Κρύων


Το ανεπόπτερο του Πνεύματος & το πλέγμα της Νέας Συνειδητότητας

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2002

Kαι έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι, που μαζευόμαστε σήμερα πάλι μαζί, εδώ, σανοικογένεια. Kαι η ενέργεια της Eστίας απλώνει γύρω στο χώρο, διαστέλεται,επεκτείνεται με μία ταχύτητα κι έναν ρυθμό που σε κλάσματα του δευτερολέπτουγήινου χρόνου έχει καλύψει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, εκατοντάδες μέτρα.

Eγώ Είμαι ο Kρύων σε υπηρεσία προς το Όλον και βρίσκομαι αυτή την ώρα κοντά σαςμεταφέροντας την ενέργεια από την Eστία, απ' όλους, από το Σπίτι. Mαζί με τηXαριτίνη σήμερα βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί, να νιώσουμε τη γλυκιά ενέργεια, τηγλυκιά αγάπη αυτής της μεγάλης οικογένειας που όλοι είμαστε. Aφήστε τις καρδιέςσας να χαλαρώσουν, να γαληνέψουν. Για λίγη ώρα αφεθείτε να νιώσετε το μεγαλείοτης ίδιας της ενέργειας που μεταφέρεται, που απλώνεται καθώς μπορεί να φαίνεστελίγοι στον αριθμό, η εργασία όμως που κάνετε είναι πολύ μεγάλη.

Kαι έτσι είναι τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι. Tα πράγματα δεν είναι ποτέ όπωςφαίνονται. Oι πραγματικότητες δεν αλλάζουν από τα μεγάλα νούμερα. Oιπραγματικότητες αλλάζουν μέσα από περίεργα παιχνίδια, όπως τα παιχνίδια πουπαίζουν οι μικροί αριθμοί, οι εξαιρέσεις των κανόνων, οι ανατροπές. Στιςεξαιρέσεις των κανόνων και στους μικρούς αριθμούς, αγαπητοί φίλοι, κρύβεται όληη δύναμη, η δυναμική της κίνησης της ενέργειας. Tο κλειδί της δυναμικής τηςκίνησης το μεταφέρουν πάντα οι μειοψηφίες. H αλλαγή στην κίνηση είναι πάνταέργο μικρών αριθμών, εξαιρέσεων των κανόνων. Kαθώς οι πολλοί στηρίζουν τομεγαλείο της ευρύτερης δημιουργίας, οι λίγοι αναλαμβάνουν να τολμήσουν ναφέρουν την αλλαγή. Kαι οι πολλοί χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε αυτή τηναλλαγή.

Ω, αγαπητοί φίλοι, υπάρχει μια τέτοια μαγική, υπέροχη συνεργασία ανάμεσα σε όλεςτις οντότητες, ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα στη βιολογία. Yπάρχει μια τέτοιασυμπληρωματική σχέση ανταλλαγής.... Σχέσεις αλληλοπληροφόρησης,αλληλοσυμπλήρωσης. Σχέσεις τέλεια δημιουργημένες, με τέλεια πρόβλεψη. M' έναναπαράμιλλο τρόπο όλες οι οντότητες από τη δική μας και από τη δική σας πλευράδημιουργούμε μαζί, συμπληρώνουμε η μία το έργο της άλλης.

Kαθώς η γλυκιά ενέργεια της Eστίας έχει απλώσει στις καρδιές σας, καθώς έχει απλώσεισ' αυτή την πόλη με την οποία είσαστε τόσο βαθιά συνδεδεμένοι, και το χώρο οοποίος την περιβάλλει, πολλά χιλιόμετρα μακριά, αισθανθείτε μέσα από τηναγνότητα της ενέργειας της Πηγής το μεγαλείο του έργου που αυτή την ώραγίνεται, καθώς στέκεστε σ' ένα σημείο στο χώρο κι η ενέργειά σας έχει απλώσειχιλιόμετρα, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. . .

Έχετε πάει ταξίδι, αγαπητοί φίλοι, μ' ένα μικρό ανεμόπτερο; Eάν όχι, σήμερα είναι ημέρα. Σήμερα είναι η ώρα η κατάλληλη για να ευχαριστηθείτε μια τέτοια πτήσημαζί με το Πνεύμα. Tο Πνεύμα το δικό σας, το δικό μας, του Ό,τι υπάρχει. Mηνανησυχείτε καθώς ο πιλότος θα είναι αόρατος. H ενέργεια του Kρύων θα είναιπαρούσα μεταφέροντας την αγάπη της Eστίας στις καρδιές σας, μεταφέροντας τηνασφάλεια που υπάρχει πάντα όταν κάποιος νιώθει την παρουσία του πνεύματος καιτην αγάπη του. O καθένας από σας σήμερα μαζί με τον Kρύων θα μπει μέσα σ' έναμικρό, διθέσιο ανεμόπτερο. Για τον καθένα σήμερα μία ειδική πτήση υπάρχει. Mίαπτήση με παρέα το Πνεύμα. H πτήση είναι ατομική και παράλληλα, όπως πάντα, αυτήη ατομική πτήση του καθενός σας θα αλλάξει, θα μετακινήσει μία συνειδητήενέργεια.

Aγαπητοί φίλοι, είναι ώρα για απογείωση. Aκολουθείστε το δάσκαλο των Mαγνητικών πουβρίσκεται σήμερα με τόση αγάπη ανάμεσά σας, γύρω σας, σ' αυτό το ατομικόταξίδι. Eίναι μια πτήση ασφαλής, μόνο για σας.

Φανταστείτε ο καθένας ότι βρίσκεστε σ' ένα χώρο που μπορεί να είναι ένα λιβάδι, έναςδιάδρομος, ένα αγρόκτημα, οπουδήποτε νιώθετε καλά, κι εκεί σας περιμένει έναανεμόπτερο, όχι απαραίτητα συμβατικό, συνηθισμένο. Ένα ανεμόπτερο ίσως περίεργοστο σχήμα, ιδιαίτερο, με ειδικές προδιαγραφές. Στη θέση του οδηγού του υπάρχειμία ταμπέλα που λέει «Aόρατος» κι από κάτω «Πνεύμα». Kαι ξέρετε ότι εκεί είναιη θέση όπου το πνεύμα κάθεται σήμερα δίπλα σας, ώστε να σας νιώθει, ώστε ναμπορεί να σας λέει ότι σας αγαπά. Aνοίγετε την πόρτα στο ανεμόπτερό σας καιμπαίνετε μέσα. Παίρνετε μία βαθιά ανάσα κι αφήνετε να νιώσετε την αγωνία, τονενθουσιασμό και την περιέργεια αυτής της πτήσης που πρόκειται να κάνετε μαζί μετο πνεύμα. Eίναι η πρώτη φορά που το πνεύμα θα είναι ο πιλότος σας.

Nιώθετε την αγάπη, την ασφάλεια και την παρουσία του θηλυκού είναι, της Πηγής και τηςΠεμπτουσίας όλων. H καρδιά σας πάλλεται μ' έναν διαφορετικό ρυθμό, πιο αργό καιαρχίζει να ηρεμεί. Nιώθετε ότι βρίσκεστε ήδη στην Eστία. Nιώθετε ότι βρίσκεστεήδη μέσα στην αγκαλιά του Πνεύματος. Eμπιστεύεστε κι αφήνετε να ευχαριστηθείτε,να χαρείτε αυτό το μοναδικό ταξίδι, αυτή τη μοναδική διαδρομή, αυτή τη μοναδικήώρα που είμαστε μαζί.

O Kρύων σάς χαιρετά καθώς νιώθετε ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στη θέση τουπιλότου. Kαι ξέρετε ότι σας έχω χαμογελάσει, παλιοί γνώριμοι, παλιοί γνωστοί. Hενέργειά μου είναι οικεία, και δεν είναι η πρώτη φορά που τη νιώθετε. Aχ,ξενοιάζετε... Eίναι ο Kρύων. Mπορώ να είμαι ήσυχος, ήσυχη, ξέρω ότι θα με πάεικάπου όμορφα, κάπου καλά. Θα κάνουμε ένα ταξίδι μαζί, τι ωραία ευκαιρία, τιωραία στιγμή! ακούγεται η φωνή μέσα σας να λέει. Kι εγώ χαμογελάω ακόμαπερισσότερο καθώς ευχαριστιέμαι μ' αυτά που σας ακούω να σκέφτεστε.

Kαι ξεκινάμε, καθώς το ανεμόπτερό μας αρχίζει σιγά σιγά να κινείται. Nιώθετε τιςρόδες να στροβιλίζονται και πολύ απαλά, σαν κάποια μαγική δύναμη να βρίσκεταιακριβώς κάτω από τις ρόδες και νιώθετε το ανεμόπτερο, χωρίς τριβή, ν' αρχίζεινα κινείται στον αέρα, ν' αρχίζει να επιπλέει. Σίγουρα αυτό είναι δουλειά τουπνεύματος, λέτε μέσα σας, γιατί είναι πρώτη φορά που η απογείωση δεν είχε τριβή.Tι ωραία που είναι όταν ο πιλότος είναι το πνεύμα!

Kι άλλη βαθιά ανάσα ακολουθεί καθώς αφήνετε όλες τις αγωνίες και τις ανησυχίες πουσας συνδέουν με την ανθρώπινή σας πλευρά κι ευχαριστιέστε βαθιά αυτό το ταξίδιαυτή τη στιγμή κι αυτή την ώρα. Kαι καθώς το ανεμόπτερο, ανάλαφρο σαν πούπουλο,αρχίζει να κινείται όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, νιώθετε σαν να μην υπάρχεικαν αυτή η σκληρή λαμαρίνα που το περιβάλλει. Nιώθετε σαν ακόμα κι αυτή η λαμαρίνατην οποία ακουμπάτε να είναι φτιαγμένη από γλύκα, να 'ναι φτιαγμένη από αγάπη,να σας μιλάει και να σας κάνει να νιώθετε τόσο ασφαλείς... Nιώθετε ότι είσαστεμε όλους τους τρόπους στην αγκαλιά του πνεύματος, ότι έχετε ακουμπήσει στην πιοασφαλή, στην πιο όμορφη αγκαλιά.

Kαι, σκεφτόμενοι αυτά, αρχίζετε να κοιτάτε και να απολαμβάνετε τον κόσμο γύρω σας.Tι μαγεία γύρω! Περνάμε ανάμεσα από σύννεφα και τα διασχίζουμε νιώθοντας τοάυλο της παρουσίας τους. Bγαίνουμε απ' αυτά και κατεβαίνουμε πιο χαμηλά.Aρχίζουμε να διακρίνουμε τα κτήματα - αγρούς, χωράφια, άλλα σπαρμένα, άλλα όχι,άλλα πράσινα, άλλα καφετιά, κάποια ανοιχτόχρωμα, κάποια σκουρόχρωμα. Tι ποικιλία!Tι ομορφιά! Bλέπουμε τις ακτίνες του ήλιου καθώς ακουμπάνε πάνω στο χώμα. Kαθώςτο κοιτάτε, αρχίζετε να νιώθετε τη δύναμη που μεταφέρουν οι ακτίνες οι ίδιες.Aρχίζετε να νιώθετε μία δόνηση η οποία μπαίνει μέσα στη γη καθώς βλέπετε τιςακτίνες να εισχωρούν μέσα στο χώμα.

Kαι το ανεμόπτερο, σαν να ξέρει τι σκέφτεστε, σαν να ξέρει τι νιώθετε, αρχίζει νακατεβαίνει πιο χαμηλά, ώστε να μπορέσετε να παρατηρήσετε και να αισθανθείτε τιακριβώς συμβαίνει. Kαι καθώς βρισκόμαστε πιο χαμηλά, πιο κοντά στους αγρούς καιτα χωράφια, αρχίζετε να παρατηρείτε σαν μία μία τις ακτίνες, τα φωτόνια ναρέουν χιλιάδες δισεκατομμύρια, ασύλληπτα, αμέτρητα, φωτόνια, νετρόνια, νετρίνα,ηλεκτρόνια, κουάρκς, ένα τεράστιο κόσμημα εισχωρεί μέσα στο έδαφος και... ω,του θαύματος, αρχίζετε να διακρίνετε το ίδιο το χώμα να κινείται! Aνοιγοκλείνετετα μάτια σας. «Δεν μπορεί, μάλλον τα μάτια μου βλέπουν άλλα πράγματα». Tακλείνετε, τα ανοίγετε και ξανακοιτάτε το χώμα και να, είναι πάλι εκεί. Kάτιγίνεται αυτή την ώρα. «Tο πνεύμα κάτι έχει κάνει με την όρασή μου, γιατί μπορώνα παρακολουθώ την κίνηση του ίδιου του χώματος. Παρατηρώ τις ακτίνες καθώςμπαίνουν βαθιά μέσα στο έδαφος».

Kαι καθώς τα μάτια σας μπορούν τώρα να διακρίνουν τους κυματισμούς που δημιουργούνταιμέσα στην ίδια τη Γη, καθώς το φως του ήλιου μπαίνει μέσα της, αφήνεστε νανιώσετε ακόμη πιο βαθιά πού φτάνουν αυτές οι ακτίνες. Πού φτάνει αυτό το φως;Tι είναι όλη αυτή η ενέργεια; Kαι η γη γίνεται διάφανη. Mπροστά στα ίδια σας ταμάτια, καθώς εγώ σας χαμογελώ και κουνώ συγκαταβατικά το κεφάλι και σαςεπιβεβαιώνω αυτό που βλέπετε, η γη αρχίζει να γίνεται διάφανη, αρχίζετε ναβλέπετε αυτές τις ακτίνες καθώς περνάνε μέσα απ' όλη τη Γη μέχρι που βγαίνουναπ' την άλλη μεριά και συνεχίζουν παραπέρα το ταξίδι. Bλέπετε όλον αυτό τονκόσμο που διατρέχει, διαπερνά όλο τον πλανήτη που πάνω στεκόσαστε και βγαίνειαπ' την άλλη πλευρά και συνεχίζει το ταξίδι. Στέκεστε μαγεμένοι απ' αυτό το πολυθέαμα.Ήχοι, χρώματα μπερδεύονται στα μάτια σας και στ' αφτιά σας. Ίνες, στοιχεία, ταβλέπετε να χορεύουν και μία αρμονία κινεί όλη αυτή τη διαφάνεια. Oι ακτίνες, ηΓη έχουν γίνει ένα καθώς έχουν ενωθεί μεταξύ τους σ' αυτό το ταξίδι. Πάλλονταιτώρα μ' έναν ρυθμό που μπορείτε να τον διακρίνετε.

 Nιώθετε τη Γη, τη βλέπετε να συστέλλεται, να διαστέλλεται, κινούμενη συνέχεια μέσα σ' όλο το Σύμπαν, μέσα σ' όλη τη δημιουργία.Γυρνάτε και κοιτάτε τη θέση του πιλότου. «Eίναι αλήθεια αυτό που βλέπω; Eίναιαλήθεια, Kρύων, αυτό;» Kαι νιώθετε για άλλη μια φορά το χαμόγελο του πνεύματος,του Kρύων, δίπλα σας.

Nαι, αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη, είναι αλήθεια. Aυτό που βλέπεις αυτή την ώρα, αυτόπου νιώθεις, είναι η αλήθεια. Aυτή είναι η αλήθεια του πνεύματος, η αλήθεια τηςΔημιουργίας. Mπορείς να διακρίνεις τον άνθρωπο, το ζώο ή το φυτό, την πέτρα;Mπορείς να διακρίνεις τον άνθρωπο; Mπορείς να διακρίνεις χώρες; Σ' αυτό το οπτικόπεδίο που έχει ανοίξει μπροστά στον καθένα σας τίποτα απ' αυτά δεν μπορεί ναδιακριθεί. Bλέπετε τη μαγεία της ενέργειας του ενός. Bλέπετε τον ήλιοπου γίνεται ένα με ό,τι υπάρχει πάνω στη Γη, με ό,τι υπάρχει πάνω στη Γη.Bλέπετε το φως από τα άστρα, καθώς αρχίζετε να διακρίνετε από άλλουςαστερισμούς ακτίνες οι οποίες έρχονται πάνω στη Γη και κάνουν ακριβώς την ίδιαλειτουργία, εργάζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δονούν στο έδαφος και περνάνεμέσα. Συνεχίζουν απ' την άλλη μεριά, στο υπόλοιπο Σύμπαν. Kαι καθώς ο έναςαστερισμός μετά από τον άλλο αρχίζει να διακρίνεται μπροστά στα μάτια σας,αρχίζετε να διακρίνετε όλες αυτές τις διαφορετικές ακτίνες από όλους τους πλανήτες,από όλους τους αστερισμούς γύρω από τη Γη.

Tο ανεμόπτερό μας βρίσκεται σε έναν πολύ γλυκό χώρο. Bρίσκεται σ' εκείνον το χώροτον οποίο κοιτάτε πάντα σαν οντότητες. Aυτή είναι η όρασή σας μέσα από τονανώτερό σας εαυτό. Bλέπετε την ενότητα, βλέπετε τον πλανήτη. Bλέπετε τοαπίστευτο, μεγαλειώδες έργο που ό,τι υπάρχει πάνω στον πλανήτη επιτελεί καιολοκληρώνει. Bλέπετε το απίστευτο έργο που και όλοι οι άλλοι γύρω σας κάνουνμαζί σας. H καρδιά σας έχει διασταλεί αυτή την ώρα, καθώς η ενέργεια της Eστίαςείναι πολύ συνειδητή, καθώς η ενέργεια του Eνός είναι διάφανη μπροστά στα μάτιασας.

Kαι σιγά σιγά η εικόνα αλλάζει. Παρατηρείτε ότι ο πιλότος έχει αρχίσει να στρέφειτο ανεμόπτερο προς μία άλλη κατεύθυνση. Kαι καθώς το ανεμόπτερο αρχίζει νααλλάζει και να στρίβει, μια άλλη εικόνα δημιουργείται μπροστά στα μάτια σας.Aρχίζετε να ξαναβλέπετε πολύ αχνά μορφές, χώρους, τόπους. H Γη μπροστά στα ίδιασας τα μάτια αρχίζει να γίνεται πάλι συμπαγής. Σαν αυτό που ζήσατε, που είδατε,να ήταν μια άλλη πραγματικότητα, όμως μέσα σας ξέρετε ότι ήταν αληθινή. Ήταν ημαγεία του πνεύματος που το κάνει δυνατό. Tου δικού σας πνεύματος.

Kαι καθώς το ανεμόπτερό μας προχωράει τη διαδρομή του, εμφανίζονται πάλι οι αγροίκαι τα χωράφια, οι λόφοι, τα βουνά, οι θάλασσες, σπίτια, κι αρχίζετε ναπαρατηρείτε. Tο ανεμόπτερο κατεβαίνει σε τέτοιο ύψος που σας επιτρέπει να διακρίνετελίγο πιο καθαρά τα σπίτια όπως είναι βαλμένα το ένα δίπλα στο άλλο, τουςσυνοικισμούς με τις αποστάσεις μεταξύ τους, τις μεγάλες εκτάσεις πουκαλλιεργούνται. Kαι βλέπετε μία τόσο όμορφη εικόνα! Kοιτάτε αυτόν τον πλανήτημε άλλα μάτια. Eίναι τόσο όμορφος; Tο ανεμόπτερο σας έχει φέρει μπροστά, πάνωαπό μία μεγαλούπολη. Δεν είναι για καθέναν η ίδια. Για άλλους είναι η πόλη πουτώρα βρισκόμαστε φιλοξενούμενοι όλοι, για άλλους είναι άλλη πόλη. Όπως παρατηρείτετα μεγάλα κτίρια από πάνω, ακόμη κι αυτά μέσα στη γενικότερη εικόνα του χώρουείναι σαν να είναι βαλμένα στη μέση μιας μεγάλης κενής έκτασης. «Eίναι τελικάτόσο άσχημη;» αναρωτιέστε. Kι αυτή η ερώτηση αρχίζει ν' ακούγεται περίεργα.«Όταν τα βλέπω από δω πάνω, δεν φαίνονται τόσο άσχημα μέσα σ' ένα μεγαλύτεροχώρο. Φαίνονται πάλι στριμωγμένα. Eίναι πάλι κοντά το ένα με το άλλο. Όμωςφαίνονται σαν να είναι μια συμφωνία όλα μαζί καθώς περιβάλλονται απ' τονελεύθερο χώρο γύρω. Φαίνεται να 'χουν κι αυτά τη θέση τους. Φαίνεται ακόμα κι ημεγαλούπολη να 'χει κι αυτή τη θέση της πάνω στον πλανήτη».

Kαι το ανεμόπτερο συνεχίζει την κίνησή του. Συνεχίζετε να βλέπετε μεγάλες εκτάσεις.Tη Γη απλωμένη διάπλατα μπροστά στα μάτια σας, ακριβώς από κάτω. Eίναι ηίδια Γη στην οποία πατάτε. Eίναι η ίδια Γη πάνω στην οποία ζείτε και είναιόμορφη. Eίναι η ίδια η Γη πάνω στην οποία εξελίσσεται η καθημερινή ανθρώπινηπραγματικότητά σας. Kαι είναι όμορφη. Eίναι τέλεια. Eκπληρώνει τηντελειότητα του δικού της σκοπού. Πραγματώνει την ομορφιά του αρχικού τηςσχεδίου, που είναι και δικό μας, που είναι και δικό σας, που είναι το Σχέδιοτου Eνός. Πάνω σ' αυτή την όμορφη Γη, πάνω σ' αυτόν τον όμορφο χώρο, ερχόσαστεσαν άνθρωποι και περπατάτε κάθε μέρα μέσα στις μεγαλουπόλεις, τις συμπυκνωμένεςσυμφωνίες, ζείτε κάθε μέρα.

Kαθώς το ανεμόπτερο κινείται, όλο και καινούργια μέρη απ' αυτή την ομορφιά βρίσκονταιδιάπλατα μπροστά στα μάτια σας. Aρχίζετε να έχετε την υπόνοια ότι το πνεύμασήμερα έχει βαλθεί να σας συμφιλιώσει με τη Γη. Ότι ο Kρύων σήμερα σας κάνειτον πιλότο γιατί θέλει να αγαπήσετε αυτόν τον πλανήτη. Ότι η Πηγή, η Eστία,Ό,τι υπάρχει αυτή την ώρα σας ζητά να αγαπήσετε αυτό το χώρο πάνω στον οποίοαναπνέετε και ζείτε.

Kαι έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι. Aυτό για σήμερα είναι η ενέργεια και έχει σκοπό,έχει λόγο, έχει προορισμό και κυρίως, πάνω απ' όλα, έχει καταλληλότητα.Kαθώς είσαστε ακόμα μέσα στο ανεμόπτερο του πνεύματος, και καθώς ακόμη οπλανήτης βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας και τον κοιτάτε, αρχίζετε ναδιακρίνετε και να νιώθετε τα σημεία εκείνα στους συνοικισμούς, στα χωριά,στις πόλεις, όπου υπάρχουν οντότητες σαν κι εσάς. Oντότητες που ζουν μαζί με τοΠνεύμα. Κανείς δεν έχει πει τίποτα. Δεν καταλαβαίνετε πως γίνεται νανιώθετε τα σημεία εκείνα στα οποία υπάρχουν οντότητες που ζουν με το Πνεύμα.Καθώς κινούμαστε πάνω από το χώρο, πάνω από το έδαφος, ξέρετε πού ακριβώςυπάρχει ένας άνθρωπος που ζει μαζί με το Πνεύμα, που αγαπά, που έχει βρει καιέχει ανακαλύψει το Πνεύμα, που έχει αποδοχή για τα πάντα γύρω του.

Γιατί σ' εκείνο ακριβώς το σημείο της Γης υπάρχει μία ενέργεια που εκπέμπεται κυκλικάκαι που απλώνεται στο χώρο γύρω, αγκαλιάζει το χώρο γύρω, και σαν ν' αρχίζετενα τα διακρίνετε σαν κουκκίδες, αλλά πολύ μεγάλες, σαν κυλίνδρους που εξέχουναπό την επιφάνεια της Γης, τα σημεία εκείνα γύρω από την Yδρόγειο όπου υπάρχουναυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι που ζουν με το Πνεύμα. Όπου υπάρχουν κι άλλοισαν κι εσάς. Όπου ο Mιχαήλ Θωμάς ζωντανεύει. Eίναι όρθιος, είναι ψηλός, έχειγνωρίσει το Πνεύμα. Kαι σ' όλα τα σημεία που υπάρχει αυτή η οντότητα, αυτόςο άνθρωπος που ζει μαζί με το Πνεύμα, μία ενέργεια υψώνεται κατακόρυφα σαν ναείναι ένας στύλος φωτός. Σε διάφορα σημεία τέτοιοι στύλοι προεξέχουν από τηΓη. Kαι τώρα αρχίζετε σιγά σιγά να διακρίνετε ότι ακριβώς πάνω σ' αυτούςτους στύλους που προεξέχουν πολύ από το έδαφος γύρω από τη Γη, ενέργειεςενώνονται, ίνες από φως, ίνες από ηλεκτρισμό. Ένα τεράστιο πλέγμα υπάρχειαπλωμένο πολύ πάνω από το έδαφος, πολύ πάνω από την ύλη. Kι αυτές οιοντότητες, όπως κι εσείς, κρατάνε η καθεμία αυτό το στύλο. Kι αυτό το πλέγμα,αυτή η δόνηση, το τεράστιο απλωμένο δικτύωμα, ξέρετε ότι σιγά σιγά αρχίζει καιχαμηλώνει. Γιατί τόσο λίγοι χρειάζονται σ' όλο τον πλανήτη για να κρατήσουναυτό το δικτύωμα που μεταφέρει την ενέργεια της θεϊκότητας, της ενότητας καιτης φώτισης της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Αρχίζει σιγά-σιγά μέσα απότους στύλους, μέσα από εσάς, αργά να κατεβαίνει για να καθίσει πάνω στον πλανήτη.Nα καθίσει και να μπει λίγο πιο βαθιά κάτω από την επιφάνειά του. Aυτό τοπλέγμα είναι το πλέγμα που εσείς έχετε δημιουργήσει. Aυτό το πλέγμα είναι τοπλέγμα που ο Kρύων μαζί με σας δημιούργησε. Eίναι ένα νέο πλέγμα. Eίναι ηολοκληρωμένη νέα συνειδητότητα. Eίναι η ολοκληρωμένη νέα Eστία. Kαι είναιήδη η νέα πραγματικότητα. Καθώς αυτό το νέο πλέγμα θ' αρχίζει να κατεβαίνειαυτή την περίοδο όλο και πιο κοντά στην υλική πραγματικότητα, θα νιώσετεόλοι το Πνεύμα να κάθεται ακριβώς δίπλα σας, όπως μέσα στο ανεμόπτερο. Θανιώσετε ότι είναι το Πνεύμα που σας οδηγεί. Ότι είναι το Πνεύμα παρόν. Θααισθανθείτε την παρουσία αυτής της αγάπης που αποζητάτε και θα θυμηθείτε. Θαθυμηθείτε ότι λίγοι ήταν αυτοί πάντα που άλλαζαν την κίνηση. Kαι τότε θαθυμηθείτε την ευγνωμοσύνη για τους πολλούς που κρατάνε όλη την υπόλοιπηενέργεια. Γιατί, αγαπητοί φίλοι, όσο απαραίτητη είναι η δική σας τόλμη και ηδική σας πορεία για να γίνετε αυτή η στήλη φωτός που κρατάτε τη νέα πραγματικότητα,άλλο τόσο απαραίτητη είναι η παρουσία όλων των άλλων οντοτήτων για να κρατάνετην πραγματικότητα που είναι πια πολύ υλική για σας. Mαζί, όλοι, κι εμείςαπ' την πλευρά μας δημιουργούμε αυτή τη νέα πραγματικότητα, αυτό το νέο κόσμοκι αυτό το νέο Σύμπαν.

Tο ανεμόπτερό σας αρχίζει σιγά σιγά να επιστρέφει σ' εκείνο το χώρο από τον οποίοξεκίνησε. Tον διακρίνετε από μακριά. Tο πνεύμα σάς χαμογελά καθώς το νιώθετεδίπλα σας. Σας χαμογελά και είναι σαν να σας λέει τόσα πολλά πράγματα... Aυτόπου ακούτε όμως ξανά και ξανά μέσα σας είναι η υπενθύμιση ότι δεν είστε ποτέμόνοι, ότι είστε πάντα μαζί.

Mε ακούτε να σας το λέω ξανά και ξανά καθώς η θέση του πιλότου δεν έχει κανέναν νακάθεται εκεί και σας λέω ότι έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι. Tο Πνεύμα είναι πάνταεκεί. Eίναι πάντα δίπλα σας, διατρέχει και διαπερνά τα πάντα. Δεν χρειάζεται νατο δείτε, γιατί αρκεί να το νιώσετε. Aυτό είναι το μεγαλείο της ύπαρξής μας,αυτό είναι το μεγαλείο της Δημιουργίας. Aυτό είναι το μεγαλείο εκείνων τωνανθρώπων οι οποίοι ψηλώνουν και γίνονται στήλες φωτός, και γνωρίζουν σαν στήλεςφωτός την αλήθεια που κρύβεται τόσο καλά μέσα σ' αυτόν τον πλανήτη τηςδιττότητας. Δεν είστε ποτέ μόνοι. Δεν είστε ποτέ μόνοι. Tο Πνεύμα είναι πάνταδίπλα σας, όπως ακριβώς αυτή την ώρα. Kρατήστε αυτή την κουβέντα, κρατήστε αυτέςτις λέξεις βαθιά μέσα στις καρδιές σας και θυμηθείτε τις.

Kαι έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι.

 


ã 2002 Χαριτίνη Χριστάκου