Σμαραγδένιος Κύκλος - Μηνύματα από την Οικογένεια


Συνείδηση

17 Δεκεμβρίου 2004

Σας κοιτάμε στα μάτια αυτή την ώρα που σας λέμε ότι είμαστε κοντά σας, την ώρα που σας λέμε ότι πραγματικά δεν είσαστε μόνοι. Καθένας σας έχει έρθει να υλοποιήσει ένα προσωπικό σχέδιο, ένα φιλόδοξο προσωπικό στόχο. Οι στόχοι σας, συνδέονται μεταξύ τους, του ενός με του άλλου. Γι' αυτό το λόγο κανένας σας δεν είναι πραγματικά αντικαταστάσιμος.

Η επιτυχία του στόχου του ενός είναι μια ώθηση για την επιτυχία του στόχου του άλλου. Όλοι μαζί θα επιτύχετε. Βεβαίως, μπορεί να σας φαίνεται ότι κάποιοι ξεχωρίζουν για την επιτυχία τους. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για το αν είναι πράγματι έτσι τα πράγματα. Στην αληθινή τους διάσταση τα πράγματα είναι πάντα συλλογικά.

Η επιτυχία ενός ατόμου βοηθά και υποστηρίζει την επιτυχία ενός συνόλου αλλά δεν την καθορίζει γιατί για να επιτύχει μια συλλογική και συνολική προσπάθεια χρειάζεται η επιτυχία των μερών του συνόλου. Αυτή είναι η σχέση των εργατών του φωτός. Έτσι, βοηθώντας και στηρίζοντας άλλους ουσιαστικά βοηθάτε και στηρίζετε και τον εαυτό σας.

Υπάρχει μια πολύ σημαντική σύνδεση ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό συμφέρον. Το ατομικό και το συλλογικό συμφέρον δεν είναι διαφορετικά κι αυτό το γεγονός καλεί κάθε εργάτη του φωτός να ξεπεράσει την ατομικότητά του. Η μεγάλη αλλαγή που συμβαίνει στην ανθρωπότητα είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Χρειάζεται αγάπη για να μπορέσει ν' απλωθεί και να δυναμωθεί η προσπάθειά σας. Χρειάζεται αγάπη μεταξύ σας και στήριξη μεταξύ σας. Μόνο όσοι δεν μπορούν να δουν το μεγαλύτερο σχέδιο, θα παραμείνουν κλεισμένοι σ' ένα πολύ προσωπικό χώρο που είναι η προσωπική επιτυχία και το προσωπικό συμφέρον.

Ο κόσμος δεν αλλάζει μέσα από μια προσωπική επιτυχία. Ο κόσμος αλλάζει μέσα από μια μεγάλη συλλογική επιτυχία χρειάζονται πολλοί άνθρωποι μαζί για να γίνει μια όμορφη αλλαγή. Όπως χρειάζονται πολύ λίγοι άνθρωποι για να γίνει κάτι καταστροφικό. Η επιτυχία καλεί για τις συλλογικές δυναμικές των όντων. Η επιτυχία καλεί να ξεπεράσουν τα μέρη του συνόλου τον εαυτό τους. Η επιτυχία, δηλαδή, απαιτεί και προϋποθέτει την υπέρβαση του ατομικού εγώ για χάρη του γενικότερου και μεγαλύτερου «εγώ» για χάρη της μεγαλύτερης συλλογικής παρουσίας.

Μέσα στο πνεύμα αυτό, κηρύσσουμε το έτος 2004, το έτος του θανάτου του Εγώ. Το 2004 σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών που έγιναν προσκειμένου να βρεθεί και ν' αναδειχθεί το εγώ, και να είναι ευχαριστημένο. Και όπως όλοι γνωρίζετε ήταν το έτος που το εγώ προσπάθησε με διάφορους τρόπους να επικρατήσει ή να δείξει ότι πραγματικά μπορεί να διακριθεί και να έχει αποτελέσματα μέσα σ' ένα τεράστιο κόσμο. Και, όσο κι αν ακούγεται γλυκόπικρο, το τέλος του εγώ ήρθε: είναι το τέλος του 2004!

Το 2005 θα σας καλέσει νά ανοίξετε τη συνειδητότητά σας και την πνευματική σας υπόσταση σε μια μεγαλύτερη αλήθεια. Συνειδητοποιώντας ότι οι προσπάθειες του 2004 δεν απέβησαν καρποφόρες, θα προχωρήσετε παραπέρα στο ν' αντιληφθείτε ότι χρειάζεται μια αληθινή υπέρβαση εσωτερική και μια συνειδητοποίηση ότι ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την Άνοιξη. Για να έρθει η Άνοιξη, χρειάζονται πολλοί κούκοι μαζεμένοι, για να έρθει η άνοιξη χρειάζεται η συγκέντρωση τους Οικογένειας.

Αυτός είναι ο λόγος που τώρα είναι  η κατάλληλη ώρα για να εμφανιστούμε στο προσκήνιο. Γι' αυτό υπάρχει μια εγρήγορση μέσα σε καθένα από σας. Υπάρχει ένα σημαντικό κάλεσμα στο οποίο είναι ώρα ν' ανταποκριθείτε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια μεγάλη ενεργειακή ενορχήστρωση αυτής της σύμπλευσης των ενεργειών. Η σύμπλευση αφορά το πέρασμα από την ατομικότητα στη συλλογικότητα.

Κι όσο κι αν το 2004 ήταν το έτος του θανάτου του εγώ, ακολουθείται από μια άνοιξη. Φέρνει την άνθιση και τη γέννηση ενός υπερατομικού εγώ, μιας υπερατομικής προσπάθειας, μιας υπερατομικής συνειδητοποιήσεως.

Κηρύσσουμε το 2005 το έτος της Οικογένειας. Είναι η πρώτη της μεγάλη εμφάνιση. Το 2005 σας καλεί να συμπλεύσετε ως οικογένειες, ως ομάδες, ως μεγαλύτερα σύνολα και να ξεπεράσετε τις ατομικές σας διαφορές. Το 2005 θα σας δώσει τις αφορμές που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε το ατομικό εγώ. Κι όπως κάθε τέτοια μετάβαση, έτσι κι αυτή έχει τις αναταράξεις και τους κλυδωνισμούς της. Εντούτοις, φέρνει μια πολύ μεγάλη υπόσχεση.

Το 2005 είναι ένα έτος φωτιάς. Είναι ένα έτος που, ό,τι συνειδητοποιήσατε το 2004 ότι πέθανε, θα πεθάνει οριστικά. Θα καεί μέσα στη φωτιά της συλλογικότητας και θα μετουσιωθεί μέσα απ' αυτή και θα βγει ως κάτι ολότελα καινούργιο. Θα σας δώσει την ευκαιρία να πετάξετε σε ύψη και σε δυνατότητες που δεν είχατε φανταστεί. Αυτό συμβαίνει όταν ξεπερνάτε τους περιορισμούς και τα όρια του εγώ.

Ανοίξτε λοιπόν στην συλλογική προσπάθεια, στην σύμπλευση των ενεργειών. Επιμείνετε στο να βρείτε λύσεις με τις οποίες μπορείτε δημιουργικά να συνλειτουργήσετε σε μια ομάδα. Πάψτε ν' αναγνωρίζετε πρώτα τις διαφορές σας. Ξεπεράστε αυτό το κομμάτι.

Αγαπήστε ο ένας τον άλλο, γιατί χρειάζεστε ο ένας τον άλλο. Το πιο σημαντικό μήνυμα του 2005 είναι ότι η αγάπη είναι το συστατικό που μπορεί να ενώσει τις διαφορές σας. Το έργο που κάνετε είναι ένα συλλογικό έργο. Μέσα στο 2005, θα καταστεί πολύ πρόδηλο ότι οι ατομικές προσπάθειες δεν επαρκούν, ότι η δυναμική μιας ολόκληρης φυλής, ενός κράτους, μιας πόλης, δεν εξαρτάται από μεμονωμένα άτομα μέσα στο 2005. Ο καθένας θα κάνει ένα πολύ βαθύ εσωτερικό διάλογο για το που τελικά θέλει να σταθεί και πόσα είναι διατεθειμένος να αφήσει στο όνομα της ανάληψης και της φώτισης.

Η ανάληψη και η φώτιση σίγουρα είναι ζητούμενα για καθένας σας αφού όλοι έχετε έρθει με μεγάλους και σημαντικούς στόχους. Όμως, η ανάληψη και η φώτιση δεν είναι μια διαδικασία θεωρητική, δεν είναι μια διαδικασία προσευχητική είναι μια διαδικασία έμπρακτης αλλαγής, έμπρακτης υπέρβασης ορίων.

Βρείτε τις γέφυρες που σας ενώνουν αντί να βλέπετε τα χάσματα που σας χωρίζουν. Υπάρχουν χάσματα ανάμεσά σας και είναι σωστά και πρέποντα γιατί οριοθετούν διαφορετικές ποιότητες και ικανότητες. Για την διεκπεραίωση ενός μεγάλου έργου χρειάζονται διάφορες ειδικότητες. Σκεφθείτε ένα μεγάλο τεχνικό έργο όπως αυτά που γίνονταν στην χώρα σας πριν από μερικούς μήνες. Αυτά τα έργα χρειάζονταν πολλές διαφορετικές ειδικότητες για να ολοκληρωθούν με την ίδια ακριβώς λογική, καθένας έχει κάτι να προσφέρει και καθέ3νας είναι μη αντικαταστάσιμος.  Γι' αυτή τη διαδικασία. Μην κλειστείτε στον εαυτό σας αμυνόμενοι έναντι των υπολοίπων. Η αγάπη της οικογένειας απέχει μόνο ένα χιλιοστό από σας. Αρκεί εσείς να θελήσετε ν' απλώσετε το χέρι σας, ν' ανοίξετε την καρδιά σας και να ενωθείτε με άλλους. Να ενωθείτε με την οικογένεια.

Και λέγοντας αυτά σας αποχαιρετούμε ακουμπώντας γλυκά στον ώμο.

 

©Χαριτίνη Χριστάκου.