Σμαραγδένιος Κύκλος


Η οικονομική κρίση και οι αιτίες της...

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

12 Δεκεμβρίου 2009

Και θα ξεκινήσουμε, αγαπητοί φίλοι, να μιλάμε για την πλαστικότητα και την ευελιξία, που αποτελούν πνευματική στάση και όχι μία σωματική δυνατότητα. Γιατί η ευελιξία και η πλαστικότητα ενός σώματος υποδηλώνουν μία ευελιξία και μία πλαστικότητα της συνείδησης και της συνειδητότητας. Υποδηλώνουν την ικανότητα της συνειδητότητας να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να πηγαίνει μαζί με τον ρου της συλλογικής συνειδητότητας, να μπορεί να αντιλαμβάνεται την κίνηση των πραγμάτων και να μην έχει υιοθετημένες, προκατειλημμένες απόψεις και θέσεις, πάνω στις εξελίξεις της ζωής.

Καθώς η ζωή η ίδια είναι μία εξέλιξη, μία συνεχής ροή, μίας συνεχής αλλαγή συσχετισμών και μία συνεχής δυναμική που ξεδιπλώνεται, τα όντα που μπορούν να είναι ευέλικτα είναι τα όντα τα οποία μπορούν να δέχονται τις καινούριες σκέψεις και ιδέες και να ρέουν μαζί με την κίνηση της δυναμικής των πραγμάτων με ευκολία.

Η χάρη των δελφινιών ουσιαστικά εκπροσωπεί και καθρεφτίζει σε εσάς την χάρη που δυνητικά έχει ο νους σας, η ύπαρξη και η συνειδητότητά σας να μπορεί να κινείται ελεύθερη και να διευρύνεται ελεύθερα μέσα στους άπειρους χώρους της θάλασσας της ύπαρξης. Έχοντας σαν ταυτότητα μόνο την αντίληψη του ανθρώπινου όντος, αποστερείστε σταδιακά αυτής της ευελιξίας, αυτής της πλαστικότητας, καθώς η τρισδιάστατη αντίληψη του τι σημαίνει να είστε άνθρωποι σας συρρικνώνει σε πολύ παγιωμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις τις οποίες στη συνέχεια σας καλεί η συγκεκριμένη τρισδιάστατη συνειδητότητα να προασπιστείτε και να υπερασπιστείτε μέχρι το τέλος της ζωής σας.

Η πραγματική ενέργεια της ανθρώπινης ζωής είναι μία ενέργεια που συνεχώς εξελίσσεται, αναπροσαρμόζεται και επαναπροσδιορίζεται με χάρη, λαμβάνοντας τα ερεθίσματα και τα μηνύματα από τη ζωή, τις καταστάσεις και τις εμπειρίες, με δύναμη να αναπλάθει, να αλλάζει, να τροποποιεί και να διευρύνεται. Κάθε τάση αντίδρασης σε αυτή την πλαστικότητα και την ευελιξία αποτελεί μία θετική κίνηση προς την αναλγησία και την παγίωση. Κάθε στάση που αρνείται την εξέλιξη αποτελεί μία θέση η οποία παγιώνει το ον σε ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο.

Και η ζωή, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι καθόλου ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Είναι η ροή του ενός μοτίβου μετά το άλλο. Είναι η γεύση και η εμπειρία των μοτίβων που αλλάζουν και που βοηθούν το ον να γίνει μεγαλύτερο απ' ότι πίστευε ότι είναι. Αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς ως ανθρώπινα όντα, αυτό ισχύει γενικά για τη ζω,ή οπουδήποτε και αν είναι αυτή. Την προηγούμενη ακριβώς φορά σας περιγράφαμε την χρονιά που έρχεται ως τη χρονιά της αυτοδιάθεσης, και θέλουμε λίγο περισσότερο να εξηγήσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει η χρονιά που έρχεται στην πόρτα σας, όχι μόνο για εσάς αλλά γενικότερα για την ανθρωπότητα και γενικότερα για κάθε άνθρωπο.

Η χρονιά στην οποία ετοιμάζεστε να εισέλθετε είναι μία χρονιά όπου δύο φορές θα συμβούν μεγάλα θέματα που θα καθορίσουν τη συνειδητότητά σας, θα την καθορίσουν όχι τα ίδια τα γεγονότα, αλλά ότι τα γεγονότα θα είναι τόσο μεγάλα που θα πάρετε θέση εσείς απέναντί τους, που θα σας αναγκάσουν να προβληματιστείτε, να αναστατωθείτε, να ενδοσκοπηθείτε και να αποφασίσετε. Αυτά τα δύο γεγονότα που έρχονται στη χρονιά που ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε, είναι γεγονότα ορόσημα για την εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με τον εαυτό σας και τη συνολική πραγματικότητα. Είναι ευκαιρίες από τις οποίες μπορείτε να πάρετε το μέγιστο όφελος, ώστε να κινηθείτε προς το μέλλον που δημιουργείτε με πλαστικότητα και ευελιξία.

Ισως θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για το κύμα αρσενικής ενέργειας που εισβάλλει στον πλανήτη, στην πραγματικότητά σας, που σημαίνει μία γενικότερη κίνηση μίας πολύ έντονα αρσενικής και επιθετικής ενέργειας προς εσάς. Η χρονιά που ανοίγει φέρνει την ευκαιρία να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε την σχέση με τον εαυτό σας και να μπορέσετε να αποφασίσετε τελειωτικά ως προς την αυτοδιάθεσή σας - το πως θα διαθέσετε τους εαυτούς σας. Είναι μια χρονιά που όλες της οι ευκαιρίες αυτό ουσιαστικά κομίζουν για την ανθρωπότητα.

Η ανθρωπότητα συλλογικά καλείται να απαντήσει στο ερώτημα του πως θα διαθέσει τον εαυτό της. Οι χρονιές που ακολουθούν είναι οι χρονιές των εξελίξεων που προκύπτουν από το 2010. Δεν είναι χρονιές που θα δημιουργήσουν την αυτοδιάθεση της γης, αλλά είναι οι χρονιές που θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις αυτοδιάθεσης για τη γη. Καθώς λοιπόν ίσως υποψιάζεστε πως αυτή η χρονιά που έρχεται θα είναι μία χρονιά πολύ σημαντική, μιλήσαμε για δύο γεγονότα-ορόσημα αλλά είναι όλη η χρονιά ένα ορόσημο, αφού είναι η χρονιά που με το κλείσιμό της θα έχετε πάρει τη θέση με την οποία θα κοιτάξετε τη συνέχεια.

Θα θέλαμε να μπούμε λίγο κάτω από το προσκήνιο των πραγμάτων και να μιλήσουμε σε μία πιο αστρική γλώσσα, ή πιο πολυδιαστασιακή γλώσσα, για το τι σημαίνει αυτό στην πολυδιαστασιακή πραγματικότητα σε σχέση με τη γη και την ανθρωπότητα. Παρ' ότι η συνήθης νοοτροπία είναι να θεωρείτε τη γη στατική μέσα στο σύμπαν, η πραγματική κατάσταση είναι πάρα πολύ διαφορετική από αυτή που ακόμα υιοθετείτε. Ηδη αυτή τη χρονιά, όπως και την επόμενη και τη μεθεπόμενη, και την προηγούμενη και την προ-προηγούμενη, βρίσκεστε σε μία πενταετία όπου η μεγάλη μετάβαση είναι μπροστά στην πόρτα σας κάθε μέρα.

Το 2010 είναι μία χρονιά όπου το κύμα της αρσενικής ενέργειας, όπως θα μπορούσατε να το αντιληφθείτε, που φέρνει πολυδιάστατες ενέργειες στη γη προς διαχείριση, θα σας δώσει την ευκαιρία επανειλημμένα να σταθείτε απέναντί του. Τα γεγονότα ήδη έχουν συμβεί, η κρίση την οποία -για  λόγους που κανείς δεν καταλαβαίνει στον αστρικό κόσμο- συνεχίζετε να την αποκαλείται οικονομική, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία συνολική κρίση της ανθρωπότητας, είναι μία συνολική κρίση όλων των τομέων και όλων των θεμάτων που έχει η ανθρωπότητα να λύσει. Αυτή η κρίση καθρεφτίζει σε εσάς την αλλαγή που ήδη έχει συμβεί.

Εάν δεν είχε συμβεί ήδη αυτή η αλλαγή, δεν θα υπήρχε καμία κρίση. Η κρίση είναι το παράγωγο της αλλαγής που έχει συμβεί στην συνειδητότητα, γιατί σας δείχνει ότι η συλλογική συνειδητότητα της γης έχει αλλάξει και έχει φέρει μία ανατρεπτική περίοδο, όπου υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης νέων δομών. Ζείτε λοιπόν την περίοδο που είναι παράγωγο της αλλαγής που έχει συμβεί, η οποία συνεχίζει να τροφοδοτείται, αλλά έχει συμβεί. Το σημάδι που σας βεβαιώνει ότι αυτή η αλλαγή της συνειδητότητας για τους ανθρώπους έχει συμβεί, είναι η επίσημη ουσιαστικά ανακοίνωση αυτής της κρίσης.

Βεβαίως, μέσα στη δική σας πραγματικότητα, αυτή η κρίση ανακοινώθηκε ως αφορώσα κυρίως τον οικονομικό τομέα της ζωής σας. Όμως στην πραγματικότητα όλοι έχετε υποψιαστεί, ή έχετε αισθανθεί και αντιληφθεί, πως αυτή η κρίση αφορά όλους τους τομείς της ζωής, της δράσης και της λειτουργίας των ανθρώπων. Επομένως είναι μία συνολική, συλλογική κρίση.

Τώρα, αυτή την κρίση μπορείτε να την δείτε σαν την κρίση της δευτέρας παρουσίας, δηλαδή σαν μία καταστροφική και επικίνδυνη κρίση όπου κρίνεστε και επομένως πιθανόν να υπάρξουν τιμωρίες, μπορείτε επίσης να τη δείτε ως το επίσημο τέλος προκειμένου να υπάρξει μία καινούρια αρχή. Είναι καθαρά θέμα οπτικής.

Αξιολογική κρίση δεν πρόκειται να διατυπωθεί, γιατί η ζωή δεν είναι θέμα κρίσεων. Τα πολυδιαστασιακά όντα που σας καθοδηγούν, που σας συνοδεύουν και προσπαθούν να σας διευκολύνουν στη διαδικασία δεν είναι δίπλα σας για να κρίνουν. Βρίσκονται δίπλα σας για να διευκολύνουν μία εμπειρική διαδικασία επαναφοράς της γνώσης του εαυτού σας μέσα στον εαυτό σας. Εν τούτοις, θα υπάρξουν πάρα πολλοί οι οποίοι με διάφορους τρόπους θα φροντίσουν να σας τροφοδοτήσουν με αισθήματα ενοχών για την πραγματικότητα την οποία ανατρέπετε.

Το σημαντικό είναι να καταλάβετε πως αυτή είναι η εκδίκησή τους. Έχετε ήδη ανατρέψει μία κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Αυτό που ζείτε είναι η ανατροπή της, και η ανατροπή της ενοχλεί αυτούς οι οποίοι είχαν εδραιώσει αυτή την τάξη με συγκεκριμένο τρόπο. Η εκδίκηση λοιπόν - έτσι θα την πούμε - ή αν θέλετε η απειλή και ο εκβιασμός για την επαναφορά των πραγμάτων σε μία αντίστοιχη κατάσταση με την παρελθοντική, θα είναι πολύ αισθητά τη χρονιά που έρχεται [2010].

 Αν μπορούσατε να δείτε την ενεργειακή κατάσταση της γης ως σφαίρας με το τι συμβαίνει γύρω της θα βλέπατε την εξής περίεργη εικόνα: θα βλέπατε καινούρια ποτάμια ενέργειας να ρέουν προς τη γη τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν σε χωρητικότητα ενέργειας. Θα βλέπατα επίσης και ποτάμια ενέργεια που φεύγουν από τη γη προς άλλες κατευθύνσεις συνεχώς να συρρικνώνονται.

Αυτό με απλή ερμηνεία πρέπει να σας πει πως έχουν αυξηθεί οι εισροεές προς τη γη και πως έχει μειωθεί η εκροή της ενέργειας από τη γη προς άλλους κόσμους. Ίσως λοιπόν με αυτή την περιγραφή να μη σας είναι δύσκολο να υποψιαστείτε ότι οι κόσμοι οι οποίοι λαμβάνουν συνεχώς μειωμένη ροή από εσάς έχουν λόγους να αντεπιτεθούν. Αυτή είναι μία πιο αστρική εικόνα του τι συμβαίνει στη γη, ή αν θέλετε είναι μία εικόνα που αφορά πολλούς πολιτισμούς και πολλές κουλτούρες, αλλα είναι και μία εικόνα που σας αφυπνίζει από τη μονομερή ερμηνεία της πραγματικότητας.

Εσείς πιστεύετε πως η κρίση την οποία ζείτε είναι μία κρίση που προήλθε από λάθος χειρισμούς. Η πολυδιαστασιακή οπτική είναι πως η κρίση η οποία υπάρχει είναι μία κρίση που προήλθε από πολύ υγιείς, ανατρεπτικούς και επαναστατικούς χειρισμούς. Η κρίση στήθηκε από αυτούς που εισέπραξαν το κόστος των ανατρεπτικών χειρισμών σας, με στόχο να ανατρέψουν την ανατροπή, να καταστείλουν μία επανάσταση. Να αναστείλουν ή να αναιρέσουν ολοκληρωτικά την αλλαγή.

Η πολυδιαστασιακή εικόνα της πραγματικότητας είναι μία ανθρωπότητα η οποία αρχίζει και ορθώνει το ανάστημά της και αξιώνει και διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα, όπως τα διακήρυξαν παλαιότερα σε αιματηρές επαναστάσεις [όμως αυτή τη φορά χωρίς να χύνεται αίμα] απέναντι σε ένα καθεστώς συνειδητότητας που δεν έχει να αποκομίσει κανένα όφελος από αυτή την επανάσταση. Για άλλη μία φορά, προσπαθούν να καταπνίξουν την επανάσταση, που όμως η καταστολή της δεν μπορεί να γίνει πια με αίμα, αφού δεν υπάρχει κάποια εξωτερική επανάσταση.

 Έτσι, αυτή τη φορά, η καταστολή της επανάστασης γίνεται με ψυχολογικούς τρόπους. Γίνεται με έντονες επιδράσεις και κύματα φόβου, εκβιασμού και απειλών μέσα στο ψυχικό σας πεδίο. Αυτός είναι ο τρόπος να ανασταλεί η ανατροπή που έχει συμβεί. Μπορεί να νομίζετε πως η ανατροπή και η αλλαγή θαγίνουν, αλλά η κρίση είναι η απόδειξη πως η ανατροπή έχει γίνει, και ο πόλεμος είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη: η αναμέτρηση των δυνάμεων.

Πιστεύετε πως η κρίση στην ανθρωπότητα ήταν αποτέλεσμα έλλειψης σοφίας αυτών που κινούσαν τα νήματα. Θα σας πούμε ότι η κρίση στην ανθρωπότητα δεν ήταν καθόλου έλλειψη σοφίας, η κρίση δημιουργήθηκε από τις ενεργειακές αλλαγές, από την αλλαγή στον τρόπο σκέψης πάρα πολλών ανθρώπων, και πως θα μπορούσε να αποτραπεί εάν εκείνοι που κινούν τα νήματα ήθελαν να τα κινήσουν σε αρμονία με τις αλλαγές που συνέβαιναν. Η κρίση λοιπόν προκλήθηκε από τη δυσαρμονία και το χάσμα ανάμεσα στις συχνότητες των συνειδητοτήτων. ΄

Φανταστείτε ότι εσείς θέλατε να σηκώσετε και να ορθώσετε το σώμα σας περισσότερο και κάποιοι δεν θεωρούσαν ότι αυτό είναι κατάλληλο, οπότε κάποιοι σας πίεζαν να παραμείνετε καθιστοί. Όλη η πίεση απ' τη δική σας τη μεριά για να σηκωθείτε και από τη δική τους μεριά για να μείνετε καθισμένοι, έκανε εσάς να πέσετε από την καρέκλα. Αυτή είναι η κρίση. Αυτό που προσπαθούσαν να μείνει ελεγχόμενο δεν μπορούσε να είναι πια ελεγχόμενο, και έτσι ο ελεγχόμενος και ο ελεγκτής βρίσκονται σε μία νέα κατάσταση όπου ο ελεγκτής ζητά από τον ελεγχόμενο να ξανακάτσει στην ίδια καρέκλα, αλλά ο ελεγχόμενος που έχει γλιστρήσει πια και βρίσκεται στο πλάι ψάχνει να βρει το που ακριβώς θα πάει να κάτσει, γιατί δεν θέλει να ξανακάτσει στην καρέκλα που καθόταν με τον ελεγκτή.

Υπάρχουν κόσμοι γύρω σας, το ξέρετε και θα το ξαναπούμε, που συντηρούνται από τη χαμηλή συνειδητότητα. Συντηρούνται από τη σύγκρουση, συντηρούνται από τη φτώχεια σας, συντηρούνται από την φαινομενική έλλειψη πόρων, συντηρούνται από τις αρρώστειες σας, συντηρούνται από τις θλίψεις σας, συντηρούνται από τα αδιέξοδά σας. Αυτή είναι μία πολύ ωμή πραγματικότητα, αλλά είναι μια πολύ αληθινή πραγματικότητα. Ο λόγος που εσείς βρίσκεστε στη γη είναι για να ζήσετε την ιστορική στιγμή που αυτό θα πάψει να συμβαίνει. Όπου η υγεία και η ευτυχία και η πραγμάτωση θα μπορεί να είναι μία υπαρκτή πραγματικότητα.

Βρίσκεστε λοιπόν ως αληθινοί επαναστάτες μέσα σε ένα σύστημα όπου ζείτε την αδικία, την ανισονομία και την ανελευθερία μέχρι το μεδούλι του εαυτού σας. Αυτό είναι το ενδιαφέρον: το πως μέσα σε αυτό το σύστημα εσείς θα ολοκληρώσετε μία επανάσταση μέσα στον εαυτό σας, που θα δώσει σε εσάς την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας, αλλά θα σας δώσει και την ευκαιρία να γευτείτε τους γλυκούς καρπούς αυτής της επανάστασης: δηλαδή μία τελείως διαφορετικά δομημένη πραγματικότητα.

Δεν είναι καθόλου μυθιστορηματικό το να σας πούμε ότι επί αιώνες κάθε φορά στη γη καλλιεργείτε μέσα στην ψυχή σας όνειρα και οράματα για μία ανθρωπότητα αδελφωμένη, για μία ανθρωπότητα σε αλληλεγγύη. Μπορεί να ακούγεται σαν νουβέλλα για όσους έχουν κυνικό νου και κυνική ψυχοσύνθεση, αλλά και αυτό σας το καλλιέργησαν. Σας έκαναν να αισθάνεστε γελοίοι όταν μοιραζόσασταν τέτοια όνειρα. Σας έκαναν να πιστεύετε πως είναι ουτοπία το να καλλιεργείτε τέτοιες σκέψεις μέσα στην καρδιά σας. Σας έκαναν να αισθάνεστε μικροί και ασήμαντοι επειδή το όμορφο και κάτι αληθινό δεν είχε πεθάνει μέσα σας.

Όλα αυτά ήταν μέρος της χειραγώγησης. Μίας χειραγώγησης που θέλει και ήθελε να σας πείσει πως η ειρήνη, η αδελφοσύνη, η συνύπαρξη χωρίς σύγκρουση είναι μόνο για αφελείς ή χαζούς ή ανόητους ανθρωπους. Παρ' όλη την τεράστια χειραγώγηση που έγινε, όπως ξέρετε πολύ καλά εσείς που είστε εδώ και εσείς που διαβάζετε αυτά τα γραπτά, η αλλαγή των εσωτερικών σας αξιών και ονείρων δεν συνέβη. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ήττα της τεράστιας προσπάθειας χειραγώγησης.

Οι δρόμοι που συνδέουν τη γη και την ανθρωπότητα με τις φυλές που τρέφονται από αυτή τη χειραγώγηση έχουν στενέψει και στενεύουν. Τα τελευταία 20 χρόνια έχετε αρχίσει και κλείνετε τις κάνουλες με τις οποίες τρέφετε αυτούς τους κόσμους, και αυτό έχει δημιουργήσει μία τεράστια πίεση σε αυτούς τους κόσμους. Γι' αυτό η κρίση είναι μία πράξη εκδίκησης ή εκβιασμού. Αυτοί οι κόσμοι δεν θέλουν επίσης να αλλάξουν τρόπους. Έχουν βολευτεί με τον τρόπο που τρέφονται και συντηρούνται. Επομένως η δική σας αλλαγή έρχεται σε αντίθεση με τα δικά τους συμφέροντα.

Επομένως, είναι φυσικό ότι θα έπρεπε να περιμένετε ότι θα υπάρχει απάντηση για τη στάση και την αλλαγή στη συμπεριφορά σας. Εάν εσείς με τη συμπεριφορά σας συνεχώς μειώνετε την τροφή που δίνετε σε άλλους, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι οι άλλοι δεν θα αντιδράσουν σε αυτό, όταν έχουν καλομάθει με αυτό τον τρόπο επί αιώνες και χιλιετίες.

Βρίσκεστε λοιπόν σε αυτή την ιστορική συγκυρία, όπου η γη τολμά και αρνείται την τροφή όλο και περισσότερο σε αυτούς που τρέφονταν εις βάρος της. Και αυτοί οι οποίοι έπαιρναν την τροφή αλλά τώρα παίρνουν πολύ λιγότερη έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης μία κρίση στους δικούς τους κόσμους. Την κρίση της έλλειψης επαρκών πόρων. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Ισως τη δική σας πραγματικότητα. Καθώς λοιπόν εκείνοι βρίσκονται σε μία κρίση έλλειψης επαρκών πόρων, δημιουργούν στον χώρο απ' τον οποίο προκαλείται η δική τους έλλειψη ένα αντίστοιχο έλλειμμα.

 Αυτό που φαίνεται να λείπει σε εσάς σαν πόροι είναι ο εκβιασμός που γίνεται από όλους εκείνους τους κόσμους ώστε να επανέλθετε και να τους δώσετε τους πόρους που θέλουν, που είχαν συνηθίσει. Για σας, ας το πούμε έτσι, η χρονιά που έρχεται είναι μια χρονιά που, μέσα απ' τα μεγάλα της ορόσημα και τα μεγάλα της γεγονότα, ή θα κόψει τους λώρους που τρέφονται παρασιτικά ή θα υποχωρήσει. Επειδή όμως ξέρετε ότι είναι μοιραίο το να πάτε μπροστά, είναι πεπρωμένο το να πάτε μπροστά, μπορείτε να περιμένετε πως θα σας κάνουν να αισθανθείτε ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη.

Το θέμα λοιπόν είναι να διαχειριστείτε σωστά τη συνειδητότητά σας. Το θέμα είναι να μην πιστέψετε αυτά που φαίνονται. Ο λόγος που δουλεύετε έντονα την αφθονία, και θα την δουλέψετε ακόμα πιο έντονα τη χρονιά που έρχεται, είναι γιατί έτσι δημιουργείτε νέους πόρους. Όχι πόρους που εξαρτώνται από τη δική τους διαχείριση, αλλά πόρους που εξαρτώνται από τη δική σας αυτόνομη διαχείριση. Νέες δουλειές θα κάνετε, νέες εργασίες θα βρεθούν και νέοι τρόποι θα έρθουν στον νου σας για να πάρετε τους πόρους που δικαιούστε. Αυτά είναι τα ποτάμια που περιγράψαμε που έρχονται προς τη γη και συνεχώς διευρύνονται.

Στερεύουν τα ποτάμια που δίνουν προς τα έξω, και μεγαλώνουν και διευρύνονται τα ποτάμια που φέρνουν εισροή και πόρους. Αυτά είναι ποτάμια που θα τα διαχειριστείτε συνειδητά. Δεν έρχονται από μόνα τους, έρχονται ως αποτέλεσμα των δικών σας επιλογών. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά με το παρελθόν. Δεν έρχονται να σας συναντήσουν με δική τους απόφαση, τα καλείτε να έρθουν στην ατομική σας πραγματικότητα, και στη συλλογική πραγματικότητα. Είναι λοιπόν κυριολεκτικά μία περίοδος συνειδητής δημιουργίας για τους ανθρώπους και είναι μία περίοδος όπου τα σεμινάρια και τα μονοήμερα και τα διήμερα και τα ωριαία για τη δημιουργία αφθονίας θα αυγατίσουν πάρα πολύ, γιατί πρέπει να θυμηθείτε το πώς μπορείτε να δημιουργείτε.

Μόνο εάν θυμηθείτε πώς μπορείτε να δημιουργείτε, θα μπορείτε να είστε ελεύθεροι. Μόνο έτσι θα μπορείτε να δημιουργείτε, όχι από ελλείμματα και υστέρημα, αλλά μέσα από το πλεόνασμα και την αφθονία της ελευθερίας σας.

Μέχρι τώρα ελάχιστοι άνθρωποι στη γη είχαν την τόλμη να δημιουργήσουν. Οι περισσότεροι από όσους ξεπερνούσαν το μέσο δημιουργικό όρο και μπορούσαν να δημιουργήσουν τεράστια μεγέθη δημιουργημάτων, έφθαναν στο σημείο να πρέπει να συμμαχήσουν με τους ελεγκτές για να μπορέσουν να το κάνουν, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος...

Είστε στην ευτυχή ιστορική περίοδο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλα δημιουργήματα χωρίς να χρειάζεται να συμμαχήσετε με τους ελεγκτές, όντας πραγματικά ελεύθερα όντα, δημιουργώντας πραγματικά αυτόνομες, ελεύθερες ροές ενέργειας. Αυτό είναι η τεράστια αλλαγή που έχει γίνει μέσα στη ανθρώπινη συνειδητότητα, και είναι και το κόστος που τώρα φέρετε. Και θα γίνει κόστος εάν δεν το διαχειριστείτε. Και για να το διαχειριστείτε πρέπει οπωσδήποτε τη χρονιά που έρχεται να αποφασίσετε το πως θα διατεθεί αυτός ο εαυτός. Προς τα που τελικά θα κινηθεί.

Θα κληθείτε, με αφορμή τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν να λάβετε πολύ συνειδητά θέση και δράση προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί οι πιέσεις επαναφοράς σας στην παλιά κατάσταση θα αυξάνονται. Δεν θα έχετε ως προς αυτό ευελιξία, γιατί ή θα πρέπει να πάτε προς την δημιουργικότητά ή θα σαρωθείτε από την πίεση που θα σας ασκήσουν ατομικά και συλλογικά. Φαίνεται λοιπόν πως είναι μοιραίο το να προχωρήσετε μπροστά. Φαίνεται πως δεν μπορείτε να γλιτώσετε από το να προχωρήσετε μπροστά και να εξελιχθείτε. Φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας, παρά μόνο το μπροστά.

Και είναι πραγματικά έτσι, γιατί είναι η δική σας αποφασιστικότητα, η δική σας αδιαλλαξία στο να διατηρήσετε την κατάσταση όπως ήταν, που έφερε τα πράγματα εδώ. Ήταν το εσωτερικό σας «φτάνει πια» που έφερε την κρίση. Και δεν είναι δική σας πραγματικά η κρίση. Η κρίση είναι μία χειραγώγηση τεράστιων διαστάσεων, με σκοπό να σας πείσει ότι πρέπει να ξαναμικρύνετε και να ξανακάτσετε στην καρέκλα που ήσασταν.

Η κρίση είναι χειραγωγούμενη και απ' αυτήν μπορείτε να καταλάβετε το πόσο έχετε πιέσει αυτούς που απομυζούν εσάς. Είναι η συλλογική πίεση που έχετε ασκήσει σε όσους απομυζούν την ενέργεια από τη δική σας συνειδητότητα και σας εμποδίζουν να ανακτήσετε την πληρότητα και την αυτάρκεια των εαυτών σας. Είναι επομένως καθαρά μία ψευδαισθησιακή κατάσταση και δεν έχει καθόλου να κάνει με τις αληθινές ροές της ενέργειας μέσα στην ανθρωπότητα.

Όσοι το συνειδητοποιήσουν αυτό, θα καταλάβουν πως αυτό που εννοούμε είναι πως οι ροές μέσα στη ανθρωπότητα είναι πολύ μεγαλύτερες από πριν. Η διαθέσιμη ενέργεια είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό εάν ο νους σας πιστεύει πως είστε σε περίοδο ελλείψεων. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα χοντρό παιχνίδι. Σας έχουν βάλει συλλογικά στην ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε περίοδο έλλειψης. Γιατί δεν θέλουν να υποψιαστείτε ότι είναι περίοδος που οι ροές ανοίγουν με τεράστιες ταχύτητες, όπου η ενέργειά σας δουλεύει για εσάς πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα. Που μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ μεγαλύτερα πράγματα σε μικρότερους χρόνους.

Εάν το μυαλό σας λέει ότι είστε σε περίοδο έλλειψης και όλα τώρα έιναι δύσκολα, κανένας σας δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσει πως η ροή της ενέργειας της γης είναι μαζί σας και είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Θα ζήσετε μέσα στην ψευδαίσθηση που καλλιεργούν στο μυαλό σας. Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλες οι εφημερίδες και όλα τα περιοδικά καλλιεργούν για το μυαλό σας αυτή την πεποίθηση. Όσο οι ροές ανοίγουν, τόσο θα θέλουν να πείσουν το μυαλό σας ότι είστε σε δυσμενή θέση. Γιατί θέλουν να μην καταλάβετε τι πραγματικά έχετε δημιουργήσει: μεγάλες ευκαιρίες. Αν το συνειδητοποιήσετε, θα τις αξιοποιήσετε. Αυτή είναι η αλλαγή. Αυτή είναι η ειρηνική επανάσταση.

Η ειρηνική επανάσταση δεν παίζεται πλέον με ταμπέλες στους δρόμους σας. Παίζεται μέσα από την ικανότητά σας να καταλάβετε τις ψευδαισθησιακές προβολές που έρχονται στο μυαλό σας και τις χειραγωγικές ενέργειες, και από την ικανότητά σας διαισθητικά να αισθανθείτε τις δυνατότητες που σας δίνονται. Η διαίσθησή σας, ο αισθαντικός σας εαυτός, θα σας κάνει να νοιώσετε και να συνειδητοποιήσετε και να πιστέψετε πως η ροή της ενέργειας είναι πολύ μεγαλύτερη, σε αντίθεση με αυτό που λένε τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις σας. Αλλά ακριβώς αυτό είναι το θέμα: Γιατί αν καταλάβετε ότι η ροή έχει ανοίξει τόσο πολύ, ποιός θα μπορέσει να σας σταματήσει;

Και αν ο καθένας σας αναπτύξει αυτόνομη δημιουργική ροή, και αν ο καθένας σας βρεθεί ελεύθερος σε άλλο πλαίσιο εργασίας, όπου δεν έχει ανάγκη κανέναν εργοδότη, τότε τι είναι αυτό που θα μπορέσει να σας εξουσιάσει; Αυτό είναι το 2010. Είναι η χρονιά που όλοι εκείνοι που έχουν αρχίσει και νοιώθουν την πείνα στους δικούς τους κόσμους αντιδρούν και θέλουν να επαναφέρουν το καθεστώς πείνας σε εσάς. Είναι στο χέρι σας να προασπίσετε τα ατομικά σας δικαιώματα και τα συλλογικά σας δικαιώματα ως ανθρωπότητα. Δεν μπορεί να σας επιβληθεί από κανέναν. Ούτε από αυτούς που είναι σύμμαχοί σας, αλλά ούτε και από αυτούς που φέρουν τώρα το κόστος της δικής σας εξέλιξης.

 Δεν έχετε λόγο εσείς να μη θέλετε να εξελιχθείτε, επειδή εκείνοι που έχουν κακομάθει δεν θέλουν να αλλάξουν τρόπους. Έχετε κάθε λόγο να θέλετε να εξελιχθείτε ακόμα περισσότερο. Και αυτοί που έχουν κακομάθει, να μάθουν επίσης και εκείνοι νέους τρόπους. Αυτή είναι η αλυσίδα της εξέλιξης: εξελίσσεται ένας και συμπαρασύρει μαζί του σε εξέλιξη πολλούς άλλους. Ένας σώζεται, και πολλοί άλλοι αναγκάζονται τελικά να σωθούν και εκείνοι. Και έμελλε να είστε εσείς ο κρίκος της αλυσίδας για αυτό το σύμπαν. Που σώζοντας τους δικούς σας εαυτούς, τραβάτε την αλυσίδα, και πολλοί άλλοι σώζονται αναγκαστικά μαζί σας.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε κοντά σας, η ευχή μας είναι να καταλάβετε πολύ συνειδητά αυτά που ειπώθηκαν σήμερα. Να μπορέσετε να τα σκεφτείτε συνειδητά και να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο μέσα στην ύπαρξή σας. Αν αυτά που ακούσατε σήμερα τα αξιοποιήσετε μέσα σας, η ζωή σας θα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα και μία λαμπρή απόδειξη της αλήθειας της ροής για άλλους ανθρώπους.

Θα γίνετε πραγματικά ο φάρος που θα φωτίσει αυτούς που εύκολα θα πείθονταν ότι το σκοτάδι έχει έρθει στη γη. Είναι η χρονιά που οι φάροι θα ανάψουν. Και είναι η χρονιά που ενώ το σκοτάδι θα θέλει να καλύψει για άλλη μία φορά τα πράγματα, όσοι με επίγνωση αντιληφθούν αυτά που ακούστηκαν θα ανάψουν το φάρο τους. Θα είναι η χρονιά που θα φανεί ότι η ενεργειακή ροή λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε οι τηλεοράσεις και τα περιοδικά. Γιατί θα είναι η χρονιά που κάποιοι θα δείξουν πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως κάποιοι θέλουν να φαίνονται.

Εσείς είστε αυτοί λοιπόν που θα δείξετε με τη ζωή σας και με τον εαυτό σας και με τη δική σας συνειδητότητα αυτό που τόσα χρόνια ακούγατε.

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Αυτή είναι η φράση της χρονιάς που έρχεται για κάθε ατομικό πεδίο. Και είναι η φράση που σας καλεί και εσάς τους ίδιους να θυμηθείτε την αλήθεια αυτών που ακούσατε.

Και μέχρι την επόμενη φορά, και για την επόμενη ηλιακή χρονιά, η ευχή του γαλαξιακού κέντρου προς εσάς είναι να βρείτε το φως που είστε και να σηκωθείτε όρθιοι να το ανάψετε και να αφήσετε αυτό το φως να φανεί παντού γύρω σας. Να γίνετε η διαφορετικότητα που είστε και να θυμάστε πως είναι η διαφορετικότητά σας που φέρνει όλα τα καλά του Κέντρου και του Θεού σε εσάς.

Και έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι. 


 © 2009 Χαριτίνη Χριστάκου