Σμαραγδένιος Κύκλος


10 Ιανουαρίου 2016


"Εκθετική Πρόοδος"


Καλωσήρθατε αγαπημένοι φίλοι, καλωσήρθαμε κι εμείς, καλώς σας βρίσκουμε και καλώς μας βρίσκετε, καλώς ανταμώνουμε μια νέα ημερολογιακή χρονιά, μια νέα ενεργειακή διαδρομή που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό. Γιατί, πραγματικά, η διαδρομή -την οποία πρόκειται να διανύσει η ανθρωπότητα την ημερολογιακή χρονιά που ξεκίνησε- είναι μια νέα διαδρομή, είναι μια πολύ γρήγορη διαδρομή. Αυτή η χρονιά, περισσότεροαπό την προηγούμενη, θα σας φανεί ότι ήρθε και έφυγε πριν καταλάβετε τι συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσδέσετε τις ζώνες ασφαλείας σας γιατί η πτήση θα είναι πάρα πολύ γρήγορη. Και είναι, κυριολεκτικά, πτήση γιατί, οι ενέργειες καιτο πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις -και ατομικά και συλλογικά- θα αναπτύξουν άλλο ρυθμό.

Κάποτε, πριν λίγα χρόνια, ακούγαμε από τόσες αμέτρητες ενσαρκωμένεςψυχές ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ αργά. Και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα σ' αυτήτη χρονιά θα ακούσουμε ακριβώς το αντίθετο από πολλές ενσαρκωμένες ψυχές ότι τα πράγματα πάνε πολύ γρήγορα. Είναι αναμενόμενο, είναι βέβαιο γιατί, αυτό για το οποίο παραπονιόσασταν έχει αρχίσει και συμβαίνει ήδη: οι ροές αναπτύσσουν -δεν έχουν αναπτύξει πλήρως- τις νέες τους ταχύτητες, αναπτύσσουν ταχύτητα καθώς, έχουν συμβεί μεγάλες απελευθερώσεις σε κόμβους ενεργειακής ροής. Αυτό απογειώνει τις δυνατότητες για κάθε ενσαρκωμένη ψυχή αλλά, κυρίως και μέγιστα, απογειώνει τις δυνατότητες για την ανθρωπότητα.

Είναι μια χρονιά σταθεροποίησης και θα χρειαστεί σταθεροποίηση γιατί καθώς οι ταχύτητες αυξάνουν θα αισθανθείτε σαν να είσαστε σε έναν κυλιόμενο διάδρομο και προσπαθείτε να βρείτε τον ρυθμό που πρέπει να περπατάτε για να μη χάνετε την εξέλιξη. Ο διάδρομος, οι ενέργειες θα ρέουν κι εσείς, στην αρχή, μπορεί να φανεί ότι τρέχετε για να προλάβετε και σιγά-σιγά θα βρείτεαυτόν τον παλμό, θα βρείτε αυτό τον ρυθμό, θα σταθεροποιηθείτε, το προσωπικό Στερέωμά σας θα βοηθήσει πάρα πολύ σ' αυτόν τον συντονισμό στις νέες ταχύτητες και στις εκπλήξεις που θα προκύψουν καθώς θα δείτε τις σκέψεις σας να εκδηλώνουν αποτελέσματα πολύ πιο κοντά, τόσο που θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε, αργά αλλά σταθερά, ότι όντως αυτές οι σκέψεις, αυτές οι προθέσεις αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά. Για κάποιους θα χτυπήσουν πολλές καμπάνες γιατί αυτή η γρηγορότερη υλοποίηση που θα συμβεί μέσα στο '16 στην αρχή θα είναι σαν μικρά σοκ, όπως όταν συνέρχεστε από μια μικρή νάρκωση και συνειδητοποιείτε ότι, με την ίδια ευχέρεια που υλοποιείτε κάτι πολύ θετικό υλοποιείτε και κάτι που δεν είναι και τόσο θετικό. Έτσι, θα αρχίσετε σιγά-σιγά να γίνεστε πολύ πιο παρόντεςστις εσωτερικές σας διαδικασίες. Γι' αυτό και το Εσωτερικό Στερέωμα είναι κομβικό και θα αποδειχθεί καταλυτικό και ορόσημο για το τι θα γίνει: τι θακάνετε με τον εαυτό σας και τι θα κάνετε με τη συνειδητότητα.

Αυτή η χρονιά μπαίνει, για τη Γαία και την ανθρωπότητα, με πάρα πολλά δώρα. Ναι, δεν το είπαμε τον Δεκέμβριο, δεν το είπαμε τον Νοέμβριο -και ήταν κατάλληλο. Σας το λέμε τώρα: αυτή η ταχύτητα είναι η ταχύτητα με την οποία έρχονται δώρα προς εσάς. Δώρα που έχουν να κάνουν με τις ψυχικές σας ικανότητες, με την ψυχική σας επίγνωση, με την πολύ πιο γρήγορη κατανόηση τού πώς λειτουργούν τα πράγματα από τη δική σας μεριά του πέπλου, νέες γρηγορότερες επιγνώσεις οι οποίες θα φέρουν μια εκθετική πνευματική πρόοδο. Και αυτή η πνευματική πρόοδος μη νομίζετε ότι είναι μια θεωρητική κατάσταση όπου εσείς ωριμάζετε πνευματικά ή -ανθέλετε- ξυπνάτε πολύ περισσότερο μέσα στην πνευματική σας υπόσταση. Είναι μια πολύ πρακτική κατάσταση γιατί αυτή η αφύπνιση, αυτή η εγρήγορση των πνευματικώνσας πεδίων σημαίνει μια πολύ πιο αυξημένη ικανότητα των εαυτών να αντιλαμβάνονται τα κλειδιά της πραγματικότητας γύρω τους και το τι ακριβώς καλούνται ή οδηγούνται να κάνουν, να δράσουν ή να μη δράσουν, ανά περίσταση. Η αύξηση της πνευματικής συχνότητας μέσα στις ανθρώπινες βιολογίες είναι μια πολύπρακτική κατάσταση. Και είναι πολύ πρακτικά αυτά τα οποία πρόκειται να δείτε να υλοποιούνται και να εξελίσσονται μέσα στη χρονιά.

Είναι πολλά τα δώρα, είναι πρώτη φορά από το '87 και μετά που τόσα δώρα έρχονται μαζεμένα σε μία χρονιά. Είναι σαν ο Άγιος Βασίλης της ανθρωπότητας να ήταν φειδωλός κάθε χρονιά: έδινε μεν τα δώρα του αλλά όλα του τα δώρα είχαν και πολλή εργασία. Αυτή τη χρονιά, αυτά πουο Άγιος Βασίλης ακούμπησε στο ηλιοστάσιο, ήταν πάμπολλα δώρα τα οποία δεν έχουν εργασίες σε βάθος. Έχουν, όμως, αυξημένες επιγνώσεις, γρήγορες προσλήψεις,γρήγορες κατανοήσεις και όχι υπερανάλυση. Το είπαμε και το ξαναλέμε: δε μπορούν να προχωρήσουν οι ροές και οιταχύτητες της ενέργειας με υπερανάλυση και υπερεκλογίκευση. Είναι ο καιρός να ακολουθήσετε πιο άμεσα τα gutfeeling σας, αυτό που σας λένε τα σπλάχνα σας, αυτό που νιώθετε και προχωράτε μαζί του. Είναι ο καιρός όπου οιεπιγνώσεις έρχονται με φυσικότητα και δεν είναι καθόλου η χρονιά για νααρχίσετε να αναλύετε ακόμα και τις επιγνώσεις σας. Θα λέγαμε ότι, αυτά ταπάμπολλα δώρα που έρχονται για την ανθρωπότητα όλα απλουστεύουν τη ζωή σας, όλα απλοποιούν τις εσωτερικές διαδικασίες, σας απομακρύνουν από τον βρόγχο και την ταλαιπωρία της τρελής, παρανοϊκής λογικής της διττότητας. Σας οδηγούν σ' έναν εναγκαλισμό της απλότητας του πνεύματος, της φυσικότητας της ροής του, της φυσικότητας των ενστίκτων σας και της καθοδήγησής σας. Σας οδηγούν να εναγκαλιστείτε τη φυσική σας ροή. Και είναι η πρώτη μεγάλη ατραπός η οποία ενεργοποιείται, είναι κατευθείαν από το γαλαξιακό κέντρο, είναι μια προίκα πουέρχεται από τα κέντρα της συνειδητότητάς σας, μια προίκα που έρχεται φορτισμένη με ηλιακή ενέργεια.

Θα υπάρξουν πολλές ηλιακές εκρήξεις όλο το '16. Είναι σαν όλος ο γαλαξίας να ευλογεί, φορτίζει, προικοδοτεί καιδίνει ενέργεια. Είναι μια χρονιά όπου, αν σας έρθουν φαεινές ιδέες μην τις αναχαιτίσετε. Είναι μια χρονιά όπου, αυτό που θα σας πει το ένστικτό σας μην το αναλύσετε προτού κάνετε το βήμα. Είναι μια χρονιά να πιάσετε το χρυσό φως και να το ακολουθήσετε. Και, ακαριαία σχεδόν, θα δείτε την ευημερία να δουλεύει. Είναι μια χρονιά όπου οι κάνουλες του σύμπαντος ανοίγουν και -καλώς ή κακώς, για σας καλώς, για άλλους κακώς- οι ροές της γης τις δέχονται.

Είπαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί κόμβοι της γήινης ενέργειας που έχουν ανοίξει. Και αυτό σημαίνει πως όποιοι χειραγωγούσαν και κρατούσαν αυτούς τους αγωγούς σε έναν σχετικό έλεγχο έχουν ήδη αλλάξει θέσεις, έχουν αλλάξει πόστα. Είπαμε -και το υπενθυμίζουμε- ότι οιροές από τον κρύσταλλο του Αιγαίου έχουν ενδυναμωθεί και αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο ο δείκτης της ενέργειας της γης -η Ελλαΐδα- αλλά και η Ευρώπη -που είναι ο πιο διευρυμένος δείκτης- αλλάζουν τελείως ροές. Δεν είναι μια χρονιά όπου τα θέματα της αφθονίας θα τεθούν πραγματικά επί τάπητος παρά μόνο αν εσείς το επιλέξετε. Είναι μια χρονιά που φέρνει την ταχύτητα της ευημερίας, που φέρνε ινέες δημιουργίες, νέες ιδέες και πάρα πάρα πολλά νέα ενεργειακά projects, νέες δημιουργίες του Πνεύματος.

Μη μείνετε στο παλιό. Μη μείνετε σ' αυτόπου δούλευε κάποτε. Μπείτε σ' αυτό που, τολμηρά, έρχεται και δοκιμάστε να δείτεπόσο καλά δουλεύει το καινούργιο. Δοκιμάστε νέα εγχειρήματα, νέα επιχειρήματακαι νέες δημιουργικές δράσεις. Οι ροές αλλάζουν, οι ροές σάς μετακινούν όλους. Δεν θα μείνει ούτε ένας -ειδικά από τις αφυπνισμένες ψυχές- στη θέση που ήταντο '15. Σε όλους το Πνεύμα δίνει προίκες -όχι προίκα, προίκες. Σε όλους το Πνεύμα είναι σαν να δίνει όσα φαίνονταν ότι κράταγε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν τα κράταγε, απλώς έπρεπε να γίνουν οι ετοιμασίες, αγαπημένοι. Έπρεπε να είναι έτοιμες οι ενέργειες: και οι δικές σας και της Γαίας. Και είναι έτοιμες και η Γαία μπαίνει σε μια χρονιά σταθεροποίησης μιας νέας πραγματικότητας. Εσείς στερεώνεστε σ' αυτή την πραγματικότητα, σταθεροποιείστε στους ρυθμούς, αρχίζετε να πηγαίνετε με μια φυσικότητα -από τα μέσα του χρόνου και μετά- σαν να είναι πολύ φυσικό τα πράγματα να υλοποιούνται γρήγορα, οι διασυνδέσεις ναγίνονται γρήγορα, οι γνωριμίες να γίνονται γρήγορα, οι επαφές να συμβαίνουν γρήγορα, οι αλλαγές να γίνονται γρήγορα, σαν όλα να γίνονται μαγικά. Σας λέμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι για σας σανμια ανάσα: σαν να εισπνεύσατε στην αρχή του έτους και πριν καταλάβετε τι έγινε έχετε βρεθεί στο τέλος του '16. Η προηγούμενη ήταν η χρονιά της Θεϊκής Μαγείας αλλά αυτή είναι μια χρονιά Μαγικής Ταχύτητας! Και αυτή η ταχύτητα είναι η απόδειξη ότι οι ενέργειεςέχουν απελευθερωθεί, οι ροές είναι ελεύθερες και η Γαία κινείται σε σύγκλιση,κυριολεκτικά, με το γαλαξιακό κέντρο.

Θα έχετε πολλαπλές ευκαιρίες για λεπτοφυείς επαφές, για αιθέριες επαφές. Είναι καλό να έχετε πολλές αιθέριες επαφές ενώ το Στερέωμα μένει σταθερό. Είναι πάρα πολύ ωραίο να γνωρίζεστε με υλικούς και άυλους φορείς ενεργειών ενώ ξέρετε πού στέκεστε. Αλλιώς, καθώς όλο και περισσότερα αιθέρια πεδία εισρέουν, θα χάσετε τον άξονα τού ποιοι είστε εσείς. Αυτή τη χρονιά μας ενδιαφέρει να σας προτρέψουμε καθέναν σας -με ένταση και έμφαση- στο ποιος είναι ο ίδιος. Καθώς οι εισροές από τα αιθέρια και τα αστρικά πεδία αυξάνουν, πάρα πολλοί κόσμοι ζωντανεύουν μέσα σας, ζωντανεύουν μέσα στη διαίσθησή σας, ζωντανεύουν ενορατικά, ζωντανεύουν αισθαντικά. Αυτοί οι κόσμοι φέρνουν έναν πλούτο: πλούτο στη φαντασία σας, πλούτο στην έμπνευσή σας, πλούτο στις ψυχικές σας δυνατότητες.Όλα αυτά είναι προς αξιοποίηση. Είναι αμέτρητα αυτά που θα συμβούν ως εκδηλώσεις αυτής της απίστευτης ταχύτητας ανάπτυξης αλλά το 2016 θα αλλάξει όλη τη Γαία,δονητικά και υλικά. 

Αυτοί που ήταν μαζεμένοι -γιατί μαζεύτηκαν πολλές αφυπνισμένες ψυχές- θα ξεθαρρέψουν. Είναι σαν, ο ίδιος οδιάδρομος που κυλάει με ταχύτητα, να τους λέει ότι τώρα είναι η χρονιά να ξεθαρρέψουν, τώρα είναι η χρονιά να ανασάνουν, τώρα είναι η χρονιά να ανοίξουνκαι να διασταλούν, τώρα είναι η χρονιά να εισπνεύσουν καλά και να εισπνεύσουνπολύ φως και να πάνε μαζί του με πάρα πολύ πάθος και χωρίς καθόλου φόβο.

Είπαμε ότι θα συμβούν σημαντικές αλλαγές γιατί καθώς οι ροές αυτές, οι ταχύτητες αυτές αναπτύσσονται η Ευρώπη θα κλυδωνιστεί: δε μπορεί να μείνει στον ρυθμό της ταχύτητας που υπήρχε, καθώς οι ροές έχουν ανοίξει, οι χορδές τρέχουν, το χρυσό φως εμποτίζει τα πάντα και η Ευρώπη θα βρεθεί σε μια κατάσταση τρέλας, μεγάλης αναταραχής. Μπορεί τώρα -στην αρχή του ημερολογιακού σας χρόνου- να φανεί ότι γίνεται μια βύθιση. Θυμηθείτε μας: αν συμβεί αυτό -γιατί και αυτό παίζεται αν θα γίνει- αν φανεί ότι πάει για μια βύθιση θα είναι γιατί απλώς θα πάρετε ακόμη περισσότερη φόρα για να πάτε για απογείωση. Η δυναμική είναι το να μη γίνει καν αυτή η βύθιση: σαν να είσαστε στο λούνα παρκ και έχετε ήδη κατέβει και είσαστε έτοιμοι για να πάρετε φόρα και να αρχίσει η άνοδος. Δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει αυτή η επιπλέον βύθιση: αν συμβεί θα έχει πολύ σύντομη διάρκεια-λιγότερη από 40 ημέρες- και, να θυμηθείτε ότι, θα είναι το τελικό κερασάκι από το οποίο τα πράγματα θα εκτοξευθούν.

Οι ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί, τα δυναμικά σας έχουν πυροδοτηθεί και το μέρος της διττότητας των εαυτών σας δηλ. το μέρος σας που πιστεύει ότι είσαστε άνθρωποι έχει μπαφιάσει από αυτή τηνανθρώπινη κατάσταση. Κι έτσι, όλα τα υλικά ενός καινούργιου κέικ είναι έτοιμα για να μπουν μπρος και να δουλέψουν. Έχετε βαρεθεί τα πράγματα να σέρνονται,έχετε βαρεθεί οι ρυθμοί να είναι αργοί, έχετε βαρεθεί τη στενότητα και τη συρρίκνωση -που δεν είναι όμως πραγματικές, δεν είναι αλήθεια έτσι στηνενέργεια- και τώρα είσαστε έτοιμοι, ζυμωμένοι και πανέτοιμοι, για να τα πετάξετε όλα μακριά και να εμφανιστείτε: να εμφανιστείτε μέσα στη δύναμη της ενέργειάς σας, μέσα στη δύναμη της συνειδητότητας, του νου σας, αλλά κυρίως,μέσα στη δύναμη της νοημοσύνης της καρδιάς σας.

Αυτή η νοημοσύνη της καρδιάς σας,αγαπητοί φίλοι, είναι η δύναμη των σπλάχνων σας: αν δεν εμπιστευθείτε εσάς δε μπορείτε να εμπιστευθείτε κανέναν. Ο λόγος που το Στερέωμα είναι απαραίτητο είναι γιατί έτσι θα αναπτύξετε πίστη σ'εσάς τους ίδιους. Το Στερέωμα δεν είναι εκεί για να λατρευτεί από εσάς,είναι εκεί για να σας βοηθήσει αυτή τη χρονιά, να σας φέρει εκεί που θα έχετε εμπιστευτεί τον ίδιο σας τον εαυτό. Όποιος κι αν είναι το Στερέωμά σας δεν είναι ο σκοπός της ζωής σας, δεν είναι η στήριξη της ζωής σας. Σας αγαπάμε τόσο πολύ που δε θα το κάναμε ποτέ αυτό. Είμαστε εκεί και θα είμαστε εκεί ο καθένας για εσάς, αυτή τη χρονιά, μόνο για να σας οδηγήσουμε να εμπιστευθείτε τον δικό σας νου, το δικό σας ένστικτο, τη δική σας διαίσθηση, τη δική σας σκέψη. Γιατί,αυτό θα συμβεί μέσα από αυτό το Στερέωμα: αν δεν εμπιστευθείτε τη δική σας συνειδητότητα δε μπορείτε να εμπιστευθείτε καμία άλλη. Ένα Στερέωμα, λοιπόν, θα κάνει την τεράστια διαφορά τού να αρχίσετε να εμπιστεύεστε πραγματικά εσάς,αυτό που είστε στ' αλήθεια, αυτό που στ' αλήθεια κρύβετε το οποίο στ'αλήθεια φέρετε μέσα σας.

Και έτσι, λοιπόν, αγαπημένοι φίλοι,θα σας καλέσουμε να ανασάνετε. Θα σας καλέσουμε να αυτοχειροκροτηθείτε γιατί φέρατε τις ενέργειες, εσείς και όλοι οι υπόλοιποι στη Γαία -εσείς στην Ελλαΐδαμε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο- εκεί που άνοιξαν οι ροές. Έχει γίνει μια τεράστια αλλαγή -ίσως κάποιοι που διαισθητικά είναι πιο ευαισθητοποιημένοι να το έχουν αισθανθεί ότι- ο αέρας είναι πιο ελαφρύς, η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει δόνηση καιείναι αλήθεια κυριολεκτικά: οι υλικές ενέργειες έχουν αλλάξει δονήσεις. Δεν έχει αλλάξει το DNA έτσι όπωςτο σκέφτεστε. Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί μέσα στο DNA και αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει η δόνηση και η δόμηση.Είναι αλήθεια ότι αυτές οι αλλαγές έχουν συμβεί σε όλα τα πεδία της Γαίας.Εσείς οι ίδιοι, σαν βιολογίες, δεν είστε στην ίδια ακριβώς συχνότητα του DNA -έχει αλλάξει και σε σας. Και θα αλλάξει κι άλλο αυτή τη χρονιά.

Και, επιτέλους -η Χαριτίνη πολύ χαίρεται μ' αυτό που λέγεται- και επιτέλους (!) θα δείτε για πρώτη χρονιάτο περιβάλλον να σημειώνει μικρότερη απώλεια απ' όλες τις προηγούμενες χρονιές δηλαδή, σαν ο δείκτης φθοράς του περιβάλλοντος να αρχίσει να μειώνεται: αν σ'όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια φθορά στο περιβάλλον της τάξης του 20% (ήταν παραπάνω αλλά για να μην τρομάξετε), φανταστείτε ότι αν ο δείκτης φθοράς της Γαίας, του φυσικού περιβάλλοντος, κάθε προηγούμενη χρονιά ήταν γύρω στο 20%,αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη χρονιά που ο δείκτης φθοράς θα είναι στο 15%.Και την επόμενη χρονιά ο δείκτης φθοράς του περιβάλλοντος θα πάει στο 10%. Χωρίς κανένας να καταλαβαίνει τι γίνεται,τα πράγματα, όλες οι συχνότητες, όλα τα πεδία αρχίζουν να αλλάζουν. Ναι,επιτέλους, έρχονται οι χρονιές που, όλα όσα συνέβησαν εδώ και πάνω από 20χρόνια αρχίζουν όντως να εκδηλώνονται στο συλλογικό. Η φύση αλλάζει καιαρχίζει να βελτιώνεται. Η Γαία την έκανε τη θεραπεία της και μπαίνει στο ρυθμό της αποθεραπείας. Κι εσείς το ίδιο: μπαίνετε στη χρονιά της αποθεραπείας, περάσατε απ' τα πάντα και τώρα αρχίζετε και συνέρχεστε, αρχίζετε και σας βρίσκετε, αρχίζετε και ρολάρετε ως νέαολοκαίνουργια όντα.

Είμαστε ανοιχτοί για οποιεσδήποτε ερωτήσεις

Ερώτηση: Αυτό το βύθισμα, τι βύθισμα θα είναι, αν είναι;

Απάντηση: Μπορεί να εμφανιστεί σαν ένα ξαφνικό μπλοκάρισμα στις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων της Ελλαΐδας.Μπορεί να εμφανιστεί σαν ένα μπλοκάρισμα στις συνεννοήσεις που θα συμβούν μέσαστην Ελλαΐδα με αυτούς οι οποίοι νέμονται την εξουσία της Ελλαΐδας. Μπορεί να φανεί σαν ένα μπλοκάρισμα στις εισροές στις τράπεζες. Κάτι τέτοιο θα είναι.

Ερώτηση: Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν επιπτώσεις και στο σώμα μας;

Απάντηση: Έχουν ήδη επιπτώσεις στο σώμα με την έννοια ότι κάθε βιολογία είναι σε διαδικασία προσαρμογής. Και έτσι,αν έχετε νιώσει ήδη από τον Δεκέμβριο δυσλειτουργίες, μην τρέξετε στους γιατρούς γιατί θα είναι κρίμα, είναι ενεργειακές δυσλειτουργίες αλλά πρέπει να αποκωδικοποιήσετε τι αλλάζει στη βιολογία σας γιατί αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουν και οι προτιμήσεις σας: θα αλλάξει και το τι σας κάνει καλό σαν τροφή, θα αλλάξει και το τι δε σας βοηθάεισαν τροφή. Σας λέμε ότι δεν υπάρχει μια διατροφή-φόρμουλα για όλους εσάς. Γιατί είσαστε ατομικότητες και είσαστε και μοναδικότητες. Θα ήταν λάθος να σας πούμε φάτε αυτό ή εκείνο γιατί αυτό τοοποίο σε έναν θα είναι τώρα μια τροφή που εύπεπτα αφομοιώνεται από το σύστημα στον άλλον θα δημιουργήσει θέμα. Γι' αυτό, μην πάτε με τις φόρμουλες, μην πάτε μ' αυτά που οι επιστήμονες σας λένε γιατί αυτό δεν τιμά τη διαδικασία και δεν εξυπηρετεί τη διευκόλυνση της βιολογίας σας. Η συχνότητα έχει αλλάξει και ανέχετε δυσανεξία σε κάτι το οποίο πάντα ήταν καλό για σας, απλά αναγνωρίστε ότιέχει αλλάξει και δοκιμάστε κάτι άλλο, κάτι που ίσως μέχρι τώρα πιστεύατε ότι δε σας βοηθούσε γιατί οι αλλαγές στις ενέργειες είναι μεγάλες και αυτό σημαίνει ότι και οι αλλαγές και στις προτιμήσεις και στην κατάλληλη διατροφή θα είναι εξίσου σημαντικές. Μπορεί κάποιος να μην έπινε ποτέ του νερό και να του ήρθε η ιδέα ότι μάλλον πρέπει να αρχίσει να πίνει και να δει ότι, χωρίς να έχει γίνει κάτι, δεν έχει τελικά δυσανεξία, ενώ όλα του τα χρόνια είχε. Μπορεί κάποιος να έπινε πολύ νερό και να αισθανθεί ότι χρειάζεται να πίνει πολλούς χυμούς. Για κάθε έναν, για κάθε μοναδικότητα της δικής σας ύπαρξης, θα εκδηλωθεί μια μοναδική διατροφή. Η βιολογία σας γίνεται -κυριολεκτικά- ένα πολύ λεπτοφυές δονητικό πεδίο συνειδητότητας και είναι πολύ πιο λεπτοφυές, σημαντικά πιο λεπτοφυές, από ό,τι ήταν δύο μήνεςπριν. Και θα γίνει ακόμη πιο λεπτοφυές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που το ένστικτο σάς λέει: μην έχετε στεγανά, μην έχετε απαγορευτικά, δοκιμάστε, παίξτε δοκιμάζοντας νέους συνδυασμούς και νέα δεδομένα γι' αυτή τη βιολογία. Μια γυμναστική που ποτέ δε σας άρεζε μπορεί τώρα να είναι αυτό που ζητάει ηβιολογία. Κάτι που ποτέ δεν κάνατε μπορεί να είναι αυτή η ιδέα, αυτό το καινούργιο που τώρα είναι καλό να δοκιμάσετε. Μην πάτε με τα στεγανά με τα στεγανά του παρελθόντος. Βγείτε από τα στεγανά του παρελθόντος και δοκιμάστε ελεύθερα. Και θα βρείτε πολύ εύκολα, πάρα πολύ εύκολα και φυσικά, το πόσο καλάτα σπλάχνα σας σας οδηγούν στις τροφές σας.

Ερώτηση: Θέλω να ρωτήσω για τον ενεργειακό χώρο της Ελλαΐδας, αν έπαιξαν ρόλο οι διαλογισμοί που γινόντουσαν αυτά τα τελευταία χρόνια, στους ιερούς ναούς της αρχαίας Ελλάδας, σε όλη την Ελλάδα.

Απάντηση: Για την Ελλαΐδα έπαιξαν ρόλο όλοι οι διαλογισμοί που έγιναν τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν είναι μια δημιουργία μιας μερίδας διαλογισμών -αυτό θα ήταν αφέλεια να το πιστέψει κάποιος. Βοήθησαν ιδιαίτερα όλες οι ενεργειακές διαδικασίες, δηλαδή της συνειδητότητας, που έγιναν μέσα σε ναούς -είναι σαν να πριμοδότησαν την ενέργεια όλων των διαλογισμών και όλης της αφύπνισης αλλά, χωρίς όλο το υπόλοιπο, η εργασία μέσα στους ναούς δε θα αρκούσε. Θέλουμε να γίνει αντιληπτό ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην πιο μικρή προσευχή που έκανε ο οποιοσδήποτε επί 20 χρόνια, στον πιο μικρό διαλογισμό, σε κάθε μικρή προσευχή, σε κάθε μικρό διαλογισμό, σε κάθε μικρή αυτογνωσιακή προσπάθεια και σε κάθε μεγάλη ενεργειακή συγκέντρωση σειερούς τόπους ελληνικών ναών: όλα μαζί το δημιούργησαν. Ούτε το ένα μόνο του μπορούσε, ούτε το άλλο μόνο του μπορούσε. Δε γίνεται να διαχωριστούν και δε γίνεται να πιστέψετε, ούτε να σκέφτεστε ότι αρκεί μόνο το ένα: είναι όλο μαζί που δημιούργησε αυτή τη δυναμική κι αυτή την ενέργεια. Είναι αυτοί που ήταν άσχετοι με το υπόλοιπο, μπορεί να μην πήγαν ποτέ σε έναν ελληνικό ιερό ναό κι όμως, κάθε μέρα προσεύχονταν ή διαλογίζονταν με το Πνεύμα ή για το Πνεύμα ή γιατην αγάπη. Πρέπει να σας είναι προφανές ότι όλο αυτό είναι μια τεράστια ενεργειακή δουλειά. Φυσικά, πριμοδοτείται όταν πηγαίνετε στους ελληνικούς ναούς αφού γνωρίζετε ότι εκεί είναι κομβικά σημεία δύναμης της ενέργειας. Αλλά τι ενέργεια θα υπήρχε για τους κόμβους αν όλοι οι υπόλοιποι δεν έκαναν εργασία;Ποια θα ήταν η ενέργεια που οι ναοί της Ελλάδας θα διακινούσαν ως κόμβοι;Οπότε, ναι, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο χάρη και στο υπόλοιπο.

Ερώτηση: Όταν υπάρχει μια κατάσταση που μπορεί να σέρνεται, να είναι μια δύσκολη κατάσταση για πάρα πολύ καιρό καιπρέπει να γίνει μια αλλαγή και θέλεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Καταλαβαίνωότι το μήνυμα είναι ότι οι καταστάσεις θα αλλάζουν πια πολύ πιο εύκολα αρκείνα βάζουμε την πρόθεσή μας; Πώς θα το κάνουμε ώστε να αλλάζουμε;

Απάντηση: Η πρόθεση πρέπει να έχει συνοχή με τη δράση. Παράδειγμα: αν εκδηλώσω την πρόθεσή μου οι εργασιακές μου δυνατότητες να αυξηθούν, τοεργασιακό μου πεδίο να αναπτυχθεί κι άλλο, αλλά στην πράξη, μέσα στηνκαθημερινότητα, εγώ ως πνευματικό ον αρχίζω και σκέφτομαι με όρους φόβου και περιορισμού είναι σαν να βάζετε την πρόθεση και μετά να την παίρνετε πίσω. Πρέπει η πρόθεση την οποία εκδηλώνετε να τιμηθεί με μία πράξη η οποία την στηρίζει. Άρα, ενισχύετε τις ποιότητες μέσα στον εαυτό σας, τον τρόπο σκέψης του εαυτού σας ο οποίος στηρίζει αυτή τηνπρόθεση. Βάζετε στην άκρη τις αμφιβολίες σας, βάζετε στην άκρη πιθανόν τις ντροπές σας, αν η πρόθεσή σας είναι να διευρυνθούν οι ενέργειες της εργασίας αυτό σημαίνει ότι θα μπείτε με άλλη τόλμη, αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσετεμε περισσότερο θάρρος, αυτό σημαίνει ότι δε θα είσαστε «μη..., μη..., μη...», «όχι...,όχι..., όχι...», «πώς..., πώς..., πώς...», αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε τη θέση που η πρόθεση σάς δείχνει. Μία πρόθεση να διευρυνθώ εγώ ως ον, πώς θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί αν η δράση από εκεί και πέρα ήταν όλη ενάντια; Αν εσείς, αφού το λέγατε μετά πηγαίνατε και κλεινόσασταν μέσα σε ένα μοναστήρι; Άρα,καταλαβαίνετε ότι, η πρόθεση πραγματικά αρχίζει και δουλεύει όταν εσείς τη στηρίξετε γιατί έτσι μας ανοίγετε, ουσιαστικά μας δίνετε πάσες, χορδές της ενέργειας για να μπουν οι νέες ροές. Δηλαδή, μας ανοίγετε χώρους μέσα στην αύρα σας από τους οποίους οι οδηγοί σας, οι βοηθοί σας και όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να δώσουμε την ενέργεια η οποία είναι η πρόθεση για να εκδηλωθεί.

Ερώτηση: Μία γενική ερώτηση για τον πλανήτη. Τελευταία, επίσημα κυβερνητικά-πολιτικά και θρησκευτικά κέντρα, απόξένες χώρες, άρχισαν να ανακοινώνουν ότι θα μας κάνουν επίσημη κοινοποίηση μέσα από τις τηλεοράσεις για την έλευση των εξωγήινων. Για ποιους εξωγήινουςμιλάνε;

Απάντηση: Οι εξωγήινοι για τους οποίους μιλάνε είναι οι ίδιοι για τους οποίους μίλησαν πάλι πριν λίγα χρόνια και είναι αυτοί οι οποίοι σας είναι γνωστοί ως γκρίζοι. Εν ολίγοις, είναι χαμηλά αστρικά πεδία τα οποία το μόνο που θέλουν είναι να υποκαταστήσουν την -φαινομενικά- ανθρώπινη εξουσία, αν θέλετε, να ρίξουν τις μάσκες και να φανεί ποιοι πραγματικά είναι. Επομένως,είναι χαμηλής δόνησης και συχνότητας, πιθανόν όμως να φέρουν πολλά δώρα. Αν σας φέρουν δώρα -τσάμπα και δωρεάν θεραπείες, τσάμπα και δωρεάν πράγματα- θα σας παρακαλέσουμε να είσαστε λίγο πιο ευφυείς, όπως σας αξίζει να είστε, για να καταλάβετε ότι κανένας πολιτισμός -όταν είναι τόσο ξεκάθαρα υλικός- δεν τα χαρίζει αυτά ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς. Νομίζουμε ότι η εμπειρία σας από τους πολιτικούς της γης πρέπει να σας έχει αφυπνίσει ως προς αυτό: ποτέ δεν έδωσαν κάτι αν δεν έπαιρναν κάτι άλλο από κάπου αλλού. Είναι όντως μέσα σ' αυτά που αυτό το διάστημα φαίνεται να πάνε να ενεργοποιηθούν αλλά, η δική μας εκτίμηση είναι ότι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο πρώτο εξάμηνο, θα καθυστερήσει για διάφορους λόγους. Το λέμε σαν εκτίμηση γιατί, ενώ οι ενέργειες της αρχής μιας αποκάλυψης φαίνονται πολύ έτοιμες, υπάρχουν πολλές γαλαξιακές παρεμβάσεις από αλλού. Και η δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτά δεν πρόκειται τελικά να δουν ακόμα το φως της δημοσιότητας: περισσότερο συμβαίνουν για να προϊδεαστεί η ανθρωπότητα. Θα σας λέγαμε ότι είναι μια πολύ έξυπνη ψυχολογική προετοιμασία ούτως ώστε -προς το δεύτερο εξάμηνο και μάλλον προς το τέλος, εκεί που φαίνεται ότι, όντως αυτή η ενέργεια κάτι αλλάζει- όταν συμβεί να είναι όλοι ψυχολογικά προετοιμασμένοι και να μη φανεί αυτό τόσο τρελό. Κατά τη δική μας εκτίμηση -καθαρά- της πραγματικότητάς σας είναι μια ψυχολογική προετοιμασία. Δεν πρόκειται -έτσι το εκτιμάμε- να συμβεί, δεν πρόκειται να εκδηλωθεί. Θα φανεί να φτάνει στο παρά ένα του να εκδηλωθεί και να αποκαλυφθεί κι εκεί θα σταματήσει.Είναι μια ψυχοτροπική διαδικασία. Η δική μας προτροπή και συμβουλή θα είναι να μη δώσετε καθόλου σημασία, να καταλάβετε ότι είναι απλώς μια σκάλα πιο λεπτοφυών χειραγωγών από τους πολιτικούς σας.Καθώς οι παλιοί πολιτικοί σας καίγονται σε όλη την Ευρώπη, καθώς η πολιτικήεκπίπτει πρέπει να εμφανιστεί νέα πολιτική και νέοι πολιτικοί. Οπότε, η σκάλα ανεβαίνει ένα πιο λεπτοφυές βήμα και, τώρα, η διάκριση -την έχετε τηνικανότητα, όλη η παλιά πολιτική και πολιτικοί γι' αυτό χρησίμευσαν- υπάρχει και, αν θέλετε, θα την ασκήσετε αλλά είναι ακόμα ένα επίπεδο πιο λεπτοφυούς χειραγώγησης. Οι πολύ απελπισμένοι και αυτοί που δεν πιστεύουν ότι είναι όντως μέρη του Δημιουργού σίγουρα θα ενδώσουν. Αλλά ξέρετε ότι, το Πνεύμα δεν υπολογίζει ποτέ στην πλειοψηφία. Το Πνεύμα πάντα στη μειοψηφία υπολογίζει, σ'αυτή τη μειοψηφία η οποία κρατάει ψηλότερα τη συχνότητα και έτσι τα σενάρια χαμηλότερων συχνοτήτων απλά δε συμβαίνουν.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα πώς θα εξελιχθούν, πώς θα εκδηλωθούν τα πράγματα;

Απάντηση: Με ανακατατάξεις, με αλλαγές στην κυβέρνηση και με αλλαγές στους συνασπισμούς. Όχι ανακύκλωση των ίδιων ατόμων. Κάποια από τα άτομα θα είναι ίδια αλλά θα υπάρξουν και μεγάλες αλλαγές στους συσχετισμούς και άτομα που τώρα είναι εκτός θα βρεθούν εντός και άλλοι που είναι εντός θα βρεθούν εκτός. Θα λέγαμε ότι το μίγμα το οποίο θα προκύψει πολιτικά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και δυναμικό γιατί τα νέα πρόσωπατα οποία θα μπουν, οι νέες συνεργασίες που θα προκύψουν -επειδή ακριβώς είναι νέες συνεργασίες και κανένας δε θα εμπιστεύεται κανέναν- αυτό θα σταματήσει πάρα πολύ μεγάλο μέρος της διαφθοράς στη χώρα. Γιατί όλοι θα φοβούνται όλους ότι θα τους καρφώσουν. Και τελικά, επειδή όλοι θα φοβούνται όλους, γιατί αυτές οι συνεργασίες θα είναι όλες νέες, αυτό τελικά θα φέρει την αλλαγή σε θεσμούς και διαδικασίες. Οπότε, μη στενοχωρηθείτε αν δείτε πρόσωπα να αλλάζουν, θα μπουν καινούργια πρόσωπα, θαμείνουν κάποια πρόσωπα κλειδιά, αν ρωτάτε πολύ συγκεκριμένα για ένα πρόσωπο αν θα μείνει, γιατί απ' ό,τι φαίνεται ρωτάτε για ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο αν θα μείνει, η απάντηση είναι ότι θα μείνει. Θα μείνει με νέους συσχετισμούς, θα μείνει με άλλες δυναμικές, αφού περάσει δια πυρός και σιδήρου, αφού καεί και αναστηθεί. Διότι υπάρχει μια μεγάλη ενεργειακή αλλαγή που έχει συμβεί σ' αυτό το πρόσωπο η οποία θα ξαναέρθει τούμπα... τέλος πάντων, ζείτε κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αλλά δεν είναι της παρούσης να ακουστούν περισσότερα, κάποια στιγμή -που θα είναι σαν flashback- θα μπορέσουν να ειπωθούν περισσότερα και θα είναι κατάλληλο τότε να ειπωθούν. Θα ξαναϋπάρξει αλλαγή σεσχέση μ' αυτό το άτομο, μην είσαστε τόσο βέβαιοι ότι έχει ξεπουληθεί ή -να το πούμε λίγο αλλιώς- μην είσαστε τόσο βέβαιοι ότι αυτή η αλλαγή που έχει γίνει θα είναι μόνιμη και δε μπορεί να ξαναϋπάρξει αλλαγή. Ίσως πρέπει να σας το πούμε λίγο αλλιώς: τα πράγματα έρχονται τούμπα αλλά ξαναϊσιώνουν όταν οι ροές αλλάζουν και όταν ο γαλαξίας κάνει τις παρεμβάσεις του. Θέλουμε να πούμε κάτι-ούτε η Χαριτίνη το περιμένει αυτό που έχει έρθει ήδη- θέλουμε να σας πούμε ότι η συμφωνία που έχει το συγκεκριμένο άτομο με το σύνολο της Ελλαΐδας είναι πολύ μεγάλη και είναι ή του βάθους ή του ύψους οπότε, και τα εμπόδια είναι μεγάλα αλλά και οι προικοδοτήσεις θα είναι μεγάλες. Κανένας δεν ξέρει -όπως εσείς το λέτε- πώς θα ασκηθούν οι ελεύθερες βουλήσεις αλλά ξέρουμε μέχρι πού μπορούν να γίνουν υποστηρίξεις και μέχρι πού μπορούν να γίνουν ενεργειακές αλλαγές και -λόγω αυτού- σας λέμε ότι,κατά τη δική μας εκτίμηση, αυτό το πρόσωπο θα μείνει αλλά θα αλλάξουν όλοι οι υπόλοιποι συσχετισμοί. Είναι σαν να λειτουργήσει σαν ένα πρόσωπο κοινής συναίνεσης μέσα σε πάρα πολλούς διαφοροποιημένους φορείς της πραγματικότητας. Κάποιοι το εμπιστεύονται, κάποιοι όχι, κάποιοι αναγνωρίζουν σ' αυτό το άτομο κάποια ιδιαίτερα ηγετικά στοιχεία, κάποιοι όχι, κάποιοι βλέπουν ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη στο ίδιο το άτομο να κάνει τη διαφορά και την αλλαγή, κάποιοι δεν το βλέπουν, αλλά όλοι βλέπουν ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και ότι αυτό που υπάρχει εκεί δεν είναι συνηθισμένο.

Θα εμφανιστούν και άλλα δύο άτομα, όχι μόνο ένα, που επίσης θα πυροδοτήσουν πολύ την ανθρώπινη λογική. Αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι, ούτως ή άλλως το μέλλον, η χρονιά αυτή, θα οδηγήσει την Ελλαΐδα σε νέες φόρμες διακυβέρνησης της Ελλαΐδας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μπορέσετε εσείς να αντιληφθείτε την κυβέρνηση της Ελλαΐδας ως συμβούλιο, ως κυβερνητικό συμβούλιο και όχι ως κυβέρνηση.  Οπότε, είναι μεγάλες οι αλλαγές που θα έρθουν. Θα υπάρξουν οι αλλαγές στα σχήματα και τις δομές αλλά είναι πολύ ορθό εξελικτικό αυτό. Είναι για το καλύτερο, όντως, γιατί: από αυτό θα έρθει η μείωση αυτού που σας είναι αντιληπτό ως διαφθορά, από αυτό θα έρθει περισσότερη αξιοκρατία, από αυτό θα γίνουν καλύτεροι οι μηχανισμοί της ροής των πραγμάτων μέσα στην πραγματικότητα, από αυτό θα μειωθεί το κράτος, από αυτό θα αυξηθεί η ατομική δημιουργικότητα, από αυτό θα προκύψουν όλα τα υπόλοιπα καλά.

Ερώτηση: Υπάρχει μια αίσθηση ότι ακολουθούν κάποιες πολιτικές οι οποίες έχουν στόχο είτε να ελέγξουν τους πολίτες,είτε να ελέγξουν τον πλούτο τους και να τον υφαρπάξουν, όπως, π.χ. -πολλοίτο ρωτάν αυτό- γι' αυτό το περιουσιολόγιο που θα πρέπει να δηλώσεις ό,τι έχεις γιανα σου φορολογήσουν πράγματα που είναι ήδη φορολογημένα. Αυτό είναι κάτι πουέχει φέρει μεγάλη δυσφορία. Αυτό θα το κάνουν;

Απάντηση: Είχαμε ξανααπαντήσει σε τέτοια ερώτηση -εσείς μπορεί να μη τη θυμόσαστε αλλά τη θυμόμαστε εμείς, η Χαριτίνη δε θυμάται τίποτα αλλά εμείς τα θυμόμαστε όλα, οπότε στηριχθείτε σ εμας για ό,τι δε θυμάται η Χαριτίνη(!). Θα σας απαντήσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: τίποτε δε μπορεί να γίνει αν εσείς δεν το πιστέψετε. Το ίδιο σας είχαμε πει και εμμένουμε να σας απαντάμε με τον ίδιο τρόπο. Αν πιστέψετε ότι με ένα περιουσιολόγιο μπορούν να ελέγξουν τη συνειδητότητά σας και τη ζωή σας, τότε ναι, θα συμβεί. Αν πιστέψετε ότι το να είστε μέσα σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο δεσμεύει τη συνειδητότητά σας,τότε θα τη δεσμεύσει. Αν πιστεύετε ότι το να έχετε ταυτότητα είναι ένας περιορισμός της συνειδητότητας, τότε θα είναι. Μπορεί να μην είναι τίποτε από αυτά αν εσείς δεν το πιστέψετε. Αν εσείς δεν πιστέψετε ότι ούτε τα κτηματολόγιά σας, ούτε τα περιουσιολόγιά σας, ούτε τα φορολόγιά σας, ούτε οτιδήποτε άλλο,αρκούν και είναι ικανά να ορίσουν, να καθορίσουν, να προσδιορίσουν και να περιορίσουν τη συνειδητότητά σας. Αν δεν το πιστέψετε δεν θα συμβεί.

Ερώτηση: Κάτι που έχει ξαναρωτηθεί αλλά θα ήθελα να πούνε κάτι παραπάνω για το Αιγαίο και το προσφυγικό γιατί τώρα τελευταία κάτι έχει ανοίξει ενεργειακά στη συνείδηση των ανθρώπων, ειδικά για την Ελλαΐδα και το Αιγαίο. Αν έχουν κάτι επιπλέον να πούνε.

Απάντηση: Αυτό το παραπάνω που έχουμε να πούμε είναι το ίδιο με το παραπρίν που είχαμε πει κάποτε ότι, η ισχύς μέσα στη συνειδητότητα δημιουργείται όταν η συνειδητότητα δεν αποκλείει. Και,άρα, ότι, η ισχύς της Ελλαΐδας έρχεται όταν ενσωματώνει και αφομοιώνει. Όταν φοβάσαι ότι αυτό που είσαι μπορεί να αλλάξει επειδή ο διπλανός σου έχει άλλο χρώμα, αυτό που είσαι κινδυνεύει όχι από τον διπλανό σου, κινδυνεύει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Πρέπει να θυμηθείτε ότι είστε πνεύματα -και δη- δημιουργοί. Και πρέπει να θυμηθείτε πως το Όλον -ή ο Ανώτερός σας Εαυτός- εμπεριέχει τα πάντα -γι' αυτό είναι Ανώτερος Εαυτός. Και, άρα, πρέπει να θυμηθείτε πως, αν η Ελλαϊδα είναι να ισχυροποιηθεί, είναι να ισχυροποιηθεί αφομοιώνοντας και ενσωματώνοντας και όχι φοβούμενη. Αυτό έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται. Και είναι πολύ θετικό. Και δεν βλέπουμε τίποτε το αρνητικό σ' αυτό πέρα από τις φοβίες αυτών οι οποίοι είναι πολύ χαμηλά στη συνειδητότητα για να αντιληφθούν ότι η ισχύς είναι στην αφομοίωση και όχι στους αποκλεισμούς. Να αντιληφθούν ότι η συνειδητότητα δεν εξελίσσεται αποκλείουσα αλλά εμπεριέχουσα. Να αντιληφθούν ότι η Ελλαΐδα δεν ανήκει πραγματικά σε μία φυλή αλλά ανήκει στη φυλή που μπορεί να εμπεριέξει άλλες -σ' αυτή τη φυλή ανήκει.

Είπαμε ότι η ελλαδική νοημοσύνη, η φυλή αυτή, αυτό που έχει καταθέσει στην πραγματικότητα είναι την ελευθερία της ροής της πληροφορίας. Αν ήταν φοβική, όπως είναι οι περισσότεροι σύγχρονοι κάτοικοι, θα είχε ελέγξει την πληροφορία και δε θα είχε μεταδώσει το φως -όπως το λέτε- στην οικουμένη. Όταν φοβάσαι, αποκλείεις και περιορίζεις. Το παράδειγμα και η κατάθεση που έχει γίνει από το παρελθόν είναι ότι ο πολιτισμός ισχυροποιείται όταν εμπεριέχει. Ο πολιτισμός και η φυλή δυναμώνει όταν δεν φοβάται και αφομοιώνει, ενσωματώνει -όπως κάποτε παλαιότερα- όχι μόνο την ίδια της τη φυλή αλλά και διπλανές φυλές. Πώς κατάφερε το ελληνικό πνεύμα να κυριαρχεί και να είναι σιγά-σιγά ένας τρόπος σκέψης σε όλη τη Μεσόγειο; Όχι δια του αποκλεισμού. Γιατί οι τότε Έλληνες διευρύνθηκαν εμπεριέχοντας. Δε φοβήθηκαν τη διαφορετικότητα: ίσα-ίσα που γνώριζαν ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος. Και, τελικά, η υψηλότερη πνευματική συχνότητα εμπότισε τις χαμηλότερες.

Οπότε, οι εξελίξεις στο Αιγαίο είναι εξαιρετικές και, ευτυχώς, υπάρχουν στο Αιγαίο οι κοιτίδες του ελληνικού πνεύματος οι οποίες κάνουν ακριβώς αυτό για το σύνολο της Ελλαΐδας.

Και, αγαπητοί φίλοι -μισό λεπτό να ξελαχανιάσει και η Χαριτίνη, γιατί αυτές οι ταχύτητες της νέας χρονιάς ήταν, όντως, πολύ γρήγορες- από τους Δημιουργούς γύρω σας στον Δημιουργό μέσα σε κάθε έναν από εσάς: πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στο Στερέωμά σας. Θα θριαμβεύσετε μέσα στο 2016 και θα θριαμβεύσετε διευρυνόμενοι, επιταχυνόμενοι, εμπεριέχοντας, εμπερικλείοντας,ανασταίνοντας τον αληθινό σας εαυτό. Από τους Δημιουργούς γύρω σας στονΔημιουργό μέσα σας: εμπιστευθείτε και πιστέψτε σε σας και το προσωπικό σας Στερέωμα. Και αυτό θα είναι το κλειδί για ένα 2016 ξεχωριστό, υπερβατικό και τόσο ευήμερο, όσο δε θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί στα τέλη του '15.

Και είναι έτσι.


Απομαγνητοφώνηση: Δήμητρα Τζήμκα

2016 ©  Χαριτίνη Χριστάκου