Οι Επτά


Οι αγαπημένοι σας επιστρέφουν

1 Δεκεμβρίου 2001

Αγαπημένοι μας,

Περιμένετε ότι οι αιθέριοι δάσκαλοι και φίλοι σας που έρχονται να στηρίξουν τα δικά σας βήματα για να φέρετε τονδημιουργό μέσα σας στο φως, θα σας πούμε τις απαντήσεις για το τι θα κάνετεμετά! Δεν πρόκειται! Δεν πρόκειται, αγαπητοί μας, γιατί είμαστε εδώ για ναστηρίξουμε αυτή την πορεία η οποία σας οδηγεί στην ανακάλυψη του πραγματικούείναι που κατοικεί μέσα σας, της πραγματικής ύπαρξης που ζει κι αναπνέει. Ηαποκάλυψη από μας αυτών των πληροφοριών που αφορούν τον μελλοντικό χώρο καιχρόνο σας δεν θα ήταν πραγματικά κάτι που θα υπηρετούσε τον σκοπό και τουςστόχους σας. Δεν θα ήταν πραγματικά κάτι που θα υπηρετούσε την οντότητα σας.Δεν είναι πραγματικά κάτι που θα υπηρετούσε την δύναμη την οποία θέλετε ναμεταφέρετε συνειδητά μέσα στα σώματα σας.

Γιατί ποια θα ήταν η ουσία ενός δασκάλου ο οποίος αντί να στηρίξει το φίλο του να ανακαλύψειτον δάσκαλο μέσα του, καθόταν και του μετέφερε έτοιμα, δοσμένα,όλες τις πληροφορίες και τα μαθήματα και του στερούσε έτσι την μέγιστηευχαρίστηση να ανακαλύψει ο ίδιος τα δικά του βήματα και να ανακαλύψει ο ίδιοςτον δικό του εαυτό;

Με τον τρόπο που το πνεύμα πάντα παράδοξα δουλεύει, δεν είμαστε εδώ για να σας διευκολύνουμε με τρόπο που δεν εξυπηρετείτον ανώτερο εαυτό σας. Είμαστε, όμως, εδώ για να σας μεταφέρουμε με πολλήαγάπη, με αμέριστη αποδοχή, με πολλή στοργή και κατανόηση, ότι κατανοούμεαπόλυτα και πλήρως αυτό το μέρος σας που έχει ανάγκη να γνωρίζει. Και σαςζητούμε να αγαπήσετε κι εσείς, όπως εμείς, αυτό το μέρος σας που έχει ανάγκη ναγνωρίζει. Γιατί είναι το μέρος που σας δίνει την ευκαιρία, το δώρο, ναβρισκόσαστε πάνω στη Γη, να έχετε πάρει υλική μορφή και να μπορείτε να κοιτάτετα μάτια της ψυχής σας όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Αυτό το μέρος που φαίνεται πολύ ευάλωτο, που φαίνεται πολύ τρωτό, που είναι όλη η ανθρώπινη υπόσταση σας, που είναι ό,τιπιο μεγαλειώδες, ό,τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο ουσιαστικό, ό,τι πιο βαθύ, ό,τι πιογεμάτο έχει δοθεί ποτέ στο σύμπαν, γιατί το περικλείει όλο μέσα του, είναι αυτότο μέρος που χρειάζεται εσείς οι ίδιοι να σκύψετε και ν' αγκαλιάσετε. Είναι τομέρος που χρειάζεται να καθησυχάσετε με τα δικά σας λόγια και να του δώσετε τηνδύναμη να εμπιστευθεί ότι θα ανακαλύψει μόνο του τα κουκιά στην πορεία και θαέχει και όλη την ευχαρίστηση και την έκπληξη και την δύναμη που φέρνει αυτή ηδιαδικασία.

Καθώς οι καρδιές σας σήμερα αντηχούν διαφορετικά απ' ό,τι αντηχούσαν την προηγούμενη φορά που ήμασταν μαζί, αφού βαθιέςγνωριμίες έχουν έρθει στην επιφάνεια και στο φως, αφού μπορούμε καιαναγνωριζόμαστε πολύ καλύτερα και οι διαδικασίες εμπιστοσύνης που χρειάζονταιαπό το μυαλό κι απ' την καρδιά έχουν φτάσει σε μια ολοκλήρωση μέσα σας, αυτόσήμερα δίνει την δυνατότητα στην ανθρώπινη υπόστασή σας να μας έχει αγκαλιάσειγια πρώτη φορά με έναν μοναδικό τρόπο. Και καθώς νιώθουμε τα κύματα της αγάπηςκαι της αναγνώρισης τα οποία εκπέμπονται, σας ζητάμε να χαλαρώσετε ακόμα πιοπολύ, να γαληνέψετε πιο πολύ μέσα στην καρδιά σας, τόσο που η ενέργεια μας ναγίνει απόλυτα αισθητή μέσα στα σώματά σας.

Σήμερα είναι εδώ μαζί μας διάφορες άλλες οντότητες, που τις έχετε προσκαλέσει. Αυτήν την φορά εμείς δεν προσκαλέσαμεκανέναν. Αφήσαμε όλο τον χώρο ανοιχτό για να προσκαλέσετε εσείς εκείνους τουςοποίους θέλετε γύρω σας. Αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι είναι τώρα μέσα στο χώροανάμεσά σας, μπροστά σας, κάποιοι σάς γαργαλάνε την μύτη, κάποιοι προσπαθούν ναδιεγείρουν τ' αυτιά, κάποιοι άλλοι ακουμπάνε τις πλάτες σας, και καθώς όλοιαυτοί περιφέρονται μέσα στο χώρο με πάρα πολύ μεγάλη χαρά γιατί είναι σήμεραεδώ, είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ποιοι είναι.

Όλοι αυτοί οι οποίοι είναι σήμερα εδώ μαζί μας και μας κάνουν την τιμή να έρθουν να συνδεθούν με όλους μας και φέρνουνπολλή χαρά μαζί τους, είναι άνθρωποι τους οποίους έχετε γνωρίσει σ' αυτήν τηνζωή, με τους οποίους έχετε ζήσει σ' αυτήν την ζωή, οι οποίοι ήταν πολύ κοντάσας, είτε σαν γονείς είτε σαν σύζυγοι είτε σαν αδερφοί και φίλοι, και οι οποίοιδεν είναι πια καθισμένοι ανάμεσα σας. Έχουν αναχωρήσει εδώ και καιρό από τηνζωή σας. Δεν σας συντροφεύουν πια στην πορεία σας.

Και ο λόγος που τους καλέσατε είναι γιατί θέλατε να μπορέσουν να σας μεταφέρουν και να παραλάβετε την αίσθηση αυτής τηςενέργειας η οποία μεταφέρει χαρά. Γιατί μέσα σε όλους τους ανθρώπους, και σεσας που τώρα βρίσκεστε εδώ μαζί μας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αμφιβολία και αβεβαιότηταγια το αν πραγματικά υπάρχει χαρά όταν κάποιος αναχωρεί απ' αυτή τη ζωή, άλλεςφορές όμορφα, άλλες φορές βίαια, άλλες φορές επώδυνα. Και υπάρχουν και πολλέςάλλες αμφιβολίες οι οποίες έρχονται να κατοικήσουν μέσα στην καρδιά σας γιαόλους αυτούς που δεν είναι πια μαζί σας. Και υπάρχουν και πολλές ενοχές γιαπράγματα που δεν ολοκληρώθηκαν με όλους εκείνους.

Και σήμερα, αρχές του μήνα Δεκέμβρη, είναι η ώρα και ο χρόνος να νιώσετε αυτές τις ενέργειες οι οποίες  εμποδίζουν το κέντρο της καρδιάς σας νανιώσει γαλήνη και να πάρει τις επιβεβαιώσεις που χρειάζεται, όχι τόσο μέσα απ'τις λέξεις, αλλά μέσα απ' την αίσθηση της άλλης πλευράς. Μέσα απ' την αίσθησηόλων αυτών οι οποίοι κάποτε περπατούσαν μαζί σας και τώρα είναι άγγελοι οιοποίοι κινούνται ανάμεσα σας. Έτσι λοιπόν, υπάρχει πολύ χαρά από όλες σας τιςοικογένειες, γιατί τώρα είναι δίπλα σας, στέκονται γύρω σας και θέλουν να σαςμιλήσουν.

Πριν όμως προχωρήσουμε σ' αυτό  το άφεμα ενεργειών που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε μπροστά στο μονοπάτι που έχετε σχεδιάσει, και σας εμποδίζουν γιατίσχετίζονται απόλυτα με την αγάπη, θέλουμε να μεταφέρουμε την πληροφορία για δύοπλάσματα τα οποία είναι επίσης εδώ, σ' αυτόν το χώρο. Δύο οντότητες υπέροχες,μεγάλες, οι οποίες είναι διαφορετικές από τους υπόλοιπους.

Αυτά τα δύο πλάσματα είναι δύο πλάσματα που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί. Είναι δύο πλάσματα που έρχονται από έναν άλλο χρόνο.Είναι δύο πλάσματα που έρχονται από έναν άλλο χώρο. Και καθώς η ενέργεια αυτώντων δύο οντοτήτων είναι η ενέργεια του είναιπριν κατέβει και υλοποιηθεί απόλυτα στη Γη, είναι η κατάσταση του είναι όταν δεν έχει γεννηθεί, ότανθυμάται απόλυτα το ποια είναι, όταν έχει απόλυτη σύνδεση με τη θεϊκή τηςυπόσταση παρόλο που έχει αρχίσει να ενδύεται σάρκα, κόκαλα, και παρόλο που έχειαρχίσει να σχηματοποιείται, αυτές οι δύο οντότητες θέλουν να σας μεταφέρουν ταδικά τους μηνύματα. Γιατί, βλέπετε, είναι δύο πλάσματα που μετά από λίγο καιρόθα είναι σαν κι εσάς. θα έχουν ύλη και ανθρώπινη υπόσταση. Κι έχουν έρθει εδώκαι βρίσκονται παρούσες μέσα στο κέντρο αυτού του χώρου κι εκπέμπουν έναεκτυφλωτικό φως, καθώς σας θυμίζουν -σ' ένα άλλο επίπεδο και όχι σ' αυτό τωνλέξεων- όλη τη δική σας διεργασία και πορεία μέχρι να βγείτε και ν' αποκτήσετεσώμα. Για λίγη ώρα γαληνέψτε ακόμα πιο πολύ και αφήστε να νιώσετε τη δική σαςκάθοδο σ' αυτή την ύλη, τη δική σας μεταμόρφωση από τεράστιους αγγέλους σεμικρού μεγέθους υλικά σώματα.

«Έχουμε έρθει εδώ σήμερα για να κάνουμε αισθητή την άφιξη μας πάνω στη Γη. Σας λέμε, είμαστε δύο οντότητες πουμεταφέρουμε νέα ενέργεια γι' αυτόν τον πλανήτη. Μεταφέρουμε την ενέργεια ηοποία θα υπάρχει σ' αυτόν τον πλανήτη και σ' αυτόν τον χωροχρόνο μετά απόκάποια χρόνια. Κι έχουμε έρθει έχοντας ήδη έτοιμα τα βιολογικά συστήματα μας,διαφορετικά προγραμματισμένα απ' όλες τις προηγούμενες φορές. Η διάρθρωση του DΝΑ μας, τα κύτταρα μας και όλη μας ηβιολογία είναι διαφορετική, θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε σαν πολύεξελιγμένα βιολογικά ανθρώπινα όντα. Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουντα νέα ανθρώπινα όντα, όπως καταφθάνουν σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι ότιμεταφέρουν μία κρυστάλλινη δόνηση στο χώρο της καρδιάς. Εκεί που κάποτε, στηνπροηγούμενη ιστορία της Γης, κατοικούσε θολούρα και αβεβαιότητα για το ποιοείναι το πνεύμα και ποιος είναι ο άνθρωπος, εμείς φέρουμε μέσα μας απόλυτασυνειδητά τη γνώση του ποιες είμαστε. Φέρουμε μέσα μας απόλυτα τη μνήμη αυτούπου είμαστε τώρα. Και όταν θα γεννηθούμε σ' αυτόν το χώρο πάνω, θα γειώσουμεακόμα πιο βαθιά την ενέργεια του καθαρού διαμαντιού που κατοικεί μέσα στηνκαρδιά. Είμαστε εδώ τώρα, κοντά σας, και σας ζητάμε να νιώσετε όλοι σας τη χαράτου να είσαι μωρό. Τη χαρά του να έρχεσαι στη Γη. Τη χαρά του να μπορείς ναπαίρνεις μορφή. Σας ζητάμε να επιτρέψετε στο είναι σας να νιώσει, να θυμηθείότι υπήρχε χαρά γι' αυτή τη μεταμόρφωση κι ότι δεν υπήρχε πόνος, δεν υπήρχανενοχές.

Εμείς ερχόμαστε έχοντας αυτή την ενέργεια η οποία θα διατρέχει, θα διαπερνά και θα υπάρχει στη Γη μιας νέας εποχής και πουφαίνεται απόλυτα ειδυλλιακό στην περιγραφή. Κι ερχόμαστε γιατί περνάμε καιγειώνουμε πριν ακόμα γεννηθούμε αυτές τις ενέργειες τις νέες, που δεν έχουνπόνο αλλά έχουν χαρά, για μία διαφορετική ζωή πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη. Σελίγα χρόνια από το χρόνο που σας μιλάμε τώρα αυτός ο πλανήτης και όσοι άνθρωποιθα κατοικούν πάνω του θα βιώνουν μία τελείως άλλη ύπαρξη, μία άλλη ζωή. Μία ζωήπου θα σχετίζεται πολύ περισσότερο με την ανεξάντλητη εξερεύνηση τηςδημιουργικότητας της αγγελικής υπόστασης, του αγγελικού είναι.

Για λίγη ώρα γαληνέψτε ακόμα πιο πολύ και αφήστε να νιώσετε τη δική σας κάθοδο σ' αυτή την ύλη, τη δική σας μεταμόρφωσηαπό τεράστιους αγγέλους σε μικρού μεγέθους υλικά σώματα, σε άμεση σύνδεση με τοέδαφος. Με μία έλλειψη βαρύτητας από τα σώματα. Με μία αίσθηση ελαφρότητας,ανάλαφροι για την υλική υπόσταση. Με μία αίσθηση του υλικού σώματος που πιοπολύ θυμίζει σύννεφο, πιο πολύ θυμίζει πέπλο παρά ύλη.

Σας ζητάμε αυτή την ώρα, εφόσον το επιθυμείτε, να εορτάσετε τον ερχομό σας και τη γέννηση σας πάνω στη Γη και νανιώσετε ότι γυρνάτε οι ίδιοι το χρόνο πίσω, σ' εκείνο το σημείο που ήτανακριβώς ο χρόνος που γεννηθήκατε. Και νιώστε τη χαρά η οποία γεμίζει εκείνο τοχρόνο. Νιώστε τη χαρά η οποία γεμίζει τα σώματα τα μικρά γι' αυτόν τον ερχομό.Νιώστε πώς εκείνη την ώρα τα γνωρίζατε όλα. Νιώστε πώς εκείνη την ώρα ήταν ηεκπλήρωση ενός απίστευτου σχεδίου που μόλις έμπαινε σε πραγμάτωση. Επιτρέψτε νανιώσει το σώμα την ώρα αυτή τη συμφιλίωση, την αλήθεια της χαράς τηςενσάρκωσης. Κι επιτρέψτε να φύγουν από το νου όλες οι προδιαθέσεις και οιπροαντιλήψεις για το τι σημαίνει πραγματικά να έχεις μπει και να έχειςμεταμορφωθεί σε ένα σώμα.

Νιώστε τη χαρά της ζωής όπως κυλάει μέσα στην ύλη. Νιώστε την παντοδυναμία της ενέργειας που διατρέχει την ύλη. Νιώστεπως το πριν και η ενεργειακή δομή του μεταμορφώνεται απλά σε κάτι άλλο για ναμπορεί να υπάρχει, για να μπορεί να αναγνωριστεί, για να μπορεί κάποια στιγμήκοιτώντας στον καθρέφτη να δει την πραγματική υπόσταση. Και σαν δώρο, θέλουμενα σας ζητήσουμε να το κάνετε αυτό το οποίο σας περιγράφουμε.

Να κοιταχτείτε στον καθρέφτη αλλάζοντας ρόλους, σαν το πρόσωπο που βλέπετε στον καθρέφτη να κοιτάει εσάς. Και ανκρατήσετε αρκετά τη ματιά σας -γιατί κάποιοι θα τρομάξετε-, αν κρατήσετε αρκετάτη ματιά σας σ' αυτό, κάποια στιγμή θα νιώσετε ένα φτερούγισμα στην καρδιά καιμια περίεργη ταραχή, και το πρόσωπο σας θ' αρχίσει ν' αλλάζει όψη. Αργά-αργά,τα χαρακτηριστικά θα γίνουν πιο απαλά. Αργά αργά, θα είναι σαν να γλιστράνε ταμάτια, η μύτη και το στόμα σε μία άλλη στάση. Μία άλλη στάση η οποία έχειισορροπία, η οποία έχει γαλήνη, η οποία θα σας παραπέμψει σε ένα αγγελικόπρόσωπο».

Τους δύο αγγέλους οι οποίοι μίλησαν τώρα σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μας περιπετειώδεις αναζητητές, αυτούς που καμίαδυσκολία δεν μπορεί να ανακόψει, τους τόσο αποφασισμένους να φέρουν όλο αυτό τοφως στη Γη, αυτούς τους δύο τεράστιους αγγέλους τους ευχαριστούμε για τηντολμηρή τους απόφαση σήμερα να γιορτάσουν με έναν άλλο τρόπο- αυτή τη συνάντηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Πιθανότατα να τους ακούσετε κάποια στιγμή αργότερα -όχι σ' αυτή τη συνάντηση, σε κάποια άλλη-, γιατί είναι δύο δάσκαλοιοι οποίοι πρόκειται να ενσαρκωθούν. Είναι δύο δάσκαλοι οι οποίοι γνωρίζουν ότιπλέον η δόνηση της Γης μπορεί να κρατήσει την ενέργεια τους. Κι αυτοί οι δύοδάσκαλοι έχουν να κάνουν και να ζήσουν πολλά πάνω στον πλανήτη. Έχουν να φέρουννέους τρόπους ύπαρξης, έχουν να δώσουν αφορμές σε όλους εσάς, όπως θα είσαστετότε, να συνεχίσετε ακόμα παραπέρα, αλλά όχι πια μέσα από τη διττότητα. Θα είναι οι συνεργάτες σας, αυτοί καιάλλοι οι οποίοι έρχονται, που θα σας καθοδηγούν στην ανακάλυψη ακόμημεγαλύτερης αρμονίας, ακόμη πιο μεγάλης δημιουργικότητας. Θα σας μεταφέρουν κλειδιά και γνώσειςγι' αυτό το νέο που δημιουργείται τώρα στη Γη.

Κι ερχόμαστε πάλι εκεί, στο μέρος των αγαπημένων προσώπων που τώρα βρίσκονται γύρω σας με μία άλλη μορφή. Και σαςζητάμε, καθώς θα νιώθετε τις ενέργειες τους και καθώς έχετε ήδη παραλάβει καιπαραλαμβάνετε όλες τις πληροφορίες που έχουν να σας μεταφέρουν, να νιώσετε τονπόνο και τη θλίψη που κάποτε σας συνέδεσε με τις αναχωρήσεις τους ή με τις ζωέςτους. Να νιώσετε τα συναισθήματα τα βαριά τα οποία συνδέονται με όλους αυτούς.Να τα νιώσετε και να τα εκπνεύσετε μέσα στο χώρο αυτό.

Γιατί αυτός ο χώρος είναι ήδη-διαμορφωμένος απ' όλους όσοι είμαστε εδώ για να μπορέσουν όλες αυτές οι ενέργειες πουακουμπάνε στο φόβο και την αμφιβολία και στον πόνο και στον αποχωρισμό και σ'αυτά που τα μυαλά θεωρούν εκκρεμείς συμφωνίες, μη ολοκληρωμένες σχέσεις, να βρουντη λύση τους και τη μεταμόρφωση τους. Γιατί αυτή η ενέργεια για όλους σας είναιμία τόσο ουσιαστική πηγή ζωής, εμπιστοσύνης και αγάπης. Εκπνεύστε όλα αυτά τασυναισθήματα τα οποία ακόμα μεταφέρετε μέσα σας, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίεςγια το αν έγιναν καλά τα πράγματα, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίες για το ανεκτελέστηκαν καλά τα συμβόλαια, γιατί ακόμα έχετε αμφιβολίες για το αν υπήρξαντέτοια συμβόλαια, γιατί ακόμα νιώθετε ενοχές για τους γονείς, τους φίλους, τουςαδερφούς ή τους συντρόφους με τους οποίους δεν προλάβατε να κάνετε ή να πείτεαυτά τα οποία θα θέλατε.

Εκπνεύστε όλη αυτή την ενέργεια μέσα από τα βάθη του είναι σας προς εκείνους και πείτε μέσα απ' αυτήν όλα όσα θα θέλατε ναείχατε πει όσο ήταν ακόμα εδώ. Κι επιτρέψτε σ' εκείνους τους ίδιους που είναιτώρα εδώ και γεμίζουν αυτόν το χώρο, να μεταμορφώσουν αυτή την ενέργεια, να τημετουσιώσουν δηλαδή και να την παραλάβετε πίσω μέσω της δικής τους παρουσίαςμαζί και με το δικό τους γέμισμα από τις πληροφορίες και τις αισθήσεις τηςαλήθειας και της αγάπης που έχουν για σας.

Γιατί αν μπορούσαμε τώρα να τραβήξουμε αυτό το πέπλο, θ' ακούγατε τη χαρά και θα βλέπατε τα δάκρυα της χαράς να υπάρχουνστα πρόσωπα τους. Και θα βλέπατε την τιμή που υπάρχει για όλους σας, για τονκαθέναν άπα σας, για όλα αυτά που συνέβησαν κάποτε εδώ. Και αυτό θα ήταν πολύεύκολο γι' αυτές τις οντότητες, γιατί θα ήταν αυτόματα απελευθερωτικό, ενώτώρα, καθώς το πέπλα κάνει αισθητή την ύπαρξη του, όχι τόσο όσο άλλες στιγμές,παρόλα αυτά το πέπλο δεν σας επιτρέπει να δείτε όλον αυτόν τον πανηγυρισμό, δενσας επιτρέπει ν' ακούσετε την αγάπη την οποία σας στέλνουν, δεν σας επιτρέπεινα νιώσετε τις επιβεβαιώσεις που σας δίνουν ότι τα πάντα έγιναν πολύ σωστά καικατάλληλα και ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θ' άξιζε να μετανιώνετε ή θ'άξιζε να λυπόσαστε, κι ότι αντίθετα είναι ένας χρόνος για εορτασμό κι είναιένας χώρος να νιώσετε πως η μετάβαση στην άλλη πλευρά είναι πάντα κατάλληλη,είναι πάντα πολύτιμη, είναι πάντα χαρά.

Γιατί κάτι έχει ολοκληρωθεί όταν γίνεται αυτή η μετάβαση κι ένας κύκλος έχει κλείσει για να γίνει κάθε μετάβαση. Καθώςλοιπόν το πέπλο υπάρχει ακόμα εκεί, σας καλεί να ενεργοποιήσετε τη δική σαςαπόφαση, τον δικό σας εαυτό, για το αν πραγματικά θα επιτρέψετε να νιώσετε τιςενέργειες τις δικές τους και τις αλήθειες τους μέσα σας. Γιατί αυτό θα φέρειμέσα σας τη γαλήνη της αίσθησης που γνωρίζει ότι τα πάντα γίνονται πάντα σωστάκαι κατάλληλα. Αυτό θα σας δώσει ώθηση να αναλάβετε την ευθύνη για κάθε στιγμήστη ζωή σας, όχι σαν βάρος, αλλά σαν χαρά. Αυτό θα σας δώσει την ώθηση νανιώσετε ότι δεν υπάρχει τίποτε που έχει συμβεί στις ζωές σας και που ήτανακατάλληλο, ακόμα και αν αυτό ήταν δυσάρεστο, ακόμα και αν αυτό ήταν επώδυνο,όπως ένας αποχωρισμός. Αυτό δονεί όλη την καρδιά και της επιτρέπει να νιώσειτην καταλληλότητα της κάθε στιγμής. Κιέτσι τα μαθήματα του φίλου μας του Τοβία θα βρουν χώρο για να ενωθούν μέσα σας.Εκεί θα βρείτε το χώρο για την αποδοχή των πραγμάτων και του εαυτού σας.

Επιτρέψετε αυτή την ώρα να νιώσετε τις ενέργειες όλων όσοι έχουν αναχωρήσει και τη χαρά που έχουν για την τωρινήκατάσταση και την τιμή που νιώθουν μέσα τους για το ότι υπήρξαν κάποτε καιαλληλεπίδρασαν μαζί σας εδώ, και έπαιξαν μαζί σας εδώ, και νιώστε ότι δενυπάρχει κανένα βάρος από την δική τους μεριά γι' αυτό, και επιτρέψετε επίσης νανιώσετε ότι σας καλούν ν' απελευθερώσετε όλες τις ενέργειες οι οποίες κατοικούνακόμα μέσα σας, συναισθήματα και σκέψεις τα οποία τους βαραίνουν. Γιατί καθώςεσείς γίνεστε πιο ανάλαφροι, επιτρέπετε και σ' εκείνους να πανηγυρίζουν ακόμα πιοπολύ γιατί η παρουσία τους μ' έναν άλλο τρόπο γίνεται χρήσιμη στη ζωή τη δικήσας. Και έχετε καλέσει σήμερα όλους αυτούς εδώ, γιατί γνωρίζετε το πώς θακινηθούν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ακόμα κιαν προσποιείστε ότι το ξεχνάτε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί καθώς η εποχήπου γιορτάζετε τον ερχομό του Χριστού έρχεται ακόμα πιο κοντά και ο χρόνοςσυμπυκνώνεται ακόμα περισσότερο, οι ενέργειες οι οποίες έρχονται και τις οποίεςκαλείτε δουλεύουν γι' αυτόν το χώρο τον οποίο περιγράφετε σαν το χώρο τηςκαρδιάς. Δουλεύουν για την αφύπνιση εκείνου του μέρους μέσα που μεταφέρει αυτότο φόβο, αυτό το χώρο που μιλά γι' αγάπη. Και δεν μπορεί αυτός ο χώρος ναδεχτεί το σπόρο του Χριστού, το σπόρο της συνειδητότητας της αγάπης της ψυχήςσας, αν έχει τόσο βάρος μέσα του ή αν έχει τόσες ενοχές και τόσες τύψεις και αντο παρελθόν τον τραβάει πίσω αντί να τον βοηθάει και να τον ωθεί να πάειμπροστά. Νιώστε λοιπόν αυτή την ώρα, αγαπημένες οντότητες του φωτός, ότι είναιστο δικό σας χέρι και στη δική σας επιλογή να κάνετε αυτό το βήμα μπροστάαναγνωρίζοντας την αλήθεια του παρελθόντος, αναγνωρίζοντας την αλήθεια για όλαόσα έχουν συμβεί και για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιδράσει στη ζωήσας μέχρι τώρα. Γιατί, καθώς νιώθετε ότι όλα κατάλληλα έχουν ολοκληρωθεί κι ότικανένα λάθος και κανένα σφάλμα δεν έχει συμβεί, αυτός ο χώρος μέσα στον οποίογειώνεται και ζει ο σπόρος της συνειδητότητας της αγάπης του Χριστού μέσα σαςαρχίζει να ανοίγει. Αποδεχόμενοι την αλήθεια όχι της πραγματικότητας πουβλέπετε με τα μάτια, αλλά της πραγματικότητας που νιώθετε μέσα στην καρδιά,ενεργοποιείτε κι αφυπνίζετε αυτόν το σπόρο. Γιατί γνωρίζουμε ότι φαντάζεστε ότιη ενεργοποίηση της συνειδητότητας σας και του αγγελικού σας μέρους πουσυνδέεται με την αγάπη τη συμπαντική, για κάποιους που είναι εδώ σήμερα ή γιακάποιους άλλους που θα το διαβάσουν αυτό αργότερα, συνδέεται με μία εξερεύνησηκαι με μία μελέτη εις βάθος και εις πλάτος όλων των μεταφυσικών διδασκαλιών καιθεωριών και το μυαλό σας θα λέει ότι όταν θα τα έχετε σκαλίσει όλα αυτά καιόταν θα έχετε γνωρίσει απόλυτα τη δομή και τις ιεραρχίες διαφόρων επιπέδων όπωςτης χριστικής συνειδητότητας, ότι τότε θα είσαστε μέσα σ' αυτήν. Και εδώ είναι που πρέπει να χαμογελάσετε με τονεαυτό σας και να κλείσετε οι ίδιοι το μάτι σε σας. Γιατί γνωρίζετε ότι ηδυσκολία σ' αυτή την πορεία είναι το βιωματικό της μέρος. Γιατί γνωρίζετε ότιαυτή η πορεία θα ήταν πολύ εύκολη αν ήταν απλά μία ανάγνωση και μία μελέτη καιμία ενδελεχής ανάλυση πληροφοριών και στοιχείων. Γνωρίζετε χωρίς καμία αμφιβολία μέσα σας ότι καλείστε να κάνετε πράξητην αγάπη, την αποδοχή, την ανοχή, κάθε στιγμή μέσα στη ζωή σας. Καλείστε να κάνετε πράξη όλ' αυτά τα οποίαδιαβάζετε και των οποίων ο προορισμός δεν είναι απλά το γέμισμα του μυαλού σας μεακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι η πρόκληση της ψυχής και τηςπροσωπικότητας για ν' ανταποκριθεί. Είναι η πρόκληση εκείνη η οποία σαςτρομάζει, γιατί σας βάζει ν' αλλάξετε όλο το χάρτη του πώς είστε. Σας βάζει ν'αλλάξετε τη σημασία που έχουν οι αξίες για σας. Σας βάζει ν' αλλάξετε- τηνιεραρχία που αποδίδετε- στις έννοιες και στις σχέσεις σας. Σας βάζει ν'αλλάξετε απόλυτα την οπτική που έχετε για τη ζωή γύρω σας.

Αλλά, αγαπημένες οντότητες του φωτός, θα ήμασταν εδώ εμείς σήμερα αν δεν γνωρίζαμε απόλυτα, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότιείναι απόλυτα εφικτό για σας να το κάνετε; Πιστεύετε ότι δεν είχαμε καλύτερεςδουλειές ή δεν είχαμε πιο σημαντικά πράγματα; Σύμπαντα ολόκληρα δημιουργούνταιεπειδή εσείς είσαστε εδώ αυτή την ώρα. Νέα σύμπαντα, με νέες δομές, νέαγεωμετρικά σχήματα, νέες κινήσεις του φωτός και νέες αλχημικές συνθέσειςδημιουργούνται καθώς εσείς κάθεστε στις καρέκλες σας και λέτε: «Μα είμαι απλώςένας άνθρωπος!». Και όλη η οντότητα σας τρέχει δεξιά αριστερά για να προλάβειόλες αυτές τις δραστηριότητες τις οποίες κάνετε και έχετε χωρίς να τιςαντιλαμβάνεστε. Και γνωρίζουμε ότι δεν μας θεωρείτε αργόσχολους. Κατανοείτεότι, έχοντας την ευθύνη για τις επτά κοσμικές ακτίνες, έχουμε πολλά να κάνουμε»τόσα πολλά που μερικές φορές δεν τα προλαβαίνουμε.

Κάποιες φορές η Χαριτίνη μας καλεί γιατί θέλει να ρωτήσει κάτι και ουσιαστικά της κλείνουμε την πόρτα και της λέμε sorry nexttime. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλάγια όλους εμάς τα οποία κάνουμε. Και είμαστε εδώ μαζί σας γιατί είναι πέρα απόκάθε αμφιβολία η αλήθεια που λέει ότι είναιαπόλυτα εφικτό για όλους εσάς που είσαστε εδώ αυτή την ώρα να γίνετε αυτό πουπραγματικά είστε. Να φέρετε στο φως τις αισθήσεις και τις μνήμες τηςπραγματικής σας οντότητας, ακουμπώντας κάθε μέρα λίγο πιο βαθιά μέσα σας,επιτρέποντας κάθε μέρα λίγο πιο βαθιά ν' ακουμπήσετε στην καρδιά, επιτρέπονταςνα χωρέσουν όλες οι αντιξοότητες μέσα στο χώρο της καρδιάς σας, επιτρέποντας ν'αποδεχτείτε ότι όλα είναι τα δημιουργήματα σας, όσο κι αν αυτό δεν μπορεί ναχωρέσει μέσα στη λογική.

Νιώθοντας απλά πράγματα, ένας άνθρωπος γίνεται θείος και γίνεται ο άγγελος που είναιπραγματικά. Δεν είναι μέσα από τις ενδελεχείς αναλύσεις που κάποιος φωτίζεται.Δεν είναι μέσα από τις βαθυστόχαστες συζητήσεις που κάποιος ακουμπά το θείο. Τοθείο δεν κατοικεί στις λέξεις. Το θείο δεν κατοικεί στους θορύβους. Το θείομέρος της αρμονίας και της αγάπης που αναζητάτε κατοικεί στους χώρους τηςσιωπής και της αποδοχής όλων των δημιουργημάτων.

Και γνωρίζουμε ότι σήμερα σας κάνουμε μία σύνοψη και ανακεφαλαίωση από όλη την πορεία που έχετε- κάνει μέχρι τώρα, απόόλα όσα σας έχουν ζητηθεί από εσάς τους ίδιους να κάνετε πράξη. Σήμερα, όμως,είναι μία μέρα ολοκλήρωσης και μία μέρα που κάτι καινούργιο αρχίζει να έρχεται,καθώς αυτό το μήνα οι ενέργειες, οι αλλαγές θα είναι τεράστιες. Καθώς αυτός ο μήνας που μόλις τώρα μπήκε γιατην ανθρωπινή σας ζωή θα είναι ο καθοριστικός χρόνος ίσως των μεγαλύτερωναλλαγών που έχετε- δει να συμβαίνουν. Και είναι πολύ κατάλληλο πριν απόαυτό να συμφιλιωθείτε και να αποχαιρετήσετε το παρελθόν όπως το φέρετε μέσασας. Είναι πολύ κατάλληλο γι' αυτό να θυμηθείτε όλα τα βήματα τα οποία έχετεκάνει μέχρι τώρα στην πορεία σας. Είναι πολύ κατάλληλο γι' αυτό ναενεργοποιήσετε, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, το μέρος του είναι και τηςκαρδιάς σας που μιλάει γι' αυτές τις αποδοχές και που μιλάει για το χώρο όπουμπορούν να υπάρξουν όλα. Γιατί καθώςτα πράγματα θα δυσκολεύουν στην εξωτερική πραγματικότητα, αυτό που θα σαςκρατήσει σε γαλήνη και αρμονία είναι αυτή η αποδοχή και αυτό το συνοδοιπορικόμαζί με το ανώτερο μέρος του εαυτού σους το οποίο γνωρίζει τη σοφία μετην οποία δημιουργεί κάθε στιγμή. Εάν δεν νιώσετε, εάν δεν κάνετε αυτές τιςτόσο απλές λειτουργίες, ν' αποδεχτείτε και ν' αναγνωρίσετε, να χωρέσετε μέσασας και να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο συμπονετικοί, πιο αποδεκτικοί, πιοαγγελικοί και πιο ανθρώπινοι συνάμα, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι νακάνετε τη ζωή σας δύσκολη. Πάρα πολύ δύσκολη. Και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο για να δώσετε αυτό πουνιώθετε σ' εκείνους οι οποίοι το έχουν ανάγκη, πέρα απ' το να φέρετε όλα εκείνατα οποία είπαμε ήδη μέσα σας και να επιτρέψετε αυτή η βοήθεια την οποία θέλετενα μεταφέρετε σε άλλους να βγει μέσα από ένα χώρο ο οποίος δεν έχει επιβολή, οοποίος δεν προαποφασίζει, αλλά ο οποίος δέχεται και συμπαραστέκεται μ' έναναπόλυτα ελεύθερο και γι' αυτό διακριτικό τρόπο.

Η συμφιλίωση και η απελευθέρωση από τις ενέργειες που σας συνδέουν με ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα είναι το κλειδί γιανα ξεπεράσετε την ανασφάλεια, τους φόβους, την κατάθλιψη την οποία βιώνετεκάποιοι αυτή την περίοδο. Γιατί όλα αυτά τα συναισθήματα δεν έχουν γεννηθεί απόκάτι το οποίο πρόκειται να ζήσετε στο μέλλον. Έχουν γεννηθεί από όλα αυτά ταοποία μεταφέρετε ζωντανά μέσα σας από όλο το παρελθόν. Εκεί είναι η ρίζα τους,εκεί είναι οι αιτίες τους.

 Εάν, λοιπόν, επιτρέψετε αυτή την αποδοχή, επιτρέψετε την αναγνώριση της αλήθειας κιεπιτρέψετε στη χαρά να έρθει να τρέξει και να κυλήσει πάνω σ' όλο το παρελθόν,αναφωνώντας ίσως και ζητωκραυγάζοντας και γιορτάζοντας το πόσο κατάλληλα έγινανόλα, τότε να είστε βέβαιοι ότι η αμέσως επόμενη στιγμή που θα 'χετεδημιουργήσει θα είναι μια στιγμή ελευθερίας και χαράς- θα είναι μια στιγμή πουθα νιώσετε καθαρά, πέρα από κάθε αμφιβολία, το ποιοι πραγματικά είστε.

Γιατί όλοι οι πόνοι και όλες οι θλίψεις συνδέονται με το παρελθόν. Και η τάση είναι να κουβαλάτε το παρελθόν σαν βάροςπάνω σας, σαν σύγκριση με το μέλλον σας, σαν τρόπο αναφοράς για την οντότητασας. Αγαπημένες οντότητες του φωτός, δεν αρμόζει πια αυτό. Ξεχάστε κάθε μέτρο σύγκρισης,πώς ήσασταν ή τι ζήσατε. Πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' όλους όσους σαςσυντρόφεψαν στο ταξίδι μέχρι τώρα. Αναγνωρίστετην καταλληλότητα όλων των γεγονότων που συνέβησαν και της μεσολάβησης όλων τωνανθρώπων στις ζωές σας. Πείτε τους αυτό το ευχαριστώ για τη δική τουςσυνδρομή στη δική σας πορεία. Και αφήστε παράμερα κάθε σύγκριση με το τι ήτανεκάποτε. Αφήστε παράμερα κάθε αναφορά στο πώς ήτανε κάποτε. Αφήστε παράμερα καιστην άκρη το παρελθόν. Είναι το μόνο που σας φέρνει θλίψη και πόνο. Δεν έχει νασας δώσει πια κάτι. Είναι παλιά ενέργεια και το μόνο που κάνει είναι ότιαποσυντονίζει τη ροή της αρμονίας μέσα σας. Και όλοι όσοι είναι εδώ σήμεραβρίσκονται γιατί είναι έτοιμοι να παραλάβουν αυτό το ευχαριστώ και γιατί οιίδιοι από τη μεριά τους σας το έχουν πει με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι εδώ γιανα διευκολύνουν αυτή την απελευθέρωση. Είναι εδώ για να διευκολύνουν το επόμενοβήμα μπροστά. Χωρίς κανένα σημείο αναφοράς από το πριν, χωρίς κανένανπροαποφασισμένο τρόπο για να είστε, νιώστε ότι έκλεισε ένας πολύ μεγάλοςκύκλος. Και νιώστε, επιτέλους, ότι κάτι καλό έρχεται. Γιατί έκλεισε ο κύκλοςτης μετάβασης της εσωτερικής και του συντονισμού που χρειαζόταν να γίνειανάμεσα στην παλαιά ενέργεια και στη νέα ενέργεια. Και τώρα είναι άχρονος που αρχίζετε να δουλεύετε πιο πολύ μέσα στοπεδίο της ενότητας και της αρμονίας και που οι συγκρούσεις και οι εντάσεις θαείναι πολύ λιγότερες. Έτσι σήμερα είναι μια μέρα χαράς, ένας χρόνος, ένασημείο στο χρόνο μεγάλης χαράς, γιατί οι οντότητες σας γνωρίζουν ότι κάνετε τοεπόμενο βήμα για να δουλέψετε κυρίως πλέον μέσα από την ενέργεια της ενότητας.Γιατί μέχρι τώρα το γνωρίζετε ότι όλη η εξέλιξη έγινε μέσα απ' τη συνδιαλλαγήκαι τις συγκρούσεις δύο μερών. Επιτρέπονταςστο παρελθόν να βρει την κατάλληλη θέση του στο χώρο και στο χρόνο μέσα σας,επιτρέποντας στο παρελθόν να κλείσει το δικό του κύκλο, επιτρέπετε στο παρόνκαι στην επόμενη σας στιγμή να είναι πλήρης, να είναι δημιουργική και να μηλειτουργήσει μέσα από το πεδίο διττότητας. Κάποιοι από δω έχουν ήδη αρχίσεικαι ψυχανεμίζονται πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέγονται. Και γι' αυτούςοι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει και ανιχνεύουν τι πραγματικά λέγεται εδώ, θαπροχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Γιατί, βλέπετε, το μυαλό και η λογική, ακόμα καιόταν μεγάλες οντότητες, αγαπημένες σας οντότητες, σας μιλάνε γι' αγάπη καιαποδοχή, έχει μία τάση να λέει, ε, καλά τώρα, δεν είναι και τόσο νέα όλ' αυτά.Κάποιοι εδώ έχουν ήδη ξεκινήσει και διαβάζουν ανάμεσα στις λέξεις. Και τώρα θαβοηθήσουμε όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο πράγμα. Γιατί αυτό που σαςλέμε είναι ότι η σύνδεση δύο διαφορετικών συμπάντων είναι γεγονός. Γιατί σαςλέμε ότι ο κόσμος του πρώτου σύμπαντος, της πρώτης δημιουργίας ενώθηκεάρρηκτα με το σύμπαν στο οποίο κατοικείτε που είναι το σύμπαν της διττότηταςκαι του διαχωρισμού. Αυτό σας λέει ότι οι δύο κόσμοι έχουν αρχίσει ναγίνονται ένα. Αυτό σας λέει ότι εκείνος ο διαχωριστικός τοίχος ανάμεσα σε δύοδιαφορετικούς κόσμους έχει αρχίσει και καταρρέει. Και αυτό επίσης σας δίνει έναακόμα πιο σημαντικό μήνυμα ενθάρρυνσης. Γιατί πλέον ξέρετε ότι δεν πρόκειται ναζήσετε καμία καταστροφή κι ότι δεν υπάρχει και καμία περίπτωση η πορεία αυτή,γι' αυτόν το χώρο για τον οποίο έχετε πασχίσει τόσο πολύ, ν' αντιστραφεί. Δενυπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο υπέροχος πλανήτης που σας μάγεψε να μη βρει τοφως και να μη βρει την αγάπη. Αυτό σας λέει ότι το βασίλειο του ενός τοκατεβάσατε, το φέρατε, το γειώσατε στο βασίλειο των δύο. Αυτό σας λέει ότι τοβασίλειο του δύο έχει αρχίσει και δονεί ήδη σε τέτοιο βαθμό τη συνειδητότηταστη Γη που έχει αρχίσει η ενοποίηση. Αυτόσας λέει επίσης ότι η επιτάχυνση από δω και πέρα θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.Αυτό σας λέει επίσης ότι τα γεγονότα θα τρέχουν ακόμα πιο συμπυκνωμένα, απ'ό,τι έτρεχαν. Αυτό σας λέει επίσης ότι ο καθένας σας μεταβάλλεται μεαστραπιαίους ρυθμούς σε μια μονάδα μετασχηματισμού ενέργειας. Γιατί αν λέγαμεεπιστημονικά το τι έχουν έρθει οι άγγελοι να κάνουν στη Γη, θα λέγαμε ότι έχουνέρθει σαν μονάδες μετασχηματισμού ενέργειας. Με τη διαφορά ότι εσείς σανάνθρωποι το νιώθετε τώρα από την ανθρώπινη υπόσταση. Και γι' αυτό είναι τόσοσημαντικό, γιατί είναι όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία τυλίγουν αυτά που θαμπορούσαν να είναι απλά επιστημονική ανάλυση ή επιστημονικές εκφράσεις. Είναιαυτά τα συναισθήματα τα οποία τυλίγουν τη γνώση και τα οποία είναι ανεκτίμητηενέργεια. Γιατί αυτά τα συναισθήματα που σας κάνουν να δακρύζετε όταν ακούτεότι είσαστε μετασχηματιστές μιας ενέργειας και ότι γνωρίζετε τι σημαίνει αυτόστην πράξη, αυτά τα συναισθήματα είναι που έχουν επιτρέψει να συνδεθεί η πηγή,εσείς, με το άλλο μέρος τον εαυτού σας. Αυτά τα συναισθήματα ήταν ο πλούτος, οισπόροι που με δάκρυα συνήθως φυτεύατε κάθε ζωή μέσα σ' αυτόν το χώρο, φέρνονταςλίγο περισσότερο φως κάθε φορά. Σε κάθε επίπεδο όλοι έχετε βιώσει και έχετεπεράσει από την εμπειρία του διαχωρισμού και του αποχωρισμού στη συμπαντική τουδιάσταση. Όλοι έχετε περάσει από την εποχή της κατάθλιψης και της βαθιάςθλίψης, της δυστυχίας και της αίσθησης ενός πολύ βαθύ αποχωρισμού και όλοιθεραπεύσατε μ' αυτόν τον τρόπο και καθαρίσατε, μετασχηματίσατε, τις ενέργειεςκαι τις μνήμες που είχαν να κάνουν με τη δημιουργία του δεύτερου σύμπαντος. Γι'αυτό και τώρα, σήμερα, είναι κατάλληλο να πείτε ευχαριστώ σε όλο το χρόνο πουείναι το παρελθόν σας και σ' όλα τα πρόσωπα που υπήρξαν κι έπαιξαν ρόλο στη ζωήσας μέχρι τώρα. Είναι κυρίως να πείτε ευχαριστώ στην ίδια σας την οντότητα, σ'αυτό το ον που είναι ανθρώπινο και που ακόμα προσεγγίζετε με κριτική. Χωρίςαυτό δεν θα μπορούσατε να είστε εκεί ακριβώς που στέκεστε τώρα. Χωρίς αυτό ηένωση του σύμπαντος της διττότητας και του πόνου με το σύμπαν της ενότητας καιτης αρμονίας δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί. Χωρίς αυτό το μέρος του είναισας, της ανθρώπινης υπόστασης και των συναισθημάτων που ακόμα κριτικάκοιτάζετε, που ακόμα σας φαίνεται ατελές, όλο αυτό το σύμπαν δεν θα μπορούσε ναυπάρχει. Τίποτα απ' όσα βλέπετε γύρω σας δεν θα είχε δει ζωή. Και όλα τασύμπαντα τα οποία τώρα δημιουργείτε δεν θα είχαν δημιουργηθεί ποτέ. Μορφές ζωήςκαι συνειδητότητας και αλήθεια πέρα απ' αυτό που μπορεί τώρα ν' αντιληφθεί ονους σας. Γιατί η δύναμη του θεού, η δύναμη της θεϊκής σας υπόστασης, φαίνεταικυρίως όταν εσείς αμφισβητείτε ακόμα και αυτό το μέρος, φαίνεται όταναμφισβητείτε ακόμα και την ανθρώπινη υπόσταση. Νομίζετε ότι όταν αμφισβητείτετην αξία της ανθρωπινής σας υπόστασης απλά αμφισβητείτε ένα ατελές ούτως ήάλλως πλάσμα, μία ατελή οντότητα. Η αλήθεια όμως είναι, αγαπημένες οντότητες,ότι όταν αμφισβητείτε κι αμφιβάλλετεγια την αξία, την ορθότητα ή τη σοφία που έχει η ανθρώπινη σας πλευρά, βαθιάμέσα σας αμφισβητείτε ακόμα και το θεό, αμφισβητείτε την ίδια σας την ύπαρξη.Και δεν υπάρχουν πολλές οντότητες στο σύμπαν οι οποίες να έχουν αυτή τη δύναμη.Να έχουν τη δύναμη να αμφισβητήσουν την ίδια τους την υπόσταση. Ν'αμφισβητήσουν το αν υπάρχουν. Ν' αμφισβητήσουν το τι είναι. Έτσι, αυτή τηνεποχή και το χρόνο που έρχεται θα δείτε την εισροή μεγάλων ποσοτήτων φωτός ναγίνεται μέρος της πραγματικότητας που βιώνετε σαν άνθρωποι, κι αυτό θα φέρειπολύ μεγάλες ανακατατάξεις σε όσους είναι βαθιά μέσα στη διττότητα. Αυτό θαδημιουργήσει ακόμα πιο βαθιές τομές ανάμεσα σ' εκείνους οι οποίοι θα επιλέξουννα μείνουν μέσα σ' ένα παιχνίδι πόνου και διχασμού και σ' εκείνους οι οποίοι θαεπιλέξουν να προχωρήσουν σ' έναν τρόπο ύπαρξης που δεν έχει πόνσ αλλά έχειαρμονία κι ενότητα. Αυτό θα επιταχύνει δραματικά την εξέλιξη στη δική σαςσυνειδητότητα, γιατί καθώς εναγώνια δουλεύετε γι' αυτό, τώρα με χαρά σας λέωότι έχει έρθει ο χρόνος του θερισμού. Και ξέρουμε ότι μέχρι τώρα η πορεία ήτανένας ανήφορος, ήταν σαν να οργώνατε συνέχεια κάθε μέρα δέκα χωράφια καιφαινόταν να μην έχει πουθενά σταμάτημα, να μην τελειώνει πουθενά. Και πολλοίέχουν πιστέψει απόλυτα ότι έτσι θα είναι η πορεία μέχρι το τέλος. Εάνσυνεχίσετε να το πιστεύετε, αυτό θα δημιουργήσετε. Είμαστε εδώ μαζί σας σήμεραγια να σας μεταφέρουμε χαρούμενα νέα. Για να σας πούμε ότι από τώρα μπορείτε ναζήσετε μέσα στην ενότητα και στην αρμονία. Μπορείτε να ζήσετε μ' ένανδιαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να φέρετε αυτή την ενέργεια συνέχεια μέσα σας. Γι'αυτό είναι κατάλληλο για άλλη μια φορά να πείτε ευχαριστώ στο παρελθόν. Γιατίαυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε μια στιγμή. Και όταν θα σηκωθείτε από την καρέκλαστην οποία έχετε κάτσει αυτή την ώρα, να νιώσετε τη δόνηση της ενέργειας τηςενότητας και της αρμονίας μέσα σας. Να νιώσετε ότι έχει ήδη γίνει και ότι είναιπραγματικότητα την οποία βιώνετε αυτή τη στιγμή. Και αυτό είναι εφικτό καιαπόλυτα δυνατό. Άλλοι μπορεί να τη νιώσετε αύριο πρωί που θα σηκωθείτε, θατεντωθείτε στα κρεβάτια σας, νιώθοντας την ομορφιά του να έχεις ένα σώμα και ναείναι ξεκούραστο, και θα νιώσετε ότι κάτι διαφορετικό έχει γίνει, θα νιώσετεότι κάτι έχει αλλάξει. Και οντά ταοποία θα φαίνονται σαν συγκρούσεις ή προκλήσεις θα πάψουν πια να έχουν την ίδιαένταση για σας μέσα σας. θα είναι σαν να τα βιώνετε απόλυτααποστασιοποιημένοι. Σαν να είναι τα παιδιά που παίζουν στην αυλή, αλλά όχι πιαμέσα στο σπίτι σας, μέσα στο δικό σας χώρο. Και θα έχετε πια μια άλλη ικανότηταδιαχείρισης αυτών των παιδιών που παίζουν στην αυλή, γιατί δεν θα 'ναι πια μέσαστο σπίτι, καθώς μέσα στο δικό σας σπίτι, μέσα στον δικό σας οίκο, τα δύοσύμπαντα βρίσκονται επιτέλους σε ένωση, θα γραφτούν χιλιάδες σελίδες τα επόμεναχρόνια γι' αυτή την ένωση την οποία ακούτε αυτή την ώρα. Γιατί αυτή η ένωσηφέρνει ανακατατάξεις και αλλαγές στα πάντα. Πολύ μεγαλύτερες από αυτές οιοποίες είχαν γίνει αντιληπτές μέχρι τώρα. Είναι αλλαγές στη βιολογία,είναι αλλαγές στο σύμπαν το ίδιο, είναι αλλαγές στο πώς είναι το σύμπαν καιπώς είναι τα πράγματα. Γιατί, αγαπημένα πλάσματα του φωτός, όσο εσείς αλλάζετεεδώ και όσο τα σύμπαντα πλέον ενώνονται, εμείς έχουμε απίστευτη εργασία για ναδημιουργήσουμε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας μαζί μ' εσάς για όλο αυτό τοτεράστιο πλέον σύμπαν. Αν σας λέγαμε ότι όλος αυτός ο τεράστιος χώρος που πλέονείναι ένα σύμπαν βρίσκεται σε μία κατάσταση απόλυτης έκτακτης ανάγκης ως προςτη δράση και την κινητικότητα που υπάρχει, μπορεί να φαινόταν περίεργο. Ηαλήθεια, όμως, είναι ότι επικρατεί μία απόλυτη επιτάχυνση, μία τρεχάλα, σε όλοναυτόν τον κοσμικό χώρο, για να δημιουργείται συνέχεια αυτή η αλχημεία του πώςθα είναι τα πράγματα τώρα, καθώς οι τοίχοι έχουν γκρεμιστεί και οι δύο χώροιγίνονται ένα. Δεν είναι μόνο για το σύμπαν της διττότητας και του διαχωρισμού,του παιχνιδιού ανάμεσα στο καλό και το κακό, που η αλλαγή είναι απίστευτη καιαπόλυτη. Είναι αντίστοιχα και για το σύμπαν του ενός αυτή η αλλαγή. Γι' αυτόπολλές ανακατατάξεις θα γίνουν, και οντότητες, θεωρίες, αντιλήψεις, δάσκαλοι,αλλάζουν. Τα πάντα αλλάζουν. Ούτε ηεπιστήμη θα μείνει ίδια ούτε η τεχνολογία ούτε η θεωρία περί μεταφυσικής.Μπαίνετε σε μία άλλη εποχή μεταφυσικής, όπου η παλιά μεταφυσική είναισαν τα εγχειρίδια του δημοτικού για το πώς φτιάχνει κάποιος ένα αεροπλάνο. Ηνέα μεταφυσική στην οποία μπαίνετε είναι η μεταφυσική που δημιουργήθηκε μέσααπ' αυτή την ένωση. Και έγιναν πάρα πολλές προετοιμασίες για να συμβεί αυτό,έγιναν πάρα πολλά γεγονότα για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Αυτό, όμως, τοοποίο συντελείται τώρα σε ένα συμπαντικό επίπεδο είναι κάτι τόσο νέο πουκανένας από τη δική μας την πλευρά δεν γνωρίζει πώς θα είναι. Σας λέμε μόνο ότιέχουμε μπερδευτεί και οι ίδιοι ως προς τα αξιώματα και τους τίτλους τουςοποίους θα πρέπει να αποδώσουμε πλέον και να αποδίδουμε σε πολλούς συνεργάτεςμας, καθώς οι ειδικότητες και οι εξειδικεύσεις αλλάζουν άρδην και καθώς καιόλες οι οντότητες της δικής μας πλευράς ανακαλύπτουν καινούργιους χώρους πουτους ενδιαφέρουν για να ασχοληθούν. Είναι μια υπέροχη κοσμογονία δημιουργίαςκαι χαράς. Και αν επιλέξετε να τη νιώσετε σαν κάτι τέτοιο, θα νιώσετε τη χαράτης δικής μας πλευράς μέσα σας. Και αυτό θα είναι υπέρ αρκετό για να πάρειμακριά τους φόβους και τις ανασφάλειες για τον επόμενο χρόνο πάνω στη Γη.

Και καθώς αυτή η συνεύρεση, αυτή η συνάντηση μεταξύ μας, πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, για άλλη μία φοράεκπνεύστε ό,τι υπήρξατε και ό,τι ήσασταν στο παρελθόν, εκπνεύστε ό,τι έχειαπομείνει από φόβο, από ενοχή, από ανολοκλήρωτες συμφωνίες. Εκπνεύστε ταπαράπονα σας, εκπνεύστε τις απογοητεύσεις σας, εκπνεύστε μέσα σ' αυτόν τομαγικό χώρο που υπάρχει εδώ ό,τι είναι αυτό που σας βαραίνει.

Μας παραδώσατε πολύ δουλειά, απότομα, και όλοι όσοι είναι εδώ γιατί έχουν έρθει εδώ για να κάνουν αυτή την παραλαβή,είναι αυτή την ώρα υπερπλήρεις από εργασία. Είναι κάπως σαν τους ζογκλέρ πουπαίζουν με τις μπάλες, με δέκα μπάλες μαζί, αλλά έχουν έρθει ακριβώς γι' αυτόντο λόγο: για να κάνουν αυτή την εργασία για σας με αγάπη. Και είναι οι δικοίσας άνθρωπος είναι οι δικές σας οντότητες, είναι εκείνοι με τους οποίους έχετεακόμα παράπονα - και διορθώνουμε: είχατεακόμα παράπονα. Γιατί έχει γίνει και γίνεται αυτή την ώρα μία τεράστιαμετουσίωση σ' αυτές τις ενέργειες οι οποίες αλλάζουν χώρο κατοικίας από τηνοντότητα σας. Και καθώς αυτές οι ενέργειες παύουν να είναι σκοτεινές, αλλά έχουνπεράσει μέσα από τα χέρια των αγαπημένων σας και έχουν γίνει ανάλαφρες καιχαρούμενες, και καθώς εκείνοι αυτή την ώρα τις επιστρέφουν πίσω με αγάπη σ'όλους εσάς μεταφέροντας σας το μήνυμα ότι όλα τα συμβόλαια έχουν ολοκληρωθείκαι ότι ο πρώτος μεγάλος κύκλος και ο πιο δύσκολος έχει κλείσει, σας σπρώχνουνκιόλας -με κάθε ευγένεια- για να κάνετε το επόμενο βήμα, να τους αφήσετε πίσωστο παρελθόν με αγάπη και με γαλήνη, αφού τους έχετε ευχαριστήσει και αφού σαςέχουν ευχαριστήσει κι εκείνοι και να κάνετε με χαρά, ανάλαφροι, το επόμενο βήμαμπροστά σε μια νέα ζωή, διαφορετική από την προηγούμενη. Μια νέα ζωή όπου η αλήθεια που τόσο καιρόκρυβόταν αρχίζει να γίνεται πολύ διαφανής και ορατή μπροστά στα μάτια σας.

Έτσι, από την επόμενη φορά πρόκειται να προχωρήσουμε σε ένα νέο κύκλο πραγμάτων. Κάπως έτσι μέσα σας νιώθετε τα νέα απότο πνεύμα: κι άλλα πακέτα, κι άλλες δυσκολίες, κι άλλα δράματα... Αυτή τη φορά,λοιπόν, θα εξαρτηθεί απόλυτα από τη δική σας επιλογή αν θα θελήσετε ν' αφήσετεαυτό το παρελθόν που είναι τα δράματα και να έρθετε να παίξετε μαζί μας. Γιατίαυτό το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε παρέα με όλους εσάς είναι να παίξουμε μ'έναν τρόπο που δεν έχετε γνωρίσει, γιατί δεν ακουμπάει σε τίποτα απ' όσα έχετεκάνει στο παρελθόν. Και η Χαριτίνη τρέμει όταν τα λέμε αυτά, γιατί δεν ξέρειπού να σταθεί και πού ν' ακουμπήσει και την τρομάζει. Και όπως μας είπε -καιτην ενοχλεί που τα λέμε αυτά- φοβάται γιατί δεν ξέρει τι είναι όλο αυτό. Κιεμείς της απαντήσαμε πολύ γλυκά ότι γι' αυτό ακριβώς πρέπει να το κάνει. Έτσι,λοιπόν, σκοπεύουμε να παίξουμε και να συνυπάρξουμε με όλους εσάς μ' έναν άλλοτρόπο. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε μαθήματα. Σκοπεύουμε να παίξουμε και ναδημιουργήσουμε μαζί Να καθοδηγήσουμε πιθανόν. Να σκαλίσουμε και ναγαργαλήσουμε. Αλλά η ενέργεια η οποία θα μας ενώσει είναι μία ενέργεια η οποίαδεν ακουμπά πλέον σε ό,τι ήσασταν. Εάν νιώθετε ότι είσαστε έτοιμοι γι' αυτό τομέλλον, ελάτε κοντά μας. Εάν ακόμα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος, θα έχετεπολλές ευκαιρίες για να παίξετε μαζί μας. Και δεν υπάρχει λόγος να νιώθετεστενοχώρια γι' αυτό. Βλέπετε, δεν μπορεί κάποιος κουβαλώντας το παρελθόν ναδημιουργήσει το μέλλον. Όχι σ' αυτή τη ζωή και όχι πια. Χρειάζεται ν' αφήσετεό,τι γνωρίζατε για να γνωρίσετε κάτι καινούργιο, έναν άλλο τρόπο της ενέργειας τουτώρα. Τις επόμενες φορές θα κάνουμε περίεργα πράγματα για οντότητες, γιατί θακάνουμε αυτό το παιχνίδι που εσείς το λέτε σεμινάριο μαζί σας. Και θα παίξουμεμ' αυτόν τον τρόπο κάνοντας ζωντανά, εμείς από δω κι εσείς από κει, ένα τέτοιοσεμινάριο. Μόνο που δεν θα είναι απόλυτα καθιστικό, γιατί τι σεμινάριο θα ήταναυτό εάν δεν είχε κίνηση. Μία ιδέα είναι να σας βάλουμε να τρέχετε μέχρις ότουεξοντωθείτε και παραδοθείτε στο πνεύμα. Και κάτι τέτοιο θ' άρεσε στη Χαριτίνηγιατί θα 'ταν πολύ εύκολο και θα 'χε λίγα να κάνει και να πει. Παρ' όλα αυτάείναι αλήθεια ότι αυτό που υπάρχει έτοιμο για να δημιουργήσουμε είναι έναςτρόπος νέων σεμιναρίων, ένας νέος τρόπος για να μαθαίνουμε, ένας νέος τρόποςγια να εξελισσόμαστε. Γιατί καθώς αυτό δεν έχει ξαναγίνει -κι όταν λέμε τέτοιαπράγματα, η Χαριτίνη τρέμει- αυτό θα είναι μία νέα εμπειρία, ένας νέος τρόπος,άγνωστος ακόμα για το μυαλό και τη λογική, αλλά πολύ πιο ευχάριστος, πολύ πιοξέγνοιαστος και πολύ φρέσκος για την καρδιά. Όσοι νιώθετε ότι είσαστε στηδόνηση του τώρα, είναι η ώρα. Και όπως λέμε θα πρωτοτυπήσω γιατί θα κλείσωλέγοντας .. .και έτσι είναι.

© 2001 Χαριτίνη Χριστάκου