκούλι και πετάξτε.

Και έτσι είναι!

Ερ: Αυτή η μελωδία ήταν τελικά νανούρισμα: (εννοεί τα λόγια στην αρχή πουτραγουδήθηκαν)

Απ: Έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που σας κάνει μια μελωδία όταν την λέτε και την ξαναλέτε;Δεν συμβαίνει με όλα τα τραγούδια, ούτε με όλους τους ήχους. Υπάρχουν όμως, σεδιαφορετικές περιόδους, τραγούδια και ήχοι που έρχονται και ξανάρχονται κοντάσας. Που τα τραγουδάτε ή τα σιγοτραγουδάτε ή τα μουρμουράτε με λόγια ή χωρίςλόγια. Εν αρχή είναι ο λόγος. Και ο λόγος είναι του Θεού και ο Θεός είναι ο λόγος.

Η αρχαία σας γλώσσα είναι ήχοι, ρυθμοί και μελωδίες. Δεν είναι λέξεις. Το θεραπευτικόμέρος των τραγουδιών που τραγουδάτε είναι οι ήχοι τους. Διαλέγετε διαφορετικούςήχους σε διαφορετικές περιόδους. Και είναι πάντα θεραπευτικοί. Ειδικά για τους lightworkers το εμπόδιο είναι ν' ακουστείτε, να μιλήσετε, να εκφράσετε.Εκεί δεν έχετε όλοι σας την μεγαλύτερη αντίσταση; «Ναι μου έρχεται, αλλά δενμπορώ να το πω». Αυτά είναι τα προσχήματα για να μην αφήσετε να δείτε το ποιοιείστε πραγματικά. Είστε καλοί στο παιχνίδι που παίζετε, το μεγάλο κρυφτό. Γιατίβρίσκετε καλά προσχήματα. Είναι πάντα για το καλό όλων των άλλων, ποτέ δεναφορούν εσάς!

Οι μελωδίες επουλώνουν γλυκά και στοργικά σαν μητέρες τα κενά που υπάρχουν στηνεμπιστοσύνη για την επικοινωνία. Αυτή είναι η χρονιά της μαγικής καρδιάς κι ημαγική καρδιά έχει τον τρόπο της, στην ώρα της να ξεπερνά τα διλήμματα και ταπροσχήματα. Είναι η ώρα να τραγουδήσετε, να σιγοψιθυρίσετε, να βοηθήσετε αυτήτην καρδιά. Με τις μελωδίες, με τα τραγούδια, με τους ήχους αυτό κάνετε. Ταλόγια είναι ο τρόπος που η ενέργεια βρήκε λέξεις να εκφραστεί. Σε άλλες εποχέςτους ίδιους ήχους θα τους ντύνατε με άλλα λόγια.

Αυτοί είναι ήχοι που μπορείτε να τους σιγομουρμουρίζετε σαν ρυθμούς που σας πάνεπίσω, πίσω, πίσω, πίσω... στο χρόνο. ΄Η αν θέλετε φέρνουν το χρόνο από πολύμακριά, πολύ κοντά σας. Είναι νανουρίσματα γιατί οι ήχοι αυτοί σας συνδέουν με τηναρχή της περιπέτειάς σας στο μεγάλο κρυφτό. Δεν σας κοιμίζουν, όπως κοιμίζουντα νανουρίσματα, σας θυμίζουν ποιοι ήσασταν όταν ξεκινήσατε.

Ερ:  Ήθελα να ρωτήσω για κάτι που έχετε πει πριναπό 2 μήνες. Μας μιλήσατε για σωλήνες που κατά διαστήματα πρέπει να κλείσουμε. Έχωτην εντύπωση ότι πριν από πολλά χρόνια λέγανε ότι πρέπει να προστατευθούμεκ.λ.π. Ότι αυτό είναι πίσω μας πια. Και ότι είναι πολύ καλό ν' ανοιχτούμε. Αυτόπου μας είπανε γι' αυτούς τους σωλήνες, να κλείσουνε μερικές τρύπες;

Απ: Οι σωλήνες είναι οι σχέσεις μέσα από τις οποίες συνδέεστε και ρέει η ενέργειά σας.Οι σωλήνες που κλείνουν αντιπροσωπεύουν σχέσεις που έχουν προβλήματα για σας,τα οποία αποφασίζετε να διαχειριστείτε ώστε αυτός ο σωλήνας να είναι πιαανενεργός. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο διαχειρίζεστε μεκάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, παύει να είναι ένας τρόπος με τον οποίοεσείς χάνετε ενέργεια και ισορροπία.

Οι σωλήνες για τους οποίους μιλήσαμε είναι οι σωλήνες που κλείνετε όχι γιατίχάνετε ενέργεια και γιατί αποκόπτετε τον εαυτό σας, αλλά γιατί αντί να κοιτάτενα τους αποφύγετε (τις σχέσεις που είναι δύσκολες, τα θέματα που έχουν τριβή),αποφασίζετε να τα διαχειριστείτε μια κι έξω. Κι αντί να κωλυσιεργείτε και να τααναβάλετε μέχρι να νοιώσετε αρκετά δυνατοί, είναι καλύτερα να το κάνετε τώρακαι αυτός ο σωλήνας να πάψει να υπάρχει για σας. Και σε σχέση μ' αυτό σαςείπαμε, ότι εκείνοι που φωτίστηκαν στον πλανήτη σας, ήταν εκείνοι οι οποίοικαθάρισαν μ' αυτούς τους σωλήνες. Γεννήθηκαν σίγουρα με μια ενέργειαδιαφορετικής φόρτισης, όμως ήξεραν ότι ο πιο γρήγορος τρόπος να γίνουν ενεργοίήταν να διαχειριστούν κατ' αρχήν τα θέματα που έφερναν τριβή στη ζωή τους.Αυτοί ήταν οι σωλήνες.

Ερ: Θέλω να ρωτήσω ποιο είναι το Συμβούλιο των Σανάντα και αν αυτή τη στιγμήυπάρχει κάποια ενεργειακή θεραπεία που βασίζεται πάνω στην ενέργεια τουΑρχάγγελου Μιχαήλ.

Απ: Υπάρχουν πάρα πολλές θεραπείες που στηρίζονται στην ενέργεια του ΑρχάγγελουΜιχαήλ, πάρα πολλές, δεν είναι μια. Η συντριπτική πλειοψηφία των θεραπειώνέρχεται μέσα από αυτή την οικογένεια του Μιχαήλ. Για πολλούς λόγους κι ένας απόαυτούς αφορά το πόσο καλά δένουν κάποιες συχνότητες με την ανθρώπινη και τηνπλανητική ενεργειακή ανατομία.

Το Συμβούλιο των Σανάντα, δεν είναι Συμβούλιο. Οι όροι δεν εκφράζουν τηνπραγματική ενέργεια που υπάρχει. Όπως δεν εκφράζουν και την πραγματική ενέργειατην δική σας. Όταν μαζεύεστε σαν παρέα να κάνετε κάτι, δεν λέτε ότιλειτουργείτε σαν Συμβούλιο. Είστε μια ομάδα που θέλει να κάνει μια θεραπεία γιατα προβλήματα της Γης, για τον καιρό της Γης, για τους φτωχούς αυτού τουκόσμου. Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ τον εαυτό σας ως Συμβούλιο.

Η οικογένεια των Σανάντα καταρχήν δεν μπορεί να κάνει Συμβούλιο. Έχει τεχνικέςδυσκολίες. Οι περισσότεροι δεν βρίσκονται σε μορφή τέτοια που να μπορούν να μαζευτούνκάπου για να μιλήσουν. Η οικογένεια των Σανάντα θα μπορούσαμε να σας πούμε ότιαποτελεί ένα μέρος της ροής της Συμπαντικής ενέργειας σε σχέση με τη Γη και μεάλλους κόσμους. Και η αρμοδιότητά τους για την ανθρωπότητα και για άλλουςκόσμους αφορά την αφύπνιση των αληθινών όψεων των όντων. Εσείς τους έχετεγνωρίσει πιο πολύ σαν δασκάλους του Φωτός και της Αγάπης. Φροντίζουν να φέρνουνενθύμηση και θεραπεία στα όντα. Φροντίζουν να βοηθούν την ψυχή να θυμηθεί ποιαείναι μέσα στο σώμα, ενεργοποιούν τους κωδικούς μνήμης των όντων. Όσοι ανήκουνσ' αυτή την ομάδα, συνήθως κινούνται πολύ σιωπηλά χωρίς να διατυμπανίζουν το ποιοιείναι. Φέρουν μαζί τους κάποιους «πυροδοτητές» που προκαλούν την εσωτερικήανάφλεξη της μνήμης σας.

Έχετε όλοι βιώσει την ενέργεια των Σανάντα σε διαφορετικές στιγμές της ζωής σας,γιατί είναι ένα μέρος της ενέργειας της ανθρωπότητας. Δεν ανήκει σε μια ομάδα.Την βιώσατε τις στιγμές ή τις περιόδους που έγινε η αφύπνισή σας. Κάτι συνέβη,κάτι ακούσατε, κάτι σας είπαν, κάτι αισθανθήκατε και ξαφνικά υπήρξε μια εσωτερικήανάφλεξη, ένα μεγάλο άνοιγμα, μια συνειδητοποίηση η οποία έβαλε μπρος διάφορεςλειτουργίες.

Από εκεί και πέρα η ενέργεια των Σανάντα συνοδεύει και συνοδοιπορεύεται μαζί σας.Αλλά είναι η ενέργεια της πυροδότησης που σηματοδοτεί την αφύπνιση. Και τα Συμβούλιααπό τη δική μας τη μεριά είναι πιο πολύ κοσμικές συνευρέσεις ή κοσμικάκαφενεία. Βέβαια δεν πίνουμε καφέ, ούτε σοκολάτα κι ούτε έχουμε την τύχη ναμπορούμε να φάμε κάποιο γλυκό, αλλά τα αντικαθιστούμε αυτά με το χιούμορ. Κάτιπου μπορεί να σας φανεί καλή ιδέα.

Πάντως δεν υπάρχει κανένα Συμβούλιο καμιάς ομάδας, που να είναι αποκομμένο από σας.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα καρμικό Συμβούλιο πουκάποιοι συνεδριάζουν για κάποιους άλλους. Κάποιοι αποφασίζουν για κάποιους άλλους.Δεν υπάρχει εποπτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει Συμβούλιο για τα σχέδιά σας, δενυπάρχει Συμβούλιο για το μέλλον της Γης, δεν υπάρχει Συμβούλιο για το Γαλαξία,δεν υπάρχουν Συμβούλια όπου κάποιοι σκέφτονται για κάποιους άλλους.

Όσο κι αν σας φαίνεται ασύλληπτο, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ένας τρόπος πουέχει περιγραφεί η λειτουργία μιας συλλογικής συνειδητότητας ώστε να είναικατανοητή. Αποτελείτε μέρη από αυτές τις ενέργειες και είστε παρόντες σ' αυτάτα Συμβούλια. Όταν υπάρχει ένα σημαντικό θέμα, για τη Γη ή για κάποιον άνθρωπο,δεν υπάρχουν 5 δάσκαλοι οι οποίοι αποφασίζουν γι' αυτό. Είναι παρούσες οιενέργειες του ίδιου, αυτών τους οποίους έχει συναντήσει και με τους οποίουςέχει συναντηθεί, αυτών των οποίων θα συναντήσει και θα συναντηθεί στο μέλλον. Όλωνόσων εμπλέκονται μαζί του στη ζωή του, στις ζωές τους, παρελθούσες καιμελλοντικές. Είναι όλοι παρόντες την ίδια στιγμή, στο ίδιο σημείο θα λέγαμε καιτο συζητάνε.

Οι έννοιες των Συμβουλίων (όπως εσείς τις κατανοείτε) χρειάζονται γραμμικούς χρόνουςγια να συμβούν, δηλαδή χρειάζεται κάτι που έγινε πριν από σας, κάτι που γίνεταιτώρα, κάτι που θα γίνει μετά από το τώρα. Θυμηθείτε λοιπόν ότι δεν υπάρχειτέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχουν συμβούλια που αποφασίζουν το «μετά».

Υπάρχουν συγκεντρώσεις ενεργειών, όλων εκείνων τους οποίους αφορά κάτι, οι οποίοι σ' ένατώρα συσκέπτονται, συζητάνε, κάνουν αστεία μεταξύ τους κι αποφασίζουν, την ίδιαστιγμή που βιώνουν κάποιοι απ' αυτούς και εμπειρίες. Την ίδια στιγμή πουβρίσκονται και σ' άλλους χώρους, την ίδια στιγμή που τρώνε το γλυκό τους. Κι αντο χιούμορ ήταν πάντα ένα μήνυμα δύσκολο ν' αφομοιωθεί στην πράξη, είναι γιατίτο χιούμορ φέρνει τα πράγματα στο τώρα, σας τινάζει από το πριν και το μετά καισας τραβάει στο τώρα, στη στιγμή. Το χιούμορ, έχουμε πει κι άλλες φορές, ότιέχει ιδιαίτερη μαγεία. Το χιούμορ υπάρχει μόνο στο τώρα. Δεν υπάρχει χιούμορστο πριν ή στο μετά. Όταν βρίσκεστε στο χιούμορ σας, βρίσκεστε πιο κοντά στηνπραγματική ενέργεια των Συμβουλίων.

Θέλουμε να πούμε ότι οι Σανάντα δεν έχουν ένα κόσμο δικό τους, δεν έχουν ένα Πλανήτηδικό τους, είναι πολύ επαναστάτες και δεν δέχονται ταμπέλες, δεν θέλουν ναέχουν ιδιοκτησία, θέλουν επομένως να είναι ελεύθεροι για να μπορούν να είναιόπου θέλουν να είναι. Κι αυτό είναι ένα μέρος της ενέργειας που το ξέρετε. Θασας πούμε όμως ότι ένα μέρος της ενέργειας των Σανάντα εκφράζει αυτό πουφοβάστε: «τον επαναστάτη» που οι περισσότεροι κρύβετε μέσα σας. Εσείςπροσπαθείτε να βρείτε ποιος είναι ο επαναστάτης και τι πρέπει να τον κάνετε.Είναι επαναστάτης συνείδησης και συνειδητότητας. Δεν είναι ο επαναστάτης που θαπάρει τα όπλα. Είναι ο επαναστάτης που δεν θα σας αφήσει να βολευτείτε για πολύσε κάποιο τέλμα. Είναι αυτός που θα πυροδοτήσει την αντίδρασή σας στην βολήσας. Είναι αυτός που θα ταρακουνήσει τις πάγιες πεποιθήσεις σας, φέρνοντάς σαςανατροπή. Οι Σανάντα λοιπόν είναι μια από τις δημιουργικές ενέργειες της Γης,είναι μια από τις πνευματικές ενέργειες που δημιούργησαν αυτό τον κόσμο. Αυτόςο κόσμος είναι εν μέρει και παιδί τους. Και εσείς, σας έχουμε πει ότι είσαστεγονείς αυτού του κόσμου, όπως καταλαβαίνετε οι ιστορίες σας πλέκονται ακριβώςόπως πλέκονται οι ίνες του DNA σας. Δεν υπάρχεικάπου που σταματάει η ενέργειά τους και ξεκινάει η ενέργεια του Μιχαήλ. Εντούτοιςη ενέργεια του Μιχαήλ συνδέεται με τη Γη με ένα τελείως ιδιαίτερο τρόπο.Διαφορετικό. Είναι κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που θα λέγαμε ότι κάθε ίνα του DNAσας είναι κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα είναι ενιαίο με όλα τα άλλα.

Συνδέεστε με πολλούς κόσμους, με πολλές αισθήσεις, με πολλές ποιότητες και πολλάχαρακτηριστικά. Κάποιες ενέργειες είναι οι κυρίαρχές σας. Αλλά έχετε κι όλεςτις άλλες. Όταν ζείτε, δεν διαχειρίζεστε ένα θέμα δηλαδή μία αξία στη ζωή σας.Μπορεί το κυρίως θέμα στη ζωή σας ν' αφορά την αλήθεια και όλα τα άλλα ναπλέκουν γύρω της, αλλά θα ασχοληθείτε και με την ευθύνη και θα ασχοληθείτε καιμε τη δύναμη και θα ασχοληθείτε και με την ενότητα, θα ασχοληθείτε και με τηνακεραιότητα, θ' ασχοληθείτε και μ' όλα τα άλλα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είστεμέρη όλων αυτών των ενεργειών όπου εμείς τις ονομάζουμε, οικογένεια. Γιατί όλοι,όπως οι ίνες σας ακριβώς, δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό, υπάρχουν για τον ίδιολόγο, έχουν το ίδιο νόημα, είναι ίδια η γενεσιουργός αιτία της ζωής τους.

Ερ: Οι πεποιθήσεις που είπατε, καταλαβαίνω ότι είναι το κουκούλι της καρδιάς πουαναφέρατε. Πώς κάποιος μπορεί να τα καθαρίζει, να τα εξαλείφει από την καρδιάτου αυτά;

Απ: Το κουκούλι της καρδιάς δεν είναι μόνο πεποιθήσεις. Για την ακρίβεια το κουκούλιείναι κάτι πιο βαθύ και διεισδυτικό από τις πεποιθήσεις οι οποίες είναιεξωτερικές όψεις του. Το κουκούλι  είναιαυτό που βιώνετε, που αισθάνεστε κάθε μέρα που ζείτε. Το κουκούλι δεν είναικάτι που δημιουργείται νοητικά, είναι κάτι που έχει ήδη δημιουργηθεί χωρίςεσείς να το καταλάβετε. Υπάρχει ήδη εκεί. Είναι το αθέατο μέρος του σχεδίου τηςζωής σας που έχει τα «τι», τα «γιατί» και τα «πως». Είναι τα βιώματα που πρέπεινα μπουν στη θέση τους ώστε να δημιουργήσουν μια εικόνα.

Για παράδειγμα, αν ο Νομός Αττικής συνιστά το σχέδιο της ζωής σας, θα είχε το σχήμααυτού του νομού. Από την ώρα που γεννιέστε γεγονότα, πρόσωπα, καταστάσειςαρχίζουν να δημιουργούν σιγά-σιγά το σχήμα-πλαίσιο γι' αυτό που θα ζήσετε, καθορίζονταςτο ποιοι θα είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τα συναισθήματά σας, θαπληγώσουν την καρδιά σας, και θα βάλουν σε κίνηση το μυαλό σας, ακόμα και ποιεςθα είναι οι περιστάσεις μέσα στις οποίες θα συμβεί η μεμονωμένη εμπειρία σας έτσιώστε να διαμορφώσει αντίστοιχες σκέψεις στο μυαλό και πεποιθήσεις που θαστηρίξουν τον σχηματισμό της εικόνας του Νομού Αττικής.

Το κουκούλι λοιπόν είναι όλα αυτά που βιώνονται βαθύτερα και γίνονται βαθύτερααντιληπτά, τα οποία διαμορφώνουν την προσωπικότητα που αποκτάτε, τις στάσειςκαι τις αντιστάσεις σας. Τις προτιμήσεις σας ή τις απέχθειές σας. Και είναι ταεξωτερικά μέρη του κουκουλιού που μπορείτε ν' αναγνωρίσετε σαν πεποιθήσεις. Τοθέμα είναι ότι οι πεποιθήσεις έχουν δημιουργηθεί μ' ένα συγκεκριμένο τρόπογιατί εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκεκριμένο λόγο.

Η ποικιλία των πεποιθήσεων υπάρχει γιατί έτσι εξυπηρετούνται διαφορετικέςδιαδρομές ζωής, διαφορετικά μαθήματα ζωής, διαφορετικούς στόχοι ζωής, καιζητούμενα. Αλλιώς δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να έχετε διαφορετικέςπεποιθήσεις.

Έτσι λοιπόν ανάλογα με το σχέδιο της ζωής, δημιουργούνται πρώτα τα όρια - που είναιτο κουκούλι - και μετά αρχίζει η ταινία να εξελίσσεται. Μετά μπαίνουν οιπεποιθήσεις, οι προτιμήσεις, που όλες ακουμπούν πάνω σ' αυτό το κουκούλι.

Και είναι η συγκεκριμένη σύνθεση στο «κουκούλι», που δηλώνει ότι κάποιος έχει έρθειμ' αυτό το στόχο και άρα αυτά πρέπει να κάνει για να φτάσει «εκεί», δηλαδή στηνολοκλήρωση του σχεδίου του. Και άρα πρέπει να προτιμάει αυτό κι όχι εκείνο. Καιάρα πρέπει ο τάδε να μη του αρέσει ενώ ο δείνα να του αρέσει, κι άρα θέλει ναμάθει αυτό κι όχι εκείνο, κι άρα πρέπει να νοιώθει έτσι κι όχι αλλιώς.

Υπάρχει ένα βήμα πριν από τις πεποιθήσεις: το έδαφος. Το κουκούλι λοιπόν είναι τοέδαφος πάνω στο οποίο πέφτουν οι σπόροι.

Ερ: Θέλω να ρωτήσω γιατί μερικές φορές στη ζωή μας θέλουμε να πάμε σε ορισμένουςτόπους ιερούς, εδώ στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που μας ωθεί να πάμε εκεί σεκάποιο σημείο, κάποια μέρα;

Απ: Γιατί πιστεύετε ότι θα φωτιστείτε! (γέλια) Η χιουμοριστική απάντηση είναι γιατίπιστεύετε πως αν πάτε εκεί κάτι θα γίνει και θα γλιτώσετε, θα τα λύσετε όλα μετη μία, θα παραλάβετε τις 10 εντολές εκ νέου και ως δια μαγείας θα είστεέτοιμοι!(γέλια) Όλα τα εμπόδια θα έχουν βγει από το δρόμο σας και δεν θαχρειαστεί να κάνετε τίποτα! (γέλια)

Ξέρετε ότι παίρνετε διάφορα μηνύματα, κάποια γίνονται συνειδητά και κάποια δεν γίνονται..Ξέρετε ότι πάντα υπάρχει τουλάχιστον ένας πολύ καλός λόγος όταν σας έρχεται ηιδέα να πάτε σ' ένα τόπο δύναμης. Αργότερα ανακαλύπτετε ότι έγιναν διάφοραπράγματα μετά την επίσκεψή σας σ' ένα τέτοιο τόπο.

Άλλες φορές πηγαίνετε γιατί αυτό που λαμβάνει χώρα εκεί αφορά (θα λέγαμε) πρώτισταεσάς και δευτερευόντως το σύνολο. Άλλες φορές πάτε γιατί αφορά πρώτιστα τοσύνολο και δευτερευόντως εσάς.

Όμως κάθε τέτοια επίσκεψή σας είναι μια επίσκεψη σ' ένα κομβικό σημείο του άχρονου,που αλλάζει δυναμικές που αφορούν εσάς ατομικά και το σύνολο. Δεν έχει να κάνειποτέ μεμονωμένα μ' εσάς ή με το σύνολο μόνο. Όταν λοιπόν σας έρχεται η ιδέα ναπάτε σε ιερό χώρο, είναι για να διευκολύνετε κάποιες διαδικασίες στο ατομικόπεδίο και στη συλλογική ενέργεια.

Και τώρα το τι έρχεται πρώτο ή δεύτερο, είναι κάτι που μπορείτε πιο εύκολα να τοαποκωδικοποιήσετε αρκετά αργότερα στο χρόνο. Πολλές φορές έχετε την ανάγκη ναβάλετε σε μια σειρά τα πράγματα κι έτσι παίρνετε την αίσθηση που ήταν πιοέντονη και θεωρείτε ότι αυτό ήταν που έγινε. Αν η προσωπική εμπειρία ήταν πολύέντονη, θεωρείτε ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για σας προσωπικά. Χρειάζεται ναπεράσει χρόνος για να δείτε το πόσα πράγματα έγιναν και με άλλες ομάδες ήσυλλόγους ή οργανισμούς εδώ ή στο εξωτερικό. Πράγματα που με την πρώτη ματιάδεν μπορείτε να τα αποδώσετε στη σύνδεσή σας με ένα τόπο.

Γιατί την μέρα όπου πάτε στο Δίον, μετά από ένα μήνα ή δύο μήνες, κάνετε μια επαφή μεκάποιον από το εξωτερικό, δεν θα σκεφτείτε ποτέ ότι αυτό είναι κάτι που για ναγίνει βοήθησε εκείνη η επίσκεψη. Είναι πια μακρινό. Αλλά είναι ενδιαφέρον πωςόσοι έχουν έρθει για να δουν την συνθετική εικόνα του παζλ, είναι καλοί στο ναπαρατηρούν και να συνδέουν τα κομματάκια της εικόνας!

Μερικές φορές πάτε σ' αυτούς τους τόπους, γιατί αλλάζετε κάποιον χρόνο. Επιταχύνετε ήκαθυστερείτε κάποια πράγματα. Αλλά άλλες φορές πάτε γιατί εκείνη ακριβώς τημέρα είναι να πάνε και κάποιοι άλλοι, χωρίς να ξέρουν κι εκείνοι γιατί. Μερικέςφορές δεν τους μιλάτε καν. Περνάτε δίπλα ο ένας από τον άλλον κι αισθάνεστε ότιείστε ο μόνος περίεργος που πήγε εκεί χωρίς λόγο. Κι είναι άλλοι γύρω σας οιοποίοι επίσης νοιώθουν το ίδιο. Και σας κοιτάμε και γελάμε γιατί όλοι σαςσκέφτεστε ακριβώς το ίδιο πράγμα: ότι είσαστε περίεργοι που εσείς κατ' εξαίρεσηπήγατε εκεί γι' αυτό! (γέλια) Κι όμως δεν είναι έτσι. Είναι άλλοι γύρω σας πουσκέφτονται εκείνη τη στιγμή ακριβώς αυτό που εσείς νοιώθετε και σκέφτεστε. Δεντους θυμάστε. Δεν σας θυμούνται, είστε όμως εκεί παρόντες.

Την επόμενη φορά που θα τύχει να πάτε σ' ένα τέτοιο χώρο, σκεφτείτε ότι μπορεί έτσιπαράδοξα να έχουν βρεθεί και οι άλλοι στον ίδιο χώρο. Και σκεφθείτε ότι ναυπάρχουν κι άλλοι σ' άλλες χώρες του πλανήτη σας που επίσης έχουν πάει σεαντίστοιχους χώρους απλώς γιατί ανεξήγητα έτσι αισθάνθηκαν.

Ερ: Θέλω να ρωτήσω δύο πραγματάκια: Το ένα είναι σχετικά με το χρόνο.

-       Θα διακόψουμεγιατί θέλουμε να πούμε ότι η ενέργεια όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή, εκφράζειμεγάλο μέρος από την ενέργεια του σμαραγδί κύκλου. Ακριβώς όπως εκφράζεται αυτήτη στιγμή.

Ερ. Πώς είναι δυνατόν να επιμηκύνουμε ή να πιέζουμε τον χρόνο και το δεύτερο, με τηθεωρία των χορδών που μπορούμε να ακουμπάμε πολλά σύμπαντα μαζί, αν με τα ίδιαατομικά στοιχεία μπορούμε να εξετάζουμε κι εμείς τα υπόλοιπα σύμπαντα. Κάτι γι'αυτό.

Απ: Θα τραγουδήσουμε το τραγούδι της Λεμουρίας για ν' απαντήσουμε! Γιατί αν το μυαλότο βρίσκεις στην καρδιά και την καρδιά τη βρίσκεις στο μυαλό, και αυτό που έχειπιθανότητες μπορείς να το κάνεις, κι αυτό που έχεις πιθανότητες να γίνεις τοσυναντήσεις, κι αυτό που κάνεις το συναντάς στις πιθανότητες, αυτό σου λέει ότιτα πάντα βρίσκονται στο ίδιο σημείο! Τα ψάχνεις απέναντι αλλά είναι εκεί απ'όπου ξεκίνησες να κοιτάς.

 Ο πιο καλός τρόπος για να το πούμε είναι ότι όσοπολλές κι αν είναι οι γραμμές και οι συνέχειες, από κάπου έχουν ξεκινήσει. Φανταστείτεέναν κύκλο με ένα κέντρο και πάρα πολλές ακτίνες που τέμνονται από άλλεςγραμμές, να υπάρχουν γύρω του. Φανταστείτε ότι κάθε σημείο της κάθε ακτίναςείναι μια άλλη διάσταση, μια άλλη όψη, μια άλλη ζωή, ένας άλλος τόπος, έναςάλλος κόσμος. Υπάρχουν άπειροι. Ταυτόχρονα κινείστε πάνω σε κάποια ακτίνα καιστο κέντρο. Ταυτόχρονα βιώνετε - ας το πούμε έτσι - από τον πλανήτη Γη 1000διαφορετικές πραγματικότητες πάνω στην ακτίνα που λέει Γη. Και είστε και στηνΑφροδίτη και βιώνετε ταυτόχρονα κι εκεί κάποια άλλα πράγματα. Είστε παρόντες κιεκεί και ταυτόχρονα είστε και στο κέντρο όπου μαζί με τους άλλους παίρνετεαποφάσεις για τη ζωή στη Γη, στην Αφροδίτη ή στον Ήλιο. Αυτό εκφράζει ησυμπύκνωση των ενεργειών στα απειροελάχιστα των απειροελάχιστων σωματιδίων τηςύλης. Αυτό που έχετε ακούσει, ότι ο μακρόκοσμος αντανακλάται πλήρως τομικρόκοσμο, είναι ακριβώς αυτό. Εσείς μπορεί να πιστεύατε ότι η Γη είναι έναςμικρόκοσμος του Σύμπαντος. Μετά μπορεί ν' ανακαλύψατε ότι το σώμα σας είναιένας μικρόκοσμος του Σύμπαντος. Μετά μπορεί ν' ανακαλύψατε ότι τα κύτταρά σαςείναι ένας μικρόκοσμος του Σύμπαντος και μετά να φτάσατε στα μόριά σας και μετάστα άτομά σας και μετά ακόμα πιο και ακόμα πιο... Μέχρι όσο υπάρχει.

Όσο για τον χρόνο, η ιδιαιτερότητα του χρόνου, είναι ότι είναι τόσο εύπλαστος πουδεν μπορείτε να το πιστέψετε. Είναι τόσο σχετικός, τόσο εύκολος, τόσο εύκαμπτοςπου δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό σας. Το μυαλό σας αντιδρά στην ιδέα ότιμπορεί η επιμήκυνση ή η συμπίεση του χρόνου να είναι κάτι απλό. Γι' αυτό «έρχονται»διάφορες τεχνικές. Γιατί χρειάζεστε να κάνετε διάφορες διαδικασίες για ναπιστέψετε ότι γίνεται. Θα πούμε όμως ότι ο χρόνος επιμηκύνεται ή συμπτύσσεταιαναλόγως με τη συχνότητα της συνειδητότητας. Η αλήθεια είναι ότι αρκεί ναπιστέψετε για ένα δευτερόλεπτο ότι η επόμενη μία ώρα θα κρατήσει τρεις ώρεςώστε εσείς να προλάβετε να κάνετε τη δουλειά σας! Αν το πιστέψετε, η επόμενηώρα θα γίνει ελαστική και θα προλάβετε να κάνετε τη δουλειά σας! Είναι τόσοαπλό! Αν μόνο μπορείτε να το πιστέψετε.

Αυτή είναι βασικά η δυσκολία γιατί αφορά την ενεργοποίηση κι άλλων εγκεφαλικώνκυττάρων. Αυτό που γίνεται με τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι ότι καθώς δέχεστε νασκεφτείτε κάτι παράλογο, κάτι που ξεπερνά τη λογική διάρθρωση των πραγμάτων,αρχίζετε να στέλνετε αίμα και ενέργεια σε κύτταρα που είναι ανενεργά, αλλά πουυπάρχουν και περιμένουν. Δεν ενεργοποιούνται μόνα τους, ερήμην σας.Ενεργοποιούνται χάρη σε σας. Μιλάτε για τη διαίσθησή σας και δεν έχετε σκεφτείότι η διαίσθησή σας μπορεί να είναι η ενεργοποίηση κυττάρων, εγκεφαλικώνκυττάρων. Μπορεί να οφείλεται στο ότι αποφασίσατε να πιθανολογήσετε ή ναπιστέψετε αυτό που οι άλλοι απορρίπτουν ως αδύνατο. Κι αυτό να έδωσε μια άλληικανότητα στον εγκέφαλό σας να προσλαμβάνει και με άλλους τρόπους.

Το ίδιο ισχύει και με το χρόνο. Μπορείτε να τον συμπτύξετε αν και μόνο αν, τοπιστέψετε απόλυτα. Και ο χρόνος θα συμμορφωθεί.

Είναι μαγικό για πάρα πολλούς από σας αυτό, γιατί πάρα πολλοί από σας παίζουν με τοχρόνο. Αλλάζουν χρόνους, μεταπηδούν ανάμεσα σε χρόνους. Μόνο που θέλετε να τοθυμηθείτε και συνειδητά αυτό. Μπορείτε να χωρέσετε και να γίνετε πιο μεγάλοι,πιο μικροί πάνω στην γραμμική γραμμή. Να την μεγαλώσετε, να την φουσκώσετε σανμπαλόνι, να την συμπτύξετε και να την κάνετε ακόμα πιο λεπτή κι αδύνατη,ανάλογα με το τι θέλετε. Αν για μερικά δευτερόλεπτα το πιστέψετε ότι ο χρόνοςθα σας υπακούσει. Αν για μερικά δευτερόλεπτα η συνειδητότητά σας γίνει πιογρήγορη από τη δόνηση του χρόνου. Και τότε ο χρόνος θα ακολουθήσει. Ο χρόνος έχειμια δική του συνειδητότητα. Δεν είναι τόσο γρήγορη όσο φαντάζεστε. Δεν είναιτόσο άπιαστη όσο μπορεί να πιστεύετε. Είναι πολύ κοντά σας, είναι τόσο κοντάσας που σας τρομάζει η απλότητα της ιδέας και δεν το κάνετε γιατί το θεωρείτεπάρα πολύ απλό για να είναι αληθινό.

Ερ: Να ρωτήσω κάτι για το χρόνο. Αυτά που είπανε πριν. Είπατε ότι αυτή η χρονιά θαείναι αυτή η χρονιά που θα προχωράμε ανάμεσα στους άλλους και θα τους κοιτάμεστα μάτια και ότι τόσα χρόνια ντρεπόμασταν να κοιτάξουμε τους άλλους για να μηνκαταλάβουν ποιοι είμαστε. Επίσης ότι κυκλοφορούσαμε σιωπηλά και δεν είχαμε τοθάρρος να κοιτάξουμε τους άλλους στα μάτια. Αυτό γιατί γινόταν; Δεν έχωκαταλάβει το γιατί τόσα χρόνια το κάνουμε αυτό; Και αυτή τη χρονιά δεν θα τοκάνουμε.

Απ: Για τον ίδιο λόγο που έχετε ένα σώμα. Γιατί χρειάζεται! Για ποιο λόγοκαταστρώνετε ένα σχέδιο; Με την ίδια ακριβώς οπτική και για τους ίδιους λόγους.Χρειαζόσασταν χρόνο για να είναι έτοιμο το συλλογικό και να είστε κι εσείςέτοιμοι να είστε παρόντες χωρίς να κρύβεστε. Δεν εννοούμε ότι ήσασταν δειλοί.Εννοούμε όμως ότι θα θέλατε να μπορούσατε να είστε αόρατοι. (γέλια) Θα θέλατενα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς να σας πάρει χαμπάρι κανένας. (γέλια) Θα θέλατενα μην χρειαστεί να γίνετε θεραπευτές και να εκτίθεστε (πολλά γέλια), ή να γίνετεδιάμεσα και ν' αναρωτιέστε (γέλια). Θα ήταν καλύτερα αν ήσασταν αόρατοι ή ανμπορούσατε να είστε ορατοί μόνο για όση ώρα χρειάζεται και μετά να μην μπορούσεκανένας να σας βρει. Να μην μπορούσε κανένας να σας δει και να σας μιλήσει. Θατο προτιμούσατε πάρα πολύ, όμως δεν ήταν μέσα στο σχέδιο!.

Αυτή η χρονιά είναι η εποχή που είστε έτοιμοι να βαδίσετε κοιτάζοντας του άλλους,γιατί είναι η χρονιά που θα αφομοιώσετε ακόμα πιο ουσιαστικά την δική σαςαλήθεια. Και θα νοιώσετε ότι μπορείτε πια να μην κρύβεστε, ότι μπορείτε ναείστε διαφορετικοί - ενώ είστε ίδιοι με τους άλλους. Θα είναι η χρονιά που θααισθανθείτε ότι είστε χαρούμενοι που είστε εδώ. Γιατί είναι η χρονιά που οιμυρωδιές και οι ψίθυροι της άλλης πλευράς θ' αρχίσουν ν' ακούγονται πολύ πιοκαθαρά στα δικά σας αυτιά και στη δική σας μαγική καρδιά.


© Χαριτίνη Χριστάκου