Σμαραγδένιος Κύκλος - Μηνύματα από την Οικογένεια


Κρυμμένη Αρμονία

21 Ιανουαρίου 2006, Θεσσαλονίκη

...Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που παίξατε τους «διάμεσους» ανάμεσα στον κόσμο των αγγέλων και των ανθρώπων και μεταφέρατε μια ενέργεια που έρχεται για να σας θυμίσει αυτό που ήδη γνωρίζετε.[Στην αρχή της συνάντησης, οι μισοί ψιθύρισαν στους άλλους μισούς που είχαν κλειστά τα μάτια «Είσαι ήδη τέλειος, είσαι ήδη θεραπευμένος»]. Είναι βαθιά αληθινό αυτό που μόλις ακούσατε να σας ψιθυρίζουμε στ' αυτιά σας. Μακάρι να μπορούσατε να δείτε για ένα κλάσμα του χρόνου πόσο αλήθεια είναι, το ότι σαν άνθρωποι είστε ήδη τέλειοι, όχι όπως εσείς το εννοείτε αλλά όπως εμείς το βλέπουμε.

Εσείς ανάγετε την τελειότητα σε όρους ανθρώπινους κι έτσι ξεχνάτε ποιοι είστε. Θέλετε να συναντήσετε την τελειότητα σαν άνθρωποι και ξεχνάτε ότι είστε πνευματικά όντα. Και ερχόμαστε σήμερα για να σας θυμίσουμε ότι είστε πνευματικά όντα, ζείτε μέσα σε μια πνευματική ενέργεια, βιώνετε μια πνευματική εμπειρία και προσπαθείτε να αποκωδικοποιήσετε την πνευματική εμπειρία όπως αυτή εκδηλώνεται στην ύλη. Προσπαθείτε να δείτε τους αληθινούς σας εαυτούς μέσα από ένα σώμα.

Η τελειότητα, αγαπητά μας πλάσματα, δεν συνίσταται στην απουσία ελαττωμάτων. Είστε ήδη τέλειοι γιατί βρίσκεστε στο σωστό μέρος και κάνετε τη σωστή εργασία και προχωράτε στις σωστές στιγμές. Αυτό είναι τελειότητα.

Είστε ήδη τέλειοι γιατί είστε ήδη ένα με αυτό που πάντα ήσασταν. Είστε ήδη τέλειοι γιατί ζείτε στη Γη αυτό που οι ίδιοι σχεδιάσατε με μαθηματική ακρίβεια. Είστε ήδη τέλειοι γιατί παρότι βρίσκεστε σ' ένα σώμα, δεν έχετε ξεχάσει τον λόγο που μπήκατε σ' αυτό: ν' ανακαλύψετε την αλήθεια.

Είστε ήδη τέλειοι γιατί ό,τι κι αν βλέπετε, ό,τι κι αν ακούτε, η καρδιά σας σάς οδηγεί στην αλήθεια. Είστε ήδη τέλειοι γιατί δεν χωριστήκατε ποτέ απ' αυτή την αλήθεια. Αυτό που λείπει από αυτή την εξίσωση και το οποίο σας φέρνουμε σήμερα να το δείτε καλύτερα, είναι η συνειδητοποίηση ότι η καρδιά σας έχει μπερδευτεί και ποθεί την ανθρώπινη τελειότητα. Έχει ξεχάσει τι σημαίνει θεϊκή ενορχήστρωση. Έχει πλανευτεί στο τι σημαίνει αληθινή τελειότητα.

Είναι τέλειος ο ιδανικός σας σύντροφος; Δεν είναι! Όμως είναι για σας, γιατί είναι ένα συμπλήρωμα του εαυτού σας. Γιατί έχει, όπως λέτε, αυτά που δεν έχετε εσείς. Είναι τέλεια η οικογένειά σας; Μπορεί να μην είναι, αλλά όμως γεμίζει την ψυχή σας, τρέφει την καρδιά σας και σας δίνει όλα εκείνα τα ερεθίσματα, τις προκλήσεις, τις αφορμές να βρείτε τον εαυτό σας. Είναι πραγματικά τέλεια, στην θέση της, στον ρόλο της, στην σύνθεσή της, στην παρουσία της.

Αν αναζητάτε την τελειότητα όπως την καταλαβαίνουν οι άνθρωποι, δεν θα τη βρείτε ποτέ. Γιατί η τελειότητα δεν έγκειται στην απουσία των προβλημάτων. Η τελειότητα δεν έγκειται στην απουσία δυσκολιών. Η τελειότητα δεν υπάρχει στην εξάλειψη οποιουδήποτε ζητήματος.

Η τελειότητα κατοικεί μέσα στην ευρύτερη συνειδητότητά σας, την οποία θέλετε να ανακτήσετε, και αποτελεί ένα μέρος της. Η τελειότητα επομένως είναι ένα μέρος της αλήθειας του ποιοι είστε.

Αν μπορούσατε έστω και για ένα δευτερόλεπτο να δείτε τον εαυτό σας με τα δικά μας μάτια, θα βλέπατε ότι αυτός ο εαυτός - όπως είναι και τον έχετε- είναι ήδη τέλειος. Τα είχε σχεδιάσει τέλεια. Βρίσκεται σε μια Συγχρονικότητα τέλεια μ' αυτό που θέλει ο ανώτερός σας εαυτός, η ψυχή σας να κάνει. Όχι σε μια συγχρονικότητα τέλεια για τα δεδομένα και τις επιθυμίες της ανθρώπινής σας αντίληψης.

Η τελειότητα της συγχρονικότητας με τον ανώτερο εαυτό σας είναι εκείνη που στηρίζει την ευρύτερη αρμονία. Εσείς πλανεμένα την ψάχνετε σε αψεγάδιαστα πρόσωπα και σε  αψεγάδιαστες σχέσεις. Και την χάνετε! Γιατί περνά δίπλα σας την ώρα που σας χαμογελά ένας άγνωστος, την ώρα που σας ακουμπά κάποιος τυχαία στο δρόμο, την ώρα που στέκεστε στην ουρά του λεωφορείου. Και είναι εκεί, μεγαλοπρεπώς παρούσα η τελειότητα!

Αν επιτρέπατε για λίγο να «μπείτε» μέσα στον ιστό που ενώνει τα πράγματα, θα νοιώθατε την τελειότητα του ρυθμού, της κίνησης και της εξέλιξης των πάντων. Η τελειότητα αυτή για την οποία σας μιλάμε σήμερα, εξαρτάται απ' όλα. Δεν αφορά έναν, γιατί δεν είναι ατομική. Είναι η τελειότητα των πάντων, η οποία αναδεικνύει την τελειότητα του κάθε ενός. Για να είναι όλα τέλεια, αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα πράγμα είναι το ίδιο τέλειο.

Αν πιστεύετε ότι ο κόσμος, το σύμπαν, η ζωή, κινούνται από μια μεγάλη δύναμη, η οποία έχει σκεφτεί τα πάντα και έχει βρει τη θέση και την συμπληρωματικότητα των πάντων, και έχει βρει την θεραπεία για όλα, και έχει αγάπη για όλα, τότε είναι εύκολο να αισθανθείτε πως, ό,τι απαρτίζει αυτή την τελειότητα, σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται, με όποιον τρόπο κι αν υπάρχει, είναι τέλειο όπως ακριβώς είναι σ' αυτό το «τώρα» της μαγικής συμπαντικής στιγμής.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος άλλος χρόνος όπου όλα έχουν γίνει τέλεια. Στην πραγματικότητα οι ανώτεροί σας εαυτοί, εσείς, βιώνετε την τελειότητα σε κάθε «τώρα» σας, σε κάθε στιγμή σας. Όμως σας διαφεύγει, σαν να τρέχει σαν φάντασμα και να περνά από μπροστά σας. Εσείς την αναζητάτε, μα την αναζητάτε σε λάθος μέρη. Την αναζητάτε να την δείτε σε λάθος σημεία, με λάθος ενδείξεις.

Αυτή η τελειότητα για την οποία σας μιλάμε, είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτό που είστε αυτή τη στιγμή εναρμονίζεται και δένει με όλα τα υπόλοιπα, όσα καταλαβαίνετε και όσα δεν καταλαβαίνετε. Το αν εσείς θα πάτε γρήγορα μπρος ή αν θα καθυστερήσετε, δεν έχει να κάνει μόνο με σας. Έχει να κάνει και με όλους τους άλλους. Αυτό είναι τελειότητα.

Η ατομική σας εξέλιξη συνδέεται και συγχρονίζεται με την εξέλιξη του διπλανού σας. Με την εξέλιξη, πιθανόν, κάποιου άλλου που δεν τον γνωρίζετε καν αλλά, που πρόκειται να τον συναντήσετε! Βιάζεστε να κρίνετε αυτό που ζείτε σήμερα, από το αποτέλεσμα που θέλετε να δείτε αμέσως αύριο. Θυμηθείτε την σοφία σας: τα αποτελέσματα, η συγχρονικότητα μπορεί ν' αργήσει να σας δείξει το πρόσωπό της, περισσότερο από όσο εσείς θα θέλατε.

Μπορεί να ζήσετε μια ολόκληρη ζωή πιστεύοντας ότι δεν φτάσατε στο στόχο σας, σ' αυτό που εσείς θέλατε να πετύχετε, για ν' ανακαλύψετε λίγη ώρα μετά την «αναχώρησή σας», ότι ήταν τέλεια, που δεν το πετύχατε, γιατί αυτό έδωσε χώρο και χρόνο σε κάποιους άλλους που δεν τους γνωρίσατε ποτέ να κάνουν να προχωρήσουν! Γιατί αμέσως μόλις αναχωρήσατε, γυρίσατε και κοιτάξατε και είδατε τις ίνες φωτός που ενώνουν τα πάντα και καταλάβατε πως δεν η ατομική τελειότητα δεν είχε νόημα από μόνη της, παρά μόνο αν ήταν συνολική.

Είναι τόσο όμορφο να σας κοιτάει κανείς αυτή τη στιγμή και να βλέπει το πόσο τέλειοι και πλήρεις είστε. Θέλουμε να θυμόσαστε όταν συναντάτε ο ένας τον άλλον ή άγνωστους στο δρόμο, ότι εκείνη τη στιγμή ζείτε την τελειότητα. Αναζητείστε να δείτε τι υπάρχει μέσα στη στιγμή. Προσπαθήστε να διαπεράσετε αυτό που δεν φαίνεται, αυτό που δεν είναι ορατό, να διαπεράσετε την ψευδαίσθηση, ώστε να αισθανθείτε την συγχρονικότητα της εξέλιξης των άλλων πλασμάτων.

Είστε οι Δημιουργοί και αυτό σημαίνει ότι τιμάτε τον Δημιουργό, αυτό σημαίνει ότι τιμάτε όλα τα άλλα πλάσματα. Αυτό σημαίνει ότι ξέρετε ότι είμαστε όλοι μια συλλογικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ξέρετε ότι η τελειότητα αφορά το σύνολο. Είναι κάτι που το επιτυγχάνει το σύνολο, μέσα από τον συγχρονισμό της κίνησης των μερών του.

Ειδικά οι lightworkers (εργάτες του Φωτός), που γίνονται συνεργάτες του πνεύματος, έχουν ανάγκη ν' ανακαλύψουν αυτή την τελειότητα, γιατί έχουν αισθήσεις και αναμνήσεις από έναν κόσμο τέλειας αρμονίας. Πιστεύετε πως μόνο αν αλλάξει αυτή η πραγματικότητα, θα μπορέσει να υπάρξει αρμονία. Όμως, τα πράγματα βρίσκονται ήδη σε μια αρμονία. Αυτό που μαθαίνετε εδώ είναι να εκτιμάτε την αρμονία που υπάρχει σε όλες τις στιγμές, σε όλες τις καταστάσεις και σε όλα τα επίπεδα.

Όση βία κι αν υπάρχει, όση ένταση κι όσες συγκρούσεις κι αν φαίνεται να συμβαίνουν, εμείς θα σας ζητήσουμε ν' αναζητήσετε την κρυμμένη αρμονία και τελειότητα. Γιατί υπάρχει πράγματι Λόγος που συμβαίνουν αυτά. Υπάρχει ένα σχέδιο, ιερό και θεϊκό του καθενός πλάσματος που βρίσκεται μέσα σ' αυτό.

Θα σας ζητήσουμε να μην ξεχαστείτε και να μην σκέφτεστε ότι η τελειότητα υπάρχει μόνο όταν διαλογίζεστε ή όταν χαλαρώνετε βαθιά. Θα σας ζητήσουμε ν' ανοίξετε τα μάτια και να αισθανθείτε ότι αυτή η τελειότητα είναι μια κρυμμένη αρμονία που υπάρχει τώρα γύρω σας. Αυτή η αρμονία είναι που οδηγεί τα πράγματα, αυτή η τελειότητα είναι που ξέρει το πώς και το πότε. Εσείς οι ίδιοι την καθοδηγείτε, με τους δικούς σας τους ρυθμούς. Εσείς ορίζετε το αν θα πάτε πιο γρήγορα ή πιο αργά. Η καρδιά σας ξέρει το πόσο γρήγορα ή αργά πρέπει να πάει. Η καρδιά σας ξέρει αν πρέπει να περιμένει.

Πολλές φορές σας βλέπουμε να κρίνετε τον εαυτό σας λέγοντας ότι είστε πάρα πολύ στατικοί, ή ότι κάνετε πολύ καιρό για να προχωρήσετε ένα βήμα. Εμείς κουνάμε το κεφάλι εκείνες τις ώρες και σας λέμε «αν μπορούσατε να δείτε ποιοι είστε! Αν μπορούσατε!».

Κρίνετε πολύ τους εαυτούς σας, ειδικά τις περιόδους που δεν προχωράτε όπως θα θέλατε και δεν επιτυγχάνετε άμεσα τον επόμενο πνευματικό σας στόχο. Λέτε: «Ακόμα δεν κατάφερα να συγχωρέσω τον τάδε, ακόμα δεν κατάφερα να ξεπεράσω αυτό τον φόβο». Αν μπορούσατε να δείτε το πόσο μεγαλειώδεις είστε και πόσο μεγάλη είναι η καρδιά σας, θα μένατε έκπληκτοι.

Θα σας πούμε ότι πολλές φορές, ενώ περπατάτε με γρήγορο βήμα στη λεωφόρο του πεπρωμένου σας, σταματάτε από μόνοι σας, κάνετε στην άκρη και στέκεστε στο πεζοδρόμιο, όχι γιατί κάποιος σας το ζήτησε ή σας ανάγκασε. Από εκεί κοιτάτε την λεωφόρο, και περιμένετε. Ενώ περιμένετε, κάνετε ασκήσεις, κάνετε επί τόπου τροχάδην, μιλάτε με κάποιους άλλους που περιμένουν λίγο δίπλα από σας, λέτε τα νέα σας να περάσει ο χρόνος σας, οι ώρες σας, οι ημέρες σας, μέχρι να έρθει ή να έρθουν αυτοί τους οποίους περιμένετε για να πάτε μαζί. Δεν βιάζεστε να έρθετε πρώτοι στο τέρμα. Δεν σας νοιάζει το να φτάσετε πρώτοι και να πάρετε το στεφάνι. Αυτό που σας νοιάζει είναι να μην χάσετε τους συνοδοιπόρους σας και να είστε μαζί. Είναι να είστε εκεί όταν εκείνοι θα ζητήσουν ένα χέρι και να είστε εκεί για να το απλώσετε. Αν είχατε πάει παρακάτω στο δρόμο, δεν θα σας έβρισκαν εκεί να πιάσουν το χέρι σας.

Σήμερα ήρθαμε ν' ανατρέψουμε την ανάγκη σας για γρήγορη εξέλιξη. Την κατανοούμε πολύ βαθιά. Είναι πολύ φυσικό να το νοιώθετε έτσι μέσα στο ανθρώπινό σας σώμα. Ζείτε αυτή τη ζωή για ν' ανακαλύψετε ποιοι είστε. Έτσι κάθε φορά ανακαλύπτετε κάτι καινούργιο που σας δείχνει ποιοι είστε, που σας θυμίζει τι είναι αυτό που είναι το πάθος σας. Δεν σας ενδιαφέρει να φτάσετε πρώτοι στο τέρμα γιατί δεν υπάρχει τέρμα!

Σας ενδιαφέρει όμως να είστε εκεί, μαζί με εκείνους με τους οποίους έχετε συμφωνήσει να βοηθήσετε και να βοηθηθείτε. Δεν πρόκειται κανένας να φωτιστεί μόνος του. Δεν πρόκειται κανένας μόνος τους ν' ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου για τους νικητές. Δεν υπάρχουν οι 3 πρώτες θέσεις! Αν γίνει κάτι θα το κάνετε όλοι μαζί! Αν φτάσετε στο τέρμα, θα φτάσετε όλοι μαζί!

Αν υπάρχουν περίεργες ασυγχρονικότητες στη ζωή σας, αν σας φαίνεται ότι κάποιες φορές πάτε πολύ γρήγορα, ενώ κάποιες φορές πάτε πολύ αργά, κάποιες φορές δεν κουνιόσαστε κι είστε στάσιμοι, σκεφτείτε ότι μπορεί εκεί ακριβώς να κρύβεται η τελειότητα. Μια τελειότητα που λαμβάνει υπόψη της όλους τους άλλους. Αυτούς που αγαπάτε, αυτούς που ξέρετε, αυτούς που μπορεί να μην θυμάστε, αλλά με τους οποίους έχετε πει κι έχετε δώσει λόγο ότι θα βοηθήσετε, ότι θα είστε εκεί, ότι είναι ένα ταξίδι που θα το κάνετε μαζί.

Δεν  υπάρχει πιο μεγαλειώδες παιχνίδι από αυτό που παίζετε εσείς κρυφά ο ένας από τον άλλον. Περπατάτε στο δρόμο και προσποιείστε ότι δεν ξέρετε κανέναν γύρω σας. Κάθεστε στο κάθισμα δίπλα στο λεωφορείο, κοιτάτε τους γύρω σας και προσποιείστε ότι δεν τους γνωρίζετε. Κι όμως, είναι ο διπλανός σας στο λεωφορείο, ο ίδιος που θα συναντήσετε μετά από 5 μήνες και που όταν του μιλήσετε θα μπει σε εγρήγορση ο δικός σας ρυθμός. Γιατί τον περιμένατε και γιατί σας περίμενε.

Θα θέλαμε να σας δείξουμε αυτή την τελειότητα με όλες τις λεπτομέρειές της. Την υποψιάζεστε και την αισθάνεστε. Δεν μπορούμε να σας τη δείξουμε σαν μια εικόνα. Όμως μπορούμε να σας τη δείξουμε στους τέλειους ρυθμούς της φύσης. Μπορείτε να την δείτε στην τέλεια συμπληρωματικότητα των ειδών. Κανένα είδος, αν το κοιτάξετε από πιο κοντά, δεν είναι τέλειο από μόνο του. Κανένα λουλούδι δεν είναι τέλειο από μόνο του. Στο τριαντάφυλλο μπορεί να σας αρέσει η μυρωδιά του και στην τουλίπα τα φύλλα της. Στο γαρύφαλλο το χρώμα του. Κάθε ένα εκφράζει μια σχετική τελειότητα. Είναι από μόνο του τέλειο, γιατί αποτελεί μέρος ενός συνόλου. Θ' ανθίσει στην ώρα του και ξέρει ποια είναι αυτή. Είναι η ώρα που ανθίζουν κι όλα τα άλλα. Θα μαραζώσει στην ώρα του κι είναι η ώρα που θα μαραζώσουν κι όλα τα άλλα. Θα γεννηθεί και θα πεθάνει, συγχρονισμένο με όλα τα άλλα, όχι μόνο του. Το ίδιο γίνεται και με σας. Ακολουθείτε κύκλους μαζί με φίλους και γνωστούς. Γεννιέστε μαζί, ζείτε μαζί, αναπνέετε μαζί, συναντιέστε και αναζητάτε την τελειότητα που σας διαφεύγει, ενώ υπάρχει ήδη.

Αν μόνο για ένα λεπτό κλείνατε τα μάτια σας να αισθανθείτε ότι αυτή η κρυμμένη τελειότητα κυβερνά και ρυθμίζει τα ελαττώματα και τις ατέλειές σας, συγχρονίζει τους φόβους σας, δουλεύει με τα πλεονεκτήματά σας, παίζει με τον χαρακτήρα σας, και διαχειρίζεται την προσωπικότητά σας! Και ναι, είστε εσείς αυτός που τα κάνει όλα αυτά. Και ναι, είστε εσείς αυτός που παραπονιέται γι' αυτό!

Αγαπητοί μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα ανθρώπινο ον που αρχίζει να θυμάται την τελειότητα που ήδη έχει και την τελειότητα που ήδη υπάρχει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα ανθρώπινο ον που αναγνωρίζει κι ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα για να γκρινιάξει, ότι όλα ακολουθούν ένα συγχρονισμό στον οποίο μετέχει ο καθένας από σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να δούμε εσάς να καθίσετε επιτέλους γαλήνιοι κι ευχαριστημένοι μέσα στο σώμα σας, αναγνωρίζοντας αυτή την τελειότητα στην οποία ήδη μετέχετε.

Αν πιστεύετε ότι η παρόρμησή σας να κάνετε γρήγορα, είναι κάτι τυχαίο, πλανάστε. Αν πιστεύετε ότι η τεμπελιά σας να μην κάνετε κάτι, είναι κάτι τυχαίο, πλανάστε. Σας φεύγει η συνειδητοποίηση του μεγαλείου μέσα από τα χέρια. Γλιστράει μπροστά από τα μάτια σας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπουμε εσάς, τους ανθρώπινους αγγέλους, να ξεγελάτε τον εαυτό σας και να τον ανακαλύπτετε και πάλι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μεγαλειώδες από το να σας βλέπουμε να ξαναπαίρνετε μέσα σας τη χαμένη σας τελειότητα, να ξαναθυμάστε και να ξαναβρίσκετε την κρυμμένη σας αρμονία. Αρκεί να χαμογελάσετε σε κάποιον άλλον, αρκεί ν' ακουμπήσετε για λίγο κάποιον άλλον για να μπορέσετε να το αισθανθείτε. Αυτή την κρυμμένη τελειότητα που υπάρχει ανάμεσά σας, που παίζει μαζί σας και στην οποία μετέχετε.

Την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε γύρω σας και θα δείτε κάποιον άλλον άνθρωπο, θυμηθείτε αυτόν τον ψίθυρο. «Είστε ήδη τέλειοι. Η τελειότητα υπάρχει ήδη. Είστε ήδη θεραπευμένοι. Όλα είναι ήδη όπως είναι, τέλεια». Δεν χρειάζεται να πάτε σ' άλλο επίπεδο για να το αισθανθείτε. Την ανάσα του Θεού μπορείτε να την αισθανθείτε τώρα μέσα σ' αυτό που ήδη ζείτε, γιατί μέσα σ' αυτό κρυφά αναπνέει, κρυφά συμμετέχει και κρυφά δημιουργεί.

 Κι έτσι είναι αγαπητοί μας! \

Και έτσι είναι.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

(Στο κείμενο δεν έχει γίνει καμιά γλωσσική επιμέλεια για καλύτερη απόδοση στο γραπτό λόγο).

 ΕΡ: Τι έγινε με τη Θεσσαλονίκη; Αυτό που ρωτούσαμε πριν, με την ενέργεια της Θεσσαλονίκης, το δυναμικό της;

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει αυτό που λέτε μόνο με την Θεσσαλονίκη ή με τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Γιατί μέσα στο βιβλίο των Πλειάδων αναφέρουν πάρα πολλές φορές τα ενεργειακά μέρη ανά τον κόσμο, αλλά η Ελλάδα δεν αναφέρεται. Ενώ επανειλημμένα αναφέρει για ενεργειακά κομμάτια στη Γη, για την Ελλάδα δεν ξέρουμε.

-         Για την Ελλάδα υπάρχει ένα CD που λέγεται μήνυμα για τους Έλληνες, που αναφέρει πάρα πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Εγώ πιο συγκεκριμένα ρώτησα για την Θεσσαλονίκη.

ΑΠ: Ξέρετε όλοι σας ότι η ενέργεια έχει κάποια σημεία στα οποία δένει, κάποιους κόμβους. Υπάρχουν κόμβοι μικρότεροι και μεγαλύτεροι. Δεν θ' απαριθμήσουμε τις κατηγορίες τους γιατί είναι πολλές. Ξέρετε λοιπόν ότι η ενέργεια έχει τον τρόπο της να κινείται δημιουργώντας κόμβους, συνδέσεις, ώστε να ρέει ακριβώς με τον τρόπο και την ένταση που χρειάζεται σε διάφορα σημεία. Αυτό που θα θέλαμε να πούμε, είναι ότι η δυναμική του χώρου που ονομάζεται Ελλάδα, έχει κι εκείνη ένα σημείο το οποίο θα το ονομάζαμε, Σημείο Πυροδότησης. Φυσικά υπάρχουν Φλόγες Φωτός που είναι αναμμένες σε πολλά μέρη σ' αυτό το γεωγραφικό χώρο. Φυσικά δεν είναι μια εστία φωτός, είναι διάσπαρτες. Κάποιες αποτελούνται από μονάδες, κάποιες είναι πιο μεγάλες. Παρόλο που φαίνεται ότι ο γεωγραφικός σας χώρος είναι ένας χώρος ακόμα συσκοτισμένος γιατί υπάρχει πολύς φόβος και διχασμός, εμείς  θα σας πούμε ότι είναι ένας χώρος στον οποίο βλέπουμε πάρα πολλές τέτοιες φλόγες, μικρές και μεγάλες να καίνε. Κάποιες δυναμώνουν καθώς περνάει ο καιρός και γίνονται μεγαλύτερες, κάποιες παραμένουν όπως ήταν, σαν φύλακες στο ίδιο σημείο.

Δεν είναι όλες οι εστίες του φωτός που υπάρχουν για τον ίδιο λόγο. Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος άνθρωπος του φωτός, κάποιος άνθρωπος με αφύπνιση, παραμένει στάσιμος στην εξέλιξή του για πάρα πολλά χρόνια, μπορεί να είναι γιατί ο ρόλος του είναι να είναι φύλακας αυτής της μιας φλόγας. Δεν είναι να την μεγαλώσει, είναι να την κρατήσει εκεί που βρίσκεται και να τη διατηρήσει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, σε μια συγκεκριμένη ένταση.

Ο χώρος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης - θα πούμε - περιοχής γιατί δεν είναι η Θεσσαλονίκη ακριβώς το κέντρο αυτού του χώρου, είναι ένας ευρύτερος χώρος από Θεσσαλονίκη και πάνω, είναι ένας χώρος πυροδότησης της ενέργειας που αφορά την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να φαίνονται οι φλόγες του Φωτός πολύ μεγάλες σ' άλλα μέρη, ίσως και μεγαλύτερες απ' ότι φαίνεται η φλόγα που υπάρχει εδώ, το σημείο που θα φέρει την εκκίνηση των πραγμάτων, είναι άλλο. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και η ενέργεια δεν ακολουθεί ποσοτική μέθοδο. Μπορεί να είναι χιλιάδες περισσότεροι στην Αθήνα οι άνθρωποι που ασχολούνται και εργάζονται με την επίγνωση. Κι όμως ο χώρος κλειδί δεν είναι η Αθήνα. Για να γίνει κάτι στην Ελλάδα, για ν' αλλάξει η ενέργεια της Ελλάδας κι όχι μόνο, κάτι πρέπει να ξεκινήσει από το σημείο, τη γεωγραφική περιοχή όπου συνορεύει κι ενώνεται με άλλες κουλτούρες κι άλλες φυλές. Κάτι πρέπει να ξεκινήσει από κάποιους οι οποίοι έχουν μια ενέργεια προσμεμειγμένη μέσα τους από το παρελθόν, το αρχαίο παρελθόν, με άλλες ρίζες. Και πρέπει να ξεκινήσει από το βόρειο μέρος γιατί εκεί έχει τοποθετηθεί ο πυροδοτητής. Δεν είναι τυχαίο το μέρος. Ανάφλεξη κι αναζωπύρωση των πνευματικών ενεργειών μπορεί να γίνει σε διάφορα μέρη. Ενεργοποίηση των δονήσεων μπορεί να γίνει και γίνεται σε πολλά σημεία. Όμως υπάρχει ένα σημείο το οποίο είναι το σημείο κλειδί. Το οποίο βάζει μπρος την κίνηση στα πράγματα. Το οποίο δίνει το στίγμα σ' όλους όσους δουλεύουν στον κόσμο της επίγνωσης, της συγχρονικότητας του τώρα, ότι είστε έτοιμοι, ότι ήρθε η ώρα.

Αυτό θα γίνει στη βόρειο Ελλάδα. Ότι και να γίνεται σ' άλλα σημεία δεν θα προχωρήσει πέρα από ένα όριο. Δεν πρόκειται να πάει παρακάτω, μέχρι ν' ανοίξει ή να φτάσει αν θέλετε η ενέργεια που διακινείται σ' αυτό το σημείο σε μια συχνότητα. Όταν εσείς και άλλοι μαζί σας φτάσετε εκεί θα είναι σαν να έχετε δώσει αυτόματα το στίγμα της κρίσιμης μάζας. Μιλήσατε γι' αυτό στην αρχή. Κι είναι ωραίο όταν πιστεύετε ότι τυχαία έρχονται τα θέματα για να τα συζητήσετε. Είναι ωραίο όταν εκ των υστέρων ίσως ν' ανακαλύπτετε ότι κάτι ήδη γνωρίζατε γι' αυτό που πρόκειται ν' ακούσετε, που σας αφορούσε.

Η κρίσιμη μάζα για το χώρο της Βαλκανικής και της Ελλάδας αφορά μια γεωγραφική περιοχή. Εάν σε μια περιοχή η συχνότητα, η συνειδητότητα φτάσει κάπου, αυτόματα πυροδοτείται αυτή η συχνότητα σ' όλες τις άλλες. Θα σας πούμε ότι μερικές φορές αυτό που μόλις ακούσατε, που αφορούσε την τελειότητα, συμβαίνει σε μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν ομάδες στις γειτονικές σας χώρες που δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό, με στόχο την αύξηση της επίγνωσής τους. Και κάποιες στιγμές σταματάνε και προχωράνε πιο γρήγορα προκειμένου να υπάρχει ένας συγχρονισμός μ' αυτό που γίνεται εδώ. Θα σας πούμε ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες σε μεγάλες πόλεις της χώρας σας, που επίσης πάνε πιο γρήγορα ή πιο αργά ή διαλύονται ή ξαφνικά δημιουργούνται. Σε συγχρονισμό μ' αυτό που συμβαίνει εδώ.

Έτσι παρόλο που ο καθένας διαδραματίζει και παίζει και έχει το δικό του μοναδικό ρόλο επίδρασης στα πράγματα και οι ομάδες έχουν τους δικούς τους μοναδικούς ρόλους επίδρασης στα πράγματα. Υπάρχουν κάποια σημεία πάνω στη Γη, τα οποία δίνουν ένα κάλεσμα ή αν θέλετε μια ανακοίνωση, στέλνουν ένα μήνυμα σε όλους. Πρέπει αυτά τα σημεία να στείλουν το μήνυμα. Δεν μπορεί να το στείλουν το μήνυμα κάποια άλλα σημεία, γιατί έτσι το έχετε συμφωνήσει. Και έχουν διαμορφωθεί έτσι οι ζωές, οι άνθρωποι, τα γεγονότα, ώστε να εξυπηρετηθεί αυτό.

Έχετε αισθανθεί πολλοί από σας, ότι κάποια στιγμή θα ξέρετε ξαφνικά ότι πρέπει να κάνετε κάτι ή ότι είστε έτοιμοι για κάτι. Δεν ξέρετε ακριβώς τι περιμένετε, πώς θα το αισθανθείτε, όμως αυτό είναι αλήθεια. Όταν οι συνειδητότητες σ' αυτή την περιοχή και η δόνηση φτάσει κάπου, όλοι θα αισθανθούν ξαφνικά ένα κάλεσμα. Ο καθένας θα το παραλάβει με το δικό του τρόπο. Κάποιος θα νοιώσει ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει κάτι, κάποιος άλλος ότι είναι έτοιμος να βάλει την ομάδα του σε κάποια άλλη διαδικασία, κάποιος άλλος θα νοιώσει έτοιμος να κάνει κάτι άλλο. Ξαφνικά όλοι θα είσαστε σε μια εγρήγορση. Όλοι θα έχετε πάρει αυτό το κάλεσμα. Αυτό πρόκειται να γίνει από αυτό το χώρο.

Ο χώρος δεν είναι κυκλικός, μην ψάχνετε για σφαιρικούς χώρους. Δεν ακολουθεί αυτό που πιθανόν να φαντάζεστε, μια τέλεια γεωμετρική εικόνα. Ο χώρος έχει άκρες που είναι σαν τα φιόρδ. Είναι βόρεια από την πόλη σας, την Θεσσαλονίκη και ανοίγει πολύ ανατολικά και δυτικά. Είναι μια αρκετά μεγάλη περιοχή η οποία κρατάει το κλειδί του καλέσματος. Αναρωτιέστε πιθανόν γιατί να έχει σχεδιαστεί, να έχουμε επιλέξει αυτή την περιοχή κι όχι κάποια άλλη. Θα σας αποκαλύψουμε κάτι, ότι σας ενδιέφερε ο χώρος που θα γινόταν αυτό το άνοιγμα, που θα έβγαινε αυτό το κάλεσμα, να είναι σε επαφή και μ' άλλους χώρους, να επιδράσει και σ' άλλους χώρους. Να είναι ας το πούμε έτσι, ένα σημείο κι ένας χώρος που ενώνει διάφορα, διάφορες ενέργειες, όχι μία. Αν είχατε αποφασίσει να είναι η Αθήνα ή η Πελοπόννησος, η επίδραση θ' αφορούσε την ευρύτερη περιοχή. Σαν αυτόχθονες του χώρου σας, έχετε αναλάβει ένα έργο. Αυτό το έργο είναι να θυμηθείτε πρώτα απ' όλα ποιοι είστε, ώστε να φέρετε στην επιφάνεια την ενωτική σας ενέργεια. Η ανάγκη η δική σας να μεταδώσετε το φως, να μεταφέρετε φως, ενότητα και επίγνωση, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτό που τώρα αντιλαμβάνεστε. Όταν θα γίνει αυτό το κάλεσμα κι όταν θα ηχήσει αυτή η καμπάνα, το σώμα σας θα ανατριχιάσει, όχι σε πατριωτικούς παλμούς, σε πνευματικούς παλμούς. Ξαφνικά θα θυμηθείτε την πνευματική σας κληρονομιά που αφορά την ενότητα. Ξαφνικά όλη η δύναμη που κρύβετε μέσα σας και κάτω από τα πόδια σας θα είναι φανερή στο σώμα σας. Ότι είστε για να κάνετε κάτι μεγάλο και σημαντικό καθένας σας κι όλοι μαζί. Ότι μπορείτε να ενώσετε, εκεί που τα πάντα είναι διαιρεμένα. Ξαφνικά θ' ανακαλύψετε ποιο ήταν το μυστήριο των Ελλήνων, που το έχετε δει αρκετές φορές και πάλι δεν το καταλαβαίνετε. Τι είναι αυτό που μπορεί να σας κάνει να κάνετε την υπέρβαση του εαυτού σας. Την υπέρβαση των συνόρων σας, την υπέρβαση των συμφερόντων σας. Και δεν είναι κάτι λογικό. Έχετε γεννηθεί όλοι σας έχοντας αυτή τη δυνατότητα να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, να ξεπεράσετε τα όριά σας, να ξεπεράσετε το ατομικό σας συμφέρον, να θυμηθείτε το μεγαλειώδες συλλογικό σας όνειρο. Και εσείς, πιο πολύ απ' όλους είσαστε έτοιμοι κι ετοιμάζεστε γι' αυτό.

Έτσι λοιπόν, η απάντηση στο ερώτημά σας, είναι ακριβώς αυτή που προηγήθηκε. Δεν υπάρχει κάτι για να προστεθεί σ' αυτό. Ίσως να ειπώθηκαν και μερικά πράγματα παραπάνω, αλλά ήταν κατάλληλο, δεν ήταν προσχεδιασμένο.

 ΕΡ: Πότε θα γίνει αυτό;

ΑΠ: Όπως φαίνεται τώρα κι εκτιμώντας τώρα την δυναμική αυτής της ενέργειας, αυτή η εγρήγορση φαίνεται να συμβαίνει προς τα τέλη του 2008. Δεν είναι γεγονός, δεν πρόκειται να γίνει ένα γεγονός. Ο τρόπος που θα μπορούσατε να το φανταστείτε, είναι αν φανταστείτε ότι ξαφνικά θα νοιώθατε ότι θέλετε να κινηθείτε και να μετακινηθείτε σε μεγαλύτερες περιοχές και να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους, μακρινούς από σας, που δεν τους ξέρετε. Να βρείτε τρόπους να μεταφέρετε αυτά που ήδη γνωρίζετε και να κάνετε εργασία, δουλειά, με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς και άλλες κουλτούρες. Η κίνηση είναι μια κίνηση της ενέργειας που υπάρχει μέσα στον καθένα σας η οποία ξαφνικά ξυπνάει και λέει: «Θέλω να βγω πέρα απ' αυτόν τον κόσμο, θέλω να μιλήσω με άλλο κόσμο, θέλω να ενωθώ με άλλο κόσμο, θέλω η ομάδα μου να έρθει σε επαφή με την ομάδα του άλλου, θέλω να ξεπεράσουμε τις κυβερνήσεις, θέλω να ενωθούμε σαν άνθρωποι και εγώ ο Χ που έχω 15 ανθρώπους μαζί μου, που δουλεύουμε μαζί και που ξέρει ο ένας τον άλλον, θα το ξεκινήσουμε αυτό. Αυτή είναι υπέρβαση, είναι υπέρβαση της λογικής. Δεν είναι έτοιμη ακόμα αυτή η ενέργεια για να κάνετε αυτή την υπέρβαση. Αυτή η υπέρβαση της λογικής θα οδηγήσει ομάδες, μικρότερα σύνολα, στο να κινηθούν αυτόνομα, δημιουργώντας εξελίξεις. Ξεπερνώντας κυβερνητικές πολιτικές και ξεπερνώντας σχέδια που τα έχουν εκπονήσει τα κράτη σας, οι οργανωμένες σας κοινωνίες. Θα σας το πούμε έτσι: «Η πρωτοβουλία των ανθρώπων θα ξεπεράσει τα σχέδια των κρατών σας». Αυτό θα φέρει τις αλλαγές, αυτό θ' αλλάξει τα δεδομένα. Δεν θα έρθει μέσα από οργανωμένους θεσμούς ούτε από οργανωμένους φορείς. Θα έρθει μέσα από την πρωτοβουλία ατόμων. Και θα σας εκπλήξει τότε, ίσως να το θυμηθείτε αυτό που ακούτε, η ζεστή υποδοχή. Θα σας εκπλήξει το πόσο έτοιμοι ήταν οι άλλοι για να κάνετε αυτές τις συναντήσεις, για να κάνετε αυτές τις ιερές συνομωσίες, ή αυτές τις ιερές συμμαχίες. Θα σας εκπλήξει το πόσο έτοιμα ήταν τα πράγματα και πως εσείς δεν το είχατε καταλάβει νωρίτερα, πως δεν το είχατε ανακαλύψει πιο πριν, πως δεν σας είχε έρθει άραγε πιο πριν η ιδέα. Θυμηθείτε να μην κατηγορήσετε πάλι τον εαυτό σας, ότι θα μπορούσατε να το είχατε κάνει δύο χρόνια νωρίτερα. Θυμηθείτε ότι υπάρχει κάτι που είναι συλλογικό, που είναι συνολικό και συγχρονισμένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το τρένο της ειρήνης του Νερέσιους εμπίπτει για εκεί;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακριβώς εκεί εμπίπτει το τρένο της ειρήνης του Νερέσιους. Και τώρα πρέπει να τους πεις για το τρένο της ειρήνης. Είναι πολύ ωραίο αυτό γιατί θα σας δείξει πως η ενέργεια, αυτό που ήδη είστε εσείς, δουλεύετε.
-         Μιλάει για τον Καρακασίδη...

 Αυτή η ιδέα  θα είναι έτοιμη για υλοποίηση όταν θα εμφανιστεί αυτός που θα σας δώσει το τρένο.

 -         Το τρένο είναι συμβολικό;

-         Όχι είναι κυριολεκτικό. Γιατί είναι να περάσει από διαδρομές και μέρη τα οποία δεν είναι κεντρικά.

Σήμερα αισθάνομαι πάλι μετεξεταστέα. Από την μια μου αρέσει κι από την άλλη νοιώθω τόσο περίεργα, σαν το παιδί που δεν εκπλήσσεται να μαθαίνει ή να συνειδητοποιεί. Δεν ξέρω, είναι ότι ακούγοντάς το, νοιώθοντάς το ήταν τόσο οφθαλμοφανές, ήταν τόσο φανερό κι εγώ είμαι τόσο καλή στο να γκρινιάζω για το ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου τέλεια και είναι συνέχεια ατελή. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Μεγάλη θεραπεία. Για την μανία μου για το να στέκομαι σ' αυτά που λείπουν, πιστεύοντας ότι λείπουν, ότι πρέπει ν' αλλάξουν, να γίνουν κάτι, να συμπληρωθούν, δεν ξέρω. Πάντως όχι να είναι έτσι. Και ξέρω ότι είναι τόσο αλήθεια αυτό που άκουσα. Αυτό που αισθάνθηκα. Είναι τόσο αλήθεια. Κι ήταν τόσο μπροστά στη μύτη μου από την άλλη. Αλλά πάλι, δεν ξέρω, είναι όλα, είναι το πιο ωραίο παιχνίδι, ότι όλα μόλις γίνουν συνειδητά, φαίνονται τόσο φυσικά. Φαίνονται τόσο εύκολα να τα καταλάβεις, να τα αισθανθείς, αλλά χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται εκπαίδευση.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την γρίπη των πουλερικών, αν έχουμε κάποια πληροφορία;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που συμβαίνει μέσω αυτής της γρίπης των πουλερικών, είναι μια αλλαγή στις ενέργειες, είναι ένα πρόσχημα αυτό το οποίο έχει ονομαστεί γρίπη που δίνει τη δυνατότητα ν' αλλάξει μια αλυσίδα ολόκληρη ενεργειών που αφορά την γήινη βιολογική αλυσίδα. Θα σας πούμε ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για γρίπη. Θα σας πούμε ότι αυτοί οι οποίοι αναχωρούν με αφορμή αυτή την αλλαγή, αναχωρούν στην ώρα τους. Και επιστρέφουν πολύ γρήγορα. Θα μπορούσατε να πείτε ότι σχεδόν δεν αναχωρούν. Θα σας πούμε ότι είναι σημαντικό να μην ακούτε και να μην διαβάζετε κατά γράμμα, αυτά που ακούτε και διαβάζετε, αλλά να αφήνετε να αισθανθείτε αυτό το οποίο συμβαίνει. Δεν εγκυμονείται πραγματικά κάποιος κίνδυνος για την παγκόσμια υγεία. Δεν εγκυμονείται κάποια επιδημία. Αυτό που γίνεται είναι ότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές που δεν αφορούν τη διατροφική αλυσίδα, αλλά αφορούν τις βιολογικές αλυσίδες, τα DNA. Ένα μέρος από αυτή την αλλαγή δεν θα γινόταν γιατί ο λόγος που εμφανίστηκε αυτή η αλλαγή μ' αυτό τον τρόπο, είναι ότι κάποιοι επιστήμονες πολλαπλασίασαν αυτό το οποίο ήταν μικρό. Μπορεί ν' ακουστεί περίεργο άμα σας πούμε ότι πείραμα είναι και θα περάσει.

Εντούτοις αυτό είναι πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από οτιδήποτε άλλο. Πείραμα είναι και θα περάσει. Μην φοβάστε γι' αυτό, δεν διατρέχετε κίνδυνο. Αυτή η αλλαγή θα γινόταν μ' ένα πολύ πιο ήπιο τρόπο, χωρίς να γίνει γρίπη, ιός. Έγινε γρίπη και ιός γιατί κάποιοι θέλησαν να πάει ακόμα πιο μακριά αυτή η αλλαγή, γιατί πίστεψαν ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα κάποιες ανάγκες για να ανακαλυφθούν κάποια πράγματα. Αυτό ήταν βαλμένο για να συμβεί αυτή η αλλαγή στη βιολογική αλυσίδα, στα DNA μ' έναν τρόπο που δεν θα γινόταν καν αντιληπτός. Εντούτοις τελικά έγινε μ' έναν τρόπο που όχι μόνο έγινε αντιληπτός αλλά θορύβησε και πάρα πολλούς. Δεν υπάρχει όμως ουσιαστική ενέργεια εκεί κι αυτό επειδή είναι ένα πείραμα, θα λήξει όπως λήγουν όλα τα πειράματα.

 Θα θέλαμε να σας πούμε όταν εμφανίζονται ξαφνικά λόγοι ανησυχίας, αναταραχής, που κυρίως στοχεύουν στην υγεία σας και στην ασφάλειά σας, στην ασφάλεια των ανθρώπων, να μην είστε πρόθυμοι να τα παραλάβετε ακριβώς όπως τα ακούτε. Να μην είστε πρόθυμοι να συμμετέχετε στο δράμα, γιατί τότε το δυναμώνετε. Να μην είστε πρόθυμοι να πιστέψετε αυτά που ακούτε. Να είστε όμως πρόθυμοι να αισθανθείτε αν πράγματι κινδυνεύετε. Ο καθένας σας έχει αισθανθεί το αν πράγματι κινδυνεύει, και ξέρετε ότι δεν κινδυνεύετε, όμως αμφιβάλετε, θέλετε κάποια επιβεβαίωση. Θα προτιμούσατε αν έβγαινε ο δημόσιος οργανισμός υγείας, να πει ότι πράγματι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Θα σας θυμίσουμε ότι καθώς τα πράγματα εξελίσσονται, θα κληθείτε να στηριχτείτε περισσότερο σ' αυτό που οι ίδιοι αισθάνεστε, προκειμένου να μην σπείρετε κι εσείς μαζί με τους υπόλοιπους δράμα και φόβο. Θα κληθείτε να βασιστείτε στο ένστικτό σας, ενάντια σε όλο αυτό που μπορεί να προπαγανδίζεται και να διαδίδεται. Θα κληθείτε να σταθείτε όρθιοι, με το δικό σας φως, μέσα σ' ένα κόσμο ο οποίος έχει ακόμα σκοτάδι.

Θα σας πούμε ότι μπορείτε να τρώτε άφοβα τα κοτόπουλά σας και τα αυγουλάκια σας. Το ξέρετε ήδη, το ξέρετε ότι δεν υπάρχει πραγματικά θέμα. Θα σας πούμε ότι δεν θα είναι καλό, εάν αφήσετε αυτή την ενέργεια να σας πείσει ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί. Ότι είναι ένα είδος που είναι πιο επικίνδυνο. Τα είδη εξαλείφονται όταν εσείς παύετε να πιστεύετε στην αναγκαιότητα της ύπαρξής τους, στην χρησιμότητα της ύπαρξής τους, ή στην ομορφιά της ύπαρξής τους. Ένας καλός τρόπος να πάψει κάποιο είδος να υπάρχει από τη Γη, είναι όταν εσείς παύετε να πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσει να υπάρχει. Μ' αυτό τον τρόπο υπάρχουν πάρα πολλά είδη που έχουν εξαφανιστεί από τη Γη, γιατί πάψατε να πιστεύετε ότι θέλετε να υπάρχουν. Έχετε αναρωτηθεί αν οι μονόκεροι ήταν ένα πραγματικό είδος που έζησε ποτέ πάνω σ' αυτό τον πλανήτη. Θα σας πούμε ότι ήταν, ένα πραγματικό είδος που έζησε σ' αυτό τον πλανήτη. Και υπάρχουν πάρα πολλά ζώα, φυτά, έμβιοι οργανισμοί, μορφές ανθρώπινες άλλου είδους που έχουν εξαφανιστεί, γιατί κάποια στιγμή, κάποιος σας φόβισε και σας έπεισε ότι ήταν καλό για σας και την προστασία σας, την ασφάλειά σας να μην υπάρχουν. Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος να αφανιστεί ένα είδος από το να πιστέψετε όλοι σας, όλη η ανθρωπότητα ότι αυτό είναι καλό για σας να μην υπάρχει. Είναι ο πιο εύκολος, ο πιο ανώδυνος τρόπος ν' αλλάξει ο χάρτης της ανθρωπότητας. Ν' αλλάξουν δεδομένα. Το ζήτημα είναι, το θέλετε; Συνηγορείτε; Θα αφεθείτε να πειστείτε σ' αυτό; Θυμηθείτε ότι ο φόβος είναι εργαλείο για εξέλιξη. Κάποιοι τον χρησιμοποιούν για την δική τους εξέλιξη κι εσείς θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για τη δική σας εξέλιξη. Δεν εξυπηρετεί το εργαλείο του φόβου απαραίτητα μόνο εσάς και το καλό σας. Το εργαλείο του φόβου μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος ο οποίος δεν θέλει το καλό σας, ο οποίος ζει μέσα στη διττότητα, ο οποίος θέλει να σας κρατήσει φοβισμένους, μαζεμένους στη γωνία σας ή ο οποίος θέλει να σας πείσει ότι δεν έχετε αρκετή δύναμη ώστε να ορίσετε την υγεία σας, ώστε ν' αλλάξετε τα δεδομένα. Γιατί σας λέμε ειλικρινά, ότι αν την πρώτη μέρα ή ακόμα κι αυτή τη στιγμή που υπάρχει αυτό το νέο, οι άνθρωποι, κάποιοι χιλιάδες άνθρωποι συνεννοούνταν να βάλουν την πρόθεσή τους να έρθει ενέργεια ισορροπίας στις κοτούλες αυτού του κόσμου και στα πουλερικά αυτού του κόσμου, η ενέργεια θ' άλλαζε αμέσως. Δεν είσαστε ούτε έρμαια, ούτε τόσο ευάλωτοι όσο νομίζετε. Αντίθετα είσαστε πολύ πιο ισχυροί από ότι πιστεύετε για τη δική σας υγεία και το δικό σας σώμα και τη γενικότερη υγεία των ειδών του πλανήτη. Έχετε εκπληκτική δύναμη να φέρετε υγεία σε μορφές που φαίνεται να χάνουν την ισορροπία τους. ¨Η ισορροπία σε μορφές που φαίνεται να ανισορροπούν. Έχετε εκπληκτική δύναμη μόνο με την πρόθεσή σας αν δεν μπείτε στο φόβο θα έχετε ανοσία σε οποιουδήποτε είδους περίεργους ιούς, περίεργες λοιμώξεις, περίεργες ασθένειες, περίεργα ιόντα.

Και θα σας πούμε ολοκληρώνοντας ότι σε μεγάλο βαθμό, αυτοί οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους σχέδια μέσα απ' αυτό πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι πολύ καλό για εκείνους, τελικά, φτάνουν να σας εξυπηρετήσουν. Αν μπορέσετε να δείτε τον τρόπο, γιατί αν μέσα σ' αυτές τις προκλήσεις φόβου, εσείς θυμηθείτε ότι έχετε τη δύναμη να ορίσετε την υγεία του σώματός σας, δεν εξαρτάται από άλλους, ότι έχετε τη δύναμη ν' αποφασίσετε υπέρ της υγείας σας, υπέρ της ανοσίας σας, τότε ακόμα κι εκείνοι τελικά, θα έχουν γίνει χρήσιμοι στην διαδικασία τη δική σας, γιατί θα σας έχουν φέρει ακόμα πιο κοντά στην ανακάλυψη της πραγματικής σας δύναμης και των πραγματικών σας δυνατοτήτων. Θα σας κάνουν από μόνοι τους να συνειδητοποιήσετε το πόσο πολύ πιο ισχυρότεροι από ότι πιστεύετε, είστε. Και πόσο καλά μπορείτε να ορίσετε το τι θέλετε και τι όχι, ακόμα και στο σώμα σας, ακόμα και στη βιολογία, τη δική σας ή κάποια άλλη. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμφανίζεται σαν ανισορροπία ή ασθένεια, σ' αυτό τον κόσμο που είστε πάνω, το οποίο να μην μπορείτε να το αλλάξετε αν όλοι μαζί - και δεν χρειάζεται να είστε όλοι, έξι δισεκατομμύρια ψυχές - αν κάποιοι χιλιάδες από σας το θέλετε. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από την ενέργεια ενός ανθρώπινου όντος που αποφασίζει να πιστέψει ότι πραγματικά κανένας και τίποτα δεν μπορεί να παίξει με την υγεία του γιατί το ίδιο το ανθρώπινο ον δεν το επιτρέπει. Γιατί το ίδιο το ανθρώπινο ον έχει ήδη αποφασίσει κι έχει ήδη επιλέξει ότι θα διατηρήσει αυτή την υγεία του και θα είναι απρόσβλητο.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό το γεγονός που γίνεται με τους σεισμούς και η Γη διεγείρει κάποια ρήγματά της, θα δώσουν έντονους σεισμούς; Έχουμε αυτή τη δύναμη απέναντι στη δύναμη της Γαίας να τους αποτρέψουμε;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας πούμε ότι δεν έχετε δύναμη καμία απέναντι στη Γαία. Θα σας πούμε όμως ότι έχετε τη δύναμη της Γαίας. Της ίδιας της Γαίας. Είστε η δύναμη της Γαίας. Θα γίνουν 2 φυσικές αναταράξεις στο χώρο σας, τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό; Μπορείτε πριν καν συμβούν, αντί να φοβηθείτε με τη Γαία, να ευλογήσετε τη Γαία. Μπορείτε πριν καν συμβούν, αντί να φοβηθείτε γι' αυτό που έρχεται, να δώσετε χώρο η Γαία να νοιώσει καλύτερα. Να μην αισθανθεί ότι την κατηγορείτε γι' αυτό. Γιατί είναι σαν κάποιος, κάποιον που εσείς μαστιγώνατε επί αιώνες κι αποφάσισε ότι δεν θέλει πια να μαστιγώνεται και θέλει να επουλώσει τις πληγές του, γιατί εσείς δώσατε αυτό το δικαίωμα, εσείς το επιτρέψατε, εσείς το θελήσατε. Εσείς δεν θυμάστε ότι είπατε: «ναι δεν χρειάζεται άλλο αυτό, είναι ώρα για επούλωση, είναι ώρα για αγάπη». Εκείνη το θυμάται. Έτσι είναι σαν να μαστιγώνετε κάποιον για αμέτρητους χρόνους και τώρα που αυτός ο κάποιος αποφασίζει να βάλει οξυζενέ ή οινόπνευμα και ιώδιο στις πληγές του, εσείς να τον βρίζετε κι από πάνω. Να του θυμώνετε, γιατί θέλει να γίνει καλά και θέλει να σας κάνει καλά. Η ενέργειά σας είναι η ενέργεια της Γαίας. Δεν υπάρχει καμία γραμμή που απομονώνει τη δική σας ενέργεια από την ενέργεια της Γαίας. Δεν υπάρχει διαχωριστικό όριο. Αν θέλετε να βοηθήσετε η ανακούφιση αυτή από τις ενέργειες, η απελευθέρωση αυτή, από καταπιεσμένες, πονεμένες ενέργειες να γίνει ήρεμα, δώστε χώρο, ευλογείστε, πείτε της ναι. Ακούγεται παράδοξο αλλά ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε ένα σεισμό ή ν' αλλάξετε ένα σεισμό, είναι να πείτε ναι στη Γαία. Είναι να πείτε ναι αν το χρειάζεται. Είναι να μην είσαστε εμπόδιο, μην δημιουργείτε αντίσταση. Η αντίσταση απλώς κάνει την ανάγκη για απελευθέρωση μεγαλύτερη. Είσαστε γονείς της Γαίας και είναι κι εκείνη γονιός σας ταυτόχρονα. Σαν γονείς, σαν θεραπευτές τι κάνετε όταν ο θεραπευόμενος χρειάζεται να εκτονώσει τον πόνο του; Του λέτε να τον καταπιέσει; ΄Η τον βοηθάτε να τον εκτονώσει μ' έναν τρόπο ήρεμο, όσο γίνεται ισορροπημένο, όσο γίνεται, ώστε να γίνει αυτή η θεραπεία, όσο πιο καλά μπορεί να γίνει. Το δεύτερο κάνετε. Το ίδιο ισχύει και για τον πλανήτη σας, το ίδιο ισχύει και για το χώμα το οποίο πατάτε. Αν θέλετε να δείτε τη Γαία σε πλήρη αρμονική συνύπαρξη μαζί σας, βοηθείστε την κι ευλογείστε την, αντί να την φοβάστε και να την κατηγορείτε. Συμμαχήστε μαζί της και διευκολύνετέ την ώστε να μπορέσει να κάνει τη δική της αλλαγή και τη δική της απελευθέρωση. Αρμονικά και ήρεμα. Αν εσείς πάψετε να φοβάστε τη Γαία τα πράγματα θ' αλλάξουν πορεία. Η Γαία θα εκτονώσει την ενέργεια μέσα από αγάπη κι όχι μέσα από φόβο. Αν εσείς αισθανθείτε ότι είστε εδώ για να είστε σύμμαχοι μαζί της και να βοηθήσετε, οι αλλαγές θα γίνουν χωρίς κόστος. Αν εσείς φοβάστε οι αλλαγές δεν έχουν άλλο τρόπο για να γίνουν παρά με τον πόνο. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους άλλους ανθρώπους και τον ίδιο σας τον εαυτό, θυμηθείτε ότι ο μεγαλύτερος θεραπευτής για όλα τα πράγματα είναι η αγάπη. Το ίδιο ισχύει και για τον πλανήτη σας, το ίδιο ισχύει και για τους σεισμούς. Έχετε τη δύναμη ν' αλλάξετε το δυναμικό αυτών των σεισμών, την έντασή τους, ακόμα και το αν θα συμβούν κι έχετε ήδη αλλάξει κι ας μην το καταλαβαίνετε πολλά από αυτά που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Λεκτικά μπορούμε, με αγγίγματα ή με λόγια;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως το αισθανθεί ο καθένας σας. Δεν υπάρχει ένας τρόπος για να εκφράσετε αυτήν την υποστήριξη, τη συναίνεση και την αγάπη. Γιατί για τον καθένα σας αυτή η υποστήριξη, αυτή η συναίνεση ή ευλογία, θα εκφραστεί με το δικό του τρόπο. Κάποιος μπορεί να το πει φωναχτά, κάποιος μπορεί να το πει απλώς ακουμπώντας μια χούφτα χώμα, κάποιος άλλος μπορεί ν' ακουμπήσει ένα δέντρο, κάποιος μπορεί να μην ακουμπήσει τίποτα και να κοιτάξει τον ουρανό και να το πει και να μην κοιτάξει καν τη Γη. Δεν υπάρχει ένας τρόπος και δεν δουλεύει ποτέ ένας συγκεκριμένος τρόπος. Αυτό που έχει μεγάλη επίδραση και μεγάλη βαρύτητα στην επίδραση είναι η καρδιά σας, είναι να το θέλετε, είναι να το αισθάνεστε μ' όποιο τρόπο κι αν το κάνετε. Δεν ήταν ποτέ σημαντική η διαδικασία. Σημαντική ήταν η καρδιά. Σημαντική ήταν η αλήθεια, σημαντικά ήταν τα συναισθήματα.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέσα στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αυτός ο φόβος για σεισμό. Όχι μόνο μετά τους τελευταίους σεισμούς. Και πριν από αυτούς.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει. Όσοι μαζεύεστε και βρίσκεστε σε ομάδες, μπορεί να μαζεύεστε 5 άτομα, 3 άτομα, θυμηθείτε πριν κάνετε οτιδήποτε, στείλτε την αγάπη σας στη πόλη σας. Στείλτε μια ενέργεια ισορροπίας στη Γαία, μια ενέργεια θαλπωρής, θεραπείας. Βάλτε την πρόθεσή σας να μπορέσει κι εκείνη να κάνει με χάρη τις αλλαγές της, να μπορέσει να βρει κι εκείνη έναν τρόπο να εκτονώσει, να καθαρίσει τις ενέργειές της. Ήρεμα και γαλήνια, όπως πραγματικά μπορεί να κάνει. Δεν είστε αμέτοχοι, είστε συμμέτοχοι. Δεν είστε ανεύθυνοι για το πώς γίνεται ένας σεισμός. Όλοι οι άνθρωποι τον συνδημιουργείτε. Σας πέφτει λόγος, έχετε μερίδιο. Είναι πιο βολικό βέβαια να κλείνετε τα μάτια σας και να λέτε ότι δεν είναι έτσι, και τα πράγματα συμβαίνουν. Κι είναι άδικα. Είναι πολύ πιο ειλικρινές κι έντιμο να παραδεχτείτε το μερίδιο της συνδημιουργίας που σας αντιστοιχεί, γιατί σας αντιστοιχεί.  

  
copyright 2006 Χαριτίνη Χριστάκου.