Οι Επτά


Οι αγαπημένοι σας επιστρέφουν

1 Δεκεμβρίου 2001

Αγαπημένοι μας,

Περιμένετε ότι οι αιθέριοι δάσκαλοι και φίλοι σας που έρχονται να στηρίξουν τα δικά σας βήματα για να φέρετε τον δημιουργό μέσα σας στο φως, θα σας πούμε τις απαντήσεις για το τι θα κάνετε μετά! Δεν πρόκειται! Δεν πρόκειται, αγαπητοί μας, γιατί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την πορεία η οποία σας οδηγεί στην ανακάλυψη του πραγματικού είναι που κατοικεί μέσα σας, της πραγματικής ύπαρξης που ζει κι αναπνέει. Η αποκάλυψη από μας των πληροφοριών που αφορούν τον μελλοντικό χώρο και χρόνο σας δεν θα ήταν πραγματικά κάτι που θα υπηρετούσε τον σκοπό και τους στόχους σας. Δεν θα ήταν κάτι που θα υπηρετούσε την οντότητά σας.Δεν είναι πραγματικά κάτι που θα υπηρετούσε την δύναμη την οποία θέλετε να φέρετε συνειδητά μέσα στα σώματα σας.

Γιατί ποια θα ήταν η ουσία ενός δασκάλου ο οποίος αντί να στηρίξει το φίλο του να ανακαλύψει τον δάσκαλο μέσα του, καθόταν και του μετέφερε έτοιμα, δοσμένα, όλες τις πληροφορίες και τα μαθήματα και του στερούσε έτσι την μέγιστη ευχαρίστηση να ανακαλύψει ο ίδιος τα δικά του βήματα και να ανακαλύψει ο ίδιος τον δικό του εαυτό;

Με τον τρόπο που το πνεύμα πάντα παράδοξα δουλεύει, δεν είμαστε εδώ για να σας διευκολύνουμε με τρόπο που δεν εξυπηρετεί τον ανώτερο εαυτό σας. Είμαστε, όμως, εδώ για να σας μεταφέρουμε με πολλή αγάπη, με αμέριστη αποδοχή, με πολλή στοργή και κατανόηση, ότι κατανοούμε απόλυτα και πλήρως αυτό το μέρος σας που έχει ανάγκη να γνωρίζει. Και σας ζητούμε να αγαπήσετε κι εσείς, όπως εμείς, αυτό το μέρος σας που έχει ανάγκη να γνωρίζει. Γιατί αυτό σας δίνει την ευκαιρία, το δώρο, να βρισκόσαστε πάνω στη Γη, να έχετε πάρει υλική μορφή και να μπορείτε να κοιτάτε τα μάτια της ψυχής σας όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Αυτό το μέρος που φαίνεται πολύ ευάλωτο, που φαίνεται πολύ τρωτό, που είναι η ανθρώπινη υπόσταση σας, που είναι ό,τι πιο μεγαλειώδες, ό,τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο ουσιαστικό, ό,τι πιο βαθύ, ό,τι πιο γεμάτο έχει δοθεί ποτέ στο σύμπαν, γιατί το περικλείει όλο μέσα του, είναι το μέρος που χρειάζεται εσείς οι ίδιοι να σκύψετε και ν' αγκαλιάσετε. Είναι το μέρος που χρειάζεται να καθησυχάσετε με τα δικά σας λόγια και να του δώσετε την δύναμη να εμπιστευθεί ότι θα ανακαλύψει μόνο του τα κουκιά στην πορεία και θα έχει και όλη την ευχαρίστηση και την έκπληξη και την δύναμη που φέρνει αυτή η διαδικασία.

Καθώς οι καρδιές σας σήμερα αντηχούν διαφορετικά απ' ό,τι αντηχούσαν την προηγούμενη φορά που ήμασταν μαζί, αφού βαθιές γνωριμίες έχουν έρθει στην επιφάνεια και στο φως, αφού μπορούμε και αναγνωριζόμαστε πολύ καλύτερα και οι διαδικασίες εμπιστοσύνης που χρειάζονται από το μυαλό κι απ' την καρδιά έχουν φτάσει σε μια ολοκλήρωση μέσα σας, αυτό σήμερα δίνει την δυνατότητα στην ανθρώπινη υπόστασή σας να μας έχει αγκαλιάσει για πρώτη φορά με έναν μοναδικό τρόπο. Και καθώς νιώθουμε τα κύματα της αγάπης και της αναγνώρισης τα οποία εκπέμπονται, σας ζητάμε να χαλαρώσετε ακόμα πιο πολύ, να γαληνέψετε πιο πολύ μέσα στην καρδιά σας, τόσο που η ενέργεια μας να γίνει απόλυτα αισθητή μέσα στα σώματά σας.

Σήμερα είναι εδώ μαζί μας διάφορες άλλες οντότητες, που τις έχετε προσκαλέσει. Αυτήν την φορά εμείς δεν προσκαλέσαμε κανέναν. Αφήσαμε όλο τον χώρο ανοιχτό για να προσκαλέσετε εσείς εκείνους τους οποίους θέλετε γύρω σας. Αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι είναι τώρα μέσα στο χώρο ανάμεσά σας, κάποιοι σάς γαργαλάνε την μύτη, κάποιοι προσπαθούν να διεγείρουν τ' αυτιά, κάποιοι άλλοι ακουμπάνε τις πλάτες σας, και καθώς όλοι αυτοί περιφέρονται μέσα στο χώρο με πολύ μεγάλη χαρά γιατί είναι σήμερα εδώ, είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ποιοι είναι.

Όλοι αυτοί οι οποίοι είναι σήμερα εδώ μαζί μας και μας κάνουν την τιμή να έρθουν να συνδεθούν με όλους μας και φέρνουν πολλή χαρά μαζί τους, είναι άνθρωποι τους οποίους έχετε γνωρίσει σ' αυτήν τηνζωή, με τους οποίους έχετε ζήσει σ' αυτήν την ζωή, οι οποίοι ήταν πολύ κοντά σας, είτε σαν γονείς είτε σαν σύζυγοι είτε σαν αδερφοί και φίλοι, και οι οποίοι δεν είναι πια καθισμένοι ανάμεσα σας. Έχουν αναχωρήσει εδώ και καιρό από την ζωή σας. Δεν σας συντροφεύουν πια στην πορεία σας.

Και ο λόγος που τους καλέσατε είναι γιατί θέλατε να μπορέσουν να σας μεταφέρουν και να παραλάβετε την αίσθηση αυτής της ενέργειας η οποία μεταφέρει χαρά. Γιατί μέσα σε όλους τους ανθρώπους, και σε σας που τώρα βρίσκεστε εδώ μαζί μας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αμφιβολία και αβεβαιότητα για το αν πραγματικά υπάρχει χαρά όταν κάποιος αναχωρεί απ' αυτή τη ζωή, άλλες φορές όμορφα, άλλες φορές βίαια, άλλες φορές επώδυνα. Και υπάρχουν και πολλές άλλες αμφιβολίες οι οποίες έρχονται να κατοικήσουν μέσα στην καρδιά σας για όλους αυτούς που δεν είναι πια μαζί σας. Και υπάρχουν και πολλές ενοχές για πράγματα που δεν ολοκληρώθηκαν με όλους εκείνους.

Και σήμερα, αρχές του μήνα Δεκέμβρη, είναι η ώρα και ο χρόνος να νιώσετε αυτές τις ενέργειες οι οποίες εμποδίζουν το κέντρο της καρδιάς σας να νιώσει γαλήνη και να πάρει τις επιβεβαιώσεις που χρειάζεται, όχι τόσο μέσα απ'τις λέξεις, αλλά μέσα απ' την αίσθηση της άλλης πλευράς. Μέσα απ' την αίσθηση όλων αυτών οι οποίοι κάποτε περπατούσαν μαζί σας και τώρα είναι άγγελοι οι οποίοι κινούνται ανάμεσα σας. Έτσι λοιπόν, υπάρχει πολύ χαρά από όλες σας τις οικογένειες, γιατί τώρα είναι δίπλα σας, στέκονται γύρω σας και θέλουν να σας μιλήσουν.

Πριν όμως προχωρήσουμε σ' αυτό το άφεμα ενεργειών που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε μπροστά στο μονοπάτι που έχετε σχεδιάσει, και σας εμποδίζουν γιατί σχετίζονται απόλυτα με την αγάπη, θέλουμε να μεταφέρουμε την πληροφορία για δύο πλάσματα τα οποία είναι επίσης εδώ, σ' αυτόν το χώρο. Δύο οντότητες υπέροχες, μεγάλες, οι οποίες είναι διαφορετικές από τους υπόλοιπους.

Αυτά τα δύο πλάσματα είναι δύο πλάσματα που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί. Είναι δύο πλάσματα που έρχονται από έναν άλλο χρόνο. Είναι δύο πλάσματα που έρχονται από έναν άλλο χώρο. Και καθώς η ενέργεια αυτών των δύο οντοτήτων είναι η ενέργεια του είναι πριν κατέβει και υλοποιηθεί απόλυτα στη Γη, είναι η κατάσταση του είναι όταν δεν έχει γεννηθεί, όταν θυμάται απόλυτα το ποια είναι, όταν έχει απόλυτη σύνδεση με τη θεϊκή της υπόσταση παρόλο που έχει αρχίσει να ενδύεται σάρκα, κόκαλα, και παρόλο που έχει αρχίσει να σχηματοποιείται, αυτές οι δύο οντότητες θέλουν να σας μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα. Γιατί, βλέπετε, είναι δύο πλάσματα που μετά από λίγο καιρό θα είναι σαν κι εσάς. θα έχουν ύλη και ανθρώπινη υπόσταση. Κι έχουν έρθει εδώ και βρίσκονται παρούσες μέσα στο κέντρο αυτού του χώρου κι εκπέμπουν ένα εκτυφλωτικό φως, καθώς σας θυμίζουν -σ' ένα άλλο επίπεδο και όχι σ' αυτό των λέξεων- όλη τη δική σας διεργασία και πορεία μέχρι να βγείτε και ν' αποκτήσετε σώμα. Για λίγη ώρα γαληνέψτε ακόμα πιο πολύ και αφήστε να νιώσετε τη δική σας κάθοδο σ' αυτή την ύλη, τη δική σας μεταμόρφωση από τεράστιους αγγέλους σε μικρού μεγέθους υλικά σώματα.

«Έχουμε έρθει εδώ σήμερα για να κάνουμε αισθητή την άφιξη μας πάνω στη Γη. Σας λέμε, είμαστε δύο οντότητες που μεταφέρουμε νέα ενέργεια γι' αυτόν τον πλανήτη. Μεταφέρουμε την ενέργεια η οποία θα υπάρχει σ' αυτόν τον πλανήτη και σ' αυτόν τον χωροχρόνο μετά από κάποια χρόνια. Κι έχουμε έρθει έχοντας ήδη έτοιμα τα βιολογικά συστήματα μας, διαφορετικά προγραμματισμένα απ' όλες τις προηγούμενες φορές. Η διάρθρωση του DΝΑ μας, τα κύτταρα μας και όλη μας η βιολογία είναι διαφορετική, θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε σαν πολύεξελιγμένα βιολογικά ανθρώπινα όντα. Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουν τα νέα ανθρώπινα όντα, όπως καταφθάνουν σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι ότι μεταφέρουν μία κρυστάλλινη δόνηση στο χώρο της καρδιάς. Εκεί που κάποτε, στην προηγούμενη ιστορία της Γης, κατοικούσε θολούρα και αβεβαιότητα για το ποιο είναι το πνεύμα και ποιος είναι ο άνθρωπος, εμείς φέρουμε μέσα μας απόλυτα συνειδητά τη γνώση του ποιες είμαστε. Φέρουμε μέσα μας απόλυτα τη μνήμη αυτού που είμαστε τώρα. Και όταν θα γεννηθούμε σ' αυτόν το χώρο πάνω, θα γειώσουμε ακόμα πιο βαθιά την ενέργεια του καθαρού διαμαντιού που κατοικεί μέσα στην καρδιά. Είμαστε εδώ τώρα, κοντά σας, και σας ζητάμε να νιώσετε όλοι σας τη χαρά του να είσαι μωρό. Τη χαρά του να έρχεσαι στη Γη. Τη χαρά του να μπορείς να παίρνεις μορφή. Σας ζητάμε να επιτρέψετε στο είναι σας να νιώσει, να θυμηθεί ότι υπήρχε χαρά γι' αυτή τη μεταμόρφωση κι ότι δεν υπήρχε πόνος, δεν υπήρχανενοχές.

Εμείς ερχόμαστε έχοντας αυτή την ενέργεια η οποία θα διατρέχει, θα διαπερνά και θα υπάρχει στη Γη μιας νέας εποχής και που φαίνεται απόλυτα ειδυλλιακό στην περιγραφή. Κι ερχόμαστε γιατί περνάμε και γειώνουμε πριν ακόμα γεννηθούμε αυτές τις ενέργειες τις νέες, που δεν έχουν πόνο αλλά έχουν χαρά, για μία διαφορετική ζωή πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη. Σε λίγα χρόνια από το χρόνο που σας μιλάμε τώρα αυτός ο πλανήτης και όσοι άνθρωποι θα κατοικούν πάνω του θα βιώνουν μία τελείως άλλη ύπαρξη, μία άλλη ζωή. Μία ζωή που θα σχετίζεται πολύ περισσότερο με την ανεξάντλητη εξερεύνηση της δημιουργικότητας της αγγελικής υπόστασης, του αγγελικού είναι.

Για λίγη ώρα γαληνέψτε ακόμα πιο πολύ και αφήστε να νιώσετε τη δική σας κάθοδο σ' αυτή την ύλη, τη δική σας μεταμόρφωση από τεράστιους αγγέλους σε μικρού μεγέθους υλικά σώματα, σε άμεση σύνδεση με το έδαφος. Με μία έλλειψη βαρύτητας από τα σώματα. Με μία αίσθηση ελαφρότητας, ανάλαφροι για την υλική υπόσταση. Με μία αίσθηση του υλικού σώματος που πιο πολύ θυμίζει σύννεφο, πιο πολύ θυμίζει πέπλο παρά ύλη.

Σας ζητάμε αυτή την ώρα, εφόσον το επιθυμείτε, να εορτάσετε τον ερχομό σας και τη γέννηση σας πάνω στη Γη και να νιώσετε ότι γυρνάτε οι ίδιοι το χρόνο πίσω, σ' εκείνο το σημείο που ήταν ακριβώς ο χρόνος που γεννηθήκατε. Και νιώστε τη χαρά η οποία γεμίζει εκείνο το χρόνο. Νιώστε τη χαρά η οποία γεμίζει τα σώματα τα μικρά γι' αυτόν τον ερχομό. Νιώστε πώς εκείνη την ώρα τα γνωρίζατε όλα. Νιώστε πώς εκείνη την ώρα ήταν η εκπλήρωση ενός απίστευτου σχεδίου που μόλις έμπαινε σε πραγμάτωση. Επιτρέψτε να νιώσει το σώμα την ώρα αυτή τη συμφιλίωση, την αλήθεια της χαράς της ενσάρκωσης. Κι επιτρέψτε να φύγουν από το νου όλες οι προδιαθέσεις και οι προαντιλήψεις για το τι σημαίνει πραγματικά να έχεις μπει και να έχεις μεταμορφωθεί σε ένα σώμα.

Νιώστε τη χαρά της ζωής όπως κυλάει μέσα στην ύλη. Νιώστε την παντοδυναμία της ενέργειας που διατρέχει την ύλη. Νιώστε πως το πριν και η ενεργειακή δομή του μεταμορφώνεται απλά σε κάτι άλλο για ναμπορεί να υπάρχει, για να μπορεί να αναγνωριστεί, για να μπορεί κάποια στιγμή κοιτώντας στον καθρέφτη να δει την πραγματική υπόσταση. Και σαν δώρο, θέλουμε να σας ζητήσουμε να το κάνετε αυτό το οποίο σας περιγράφουμε.

Να κοιταχτείτε στον καθρέφτη αλλάζοντας ρόλους, σαν το πρόσωπο που βλέπετε στον καθρέφτη να κοιτάει εσάς. Και αν κρατήσετε αρκετά τη ματιά σας -γιατί κάποιοι θα τρομάξετε-, αν κρατήσετε αρκετά τη ματιά σας σ' αυτό, κάποια στιγμή θα νιώσετε ένα φτερούγισμα στην καρδιά και μια περίεργη ταραχή, και το πρόσωπο σας θ' αρχίσει ν' αλλάζει όψη. Αργά-αργά,τα χαρακτηριστικά θα γίνουν πιο απαλά. Αργά αργά, θα είναι σαν να γλιστράνε τα μάτια, η μύτη και το στόμα σε μία άλλη στάση. Μία άλλη στάση η οποία έχει ισορροπία, η οποία έχει γαλήνη, η οποία θα σας παραπέμψει σε ένα αγγελικόπρόσωπο».

Τους δύο αγγέλους οι οποίοι μίλησαν τώρα σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μας περιπετειώδεις αναζητητές, αυτούς που καμία δυσκολία δεν μπορεί να ανακόψει, τους τόσο αποφασισμένους να φέρουν όλο αυτό το φως στη Γη, αυτούς τους δύο τεράστιους αγγέλους τους ευχαριστούμε για την τολμηρή τους απόφαση σήμερα να γιορτάσουν με έναν άλλο τρόπο- αυτή τη συνάντηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Πιθανότατα να τους ακούσετε κάποια στιγμή αργότερα -όχι σ' αυτή τη συνάντηση, σε κάποια άλλη-, γιατί είναι δύο δάσκαλοιοι οποίοι πρόκειται να ενσαρκωθούν. Είναι δύο δάσκαλοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι πλέον η δόνηση της Γης μπορεί να κρατήσει την ενέργεια τους. Κι αυτοί οι δύο δάσκαλοι έχουν να κάνουν και να ζήσουν πολλά πάνω στον πλανήτη. Έχουν να φέρουν νέους τρόπους ύπαρξης, έχουν να δώσουν αφορμές σε όλους εσάς, όπως θα είσαστε τότε, να συνεχίσετε ακόμα παραπέρα, αλλά όχι πια μέσα από τη διττότητα. Θα είναι οι συνεργάτες σας, αυτοί και άλλοι οι οποίοι έρχονται, που θα σας καθοδηγούν στην ανακάλυψη ακόμη μεγαλύτερης αρμονίας, ακόμη πιο μεγάλης δημιουργικότητας. Θα σας μεταφέρουν κλειδιά και γνώσεις γι' αυτό το νέο που δημιουργείται τώρα στη Γη.

Κι ερχόμαστε πάλι εκεί, στο μέρος των αγαπημένων προσώπων που τώρα βρίσκονται γύρω σας με μία άλλη μορφή. Και σας ζητάμε, καθώς θα νιώθετε τις ενέργειες τους και καθώς έχετε ήδη παραλάβει και παραλαμβάνετε όλες τις πληροφορίες που έχουν να σας μεταφέρουν, να νιώσετε τον πόνο και τη θλίψη που κάποτε σας συνέδεσε με τις αναχωρήσεις τους ή με τις ζωές τους. Να νιώσετε τα συναισθήματα τα βαριά τα οποία συνδέονται με όλους αυτούς. Να τα νιώσετε και να τα εκπνεύσετε μέσα στο χώρο αυτό.

Γιατί αυτός ο χώρος είναι ήδη-διαμορφωμένος απ' όλους όσοι είμαστε εδώ για να μπορέσουν όλες αυτές οι ενέργειες που ακουμπάνε στο φόβο και την αμφιβολία και στον πόνο και στον αποχωρισμό και σ'αυτά που τα μυαλά θεωρούν εκκρεμείς συμφωνίες, μη ολοκληρωμένες σχέσεις, να βρουν τη λύση τους και τη μεταμόρφωση τους. Γιατί αυτή η ενέργεια για όλους σας είναι μία τόσο ουσιαστική πηγή ζωής, εμπιστοσύνης και αγάπης. Εκπνεύστε όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία ακόμα μεταφέρετε μέσα σας, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίες για το αν έγιναν καλά τα πράγματα, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίες για το αν εκτελέστηκαν καλά τα συμβόλαια, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίες για το αν υπήρξαν τέτοια συμβόλαια, γιατί ακόμα νιώθετε ενοχές για τους γονείς, τους φίλους, τους αδερφούς ή τους συντρόφους με τους οποίους δεν προλάβατε να κάνετε ή να πείτε αυτά τα οποία θα θέλατε.

Εκπνεύστε όλη αυτή την ενέργεια μέσα από τα βάθη του είναι σας προς εκείνους και πείτε μέσα απ' αυτήν όλα όσα θα θέλατε να είχατε πει όσο ήταν ακόμα εδώ. Κι επιτρέψτε σ' εκείνους τους ίδιους που είναι τώρα εδώ και γεμίζουν αυτόν το χώρο, να μεταμορφώσουν αυτή την ενέργεια, να τη μετουσιώσουν δηλαδή και να την παραλάβετε πίσω μέσω της δικής τους παρουσίας μαζί και με το δικό τους γέμισμα από τις πληροφορίες και τις αισθήσεις της αλήθειας και της αγάπης που έχουν για σας.

Γιατί αν μπορούσαμε τώρα να τραβήξουμε αυτό το πέπλο, θ' ακούγατε τη χαρά και θα βλέπατε τα δάκρυα της χαράς να υπάρχουν στα πρόσωπα τους. Και θα βλέπατε την τιμή που υπάρχει για όλους σας, για τον καθέναν από σας, για όλα αυτά που συνέβησαν κάποτε εδώ. Και αυτό θα ήταν πολύ εύκολο γι' αυτές τις οντότητες, γιατί θα ήταν αυτόματα απελευθερωτικό, ενώ τώρα, καθώς το πέπλο κάνει αισθητή την ύπαρξη του, όχι τόσο όσο άλλες στιγμές, παρόλα αυτά το πέπλο δεν σας επιτρέπει να δείτε όλον αυτόν τον πανηγυρισμό, δεν σας επιτρέπει ν' ακούσετε την αγάπη την οποία σας στέλνουν, δεν σας επιτρέπει να νιώσετε τις επιβεβαιώσεις που σας δίνουν ότι τα πάντα έγιναν πολύ σωστά και κατάλληλα και ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θ' άξιζε να μετανιώνετε ή θ'άξιζε να λυπόσαστε, κι ότι αντίθετα είναι ένας χρόνος για εορτασμό κι είναι ένας χώρος να νιώσετε πως η μετάβαση στην άλλη πλευρά είναι πάντα κατάλληλη, είναι πάντα πολύτιμη, είναι πάντα χαρά.

Γιατί κάτι έχει ολοκληρωθεί όταν γίνεται αυτή η μετάβαση κι ένας κύκλος έχει κλείσει για να γίνει κάθε μετάβαση. Καθώς λοιπόν το πέπλο υπάρχει ακόμα εκεί, σας καλεί να ενεργοποιήσετε τη δική σας απόφαση, τον δικό σας εαυτό, για το αν πραγματικά θα επιτρέψετε να νιώσετε τιςενέργειες τις δικές τους και τις αλήθειες τους μέσα σας. Γιατί αυτό θα φέρει μέσα σας τη γαλήνη της αίσθησης που γνωρίζει ότι τα πάντα γίνονται πάντα σωστά και κατάλληλα. Αυτό θα σας δώσει ώθηση να αναλάβετε την ευθύνη για κάθε στιγμή στη ζωή σας, όχι σαν βάρος, αλλά σαν χαρά. Αυτό θα σας δώσει την ώθηση να νιώσετε ότι δεν υπάρχει τίποτε που έχει συμβεί στις ζωές σας και που ήταν ακατάλληλο, ακόμα και αν αυτό ήταν δυσάρεστο, ακόμα και αν αυτό ήταν επώδυνο, όπως ένας αποχωρισμός. Αυτό δονεί όλη την καρδιά και της επιτρέπει να νιώσει την καταλληλότητα της κάθε στιγμής. Κι έτσι τα μαθήματα του φίλου μας του Τοβία θα βρουν χώρο για να ενωθούν μέσα σας. Εκεί θα βρείτε το χώρο για την αποδοχή των πραγμάτων και του εαυτού σας.

Επιτρέψετε αυτή την ώρα να νιώσετε τις ενέργειες όλων όσοι έχουν αναχωρήσει και τη χαρά που έχουν για την τωρινή κατάσταση και την τιμή που νιώθουν μέσα τους για το ότι υπήρξαν κάποτε και αλληλεπίδρασαν μαζί σας εδώ, και έπαιξαν μαζί σας εδώ, και νιώστε ότι δεν υπάρχει κανένα βάρος από την δική τους μεριά γι' αυτό, και επιτρέψετε επίσης να νιώσετε ότι σας καλούν ν' απελευθερώσετε όλες τις ενέργειες οι οποίες κατοικούν ακόμα μέσα σας, συναισθήματα και σκέψεις τα οποία τους βαραίνουν. Γιατί καθώς εσείς γίνεστε πιο ανάλαφροι, επιτρέπετε και σ' εκείνους να πανηγυρίζουν ακόμα πιο πολύ γιατί η παρουσία τους μ' έναν άλλο τρόπο γίνεται χρήσιμη στη ζωή τη δική σας. Και έχετε καλέσει σήμερα όλους αυτούς εδώ, γιατί γνωρίζετε το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ακόμα κι αν προσποιείστε ότι το ξεχνάτε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί καθώς η εποχή που γιορτάζετε τον ερχομό του Χριστού έρχεται ακόμα πιο κοντά και ο χρόνος συμπυκνώνεται ακόμα περισσότερο, οι ενέργειες οι οποίες έρχονται και τις οποίες καλείτε δουλεύουν γι' αυτόν το χώρο τον οποίο περιγράφετε σαν το χώρο της καρδιάς. Δουλεύουν για την αφύπνιση εκείνου του μέρους που μιλά γι' αγάπη. Και δεν μπορεί αυτός ο χώρος να δεχτεί το σπόρο του Χριστού, το σπόρο της συνειδητότητας της αγάπης της ψυχής σας, αν έχει τόσο βάρος μέσα του ή αν έχει τόσες ενοχές και τόσες τύψεις και αν το παρελθόν τον τραβάει πίσω αντί να τον βοηθάει και να τον ωθεί να πάει μπροστά. Νιώστε λοιπόν αυτή την ώρα, αγαπημένες οντότητες του φωτός, ότι είναι στο δικό σας χέρι και στη δική σας επιλογή να κάνετε αυτό το βήμα μπροστά αναγνωρίζοντας την αλήθεια του παρελθόντος, αναγνωρίζοντας την αλήθεια για όλα όσα έχουν συμβεί και για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιδράσει στη ζωή σας μέχρι τώρα. Γιατί, καθώς νιώθετε ότι όλα κατάλληλα έχουν ολοκληρωθεί κι ότι κανένα λάθος και κανένα σφάλμα δεν έχει συμβεί, αυτός ο χώρος μέσα στον οποίο γειώνεται και ζει ο σπόρος της συνειδητότητας της αγάπης του Χριστού μέσα σας αρχίζει να ανοίγει. Αποδεχόμενοι την αλήθεια όχι της πραγματικότητας που βλέπετε με τα μάτια, αλλά της πραγματικότητας που νιώθετε μέσα στην καρδιά,ενεργοποιείτε κι αφυπνίζετε αυτόν το σπόρο. Γιατί γνωρίζουμε ότι φαντάζεστε ότι η ενεργοποίηση της συνειδητότητας σας και του αγγελικού σας μέρους που συνδέεται με την αγάπη τη συμπαντική, για κάποιους που είναι εδώ σήμερα ή για κάποιους άλλους που θα το διαβάσουν αυτό αργότερα, συνδέεται με μία εξερεύνηση και με μία μελέτη εις βάθος και εις πλάτος όλων των μεταφυσικών διδασκαλιών και θεωριών και το μυαλό σας θα λέει ότι όταν θα τα έχετε σκαλίσει όλα αυτά και όταν θα έχετε γνωρίσει τη δομή και τις ιεραρχίες διαφόρων επιπέδων όπως της χριστικής συνειδητότητας, ότι τότε θα είσαστε μέσα σ' αυτήν. Και εδώ είναι που πρέπει να χαμογελάσετε με τον εαυτό σας και να κλείσετε οι ίδιοι το μάτι σε σας. Γιατί γνωρίζετε ότι η δυσκολία σ' αυτή την πορεία είναι το βιωματικό της μέρος. Γιατί γνωρίζετε ότι αυτή η πορεία θα ήταν πολύ εύκολη αν ήταν απλά μία ανάγνωση και μία μελέτη κα μία ενδελεχής ανάλυση πληροφοριών και στοιχείων. Γνωρίζετε χωρίς καμία αμφιβολία μέσα σας ότι καλείστε να κάνετε πράξη την αγάπη, την αποδοχή, την ανοχή, κάθε στιγμή μέσα στη ζωή σας. Καλείστε να κάνετε πράξη όλ' αυτά τα οποία διαβάζετε και των οποίων ο προορισμός δεν είναι απλά το γέμισμα του μυαλού σας με ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι η πρόσκληση της ψυχής και της προσωπικότητας για ν' ανταποκριθεί. Είναι η πρόκληση εκείνη η οποία σας τρομάζει, γιατί σας βάζει ν' αλλάξετε όλο το χάρτη του πώς είστε. Σας βάζει ν'αλλάξετε τη σημασία που έχουν οι αξίες για σας. Σας βάζει ν' αλλάξετε- την ιεραρχία που αποδίδετε- στις έννοιες και στις σχέσεις σας. Σας βάζει ν'αλλάξετε απόλυτα την οπτική που έχετε για τη ζωή γύρω σας.

Αλλά, αγαπημένες οντότητες του φωτός, θα ήμασταν εδώ εμείς σήμερα αν δεν γνωρίζαμε απόλυτα, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι είναι απόλυτα εφικτό για σας να το κάνετε; Πιστεύετε ότι δεν είχαμε καλύτερες δουλειές ή δεν είχαμε πιο σημαντικά πράγματα; Σύμπαντα ολόκληρα δημιουργούνται επειδή εσείς είσαστε εδώ αυτή την ώρα. Νέα σύμπαντα, με νέες δομές, νέα γεωμετρικά σχήματα, νέες κινήσεις του φωτός και νέες αλχημικές συνθέσεις δημιουργούνται καθώς εσείς κάθεστε στις καρέκλες σας και λέτε: «Μα είμαι απλώς ένας άνθρωπος!». Και όλη η οντότητα σας τρέχει δεξιά αριστερά για να προλάβει όλες αυτές τις δραστηριότητες τις οποίες κάνετε και έχετε χωρίς να τις αντιλαμβάνεστε. Και γνωρίζουμε ότι δεν μας θεωρείτε αργόσχολους. Κατανοείτε ότι, έχοντας την ευθύνη για τις επτά κοσμικές ακτίνες, έχουμε πολλά να κάνουμε» τόσα πολλά που μερικές φορές δεν τα προλαβαίνουμε.

Κάποιες φορές η Χαριτίνη μας καλεί γιατί θέλει να ρωτήσει κάτι και ουσιαστικά της κλείνουμε την πόρτα και της λέμε sorry next time. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλά για όλους εμάς τα οποία κάνουμε. Και είμαστε εδώ μαζί σας γιατί είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η αλήθεια ότι είναι απόλυτα εφικτό για όλους εσάς που είσαστε εδώ αυτή την ώρα να γίνετε αυτό που πραγματικά είστε. Να φέρετε στο φως τις αισθήσεις και τις μνήμες της πραγματικής σας οντότητας, ακουμπώντας κάθε μέρα λίγο πιο βαθιά μέσα σας, επιτρέποντας κάθε μέρα λίγο πιο βαθιά ν' ακουμπήσετε στην καρδιά, επιτρέποντας να χωρέσουν όλες οι αντιξοότητες μέσα στο χώρο της καρδιάς σας, επιτρέποντας ν'αποδεχτείτε ότι όλα είναι τα δημιουργήματα σας, όσο κι αν αυτό δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στη λογική.

Νιώθοντας απλά πράγματα, ένας άνθρωπος γίνεται θείος και γίνεται ο άγγελος που είναι πραγματικά. Δεν είναι μέσα από τις ενδελεχείς αναλύσεις που κάποιος φωτίζεται. Δεν είναι μέσα από τις βαθυστόχαστες συζητήσεις που κάποιος ακουμπά το θείο. Το θείο δεν κατοικεί στις λέξεις. Το θείο δεν κατοικεί στους θορύβους. Το θείο μέρος της αρμονίας και της αγάπης που αναζητάτε κατοικεί στους χώρους της σιωπής και της αποδοχής όλων των δημιουργημάτων.

Και γνωρίζουμε ότι σήμερα σας κάνουμε μία σύνοψη και ανακεφαλαίωση από όλη την πορεία που έχετε κάνει μέχρι τώρα, από όλα όσα σας έχουν ζητηθεί από εσάς τους ίδιους να κάνετε πράξη. Σήμερα, όμως, είναι μία μέρα ολοκλήρωσης και μία μέρα που κάτι καινούργιο αρχίζει να έρχεται, καθώς αυτό το μήνα οι ενέργειες, οι αλλαγές θα είναι τεράστιες. Καθώς αυτός ο μήνας που μόλις τώρα μπήκε για την ανθρωπινή σας ζωή θα είναι ο καθοριστικός χρόνος ίσως των μεγαλύτερων αλλαγών που έχετε δει να συμβαίνουν. Και είναι πολύ κατάλληλο πριν από αυτό να συμφιλιωθείτε και να αποχαιρετήσετε το παρελθόν όπως το φέρετε μέσα σας. Είναι πολύ κατάλληλο γι' αυτό να θυμηθείτε όλα τα βήματα τα οποία έχετε κάνει μέχρι τώρα στην πορεία σας. Είναι πολύ κατάλληλο γι' αυτό να ενεργοποιήσετε, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, το μέρος του είναι και της καρδιάς σας που μιλάει γι' αυτές τις αποδοχές και που μιλάει για το χώρο όπου μπορούν να υπάρξουν όλα. Γιατί καθώς τα πράγματα θα δυσκολεύουν στην εξωτερική πραγματικότητα, αυτό που θα σας κρατήσει σε γαλήνη και αρμονία είναι αυτή η αποδοχή και αυτό το συνοδοιπορικό μαζί με το ανώτερο μέρος του εαυτού σους το οποίο γνωρίζει τη σοφία με την οποία δημιουργεί κάθε στιγμή. Εάν δεν νιώσετε, εάν δεν κάνετε αυτές τις τόσο απλές λειτουργίες, ν' αποδεχτείτε και ν' αναγνωρίσετε, να χωρέσετε μέσα σας και να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο συμπονετικοί, πιο αποδεκτικοί, πιο αγγελικοί και πιο ανθρώπινοι συνάμα, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κάνετε τη ζωή σας δύσκολη. Πάρα πολύ δύσκολη. Και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο για να δώσετε αυτό που νιώθετε σ' εκείνους οι οποίοι το έχουν ανάγκη, πέρα απ' το να φέρετε όλα εκείνα τα οποία είπαμε ήδη μέσα σας και να επιτρέψετε αυτή η βοήθεια την οποία θέλετε να μεταφέρετε σε άλλους να βγει μέσα από ένα χώρο ο οποίος δεν έχει επιβολή, ο οποίος δεν προαποφασίζει, αλλά ο οποίος δέχεται και συμπαραστέκεται μ' έναν απόλυτα ελεύθερο και γι' αυτό διακριτικό τρόπο.

Η συμφιλίωση και η απελευθέρωση από τις ενέργειες που σας συνδέουν με ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα είναι το κλειδί γιανα ξεπεράσετε την ανασφάλεια, τους φόβους, την κατάθλιψη την οποία βιώνετ εκάποιοι αυτή την περίοδο. Γιατί όλα αυτά τα συναισθήματα δεν έχουν γεννηθεί από κάτι το οποίο πρόκειται να ζήσετε στο μέλλον. Έχουν γεννηθεί από όλα αυτά τα οποία μεταφέρετε ζωντανά μέσα σας από όλο το παρελθόν. Εκεί είναι η ρίζα τους, εκεί είναι οι αιτίες τους.

 Εάν, λοιπόν, επιτρέψετε αυτή την αποδοχή, επιτρέψετε την αναγνώριση της αλήθειας κι επιτρέψετε στη χαρά να έρθει να τρέξει και να κυλήσει πάνω σ' όλο το παρελθόν,αναφωνώντας ίσως και ζητωκραυγάζοντας και γιορτάζοντας το πόσο κατάλληλα έγιναν όλα, τότε να είστε βέβαιοι ότι η αμέσως επόμενη στιγμή που θα 'χετε δημιουργήσει θα είναι μια στιγμή ελευθερίας και χαράς- θα είναι μια στιγμή πο υθα νιώσετε καθαρά, πέρα από κάθε αμφιβολία, το ποιοι πραγματικά είστε.

Γιατί όλοι οι πόνοι και όλες οι θλίψεις συνδέονται με το παρελθόν. Και η τάση είναι να κουβαλάτε το παρελθόν σαν βάρος πάνω σας, σαν σύγκριση με το μέλλον σας, σαν τρόπο αναφοράς για την οντότητα σας. Αγαπημένες οντότητες του φωτός, δεν αρμόζει πια αυτό. Ξεχάστε κάθε μέτρο σύγκρισης,πώς ήσασταν ή τι ζήσατε. Πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' όλους όσους σας συντρόφεψαν στο ταξίδι μέχρι τώρα. Αναγνωρίστε την καταλληλότητα όλων των γεγονότων που συνέβησαν και της μεσολάβησης όλων των ανθρώπων στις ζωές σας. Πείτε τους αυτό το ευχαριστώ για τη δική τους συνδρομή στη δική σας πορεία. Και αφήστε παράμερα κάθε σύγκριση με το τι ήτανε κάποτε. Αφήστε παράμερα κάθε αναφορά στο πώς ήτανε κάποτε. Αφήστε παράμερα και στην άκρη το παρελθόν. Είναι το μόνο που σας φέρνει θλίψη και πόνο. Δεν έχει να σας δώσει πια κάτι. Είναι παλιά ενέργεια και το μόνο που κάνει είναι ότι αποσυντονίζει τη ροή της αρμονίας μέσα σας. Και όλοι όσοι είναι εδώ σήμερα βρίσκονται γιατί είναι έτοιμοι να παραλάβουν αυτό το ευχαριστώ και γιατί οι ίδιοι από τη μεριά τους σας το έχουν πει με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι εδώ για να διευκολύνουν αυτή την απελευθέρωση. Είναι εδώ για να διευκολύνουν το επόμενο βήμα μπροστά. Χωρίς κανένα σημείο αναφοράς από το πριν, χωρίς κανέναν προαποφασισμένο τρόπο για να είστε, νιώστε ότι έκλεισε ένας πολύ μεγάλος κύκλος. Και νιώστε, επιτέλους, ότι κάτι καλό έρχεται. Γιατί έκλεισε ο κύκλος της μετάβασης της εσωτερικής και του συντονισμού που χρειαζόταν να γίνει ανάμεσα στην παλαιά ενέργεια και στη νέα ενέργεια. Και τώρα είναι άχρονος που αρχίζετε να δουλεύετε πιο πολύ μέσα στο πεδίο της ενότητας και της αρμονίας και που οι συγκρούσεις και οι εντάσεις θα είναι πολύ λιγότερες. Έτσι σήμερα είναι μια μέρα χαράς, ένας χρόνος, ένα σημείο στο χρόνο μεγάλης χαράς, γιατί οι οντότητες σας γνωρίζουν ότι κάνετε το επόμενο βήμα για να δουλέψετε κυρίως πλέον μέσα από την ενέργεια της ενότητας.Γιατί μέχρι τώρα το γνωρίζετε ότι όλη η εξέλιξη έγινε μέσα απ' τη συνδιαλλαγή και τις συγκρούσεις δύο μερών. Επιτρέποντας στο παρελθόν να βρει την κατάλληλη θέση του στο χώρο και στο χρόνο μέσα σας, επιτρέποντας στο παρελθόν να κλείσει το δικό του κύκλο, επιτρέπετε στο παρόν και στην επόμενη σας στιγμή να είναι πλήρης, να είναι δημιουργική και να μη λειτουργήσει μέσα από το πεδίο διττότητας. Κάποιοι από δω έχουν ήδη αρχίσει και ψυχανεμίζονται πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέγονται. Και γι' αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει και ανιχνεύουν τι πραγματικά λέγεται εδώ, θα προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Γιατί, βλέπετε, το μυαλό και η λογική, ακόμα και όταν μεγάλες οντότητες, αγαπημένες σας οντότητες, σας μιλάνε γι' αγάπη και αποδοχή, έχει μία τάση να λέει, ε, καλά τώρα, δεν είναι και τόσο νέα όλ' αυτά.Κάποιοι εδώ έχουν ήδη ξεκινήσει και διαβάζουν ανάμεσα στις λέξεις. Και τώρα θα βοηθήσουμε όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο πράγμα. Γιατί αυτό που σας λέμε είναι ότι η σύνδεση δύο διαφορετικών συμπάντων είναι γεγονός. Γιατί σας λέμε ότι ο κόσμος του πρώτου σύμπαντος, της πρώτης δημιουργίας ενώθηκε άρρηκτα με το σύμπαν στο οποίο κατοικείτε που είναι το σύμπαν της διττότητας και του διαχωρισμού. Αυτό σας λέει ότι οι δύο κόσμοι έχουν αρχίσει να γίνονται ένα. Αυτό σας λέει ότι εκείνος ο διαχωριστικός τοίχος ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους έχει αρχίσει και καταρρέει. Και αυτό επίσης σας δίνει ένα ακόμα πιο σημαντικό μήνυμα ενθάρρυνσης. Γιατί πλέον ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ζήσετε καμία καταστροφή κι ότι δεν υπάρχει και καμία περίπτωση η πορεία αυτή, γι' αυτόν το χώρο για τον οποίο έχετε πασχίσει τόσο πολύ, ν' αντιστραφεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο υπέροχος πλανήτης που σας μάγεψε να μη βρει τοφως και να μη βρει την αγάπη. Αυτό σας λέει ότι το βασίλειο του ενός το κατεβάσατε, το φέρατε, το γειώσατε στο βασίλειο των δύο. Αυτό σας λέει ότι το βασίλειο του δύο έχει αρχίσει και δονεί ήδη σε τέτοιο βαθμό τη συνειδητότητα στη Γη που έχει αρχίσει η ενοποίηση. Αυτό σας λέει επίσης ότι η επιτάχυνση από δω και πέρα θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό σας λέει επίσης ότι τα γεγονότα θα τρέχουν ακόμα πιο συμπυκνωμένα, απ' ό,τι έτρεχαν. Αυτό σας λέει επίσης ότι ο καθένας σας μεταβάλλεται με αστραπιαίους ρυθμούς σε μια μονάδα μετασχηματισμού ενέργειας. Γιατί αν λέγαμε επιστημονικά το τι έχουν έρθει οι άγγελοι να κάνουν στη Γη, θα λέγαμε ότι έχουν έρθει σαν μονάδες μετασχηματισμού ενέργειας. Με τη διαφορά ότι εσείς σαν άνθρωποι το νιώθετε τώρα από την ανθρώπινη υπόσταση. Και γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό, γιατί είναι όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία τυλίγουν αυτά που θα μπορούσαν να είναι απλά επιστημονική ανάλυση ή επιστημονικές εκφράσεις. Είναι αυτά τα συναισθήματα τα οποία τυλίγουν τη γνώση και τα οποία είναι ανεκτίμητη ενέργεια. Γιατί αυτά τα συναισθήματα που σας κάνουν να δακρύζετε όταν ακούτ εότι είσαστε μετασχηματιστές μιας ενέργειας και ότι γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό στην πράξη, αυτά τα συναισθήματα είναι που έχουν επιτρέψει να συνδεθεί η πηγή, εσείς, με το άλλο μέρος τον εαυτού σας. Αυτά τα συναισθήματα ήταν ο πλούτος, οι σπόροι που με δάκρυα συνήθως φυτεύατε κάθε ζωή μέσα σ' αυτόν το χώρο, φέρνονταςλίγο περισσότερο φως κάθε φορά. Σε κάθε επίπεδο όλοι έχετε βιώσει και έχετε περάσει από την εμπειρία του διαχωρισμού και του αποχωρισμού στη συμπαντική του διάσταση. Όλοι έχετε περάσει από την εποχή της κατάθλιψης και της βαθιάς θλίψης, της δυστυχίας και της αίσθησης ενός πολύ βαθύ αποχωρισμού και όλοι θεραπεύσατε μ' αυτόν τον τρόπο και καθαρίσατε, μετασχηματίσατε, τις ενέργειες και τις μνήμες που είχαν να κάνουν με τη δημιουργία του δεύτερου σύμπαντος. Γι'αυτό και τώρα, σήμερα, είναι κατάλληλο να πείτε ευχαριστώ σε όλο το χρόνο που είναι το παρελθόν σας και σ' όλα τα πρόσωπα που υπήρξαν κι έπαιξαν ρόλο στη ζωή σας μέχρι τώρα. Είναι κυρίως να πείτε ευχαριστώ στην ίδια σας την οντότητα, σ'αυτό το ον που είναι ανθρώπινο και που ακόμα προσεγγίζετε με κριτική. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσατε να είστε εκεί ακριβώς που στέκεστε τώρα. Χωρίς αυτό η ένωση του σύμπαντος της διττότητας και του πόνου με το σύμπαν της ενότητας κα ιτης αρμονίας δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί. Χωρίς αυτό το μέρος του είναι σας, της ανθρώπινης υπόστασης και των συναισθημάτων που ακόμα κριτικά κοιτάζετε, που ακόμα σας φαίνεται ατελές, όλο αυτό το σύμπαν δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Τίποτα απ' όσα βλέπετε γύρω σας δεν θα είχε δει ζωή. Και όλα τα σύμπαντα τα οποία τώρα δημιουργείτε δεν θα είχαν δημιουργηθεί ποτέ. Μορφές ζωής και συνειδητότητας και αλήθεια πέρα απ' αυτό που μπορεί τώρα ν' αντιληφθεί ο νους σας. Γιατί η δύναμη του θεού, η δύναμη της θεϊκής σας υπόστασης, φαίνεται κυρίως όταν εσείς αμφισβητείτε ακόμα και αυτό το μέρος, φαίνεται όταν αμφισβητείτε ακόμα και την ανθρώπινη υπόσταση. Νομίζετε ότι όταν αμφισβητείτε την αξία της ανθρωπινής σας υπόστασης απλά αμφισβητείτε ένα ατελές ούτως ή άλλως πλάσμα, μία ατελή οντότητα. Η αλήθεια όμως είναι, αγαπημένες οντότητες, ότι όταν αμφισβητείτε κι αμφιβάλλετε για την αξία, την ορθότητα ή τη σοφία που έχει η ανθρώπινη σας πλευρά, βαθιά μέσα σας αμφισβητείτε ακόμα και το θεό, αμφισβητείτε την ίδια σας την ύπαρξη.Και δεν υπάρχουν πολλές οντότητες στο σύμπαν οι οποίες να έχουν αυτή τη δύναμη. Να έχουν τη δύναμη να αμφισβητήσουν την ίδια τους την υπόσταση. Ν'αμφισβητήσουν το αν υπάρχουν. Ν' αμφισβητήσουν το τι είναι. Έτσι, αυτή την εποχή και το χρόνο που έρχεται θα δείτε την εισροή μεγάλων ποσοτήτων φωτός να γίνεται μέρος της πραγματικότητας που βιώνετε σαν άνθρωποι, κι αυτό θα φέρει πολύ μεγάλες ανακατατάξεις σε όσους είναι βαθιά μέσα στη διττότητα. Αυτό θα δημιουργήσει ακόμα πιο βαθιές τομές ανάμεσα σ' εκείνους οι οποίοι θα επιλέξουν να μείνουν μέσα σ' ένα παιχνίδι πόνου και διχασμού και σ' εκείνους οι οποίοι θα επιλέξουν να προχωρήσουν σ' έναν τρόπο ύπαρξης που δεν έχει πόνσ αλλά έχει αρμονία κι ενότητα. Αυτό θα επιταχύνει δραματικά την εξέλιξη στη δική σας συνειδητότητα, γιατί καθώς εναγώνια δουλεύετε γι' αυτό, τώρα με χαρά σας λέω ότι έχει έρθει ο χρόνος του θερισμού. Και ξέρουμε ότι μέχρι τώρα η πορεία ήταν ένας ανήφορος, ήταν σαν να οργώνατε συνέχεια κάθε μέρα δέκα χωράφια και φαινόταν να μην έχει πουθενά σταμάτημα, να μην τελειώνει πουθενά. Και πολλοί έχουν πιστέψει απόλυτα ότι έτσι θα είναι η πορεία μέχρι το τέλος. Εάν συνεχίσετε να το πιστεύετε, αυτό θα δημιουργήσετε. Είμαστε εδώ μαζί σας σήμερα για να σας μεταφέρουμε χαρούμενα νέα. Για να σας πούμε ότι μπορείτε να ζήσετε μέσα στην ενότητα και στην αρμονία. Μπορείτε να ζήσετε μ' έναν διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να φέρετε αυτή την ενέργεια συνέχεια μέσα σας. Γι'αυτό είναι κατάλληλο για άλλη μια φορά να πείτε ευχαριστώ στο παρελθόν. Γιατί αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε μια στιγμή. Και όταν θα σηκωθείτε από την καρέκλα στην οποία έχετε κάτσει αυτή την ώρα, να νιώσετε τη δόνηση της ενέργειας της ενότητας και της αρμονίας μέσα σας. Να νιώσετε ότι έχει ήδη γίνει και ότι είναι πραγματικότητα την οποία βιώνετε αυτή τη στιγμή. Και αυτό είναι εφικτό και απόλυτα δυνατό. Άλλοι μπορεί να τη νιώσετε αύριο πρωί που θα σηκωθείτε, θα τεντωθείτε στα κρεβάτια σας, νιώθοντας την ομορφιά του να έχεις ένα σώμα και να είναι ξεκούραστο, και θα νιώσετε ότι κάτι διαφορετικό έχει γίνει, θα νιώσετε ότι κάτι έχει αλλάξει. Και αυτά τα οποία θα φαίνονται σαν συγκρούσεις ή προκλήσεις θα πάψουν πια να έχουν την ίδια ένταση για σας μέσα σας. θα είναι σαν να τα βιώνετε απόλυτα αποστασιοποιημένοι. Σαν να είναι τα παιδιά που παίζουν στην αυλή, αλλά όχι πια μέσα στο σπίτι σας, μέσα στο δικό σας χώρο. Και θα έχετε πια μια άλλη ικανότητα διαχείρισης αυτών των παιδιών που παίζουν στην αυλή, γιατί δεν θα 'ναι πια μέσα στο σπίτι, καθώς μέσα στο δικό σας σπίτι, μέσα στον δικό σας οίκο, τα δύο σύμπαντα βρίσκονται επιτέλους σε ένωση, θα γραφτούν χιλιάδες σελίδες τα επόμενα χρόνια γι' αυτή την ένωση την οποία ακούτε αυτή την ώρα. Γιατί αυτή η ένωση φέρνει ανακατατάξεις και αλλαγές στα πάντα. Πολύ μεγαλύτερες από αυτές οι οποίες είχαν γίνει αντιληπτές μέχρι τώρα. Είναι αλλαγές στη βιολογία, είναι αλλαγές στο σύμπαν το ίδιο, είναι αλλαγές στο πώς είναι το σύμπαν και πώς είναι τα πράγματα. Γιατί, αγαπημένα πλάσματα του φωτός, όσο εσείς αλλάζετε εδώ και όσο τα σύμπαντα πλέον ενώνονται, εμείς έχουμε απίστευτη εργασία για να δημιουργήσουμε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας μαζί μ' εσάς για όλο αυτό το τεράστιο πλέον σύμπαν. Αν σας λέγαμε ότι όλος αυτός ο τεράστιος χώρος που πλέον είναι ένα σύμπαν βρίσκεται σε μία κατάσταση απόλυτης έκτακτης ανάγκης ως προς τη δράση και την κινητικότητα που υπάρχει, μπορεί να φαινόταν περίεργο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι επικρατεί μία απόλυτη επιτάχυνση, μία τρεχάλα, σε όλον αυτόν τον κοσμικό χώρο, για να δημιουργείται συνέχεια αυτή η αλχημεία του πώς θα είναι τα πράγματα τώρα, καθώς οι τοίχοι έχουν γκρεμιστεί και οι δύο χώροι γίνονται ένα. Δεν είναι μόνο για το σύμπαν της διττότητας και του διαχωρισμού, του παιχνιδιού ανάμεσα στο καλό και το κακό, που η αλλαγή είναι απίστευτη και απόλυτη. Είναι αντίστοιχα και για το σύμπαν του ενός αυτή η αλλαγή. Γι' αυτό πολλές ανακατατάξεις θα γίνουν, και οντότητες, θεωρίες, αντιλήψεις, δάσκαλοι, αλλάζουν. Τα πάντα αλλάζουν. Ούτε η επιστήμη θα μείνει ίδια ούτε η τεχνολογία ούτε η θεωρία περί μεταφυσικής. Μπαίνετε σε μία άλλη εποχή μεταφυσικής, όπου η παλιά μεταφυσική είναι σαν τα εγχειρίδια του δημοτικού για το πώς φτιάχνει κάποιος ένα αεροπλάνο. Ηνέα μεταφυσική στην οποία μπαίνετε είναι η μεταφυσική που δημιουργήθηκε μέσα απ' αυτή την ένωση. Και έγιναν πάρα πολλές προετοιμασίες για να συμβεί αυτό, έγιναν πάρα πολλά γεγονότα για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Αυτό, όμως, το οποίο συντελείται τώρα σε ένα συμπαντικό επίπεδο είναι κάτι τόσο νέο που κανένας από τη δική μας την πλευρά δεν γνωρίζει πώς θα είναι. Σας λέμε μόνο ότι έχουμε μπερδευτεί και οι ίδιοι ως προς τα αξιώματα και τους τίτλους τους οποίους θα πρέπει να αποδώσουμε πλέον και να αποδίδουμε σε πολλούς συνεργάτεςμας, καθώς οι ειδικότητες και οι εξειδικεύσεις αλλάζουν άρδην και καθώς κα ιόλες οι οντότητες της δικής μας πλευράς ανακαλύπτουν καινούργιους χώρους που τους ενδιαφέρουν για να ασχοληθούν. Είναι μια υπέροχη κοσμογονία δημιουργίαςκαι χαράς. Και αν επιλέξετε να τη νιώσετε σαν κάτι τέτοιο, θα νιώσετε τη χαρά της δικής μας πλευράς μέσα σας. Και αυτό θα είναι υπέρ αρκετό για να πάρει μακριά τους φόβους και τις ανασφάλειες για τον επόμενο χρόνο πάνω στη Γη.

Και καθώς αυτή η συνεύρεση πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, για άλλη μία φορά εκπνεύστε ό,τι υπήρξατε και ό,τι ήσασταν στο παρελθόν, εκπνεύστε ό,τι έχει απομείνει από φόβο, από ενοχή, από ανολοκλήρωτες συμφωνίες. Εκπνεύστε τα παράπονα σας, εκπνεύστε τις απογοητεύσεις σας, εκπνεύστε μέσα σ' αυτόν το μαγικό χώρο που υπάρχει εδώ ό,τι είναι αυτό που σας βαραίνει.

Μας παραδώσατε πολύ δουλειά, απότομα, και όλοι όσοι είναι εδώ γιατί έχουν έρθει εδώ για να κάνουν αυτή την παραλαβή, είναι αυτή την ώρα υπερπλήρεις από εργασία. Είναι κάπως σαν τους ζογκλέρ που παίζουν με τις μπάλες, με δέκα μπάλες μαζί, αλλά έχουν έρθει ακριβώς γι' αυτόν το λόγο: για να κάνουν αυτή την εργασία για σας με αγάπη. Και είναι οι δικοί σας άνθρωπος είναι οι δικές σας οντότητες, είναι εκείνοι με τους οποίους έχετε ακόμα παράπονα - και διορθώνουμε: είχατε ακόμα παράπονα. Γιατί έχει γίνει και γίνεται αυτή την ώρα μία τεράστια μετουσίωση σ' αυτές τις ενέργειες οι οποίες αλλάζουν χώρο κατοικίας από την οντότητα σας. Και καθώς αυτές οι ενέργειες παύουν να είναι σκοτεινές, αλλά έχουν περάσει μέσα από τα χέρια των αγαπημένων σας και έχουν γίνει ανάλαφρες και χαρούμενες, και καθώς εκείνοι αυτή την ώρα τις επιστρέφουν πίσω με αγάπη σ'όλους εσάς μεταφέροντας σας το μήνυμα ότι όλα τα συμβόλαια έχουν ολοκληρωθεί και ότι ο πρώτος μεγάλος κύκλος και ο πιο δύσκολος έχει κλείσει, σας σπρώχνουν κιόλας -με κάθε ευγένεια- για να κάνετε το επόμενο βήμα, να τους αφήσετε πίσω στο παρελθόν με αγάπη και με γαλήνη, αφού τους έχετε ευχαριστήσει και αφού σας έχουν ευχαριστήσει κι εκείνοι και να κάνετε με χαρά, ανάλαφροι, το επόμενο βήμα μπροστά σε μια νέα ζωή, διαφορετική από την προηγούμενη. Μια νέα ζωή όπου η αλήθεια που τόσο καιρό κρυβόταν αρχίζει να γίνεται πολύ διαφανής και ορατή μπροστά στα μάτια σας.

Έτσι, από την επόμενη φορά πρόκειται να προχωρήσουμε σε ένα νέο κύκλο πραγμάτων. Κάπως έτσι μέσα σας νιώθετε τα νέα απότο πνεύμα: κι άλλα πακέτα, κι άλλες δυσκολίες, κι άλλα δράματα... Αυτή τη φορά,λοιπόν, θα εξαρτηθεί απόλυτα από τη δική σας επιλογή αν θα θελήσετε ν' αφήσετε αυτό το παρελθόν που είναι τα δράματα και να έρθετε να παίξετε μαζί μας. Γιατί αυτό το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε παρέα με όλους εσάς είναι να παίξουμε μ'έναν τρόπο που δεν έχετε γνωρίσει, γιατί δεν ακουμπάει σε τίποτα απ' όσα έχετεκάνει στο παρελθόν. Και η Χαριτίνη τρέμει όταν τα λέμε αυτά, γιατί δεν ξέρει πού να σταθεί και πού ν' ακουμπήσει και την τρομάζει. Και όπως μας είπε -και την ενοχλεί που τα λέμε αυτά- φοβάται γιατί δεν ξέρει τι είναι όλο αυτό. Κι εμείς της απαντήσαμε πολύ γλυκά ότι γι' αυτό ακριβώς πρέπει να το κάνει. Έτσι,λοιπόν, σκοπεύουμε να παίξουμε και να συνυπάρξουμε με όλους εσάς μ' έναν άλλο τρόπο. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε μαθήματα. Σκοπεύουμε να παίξουμε και ναδημιουργήσουμε μαζί Να καθοδηγήσουμε πιθανόν. Να σκαλίσουμε και να γαργαλήσουμε. Αλλά η ενέργεια η οποία θα μας ενώσει είναι μία ενέργεια η οποία δεν ακουμπά πλέον σε ό,τι ήσασταν. Εάν νιώθετε ότι είσαστε έτοιμοι γι' αυτό το μέλλον, ελάτε κοντά μας. Εάν ακόμα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος, θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να παίξετε μαζί μας. Και δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε στενοχώρια γι' αυτό. Βλέπετε, δεν μπορεί κάποιος κουβαλώντας το παρελθόν να δημιουργήσει το μέλλον. Όχι σ' αυτή τη ζωή και όχι πια. Χρειάζεται ν' αφήσετε ό,τι γνωρίζατε για να γνωρίσετε κάτι καινούργιο, έναν άλλο τρόπο της ενέργειας τουτώρα. Τις επόμενες φορές θα κάνουμε περίεργα πράγματα για οντότητες, γιατί θα κάνουμε αυτό το παιχνίδι που εσείς το λέτε σεμινάριο μαζί σας. Και θα παίξουμε μ' αυτόν τον τρόπο κάνοντας ζωντανά, εμείς από δω κι εσείς από κει, ένα τέτοιο σεμινάριο. Μόνο που δεν θα είναι απόλυτα καθιστικό, γιατί τι σεμινάριο θα ήταν αυτό εάν δεν είχε κίνηση. Μία ιδέα είναι να σας βάλουμε να τρέχετε μέχρις ότου εξοντωθείτε και παραδοθείτε στο πνεύμα. Και κάτι τέτοιο θ' άρεσε στη Χαριτίνη γιατί θα 'ταν πολύ εύκολο και θα 'χε λίγα να κάνει και να πει. Παρ' όλα αυτά είναι αλήθεια ότι αυτό που υπάρχει έτοιμο για να δημιουργήσουμε είναι ένας τρόπος νέων σεμιναρίων, ένας νέος τρόπος για να μαθαίνουμε, ένας νέος τρόποςγια να εξελισσόμαστε. Γιατί καθώς αυτό δεν έχει ξαναγίνει -κι όταν λέμε τέτοια πράγματα, η Χαριτίνη τρέμει- αυτό θα είναι μία νέα εμπειρία, ένας νέος τρόπος, άγνωστος ακόμα για το μυαλό και τη λογική, αλλά πολύ πιο ευχάριστος, πολύ πιο ξέγνοιαστος και πολύ φρέσκος για την καρδιά. Όσοι νιώθετε ότι είσαστε στη δόνηση του τώρα, είναι η ώρα. Και όπως λέμε θα πρωτοτυπήσω γιατί θα κλείσω λέγοντας .. .και έτσι είναι.

© 2001 Χαριτίνη Χριστάκου