Σμαραγδένιος Κύκλος


Θεία Χάρις

18 Μαρτίου 2006

Είμαστε κοντά σας και απολαμβάνουμε την παρέα και την ενέργειά σας κάθε φορά που ερχόμαστε πολύ πιο κοντά από ότισυνήθως. Είναι μαγική η ενέργεια που δημιουργείτε όταν οι καρδιές σας ή οιψυχές σας ανοίγουν στη δυνατότητα να νιώσουν περισσότερο και οι πραγματικότητεςνα έρθουν πιο κοντά.

Και σήμερα θέλουμε να παίξουμε μαζί σας, όπως έχουμε παίξει και στο παρελθόν και να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετενέα ενέργεια, νέες δυνατότητες και νέα θαύματα. Έτσι λοιπόν θα σας ζητήσουμε ναπάτε για λίγο πιο βαθιά μέσα στις καρδιές σας, ν' αφήσετε τα φτερά σας νακάτσουν γλυκά στα πλάγια του σώματός σας, να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες ώστετα πούπουλα που κοσμούν αυτά τα φτερά να χαλαρώσουν και να φουσκώσουν όπωςακριβώς στα πουλιά, και να φανταστείτε ότι όπως κάθεστε τα φτερά σας φουσκώνουνόλο και περισσότερο, χαλαρώνουν όλο και πιο πολύ, πιο βαθιά. Αποκτούν μιαγλυκύτητα και γίνονται πιο λευκά και αλλάζουν όψη. Σιγά-σιγά γίνονται ημικύκλιαολόκληρα από φτερά και πούπουλα που τυλίγουν το σώμα σας και το σώμα σαςαισθάνεται πολύ ήρεμο, ασφαλές και προστατευμένο. Είναι τυλιγμένο μέσα στα δικάσας φτερά, μέσα στη δική σας ενέργεια, κι εσείς νοιώθετε τόσο καλά μέσα στοδικό σας εαυτό.

Αφήστε τον εαυτό σας να ενωθεί με τους πνευματικούς σας οδηγούς, με τους άϋλους  δασκάλους, με τους αγγέλους που βρίσκονταιγύρω σας και επιτρέψτε να γίνετε μια παρέα.

Και τώρα αφήστε τα χέρια σας να ενωθούν, έτσι όπως είστε καθισμένοι. Κι αν δεν υπάρχει κάποιος δίπλα σας,μετακινηθείτε ώστε να είστε με κάποιον κοντά. Καθίστε άνετα και πιαστείτεχέρι-χέρι απαλά, χαλαρά, μην σφίγγετε τον άλλον. Αφήστε την ενέργεια να ρεύσειανάμεσα στα χέρια και με τα μάτια της ψυχής σας δείτε την ενέργειά σας και τηνενέργεια των άλλων με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι να ενώνεται, να γίνεταιμια διάνοια με πολλές όψεις, μια καρδιά με διαφορετικές ικανότητες, μια ψυχή μεδιαφορετικές ειδικότητες. Αφήστε την ενέργεια να μείνει ένα.

Θα σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε κάποιες ξεχασμένες θεραπευτικές σας ικανότητες. Καθώς είστε ενωμένοι φανταστείτε ότι ηενέργειά σας έχει γίνει ένας κύκλος. Είναι μέσα στη μαγεία του κύκλου πουθέλουμε να σας θυμίσουμε την ενέργεια που υπάρχει.

Όπως είστε μέσα στον κύκλο θέλουμε να φέρετε στο κέντρο του οποιοδήποτε σωματικό ή συναισθηματικό πρόβλημα έχετε.Δείτε ένα μέρος του εαυτού σας να κατευθύνεται στο κέντρο αυτής της ενέργειαςμε τη δική σας μορφή φέρνοντας αυτό το πρόβλημα μαζί σας.

Και τώρα καλέστε τη Θεία Χάρη να έρθει και να κυλήσει μέσα από σας όπως εκείνη θέλει, όσο εκείνη θέλει, για ναμεταφερθεί στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα που βρίσκονται στο κέντρο του κύκλου.Φανταστείτε ότι υπάρχει φως που ρέει από τον ουρανό και μπαίνει μέσα στηνκορυφή του κεφαλιού του καθενός από σας. Τόσο απλά και τόσο αβίαστα. Και ρέειμέσα από όλα σας τα τσάκρα, μπροστά και πίσω, προς το κέντρο του κύκλου καιπέρα από αυτόν.

Αφήστε την καρδιά σας ελεύθερη και το νου σας επίσης, να χαλαρώσει, να είναι ήσυχος. Αφήστε την ενέργεια της ΘείαςΧάρης να θεραπεύσει ό,τι χρειάζεται να θεραπευτεί.

Βρίσκεστε μέσα στο κέντρο του σμαραγδένιου κύκλου. Ενός κύκλου που εκπέμπει το θεραπευτικό φως που έρχεται μέσααπό την καρδιά σας, ενός κύκλου που σας βοηθά να φέρετε στην επιφάνεια τηναληθινή ενέργεια και δύναμη που υπάρχει μέσα στο σώμα σας, στις καρδιές σας καιστα κέντρα ενθύμησής σας.

Περιβάλλεστε από αγγελικές φτερούγες και αγγελική ενέργεια, και οι μικρότεροι κύκλοι κινούνται και στροβιλίζονται μεαπίστευτη ταχύτητα. Αφήστε τη φυσική ενέργεια του θεραπευτή που υπάρχει μέσασας να κυλήσει. Αφήστε την ενέργεια της Θείας Χάρης να ενοποιηθεί βαθύτερα καικαλύτερα με το σώμα σας, με την ενέργειά σας. Είστε δοχεία μέσα στα οποίαμπαίνει η ενέργεια της Θείας Χάρης. Είστε τα δικά της οχήματα που έρχονται σεεπαφή με άλλους ανθρώπους.

Καθώς τα ενεργειακά σας κέντρα έρχονται σε πιο συνειδητή επαφή με την ουσία της Θείας Χάρης και τι αυτόσημαίνει για την καθημερινότητα που ζείτε, ένα-ένα τα κέντρα μέσα στο σώμα σαςδιευρύνονται, βαθαίνουν, χαλαρώνουν και γίνονται ακόμα πιο δεκτικά στη θεϊκήενέργεια της ζωής και στη σοφία που δημιουργεί τα πράγματα. Κι εσείς γίνεστεακόμα πιο μεγάλοι μέσα σ' αυτή τη διεύρυνση, καταλύετε τα όρια που συνήθωςβάζετε, ξεχνάτε τον εαυτό που συνήθως είστε, και γίνεστε έτοιμοι για ναδημιουργήσετε μαζί με άλλους το θαύμα. Και αυτό τώρα θα σας ζητήσουμε.

Διατηρώντας τη σιωπή, θα σας ζητήσουμε να σηκωθείτε και να δημιουργήσετε ένα μεγάλο κύκλο. Υπάρχουν ανάμεσά σαςάνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Και υπάρχουν κι άλλοι τους οποίους μπορείτενα φέρετε μέσα σ' αυτό τον κύκλο δημιουργώντας την ενέργεια του θαύματος.Σηκωθείτε λοιπόν αγαπητοί μας από τις καρέκλες σας και δημιουργείστε ένα κύκλο.

Τώρα φανταστείτε στο κέντρο αυτού του κύκλου άτομα που ξέρετε ότι έχουν προβλήματα, που βρίσκονται σε ψυχολογικά ήσωματικά δύσκολες καταστάσεις και φανταστείτε ότι στέκονται στο κέντρο τουκύκλου που δημιουργείται. Ο κύκλος σας εκπέμπει έντονο σμαραγδένιο χρώμα, καιμιλά τη γλώσσα της θεραπείας που αφορά τη συνειδητότητα της καρδιάς, με τησυνειδητότητα της φώτισης. Το κέντρο αυτού του κύκλου είναι ένα κατάλευκο φως.Βάλτε μέσα σ' αυτό το φως, τα παιδιά ή τους ενηλίκους που χρειάζονται βοήθειακαι όσοι από σας που είστε εδώ χρειάζεστε επίσης βοήθεια, σας παρακαλούμε ναμπείτε κι εσείς στο κέντρο του και να καθίσετε σε κάποια καρέκλα.

Θέλουμε να ξεχάσετε το σώμα σας και να φανταστείτε ότι είστε φως. Ένα φως που ρέει μέσα σ' ένα κύκλο και χορεύει τοχορό της αγάπης και της ενθύμησης. Είστε άγγελοι που κατοικούν μέσα σ' ένα σώμακι αυτή τη στιγμή θυμάστε την αγγελική σας ουσία. Θυμάστε τη δύναμη που κρύβεταιμέσα στο καταπράσινο κέντρο της καρδιάς σας και νιώθετε ότι έχετε ενωθεί μ' όλατα δέντρα, όλη τη βλάστηση του πλανήτη. Είστε ο πράσινος πλανήτης, έναςπλανήτης που μιλά μόνο στη γλώσσα της καρδιάς, ένας πλανήτης στον οποίομπορείτε να ζήσετε μόνο αν γίνετε ένα με την καρδιά σας. Ένας πλανήτης πουθέλει να σας θυμίσει που βρίσκεται η δύναμή σας, τι είναι αυτό που έχετε έρθεινα κάνετε, τι είναι αυτό που ανακαλύπτετε.

Δείτε αυτό το σμαράγδι που υπάρχει στο κέντρο της καρδιάς σας να στροβιλίζεται και ν' ακτινοβολεί. Δέσμες φωτός εκπέμπονταιπρος όλες τις κατευθύνσεις κι αυτή τη στιγμή στο χρόνο είστε ο σμαραγδί κύκλοςστη Γη. Είστε οι άγγελοι και οι πρεσβευτές της ειρήνης στη Γη. Είστε οι άγγελοικαι οι πρεσβευτές του Φωτός, της θεραπείας, της αγάπης, της ενότητας. Οικαρδιές σας πάλλονται και τα φτερά σας έχουν ανοίξει διάπλατα κι έχουν ενωθείόλα μεταξύ τους. Από το κέντρο της καρδιάς σας εκπέμπεται η ενέργεια προς τοκέντρο αυτού του κύκλου. Δεν προσδοκάτε τίποτα, απλώς αφήνετε την ενέργεια πουυπάρχει ήδη μέσα σας να ρεύσει ελεύθερη και να φέρει το θαύμα. Δεν πιστεύετε σεκάτι γιατί ξέρετε ότι ήδη είστε. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα, γιατί υπάρχει γνώσηκαι βεβαιότητα. Αφήνετε ελεύθερο αυτό που ήδη είστε να λειτουργήσει. Αφήνετεελεύθερο αυτό που κατοικεί μέσα στην καρδιά σας να κυριαρχήσει στο χώρο.

Αναζητάτε τη Θεία Χάρη σε εικόνες, φωτογραφίες, επικλήσεις ή προσευχές. Σήμερα είστε η Θεία Χάρη. Είστε τόσοανώνυμοι, όσο είναι κι εκείνη. Είστε ίδιοι όπως είναι εκείνη. Είστε σιωπηλοίόπως είναι εκείνη. Είστε μόνο αγάπη, μόνο σοφία, όπως είναι εκείνη.

-Τώρα προεκτείνετε τα χέρια σας προς το κέντρο στέλνοντας ενέργεια λευκού φωτός, προς το κέντρο. Αισθανθείτε ότι βρίσκεστεστο κέντρο. Αφήστε τα χέρια σας να κινηθούν ελεύθερα, το ένα ξεχωριστά από τοάλλο. Αφήστε τα να δουλέψουν την ενέργεια όπως η ψυχή σας ξέρει. Αφήστε τοάσπρο φως να θεραπεύσει εσάς κι όποιον άλλο βρίσκεται μέσα στον κύκλο.

Δεν το κάνετε εσείς, έρχεται από το Σύμπαν. Δεν το καθοδηγείτε εσείς, το αφήνετε να δουλέψει όπως είναι. Δενχρειάζεται να περιμένετε τίποτα, η ενέργεια δουλεύει μόνη της. Ξέρει που θαπάει, ξέρει τι θα κάνει, εσείς είστε ο αγωγός: ο σμαραγδί κύκλος, ο οποίοςστέλνει άσπρο φως θεραπείας παντού. Μην φύγετε από την καρδιά σας, μην χάσετετην σύνδεση με το παιδί μέσα σας. Γιατί εκεί είναι η διαφορά. Εκεί γίνονται ταθαύματα. Εκεί θεραπεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Τώρα ξαναπιάστε τα χέρια σας, ξανασυνδεθείτε, δείτε πάλι το σμαραγδί φως κι ανεβάστε όλοι μαζί τα χέριαεπάνω. Σ' αυτή την ανάταση σηκώνετε το σώμα και τις ψυχές σας. Είστε έτοιμοιγια το επόμενο βήμα.

Και τώρα κατεβάστε τα χέρια και ευχαριστείστε τον Ανώτερο Εαυτό σας και όποιους άλλους είδατε ή αισθανθήκατεμαζί σας και γύρω σας σ' αυτή τη σύνδεση του σμαραγδί κύκλου με τον υλικόκόσμο. Και έτσι είναι!

Γιατί αγαπητοί μας, έχουμε πει πολλές φορές ότι συμβαίνουν θαύματα όταν ακουμπά ένας άνθρωπος την καρδιά ενός άλλου.Είπαμε πολλές φορές ότι το θαύμα συμβαίνει ήδη την ώρα που ακουμπάτε την ψυχήκάποιου για ένα δευτερόλεπτο ή ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Αυτό που δεν έχετεδει ακόμα είναι τη δυνατότητα να κάνετε θαύματα παρεμβαίνοντας στην ύλη. Κι ολόγος είναι γιατί ακόμα δεν θυμάστε πόσο εύκολα δουλεύει η ύλη, πόσο εύκολααλλάζει η ενέργεια μέσα στο σώμα. Ακόμα μέσα στη συνειδητότητά σας υπάρχει κάτιπου χωρίζει την ενέργειά σας από την ύλη. Γιατί όσο κι αν λέτε ότι το σώμα σας,τα αντικείμενά σας κι όλος ο υλικός κόσμος είναι ενέργεια, μέσα σας δεν τοέχετε πιστέψει.

Θ' αρκούσε μια στιγμή μόνο πίστης στην ενέργεια για ν' ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να παρεμβαίνετε, με Θεία Χάρηόμως, στις καταστάσεις που χρειάζονται βοήθεια. Και σήμερα επιμέναμε να σαςθυμίζουμε τις 2 μαγικές λέξεις: «Θεία Χάρη». Το μυαλό σας μπορεί να πετά και ναταξιδεύει στον ουρανό. Η αλήθεια είναι ότι Θεία Χάρη είναι 2 λέξεις όπως:Ανώτερος Εαυτός, Ανθρώπινος Αγγελος, Ψυχή - Σώμα.

Η Θεία Χάρη υπάρχει ήδη μέσα σας. Εσείς ψάχνετε να έρθετε σε επαφή μαζί της, όμως η Θεία Χάρη είναι η ενέργειαπου ρέει μέσα σας. Η Θεία Χάρη είναι η αληθινή σας υπόσταση, η πραγματική σαςπαρουσία και οι πραγματικές σας δυνατότητες, τις οποίες θέλετε ν' ανακαλύψετεκαι να θυμηθείτε.

Ανακαλύπτοντας τον Ανώτερό σας Εαυτό δεν ανακαλύπτετε τίποτα άλλο παρά το μέρος του εαυτού σας που είναι συνδεδεμένομε τη Θεία Χάρη. Γιατί ο Ανώτερός σας Εαυτός δεν είναι δικός σας, δεν ανήκειστο μυαλό σας, δεν ανήκει σε έναν, δεν έχει όρια. Ο Ανώτερός σας Εαυτός τελικάανακαλύπτετε ότι είναι συλλογικός. Σας διευκολύνει όταν μιλάτε για τον δικό σαςΑνώτερο Εαυτό, γιατί μ' αυτό τον τρόπο προσπαθείτε να θυμηθείτε ποια είναι ηδική σας ενέργεια, προσωπική, εσωτερική. Πως εσείς ατομικά συνδέεστε με τη ΘείαΧάρη; Τι ζητάει η Θεία Χάρη - ο Ανώτερος Εαυτός - από σας προσωπικά; Που σαςοδηγεί; Πως είναι ο τρόπος που αυτή η ενέργεια της πνευματικής σας ανώτερηςυπόστασης και της σοφίας σας, θέλει να εκφραστεί, να υλοποιήσει σ' αυτό τονκόσμο;

Υπάρχουν τόσα που έχουν ειπωθεί στον ανθρώπινο κόσμο για τη Θεία Χάρη, που ένα είναι σίγουρο: η ανθρωπότητα πιστεύειότι η Θεία Χάρη κατοικεί κάπου έξω από τους ανθρώπους. Από κάπου αλλούεκπέμπεται και την δέχεστε. Από κάπου έρχεται, όταν εσείς είστε έτοιμοι, ότανείστε δεκτικοί. Δεν είναι αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο βαθιά αντέχετε να πάτε μέσα στην καρδιά σας, όσο πιο βαθιά δέχεστε να δείτε τασυναισθήματά σας, όσο πιο θάρρος έχετε με τα σκοτάδια, τόσο πιο πολύ η ΘείαΧάρη αποκαλύπτει τον Εαυτό σας, μέσα σε σας. Τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι εσείςείστε οι Ανθρώπινοι Άγγελοι. Ότι εσείς έχετε τη Θεία Χάρη μέσα σας. Και ψάχνετετον τρόπο για να της επιτρέψετε να εκφραστεί.

Η Θεία Χάρη μέσα στον κάθε ένα από σας, θέλει να εκφραστεί με το δικό σας τρόπο. Θέλει να εκφραστεί μοναδικά,θέλει να λειτουργήσει με ένα νέο σχέδιο, που δεν επαναλαμβάνεται σε κανένανάλλο. Και καθώς καθένας σας ξεκινά ν' ανακαλύψει τη δική του μοναδική διαδρομήπου τον συνδέει με τη Θεία Χάρη μέσα του, σιγά-σιγά οδηγείται στην ανακάλυψηότι αποτελεί ένα κομμάτι της. Κι ενώ την φέρει μέσα του, ταυτόχρονα είναι έναμέρος αυτής της δύναμης και σοφίας που εκφράζεται στον κόσμο.

Ανακαλύπτετε με έκθαμβα μάτια την ομορφιά σε κάποιον άλλον, εκπλήσσεστε όταν κάποιος άλλος ξεπερνά το ανθρώπινοόριο και μπαίνει στην αγγελική του δόνηση και βλέπετε μπροστά στα μάτια σας τηΘεία Χάρη σε λειτουργία. Το μυαλό σας έχει συνηθίσει να φαντάζεται ότι πράγματασυμβαίνουν μόνο σε σας. Και ο δρόμος για τη Θεία Χάρη, που είναι ο δρόμος γιατην αφύπνιση της συνειδητότητας του Χριστού μέσα σας,  της αγάπης μέσα σας, σάς οδηγεί σιγά-σιγά σεκάτι πραγματικά εξαιρετικό. Στο να εκτιμήσετε εκ νέου τον δικό σας υπέροχοεαυτό και τη δική σας δύναμη αγάπης και σοφίας, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζετε ότιη ίδια ακριβώς δύναμη με άλλους τρόπους, υπάρχει και σε άλλους γύρω σας.

Και η Θεία Χάρη σιωπηλά, ο Ανώτερός σας Εαυτός σιωπηλά, καταλύει τα όρια του πώς αγαπάτε και ποιούς αγαπάτε.Αρχίζει να σας δείχνει τις όψεις των άλλων που είναι ίδιες με τις δικές σας ενώταυτόχρονα εκφράζονται διαφορετικά. Και σας φέρνει σιγά-σιγά να ενώσετε, όχι τονου σας, αλλά τις καρδιές σας σε μια υπέρβαση. Σε μια αναγνώριση.

Είπαμε ότι υπάρχουν πολλές μνήμες που έρχονται στην επιφάνεια, από πολλά βιώματα και πολλές ιστορίες σας. Ανμπορούσατε μονομιάς να θυμηθείτε τη διαδρομή σας, θα μπορούσατε μονομιάς ναθυμηθείτε όλους τους άλλους δίπλα σας. Θα ξεχνάγατε την ψευδαίσθηση καιμονομιάς θα συνειδητοποιούσατε τις μακραίωνες διαδρομές που έχετε κάνει όλοιμαζί. Όλα αυτά που σας ενώνουν, τις εμπειρίες και τις μνήμες σας, αυτά πουέχετε μάθει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό, πως όλοι μαζί αποφασίσατε να φέρετεεδώ την ιστορία σας και να την ξαναζήσετε, για να τελειώσει.

Πως θα τελείωνε αυτή η ιστορία; Φυσικά με το να ξαναθυμηθείτε ότι είστε οι ίδιοι - ο ένας με τον άλλον. Μοναδικοί,διαφορετικοί και ίδιοι. Φυσικά με το να ξαναβρείτε τη δική σας μνήμησυνειδητότητας που είχατε από την αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα που να σας χωρίζειαπό όλους τους υπόλοιπους και δεν είναι κανένας διαφορετικός.

Είναι αστείο όταν παρατηρούμε τις άμυνες που δημιουργείτε απέναντι στους άγνωστους ξένους στο δρόμο. Κουνάμε τοκεφάλι όπως και σεις το κουνάτε με τον Ανώτερό σας Εαυτό. Και χαμογελάμε.«Ακόμα δεν έχουν θυμηθεί! Πόσες χιλιάδες φορές έχει ξαναβρεθεί μ' αυτόν τονάνθρωπο». Κι εσείς αναπτύσσετε άμυνες για να αισθανθείτε ασφαλείς, ενώ στηνπραγματικότητα κινείστε ανάμεσα σε γνωστούς. Είναι μυστηριώδες, προκλητικό τοπαιχνίδι, αλλά σκεφτείτε πως νοιώθετε τις λίγες στιγμές που έρχεστε σ' επαφή μετις αναλαμπές του Ανώτερου Εαυτού σας που σας λέει ότι άδικα έχετε αναπτύξειτόσες άμυνες, δεν χρειάζεται. Άδικα αγωνιάτε για το τι θα κάνει κάποιος άλλοςσυνάνθρωπός σας σε σας. Γιατί είστε όλοι γνωστοί. Μιλάμε για τα μηνύματα απότην οικογένεια, γιατί θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι είστε οικογένεια.

Αυτή την περίοδο, η συνειδητότητά σας και η καρδιά σας θα μπει σε μια άλλη δυναμική. Έρχονται νέες ενέργειες ναταρακουνήσουν τα μέρη της καρδιάς σας που έχουν βολευτεί σ' αυτά που πιστεύουν,που είναι πολύ σίγουρα. Έρχονται νέες ενέργειες να ταράξουν βαθύτερα την ψυχήσας και να την αφυπνίσουν σε άλλα επίπεδα γνώσης και συνειδητότητας. Αυτές οινέες ενέργειες, θα σας θυμίσουν ότι είστε μια οικογένεια και θα σας βάλουν στοεπόμενο επίπεδο της συλλογικής αφύπνισης της καρδιάς σας.

Υπάρχει μια αφύπνιση που έχει να κάνει με τα συναισθήματά σας. Αυτή η αφύπνιση μέχρι τώρα αφορούσε το άτομο και τηνβλέπατε πολύ προσωπικά, αφορούσε εσάς σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ναβρείτε την αγάπη σε σχέση με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, να ξεπεράσετε κάποιαόρια ή να κάνετε μια υπέρβαση σε σχέση με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και μιασυγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που συμβαίνει μαζικά στην ανθρωπότητα κι αυτό που έρχεται, έχει ήδη αρχίσει να μιλάει στις καρδιές σας. Έρχεταιη αφύπνιση της καρδιάς σας στο συλλογικό. Έχετε κληθεί μέχρι τώρα να κάνετε τηνυπέρβαση για να αισθανθείτε τι σημαίνει να αγαπάω έστω κι έναν, πάνω από όρους,πάνω από συμβάσεις, πάνω από συνθήκες. Τι σημαίνει, «κάνω την υπέρβαση τουανθρώπινου εαυτού μου και βρίσκω τη δική μου αγγελική ενέργεια, τη δική μουδύναμη αγάπης».. Όσοι το έχετε κάνει, έχετε ανακαλύψει ότι είναι εύκολο ειδικάμε έναν άνθρωπο, αλλά γίνεται εξαιρετικά δύσκολο όταν αφορά τους άλλους.

Αγαπημένοι ανθρώπινοι άγγελοι, εσείς είστε οι άλλοι. Όταν εσείς θεωρείτε όλους τους άλλους, ξένους άλλους, κι εσείςγίνεστε ένας ξένος άλλος, τότε καλείστε να κάνετε την επόμενη μεγάλη υπέρβαση:ν' ανακαλύψετε ότι η ανθρωπότητα και οι άλλοι είναι πράγματι οικογένειά σας.Είναι πράγματι αδελφικές ψυχές. Έχουν φτιαχτεί από το ίδιο μείγμα. Είναιακριβώς το ίδιο μ' εσάς.

Μπαίνετε στην περίοδο της δεύτερης μύησης. Έτσι σας αρέσει να το λέτε. Σε ένα βαθύτερο συντονισμό με την καρδιάσας. Μη νομίζετε ότι αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητά σας, όπως οιασθένειες ή οι πόνοι, είναι τυχαία. Μην νομίζετε ότι η επαύξηση των προκλήσεωνπου υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο σας, δεν συνδέεται ή δεν σας καθρεφτίζειαυτό που συμβαίνει βαθύτερα - στην αφύπνιση της καρδιάς σας.

Δεν είναι τυχαία η κλιμάκωση των εξωτερικών εντάσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εξωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα σεμεγάλες ομάδες, κράτη ή φυλές, αυξάνονται.

Ακριβώς αυτό το οποίο φαίνεται να είναι το πρόβλημα, είναι και η λύση. Ακριβώς αυτό το οποίο φαίνεται ναδημιουργεί τη διαίρεση και το διχασμό, είναι ο τρόπος να ενωθεί η ενέργεια.Μπαίνετε στο 2ο επίπεδο συντονισμού της ψυχής σας και τηςσυνειδητότητάς σας. Ξεκινάτε να καταλύσετε την άμυνα απέναντι στα άλλαανθρώπινα όντα, σε άλλους ανθρώπινους αγγέλους, σε άλλα πλάσματα του θεού. Μεαμέτρητους τρόπους ανοίγεται μπροστά σας ο δρόμος για να συνειδητοποιήσετε ποιάείναι τα μέρη που εσείς ακόμα πολεμάτε. Ποια είναι τα κομμάτια της καρδιάς σαςπου ακόμα εναντιώνονται. Τι είναι αυτό που τελικά σας φοβίζει με όλους τους άλλους;

Είναι μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη και διαχείριση αυτή την οποία καλείστε να κάνετε. Ξεκινάτε να πιάσετε τις ίνες πουδεν αφορούν τη δική σας ενέργεια μόνο, αλλά τις ίνες εκείνες που ενώνουν τηδική σας ενέργεια με την ενέργεια των άλλων.

Αρχίζει ο μεγάλος χορός, ο ουσιαστικός χορός της ενότητας ανάμεσα στους ανθρώπους. Μέχρι τώρα βρισκόσασταν στο στάδιοτης προθέρμανσης. Να είστε έτοιμοι για να χορέψετε αυτό τον χορό, να πιάσετε ταχέρια ο ένας με τον άλλον. Ό,τι κάνατε, ό,τι συνειδητοποιήσατε και η αγαλλίασηπου νιώσατε με τους εαυτούς σας, σας έφερε πιο κοντά για να πιάσετε ο ένας τοχέρι του άλλου και να κάνετε κάτι μαζί.

Σήμερα λοιπόν, μέσα από αυτό τον κύκλο, καθένας αισθάνθηκε με διαφορετικό τρόπο την ενέργεια. Καθένας παρέλαβεκάτι διαφορετικό ως αίσθηση ή όραμα ή γνώση. Τις επόμενες μέρες θ' ανακαλύψετετι έκανε αυτό στα πρόσωπα τα οποία βάλατε με αγάπη στο κέντρο αυτού του κύκλου.Κι ενώ ο καθένας σας θα έχει πάρει ένα διαφορετικό μέρος της ενέργειας και τηςαλήθειας, θα καταλάβετε ότι όλοι μαζί δημιουργήσατε μια κβαντική ενεργειακήαλλαγή. Χάρη σε κάθε έναν από σας ατομικά, δούλεψε η Θεία Χάρη. Και ο καθέναςπήρε κάτι ατομικό για τον εαυτό του δίνοντας κάτι στο σύνολο.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι την επόμενη φορά που εμείς θα είμαστε παρόντες εδώ, θα σας ζητηθεί να φέρετε αυτήτη Θεία Χάρη στην πράξη, μέσα στην καθημερινότητά σας. Και εννοούμε ότι θα σαςδοθούν τα ερεθίσματα. Θα δείτε ανθρώπους οι οποίοι έχουν προβλήματα, ή παιδιάπου έχουν προβλήματα. Θυμηθείτε να μην αισθανθείτε αβοήθητοι, θυμηθείτε ποιοιείστε, θυμηθείτε ότι γειώσατε αυτή την ενέργεια μέσα σας. Την ανοίξατε. Ότανλοιπόν έρθουν αυτές οι ευκαιρίες και σας συναντήσουν, αφήστε αυτή την ενέργειανα ρεύσει από την καρδιά σας. Φανταστείτε αυτό το φως να εκπέμπεται. Δενχρειάζεται να στέκεστε καν απέναντι στον άλλον. Μπορεί να είναι ένας περαστικόςπου έχει πρόβλημα κι απλώς με το νου σας να αφήσετε αυτή την ενέργεια να έρθεισ' επαφή μαζί του και να κάνει ό,τι η ίδια νομίζει, ό,τι ο ανώτερος εαυτός σαςνομίζει, για όση ώρα το νομίζει. Δεν χρειάζεται πια να βάζετε χρονικά όρια.

Η ενεργειακή σας ανατομία εξυπηρετεί μια συνεχή ροή μέσα στην ενέργεια της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε νακάνετε αυτή την επαφή και να αφήνετε αυτή την ενέργεια να ρέει όση ώραχρειάζεται, ενώ εσείς συνεχίζετε να κάνετε τις υπόλοιπες δουλειές σας. Μπορείτενα συνδέεστε με όσα άτομα αισθανθείτε, με όσα πλάσματα σας καλέσουν να τοκάνετε, χωρίς να σκέφτεστε με πόσους είστε συνδεδεμένοι.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπουμε τις ίνες του φωτός σας να μπερδεύονται και να ενώνονται με το φωςτων άλλων. Και την ενέργειά σας, αντί να εξασθενίζει και να χρειάζεται να τηνανατροφοδοτήσετε, ν' αυξάνει και να ζωντανεύει και να αναζωογονείται, ακριβώςγιατί ανοίγετε τις ίνες σας, ανοίγετε τον εαυτό σας, στις μαγικές δυνάμεις τηςδικής σας πραγματικότητας, του δικού σας εαυτού. Γιατί εκεί οδηγείστε: Ν'ανακαλύψετε ότι έχετε μαγικές ικανότητες! Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι ικανότητέςσας ξεπερνούν αυτό που κατανοεί το μυαλό σας.

Αυτή είναι η επαφή σας με την ενέργεια και την ουσία που υπάρχει μέσα σας. Αυτό απογειώνει τις δυνατότητές σας.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί μας, θυμηθείτε συνδέθηκε αυτή η ενέργεια εδώ σήμερα, με άλλες ενέργειες σε άλλα μέρη τουκόσμου που πολύ σύντομα θα τα' ανακαλύψετε. Θυμηθείτε ότι σήμερα ήταν μιαευκαιρία να αισθανθείτε ότι μπορείτε να δώσετε τη Θεία Χάρη μέσα από σας σεάλλους. Είναι δύσκολο ακόμα να τη δώσετε στον εαυτό σας. Αλλά μπορείτε εύκολανα τη δώσετε σε άλλους.

Τον επόμενο λοιπόν καιρό απολαύστε τις μαγικές λειτουργίες της Θείας Χάρης, αφήνοντάς την ελεύθερη να κάνει αυτό που ηίδια νομίζει. Κάποτε υπήρχε ένας φούρνος για τη Θεία Χάρη, αλλά αυτός ο φούρνοςείχε εικόνα. Τώρα δεν υπάρχει καν εικόνα, υπάρχει απλώς η ενέργεια μέσα σας.Δώστε ισορροπία σε κάποιον άλλον και πραγματική θεραπεία, απλώς στέλνοντας τηνενέργεια της Θείας Χάρης εκεί.

Και έτσι είναι!


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ: Στέλνοντας αυτή τη μαγική Θεία Χάρη, μπορούμε να τη στείλουμε οπουδήποτε; Δεν κάνουμε παρέμβαση στην ελεύθερηβούληση του άλλου; Μπορούμε να τη στείλουμε χωρίς να ζητήσουμε άδεια;

ΑΠ: Η Θεία Χάρη είναι η Θεία Χάρη. Η Θεία Χάρη είναι κάτι σαν τη θεία Λένα που όλοι ξέρετε. Αγαπάει όλα τα παιδιά κιέχει ούτως ή άλλως επαφή με όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά αποτελούν παιδιά τηςκαι δεν υπάρχει κανένα παιδί που να μην έχει ήδη αυτή τη Θεία Χάρη μέσα του. Θαυπήρχε θέμα δικής σας παρέμβασης στην ενέργεια κάποιου άλλου εάν εσείς λέγατε στον ανώτερο εαυτό σας τιακριβώς πρέπει να κάνει, τι πρέπει να θεραπεύσει και πιθανόν πώς πρέπει να τοθεραπεύσει! Αλλά ξέρετε ότι αυτό δεν γίνεται!

Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή θέμα στο ν' αφήνετε αυτή την ενέργεια μόνη της να ρέει, να βοηθάει και ναθεραπεύει τους άλλους. Για την ακρίβεια, σε όσο πιο πολλούς την δίνετε, τόσοπιο καλά για σας. Γιατί πραγματικά, όσο πιο πολύ δίνετε τόσο πιο πολύ είστε, τόσο πιο πολύ εσείς γίνεστε αυτόπου εσείς είστε.

ΕΡ: Αν γίνεται να μπορώ να δω ένα παιδάκι, αν είναι καλά, που έχω γίνει ανάδοχος και δεν μπορώ να πάω να το δω.Είναι στην Ουγκάντα, αν αυτό το παιδί είναι καλά; Επειδή έχω καημό που δενμπορώ να πάω να το δω. Το βοηθάω με τον τρόπο που έχω γίνει ανάδοχος και οκαημός μου είναι αυτός, επειδή είμαι σε προχωρημένη ηλικία δεν θα μπορέσω ποτένα το δω.

ΑΠ: Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί το παιδί αυτό θα το δεις. Και το παιδί θα επιβιώσει μέσα από τις δύσκολες συνθήκεςγιατί υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ σας. Κι αυτή η συμφωνία θα πρέπει ναεκπληρωθεί. Αυτό θα οδηγήσει αυτό το παιδί να έρθει κοντά σου και να σεσυναντήσει για να εκπληρωθεί αυτή η συμφωνία. Θα επιβιώσει μέσα σε συνθήκες πουπραγματικά θα θυμίζουν ότι «ήταν θέλημα Θεού να ζήσει». 

ΕΡ: Είπατε πριν ότι, είναι εύκολο να δίνουμε τη Θεία Χάρη σε άλλους αλλά όχι ακόμα σε μας. Τι εννοείτε μ' αυτό καιδεύτερον, όταν ένας άνθρωπος είναι κλειστός στην ενέργεια της Θείας Χάρης πώςμπορούμε να του στείλουμε;

ΑΠ: Κανένας άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν είναι κλειστός σ' αυτή την ενέργεια, γιατί είναι η ουσίααυτού που είναι. Αν πάψει να υπάρχει αυτή η ενέργεια μέσα του, θαπεθάνει. Είναι σαν κάποιος να μην χρειάζεται το οξυγόνο - δεν μπορεί να ζήσει.  Όσον αφορά την προσωπικότητα και το μυαλό,υπάρχουν πάρα πολλοί φόβοι απέναντι στο Θεό, γιατί τα μυαλά των ανθρώπων έχουνδηλητηριαστεί από πάρα πολλές ιδέες για το Θεό. Υπάρχει πάρα πολύς φόβος για τοΘεό.

Παλαιότερα, το θέμα αφορούσε κάποιους ανθρώπους για τους οποίους η επαφή με τη Θεία Χάρη έγινε συνειδητή, και εκείνοιλειτούργησαν χρησιμοποιώντας την με το δικό τους τρόπο. Θεώρησαν ότι μπορούν νατην χρησιμοποιήσουν όπως οι ίδιοι νομίζουν. Φυσικά μόλις συμβαίνει αυτό, αυτόματαμειώνεται η αποτελεσματικότητα αυτής της ενέργειας. Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχει θέμα παραβίασης, ειδικά της ψυχής. Για την ακρίβεια, αυτό που συμβαίνει είναι πως όταν πλησιάζετε κάποιον, αυτή η ενέργεια περνά μέσα στο ενεργειακόπεδίο και παραμένει εκεί χωρίς να συνδεθεί με την ενέργεια του φυσικού του σώματος.

Αν το άτομο σ' αυτό το πρώτο επίπεδο επαφής δεν θέλει η ενέργεια της Θείας Χάρης να συνδεθεί βαθύτερα, αυτό γίνεται αντιληπτό από την Θεία ενέργεια και επομένως γίνεται αυτόματα σεβαστό.Η Θεία Χάρις σέβεται αυτό που κάθε δημιουργός της λέει. Όταν εσείς την στέλνετεαπό την καρδιά σας, και η δόνηση εισέρχεται σ' ένα άλλο ενεργειακό πεδίο (σ'ένα άλλο άνθρωπο), η ενέργεια του άλλου ατόμου αρχίζει να δονείται πιο γρήγορα,αυξάνεται ο παλμός της και η αίσθηση αν θέλετε της συνείδησης της αλήθειας. Είναιακριβώς σ' αυτό το πρώτο επίπεδο επαφής και εγρήγορσης που το άτομο «απαντά».Εάν η απάντησή του είναι «θέλω να πάει βαθύτερα, είμαι έτοιμος», τότε η ΘείαΧάρη κινείται βαθύτερα σ' ένα δεύτερο επίπεδο επαφής και το άτομο απαντά«θέλω να δω το μυστήριο, το θαύμα». Στο τρίτο και βαθύτερο επίπεδοεπαφής λέει «είμαι έτοιμος να δεχθώ την παρουσία θεϊκής δύναμης στη ζωή μου».

Οι όροι όπως «ενέργεια» αναφέρονται σε μια ενέργεια ευφυϊας. Αφορούν μια παρουσία νοημοσύνης, αγάπης και σοφίας,αόρατη, καθημερινή και συνεχής. Όταν στέλνετε ενέργεια Θεϊκής Χάρης δίνετε τηδυνατότητα το θείο να συζητήσει με το άτομο πιο ζωηρά και όχι τόσο σιωπηλά όσοσυζητά συνήθως.

Όσο πιο πολύ κατανοείτε το πώς δουλεύει, με πόση σοφία και αποδοχή, με πόση αληθινή αγάπη κινείται, τόσο πιοπολύ θα θέλετε να σηκώσετε τα χέρια σας στον ουρανό κι απλώς να τηνακολουθήσετε.

ΕΡ: Στο 2ο σκέλος της ερώτησης ότι μπορούμε να τη δώσουμε οπουδήποτε αλλά όχι στον εαυτό μας; Υπάρχεικάποιος λόγος;

ΑΠ:  Η πραγματικότητα είναι ότι δεχθήκατε να μπείτε σ' ένα σώμα και ν' αναζητήσετε την αλήθεια, ν' ανακαλύψετε ποιοι είστε καιγιατί είστε εδώ και τι μπορείτε να κάνετε. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψετε τιςδυνατότητές σας ή την αγγελική σας ενέργεια, από μόνοι σας. Μέσα από τουςάλλους καταλαβαίνετε τι κάνετε εσείς - από τις αντιδράσεις τους. Οι άλλοιπολλές φορές λειτουργούν ως θεϊκοί απεσταλμένοι και σας δίνουν την πληροφορίαπου χρειάζεστε. Ξέρετε πολύ καλά ότι μόνοι σας δεν μπορούσατε να πάτε πολύμακριά, χωρίς άλλους να σας δείχνουν ή να σας βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.

Έτσι λοιπόν τώρα, για την αναγνώριση του εαυτού σας χρειάζεται η αλληλεπίδρασή σας με τους άλλους. Και υπάρχειπάντα, για τα πάντα κάποιος άλλος μέσα από τον οποίο βλέπετε, παίρνετε τιςπληροφορίες και τις απαντήσεις.

Το αστείο είναι, ότι σε πάρα πολλούς, την ώρα διαλογισμού, έχει έρθει η αίσθηση του εαυτού τους, αλλά σας φαίνεταιτόσο καλό για να είναι αληθινό! Τόσο μεγαλειώδες για να είναι πραγματικό! Ανμπορούσατε μέσα στο διαλογισμό, όχι μόνο να το αισθανθείτε αλλά και να τοπιστέψετε, ο πλανήτης αυτός θα είχε λήξει προ πολλού.

Η αγάπη δεν είναι μια έννοια που αναπτύσσεται θεωρητικά. Η αγάπη είναι μια ενέργεια που βιώνεται μέσα στηνπραγματικότητα. Η αγάπη δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαναγκαστεί ή ναδημιουργηθεί εξ ανάγκης. Ακόμα κι αν διατάξετε τον εαυτό σας να αγαπά, θαανακαλύψετε ότι ο εαυτός σας έχει και τη δική του άποψη. Έτσι λοιπόν θα σας λέγαμεότι αυτό που έχετε έρθει να κάνετε είναι να δεχθείτε ν' ανακαλύψετε αυτά πουσας ενώνουν κι όχι αυτά που σας διχάζουν. Αν αρχίσετε να κοιτάτε περισσότεροαυτό που σας ενώνει με τους άλλους και λιγότερο αυτό που σας διχάζει, αυτόματαη αγάπη θα υπάρχει εκεί. Από μόνη της.

ΕΡ: Είναι επίσης παλιά από όταν διάβασα τα βιβλία του Κρύων και ήθελα να γίνω θεραπευτής. Ήρθαν έτσι ταπράγματα, ήρθαν κάποιοι άλλοι δάσκαλοι κι έμαθα μια θεραπεία που λέγεται S.R.P. η οποία μ' αρέσει πολύ. Μόλις έμαθα τηνθεραπεία, φαντάστηκα ότι θα έρθει ουρά ο κόσμος, θα θεραπεύσω κ.λ.π. Έκαναελάχιστα πράγματα μέχρι τώρα. Είναι θέμα διαφημίσεων ή να περιμένω να μεαναζητήσουν εκείνοι οι οποίοι θα ήθελαν θεραπεία;

ΑΠ: Σίγουρα δεν είναι θέμα διαφημίσεων! Για κανένα θεραπευτή! Πιο πολύ είναι θέμα συγχρονικότητας με το συλλογικό.Πρέπει να εξηγήσουμε λίγο περισσότερο. Εννοούμε ότι πολλές φορές έρχεστε σ'επαφή με μία τεχνική η οποία έχει μια συγκεκριμένη δόνηση, η οποία όμως δενενεργοποιείται την εποχή που εσείς αρχίζετε να την ασκείτε. Υπάρχει μια χρονο-καθυστέρησηανάμεσα στην ατομική εγρήγορση και στη συλλογική εγρήγορση.

Αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξη του συλλογικού είναι μικρότερη από την αναμενομένη και επομένως είναι μικρή ηζήτηση που έχει αρχικά η δουλειά σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 1 ή 2 μήνεςμέχρι και χρόνια.

Αυτό όμως συνδέεται και το προσωπικό κομμάτι του κάθε θεραπευτή και την ατομική του εξέλιξη. Όταν μπαίνετε σε μιανέα ενέργεια και μαθαίνετε μια νέα τεχνική κι εσείς χρειάζεστε κάποιον χρόνοκαι το συλλογικό χρειάζεται κάποιο χρόνο για να συναντηθείτε.

ΕΡ: Σχετικά με την Αφροδίτη. Είχα μια εμπειρία πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ήρθα σε επαφή με κάποιον Αρχάγγελο, ο οποίοςμου είπε ότι τον έλεγαν Ναβουχοδονόσορ. Φαντάζεστε την έκπληξή μου, μόνο πουδεν έπεσα κάτω. Και μου είπε ότι είναι από την Αφροδίτη και αντιλήφθηκα ότιείναι από την Χρυσή Ακτίνα. Σε σχέση με αυτά που ακούσαμε σήμερα για τηνΑφροδίτη, υπάρχει κάποιος συσχετισμός; Φαντάζομαι ότι οι ενέργειές του θαερχόταν σε εκδήλωση με το χρόνο.

ΑΠ: Το συμπληρωματικό της ιστορίας που αφορά την Αφροδίτη, έχει να κάνει με το ότι η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης οοποίος κατοικείται από ανθρώπους με διαφορετική δονητική συχνότητα. Οιενέργειες του χώρου είναι υψηλότερες από τις ενέργειες της Γης. Η εμφάνιση τουΑρχαγγέλου από την Αφροδίτη δεν είναι κάτι περίεργο, ή κάτι καινούργιο.

Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι οιΑρχάγγελοι ανήκουν σε ένα αόρατο βασίλειο που υπάρχει κάπου πολύ μακριά - ίσωςστην πηγή. Εντούτοις όπως υπάρχουν Αρχάγγελοι οι οποίοι μέχρι τώρα δουλεύουνπολύ κοντά με τους ανθρώπους, υπάρχουν κι άλλοι Αρχάγγελοι οι οποίοι είναι πολύκοντά με άλλα πλάσματα. Υπάρχουν πλανήτες οι οποίοι δονούνται στην Αρχαγγελικήδόνηση. Πράγματι συμβαίνει, πράγματι υπάρχουν αυτές οι συχνότητες. Δεν είναιτου μυαλού σου. Αντίθετα όμως, αυτό που θα θέλαμε να προσθέσουμε για σένα είναινα εμπιστεύεσαι περισσότερο αυτό που έρχεται και να μην το διαχειρίζεσαι τόσοπολύ με το μυαλό.

ΕΡ: Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πως μπορείς να δημιουργήσεις μια αγάπη, πως μπορείς να μείνεις μέσα στην αγάπη,όταν νοιώθεις ότι έχουν χαθεί πράγματα σε μια σχέση. Ότι ο άλλος σε πληγώνει,ότι πρέπει να προφυλάξεις τον εαυτό σου, ότι πρέπει να απομακρυνθείς και νακλείσεις πόρτες. Πώς μπορείς να είσαι μέσα στην αγάπη;

ΑΠ: Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι πρέπει να προστατευθείτε, οδηγείτε τον εαυτό σας σε αδυναμία. Κάθε φορά που πιστεύετε ότι η συμπεριφορά του άλλου είναι αυτή που καθορίζει το αν εσείς είστε καλά ήόχι, γίνεστε αδύναμοι. Κάθε φορά που πιστεύετε ότι αν κάποιος φερθεί μεαγένεια, αυτό σας πληγώνει, ξεχνάτε ποιοι είστε. Αν για μια στιγμή σκεφτόσασταν ότι ανθέλετε να αγαπάτε κάποιον, εξαρτάται μόνο από σας, και δεν εξαρτάται καθόλουαπό το ποιος είναι ο άλλος ή πως είναι ο άλλος ή πως φέρεται ο άλλος ή τι θέλειο άλλος ή πως κρίνει ο άλλος ή πως αντιδρά ο άλλος, αν για μια στιγμήελευθερώνατε τον εαυτό σας να αισθανθεί το πώς εσείς θέλετε ν' αγαπάτεκαι το πώς εσείς θέλετε να είστε, δεν έχει να κάνει τίποτα με το πώς ο άλλοςθέλει να είναι, πως ο άλλος θέλει ν' αγαπάει, πως ο άλλος θέλει να το δει.

Η αγάπη δεν έχει να κάνει πραγματικά με δύο όψεις : Αγαπάω όταν με αγαπάνε.

Η αγάπη δεν είναι εξαρτώμενο μέλος. Εάν κάποιος έπαιρνε μέσα από το μυαλό σας τις κρίσεις για τις θέσεις του εαυτού σαςκαι των άλλων - «αν το δεχτώ αυτό, θα πει ότι είμαι θύμα», «αν το αφήσω αυτό,θα πει ότι δεν έχω προσωπικότητα», «αν το δεχτώ αυτό θα είμαι αναξιοπρεπής» «αντώρα κάνω εκείνο θα έχω γίνει χαλί» - και αφήνατε τον εαυτό σας ελεύθερο να κινηθείανεξαρτήτως του τι θα σκεφτεί ο άλλος, ανεξαρτήτως του πως θα το δει ο άλλος,ανεξαρτήτως του πως θα σας κρίνει ο άλλος σας λέμε, ότι θα νοιώθατεπαντοδύναμοι, γιατί θα ήσασταν απόλυτα ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας.

© Χαριτίνη Χριστάκου