Σμαραγδένιος Κύκλος


Η αληθινή αυθεντία της ζωής σας

Η ημερομηνία έχει χαθεί...

Αγαπητοί μας φίλοι,

 ήταν επιτέλους ώρα, κουρασμένοι και κατάκοποι, να καθίσετε στα καθίσματά σας και να παραδώσετε τη σκυτάλη στους ανώτερούς σας εαυτούς! Βρεθήκατε προηγουμένως μπροστά σε μια σφυγμομέτρηση με στόχο να μετρηθεί το πόσοι είστε καταπονημένοι και κουρασμένοι από την ανάγκη να διαχειρίζεστε αυτή την ενδιαφέρουσα πραγματικότητα.

Και πρέπει η ανθρωπότητα γενικότερα να φτάσει να κουραστεί από  τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, για να δεχθεί να πάρει εκ των άνω ή εκ των κάτω, βοήθεια. Η κούραση λοιπόν μερικές φορές είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, με το οποίο ο πνευματικός σας εαυτός σας οδηγεί σ' ένα τέλος. Και, όπως γνωρίζετε, υπάρχει κούραση ψυχική, σωματική, συναισθηματική και νοητική.

Η κούραση λοιπόν είναι ένας δείκτης που υπάρχει για να σας πει ότι έχετε παρατραβήξει το σκοινί και αν δεν το αφήσετε από μόνοι σας, τότε η Κούραση θα σας αναγκάσει να το κάνετε. Σας παρακαλούμε να αντιληφθείτε ότι η κούραση για τους επιστήμονες, για τους θεραπευτές, για τις μαμάδες, για τις νταντάδες, για τις γιαγιάδες, για τα παιδιά, ήταν και είναι πάντα ένα εξαιρετικό εργαλείο ορίων. Το θέμα είναι όμως, αγαπητοί μας φίλοι, να μην φτάσετε στα όρια. Να διαχειριστείτε την πραγματικότητα χωρίς να εξωθήσετε τους εαυτούς σας στα όρια. Θα γελάσετε πολύ, αλλά εκείνοι που είναι εξαιρετικοί στο να φτάνουν στα όρια είναι οι άνθρωποι που αγαπούν το πνεύμα.

Κοιτάνε τους τεχνοκράτες και λένε: πώς είναι δυνατόν να ζούν μια τόσο αγχώδη ζωή, πώς είναι δυνατόν να είναι μέσα στα γραφεία και να κάνουν υπολογισμούς και meetings και να λένε συνέχεια τα ίδια και να μην φέρνουν λύσεις. Και φυσικά δεν κοιτάνε το τι κάνουν οι ίδιοι! Δεν κοιτάνε ότι τελικά το πνεύμα γίνεται μια ψύχωση, και ο πνευματικός κόσμος γίνεται μια μανία. Δεν κοιτάνε ότι αντί τελικά να κάνουν κάτι καλό αποκτούν μια εμμονή.

Πιστεύουν ότι έχουν αλλάξει, ότι γίνονται ή έγιναν άνθρωποι του πνεύματος. Εμείς γελάμε γιατί τους βλέπουμε κατάκοπους να λένε «κάνω αδιάκοπα σεμινάρια ή να κάνουν συνεδρίες», ή να συζητάνε με τους φίλους τους τα του πνεύματος, λες και το πνεύμα  είναι πλήρης απασχόληση, είναι μια εργασία. Θέλουμε λοιπόν να σας πούμε ότι η κούραση είτε αφορά τους επιστήμονες, είτε αφορά τους θεραπευτές, είτε είναι συναισθηματική, είτε είναι δημιουργική, είναι ένα Εργαλείο.

Θέλουμε να σας πούμε και να σας θυμίσουμε, ότι όταν αποφασίσατε να ζήσετε μια ζωή δεν είπατε ότι «να μια ευκαιρία να πάω να κουραστώ». Δεν σας ενδιέφερε να πάτε κάπου και απλώς για ν' αναλωθείτε από κούραση. Σας ενδιέφερε να αποκτήσετε ερεθίσματα και εμπειρίες που θα σας έκαναν πιο πλούσιους. Σας ενδιέφερε να γνωρίσετε έναν καινούργιο κόσμο, να δείτε καινούργιες χημείες μέσω των σχέσεών σας με άλλους ή με άλλα. Σας ενδιέφερε μια ζωή για την ευκαιρία διεύρυνσης και χαράς, για να βρείτε τη χρυσή κλωστή της ευζωίας.

Ευζωία! Ακούγεται πολύ καλή σαν λέξη, αλλά πόσοι μπορούν πραγματικά να ισχυριστούν ότι έχουν βρει τη χρυσή χορδή της ευζωίας. Πόσοι πιστεύουν ότι ζουν μια ζωή ευζωίας;

Αγαπητοί μας φίλοι, η ευζωία σας είναι το ζητούμενο. Η ευζωία σας θα έπρεπε να είναι ο παράγοντας για τις αποφάσεις σας. Δεν ζητείται κάτι άλλο πέρα από την ευζωία σας. Σας έχουμε πει ότι αυτή η ζωή έχει σαν αφορμή και σαν λόγο την χαρά της εμπειρίας. Και η χαρά της εμπειρίας συνδέεται με την ευζωία.

Θα σας θυμίσουμε ότι η ευζωία δεν είναι μια έννοια. Η ευζωία είναι μια κατάσταση - μια κατάσταση συνειδητότητας. Η ευζωία δεν είναι κάτι σαν την υγιεινή διατροφή. Η ευζωία έχει μια συνειδητότητα και σας καλεί να προσεγγίσετε αυτή τη συνειδητότητα μέσα σας. Η ευζωία είναι εκείνη που δυσανασχετεί μέσα στα σώματά σας, θυμώνει με τα συναισθήματά σας, δεν της αρέσει ο τρόπος, πιθανόν, που διαχειρίζεστε τον εαυτό σας και θέλει ν' αλλάξετε. Η ευζωία λοιπόν είναι μια συνειδητότητα, ένα μέρος της ενέργειας, όπως θα λέγατε, του ανώτερου εαυτού σας. ΄Η αν θέλετε, ο ανώτερος εαυτός σας είναι η ευζωία σας.

Αν λοιπόν κοιτάξετε τις ζωές σας  μέχρι τώρα, θα δείτε ότι η ευζωία δεν ήταν ποτέ ένας παράγοντας που σας επηρέαζε στις αποφάσεις σας. Εσείς λέγατε «θέλουμε να εξελιχθούμε, να καταλάβουμε περισσότερα. Θέλουμε να μας απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις μας». Και, αγαπητοί μας φίλοι, όσο περισσότερες απαντήσεις παίρνετε τόσο πιο πολύ μπερδεύεστε, αλλά δεν εγκαταλείπετε τις φιλότιμες αυτές προσπάθειες. «Πείτε μας γι' αυτό και για εκείνο και για το άλλο, και εξηγείστε μας εκείνο και αυτό και το άλλο».

Και το πνεύμα εξηγεί και όσα περισσότερα λέει, τόσο πιο πολύ μπερδεμένοι είστε εσείς και όσο πιο πολλά ακούτε, τόσο πιο πολύ δύσκολο φαίνεται να φτιάξετε την εικόνα του παζλ. Εμφανίζονται αλληλοεπικαλυπτόμενες εικόνες και εσείς δεν ξέρετε ποια ισχύει. Δεν αναιρούν η μια την άλλη, και φαίνεται ότι μπορούν να ισχύουν παράλληλα. Όμως από την άλλη καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να ισχύουν κι όλες μαζί! Και όσο το πνεύμα είναι μαζί σας και σας βοηθάει κι όσο εσείς ρωτάτε, τόσο πιο πολύ μπερδεύεστε. Η ιστορία έχει ένα καλό τέλος! Το  τέλος είναι ότι κάποια στιγμή θα σας εξαντλήσουμε, θα κουραστείτε να ρωτάτε και να έχετε απορίες. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι, όσες γνώσεις κι αν έχετε, οι γνώσεις από μόνες τους δεν φέρουν τη διαύγεια που ζητάτε.

Είναι πολύ καλό να ξέρετε κι αυτό και εκείνο και το άλλο και να θυμάστε και τι είπαμε εμείς και τι είπαν οι άλλοι και τι είπαν οι παράλλοι και τι είπαν άλλα 10 γκρουπ και ομάδες σ' όλο τον κόσμο, αλλά τελικά ακόμα κι αυτό καταλήγει σε μια σύγχυση. Ποιοι είστε εσείς, σας ρωτάμε.

Το πνεύμα είναι το πνεύμα και το πνεύμα θα έχει απαντήσεις στον αιώνα των αιώνων επί παντός θέματος. Το θέμα είναι εσείς που είστε; Το θέμα είναι εσείς γιατί τις χρειάζεστε; Είναι πραγματικά όλες αυτές οι πληροφορίες, οι ερωτήσεις, οι απορίες τόσο σημαντικές για να συσσωρεύονται μέσα στο μυαλό σας και τελικά να σας μπερδεύουν.

Θα υπάρξει κάποια στιγμή, αγαπητοί φίλοι, που θα κουραστείτε και θα εγκαταλείψετε. Και δεν θα θέλετε άλλες πληροφορίες, ούτε θα έχετε άλλες ερωτήσεις, γιατί θα έχετε φτάσει στην Κούραση. Το μυαλό σας θα ασφυκτιά από το συνοθύλευμα χιλιάδων πληροφοριών που θα φτάσει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή δεν είναι η λύση. Μα τότε ποια είναι;

Αν η λύση δεν έρχεται με απαντήσεις και πληροφορίες, τότε πως έρχεται;

Η λύση έρχεται από τη δική σας ικανότητα να νοιώθετε και να ερμηνεύετε αυτό που ζείτε: την πραγματικότητά σας. Έχετε προικιστεί με τις διακριτικές ικανότητες του να νοιώθετε και να ερμηνεύετε. Μπορείτε να αισθάνεστε και μπορείτε να ερμηνεύετε. Αν θέλετε λοιπόν να ρωτήσετεποιος είναι η αυθεντία στη δική σας ζωή, θα πρέπει να κοιτάξετε στον καθρέφτη τον εαυτό σας και να δείτε την αυθεντία που υπάρχει στη δική σας ζωή και είναι η δική σας ερμηνεία αυτού που ζείτε με βάση αυτό που νοιώθετε.

Ο λόγος που υπάρχει εξαιρετική σύγχυση μέσα στα γλυκά σας κεφάλια, είναι γιατί οι πληροφορίες είναι πολλές, αλλά δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας. Προσπαθείτε να ενώσετε δύο διαφορετικούς ανθρώπους μέσα σας. Όχι εσάς και τον ανώτερό σας εαυτό. Εσάς, ως την ύπαρξη που ζει την εμπειρία, και εσάς, ως τον νου που μαθαίνει γνώσεις. Και χρειάζεται η δική σας παρέμβαση. Μια και μπήκε το ευλογημένο 2007, που φυσικά θα σας ανταμείψει για τις προσδοκίες που είχατε, θέλουμε να σας πούμε ότι πρέπει να γίνετε Διαιτητές. Δεν μπορείτε να στέκεστε ανάμεσα σε δύο κόσμους προσπαθώντας να κρατήσετε τα ηνία και των δύο. ΄Η θα μείνετε στην προσωπική σας εμπειρία και επιλεκτικά θα διαλέξετε λίγα πράγματα που σας ταιριάζουν, ή θα μαθαίνετε συνέχεια καινούργιες πληροφορίες οι οποίες όμως δεν θα μπορούν ν' αφομοιωθούν εύκολα μέσα στη δική σας εμπειρία της δικής σας ζωής.

Δεν έχετε έρθει για να είστε παπαγάλοι του πνεύματος. Έχετε έρθει για να εκπροσωπήσετε τον δημιουργό: το πνεύμα το δικό σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείτε ότι μόνο εσείς ατομικά είστε η αυθεντία μέσα στη δική σας εμπειρία ζωής. Είστε η αυθεντία του εαυτού σας. Κι όσο κι αν σας απογοητεύει αυτό που θα ακούσετε, δεν υπάρχουν κανόνες. Η ατομική σας εξέλιξη δεν ακολουθεί κάποιους μαζικούς κανόνες με βάση τους οποίους όλα ερμηνεύονται και όλα εξηγούνται κι όλα ισχύουν, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να ισχύει από μόνο του έξω από σας.

Δημιουργείτε αυτό που ισχύει μέσα από την προσωπική, ατομική σας εμπειρία. Εσείς αποφασίζετε με βάση αυτό που νοιώθετε και ζείτε σαν εμπειρία, τι ισχύει στη χημεία της δημιουργίας και πώς δουλεύει για σας η χημεία της δημιουργίας! Ποιος είναι ο δικός σας τρόπος σύνδεσης με τη χημεία;

Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες, αλλά είναι τόσο αόριστοι, που μόνο αν τους ζήσετε στο ατομικό σας πεδίο θα μπορέσετε να τους αποκωδικοποιήσετε και να τους καταλάβετε ατομικά. Τι σημασία έχει αν η ενέργεια κινείται με τάδε ταχύτητα σήμερα; Η ταχύτητά της δεν έχει μια γενική σημασία. Έχει ατομική σημασία για κάθε άτομο μεμονωμένα.

Αυτό σημαίνει πως η ταχύτητα της ενέργειας μεταφράζεται και λειτουργεί στην ατομική σας ζωή, στο ατομικό σας πεδίο, ως προσωπική εμπειρία. Δεν έχει σημασία αν όλη η ανθρωπότητα ζει έτσι. Δεν έχει σημασία πως ζει ο διπλανός σας και τι κατανοεί. Σημασία έχει Εσείς μέσα στη συγκεκριμένη ταχύτητα τι βιώνετε και πως προχωράτε. Φαίνεται να προχωράτε όλοι μαζί αλλά εντούτοις κάθε ένας εξελίσσεται με τη δική του ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκεστε ποτέ όλοι ακριβώς στην  ίδια φάση, ακριβώς στην ίδια ανάγκη, ακριβώς στα ίδια ζητήματα, ακριβώς στα ίδια δεδομένα.

Είναι λάθος όταν κοιτάτε δίπλα σας και προσπαθείτε να καταλάβετε. Πρέπει να κοιτάξετε μπροστά σας, πρέπει να κοιτάξετε εσάς, πρέπει να κοιτάξετε τον δικό σας εαυτό, την δική σας εμπειρία και να τολμήσετε να πιστέψετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να είστε η δική σας αυθεντία. Κάθε φορά που ανάγετε σε αυθεντία οποιονδήποτε άλλο, που ζει τη δική του ζωή, αναιρείτε την αξία και την χρησιμότητα των δικών σας προσωπικών εμπειριών. Οι ατομικές εμπειρίες είναι αυτές οι οποίες είναι της ύψιστης χρησιμότητας για τον ατομικό εαυτό. Δεν έχει σημασία τι έκανε το διπλανό παιδί ή η διπλανή μητέρα, ή ο παραδιπλανός σας συνάδελφος. Καμία. Γιατί σε σας δεν πρόκειται να συμβούν με τον ίδιο τρόπο αυτά που συνέβησαν σε εκείνους, αλλά και αν συμβούν, εσείς θα τα βιώσετε με το δικό σας τρόπο. Και πάλι θα είστε ατομικοί και πάλι θα υπάρχει μοναδικότητα!

Αν αναρωτιέστε λοιπόν, γιατί έχουν πέσει τόσες πολλές ενέργειες και τόσα πολλά ζητήματα και γιατί υπάρχει αναβρασμός, η απάντηση είναι ότι από όλες τις μεριές, με όλους τους τρόπους, το φρούριο πολιορκείται. Και το φρούριο είστε εσείς μέχρι να φτάσετε να κοιτάξετε καλύτερα την προσωπική σας εμπειρία, την ατομική σας ζωή και αυτά που σας διδάσκουν. Τότε, και η φαντασία και η δημιουργικότητα και η ικανότητα ερμηνείας και αποσυμβολισμού θα αφυπνιστούν.

Δεν έχετε έρθει σαν κοπάδι, παρόλο που εργάζεστε όλοι μαζί για το σύνολο. Είναι η εποχή να τιμήσετε τον ατομικό σας εαυτό. Να σταθείτε στο πλάι του και να τιμήσετε τη μοναδικότητά του, να σεβαστείτε τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και να αφυπνίσετε την ικανότητα να ερμηνεύσετε τις εμπειρίες αυτού του εαυτού. Τότε θα μπορείτε να είστε βέβαιοι γι' αυτή την πραγματικότητα και για την αλήθεια της.

Υπάρχουν πολλά επίπεδα σ' αυτή την πραγματικότητα. Αυτός είναι κι ο λόγος που μπερδεύεστε. Συνήθως οι ερωτήσεις σας κοιτάνε ένα επίπεδο, ενώ κάποιες φορές οι απαντήσεις παίζουν σε διάφορα επίπεδα. Αυτή την περίοδο, μέχρι και τον Μάρτιο, θα κληθείτε να στηρίξετε το δικό σας εαυτό και να εναρμονίσετε τον νου σας στον Τόνο που θα επιλέξετε.

Δεν μπορείτε άλλο να παίζετε ανάμεσα σ' ένα κόσμο διττότητας και σ' ένα κόσμο ενότητας. Είναι ώρα να διαλέξετε τα γυαλιά με τα οποία θα κοιτάτε την πραγματικότητα και πώς θα κινηθείτε. Γι' αυτό πολιορκείται το φρούριο, γι' αυτό η κούραση δουλεύει προς όφελός σας. Πλησιάζει αυτό το τέλος που είναι η δική σας αρχή. Και γι' αυτό υπάρχει πολύ χαρά.

Κάθε φορά που από την δική μας μεριά υπάρχει πολύ χαρά, από τη δική σας μεριά υπάρχει πολύ θλίψη. Είναι μαθηματικά βέβαιο αυτό. Αν κοιτάτε γύρω σας και βλέπετε προβληματισμένα ή στεναχωρημένα πρόσωπα, να ξέρετε από τη δική μας μεριά υπάρχει πολύ μεγάλος εορτασμός. Κάθε φορά που είναι να κάνετε ένα βήμα ή ένα άλμα, εσείς αισθάνεστε χάλια και απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι και απελπισμένοι. Θα σας θυμίσουμε ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που σας λέγαμε ότι εσείς κρατάτε το αρνητικό φιλμ και δεν το εμφανίζετε. Κοιτάτε την εικόνα και τη βλέπετε μαυρόασπρη.

Εμείς βλέπουμε την εκτύπωση, την ίδια την φωτογραφία. Και είναι όλα ζωντανά και χρωματιστά και καλά. Αντί να ζείτε για άλλη μια φορά το τέλος ενός κύκλου μέσα σε λύπη, να ζήσετε το τέλος ενός μέρους των εαυτών σας με εορτασμό, με χαρά. Ούτως ή άλλως, η παλαιότερη εμπειρία σας τόσες και τόσες φορές, σας έχει δείξει ότι κανένα τέλος δεν ήταν για κακό. Σας έχει δείξει ότι καμία πίεση δεν οδήγησε σε κάτι αρνητικό. Αντίθετα σας έδειξε ότι κάθε φορά που εσείς περνάγατε δύσκολα και ήσασταν απογοητευμένοι, βγαίνατε από την άλλη πλευρά πολύ καλύτερα, βγαίνατε σε μια καινούργια ισορροπία, σ' ένα καλύτερο χώρο. Γιατί δεν ανατρέχετε στις εμπειρίες σας για να δείτε τι σας λένε για το μέλλον; Αυτός είναι ο πλούτος σας.

Πέρα από το οτιδήποτε μπορεί να λέει οποιαδήποτε πνευματική οντότητα, εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε; Δεν είστε παρόντες στη δική σας ζωή; Τα κύματα των αλλαγών δεν τα έχετε ήδη ζήσει;

Ναι, αλλά δεν τα πιστεύετε! Δεν πιστεύετε ότι η ατομική σας εμπειρία είναι η μόνη αληθινή αυθεντία. Ότι μπορείτε να στηριχθείτε σ' αυτή την εμπειρία σαν μια μεγάλη αποθήκη γνώσεων και πληροφοριών, τόσο μεγάλη και ουσιαστική, που δεν χρειάζεστε να έρθει κανείς για να σας πει αυτό που συμβαίνει. Έχετε αλλάξει ζώνες και ζώνες συχνοτήτων, από το μηδέν στο άπειρο πάτε, στο όπου θέλετε να φτάσετε. Και ακόμα λέτε ότι Δεν ξέρετε.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να σας θυμίζουμε το βαθμό που αρνείστε την αυθεντία του εαυτού σας! Αν το πνεύμα που έζησε την εμπειρία δεν είναι το πιο αρμόδιο να μιλήσει γι' αυτήν, τότε ποιος είναι; Και πως θα ξέρετε ότι αυτά που ακούτε είναι έτσι και δεν είναι τελείως αντίστροφα, αγαπητοί φίλοι;

Αν σας λέγαμε ότι περνάτε μια περίοδο η οποία θα φέρει μια μεγάλη καταστροφή σε 4 μήνες, κι εσείς θα εξαφανιστείτε από το πρόσωπο της Γης, τι θα είχατε να πείτε; Τι θα πιστεύατε; Ποιο θα ήταν το δικό σας προσωπικό μπαστούνι; Ποια θα ήταν η δική σας πυξίδα;

Αν σας λέγαμε ότι αυτό που ζείτε κι αυτό που θα ζήσετε, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο μεν, αλλά θα φέρει στον καθένα από σας μια εξαιρετική φώτιση, ότι μέσα στους επόμενους 2 μήνες όλοι θα φωτιστείτε; Θα το πιστεύατε; Δύσκολη ερώτηση, προσέξτε τη!

Θα γυρίσουμε λοιπόν στο πρακτικό μάθημα της σημερινής συνάντησης.

Για κοιτάξτε λοιπόν το πώς νοιώθετε τον τελευταίο καιρό. Αναρωτηθείτε μήπως έχετε ξαναζήσει μια αντίστοιχη περίοδο. Σκεφθείτε τι έγινε μετά από εκείνη την περίοδο. Έχετε την αίσθηση ότι έχετε ξαναζήσει μια αντίστοιχη περίοδο. Με άλλο τρόπο μεν, με την ίδια ενέργεια δε - δηλαδή την ίδια εσωτερική δυσκολία. Τι έγινε τις προηγούμενες φορές; Τι μπορεί να διαφοροποιεί την τωρινή φορά; Τι είναι αυτό που νοιώθετε ότι έρχεται για σας στο επόμενο δίμηνο;

Θα πούμε ότι σίγουρα μέσα σας ξέρετε ότι δεν θα είστε σε κατάσταση φώτισης σε 2 μήνες. Το ξέρετε! Όσοι το ξέρετε, το ξέρετε! Όσοι αισθάνονται ότι μπορεί όντως σε 2 μήνες να είναι εκεί, σημαίνει ότι μπορεί όντως να είναι εκεί σε 2 μήνες!

Εσείς είστε οι αυθεντίες στην ζωή σας και όταν εσείς το πιστέψετε, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πραγματικά τις πληροφορίες που έχετε. Θα αρχίσετε να νοιώθετε περήφανοι για αυτά που γνωρίζετε και θα αρχίσετε να νοιώθετε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμή να γνωρίζετε πράγματα που έχετε ζήσει, παρά να γνωρίζετε πληροφορίες που έχετε διαβάσει.

Ο ανώτερος εαυτός σας δεν συγκινείται αν εσείς έχετε διαβάσει 25 τόμους από την βιβλιοθήκη του πνεύματος. Συγκινείται όμως και δακρύζει αν εσείς καταλάβετε την αξία της εμπειρίας. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες των εμπειριών σας, ανάγετε τον εαυτό σας σ' αυτό το μοναδικό ον που, με βάση τις εμπειρίες του, μπορεί να αξιολογήσει την πραγματικότητά του και την ζωή του. Όταν εσείς θεωρήσετε ότι αυτές οι εμπειρίες έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία και λένε πολύ περισσότερα απ' όλα τα βιβλία του κόσμου, τότε ο δικός σας ανώτερος εαυτός δακρύζει. Τότε τον φέρνετε εσείς πιο κοντά, γιατί δεν τον υπονομεύετε, δεν τον απαξιώνετε δείχνοντάς του ότι η ζωή που ζει δεν έχει πολύ μεγάλη αξία μπροστά σε αυτά που λένε όλοι οι άλλοι.

Μην αναιρείτε τους Εαυτούς σας! Αυτή είναι η ευζωία! Δεν είναι τα αμάξια που μπορεί να αποκτήσετε, ή τα ωραία σπίτια, ή τα ωραία χωράφια για να τα καλλιεργείτε. Η ευζωία είναι το να βρεθείτε κοντά στην αξία του εαυτού σας, στο πολύτιμο εργαλείο της εμπειρίας σας. Εκεί θα συναντήσετε την ευζωία.

Τι είναι αυτό που φέρνει την ευζωία στο ανθρώπινο είδος; Η επανασύνδεση με τη ζωτική ενέργεια, με την πνευματική ενέργεια. Και για να επανασυνδεθεί το ανθρώπινο ον με την πνευματική ενέργεια που είναι δική του,  πρέπει να πιστέψει στη δική του αξία, στο μεγαλείο της εμπειρίας του. Πρέπει να ανάγει τον εαυτό του σε δημιουργό και κύριο της δικής του ζωής. Πρέπει να ερμηνεύσει το μέγεθος και το μεγαλείο της ίδιας της ζωής του - όχι της ζωής των άλλων.

Αποφασίσατε να φύγετε από έναν χώρο που είχατε την ησυχία σας και τη γαλήνη σας και ήσασταν μια χαρά και περνάγατε τόσο ωραία και τρώγατε όσα παγωτά θέλατε και δεν παχαίνατε! Μπορούσατε να τρώτε σοκολάτες και να έχετε τέλεια σιλουέτα! Όσο περισσότερο αφυπνίζεστε, τόσο πιο έντονα θυμάστε την καλοπέραση που είχατε πριν. Και αυτό κάνει ακόμα πιο έντονη την ανάγκη της ευζωίας σας, την ανάγκη της καλοπέρασης, την αίσθηση μιας ζωής χωρίς προβλήματα. Και έτσι γίνεται ακόμα πιο έντονη η ανάγκη να είστε εξίσου καλά εδώ.

Αν σκεφτείτε ότι αυτή η εμπειρία, είναι για τον εαυτό σας ότι πιο ανεκτίμητο έχει, ότι πιο σημαντικό απόκτησε, τότε μπορεί να δείτε ότι η ζωή σας η ίδια, από την ώρα που γεννηθήκατε μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι εξίσου ανεκτίμητη. Και πρέπει να αισθανθείτε το ανεκτίμητο της ίδιας της ζωής σας, των εμπειριών σας, όποιες κι αν ήταν. Ό,τι ζήσατε και ό,τι θα ζήσετε είναι γνώση βαθιά, που περνάει στα κύτταρά σας, στην ψυχή σας, και μεγαλώνει το παράστημα του ανώτερού σας εαυτού και το δικό σας, διαστέλλει το ψυχικό σας εύρος, αλλάζει το χρώμα της αύρας που έχετε, μιλάει για το ποιοι πραγματικά είστε.

Αυτή την αξία είναι που εσείς πρέπει να παραλάβετε όσο είστε εδώ, όσο κάθεστε στις καρέκλες σας, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχετε να κάνετε αυτή την περίοδο. Μόνο όταν πειστείτε ότι οι εμπειρίες της ζωής σας είναι ο θησαυρός που έχετε αποκομίσει και είναι το πιο χρήσιμο για σας και για άλλους, θα προχωρήσετε. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε αν δεν εμπιστευθείτε και δεν πάρετε την αξία του εαυτού σας στα χέρια σας. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε ακολουθώντας. Το 2007, ένα έτος μεγάλων αποφάσεων και κυρίως της απόφασης να είστε ο εαυτός σας.

Και πριν σας χαιρετίσουμε για σήμερα, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να απολαύσετε την πολυτέλεια της μεγάλης αξίας σας, η οποία εκτείνεται σε πολλά άλλα κομμάτια πέρα απ' αυτό που ακούσατε σήμερα. Και σιγά-σιγά θα ακουστούν κι αυτά.

Σας θυμίζουμε ότι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος πνευματικοί δάσκαλοι και άγγελοι και αρχάγγελοι να έρχονται και να θέλουν να κάθονται γύρω σας και να σας πλένουν τα πόδια, παρά μόνο εάν η αξία σας είναι τόσο μεγάλη! Παρά μόνο εάν η ζωή σας έχει τόσο πλούτο. Παρά μόνο εάν η εμπειρία αυτής της ζωής είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Και έτσι είναι!


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΜF - RECONNECTION

 ΕΡ: Θα μας πούνε κάτι για το EMF και το RECONNECTION; Η ενέργεια του EMF είναι πολύ δομημένη, η ενέργεια του RECONNECTION είναι εντελώς χαώδης και επειδή η ενέργεια του RECONNECTION έρχεται όλο και πιο πολύ σιγά-σιγά στην Ελλάδα, μπορεί να έρθει και ο Pearl. Θέλω να μας πούνε αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των 2, γιατί ο ένας λέει ότι ο άλλος δεν κάνει τίποτα, και αν θα μπορέσει η ενέργεια του RECONNECTION να δουλέψει μέσα στην ενέργεια της Ελλάδας;

ΑΠ: Είναι σαν την προβληματική σχέση του άντρα και της γυναίκας στον πλανήτη Γη. Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε!

Η ενέργεια του RECONNECTION θα δουλέψει πιο πολύ στην ενέργεια της Ελλάδας, γιατί ταιριάζει πιο πολύ με την ενέργεια των Ελλήνων. Τη χαοτική, την ελαφρώς αναρχική, την μη δομημένη και μη λογική στη συνέχειά της. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ενέργεια του RECONNECTION είναι μια ενέργεια χωρίς συγκρότηση. Σημαίνει ότι έρχεται από ένα πεδίο όπου η εφυία λειτουργεί με τρόπους που δεν μπορούν λογικά να γίνουν κατανοητοί αυτή τη στιγμή από τους ανθρώπινους εγκεφάλους. Επειδή λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας δεν μπορεί να γίνει κατανοητός, αυτό κάνει την αίσθηση της ενέργειας που παραλαμβάνεται να φαίνεται άναρχη και μη συγκροτημένη. Να λειτουργεί με απρόβλεπτους τρόπους σαν να μην υπάρχει ένας μπούσουλας με τον οποίο θα μπορούσατε να τον κατανοήσετε. Και πράγματι σ' αυτή τη φάση και τα επόμενα λίγα χρόνια, δεν θα μπορεί να είναι κατανοητή η λειτουργία αυτής της ενέργειας. Βρίσκεστε σ' έναν κόσμο όπου η ενέργεια λειτουργεί με βάση κανόνες που μπορείτε να κατανοήσετε μέχρι έναν βαθμό. Π.χ. πως λειτουργεί η ενέργεια του REIKI ή του EMF. Είναι κάτι που μπορείτε να το κατανοήσετε σε ένα βαθμό και να το προσεγγίσετε και επομένως να το ερευνήσετε. Η ενέργεια του RECONNECTION έρχεται από ένα Σύμπαν που δεν έχει τις θεμελιώδεις δομές του δικού σας Σύμπαντος. Είναι, φανταστείτε, ένας τελείως άλλος τρόπος σκέψης, διανόησης που δεν έχει τίποτα γραμμικό αλλά ούτε και στατιστικό. Δηλαδή, ακόμα κι αν εγκαταλείπατε την γραμμικότητα και προσπαθούσατε να βγάλετε άκρη από τη στατιστική της κίνησης πάλι δεν θα μπορούσατε. Ας το πούμε έτσι λοιπόν, έρχεται από ένα κόσμο όπου το μη προβλέψιμο και το μη αναμενόμενο, είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Είναι το πιο καλό που μπορούμε να κάνουμε για σας. Μπορείτε να φανταστείτε κόσμους, όντα τα οποία λειτουργούν και σκέφτονται μέσα στο χώρο του μη προβλέψιμου και μη αναμενόμενου; Που έχουν συγκροτήσει αντίστοιχες διάνοιες; Και που το μη προβλέψιμο και μη αναμενόμενο είναι ο τρόπος της τάξης και της οργάνωσης του δικού της κόσμου; Βέβαια,  υπάρχει κι εδώ μια ένδειξη στο δικό σας κόσμο, γι' αυτό. Όταν οι επιστήμονές σας έφτασαν στη θεωρία του χάους, στην αρχή είπαν ότι η θεωρία του χάους, φυσικά είναι χάος. Και χρειάστηκε έρευνα για να δουν ότι το χάος είχε κάπως δικούς του, πολύ προσωπικούς κανόνες να λειτουργεί. Ακολουθούσε μια δική του τάξη. Κάπως έτσι μπορείτε αναλογικά να φανταστείτε, ότι το μη προβλέψιμο έχει μια τελείως δική του οργάνωση, δομή και τάξη. Και για τους Έλληνες, η ενέργεια του RECONNECTION είναι μια ενέργεια η οποία ταιριάζει πάρα πολύ, ταιριάζει γιατί το ιδιαίτερο γονίδιο της ελληνικής φυλής είναι το ότι κανένας σας δεν θέλει να είναι προβλέψιμος. Είναι ότι θέλετε όλοι να είσαστε πολύ διαφορετικοί και ιδιαίτεροι. Κανένας δεν μπορεί να σας καταλάβει, κανένας να μην μπορεί να ξέρει τι θα κάνετε, και φυσικά αυτό μπορείτε να το αναγνωρίσετε σαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής σας. Γι' αυτό το λόγο το RECONNECTION έχει να κάνει πολύ δουλειά με την Ελλάδα. Μπορεί να ακουγόταν τολμηρό αλλά εντούτοις δεν μας πειράζουν τα τολμηρά και θα σας λέγαμε, ότι ίσως η Ελλάδα να είναι ο λόγος που αυτή η ενέργεια ήρθε. Θα πείτε, γιατί δεν ερχόταν μέχρι τώρα; Και θα πούμε, γιατί η ενέργεια της Ελλάδας δεν ήταν έτοιμη. Θα πείτε, γιατί δεν είναι ανοιχτή και θα απαντήσουμε, ότι έπρεπε η αφύπνιση του ελληνικού χώρου και το φως που υπάρχει μέσα στον ελληνικό χώρο, να φτάσει σε ένα όριο. Και θα πείτε, γιατί η Ελλάδα; Και θα απαντήσουμε, μόνο το μη προβλεπόμενο μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές.

Και κάπου εκεί θα σας καλέσουμε, γιατί καταλαβαίνετε πολύ περισσότερα από αυτά που ακούσατε. Το ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι ένας χώρος ανατροπής. Ξέρετε ότι οι Έλληνες έχετε μια ιδιαίτερη μανία με την ελευθερία. Ξέρετε ότι αυτή η ανάγκη της ελευθερίας, έχει κάνει πολύ μισαλλόδοξο τον ελληνικό κόσμο. Ξέρετε ότι για χάρη αυτής της ελευθερίας του πνεύματος και της ατομικότητάς του, η φυλή σας έχει γίνει μια φυλή εγωιστών. Και ξέρετε ότι έπρεπε να περάσετε από όλη τη διαδρομή για να βγάλετε από πάνω σας τα κουσούρια της φυλής σας. Και να φτάσει η ενέργεια αυτού του χώρου να μπορεί ν' ανταποκριθεί στη δόνηση μιας πολύ σημαντικής και ουσιαστικής ενέργειας η οποία έρχεται στην Ελλάδα, μέσα από το RECONNECTION. Δεν θα μπορούσε όμως να έρθει στην Ελλάδα αν επί χρόνια κάποιοι δεν δούλευαν τις ενεργειακές θεραπείες, δεν έφερναν πολλές άλλες θεραπείες εδώ, για να ετοιμάσουν το έδαφος, γιατί καθώς τον Έλληνα του αρέσει να φυσάει το ελεύθερο αεράκι στο μέτωπό του, πάνω σε μια μη δομημένη ενέργεια, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ερχόταν και καθόταν μια μη προβλεπόμενη ενέργεια; Μπορείτε να διανοηθείτε; Το χάος, δεν λέει τίποτα. Είναι αυτό που θα μπορούσατε να πείτε μερικές φορές το ίδιο πράγμα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δώρο, αλλά μπορεί να είναι και μια εξαιρετική καταστροφή. Κι αν το δώρο δεν έρθει στη σωστή στιγμή, τότε μπορεί να συμβεί καταστροφή.

Έτσι λοιπόν, μαθαίνετε κάτι που και εμπορικά είναι χρήσιμο. Όσοι είσαστε θεραπευτές, θα πρέπει να το αξιολογήσετε αυτό που ακούτε ή και να το αξιοποιήσετε. Δεν είναι καθόλου κακό να παίρνετε κάποιες πληροφορίες που είναι σημαντικές και χρήσιμες και να κάνετε κάτι γι' αυτές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου κακό να κάνετε συνεδρίες ή να μάθετεRECONNECTION. Το RECONNECTION θα είναι το καθοριστικό εργαλείο που θα ανατρέψει την ισορροπία αυτού του χώρου και θα το κάνει σε πολύ γρήγορο χρόνο. Είναι αυτό που εσείς θα λέγατε το κερασάκι της τούρτας χωρίς το οποίο η τούρτα δεν είναι πλήρης. Και το 2008 προς τα τέλη, σημαντικά πράγματα έχουν να συμβούν σ' αυτό το χώρο και μέσα στην ενέργεια των Ελλήνων που θα αρχίζουν να μοιράζουν το πρόσωπο της πραγματικότητας.

Όσοι είσαστε πολύ συγκροτημένοι και χρειάζεστε να λειτουργείτε συγκροτημένα, σκεφτείτε το πριν το κάνετε. Προετοιμαστείτε γι' αυτό, δείτε που ακριβώς στέκεστε, γιατί μπορεί να φέρει μεγάλη μα μεγάλη αναστάτωση μέσα σας. Όσο για το Γιώργο ο οποίος θεωρεί ότι είναι συγκροτημένος, το μόνο που τον σώζει με το RECONNECTION είναι το ότι δεν είναι στην πραγματικότητα συγκροτημένος. Έτσι νομίζει, επειδή μπορεί να παρακολουθεί κάποιους λογαριασμούς, κάποια άλλα δεδομένα, ο εγκέφαλός του όμως, όπως θα μπορούσε να μαρτυρήσει η Χαριτίνη πραγματικά, είναι τελείως ασυγκρότητος και λειτουργεί με έναν τελείως ιδιόρρυθμο, απρόβλεπτο, περίεργο τρόπο. Υδροχοικό! Δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Το RECONNECTION έχει να κάνει πιο πολύ με τη γυναίκα και το EMF έχει να κάνει πιο πολύ με τον άντρα και τη βάση για να σταθεί η γυναίκα. Την αρσενική ενέργεια που χρειάζεται να δυναμώσει η γυναίκα για τον εαυτό της, για να βρει το θηλυκό.

 Κάτι σημαντικό, έχει να κάνει με συμπληρωματικό των ενεργειακών θεραπειών και είναι σημαντικό κάποιος να έχει ισορροπημένη ενέργεια πριν κάνει το RECONNECTION. Γιατί αν δεν έχει ισορροπημένη ενέργεια, δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει κάνει την εξισορρόπηση του ηλεκτρομαγνητικού του πεδίου, μπορεί να έχει φτάσει σ' αυτή την ισορροπία χωρίς να έχει κάνει αυτό. Με κάποιο άλλο τρόπο, είναι όμως σημαντικό να έχει ήδη  συγκροτηθεί η ενέργεια μέσα στο άτομο, πριν να κάνει το RECONNECTION, γιατί τότε μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στην ενέργεια του ατόμου, στην ατομική ενέργεια από ότι αν γίνει πάνω σε μια μη συγκροτημένη ενέργεια. Για την ακρίβεια αν βγείτε σε μια μη ισορροπημένη και συγκροτημένη ενέργεια, το RECONNECTION έχει τη δύναμη να απογειώσει το άτομο, δηλαδή να το απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τη γειωμένη όψη της ζωής του.

 - Τι ακριβώς κάνει;

- Μεγάλη είναι η απάντηση αυτή, του τι κάνει. Κατ' αρχήν δουλεύει με την τριαδική υπόσταση των ανθρώπων. Δεύτερον φέρνει αστρικές ενέργειες που δεν αφορούν μόνο αυτό το Σύμπαν, αλλά και άλλα σύμπαντα μέσα στην ανθρώπινη βιολογία. Τρίτον, υπερπηδά κενά της μνήμης που έχουν συμβεί στο ανθρώπινο σκληρό δίσκο. Τέταρτον, έχει την ικανότητα να κάνει ανασύσταση των κενών που υπάρχουν μέσα στην ενέργεια, των ελλείψεων. Ας το πούμε έτσι, των αισθήσεων του εαυτού. Δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανό. Σαν παράδειγμα αυτό που λένε είναι ότι, έχετε ακούσει ή ξέρετε, έχετε υποψιαστεί ότι το ανθρώπινο DNA και οι μνήμες δεν είναι πλήρως διαθέσιμα για διάφορους λόγους. Το RECONNECTION έχει τη δυνατότητα να κάνει ανασύσταση των κόμβων της ενέργειας ώστε αυτή η αναπαραγωγή και η διάθεση των πληροφοριών να ξαναρχίσει. Ο Pearl το ξέρει αυτό, δεν ξέρω αν το έχει πει, αλλά το ξέρει. Ο λόγος που ο παραλήπτης της ενέργειας είναι τόσο ενθουσιασμένος μαζί της, είναι γιατί αυτή η ενέργεια είναι σαν ο κρυφός πράκτορας που συνωμοτικά έρχεται να λειτουργήσει στον κόσμο του, υπάρχει μια αίσθηση ότι αυτό συνδέεται με κάτι πολύ σημαντικό που είναι να πραγματοποιηθεί για αυτό τον κόσμο και πράγματι, ας το πούμε έτσι, είναι μια ενέργεια που έχει μπει από το παράθυρο, από κλειστό παράθυρο στο δικό σας κόσμο, για να βοηθήσει αυτή την ανασύσταση της ενέργειάς σας και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, αναβιώνει, αφυπνίζει την θαυματουργή ικανότητα να «επεμβαίνετε» στον κόσμο, σας ξαναθυμίζει την απλότητα αλλά και την ιδιαιτερότητα της λειτουργίας της ενέργειας σε ένα επίπεδο που μπορείτε να το αντιληφθείτε τώρα, ως θαυματουργό. Εντούτοις, επειδή πρόκειται για μια ενέργεια άλλης συνειδητότητας, μη απόλυτα κατανοητής αυτή τη στιγμή, σιγά-σιγά ακόμα και αυτό στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα αρχίσει να γίνεται κατανοητό, δηλαδή το πώς ακριβώς η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει θαύμα ή άμεση αλλαγή στην ύλη. Η ενέργεια αυτή υπήρχε στον πλανήτη, κόπηκε και ξαναέρχεται. Επιστρέφει. Αρχέγονες εποχές. Νομίζω ότι υπήρχε στις εποχές που δίδασκε ο Αννίβας κι ακόμα πιο παλιά. Είναι μια ενέργεια που ανήκει, που ενεργοποιεί το κοσμικό επίπεδο της συνηδειτότητάς μας. Δεν μπορώ να σας το πω αλλιώς. Είμαστε πολυδιαστασιακά όντα, λένε, έχουμε ικανότητα να συντονιζόμαστε με διαφορετικούς κόσμους και αυτή η ενέργεια ήρθε να βοηθήσει αυτή την πολυδιαστασιακότατη ενέργεια του εαυτού μας, να μπορεί να έχει αντίληψη και άλλων κόσμων.

- Με άλλα λόγια μας λένε ότι καλό είναι να κάνουμε πρώτα το EMF για να υπάρχει μια συγκροτημένη ενέργεια πρώτα και μετά το RECONNECTION;

- ΄Η το EMF ή το REIKI, κάτι που να δομεί την ενέργεια και να αντιστοιχεί με μια καλή βάση για να έρθει να ακουμπήσει το κίνημα της ελευθερίας.     

 
© Χαριτίνη Χριστάκου.