Σμαραγδένιος Κύκλος


Η Αγάπη

1 Απριλίου 2006, Θεσσαλονίκη


...Καλωσήρθατε αγαπητοί φίλοι μέσα στο φως του σμαραγδένιου κύκλου. Καλωσήρθατε ανάμεσά μας, γιατί καθώς η ενέργεια τωνδικών σας εαυτών και των πνευματικών οικογενειών έχει δημιουργήσει ένα κύκλογύρω σας, μέσα στον οποίο μπορείτε να αισθανθείτε πολύ καλύτερα τον εαυτό σας,βρισκόμαστε πάλι μαζί σας, κοντά σας, ανάμεσά σας, γύρω σας για να σαςβοηθήσουμε να θυμηθείτε λίγο περισσότερο, λίγο καλύτερα σήμερα, του ποιοιπραγματικά είστε.

Η ενέργεια σήμερα είναι ασυνήθιστη για όσους είναι πιο ευαίσθητοι, για όσους τη νοιώθουν. Έχει σκαλίσει βαθιά σημείαμέσα σας, καθώς εσείς μείνατε για λίγη ώρα σιωπηλοί, νοιώσατε περισσότερο χώρομέσα στο σώμα σας, να πλησιάσει την πραγματική σας υπόσταση ο ανώτερός σαςεαυτός. Ακόμα πιο κοντά. Και είναι μια μεγάλη χαρά που παρατηρούμε αυτή τηναλλαγή που συμβαίνει, η οποία δεν γίνεται μόνο αυτή τη στιγμή, αλλά είναι μιααλλαγή η οποία έχει ξεκινήσει και γίνεται με αργούς ρυθμούς από την αλλαγήαυτής της χρονιάς. Θέλουμε να σας πούμε, ότι ο ερχομός του Χριστούξανασυμβαίνει. Για μια δεύτερη φορά γίνεται, λαμβάνει χώρα ήδη, όχι όπωςπιθανόν το φαντάζεστε, όχι με τον ερχομό ενός νέου Μεσσία. Από τις αρχές αυτήςτης χρονιάς έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μαζική αφύπνιση η οποία γίνεται στοεπίπεδο της καρδιάς. Αυτή η αφύπνιση δεν γίνεται με περισσότερο φως που ηχείτεμέσα στα σώματα, δεν γίνεται με περισσότερες αγγελικές φτερούγες οι οποίεςφτερουγίζουν γύρω σας. Αυτή η αφύπνιση αγαπητοί μας φίλοι γίνεται με απλάκαθημερινά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Σε όλο τον κόσμο και τους φίλους σας που ζουν και κατοικούν πέρα από τα σύνορα αυτής της χώρας, αναγνωρίστε τασημάδια αυτής της αφύπνισης. Και είναι ακριβώς γι' αυτό για το οποίο σήμεραθέλουμε να μιλήσουμε.

Έχετε ακούσει ότι μεγάλη διαφορά στην αλλαγή αυτής της πραγματικότητας θα συνδεθεί με την συνειδητότητα του Χριστού.Το οποίο σημαίνει με απλά λόγια, ότι αυτή η πραγματικότητα θ' αλλάξει όταν ηδόνηση της αγάπης και της επίγνωσης που αυτή φέρνει, θα ζωντανέψει.

Θέλουμε όμως να πάμε πιο κοντά σ' αυτή την εικόνα και σ' αυτές τις λέξεις. Θέλουμε να σας μεγεθύνουμε αυτό πουακούσατε, ώστε να το δείτε πολύ καθαρά, ώστε ο καθένας να μπορέσει να το ανάγειστην καθημερινή του εμπειρία. Γιατί ακριβώς έτσι συμβαίνει αυτή η αφύπνιση σ'αυτή τη (δεν καταλαβαίνω). Γιατί την ώρα που άλλαξε η χρονιά σας, αργά-αργά,όλοι αισθανθήκατε ότι κάτι σημαντικά διαφορετικό άρχισε να γίνεται στις ζωέςσας ατομικά. Πολλοί δεν έχουν μπορέσει να του δώσουν όνομα, τι αλλάζει, πωςαλλάζει, τι συμβαίνει και θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ αν προσπαθήσετε να τουβάλετε μια ταμπέλα σ' αυτό που νοιώθετε.

Οι πρόσφατες εκλείψεις που έγιναν, έδωσαν τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί, να επιταχυνθούν οι κωδικοί του φωτός οιοποίοι συνδέονται με το κέντρο της καρδιάς σας. Φυσικά, αν αναρωτιέστε, το πώςσυνδέεται μόνο από την καρδιά σας, η απάντηση είναι όχι. Όμως θα σας πούμε ότιαυτές οι αστρολογικές συγκυρίες, δουλεύουν κυρίως στο chakra της καρδιάς. Και αυτό γι' αυτό τονκόσμο, αρχίζει να δημιουργεί υλικές συνθήκες. Οι υλικές συνθήκες είναιπυροδοτήσεις συναισθημάτων και σχέσεων, οι οποίες φέρνουν μεγάλα θέματα προςεπίλυση. Θα ακουστεί ίσως παράξενο να σας πούμε, ότι η αφύπνιση και ο δεύτεροςερχομός της ενέργειας του Χριστού, γίνεται τόσο μαζικά και γύρω σας, πουκανονικά θα έπρεπε να έχετε βγει στα μπαλκόνια. Κι όμως γίνεται τόσο σιωπηλά,γίνεται μέσα από ανθρώπους όπως είσαστε εσείς, και σε ανθρώπους ήδη πουυπάρχουν αυτή τη στιγμή ανάμεσά σας, που κάθονται δίπλα σας, οι οποίοιβρίσκονται ενώπιον σχέσεων άλλων ανθρώπων, που τους διεγείρουν τον εαυτό τουςσε οριακό σημείο. Και τι εννοούμε τους διεγείρουν; Σχέσεις με άντρες ή μεγυναίκες, οι οποίες σας φέρνουν σε μεγάλους, θεμελιώδεις δισταγμούς, «ναδημιουργήσω μια σχέση μ' αυτόν ή μ' αυτήν, ή όχι;», «μου αρέσει, νοιώθω κάτι,αλλά δεν ταιριάζει η ηλικία, αλλά δεν κολλάνε τα δόγματα, αλλά δεν έρχονται ναταιριάξουν οι περιστάσεις της ζωής μας, αλλά δεν ζούμε στην ίδια πόλη, αλλά δενσκεφτόμαστε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν ταιριάζουν τα ζώδια». Σχέσειςτέτοιες πυροδοτούνται σε πάρα πολλούς ανθρώπους, και θα πυροδοτηθούν ακόμαπερισσότερες κι είναι σημαντικό αυτό που σήμερα θα ακουστεί εδώ μπροστά σε σας.Γιατί αυτό θα κληθείτε να το θυμηθείτε και να βοηθήσετε άλλους να τοαναγνωρίσουν όταν συμβαίνει. Μεγαλύτερες επαναστάσεις θα συμβούν σιωπηλά στηνανθρωπότητα. Δεν πρόκειται να ακούσετε θορύβους, δεν πρόκειται να δείτε κανέναπανό σε κανένα δρόμο. Αλλά αυτές οι επαναστάσεις που θα γίνουν σιωπηλά καιατομικά, είναι αυτές που θα αλλάξουν την πραγματικότητα, που θα φέρουν εσάςκοντά στο δικό σας πραγματικό εαυτό, που θα σας αποκαλύψουν και θα σαςβοηθήσουν να θυμηθείτε, ποιοι αληθινά είσαστε. Τι είναι αυτό που μπορείτε νακάνετε, τι είναι αυτό που έχετε γεννηθεί ν' ανακαλύψετε;

Κι έτσι λοιπόν, θα γυρίσουμε στις σχέσεις πυροδοτητές. Οι σχέσεις πυροδοτητές έχουν να κάνουν με άλλουςανθρώπους, με τους οποίους έχετε τη συμφωνία να εμφανιστούν την κατάλληληστιγμή η οποία βρίσκεται μπροστά σας και να φέρουν σε σας και να δουλέψετε μαζίτους την αφύπνιση της δόνησης του Χριστού, της αγάπης στην προσωπική σας ζωή.

Αυτοί οι άνθρωποι θα φανούν αταίριαστοι και εννοούμε ότι θα υπάρχουν πολλά, ναι μεν αλλά, το νοιώθω μεν αλλά, κολλάω σ'αυτό, το αισθάνομαι μεν αλλά κολλάω σε εκείνο, με συγκινεί μεν αλλά υπάρχει καιτο άλλο. Μια απίστευτη αντιπαράθεση σε πάρα πολλά σημεία ανάμεσα σ' αυτό πουνοιώθετε κι αισθάνεστε και σ' αυτό που σκέφτεστε και λογικά βλέπετε. Αυτή είναιη πρώτη φάση της πρόσκλησης που κάνουν οι ανώτεροί σας εαυτοί, σε κάθε έναν απόσας, για την αφύπνιση της δόνησης της αγάπης, για την αφύπνιση της δόνησης τηςελευθερίας. Γιατί είναι ταυτόσημα αυτά τα δύο.

Σ' αυτή την πρώτη φάση που είναι ο κτύπος στην πόρτα σας και λέει: «Δεν μπορώ να μπω μέσα από αυτή την πόρτα, όσοκι αν θέλω κι αν με θέλεις, αν εσύ δεν την ανοίξεις». Είναι να μπορέσετε ναδιακρίνετε ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο, τι επιλέγετε, τι αποφασίζετε καιγιατί. Δεν είναι τόσο ασαφή τα πράγματα όσο πολλοί θέλουν να τα φτιάχνουν. Δενείναι πραγματικά τόσο θολό το τοπίο, όσο μερικοί το παρουσιάζουν. Αν κοιτάξετεκαλύτερα, με καθαρό μυαλό, το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη σχέση πουβρίσκεται μπροστά σας, θα είναι πολύ εύκολο να δείτε το τι εσείς κάνετε με τοθέμα και τα θέματα που παρουσιάζονται. Η αλλαγή στη δόνηση δεν συμβαίνει σ'έναν άλλο πλανήτη, σ' έναν άλλο εαυτό. Δεν θα την κάνει ο αγγελικός σας εαυτός,η ανώτερή σας διάνοια. Εσείς θα την καλέσετε και θα την γειώσετε μέσα στηνκαθημερινότητά σας. Εάν κοιτάξετε καλύτερα αυτή την εικόνα θα δείτε ότι είναιπολύ απλό. Καλείστε ν' αποφασίσετε που θα σταθείτε, τι θα τιμήσετε, τι θα διαλέξετεσαν δρόμο. Στη μια περίπτωση ο άντρας ή η γυναίκα, μπορεί να μένουν σε μια άλληπόλη, αλλά εσείς νοιώθετε τον ενθουσιασμό και το καρδιοχτύπι όταν βρισκόσαστεμαζί. Το αισθάνεστε και σας προβληματίζει η απόσταση, ή σας προβληματίζει κάτιάλλο.

Είναι η ώρα να καταλάβετε τι διαλέγετε.Προσέξτε τι προσφέρεται στο πιάτο μπροστά σας, τι περιέχει αυτό το πιάτο. Μπορείτε πάντα να διαλέξετε το δρόμο της ασφάλειας, που να είστε σίγουροι ότιδεν τον επιτάσσει ο ανήσυχος νους σας. Αλλά αυτός ο δρόμος θα σας πάει το δικότου ταξίδι. Κι είναι πολύ σημαντικό, να διαλέξετε με επίγνωση, να καταλάβετε τιδιαλέγετε. Μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο σημαντικό το να ρίξουμε φως και να φέρουμεένα μεγεθυντικό φακό να καταλάβετε κάθε μέρα στο πιάτο που παρουσιάζεται με ταδιλήμματα μπροστά σας, τι είναι αυτό που διαλέγετε, τι είναι αυτό πουπροτιμάτε, τι είναι αυτό που αποφασίζετε ότι θα τρώτε στο μέλλον; Από εδώ καιπέρα όμως, η ενέργεια δεν έχει μεγάλη ανεκτικότητα, το οποίο σημαίνει ότι ηενέργεια θα συμπιέσει και η πραγματικότητα θα σας πιέσει να καταλάβετε το τισυμβαίνει, το πώς το πνεύμα διεισδύει κυριολεκτικά μέσα στις καθημερινές σαςπεριστάσεις, μέσα στις καθημερινές συνθήκες, και πως παίρνει μορφέςδιαφορετικές, ατομικές για τον καθένα και δηλώνει την παρουσία του.

Αγαπητοί μας, θυμηθείτε ότι η αγάπη είναι αγάπη. Η αγάπη δεν εξαρτάται από μια λογική εξίσωση. Εάν υπάρχει αγάπη κιαν πραγματικά ακολουθήσετε αυτό που αισθάνεστε, μπορείτε να λύσετε τις λογικέςεξισώσεις. Εάν όμως πάρετε το δρόμο των λογικών εξισώσεων, φοβόμαστε ότι δεν θαμπορέσετε να λύσετε καμία άλλη εξίσωση της ζωής σας. Και κυρίως, την εξίσωσητης προσωπικής σας ευτυχίας. Γιατί όλη η συζήτηση και όλη η επίγνωση πουέρχεται σήμερα να σας συναντήσει, δεν έχει σαν στόχο να σας βάλει σε μιαδιαδικασία αυτοταλαιπωρίας, δεν έχει σαν στόχο να έρθουμε να σας πούμε ότιπρέπει ν' αφυπνίσετε αυτή τη δόνηση, γιατί πρέπει και περιμένουμε από σας ναέχετε εξαιρετικά αποτελέσματα γιατί όλο αυτό δεν αποτελεί κάποιου είδουςμάθημα. Δεν αποτελεί κάποιου είδους απαίτηση. Ερχόμαστε εδώ και σας το λέμεσήμερα, γιατί όλο αυτό είναι ο δρόμος που σας οδηγεί στην προσωπική σαςευτυχία. Αυτό που θέλουμε κι αυτό στο οποίο θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνουνκατανοητά, αυτά που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα, είναι τα κλειδιά πουσυνδέονται με την προσωπική σας ευτυχία, που συνδέονται με την προσωπική σαςπληρότητα. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο άλλο από το να θελήσετε να υπερβείτε τουςφόβους της λογικής σας και να πιστέψετε στην αγάπη και ν' ακολουθήσετε αυτό πουνοιώθετε μ' έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν τα λογικά δεδομένα είναι αντίθετα. Δενυπάρχει κάποιο κίνητρο περίεργο ή μυστήριο, ούτε υπάρχει κάποιο τεστ στο οποίοεσείς πρέπει να αριστεύσετε. Το μόνο κίνητρο για σας και κάθε έναν σας είναι τοαν θέλετε να ζήσετε ευτυχισμένοι, αν θέλετε να ζήσετε πλήρεις, αν θέλετε ναζήσετε την πραγματικότητα που λέει, τα μεγαλύτερα όνειρα και πραγματική αγάπηείναι εφικτά σ' αυτό τον κόσμο. Δεν είναι εφικτά επειδή το πνεύμα σας ταχαρίζει, είναι εφικτά επειδή έχετε τη δύναμη να διακρίνετε και να δημιουργήσετε.Είναι εφικτά επειδή έχετε τη συνειδητότητα να καταλάβετε όταν διαλέγετε τηλογική και όχι το συναίσθημα. Είναι εφικτά γιατί μπορείτε να διαλέξετε κι έχετετη δύναμη να διαλέξετε την αλήθεια αυτού που νοιώθετε κι όχι τη βεβαιότητααυτού που σκέφτεστε. Είναι εφικτό γιατί υπάρχει συνειδητότητα που σας στηρίζεινα κάνετε την υπέρβαση των δικών σας περιορισμών, των φόβων σας και τουμεγαλύτερου φόβου σας απ' όλους, του φόβου της ευτυχίας σας. Γιατί δενφοβόσαστε κάποιον άλλον, δεν φοβόσαστε να ταλαιπωρηθείτε, όσο κι αν έτσιπιστεύετε. Αυτό που φοβόσαστε είναι να δείτε ότι μπορείτε να έχετε πραγματικήευτυχία και πληρότητα εδώ στη Γη. Είναι να ζήσετε το μεγαλείο της αληθινήςαγάπης, τη δόνηση αυτή εδώ στη Γη. Και θα πείτε «μα γιατί, που εμείς τόσο πολύθέλουμε ν' αγαπηθούμε, που εμείς νοιώθουμε τόσο όμορφα όταν ερχόμαστε γύρω μας,όταν νοιώθουμε την παρουσία, όταν νοιώθουμε την ενέργεια, εμείς φοβόμαστε;».Και θα σας πούμε χαμογελάστε, είναι η αλήθεια. Τρέμετε στην ιδέα να ανατραπούνόλα τα δεδομένα. Γιατί πραγματική αγάπη, αν την διεκδικήσετε, αν την στηρίξετε,θα σας ανατρέψουν τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Δεν θα σαςαφήσει να κάτσετε στην ίδια καρέκλα. Θα σας κάνει πολύ μεγαλύτερους. Δεν θαμπορείτε να χωράτε στις καρέκλες που καθόσαστε, δεν θα μπορείτε να ζείτε με τοντρόπο που ήσασταν. Θα είστε πολύ μεγαλύτεροι. Θα χρειαστείτε πολύ μεγαλύτεραρούχα για να καλύψουν τα σώματά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρετε κιλά. Θαχρειαστείτε πολύ μεγαλύτερους χώρους για να εκφράσετε το μεγαλείο του εαυτούσας.

Το μόνο κίνητρο για την υπέρβαση, είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Πόσο θέλετε να τον δείτε ν' ανοίγει τα φτερά του. Πόσοθέλετε να τον δείτε να ζει το μεγαλείο της αληθινής αγάπης.

Αγαπητοί μας φίλοι, η αληθινή αγάπη δεν εξαρτάται από τους άλλους. Η αληθινή αγάπη δεν εξαρτάται από αυτόν ο οποίοςείναι απέναντί σας ή αυτήν που έχετε απέναντί σας. Εάν το ερέθισμα υπάρχει, εάνη χημεία υπάρχει, το ν' αγαπήσετε αληθινά εξαρτάται μόνο από σας. Δεν έχεικανένας άλλος το κλειδί της αληθινής αγάπης για σας, στο χέρι του. ΄Ήδη τοκρατάτε. Κι αυτό που σας ζητάει η ενέργεια αυτής της χρονιάς και θα το ζητήσειμ' ακόμα μεγαλύτερη ένταση, είναι αν θέλετε, αυτό το χρυσό κλειδί που εσείςέχετε στο χέρι σας, να το βάλετε στην κλειδαριά και να την ανοίξετε. Η πραγματικότητασας ρωτάει, αποφάσισε με ποιόν θα πας μαζί, με ποιόν θα ζήσεις μαζί, πως θέλειςνα ζήσεις;

Αυτή η αφύπνιση που γίνεται ενεργά πια στο συλλογικό της Γης, και ζητά επίγνωση, ζητά τον δεύτερο ερχομό, ο δεύτεροςερχομός είναι η γείωση της ενέργειας, ο δεύτερος ερχομός δεν είναι η επιφοίτησητου Αγίου Πνεύματος, ο δεύτερος ερχομός της ενέργειας του Χριστού ή η γείωσητης δόνησης της αληθινής αγάπης στην πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οισυναντήσεις αρχίζουν να συμβαίνουν, συναντήσεις που είναι «ζντούπ», πουταρακουνάνε, που ξαφνικά σας χαλάνε τη βολή γιατί σας βάζουν σε μεγάλαδιλήμματα. «Μα ναι, νοιώθω τόσο καλά μ' αυτόν αλλά υπάρχει αυτό το θέμα,υπάρχει εκείνο». Κοιτάξτε και λύστε τους ενδοιασμούς σας, κοιτάξτε και λύστετις λογικές σας προφάσεις, κοιτάξτε και δείτε μήπως χρησιμοποιείτε προσχήματαγιατί φοβάστε να εμπιστευτείτε την αγάπη; Φοβάστε να πιστέψετε και ναεμπιστευτείτε αυτό που νοιώθετε και να το αφήσετε να σας πάει;

Λένε πολλοί, ότι δεν πρέπει ο άνθρωπος να παίζει με τη φωτιά γιατί θα καεί. Εμείς σας λέμε ότι, υπάρχουν δύοενδεχόμενα αν παίξετε με τη φωτιά. Ή θα καείτε ή θα μετουσιωθείτε. Αλλά αν δενπαίξετε με τη φωτιά, δεν θα κάνετε τίποτα. Δεν θα πάτε πουθενά, δεν θα γευθείτεκαμία ευτυχία, δεν θα βιώσετε κανένα μεγαλείο, δεν θα ασκήσετε καθόλου τηνψευδαίσθηση αυτού που ζείτε. Θα συνεχίσετε να ζείτε μέσα στο κουτί και τηνωραία σφαίρα της ψευδαίσθησης. Η φωτιά είναι σύμμαχός σας, η φωτιά είναι ηαλήθεια σας, είναι αυτό που καίει μέσα στην καρδιά σας. Είναι αυτό που σας λέεικαι σας σπρώχνει να κάνετε το παράτολμο, να εμπιστευτείτε αυτό που νοιώθετε, ναξεπεράσετε τους λογικούς σας δισταγμούς και τις λογικές σας αναλύσεις, γιατίφίλοι μας, πόσες φορές διαλέξατε με βάση τη λογική σας και καήκατε. Πόσες φορέςεπιλέξατε τη συνετή επιλογή και καήκατε, πόσες φορές στην ιστορία σας όλη κιόχι μόνο σ' αυτή τη ζωή, ακολουθήσατε το δρόμο της σύνεσης, απογοητευτήκατε;Πόσες φορές ακόμα χρειάζεται;

Εμείς σας λέμε ότι η ενέργεια είναι παρούσα και έχετε τη δύναμη, είσαστε πολύ μεγαλύτεροι απ' ότι νομίζετε, έχετεπολύ μεγαλύτερες ικανότητες απ' αυτές που έχετε αφήσει τον ίδιο σας τον εαυτόνα συνειδητοποιήσει και ν' ανακαλύψει. Έχετε την ικανότητα να αναλύσετε ταδεδομένα της πραγματικότητας και να δείτε τι είναι αυτό που πραγματικά καιαληθινά τίθεται μπροστά σας για να διαλέξετε. Δεν είναι όπως φαίνονται ταπράγματα. Δεν είναι εικόνα τόσο απλή. Όταν υπάρχει ένα συναίσθημα πουζωντανεύει μέσα σας, πάντα τα πράγματα είναι πολύ πιο μεγάλα, πολύ πιο βαθιάκαι πολύ πιο ουσιαστικά. Η τάση η ανθρώπινη είναι να πάτε και ν' ακολουθήσετετο συνετό δρόμο, γιατί πιστεύετε ότι με το συνετό δρόμο θα έρθουν όλα βολικά.Και ας το λέει όλη σας η ιστορία και τα κύτταρά σας, ότι αυτός είναι ο λάθοςδρόμος, γιατί μέσα από το συνετό δρόμο δεν συναντήσατε πραγματικά την ηθική,συναντήσατε κάρμα, συναντήσατε πρόκληση, συναντήσατε δυσκολία, συναντήσατεμαθήματα. Τι άλλα σας μάθαιναν, να μάθετε να εμπιστεύεστε αυτό που είστε, αυτόπου βιώνετε, αυτό που αισθάνεστε. Σας έμαθαν ότι δεν αρκεί η λογική για να σαςαποκαλύψει την αλήθεια. Σας έδειξαν ότι πρέπει να εμπιστευτείτε τα ένστικτά σαςκαι τις διαισθήσεις σας για να βρείτε το δρόμο σας, τον εαυτό σας. Να είστεσίγουροι ότι ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε σήμερα, αυτά τα μαθήματα και οιπροηγούμενες επιλογές σας δεν έχουν πάει τσάμπα. Υπάρχουν μέσα σας, σανκαταθέσεις ενέργειας για την ψυχή σας, σαν καταθέσεις ενέργειας για να βρείτετο δρόμο σας, για να θυμηθείτε. Υπάρχουν μέσα σας σαν σοφία, κατατεθειμένοι γιατο μέλλον την ώρα που θα χρειαστεί να την ανακαλέσετε. Δεν έχουν χαθεί οι κόποιπου κάνατε, δεν έχουν χαθεί τα μαθήματα που πήρατε, δεν έχουν χαθεί οι πικρίεςσας και οι απογοητεύσεις σας οι ερωτικές, για την  αγάπη, από τη ζωή σας αυτή και τιςπροηγούμενες. Όλα έχουν κατατεθεί σ' αυτή την τράπεζα που τώρα καλείστε ν' ανοίξετε.Εκεί θα βρείτε το θησαυρό, και έχετε μεγάλη βοήθεια, όχι από το Σύμπαν, απόσας, από την ιστορία σας, από τις εμπειρίες σας. Έχετε μεγάλη βοήθεια απόεκείνους οι οποίοι είναι μαζί σας κι ας μην τους καταλαβαίνετε. Έχετε μεγάληυποστήριξη για να τολμήσετε να κάνετε το μεγάλο βήμα, ν' αρχίσετε να επιλέγετεμε βάση τα συναισθήματά σας. Και θυμηθείτε, ότι επιλέγοντας με βάση αυτό πουνοιώθετε κι όχι με βάση αυτό που επιτάσσει η λογική σας, πρέπει να περιμένετετα παλιά ν' αρχίσουν να φεύγουν και τις καρέκλες ν' αλλάζουν θέσεις. Γιατίποιος είπε αγαπητοί μας, ότι η αγάπη, η πραγματική αγάπη είναι μια σύμβαση;Ποιος είπε ή ποιος τολμάει να ισχυριστεί και να πιστεύει ακόμα ότι η πραγματικήαγάπη αφορά δέσμευση; Ποιος πιστεύει ακόμα ότι η πραγματική αγάπη έχει να κάνειμε υποχρέωση; Αν θέλετε να αισθανθείτε την αλήθεια, πρέπει να δείτε πρώτα εσάςτους ίδιους, πρέπει να νοιώσετε αυτό που οι ίδιοι θέλετε και να τολμήσετε να τοδείτε και να αφήσετε τον εαυτό σας να το αισθανθεί. Αν δείτε τον εαυτό σας στονκαθρέφτη και δεν τον φοβηθείτε και του πείτε, «πως θα ήθελες να σε αγαπούν;Αυτό τον τέλειο σύντροφο που ψάχνεις, την τέλεια γυναίκα που ψάχνεις, πως θαήθελες να σε αγαπάει;» Κι αν δεν φοβηθείτε ν' ακούσετε αυτό που πραγματικάθέλετε, θα εκπλαγείτε. Γιατί θα θέλατε να σας επιτρέπει να είστε ελεύθεροι, θαθέλατε να μην σας καταπιέζει, θα θέλατε να σας αγαπάει με τις ιδιαιτερότητέςσας, με τα αρνητικά σας, θα θέλατε να μην σας βλέπει σαν κτήμα της ή του, θαθέλατε να μην σας αισθάνεται σαν κατακτημένη περιοχή, θα θέλατε να μηνπεριμένει από σας να του φερθείτε μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο, να έχει τησυγκεκριμένη διάθεση, να πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να κάνετεσυγκεκριμένα πράγματα, θα θέλατε να είναι πραγματικά μεγάλη, θα θέλατε να είναιπραγματικά αγάπη, θα θέλατε να μπορεί να κρατήσει αυτή την αγάπη σε σας. Κιεσείς να νοιώσετε επιτέλους ότι μπορείτε ν' ανθίσετε και να είστε αυτό πουείστε μέσα σ' αυτή την αγάπη.

Δεν είναι αγάπη η θετικότητα, δεν είναι αγάπη είναι ασφάλεια. Δεν είναι αγάπη ο ανταγωνισμός, δεν είναι αγάπη αυτά πουυπάρχουν στην ανθρωπότητα δηλωμένα ως αγάπη. Δεν είναι αγάπη οι απαιτήσεις, δενείναι αγάπη οι υποχρεώσεις. Γιατί το κάθε άτομο, ο κάθε άνθρωπος, την μόνηυποχρέωση που έχει, είναι να είναι ειλικρινής με το δικό του εαυτό. Να είναιαυθεντικός με τη δική του ενέργεια, με τη δική του συνειδητότητα. Αυτή είναι ημοναδική υποχρέωση του κάθε ανθρώπινου όντος. Δεν έχει καμία υποχρέωση σεκανέναν άλλο, να φερθεί με οποιονδήποτε τρόπο να γίνει κάποιος άλλος, η μόνησας πραγματική υποχρέωση είναι να είστε ο εαυτός σας. Είναι να είστε εσείς.Είναι να έχετε τα δικά σας συναισθήματα και να τα τιμάτε και να τα ακολουθείτε.Είναι να μπορείτε να εκφράζετε τις δικές σας αισθήσεις και προτιμήσεις.  Και εκεί μέσα μπορεί να ανθίσει μόνο, η αληθινήαγάπη. Γιατί η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να ανθίσει σ' ένα χώρο που δεν υπάρχειελευθερία, δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη αν είσαστε σκλαβωμένα όντα. Δεν μπορείνα γεννηθεί αγάπη ανάμεσα σε εξαρτημένες υπάρξεις. Η αγάπη θέλει τα όνταελεύθερα, αυτόνομα και αυτόβουλα. Η αγάπη είναι μια πράξη ελεύθερης διάθεσηςτου εαυτού και εξαρτάται μόνο από το ίδιο το ον. Η αγάπη δεν έχει να κάνει μετο αν ο άλλος λειτουργεί μ' έναν τρόπο που να σας ευχαριστεί και να ικανοποιείτον εγωισμό σας, να ικανοποιεί τις προσδοκίες σας, η αγάπη έχει να κάνει, με τοο άλλος να κάνει αυτό που εκείνος νοιώθει κι εσείς να νοιώθετε καλά, επειδή οάλλος κάνει αυτό που νοιώθει. Γιατί αυτό σας δίνει μετά το δικαίωμα εσείς νακάνετε αυτό που εσείς νοιώθετε. Αλλιώς ούτε εσείς θα έχετε το δικαίωμα νακάνετε αυτό που νοιώθετε.

Δεν είναι αγάπη οτιδήποτε δεν είναι ελεύθερο. Δεν είναι αγάπη οτιδήποτε δεν γεννιέται, δεν πηγάζει από ένα πολύμεγαλύτερο χώρο μέσα σας, όπου όλοι οι άνθρωποι, όλα τα όντα έχουν τα ίδιαδικαιώματα με σας. Δικαιούνται ν' αναπτυχθούν όπως νοιώθουν, δικαιούνται ναμεγαλώσουν όπως θέλουν, δικαιούνται να τιμήσουν τον εαυτό τους. Μέσα σ' αυτό τοπεδίο και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει πραγματική αγάπη στηνανθρωπότητα. Χωρίς συνέπειες, χωρίς σκιές, χωρίς απωθημένα, χωρίς δράμα, χωρίςκάρμα. Και μέσα σ' αυτή την αγάπη μπορούν να μεγαλώσουν τα νέα παιδιά, μέσα σ' αυτή την αγάπη μπορούν ναγεννηθούν νέοι άνθρωποι, μέσα σ' αυτή την αγάπη κρύβεται και εγκυμονείτε έναμέλλον ειρηνικό για όλους τους ανθρώπους. Αλλά αυτή η αγάπη ζητά από τον καθένανα συνειδητοποιήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Από τον καθένα σας να ορίσει τονίδιο του τον εαυτό. Από τον καθένα σας να καταλάβει τι κάνει ο καθένας σας μετον εαυτό του, που βάζει τα όριά του, που βάζει περιορισμούς. Μην νομίζετε ότιη Γαία σ' αυτή τη διαδικασία είναι αμέτοχη. Η Γαία έχει παραλάβει όλη αυτή τηνενέργεια, της γείωσης πια, αυτής της αφυπνισμένης συνειδητότητας. Ο ερχομόςέχει αρχίσει και γίνεται γείωση, έχει αρχίσει και συμβαίνει δίπλα σας. Τοέδαφος δεν είναι τόσο σταθερό. Η Γαία όσο και να πάτε, όπου και να πάτε νακρυφτείτε, δεν θα σας αφήσει ήσυχους. Κι αν στη μια περίπτωση κάνετε ότι δενκαταλάβατε τι διαλέξατε, θα σας το προσφέρει την επόμενη και θα είναι και πιοέντονη. Τα μαγνητικά ρευστά θα είναι ακόμα πιο μεγάλα, γιατί η Γαία είναισύμμαχος για την ευτυχία σας. Όσο κι αν πιστεύετε ότι ο Πλανήτης είναι έναςχώρος άμυνας και παιχνιδιού, θέλουμε να σας πούμε ότι η Γαία είναι σύμμαχος στονα βρείτε εσείς την ευτυχία σας. Η Γαία δεν θα σας αφήσει να ζήσετε δυστυχισμένοι,η Γαία δεν θα σας αφήσει να εγκαταλείψετε την δύναμη που έχετε. Θα σας φέρειξανά και ξανά την ευκαιρία να πάρετε τη δύναμη, τη δύναμή σας να είστε ελεύθεραόντα, τη δύναμή σας να είστε αυτόβουλοι, τη δύναμή σας να επιτρέψετε νααγαπήσετε, όπως θα θέλατε να σας αγαπούν, όπως ξέρετε να κάνετε κι όπως πρέπεινα ξαναθυμηθείτε. Γιατί όλο αυτό για το οποίο ακούτε αυτή τη στιγμή δεν είναιμια καινούργια πραγματικά κατάσταση διττότητας, αυτή η ενέργεια, αυτή ησυνειδητότητα υπάρχει ήδη μέσα σας, κοιμάται, είναι γλυκά νανουρισμένη. Υπάρχεικάποιος ο οποίος της τραγουδάει γλυκά σαν σειρήνα, ένα μονότονο σκοπό που τηνέχει υπνώσει. Είναι σαν να ακούει συνέχεια τις ίδιες ειδήσεις. Πιστεύει ότι δεναλλάζει τίποτα, ότι υπάρχει μια στασιμότητα, τα πράγματα είναι έτσι. Η Γαίαόμως έχει αρχίσει και τραγουδάει πιο δυνατά το δικό της τραγούδι και η σειρήναπου τραγουδάει στην όμορφη κοιμωμένη μέσα σας, το ίδιο τραγούδι εδώ και χρόνιακαι αιώνες, θα αρχίσει σιγά-σιγά να μην ακούγεται τόσο, γιατί το τραγούδι τηςΓαίας που συνηχεί με το τραγούδι της δικής σας καρδιάς, θα αρχίσει να γίνεταιπολύ πιο δυνατό. Όσο χρειαστεί για τον καθένα, για να τον βοηθήσει να θυμηθείποιος ο ίδιος είναι. Που υπάρχει μέσα του αυτή η ενέργεια; Που είναι κρυμμένοςο πραγματικός θησαυρός και ποιος είναι αυτός;

Αν αναρωτιέστε για την αγάπη θα σας πούμε, ότι η αγάπη είναι παντοδύναμη, η αγάπη η οποία γεννιέται από τηνελευθερία, αυτό που εσείς θα ονομάζατε από μια μεγάλη ψυχή, που έχει ξεπεράσειτις ανασφάλειές της, που έχει ξεπεράσει τα ζητήματά της. Αυτή η αγάπη έχειαπίστευτη συμπύκνωση δύναμης. Αυτό το ον το οποίο δέχεται να αφυπνίσει αυτούτου είδους την αγάπη, είναι ένα φωτισμένο ον πάνω στον πλανήτη. Η Γαία δενζητάει από όλους τους ανθρώπους να θυμηθούν. Ο Ανώτερός σας Εαυτός δεν είναι σεόλους που χτυπάει την πόρτα. Αλλά όσοι είναι έτοιμοι γι' αυτό το μεγάλο άλμα, ήτο έχουν ακούσει πρόσφατα ή θα το ακούσουν στην πόρτα τους να χτυπά.

Αγαπημένοι μας φίλοι, θυμηθείτε όταν ακούσετε αυτό το χτύπο στην πόρτα σας, ότι ανοίγει η αυλαία στη μεγαλύτερηπαράσταση της ζωής σας. Παίζετε τη μεγαλύτερή σας παράσταση. Προσποιείστε ότιείστε άνθρωποι, προσποιείστε ότι δεν θυμάστε. Σ' αυτή τη μεγάλη παράσταση,θυμηθείτε ότι είναι ίσως η μεγαλύτερή σας. Αυτή στην οποία έχετε υποσχεθεί στονεαυτό σας ότι θα λάμψετε με χιλιάδες φώτα, θα γίνετε ένα λαμπιόνι πουεκρήγνυται και θα μαγέψετε το ακροατήριο.

Και έτσι είναι, αγαπητοί μας φίλοι!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ θέλω να πω ότι είναι τόσο σημαντικά και τόσο ωραία αυτά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όμως όταν έχετε εδώ Πρωταπριλιά υπάρχει μια αντίστοιχη Πρωταπριλιά κι από την άλλη πλευρά, μόνο που η ενέργειάτης είναι η ενέργεια του αθώου, του αφελή, του απλού, εκείνου που πιστεύειεύκολα, εμπιστεύεται εύκολα, δεν έχει τόσες καχυποψίες μέσα στην καρδιά του,δεν έχει τόσες σκιές μέσα του και έχει την καθαρότητα, την αθωότητα και τηναγνότητα ενός παιδιού. Γι' αυτό χρειάζεται, για να υπάρξει αυτός ο ερχομός.Αυτός ο ερχομός που η προσωπική ευτυχία των ανθρώπων συνδέονται μ' αυτή τηναθωότητα, συνδέονται μ' αυτή την παιδική αφέλεια και συνδέονται μ' αυτή τηνπαιδική πολύ βαθιά πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, ότι όλα είναι καλά κι ότιόλα θα λυθούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η θέση του Κρύων είναι σαφής  αλλά δεν απαντάει στο ζήτημα, τι γίνεται με την... (δεν ακούγεται)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το θέμα δεν είναι τόσο η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, δεν αφορά τόσο το τι είναι θεμιτό ή όχι. Ηαπάντηση θα δοθεί πιο πολύ από το τι χρειάζεται στη διαδικασία της μετάβασης ήόχι. Δεν είναι τα πάντα θέμα σωστού ή λάθους. Πολλές φορές χρειάζεται ναπεράσουμε μεταβατικές διαδικασίες, μεταβατικές περίοδοι για να γειωθούνκαινούργιες ενέργειες, για να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

Αυτό που μπορούμε εμείς να πούμε, είναι ότι είναι κατάλληλο και χρήσιμο να υπάρξουν παιδιά που θα μεγαλώσουν με τηνενέργεια ενός φίλου, ας το πούμε έτσι, κυρίαρχα. Δεν είναι λάθος, δεν υπάρχεικάτι πιο στραβό - θα το πούμε έτσι -  απότο να μεγαλώσουν μέσα σ' ένα σπίτι στο οποίο οι γονείς διαπληκτίζονται. Θαπούμε όμως, ότι δεν είναι εκεί που θα φτάσει η ανθρωπότητα, ότι είναι μιαμετάβαση και μέσα σ' αυτή τη μετάβαση γίνονται πολλές αλχημείες, πολλέςαλλαγές. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα συμβεί για αρκετά χρόνια, και ταπαιδιά που θα έρθουν και θα μεγαλώσουν με αυτό τον τρόπο, να είστε σίγουροι ότιθα είναι παιδιά κατάλληλα εξοπλισμένα, κατάλληλα προετοιμασμένα, για νααναπτυχθούν μέσα σε νέα δεδομένα. Οσο κι αν φαίνονται τα πράγματα ήρεμα στονπλανήτη, δεν φαίνεται να γίνεται κάποια τεράστια αλλαγή. Η αλλαγή που γίνεταιστις ενέργειες της ανθρωπότητας είναι τρομακτική αν τη δείτε. Φυσικά δενυπάρχει τίποτα για να τρομάξετε, αλλά είναι τόσο μεγάλη, υπάρχει τέτοιαανακατωσούρα και τέτοια κοσμογονία, που αν το βλέπατε αυτή τη στιγμή θατρομάζατε, θα νομίζατε ότι γίνεται μια συμπαντική καταστροφή.

Ετσι αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει εναντίωση στο να μεγαλώσουν δύο γυναίκεςμόνες τους ή δύο άντρες μόνοι τους ένα παιδί, γιατί θα σας θυμίσουμε ότι αυτόπου είναι πιο σημαντικό απ' όλα, είναι το αν υπάρχει υποστήριξη κι αγάπη για ν'αναπτυχθεί το ον.

Η ενέργεια με την οποία τα όντα μεγαλώνουν, δεν έχει να κάνει με τον μπαμπά και τη μαμά. Εχει να κάνει με τοποιοι είναι και τι δίνουν οι γονείς των παιδιών. Η ανθρωπότητα θέλει να βαδίσεικαι βαδίζει σ' ένα δρόμο, σε μια εξέλιξη που την πάει σε μεγαλύτερη αρμονία. Ηανθρωπότητα έχει αποφασίσει ότι θα λύσει τις τριβές, θα λύσει τα χρωστούμενα μετο παρελθόν της, θ' αλλάξει τρόπο, θα ξεπεράσει τη βία. Σ' αυτή λοιπόν τηναλλαγή δεν υπάρχει τίποτα κακό, όταν δύο άνθρωποι που είναι αρμονικά μεταξύτους και θέλουν κι έχουν αγάπη αλλά και ανάγκη να μεγαλώσουν ένα άλλο ον, θα τομεγαλώσουν. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια γιαγιά με μια μαμά, που το παιδίέχει μείνει ορφανό. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά είναι πολύ παραπλήσιο.

Αν έχουν αγάπη, το παιδί θα μεγαλώσει αλλιώς, αν νοιάζονται πραγματικά για το παιδί θα φροντίσουν οι ίδιοι, θα τουδώσουν αυτά που χρειάζεται. Και θυμηθείτε ότι θα δείτε πολλά παράξενα σ' αυτήτη μετάβαση. Δεν είναι αυτό το μόνο παράξενο. Θα υπάρξουν κι άλλα περίεργα, κιάλλα ανορθόδοξα τα οποία θα προκαλέσουν πάρα πολύ όσους σκέφτονται πολύ στεγανάκαι διαχωριστικά για τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα αν το θέλει ναμεγαλώσει ένα παιδί. Δεν είναι το φύλο που το καθορίζει, είναι το αν το θέλει.Κι αυτή είναι μόνο η κορυφή αυτής της βόλτας, το κερασάκι αυτής της μετάβασης,υπάρχουν τόσα πολλά άλλα ανορθόδοξα που θ' αλλάξουν. Δεν θα είναι αυτά στομέλλον, όμως για αρκετά χρόνια πρέπει να γίνουν κι αυτά. Πρέπει η ανθρωπότητανα κάνει όλες τις αλλαγές της και συλλογικά να κινηθεί για τη μετέπειτα φάση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχετε να μας πείτε για το φόβο που γίνεται εμπόδιο (δεν ακούω)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα μπορούσαμε να μιλάμε μερόνυχτα. Γιατί όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι αφορμή, δίνει αφορμές γιανα μιλάει κάποιος γι' αυτό. Αυτό που θα θέλαμε να προσθέσουμε, αφού μας δίνετεεσείς την ευκαιρία είναι ότι, ο φόβος για την ευτυχία, πραγματικά την ευτυχία,είναι ταυτόσημος με το φόβο και την πληρότητα. Είναι επίσης ταυτόσημος με τοφόβο για τη φώτιση, είναι επίσης ταυτόσημο με το φόβο του ανώτερου εαυτού σαςκαι είναι ταυτόσημο με τον φόβο του Θεού. Αυτό σημαίνει Κρύων. Αυτό που φοβάστεείναι ν' αποκαλυφθεί ο Θεός μπροστά σας, αυτό που φοβάστε είναι ν' αποδειχθείτο μέγεθος της αγάπης που υπάρχει γύρω σας.

Αυτό που λέτε ότι θέλετε πιο πολύ απ' όλα, είναι αυτά που σας είναι και τα πιο δυσβάσταχτα απ' όλα. Γιατί αναποδειχθεί αυτό, αυτό θα καταστρέψει όλα τα συστήματα των πεποιθήσεών σας, θακαταστρέψει όλες τις ιεραρχίες που έχετε φτιάξει μέσα στο μυαλό σας, τιςπροτεραιότητές σας, τις αξίες σας, τον τρόπο που σκέφτεστε, τον τρόπο πουλειτουργείτε, τον τρόπο που απαντάτε, τον τρόπο που δράτε, θα τα αλλάξει όλα.

Κάπου λοιπόν βαθύτερα, ο φόβος της ευτυχίας είναι ο φόβος του Θεού είναι κι ο φόβος του θανάτου. Γι' αυτό φοβάστεγια τη φωτιά, φοβάστε ότι θα πεθάνετε, φοβάστε ότι θα σας κάψει, δεν σκέπτεστεκαν ότι η φωτιά μπορεί να είναι όλο το πάθος της ζωής σας. Αρα αυτό που σαςέφερε εδώ. Δεν σκέφτεστε καν ότι η φωτιά μπορεί να σας αναστήσει σαν τουςφίλους σας. Σκέφτεστε μόνο ότι η φωτιά θα σας κάψει. Ετσι λοιπόν αυτό που θαπροτείναμε, είναι κατ' αρχήν να αφουγκραστείτε, να σκεφτείτε περισσότερο αυτόπου ακούσατε για το πώς είναι αυτός ο κύκλος της ενέργειας της ευτυχίας και τουθανάτου, του Θεού.

Είναι ν' αφήσετε τον εαυτό σας να αισθανθεί περισσότερο αυτό το οποίο ακούστηκε, να το νοιώσετε πως αυτό έχειπάρει μορφή μέσα σας, πως αυτό λειτουργεί μέσα σας, πως έχει αναπτύξει τεχνικέςσαμποτάζ απέναντι σ' οποιαδήποτε τάση έχετε για την ευτυχία σας. Αναρωτιέστεγιατί σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας πολλές φορές, ενώ έχουμε μπει σ' αυτή τηνπορεία, ενώ θέλουμε να φέρουμε την πνευματική μας διάσταση εδώ. Ισως τώρα είναιπιο εύκολο να καταλάβετε γιατί έχουν αναπτυχθεί τόσοι μηχανισμοίαυτοσαμποταρίσματος. Αφού κάνετε την εσωτερική ακρόαση, αφού αισθανθείτε τουπόσο μακριά πάει μέσα σ' αυτό, τι τεχνικές έχει αναπτύξει ο εαυτός σας για ναυποστηρίξει αυτή την απόσταση από την ευτυχία και το Θεό, πόσο πολύ το φοβάταικαι επομένως τι έχει δημιουργήσει γύρω από αυτό σαν τεχνική αντιπερισπασμού;Είναι η συνεχής αμφιβολία, θα συνεχίσω να αμφιβάλω μέχρι τέλους έστω κι αν 500άγγελοι χτυπάνε την πόρτα μου; Θα συνεχίσω να αμφισβητώ την ικανότητά μου καιτον εαυτό μου έστω κι αν κάνω channeling5χρόνια στη Χαριτίνη; Θα συνεχίσω να θεωρώ ότι δεν έχω επαρκείς ικανότητες γιανα λύσω τα προβλήματά μου;

Υπάρχουν ολόκληρες αλυσίδες από μηχανισμούς αντιπερισπασμού, υποστήριξης της αλυσίδας των φόβων που έχουνστηθεί μέσα σε κάθε έναν σας. Στον καθένα σας λειτουργούν με ένα διαφορετικότρόπο που είναι η αλχημεία. Μετά λοιπόν τη φάση ακρόασης, θα ήταν καλό ναμπείτε στη φάση της θεραπείας. Δουλέψτε μ' αυτούς τους φόβους πιο συνειδητά.Βάλτε την πρόθεσή σας στις συνεδρίες που κάνετε, να καθαριστεί αυτός ο φόβος.Εκφράστε την πρόθεσή σας, αν όχι να τον καθαρίσετε, να καταλάβετε πόσο έκτασηέχει και ποιος ακριβώς είναι, τη μορφή του, τα στοιχεία του. Γιατί υπάρχουνκάποιοι που δεν θα θελήσουν να τον καθαρίσουν αυτόματα, ενεργειακά. Υπάρχουνκάποιοι οι οποίοι θα θελήσουν να καταλάβουν και να χαρτογραφήσουν αυτό τοκομμάτι της συνειδητότητας, όπως εσύ που τώρα ρώτησες, γιατί τους αφορά το ναχαρτογραφήσουν τη λειτουργία της συνειδητότητας ως προς το να βοηθήσουν άλλουςνα λύσουν αυτούς τους φόβους. Ετσι κάποιοι θα χαρτογραφήσουν και κάποιοι απλώςθα αισθανθούν να θεραπεύσουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συζητήσαμε την τελευταία φορά για τη νόσο των πουλερικών, αλλά ήθελα να κάνω μια έξτρα ερώτηση πάνω σ' αυτό.Εχω δει και έχω φρικιάσει στην τηλεόραση, με τον τρόπο που σφαγιάστηκανχιλιάδες ή κι εκατομμύρια πτηνά. Ηθελα να ρωτήσω για το τι συμβαίνει με τιςυπάρξεις αυτές που σφαγιάστηκαν και γενικά με τα ζώα. Αναφέρει ο Κρύων στοβιβλίο ότι υπάρχει εμβόλιο αλλά το τι γίνεται σχετικά με τα ζώα και με το ρόλοτους. Δηλαδή τι συμβαίνει μ' αυτά όταν πεθαίνουν; Ο Κρύων λέει ότι είναι εδώγια να υπηρετήσουν τον άνθρωπο αλλά μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ τι συμβαίνει με όλααυτά τα φρικιαστικά που είδαμε και τι σχέση έχει όλο αυτό με όλη την κατάσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ' αρχήν θυμόσαστε τι σας είπαμε; Ότι δεν υπάρχει πραγματικά λόγος ανησυχίας. Το ανθρώπινο είδος δενδιατρέχει πραγματικά κίνδυνο απ' αυτή την ασθένεια.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο σ' αυτό γιατί όσοι αναρωτιέστε γι' αυτό, μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις πουδόθηκαν την προηγούμενη φορά. Σ' αυτό που θέλουμε να προχωρήσουμε, είναι ότι ταπτηνά και τα περισσότερα ζώα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αναπτύσσουν κι έχουνμια συλλογική συνειδητότητα. Δεν έχουν την αντίληψη του διαχωρισμού του εαυτούτους όπως την έχει ο άνθρωπος. Ας το πούμε έτσι, έχουν όλα μια ψυχή, αναπνέουνόλα μαζί, μεγαλώνουν όλα μαζί, εξελίσσονται όλα μαζί. Είναι πολύ πιο συλλογικάστην εξέλιξή τους. Το βιολογικό ανθρώπινο ον, έχει δημιουργήσει πολλάπερισσότερα επίπεδα στην εξέλιξη για τον εαυτό του. Γιατί κάνει μια διαδικασίαη οποία αφορά την επίγνωση του θείου μέσα του. Αυτό που έγινε με τα πτηνά ταοποία αναχώρησαν και αναχωρούν, είτε ότι μεταφέρονται σ' έναν άλλο χώρο. Δενέχουν υλοποιηθεί ακόμα, δεν έχουν πάρει μορφή. Παραμένουν σ' ένα ενδιάμεσοστάδιο, όπου η συλλογική ενέργεια που συγκεντρώνεται, περνάει από μια φάσηπροετοιμασίας. Αυτά τα πλάσματα πρόκειται να κατοικήσουν στον καινούργιοπλανήτη της Γης. Κι όταν τα συναντήσετε, αν βρεθούν ποτέ μπροστά σας, θαεκπλαγείτε γιατί αυτά τα πλάσματα είναι τα πλάσματα που έχουν αποφασίσει ότιδεν θα ξαναγυρίσουν συλλογικά στον κόσμο της διττότητας. Δημιουργείται έναςδιαχωρισμός μέσα στα είδη, τα είδη που μένουν, μέρη του είδους που μένουν καιμέρη του είδους που αναχωρούν. Όπως έτσι θα γίνει και με τους ανθρώπους,κάποιοι από σας, όλο και περισσότερο θα ζείτε μια άλλη πραγματικότητα. Κάποιοιμπορείτε ήδη να το καταλάβετε ότι σε σχέση με την πλειοψηφία της ανθρωπότητας.  ήδη ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα.Σκέφτεστε διαφορετικά, λειτουργείτε διαφορετικά, αντιλαμβάνεστε διαφορετικά,διαλέγετε διαφορετικά, τα κάνετε όλα διαφορετικά. Το ίδιο έχει αρχίσει και συμβαίνεικαι με τα ζώα. Και το ίδιο θα συμβεί και με πολλά φυτά. Κάποια αποφασίζουν ναμείνουν στη δόνηση του ως έχει και κάποιοι αποφασίζουν ότι θα πάνε από την άλλημεριά. Ότι θα τα βρείτε μπροστά σας στην επόμενη δόνηση.

Ετσι δεν υπάρχει πραγματικά κάτι θλιβερό, για την ακρίβεια μάλλον θα έπρεπε να πανηγυρίζετε, γιατί παρ' όλο πουο τρόπος που φεύγουν είναι τόσο βίαιος και αποκρουστικός, παρ' όλο που δεν έχεικανένα σεβασμό για τα πλάσματα αυτά, εντούτοις αυτοί είναι από ένα κόσμο οοποίος τα πληγώνει. Ερχεται με έναν τρόπο ανορθόδοξο, αλλά δεν είπε κανέναςποτέ ότι το πνεύμα λειτουργεί ορθόδοξα.

Είχαμε πει και παλαιότερα και ο Κρύων είχε πει ότι οι αλλαγές που γίνονται στο DNA ανθρώπων, γίνονται και σε όλα τα άλλαείδη του Πλανήτη. Οι αλλαγές στο DNA δεν θα συμπαρασύρρουν τους ανθρώπους. Εάν ένας άνθρωπος δενθέλει, δεν πρόκειται με το ζόρι ν' αλλάξει η ζωή του. Το πνεύμα έχει πραγματικήαγάπη, ο ανώτερός σας εαυτός σας αγαπά πραγματικά, αλλά όπως αλλάζει το DNA των ανθρώπων, υπάρχει μια προετοιμασίακαι μια κατάσταση ενότητας στη Γη, το ίδιο γίνεται και μ' όλα τα άλλα είδη. Δενέχουν μείνει απ' έξω, αλλάζουν και τα άλλα είδη. Αλλάζουν και τα φυτά σας,αλλάζουν και οι πέτρες σας, αλλάζουν τα ζώα, αλλάζουν τα πουλιά του ουρανού,αλλάζει το πράσινο της Γης, αλλάζει η σύσταση της άμμου, αλλάζουν οισυμπεριφορές των υγρών του Πλανήτη και όλα γίνονται τόσο σιωπηλά και γλυκά.Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις συλλογικές ψυχές να δημιουργήσουν κλαδιά δικάτους για τη νέα δόνηση, καθώς γίνονται οι αλλαγές του DNA. Κάποια πλάσματα μπαίνουν σ' αυτά,κάποια δεν μπαίνουν σ' αυτά. Γίνεται ένας πολύ μεγαλύτερος - ας το πούμε έτσι -διαχωρισμός του τερέν του παιχνιδιού, πρώτα ήταν να παίξουμε εδώ τώρα είναι ναπαίξουμε εκεί.

Γίνεται μια εκ νέου δημιουργία μπροστά στη μύτη σας, κάτω από τα μάτια σας, ενός νέου κόσμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά έτσι κι αλλιώς δεν θα τα πάμε εμείς (δεν καταλαβαίνω)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε φορά που υπάρχει μια μαζική αναχώρηση, οποιουδήποτε είδους, είτε αφορά ανθρώπους, είτε αφορά ζώα,όταν υπάρχουν μαζικές αναχωρήσεις, όπως έγινε με τους σεισμούς, να ξέρετε ότικάτι πολύ μεγαλύτερο συμβαίνει. Να ξέρετε ότι κάποια μεγάλη αλλαγή γίνεταιγιατί χρειάζεται πολύ ενέργεια, όπως χρειάζεται η κρίσιμη μάζα της ανθρωπότηταςκαι να αλλάξει η δόνηση πάνω στη Γη χρειάζονται κρίσιμες μάζες και από την άλληπλευρά του πέπλου, για να γίνουν αλλαγές, για να ετοιμαστούν πράγματα. Δενείναι το ίδιο όταν οι άνθρωποι αποδημούν εις Κύριο με φυσιολογικό ρυθμό. Καιδεν είναι το ίδιο όταν ξαφνικά μέσα σε 5 ώρες αναχωρούν 20000 ψυχές. Δεν είναιτο ίδιο ούτε για την ανθρωπότητα, αλλά ούτε και για την άλλη πλευρά. Αυτόσημαίνει ότι με τη μία, φεύγει από τη μια μεριά μια τεράστια ποσότητα ενέργειαςη οποία γίνεται διαθέσιμη στην άλλη πλευρά. Στην άλλη πλευρά είστε εσείς, μετην ανώτερή σας υπόσταση, αλλά είναι και πάρα πολλοί άλλοι. Οι οποίοι με το πουπαραλαμβάνουν αυτή την ενέργεια κι εσείς μαζί μας έχετε ήδη αποφασίσει το πώςπρέπει να διατεθεί, πως θα ξαναμπεί αυτή η ενέργεια και που θα πάει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λέτε ότι ζούμε μέσα στην αγάπη, η αγάπη είναι ελευθερία. Τότε γιατί αυτό το χρονικό διάστημα, κοινωνικάο κόσμος στη νέα γενιά, των 25, των 22, που τάση είναι η ανασφάλεια, οεγκλωβισμός μέσα σε άσχημα δεδομένα, που δεν δείχνει ότι υπάρχει ελευθερία, πουδεν δείχνει ότι υπάρχει αγάπη, τι παίζεται; Πως πρέπει να δούμε τα γεγονότααυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία, ή που θα συμβούν εδώ ή που θα συμβούν σε όλοτον υπόλοιπο κόσμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ' αρχήν δεν είναι όλοι οι νέοι στην ίδια ενέργεια. Αυτό το πράγμα είναι πολύ σαφές. Υπάρχουν πολλοί νέοι,δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι οι οποίοιέχουν πολύ καλή ισορροπία μέσα τους, οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχθούν και νασυμβιβαστούν και να πιστέψουν αυτά που τους λένε, ούτε οι καθηγητές τους, ούτεοι γονείς τους. Οι οποίοι κοιτάνε αυτό που υπάρχει από τους προηγούμενους καιλένε αυτό το πράγμα εμένα δεν μου αρέσει. Εχει πολύ ψέμα, έχει πολύ θέατρο,έχει πολύ καταπίεση, είναι μια μπούρδα. Προτιμώ να μείνω μόνος μου και να κάνωαυτό που εγώ νοιώθω, παρά να μπω σε αυτό που κοιτάω και το οποίο δεν έχειτίποτα αληθινό. Ολο προσποιήσεις και θεατρινισμούς είναι. Και δεν έχουν κακίαγι' αυτό, καμία. Απλώς νοιώθουν ότι δεν τους αφορά, δεν είναι δικό τους, δενείναι αυτό που οι ίδιοι θέλουν να ζήσουν, δεν θέλουν να επαναλάβουν αυτό πουέκαναν οι γονείς τους. Θέλουν να δημιουργήσουν κάτι νέο και καλύτερο για τονεαυτό τους. Αυτό μερικές φορές, για μεγάλα διαστήματα χρονικά, τους κρατάειανενεργούς. Φαίνονται να μην παίρνουν πορεία, φαίνονται να είναι πολύπροκλητικοί με τα δεδομένα των προγραμματισμών των κοινωνικών, φαίνονται ναμεγαλώνουν και να φτάνουν τα 27 και τα 30 και τα 32 και να μην έχουν ευγενείςφιλοδοξίες όπως να παντρευτώ κάποιον ή κάποια, να κάνω ένα παιδί, να πηγαίνωστη δουλειά και μετά να πάρω σύνταξη και μετά να πεθάνω να ησυχάσω. Φαίνονταινα θέλουν πολύ περισσότερα για τη ζωή τους. Και δεν πρόκειται να συμβιβαστούναυτά τα παιδιά. Εντούτοις υπάρχουν άλλα παιδιά, με άλλες ενέργειες, νέοι, οιοποίοι έχουν έρθει για να φέρουν την ανατροπή, οι οποίοι έχουν έρθει για νακάνουν την επανάσταση. Κάποιοι την κάνουν σιωπηλά, και την κάνουν - και δενείναι λίγοι αυτοί - και κάποιοι την κάνουν φωναχτά. Και οι δύο ομάδες, οισιωπηλοί, οι ειρηνοποιοί, οι επαναστάτες έχουν τον ίδιο στόχο, ν' αλλάξουν αυτήτην κατάσταση. Αν δεν υπάρχει το ερέθισμα, δεν υπάρχει δράση. Αν δεν υπάρχειεγκλωβισμός δεν υπάρχει αντίδραση. Η αντίδραση έρχεται όταν υπάρχειανελευθερία. Η αντίδραση έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα και να φέρειελευθερία. Δεν είναι κατάντια αυτή που ζει η ανθρωπότητα, είναι ευκαιρία αυτόπου ζει η ανθρωπότητα. Είναι επανάσταση αυτό που ζει η ανθρωπότητα, μόνο πουδεν γίνεται με τους τρόπους που έχετε συνηθίσει. Είναι μια τεράστια αλλαγή αυτόπου συμβαίνει, αλλά συμβαίνει τόσο ύπουλα κάτω από τη μύτη σας, για να μην τοπάρετε πολύ χαμπάρι, όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν για να μην εναντιωθούν.Συμβαίνει τόσο έξυπνα και τόσο γλυκά, γιατί αυτοί που έχουν έρθει σανεπαναστάτες, δεν θέλουν να γίνει βία. Δεν μπορεί να γίνει βία μια αλλαγή πουοδηγεί σε αρμονία. Γι' αυτό κι αυτή η αλλαγή για να γίνει είναι αρμονία, καλείτον κάθε έναν να μεγαλώσει μέσα του, από εκείνους οι οποίοι θέλουν να φέρουνειρήνη, θέλουν να φέρουν αρμονία, θέλουν να γειώσουν τον ερχομό μιας νέαςπραγματικότητας. Είναι πάρα πολύ εύκολο, όταν οι νέοι, οι γενιές οι τωρινές,λειτουργούν διαφορετικά από τις παλαιές, οι παλαιές θα τις απορρίψουν, θα τιςκαταδικάσουν, να θεωρούν ότι δεν έχουν αρκετό φιλότιμο, ότι δεν έχουν αρκετήαξιοπρέπεια, ότι δέχονται να ζουν κι από το χαρτζιλίκι των γονιών τους ενώείναι μεγάλοι. Και η Χαριτίνη συμφωνεί σ' αυτό. Το καταδικάζει, έχει δηλώσειπάρα πολλές φορές ότι είναι μεγάλη ντροπή για όλους αυτούς να ζούνε με λεφτάτων γονιών τους. Εμείς θα σας πούμε ότι δεν μπορούν να φέρουν καμία αλλαγή, ανκάνουν τα πράγματα όπως τα έκανε η Χαριτίνη. Αν κάνουν τα πράγματα όπως ταέκανε ο Γιώργος, αν συνεχίσουν να διαιωνίζουν την ίδια ενέργεια, αν πιστεύουνότι πρέπει να λειτουργήσουν με βάση το φιλότιμο, όπως το εννοούν οι γονείςτους. Γιατί θα σας θυμίσουμε αυτό που ακούσατε νωρίτερα. Η υποχρέωση του κάθεόντος είναι να τιμά τον εαυτό του, είναι να είναι ακέραια πάνω στον εαυτό του,είναι να είναι ειλικρινές απέναντι στο δικό του εαυτό και στις δικές του αξίες.Είναι να βρει τις προσωπικές του αξίες, είναι να τιμήσει την προσωπική τουαλήθεια. Αν αυτό, γι' αυτή την γενιά των μπαμπάδων και μαμάδων έχει έναμεγαλύτερο οικονομικό κόστος, θα σας ζητήσουμε εκ μέρους μας, να τουςπαρηγορήσετε και να τους πείτε ότι δεν πειράζει, το κόστος είναι πολύ μικρό σεσχέση με την ευκαιρία που δίνουν να μεγαλώσουν και να έρθουν καινούργιαδεδομένα στην ανθρώπινη φυλή. Είναι πολύ μικρή η συνεισφορά που ζητείται,προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να μην μπουν στην κονσέρβα από τα 22, ναμην μπουν στον προγραμματισμό και ν' αφήσουν τον εγκέφαλό τους πιο ελεύθερο να κρίνεικαι να σκεφτεί. Είναι πολύ μικρή η επιβάρυνση που αυτή η νέα γενιά ζητάει απότην παλιά σαν υποστήριξη, για να φέρει την αλλαγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάτι συμπληρωματικό σε σχέση με το τι συμβαίνει με τις εξαρτήσεις, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά που βλέπουμε όλοκαι περισσότερο; Εμείς, της παλιάς γενιάς, τι μπορούμε τα κάνουμε; Εάν είναιεπιλογή συνειδητή ή ασυνείδητη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι κύκλοι των ενεργειών που δουλεύουν σε φαύλους κύκλους - υπάρχουν κάποιες ενέργειες οι οποίες λειτουργούνσε φαύλους κύκλους - φαίνονται να είναι αδιέξοδοι. Και η δύναμη της κίνησηςγύρω από το ίδιο σημείο, είναι πάρα πολύ μεγάλη για να μπορέσει να τη σπάσεικάποιος και να την αλλάξει. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η δυσκολία τηςαπεξάρτησης από οποιοδήποτε εθισμό υλικό. Δεν είναι μια ενέργεια που υπάρχειμέσα σ' αυτή τη ροή, μέσα σ' αυτό τον κύκλο. Είναι μια μεγάλη συμπύκνωση - θασας πούμε - από ενέργειες που υπάρχουν στο συλλογικό σας ασυνείδητο. Κάποιοιέρχονται εδώ πέρα, κι είναι πάρα πολύ ιδιαίτερα πλάσματα αυτοί που έρχονται. Μετην πιθανότητα, το ενδεχόμενο, είναι αν θέλετε αποφασισμένοι ότι έχουν τηνικανότητα να διαχειριστούν μέρος από το απωθημένο συλλογικό ασυνείδητο. Τασκούρα και σκιερά μέρη όλης αυτής της ανθρωπότητας, όλα αυτά που έχουν μαζευτείαπό την αρχή της ιστορίας σας. Αυτοί που έρχονται είναι ιδιαίτερα όντα,ιδιαίτερων δυνατοτήτων, μεγάλου δυναμικού και απίστευτης εσωτερικήςκαθαρότητας. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ παράξενο, αλλά τα όντα τα οποίαγίνονται αλκοολικά, γίνονται ναρκομανείς, είναι τα όντα που έχουν πολύ μεγάληδιαφορά από όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Εχουν μεγάλη ειλικρίνεια, έχουνμεγάλη ακεραιότητα, έχουν μεγάλη εσωτερική καθαρότητα και ο κόσμος αυτόςφαίνεται αβάσταχτος. Εντούτοις θυμηθείτε ότι υπάρχει σχέδιο. Δεν είναι θύματα.Εχουν έρθει πρόθυμοι, εμπιστευόμενοι τις ικανότητές τους. Ότι μέσα από το δικότους ταξίδι στο σκοτάδι θα καθαρίσουν αυτό το απίστευτο κατράμι από πίσσα, πουείναι γεμάτο με φόβους της ανθρωπότητας, όλα αυτά που η ανθρωπότητα δεν θέλεινα δει και να διαχειριστεί, όλα αυτά που κάνουν τους ανθρώπους ναστρουθοκαμηλίζουν απέναντι στα προβλήματα και στις αλήθειες. Αυτά τα πλάσματαλοιπόν, έρχονται και βουτάνε σ' αυτό το βαρέλι. Κι όσο καιρό βρίσκονται μέσατου, καθαρίζουν, αλλάζουν ενέργειες μόνο με την παρουσία τους, γιατί αυτή ηενέργεια την οποία περιγράψαμε, η οποία είναι τόσο καθαρή, μπαίνει μέσα σ' αυτότο μαύρο, φανταστείτε, βαρέλι. Ταλαιπωρείται και τσακίζεται και σπάνε τα φτεράκαι τα πόδια χαλάνε και τα δόντια σαπίζουν και τα χέρια τρυπιούνται, αλλά αυτήη ενέργεια που υπάρχει μέσα τους δεν αλλάζει.

Δεν είναι καθόλου εύκολο, όταν το πλησιάζετε και γίνεται γνωστό στο ανθρώπινό σας πεδίο, ν' αντέξετε το μέγεθοςτης αγάπης που υπάρχει γύρω σας. Δεν μπορείτε να πιστέψετε το τι εσείς οι ίδιοιείσαστε ικανοί να κάνετε από αγάπη. Δεν μπορείτε να το συλλάβετε και είναισυγκλονιστικό. Αυτό που θα λέγαμε ότι είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετεγι' αυτά τα πλάσματα, κατ' αρχήν είναι να αισθάνεστε τιμή, να μην εισπράττουναπό σας απόρριψη, σιωπηλή και βαθιά, την εισπράττουν. Μην νομίζετε ότι είναιμόνο το σκοτάδι στο βαρέλι που τους τσακίζει, είναι κι αυτοί που στέκονται πάνωαπό το βαρέλι, κοιτάνε μέσα κι αποδοκιμάζουν και λυπούνται και οικτίρουν καιφτύνουν.

Και φτύνουν πάνω στις φτερούγες που έχουν τσακιστεί και χτυπάνε έστω και πολύ σιγανά τα μπράτσα που έχουν τρυπήσει.Αυτό είναι που αποτελειώνει την ανθρώπινη διάσταση αυτών των πλασμάτων. Καιπάλι όμως η ενέργεια που ρέει μέσα τους και η δύναμη από το φως που υπάρχειμέσα τους δεν αλλάζουν. Είναι ακόμα και στο τέλος, καθαρά, ακλόνητα, υπέροχααγνά και αθώα. Κι είναι πραγματικά η απόδειξη, όσοι έχουν ζήσει κοντά τους τοέχουν δει αυτό, ότι δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι και καμία βρώμα που να μπορεί ναακουμπήσει πραγματικά πάνω.

Ετσι λοιπόν, το πιο σημαντικό, είναι το να αρχίσουν να παίρνουν από αυτούς οι οποίοι στέκονται πάνω από αυτό το βαρέλι,αναγνώριση και τιμή και σεβασμό γι' αυτό που κάνουν. Αλλά χρειάζονται και άλλα,εκτός από τη σιωπηλή σας αναγνώριση γι' αυτό που είναι, γι' αυτό που κάνουν.Χρειάζονται πραγματική αγάπη και πραγματική υποστήριξη της ψυχής τους. Η δύναμηαυτών των πλασμάτων δεν έγκειται στο εγώ τους, δεν μπορείτε να τους βοηθήσετενα βγουν έξω, γιατί είναι η ώρα να τελειώσει αυτό για εκείνους, επειδή θααπευθυνθείτε στο εγώ τους. Οσο και να τους τρομπάρετε το εγώ τους, όσα και νατους πείτε για την προσωπικότητά τους, δεν ακουμπάει στην ψυχή τους. Αν θέλετενα τους δείτε ν' απεγκλωβίζονται, πρέπει να δουλέψετε με την ψυχή τους. Πρέπεινα τους ακουμπήσετε στην καρδιά τους. Μόνο εκεί θα βρουν λόγο και κίνητρο γιανα αισθανθούν ότι δεν χρειάζεται να το κάνουν άλλο αυτό με τους υπόλοιπους. Ότιείναι ώρα για να ζήσουν. Θυμηθείτε ότι το πόσο για τον κάθε έναν διαρκεί αυτή ηδιαδρομή στο σκοτάδι και πόσο αντέχει ν' αλλάζει αυτό το συλλογικό βύθισμα, δενείναι τυχαίο. Ξέρανε πάρα πολλοί ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής. Μην νομίζετελοιπόν τυχαίο, ότι για δεκαετίες ο αριθμός αυξανόταν και θα δείτε ότι σταδιακάο αριθμός θα μειώνεται. Ο αριθμός αυξανόταν γιατί χρειαζόταν να καθαριστούνμεγαλύτερες ποσότητες από αυτό το οποίο οι άνθρωποι δεν θέλουν να δουν, τοσκοτάδι που υπάρχει μέσα τους, όχι έξω τους. Οσο πλησίαζε η ώρα, η προετοιμασίαδεν αφορούσε μόνο το συνειδητό, αφορούσε και το καθάρισμα όλου αυτού του χώρου,των ενεργειών που βρίσκονται σε άγνοια, σε σκοτάδι και σε κώμα. Ετσι δεν είναιτυχαίο, ότι σταδιακά τα νούμερα αυξάνονται και δεν θα είναι επίσης τυχαίο, ότιτα νούμερα θ' αρχίσουν να μειώνονται. Και δεν θα είναι επίσης τυχαίο, ότι γιανα μειωθούν τα νούμερα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτάσει στην επίγνωση, ότιαυτά τα πλάσματα για να βγουν από αυτό, χρειάζονται επικοινωνία με την ψυχή,γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πια άνθρωποι και επαρκής ενέργεια, αυτή ηκρίσιμη μάζα αλλά με άλλους τρόπους, που τους λέει ότι τα πράγματα μπαίνουν σεαντιστροφή, προχωράνε για την τελική φάση. «Και τώρα μπορείς να βγεις. Αν δενήταν ώρα να βγεις εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα ήξερα ότι πρέπει να μιλήσω στηνψυχή σου, δεν θα ήξερα ότι πρέπει να μιλήσω στην καρδιά σου. Θα ερχόμουνα, όπωςερχόμουνα χρόνια πριν, που σου έλεγα διάφορους καλούς λόγους, που πρέπει κιείναι πολύ καλό ν' αποφασίσεις, να δυναμώσεις, να γίνεις έτσι κι αλλιώς, για ναβγεις από αυτό. Και είμαι εγώ η ίδια ή ο ίδιος ο οποίος έρχομαι και μιλάω στηνψυχή σου. Αυτό σου λέει, μπορείς να βγεις. Αυτό είναι το σημάδι ότι δενχρειάζεται άλλο πια. Αυτός είναι ο τρόπος».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν υπάρχουν συστήματα που εμποδίζουν. Πιστεύω ακράδαντα αυτό που λέτε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάντα υπάρχουν συστήματα και πάντα υπάρχουν αυτοί που σαμποτάρουν τα συστήματα. Πάντα υπάρχουν αυτοί πουδουλεύουν μέσα στα συστήματα, διαφορετικά από τα συστήματα και πάντα υπάρχουναυτοί οι πράκτορες του πνεύματος στις σωστές θέσεις για να κάνουν τη διαφορά.

Τις απαντήσεις έδωσε ο Ραφαήλ. Επικοινωνία έκανε σύσσωμος ο σμαραγδί κύκλος. Και νομίζω ότι ήταν πρώτη φοράπου αισθάνθηκα πλήρως όλη της ενέργεια αυτής της συλλογικότητας. Δεν το είχαξανααισθανθεί πλήρως.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο σμαραγδένιος κύκλος είναι η ενέργεια συγκεκριμένου αγγέλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πολλοί μαζί. Αυτοί δεν είναι τόσο άγγελοι όσο είναι δάσκαλοι. Είναι η ενέργειά τους στην βοήθεια καιυποστήριξη και επεξήγηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς μπορείτε να τους αισθανθείτε σαν ενέργεια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαν πολλές ενέργειες. Αυτό που ήθελα λοιπόν να σας πω είναιότι δεν ήξερα ακριβώς τι θα γίνει σήμερα και αναρωτιόμουνα αν είναι μόνοεπικοινωνία, γιατί κι εχθές και σήμερα ήμουν πολύ κάπως.  Νομίζω ότι, όσοι με ζήσατε από πιο κοντά τηνπροηγούμενη φορά και την τωρινή θα το αισθανθήκατε ότι ήμουν κάπως. Ότανέβγαινα από τις συνεδρίες, δεν καταλάβαινα τι γίνεται και δεν το λέω για ναακούσετε παράξενα, το λέω γιατί πολλοί μπορεί να ζείτε παρόμοια πράγματα. Γιατίκανένας δεν το ζεί μόνο ο ίδιος ποτέ. Αισθανόμουν λοιπόν πολύ παράξενα, κάπωςσαν UFO, δηλαδή σαν ναμην μπορώ να συγκεντρώσω την ενέργειά μου, σαν να έχω μια αποχαύνωση, σαν ναέχει φύγει το μεγαλύτερο μέρος μου και έχει μείνει ένα μικρό μέρος και κάνειτις συνεδρίες και το άλλο που είναι; Και έβγαινα στο διάλειμμα και περπάταγακαι ήταν σαν να μην έχω καθόλου ενέργεια, δηλαδή έλεγα αν είναι δυνατόν,ένοιωθα να μην υπάρχει τίποτα, το σώμα μου να κινείται μηχανικά, σαν φάντασμακαι έφτασα στο μεσημεριανό διάλειμμα με το να αναρωτιέμαι, που είμαι, τιγίνεται εδώ και 2 μέρες. Λέω έτσι δεν υπάρχει περίτπωση εγώ να κάνωεπικοινωνία, δεν είμαι εδώ, είμαι αλλού. Το σώμα μου ήταν απίστευτακαταπονημένο χωρίς λόγο και θέλω να πω ότι μερικές φορές όσοι μπαίνετε καικάνετε ενεργειακή δουλειά, που θα κάνετε και χωρίς να κάνετε δουλειά μερικέςφορές, τα συμπτώματα δείχνουν λάθος, είναι λάθος ενδείξεις, δηλαδή αν εγώ τοέπαιρνα κυριολεκτικά όλο αυτό και έλεγα ότι κανονικά εγώ πρέπει να ακυρώσω τηνεπικοινωνία. Δεν είμαι για επικοινωνία, πρέπει να πάω να ξεραθώ σ' ένασανατόριο. Ελεγα ότι αισθάνομαι λες και δεν έχω ζωή και αναπτύσσεται μιαασθένεια μέσα μου, γιατί αισθανόμουν ένα βάρος, ένα πράγμα περίεργο, κάτι ναγίνεται σε όλο αυτό και εγώ να μην είμαι εδώ. Να με έχει στείλει. Και το λέωαυτό, γιατί πολλές φορές τα συμπτώματα δείχνουν να πηγαίνουν όλα στραβά....

© Χαριτίνη Χριστάκου