Σμαραγδένιος Κύκλος

10 Νοεμβρίου 2018

Η είσοδος στην εποχή του Πνευματικού Έργου

 

 

Διαλογισμός

"Ας στρέψουμε την προσοχή μας προς το κέντρο της καρδιάς μας, βαθύτερα μέσα στα πιο εσωτερικά πεδία της καρδιάς μας. Κι ας αφήσουμε τον εαυτό μας να συγκεντρωθεί σε εκείνο το βάθος μέσα στην καρδιά μας. Κι ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας για λίγες στιγμές να σταθεί εκεί: στο βάθος μέσα στην καρδιά μας, σε εκείνον τον μαγικό χώρο όπου συνομιλίες συμβαίνουν, όπου μία συντροφιά υπάρχει πάντα για μας, εκεί που δεν είμαστε ποτέ μόνοι. Κι ας συγκεντρωθούμε για λίγες στιγμές σε εκείνον τον πολύ μαγικό, πολύ εσωτερικό χώρο της καρδιάς, όπου γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Κι από εκεί, ας παραδώσουμε αυτή την ώρα τους φόβους μας και τις αγωνίες μας που αφορούν την υγεία μας, τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας, την εργασία μας, στον Θεό και στους αγγέλους Του.

 

Ας παραδώσουμε τους φόβους και τις αγωνίες μας που αφορούν την πρόοδό μας, την ευημερία μας, την εσωτερική μας εξέλιξη και το μέλλον, στον Θεό και στους αγγέλους Του.

Ας παραδώσουμε τους φόβους και τις αγωνίες μας που αφορούν τις συνθήκες της κοινωνίας όπου βρισκόμαστε, στον Θεό και στους αγγέλους Του.

Ας παραδώσουμε τους φόβους και τις αγωνίες μας που αφορούν τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε, στον Θεό και στους αγγέλους Του.

Ας παραδώσουμε τους φόβους και τις αγωνίες μας που αφορούν όλη την ανθρωπότητα, τον πλανήτη πάνω στον οποίο είμαστε, την εξέλιξή του και το μέλλον του, στον Θεό και στους αγγέλους Του.

Κι ας κρατήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή, με προθυμία, να πάρουμε τις πληροφορίες εκείνες που το Πνεύμα και η χάρις του Πνεύματος κρίνουν κατάλληλες να έρθουν σε μας αυτή την ώρα για το ύψιστο καλό του καθενός μας και του συνόλου.

Και ας μείνουν έτσι οι καρδιές μας, πρόθυμες και ανοιχτές, αυτό που είναι κατάλληλο, ως πληροφορία, να παραληφθεί για εμάς και το σύνολο."

 

Επικοινωνία

"Είναι αλήθεια  μόλις σαν χθες που ήμασταν πάλι μαζί παρέα. Είναι αλήθεια μόλις σαν χθες που ο ήχος του Ον Α(χ)ε Ανε(χ)ί Α(χ)ό ακουγότανε. Και είναι σαν χθες που ακούγατε τις πληροφορίες για την εύκολη, τη γρήγορη καρποφόρηση των προσπαθειών σας. Και είναι σαν χθες όλα αυτά γιατί η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα στο ποτάμι της γης και κυλάει ακόμη πιο γρήγορα -παρότι φαίνεται να διαρκεί πάρα πολύ- όταν κάποιος εργάζεται με το άχρονό του. Και είναι αλήθεια πως κάθε πνευματική εργασία είναι μια σύνδεση με άχρονες ποιότητες των εαυτών σας και, είναι επίσης αλήθεια ότι, όσο περισσότερο αφοσιώνεστε στην πνευματική σας εργασία τόσο περισσότερο τα αποτυπώματα του άχρονου εμφανίζονται και εκδηλώνονται εσωτερικά και εξωτερικά.

Και είναι μόλις σαν χθες που η τελευταία συνάντηση έγινε μέσα σε μια τελείως διαφορετική ενέργεια, σε ένα τελείως διαφορετικό πεδίο το οποίο φαίνεται σαν να είναι από μία τελείως άλλη πραγματικότητα των εαυτών σας: γιατί κανείς από εσάς δεν είναι ίδιος αυτή την ώρα, κανείς από εσάς δεν είναι εκείνος που ήτανε και κανείς από εμάς δεν είναι ίδιος μιας και, με διάφορους τρόπους, αυτό που συμβαίνει σε σάς συμβαίνει σε μας, αυτό που συμβαίνει σε μας επιδρά σε σας, παρότι οι επιδράσεις είναι διαφορετικής ποιότητας, βάθους και έντασης.

Με έναν μυστηριώδη αλλά υπέροχο τρόπο, αυτό το ένα σύνολο το οποίο κινείται και είναι υλικό και άυλο, λειτουργεί κάτω από την επιφάνεια αλληλοσυμπληρούμενο και σε έναν βαθμό αλληλοεξελισσόμενο. Εμείς ερχόμαστε σε σας, δε θα μπορούσαμε να πούμε σαν μία ώθηση εξέλιξης αλλά, θα μπορούσαμε να πούμε σαν μια εξαίσια ευκαιρία αλληλεπίδρασης και εμβάθυνσης. Κι εσείς ερχόσαστε σε μας γιατί πιστεύετε ότι τώρα έτσι θα μπορέσετε μέσα στην ανθρώπινή σας εμπειρία να πάτε παρακάτω.

Είναι μόλις σαν χθες όλα αυτά και ο χρόνος και ο χώρος που μεσολάβησε, οι εμπειρίες που μεσολάβησαν για κάθε έναν από εσάς. Είναι μόλις σαν χθες που η ενέργεια άλλαξε, η γη άλλαξε περιστροφή -παρότι μπορεί να μην το πιστεύετε- όμως, πράγματι, η γη έχει αλλάξει τον ρυθμό περιστροφής της γύρω από τον άξονά της. Και αυτό σηματοδοτεί κάτι, αυτό μιλάει για κάτι: γιατί, παρότι είναι τόσο μικρή η απόσταση η οποία έμεινε κενή από την τελευταία επικοινωνία μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε πάλι, η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλά άλλαξαν. Και έπρεπε να αλλάξουν πολύ ορθά και πολύ κατάλληλα, γιατί η αλλαγή της περιστροφής της γης σηματοδοτεί μία αλλαγή της περιστροφής του καθενός σας μέσα στον εαυτό του κι αυτό σηματοδοτεί έναν τελείως καινούργιο τρόπο συσχετισμού μέσα στον εαυτό σας. Αν έχετε περάσει, ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, πολύ δύσκολες ανακατατάξεις, αναθεωρήσεις, που είχαν πολλά ριζοσπαστικά στοιχεία, που σας έφεραν μεγάλη ψυχική αναστάτωση, συναισθηματική αναστάτωση ή ακόμα και μεγάλα νοητικά μπερδέματα, αν αισθανθήκατε ότι σας ζητείται να επαναπροσδιορίσετε και να επαναπροσδιοριστείτε, ότι σας ζητείται να ξανακοιτάξετε και να ξανακοιταχτείτε, ότι κάτι πολύ σημαντικό αλλάζει και πρέπει να ξαναπροσαρμοστείτε ή να αφήσετε και να προσαρμοστείτε σε κάτι άλλο -όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της αλλαγής της περιστροφής της γης, το οποίο σημαίνει, για την κάθε συνειδητότητα που φιλοξενείται επάνω της, μία μεγάλη μετακίνηση του κεντρικού άξονα της συνειδητότητας. Και αυτή η μετακίνηση έχει να κάνει με μια ώθηση της ενέργειας του νου σας, των ψυχισμών σας και των συμπεριφορών σας προς την εκδήλωση του δυναμικού σας πάνω στο γήινο πεδίο.

Προσπαθούμε να βρούμε να χρησιμοποιήσουμε λόγια που να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια αυτό που λέμε. Ένας τέτοιος τρόπος θα ήταν: πολλοί από εσάς έχετε έρθει με υψηλό δυναμικό αλλά οι περισσότεροι από εσάς διστάζετε να εκδηλώσετε αυτό το δυναμικό. Δεν βρίσκατε τον άξονα που θα σας έδινε τη δύναμη να υπερβείτε τον φόβο σας, τη συστολή σας και να εμφανιστείτε στο προσκήνιο της ζωής σας και της ζωής. Αυτή η αλλαγή της περιστροφής της γης είναι μία μεγάλη και βαθιά αναδιάταξη του δικού σας εαυτού απέναντι στο δυναμικό σας. Και είναι πολύ γειωτικό αυτό, με την έννοια ότι σπρώχνει την ενέργεια προς την κοιλιά σας, πιέζει τα σωθικά σας, πιέζει τα σπλάχνα σας να κινηθείτε, να εκδηλώσετε τον εαυτό σας, να πραγματοποιήσετε έργο επί της γης. Και αυτό είναι ο επόμενος μεγάλος κύκλος εργασίας των γεωργών του φωτός. Γιατί θέλουμε να σας παρομοιάζουμε με γεωργούς: με όλη την ευγένεια, τη σοφία και το έργο που έχει κάθε γεωργός να πράξει κι εσείς είσαστε γεωργοί του χωραφιού σας αλλά και του μεγάλου χωραφιού της γης. Αν η γαία δεν ήταν εκεί να σας δώσει τα ερεθίσματα -μερικές φορές μέσα από τον πόνο της, άλλες φορές μέσα από τα αδιέξοδά της, μέσα από τις αθεράπευτες εμμονές της, μέσα από τα αθεράπευτα τραύματά της και τις πληγές της- εσείς δεν θα είχατε κινητοποίηση να εργαστείτε ως γεωργοί στο χωράφι σας για να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να παρέχετε το χέρι βοηθείας στο μεγάλο χωράφι της γαίας.

Αυτή η αλλαγή της  περιστροφής των ίδιων σας των εαυτών σηματοδοτεί μια ουσιώδη μετακίνηση από τα λόγια στα έργα, από το επίπεδο των πόθων που μπορεί να έχετε και να κρύβετε μέσα στην καρδιά σας στο επίπεδο της δράσης και της εκδήλωσης του πόθου και της αγάπης που κρύβετε μέσα σας. Αυτή η αλλαγή της περιστροφής των εαυτών σας είναι μία μετακίνηση που αποφασίστηκε, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το πλήρωμα της ενέργειας να συμβεί -γιατί αυτό ήταν κατάλληλο πλέον- από τη θεωρία του ευσεβούς πόθου, του αφουγκρασμού της ψυχής και της αγάπης στην έμπρακτη αφομοίωση τού ‘’γίνομαι χέρι για την αγάπη’’, ‘’γίνομαι τα πόδια για την αγάπη’’, ‘’γίνομαι ένα σώμα, ένα ον που αρχίζω να υπηρετώ την ίδια μου την ύπαρξη’’ δηλαδή αυτά τα οποία ήδη αφουγκράζεστε μέσα σας. Γιατί, έχετε έρθει όλοι με βαθύτατους πόθους και βαθύτατες ανάγκες να βρείτε τον εαυτό σας, να ολοκληρώσετε τον εαυτό σας. Και αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε παρά μόνο βρίσκοντας και ολοκληρώνοντας και το σύνολο μέσα από τον τρόπο τού δικού σας εαυτού.

Άρα, καθώς έρχεστε με βαθύτατους πόθους αλλά και βαθύτατη ανάγκη ολοκλήρωσης και με βαθύτατες επιθυμίες να δώσετε τη δύναμη που έχει η αγάπη σας με πράξη και με συνεισφορά, εδώ και λίγους μήνες μπήκατε σε έναν τελείως διαφορετικό κύκλο πνευματικότητας. Γιατί αυτό που συνέβη μέσα στο καλοκαίρι, εισήγαγε τη γαία, τη συνειδητότητα όλης της ανθρωπότητας και τη δική σας ακόμη περισσότερο -επειδή είναι πιο ρέουσα και πιο παλλόμενη από άλλους- εισήγαγε αυτή τη συνειδητότητα σε νέα δεδομένα. Θα σας λέγαμε πώς τώρα, στη νέα περίοδο της γαίας, τα προβλήματα δε θα μειωθούν, μάλλον θα αυξηθούν, οι ανάγκες θα φανούν πολύ πιο ξεκάθαρες και τα καλέσματα θα ακουστούν ακόμα και αν έχετε βάλει βαμβάκια στα αυτιά σας. (Η αλήθεια είναι ότι αν βάλετε ωτασπίδες ούτε αυτά τα καλέσματα θα ακούσετε. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι ελάχιστοι από εσάς, που έρχεστε σε επαφή με αυτή την επικοινωνία, θα χρησιμοποιήσετε ωτασπίδες. Όμως, πολλοί θα χρησιμοποιήσετε βαμβάκι.) Παρόλο το βαμβάκι στα αυτιά σας θα ακούσετε το κάλεσμα γιατί θα είναι συγκλονιστικό. Και όπως είχαμε πει πάρα πολλά χρόνια πριν, ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της γαίας θα γίνει επειδή θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ανάγκες από τις ατομικές και με μεγαλύτερα ζητούμενα από τα ατομικά. Και επειδή θα δείτε τις κοινωνικές διαστρωματώσεις και τα κοινωνικά δεδομένα να είναι τέτοια που θα σας καλέσουν να είσαστε υπαρκτοί και παρόντες.

Αυτή λοιπόν η αλλαγή στην περιστροφή των εαυτών σας είναι η στιγμή που σηματοδοτήσατε τον καινούργιο σας κύκλο. Και είναι ένας κύκλος που έχει βαθύτατες εμπειρίες εκπλήρωσης για καθέναν σας. Θα φέρει μέσα σε καθέναν σας συναισθήματα, για την ακρίβεια αισθήματα πραγμάτωσης, που δεν τα είχατε νιώσει δεκαετίες πριν. Θα σας κάνει να βιώσετε συνειδητά το τι σημαίνει πνευματικότητα εν δράσει και τι σημαίνει ότι ο εαυτός μου γίνεται μέσον για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μου. Θα σας οδηγήσει να ανακαλύψετε πόση αγάπη κρύβατε μέσα σας, πόση δύναμη κρύβατε μέσα σας, πόσο σθένος κρύβατε μέσα σας και για πόσα πράγματα ήσασταν ικανοί τα οποία τα ποθούσατε. Και είναι η ώρα να παραδεχθείτε πως, αν δεν έρθει το χέρι το Πνεύματος να σας σκουντήξει -γιατί γνωρίζει το πόσα μπορείτε- εσείς δεν θα πηγαίνατε να αυτο-σκουντηχθείτε: γιατί εσείς αμφιβάλλετε για το πόσα μπορείτε, αμφιβάλλετε και για το ποιοι είσαστε, αμφιβάλλετε και για το πόση βοήθεια έχετε. Όμως το Πνεύμα, όντας η αγάπη σας, η συλλογική σας αγάπη, η μία ενιαία σας αγάπη, γνωρίζει πολύ καλά το πόσο μπορεί ο καθένας σας αλλά και το πόσο μπορείτε όλοι μαζί. Κι έτσι, η ώθηση, η πίεση, δηλαδή αυτά που εξωτερικά θα ζητηθούν και εξωτερικά θα εκδηλωθούν, είναι ένα κάλεσμα αγάπης που σας φωνάζουμε να έρθετε να ζωντανέψετε, να είσαστε εν δράσει, το Πνεύμα εν δράσει, κυριολεκτικά «εν δράσει», για να μπορέστε να συνειδητοποιήσετε -βιώνοντας- το για πόσα είσαστε στ’ αλήθεια πλασμένοι, για το πώς είσαστε φτιαγμένοι, ούτως ώστε αυτή η συσσωρευμένη πνευματική γνώση -δεκαετιών πια- να αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και κατανοητή με έναν τελείως διαφορετικό, βιωματικό, εσωτερικό και απερίγραπτα, ξεκάθαρα ουσιαστικό τρόπο.

Είναι σαν, μέχρι τώρα να κινιόσασταν γύρω από την πνευματικότητα και το Πνεύμα για να θυμηθείτε πτυχές Του, όψεις Του, να έχετε εμπειρίες, βιώματα, εδώ κι εκεί, μια στιγμή και μια άλλη στιγμή, συγκινήσεις, ανακινήσεις, ενθυμήσεις -αλλά τώρα δεν μιλάμε γι’ αυτό. Η αλλαγή της περιστροφής της συνειδητότητάς σας αλλά και η συνολική αλλαγή που συμβαίνει ακόμα -γιατί δεν έχει ταχτοποιηθεί ακόμα το πεδίο σας και θα συμβαίνει μέχρι το κλείσιμο του Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται γύρω στο ηλιοστάσιο- αυτή, λοιπόν, η αλλαγή που έχει συμβεί ήδη στην περιστροφή της γαίας και συμβαίνει ήδη σε σας, αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί την μετακίνηση των εαυτών από το ‘’επανασυσχετίζομαι με την αλήθεια μου’’ και ‘’επανασυσχετίζομαι με το Πνεύμα’’ κάνοντας μεγάλες διαδρομές εξερεύνησης και ανακάλυψης, βιωμάτων και εμπειριών που όλες κατατίθενται και συσσωρεύονται για να με οδηγήσουν σε μία μετακίνηση που δεν είναι πια τόσο νοητική. Άρα που δεν είμαι ‘’εγώ και το Πνεύμα’’, δεν είσαι ‘’εσύ και το Πνεύμα’’, δεν είναι ‘’ο άλλος και το Πνεύμα’’, αλλά είσαι ‘’εσύ ως Πνεύμα’’, αλλά είσαι ‘’εσύ ως φόρτιση αγάπης’’, είσαι ‘’εσύ ως φόρτιση δύναμης’’, είσαι ‘’εσύ ως φόρτιση σοφίας’’, είσαι ‘’εσύ ως ειρηνοποιός ικανότητα, ειρηνοποιός σκέψη μέσα στις συγκρούσεις’’, είσαι ‘’εσύ ως αντοχή’’ και είσαι ‘’εσύ ως υπομονή’’, και είσαι ‘’εσύ ως ταπεινότητα, δηλαδή ως σιωπή’’ μερικές φορές. Είναι μία τελείως άλλη γνωριμία με τον εαυτό -δεν μεσολαβεί πια η ασφαλής περιοχή, η ασφαλής απόσταση ‘’εγώ και το Πνεύμα’’: εγώ πάω προς το Πνεύμα, εγώ γνωρίζω το Πνεύμα, εγώ μιλάω για το Πνεύμα. Είναι η κύρια περίοδος μιας όχι τόσο πολύ πνευματικής εργασίας όσο ενός πνευματικού έργου -και έτσι θα ονομαστεί αυτή η επικοινωνία: «Η είσοδος στην εποχή του Πνευματικού Έργου». Γιατί, η αλλαγή της περιστροφής της γης σηματοδοτεί τη μετακίνηση, μέσα στους εαυτούς σας, από τα χρόνια της πνευματικής εργασίας στα έτη του Πνευματικού Έργου. Και αυτό θα σας φέρει σε μια τελείως άλλη ανακάλυψη, τελείως άλλη σχέση με τον εαυτό σας ως ένα με το Πνεύμα, βλέποντας ότι όλες οι ποιότητες, όλες οι ανάγκες, όλα ό,τι χρειάζεστε για να εκδηλωθεί το πνευματικό έργο θα πηγάζουν και θα βρίσκονται μέσα σας. Και αυτό θα σας φέρει στην συνειδητή συνειδητοποίηση, αυτό που για δύο δεκαετίες και περισσότερο (περίπου δύο δεκαετίες είναι η κυρίως περίοδος) μιλούσατε και περιγράφατε ως πνευματικές ποιότητες. Πολλοί ακόμα πιστεύετε ότι δεν τις έχετε όλες [τις πνευματικές ποιότητες], εντούτοις γνωρίζετε ότι έχετε πολλές. Πολλοί έχετε κάνει σημαντικά κομμάτια της ανάκτησης και πολλοί από εσάς είναι πανέτοιμοι, δε μπορούν να περιμένουν την ολοκλήρωση αυτής της αναδιάταξης των πεδίων προκειμένου να πουν και να ξεκινήσουν το πνευματικό τους έργο.

Το χαρακτηριστικό στη νέα περίοδο, την Περίοδο του Πνευματικού Έργου, είναι το εξής: ότι ενώ εσείς, ως αφυπνιζόμενοι και νεοαφυπνισθέντες και αφυπνισθέντες, διψούσατε για πνευματική αναγνώριση, διψούσατε να δείξετε τις πνευματικές σας ικανότητες, τις ψυχικές σας ιδιαιτερότητες, δεξιότητες, ταλέντα, σ’ αυτή τη δεύτερη περίοδο, σταδιακά, θα σας είναι όλο και πιο ξεκάθαρο, εκ των έσω όμως αυτή τη φορά, ότι όσο λιγότερο αυτά φαίνονται τόσο περισσότερο λειτουργικοί εσείς γίνεστε. Και εδώ είναι το παράδοξο: σιγά-σιγά, αυτές οι δεξιότητες για τις οποίες μιλάμε δεν θα πάψουν να υπάρχουν, απλά δε θα μιλάτε για αυτές. Και θα μεταφέρετε τις πιθανές πληροφορίες, αισθήματα, οτιδήποτε ο καθένας παραλαμβάνει με τον δικό του τρόπο, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο που δεν θα είναι πια ως μια διαισθητική πληροφορία, ως μια ψυχική πληροφορία. Σιγά-σιγά θα πάψετε να λέτε «πιάνω στον αέρα» γιατί αυτό θα σας κάνει αλλιώτικους από τους άλλους, σιγά-σιγά θα ξανα-αλλάξετε το λεξιλόγιό σας και - αφού χρειάστηκε να αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο για να σας κάνει ξεχωριστούς και ιδιαίτερους, μιας και είσαστε η πρώτη μεγάλη φουρνιά αφυπνισμένων- τώρα, καθώς η Περίοδος του Πνευματικού Έργου ξεκινάει, αυτό το λεξιλόγιο σιγά-σιγά από μόνοι σας θα δείτε ότι γίνεται εμπόδιο. Και έτσι, θα είναι η πιο ουσιαστική περίοδος της πραγμάτωσης των εαυτών σας όπου θα παραχθεί Πνευματικό Έργο από πάρα πολλούς από σας -θα μας θυμηθείτε μετά από λίγα χρόνια γιατί αυτά θα είναι απομαγνητοφωνημένα και θα είναι γραμμένα και μετά από κάποια χρόνια θα δείτε το πόσο αλήθεια θα είναι το πόσοι πολλοί από εσάς θα παράγετε πνευματικό έργο. Αλλά αυτή τη φορά, σιγά-σιγά θα βρείτε τον εαυτό σας να παράγει το πνευματικό έργο σαν ένας άλλος άνθρωπος: χωρίς να τονίζετε την ξεχωριστότητά σας, χωρίς να τονίζετε τις ικανότητές σας, χωρίς να αναφέρετε το πώς ξέρετε κάτι, χωρίς να λέτε «μου ‘ρθε να σου μιλήσω γιατί έπιασα ότι κάτι χρειάζεται» απλά θα πηγαίνετε και θα μιλάτε -γιατί θα ξέρετε ότι κάτι χρειάζεται αλλά δε θα το λέτε πια. Θα γίνετε πολύ πιο συνηθισμένοι εξωτερικά και αυτό θα αυξήσει τη δύναμή σας κατακόρυφα για την παραγωγή του Πνευματικού Έργου.

Ακόμα και εσείς που -αυτή τη στιγμή που είτε το ακούτε είτε το διαβάζετε- αμφιβάλλετε ότι είσαστε μέσα σ’ αυτούς, καθίστε καλύτερα στις καρέκλες σας γιατί θα ξαφνιαστείτε. Όταν μιλάμε για την αλλαγή της περιστροφής της γαίας καταλαβαίνετε ότι δε μιλάμε για κάτι μικρό και, καταλαβαίνετε επίσης, γιατί έχετε την ικανότητα να το καταλάβετε, ότι δε μιλάμε για κάτι που μπορείτε να το υπολογίσετε στο βάθος του και στην εσωτερική του λειτουργία και όταν λέμε ότι η ίδια σας η περιστροφή των ενεργειών γύρω από τον άξονά σας έχει μετακινηθεί, ούτε αυτό μπορείτε συνειδητά να το καταλάβετε, γι’ αυτό, ακόμα και αν πιστεύετε ότι εσείς αποκλείεται να είσαστε σ’ αυτούς οι οποίοι θα παράγουν πνευματικό έργο -ίσως γιατί πιστεύετε ότι πνευματικό έργο παράγει μόνο εκείνος ο οποίος γίνεται παγκόσμια γνωστός, αλλά πνευματικό έργο παράγει ο οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, εφόσον το κάνει συνειδητά, με αφοσίωση προς την αγάπη και επιτρέπει η ζωή του να χρησιμοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση με πολλούς και πολυποίκιλους τρόπους. Ακόμα, λοιπόν, κι εσείς που αμφιβάλλετε θα διαπιστώσετε ότι η δύναμη του πνευματικού πεδίου ως ενέργεια σε ροή είναι πολύ μεγαλύτερη από την ικανότητα των εαυτών σας να αντισταθείτε.

Μπορεί να πιστεύετε ότι έχετε -και έχετε- μεγάλη δύναμη αντίστασης στο καλό σας και στην αγάπη σας και σε όλα τα καλά που υπάρχουν μέσα σας αλλά αυτή η νέα περίοδος, αυτός ο νέος κύκλος, έχει τέτοια ενέργεια μέσα του -λόγω, ακριβώς, της μετακίνησης- που το Πνεύμα θα ξεπεράσει ακόμα και τις βαθύτατες αντιστάσεις σας. Γιατί, θα χτυπήσει με ερωτικά βέλη τις καρδιές σας δείχνοντάς σας τα καλέσματα με τέτοιο τρόπο που οι καρδιές σας θα ανοίξουν διάπλατα και που οι αντιστάσεις θα υπερπηδηθούν ακαριαία, που το κάλεσμα να είσαι παρών θα παραλειφθεί χωρίς κανένα κάλυμμα από την καρδιά σου. Έτσι, το Πνεύμα έχει αμολήσει τους Έρωτές Του πάνω στη γη, για την ακρίβεια όλη αυτή την περίοδο τούς διατάσσει και από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά τα βέλη του Έρωτα θα αρχίσουν να χτυπάνε τις καρδιές σας. Και, το Πνεύμα είναι τόσο υπέροχο στις λειτουργίες Του που έχει αποστείλει αποκλειστικούς Έρωτες σε κάθε έναν σας για να σας θυμίσει ότι σας γνωρίζει προσωπικά, ότι γνωρίζει προσωπικά το ταλέντο σας, ότι γνωρίζει προσωπικά την επιθυμία σας, ότι γνωρίζει σε βάθος την πραγματική σας ανάγκη να νιώσετε τον εαυτό σας. Κι έτσι, καθένας σας, από το ηλιοστάσιο που έρχεται και μετά, θα συνοδεύεται από τον Έρωτά του και από το βέλος που του έχει ραγίσει την καρδιά και που θα έχει κάνει το υγρό φως της καρδιάς να χύνεται και να θέλει να δοθεί με χίλιους μύριους τρόπους. Κι εσείς θα βρεθείτε σε εκείνη την ευλογημένη θέση -για την οποία προσευχόσασταν αλλά φοβόσασταν- να δείτε τον εαυτό σας να γίνεται, να εκδηλώνεται ως το μεγαλειώδες φως που είναι, ως η μεγαλειώδης παρουσία που είναι, μόνο που αυτό δε θα το δείτε τώρα εξωτερικά γιατί, καθώς αυτό θα συμβαίνει όντως, η εξωτερίκευσή του πια θα είναι ελάχιστη -γι’ αυτό είπαμε ότι ακόμα και η ορολογία θα εξαφανιστεί σιγά-σιγά. Δέκα χρόνια από τώρα, όλες οι λέξεις που εσάς σας διέκριναν από άλλους δε θα υπάρχουν πια στο λεξιλόγιο της πρώτης γενιάς των αφυπνισθέντων. Σιγά-σιγά θα εξαφανιστούν. Θα ξαναρχίσετε να μιλάτε τη συνηθισμένη ανθρώπινη διάλεκτο. Και αυτό στην επόμενη γενιά των αφυπνισμένων θα φανεί πάρα πολύ περίεργο γιατί δε θα μπορούν να καταλάβουν τι έχετε πάθει, δε θα μπορούν να καταλάβουν γιατί ο λόγος σας, τρόπος σας, οι εκφράσεις σας σιγά-σιγά αλλάζουν, θα προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα δεδομένα κι εσείς θα τους διδάσκετε -στην επόμενη μεγάλη γενιά- το τι σημαίνει τελικά και πώς βιώνεται το ότι, αν είσαι μέσα στην ουσία σου και η ουσία ρέει, τα πολλά λόγια δεν χρειάζονται, ούτε οι τίτλοι διάκρισης χρειάζονται, ούτε οι μεγάλες εξειδικευμένες λέξεις χρειάζονται αλλά χρειάζεται η ανθρώπινη απλότητα, που είναι η απλότητα της καρδιάς. Θα τους τα διδάσκετε, θα τα ακούνε αλλά κι εκείνοι θα έχουν απόσταση. Θα τα καταγράψουν όμως και όταν θα φτάσει η δική τους σειρά για την παραγωγή πνευματικού έργου τότε θα θυμηθούν εσάς.

Είσαστε η πρώτη μεγάλη γενιά και άρα καταλαβαίνετε, όλοι συλλογικά και ο καθένας σας ατομικά, ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα κάθε ένας σας να είναι αυτή την ώρα πάνω στο πεδίο της γαίας και μέσα σε ένα τέτοιο δυναμικό έχοντας ένα μετριοπαθές σχέδιο ζωής. Είσαστε η πρώτη μεγάλη αφύπνιση, η πρώτη μεγάλη δυνατότητα που έχει η ανθρωπότητα να υπερβεί το παρελθόν της το ίδιο, να υπερβεί τους πολέμους, να υπερβεί τις αρρώστιες, να υπερβεί τα μίση. Είσαστε η πρώτη μεγάλη δυνατότητα που εμφανίζεται πάνω στο προσκήνιο της γαίας γιατί εμφανίζεται συλλογικά και μαζικά. Θα ήταν αστείο αν πιστεύατε αυτό που το μυαλό σας λέει: ότι είσαστε εδώ για να κάνετε μια μικρή δουλίτσα και να εκπληρώσετε ένα μέτριο δυναμικό και μετά να πάτε σπίτι σας, δηλαδή να έρθετε σε μας. Είναι αστείο να το πιστεύετε.

Ήτανε μόλις χθες που ήσασταν στην περίοδο της πνευματικής εργασίας και το λίγο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε αναρωτιόσασταν τι γίνεται μ’ αυτή την πνευματική εργασία, γιατί δεν φαίνεται τα πράγματα εξωτερικά να προοδεύουν ή να προχωράνε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, γιατί δε μεταμορφώνεται η πραγματικότητα από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάποιοι από σας καταλάβατε ότι τα πράγματα δε μπορούν να μεταμορφωθούν από τη μία μέρα στην άλλη γιατί, αν μπορούσαν, κι εσείς θα είχατε μεταμορφωθεί από τη μια μέρα στην άλλη, πολλοί όμως δεν είχαν φτάσει να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Έτσι, λοιπόν, μετά από ένα κενό χρόνου -το οποίο είναι ένα κενό ωρίμανσης γιατί πάρα πολλοί από τους αφυπνισμένους έφτασαν στη δυσχερή θέση να πρέπει να αναγνωρίσουν το πώς είναι αλήθεια η εξωτερική κατάσταση της πραγματικότητας και έπρεπε να φτάσουν να αναρωτηθούν το πώς εξηγείται το ότι εκείνοι έχουν κάνει τόση εργασία και τα πράγματα απ’ έξω είναι σ’ αυτή την κατάσταση, έπρεπε να αναγνωρίσουν συνειδητά ότι είναι έτσι η κατάσταση γιατί τώρα είναι έτοιμοι να παράγουν έργο στην κατάσταση. Ο χρόνος αυτών των τελευταίων ετών ήταν ένας χρόνος όπου έφερε μπροστά αναμφισβήτητα στην αντίληψή σας την κατάσταση προκειμένου να πάψετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, να την αναγνωρίσετε -γιατί αν δεν αναγνωρίσετε την εξωτερική κατάσταση, που είναι το ερέθισμα και που είναι το κάλεσμα, τότε σε τι θα ανταποκριθείτε; Η κατάσταση της ανθρώπινης συνείδησης δεν έφτασε ακόμη στο σημείο όπου ο καθένας σας να γνωρίζει ακριβώς τι έχει να κάνει, χωρίς εξωτερικό ερέθισμα, και να πηγαίνει να το κάνει. Ακόμα χρειάζεται το εξωτερικό ερέθισμα -είτε είναι στη σχέση, είτε είναι στη δουλειά, είτε είναι στα οικονομικά, είτε είναι οπουδήποτε- προκειμένου να κινητοποιηθείτε. Κι έτσι χρησιμοποιείται η εξωτερική πραγματικότητα για να κινητοποιηθούν ψυχικές, συναισθηματικές, νοητικές ενέργειες και να προχωρήσουν οι πνευματικές εργασίες.

Έτσι λοιπόν, παρότι δεν έχει ξεκινήσει επισήμως η περίοδος του Πνευματικού Έργου αλλά είναι μέσα στην ετοιμασία της, το πεδίο διαστρωματώνεται, τα μικρά αγγελάκια του Έρωτα παίρνουν τις θέσεις τους, ετοιμάζονται στο ηλιοστάσιο όταν πει το Πνεύμα «και τώρα πυρ!» να ρίξουν το υγρό πυρ στις καρδιές σας και να φλογίσουν την καρδιά σας και να φλογιστεί ο εαυτός σας και ξαφνικά να ξαναζωντανέψετε και ξαφνικά να νιώσετε ότι είσαστε τόσο ζωντανοί που περισσότερο δεν γίνεται και αυτό μαζί του να φέρει την επίγνωση τού τι αλήθεια θέλετε να κάνετε εκεί που τώρα είστε, με την δυνατότητα που υπάρχει, με τα καλέσματα που ακούτε. Και αυτό θα σηματοδοτήσει μεγάλα πράγματα για τη χρονιά που έρχεται, η οποία θα είναι μια βαθιά συγκινητική, βαθιά ενεργητική και βαθιά απαιτητική χρονιά.

Και μέχρι την επόμενη φορά, ας θυμόσαστε, ας έχετε την επίγνωση ότι παντού γύρω σας περιβάλλεστε από αγάπη από όλες τις κατευθύνσεις, ότι από παντού γύρω σας περιβάλλεστε από σοφία και ότι παντού γύρω σας περιβάλλεστε από απαντήσεις. Αρκεί μια στιγμή γαλήνης που ρωτάτε για να πάρετε την απάντηση. Και η απάντηση είναι πάντα μια ανάσα μακριά.

Και έτσι είναι."

© Χαριτίνη Χριστάκου 2018

*Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην Δήμητρα Τζήμκα για την απομαγνητοφώνηση του channeling.