Οι Επτά - Πλειάδεις


Οι Επτά Σοφοί

10 Οκτωβρίου 2001

Τα επτά μικρά κεριά που ανάψαμε στην συγκέντρωση είχαν την ακόλουθη σημασία σύμφωνα με τους Επτά:

1.      Αγάπη

2.     Νοημοσύνη - Ευφυΐα

3.     Σοφία

4.     Δύναμη

5.     Δραστηριότητα - Κίνηση

6.     Δημιουργικότητα

7.     Ενότητα

Αυτές είναι οι ενέργειες των Δασκάλων και όπως είπαν και οι ίδιοι είναι ιδιότροποι και επιμένουν ότι δενθέλουν να κολλήσουν σε τύπους, δεν θέλουν να μιλήσουν για διαπιστευτήρια, δενθέλουν να αναφέρουν ούτε αξιώματα, ούτε τίτλους και με αυτό τον τρόπο θέλουν ναμεταφέρουν την ουσία από την ενέργειά τους.

Θα γίνει μικρή σιωπή για να παραλάβουν οι Επτά τη σκυτάλη και να αρχίσουμε.

(Παύση)

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και να σας πάρουμε σε ένα ταξίδι, μια περιήγηση λίγο διαφορετική από τασυνηθισμένα. Είμαστε οι Επτά Δάσκαλοι, οι Επτά Σοφοί, οι Επτά Οντότητεςαποκαλέστε μας όπως θέλετε, οι Επτά Γέροντες που ερχόμαστε σε σας μέσα από τηνενέργεια των Πλειάδων.

Δεν μας είναι εύκολο να συνδεόμαστε με τον κόσμο σας γιατί απέχουμε πάρα πολύ σε δόνηση από τηνπραγματικότητα όπου ζείτε εσείς τώρα. Χρειάστηκε ένας χρόνος προετοιμασίας γιανα είμαστε σήμερα εδώ παρόντες σε όλο μας το μεγαλείο. Φοράμε όλοι τις καλέςμας στολές, έχουμε βάλει τους φρεσκοπλυμένους μας μανδύες, είμαστε κορδωτοί καιτεντωμένοι και είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε.

Συνηθίζεται στις ανώτερες επικοινωνίες, η από εδώ πλευρά να σας απευθύνεται με λέξεις και ήχους οι οποίοισας τιμούν. Θα περιμένατε να σας πούμε ότι νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση καιτιμή, ευγνωμοσύνη, μεγαλείο και πολλά άλλα πράγματα που είμαστε σήμερα μαζί σας.Εμείς όμως θέλουμε να σας πούμε ότι πετάμε τη σκούφια μας γιατί βρισκόμαστεεδώ. Είμαστε τελείως ξετρελαμένοι. Από τη δική μας τη πλευρά έχουμε στήσει ένατρελό πανηγύρι και χορό και θέλουμε να συμπαρασύρουμε και σας σε αυτόν. Θέλουμενα ανατρέψετε μέσα σας την πεποίθηση ότι το πνεύμα είναι σοβαρό, θέλουμε ναανατρέψετε μέσα σας την πεποίθηση ότι είμαστε μακριά. Είμαστε τόσο κοντά πουμπορούμε να σας κάνουμε να γελάτε, που μπορούμε να σας γαργαλήσουμε τη μύτη καινα φτερνιστείτε ή να σας γαργαλήσουμε τα αυτιά και να αρχίσετε να ξυνόσαστε,είμαστε πάρα πολύ κοντά πλέον. Αυτό δεν είναι τόσο ευχάριστο για σας καιπαρήγορο, γιατί δεν έχουμε σκοπό κανέναν από όσους θα έρθουν στο ταξίδι μαζίμας να τον αφήσουμε ήσυχο. (Γέλια)

Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση, η μεγαλύτερη χαρά, η μεγαλύτερη καταξίωση της ενέργειας, είναι όταν μπορεί να δειαυτά τα χαμόγελα τα οποία προβάλουν τώρα. Αυτό είναι που μας ενώνει. Αυτή ηχαρά του να βρεθούμε μαζί, αυτή η χαρά του να δημιουργήσουμε γελώντας και ναμιλήσουμε για τη δημιουργία σαν παιδιά.

Δεν θα βρείτε τα κλειδιά της δημιουργίας σε τόμους των 500.000 σελίδων. Δεν θα βρείτε τα κλειδιά τηςδημιουργίας εντρυφώντας στις αρχαίες βιβλιοθήκες. Δεν θα βρείτε τα κλειδιά τηςδημιουργίας και τη χαρά της δημιουργίας στις σκονισμένες σελίδες τωνεγχειριδίων σας. Είμαστε πολύ σοφοί και πολύ γέροι και ξέρουμε τι σας λέμε.Έχουμε δει πολλά. Σαν τους γέροντες που υπάρχουν στη Γη, κουνάμε το κεφάλι καιλέμε, «Κοίτα τους να δεις πάλι, πάλι στα βιβλία τους κατατρέχουν. Άντε πάλι,ψάχνουν να βρουν τη γνώση πάλι μέσα στα βιβλία και πάλι στα συγγράμματα καισκαλίζουν τις βιβλιοθήκες. Και κάτι τέτοιες στιγμές είναι και όταν είμαστεσυνδεδεμένοι και όταν νιώθετε την παρουσία που μπορούμε να σας θυμίσουμε τοποιοι είσαστε πραγματικά. Ποιοι είσαστε πραγματικά.

Δεν είσαστε εκείνοι που πρόκειται να αλλάξετε ένα σύστημα επειδή διαβάσατε χίλια βιβλία. Δεν είσαστεεκείνοι που πρόκειται να αλλάξετε την πραγματικότητα επειδή παρακολουθείτεμαθήματα σε πεντακόσιες χιλιάδες σχολές. Δεν είσαστε εκείνοι οι οποίοι πρόκειταινα αλλάξουν τα πράγματα με βάση ένα εγχειρίδιο. Και θυμηθείτε τα λόγια μας,γιατί θα τα δείτε μπροστά σας σαν πραγματικότητα: Είσαστε εκείνοι, όμως, που θααλλάξετε την πραγματικότητα επειδή θα θυμηθείτε μέσα τη γνώση που έχετε, τουςτρόπους που γνωρίζετε. Επειδή θα εμπιστευτείτε όλα αυτά που ξέρετε και φέρνετεμαζί σας. Επειδή θα ανασυντάξετε την ύπαρξη σας, τις μνήμες σας, το DNA σας,για το ποιοι ήσασταν πριν έρθετε εδώ, τι συνέβη από την πρώτη φορά που ήρθατεεδώ, και που στέκεστε τώρα σε σχέση με αυτό. Αυτό θα σας δώσει τη δύναμη τηςγνώσης και της εσωτερικής αίσθησης των πραγμάτων. Όταν θυμηθείτε όλα αυτά τότεπραγματικά θα ξέρετε ποιοι είσαστε.

Είμαστε εδώ μαζί σας σήμερα και θέλουμε να κάνετε μια άσκηση για μας. Δεν είναι άσκηση θάρρους, δεν είναιάσκηση διαίσθησης, δεν πρόκειται για τον Λαζόπουλο, πρόκειται για μια ταινίατης οποίας το σενάριο το γυρίζουμε ετούτη τη στιγμή. Θέλουμε λοιπόν εκεί όπουκαθόσαστε τώρα, να ανοίξετε τα μάτια σας, όσοι τα έχετε κλειστά, και να δείτετον ήλιο. Να τον κοιτάξετε κατάματα και να δείτε τις ακτίνες του και το φωςτου. (παύση) Τώρα θέλουμε να δείτε τον ουρανό γαλανό χωρίς κανένα σύννεφο καινα τον δείτε πολύ ζωντανό, πολύ καθαρά και με ανοιχτά τα μάτια σας. Θέλουμε ναπάρετε την ενέργεια που μεταφέρει, την αίσθηση αυτής της οντότητας. Καθώςκρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και νασυνειδητοποιήσει το τι ακριβώς κάνετε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή βλέπετεέναν ήλιο ενώ είναι νύχτα, κοιτάτε ένα ουρανό ενώ υπάρχει σκοτάδι, και παίρνετεόλη τη δύναμη και τη ζωντάνια αυτής της ενέργειας ενώ τα μάτια σας υλικά δεντην βλέπουν.

Αυτός είναι ο τρόπος που δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα, ο καθένας από σας, κάθε στιγμή μέσααπό το θέμα, το αντικείμενο το οποίο αποφασίζετε να φέρετε και να εστιάσετε τηπροσοχή σας, τη συνειδητότητά σας. Εάν θέλετε να δείτε τον ήλιο μέσα στη νύχταμε ανοιχτά τα μάτια, θα τον δείτε και θα είναι και μπροστά σας. Και θα πάρετεενέργεια από τον ήλιο. Εάν θέλετε να δείτε φως μέσα στο μαύρο σκοτάδι, θα το δείτεκαι θα φύγει ο φόβος. Ό,τι επιθυμείτε και θέλετε, έχετε τη δύναμη και τηδυνατότητα, εστιάζοντας τη συνειδητότητά σας και την πρόθεσή σας, να το φέρετεμπροστά σας. Να το δημιουργήσετε και να το ζήσετε. Σκεφθείτε πως αυτό τοεφαρμόζετε και πως λειτουργείτε σε σχέση με αυτό κάθε μέρα μέσα στηνκαθημερινότητα. Όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες, όταν δημιουργούνταισυναισθήματα που σας φέρνουν δυσφορία, θυμηθείτε ότι εκεί έχει εστιάσει ο νουςσας και θυμηθείτε ότι είναι μέσα στη δική σας ευχέρεια και δυνατότητα επιλογήςνα αλλάξετε την εστίαση και να δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό στο οποίο έχετεεστιάσει εκείνη τη στιγμή.

Ιδιαίτερα όταν είσαστε με άλλους ανθρώπους οι οποίοι σας εκνευρίζουν, σας θυμώνουν και γενικώς σαςβγάζουν τον «καλό» σας εαυτό στη φόρα, θυμηθείτε ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμήαυτό που κάνει ο νους σας, τεχνικά, είναι ότι εστιάζει στα χαρακτηριστικά καιστις ιδιότητες που έχει ο άλλος, οι οποίες δεν είναι ίδιες με τα δικά σας, οιοποίες δεν έρχονται σε αρμονία με σας, οι οποίες δεν σας αρέσουν, οι οποίεςείναι διαφορετικές. Είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια εκείνη την ίδιαστιγμή να εστιάσετε σε κάτι το οποίο δεν είναι διαφορετικό με το άτομο πουβρίσκεται απέναντί σας. Και δεν σας βγάζει τον «καλύτερό» σας εαυτό στη φόρα.Είναι δυνατόν και είναι μέσα στο πεδίο της δικής σας δημιουργίας να θυμίσετεστον εαυτό σας ότι έχετε την ευχέρεια να εστιάσετε την προσοχή σας και τησυνειδητότητά σας στο χώρο και στα χαρακτηριστικά και στις ιδιότητες οι οποίεςείναι παρόμοιες με τη δική σας. Πολλές φορές αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύδύσκολο. Γιατί ο νους με εμμονή μπορεί να θέλει να εστιάσει στην τραγικήδιαφορά που μπορεί να φαίνεται ότι έρχεται με αυτόν που κάθεται απέναντί σας.Εάν τα πράγματα γίνουν τόσο δύσκολα, μπορείτε να βρείτε σίγουρα ένα πράγμα στοοποίο είσαστε ίδιοι. Είσαστε και οι δύο άνθρωποι και αυτό είναι μια μεγάληομοιότητα και ένα κοινό χαρακτηριστικό και είσαστε και οι δύο πάνω στον πλανήτηκαι κάνετε και δύο μια πορεία Όταν ο νους σας φέρνει τον διχασμό, όταν ο νουςσας μιλάει για απόρριψη, λειτουργείστε ενεργητικά και καλέστε τη συνειδητότητάσας να δει τι είναι αυτό που είναι κοινό. Να βρει ένα κοινό στοιχείο, να βρεικάτι που ενώνει. Και δεν διαχωρίζει. Σε παλαιότερες εργασίες που έχετε κάνει,σε επικοινωνίες, διδασκαλίες, είχατε μιλήσει για τον παράγοντα Έψιλον, πουείναι ο παράγοντας της ενδυνάμωσης. Ο παράγοντας Έψιλον είναι μια τεχνική, πουδουλεύει την ενδυνάμωση μέσω της εστίασης στα σημεία ομοιότητας και σύνδεσης.Μέσω της εξάσκησης του νοητικού οχήματος στο να μην εστιάζει στηδιαφορετικότητα και στην αντίθεση. Μια άσκηση που σας ζητούμε να κάνετε απόσήμερα και μετά. Αν την εφαρμόσετε, σιγά σιγά στην κάθε μέρα σας, σαςυποσχόμαστε ότι μέσα σε ένα μήνα μια διαφορετική πραγματικότητα θα βρίσκεταιμπροστά σας. Μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν την οποίααντιλαμβάνεστε και η συνειδητότητά σας αναγνωρίζει σήμερα. Αυτό για το οποίομιλάμε είναι ένα άλμα συνειδητότητας και είναι τόσο απλό. Γι αυτό σας λέμε ότιδεν χρειάζεται να διαβάζετε τις μεταφυσικές εγκυκλοπαίδειες για να αλλάξετε τηνπραγματικότητα. Είναι απλοί οι τρόποι που η πραγματικότητα αλλάζει.

Ερχόμαστε σήμερα για πρώτη φορά και είναι σώφρον να εκφράσουμε σε σας την πρόθεσή μας. Και να μοιραστούμε μαζίσας τα σχέδιά μας.

Η πρόθεσή μας είναι αυτό το οδοιπορικό που μπορεί να κάνουμε μαζί με όσους το επιλέξουν μέσα στο διάστημαενός έτους, να είναι μια συνεργασία, μια υποστήριξη από τη δική μας την μεριάγια την εργασία που θα κάνετε εσείς και η οποία θα σας οδηγήσει σε αλλεπάλληλαάλματα συνειδητότητας. Η πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τις επιλογές όσωναποφασίσουν να προχωρήσουν γρήγορα το μονοπάτι. Είναι πολλοί από σας σήμερα πουθα το κάνουν και πολλοί άλλοι που δεν είναι σήμερα εδώ. Έχουμε σαν πλάνο καισαν στόχο να δουλέψουμε μαζί με τον Κρύων, την ενέργεια που αφορά τηνενδυνάμωση και τη φώτιση μαζί σας με ένα πιο τεχνικό τρόπο, πιο κοντά και πιοκαθημερινά. Το πρόγραμμα λοιπόν λέει ότι εμείς μαζί με τους βοηθούς μας, τησυνοδεία όπως συνηθίζετε να λέτε, ή τις συνοδείες, θέλουμε να εργαστούμε παρέαμε καθένα από σας στηρίζοντάς τον στην επιθυμία του να αλλάξει τηνπραγματικότητα της συνειδητότητάς του και να την ανοίξει στο πλήρες δυναμικότου. Και θα στηρίξουμε αυτή την επιθυμία με πρακτικούς τρόπους. Θα υπάρξουντρεις αρχικές συναντήσεις, η πρώτη είναι η σημερινή που θα είναι ας το πούμεσυναντήσεις γνωριμίας. Θα μοιραστούμε πράγματα μαζί και θα εξοικειωθούν και θαθυμηθούν οι ενέργειες μας η μια την άλλη. Μετά είμαστε βέβαιοι ότι θα σαςπιάσει ένα απαράμιλλο πάθος για μας. Θα νιώσετε κάτι κολλητικό, μεταδοτικό,αισιόδοξο και τρελό μέσα σας για μας. Θα γίνουμε το πάθος σας, θα μαςερωτευτείτε γιατί θα μας θυμηθείτε. Θα θέλετε να έρθετε τρέχοντας κοντά μας γιανα δουλέψουμε μαζί αυτή την ενέργεια. Βαθύτερα γνωρίζετε που θα οδηγήσει αυτό.Βαθύτερα γνωρίζετε ποιο είναι το σχέδιο, αλλά εμείς δεν πρόκειται να τομοιραστούμε αυτό σήμερα γιατί έτσι θα στερήσουμε από όλους μας αυτή την έκπληξηκαι την χαρά της ανακάλυψης, της προσμονής και της δημιουργίας στο τώρα.

Ο στόχος μας είναι μέσα από τις τρεις πρώτες επικοινωνίες μαζί να συνδέσουμε γερά τις ενέργειες μας. Ο στόχοςμας είναι να λειτουργήσουμε σαν μια ομάδα, μόνο που θα είμαστε μια παράδοξη καιασυνήθιστη ομάδα. Από εκεί και πέρα η συνάντησή μας μια φορά το μήνα θα έχει τημορφή ενός σεμιναρίου μέσα στο οποίο γίνεται δουλειά, σημαντική δουλειά. Καιαυτό θα είναι το παράδοξο της συνεργασίας μας. Θα δουλεύουμε εμείς από τη μεριάμας και εσείς από τη δική σας πάνω στη συνειδητότητα, στις μνήμες σας και στηγνώση. Θα μεταφέρουμε τις πληροφορίες, αυτές που μας επιτρέπεται ναμεταφερθούν, γιατί υπάρχουν άλλες που είναι να τις ανακαλύψετε οι ίδιοι, καιείναι να νιώσετε οι ίδιοι την έκρηξη της δικής σας ενέργειας. Βήμα βήμα εμείςαπό δω και σεις από κει όλοι μαζί στο τώρα, σε κάθε συνάντηση θα μπούμε σε όλουςτους κόσμους και σε όλες τις μνήμες που υπάρχουν μέσα σας. Θα πυροδοτήσουμε μεδιάφορους τρόπους αυτές τις μνήμες. Θα δώσουμε την αφορμή και τις αιτίες καιεκείνες τις πληροφορίες που θα αρχίσουν να δουλεύουν για σας. Αυτό είναι τομέρος της δικής μας συνεργασίας. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε από τώρα είναιότι θα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, ότι θα υπάρχει μεγάλη χαρά γι' αυτό. Θαθυμηθείτε πως έχουμε ξαναλειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο: εσείς από εκεί καιεμείς από τη δική μας πλευρά, πολλές φορές στο παρελθόν. Θυμηθείτε πως αυτήςτης μορφής οι συνεργασίες είναι συνεργασίες που αλλάζουν τα συστήματα και τιςπραγματικότητες. Θα θυμηθείτε ποιοι είσαστε και γιατί λέμε τη λέξη συνεργάτης.Ούτε εμείς από εδώ μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι, ούτε και εσείς απόεκεί. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, χρειάζεται η συνεργασία.

Έχετε περάσει χρόνια, αρκετοί από σας εδώ μέσα, μελετώντας, σκαλίζοντας και ερευνώντας τη συνειδητότητα.Έχετε περάσει χρόνια αφοσιωμένοι εργάτες του φωτός. Πάρτε μια βαθιά ανάσα,γιατί εμείς σήμερα είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετετίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να μελετήσετε τίποτε άλλο. Αυτό που χρειάζεται καιείναι το ζητούμενο να κάνετε, είναι να παύσετε να διαβάζετε, είναι να παύσετενα μελετάτε, είναι να παύσετε να στοιβάζετε μέσα στο μυαλό σας, γνώση πάνω σεγνώση και πάνω σε γνώση. Ό,τι διαβάζετε είναι παλιό, ό,τι μελετάτε είναι παλιό.Είσαστε ας το πούμε έτσι στην πρώτη δημοτικού και πρόκειται μέσα σε ένα χρόνονα φτάσετε να τελειώσετε το λύκειο. Εσείς μελετάτε τα βιβλία της πρώτηςδημοτικού, μελετάτε τα βιβλία που είχαν τυπωθεί και εκδοθεί με βάση μελέτες καιδιδασκαλίες και επικοινωνίες 10 και 20 και 30 και 50 και 100 ετών πριν. Τιωφελεί αυτό τώρα. Όλοι γνωρίζετε ότι ετοιμαζόσαστε για μια μετάβαση σε μιαεντελώς άλλη συνειδητότητα. Φαντάζεστε ότι το βιβλίο της πρώτης δημοτικού είναιχρήσιμο, όταν θα είσαστε στην τετάρτη; Φαντάζεστε ότι θα μπορεί να καλύπτει τιςανάγκες της τετάρτης δημοτικού; Και τι θα συμβεί αν προσπαθείτε με τη γνώση τηςπρώτης δημοτικού να λύσετε τις ασκήσεις και τα θέματα της τετάρτης; Η απάντησηδεν είναι δύσκολη. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι ο δάσκαλος, αυτός ο οποίοςσυντονίζει την τετάρτη δημοτικού, θα σας καλέσει είτε να πετάξετε το βιβλίο τηςπρώτης είτε να επιστρέψετε στην πρώτη, αν δεν μπορείτε να αφήσετε αυτό τοβιβλίο. Και το ίδιο κάνουμε και εμείς σήμερα. Δεν μας αρέσει να χαϊδεύουμεστους ώμους, μας αρέσει να κάνουμε αστεία. Δεν μας αρέσει να είμαστε τομαξιλάρι για να ακουμπήσετε το βιβλίο της πρώτης δημοτικού. Μας αρέσει ναείμαστε εκείνοι που θα κουνήσουν το δέντρο και θα το ξυπνήσουν. Μας αρέσει ναείμαστε εκείνοι που θα σας βάλουν να συλλέξετε τους καρπούς. Η σπορά τελείωσε.Είναι η ώρα της συλλογής. Αφήστε κατά μέρος τα βιβλία και τη γνώση, αυτά ταεγχειρίδια δεν δουλεύουν πια, αυτή η γνώση είναι παρωχημένη. Τίποτα από όσαξέρατε όσο περνάει ο καιρός δεν θα δουλεύει, και τα πάντα με τον δικό τουςτρόπο, τα δικά τους μηνύματα, θα σας το λένε αυτό. Θα σας καλούν να αλλάξετεαντίληψη και πεποιθήσεις και απόψεις και ιδέες για το πώς λειτουργεί ηπραγματικότητα. Σας λέμε, αφήστε τα εγχειρίδια γιατί τα εγχειρίδια τα έχετεμέσα σας και όσο η ενέργεια σας αφυπνίζετε και όσο η ενέργεια συνδέετε ακόμαπερισσότερο μαζί σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ανατρέξετε σε αυτά τα [εσωτερικά]εγχειρίδια, να συνειδητοποιήσετε ποια είναι η γνώση που υπάρχει μέσα και να τηνφέρετε στην επιφάνεια. Το πρώτο μεγάλο βήμα είναι να εμπιστευτείτε ότι αυτή ηγνώση είναι μέσα σας. Αντί να λέτε θέλω ένα μεγάλο σπίτι, γιατί δεν λέτε θέλωτη γνώση που θα με κάνει να αποκτήσω ένα μεγάλο σπίτι. Να μια καλή ιδέα για τηνεξάσκηση των προθέσεων.

Σε όσους παρακολουθήσουν αυτό το ποτάμι της συνειδητότητας, όπως θα κυλήσει, έχουμε να πούμε τα εξής σήμερα:

Ότι θα συμβούν πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Ότι αυτό είναι κάτι που το θέλετε πάρα πολύ, ότι θα περάσουνδύσκολες στιγμές γιατί πολλά πράγματα θα ανατραπούν, αλλά ότι αυτό που θαβιώσετε και θα νιώσετε και θα είσαστε και για το οποίο έχετε έρθει και για τοοποίο είσαστε αποφασισμένοι είναι η εκπλήρωση της πραγματικότητας του πλάσματοςπου είσαστε, θα είναι το φως σας, θα είναι συναρπαστικό, θα είναιπεριπετειώδες, θα είναι αιρετικό. Θα σας καλέσει να αφήσετε γνωστούς τρόπουςπίσω και να αγκαλιάσετε νέα πράγματα.

Πώς φαντάζεστε ότι είναι ο πολυδιαστασιακός σας εαυτός;

Κάποιο ον το οποίο κάθετε το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση και τρώει παγωτό;

Ή κάποιο άλλο που τρέχει στο σούπερ-μάρκετ σαν τρελό για να βάλει κουτιά μέσα στο καρότσι, μην τυχόν γίνειπόλεμος;

Τι φαντάζεστε οτι αντιλαμβάνεται ο πολυδιαστασιακός σας εαυτός;

Μια πραγματικότητα στην οποία φοβάται, νιώθει ανασφάλεια και τρέμει για το τι θα συμβεί στην επόμενη ημέρα;Αυτόν τον πολυδιαστασιακό εαυτό έχουμε την πρόθεση να φέρουμε κοντά μέσα απόαυτή τη συνεργασία. Αυτή είναι η πρόθεση στην ενέργεια από τη δική σας τηνπλευρά και αυτή είναι η επιθυμία από τη δική μας.

Οι διδασκαλίες που έχετε διαβάσει και οι μελέτες και τα βιβλία που αφορούν τα ενεργειακά σας κέντρα,είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες, μόνο που δεν θα είναι για πολύ έτσι. Γι' αυτό,μην σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια για ακόμη πιο βαθιά μελέτη γι' αυτά. Τατσάκρας θα αλλάξουν. Τα ενεργειακά κέντρα θα διαφοροποιηθούν και όλα αυτά θα ταζήσουμε μαζί τους επόμενους δώδεκα μήνες. Γιατί όσοι κάνετε αυτό το ταξίδι καιόσοι έρθετε σε αυτές τις συναντήσεις μαζί μας, σας υποσχόμαστε να ανακαλύψετεκαι να δημιουργήσετε τη νέα πραγματικότητα πρώτοι. Αυτό δεν είναι τίτλος ούτεέπαινος, ούτε διάκριση προς τιμή σας. Αυτό είναι η αποστολή σας, αυτό είναι οσκοπός σας και αυτό είναι η επιθυμία σας.

Μέσα σε κάθε συνάντηση, θα προχωρήσουμε και θα ακουμπήσουμε κάθε ένα κέντρο, δηλαδή κάθε ένα κόσμο. Θα σαςμιλήσουμε για τον κόσμο αυτό, θα σας θυμίσουμε αυτά που είναι κατάλληλα ναθυμηθείτε γι' αυτό τον κόσμο. Την ιστορία του στη Γη επάνω, τη δημιουργία του,αλλά θα κάνουμε και άλλα αναπάντεχα και απροσδόκητα σε κάθε κόσμο. Θαενεργοποιήσετε συνειδητά κάθε κόσμο και εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμεπώς να σας φέρουμε τις μνήμες πάλι κοντά. Θα κάνουμε τα βήματα παρέα, και σαςλέμε πολύ ειλικρινά ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο ευχάριστο και δημιουργικό, πουφέρνει αυτοπραγμάτωση, από το να δουλεύουμε ένα τέτοιο πρότζεκτ, ένα τέτοιοπλάνο μαζί. Αυτό που θα συμβεί, αφού θα έχετε θυμηθεί κάθε τέτοιο κόσμο, τηνιστορία σας, την αρχή σας, τη μέση και το τέλος, είναι ότι αυτά τα τσάκρας ωςδια μαγείας θα πάψουν να υπάρχουν. Και θα πείτε, «Καλά τι δάσκαλοι είσαστεσεις, θα μας μάθετε όλη αυτή την ύλη, θα μας βάλετε σε όλη αυτή τη δουλειά γιανα μας πείτε ότι μετά όλα αυτά δεν θα υπάρχουν;»

Όλα αυτά δεν θα υπάρχουν πλέον για σας, γιατί μια άλλη πραγματικότητα θα είναι η πραγματικότητά σας. Θαείσαστε τα πολυδιαστασιακά όντα του φωτός που πραγματικά είστε και θα έχετεγνωρίσει τον πραγματικό σας εαυτό και την πραγματική σας ύπαρξη. Αυτό φυσικάδεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι γύρω σας θα είναι στην ίδια πραγματικότητα καιτότε θα είναι πολύ σημαντική η δική σας παραμονή και η δική σας παρουσία πάνωσε αυτό τον χώρο. Τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά πώς θα δουλέψετε εσείς οι ίδιοιαυτά τα κέντρα και αυτούς τους κόσμους με άλλους. Θα γνωρίζετε πολύ καλά μεποιες προθέσεις με ποιες μνήμες θα ενεργοποιείτε. Θα γνωρίζετε πολύ καλά ποιοείναι το μίγμα και η σύνθεση της ενέργειας που τα τροφοδοτεί, τα στηρίζει καιτα ισορροπεί. Θα έχετε κάνει όλη τη διαδρομή και θα μπορείτε να την επαναλάβετεμαζί με άλλους και να στηρίξετε άλλους σε αυτήν.

Αυτό είναι ένα μεγαλειώδες σχέδιο και ένα μεγαλειώδες πλάνο. Γιατί μπορείτε να φανταστείτε πόση διαφοράστην ενέργεια θα σημαίνει αυτό για αυτό τον πλανήτη, για αυτή τη χώρα, για αυτήτην πόλη;

Είσαστε εδώ για κάποιο λόγο και η ζωή σας, η ανάσα σας, η παρουσία σας δεν είναι τυχαία. Δεν είσαστε εδώ απλάγια να περνάει μια μέρα μετά την άλλη μέσα σε μια αγωνία και μιακαθημερινότητα. Είσαστε εδώ για να είσαστε χρήσιμοι για κάτι. Είσαστε εδώ γιανα νιώσετε ότι όλη σας η ύπαρξη στηρίζει και χρησιμεύει σε κάτι πολύ πιοσημαντικό πολύ πιο μεγάλο από εσάς τους ίδιους. Για την ακρίβεια, σε κάποιοσημείο αυτής της διαδρομής θα το ανακαλύψετε αυτό οι ίδιοι, θα ανακαλύψετε ότιη ίδια σας η ζωή δεν ήταν ποτέ και δεν αφορούσε εσάς τους ίδιους. Θαανακαλύψετε ότι η αλήθεια είναι πως ούτε καν η διαδρομή δεν ήταν για σας τουςίδιους. Και όταν αυτό έρθει κοντά σας και όταν αυτό ζωντανέψει μέσα σας, έναμεγάλο ξαλάφρωμα θα συμβεί. Μια μεγάλη επιβεβαίωση θα έχει έρθει. Τότε θαξέρετε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν ήταν ποτέ για σας τους ίδιους, για τοάτομό σας, για την προσωπικότητά σας, για τη ζωή σας. Ότι ήταν πάντα για κάτιάλλο που περίμενε και ήταν να το συναντήσετε σε κάποιο σημείο της πορείας. Αλλάη ζωή, η ζωτική ενέργεια είναι με αυτούς που τολμούν, είναι με αυτούς που πάνεμπροστά, είναι με αυτούς που εμπιστεύονται, είναι με αυτούς που μπορούν νααφήσουν πράγματα πίσω και να πορευτούν σε μια εξερεύνηση. Θέλουμε να κάνετε τηδιαδρομή πίσω στον χρόνο και να θυμηθείτε πως ο καθένας ξεκίνησε αυτή τηνπορεία που έχει σχέση με το ίδιο του το πνεύμα, με την ίδια του την ψυχή. Τιήταν αυτό που πυροδότησε αυτή την πορεία, τι ήταν αυτό που σας έβαλε να ψάξετενα αναζητήσετε και να ερευνήσετε, και θέλουμε να δείτε σιγά σιγά πώς αυτό εξελίχθηκεστη δική σας πορεία και να δείτε πού στέκει πού βρίσκεται τώρα σε σχέση με εκείπου ήταν.

Τώρα τα ζητήματα που αφορούν τη δική σας πορεία έρχονται να προκαλέσουν και να θέσουν σαν θέμα ένα πράγμαουσιατικά, μία αίσθηση, μία έννοια, μία ουσία και αυτή η ουσία, αυτή η αίσθησηείναι αυτό που λέγεται εμπιστοσύνη ή πίστη. Τώρα είναι η εποχή που η πίστη στηνψυχή σας, στην αλήθεια σας και στο πνεύμα σας, όπως την προσδιορίζει ο καθέναςαπό σας, θα τεθούν σαν πολύ πραγματικές και πολύ ρεαλιστικές επιλογές. Θαπάψουν να είναι θεωρητικές προσεγγίσεις και θα γίνουν πολύ ρεαλιστικές επιλογέςκαι ζητούμενα της καθημερινότητάς σας. Η ενέργεια η τωρινή θα σας καλέσει ναδείξετε, να εκδηλώσετε και να αποφασίσετε για το ποια είναι τελικά αυτή ηπίστη. Πιστεύετε; Και πού πιστεύετε τελικά; Ποια είναι η αλήθεια σας; Ποιαείναι τελικά η ενέργεια η οποία σας παρακινεί; Αυτή είναι μια πολύ σημαντικήπερίοδος η οποία θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες για αυτούς που είναι παρόντεςκαι πάνω από ένα χρόνο για τον πλανήτη. Τα πράγματα θα έρθουν πολύ προκλητικάνα σταθούν μπροστά σας για να σας δείξουν και να σας καθρεπτίσουν την πίστη. Ανπιστεύετε ότι είσαστε Πνεύμα, αν πιστεύετε ότι έχετε μια ψυχή. Αν πιστεύετεπραγματικά ότι έχετε ένα σκοπό και ότι η ζωή έχει ένα νόημα. Αν πιστεύετεπραγματικά ότι η ζωή σας εξυπηρετεί, υπηρετεί και είναι χρήσιμη για κάτι. Ανπιστεύετε ότι όλο το Σύμπαν, όλη η Δημιουργία, έχει ένα νόημα. Θα κληθείτε πολύπρακτικά να επιλέξετε και να δείτε μέσα στην πραγματικότητα που επιλέγετε. Αυτόείναι μια πολύ σημαντική διεργασία στην οποία θα κληθείτε να συμμετάσχετε στηνπερίοδο αυτή. Είναι μια διεργασία η οποία θα σας καλέσει αμέσως μετά νασυμμετέχετε ενεργητικά στα δρώμενα και στις εξελίξεις. Όταν θα έχετε βεβαιώσειμέσα σας, για σας τους ίδιους, το τι είναι αυτό στο οποίο τελικά πιστεύετε,τότε πλέον η ενέργεια σας θα καθαρίσει και η συνέχεια θα φανεί. Ο σκοπός και ηδημιουργικότητα θα ρεύσουν και θα κυλήσουν και η παρουσία σας θα είναι πιοουσιαστική από ό,τι πριν. Είναι ο χρόνος και οι μήνες και η εποχή των μεγάλωνεπιλογών. Είναι ο χρόνος που ο καθένας από σας θα αποφασίσει που θα σταθεί ήγιατί και προς τα πού θα κινηθεί. Αν θα μείνει στην πραγματικότητα που έχειγνωρίσει μέχρι σήμερα, με ό,τι αυτή περιλαμβάνει. Αν θα εμπιστευτεί αυτά ταοποία διαβάζει, μελετάει, συζητάει και ακούει και θα αποφασίσει να τα κάνειπραγματικότητα, και πού θα πάει με αυτά. Είναι η κρίσιμη εποχή των μεγάλωναποφάσεων που θα καλέσουν καθένα από σας σε βήματα σε ενέργεια και σε δράση.

Ο λόγος που κάποτε ήταν πολύ εύκολο για κάποιους να αλλάξουν την πορεία και τον ρου του φωτός σε αυτό τονπλανήτη, είναι ότι αποφασίσατε να εμπιστευτείτε κάποιους έξω από σας, ως προςτις διδασκαλίες και τις εξαγγελίες και τα κηρύγματα τα οποία μετέφεραν. Αυτοίείχαν έρθει εδώ επιδεικνύοντας ικανότητες διαφορετικές από τις δικές σας, γνώσηδιαφορετική από τη δική σας και εσείς επιλέξατε να πιστέψετε και ναεμπιστευτείτε ότι αυτοί ήταν ανώτεροι από σας, πιο θεοί από σας. Και σαςθυμίζουμε σήμερα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι το μάθημα να γίνει κατανοητό,μέχρι το Είναι να θυμηθεί την ύπαρξή του.

Το ζητούμενο στη διαδρομή τώρα και σε αυτή την πορεία και σε αυτή την ενέργεια είναι να εμπιστευτείτε αυτό πουυπάρχει μέσα σας και όχι αυτό που εμφανίζεται έξω από σας. Είναι να πιστέψετεότι είσαστε όντως μέρος αυτού του Θεού που είναι τα πάντα, είναι να πιστέψετεότι είσαστε όντως το αγγελικό ον που γνωρίζετε βαθιά μέσα σας. Είναι ναπιστέψετε ότι κανένα άλλο πλάσμα και καμία άλλη οντότητα δεν είναι ανώτερη απόσας. Είναι να εμπιστευτείτε τη βαθύτερη γνώση σας ότι είσαστε τα ίδια μέρη ενόςΘεού, ενός ρυθμού, μιας αίσθησης. Όσο επώδυνο ήταν τότε να εγκαταλείψετε τηνπίστη σας στον εαυτό σας, να αποποιηθείτε τη γνώση ότι είσαστε μέρη του Θεούκαι ότι φέρετε αυτό το Θεϊκό μέρος μέσα σας, όσο πόνο σας κόστισε αυτό τότε,άλλο τόσο επώδυνο και δύσκολο φαίνεται τώρα να ανακτήσετε αυτή την αίσθηση καιαυτή την πεποίθηση μέσα σας. Κάποτε στη δική σας ιστορία αφεθήκατε να ξεχάσετεκαι τώρα έχετε αποφασίσει να θυμηθείτε.

Ενδιάμεσα έχει μεσολαβήσει μια δημιουργία και μια κοσμογονία. Όλο αυτό που έχετε γνωρίσει σαν την ιστορία τηςΓης έχει μεσολαβήσει. Και είναι πολλά τα γεγονότα και οι εμπειρίες με τα οποίαδουλεύετε μέσα σας, σε αυτή την πορεία της αναστήλωσης εκείνης της αρχικήςπεποίθησης και γνώσης ότι ήσασταν μέλη του όλου. Ίσα και ίδια με οποιοδήποτεάλλο μέρος του.

Όλες οι προκλήσεις που συμβαίνουν στην καθημερινή σας ζωή και που σας βάζουν σε διλήμματα, που φέρνουνφόβους, που κάνουν την καθημερινότητα να φαίνεται πολύ δύσκολη, ακουμπάνε καικλονίζουν αυτή την πεποίθηση. Ακουμπάνε και κλονίζουν αυτή την πίστη. Ακουμπάνεκαι κλονίζουν την πίστη σας στην αόρατη πλευρά. Στην πλευρά που δεν βλέπετε καιτην οποία δεν μπορείτε να ακουμπήσετε. Όλα μέσα τους θέτουν το ίδιο ζήτηματελικά και παρατηρήστε το, γιατί αν πραγματικά πιστεύετε στην πλευρά που δενβλέπετε, σε όλους αυτούς που είναι γύρω σας κάθε στιγμή, κάθε ώρα και κάθελεπτό, οι προκλήσεις δεν θα έχουν την ίδια ένταση, ούτε οι δυσκολίες, ούτε ταζητούμενα, ούτε τα δράματα, ούτε οι φόβοι. Κάτι άλλο θα είναι η επιλογή καιαλλού θα εστιαστεί η συνειδητότητα.

Είμαστε εδώ κοντά σας και μαζί σας, για να δουλέψουμε την ενέργεια της αγάπης και της σοφίας και της δύναμηςκαι της διάνοιας και της ενότητας και της δημιουργικότητας και της δράσης. Καιλέμε τη δράση τελευταία γιατί όλες αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να αποκτήσουνουσία πάνω στο δικό σας πλανήτη αν δεν υπάρχει η ενέργεια της δράσης σε κάθεμια από αυτές. Αυτές οι ποιότητες και αυτές οι ενέργειες είναι το δυναμικό πουφέρουν τα ενεργειακά σας κέντρα και όλο αυτό το δυναμικό συμπυκνώνεται καιεκδηλώνεται μέσα στη δράση. Εκεί που η δική σας ύπαρξη είναι παρούσα με κίνηση,με δημιουργία.

Έχουμε ζητήσει από τη Χαριτίνη, πριν από ένα λεπτό το ζητήσαμε για να είμαστε ειλικρινείς, να μεταφέρει αυτά ταοποία λέμε γραπτώς και να σας τα παραδίδει την επόμενη φορά, όποια είναι αυτή,που θα συναντηθούμε. Γιατί την επόμενη φορά όταν τα διαβάσετε, όταν τα δείτεσαν λέξεις ή σαν ήχο, πολλά πράγματα θα αποκτήσουν άλλη σημασία, πολλέςαντιλήψεις θα αλλάξουν και κάτι διαφορετικό θα ανακαλύψετε.

Έχουμε δει πολλά συστήματα και πολλές πραγματικότητες να αλλάζουν. Έχουμε στηρίξει όλοι μαζί αυτές τιςαλλαγές. Αλλά σας λέμε σήμερα, τώρα που είμαστε κοντά σας, ότι αυτό το οποίοαλλάζει τώρα σε αυτόν τον πλανήτη είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί.Είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία η υλοποίηση της δημιουργικότητας της φαντασίας.Είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία για την αγάπη και το φως και τη σοφία και τηδύναμη και την ενότητα να πάρουν υπόσταση. Είναι μια ασύλληπτου μεγέθουςευκαιρία για πολλούς κόσμους να δημιουργήσουν. Αυτό που συμβαίνει τώρα σε αυτόντον πλανήτη δεν έχει ξανασυμβεί. Αναλογιστείτε το. Δεν μπορεί τελικά ηπραγματικότητα να είναι τόσο βαρετή όσο σας φαίνεται. Και η αλήθεια για τηνπραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι φαίνεται. Υπάρχει πολύ μαγείαμέσα σε αυτήν την καθημερινή πραγματικότητα που ζείτε. Δεν μπορεί όλο το Σύμπανκαι όλοι εμείς να είμαστε απλά ξεμωραμένοι και τρελοί και να σας το λέμε και τοξαναλέμε. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι το ακούτε από χιλιάδες στόματα. Κάτιυπάρχει μέσα εκεί που είναι να το ανακαλύψετε. Κάποια μαγεία που είναικρυμμένη. Κάποια μαγεία που φοράει ένα ένδυμα. Αναλογιστείτε αυτή τη μαγεία πουείναι κρυμμένη, και νιώστε στην καρδιά σας, αφουγκραστείτε, αν θέλετε να ζήσετεαυτή τη μαγεία, καθώς σιγά σιγά θα αποκαλύπτεται μπροστά στα έκθαμβα μάτια σας.Είναι μοναδικό αυτό το οποίο συμβαίνει πάνω σε αυτό τον χώρο του Σύμπαντοςτώρα. Και είναι μεγάλη η ευκαιρία και η χαρά που έχουμε όλοι γι' αυτό. Σαςφαίνεται ότι αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται αληθινό για σας τώρα. Για πολλούςαπό σας φαίνεται πολύ απόμακρο.

Ενεργοποιείστε το δικό σας Είναι να ανακαλύψει αυτή τη μαγεία που υπάρχει κάτω από τα πράγματα και ναανακαλύψει αυτή τη χαρά που είναι κρυμμένη. Να έρθει να ανακαλύψει αυτή τηναλήθεια, να νιώσει αυτή τη συγκίνηση, αυτό το μεγαλείο και αυτή την παρότρυνσηκαι την επιθυμία να μείνει εδώ και να παραμείνει παρόν. Να ζήσει αυτή τημαγεία, να ζήσει αυτή την αποκάλυψη. Αλλά δεν είναι αποκάλυψη τρόμου, είναιαποκάλυψη μιας μαγείας, ενός εκπληκτικού έργου, με ένα σενάριο που ξεπερνάεικατά πολύ την φαντασία όλων μας. Και τη δική σας αλλά και τη δική μας. Κάθεμέρα που παρακολουθούμε και κινούμαστε μαζί με την ενέργεια αυτής της Γης,καινούργιες αφορμές, καινούργια δεδομένα γεννιούνται. Μέσα από όλη τη δουλειάκαι από όλη την εξέλιξη που συντελείται κάθε μέρα, αλλάζουν άρδην και τα δικάμας δεδομένα και οι δικοί μας ορίζοντες και τα δικά μας όρια. Όλο το Σύμπαναλλάζει όρια, αλλάζει δομή, αλλάζει τρόπο αντίληψης. Και αυτό είναι μεγαλειώδες.Αυτό είναι κάτι που βαθύτερα θέλετε να το ανακαλύψετε και να τοσυνειδητοποιήσετε, να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια και να το ζήσετε.

Και τώρα, μετά από τόση ώρα σιωπής σκέπτεστε ότι κάτι σημαντικό θα ειπωθεί. Εμείς πάλι σας λέμε ότι εδώολοκληρώσαμε τη σημερινή συνάντηση. Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι είμαστε όλα ταμέλη της Οικογένειας του Φωτός και όχι μόνο εμείς οι παρόντες σήμερα, συνέχειαδίπλα σας και ότι είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θα το πιστέψετε ή όχι.Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε αν θα γειώσετε αυτό το φως μέσα σας. Αν θαζήσετε με αυτό ή όχι. Εμείς όμως, ούτως ή άλλως, είμαστε μαζί σας συνέχεια.Ακόμη και όταν σκαλίζετε τα δόντια σας ή κάνετε άλλες ενέργειες που δεν θέλετεάλλοι να βλέπουν. Ακόμη και τότε είμαστε δίπλα σας και γελάμε μαζί σας.Σκεφθείτε το αυτό τις στιγμές που είσαστε μόνοι σας και κάνετε γκριμάτσες στουςκαθρέπτες, σκαλίζετε τη μύτη σας ή κάνετε άλλα πολύ απρεπή πράγματα. ΗΟικογένεια και τότε ακόμα είναι μαζί σας και τότε έχουμε πολύ καλές στιγμές.Μοιραστείτε τις μαζί μας και κάντε μαζί μας το ταξίδι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα έχουμε στις επόμενες συναντήσεις ερωτήσεις και απαντήσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς το θεωρούμε αυτονόητο. Δεν μπορούμε να δούμε πώς θα υπάρχει συνεργασία, αν μιλάμε μόνο εμείς. Αν δε ρωτάτε και δενφέρνετε στην επιφάνεια και στο φως τα θέματα που είναι για να συζητηθούν. Οιερωτήσεις είναι σημαντικές, γιατί είναι το δικό σας μέρος της συνδημιουργίαςκαι θα απαντάμε σε ερωτήσεις που μπορεί να είναι πολύ προσωπικές, που μπορείτενα τις δίνετε εκ των προτέρων χωρίς όνομα ή πολύ τεχνικές που μπορεί να αφορούντην ενέργεια. Ούτως ή άλλως θα είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος είτε μας βλέπετεείτε όχι, είτε μας νιώθετε είτε όχι. Τις ερωτήσεις μπορείτε να τις σημειώνετεσε χαρτί από την προηγούμενη μέχρι την επόμενη φορά και εμείς θα φροντίζουμε νααπαντάμε σε αυτές, πολλές φορές χωρίς να τις διατυπώνετε.


ã 2001 Χαριτίνη Χριστάκου