Σμαραγδένιος Κύκλος

11 Φεβρουαρίου 2019

Στο Κατώφλι του Μέλλοντος

 

 

Καλώς ήρθατε αγαπητοί σε μια νέα επικοινωνία, σε μία νέα δυνατότητα για βαθύτερη επίγνωση. Διευρύνοντας όλα όσα αντιλαμβάνεστε, πηγαίνοντας βαθύτερα στις εσωτερικές διαδρομές της συνειδητότητας, μετουσιώνετε τον εαυτό σας, και έτσι δημιουργείτε νέες δυνατότητες για εσάς και την εμπειρία της ζωής σας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό από έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να διασταλεί και να διευρυνθεί προς την κατεύθυνση της αγάπης και της αυτοπραγμάτωσης. Κάθε τέτοια μικρή προθυμία είναι μία μεγάλη ιερή επιλογή και αξίζει κάθε τιμής και αναγνώρισης, κατ’ αρχήν από τους ίδιους σας τους εαυτούς. Όταν εσείς επιθυμείτε να  προσεγγίσετε περισσότερο την αγάπη, όλοι οι θεραπευτές της αγάπης και όλες οι δυνάμεις της αγάπης έρχονται γύρω σας, περιβάλλοντάς σας, τιμώντας σας.

Γνωρίζουν ότι επίκειται μία νέα βαθιά εργασία, μία νέα βαθιά εσωτερική διαδρομή. Σας τιμούν που επιλέγετε την διαδρομή που θεραπεύει, που σας ολοκληρώνει, που σας οδηγεί στην αναγνώριση του πραγματικού σας εαυτού και της πλήρους σας υπόστασης. Η ίδια η επιλογή σας να προχωρήσετε είναι ένας παντοδύναμος μαγνήτης για όλα τα καλά που σας είναι διαθέσιμα στο τώρα σας. Αυτά είναι πάντα πολύ περισσότερα απ’ ότι νομίζετε, και αυτά είναι και ορατά και αόρατα.

Δεν υπάρχει όριο στα καλά του σύμπαντος της αγάπης. Η αγάπη είναι παντοδύναμη κυριολεκτικά. Μετακινεί βουνά για όσους την γνωρίζουν. Και δεν υπάρχει υψηλότερος στόχος για έναν άνθρωπο από το να ξανα-γνωρίσει την δύναμη της αγάπης. Μόνο τότε ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι δεν χρειάζεται να πολεμά και να μάχεται, να σκοτώνει και να σκοτώνεται. Η παντοδυναμία της αγάπης είναι η συνείδηση του όλου σύμπαντος, και όταν την ξανα-ανακαλύπτετε ως στάση, ως σκεπτικό, ως λειτουργία, ως πρακτική νόηση, τότε όλες οι πύλες των δυνατοτήτων και των διαθέσιμων πραγματικοτήτων αναδύονται.

Δεν υπάρχει μία μόνο εκδοχή της ζωής σας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την συνέχεια της ζωής σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς θέλετε να ξεδιπλωθεί η ζωή σας από τώρα και μετά. Όλες οι εναλλακτικές, όλες οι επιλογές για το μέλλον σάς είναι διαθέσιμες με αγάπη στο κατώφλι της δικής σας συνείδησης. Και είναι στο κατώφλι που αλήθεια γεννιέται η προθυμία σας να προχωρήσετε. Στο κατώφλι στέκεστε όταν εννοείτε αυτό που λέτε, όταν ποθείτε ή όταν εύχεστε αυτό που θέλετε.

Το κατώφλι των δύο κόσμων – το κατώφλι που συνδέει αυτό που βλέπετε με αυτό που είναι δυνατόν για σας – είναι εκείνος ο χώρος μέσα σας όπου η αλχημεία συμβαίνει ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο. Ξέρετε πώς νιώθετε όταν εννοείτε κάτι που λέτε. Ξέρετε πώς νιώθετε όταν λέτε κάτι σαν ευσεβή σας πόθο. Ξέρετε πώς νιώθετε όταν λέτε κάτι σαν να το εύχεστε, χωρίς να το πολύ-πιστεύετε.

Αυτές οι ποιοτικές διαφοροποιήσεις σ’ αυτά που εννοείτε, ποθείτε ή εύχεστε ενεργοποιούν το πεδίο των δυνατοτήτων που σας είναι διαθέσιμες. Και έτσι επιλέγετε την εκδοχή για το μέλλον και την ταχύτητα με την οποία αυτό θα εκδηλωθεί για σας.

Όταν εννοείτε πλήρως αυτό που αποφασίσατε, τότε επιλέγετε την ύψιστη εκδοχή για το δικό σας μέλλον. Όταν λέτε κάτι σαν ευσεβή πόθο, χωρίς ακόμα να είστε έτοιμοι να το εννοήσετε, ενεργοποιείτε άλλες διαθέσιμες εκδοχές για το μέλλον, που και αυτές προορίζονται να σας οδηγήσουν στην ύψιστη εκδοχή με πιο αργό ρυθμό. Και αντίστοιχα συμβαίνει όταν απλώς εύχεστε κάτι να λυθεί ή να θεραπευτεί. Κάθε φορά που είστε στο κατώφλι, οι δυνάμεις της αγάπης είναι εκεί να υπηρετήσουν την επιλογή σας, με τον ρυθμό και την ταχύτητα που είναι για σας κατάλληλα, και το κάνουν πλήρως και αφοσιωμένα.

Στην ανθρώπινη εμπειρία αυτό δείχνει την ταχύτητα με την οποία εσείς είστε έτοιμοι να ξεδιπλώσετε τις δυναμικές του εαυτού σας. Έχετε επίγνωση ότι δεν υπάρχει κανείς που να κινείται γρήγορα σε όλα τα θέματα. Και επομένως δεν έχετε να προσπεράσετε ή να ξεπεράσετε κανέναν. Καθένας από σας κινείται γρήγορα σε κάποια θέματα, και αργά σε άλλα. Είναι ανθρώπινο και τιμάται πλήρως. Είναι ο εξαίσιος τρόπος που ο κοσμικός καμβάς υφαίνεται από το σύνολο των εαυτών. Είναι ο αόρατος, υπόγειος τρόπος που όλοι μαζί κεντάτε το κοσμικό υφαντό, παρότι μπορεί στα μάτια σας να φαίνεται ότι κάποιοι κεντούν γρήγορα και άλλοι αργά.

Ο ρυθμός που ακολουθεί κάθε ύπαρξη υπηρετεί την δική της εσωτερική σοφία και την δική της γραμμή επιστροφής. Και όμως, εκεί όπου τα όρια των κόσμων βρίσκονται, ο κάθε ρυθμός είναι συγχρονισμένος με όλους τους άλλους και η κάθε γραμμή επιστροφής είναι συνυφασμένη με όλες τις άλλες. Γι’ αυτό αναπνεύστε, και πάψτε να κρίνετε τον εαυτό σας. Πάψτε να τον συγκρίνετε με αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια της εμπειρίας σας, στην καθημερινότητά σας.

Τιμήστε τον ατομικό σας ρυθμό, τις δικές σας επιλογές, έχοντας την βαθύτερη επίγνωση ότι ακόμα και εκεί που φαίνεται να πηγαίνετε αργά, είστε συνυφασμένοι και συγχρονισμένοι με όλους τους άλλους. Έτσι θα βγείτε από την ψυχική διελκυστίνδα της πίεσης και αυτό από μόνο του θ’ αλλάξει τις επιλογές σας.

Έχετε επίγνωση ότι την στιγμή που δεν σας πιέζετε να λύσετε ένα θέμα, την στιγμή που δεν σας κατακρίνετε σιωπηλά επειδή δεν έχετε ακόμα θεραπεύσει ένα ζήτημα, τότε επιτρέπετε στον εαυτό σας να σταθεί στο κατώφλι των κόσμων, και εκεί κάνετε πάντα την καλύτερη επιλογή, από όλες όσες είναι διαθέσιμες, ενεργοποιώντας το δικό σας καλύτερο μέλλον.

Κανείς δεν προχωρά όταν πιέζεται. Και κανείς δεν ερμηνεύει την πίεση ως αγάπη. Κάθε φορά που σας επικρίνετε και πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει το επόμενο βήμα γιατί «πρέπει» να εξελιχθείτε, κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αλήθεια θα θέλατε και αυτό που είναι το καλύτερο για εσάς. Καθυστερείτε όλα τα καλά που σας είναι διαθέσιμα.

Ο λόγος είναι ότι η αγάπη έλκεται στην αγάπη. Η αγάπη δεν μπορεί να ελκυστεί από την κρίση και την πίεση. Η αγάπη δεν μιλά την γλώσσα της καταπίεσης, του εξαναγκασμού και της επίκρισης.

Μιλήστε λοιπόν στον εαυτό σας με την γλώσσα της αγάπης και δείτε τον εαυτό σας να ανθίζει. Επιτρέψτε στον εαυτό σας τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης χωρίς συγκρίσεις, και ο εαυτός σας θα κάνει τα βήματα προς το κατώφλι της ύψιστης εκδοχής μέλλοντος. Τιμήστε την δική σας πορεία επιστροφής, και τότε θα στέκεστε στο κατώφλι του τώρα, και θα δείτε τον εαυτό σας να εννοεί αυτό που επιλέγει. Εκείνη την στιγμή, για όποιο θέμα κάνετε την επιλογή σας, θα ξέρετε ότι επιλέξατε την ύψιστη εκδοχή γι’ αυτό.

Και τότε, την ίδια στιγμή, θα θυμηθείτε. Θα νιώσετε τους θεραπευτές και τους οδηγούς της αγάπης να σας περιβάλλουν και θα θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο τρόπος της αγάπης να εξελίσσει: αποδέχεται, δεν κρίνει, δεν πιέζει, και όλα μαζί της ανθίζουν στην ύψιστη εκδοχή που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν, στην ύψιστη εκδοχή που θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν, στην ύψιστη εκδοχή που τους ήταν πάντα διαθέσιμη!

 Και έτσι είναι.

 

Επικοινωνία Χαριτίνης Χριστάκου © 2019