Σμαραγδένιος Κύκλος


Η ενέργεια της Οικογένειας

8 Δεκεμβρίου 2004

Καλώς ήρθατε σε μια συνάντηση με την Οικογένεια. Και μόνο η δόνηση της λέξης αρκεί για να αναταράξει και να υπενθυμίσει μέσα σε καθένα κάτι πολύ ζεστό, πολύ οικείο αλλά και πολύ ασφαλές. Δεν είναι καθόλου περίεργο για μας να βλέπουμε την εναγώνια προσπάθεια που κάνετε όσο είστε μέσα σ' αυτόν τον κόσμο και παίρνετε μια συγκεκριμένη μορφή, δεν είναι καθόλου παράξενο να προσπαθείτε να αναπαράγετε μια εικόνα και μια πραγματικότητα μικρή της τέλειας οικογένειας. Εξάλλου πάνω σ' αυτή την βαθύτερη συναισθηματική ανάγκη έχει ακουμπήσει το σύστημα της πραγματικότητας όπου τώρα βρίσκεστε κι ένα μεγάλο μέρος της διαστρέβλωσης έχει στηριχθεί πάνω σ' αυτήν την βαθύτερη συναισθηματική ανάγκη.

Όταν μιλάμε για την ενέργεια του φωτός κι όταν μιλάμε ειδικά σε σας που αποτελείτε μέρη απ' αυτήν την ενέργεια του φωτός ή της Οικογένειας απευθυνόμαστε και μιλάμε σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν διατηρήσει ακόμα ζωντανή μέσα τους αυτή την αίσθηση της ζεστασιάς και της αγάπης και της ασφάλειας που υπάρχει μέσα στην ιδανική οικογένεια. Για όλους εσάς που αισθάνεστε την δυνατότητα πραγματοποίησης αυτής της οικογένειας, ξέρετε ότι αυτό είναι εφικτό παρότι φαίνεται ουτοπικό για τις επιμέρους κοινωνίες στις οποίες τώρα ζείτε.

Όταν λοιπόν λέμε ότι ξαναβρίσκεται η οικογένεια και ότι η Οικογένεια βρίσκεται τώρα στον πλανήτη γη, μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν στο ανέφικτο γιατί υπάρχει κάτι μέσα στην ενέργειά τους, μέσα στην υποδομή της ενέργειάς τους, το οποίο δεν τους αφήνει να ξεχάσουν. Αυτή είναι η σύνδεση της Οικογένειας.

Η γη θα μπορούσε να είναι μια οικογένεια. Και ο πλανήτης θα μπορούσε να ζει κάλλιστα στη λειτουργικότητα μιας τέτοιας οικογένειας. Και αυτό είναι που οι Εργάτες του Φωτός, οι άνθρωποι που είναι Οικογένεια έχουν έρθει να βοηθήσουν να γίνει. Όταν λοιπόν ενώνεται η Οικογένεια από τη δική σας μεριά, την υλική, και από τη δική μας, την άϋλη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι δυναμώνει και ενισχύεται μέσα σας η πεποίθηση και η πίστη ότι η αποστολή σας και το έργο σας είναι εφικτά. Αυτό δυναμώνει εκείνα τα τμήματα του εαυτού σας που έχουν επισκιαστεί από την υλική πραγματικότητα και που κάποιες στιγμές φαίνεται  να σας κάνουν να χάνετε την ελπίδα σας. Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα σας δεν χάνεται γιατί η ελπίδα σας δεν εξαρτάται από τις επισκιάσεις.

Η ενέργεια που υπάρχει μέσα σας και την οποία ονομάζουμε Οικογένεια, αυτή η ενεργειακή σύνδεση, είναι κάτι που ακόμα κι όταν όλες οι ελπίδες χαθούν, ακόμα κι όταν όλες οι προσδοκίες πάψουν, ακόμα κι όταν τα πάντα είναι σκούρα και χωρίς ελπίδα, αυτή ακόμα υπάρχει. Είναι αυτό που σας κρατά ζωντανούς γιατί είναι η ποιότητα της ψυχής και του πνεύματος που ενυπάρχει μέσα σας. Θα πάψετε να το έχετε όταν πάψετε να ζείτε ως άνθρωποι. Κι όταν αναχωρήσετε, θα το πάρετε μαζί σας. Άρα, οι φόβοι που μπορεί να έχετε, οι αγωνίες που μπορεί να βιώνετε, στην πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση.

Ενόψη λοιπόν αυτής της περιόδου, που είναι μια περίοδος που βοηθάει πολύ την ενέργεια της οικογένειας να' ρθει στο φως, να γίνει λίγο πιο συνειδητή, κάνουμε αυτή την επικοινωνία -την οποία η Χαριτίνη θα φροντίσει να δακτυλογραφήσει και να περάσει και στο Ίντερνετ- γιατί θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι η ενέργεια της Οικογένειας είναι η ενέργεια του ίδιου σας του πνεύματος. Άρα κάτω από όλες τις περιστάσεις και κάτω από οποιεσδήποτε υλικές συνθήκες, αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να χαθεί. Το ζήτημα όμως και η αφορμή για την σημερινή επικοινωνία δεν ήταν μόνο να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτό που υπάρχει μέσα σας, που είναι ακέραιο, που είναι αγνό, που έχει αθωότητα θα υπάρχει  πάντα κι επομένως δεν υπάρχει φόβος να το χάσετε. Η αφορμή ήταν κάτι πέρα απ' αυτό, ένα βήμα παραπέρα. Ήταν να σας θυμίσουμε ότι κάθε φορά που υπάρχει μια αφορμή για να το νιώθετε αυτό λίγο πιο συνειδητά, η πίστη σας στο ίδιο το πνεύμα, η πίστη στην παρουσία μιας οικογένειας γύρω σας, η πίστη σας στην ύπαρξη μιας βοήθειας και μιας υποστήριξης που είναι πέρα από το ορατό, αναζωπυρώνεται. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορείτε να έχετε ως σύμμαχο στην πορεία που τώρα κάνετε στον πλανήτη γη. Γιατί αυτό που αληθινά αναζητάτε και αποζητάτε, πολλές φορές με απελπισία, είναι να έρθει αυτό το σκούντημα, να έρθει αυτό το μήνυμα, να γίνει αυτό το σκούντημα, να συμβεί αυτή η ένδειξη που θα σας το βεβαιώσει. Τις φορές και τις στιγμές που έχετε νιώσει αυτή την ένδειξη, που έχετε πάρει αυτό το μήνυμα, όλη σας η ενέργεια αλλάζει. Μακάρι να μπορούσατε να δείτε από τη δική μας μεριά πώς φαίνεστε.  Από κει που όλη η ενέργεια μέσα σας είναι θαμπή, είναι μουντή, θυμίζει ένα τοπίο σε ομίχλη, ξαφνικά τα πάντα ξεκαθαρίζουν, τα πάντα φωταγωγούνται όπως συμβαίνει τώρα τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που ανάβετε τα φώτα ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου και ξαφνικά φαίνεται όλο το δένδρο. Φαίνονται οι λεπτομέρειές του, τα στολίδια του και λάμπουν.

Ίσως λοιπόν για σας να είναι σημαντικό τώρα να αισθανθείτε ότι αυτή η σύνδεση, την οποία αποζητάτε, ενεργοποιείται κάθε φορά που οι ίδιοι βοηθάτε να έρθει το μήνυμα. Όταν συγκεντρώνεστε μαζί μ' αυτό το σκοπό και αυτή την πρόθεση. Είτε όταν μόνοι σας μένετε σε σιωπή και σε μια κατάσταση περισυλλογής αναζητώντας να αισθανθείτε αυτό το μήνυμα. Φυσικά ξέρετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο όταν ενώνεστε μαζί με άλλους να νιώσετε την ενέργεια της οικογένειας. Γιατί πέρα από αυτά που φαίνονται ως οι εξωτερικές σας διαφορές, οι διαφορετικές σας προσωπικότητες και προτιμήσεις στη ζωή, οι διαφορετικοί τρόποι να σκέφτεστε και ν' αγγίζετε αυτή την πραγματικότητα και να προσπαθείτε να την βελτιώσετε, υπάρχει κάτι εκείνες τις ώρες που συγκεντρώνεστε μαζί που το νιώθετε όλοι, κάτι που σας ενώνει. Κάτι που δεν μπορείτε να το εξηγήσετε, δεν μπορείτε να το δείξετε, αλλά που ρέει ανάμεσα σας στην ατμόσφαιρα. Τότε η ενέργεια της Οικογένειας γίνεται πολύ πιο πυκνή γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα μέλη, κομμάτια της, που βρίσκονται χωροχρονικά κοντά. Και όσο κι αν η Οικογένεια είναι μια ένωση ψυχών πέρα από το χώρο και τον χρόνο, όταν βρίσκεστε στο υλικό πεδίο ως μέλη της η ταυτόχρονη χωροχρονική σας συνύπαρξη δυναμώνει του καθενός την ενέργεια, την σύνδεση με αυτό που είναι πέρα από το χρονικό και πέρα από το χωρικό.

Ξαναγυρνώντας λοιπόν στην αφορμή γι' αυτήν την επικοινωνία της Οικογένειας, ας μοιραστούμε μαζί σας κάποιες πρακτικές καθοδηγήσεις. Ξεκινώντας πρώτα από το χρώμα σας. Ποιο είναι το χρώμα του καθενός από σας; Και πώς μπορείτε να το δείτε αυτό χρώμα; Τι σημαίνει για σας το χρώμα σας; Κι έχει κάποια πρακτική έννοια; Πολλοί κάνετε συνεδρίες και σεμινάρια αναζητώντας μια αποκωδικοποίηση που αφορά το χρώμα. Μ' αυτό τον τρόπο προσπαθείτε να βρείτε ένα μήκος κύματος, μια συχνότητα, ένα ύφος, να εκφράσετε αυτό που υπάρχει εσωτερικά.

Ένα Χριστουγεννιάτικο Δένδρο

Σας ζητάμε τώρα ενόψη των Χριστουγέννων, ενόψη του ότι τα Χριστούγεννα βοηθάνε τα χρώματα να έρθουν στην επιφάνεια, μέσα από τις πολύχρωμες μπάλες ενός δένδρου, μέσα από τα πολύχρωμα λαμπάκια που αναβοσβήνουν το βράδυ και φωτίζουν το σκοτάδι, να νιώσετε τον εαυτό σας σαν ένα δένδρο που εν δυνάμει ετοιμάζεται να φωτιστεί.

Φανταστείτε ότι στεκόσαστε μπροστά από ένα καθρέφτη κι ότι είσαστε ένα δένδρο. Δεν φαίνεται στον καθρέφτη το τι χρώμα έχετε. Τι χρώμα είναι οι λάμπες ή οι μπάλες σας. Με τι σας έχουν διακοσμήσει; Υπάρχει ένα σκοτάδι γύρω. Κι ενώ βλέπετε τον καθρέφτη δεν μπορείτε να διακρίνετε όλα αυτά που αφορούν εσάς, το δένδρο. Νιώθετε στις πλάτες σας μια γλυκιά, ζεστή ενέργεια και χαμογελάτε γιατί ξέρετε ότι κάτι μαγικό πρόκειται να συμβεί, γιατί κάποια βοήθεια εξ ουρανού έρχεται για σας κι αυτή η βοήθεια είναι η Οικογένειά σας. Είναι εκείνοι με τους οποίους είστε πολυαγαπημένοι, οι οποίοι πάντα τρυφερά βρίσκονται στους ώμους σας, κι οποίοι τώρα έχουν έρθει ακόμα πιο κοντά. Τα μάτια κοιτάνε τον καθρέφτη κι ακόμα δεν μπορούν να διακρίνουν. Η Οικογένεια σας ζητά να κλείσετε για ένα δευτερόλεπτο τα μάτια για ν' αφήσετε τη μαγεία να συμβεί. Ανοίγοντας τα μάτια και κοιτάζοντας τον καθρέφτη ξαφνικά μπορείτε να δείτε τα χρώματα που στολίζουν  το δικό σας δένδρο. Είσαστε ένα δένδρο Χριστουγέννων. Κοιτάξτε τα χρώματά σας. Θα δείτε ότι για τους περισσότερους υπάρχει ένα χρώμα που είναι κυρίαρχο, ένα χρώμα όπου αναμιγνύεται το απαλό μπλε με το απαλό πράσινο και όπου έχει μέσα και ψίγματα από ροζ. Πολλοί θα βρείτε και άλλα χρώματα σε μπάλες μικρότερες ή μεγαλύτερες να στολίζουν κομμάτια σας.

Ιδού: έχετε μια εικόνα του ανώτερου εαυτού σας με τα παράσημά σας, όπως θα την δείτε όταν περάσετε από αυτό το πέπλο. Οι πολύχρωμες μπάλες που είδατε είναι τα παράσημά σας. Οι διαφορετικές δεξιότητες που έχετε αποκτήσει από ζωές σαν κι αυτή που έχετε αφιερώσει στην Αλήθεια σας, στην αγάπη και στο πνεύμα, από ζωές που έχετε αφιερώσει στο να μάθετε και να εξελιχθείτε για να μπορείτε να είστε χρήσιμοι όχι μόνο στον εαυτό σας. Για να μπορείτε να είστε χρήσιμοι σε όλους. Για να αισθάνεστε ότι η παρουσία σας, η ζωή σας και το πνεύμα σας έχουν πραγματικά ένα σκοπό, ότι υπάρχει πραγματικά ένα νόημα. Τα χρώματα της Οικογένειας είναι μια ανάμειξη κυρίαρχα δύο ενεργειών : του απαλού πράσινου και του απαλού γαλάζιου. Αναμειγνύονται με διάφορους τρόπους. Και στολίζονται με πολλά άλλα χρώματα. Όμως αυτά τα χρώματα που ονομάσαμε κυρίαρχα είναι αυτά τα χρώματα τα οποία υπάρχουν πάντα πάνω σας και βρίσκονται πάντα μέσα σας.

Όσο θαμπά κι αν γίνονται, ακόμα κι όταν σβήνουν για λίγο τα φώτα του δένδρου σας, αυτά τα χρώματα μπορεί κάποιος να τα διακρίνει. Δεν μπορεί να διακρίνει τις μπάλες. Δεν μπορεί να διακρίνει το χρώμα της γιρλάντας σας. Δεν μπορεί να διακρίνει τι χρώμα έχουν τα μικρά λαμπάκια όταν θ' ανάψουν. Όμως κάποιος μπορεί να δει πολύ καθαρά το ποιοι είσαστε. Ποια είναι η ουσιώδης ενέργειά σας. Τι είναι αυτό που, ακόμα κι όταν όλα σβήσουν, συνεχίζει να είναι εκεί; Έχει κάποιο νόημα αυτό;

Πέρα από το νόημα που θα σας καλέσουμε ν' αναζητήσετε μόνοι σας για τις επιμέρους μπάλες, και που ίσως κάποια στιγμή αργότερα μιλήσουμε για τη σημασία που έχουν τα διαφορετικά χρώματα στις μπάλες ανάλογα με τα σημεία που είναι στο δένδρο σας, αυτό για το οποίο θα θέλαμε σήμερα να πούμε δυο λόγια είναι τα κυρίαρχα χρώματα του δένδρου.

 Τα Κυρίαρχα Χρώματα

Είστε ένα «περίεργο» δένδρο. Είστε ένα «παράδοξο» δένδρο. Στη γη τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα συνήθως είναι πράσινα. Εντούτοις θα δείτε ότι υπάρχουν και δένδρα κατάλευκα, σαν άγραφες πλάκες θα μπορούσατε να πείτε, υπάρχουν και δένδρα που είναι χρυσά. Όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων συνδέεται και τους αρέσει να έχουν στον χώρο τους ένα πράσινο δένδρο. Εσείς είστε ένα δένδρο πιο ιδιαίτερο και περίεργο. Χρειάζεται κάποιος να σας παρατηρήσει από πιο κοντά. Δημιουργείτε μια αίσθηση παράδοξου.

Φανταστείτε ένα δένδρο στη μέση ενός μεγάλου κεντρικού δρόμου που θα είχε ανάμικτα χρώματα, γαλάζια και πράσινα. Φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι θα στέκονταν γύρω του να το παρατηρήσουν; Πώς θα ένιωθαν βλέποντας ένα τέτοιο δένδρο; Εσάς τι θα σας έκανε να αισθανθείτε η παρουσία ενός τέτοιου δένδρου; «Παράταιρο», «περίεργο». Θα σκεφτόσασταν πολλά και θα πέρναγαν πολλά από το νου σας. Κι αυτό δεν διαφέρει πολύ από αυτό που νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι όταν είναι γύρω σας. Κατά ένα τρόπο, είσαστε παράταιροι και κατά ένα άλλο τρόπο, είσαστε απόλυτα ίδιοι με όλους τους άλλους. Ανήκετε σε όλους τους άλλους, ίσως πολύ περισσότερο απ' ότι μπορείτε να φανταστείτε. Αντλείτε την δύναμή σας από την παρουσία της ζωής γύρω σας. Γιατί, το απαλό γαλάζιο ανήκει στα πάντα.

Το απαλό γαλάζιο είναι το χρώμα που σας μιλά και σας λέει ότι ανήκετε παντού. Ανήκετε σε όλους. Όπως ο ουρανός δεν μπορεί να ανήκει σε έναν, σε μια ομάδα, σε μια φυλή, σ' ένα μικρό κομμάτι της γης, έτσι κι εσείς δεν μπορείτε σε μια μικρή ομάδα, σ' ένα κομμάτι του πλανήτη, ανήκετε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και απέραντο. Ανήκετε στα πάντα. Το πράσινο όμως πάνω σας μιλά για κάτι πιο ιδιαίτερο. Μιλά για το ότι αυτό το απέραντο γαλάζιο, που δεν ανήκει πουθενά, συνδέεται με κάτι συγκεκριμένο και ανήκει σ' ένα χώρο συγκεκριμένο.

Θα πείτε αυτό είναι παράδοξο γιατί, αφού δεν ανήκουμε πουθενά, πώς ανήκουμε ταυτόχρονα κάπου; Μπορείτε να νιώσετε το χαμόγελο στα πρόσωπά μας; Αυτή είναι η μαγεία της ζωής! Ότι κάτι που δεν ανήκει πουθενά ή που ανήκει στα πάντα, παρόλα αυτά ανήκει και κάπου. Το πράσινο λοιπόν μας δίνει το στίγμα του που ανήκει το γαλάζιο που δεν ανήκει πουθενά. Το πράσινο γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι είναι το χρώμα που ανήκει στην καρδιά. Και για ν' ανήκεις παντού χρειάζεται πρώτα ν' ανήκεις στην καρδιά. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος μιας μορφοποιημένης ύλης, ενός σώματος -ανθρώπινου ή άλλου-, που να μπορεί να οδηγήσει μια ύπαρξη στο να ανήκει παντού. Άραγε για να ανήκετε παντού, πρέπει ν' ανήκετε στην καρδιά σας. Πρέπει να ζείτε από την καρδιά σας και πρέπει να δοθείτε στην καρδιά σας.

Αυτή είναι η μαγεία της ενέργειας της Οικογένειας. Γι αυτό διαβάζετε τόσα πολλά άρθρα κι επικοινωνίες για την καρδιά. Γι αυτό γράφονται τόσα βιβλία για την δύναμη της καρδιάς. Γιατί ο χώρος της καρδιάς σας είναι ο χώρος της γέφυρας ανάμεσα σ' αυτό που είναι μέσα σ' ένα σώμα και το κατοικεί, και σ' αυτό που δεν είναι μέσα σ' ένα σώμα και είναι πολύ μεγαλύτερο και πέρα από αυτό.

Μέσα στην καρδιά σας μπορείτε να νιώσετε την γλυκιά αγάπη της Οικογένειας να κατοικεί. Και μέσα στην καρδιά σας μπορείτε να νιώσετε ότι δεν είστε μόνοι. Η καρδιά σας είναι ο χώρος που φέρνει την παρηγοριά, το μέλι που στάζει μέσα στις καρδιές σας. Αυτό το μέλι είναι η κόλα που κάνει δυνατή την γέφυρα που ενώνει εσάς με την υπόλοιπη Οικογένεια. Όταν ζείτε μέσα στο νου σας, ο οποίος μια χαρά χρήσιμος σας είναι όπως ξέρετε, δεν νιώθετε αυτή την γλυκιά ενέργεια της Οικογένειας. Σας λείπει η ζεστασιά που αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σ' ένα χώρο που είναι πραγματικά οικογενειακός. Αυτός είναι ο χώρος που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα πάνω στη γη: σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που στηρίζονται σε αγάπη και υποστήριξη. Σχέσεις ανάμεσα σε διαφορετικές οικογένειες που στηρίζονται σε αγάπη και υποστήριξη, σχέσεις που έχουν βαθύτερο αλληλοσεβασμό και σχέσεις που τιμούν τις ζωές των ανθρώπων.

Θα πείτε ότι οι άνθρωποι δεν ανήκουν όλοι σε μια οικογένεια και πράγματι, αυτό είναι μια πνευματική αλήθεια. Ο πλανήτης φιλοξενεί πολλές πνευματικές οικογένειες και καθεμιά έχει την δική της χρησιμότητα και ομορφιά, όπως τα στολίδια που κοσμούν ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο. Κι εσείς, ως Οικογένεια, έχετε έρθει να εκπληρώσετε τη δική σας αποστολή και το δικό σας έργο.

Επειδή τα χρώματά σας ανήκουν παντού και εκπορεύονται από τον χώρο της καρδιάς χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε και να έχετε επίγνωση ότι αυτός είναι ο χώρος της δικής σας δύναμης. Κι είναι ο χώρος της δύναμής σας γιατί εκεί αισθάνεστε ασφαλείς και παρόντες μέσα στον υλικό κόσμο. Μέσα στο πράσινο της καρδιάς σας, μπορείτε να ξεπεράσετε τους φόβους που δημιουργεί ένας υλικός κόσμος. Και μέσα στο πράσινο της καρδιάς σας μπορείτε να βρείτε τα χέρια μας που απλώνονται για να πιάσουν τα δικά σας χέρια και να σας θυμίσουν ότι δεν είστε μόνοι κι ούτε υπήρξατε ποτέ μόνοι. Για να σας θυμίσουμε ότι μέσα από το πράσινο μπορείτε να δείτε ότι είμαστε γύρω σας. Μπορείτε να δείτε ότι η δημιουργία της Οικογένειας πάνω στη γη είναι εφικτή, αρκεί να ζείτε στο πράσινο.  

Αφήστε τις καρδιές σας ν' ανοίξουν σ' αυτό το πράσινο αυτή την ώρα καθώς η Οικογένεια έρχεται γλυκά και γεμίζει ό,τι κενά μπορεί να υπάρχουν μέσα στις καρδιές σας χαϊδεύοντας, ισορροπώντας και γεμίζοντας τις μικρές-μικρές τρύπες των κενών της στοργής, της αγάπης και της ζεστασιάς. Η Οικογένεια βρίσκεται εδώ και έχει πατήσει και απ' αυτή την μεριά του πέπλου, χάρη στα μέλη της, ανθρώπους σαν όλους εσάς που βρίσκεστε τώρα στη γη και κρατάτε αυτή την ενέργεια ζωντανή. Καλά Χριστούγεννα!

Προσφέρεται με αγάπη

Χαριτίνη


  ©Χαριτίνη Χριστάκου.