Διαλογισμός και Παραλειπόμενα

 

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Διαλογισμός 8-2-2016

 

Κλείσε απαλά τα βλέφαρά σου και επέτρεψε στον εαυτό σου για λίγες στιγμές που θα ακολουθήσουν να μετακινηθεί προς εσένα, προς το δικό σου εσώτερο είναι. Ασχέτως τού ποιοι είναι καθισμένοι δεξιά ή αριστερά σου, εμπρός ή πίσω σου, εσύ συγκεντρώσου σε σένα. Νιώσε ότι είναι πολύτιμη κάθε στιγμή που επιστρέφεις την ενέργεια μέσα σου, που κάνεις επαφή με τη δική σου εσωτερική ύπαρξη, αδιαφορώντας -ευγενικά- για όλα όσα μπορεί να συμβαίνουν γύρω από το πολύτιμο της ύπαρξής σου. Φέρε όλο και περισσότερο και βαθύτερα την αγάπη σου για σένα να σε οδηγήσει στη γαλήνη που υπάρχει στο κέντρο της ύπαρξής σου.  Αισθάνσου ένα χρυσό φως εκεί στο κέντρο της ύπαρξής σου που ζεσταίνει, θερμαίνει και φωτίζει εκ των έσω το είναι σου. Μπορεί να το φανταστείς σαν ένα αστέρι ή σαν έναν μικρό ήλιο. Όπως και να το φαντάζεσαι ή να το βλέπεις, είναι σημαντικό να δεις το φως του πώς απλώνεται και θερμαίνει όλο το εσωτερικό πεδίο της συνειδητότητάς σου μέσω της βιολογίας σου. Για λίγες στιγμές δες τη βιολογία σου σαν ένα χορό από χρώματα, ίσως και ήχους. Νιώσε τα ενεργειακά σου κέντρα να μην είναι τίποτε άλλο παρά υπέροχα χρώματα δονούμενα, μεταφέροντα σκέψεις, αισθήματα από όλο το πεδίο τού είναι σου. Κι εσύ, μέσα στη σφαίρα με το πολύχρωμο φως, βρίσκεις το κέντρο της ύπαρξής σου, το κέντρο της διάνοιάς σου. Αυτό τον ήλιο που θερμαίνει όλο τον νου σου, όλη τη συνειδητότητά σου και αέναα δίνει σε σένα τις τέλειες πληροφορίες, που τέλεια χρειάζεσαι, στην τέλεια στιγμή. Νιώσε αυτά τα χρώματα του φωτός μέσα σε όλο το εσωτερικό σου πεδίο σαν διαύλους διαφορετικών μηνυμάτων γνώσεων και πληροφοριών. Νιώσε όλη την αύρα σου σαν ένα υπέροχο φωτεινό όχημα γνώσης και πληροφοριών. Ένα όχημα περίεργο, παράξενο, γεμάτο φως, που έχει όλους τους κωδικούς και τις συχνότητες όλων των πληροφοριών που η αγάπη συνέχεια σου μεταφέρει. Νιώσε εσένα, αέναα και άρρηκτα, συνδεδεμένο και συνδεδεμένη με χορδές χρυσού φωτός, χρυσής διάνοιας, με την αγάπη παντού. Αισθάνσου τι σημαίνει από όλες τις πλευρές όλου του χώρου, όλου του χρόνου, χρυσό φως να έρχεται σε σένα και να χορεύει μέσα στην ενέργειά σου, μέσα στην αύρα σου, μιλώντας σου, επικοινωνώντας με σένα, στα μύχια της ύπαρξής σου: τι σημαίνει να στηρίζεσαι από το Όλον κάθε στιγμή. Τι σημαίνει να αγαπιέσαι από το Όλον κάθε στιγμή. Τι σημαίνει το Όλον, σιωπηλά, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια να σε αγαπά και να σου μιλά και να σε ενημερώνει για το καθετί. Τι σημαίνει να μετέχεις της μιας Διάνοιας, του ενός Όντος, του ενός Σύμπαντος, του ενός Εαυτού.

Νιώσε αυτό το χρυσό φως στο κέντρο της ύπαρξής σου. Και έχε την επίγνωσή σου, φέρε την επίγνωσή σου στο τι αληθινά σημαίνει αυτό για εσένα ατομικά. Τι αληθινά σημαίνει για εσένα ως ύπαρξη. Τι σημαίνει για εσένα ως διάνοια. Τι σημαίνει για την αξία του εαυτού σου, για την αξία της αναπνοής σου,  για την αξία της ζωής σου.

Και με αυτή την επίγνωση να έρχεται να παντρεύεται μέσα σου με το χρυσό φως στο κέντρο του εαυτού σου, μείνε λίγες στιγμές, αναπαυόμενος και αναπαυόμενη στην ένωση του νου σου με την ύπαρξή σου. Είσαι ελεύθερος να ανοίξεις τα μάτια σου στην κατάλληλη στιγμή που θα νιώσεις έτοιμος ή έτοιμη και πρόθυμος ή πρόθυμη. Άνοιξε τα μάτια σου παίρνοντας μια εισπνοή. Άνοιξε τα μάτια σου σαν να ξεκινάει μια νέα ζωή. Άνοιξε τα μάτια σου σαν ορόσημο στη στιγμή του χρόνου όπου αυτά τα δύο, για λίγη ώρα, τα συνένωσες.

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 

Ερώτηση: Παρατηρώ ότι, τελευταία, τα πράγματα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα, γίνονται πάρα πολλές αλλαγές γύρω από τη δομή της κοινωνίας.  Κάτι που, τώρα τελευταία, έχει γίνει πάρα πολύ έντονο είναι ότι η παραδοσιακή οικογένεια έχει διαλυθεί. Αντιθέτως, οι ομοφυλόφιλοι αυξάνονται, νομιμοποιούνται, οργανώνονται και δημιουργούν οικογένειες. Τι είναι σωστό, τι είναι λάθος; Πού είναι το μέλλον γύρω από το θέμα «οικογένεια»;

 

Απάντηση: Το μέλλον δεν είναι πουθενά από αυτά και σε αυτά που συμβαίνουν τώρα. Τώρα είναι η περίοδος των μεταβάσεων. Και η περίοδος των μεταβάσεων είναι μια περίοδος στην οποία η αντίληψη για το προσωπικό φύλο και το τι σημαίνει αυτό, αλλάζει. Και μία από τις βαθύτερες υπηρεσίες που οι ομοφυλόφιλοι προσφέρουν στο σύνολο είναι ότι καταρρέουν τη στεγανότητα του ρόλου του άντρα και της γυναίκας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ιδεοληψίες που υπήρχαν στην παλιά, τρίτη διάσταση. Ο νέος άντρας και η νέα γυναίκα -δηλαδή, η νέα ροή του αρσενικού και του θηλυκού- έχουν ισορροπία μέσα τους. Το κάθε όν έχει ισορροπημένα και πλήρως φορτισμένα και τα δύο στοιχεία του. Αυτή την περίοδο -ακόμα- στην ανθρωπότητα, τα αρσενικά σώματα έχουν κυρίαρχα αρσενική ενέργεια και τα θηλυκά σώματα έχουν μία σχεδόν ισορροπημένη ενέργεια αλλά όχι στη μεγάλη πλειοψηφία. Υπάρχει μια καλύτερη διαχείριση στα θηλυκά σώματα ως προς την ανάπτυξη των αρσενικών τους ροών. Όχι ότι βρίσκονται ακόμα σε ισορροπία -το διευκρινίζουμε- αλλά, τα θηλυκά σώματα στην ανθρωπότητα, συνολικά σαν ενέργεια, έχουν λίγο καλύτερη ισορροπία σε σχέση με την αρσενικότητά τους.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι, μέσα στη συνειδητότητα των ψυχών σας γνωρίζατε ότι δε μπορείτε να απαγκιστρωθείτε, να ξε-αγκυλώσετε από τα πρότυπα του μπαμπά σας, του παππού σας και του προπάππου σας, ή της μαμάς σας, της γιαγιάς σας και της προγιαγιάς σας, παρά μόνο αν αυτές οι πολύ στεγανές ενέργειες προτύπων μαλάκωναν και μεταλλάσσονταν. Ο λόγος που η ομοφυλοφιλία αυξάνεται -και θα αυξηθεί κι άλλο- είναι γιατί με κάποιον τρόπο πρέπει να νιώσετε, ως όντα, ελεύθεροι στη σεξουαλικότητά σας. Κι αυτό σημαίνει, ελεύθεροι στη ροή του αρσενικού και του θηλυκού μέσα σας. Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος να μπορέσει σταδιακά να γίνει αποδεκτή αυτή η ρευστότητα του αρσενικού -το οποίο μπορεί να είναι τρυφερό κι ευάλωτο- και αυτή η ισχύς του θηλυκού -το οποίο μπορεί να είναι δυναμικό και άτεγκτο. Πιστεύετε ακράδαντα πως η θηλυκή ενέργεια είναι μόνο τρυφερή και στοργική και η αρσενική ενέργεια είναι μόνο δυναμική και σκληρή -ας την πούμε έτσι. Δεν είναι τίποτα από τα δύο αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο πεδία διαθέτουν ποιότητες οι οποίες είναι συμπληρωματικές. Ο λόγος, λοιπόν, που θα αυξηθούν κι άλλο είναι γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ώστε τα παλιά μοτίβα να διαλυθούν μέσα στον νου σας. Βλέποντας στην πράξη, ζευγάρια φαινομενικά ασύμβατα, ιδίου φύλου, να ευτυχούν, θα αρχίστε να αναρωτιέστε αν τελικά είναι μόνο μία η φόρμουλα της ροής. Λίγες ψυχές θα καταλάβουν ότι δε βλέπουν τη φόρμουλα που δύο αρσενικά ή θηλυκά σώματα ζουν. Αυτό που βλέπετε είναι ότι υπάρχουν φόρμουλες ροής για την αρσενική και τη θηλυκή ροή. Βλέπετε κάτι που, με τον παλιό νου, σιγά-σιγά δεν θα το καταλαβαίνετε, γιατί ο παλιός νους αντιλαμβάνεται στερεότυπα έναν αντρικό ρόλο στην παλιά γραμμική αντίληψη και έναν αρσενικό ρόλο. Αυτό, δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος να καταρρεύσει και να ανανεωθεί η συνειδητότητα, συσχετιζόμενη, όχι με το σώμα το ίδιο αλλά, με την αρσενική και τη θηλυκή ροή μέσα σε οποιοδήποτε σώμα. Με έναν άλλο τρόπο που δεν αναγνωρίζετε στο μυαλό, αυτό απελευθερώνει -και θα απελευθερώσει σιγά σιγά- τους άντρες, δηλαδή τα αρσενικά σώματα ώστε να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη θηλυκή ροή και να εκδηλώνουν και  υψηλότερη θηλυκότητα στη λειτουργία τους. Και το ίδιο θα συμβεί αντίστροφα και για τα θηλυκά σώματα. Δεν υπάρχει τίποτε το κακό σ’ αυτό που συμβαίνει. Όμως, ζείτε τα χρόνια, την εποχή, τις δεκαετίες της μετάβασης από αγκυλώσεις ως προς το από τι ένα ον επιτρέπεται να είναι στο τι ένα ον είναι. Και -είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει- η συνειδητότητά σας δεν είναι ούτε αρσενική μόνο, ούτε θηλυκή μόνο. Είναι συνειδητότητα, είναι ροή δημιουργίας, χρειάζεται τις ποιότητες του αρσενικού και του θηλυκού εξίσου μέσα σε καθέναν.

Μέσα από αυτό, αργότερα -θα περάσουν δύο δεκαετίες ακόμα- θα επαναπροσδιοριστούν σιγά-σιγά, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, και οι άντρες και οι γυναίκες. Θα απελευθερωθούν ροές και μοτίβα. Και οι άντρες -δηλαδή τα αρσενικά σώματα- θα νιώθουν πολύ πιο ελεύθερα να εκδηλωθούν με πολλούς άλλους τρόπους, πέρα από αυτούς που τώρα εκδηλώνονται και βιώνουν την πραγματικότητα. Το ίδιο, αντίστροφα, θα συμβεί και με τα γυναικεία σώματα και τις γυναίκες της Γαίας: θα υιοθετήσουν πολλές άλλες ροές και θα νιώθουν πολύ πιο ελεύθερες να εκφράσουν και να πειραματιστούν με τον εαυτό και να τολμήσουν να εκδηλώσουν ψυχισμούς, αισθήματα και αισθήσεις που ακόμα δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Είναι πολύ νωρίς για να τοποθετείστε σαν καλό και κακό και, για την ακρίβεια, είναι και τελείως άσκοπο το καλό και το κακό. Το θέμα είναι αν είναι λειτουργικό. Και το αν είναι λειτουργικό δεν αφορά τον διπλανό, αφορά εσάς τον ίδιο. Αν εσείς νιώθετε λειτουργικοί, τότε αυτό που κάνετε είναι ισορροπημένο. Αν νιώθετε δυσλειτουργικοί, τότε αυτό που κάνετε είναι ανισόρροπο. Και επομένως, αν υπάρχει ένας χρυσός κανόνας -ας το πούμε έτσι- που έρχεται από το μέλλον πάλι σε σας είναι ότι πρέπει να βγείτε πέρα από τις αντιλήψεις που ίσχυαν εκατό χρόνια πριν, σε αντιλήψεις μιας άλλης συνειδητότητας όπου τα σώματα είναι φορείς ροών. Όπου τα σώματα είναι φορείς ποιοτήτων και δυνατοτήτων. Κάποια στιγμή, η καινούργια διάσταση της πραγματικότητας της συνειδητότητας θα σας οδηγήσει να αγαπήσετε και να ενοποιήσετε αυτά που για τους προγόνους σας θα ήτανε αδιανόητα -και είναι αδιανόητα: δε μπορείτε να φανταστείτε έναν άντρα να φέρεται με έντονα θηλυκή ενέργεια αλλά και, απαγορευτικά, δε μπορείτε να φανταστείτε μια γυναίκα να φέρεται με έντονες αρσενικές ροές. Είσαστε ακόμα απαγορευτικοί και προς τον έναν και προς τον άλλον, δηλαδή προς τις ίδιες σας τις ροές. Κι αυτός είναι ο λόγος που η διαδρομή είναι δύσκολη. Γιατί, όταν ο ίδιος, έχοντας στεγανοποιήσεις, δεν επιτρέπεις στις ροές σου να αναπτυχθούν, πώς θα μπορούσε η διαδρομή να έχει γίνει σε τρία χρόνια; Σας λέμε ειλικρινά: αν η συνειδητότητα της τρίτης διάστασης ήταν πολύ πιο ανοιχτή στην αρσενική και στη θηλυκή ροή ποιοτήτων, η ίδια διαδρομή θα μπορούσε να είχε συμβεί σε πέντε χρόνια. Δεν είναι ότι η ροή δε μπορεί να συμβεί. Δεν είναι ότι η πραγματικότητα δε μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο: πάντα αυτό εξαρτάται από τις αγκυλώσεις της συνειδητότητας.  Όσο επιμένει η ανθρωπότητα να βλέπει τον άντρα σαν άντρα και τη γυναίκα σαν γυναίκα οι αγκυλώσεις θα είναι εκεί. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι κακό και είναι όλα επιτρεπτά εφόσον όλα αυτά αφορούν την ελευθερία έκφρασης της κάθε ατομικής συνειδητότητας. Και πρέπει οι άλλες συνειδητότητες να μάθουν να σέβονται το δικαίωμα της ατομικής συνειδητότητας προκειμένου να έχουν και οι ίδιες δικαίωμα στη δική τους ελευθερία.

 

Ερώτηση: Καταλαβαίνω πως, οτιδήποτε γίνεται, στην παρούσα φάση, που μας φαίνεται «περίεργο» (gays, άστεγοι) όλα αυτά εξυπηρετούν κάτι μεγαλύτερο, κάτι ωραιότερο. Οι τζιχαντιστές σε τι εξυπηρετούν;

 

Απάντηση: Στο να μπορέσει να θεραπευτεί, βαθύτερα μέσα στη συνειδητότητα, ο φόβος για τον υλικό κίνδυνο. Ή, ακόμα πιο ουσιαστικά, στο να μπορέσετε μέσα σας να πάψετε να πολεμάτε το διαφορετικό. Δε μπορείτε να εξαλείψετε τη βία που κρύβετε μέσα σας. Μπορείτε, όμως, να πάψετε να το πολεμάτε μέσα σας και αυτό θα εξαλείψει τη βία έξω σας. Αλλιώς, για να γίνει κατανοητό: οι τζιχαντιστές στην πραγματικότητά σας δε θα μπορούσαν να υπάρχουν αν αυτό το μένος, αυτή η βία κι αυτός ο ολικός βιασμός, δεν συνέβαινε μέσα σε καθέναν από όσους κατοικούν πάνω στη Γαία. Δεν είναι, στ’ αλήθεια, εξωτερικό όλο αυτό. Υπάρχει ακόμα τέτοια απολυτότητα και τέτοια σκληρότητα μέσα στη συνειδητότητα. Εσείς οι ίδιοι, εδώ στην Ελλαΐδα, εάν κάτι απειλούσε τη δική σας θρησκεία θα γινόσασταν ακριβώς ίδιοι: θα σφάζατε ανθρώπους, θα σκοτώνατε ανθρώπους στο όνομα οποιουδήποτε δικού σας ιδεώδους. Όλα αυτά είναι ολικά γραμμικά και είναι ολικά της διττότητας. Οπότε, οι τζιχαντιστές είναι η εξωτερική όψη αυτού που δε θέλετε να αναγνωρίσετε μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό. Ναι, όταν τον βλέπετε στην αυλή του γείτονα είναι απεχθές. Πρέπει, όμως, να παραδεχθείτε ότι συμβαίνει στην αυλή του δικού σας εαυτού. Και πρέπει να έχετε το θάρρος -και καλείστε να το βρείτε- να αναγνωρίσετε ότι είναι μέσα στη δική σας συνειδητότητα που αυτή η εχθρικότητα, αυτό το μένος κι αυτή η κακία, βαθύτερα, κατοικεί ακόμα. Γι’ αυτό πυροδοτείται εξωτερικά: γιατί είναι ένας τρόπος αυτό να λήξει.

Σας είπαμε και σε άλλες επικοινωνίες ότι, η συνειδητότητα μιας φυλής ισχυροποιείται όταν αφομοιώνει. Για να αφομοιώσετε, όμως, χρειάζεται αγάπη και χρειάζεται να μη φοβόσαστε το ποιοι είσαστε. Για να αφομοιώσετε σημαίνει ότι έχετε αποφασίσει ότι θα ειρηνεύσετε τη συνειδητότητα μέσα σας. Η πραγματικότητα σάς δελεάζει δείχνοντάς σας τα φαντάσματα που κρύβετε ακόμα μέσα σας και είναι πιο δυσάρεστο για σας να το αναγνωρίσετε και να το παραδεχθείτε. Αφού, λοιπόν, δεν έγινε από τους ίδιους, έπρεπε να γίνει εξωτερικευόμενο. Στον δυτικό σας πολιτισμό, δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να μην έχει ακριβώς το ίδιο μίσος να ελλοχεύει -με διάφορους τρόπους- μέσα στο σκεπτικό της. Και δεν υπάρχει ούτε ένα κράτος το οποίο δε θα πολέμαγε και δε θα έσφαζε άλλους στο όνομα του δικού του ιδεώδους.

Αν, λοιπόν, συνειδητοποιήσετε και αναγνωρίσετε όντως ότι είστε στη μετάβαση, θα καταλάβετε τι σας ζητείται να κάνετε μ’ αυτό: σας ζητείται να μην φοβηθείτε, σας ζητείται να μην μισήσετε, σας ζητείται να μην είστε οι πρώτοι που θα επικρίνουν και θα νιώσουν πόσο απεχθές είναι, αλλά σας ζητείται να συγχωρήσετε τον εαυτό σας που το συνδημιουργείτε μαζί τους εμμένοντας στην εχθρικότητα, στο πόσο διαφορετικοί είστε, ή στο πόσο πιο εξελιγμένοι είστε. Καλείστε να συγχωρήσετε αυτές τις ποιότητες μέσα στη συνειδητότητα, τις οποίες ακόμα ενεργοποιείτε και τις οποίες με πολύ πάθος και ζέση προασπίζεστε. Καλείστε, λοιπόν, να λύσετε τον γόρδιο δεσμό της διττότητας και οι τζιχαντιστές σας καλούν να το κάνετε αυτό στο όνομα του συνόλου αλλά και στο όνομα της ολοκλήρωσης και της ειρήνευσης της ατομικής σας συνειδητότητας. Όσο η ατομική συνειδητότητα της ανθρωπότητας πολεμάει τους πάντες μέσα της, αυτό το μένος θα κορυφώνεται εξωτερικά αυτά τα χρόνια. Και θα βρεθεί η συνειδητότητα σε πιο κρίσιμο κομβικό σημείο όπου τότε -αυτό που τώρα καλείστε να κάνετε με κάποια χάρη και με ένα πλεόνασμα χρόνου- τότε θα κληθείτε να το κάνετε χωρίς πλεόνασμα χώρου και χωρίς τη χάρη του χρόνου. Θα βρεθείτε όντως σε ένα χρονικό σημείο όπου, ή θα ξεσπάσει πόλεμος για άλλη μια φορά θρησκευτικός -στην ουσία συνειδησιακός- ή,  τότε, θα πρέπει να εγκαταλείψετε -με πολύ μεγαλύτερο κόστος για τη συνειδητότητά σας- αυτές τις θέσεις. Εμείς σας προτρέπουμε να θυμηθείτε πως τίποτε δε μπορεί να συμβεί απ’ έξω σας αν δεν το καλλιεργείτε μέσα σας. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι υπάρχει, ακόμα, τέτοια βιαιότητα μέσα στη συνειδητότητα αλλά, θα σας πούμε, σκεφτείτε: αν για μια στιγμή όντως κινδυνεύσει η ζωή σας, πόσο εύκολο σάς είναι ακόμα να σκοτώσετε; Πόσο εύκολο σας είναι ακόμα να πιστέψετε ότι το σώμα σας είναι τα πάντα; Πόσο εύκολο σας είναι ακόμα να πιστέψετε ότι δε ζει η ψυχή σας μέσα στο σώμα αλλά ότι το σώμα ζει για χάρη του σώματος; Πόσο εύκολο σας είναι ακόμα… Και αυτό θα σας δώσει την πληροφορία για το τι είστε κι εσείς ικανοί να κάνετε εάν πυροδοτηθείτε και αυτό μπορεί να σας κάνει να αναγνωρίσετε και να συνειδητοποιήσετε το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη της συγχώρεσης και της θεραπείας για να είναι τόσο μεγάλη η βιαιότητα και η σκληρότητα που βλέπετε πάνω στη γη. 

 

Ερώτηση: Ποια είναι η χρησιμότητα των ουσιών και των ναρκωτικών;

Απάντηση: Αυτό συνέβαινε πάντα στην ανθρωπότητα. Αυτό που δε συνέβαινε πάντα ήταν να υπάρχουν τηλεοράσεις για να το διατυμπανίζουν.

Υπάρχουν πολλών και διαφορετικών συχνοτήτων ουσίες. Κάποιες ουσίες, θα μπορούσαμε να σας πούμε ότι, σε ένα βαθμό, δεν είναι επιβλαβείς για τη συνειδητότητα -είναι αβλαβείς σε σχέση με αυτό που λέει το μυαλό σας. Θα μπορούσαμε να σας πούμε ότι και παλαιότερα κάποιες τέτοιες ουσίες, κάποια τέτοια βοτάνια, χρησιμοποιούνταν για να απεγκλωβίζουν τη συνειδητότητα από την τρίτη διάσταση και να τη συνδέουν με υψηλότερες διαστάσεις. Ακόμα συμβαίνει αυτό -σε μεγάλο βαθμό- και κάποια όντα το έχουν ακόμα ανάγκη. Στη μεγάλη κλίμακά του, όμως, οι ουσίες -στις οποίες εσείς αναφέρεστε- δεν είναι ανόθευτες ουσίες. Είναι νοθευμένες, χημικές ουσίες. Και αυτό, δεν υπηρετεί μια μεταβατική περίοδο  που θα σας πάει κάπου καλύτερα, ωστόσο υπηρετεί τα εξής δύο: Πρώτον, η χρήση χημικών ουσιών δημιουργεί μια διαρροή ενεργειών -σκέψεων- από την συνειδητότητα της τρίτης διάστασης προς τις αστρικές συνειδητότητες. Αυτό σημαίνει πως μέσα στο άτομο ενεργοποιούνται πολύ χαμηλότερα κραδασμικά κίνητρα, πολύ χαμηλότερες κραδασμικές σκέψεις και πολύ χαμηλότερες κραδασμικές παρορμήσεις αφού οι χημικές ουσίες ουσιαστικά συνδέουν τη συνειδητότητα με αστρικά πεδία. Και αυτό είναι που δεν βοηθά, σε τίποτα, τους χρήστες. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι φτάνουν εκεί γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μέχρι τώρα έχουν βρει για να δραπετεύουν -έστω και για λίγο- από μια εγκλωβιστική κατάσταση πραγματικότητας γιατί ακόμα δεν έχουν βρει τη δύναμη να τη διαχειριστούν. Δεν είναι αυτό λύση γιατί, γίνονται απλώς πιο βαθιά θύματα αυτών των οποίων δεν τους αρέσουν: δηλαδή, είναι σαν να κοιτάνε την τρίτη διάσταση, δεν τους αρέσει και μετά, αυτό που κάνουν, τους εγκλωβίζει σε μια ακόμα χειρότερη διάσταση -την αστρική- η οποία έχει ακόμα χαμηλότερες παρορμήσεις. Ωστόσο, υπάρχει η ελευθερία της βούλησης και αυτό τιμάται, στον βαθμό που η ψυχή δεν αλλάζει, στον βαθμό που ο ανώτερος εαυτός δεν μπορεί πραγματικά να μεταβληθεί. Άρα, είναι ένα σχέδιο ζωής που μπορεί να δώσει τη δυναμική σε κάποιον να βγει ολικά απ’ αυτό και να γίνει χρήσιμο σε πολλούς άλλους.

Δεύτερον, από την άποψη της θετικότητας: η θετικότητα αυτού που συμβαίνει αυτά τα χρόνια και της αύξησης της χρήσης χημικών ουσιών είναι ότι, από κάποιο σημείο και πέρα -ήδη έχει αρχίσει αυτό αλλά δεν έχει ακόμα φανεί- ακριβώς επειδή οι χρήστες είναι πολλοί και είναι εύκολο οι νεότερες γενιές να δουν την κατάσταση, αυτό τελικά θα λειτουργήσει ευεργετικά αποτρέποντας πολλές περισσότερες νέες ψυχές να υιοθετήσουν αυτή την πορεία. Ο αριθμός αυξήθηκε γιατί έτσι γίνεται πολύ ξεκάθαρο το πού ακριβώς πάει αυτό και το αν κάποια ψυχή θα ήθελε, όντως, να μπει σε τέτοιες αστρικές ιστορίες. Οπότε, μέχρι να φτάσει να αυξήσει τόσο τον αριθμό του, δεν φαινόταν καμία θετικότητα όμως, αυτό θα αρχίσει να φαίνεται. Ήδη, στις γενιές που μπαίνουν τώρα στην εφηβεία, αυτό είναι πιο ξεκάθαρο στα μάτια τους -ακριβώς γιατί οι αριθμοί είναι μεγάλοι. Με την δική μας αντίληψη, αυτό είναι κατάλληλο με μια πολύ ευρύτερη έννοια, είναι αναπότρεπτο. Γιατί καθώς η συνειδητότητα της ανθρωπότητας συνολικά και συλλογικά, ως μία, έχει βάλει το μεγάλο στοίχημα ότι θα γίνει η κβαντική αλλαγή και, όντως, θα μετουσιωθούν όλες αυτές οι πολύ βαριές και αποτρόπαιες ποιότητες συνειδητότητας, αυτή η απόφαση πυροδότησε αυτή την αντιπαλότητα, αυτή την ανάγκη ζύμωσης. Εννοούμε ότι, όπως οι ευεργετικές σκέψεις του ανώτερου εαυτού έρχονται να σας συναντήσουν εμποτίζοντάς σας με πόθο για εξέλιξη, έτσι και οι αντιδραστικές ενέργειες των σκιωδών εαυτών σας έρχονται να σας συναντήσουν αποτρέποντάς σας από αυτή την εξέλιξη. Εσείς είστε αυτοί που συνενώνετε όλους τους εαυτούς και επιλέγετε από όλο αυτό το σύνολο σκιωδών εαυτών και φωτισμένου εαυτού την καινούργια σας δυναμική. Δε θα μπορούσε αυτό να μη συμβεί. Και αυτό τώρα στο συλλογικό είναι ένα μεγάλο αστρικό άνοιγμα γιατί εκεί θα δείτε την αναγκαιότητα, το πώς δεν γινόταν διαφορετικά. Πώς η ανθρωπότητα θα αφομοιώσει το βαθύ σκοτάδι; Το βαθύ σκοτάδι της ανθρωπότητας βρίσκεται στα αστρικά πεδία και το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας αυτών οι οποίοι κάνουν χρήση χημικών ουσιών είναι ο τρόπος που έρχονται τα χαμηλά αστρικά πεδία να λειτουργήσουν για να αφομοιωθούν, για να μπορέσουν να γίνουν τα βήματα της εξέλιξης. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να πάτε σε μια υψηλότερη συνειδητότητα με τα θέματα κρυμμένα μέσα σας αυτό είναι μεγάλη αυταπάτη. Αν πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ξεγελάσετε την ίδια τη συνειδητότητα και να παριστάνετε τους φωτισμένους ενώ μέσα σας βρίθει το μένος, είναι τεράστια αυταπάτη. Η συνειδητότητα γνωρίζει πολύ καλά και το βάθος της κακίας και το βάθος των αδιεξόδων και το βάθος των απωθημένων: και όλα αυτά είναι αστρικά πεδία. Οπότε οι χρήστες των χημικών ουσιών δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιτρέπουν να έρθουν μέσα στη συνειδητότητα του συνόλου αυτά τα πεδία, προκειμένου το σύνολο να μπορέσει να τα αφομοιώσει και έτσι -το σύνολο- να πάει μπροστά. Δεν το κάνουν θυσιαστικά. Το διευκρινίζουμε: δεν αυτοθυσιάζονται. Αυτό είναι θέμα στην ατομική τους συνειδητότητα, έχουν την ψευδαίσθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσουν από την απίστευτη βία της τρίτης διάστασης και εγκλωβίζονται σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Αυτό είναι και το αποτρεπτικό κλειδί για τις νεότερες γενιές:  θα καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι διέξοδος αλλά είναι ένας μεγαλύτερος και πιο ύπουλος, πιο σκληρός εγκλωβισμός από τον οποίο χρειάζεται πολύ σκληρή προσπάθεια της συνειδητότητας για να επανέλθει. Γιατί χρειάζεται απίστευτη αντοχή για να κοπούν αστρικές χορδές, για να κοπούν αστρικές παρορμήσεις, για να κοπούν όλες αυτές οι επιδράσεις μέσα στη συνειδητότητα.

Οπότε, αυτό που θα λέγαμε για τους χρήστες και τις ουσίες είναι, μην σας απασχολούν εκείνοι οι οποίοι με μία φυσικότητα και με έναν ρυθμό ισορροπίας κάνουν χρήση γιατί αυτό τους βοηθά να βρίσκουν κάποιες ισορροπίες σε κάποιες φάσεις της ζωής τους -αυτό συνέβαινε πάντα και δεν θεωρείτο ποτέ αρρωστημένο. Να σας απασχολήσουν οι ίδιες οι χημικές ουσίες και αυτοί οι οποίοι βλέπετε ότι αναπτύσσουν μια τέτοια εξάρτηση που αλλοιώνει τη συνειδητότητά τους, γιατί εκεί μόνο υπάρχει το θέμα για τους ίδιους. Από την άλλη, συνεισφέρουν μια μεγάλη ευεργεσία στο σύνολο.

 

Ερώτηση: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός επιβάτη στο Λεωφορείο του Πόθου Του, ποιος το οδηγεί και αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει το ταξίδι αυτού του οχήματος;

Απάντηση: Τα πάντα θα μπορούσαν να εμποδίσουν το ταξίδι, τα πάντα και οι πάντες. Αλλά τίποτε δε μπορεί να εμποδίσει αυτό το ταξίδι του Λεωφορείου του Πόθου του Καθενός από εσάς εάν ο ίδιος το θέλει. Άρα, το χαρακτηριστικό αυτού που μπαίνει μέσα στο Λεωφορείο του Πόθου Του είναι ότι παύει να προσποιείται ότι δεν το θέλει, παύει να παίζει παιχνίδια μέσα στον εαυτό του και αναγνωρίζει ότι όντως το θέλει και ότι όντως το εννοεί και ότι όντως θα το κάνει: θα ανέβει και θα κάνει τη διαδρομή. Μία απόφαση, αρκεί. Μια κατηγορηματική θέση συνειδητότητας, αρκεί. Μια αδιαπραγμάτευτη στάση μέσα στον νου, αρκεί. Όχι μόνο για να ανέβει κάποιος στο Λεωφορείο του Πόθου Του αλλά και για να οδηγηθεί με το Λεωφορείο του Πόθου Του στη ζωή του. Δεν είναι κάτι, πραγματικά, άγνωστο. Είναι όμως η στιγμή που το ον παίρνει τη δύναμη του εαυτού του και κάνει την επιλογή του: ότι δε θα συνεχίσει να ζει με τους ίδιους φόβους και ότι θα ανέβει στο Λεωφορείο του Δικού Του Πόθου και θα ζήσει τον πόθο του σ’ αυτή τη ζωή. Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι, αρκεί να πείτε αρχικά -μέσα σας, για τον δικό σας εαυτό- ότι το θέλετε και ότι θα το κάνετε. Και να λέτε ότι το κάνετε και ότι είσαστε στο τώρα σας και αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει! Θα αρχίσει απλά να συμβαίνει! Θα αρχίσει με φυσικότητα στην ενέργεια να έρχεται! Κάποιες ψυχές το έχετε τόσο έτοιμο, πραγματικά, που είναι σαν να θέλετε απλώς ένα μικρό σπρώξιμο στην πλάτη για να ανεβείτε. Και άλλες ψυχές θα αρχίσετε σταδιακά να το ζείτε: θα αρχίσετε να νιώθετε την ενέργεια, θα αρχίσει να βράζει η ενέργεια, θα αρχίσει να σας γίνεται ξεκάθαρο το ποιο, στ’ αλήθεια, είναι το τραγούδι που τραγουδάει η καρδιά σας και θα αρχίσετε να κάνετε τα βήματα γι’ αυτό. Δε χρειάζονται άλλες ποιότητες για να ανέβει κάποιος στο Λεωφορείο του Δικού Του Πόθου -γιατί είναι ο Δικός Του Πόθος!

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Δήμητρα Τζήμκα

Επικοινωνία: Χαριτίνη Χριστάκου