Σμαραγδένιος Κύκλος

10 Δεκέμβρη 2018

Υπερβαίνοντας τις σειρήνες… βρίσκοντας το Ένα Όραμα

 

 

Επικοινωνία

… Και έτσι είναι που πλησιάζουν οι μέρες του ηλιοστασίου και πάλι, που πλησιάζει ο χρόνος και ο καιρός που νέα ξεκινήματα, νέα οράματα θα γεννηθούν μέσα στα βάθη της καρδιάς και της ψυχής της ανθρωπότητας.

Σε κάθε ηλιοστάσιο, στην βαθύτατη νύχτα του δικού σας έτους, σκύβετε μέσα στο βάθος των εαυτών σας προκειμένου να βρείτε το πιο βαθύ και μεγαλειώδες όραμα, εκείνο που υπηρετεί την ψυχή του καθενός και τις ψυχές του συνόλου. Και αυτό είναι το όραμα που είναι το κατάλληλο για τον συγκεκριμένο χρόνο, στο πεδίο της ενέργειας που ο καθένας βρίσκεται, και για την χώρα στην οποία βρίσκεται.

Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε λίγο πριν από εκείνο το σημείο όπου φαίνεται ότι θα σκύψετε στα βάθη των εαυτών σας για να βρείτε καθένας σας αυτό το οποίο εκεί κρύβετε, όπου εκεί θα το ανακτήσετε. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε να σας μιλήσουμε προετοιμάζοντας κατά κάποιον τρόπο αυτή την ποιότητα, αυτή την κατάσταση και συνείδηση με την οποία χρειάζεται να εντρυφήσετε στο βάθος του εαυτού στην πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου.

Καθώς η Γαία συνεχίζει να εξελίσσεται και ν’ αναπτύσσεται και η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μεγάλη συλλογικά και συνολικά αναταραχή και αναστάτωση ως προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει και την υλοποίηση που θέλει να κάνει. Πιστέψτε ότι είναι πολύ σε αναταραχή τα πεδία και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία μεγάλη ανακίνηση δυναμικών, φαίνεται να υπάροχυν δυναμικές προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι σαν στο ασυνείδητο να είναι όλη η ανθρωπότητα, όλοι οι άνθρωποι μπερδεμένοι, ως προς το ποια δυναμική πρέπει ν’ ακολουθήσουν.

Είναι μία περίοδος μεγάλης ζύμωσης που πολλοί μπορεί να την νιώσετε μέσα στον εαυτό σας σαν μια βαθύτερη αναταραχή, βαθύτερη δυσφορία, δυσκολία. Σαν να μην ξέρετε τι ζητάτε, πώς να το ζητήσετε, μία κατάσταση βαθύτερου αβολέματος… σαν να μην κάθεστε στην σωστή θέση, σαν τα ρούχα να μην είναι σωστά, σαν οι συγκυρίες να μην είναι ορθές… μία αίσθηση σαν κάτι να μην είναι στην θέση του. Αυτό δεν είναι ατομικό, είναι συλλογικό, αφορά τους πάντες.

Σ’ αυτό το μεγάλο ανακάτεμα των ενεργειών υπάρχουν μεγάλες εισροές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την γη, αλλά υπάρχουν εισροές από άλλες νοημοσύνες του γαλαξία. Αυτό δεν κάνει τα πράγματα πιο απλά για κάθε πνευματικό ον στην γη, αλλά κάνει τα πράγματα πιο λεπτοφυή, πιο υψηλά στις απαιτήσεις για να αναγνωριστούν. Ζείτε σε μία περίοδο όπου οι σειρήνες, δηλαδή οι ενέργειες που δημιουργούν μεγάλες συγχύσεις, μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις, είναι πιο έντονες μέσα στις ροές.

Οι ροές είναι πιο ισχυρές απ’ ότι ήταν παλαιότερα, αλλά έχουν τώρα χρωματιστεί από ειδικές συχνότητες που λειτουργούν προκειμένου να δημιουργείται ένας βαθύτερος διχασμός, όχι στο συνειδητό, ως προς τα πού να κινήσετε τελικά την ατομική ενέργεια, αλλά ουσιαστικά το συλλογικό σας. Αυτός ο διχασμός είναι μία δοκιμασία. Είναι ένα κάλεσμα από το πνεύμα να υψώσετε σε υψηλότερο επίπεδο, να εξελίξετε την ικανότητα να διακρίνετε και τελικά να τολμάτε. Έρχεται σε μία περίοδο της ανθρωπότητας, της εξέλιξης της πνευματικής κίνησης πάνω στον πλανήτη, όπου τα πράγματα είναι πολύ καίρια και πολύ σημαντικά και καθοριστικά για δεκαετίες μετά.

Βρίσκεστε λοιπόν καθένας με έναν εαυτό, μέσα στον οποίο ένα μικρό σύμπαν, οι μικρογραφίες του σύμπαντος συμβαίνουν. Μέσα σ’ αυτές τις μικρογραφίες χρειάζεται ο καθένας ατομικά ν’ αναγνωρίσει τις δικές του σειρήνες. Ο μόνος τρόπος αναγνώρισης των σειρήνων, των σκέψεων του νου που διχάζονται, συγκρούονται και δημιουργούν τόσες πολλές επιπλέον δυνατότητες που τελικά δεν ασκείται καμία δυνατότητα, είναι να μπορέσετε αυτές τις φωνές στα βάθη των εαυτών σας να τις φέρετε σε αντιπαράθεση, σε συγκριτική αξιολόγηση με αυτό που στην καρδιά σας συμβαίνει και αναγνωρίζεται.

Άρα εδώ, αυτό που θα αποδειχθεί το πιο σημαντικό σημείο είναι η ικανότητα σας για τις μέρες που ακολουθούν να μπορείτε να νιώθετε ποιό είναι το βίωμα στην καρδιά σας και ν’ αντιπαραθέτετε τις φωνές του μυαλού σας στο βίωμα της καρδιάς σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να βγείτε από την σύγχυση όλων αυτών των πιθανών ενεργειών, δραστηριοτήτων και δρόμων που καθένας σας θα θελήσει να πάρει.

Υπάρχει κάτι που βιώνει καθένας σας μέσα στο ευρύτερο πεδίο της καρδιάς του και αυτό δεν έχει να κάνει με την λογική του. Ανήκει σε άλλον κόσμο, σε άλλη ροή. Αυτό επανειλημμένα έχουμε πει είναι ότι το πνεύμα είναι αγάπη και άρα η ροή μιλάει στην καρδιά αλλά δεν μιλάει διαλεκτικά, δεν μιλάει επιχειρηματολογώντας. Γιατί όταν σας μιλά η ίδια σας η ψυχή δεν υπάρχει κανείς άλλος παρά η ψυχή που μιλά στην ψυχή. Άρα δεν υπάρχει πεδίο για επιχειρήματα επειδή δεν υπάρχει σύγκρουσης.

Άρα, αφουγκραστείτε καλύτερα το βίωμα στο κέντρο της καρδιάς. Ποια είναι η εμπειρία που είναι βιωματική και αυτή είναι ο μόνος πραγματικός άξονας στον οποίο μπορείτε να φέρετε τις διάφορες πιθανές εκδοχές πορείας που καθένας μπορεί να επιλέξει, να τις φέρετε κριτικά ν’ αξιολογηθούν απέναντι στο πραγματικό εμπειρικό βίωμα. Γιατί αυτό είναι το μόνο αληθινό. Με λίγα λόγια, οι σειρήνες είναι φωνές μέσα στο μυαλό σας, παρορμήσεις που γίνονται σκέψεις μέσα στο νου, που όλες σας λένε διάφορα πιθανά σενάρια στα οποία εσείς μπορείτε να μετέχετε. Πιθανές πορείες, πιθανές αποφάσεις, πιθανές θέσεις, πιθανές αντιθέσεις.

Και θα είναι όλο και περισσότερα γιατί καθώς η ενέργεια της Γαίας που αφορά την πνευματική αφύπνιση έχει ισχυροποιηθεί, θα πρέπει να έχετε την κατανόηση ότι δεν ισχυροποιείται μόνο η «θετική» φόρτιση, αλλά και η σκιά της. Άρα ισχυροποιούνται και οι δυνάμεις που θέλουν ν’ αντισταθούν. Αυτό ζείτε στην εξωτερική πραγματικότητα. Καθώς οι ροές έχουν ισχυροποιηθεί, ισχυροποιούνται και οι σκιές, άρα όλα τα «κρατήματα» που θ’ αναχαίτιζαν αυτή την ισχυρή ροή προς την πνευματική επίγνωση.

Δεν ζείτε σε μία εποχή προετοιμασίας. Ζείτε σε μία εποχή όπου η κυρίως εργασία έχει ξεκινήσει. Η προετοιμασία τελείωσε και πήρε αρκετές δεκαετίες. Χρειάζεται να έχετε την επίγνωση ότι δεν βρίσκεστε πια σ’ ένα στάδιο αρχαρίων όπου το σύμπαν έρχεται να σας χαϊδεύει τ’ αυτιά και να σας μιλά με γλυκά λόγια για να σας ενθαρρύνει ν’ αφυπνιστείτε, για να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πως όσο ακούτε τον φόβο μόνο ζημία ψυχική, συναισθηματική, ηθική ακόμα και υλική θα έχετε.

Είσαστε πια στην κυρίως εργασία, σε μία τελείως άλλη φάση πνευματικής κίνησης που ζητά από σας πολύ διαφορετικές ποιότητες. Ζητά τα αποστάγματα των ποιοτήτων που στην προεργασία καλλιεργήθηκαν. Άρα ζητά τα επί της ουσίας, τα δώρα, τα γεννήματα της προετοιμασίας.

Και έτσι έχετε μπει στην προετοιμασία για το ηλιοστάσιο που έρχεται. Αυτή είναι μία προετοιμασία πολύ βαθιά, που αλήθεια χρειάζεται να τύχει σεβασμού από καθένα προς τον εαυτό του. Είναι μία προετοιμασία που σας ζητά λίγο χρόνο σιωπής και ησυχίας με τον εαυτό σας, να αφουγκραστείτε τι αλήθεια η ίδια σας ψυχή, το πνεύμα σας σε μία προσωπική λειτουργία, ποθεί και ονειρεύεται. Να είστε έτοιμοι ν’ ακούσετε οτιδήποτε. Εννοούμε, να είστε έτοιμοι να μην ακούσετε το μέτριο και το προβλεπόμενο, αυτό είναι του μυαλού σας. Αυτό που το πνεύμα μέσα σας, το ατομικό σας πνεύμα, ονειρεύεται για τον εαυτό του δεν είναι ποτέ μέτριο, ποτέ προβλεπόμενο ή αναμενόμενο από την λογική.

Αν διαθέσετε αυτό τον λίγο χρόνο της ημέρας σας, ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό, για ν’ αφουγκραστείτε εσάς τον ίδιο, αυτό που θα ακούσετε μπορεί να σας εκπλήξει αλλά θα ξέρετε μέσα στην καρδιά σας ότι είναι αλήθεια. Μπορεί να περάσετε ένα ταρακούνημα ότι «εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αυτό», όμως θα ξέρετε ότι είναι το πάθος σας, ότι σας ζωντανεύει όλο το είναι σας.  Αντί να σας αφήνει αδρανείς, να ζείτε χαλαρά την ημέρα σας, σας δίνει ζωή και νόημα και ζωντανεύει όλο το πεδίο σας μέσα στην ημέρα. Σας κάνει να χρειάζεστε λιγότερο ύπνο και σας κρατάει περισσότερο ξύπνιους μέσα στην μέρα.

Είστε στο πεδίο της κυρίως εργασίας για να συμβεί αυτό, να συμβεί η μεγάλη ζωτικότητα, που είναι μία μεγάλη αφοσίωση του εαυτού, που είναι μία βαθιά απόφαση με την οποία ακολουθείτε το δικό σας όραμα, το δικό σας πάθος, το πιο ουσιαστικό πάθος μέσα σε σας. Αυτό είναι που αλήθεια αποτελεί την βαθύτερη χαρά της καρδιάς σας, που θέλει το θάρρος της εξοικείωσης με το μεγάλο ορίζοντα και τον μεγάλο σκοπό. Αυτό είναι η ικανότητα των εαυτών σας να εστιάζετε σε ένα σκοπό τον οποίο υπηρετείτε με τον νου, την καρδιά και το σώμα σας.

Αυτό είναι η βαθύτερη αναγνώριση ότι αυτό είναι που αλήθεια με νοιάζει, που μου δίνει ζωή, που με κάνει να ερευνώ, να θέλω να βρω τα πάντα για να το υποστηρίξω, να θέλω να κάνω όλη την δουλειά πνευματική, σωματική, νοητική, συναισθηματική για να είμαι εκεί γι’ αυτό. Αυτό φέρνει μία ζωτικότητα που δεν είναι κατανοητή για την λογική σας. Αυτό θα σας κάνει να μπορείτε να κοιμόσαστε τέσσερις ώρες την ημέρα και να είστε λειτουργικοί όλο το εικοσιτετράωρο. Γιατί αυτό έχει την πνευματική ροή σε ενεργοποίηση.

Αυτό το διάστημα μέχρι το ηλιοστάσιο, καθένας σας καλείται να διαθέσει λίγο χρόνο ν’ αφουγκραστεί το δικό του όραμα, το δικό του πόθο. Τον πόθο που θα τον ζωντανέψει, που θα του δώσει δράση. Αυτό που όλοι ζητάτε: μέρες που έχουν νόημα και δράση. Όχι δράση για την δράση. Ζητάτε σκοπό που να μην είναι ένας μικρούλης, εύκολα επιτεύξιμος σκοπός. Ζητάτε σκοπούς που θα είναι έμπνευση, που θα ζητήσουν τα πάντα γιατί θα σας κάνουν να ζωντανέψετε.

Ο μόνος αντίπαλος είναι οι σειρήνες της λογικής που θέλουν να σας πείσουν για το πόσα πράγματα υπάρχουν με τα οποία μπορείτε να καταπιαστείτε, και να κατακερματίσετε την ενέργεια. Πάντα, 2000 χρόνια πριν και 2000 χρόνια μετά, το «διαίρει και βασίλευε» ήταν ο κανόνας της συνείδησης της διττότητας. Διαίρει το νου και βασίλευε μέσα στον διαχωρισμό. Διαίρει τον σκοπό και βασίλευε μέσα στο αποσυντονισμένο πεδίο. Διαίρει τον στόχο και άφηνε την πνευματικότητα χωρίς καρπούς, άκαρπη. Διαίρει και βασίλευε σε όλα τα πεδία: στα συναισθήματα, στο μυαλό και στο σώμα που τρέχει σαν τρελό να προλάβει να ικανοποιήσει όλες τις διαιρέσεις.

Και αυτό είναι για το οποίο το ηλιοστάσιο σας καλεί να πράξετε, αλλά αυτό θα είναι και το ζητούμενο της χρονιάς που θα έρθει. Η ικανότητα από τα βάθη του εαυτού να ακουστεί ο πόθος, ο σκοπός, το ατομικό όραμα που ασχέτως τι λέει η λογική σας εσείς θα το υπηρετήσετε, θα ενωθείτε μαζί του και αυτό θα οδηγήσει τα πάντα σε έναν σκοπό για τον οποίο ο νους, η καρδιά και το σώμα θα υπηρετήσουν.

Θα φανείτε ίσως πολύ εγωιστές επειδή θα υπηρετείτε πλήρως και ανεπιφύλακτα τον δικό σας σκοπό που είναι ο δικός σας πόθος, το ατομικό σας όραμα. Και όταν αρχίσετε να τον υπηρετείτε, τότε θα θυμηθείτε τα λόγια μας. Γιατί θα φαίνεται ότι είναι το δικό σας «εγωιστικό» όραμα, η δική σας ανακήρυξη, αυτό που εσάς θα ενδιαφέρει - και μπορεί να εκπλαγείτε από το τι αλήθεια είναι ο πόθος σας - μπορεί να μην είναι καθόλου «πνευματικό» και να είναι κάτι που δεν σχετίζεται καθόλου άμεσα ή έμμεσα με την πνευματικότητα.

Καθώς όμως αρχίζετε να τον υπηρετείτε θα καταλάβετε πως αυτό που το βάθος του εαυτού σας είχε σαν πόθο ήταν τελικά αυτό που εσείς αναζητάγατε με την ταμπέλα ενός πνευματικού έργου. Ο πόθος σας μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε πεδίο και δεν έχει τίποτα να κάνει με το αν είναι πνευματικό ή όχι. Γιατί είναι πνευματικό οτιδήποτε υπηρετεί τον πόθο του όντος, το όραμα του όντος, γιατί εκεί υπάρχει η αλήθεια του, εκεί υπάρχει η ενοποίηση του, η μεγαλύτερη εισφορά του στο σύνολο, είτε έχει να κάνει με εμπόριο, επιχειρήσεις, οργανισμούς ή άλλο. Το πνεύμα δεν έχει κανένα διαχωρισμό. Το πνευματικό έργο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πεδίο και στην πραγματικότητα το κάλεσμα είναι για όλα τα πεδία.

Κάποιος μπορεί αφουγκραζόμενος τον εαυτό του να αισθανθεί ότι ο πόθος του είναι να φτιάξει την δική του επιχείρηση, για άλλον να μπει στο εμπόριο, για άλλον ένας οργανισμός, ένα ίδρυμα ή οτιδήποτε οπουδήποτε. Όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας σας  θεωρήστε ότι δεν είστε κατά λάθος εκεί. Κατ΄ αρχήν θεωρήστε ότι εκεί που είστε, είστε ορθά.

Στην συνέχεια θα δείτε αν το αφούγκρασμα σας συνδέει όντως με το εκεί που είστε. Αφουγκραστείτε τον εαυτό σας και θα δείτε αν σας πάει κάπου αλλού ο πόθος σας. Ο  πόθος δεν είναι μεγαλομανία, θα είναι μεγαλειώδης, αλλά δεν θα είναι μεγαλομανία. Έτσι θα ξέρετε αν είναι ορθό εκεί που είστε τώρα.

Η αγάπη δεν διαιρεί για να βασιλεύσει, αλλά ενοποιεί για να βασιλεύσει. Άρα όπου είναι ο στόχος σας, ο σκοπός σας, το όραμά σας, που είναι μεγαλειώδες για τον καθένα, εκεί η αγάπη θα βασιλεύσει ακόμα κι αν αυτό έχει να κάνει με κάτι που δεν φαίνεται καθόλου πνευματικό.

Σ’ αυτό το ηλιοστάσιο ας είστε προετοιμασμένοι, ας έχετε κάνει μία μικρή ιερή διαδικασία δεκάλεπτου ή τέταρτου αφουγκράσματος για την αλήθεια σας. Ας συνειδητοποιήσετε πόσο πολύτιμο είναι να νιώσετε που είναι ο δικός σας πόθος, το δικό σας μεγαλειώδες όραμα ώστε αυτό το ηλιοστάσιο να είναι αλήθεια διαφορετικό. Γιατί τα πλάσματα της Γαίας θ’ ανοίξουν τις πύλες για τους ουρανούς, η Γαία θα εμποτιστεί από μία νέα καταγραφή για την επόμενη φάση του σχεδίου, οι ροές θα ξαναμπούν μπρος προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Είναι σημαντικό καθώς θα μπουν μπρος εσείς να πάτε μαζί τους, να μην αρχίσετε τότε να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε και που θα βρείτε την χαρά της ζωής.

Γιατί σαν άνθρωποι θα χαρείτε αυτό που θα κάνετε, παρότι η χαρά είναι του πνεύματος. Όμως αν η ανθρώπινη όψη δεν χαίρεται μ’ αυτό που κάνετε, τότε αυτό αποκλείεται να έχει την πνευματική σφραγίδα πάνω του. Αυτό μπορεί να είναι απλά μία θυσιαστική αντίληψη που έχετε ότι πρέπει να στερείστε την χαρά σας για να πράττετε το ορθό και τότε είναι βέβαιο ότι αυτό δεν συνδέεται με την πνευματική σας ζωή.

Μέχρι την επόμενη φορά, η ευχή είναι κάθε ένας από σας που συνδέεται με αυτές τις πληροφορίες να τιμήσει τον εαυτό του, να συνειδητοποιήσει, να αναγνωρίσει ότι αυτή η συμβουλή έρχεται για το δικό του καλό, για τον δικό του εαυτό, την δική του ευτυχία. Αυτός ο χρόνος με τον δικό του εαυτό (το δεκάλεπτο κάθε μέρα) μέχρι το ηλιοστάσιο θα διαπιστώσει το πόσο πολύ αλήθεια άξιζε για την ευτυχία του.

Μέχρι την επόμενη φορά, ελπίζουμε να σας συναντήσουμε σ’ ένα υψηλότερο συσχετισμό ατομικής ευτυχίας, σε πολύ λιγότερη σύγχυση και σε πολύ μεγαλύτερη αυτεπίγνωση ότι υπηρετώντας τον πόθο σας ύψιστα υπηρετείτε το πνεύμα μέσα σας.

Και έτσι είναι.

 

© Χαριτίνη Χριστάκου