Σμαραγδένιος Κύκλος


Ένα δευτερόλεπτο πριν

15 Απριλίου 2006

Γιατί είναι αλήθεια, αγαπητοί μας φίλοι, ότι είναι πάρα πολύ εύκολο ν' αγαπήσετε από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναιεύκολο να ερωτευτείτε. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι χρειάζονται χρόνια για νακαταλάβετε τι είναι πραγματικά η αγάπη, τι σημαίνει αγαπώ.

Έχετε μπει σ' ένα κόσμο που σας δίνει υλικές δυνατότητες ν' αναγνωρίσετε και να βιώσετε το φάσμα των ενεργειών της ζωής μέσααπό σχέσεις και ανθρώπους. Δεν αναφερόμαστε στην υλική ζωή μόνο, αλλά στοευρύτερο φάσμα της Ζωής. Έχετε μπει σ' αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο, έχοντας άπειρεςδυνατότητες και ανακαλύπτετε σταδιακά ένα μέρος από αυτές τις δυνατότητες που κυοφορούνταιμέσα στα κύτταρα των σωμάτων σας και στο χώμα της Γης. Η αγάπη έρχεται σ' επαφήμαζί σας μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο, όμως χρειάζονται πολλά χρόνια για νααισθανθείτε και ν' αντιληφθείτε τι είναι η αγάπη.

Η αγάπη καταρχήν δεν είναι ένα συναίσθημα εμπορεύσιμο - δεν έχει μεγάλες πωλήσεις - γιατί συμπορεύεται και συμβαδίζει μετην αλήθεια. Η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα. Η αγάπη είναι ύπαρξη,είναι παρουσία, είναι ένα τεράστιο φάσμα δημιουργικής δόνησης, γνώσης, ευφυΐας,υψηλής συνειδητότητας, μεγάλου δοσίματος, ύψιστης αφιέρωσης, ύψιστων επιλογών.

Μέχρι τώρα έχετε γνωρίσει την αγάπη σαν ένα συναίσθημα, το οποίο κατά προτίμηση συμπληρώνεται με τις ανθρώπινες προδιαθέσειςπου είναι βολικές για την προσωπικότητα.  Συμπληρώνετε το συναίσθημα αυτό με όποιουςτρόπους βολεύουν τα δεδομένα μιας πραγματικότητας που είναι αποκομμένη από τηναλήθεια - στο συνειδητό επίπεδο.

Οι προθέσεις του Δημιουργού

Φυσικά, όλα αποτελούν αλήθειες, ακόμα και η ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου κόσμου. Όμως ο ίδιος ο τρισδιάστατος κόσμος, όπωςο κόσμος της Γης, δεν έχουν φτιαχτεί απλώς ως μια ευκαιρία να βιώσετε τιςαλήθειες σαν ψευδαίσθηση. Έχουν φτιαχτεί εγκυμονώντας την υπόσχεση και τηδυνατότητα μέσα απ' αυτούς ν' αποκωδικοποιήσετε το μυστήριο της Ζωής και της Ύπαρξης,και να γνωρίσετε τον Δημιουργό τους. Να αισθανθείτε το μυστήριο της ζωής και νατο κατανοήσετε.

Η πρόθεση του Δημιουργού, δεν εξαντλείται στην απλή επαφή και στον θαυμασμό σας για το εξαίσιο μυστήριο της ζωής και τηςύπαρξης. Ο Δημιουργός δεν έπλασε τα δημιουργήματα και τ' άφησε σ' ένα κόσμο απλώςγια να μεγαλώσουν και να μάθουν πράγματα, χωρίς ποτέ ν' ανακαλύψουν τον ίδιο τονΔημιουργό, χωρίς ποτέ να καταλάβουν τη ζωή και την ύπαρξη. Όσοι το ισχυρίζονταιαυτό, σας βεβαιώνουμε ότι κατοικούν πολύ μακριά από το σημείο που αναπνέει οΔημιουργός.

Η Γη και αυτός ο τρισδιάστατος υλικός κόσμος έχουν φτιαχτεί με κωδικούς Φωτός. Ό,τι υπάρχει, ό,τι βιώνεται, αφορά στοΦως, αφορά στην Αγάπη. Το τραπέζι σας, η ψάθα σας, η καρέκλα σας έχουν κωδικούςαγάπης. Η αγάπη, αγαπητοί μας φίλοι, δεν είναι ένα συναίσθημα, είναι κωδικοίΦωτός και Δημιουργίας, είναι υψηλή διάνοια και αυτήν έρχεστε ν' ανακαλύψετε.Δεν σας φαίνεται περίεργο ότι από τις δυνατότητες με τις οποίες σας έχειπροικίσει η δημιουργική δύναμη, εσείς χρησιμοποιείτε ένα ελάχιστο μέρος της;Και αναφερόμαστε στις δυνατότητες του εγκεφάλου σας!

Αγαπητοί μας φίλοι, για να γειώσετε την χριστική συνειδητότητα οδηγείστε στην ανακάλυψη των κωδικών της δημιουργίας και τηςύπαρξης. Σαν κύματα που ρέουν στον αέρα σας, που διατρέχουν το Φως, πουδημιουργούν ηλεκτρισμό, οι παλμοί της αγάπης φέρνουν ζωή, δυνατότητες,περιστάσεις και δημιουργούν δεδομένα.

Η αγάπη ως δομικό υλικό

Θα μιλήσουμε λίγο σήμερα για την αγάπη ως δομικό υλικό, ως είδος ενέργειας, απογυμνώνοντάς την από τις συναισθηματικέςδιαστάσεις που της έχετε προσδώσει στον κόσμο σας. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν,θυμίζοντάς σας κάτι που εσείς λέτε κατ' επανάληψη και θα θέλαμε να το ακούσετεκαλύτερα: «Ο Θεός από αγάπη έπλασε τους κόσμους και ό,τι έπλασε, ό,τιδημιούργησε, δημιουργήθηκε από αγάπη».

Την ώρα που οι κόσμοι φτιάχνονταν και οι λεπτομέρειες των μελλοντικών πραγματικοτήτων καθορίζονταν, ο Θεός σκεφτότανκάθε είδους παράμετρο που θα διαμόρφωνε τους κόσμους. Ο Δημιουργός είχε καθίσειαναπαυτικά σε μια πολύ ωραία πολυθρόνα. Τα πόδια του ακουμπούσαν πολύ καλά στοστερέωμα που μόλις είχε δημιουργήσει πριν από μερικά κλάσματα τουδευτερολέπτου. Και κοιτώντας το, το πρώτο δευτερόλεπτο σκέφτηκε όλα αυτά πουήθελε να βάλει μέσα στους κόσμους που επρόκειτο να δημιουργήσει. Ο Θεός ταδημιούργησε όλα από αγάπη, με βάση ένα σχέδιο που είχε κατά νου στην αρχή -εκείνη την καθοριστική στιγμή της δημιουργίας. Έδωσε στις Αρχικές ενέργειες πουδημιούργησε τις δυνατότητες να προχωρήσουν μόνες τους. Τις προίκισε μεαυτοβουλία, με ευελιξία, με μέρος από τη νοημοσύνη του. Τους έδωσε μια τεράστιαγκαρνταρόμπα με ενδύματα και τους είπε ότι αυτή η γκαρνταρόμπα ήταν στη διάθεσήτους για να διαλέγουν ρούχα, τόνους, χρώματα, υφάσματα και να φτιάχνουν τα δικάτους σχέδια. Έβαλε λοιπόν μέσα στο σχέδιο αυτούς τους Αρχικούς σημαντικούςεκπροσώπους του. Έδωσε σε κάθε Αρχική ενέργεια ό,τι χρειαζόταν, για ναπροχωρήσει η ίδια σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο.

Τα στοιχεία που δημιούργησε - οι αρχικές ενέργειες - μέσα από τη δική τους βούληση και τη προικοδοτημένη νοημοσύνη,άρχισαν να δημιουργούν τα δικά τους δημιουργήματα, προικοδοτώντας τα επίσης, μεό,τι θεώρησαν απαραίτητο, χρήσιμο και αναγκαίο, για να μπορούν επίσηςαυτοδύναμα να δημιουργούν σύμφωνα με το αρχικό, αμετάκλητο θεϊκό σχέδιο. Και ηιστορία συνεχίστηκε και η μία ενέργεια δημιουργούσε την επόμενη. Όλες μέσα σ'ένα ασύλληπτο κλάσμα του χρόνου!

Ο Χρόνος ως Πυξίδα

Αναρωτιέστε αν υπήρχε χρόνος; Ο χρόνος ήταν αυτό που πρώτο δημιουργήθηκε. Όλη η ύπαρξη δημιουργήθηκε με το χρόνο. Ο χρόνοςέδωσε τη δυνατότητα στις ενέργειες να εντοπίζουν το που βρίσκονται μέσα στοφάσμα της ύπαρξης. Ο χρόνος ήταν το όχημα, η ακτίνα πάνω στην οποία προχώρησαν,την οποία χρησιμοποιούσαν για ν' ανακαλέσουν και να βρουν το στίγμα τους μέσαστην ύπαρξη. Λέτε, ο χρόνος δεν υπάρχει, ο χρόνος είναι κυκλικός και ζει στοτώρα.

Και όμως, αυτός ο χρόνος που δεν υπάρχει, είναι το εργαλείο μέσα από το οποίο εντοπίζετε το που βρίσκεστε μέσα στο φάσματης δημιουργίας. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να σας πούμε ότι αυτό που πρώτιστα δενυπάρχει, είναι ο χώρος. Αυτό που πρώτιστα υπάρχει, είναι ο χρόνος. Οι ακτίνες τουΦωτός δίνουν χρονικές συντεταγμένες στα όντα ώστε να έχουν σημεία αναφοράς. Καιεκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλα τα όντα όπου κι αν βρίσκονται,για μπορούν ν' ανακαλύψουν και να εντοπίσουν το που ακριβώς υπάρχουν σανεμπειρία μέσα στις πραγματικότητες.

Αυτό που υπάρχει, είναι η εμπειρία της συνειδητότητάς σας. Αυτή η εμπειρία της συνειδητότητας, που βιώνεται μέσω της συνειδητοποίησης του εαυτού σας, εκφράζει τις Αρχικές δημιουργικέςενέργειες, την Αρχική δημιουργική νοημοσύνη, και το ταξίδι σας στον χρόνο.

Οι χρόνοι της δημιουργίας έχουν αποτυπωθεί μέσα στο σώμα σας. Αυτή την στιγμή το σώμα σας βιώνει την πρώτη Αρχική στιγμή,την γνωρίζει. Το σώμα σας και τα κύτταρά του, συνθέτουν όλες τις εμπειρίες σαςστο χρόνο - αυτό εντούτοις δεν έχει να κάνει μ' αυτό που εσείς καταλαβαίνετεσαν παρελθόν ή ιστορία, έχει να κάνει μ' όλη τη Ζωή και την Ύπαρξη.

Αν λοιπόν μιλήσουμε γι' αγάπη, θα πρέπει να την ανάγουμε στις Δυνατότητες, γιατί η αγάπη εκφράστηκε μέσα από δυνατότητες. Ηαγάπη εκφράστηκε δίνοντας δυνατότητες για ένα απίστευτο ταξίδι εμπειριών. Ηαγάπη εκφράστηκε δίνοντας τη δυνατότητα σ' αυτό που δημιουργούσε, να μεταφέρειτον ίδιο τον Δημιουργό ταυτόχρονα. Να εν-έχει τα δημιουργικά στοιχεία και ναενέχει τα κλειδιά για την αποκωδικοποίησή τους.

Αν μιλήσουμε λοιπόν σήμερα πραγματικά γι' αγάπη, θα πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτές τις Δυνατότητες. Αν πραγματικά κάποιος,θέλει ν' ανταποκριθεί στην αγάπη - την κοσμική αγάπη της ζωής και της ύπαρξης -θα οδηγηθεί αναπότρεπτα να χρησιμοποιήσει και ν' ανταποκριθεί στις δυνατότητες.Αν κάποιος θέλει να βιώσει τη δημιουργική πνοή του Σύμπαντος, θα κληθεί ν'αποκωδικοποιήσει τη ζωή και την ύπαρξη μέσα του, κι έτσι ν' ανακαλύψειτην αλήθεια που στεγάζεται και έχει κωδικοποιηθεί μέσα του. Θα κληθεί ν' ανακαλύψειτα αόρατα νήματα που συνδέουν τον εαυτό και την εμπειρία με το σώμα του.

Το σώμα δίνει την δυνατότητα της εμπειρίας του δημιουργού κάπου στον χρόνο. Το που βρίσκεστε στο χρόνο, είναι πολύ σημαντικό. Το από ποιο σημείο στέκεστε για ν' ανταποκριθείτε στηδυνατότητα ν' αναγνωρίσετε την ζωή, είναι καίριο. Δεν είναι όλα τα σημεία τουχρόνου -στο παρελθόν και στο μέλλον- που σας δίνουν τη δυνατότητα ναολοκληρώσετε την εμπειρία σας. Η Γη έχει αυτή τη δυνατότητα. Σε κάποια σημεία-κλειδιάτου χρόνου, όπως είναι αυτή η ιστορική περίοδος, μπορείτε ν' ανάγετε τηνεμπειρία σε αίσθηση και εσωτερική γνώση και να την χρησιμοποιήσετε για ν'αποκωδικοποιήσετε αυτά που ήδη υπάρχουν ως ενέργειες μέσα σας. Οι αναδρομές φέρνουντην αίσθηση που υπάρχει ήδη μέσα σας στην επιφάνεια και την αναδύουν στοσυνειδητό σας.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και δεν χρειάζεται να το παίρνετε τόσο σοβαρά. Γιατί όταν το παίρνετε τόσο σοβαρά, δεν μπορείτε νααισθανθείτε τις αόρατες ίνες, που έχουν δημιουργήσει την ζωή. Όταν το παίρνετε σοβαρά,γίνεστε τρίτοι αμέτοχοι θεατές! Δεν μπορείτε να δείτε οι εμπειρίες σαςτι πραγματικά σας λένε και κομίζουν, ούτε τι κάνουν μέσα στη συνειδητότητά σας.Έτσι, χάνετε τα ίχνη του Δημιουργού. Για να τα βρείτε, χρειάζεται ν'ανταποκριθείτε στις δυνατότητες που σας δίνει ο Δημιουργός. Γίνετε πιοαποφασιστικοί, πιο παρόντες στον πλούτο των εμπειριών σας. Νιώστε τις καισπάστε το στεγανό ενός τρισδιάστατου κόσμου, ώστε ν' ανακαλύψετε το πώς ηιστορία του Σύμπαντος σας μιλά μέσα από τις εμπειρίες και πώς η Γη σας δίνεικλειδιά για ν' αποκωδικοποιήσετε την πραγματικότητα των εμπειριών σας.

Ενέργεια και Συνειδητότητα

Δεν είστε τίποτα άλλο πέρα από ενέργεια και συνειδητότητα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τα σώματά σας! Τα εφηύρατε, ταφανταστήκατε και τους δώσατε μια μορφή, την οποία συλλογικά συμφωνήσατε ότι θαθεωρούσατε πραγματική - θα βλέπατε ο ένας το σώμα του άλλου. Πώς αλλιώς θαμπορούσατε να βιώσετε την εμπειρία; Αν η συλλογική συμφωνία άλλαζε αυτή τηστιγμή, κανένας δεν θα έβλεπε κανένα σώμα. Αυτό που θα αντιλαμβανόσασταν, θα ήτανσυνειδητότητες. Σ' αυτές αποδίδετε σχήματα και χρώματα φωτός. Αυτό που αληθινά«πιάνετε» είναι μια δόνηση, ένας παλμός που σηματοδοτεί μια συγκεκριμένησυνειδητότητα: τη συνειδητότητα του Γιάννη ή της Μαρίας ή του πνευματικού σας οδηγού.

Αυτό το ταξίδι που κάνετε μέσα στο χρόνο, έχει μια ιδιαίτερη μαγεία. Σας δίνεται ένα σώμα που το βλέπετε οπτικά (ενώαληθινά δεν υπάρχει), και μέσα του έχουν κωδικοποιηθεί όλες οι ενέργειες καιόλη η ιστορία, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής σας ιστορίας. Εσείς λέτε«Δεν θυμάμαι τι έκανα όταν ήμουνα στην Ατλαντίδα!» «Άραγε να έχω ένα καλό κάρμαή ένα κακό κάρμα;» Αυτό είναι πολύ αστείο, γιατί μέσα σας, την ίδια στιγμή πουτο αναρωτιέστε, υπάρχει μια ενέργεια η οποία συντονίζεται και δονείται πιογρήγορα, η οποία βρίσκεται σε ανταπόκριση.

Γιατί Σκέφτεστε Αυτό που Σκέφτεστε;

Έχετε αναρωτηθεί πώς δημιουργείται αυτή η αρχική σας σκέψη; Τι σας κάνει να κάνετε αυτή την πρώτη ερώτηση; Τι είναι αυτόπου σας κάνει να σκέφτεστε αυτό που σκέφτεστε;

Αγαπητοί μας φίλοι, η απάντηση είναι: αυτό που σας κάνει να σκέφτεστε αυτό που σκέφτεστε είναι η ενέργεια που ήδηλειτουργεί άδηλα και άτυπα μέσα σας. Αυτή ενέργεια συνιστά τη δημιουργικήδύναμη και σας δίνει το ερέθισμα της σκέψης. Είναι σημαντικό ν' αναρωτηθείτεγιατί δημιουργούνται οι ερωτήσεις ή οι σκέψεις; Η απάντηση είναι για να σαςβοηθήσουν ν' αποκωδικοποιήσετε την γλώσσα του Δημιουργού.

Κάνετε «τυχαίες» σκέψεις, ή τα «τυχαία» συναισθήματα, ενώ ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο. Εντούτοις, όσον αφοράτις σκέψεις σας, δεν το έχετε παρατηρείτε. Γιατί οι σκέψεις γεννιώνται με τησυγκεκριμένη συνέχεια μέσα σας; Τι είναι αυτό που κάνει τις σκέψεις στο δικόσας εγκέφαλο να έρχονται με τη συγκεκριμένη σειρά ή ν' αναπηδούν στησυγκεκριμένη στιγμή; Αυτά είναι τα αόρατα νήματα της δημιουργίας, αγαπητοί μαςφίλοι.

Η αγάπη ρέει κάτω από την επιφάνεια, ενώ εσείς κοιτάτε με ένταση την επιφάνεια. Η αγάπη σας στέλνει τις σκέψεις σας, τιςαισθήσεις σας και περιμένει να πάτε προς εκείνη. Εσείς κοιτάτε το αποτέλεσμακαι ξεχνάτε ν' αναρωτηθείτε για την αιτία που το δημιούργησε. Ποια ήταν η ευφυΐαμέσα σας που σας έκανε να σκεφτείτε τη σκέψη, τη συγκεκριμένη στιγμή; Ποιαείναι η ευφυΐα μέσα σας που σας έκανε να πάτε εκεί κι όχι αλλού; Ποια είναι ηευφυΐα που έφερε μια σειρά σκέψεων ή παρορμήσεων για να σας οδηγήσει κάπου;

Αυτή είναι μια πολύ πιο βαθιά ευφυΐα. Πολύ πιο σιωπηλή απ' ότι έχετε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Μέσα σ' αυτά τα αόρατα νήματαυπάρχουν οι Δυνατότητες. Εκεί υπάρχει η απάντηση της αγάπης. Οι δυνατότητες τηςαγάπης είναι η δυνατότητα που έχετε ν' ανακαλύψετε την αλήθεια τηςύπαρξής σας. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα συναισθήματα που θεωρείτε αγάπη.

Ξεκινάτε το ταξίδι σας από τα γνώριμα εδάφη και σιγά-σιγά φεύγετε απ' αυτά και βαδίζετε σε λιγότερο γνωστούς χώρους. Τότε,η αγάπη αρχίζει να γίνεται κάτι διαφορετικό. Αρχίζει να παίρνει άλλη έννοια καιν' αποκτά άλλη εσωτερική αξία. Η αγάπη αρχίζει να γίνεται αντιληπτή από μιατελείως διαφορετική οπτική αντίληψη και γωνία.

Είναι τόσες οι φορές που έχετε ακούσει να σας λέμε ότι είστε οι δημιουργοί, και έχετε τις απαντήσεις μέσα σας. Σήμεραλοιπόν, θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι το μυστικό της ζωής σας βρίσκεται λίγοπριν από τη σκέψη σας. Βρίσκεται ένα βήμα πριν τα ένστικτά σας, έναβήμα πριν τις διαισθήσεις σας. Αυτή είναι η περίτρανη απόδειξη ότι οανώτερος εαυτός σας κατοικεί μέσα στο σώμα σας. Αυτή είναι η απόδειξη ότι η ευφυΐαπου σας καθοδηγεί, ζει με την ανάσα σας και είναι παρούσα στη ζωή σας. Ψάχνετετην απόδειξη σε κάποια εμπειρία διεύρυνσης της αντίληψής σας. Θα σας πούμε ότι ηαπόδειξη της πνευματικής σας υπόστασης βρίσκεται μέσα σ' εκείνο το κλάσμα τουδευτερολέπτου πριν τη διαμόρφωση της σκέψης, πριν τη διαμόρφωσητου ερωτήματός σας, πριν τη γέννηση της διαίσθησής σας, πριν τονερχομό του προαισθήματός σας. Υπάρχει μια ευφυΐα που τα γεννά αυτά, σεσυγκεκριμένες στιγμές του χρόνου. Υπάρχει μια ευφυΐα παρούσα μέσα σας που σαςκαθοδηγεί και που ανταποκρίνεται στη δική σας ζέση, στην δική σας ανάγκη καιστη δική σας αποφασιστικότητα για το που θέλετε να πάτε.

Πολλοί άνθρωποι ακόμα αναρωτιούνται για το αυτονόητο, «έχει ο Θεός επαφή μαζί μου;» Θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε «μπορείτενα πείτε πώς γεννιέται η σκέψη σας; Γιατί σκέφτεστε τη συγκεκριμένη σκέψη, μιασυγκεκριμένη στιγμή; Τι είναι αυτό που δρομολογεί τη ζωή σας;»

Αυτά είναι τα αόρατα νήματα της αγάπης και της παρουσίας. Οι περισσότεροι πιστεύετε ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο καικάθισε κάπου μακριά ν' απολαύσει το θέαμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός κατοικείκαι βιώνει το θέαμα ως εμπειρία, στιγμή προς στιγμή, ανάσα προς ανάσα.Συμμετέχει με την παρουσία του και ωθεί ανάλογα με το πόσο του επιτρέπετε να ωθήσει.Πολλοί τα βάζετε με τους πνευματικούς οδηγούς ή τον ανώτερό σας εαυτό λέγοντας «δενκαταλαβαίνω γιατί μου τα κάνετε όλα τόσο δύσκολα; Γιατί δεν μου φέρνετε αρκετέςευκαιρίες;»

Ο Ανώτερος Εαυτός Βιώνει Εσάς

Συνειδητοποιείστε λοιπόν ότι κάθε μέρα αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους και μέσα από τις στάσεις σας στις καθημερινέςστιγμές δίνετε στον ανώτερο εαυτό σας το «στίγμα» του τι πραγματικά θέλετε νακάνετε και που θέλετε να πάτε. Εσείς, μια φορά τη βδομάδα θυμάστε ναδιαμαρτυρηθείτε ή ν' απορήσετε. Εκείνος είναι παρών κάθε στιγμή. Καταγράφει γιασας, αυτό που είναι στην πράξη η αλήθεια σας. Και η αλήθεια σας είναι ητοποθέτησή σας απέναντι σ' αυτό που βιώνετε κάθε στιγμή της καθημερινότητάςσας.

Πετάτε τη σκούφια σας και διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για το ότι θέλετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θέλετε να φτάσετεσε άψογη ισορροπία, να πετύχετε τη φώτιση μέσα στο σώμα σας! Αν σας λέγαμε όμωςμε τι ισούται αυτό στην πράξη, με τι αλλαγές στη νοοτροπία σας, στην οπτικήσας, στις βολές σας, στις επιλογές σας, τότε μπορεί να φεύγατε από εδώτρέχοντας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η σοφία και η αγάπη του δημιουργού και του ανώτερου εαυτού σας λέει: «εγώ κατανοώ πραγματικά τι ανάγκες έχεις ακόμα ήπόσους φόβους έχεις ακόμα ή τις αναστολές έχεις ακόμα για μένα. Το κατανοώγιατί σε βιώνω, δεν με βιώνεις. Σε βιώνω και μπορώ να νοιώσω τις ανάγκεςσου, μπορώ να αισθανθώ τις ιδιαιτερότητές σου. Και επειδή σε βιώνω, φροντίζω ναπροχωρήσουμε μ' ένα τέτοιο ρυθμό που να το αντέχεις, που να είναι αληθινάαντιστοιχίσιμος με τη συνειδητότητά σου μέχρι να με αναγνωρίσεις και να μεαισθανθείς».

Αγαπητοί μας φίλοι, δεν βιώνετε εσείς τον ανώτερό σας εαυτό. Ο ανώτερός σας εαυτός βιώνει εσάς. Εσείς θυμώνετε μαζί του επειδήθέλετε να γίνουν αλλιώς τα πράγματα, άλλη στιγμή, με άλλο τρόπο ή μέθοδο.Θυμώνετε γιατί ακόμα δεν έχετε τόση ευαισθησία με τον εαυτό σας, γιατί ακόμαδεν τον αγαπάτε πραγματικά. Αν αγαπούσατε τον εαυτό σας πραγματικά, θα παίρνατετη θέση που παίρνει ο ανώτερός σας εαυτός, ο οποίος βιώνει την πραγματικότηταπου έχει δημιουργήσει. Αν πραγματικά αγαπούσατε τον εαυτό σας, θα αισθανόσασταντους ενδοιασμούς και τις ανάγκες σας, και θα τα τιμούσατε. Αυτό αυτόματα θα σαςέβαζε ακριβώς σ' εκείνο το σημείο του χώρου και του χρόνου, που βρίσκεται ηανώτερή σας υπόσταση. Εκείνη τη στιγμή θα καθόσασταν μέσα σας.

Αυτή είναι η θέση της αγάπης προς τον εαυτό σας. Είναι εκείνο το σημείο της συνειδητότητάς σας που γνωρίζει ποιοι είστε, κατανοείαυτά που υπάρχουν πέρα από τις ψευδαισθήσεις, διαβάζει τους κωδικούς τηςενέργειας και σας αγαπά. Αγαπά αυτόν που δημιουργεί την εμπειρία και αγαπάαυτόν που ζει την εμπειρία. Γι' αυτό είναι τόσο σοφός και φαίνεται ανεξήγητοςστη λειτουργία του. Γι' αυτό σας παροτρύνουμε ν' αγαπήσετε τον εαυτό σας, ναμάθετε να αγαπάτε την ύπαρξή σας, την ατομικότητά σας που ζει την εμπειρία.Τότε, πολλά θ' αλλάξουν!

Σήμερα, μιλάμε πιο τεχνικά και αυτό μπορεί να ξενίζει πολλούς από σας. Εντούτοις, τα άλματα που συμβαίνουν μέσα στησυνειδητότητα της ανθρωπότητας, δεν μπορεί παρά να μην συνοδευτούν απόαντίστοιχα άλματα των ατομικών πεδίων αντίληψης. Αυτό σημαίνει ότι οιεπικοινωνίες και οι επαφές πλησιάζουν περισσότερο στην αποκωδικοποίηση τουπαιχνιδιού που εξελίσσεται. Προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε και βοηθάμε ν'αφυπνιστούν οι ευφυΐες που σας απαρτίζουν και αποτελούν το δημιουργό, μιλώνταςσας για το μυστήριο της ζωής και της ύπαρξης.

Ακουμπάμε συγκεκριμένες συχνότητες και δονήσεις μέσα στην ύπαρξή σας, σ' αυτά τα αόρατα νήματα για τα οποία μιλήσαμε.Αυτή είναι η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε και βρισκόμαστε μαζί σας γιατίέχουμε κάνει μαζί σας το ταξίδι. Είμαστε μέρος από τις ενέργειες και τησυνειδητότητά σας. Δεν είμαστε αποκομμένοι, δεν είμαστε κάπου αλλού. Είμαστε ομόκεντροικύκλοι συνειδητότητας, που όλοι μαζί δημιουργούμε ένα μαγικό φωτεινό δίσκο. Όλοτο φάσμα της ζωής και της ύπαρξης, βιώνει και βιώνεται ταυτόχρονα.

Οι πνευματικοί δάσκαλοι λένε ότι βρίσκονται σ' επαφή μαζί σας γιατί αποτελούν μέρος της συνειδητότητας και της ενέργειάςσας. Υπάρχει μια ενέργεια μέσα σας που συντονίζεται μαζί τους και σας καλούν ν'ανακαλύψετε την αίσθηση εκείνης της δόνησης που αποτελεί την δική σας σύνδεση.

Εάν σας ρωτάγαμε «πώς αναγνωρίζετε αν ο πνευματικός σας οδηγός είναι ο Ιησούς ή ο Μιχαήλ ή η Μαρία ή κάποιος άλλος Δάσκαλος»,θα περιγράφατε με λόγια αυτό που νιώθετε όταν είναι παρών. Δηλαδή, την αίσθησηπου σας δημιουργεί, και που σας κάνει ν' αναγνωρίζετε τη συγκεκριμένη παρουσίακαι όχι κάποια άλλη. Έτσι μαθαίνετε ν' αναγνωρίζετε συνειδητά τις ενέργειες.

Όλα τα μέρη φέρουν το βιβλίο της ζωής και της ύπαρξης μέσα τους. Όλα τα μέρη της συμφωνικής σας, έχουν όλα τα μυστικά κλειδιά.Αυτή είναι η απάντηση του Δημιουργού στην αγάπη. Έχετε όλες τις δυνατότητες νατον ανακαλύψετε και συνειδητά να καταλάβετε τι συμβαίνει σ' αυτό τον κόσμο.

Αυτό είναι πολύ μεγαλειώδες!. Σας έχει δοθεί ως δώρο για την απόφασή σας να είστε παρόντες τώρα εδώ, σ' αυτή τηνιστορική περίοδο. Αυτή την περίοδο μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά που συνδέουνεσάς με την πραγματικότητα, και την εμπειρία με τη ζωή. Υπάρχουν πολλά ακόμα ναειπωθούν για τα μυστήρια της χρονικής κωδικοποίησης της ύπαρξής σας.

Προς το παρόν θα σας χαιρετίσουμε, θυμίζοντάς σας ότι η αγάπη εκφράζεται μέσα από Δυνατότητες. Έτσι θ' αφήσουμεχώρο ανοιχτό και ατελή γι' αυτές τις δυνατότητες, ώστε να μπορείτε εσείς να τονσυμπληρώσετε. Ψάξτε να δείτε πώς μπορεί η αγάπη να εκφράζεται μέσα απόδυνατότητες στη σχέση σας με άλλους ή και με τον εαυτό σας ακόμα.

Μέσα στην καθημερινότητά σας, αν πείτε ότι η αγάπη είναι δυνατότητες και δεν είναι τίποτε άλλο, τι σημαίνει αυτό; Πως θατο μεταφράζατε στην καθημερινότητα, τι θα το κάνατε, πως θα τοαντιλαμβανόσασταν;

Και έτσι είναι!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ: Πριν από 2 μήνες, όταν είχαμε ρωτήσει για το σεμινάριο που θα πηγαίναμε στην Κωνσταντινούπολη, μας είχαν πει μεταξύάλλων πως, ό,τι κι αν συμβεί, να μείνουμε στην καρδιά και σε αρμονία. Πήγαμεπολλά άτομα και επισκεφθήκαμε και το Ικόνιο που είναι πολύ δυνατό μέρος. Εκείέγινε κάτι παράξενο. Ξαφνικά άκουσα φωνές - ήταν κραυγές, κλάματα πολύ δυνατάκαι σκέφτηκα να συνδεθώ με τη Γη, με τον Ουρανό και μ' όλα αυτά. Αλλά φοβήθηκα,όταν άκουσα τις φωνές και ρώτησα τι θέλουν και είπαν «να μας μαζέψουν στοσεμινάριο». Τι σημαίνει αυτό;

ΑΠ: Τα βιώματα και οι εμπειρίες των ανθρώπων επί χιλιετίες έχουν δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή συλλογικούασυνείδητου, η οποία είναι γεμάτη από φόβους και φαντάσματα που δεν ταδιαχειρίστηκε ποτέ κανένας - δύσκολες εμπειρίες στις οποίες δεν έσκυψε ποτέκανένας να δει γιατί συνέβησαν. Όσο λοιπόν τα πέπλα αλλάζουν και οι δονήσειςαυξάνονται, η επαφή των ανθρώπων με αυτή την ενέργεια - το σκοτάδι τηςανθρωπότητας -, γίνεται πιο συνειδητή για κάποιους και παίρνει τη μορφή ήχων σεσυγκεκριμένα μέρη. Για κάποιους άλλους βιώνεται ως έντονη απόγνωση καιαπελπισία χωρίς λογική αιτία. Η απελευθέρωση αυτής της ενέργειας γίνεται όταναποφασίζετε να διαχειριστείτε μέρος των φόβων - δικών σας ή ευρύτερων. Ότανκάποιος διαχειρίζεται φόβους, είναι εύκολο να αντιληφθεί πως ο φόβος έχειπολλαπλές δονήσεις, πολλαπλά πρόσωπα, μοιάζει κι αυτός με κρεμμύδι. Θα έχετεήδη διαπιστώσει πως ενώ νομίζετε ότι έχετε τελειώσει με κάποιο φόβο, εκείνος ξαναεμφανίζεταιμε άλλο τρόπο πιο βαθύ από τον προηγούμενο και πρέπει και πάλι να τον διαχειριστείτεεκ νέου. Σε πολλά σημεία δύναμης, υπάρχουν πολλοί παράλληλοι ασκοί πουσυνυπάρχουν. Τα σημεία συγκέντρωσης αυτής της ενέργειας θα είναι καθοριστικά στορόλο που συλλογικά θα παίξουν για την αλλαγή της δόνησης αυτού του κόσμου. Ηενέργεια που δουλεύεται σε ατομικό επίπεδο, συγκεντρώνεται στα σημεία πουαποτελούν γεωμαγνητικούς κόμβους του πλανήτη. Όταν λοιπόν σ' αυτά τα σημεία,αλλάζει η ισορροπία της δεδομένης στιγμής της ενέργειας, αλλάζει το δυναμικόπου υπάρχει στη Γη. Δεν αφορά ένα συγκεκριμένο σημείο, αφορά όμως την αλλαγήμέσα στην ισορροπία των ενεργειών και την ανάληψη ενεργειών που βρίσκονται σεάγνοια και σε σκοτάδι, προκειμένου να μετουσιωθούν και να γίνουν συνειδητές καινα περάσουν στην άλλη μεριά αυτής της ισορροπίας. Και από εκεί που είναιεμπόδιο στην πορεία ανακάλυψης του εαυτού των ανθρώπων, συνεισφέρουν στηδιαδικασία αυτής της ανακάλυψης.

Ελπίζουμε να αισθάνθηκες καλά με την παρουσία τους μαζί σου, γιατί με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσαν ναδημιουργήσουν πρόβλημα. Μοιάζουν αρκετά με τα ορφανά του πλανήτη, που αναζητούνκάποιον να νοιαστεί και να ενδιαφερθεί, να κάνει κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δενεγκυμονούν όλους τους τερατώδεις κινδύνους, τους οποίους διάφοροι έχουνπεριγράψει ανά τους αιώνες. Η αλήθεια είναι επίσης ότι, με όσο υψηλότερησυνειδητότητα στέκεται κάποιος απέναντι στο θαύμα της ζωής και της ύπαρξης,τόσο πιο βέβαιο είναι ότι αισθάνεται λιγότερο φόβο.

ΕΡ: Ήθελα να πω προηγουμένως που είχες πει με τη σχέση με τους καλλιτέχνες που πάνε στα εργαστήρια και τις δυνατότητες πουέχουν να εφαρμόσουν τη βιολογία, ήθελα να κάνω τη σύγκριση με την Ατλαντίδα καιτο τι έκαναν τότε. Ίσως ένα μέρος από όλο αυτό που γίνεται, μήπως είχεξεκινήσει και τότε; Αυτή την ερώτηση θέλω να κάνω.

ΑΠ: Αυτή είναι μια ερώτηση πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ότι φαίνεται, γιατί εφαρμόζοντας τα ερωτήματα που σαςπεριγράψαμε στην Επικοινωνία, θα ρωτήσουμε «γιατί αναρωτήθηκες αυτή την ερώτηση;»

Θ' ανακαλύψετε τι σημαίνει το σπιράλ της εξέλιξης και γιατί είναι σπιράλ και δεν είναι μια ευθεία. Γιατί η ίδια ιστορίασε κάθε κύκλο χρόνου εξελίσσεται πάλι και πάλι, για να δώσει τις δυνατότητες νασυγκεντρωθεί η ενέργεια, ώστε στην περίοδο-κλειδί να μπορούν ν'αποκωδικοποιηθούν τα μυστικά της ύπαρξης. Ζείτε μια παράλληλη πραγματικότητα μετην Ατλαντίδα. Ξαναβιώνετε δεδομένα και ξανακατακτάτε τις γνώσεις σε έναν άλλοκύκλο του σπιράλ σας, σε μια άλλη δυνητική στιγμή.

Αν τότε φτάνοντας σε μια υψηλή τεχνολογία, κυτταρική τεχνολογία, οδηγηθήκατε σ' εκείνο το αποτέλεσμα, τι είναι αυτό πουκάνει το τώρα σας διαφορετικό; Αν θυμηθείτε την ιστορία σας ως εμπειρία, είναιπροφανές ότι βιώνετε μία νέα εμπειρία για να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό. Ανείχατε ολοκληρώσει, τότε δεν θα βιώνατε την εμπειρία εκ νέου.

Η απάντηση λοιπόν είναι ότι προφανώς η κυτταρική τεχνολογία σας φέρνει μνήμες από κυτταρικές αναζωογονήσεις, απόεξουσία πάνω στα κύτταρα των οργανισμών σας, από τη δύναμη ν' αναπλάσετε τουςεαυτούς σας κι όλα αυτά δεν είναι τωρινά. Η μόνη πραγματική διαφορά, ανυπάρξει, θα είναι η δική σας συνειδητοποίηση ότι το έχετε ξαναζήσει. Και άραγια να το ζείτε πάλι, κάτι διαφορετικό από πριν είναι το ζητούμενο. Αυτή είναιη εμπειρία. Αν η εμπειρία συνηχεί με το παρελθόν και αν φέρνει αισθήσεις καιμνήμες συγγένειας, το ζητούμενο δεν είναι να θυμηθείτε λεπτομερώς τη ζωή σαςεκεί. Το ζητούμενο είναι, το γιατί έρχεται στην επιφάνεια και ποια είναιη νέα εμπειρία που πρέπει να δημιουργήσετε τώρα; Τι θέλετε να κάνετε την παλιάσας εμπειρία και πώς να εξελίξετε τον εαυτό που έζησε την εμπειρία; Πως ηεμπειρία σας θα είναι νέα και όχι μια αναμάσηση της εμπειρίας του παρελθόντοςσας;

Η παγίδα της ιστορίας που μαθαίνετε είναι ότι σας βάζει να σκέφτεστε με πολύ προβλέψιμους τρόπους. Τα βιβλία της ιστορίαςσας δεν σας κάνουν πραγματικά καλό, γιατί εγκλωβίζουν το νου σας σεσυγκεκριμένους τρόπους, χωρίς να σας συνδέουν με τη δημιουργό και γενεσιουργότους αιτία, με την αξία τους για τη δική σας ζωή.

Γιατί άραγε έχει νόημα να μάθετε για το Βυζάντιο; ΄Η να θυμηθείτε μια ζωή σας στην Αίγυπτο; Για πιο λόγο αυτό έχειαξία; Η αξία του δεν βρίσκεται φυσικά στην απομνημόνευση, ούτε στο να τοδιαβάσετε σ' ένα βιβλίο. Η αξία του βρίσκεται στην εμπειρία και μέσα από τηνιστορία σας, το όφελος που μπορείτε να έχετε, είναι να θυμηθείτε και νααισθανθείτε τις πραγματικές εμπειρίες. Αυτό που αλλάζετε είναι, την εμπειρίασας.

Η ιστορία σας είναι πολύ σχετική, όπως έχει γραφτεί, γιατί δεν έχει γραφτεί με γνώμονα το να σας μεταφέρει την αξία τωνεμπειριών σας. Η ιστορία σας έχει γραφτεί με άλλους γνώμονες. Όχι για ν'αναγνωρίσετε το μυστήριο της ζωής σας και της ύπαρξής σας. Η αληθινή ιστορίαείναι ζωντανή μέσα σας.

© Χαριτίνη Χριστάκου